Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD"

Transcriptie

1 Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 IJMOND-NOORD IJmond Noord

2 Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 Agenda Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden u vanaf dit seizoen samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma met cursussen en lezingen die u helpen uw digitale vaardigheden (verder) te vergroten. Voor beginners, maar ook voor gevorderden. Wilt u bijvoorbeeld een cursus volgen waarin u leert hoe u uw tablet gebruikt, wilt u leren werken met Windows 10 of meer doen met foto s en video s op uw ipad of tablet? Het kan allemaal en er is meer. Digitale nieuwsbrief Iedere maand verstuurt Bibliotheek IJmond Noord een digitale nieuwsbrief. Hierin vindt u actuele informatie over onze activiteiten. Wilt u op de hoogte blijven en deze nieuwsbrief ontvangen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit doet u door op onze website ( rechtsboven op nieuwsbrief te klikken en uw gegevens in te vullen. U vindt hier ook een link naar de laatst verstuurde nieuwsbrief. Voordelen met uw biebpas Behalve korting op de toegangsprijs van de meeste activiteiten in deze Bibliotheekagenda, biedt het lidmaatschap van de bibliotheek nog meer voordelen. Op vertoon van uw bibliotheekpas krijgt u ook korting of iets extra s bij onder andere theaters, dierenparken, musea, pretparken en festivals. Kijk voor alle aanbiedingen op De Bibliotheek/HEMA-academie: cursussen voor bibliotheekleden Met uw bibliotheekpas kunt u online cursussen volgen bij de Bibliotheek/HEMA-academie. Bibliotheekleden krijgen gratis toegang tot één van de drie speciaal samengestelde pakketten met cursussen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een cursus Excel, PowerPoint of digitale fotografie. Kijk voor alle cursussen op Facebook en wat je vooral niet moet doen! Datum en tijd maandag 4 januari, uur Toegang 7,50,-; SeniorWeb-lid of met bibliotheekpas 5.- Facebook is een zeer populair medium. Wij vertellen u over het aanmelden, het gebruik, het omgaan met vrienden, de privacy-instellingen en nog veel meer, maar vooral ook over wat u niet moet doen. Basiscursus Windows 10 Datum en tijd dinsdag 5, 12, 19, 26 januari en 2, 9, 16 en 23 februari,, of bij u thuis Deelname 8 lessen voor 60,-. Boek (à 19,95) te koop bij de eerste les. Maximaal 8 deelnemers. Reserveren via of bij de klantenservice in de bibliotheek. In deze basiscursus laten we u stap voor stap kennismaken met Windows 10. Hoe u moet starten, hoe u de computermuis gebruikt, kunt werken met tekst en met mappen en bestanden en hoe u kunt internetten en en.

3 Starten met de ipad Datum en tijd dinsdag 12, 19, 26 januari en 2 en 9 februari, uur of donderdag 31 maart en 7, 14, 21 en 28 april, Toegang Vijf lessen voor 37,50. Boek (à 15,50) te koop bij de In deze cursus leren wij u de ipad te bedienen, verbindingen te maken met netwerken en over het internet te surfen. Ook leren we u apps te downloaden en te beheren. Starten met Samsung Datum en tijd woensdag 27 januari en 3, 10, 17 en 24 februari, uur, of vrijdag 1, 8, 15, 22 en 29 april, Toegang Vijf lessen voor 37,50. Boek (à 15,25) te koop bij de In deze cursus leren wij u de Samsung-tablet te bedienen, verbindingen te maken met netwerken en over het internet te surfen. Ook leren we u apps te downloaden en te beheren. Starten met de ipad Datum en tijd donderdag 14, 21, 28 januari en 4 en 11 februari,, of dinsdag 15, 22, 29 maart en 5 en 12 april, uur Toegang Vijf lessen voor 37,50. Boek (à 15,50) te koop bij de In deze cursus leren wij u de ipad te bedienen, verbindingen te maken met netwerken en over het internet te surfen. Ook leren we u apps te downloaden en te beheren. Starten met Samsung Datum en tijd vrijdag 15, 22 en 29 januari en 5 en 12 februari, of woensdag 30 maart en 6, 13, 20 en 27 april, Toegang Vijf lessen voor 37,50. Boek (à 15,25) te koop bij de In deze cursus leren wij u de Samsung-tablet te bedienen, verbindingen te maken met netwerken en over het internet te surfen. Ook leren we u apps te downloaden en te beheren. Skype Datum en tijd maandag 1 februari, uur Toegang 7,50,-; SeniorWeb-lid of met bibliotheekpas: 5.- de klantenservice in de bibliotheek. We laten u kennismaken met de mogelijkheid om gratis over het internet te telefoneren terwijl je elkaar kunt zien. Dat kan met alle plaatsen in de wereld. Ideaal voor contact over grote afstanden. Foto s en video s op uw ipad Datum en tijd dinsdag 16 februari, 23 februari en 8 maart, of donderdag 12 mei, 19 mei en 26 mei, In deze cursus leren wij u foto s te maken met uw ipad en deze foto s te bewerken, video s op te nemen, te bewerken en af te spelen. Ook besteden we aandacht aan het synchroniseren met andere apparaten.

4 Foto s en video s op uw ipad Datum en tijd donderdag 18 februari, 25 februari en 10 maart, of dinsdag 19 april, 26 april en 10 mei, In deze cursus leren wij u foto s te maken met uw ipad en deze foto s te bewerken, video s op te nemen, te bewerken en af te spelen. Ook besteden we aandacht aan het synchroniseren met andere apparaten. Foto s en video s op uw Samsung-tablet Datum en tijd vrijdag 19 februari, 26 februari en 11 maart, of woensdag 11 mei, 18 mei en 25 mei, In deze cursus leren wij u foto s te maken met uw Samsung-tablet en deze foto s te bewerken, video s op te nemen, te bewerken en af te spelen. Ook besteden we aandacht aan het synchroniseren met andere apparaten. Fotobeheer en bewerking met Picasa Datum en tijd maandag 7 maart, uur Toegang 7,50,-; SeniorWeb-lid of met bibliotheekpas: 5.-. Het programma Picasa is een gratis fotoprogramma waar heel veel gebruik van wordt gemaakt. Wij vertellen u hoe u dit programma kunt installeren en gebruiken. Basiscursus Windows 10 Datum en tijd dinsdag 8, 15, 22, 29 maart en 5, 12, 19, 26 april,, of bij u thuis Deelname 8 lessen voor 60,-. Boek (à 19,95) te koop bij de eerste les. Maximaal 8 deelnemers. In deze basiscursus laten we u stap voor stap kennismaken met Windows 10. Hoe u moet starten, hoe u de computermuis gebruikt, kunt werken met tekst en met mappen en bestanden en hoe u kunt internetten en en. Foto s en video s op uw Samsung-tablet Datum en tijd woensdag 9 maart, 16 maart en 23 maart, of vrijdag 13 mei, 20 mei en 27 mei, In deze cursus leren wij u foto s te maken met uw Samsung-tablet en deze foto s te bewerken, video s op te nemen, te bewerken en af te spelen. Ook besteden we aandacht aan het synchroniseren met andere apparaten. Startbijeenkomst Beginnen met internet Datum en tijd woensdag 9 maart, uur Deelname 5,-. Reserveren via Wilt u leren internetten of kent u iemand die dat graag wil? We helpen u deze avond goed op weg. Ook iedere volgende woensdagavond bent u tussen en uur van harte welkom om tijdens het Digitaal Inloopspreekuur gratis te komen oefenen in het gemakkelijke lesprogramma Klik & Tik. Er is dan steeds iemand die u verder kan helpen als u er even niet uit komt.

5 Uw stamboom vastleggen met Aldfaer Datum en tijd maandag 4 april, uur Toegang 7,50,-; SeniorWeb-lid of met bibliotheekpas: 5.-. Met dit programma kunt uw stamboom zeer overzichtelijk vastleggen. Het genereert fraaie overzichten als kwartierstaten en parentelen. Het is geen genealogieprogramma, maar het legt de resultaten van uw naspeuringen heel fraai vast. E-book informatieavond Spreker Aafke Vlaanderen Oldenzeel, medewerker Bibliotheek IJmond Noord Datum en tijd dinsdag 19 april, uur Toegang Gratis Met de vakantie in aantocht denken veel mensen erover om hun boeken op een e-reader of tablet te lezen. Het scheelt tenslotte heel wat gewicht in de koffer! Maar hoe komt u aan e-books, hoe leent u ze tijdens de vakantie, wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Tijdens deze bijeenkomst worden al deze onderwerpen nader besproken. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. DigiD, wat doe ik er mee? Datum en tijd maandag 9 mei, uur Toegang 7,50,-; SeniorWeb-lid of met bibliotheekpas 5.-. Gaat u naar uw gemeentehuis, dan moet u in veel gevallen uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs laten zien. Zo weet de overheid wie u bent. Op internet kunt u laten zien wie u bent door in te loggen met uw DigiD. We leggen uit hoe dat werkt. Digitaal inloopspreekuur Docent Ambassadeurs van SeniorWeb IJmond Noord of de mediacoach van Bibliotheek IJmond Noord Datum en tijd Elke maandag*, uur, vestiging Heemskerk (Seniorweb), Elke dinsdag*, uur, vestiging Beverwijk, (Seniorweb), Elke woensdag*, uur, vestiging Beverwijk (Mediacoach) * Met uitzondering van de schoolvakanties Toegang Gratis voor bibliotheekleden en voor wie lid is van Seniorweb, 5,- voor anderen. Op dit inloopspreekuur kunt u terecht met al uw vragen over computers en tablets. Neem uw laptop of tablet mee. Het is ook handig als u uw wachtwoorden weet. Met vragen over e-books kunt u het beste op een woensdagavond terecht. Tablet-café Datum en tijd Vanaf 6 januari iedere 1e woensdag van de maand, uur in vestiging Beverwijk Vanaf 19 januari iedere 3e dinsdag van de maand, uur in vestiging Heemkerk Toegang Gratis De tablet is immens populair en wordt steeds vaker gebruikt. Onder het genot van een kopje koffie wisselt u met andere bezoekers tips uit om een tablet zo goed mogelijk te gebruiken. Per bijeenkomst is er een centraal thema, zoals nuttige apps, veiligheid en foto/film. Het Tablet-café is geen cursus maar een laagdrempelige ontmoetingsplek met andere tabletgebruikers. Computer- of tablet-les Op Maat Datum en tijd Op afspraak. Bel hiervoor of Beverwijk, of bij u thuis Toegang Per les van een tot anderhalf uur 10,- voor leden van SeniorWeb. Niet-leden betalen 15,-. Als u behoefte heeft aan persoonlijke hulp bij het leren omgaan met de computer of de tablet, dan kunnen ambassadeurs van SeniorWeb u individueel helpen. Dat kan in de bibliotheek, maar als u wilt ook bij u thuis. Daarbij kan elk onderwerp aan de orde komen. De inhoud van de les(sen) wordt in overleg met u bepaald.

6 wwwin Bibliotheekagenda voorjaar 2016 IJmond Noord Voorlichtingsbijeenkomst Cursus Zelfredzaam bij de digitale overheid Docent Erik Reuvers Datum en tijd donderdag 16 juni, uur Deelname Gratis Maakt u al gebruik van de digitale overheid en kunt u uw weg vinden op de gemeentelijke website? In de tweede helft van dit jaar gaat bij Bibliotheek IJmond Noord de cursus Digisterker van start, een cursus waarin u leert zelfredzaam te zijn bij gebruik van de digitale overheid. Wilt u alvast kennismaken met wat het programma inhoudt en of het voor u geschikt is, kom dan op donderdag 16 juni naar vestiging Heemskerk voor de gratis voorlichtingsbijeenkomst die voorafgaat aan de cursus. Er gebeurt nog veel meer in Bibliotheek IJmond Noord Een gevarieerd programma met activiteiten vindt u in de Bibliotheekagenda voorjaar Een kleine selectie uit ons aanbod tot de zomer: Meer informatie over deze activiteiten kunt u ook vinden op onze website Over SeniorWeb SeniorWeb IJmond Noord wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de mogelijkheden van de computer en het internet zelf laten ervaren. Uitgangspunt is dat dit voor én door ouderen gebeurt. SeniorWeb organiseert (in samenwerking met partners) door het gehele land cursussen en workshops over computer- en internetgebruik, begrijpelijk en betaalbaar voor iedereen. Vele honderden vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter de cursussen. Zij zorgen voor de organisatie en het lesgeven zelf. Niet voor niets noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs, want zij hebben een missie: iedereen die niet met de computer is grootgebracht de vele mogelijkheden van de computer en het internet zelf laten ervaren. De formule is heel succesvol. Daarom is er ook een SeniorWeb IJmond Noord. Seniorweb IJmond Noord helpt u graag. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. SeniorWeb IJmond Noord wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank IJmond. Kijk op U kunt ook lid worden van SeniorWeb. Dan heeft u: SeniorWeb heeft al bijna leden. Bel of stuur een naar IJMOND-NOORD Foto s tijdens activiteiten Wij maken soms foto s bij activiteiten, bestemd voor eigen publicaties (ook op internet) en om bijeenkomsten onder de aandacht te brengen van bezoekers. Wilt u alstublieft aan ons doorgeven als u niet gefotografeerd wilt worden? Colofon Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 is een uitgave van Bibliotheek IJmond Noord. Het copyright van alle foto s in deze uitgave berust bij de betreffende fotograaf. Alle prijzen en informatie is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Vormgeving en realisatie: Mapa Marketing, Amsterdam.

7 Vestigingen en openingstijden Vestiging Beverwijk Kerkplein HD Beverwijk Vestiging Heemskerk Maerten van Heemskerckplein EZ Heemskerk Volwassenen maandag dinsdag woensdag vrijdag zaterdag Jeugd maandag dinsdag woensdag vrijdag zaterdag uur uur uur uur uur uur uur uur uur uur Jeugdservicepunt Wijk aan Zee Dorpsduinen EG Wijk aan Zee maandag uur dinsdag uur* woensdag uur* donderdag uur** vrijdag uur* zaterdag uur * Tot uur zelfbediening ** Van uur zelfbediening Telefoonnummer voor alle vestigingen: Meer informatie vindt u op maandag uur* dinsdag uur vrijdag uur* * Zelfbediening IJmond Noord

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2018 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2018 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) najaar 2018 1 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) najaar 2018 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma met cursussen en

Nadere informatie

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2016 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2016 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) najaar 2016 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) najaar 2016 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden u samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma met cursussen en

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet SeniorWeb januari t/m juni 2016 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de locaties Leidschendam, Rijswijk

Nadere informatie

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet SeniorWeb augustus t/m december 2015 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de Bibliotheek aan de

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2015 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen.

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. CURSUSSEN Windows 10 Basis incl. Intern&Email 9 lessen prijs 75 Cursussen najaar gestart. Nieuwe cursussen starten

Nadere informatie

Onderwerp: Aankondiging eerste cursussen najaar 2018 Van: SeniorWeb Datum: :48 Aan: Men nk <hmen

Onderwerp: Aankondiging eerste cursussen najaar 2018 Van: SeniorWeb Datum: :48 Aan: Men nk <hmen Onderwerp: Aankondiging eerste cursussen najaar 2018 Van: SeniorWeb Datum: 30-8-2018 9:48 Aan: Men nk A.s. vrijdagmiddag, 31 augustus, is een speciaal inloopspreekuur,

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Computer- en tabletcursussen

Computer- en tabletcursussen Computer- en tabletcursussen Aanbod winter 2016 / voorjaar 2017 Computercursussen en workshops Aanbod winter 2016/ voorjaar 2017 ZB helpt u graag om makkelijker en beter gebruik te maken van uw laptop,

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Wil je handiger

Nadere informatie

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops Aanmelding Cursussen en workshops Wilt u zich aanmelden voor een cursus of heeft u vragen stuur dan een e-mail naar: seniorweblansingerland@gmail.com Er wordt op verschillende locaties in kleine groepen

Nadere informatie

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019 Programmaboekje Voorjaar 2019 Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling

Nadere informatie

Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - aug t/m dec aan de Vliet

Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - aug t/m dec aan de Vliet Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - aug t/m dec 2016 aan de Vliet Cursusaanbod SeniorWeb Dit najaar biedt de Bibliotheek aan de Vliet in samenwerking met SeniorWeb

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Stichting SeniorWeb Stiphout. Cursusprogramma voorjaar Start in de week van 18 januari

Stichting SeniorWeb Stiphout. Cursusprogramma voorjaar Start in de week van 18 januari Stichting SeniorWeb Stiphout Cursusprogramma voorjaar 2016 Start in de week van 18 januari Stichting SeniorWeb Stiphout Leslokaal: Dorpsstraat 29, 5708 GC Stiphout tel. 0492 474494 Secretariaat: Voor algemene

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops SeniorWeb Computerhulp bij u in de buurt Berkel en Rodenrijs In de maanden september tot en met december kunt u elke 2e en 4e donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur terecht met al uw vragen over

Nadere informatie

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops

Computer- en Tablet Cursussen en Workshops Aanmelding Cursussen en workshops Wilt u zich aanmelden voor een cursus of heeft u vragen stuur dan een e-mail naar: seniorweblansingerland@gmail.com Er wordt op verschillende locaties in kleine groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer 2013 NUMMER 1 Nieuwsbrief Augustus 2013 In dit nummer 1 LesOpMaat 1 Start nieuwe lesseizoen 1 Open Dagen 2 Facebook pagina 2 Nadere informatie en aanmelden 3 Cursusaanbod 4 Workshops najaar 2013 5 Workshops

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2016 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

Allemaal digitaal! augustus t/m december Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone. aan de Vliet

Allemaal digitaal! augustus t/m december Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone. aan de Vliet Allemaal digitaal! augustus t/m december 2017 Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone aan de Vliet Cursusaanbod augustus t/m december 2017 Van de prille beginner tot de gevorderde gebruiker,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start 2e lesperiode winter 2015-2016. Verslag van de eerste periode. Digitale vaardigheden. November 2015.

Nieuwsbrief. Start 2e lesperiode winter 2015-2016. Verslag van de eerste periode. Digitale vaardigheden. November 2015. NR 8, NOV EMBER 2015 Nieuwsbrief November 2015 Start 2e lesperiode winter 2015-2016 In dit nummer 1 Start 2 e lesperiode winter 2015-2016 1 Verslag van de eerste periode 1 Digitale vaardigheden 2 LesOpMaat

Nadere informatie

Computer, Tablet en Smartphone Cursussen

Computer, Tablet en Smartphone Cursussen Aanmelding Cursussen en workshops Wilt u zich aanmelden voor een cursus of heeft u vragen stuur dan een e-mail naar: seniorweblansingerland@gmail.com Computer, Tablet en Smartphone Cursussen Voorjaar 2019

Nadere informatie

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Vooraf Leren omgaan met internet, de computer, de ipad of andere tablet? Met nieuwe of sociale media? Dat kan in de bibliotheek! Ook dit jaar zijn

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. voorjaar 2016. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. voorjaar 2016. IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2016 IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2016 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw seizoen en dus een nieuwe Bibliotheekagenda

Nadere informatie

Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - januari t/m juli aan de Vliet

Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - januari t/m juli aan de Vliet Allemaal digitaal! Cursussen voor computer, tablet en de digitale overheid - januari t/m juli 2017 aan de Vliet Cursusaanbod SeniorWeb Dit voorjaar biedt de Bibliotheek aan de Vliet in samenwerking met

Nadere informatie

Computer, Tablet en Smartphone Cursussen

Computer, Tablet en Smartphone Cursussen Aanmelding Cursussen en workshops Wilt u zich aanmelden voor een cursus of heeft u vragen stuur dan een e-mail naar: seniorweblansingerland@gmail.com Er wordt op verschillende locaties in kleine groepen

Nadere informatie

Cursusmarkt in en voor CultuurSpoor 10 september uur. Verder in deze nieuwsbrief:

Cursusmarkt in en voor CultuurSpoor 10 september uur. Verder in deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Jaargang 10 nr. 7 september 2016 Thema in CultuurSpoor Tabletcafé 21 september 13.30 uur Cursusmarkt in en voor CultuurSpoor 10 september 10.00 uur Internetcafé CultuurSpoor(Bibliotheek) Dinsdagmiddag

Nadere informatie

COMPUTERCURSUSSEN PRE

COMPUTERCURSUSSEN PRE Programmaboekje Najaar 2018 COMPUTERCURSUSSEN PRESENTATIES ADVIES & HULP Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling het bevorderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start 1 e lesperiode najaar 2015. Open dagen op 12 september a.s. LesopMaat (Computerles bij u thuis) Augustus 2015.

Nieuwsbrief. Start 1 e lesperiode najaar 2015. Open dagen op 12 september a.s. LesopMaat (Computerles bij u thuis) Augustus 2015. NR 7 AUG 2015 Nieuwsbrief Augustus 2015 Start 1 e lesperiode najaar 2015 In dit nummer 1 Start 1 e lesperiode najaar 2015 1 Open dagen 12 september 1 LesOpMaat 2 Workshops 2 Facebookpagina 2 Lidmaatschap

Nadere informatie

Computercursussen en workshops. Cursusoverzicht voorjaar 2012

Computercursussen en workshops. Cursusoverzicht voorjaar 2012 Computercursussen en workshops Cursusoverzicht voorjaar 2012 Op zoek naar een leuke cursus of workshop? Cursussen en workshops In dit informatieboekje vindt u alle cursussen en workshops van de bibliotheken

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

allemaal digitaal! januari - juni 2018 aan de Vliet

allemaal digitaal! januari - juni 2018 aan de Vliet allemaal digitaal! januari - juni 2018 aan de Vliet Programma januari t/m juni 2018 Onze digitale samenleving verandert snel. Om digitaal fit te blijven biedt de Bibliotheek aan de Vliet in samenwerking

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG

DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG 2018-2019 Ik wil meer kunnen met mijn computer, tablet en smartphone Draai om voor Hulp bij taal De bibliotheek helpt je digitaal op weg Ik heb nog geen ervaring

Nadere informatie

allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone augustus t/m december 2018 aan de Vliet

allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone augustus t/m december 2018 aan de Vliet allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone augustus t/m december 2018 aan de Vliet Programma augustus t/m december 2018 Onze digitale samenleving verandert snel. Om digitaal

Nadere informatie

allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone januari t/m juli jaar aan de Vliet

allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone januari t/m juli jaar aan de Vliet allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone januari t/m juli 2019 1919-2019 100 jaar aan de Vliet Programma januari t/m juli 2019 Onze digitale samenleving blijft veranderen.

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start 3e lesperiode voorjaar 2016. Digitale vaardigheden

Nieuwsbrief. Start 3e lesperiode voorjaar 2016. Digitale vaardigheden NR 9, JANUAR I 2016 Nieuwsbrief Januari 2016 Start 3e lesperiode voorjaar 2016 In dit nummer 1 Start 3 e lesperiode voorjaar 2016 1 Digitale vaardigheden 1 Upgrade naar Winws 10 2 LesOpMaat 2 Workshops

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start 3 e lesperiode voorjaar 2015. Wijziging in de cursusadministratie voor de leercentra in Leeuwarden

Nieuwsbrief. Start 3 e lesperiode voorjaar 2015. Wijziging in de cursusadministratie voor de leercentra in Leeuwarden NR 6 JAN 2015 Nieuwsbrief Januari 2015 Start 3 e lesperiode voorjaar 2015 In dit nummer 1 Start 3 e lesperiode voorjaar 2015 1 Wijziging in de cursusadministratie voor de leercentra in Leeuwarden 1 LesOpMaat

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops najaar 2016 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

Om zich online aan te melden, klik HIER:

Om zich online aan te melden, klik HIER: In Zuid-Oost Drenthe worden in het voorjaar (vanaf 8 februari) diverse computercursussen, workshops (voor beginners en gevorderden) gegeven. Te weten : - Windows 10 cursussen, Incl. fotobewerking (Picasa)

Nadere informatie

Start tweede lesperiode. Succesvolle Open dagen. Grote belangstelling voor de. Tabletcursussen. Evaluaties

Start tweede lesperiode. Succesvolle Open dagen. Grote belangstelling voor de. Tabletcursussen. Evaluaties 2013 NUMMER 2 Nieuwsbrief November 2013 Start tweede lesperiode In dit nummer 1 Start tweede lesperiode 1 Succesvolle Open dagen 1 Grote belangstelling Tabletcursussen 1 Evaluaties 2 LesOpMaat 2 Workshops

Nadere informatie

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!!

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!! COMPUTERCURSUSSEN in groepen of individueel PRESENTATIES ADVIES & HULP Uitgave najaar 2017 Locaties Bibliotheek van Veldhoven en Rundgraafpark complex Voor 50 + (en jonger) Door 50 + Leren in een rustig

Nadere informatie

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties.

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties. Apple ipad basis Gewenste vooropleiding: geen In acht lessen van anderhalf uur leert u o.a.: * bediening van de ipad * verbinding maken met Wi-Fi * surfen en mailen * apps voor allerlei toepassingen gebruiken

Nadere informatie

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Tournooiveld 10 5663 EA Geldrop Tel. 040-2861213 Doelstelling van de Stichting Senior Computer Hulp Geldrop. De stichting heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start derde lesperiode. Steeds grotere belangstelling voor de Tabletcursussen. Ontwikkelingen Windows XP. Januari 2014.

Nieuwsbrief. Start derde lesperiode. Steeds grotere belangstelling voor de Tabletcursussen. Ontwikkelingen Windows XP. Januari 2014. NR 3 JAN 2014 Nieuwsbrief Januari 2014 Start derde lesperiode In dit nummer 1 Start derde lesperiode 1 Steeds grotere belangstelling voor de Tabletcursussen 1 Ontwikkelingen Windows XP 2 LesOpMaat 2 Workshops

Nadere informatie

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!!

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!! COMPUTERCURSUSSEN in groepen of individueel PRESENTATIES ADVIES & HULP Uitgave voorjaar 2017 Locaties Bibliotheek van Veldhoven en Rundgraafpark complex Voor 50 + Door 50 + Leren in een rustig tempo en

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. voorjaar 2015. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. voorjaar 2015. IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2015 IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2015 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw jaar en dus een nieuwe Bibliotheekagenda

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops najaar 2015 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!!

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!! COMPUTERCURSUSSEN/WORKSHOPS Voorjaar 2016 in de Bibliotheek van Veldhoven en in het Rundgraafpark complex (Houtwal 63) Voor 50 + Door 50 + Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!! 2 docenten per

Nadere informatie

Augustus 2014. Start nieuwe seizoen. Open dagen. De Open dagen worden gehouden op 13 september a.s.

Augustus 2014. Start nieuwe seizoen. Open dagen. De Open dagen worden gehouden op 13 september a.s. NR 4 AUG 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Start nieuwe seizoen In t nummer 1 Start nieuwe seizoen 1 Open dagen 1 Verhuizing Leercentrum Franeker 2 LesOpMaat gaat door 2 Workshops 2 Evaluatie afgelopen seizoen

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. najaar 2015. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. najaar 2015. IJmond Noord Bibliotheekagenda najaar 2015 IJmond Noord Bibliotheekagenda najaar 2015 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw seizoen en dus een nieuwe Bibliotheekagenda met

Nadere informatie

Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 3. Hoe kan ik mij aanmelden?... 5. Kennismaken met de computer... 6. Overstap naar Windows 10...

Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 3. Hoe kan ik mij aanmelden?... 5. Kennismaken met de computer... 6. Overstap naar Windows 10... INHOUD Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 3 Hoe kan ik mij aanmelden?... 5 Kennismaken met de computer... 6 Overstap naar Windows 10... 7 Fotoboek maken... 9 Werken met een Android tablet... 10 Werken

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Computercursussen. Ons aanbod dit najaar 2015:

Computercursussen. Ons aanbod dit najaar 2015: Computercursussen Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2017 Aan de slag met computers en tablets In de wereld waarin we leven zijn digitale vaardigheden onmisbaar. Er moet bijvoorbeeld steeds meer online geregeld worden

Nadere informatie

Computercursussen en workshops. programma najaar 2014

Computercursussen en workshops. programma najaar 2014 Computercursussen en workshops programma najaar 2014 Inhoudsopgave Cursussen en workshops... 3 Computer en internet Computer, internet en e-mail voor absolute beginners...4 Vervolgcursus Computer, internet

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7

Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7 Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7 Deze keer een korte Nieuwsbrief en deze heeft vooral betrekking op de laatste cursussen en workshops die dit voorjaar worden gegeven in de leercentra. Zowel

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van september 2015 t/m januari 2016 versie 3 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Blomme Chrysantenstraat 30 OC De Schelpe

Nadere informatie

Wanneer : eenmaal per 2 weken op woensdag van uur Startdata : 13 september 2017 en 17 januari Docent : Henk Meijer

Wanneer : eenmaal per 2 weken op woensdag van uur Startdata : 13 september 2017 en 17 januari Docent : Henk Meijer Er is een groot aanbod in computercursussen. De lesstof wordt zoveel mogelijk aangepast aan de wensen en het niveau van de deelnemers. Tijdens de lessen kunt u aangeven wat u wilt leren. Indien u een laptop

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Kennismaking met computer en internet (3 lessen van 3 uur) Je hebt nog nooit op de computer gewerkt en

Nadere informatie

Totalen vragenlijst Tablets/Smartphones/Computers

Totalen vragenlijst Tablets/Smartphones/Computers Totalen vragenlijst s/s/s Vraag 01. Beschikt u al over een tablet? Ja 38 58% Nee 28 42% 02. Overweegt u die aan te schaffen? Ja 23 35% Nee 43 65% 03. Heeft u behoefte aan een basiscursus? Ja 54 82% Nee

Nadere informatie

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops Cursusoverzicht najaar 2010 de Bibliotheken Almelo, Enschede en Hengelo Op zoek naar een leuke cursus of workshop? Cursussen en workshops In dit informatieboekje vindt u

Nadere informatie

Ons aanbod in dit Najaar 2017:

Ons aanbod in dit Najaar 2017: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Cursusaanbod PCDoeMeeCentrum Seniorweb/KBO Wanroij

Cursusaanbod PCDoeMeeCentrum Seniorweb/KBO Wanroij Cursus 1, Starterscursus Deze cursus is zeer geschikt voor de echte beginners die weinig of in het geheel geen ervaring hebben met de computer, toetsenbord en muis Het is een zeer goede voorbereiding voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 6 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 8 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 8 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van februari t/m juni 2015 versie 1 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014 9e jaargang nr. 34

Nieuwsbrief december 2014 9e jaargang nr. 34 SeniorWeb Zuid Friesland Redactieadres: Eppie Delfsma Wilfred Berrystraat 20 8474 CT Oldeholtpade e-mail: redactie@seniorwebzuidfriesland.nl Internet: http://www.seniorwebzuidfriesland.nl Nieuwsbrief december

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

COMPUTERCURSUSSEN PRESENTATIES ADVIES & HULP

COMPUTERCURSUSSEN PRESENTATIES ADVIES & HULP Programmaboekje Voorjaar 2018 COMPUTERCURSUSSEN PRESENTATIES ADVIES & HULP Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo (en nog gezellig ook!) 1 De stichting SeniorWeb Veldhoven stelt zich

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van januari t/m juni 2016 versie 3 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5

Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5 Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5 Inhoud: Voorwoord Info najaar 2007 Open huis Oosterwolde Workshoprooster Oosterwolde Workshoprooster Wolvega Het merendeel van Nederland is nog met vakantie,

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 Dokter Eduard Moreauxlaan 1A CVO

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Naam. Adres. Postcode en woonplaats. Geboortedatum. Telefoonnummer. E-mail

Inschrijfformulier. Naam. Adres. Postcode en woonplaats. Geboortedatum. Telefoonnummer. E-mail Inschrijfformulier Naam Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum Telefoonnummer E-mail Ik schrijf me in voor de volgende cursus(sen): o Computergebruik voor beginners (COM001) o Digitale foto s bewerken

Nadere informatie

Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016

Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016 1 E-mail : secretariaat.senior@gmail.com Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016 Doelgroep esplaats : 50-plussers en senioren : asteel Wissekerke, oningin Astridplein 17, 9150 Bazel INSCHRIJVINGEN

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

voor alle inwoners van Soest van 55 jaar en ouder COMPUTERSPECIAL augustus 2012 Werkgroep van Stichting Welzijn Ouderen Soest

voor alle inwoners van Soest van 55 jaar en ouder COMPUTERSPECIAL augustus 2012 Werkgroep van Stichting Welzijn Ouderen Soest voor alle inwoners van Soest van 55 jaar en ouder COMPUTERSPECIAL augustus 2012 Werkgroep van Stichting Welzijn Ouderen Soest De Klarinet is gecertificeerd leercentrum van Coördinatoren van de computergroep

Nadere informatie

Computercursussen en workshops. programma voorjaar 2014

Computercursussen en workshops. programma voorjaar 2014 Computercursussen en workshops programma voorjaar 2014 Inhoudsopgave Cursussen en workshops... 3 Computer en internet Computer, internet en e-mail voor absolute beginners...4 Vervolgcursus Computer, internet

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van februari t/m juni 2017 versie 1 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019

Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019 Computer-, tablet- en smartphonelessen in Merksplas vanaf februari 2019 In februari 2019 starten we weer met een nieuwe reeks computerlessen in Merksplas. De lessen gaan door in het GC de MARc/kT, in het

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet. De bibliotheek helpt u daar

Nadere informatie

INHOUD. Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 4. Hoe kan ik mij aanmelden?... 6. Kennismaken met de computer... 7. Basis Windows 8...

INHOUD. Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 4. Hoe kan ik mij aanmelden?... 6. Kennismaken met de computer... 7. Basis Windows 8... 2 INHOUD Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 4 Hoe kan ik mij aanmelden?... 6 Kennismaken met de computer... 7 Basis Windows 8... 8 Windows 8 voor gevorderden... 10 Basis Windows 7... 12 Fotoboek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start 3e lesperiode voorjaar Digitale vaardigheden. Upgrade naar Windows 10. Januari In dit nummer

Nieuwsbrief. Start 3e lesperiode voorjaar Digitale vaardigheden. Upgrade naar Windows 10. Januari In dit nummer NR 12, JANUARI 2017 Nieuwsbrief Januari 2017 In dit nummer 1 Start 3 e lesperiode voorjaar 2017 1 Digitale vaardigheden 1 Upgrade naar Windows 10 2 LesOpMaat 2 Workshops 2 Facebookpagina 2 Blijf Digitaal

Nadere informatie

Mevrouw N. de Oude is een oud-cursist van de SWOL. Zij heeft het volgende stukje geschreven in het boekje van de ANBO.

Mevrouw N. de Oude is een oud-cursist van de SWOL. Zij heeft het volgende stukje geschreven in het boekje van de ANBO. Computercursussen 2013-2014 Mevrouw N. de Oude is een oud-cursist van de SWOL. Zij heeft het volgende stukje geschreven in het boekje van de ANBO. Mijn computer Het was hartje zomer, toen er een nichtje

Nadere informatie

Help! Mijn kind wil op het Internet!

Help! Mijn kind wil op het Internet! 2012 2013 Help! Mijn kind wil op het Internet! En dan? In dit ithema gaan we op een zeer eenvoudige manier in op hoe je samen met je kind aan de slag kan gaan met de computer en het internet. We geven

Nadere informatie

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! Belastingsaangifte Computer beginners Office PC-EHBO Tablet/Smartphone

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan 3 b CVO DE AVONDSCHOOL Leopold

Nadere informatie

Het optreden vindt plaats in de Leeuwerik in Bleiswijk op woensdag 23 september van 14.00 uur tot 17.00 uur. Om 13.30 uur gaat de zaal open.

Het optreden vindt plaats in de Leeuwerik in Bleiswijk op woensdag 23 september van 14.00 uur tot 17.00 uur. Om 13.30 uur gaat de zaal open. Sponsors Actiefpas De Actiefpas wordt dit seizoen 2015-2016 gesponsord door zeven partijen. In elke nieuwsbrief wordt er een sponsor uitgelicht. Deze keer is dat Museum Molenaars Oude Tractoren Museum

Nadere informatie

Ons aanbod in dit Najaar 2016: 1. Leren omgaan met computers.

Ons aanbod in dit Najaar 2016: 1. Leren omgaan met computers. Computercursussen Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor

Nadere informatie

Programma. Najaar 2015. * Computercursussen en Presentaties *

Programma. Najaar 2015. * Computercursussen en Presentaties * Programma Najaar 2015 * Computercursussen en Presentaties * ALGEMENE INFORMATIE Cursussen: Onze lesruimte is in de bibliotheek van Mierlo, Dorpsstraat 113. Zelfstandig oefenen, onder begeleiding van een

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 OC De

Nadere informatie