Bibliotheekagenda. najaar IJmond Noord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bibliotheekagenda. najaar 2015. IJmond Noord"

Transcriptie

1 Bibliotheekagenda najaar 2015 IJmond Noord

2 Bibliotheekagenda najaar 2015 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw seizoen en dus een nieuwe Bibliotheekagenda met veel nieuwe activiteiten! In deze Bibliotheekagenda vindt u de activiteiten die Bibliotheek IJmond Noord u aanbiedt in de tweede helft van U leest er in deze agenda een korte omschrijving van. Meer informatie over deze activiteiten kunt u ook vinden op onze website Digitale nieuwsbrief Iedere maand verstuurt Bibliotheek IJmond Noord een digitale nieuwsbrief. Hierin vindt u actuele informatie over onze activiteiten. Wilt u op de hoogte blijven en deze nieuwsbrief ontvangen dan kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit doet u door op onze site ( rechtsboven op nieuwsbrief te klikken en uw gegevens in te vullen. U vindt hier ook een link naar de laatst verstuurde nieuwsbrief. Voordelen met uw biebpas Behalve korting op de toegangsprijs van de meeste activiteiten in deze Bibliotheekagenda, biedt het lidmaatschap van de bibliotheek nog meer voordelen. Op vertoon van uw bibliotheekpas krijgt u ook korting of iets extra s bij onder andere theaters, dierenparken, musea, pretparken en festivals. Kijk voor alle aanbiedingen op De Bibliotheek/HEMA academie: cursussen voor bibliotheekleden U kunt online cursussen volgen met uw bibliotheekpas bij de Bibliotheek/HEMA academie. Bibliotheekleden krijgen gratis toegang tot één van de drie speciaal samengestelde pakketten met cursussen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor timemanagement, wijn proeven of digitale fotografie. Kijk voor alle cursussen op Agenda najaar 2015 Presentatie boek Thobi, kind uit het township en film Catch, kinderproject Spreker Maria van der Reep Datum en tijd zaterdag 5 september, uur Maria van der Reep heeft haar nieuwste roman Thobi, kind uit het township uitgebracht. Zij vertelt over haar boek/project in Zuid-Afrika. Tevens wordt de film Catch, kinderproject, waar het boekverhaal zich afspeelt, getoond. Er is gelegenheid tot aankoop en/of signering van het boek. De meeropbrengst komt ten goede aan Stichting Kicoba. Beverwijk Uit De Kunst Datum en tijd zondag 6 september, uur Plaats Kerkplein, Beverwijk Beverwijk Uit de Kunst is de etalage van het culturele leven in Beverwijk en Wijk aan Zee aan het begin van een nieuw cultureel seizoen. Bibliotheek IJmond Noord is medeorganisator van het uitgebreide culturele programma en legt daarbij het accent op literaire en mediawijze activiteiten. Voor meer informatie:

3 Vind een baan met LinkedIn Spreker Wendy Broersen, eigenaar van Wennies, specialist in sociale media en organisator van nlsupervrouwen.nl Datum en tijd donderdag 10 september, uur LinkedIn is een sociaal netwerk waarmee u zich kunt positioneren op de arbeidsmarkt. U kunt het gebruiken bij het vinden van een baan of om opdrachten binnen te halen. Wendy Broersen legt u uit hoe u door middel van LinkedIn op de hoogte blijft van wat er in uw branche speelt en hoe u uw netwerk kunt vergroten en effectief kunt inzetten. Literatuurcursus Nederlands en vertaald proza in Beverwijk Docent Corien Hildenbrant Datum en tijd donderdag 17 september, 15 oktober, 12 november 2015, 14 januari, 11 februari, 10 maart 2016, uur + Boekenborrel op dinsdag 22 maart 2016, uur Deelname 6 lessen + Boekenborrel: 90,-; met bibliotheekpas 75,-. Maximaal 12 deelnemers. Tijdens iedere bijeenkomst wordt van twee schrijvers een boek met een gemeenschappelijk thema besproken. De twee boeken worden aan de hand van vragen geanalyseerd en daarna in de groep besproken. Extra: gratis toegang tot de Boekenborrel met korte presentaties van diverse auteurs afgewisseld met muziek, hapjes en drankjes. Literatuurcursus Nederlands en vertaald proza in Heemskerk Docent Corien Hildenbrant Datum en tijd maandag 28 september, 26 oktober, 30 november 2015, 25 januari, 29 februari, 21 maart 2016, uur + Boekenborrel op dinsdag 22 maart 2016, uur Deelname 6 lessen + Boekenborrel: 90,-; met bibliotheekpas 75,-. Maximaal 12 deelnemers. Tijdens iedere bijeenkomst wordt van twee schrijvers een boek met een gemeenschappelijk thema besproken. De twee boeken worden aan de hand van vragen geanalyseerd en daarna in de groep besproken. Extra: gratis toegang tot de Boekenborrel met korte presentaties van diverse auteurs afgewisseld met muziek, hapjes en drankjes. Literaire ontmoeting met Bert en Hannah Wagendorp Datum en tijd dinsdag 29 september, uur Plaats Kennemer Theater Beverwijk, Kleine zaal Toegang rang 1 16,-; rang 2 14,-; met bibliotheekpas 3,50 korting. Serieprijs voor 5 lezingen: 72,-; met bibliotheek pas 62,50. Reserveren via Kennemer Theater, tel of Vader en dochter Bert en Hannah Wagendorp zijn allebei columnist. Bert brak als schrijver van fictie in 2013 door met zijn roman Ventoux (verfilmd). Zij schreven samen Het Vader & Dochterboek, een bonte verzameling verhalen, psychoanalyses, liedteksten, recepten en meer. Het is hét boek voor iedereen die vader of dochter is of wordt. Boekstart Baby Café Baby- en peuterboekjes Spreker Rachel de Wit, eigenaar Boekhandel Laan, Castricum Datum en tijd vrijdag 18 september, 9.30 uur voor (groot)ouders en baby, aanmelden niet nodig Rachel de Wit is pedagoog en heeft een praktijk voor onderwijs- en leerondersteuning, Verborgen Rijk. Vanuit de boekhandel is ze actief op het gebied van ontwikkeling van lezen en doet ze de inkoop van kinderboeken en Young Adult boeken.

4 Startbijeenkomst Beginnen met internet Datum en tijd woensdag 30 september, uur Deelname 5,-. Wilt u leren internetten of kent u iemand die dat graag wil? We helpen u deze avond goed op weg. Iedere volgende woensdagavond bent u tussen en uur van harte welkom om tijdens het Digitaal Inloopspreekuur gratis te komen oefenen in een heel makkelijk lesprogramma. Ook dan is er steeds iemand die u verder kan helpen als u er toch even niet uit komt. Boekstart Baby Café Stoffen boek maken Spreker Anouk van Marsbergen Datum en tijd donderdag 1 en 15 oktober, uur Toegang 15,-; met bibliotheekpas 12,50. Anouk van Marsbergen van Bollepret.nl is ook bibliotheekmedewerker in Bibliotheek Velsen en is een creatieve duizendpoot. Onder haar leiding maak je in twee avonden een stoffen prentenboek voor je baby/peuter/ kleuter. Voor materialen wordt gezorgd, je krijgt wel huiswerk mee. Maand van de Geschiedenis Datum donderdag 1 t/m zaterdag 31 oktober Plaats Bibliotheek IJmond Noord, alle vestigingen De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. Dit jaar is het thema Tussen droom en daad. Dromen doen we allemaal, maar wanneer worden dromen werkelijkheid? Wat waren de dromen van vroeger die de wereld van nu hebben geschapen? In de Maand van de Geschiedenis gaan we op zoek naar dromen, dromers, daden en doeners van weleer. Kinderboekenweekfeest 2015 Datum en tijd zondag 11 oktober, uur Plaats Kennemer Theater Beverwijk, foyer voor kinderen van 4-12 jaar, aanmelden niet nodig Samen vieren Bibliotheek IJmond Noord, Kennemer Theater en Centrum voor de Kunsten een spetterend feest rond het thema Raar maar Waar met spannende proefjes en explosieve opdrachten. Lezing over Helena Kröller-Müller Spreker Eva Rovers, biografe Datum en tijd woensdag 14 oktober, uur Toegang 10,-; met bibliotheekpas 8,-. Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met als thema Tussen droom en daad. Helene Kröller-Müller wilde niets liever dan de door haar verzamelde, grote kunstcollectie tentoonstellen aan publiek. Haar droom werd daad met het Kröller-Müller Museum. Eva Rovers schreef de biografie De eeuwigheid verzameld over Helena Kröller-Müller en vertelt hierover tijdens de lezing. Presentatie Historische kaart Kennemerland op multitouchtafel Datum en tijd zaterdag 17 oktober, uur Een gezamenlijk project van de Historische Kring Heemskerk, Museum Kennemerland en het Prentenkabinet heeft er toe geleid dat er voor de multitouchtafel een interactieve kaart met historisch markante punten in Wijk aan Zee, Beverwijk en Heemskerk is ontwikkeld. Wij nodigen u uit om onder het genot van een kopje koffie of thee de officiële presentatie bij te wonen.

5 Boekstart Baby Café Lekker (op)voeden Spreker Mariska Rinkel Datum en tijd vrijdag 23 oktober, 9.30 uur voor (groot)ouders en baby, aanmelden niet nodig Mariska Rinkel van Dieet en co is diëtiste en geeft workshops over voeding aan jonge ouders. In de workshop kun je proeven en ruiken, leer je etiketten lezen en worden al je vragen over baby-en peutervoeding beantwoord. Leer beter omgaan met uw tablet Spreker Docent van Bij de Pinken zijn Beverwijk Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk: vanaf maandag 26 oktober, 4 weken achter elkaar, uur. Heemskerk Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk: vanaf donderdag 29 oktober, 4 weken achter elkaar, uur. Deelname 60,- voor 4 keer. Aanmelden bij de klantenservice of door te mailen naar teamvj@obijmond.nl. De tablet is enorm populair en handig. Je kunt er mee internetten, foto s maken, mailen en nog veel meer. Tijdens deze cursus van 4 weken leert u in een leuke, gezellige sfeer samen met anderen de mogelijkheden van een tablet ontdekken. Als u zelf geen tablet heeft kunt u er één in bruikleen krijgen. Nederland Leest Datum zondag 1 t/m maandag 30 november Plaats Bibliotheek IJmond Noord, alle vestigingen Dit jaar is er voor de tiende keer Nederland Leest. Het thema is Het korte verhaal. Speciaal in dit jubileumjaar verschijnt er in elke provincie een aparte editie: de Nederland Leest-bundeling door A.L. Snijders, aangevuld met korte verhalen uit de regio. Het boek wordt tijdens de campagneperiode gratis verstrekt aan leden van Bibliotheek IJmond Noord (zolang de voorraad strekt). Workshop Korte verhalen schrijven Docent Henk Asbreuk Datum en tijd woensdag 4 en 18 november, uur Toegang 24,-; met bibliotheekpas 20,-. Wilde je altijd al een verhaal schrijven, maar kwam je er nooit toe? Of schreef je al iets, maar was het resultaat niet wat je wilde? Of wil je het gewoon eens proberen? Deze workshop biedt je de kans! In twee avonden werk je onder begeleiding van schrijfdocent Henk Asbreuk toe naar je eigen korte verhaal. Zoektips, zoekmachines Spreker Jan Smorenburg Datum en tijd donderdag 5 november, uur Zoeken is makkelijk maar vinden is de kunst. Met maar iets meer kennis haal je meer uit internet. Anderhalf uur met onder meer tips en trucs voor handiger zoeken, zoeken naar verschillende bestandstypes, met afbeeldingen zoeken naar vergelijkbare afbeeldingen, privacyvriendelijke(r) zoekmachines en zoeken binnen het minder zichtbare deel van internet. Voor wie bij het zoeken nu gewoon maar wat intikt bij Google.

6 De walvisvaarders van Wijk aan Zee Spreker Marjan Procee, auteur van het boek De walvisvaarders van Wijk aan Zee Datum en tijd dinsdag 10 november, uur Toegang 7,-; met bibliotheekpas 5,-. In de achttiende eeuw had het voormalige vissersdorp Wijk aan Zee nogal wat zeevarenden die in de walvisvaart werkten. In het voorjaar voeren ze uit, in het najaar kwamen ze weer thuis. Marjan Procee deed onderzoek naar het leven van de gebroeders Bol en de invloed van de walvisvaart op Wijk aan Zee. Smart homes, domotica en the internet of things Datum en tijd donderdag 12 november, uur Het is tegenwoordig mogelijk om veel apparaten op het internet aan te sluiten, zodat u bijvoorbeeld op afstand de lamellen kan sluiten of de verwarming aan kunt doen. Deze avond leert u meer over de mogelijkheden en hoe groot eventuele risico s zijn. Heeft u al een koffiezetapparaat met een WiFi functie? Een koelkast die bijhoudt of er nog wel genoeg melk in huis is en indien nodig zelfstandig een nieuw pak besteld? Virtual reality en de Oculus Rift Spreker Charlie Vieillard Datum en tijd donderdag 19 november, uur Boekstart Baby Café Babymassage Spreker Diana van der Laan Datum en tijd vrijdag 20 november, 9.30 uur voor (groot)ouders en baby, aanmelden niet nodig Diana van der Laan van MamaPraktijk uit Heemskerk is van oorsprong jeugdverpleegkundige. Zij volgde de opleiding Holos massagetherapie en geeft in haar eigen praktijk cursussen voor mama en kind. In de workshop leer je masseren en kom je erachter of het iets is voor jou en je baby. Literaire ontmoeting met Rosita Steenbeek Datum en tijd dinsdag 24 november, uur Plaats Kennemer Theater Beverwijk, Kleine Zaal Toegang rang 1 16,-; rang 2 14,-; met bibliotheekpas 3,50 korting. Reserveren via Kennemer Theater, tel of In haar nieuwste roman Rose vertelt Rosita Steenbeek het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rose is de dochter van een joodse moeder en een Duitse vader. In 1929 verliest zij haar hart aan Gerard, een Nederlandse dominee. Een verhaal over een grote liefde. e-learning: van cursus tot universiteit via internet Spreker Sipke Fluitman Datum en tijd donderdag 26 november, uur Of u nu een taal wil leren, alles over wijn wilt weten of meer geïnteresseerd bent in de macro-economie, er zijn waarschijnlijk meerdere cursussen op het internet te vinden waar u op uw niveau kunt oefenen en leren. Vaak zelfs gratis. Maar hoe vind u een cursus die geschikt voor u is? De virtuele realiteit. Een bril op doen en daarmee in een wereld stappen die door de computer wordt nagebootst. Deze avond kun u zelf de virtual reality bril Oculus Rift opzetten om het te ervaren. U leert meer over de werking van deze bril en over de laatste ontwikkelingen op het gebied van virtual reality.

7 Spreekuren in 2015 Cafés in 2015 Digitaal inloopspreekuur Datum en tijd iedere woensdag, uur Dit spreekuur is bedoeld voor mensen die willen leren om met de computer om te gaan, voor mensen die zich digitaal wel redden, maar even vast zijn komen te zitten en voor iedereen die meer wil ontdekken. U hoeft zich niet in te schrijven. U kunt gewoon binnenlopen met uw vraag of probleem. Tijdens het spreekuur kunt u oefenen en wordt u verder geholpen. Inloopspreekuur VISIO in Heemskerk en Beverwijk Heemskerk vrijdag 4 september, 2 oktober, 13 november, 11 december, uur Beverwijk vrijdag 18 september, 16 oktober, 27 november, uur Koninklijke Visio verzorgt op vrijdag regelmatig een inloopspreekuur in vestiging Beverwijk en in vestiging Heemskerk. Bezoekers kunnen binnenlopen voor informatie en advies bij slechtziend- en blindheid. Ook allerlei hulpmiddelen op het gebied van vergroting en verlichting (bij lezen erg belangrijk), mobiliteit, communicatie en verzorging kunnen worden bekeken en uitgeprobeerd. Seniorencafé Datum en tijd 23 september, daarna iedere 3 e woensdag van de maand, uur Kom naar de bibliotheek voor gezelligheid en informatie en ontmoet andere 55-plussers. De koffie en thee staat klaar. Er is elke keer een andere gratis workshop/lezing te volgen of een actueel thema te bespreken. Tablet café Datum en tijd vanaf 15 september iedere 3 e dinsdag van de maand, uur De tablet is immens populair en wordt steeds vaker gebruikt. Onder het genot van een kopje koffie wisselt u met andere bezoekers tips uit om een tablet zo goed mogelijk te gebruiken. Per bijeenkomst is er een centraal thema, zoals nuttige apps, veiligheid en foto/film. Het Tabletcafé is geen cursus maar een laagdrempelige ontmoetingsplek met andere tabletgebruikers. Voor tabletcursussen zie elders in deze bibliotheekagenda.

8 Foto s tijdens activiteiten Wij maken soms foto s bij activiteiten bestemd voor eigen publicaties (ook op internet) en om bijeenkomsten onder de aandacht te brengen van bezoekers. Wilt u aan ons doorgeven als u niet gefotografeerd wilt worden? Literaire ontmoetingen seizoen Colofon Bibliotheekagenda voorjaar 2015 is een uitgave van Bibliotheek IJmond Noord. Het copyright van alle foto s in deze uitgave berust bij de betreffende fotograaf. Alle prijzen en informatie is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Vormgeving en realisatie: Mapa Marketing Bibliotheek IJmond Noord, het Kennemer Theater en The Read Shop Beverwijk presenteren opnieuw een serie literaire avonden. Bekende schrijvers lezen voor uit eigen werk en zorgen voor een levendige interactie met het publiek. Ontmoetingen in 2015 In deze Bibliotheekagenda staan de twee literaire ontmoetingen die plaatsvinden in 2015 al genoemd: Data september Bert en Hannah Wagendorp 24 november Rosita Steenbeek Ontmoetingen in 2016 In de eerste helft van 2016 bieden we u de volgende literaire ontmoetingen aan: Data februari Renate Dorrestein 22 maart Boekenborrel 12 april Abdelkader en Saïda Benali Plaats Kennemer Theater, Kerkplein 1, 1941 HD Beverwijk. Toegang per lezing: rang 1 16,-; rang 2 14,-; met bibliotheekpas 3,50 korting. Serieprijs voor 5 lezingen: 72,-; met bibliotheekpas 62,50. Kaarten voor deze lezingen zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater (telefoon ) of via

9 Vestigingen en openingstijden Vestiging Beverwijk Kerkplein HD Beverwijk T Vestiging Uitgeest Dr. Brugmanstraat EN Uitgeest T Volwassenen Maandag Dinsdag Woensdag Vrijdag Zaterdag Jeugd Maandag Dinsdag Woensdag Vrijdag Zaterdag uur uur uur uur uur uur uur uur uur uur Vestiging Heemskerk Maerten van Heemskerckplein EZ Heemskerk T Maandag uur* Woensdag uur* Vrijdag uur* * Tot uur zelfbediening Jeugdservicepunt Wijk aan Zee Dorpsduinen EG Wijk aan Zee T Maandag uur* Dinsdag uur Vrijdag uur* * Zelfbediening Meer informatie vindt u op Maandag uur Dinsdag uur* Woensdag uur* Donderdag uur** Vrijdag uur* Zaterdag uur * Tot uur zelfbediening ** Van uur zelfbediening IJmond Noord

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 Agenda Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden u vanaf dit seizoen samen

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. voorjaar 2015. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. voorjaar 2015. IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2015 IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2015 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw jaar en dus een nieuwe Bibliotheekagenda

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. voorjaar 2016. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. voorjaar 2016. IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2016 IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2016 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw seizoen en dus een nieuwe Bibliotheekagenda

Nadere informatie

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2018 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2018 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) najaar 2018 1 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) najaar 2018 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma met cursussen en

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. najaar 2014. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. najaar 2014. IJmond Noord Bibliotheekagenda najaar 2014 IJmond Noord Bibliotheekagenda najaar 2014 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw seizoen, een nieuwe Bibliotheekagenda en het

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015

Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015 Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015 Voorlezen en knutselen Elke eerste maandag en woensdag van de maand wordt er geknutseld en/of voorgelezen. Kinderen van 4-7 jaar en hun (groot) ouders

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Wil je handiger

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS

PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS VRAGENLIJST: DEFINITIEF PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS AMSTERDAM, OKTOBER 2015 MAILTEKST Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: activiteiten en samenwerkingspartners

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Centrum voor Jeugd en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin Centrum voor Jeugd en Gezin N o v e m b e r 2 0 1 2 J a a r g an g 1, n u m m e r 2 Week van de Opvoeding voor veel ouders eerste kennismaking met het CJG Inhoud Week van de Opvoeding, terugblik Bereikbaarheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 2 juli 2015 Vakantiebieb-app Vanaf 1 juli is de VakantieBieb-app volledig beschikbaar: een app met e-books bestaande

Nadere informatie

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019 Programmaboekje Voorjaar 2019 Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling

Nadere informatie

WIJKCENTRUM PANORAMA

WIJKCENTRUM PANORAMA WIJKCENTRUM PANORAMA Activiteiten 2017 In wijkcentrum Panorama kunt u terecht voor leuke, gezellige en leerzame activiteiten. Voor volwassenen, ouderen én kinderen. Voor alle activiteiten geldt: Aanmelden

Nadere informatie

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Voorwoord Uw school besteedt het komend schooljaar natuurlijk veel aandacht aan mediawijsheid en

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 7 januari 2016 Ben Tiggelaar over 'Mooi werk' Ben Tiggelaar, de schrijver van het bekende boek Dromen, Durven, Doen,

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Wil je handiger worden met je laptop, tablet

Nadere informatie

De participatiebibliotheek

De participatiebibliotheek Voor meer informatie: Marjolein Bakker adviseur Communicatie marjolein.bakker@bibliotheek-zoetermeer.nl Hoofdbibliotheek Stadhuisplein 2 2711 EC Zoetermeer T 079-34 38 200 www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda De Roffel, jaargang 20, no. 11 28 november 2014 1 de Roffel Mededelingenblad van Agenda Basisschool de Troubadour november 2014 Vrijdag 28-11 : Kleuters vrij Vrijdag 5-12 : De Sint en de Pieten komen op

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl nieuwsbrief Schooljaar 2015 2016 1 oktober 2015 nr. 6 Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl GAANDEWEG Opnieuw beginnen; een prachtig cadeau om elkaar te geven en elkaar te gunnen!

Nadere informatie

WELKOM. bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n. Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega.

WELKOM. bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n. Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega. WELKOM bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega Zuidoost Fryslân WELKOM IN DE BIEB Welkom in de bibliotheken in Zuidoost Friesland.

Nadere informatie

De Paèrdestal gaat weer open

De Paèrdestal gaat weer open De Paèrdestal gaat weer open In de Nieuwe Paèrdestal gaat weer van alles gebeuren. Welzijnsinstelling SMWO gaat in de wijk leuke, gezellige en leerzame activiteiten verzorgen voor de kinderen en jeugd

Nadere informatie

bieb april t/m juni 2016

bieb april t/m juni 2016 Te doen in en om de bieb april t/m juni 2016 Workshops, voorlezen, cursussen, elab themadagen, lezing, Taalcafé Wanneer en waar? Alphen aan den Rijn 09.30-11.30 uur Dinsdag 5 april, 3 mei en 7 juni Boskoop

Nadere informatie

Aanbieding voor Bibliotheken

Aanbieding voor Bibliotheken Aanbieding voor Bibliotheken Begin april lanceerde de Leescoalitie* de campagne Vaders Voor Lezen. Het boegbeeld van deze campagne is een elftal van bekende voorleesvaders, met daarin onder anderen Beau

Nadere informatie

Bijlage 2: DAGDELEN BEZETTING VESTIGINGEN OOSTLAND 2015

Bijlage 2: DAGDELEN BEZETTING VESTIGINGEN OOSTLAND 2015 Bijlage 2: DAGDELEN BEZETTING VESTIGINGEN OOSTLAND 2015 door externen, commercieel/ nietcommercieel en met tegenprestatie Pijnacker 2015 2015 2015 2015 2015 2015 2015 2015 2015 2015 2015 2015 2015 HUUR

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

MEE: PARTNER IN HET CJG

MEE: PARTNER IN HET CJG 1e kwartaal 2016 MEE: PARTNER IN HET CJG MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij helpen iedereen (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door

Nadere informatie

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders De bibliotheek biedt veel aantrekkelijke mogelijkheden. Of je nu komt om boeken of andere materialen te lenen, om mee te doen aan een activiteit

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden:

De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden: WIJ Korrewegwijk Wat staat er op de agenda bij WIJ Ouder en Kind? De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden:

Nadere informatie

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen School en computers School en computers Computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen van nu spelen vaak al computerspelletjes voor ze naar groep 1 gaan. Op school nemen computers een

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Nieuwe Website. Oktober 2015. Beste ouders/verzorgers en leden,

NIEUWSFLITS. Nieuwe Website. Oktober 2015. Beste ouders/verzorgers en leden, NIEUWSFLITS Oktober 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer oktober 2015, En de 1 e maand in het nieuwe pand is een feit! Het was even wat wennen, en zo hadden we wat opstart problemen, maar

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Wij gaan (voor)lezen

Wij gaan (voor)lezen Wij gaan (voor)lezen Aanbod Primair Onderwijs Bibliotheek Helmond-Peel 2015-2016 De bibliotheek die ertoe doet Asten Deurne Helmond Someren 1 Voorwoord Rode Draad: Lezen is leuk! Met de hele school de

Nadere informatie

Informatie vanuit de Van Veldhuizen Stichting

Informatie vanuit de Van Veldhuizen Stichting Hier is weer een nieuwsbrief van Opvoedwinkel Twinkeltje*. Deze nieuwsbrief is bedoeld om beroepskrachten en andere geïnteresseerden te informeren over ons aanbod en de activiteiten van de afgelopen en

Nadere informatie

Activiteitenfolder oktober 2015

Activiteitenfolder oktober 2015 Activiteitenfolder oktober 2015 Prinsenhof bruist van de activiteiten in oktober! We organiseren deze maand een nieuwe ontmoetingsmiddag met een heerlijke maaltijd, mooie activiteiten bij het verliescafé,

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG

DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG 2018-2019 Ik wil meer kunnen met mijn computer, tablet en smartphone Draai om voor Hulp bij taal De bibliotheek helpt je digitaal op weg Ik heb nog geen ervaring

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch 8 mei 2014 Bieb gesloten op Hemelvaartsdag Let op: donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, zijn de vestigingen van Bibliotheek 's- Hertogenbosch gesloten. Dank voor uw

Nadere informatie

BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4

BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4 BiebPanel Concept vragenlijst ouders van jonge kinderen van 0-4 Doelgroep: ouders met minstens één kind in de leeftijd 0-4 uit een Nederlands panel; 30% kinderen die lid zijn van de Bibliotheek, 70% kinderen

Nadere informatie

Taalklas.nl Plus Cursistenmateriaal

Taalklas.nl Plus Cursistenmateriaal Opdracht 1 Nieuwe woorden Lees het woord Bedek het woord Schrijf het woord in de zin Klopt het? de computer Bart speelt vaak spelletjes op de In de leer ik hoe internet en e-mail werken de computerles

Nadere informatie

Beste kinderen en ouders van De Muze,

Beste kinderen en ouders van De Muze, MUZEJOURNAAL WEEK 36 EN 37 ; VRIJDAG 17 JULI 2015 AGENDA Maandag 31 augustus Start schooljaar 2015-2016 Dinsdag 1 september Woensdag 2 september Donderdag 3 september Vrijdag 4 september Maandag 7 september

Nadere informatie

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo 2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo Zondag 03 januari Wat? Waar? Kosten Gehele dag Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers Veensgracht 1 Aanmelden: Niet nodig Maandag 4

Nadere informatie

Cursusmarkt in en voor CultuurSpoor 10 september uur. Verder in deze nieuwsbrief:

Cursusmarkt in en voor CultuurSpoor 10 september uur. Verder in deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Jaargang 10 nr. 7 september 2016 Thema in CultuurSpoor Tabletcafé 21 september 13.30 uur Cursusmarkt in en voor CultuurSpoor 10 september 10.00 uur Internetcafé CultuurSpoor(Bibliotheek) Dinsdagmiddag

Nadere informatie

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4:

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4: In dit Blaadje: Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy..... 1 Theaterbezoek groep 3 en 4:... 1 Lentekriebels... 2 Inschrijving Avondvierdaagse... 2 Open- deur- ochtend... 2 Ouderbedankochtend 2015... 2

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Lezingen 5 Workshops 6 Cursussen Cursus paleografie voor beginners 8 Inleiding Ook

Nadere informatie

Activiteitenladder Najaar 2010

Activiteitenladder Najaar 2010 Activiteitenladder Najaar 2010 Brede Emmer-Compascuum/Emmer-Erfscheidenveen Activiteitenladder Najaar 2010 De Brede Emmer-Compascuum/Emmer-Erfscheidenveen heeft weer een veelzijdige Activiteitenladder

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt.

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt. Nieuwsbrief 5 13-11-2015 Directienieuws We zijn alweer enige tijd bezig dit schooljaar en we willen u graag informeren over wat er dit schooljaar aan onderwijsontwikkelingen op de planning staat. Een uitgebreide

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Advies over leven, leren, wonen en werken met een visuele beperking

Advies over leven, leren, wonen en werken met een visuele beperking Advies over leven, leren, wonen en werken met een visuele beperking Visio: voor al uw vragen Ik ben slechtziend, kan ik toch zelfstandig wonen en reizen? Door mijn plotselinge slechtziendheid, kost het

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober 38 e jaargang nr.07 ALGEMEEN NIEUWS: Afsluiting project Kinderboekenweek: De afsluiting van ons project Kinderboekenweek is op vrijdag 13 oktober. Alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Verbouwing een feit.

Nieuwsbrief 6. Verbouwing een feit. 5 november 2015 Nieuwsbrief 6 Belangrijke data: 6 november: 11 november: Sint Maarten Handbaltoernooi 13 november: 18 november: Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag team 19 november: Nieuwbrief no 7 20

Nadere informatie

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet SeniorWeb januari t/m juni 2016 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de locaties Leidschendam, Rijswijk

Nadere informatie

Maart Yoga U kunt zich nog aanmelden voor onze yogales op woensdagochtend.

Maart Yoga U kunt zich nog aanmelden voor onze yogales op woensdagochtend. Maart 2018 Meer informatie over onze activiteiten: In onze jaargids 2017-2018 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media

Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Leren omgaan met... Computers, internet en nieuwe media Vooraf Leren omgaan met internet, de computer, de ipad of andere tablet? Met nieuwe of sociale media? Dat kan in de bibliotheek! Ook dit jaar zijn

Nadere informatie

COMPUTERCURSUSSEN PRE

COMPUTERCURSUSSEN PRE Programmaboekje Najaar 2018 COMPUTERCURSUSSEN PRESENTATIES ADVIES & HULP Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling het bevorderen

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Poort 20 Activiteiten overzicht

Poort 20 Activiteiten overzicht Poort 20 Activiteiten overzicht Recreatie voorjaar 2014 Kienen Vrij biljarten Dames biljarten Competitie biljarten 2 e dinsdag vd mnd. 14.30 u. tot 1630 u. Kosten : 3,50 per plankje Iedere dag met uitzondering

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Programma: Komt u ook?

Programma: Komt u ook? Woensdag 12 maart 2014 opent OBS De Delta haar deuren voor alle ouders van de school! Tijdens deze avond krijgt u als ouder de kans om lessen en presentaties te bezoeken die gegeven worden door de leerkrachten.

Nadere informatie

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Vragenlijst onderzoek 2016-1 Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Geachte heer/mevrouw [ACHTERNAAM], Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het volgende onderzoek

Nadere informatie

Wijkcentrum De Gasterij

Wijkcentrum De Gasterij Wijkcentrum De Gasterij Wat gezellig dat u gekomen bent Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf een activiteit.

Nadere informatie

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!!

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!! COMPUTERCURSUSSEN in groepen of individueel PRESENTATIES ADVIES & HULP Uitgave najaar 2017 Locaties Bibliotheek van Veldhoven en Rundgraafpark complex Voor 50 + (en jonger) Door 50 + Leren in een rustig

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2016 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2016 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) najaar 2016 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) najaar 2016 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden u samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma met cursussen en

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

Maandag 18 januari DURF! Theater KwadraaT Middenbouw (11.45)

Maandag 18 januari DURF! Theater KwadraaT Middenbouw (11.45) De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 4 januari 2016 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Maandag 4 januari Eerste schooldag nieuwe

Nadere informatie

allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone januari t/m juli jaar aan de Vliet

allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone januari t/m juli jaar aan de Vliet allemaal digitaal! Cursusaanbod voor computer, tablet, e-reader en smartphone januari t/m juli 2019 1919-2019 100 jaar aan de Vliet Programma januari t/m juli 2019 Onze digitale samenleving blijft veranderen.

Nadere informatie

Tips voor de organisatie van een succesvol event

Tips voor de organisatie van een succesvol event In cl us dr ie f aa ib oe k & ch ec kl is t Tips voor de organisatie van een succesvol event Inhoud Inhoud 1. Doelgroep 2. Datum 3. Locatie 4. Catering 5. Invulling 6. Uitnodiging 7. Checklist 8. Draaiboek

Nadere informatie

Centrum voor Jeugd en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin Centrum voor Jeugd en Gezin J u l i 2 0 1 2 J a a r g an g 1, n u m m e r 1 Voor alle vragen over opvoeden Inhoud Voor alle vragen over opvoeden Bereikbaarheid 1 Cursussen 2 Lezingen en workshops 3 Positief

Nadere informatie