Jeugdvoetbal bij Voorschoten 97: informatie voor ouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeugdvoetbal bij Voorschoten 97: informatie voor ouders"

Transcriptie

1 Jeugdvoetbal bij Voorschoten 97: informatie voor ouders Toelichting Dit is een document dat bedoeld is voor alle ouders van jeugdspelers bij Voorschoten 97. Het betreft voor een deel informatie over praktische zaken die hetzelfde zijn voor elk voetbalteam: gebruiken van materialen, spelen en verplaatsen van wedstrijden, trainingstijden aanvragen enzovoort (deel 1). Deel 2 gaat over onderwerpen die in elk team belangrijk zijn om af te spreken, maar die in elk team wel verschillend kunnen zijn: wie rijdt er naar uitwedstrijden, wanneer en waar wordt er verzameld, welke ouders nemen welke rol (trainer, leider, scheidsrechter, grensrechter, communicatie) en welk gedrag wordt van spelers en ouders verwacht? Sommige afspraken zijn relevant voor de vereniging op te weten: daarvoor is deel 3. Als elk team daar invult wie welke taken vervult in een team, kunnen wij de juiste personen benaderen en mensen de mogelijkheid geven digitaal standen door te geven/een wedstrijdformulier klaar te zetten. In de week van 27 augustus staan kennismakingsavonden gepland voor alle teams. Er staat 5 kwartier voor gepland per lettergroep. De volgende punten passeren: 1) Korte toelichting op de informatie uit deel 1 en voorstellen van de vrijwilligers 2) kennismaking ouders per team 3) afspraken maken in teams: invullen deel 3 en delen met coordinator 4) voorlichting wedstrijdzaken-app voor degenen die dat gaan doen 5) ophalen wedstrijdballen Er zijn vast teams die al eerder starten met trainen, en die dan al willen kennismaken. Er zijn ook teams die nauwelijks veranderd zijn ten opzichte van vorig jaar, waar iedereen elkaar al kent en de taken ook goed verdeeld zijn. Overleg dan even met de coordinator over de aanwezigheid op deze kennismakingsavonden. Let er wel op dat iemand op de desbetreffende avond wel de wedstrijdballen even komt ophalen en dat deel 3 ingevuld wordt en gedeeld wordt met de coordinator voor 1 september (eerste wedstrijddag).

2 Deel 1: informatie praktische zaken jeugdvoetbal Voorschoten 97 Organisatie binnen de jeugdafdeling Binnen de jeugdafdeling wordt het jeugdvoorzitterschap gedeeld door Leo van Grol en Tonnie van Genugten. Zij zitten in het bestuur van de vereniging. Verder zijn actief: het wedstrijdsecretariaat de jeugdcoordinatiecommissie met coördinatoren per lettergroep de technische commissie de materiaalcommissie verschillende activiteitengroepen Wedstrijdsecretariaat Er zijn twee wedstrijdsecretarissen: Maarten Hillenaar voor de JO14 tot en met JO19 en de meisjesteams en Nanja van Doesburg voor de JO7 tot en met JO13. Zij verzorgen de communicatie met de KNVB over de wedstrijdplanning, poule-indeling, wedstrijdtijden, nieuwe spelvormen, bondscheidsrechters enzovoort. Intern communiceren zij verzoeken van tegenstanders voor het verplaatsen van wedstrijden of bijvoorbeeld voor oefenwedstrijden met teamleiders en/of de coördinatoren. Als je een wedstrijd wil verzetten, dan neem je contact met hen op als het niet is gelukt om spelers te lenen van andere teams. Verzetten kan slechts beperkt: we hebben weinig ruimte op de velden en de tegenstander moet ook willen meewerken. Hoe tijdiger je contact opneemt met het wedstrijdsecretariaat, hoe groter de kans op slagen. De contactgegevens staan hier: Coördinatoren per lettergroep De coördinator is het eerste aanspreekpunt voor leiders en trainers van niet-selectieteams en voor nieuwe aanmelders. Hij/zij organiseert zo n drie keer per jaar een leidersbijeenkomst en maakt de teamindeling, in samenspraak met leiders en de technische commissie. De coördinatoren voor komend seizoen zijn te vinden op Technische commissie De Technische Commissie Jeugd (TCJ) draagt zorg voor het functioneren van het voetbaltechnische gedeelte van de vereniging en voor de selectie-, circuit- en keeperstrainingen en -trainers. Zij werken nauw samen met het Hoofd Jeugdopleidingen, Theo Ducaneaux en de Pupillencoordinator, Marcel de Hoogt. Contactgegevens en taakverdeling staan hier:

3 Materiaalcommissie Elk team krijgt beschikking over trainings- en wedstrijdmateriaal: trainings- en wedstrijdballen, hesjes, pionnen en een hok om het in op te bergen. Het materiaal wordt in principe gedeeld: meerdere teams gebruiken dezelfde materialen. Alleen de wedstrijdballen worden apart aan elk team uitgereikt: 3 voor elk O13-team en hoger, 2 voor elk O12-team en lager. Elk team is er zelf verantwoordelijk voor dat zorgvuldig met de materialen wordt omgesprongen en ze eind van het jaar weer worden ingeleverd. Dit proces is de afgelopen jaren geheel in handen geweest van Jacqueline Oerlemans, onze materiaalvrouw. Komend jaar gaan we met een projectgroep kijken hoe we dit met meer mensen kunnen doen op mogelijk een andere manier. Interesse om bij te dragen? Zie Hulp is welkom! Activiteitengroepen Binnen de vereniging worden veel activiteiten georganiseerd. Afgelopen jaar waren dat bijvoorbeeld het mini-o7-toernooi, de jeugddag, het Mitchell Scholtes Ladies Event, een interne zomercompetitie voor O13 en O15 en het zaalkersttoernooi. Daarvoor zijn dringend vrijwilligers nodig. Mocht je je graag willen inzetten voor een activiteit, laat het dan weten aan de coördinator van de lettergroep. Onderlinge communicatie in de jeugdafdeling Als een ouder vragen heeft, stelt hij of zij die in eerste instantie aan de leider van het team. Die kan zich wenden tot de coördinator, een van de hierboven genoemde betrokkenen of het bespreken op een teamleidersvergadering. De coördinatoren hebben een app-groep met de leiders van hun lettergroep om relevante informatie te delen en om bijvoorbeeld het onderling lenen van spelers te vergemakkelijken. De coördinatoren, het wedstrijdsecretariaat en de technische commissie hebben apart overleg met elkaar en de jeugdvoorzitters. Op de website staat regelmatig relevante informatie voor alle ouders. Er is ook ruimte voor teksten vanuit de teams zelf. Dat kan op de eigen teampagina, waarvoor je inloggegevens kunt aanvragen. Ook kun je een leuke tekst met beeldmateriaal sturen aan jeugdnieuws@voorschoten97.nl voor op de centrale pagina. Een prettige communicatie draagt bij aan het plezier dat mensen hebben in het uitvoeren van hun vrijwillige taken voor een team of de vereniging. Neem dit in acht bij het benaderen van mensen bij vragen of opmerkingen. Er is altijd ruimte voor het bespreken van verbeterpunten als dat op een open, constructieve manier gebeurt. Trainingen Voor alle niet-selectieteams van O7 tot en met O12 is er op woensdagmiddag een circuittraining. Deze teams kunnen daarnaast een veld aanvragen voor een extra uur training Vanaf O13 en ouder worden alle trainingen (in principe 1-2 keer per week) verzorgd door een vrijwilliger, meestal een ouder, soms een ander familielid van een lid of iemand uit de oudere jeugd. Voor selectieteams en de keepers wordt apart training verzorgd. Er staat een trainingsschema op de site:

4 met alle tijden (wordt in de loop van de week van 20/8 geplaatst). Als je iets in het schema gewijzigd zou willen hebben, neem dan contact op met Rik Koemans ( ) of Marjan Westra. Het is belangrijk dat in dit schema staat en bij de coördinator van de lettergroep bekend is wie de trainer is, bijvoorbeeld in het geval van afgelastingen. Wedstrijden Elk jeugdteam is ingedeeld in een poule met een bepaalde klasse. Er wordt komend seizoen op 1 september begonnen met een bekerfase van drie wedstrijden (in een poule van vier teams), waarna twee keer een enkele competitie plaatsvindt (met tegenstanders waar dus slechts 1 keer tegen wordt gespeeld): een najaarscompetitie en na de winterstop een voorjaarscompetitie. Winnaars van de bekerronde spelen om de zoveel weken een volgende bekerronde. Elk team speelt in een bepaalde klasse. Op grond van de resultaten in de najaarscompetitie bepaalt de KNVB of een team in de voorjaarscompetitie een klasse (of soms zelfs 2 klasses) hoger of lager speelt of in dezelfde klasse blijft. Niet elk weekend is er een wedstrijd: er zijn reguliere speelzaterdagen, maar ook dagen waarop er alleen inhaal- of bekerwedstrijden gepland staan of het winterstop of vakantie is. Het is terug te vinden in de speeldagenkalender: De KNVB heeft overigens aangekondigd deze mogelijk nog te wijzigen. De app Voetbal.nl en de teampagina op 97.nl geven over het algemeen uitsluitsel over speeldata maar bij vragen: raadpleeg het wedstrijdsecretariaat. Apps voor wedstrijdplanning, invoeren digitaal wedstrijdformulier en wedstrijduitslagen Voor elke ouder is de app Voetbal.nl een aanrader: er staat van elk team in aangekondigd wanneer de wedstrijden zijn. Er is bovendien een mogelijkheid om de speeldagen van je favoriete teams te downloaden in je digitale agenda (tegen betaling). De KNVB wil daarnaast dat van alle teams in de leeftijd O13 en ouder een digitaal wedstrijdformulier wordt klaargezet. Dit gebeurt in de app Wedstrijdzaken en lukt alleen, als je inlogt met een adres dat bekend is bij de club. Deze app hoeft niet door elke ouder gedownload te worden, maar het is wel belangrijk dat minstens twee betrokkenen bij een team dat doen zodat zij het wedstrijdformulier kunnen invullen. Voor teams in de leeftijd O12 en jonger geldt dat in deze app (Wedstrijdzaken) van thuiswedstrijden de uitslag wordt ingevoerd. Ook voor deze teams geldt dus dat er minstens twee betrokkenen (ouders/trainers) dit moeten kunnen via deze app. Meer info over deze app staat op Vragen kun je stellen aan Leo van Grol (jeugd@voorschoten97.nl) of de wedstrijdsecretarissen. Zorg dat bij de club bekend is met welk adres je wilt inloggen in deze app. Dat moet in het clubsysteem worden geregistreerd.

5 Vlaggen/scheidsen/spelbegeleiden/velden klaarzetten O8- tot en met O10-teams spelen 6 tegen 6 op kwart veld. Zij hebben een spelbegeleider nodig die het thuisspelende team levert. Bij thuiswedstrijden zetten de startende teams (8.30 uur) de speelvelden uit op veld 5 door lijnen te leggen (krat staat in het ballenhok) en goals klaar te zetten. Het laatste team dat speelt, haalt de lijnen weer weg en zet de goals achter de railing. O11- en O12-teams spelen 8 tegen 8 op half veld. Daar is een scheidsrechter nodig die het thuisspelende team levert. Ter info over deze nieuwe spelvormen en spelregels: O13-teams en hoger spelen 11 tegen 11 op heel veld. Zij krijgen over het algemeen (als het lukt) een scheidsrechter van de club. Elk team levert een grensrechter. Toernooien Veel verenigingen organiseren toernooien. Zo heeft Voorschoten 97 het Paastoernooi voor O12 en het Kersttoernooi (intern). De vereniging had voorheen een toernooicoördinator, maar die positie is momenteel vacant. Mocht iemand interesse hebben (bij voorkeur een duo of drietal gezien de omvang van de taak), laat het dan weten: jeugdvoorzitter@voorschoten97.nl. Tot deze positie vervuld is, kan elk team zelfstandig, afhankelijk van de wensen in het team, inschrijven op toernooien. Veel inschrijvingen voor toernooien in het voorjaar (rond Pasen, Hemelvaart, Pinksteren) gaan al in het najaar open. die het thuisspelende team levert.

6 Deel 2: teamafspraken Om een team goed te laten trainen en wedstrijden te laten spelen, is het belangrijk dat de volgende taken door betrokken ouders worden herkend en verdeeld: Vaste te vervullen taken vlaggen (013 en hoger) / fluiten (O11-O12) / spelbegeleiden (O8-O9-O10) veld uitzetten voor thuiswedstrijden (O8-O9-O10) communicatie en administratie (appgroep, melden bij tegenstander, communicatie met coördinator, materiaalleider & toernooien, stukje op de site) app Wedstrijdzaken invullen per wedstrijd vervangers regelen kleedkamers controleren limonade halen materialen verzamelen/opslaan coachen trainen (behalve selectie) Deze taken komen wekelijks terug bij elk team. Sommige teams gebruiken een roulatiesysteem, bij andere teams doen vaste personen wekelijks dezelfde taken. Belangrijk is dat het duidelijk is welke ouder wanneer een bepaalde taak uitvoert. Zie ook deel 3. Afspraken per team Daarnaast is het nuttig met elkaar duidelijk af te spreken welke aanvullende afspraken gewenst worden door ouders en spelers. Het gaat dan om zaken als: manier van communiceren binnen de appgroep, met ouders onderling en spelers tijd van verzamelen voor een wedstrijd plaats van verzamelen voor een uitwedstrijd afspraken rondom op tijd komen, op tijd afmelden voor een training, consequenties bij het missen van een training of wedstrijd wisselbeleid douchen/nabespreken na een wedstrijd sociale activiteiten naast de wedstrijden en/of trainingen ( teamuitjes ) gebruiken van een aanvoerder gedrag van ouders tijdens een wedstrijd In de bijlage staat een voorbeeld van teamafspraken.

7 Deel 3: informatie voor de club Voor een goede onderlinge communicatie, het kunnen invoeren van wedstrijden en het kunnen bereiken van een team is het voor de club belangrijk om te weten: voor- en achternamen + telefoonnummers van trainers, coaches + degene die de communicatie doet voor- en achternamen en adressen van degenen die de Wedstrijdzaken-app gaan beheren (twee per team) voor- en achternamen van grensrechters/scheidsrechters/spelbegeleiders (Vul in en geef origineel aan de coördinator, of maak er een foto van en app die aan de coördinator).

8 Bijlage: Voorbeeld afspraken binnen een jeugdteam TRAININGSTIJDEN EN DAGEN De dagen en tijden zijn: Maandagavond (veld5 - kunstgras) van tot (1 uur) Woensdagavond (veld3 gras) van tot ( 1 uur 1530 min) Coachen van de wedstrijden. [NAMEN] nemen de coaching en begeleiding voor onze rekening. Dit betekent dat wij ervoor zorgen dat iedereen weet wat er van hem verwacht wordt om het voetbalspel te kunnen spelen. Aandacht voor de individuele speler. Tijdens dit seizoen zullen wij de jongens evenveel aandacht geven. Niet iedere spelers heeft hetzelfde niveau. Hier houden wij rekening mee. Doel is om aan het eind van het seizoen ze beter leren voetballen individueel en als team. Team staat centraal Samen voetballen en plezier hebben aan het spel staat centraal. Wij zullen er dus op sturen dat wij geen team binnen een team gaan krijgen. Iedereen is gelijkwaardig en heeft respect voor elkaar. PRAKTISCHE AFSPRAKEN De wedstrijden Op donderdagavond sturen wij altijd de mail met de wedstrijdinfo van de aankomende wedstrijd. Graag dus voor donderdag aangeven wie er verhinderd is. Dan kunnen we nog zorgen voor vervangers. Weet je al ruim van tevoren dat je bij een wedstrijd er niet bent, geef dat dan direct door. We hebben een afwezigheidkalender die 4-6 weken vooruitkijkt naar de beschikbaarheid. Thuis We verzamelen 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer. Komt dus als ouder en speler op tijd. Zorg dat je scheenbeschermers bij je hebt. Als je deze niet bij je hebt mag je niet spelen. We houden altijd 10 minuten een voorbespreking en nemen de opstelling door. 20 minuten voor aanvang gaan we naar het veld voor de warming up.

9 In de rust gaan we voor 15 minuten terug naar de kleedkamer. Na de wedstrijd gaan we met zijn allen terug naar de kleedkamer voor een korte nabespreking en zal iedereen douchen. (verplicht). Daarna kunnen ouders en spelers hun eigen weg weer gaan. Uit Voor de uitwedstrijden gelden dezelfde regels. We verzamelen 60 minuten voor aanvang wedstrijd op het terrein van Voorschoten 97 (hoofdingang). Vanaf daar vertrekken we gezamenlijk naar de tegenstander. Wisselen Tijdens de wedstrijden zullen we om de 15 minuten wisselen bij 2 wissels. We zullen de wissel bijhouden in een administratie en dus ook de speelminuten. Aanvoerder Er zal wekelijks een nieuwe aanvoerder worden aangewezen. Hiervoor zal een weekschema worden opgesteld aan het begin van het seizoen. Ouders Tijdens de wedstrijden zullen de ouders zich niet op het veld begeven. De dug-out is bedoeld voor de staf en wisselspelers. De scheidsrechter en grensrechter. Tijdens de thuiswedstrijden zal meestal een clubscheidsrechter aanwezig zijn, zo niet, dan wordt een ouder aangewezen. Ook de rol van grensrechter zal door een ouder moeten worden ingevuld. De nieuwe spelregels Deze zullen apart worden verzonden naar ouders. Voor het informeren van de nieuwe regels zullen we de jongens dit uitleggen tijdens trainingen en wedstrijden.

10 De trainingen Regels JEUGDVOETBAL BIJ VOORSCHOTEN Als je niet komt trainen laat je dit weten via de Whats App groep en de reden van afwezigheid. Als je bijv. de hele week ziek bent meld je dit dus 2x per week. Zorg dat je scheenbeschermers bij je hebt. Als je deze niet bij je hebt kun je niet trainen. 10 minuten voor aanvang training moet je in de kleedkamer aanwezig zijn Spelers nemen de trainings spullen naar het veld. Vanaf dat moment zijn hun verantwoordelijk voor het materiaal. Na de training nemen zij de spullen weer mee terug naar de kleedkamer. Douchen verplicht na de training op de maandagavond en woensdagmiddag. Tijdens de training leren we van de verbeterpunten uit de laatste wedstrijden. Op basis van wat wij hebben gezien dat minder goed gaat tijdens de wedstrijd zullen we oefeningen gaan doen. Rol van de ouders Positief en plezierig aanmoedigen niet alleen je eigen kind maar het hele team. Helpen met leren winnen en verliezen. Ben je het ergens niet mee eens dan kom je naar de coaches/trainers toe. Tien tips voor ouders 1. Geef blijk van uw belangstelling, ga dus zoveel mogelijk mee. Wees enthousiast, stimuleer uw zoon en de medespelers. 2. Gebruik geen tactische kreten, want ze hebben het al moeilijk genoeg met de bal, met zichzelf en met de tegenstander. 3. Laat het coachen over aan de trainer/coaches 4. Blijf altijd positief, juist bij verlies. 5. Wordt niet boos, de volgende keer beter. 6. De scheidsrechter doet zijn best, bemoei u niet met zijn beslissingen. 7. Gun uw kind het kind zijn, want het moet nog zoveel leren. De wedstrijd is al moeilijk genoeg. 8. Winnen, maar ook verliezen hoort nu eenmaal bij voetbal. 9. Als uw kind talent heeft, wordt dat heus wel opgemerkt. Scouts lopen rond om te analyseren wie te laag is ingedeeld. voor het eind van het jaar wordt van elk team en speler een advies uitgebracht aan de TJC.

11 10. Wilt u echt met voetbal en/of kinderen bezig zijn, meld u dan bij de jeugdcoördinator. Wij als vereniging hebben altijd vrijwilligers nodig, immers daar draait onze vereniging op. Rol van de spelers 1. Respect voor elkaar en de tegenstander. 2. Niet vechten of mondeling tegenstanders uitdagen. 3. We gaan elkaar niet de schuld geven bij fouten of tegenslag Communicatie naar ouders Donderdag weekmail. (geef je actuele adres door aan ons) Of via de website van V97. Meer info over de KNVB op Wekelijks een blog op de website van V97. Het is leuk als iedere ouder een keer wat schrijft op de website. Toon aan dat je betrokken bent. Directe communicatie via de Whats App groep. Zorg dat je in de groep met het juiste mobiele nummer aangemeld bent

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur Technische commissie Voorzitter Arno Reusink Materialen Robert Oolbekkink Secretaris Linda Tuitert Wedstrijd Secretaris Rene van der Meer Scheidsrechters coördinator Erik Paalman Voorzitter VOJAC Remco

Nadere informatie

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Seizoenstart jeugdteams Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Nemelaer seizoen 2013-2014 1 INTRODUCTIE Jaarlijks starten de jeugdteams op in augustus. Maar zijn alle ongeschreven regels

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Kick off V.O.C. jeugdvoetbal 2018-2019 3 September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Agenda Opening Seizoenen in cijfers Jeugdvoetbalorganisatie Jeugdvoetbal - organisatorisch Jeugdvoetbal - technisch

Nadere informatie

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team)

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team) 2. De structuur 2.1 Organisatie De organisatie van de jeugdopleiding als volgt opgebouwd. De organisatorische aspecten zijn de verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie valt onder het

Nadere informatie

Graaf Willem II - VAC. Informatie JO19, JO17, JO15, JO13 Leiders & Coaches

Graaf Willem II - VAC. Informatie JO19, JO17, JO15, JO13 Leiders & Coaches Graaf Willem II - VAC Informatie JO19, JO17, JO15, JO13 Leiders & Coaches Juli 2013 HOOFDSTUK 1 Inleiding Graaf Willem is in de afgelopen jaren fors gegroeid. Daar zijn wij trots op. Zeker de aanwas met

Nadere informatie

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers 1 RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers We hopen dat deze lijst helpt om alle leiders en trainers veel plezier te laten beleven aan hun belangrijke taak bij onze club. Mocht je vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer,

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, In deze informatiebrochure vindt u allerlei wetenswaardigheden over het hockeyen als (Jongste)- Jeugdlid bij MHC Boxmeer. Heeft u een vraag, dan is deze brochure

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2019-2020 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 6 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Welkom De vereniging DVG Organisatie DVG Programma Wat mag u verwachten van DVG? Rollen coördinatoren, Technische Commissie Jeugd, leiders

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen

Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Functies voor vrijwilligers bij VV Beekbergen Vrijwilligersfuncties, versie maart 2018 1 Inhoud Wat kunt u doen bij onze club? Activiteitencommissie Afdelingscoördinator jeugd Communicatie / redactie Coördinator

Nadere informatie

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-2018 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. En dat lijkt ons een geschikt

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

WEDSTRIJDZAKEN AWC. Seizoen

WEDSTRIJDZAKEN AWC. Seizoen WEDSTRIJDZAKEN AWC Seizoen 2017 2018 Wie doet wat? Gerhard Coenders: sportlinkbeheerder, KNVB contactpersoon, eindverantwoordelijk wedstrijdzaken. Jurgen van de Groes: wedstrijdzaken senioren, contactpersoon

Nadere informatie

Onderbouw JO08/JO09/JO10 JO11/JO12

Onderbouw JO08/JO09/JO10 JO11/JO12 Infonummer Onderbouw vv S.J.C. JO08/JO09/JO10 JO11/JO12 Inhoud 1. Toelichting m.b.t. nieuwe seizoen Competitievormen Training tot aan de zomervakantie 2. Trainingstijden 3. Hoofdtrainers per lichting 4.

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015 Welkom bij Olympia 22 augustus 2015 In#2013#ontwikkeld#door#Olympia# Ini6a6ef#werkgroep#spor6viteit#&#respect# Doel:#bevorderen#goede#start#seizoen#en#spor6ef#gedrag# # Hoe?# C Elkaar#leren#kennen#en#kunnen#vinden#

Nadere informatie

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig TAKEN TEAMLEIDER(S) Wat moet een team zonder een teamleider? Zeker bij de jeugd is een teamleider onontbeerlijk. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat ouders deze taak op

Nadere informatie

Instructie mobiel wedstrijdformulier mdwf. 30 aug en 4 sep 2017 William Recker/Oscar Phielix

Instructie mobiel wedstrijdformulier mdwf. 30 aug en 4 sep 2017 William Recker/Oscar Phielix Instructie mobiel wedstrijdformulier mdwf 30 aug en 4 sep 2017 William Recker/Oscar Phielix Vooraf De app Wedstrijdzaken werkt eenvoudig en intuïtief. Maar In het begin zullen bij de voorbereidingen zaken

Nadere informatie

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Informatieboekje Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Algemene informatie In loop van het seizoen 2013-2014 is het de bedoeling dat alle teams van Juventa 12, vanaf de D-pupillen, overgaan op het digitale

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Ouderavond JO9 11 juni 2019

Ouderavond JO9 11 juni 2019 Ouderavond JO9 11 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Nieuwe pupillenvoetbal Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Taken jeugdleiders ATC 65

Taken jeugdleiders ATC 65 Taken jeugdleiders ATC 65 De groepscoördinator stelt voor aanvang van het seizoen twee leiders per team aan te stellen. De leiders zijn het aanspreekpunt voor de coördinator en de overige commissies binnen

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Papendal. Sanne Kerkers en Sander van dijk. Wanneer? Maandag 17.00u 18.30u (Sanne) Woensdag 16.00u 17.00u (Sander) Sheet van papendal,

Papendal. Sanne Kerkers en Sander van dijk. Wanneer? Maandag 17.00u 18.30u (Sanne) Woensdag 16.00u 17.00u (Sander) Sheet van papendal, Alle jeugdteams Agenda Opening Inloopspreekuur en informatie Papendal JC Voetbal + TC VOG beleid Jeugdscheidsrechters Beuningse Boys Website /Informatie Jeugdleiders en trainers Activiteiten Vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Kick-off dag 25 augustus 2018

Kick-off dag 25 augustus 2018 Kick-off dag 25 augustus 2018 Versie 1.8 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Reglement Toernooi... 4 Deelnemende teams en kleedkamers... 6 Keepershandschoenen... 8 Foto s... 9 Plattegrond JVC Cuijk... 11 Spelinstructies...

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Trainer/Leiderbijeenkomst SEIZOEN

Trainer/Leiderbijeenkomst SEIZOEN Trainer/Leiderbijeenkomst SEIZOEN 2018 2019 Wie zijn wij? Luke Saan Technisch Jeugd coördinator Onderbouw SVO Trainer JO13-1 Mitchel Melissen Technisch Jeugd coördinator Bovenbouw Ton van t Schip Jeugdvoorzitter

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

Regels en afspraken jeugd vv de Weide

Regels en afspraken jeugd vv de Weide Regels en afspraken jeugd vv de Weide 2018-2021 Inhoud Review... 2 Inleiding... 2 Regels en afspraken... 2 Teams... 2 Methode van indeling (selectie)teams... 2 Training/wedstrijden... 3 What s app... 3

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling seizoen 2017-2018 Seizoen 2017-2018 Tricht, augustus 2017 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2016 2017 Versie 1.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko.

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko. Reglement Jeugd Volleybal vereniging Wijhko. In dit reglement: Algemene regels Wedstrijden spelen Training of wedstrijd afzeggen Activiteiten voor de jeugd Positief Coachen Algemene Regels Vervoer Bij

Nadere informatie

Handleiding voor de leiders van de jeugdteams van de vv Ruinen

Handleiding voor de leiders van de jeugdteams van de vv Ruinen Handleiding voor de leiders van de jeugdteams van de vv Ruinen Seizoen 2018-2019 1 Ruinen, 2018 Voorwoord Het is het jeugdbestuur en de TCJ Technische Commissie Jeugd (TCJ) gebleken dat veel leiders van

Nadere informatie

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C.

Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Informatieboekje Jeugdafdeling R.K.P.S.C. Seizoen 2017 2018 Versie 2.0 Voorwoord Voor jullie ligt het informatieboekje voor de jeugdafdeling van voetbalvereniging R.K.P.S.C. Wij vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

Graaf Willem II - VAC. Informatie JO8, JO9, JO10 & JO11 voor Coaches & Leiders

Graaf Willem II - VAC. Informatie JO8, JO9, JO10 & JO11 voor Coaches & Leiders Graaf Willem II - VAC Informatie JO8, JO9, JO10 & JO11 voor Coaches & Leiders Juli 2013 HOOFDSTUK 1 Inleiding Graaf Willem is in de afgelopen jaren fors gegroeid. Daar zijn wij trots op. Zeker de aanwas

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Handboek voor SV Orion Jeugdleiders

Handboek voor SV Orion Jeugdleiders Handboek voor SV Orion Jeugdleiders Versie: 6 september 2016 Door: Jeugdcommissie SV Orion Contactpersoon: Gerrit Spronk Op- en aanmerking graag aan Gerrit via mail naar c-coordinator@sv-orion.nl 1. Handboek

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk

Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk 2013 Aan de ouders / verzorgers van de jeugdspelers van svhoutwijk Jeugdcommissie svhoutwijk 2013 Voorwoord: Het nieuwe seizoen gaat binnenkort weer van start, een nieuw seizoen vol goede voornemens en

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018 Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior 2 oktober 2018 Welkom Presentatie Technisch beleidsplan 2018-2025 Kort vragenrondje Korte pauze Presentatie Excelsior 4All Vragenrondje Afronding Stichting Woudestein

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Uw kind is net lid geworden of wordt misschien lid van Mixed Hockey Club Leeuwarden. Kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar vallen onder de jongste jeugd.

Nadere informatie

Jeugdleider, wat houdt dit in?

Jeugdleider, wat houdt dit in? Jeugdleider, wat houdt dit in? Allereerst onze complimenten voor uw vrijwillige bijdrage aan de club. HC 03 is een sportieve en levendige club waarbij binding, betrokkenheid en vrijwilligheid een grote

Nadere informatie

Het nieuwe seizoen! Wij hebben er zin in!

Het nieuwe seizoen! Wij hebben er zin in! Infonummer Bovenbouwvv S.J.C. Inhoud 1. Toelichting m.b.t. nieuwe seizoen Training tot aan de zomervakantie 2. Trainingstijden 3. Hoofdtrainers per lichting 4. Jaarkalender 5. Alle hulp is welkom 6. Contactgegevens

Nadere informatie

s.v. Huizen nieuwsbrief

s.v. Huizen nieuwsbrief s.v. Huizen nieuwsbrief Hier is hij dan de nieuwsbrief van s.v. Huizen. Dit seizoen zijn er op organisatorisch gebied een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is er geen jeugdbestuur meer maar een jeugdcommissie

Nadere informatie

We heten alle deelnemers en begeleiding ook namens de sponsor Hoi Pippeloi van harte welkom deze dag.

We heten alle deelnemers en begeleiding ook namens de sponsor Hoi Pippeloi van harte welkom deze dag. Locatie: Veendam 1894, Kunstgras Organisatie: Janneke en Daniëlla Datum: Zondag 17 juni 2018 Op zondag 17 juni 2018 wordt er voor de eerste keer het afsluitend intern gemixt Champions League voetbaltoernooi

Nadere informatie

Mini-F Competitie. Deelnemende clubs VOORJAAR 2015 27 januari 2015

Mini-F Competitie. Deelnemende clubs VOORJAAR 2015 27 januari 2015 Deelnemende clubs VOORJAAR 2015 27 januari 2015 Club Contactpersoon Email Mobiel Starttijd Sportclub Monster (A) Jack v Beek Jack.vanbeek@sportclubmonster.nl 06-22477986 09:00 Naaldwijk (B) Wouter van

Nadere informatie

DOOR VOETBAL VERENIGD

DOOR VOETBAL VERENIGD DOOR VOETBAL VERENIGD De Aanvoerders hebben 4 Gouden Regels opgesteld die iedereen bij zijn club in de praktijk kan brengen om het voetbal leuk, sportief en sociaal te houden. Niet iedere regel is direct

Nadere informatie

Januari Strategisch plan Legends Soccer Academy

Januari Strategisch plan Legends Soccer Academy Inleiding LSA heeft trainers onder contract staan die allen op het hoogste niveau gevoetbald hebben. LSA wil graag haar bijdrage leveren om het algehele niveau van de teams en spelers van AS 80 naar een

Nadere informatie

Informatieavond teamleiders

Informatieavond teamleiders Agenda 14 december Informatieavond teamleiders 2017-2018 28 juni 2017 Jeugdcoordinatie Sigrid Verleun (voorzitter en JO8) Esther Tessemaker (JO9) Wouter Koopman (JO11) Serge Noordover (JO13) Jacqueline

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

RespectPlezierVoetbalZVV 56Trainer LeiderCoachScheidsrechterBalSpeler TeamKeeperGoalDoelHoekschopPan altypasswertyuiopasdfghjklzldoelpu

RespectPlezierVoetbalZVV 56Trainer LeiderCoachScheidsrechterBalSpeler TeamKeeperGoalDoelHoekschopPan altypasswertyuiopasdfghjklzldoelpu RespectPlezierVoetbalZVV 56Trainer LeiderCoachScheidsrechterBalSpeler TeamKeeperGoalDoelHoekschopPan altypasswertyuiopasdfghjklzldoelpu Trainer/leider handboek 2018 ntcornercvbnmqwertyuiopasblessur evlaggerdfghjklzxcvbnmqwelvrije

Nadere informatie

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 s.v. A.W.C. Wijchen info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? s.v. A.W.C. Wijchen 280 pupillen (31 teams) 240 junioren (16 teams) 180

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Het nieuwe seizoen! Wij hebben er zin in!

Het nieuwe seizoen! Wij hebben er zin in! Infonummer Bovenbouwvv S.J.C. Het nieuwe seizoen! Wij hebben er zin in! Trainingstijden Trainers/leiders JO17 Trainer per lichting Jaarkalender 2018/2019 Hieronder een overzicht van de kalender voor 2018

Nadere informatie

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s Gedragsregels Jeugdafdeling v.v. De Merino s Beste sportvrienden en vriendinnen, Hierbij de uitgave van de gedragsregels voor de jeugd die van kracht zijn binnen v.v. de Merino s. Daarnaast willen wij

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING DVSA Amerongen. Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden

VOETBALVERENIGING DVSA Amerongen. Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden VOETBALVERENIGING DVSA Amerongen Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden Mei 2017 Inhoudsopgave Welkom bij DVSA Inschrijven blz. 1 Contributie blz. 1 Overschrijven en uitschrijven blz. 2 Indeling van de

Nadere informatie

Coachmap Jongste Jeugd

Coachmap Jongste Jeugd Coachmap Jongste Jeugd Inhoud coachmap Contactpersonen Technische Commissie afdeling Jeugd 1. Opbelschema 2. Vervoer 3. Wat is coachen? 4. Afspraken bij Olyphia 5. Aanwijzingen voor coaches en ouders rondom

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco!

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco! Roomburg Manager en Coach avond Seizoen 2018-2019 Voor vragen mail je lijnco! Interactief Van elkaar leren Managers Coaches Lijncoördinatoren Specialisten Agenda Uitgangspunten en doelstellingen LHC Roomburg

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Van E naar D Informatieavond ouders 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Doel van de avond / Agenda Wat er verandert voor jullie kinderen Hoe de teamindeling tot stand komt Aangepast technisch beleid

Nadere informatie

Download de RINUS app: ios Store / Google Play store. Klik op: Log in. Log in met je voetbal.nl account of maak gratis een account aan WELKOM

Download de RINUS app: ios Store / Google Play store. Klik op: Log in. Log in met je voetbal.nl account of maak gratis een account aan WELKOM Download de app: ios Store / Google Play store Klik op: Log in Log in met je voetbal.nl account of maak gratis een account aan WELKOM ZOEK JIJ OOK EEN ASSISTENT TRAINER? KAN JE VEEL BIEDEN! DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten. Ditjes en Datjes voor (nieuwe ) coaches Onderwerp Plezier met leren hockeyen Spelbegeleiders / Scheidsrechters Wedstrijdschema Spelduur wedstrijden Toelichting Minihockey is bedoeld om kinderen op een

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING DVSA Amerongen. Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden

VOETBALVERENIGING DVSA Amerongen. Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden VOETBALVERENIGING DVSA Amerongen Informatieboekje voor nieuwe jeugdleden December 2016 Inhoudsopgave Welkom bij DVSA Inschrijven blz. 1 Contributie blz. 1 Overschrijven en uitschrijven blz. 2 Indeling

Nadere informatie

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams Voorlichting ouders F teams 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams 1 Agenda Welkom en voorstelrondje Wedstrijdzaken en website Ledenadministratie Waarden en Normen Commissiekamer Technisch beleid Kleding

Nadere informatie

KIKA Kick-off dag 26 augustus 2017

KIKA Kick-off dag 26 augustus 2017 KIKA Kick-off dag 26 augustus 2017 Versie 1.3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Reglement Toernooi... 4 Foto s... 6 Deelnemende teams en kleedkamers... 7 Plattegrond JVC Cuijk... 8 Wedstrijden...

Nadere informatie

Arbitrageplan HSC 28

Arbitrageplan HSC 28 Arbitrageplan HSC 28 Heerle, 20 september 2013 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE Georganiseerd door FC Almere Beste jongens, meisjes, leerkrachten en toeschouwers, Football Club Almere heet u van harte welkom op Sportpark de Marken, waar

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig.

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig. Inleiding Zoals eerder al gecommuniceerd in de TeamGeest wordt met ingang van dit seizoen het Digitale Wedstrijd Formulier vervangen door de Wedstrijdzaken app en worden de plastic spelerspassen afgeschaft.

Nadere informatie

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F-tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F-tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle stick gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd; Coachcursus-leider

Nadere informatie

Informatiegids. leiders en coaches jeugdteams. seizoen vv svi

Informatiegids. leiders en coaches jeugdteams. seizoen vv svi Informatiegids leiders en coaches jeugdteams seizoen 2018-2019 vv svi Ieder seizoen hopen wij er met elkaar weer een sportief jaar van te maken. Meestal verlopen de wedstrijden en onze verenigingsactiviteiten

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

(Jeugd)leiders Handboek OFC

(Jeugd)leiders Handboek OFC (Jeugd)leiders Handboek OFC Inhoud Voorwoord...3 Algemeen...4 Voorbereiding...4 Wedstrijdvoorbereiding...4 Wedstrijdformulier en spelerspassen...5 wedstrijdformulier...5 Waarop moet je letten...5 Spelerspassen...5

Nadere informatie

Champions League Toernooi

Champions League Toernooi Champions League Toernooi 2017 JO11 Sponsering: Locatie: Veendam 1894, Stadion Organisatie: Toernooien commissie Datum: Zaterdag 3 juni 2017 Aanvang E: 13.00 uur Toernooi informatie: Contactgegevens toernooiorganisatie:

Nadere informatie

RKSV SARTO Seizoen 2013/2014

RKSV SARTO Seizoen 2013/2014 RKSV SARTO Seizoen 2013/2014 Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe jeugdleden Programma 1. Opening 2. Organisatie 3. Normen en Waarden 4. Jeugdopleiding 5. Praktische informatie 6. Wat verwachten

Nadere informatie

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen

Kleding & Uitrusting. Sportpark. Kleedlokalen en Hygiëne. Blessures / Ziekte / Gedragsproblemen. Problemen In de eerste plaats wil de jeugdcommissie de nieuwe vrijwilligers en al onze nieuwe jeugdleden van harte welkom heten bij de jeugdafdeling van Festilent. Wij hopen dat jullie het komende seizoen met veel

Nadere informatie

BEWAAR DE JEUGDWIJZER,

BEWAAR DE JEUGDWIJZER, JEUGDWIJZER Seizoen 2018-2019 In deze jeugdwijzer staat kort een aantal zaken aangegeven waarvan alle jeugdleden en hun ouders/ verzorgers voor aanvang van het seizoen op de hoogte dienen te zijn. Wij

Nadere informatie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal augustus 2017 Jeugdvoetbal- en technische commissie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal augustus 2017 Jeugdvoetbal- en technische commissie Kick off V.O.C. jeugdvoetbal 2017-2018 29 augustus 2017 Jeugdvoetbal- en technische commissie Agenda 1. Voetbalcommissie - JVC en TC 2. Jeugdvoetbalorganisatie 2017-2018 3. (preventie) incidenten 4. Verwachtingen

Nadere informatie

Welkom DBS Jeugd Kick-off. Seizoen

Welkom DBS Jeugd Kick-off. Seizoen Welkom Welkom DBS Jeugd Kick-off Seizoen 2015-2016 Terugblik op seizoen 2014-2015 Edwin Schenk Doel van deze avond Richting DBS Jeugd delen HOE gaan we dat samen doen? Visie van v.v. DBS Visie van onze

Nadere informatie