Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen."

Transcriptie

1 Katwijk, 17 oktober 2016 Onderwerp: Sportverkiezingen Katwijk 2016 Beste bestuurders Op vrijdag 27 januari 2017 organiseren we voor de 2 e keer het Sportgala Katwijk. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk van de Sportverkiezingen Katwijk Het Sportgala brengt de verbindende kracht van sportverenigingen op een positieve manier onder de aandacht. Dit doen we door bijzondere sportprestaties en bijzondere initiatieven te belonen. Hiermee zetten we Katwijk ook als Sportstad op de kaart. De lokale media, zoals de Katwijksche Post en RTV Katwijk, besteden de komende maanden geregeld aandacht aan de Sportverkiezingen. Het SportGala wordt live uitgezonden door RTV Katwijk. We nodigen alle verenigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg uit om kandidaten aan te melden voor de sportprijzen. U kunt iemand aanmelden voor de categorieën: - Sportvrouw van het jaar - Sportman van het jaar - Sportteam van het jaar - Sportbelofte van het jaar - Sport innovatie prijs Iedereen is welkom om kandidaten aan te melden voor de sportverkiezingen: mail uw nominatie met een korte motivatie naar nominaties@sportverkiezingenkatwijk.nl. Geeft u dit ook door aan uw leden? Bijgevoegd vindt u het Reglement Sportverkiezingen Katwijk. Let op! U kunt kandidaten aanmelden tot woensdag 30 november Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen. Katwijk Sportgala Het Katwijk SportGala vindt plaats in het Dorpshuis in Valkenburg. De avond begint om uur. Het programma met de prijsuitreikingen duurt tot ongeveer uur. Het geheel zal omlijst worden met muziek. Aansluitend is er een afterparty.

2 Voor het SportGala zijn 750 kaarten en ruim 100 VIP kaarten beschikbaar. De kaarten kosten 10 per stuk. Dit is inclusief een welkomstdrankje. Tip; een gratis toegangskaart is een unieke gelegenheid om de vrijwilliger binnen uw vereniging te belonen. De VIP kaarten zijn verkrijgbaar voor 75 per stuk. Dit is inclusief een heerlijk buffet, een Meet & Greet met de genomineerden en winnaars en toegang tot de afterparty. Viert u het feest met ons mee? Stichting Sport Promotie Katwijk Willem Guijt voorzitter

3 Bijlage 1 Toelichting Sportverkiezingen en SportGala Katwijk 2016 Initiatief De Sportverkiezingen zijn op initiatief van de vorige wethouder Sport en Financiën Willem van Duijn gestart. Een groep van vrijwilligers vanuit de sportverenigingen heeft in 2015 het concept voor de verkiezingen uitgewerkt. Op 19 december 2015 zijn tijdens het SportGala Katwijk in Sporthal Cleyn Duin de eerste sportprijzen uitgereikt. De Sportverkiezingen worden jaarlijks georganiseerd. Voor het organiseren van de sportverkiezingen is in oktober 2016 de stichting Sport Promotie Katwijk opgericht met als bestuursleden: Freek Huitenga, Willem van Rijn, Loe Kruger, Dick van der Bent en Willem Guijt. Aanmelding, Nominatie en Verkiezing Er zijn 5 sportprijzen. De sportprijzen zijn: Sportvrouw, - man, -ploeg en belofte en Sport-Innovatie prijs (op het gebied van mensen in beweging krijgen, gebruik van accommodatie). In eerste instantie worden clubs uitgenodigd om kandidaten aan te melden. Ook personen kunnen één of meerdere kandidaten aanmelden. Er is een vakjury samengesteld. Deze jury is en blijft anoniem. De jury beoordeelt de aanmeldingen en stelt per categorie een nominatie van 3 op; inclusief de (bindende) volgorde. De winnaars voor de 5 sportprijzen worden tijdens het SportGala bekend gemaakt. Financiering Het concept is gebaseerd op de gedachte dat de verkiezingen zo veel als mogelijk door en vanuit de verenigingen worden georganiseerd én gefinancierd. De kosten worden deels gedekt door bijdragen vanuit de Gemeente, het Sportbedrijf en de Stichting Sport en Ondernemingsfonds (SSO) en de verkoop van VIP en toegangskaarten via de verenigingen. Om een sluitende meer jaren begroting te realiseren is een aantal maatschappelijk betrokken Katwijkse ondernemingen bereid gevonden de Sportverkiezingen te sponsoren. SportGala De term SportGala is doelbewust gekozen; het is feestelijk maar geen feest in de zin van eten, drinken, muziek. Het gaat om de sporters, de prijs uitreiking en de ontmoeting tussen verenigingen. Dress code is tenue de ville; net jasje en overhemd (stropdas niet verplicht).

4 Bijlage 2 Reglement Sportverkiezingen Katwijk Artikel 1: Ieder jaar wordt door de Stichting Sport Promotie Katwijk een Sportverkiezing georganiseerd, waarbij de Sportman, de Sportvrouw, de Sportploeg, de Sport Belofte en de Sport Innovatie prijs worden gekozen. De sportverenigingen in de gemeente Katwijk worden uitgenodigd één of meerdere kandidaten voor te dragen in de betreffende categorieën. Ook individuele personen of andere verenigingen kunnen kandidaten voordragen. Het voordragen van een kandidaat dient via het daarvoor bestemde nominatie formulier (zie bijlage) te geschieden en wel vóór een door de Stichting Sport Promotie Katwijk (SPK) te bepalen datum. SAMENSTELLING JURY Artikel 2: Het opstellen van de nominaties en de verkiezing van de Sportprijzen geschiedt door een anonieme jury, welke uit minimaal vijf en maximaal 7 personen bestaat. Juryleden worden door de Stichting Sport Promotie Katwijk gevraagd en benoemd en kiezen uit het midden een voorzitter. Als jurylid zijn bij voorkeur benoembaar: inwoners van de Gemeente Katwijk of personen die werkzaam zijn in de Gemeente Katwijk. Zij moeten binding hebben met de sport in de Gemeente Katwijk en deze een zeer warm hart toedragen en er wordt een onafhankelijk oordeel van hen verwacht. Bij een (zeer) persoonlijke betrokkenheid bij aanmeldingen of genomineerden zien juryleden af zien van een oordeel voor de desbetreffende categorie. Juryleden worden geacht minimaal drie jaar zitting te hebben in de jury. Voor het invullen van vacatures worden nieuwe kandidaten door andere juryleden of het SPK voorgesteld. VOORWAARDEN DEELNEMING Artikel 3: Voor een prijs bij de in artikel 1 bedoelde verkiezingen kunnen in aanmerking komen personen, en ploegen/teams en verenigingen die bijzondere prestaties in de door hen beoefende sport hebben geleverd.

5 De prestatie is geleverd tussen 1 januari 2016 tot en met 1 december De voorgedragen individuele kandidaten hebben de prestaties bij voorkeur individueel behaald. Prestaties als onderdeel van een team, die de individuele kandidaten hebben behaald, zijn daarnaast ook toegestaan. Voorgedragen individuele kandidaten moeten in het betreffende kalenderjaar inwoner zijn van de Gemeente Katwijk. Indien de individuele kandidaat is verhuisd in het betreffende kalenderjaar is het essentieel dat de kandidaat ten tijde van de prestatie in ieder geval inwoner was van de Gemeente Katwijk. Deze regel geldt niet voor studenten die tijdelijk buiten de gemeente Katwijk wonen. Een voorgedragen individuele kandidaat die woonachtig is in de Gemeente Katwijk maar en prestatie geleverd heeft als lid van een vereniging buiten de gemeente Katwijk kan dus ook worden voorgedragen. Voor ploegen geldt dat zij onderdeel uitmaken van een sportvereniging, die gevestigd is in de Gemeente Katwijk. De voorgedragen individuele kandidaten zijn op de datum van de prestatie, van het betreffende kalenderjaar, minimaal 18 jaar voor de volwassen prijzen. De voorgedragen ploegen hebben een maatgevende prestatie geleverd in de senioren competitie (voor de volwassen sportploeg) geleverd. De prestatie is behaald volgens de regels van de desbetreffende sport en de desbetreffende regionale of landelijke overkoepelende sportbond. Deze sportbond is bij voorkeur aangesloten bij NOC*NSF. NOMINATIES EN PRIJZEN Artikel 4: De jury nomineert de kandidaten en doet een bindend voorstel over de volgende toe te kennen sportprijzen: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportbelofte en de Sport Innovatie prijs. Een sport belofte kan de prijs niet 2 jaar achtereen toegekend krijgen. De jury zorgt ervoor dat de genomineerden zijn vastgesteld minimaal 6 weken vóór de datum waarop uitreiking van de prijzen plaatsvindt. Per categorie worden maximaal 3 aangemelde prestaties genomineerd. De genomineerden worden via de Stichting SPK persoonlijk geïnformeerd en vervolgens via de pers/lokale media bekendgemaakt. De jury doet voor de 5 Sportprijzen een bindende voordracht aan de Stichting SPK voor de winnaars per categorie. De definitieve uitslag in de diverse categorieën wordt bekendgemaakt op de finaleavond waarop de prijzen worden uitgereikt.

6 JURERING Artikel 5: De leden van de jury plegen over het totaal van de in het betreffende jaar ontvangen aanmeldingen uitvoerig overleg. Zij stellen zich zo goed mogelijk op de hoogte en kunnen daarbij putten uit de door de verenigingen beschikbaar gestelde informatie, uit perspublicaties en mogelijk uit andere bronnen. Indien zij dit wenselijk vinden, winnen zij zelf nadere informatie in. De vergadering van de jury mag slechts doorgang vinden indien meer dan de helft van het aantal juryleden aanwezig is. BEOORDELINGSCRITERIA Artikel 6: Bij de beoordeling en vergelijking van de geleverde sportprestaties houdt de jury zoveel mogelijk rekening met de volgende wegingsfactoren: Bij vergelijking van kampioenschappen in dezelfde soort sport worden de prestaties als volgt gewogen: Olympisch>Wereld>Europees>Nationaal>Regionaal>Plaatselijk. Bij vergelijking van kampioenschappen in verschillende sporten wordt mede gelet op de verschillen tussen die sporten en de relatieve zwaarte. Een reeks van prestaties kan in de afweging leiden tot een hogere score dan een enkelvoudige prestatie op een hoger niveau. Bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld deelname aan sterk bezette wedstrijden in vergelijking met weinig deelname of een matig niveau, kunnen van invloed op de jurering zijn. STEMMING Artikel 7: De jury tracht zoveel mogelijk met unanimiteit van stemmen tot een beslissing te komen. Schriftelijke stemming vindt alleen plaats op verzoek van één of meer van de juryleden. De absolute meerderheid van stemmen is bepalend. Indien de stemmen staken door afwezigheid van een jurylid, dan wordt getracht in een volgende vergadering alsnog met het volledige aantal juryleden te beraadslagen. Indien dit niet mogelijk is en in het geval dat de stemmen staken door onthouding van stemming van een jurylid, dan is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

7 JURYRAPPORT Artikel 8: De jury-overwegingen die hebben geleid tot de nominaties per categorie worden via de Stichting SPK aan de pers/lokale media bekend gemaakt. Per categorie wordt door de jury een juryrapport opgemaakt, waarin de overwegingen worden vermeld, welke hebben geleid tot de toekenning van de prijzen. De juryrapporten worden tijdens het SportGala voorgelezen bij het bekendmaken van de prijswinnaars. Dit voorlezen geschiedt door degene die de prijs uitreikt. De originele juryrapporten worden ter beschikking gesteld aan de prijswinnaars. Artikel 9: Wijziging en/of aanvulling van dit reglement kan plaatsvinden in overleg tussen het bestuur van de Stichting SPK en de zittende jury.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Sportgala Nijmegen 2007-2010 Programma / Programmanummer Sport / 9240 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar NOC*NSF is samen met de NOS verantwoordelijk voor de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg,

Nadere informatie

Reglement van de Graham Awards 2014

Reglement van de Graham Awards 2014 Reglement van de Graham Awards 2014 Hieronder volgt het Reglement ten behoeve van jaarlijkse toekenning van de Graham Awards. Het reglement heeft algemene gelding voor alle betrokken partijen. Dit reglement

Nadere informatie

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën ! laatste wijziging 06/08/2016 Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën HOOFDSTUK I - INLEIDENDE BEPALINGEN. Art 1. ------- Overeenkomstig artikel 2.h van de Statuten van de Stedelijke

Nadere informatie

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Media exemplaar Dit document dient alleen ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Nadere informatie

De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering

De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 21603 13 maart 2015 De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen bijeen in zijn openbare vergadering van 4 maart 2015; BESLUIT: vast te stellen het

Nadere informatie

VERKIEZING SPORTLAUREATEN

VERKIEZING SPORTLAUREATEN VERKIEZING SPORTLAUREATEN Algemeen reglement Art. 1 De verkiezing van Sportlaureaten van de Stad Geraardsbergen is een initiatief van de Stedelijke Sportraad dat de uitzonderlijke prestaties van onze sportatleten

Nadere informatie

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld.

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld. 2016 2009 Kampioenenviering inschrijvingsformulier 27 mei 2016 Naam van de club : Ingevuld door : telefoonnummer verantwoordelijke: Zullen aanwezig zijn met: (aantal kampioenen) ( aantal personen in totaal)

Nadere informatie

REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL

REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL REGLEMENT * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR SON EN BREUGEL * VERKIEZING ONDERNEMER VAN HET JAAR EKKERSRIJT * STARTERSPRIJS SON EN BREUGEL Artikel 1 Algemene doelstelling De vereniging "Lionsclub Son

Nadere informatie

Ondernemersprijs Horst aan de Maas

Ondernemersprijs Horst aan de Maas HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ondernemersprijs Horst aan de Maas Stichting Ondernemersprijs Noord Limburg Secretariaat: Loevestraat 50, 5961 TZ Horst Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Het ontstaan...3 1.2. Doelstelling...3

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement

Huishoudelijk regelement Huishoudelijk regelement Versie: Augustus 2015 Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs KvK 12053680 Postbus 3050 5902 RB VENLO 1 www.lvdgprijs.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Ontstaan... 3

Nadere informatie

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke Ontwikkeling & Participatie Versienummer: 1.0 Datum: 21 november 2014 Corsanummer: T14.18226 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Algemeen reglement de Gouden Griffel, de Zilveren Griffels, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019.

Algemeen reglement de Gouden Griffel, de Zilveren Griffels, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019. Algemeen reglement de Gouden Griffel, de Zilveren Griffels, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019. Dit reglement is ingesteld door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. I.

Nadere informatie

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden Reglement voor de Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden. In het kader van het gemeentelijk Emancipatiebeleid Afdeling: Afzender: Onderwerp: Scholing en Integratie Jeugd, Onderwijs en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE GEGEVENS

INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE GEGEVENS INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE SPORTLAUREAAT (prestaties 2017) Inschrijven ten laatste vóór 1 januari 2018 VOLLEDIG INVULLEN!! OMCIRKEL DE CATEGORIE Sportjongen ( < 16 jaar) Sportman ( 16

Nadere informatie

Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019.

Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019. Algemeen reglement het Gouden Penseel, de Zilveren Penselen, de Vlag en Wimpels en de Boekensleutel 2019. Dit reglement is ingesteld door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. I.

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

Om de uniformiteit te bewaren kunnen kandidaturen enkel ingediend worden via het daarvoor bestemde formulier.

Om de uniformiteit te bewaren kunnen kandidaturen enkel ingediend worden via het daarvoor bestemde formulier. REGLEMENT CULTUURPRIJS - CULTUURRAAD LEDEGEM Artikel 1: doel Om de twee jaar reiken het gemeentebestuur en de cultuurraad van Ledegem een Cultuurprijs en een Publieksprijs uit. Met de Cultuurprijs wordt

Nadere informatie

Peel Maas Regio Ondernemersprijs

Peel Maas Regio Ondernemersprijs HUISHOUDELIJK REGLEMENT Peel Maas Regio Ondernemersprijs Stichting Ondernemersprijs Noord Limburg, Sekretariaat: Stationsstraat 128, 5963 AB, Horst-Hegelsom 1 INHOUDSOPGAVE: Inleiding 1.1. Het ontstaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger ALGEMEENHEDEN Artikel 1. Doel Met het uitreiken van de culturele prijzen wordt gestreefd naar de bevordering van het culturele

Nadere informatie

REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS

REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS De FGH Vastgoedprijs is een initiatief van FGH Bank en wordt om de twee jaar uitgereikt. De prijs werd voor het eerst uitgereikt op 25 oktober 1990. Sindsdien vindt de uitreiking

Nadere informatie

Reglementen Vredeman de Vries Prijs

Reglementen Vredeman de Vries Prijs Reglementen Vredeman de Vries Prijs Provincie Fryslân Reglement voor deelname Vredeman de Vries prijs (architectuur) De Vredeman de Vries prijs voor Architectuur betreft een tweejaarlijkse prijs voor een

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Artikel 1. Begripsbepaling a. De vrijwilligersprijs: De Vrijwilligersprijs Twenterand voor personen van 23 jaar of ouder. b. De jongerenprijs: De Vrijwilligersprijs

Nadere informatie

SPORTPRIJZEN. Waarom sportprijzen?

SPORTPRIJZEN. Waarom sportprijzen? 1 Waarom sportprijzen? Sport verdient voortdurende stimulering en waardering. Het gemeentebestuur van Utrechtse Heuvelrug stelt jaarlijkse sportprijzen beschikbaar met het doel sportbeoefening te stimuleren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT 'OOST-VLAAMSE SPORTTROFEEËN wijziging samenstelling van de jury mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad,

Nadere informatie

2: AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERING

2: AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERING Optochtreglement Artikel 1: ALGEMEEN 1. Definities: A. Cv. De Heiknüüters: de carnavalsvereniging die de optocht organiseert. B. Optochtcommissie: Vrijwilligers van Cv. De Heiknüüters die betrokken zijn

Nadere informatie

Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG IV. SPORTPROMOTOR V. LIFETIME ACHIEVEMENT

Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG IV. SPORTPROMOTOR V. LIFETIME ACHIEVEMENT Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG... 10 IV. SPORTPROMOTOR... 12 V. LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD... 13 VI. VERDIENSTELIJKE LEDEN... 14 VII. HULDIGING

Nadere informatie

Reglement Pier de Boer-prijs

Reglement Pier de Boer-prijs Reglement Pier de Boer-prijs Utrecht, september 2014 1 Doel van de prijs 1.1 De Pier de Boer-prijs is ingesteld en wordt toegekend door de Nederlandse Stichting tot bevordering van de Sociaal-Pedagogische

Nadere informatie

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO)

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Met ingang van 1 januari 2011 zal er één sector-cao Ambulancezorg van toepassing zijn. Tot op heden kent de ambulancesector in Nederland nog verschillende cao

Nadere informatie

Verordening op de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Almelo

Verordening op de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Almelo GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 14521 18 maart 2014 Verordening op de gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Almelo 2014 De raad van de gemeente Almelo; gezien het voorstel

Nadere informatie

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant.

Artikel 2. Uitschrijver en uitschrijving 2.1 De Brabantse Stijlprijs 2017 wordt uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant. Reglement De Brabantse Stijlprijs 2017 Provincie Noord-Brabant s - Hertogenbosch, 12 januari 2017 Vooraf Het bepaalde in dit reglement is bindend voor alle partijen: de uitschrijver van de prijs, de deelnemers

Nadere informatie

Iedere handelaar die werk maakt van zijn of haar etalage komt in aanmerking.

Iedere handelaar die werk maakt van zijn of haar etalage komt in aanmerking. Reglement Roeselare Awards Art. 1. Organisatie. De organisatie van de Roeselare Awards wordt verzekerd door het bestuur van de vzw Roeselare Awards. De Roeselare Awards worden jaarlijks uitgereikt op de

Nadere informatie

1.2 Elke deelnemer krijgt even veel tijd om in te spelen en in de kleedkamer plaats te nemen.

1.2 Elke deelnemer krijgt even veel tijd om in te spelen en in de kleedkamer plaats te nemen. JURYREGLEMENT HET NEDERLANDSE VIOOLCONCOURS 2016 Dit juryreglement geldt voor alle deelnemers aan Het Nederlandse Vioolconcours in de categorieën Iordens, Davina van Wely en Oskar Back. 1. Kaders 1.1 De

Nadere informatie

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018)

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) OMO-praktijkwerkstukprijs Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag

Nadere informatie

OMO-profielwerkstukprijs (vmbo g/t mavo)

OMO-profielwerkstukprijs (vmbo g/t mavo) OMO-profielwerkstukprijs (vmbo g/t mavo) Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast juli 2019) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

2. Musical 2.1 De door de Stichting gehanteerde definitie van het begrip "Musical" is aan dit reglement gehecht als Bijlage 1.

2. Musical 2.1 De door de Stichting gehanteerde definitie van het begrip Musical is aan dit reglement gehecht als Bijlage 1. Reglement Musical Awards (februari 2018) I. DEFINITIES 1. Stichting Stichting Musical Awards (de Stichting), gevestigd te Amsterdam, is begin 2000 in het leven geroepen met als doel de promotie van de

Nadere informatie

Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk

Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk Jaarvergadering 2019 Sportverenigingen / Sportinstellingen 1 mei 2019 Agenda 1. Welkom, opening 2. Voorstelrondje 3. Vaststellen notulen jaarvergadering, 5 april

Nadere informatie

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Heeft u dat nu ook? Dat opgejaagde gevoel als u zich opeens realiseert dat het einde van het jaar nadert? Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht

Nadere informatie

Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers. van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een

Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers. van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel als bedoeld in artikel 3, vijfde lid,

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter

Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter Begrippen Aanmeldingstermijn: de periode die aanvangt vanaf het moment van uitschrijving door het Bestuur van verkiezingen en die eindigt 25

Nadere informatie

REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS

REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS STUDIE CLUB SCHILDERS REGLEMENT LANDELIJKE VAKWEDSTRIJD STUDIECLUB SCHILDERS Artikel 1 Algemeen De Centrale Clubleiding (CCL) van de Studieclub Schilders

Nadere informatie

Verkiezings- en benoemingsreglement Bestuur Stichting Pensioenfonds Capgemini Nederland

Verkiezings- en benoemingsreglement Bestuur Stichting Pensioenfonds Capgemini Nederland Verkiezings- en benoemingsreglement Bestuur Stichting Pensioenfonds Capgemini Nederland Versie Artikel 1. Definities Voor dit reglement zijn de begripsomschrijvingen van de statuten van Stichting Pensioenfonds

Nadere informatie

Wedstrijdreglement De Tegel 2017

Wedstrijdreglement De Tegel 2017 Wedstrijdreglement De Tegel 2017 Artikel 1 Doelstelling 1.1 De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek is een initiatief van De Nederlandse Dagbladpers, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het

Nadere informatie

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Een goed afscheid helpt je verder Inleiding Yarden is ontstaan na een fusie van twee grote verenigingen in 2001, te weten de Nederlandse Uitvaart en Verzekerings

Nadere informatie

Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat

Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat Gemeente Oosterhout laat matrassen recyclen Jaarlijks worden er in Nederland 1,2 miljoen matrassen afgedankt. Deze belanden, voornamelijk

Nadere informatie

REGLEMENT EDITIE 2015

REGLEMENT EDITIE 2015 info@ REGLEMENT EDITIE 2015 Artikel 1: Naam en Reglement Het BABY-DUMP KEMPENKLASSEMENT staat open voor alle vrouwelijke rensters vanaf 19 jaar. Dit betreft dus de categorieën Elite-Vrouwen, Belofte Vrouwen

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF)

Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF) Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF) Vastgesteld op 11 juli 2015 Inhoudsopgave Artikel 1: Definities en samenstelling Verantwoordingsorgaan (VO) Artikel 2: Profiel

Nadere informatie

Beleidsregels van het ministerie van Financiën omtrent de Grote Financiën Prijs (Reglement Grote Financiën Prijs)

Beleidsregels van het ministerie van Financiën omtrent de Grote Financiën Prijs (Reglement Grote Financiën Prijs) Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken Datum Uw brief (Kenmerk) Ons kenmerk 22 januari 2013 BJZ 2012-247 M Onderwerp Grote Financiën Prijs Beleidsregels van het ministerie van Financiën omtrent de Grote

Nadere informatie

Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse de Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 vast te stellen.

Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse de Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 vast te stellen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 117276 24 augustus 2016 Regeling Gemeentelijke Onderscheidingen gemeente Lisse 2016 Burgemeester en wethouders van Lisse gelet op artikel 4:81 Algemene

Nadere informatie

Statusreglement Topsporters

Statusreglement Topsporters Statusreglement Topsporters - Vastgesteld op de Algemene Vergadering van NOC*NSF d.d. 20 november 2012 - Considerans In dit reglement worden de procedure en criteria beschreven op basis waarvan een sporter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer Artikel 1 Krachtens het gestelde in artikel 10 van de Statuten heeft de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer, dit Huishoudelijk Reglement vastgesteld. Artikel 2 Doelstelling 1. De Seniorenraad stelt zich

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014

districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten district Wilrijk Samenstelling De heer Kristof Bossuyt, voorzitter van het districtscollege

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING

REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING REGLEMENT VAN DE KAMPIOENENHULDIGING De Gemeentelijke Sportraad Hoogstraten VZW organiseert jaarlijks een sportlaureatenviering, met daaraan gekoppeld een verkiezing van sportvereniging, sportman, sportvrouw,

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands 1. Inleiding Om de beoefening en de spreiding van cultuur in de gemeente Sint-Amands aan te moedigen en te bevorderen, besliste

Nadere informatie

Algemeen Reglement VSBO

Algemeen Reglement VSBO Algemeen Reglement VSBO Talent Competition Curaçao Curaçao, augustus 2012 Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Curaçao kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven curaçao tel 840 2777 email info@kbbcuracao.com

Nadere informatie

Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk

Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk Jaarvergadering 2016 Sportverenigingen / Sportinstellingen 23 maart 2017 Agenda 1. Welkom, opening 2. Voorstelrondje 3. Vaststellen notulen jaarvergadering, 22

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering Stichting Sport Ondernemers Fonds Katwijk (SSO Katwijk)

Notulen jaarvergadering Stichting Sport Ondernemers Fonds Katwijk (SSO Katwijk) Notulen jaarvergadering Stichting Sport Ondernemers Fonds Katwijk (SSO Katwijk) Datum : 22.03.16 Locatie : Dorpshuis, Valkenburg Uitgenodigd : 75 Sportverenigingen / instellingen in Katwijk Stukken : Verenigingen

Nadere informatie

YARDEN AFSCHEIDSPRIJS

YARDEN AFSCHEIDSPRIJS YARDEN AFSCHEIDSPRIJS DEELNAMEREGLEMENT 2017 Inhoudsopgave Maatschappelijke betrokkenheid... 3 Yarden Afscheidsprijs... 3 Criteria deelname... 3 De Publieksjury... 4 De Vakjury... 4 Deelname- en wedstrijdvoorwaarden...

Nadere informatie

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Uitgebracht door het Huis van De Brabantse Kempen In opdracht van het Streekplatform De Brabantse Kempen Middelbeers, 9 juni 2015 1 De partners in het Streekplatform

Nadere informatie

Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement

Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement A Algemeen A1 De basis voor dit reglement is gelegen in Artikel 22 lid 1 van de Statuten. Het bevat nadere regels voor

Nadere informatie

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

Criteria en procedure UU Docentenprijzen

Criteria en procedure UU Docentenprijzen Criteria en procedure UU Docentenprijzen 2018-2019 De Docentenprijs en Prijs Docenttalent van de Universiteit Utrecht Ieder jaar looft de Universiteit Utrecht twee prestigieuze prijzen uit voor excellente

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018

REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018 REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018 Art. 1. Organisatie. De organisatie van de Oostende Awards wordt verzekerd door het bestuur van de vzw Oostende Awards. Art. 2. Oostende Awards secretariaat: Economisch Huis

Nadere informatie

Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers. van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een

Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers. van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een Regeling omtrent de selectie en benoeming van vertegenwoordigers van de categorie Bedrijven in het algemeen bestuur van een waterschap door de Kamer van Koophandel als bedoeld in artikel 3, vijfde lid,

Nadere informatie

Secretariaat Wolga BK DEN HAAG Reglement Koning Willem 1 prijs (December 2011) T (070) Algemeen

Secretariaat Wolga BK DEN HAAG Reglement Koning Willem 1 prijs (December 2011) T (070) Algemeen Reglement Koning Willem 1 prijs (December 2011) T (070) 206 01 71 Algemeen 1.1 De stichting Koning Willem 1 Stichting is in 1958 opgericht op initiatief van De Nederlandse Bank en een aantal aan het bedrijfsleven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

PENSIOENFONDS HORECA & CATERING VERKIEZINGSREGLEMENT. (voor de verkiezing van een vertegenwoordiger van pensioengerechtigden in het bestuur)

PENSIOENFONDS HORECA & CATERING VERKIEZINGSREGLEMENT. (voor de verkiezing van een vertegenwoordiger van pensioengerechtigden in het bestuur) PENSIOENFONDS HORECA & CATERING VERKIEZINGSREGLEMENT (voor de verkiezing van een vertegenwoordiger van pensioengerechtigden in het bestuur) Zoetermeer, 10 december 2015 ARTIKEL 1 DEFINITIES 1. Fonds: Pensioenfonds

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN. Muziek Coöperatie Peize U.A.

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN. Muziek Coöperatie Peize U.A. CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN Muziek Coöperatie Peize U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 4 mei 2018 bij notariële akte verleden voor notaris mr. J.W. van der Woude. Dit Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport)

Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport) Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport) Van sport naar alle sectoren! 19922002 : Jaarlijkse kampioenenhulde in raadzaal

Nadere informatie

2. Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit drie personen. Het bestuur benoemt de leden van het Verantwoordingsorgaan.

2. Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit drie personen. Het bestuur benoemt de leden van het Verantwoordingsorgaan. Stichting Pensioenfonds Hunter Douglas Reglement voor het Verantwoordingsorgaan 1. Het bestuur legt verantwoording af aan het Verantwoordingsorgaan over het beleid, de wijze waarop het beleid is uitgevoerd

Nadere informatie

REGLEMENT SOCIALE INNOVATIEPRIJS. Bouwen & Wonen. Vastgesteld in de Sectorraad FNV Bouwen en Wonen van 23 april 2018.

REGLEMENT SOCIALE INNOVATIEPRIJS. Bouwen & Wonen. Vastgesteld in de Sectorraad FNV Bouwen en Wonen van 23 april 2018. REGLEMENT SOCIALE INNOVATIEPRIJS Vastgesteld in de Sectorraad FNV Bouwen en Wonen van 23 april 2018. 2018 Tegenover de massieve aandacht in de bouwsector voor technologische innovatie heeft FNV Bouwen

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Pensioenfonds ANWB concept v2. Degenen die pensioen opbouwt bij Stichting Pensioenfonds ANWB.

Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Pensioenfonds ANWB concept v2. Degenen die pensioen opbouwt bij Stichting Pensioenfonds ANWB. Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Pensioenfonds ANWB concept v2 Artikel 1: Begripsbepalingen Bestuur Bestuursbureau Deelnemer Het bestuur van het pensioenfonds Het bestuursbureau van het pensioenfonds

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT GROENLINKS ZUID-HOLLAND Artikel 1. Algemeen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt onder bestuur, voorzitter en penningmeester verstaan het bestuur van de provinciale afdeling

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. ondernemer: Stichting Hogeschool Leiden, gevestigd te Leiden; b. onderneming: Hogeschool

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD FidesWonen versie 3.0 Middelharnis, 24 mei 2018 Artikel 1 Lidmaatschap 1. Lid van de vereniging kunnen worden zij die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt. 2.

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure BMX ten behoeve van de European Games in Baku 2015

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure BMX ten behoeve van de European Games in Baku 2015 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Interne selectieprocedure BMX ten behoeve van de European Games in Baku 2015 Interne selectieprocedure BMX ten behoeve van de European Games in Baku 2015 Vastgesteld

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN

TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN TECHNISCH REGLEMENT VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL AFDELING DOELSCHIETEN Art. 1. Dit landelijk technisch reglement bevat aanvullende bepalingen op het Technisch Reglement ISSF en de Nationale Reglementen en

Nadere informatie

OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo

OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen

Nadere informatie

Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout

Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF

Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF 1 Inhoud Artikel 1 - Grondslag... 3 Artikel 2 Samenstelling verenigingsbestuur... 3 Artikel 3 Openbaarmaking vacature... 3 Artikel 4 Kandidaatstelling... 3 4.1

Nadere informatie

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Versie: 28 april 2017 Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Colofon Het reglement is opgesteld door de werkgroep Kempen Cup Klassement. De groep is een afvaardiging van de lokale organisatoren van

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO te Apeldoorn

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO te Apeldoorn Versie 4 december 2014 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD van het samenwerkingsverband Passend Onderwijs 25.05 PO te Apeldoorn Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

NMU Wedstrijdreglement

NMU Wedstrijdreglement NMU Wedstrijdreglement 1. Algemeen 1.1 Het NMU wedstrijdreglement is van kracht tijdens het Nederlands Kampioenschap Goochelen (NKG) en andere goochelconcoursen, die door of onder auspiciën van de Stichting

Nadere informatie

Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016

Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016 Reglement Nederlands Koor Festival 2015-2016 deze versie: dinsdag 6 oktober 2015 Dit reglement is samengesteld voor de voorrondes en het finaleweekend die onderdeel uitmaken van het Nederlands Koor Festival

Nadere informatie

De Anthony Fokker Prijs voor het Wetenschappelijk Onderwijs ter grootte van euro.

De Anthony Fokker Prijs voor het Wetenschappelijk Onderwijs ter grootte van euro. Wedstrijdreglement Nederlandse Lucht- en ruimtevaartvaartprijzen Lid 1: De Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen Het bestuur van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartfonds stelt prijzen beschikbaar voor

Nadere informatie

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen Algemeen Artikel 1 Begrippen Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Directie Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden b. de onderneming: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden c. de wet: de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

De kandidaat slaat zijn samenvatting op onder de naam S-Jenaam.Jevoornaam.docx Bv. S-Vermeulen.Luc.docx

De kandidaat slaat zijn samenvatting op onder de naam S-Jenaam.Jevoornaam.docx Bv. S-Vermeulen.Luc.docx ie-prijzen 2017 Artikel 1 Doelgroep ie-net schrijft een wedstrijd uit ter bekroning van de masterproeven van studenten van de faculteiten ingenieurswetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, industrieel

Nadere informatie

KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND

KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND REGLEMENT NATIONALE- EN REGIONALE CONCOURSEN Algemeen: Begrippen en adressen Dit reglement is samengesteld voor nationale- en regionale concoursen van het Koninklijk

Nadere informatie