Hof van Cassatie van België

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hof van Cassatie van België"

Transcriptie

1 1 JUNI 2006 C N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C N GEMEENTE BERLAAR, vertegenwoordigd door haar college van Burgemeester en Schepenen, met burelen te 2590 Berlaar, Markt 1, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Ludovic De Gryse, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1060 Brussel, Henri Wafelaertsstraat 47-51, alwaar keuze van woonplaats wordt gedaan, tegen RITA PROMOTIONS, naamloze vennootschap, handel drijvende onder de benaming Sportvelden Doelvelden, met zetel te 2500 Lier, Aarschotsesteenweg 6, verweerster, en ten aanzien van D.E. vereffenaar van de VZW Footballclub Rita, tot bindendverklaring opgeroepen partij.

2 1 JUNI 2006 C N/2 I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep is gericht tegen een arrest, op 5 oktober 2004 gewezen door het Hof van Beroep te Antwerpen. Raadsheer Eric Dirix heeft verslag uitgebracht. Advocaat-generaal Dirk Thijs heeft geconcludeerd. II. CASSATIEMIDDEL De eiseres voert in haar verzoekschrift een middel aan. Geschonden wettelijke bepalingen - artikel 149 van de Grondwet; - de artikelen 1397, 1398 en 1402 van het Gerechtelijk Wetboek; - de artikelen 1319, 1320 en 1322 van het Burgerlijk Wetboek. Aangevochten beslissingen Het hof van beroep willigt het verzoek van de verweerster in en hervormt de door de rechtbank van eerste aanleg toegestane voorlopige tenuitvoerlegging, op grond van de volgende overwegingen: ln rechte Argumenten van de NV Rita Promotions (de verweerster) De beslissing tot toekenning van de uitvoerbaarheid bij voorraad werd gewezen met miskenning van de motiveringsplicht, miskenning van haar retentierecht ex. art. 6 opstalwet. Bovendien werd de uitspraak ultra petita gewezen omdat de voorlopige tenuitvoerlegging niet door de vereffenaar van de v.z.w. werd gevorderd. Argumenten van de gemeente Berlaar (de eiseres) Het door de NV Rita Promotions neergelegd verzoekschrift conform artikel 1402 van het Gerechtelijk Wetboek is in strijd met het non bis in idem beginsel daar de in het verzoekschrift verwoorde argumentatie dezelfde is als deze waarop de beslagrechter te Mechelen en de beslagrechter in hoger beroep al uitspraak hebben gedaan. De appelrechter kan de uitvoerbare kracht van het vonnis niet schorsen behoudens in geval van manifeste onregelmatigheid. Er is geen enkel element om aan te nemen dat er te dezen sprake is van een manifeste onregelmatigheid.

3 1 JUNI 2006 C N/3 Zij heeft herhaaldelijk bij conclusie voor de eerste rechter de uitvoerbaarheid bij voorraad ten aanzien van de partijen gevraagd. De uitspraak betreffende de uitvoerbaarheid werd niet ultra petita gewezen. De NV Rita Promotions heeft haar stelling in verband met de gevraagde tenuitvoerlegging niet kenbaar gemaakt. Gezien haar stilzwijgen kan dit als haar instemming worden genoteerd en diende de rechter niet te motiveren. De beoordeling in verband met art. 6 Opstalwet behoort niet aan het (hof van beroep) in het kader van de thans door de NV Rita Promotions voorgelegd verzoekschrift. Huidig verzoek van de NV Rita Promotions is tergend en roekeloos. Zij heeft recht op een schadevergoeding van 5.000,00 euro. Argumenten van de vereffenaar van de v.z.w. (partij opgeroepen tot bindendverklaring) Hij heeft geen conclusie neergelegd. Beoordeling De omstandigheid dat de schorsing van de tenuitvoerlegging van een uitvoerbare rechterlijke beslissing al bij de beslagrechter aan bod is gekomen, verhindert niet dat het bestreden vonnis dat de voorlopige tenuitvoerlegging toestaat met het rechtsmiddel van hoger beroep wordt bekritiseerd om reden van de onregelmatigheid van de beslissing van de uitvoerbaarverklaring zelf. Immers in beginsel heeft de beslagrechter niet de bevoegdheid de tenuitvoerlegging van een uitvoerbare rechterlijke beslissing te schorsen. Dit kan hij slechts in de wettelijk bepaalde uitzonderingen en in uitzonderlijke omstandigheden, voornamelijk bij misbruik van beslagrecht of wanneer over de draagwijdte van de uitvoerbare titel een ernstige betwisting rijst. Geen enkel van deze hypotheses zijn hier van toepassing. Krachtens artikel 1402 van het Gerechtelijk Wetboek kunnen de rechters in hoger beroep in geen geval de tenuitvoerlegging van het vonnis schorsen, dat op straffe van nietigheid. Dit verbod van artikel 1402 van het Gerechtelijk Wetboek moet echter worden genuanceerd in de gevallen, waarin niet de opportuniteit van een regelmatig verleende uitvoerbaarheid, maar enkel de regelmatigheid van de uitvoerbaarverklaring zelf ter discussie staat. De gemeente Berlaar heeft bij conclusie voor de eerste rechter gevraagd het vonnis ten aanzien van alle partijen uitvoerbaar te verklaren. Door op verzoek van de gemeente Berlaar het vonnis bij voorraad uitvoerbaar te verklaren heeft de eerste rechter niet ultra petita beslist en is dus er in dit verband geen nietigheid van het vonnis (artikel 1138, tweede lid, Ger. W.). De voorlopige tenuitvoerlegging was ook niet door de wet verboden. Het argument van de NV Rita Promotions in verband met de miskenning van art. 6 opstalwet (retentierecht) is te dezen zonder belang vermits deze problematiek behoort tot de beoordeling van de zaak ten gronde.

4 1 JUNI 2006 C N/4 In de conclusie van de gemeente Berlaar voor de eerste rechter wordt geen enkel middel of argument tot verantwoording van de gesolliciteerde tenuitvoerlegging voorgedragen. Bovendien heeft de eerste rechter de toelating tot tenuitvoerlegging niet gemotiveerd. Hij is echter verplicht zijn beslissing dienaangaande te motiveren vermits het overgelaten wordt aan zijn soevereine beoordeling (art. 149 G.W.). De motivering heeft niet alleen tot doel verheldering te verschaffen aan de rechter in hoger beroep maar ook om arbitraire beslissingen tegen te gaan. De verplichting van de rechter om zijn beslissing waarbij hij de voorlopige tenuitvoerlegging toestaat te motiveren is in overeenstemming met de wettelijke bepalingen betreffende de uitvoerbaarheid van vonnissen. De gewone rechtsmiddelen hebben schorsende werking, waarop de uitvoerbaarheid bij voorraad de uitzondering vormt. Deze regel wordt miskend door de bestreden beslissing waarin zonder motivering de uitvoerbaarheid bij voorraad werd toegestaan. Gelet op deze motiveringsplicht is het irrelevant dat de NV Rita Promotions op dit punt voor de eerste rechter geen verweer heeft gevoerd. Het verzoek van de NV Rita Promotions is gegrond en is dus niet tergend en roekeloos. De tegeneis van de gemeente Berlaar tot het bekomen van schadevergoeding is in dit verband ongegrond (cf. p. 3 e.v. van het arrest). Grieven Eerste onderdeel Schending van de artikelen 1319, 1320 en 1322 van het Burgerlijk Wetboek en van artikel 149 van de Grondwet. Het hof van beroep stelt in het bestreden arrest vast dat de rechtbank van eerste aanleg niet ultra petita uitspraak deed en dat de door de verweerster aangevoerde schending van de Opstalwet zonder belang is, vermits deze problematiek tot de beoordeling van de zaak ten gronde behoort (cf. p. 5, derde en vierde alinea van het arrest). Vervolgens oordeelt het hof van beroep dat in de conclusie van (de eiseres) voor de eerste rechter... geen enkel middel of argument tot verantwoording van de gesolliciteerde tenuitvoerlegging wordt voorgedragen (cf. p. 5, laatste alinea van het arrest). In haar hernemende syntheseconclusie in eerste aanleg verzocht de eiseres de rechtbank van eerste aanleg nochtans om huidig vonnis gelet op de overduidelijke contractuele bepalingen en de onwenselijkheid om verdere rechtsonduidelijkheid te laten bestaan over de aanwending van de goederen toebehorend aan het openbaar domein uitdrukkelijk uitvoerbaar te verklaren bij voorraad, spijts elk rechtsmiddel en zonder mogelijkheid tot borgstelling en/of kantonnement (cf. p. 26 van deze conclusie). De eiseres staafde haar verzoek tot voorlopige tenuitvoerlegging van het vonnis derhalve met verwijzing naar de overduidelijke contractuele bepalingen en de onwenselijkheid om verdere rechtsonduidelijkheid te laten bestaan over de aanwending van de goederen toebehorend aan het openbaar domein.

5 1 JUNI 2006 C N/5 Waar het arrest overweegt dat in de conclusie van (de eiseres) voor de eerste rechter... geen enkel middel of argument tot verantwoording van de gesolliciteerde tenuitvoerlegging wordt voorgedragen (cf. p. 5, laatste alinea van het arrest), geeft het de hernemende syntheseconclusie van de eiseres derhalve weer op een wijze die onverenigbaar is met de bewoordingen ervan en schendt het dan ook de bewijskracht van deze conclusie (schending van de artikelen 1319, 1320 en 1322 van het Burgerlijk Wetboek). Minstens houdt het arrest geen rekening met de motieven die de eiseres in haar hernemende syntheseconclusie ter verantwoording van het verzoek tot voorlopige tenuitvoerlegging opgaf (cf. p. 26 van deze conclusie) en is het arrest om die reden niet regelmatig met redenen omkleed (schending van artikel 149 van de Grondwet). Tweede onderdeel Schending van artikel 149 van de Grondwet en van de artikelen 1397, 1398 en 1402 van het Gerechtelijk Wetboek. Luidens artikel 1397 van het Gerechtelijk Wetboek schorsen verzet en hoger beroep tegen eindvonnissen de tenuitvoerlegging daarvan, behoudens de uitzonderingen die de wet bepaalt en onverminderd de regel van artikel 1414 betreffende bewarend beslag. Artikel 1398 van het Gerechtelijk Wetboek biedt de rechter evenwel de mogelijkheid om de voorlopige tenuitvoerlegging van de vonnissen toe te staan, onverminderd de regels inzake kantonnement. De rechter oordeelt soeverein over het verzoek tot voorlopige tenuitvoerlegging, zoals het hof van beroep in het bestreden arrest vaststelt (cf. p. 5, laatste alinea van het arrest). Deze voorlopige tenuitvoerlegging geschiedt op risico van de procespartij die de uitvoering van de beslissing nastreeft. Artikel 1402 van het Gerechtelijk Wetboek bepaalt dat de rechters in hoger beroep in geen geval de tenuitvoerlegging van de vonnissen kunnen verbieden of doen schorsen, zulks op straffe van nietigheid. De beslissing die de voorlopige tenuitvoerlegging toestaat kan evenwel worden hervormd indien de voorlopige tenuitvoerlegging in strijd met het beschikkingsbeginsel of het recht van verdediging toegestaan werd. In voorliggend geval beslist het hof van beroep dat de eerste rechter de toelating tot tenuitvoerlegging niet gemotiveerd (heeft). Hij is echter verplicht zijn beslissing dienaangaande te motiveren vermits het overgelaten wordt aan zijn soevereine beoordeling (art. 149 G.W.). De motivering heeft niet alleen tot doel verheldering te verschaffen aan de rechter in hoger beroep maar ook om arbitraire beslissingen tegen te gaan. De verplichting van de rechter om zijn beslissing waarbij hij de voorlopige tenuitvoerlegging toestaat te motiveren is in overeenstemming met de wettelijke bepalingen betreffende de uitvoerbaarheid van vonnissen. De gewone rechtsmiddelen hebben schorsende werking, waarop de uitvoerbaarheid bij voorraad de uitzondering

6 1 JUNI 2006 C N/6 vormt. Deze regel wordt miskend door de bestreden beslissing waarin zonder motivering de uitvoerbaarheid bij voorraad werd toegestaan. Gelet op deze motiveringsplicht is het irrelevant dat (de verweerster) op dit punt voor de eerste rechter geen verweer heeft gevoerd (cf. p. 5, laatste alinea en p. 6, eerste alinea van het arrest). De eiseres verzocht de rechtbank van eerste aanleg de voorlopige tenuitvoerlegging van het vonnis toe te staan, gelet op de overduidelijke contractuele bepalingen en de onwenselijkheid om verdere rechtsonduidelijkheid te laten bestaan over de aanwending van de goederen toebehorend aan het openbaar domein (cf. p. 26 van de hernemende syntheseconclusie in eerste aanleg van de eiseres). De verweerster betwistte de vordering van de eiseres op dat punt niet, wat het hof van beroep in het bestreden arrest vaststelt (cf. p. 6, eerste alinea, van het arrest). De rechtbank van eerste aanleg stond de voorlopige tenuitvoerlegging van het vonnis toe. De in artikel 149 van de Grondwet vervatte motiveringsplicht van de rechter moet worden beoordeeld in het licht van de besluiten van een procespartij. In voorliggend geval vorderde eiseres de voorlopige tenuitvoerlegging van het vonnis en voerde de verweerster op dat punt geen verweer. Bij gebrek aan betwisting dienaangaande moest de rechtbank van eerste aanleg zijn beslissing om de voorlopige tenuitvoerlegging toe te laten niet nader motiveren. Nu de eiseres op de hierboven omschreven wijze om de voorlopige tenuitvoerlegging van het vonnis verzocht en de verweerster op dat punt geen verweer voerde, behoefde de toegestane voorlopige tenuitvoerlegging geen nadere motivering. Waar het hof van beroep oordeelt dat de rechtbank van eerste aanleg zijn beslissing niet motiveerde en om die reden de toelating tot voorlopige tenuitvoerlegging hervormt, schendt het dan ook artikel 149 van de Grondwet. Nu de hervorming van de door de eerste rechter toegestane voorlopige tenuitvoerlegging op een verkeerde interpretatie van de grondwettelijke motiveringsplicht berust, is het arrest evenmin in overeenstemming met artikel 1402 van het Gerechtelijk Wetboek en schendt het artikel 1402, alsook de artikelen 1397 en 1398 van het Gerechtelijk Wetboek. III. BESLISSING VAN HET HOF Beoordeling Tweede onderdeel 1. Tenzij hierover verweer werd gevoerd, dient de rechter het toestaan van de voorlopige tenuitvoerlegging niet nader te motiveren.

7 1 JUNI 2006 C N/7 2. De eiseres heeft haar verzoek tot voorlopige tenuitvoerlegging voor de eerste rechter gemotiveerd op grond van de overduidelijke contractuele bepalingen en de onwenselijkheid om verdere rechtsonduidelijkheid te laten bestaan over de aanwending van de goederen toebehorend aan het openbaar domein. 3. De verweerster heeft hierover voor de eerste rechter geen verweer gevoerd. 4. De appelrechters oordelen dat op de eerste rechter de verplichting rustte om zijn beslissing om de uitvoerbaarheid bij voorraad toe te staan te motiveren en dat het daarbij zonder belang is dat de verweerster op dit punt voor de eerste rechter geen verweer heeft gevoerd. 5. Door aldus te oordelen verantwoorden zij hun beslissing niet naar recht. 6. Het onderdeel is gegrond. Dictum Het Hof, Vernietigt het bestreden arrest. Beveelt dat van dit arrest melding zal worden gemaakt op de kant van het vernietigde arrest. Houdt de kosten aan en laat de beslissing daaromtrent aan de feitenrechter over. Verwijst de zaak naar het Hof van Beroep te Gent. Dit arrest is gewezen te Brussel door het Hof van Cassatie, eerste kamer, samengesteld uit voorzitter Ivan Verougstraete, als voorzitter, en de raadsheren Ghislain Londers, Eric Dirix, Albert Fettweis en Beatrijs Deconinck, en in openbare terechtzitting van 1 juni 2006 uitgesproken door voorzitter Ivan Verougstraete, in aanwezigheid van advocaat-generaal Dirk Thijs, met bijstand van griffier Philippe Van Geem.

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 JUNI 2007 C.05.0032.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0032.N 1. AVERO BELGIUM INSURANCE, met zetel te 1200 Sint-Lambrechts- Woluwe, Woluwelaan 62, 2. FORTIS CORPORATE INSURANCE, vennootschap

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 SEPTEMBER 2010 S.09.0039.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0039.N D.A., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 MEI 2008 C.07.0472.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0472.N PHLIPPO SHOWLIGHTS, naamloze vennootschap, met zetel te 2500 Lier, Antwerpsesteenweg 334, eiseres, vertegenwoordigd door mr.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JUNI 2015 C.14.0568.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0568.N EEG SLACHTHUIS VERBIST IZEGEM nv, met zetel te 8870 Izegem, Gentse Heerweg 78, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 MAART 2006 C.05.0061.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0061.N V.S. in zijn hoedanigheid van curator van het faillissement BVBA A.A. Renovatiewerken, eiser, vertegenwoordigd door mr. Johan

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 JANUARI 2006 C.04.0201.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0201.N V. A., Mr. Cécile Draps, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen D. P. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 JANUARI 2007 D.05.0027.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. D.05.0027.N S.H., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1060 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 SEPTEMBER 2011 C.10.0278.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0278.N H. S., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel, Central

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 JUNI 2006 C.04.0290.N-C.04.0359.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest I Nr. C.04.0290.N W.J., in zijn hoedanigheid van curator van de NV Daniël Van Ceulebroeck, eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 JANUARI 2012 C.10.0683.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0683.N CITY MOTORS GROUP nv, met zetel te 2030 Antwerpen, Noorderlaan 89, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 JANUARI 2015 C.14.0195.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0195.F 1. S. D., 2. R. D., 3. J. D., Mr. Paul Alain Foriers, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen BROUWERIJ HAACHT nv, Mr.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 4 MAART 2010 C.08.0324.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0324.N ALGEMENE ONDERNEMINGEN AERTS, naamloze vennootschap, met zetel te 2500 Lier, Paaiestraat 9, eiseres, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 28 FEBRUARI 2013 C.12.0066.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0066.F M. H., Mr. Jacqueline Oosterbosch, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen C. B., Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 JUNI 2008 C.07.0236.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0236.N 1. D.K.L, en, 2. K.R., eisers, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 7 NOVEMBER 2013 C.12.0095.N- C.12.0110.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest I. Nr. C.12.0095.N 1. J V D H, 2. A V L, 3. H V D H, 4. E V D H, 5. L V D H, allen in hun hoedanigheid van erfgenamen van wijlen

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 DECEMBER 2006 F.05.0019.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.05.0019.N 1. S.W., en zijn echtgenote, 2. O.W., eisers, vertegenwoordigd door mr. Pierre van Ommeslaghe, advocaat bij het Hof van

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 21 JANUARI 2011 C.08.0364.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0364.N C.B., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1050 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 MEI 2011 C.10.0197.N-C.10.0205.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest I Nr. C.10.0197.N CID LINES nv, met zetel te 8900 Ieper, Waterpoortstraat 2, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 SEPTEMBER 2014 C.13.0232.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0232.N SYRAL BELGIUM nv, met zetel te 9300 Aalst, Burchtstraat 10, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Caroline De Baets, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 DECEMBER 2005 C.04.0168.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0168.N BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Financiën, wiens kabinet gevestigd is te 1000 Brussel, Wetstraat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 APRIL 2006 C.04.0591.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0591.N WOLUWE CORNER PROPERTY, naamloze vennootschap, met zetel te 1831 Diegem, Culliganlaan 2, eiseres, vertegenwoordigd door mr.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2006 C.04.0184.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0184.N FIAT AUTO BELGIO, naamloze vennootschap, met zetel te 1140 Brussel, Genèvestraat 175, eiseres, vertegenwoordigd door mr.

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 MEI 2016 C.14.0561.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0561.N BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, met kabinet te 1000 Brussel, Kruidtuinlaan

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 MAART 2008 C.06.0173.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.06.0173.N 1. P.M., en zijn echtgenote 2. S.H., 3. M & H, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 2811 Mechelen-Leest,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 JANUARI 2011 C.09.0522.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0522.N BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Landsverdediging, met kantoor te 1000 Brussel, Lambermontstraat 8,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 SEPTEMBER 2014 C.13.0017.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0017.N P. S. eiser, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 21 NOVEMBER 2016 S.16.0001.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.16.0001.N BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Financiën, met kabinet te 1000 Brussel, Wetstraat 12, in de persoon

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 MEI 2015 C.13.0615.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0615.N Ch. V., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 2000 Antwerpen,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 18 SEPTEMBER 2008 C.07.0098.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0098.F 1. D. J., 2. D. S., 3. D. L., Mr. Cécile Draps, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen BROUWERIJEN ALKEN-MAES, naamloze

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 OKTOBER 2014 C.13.0164.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0164.N BESTLEASE bvba, met zetel te 8670 Koksijde, Goudbloemstraat 8, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 MAART 2015 C.13.0358.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0358.F MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL, Mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen M. S.,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 MAART 2018 C.17.0454.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.17.0454.N G.A.B. LUXURY nv, met zetel te 1740 Ternat, Assesteenweg 96, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 25 FEBRUARI 2010 C.09.0043.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0043.N 1. VM INVEST, naamloze vennootschap, met zetel te 9240 Zele, Spinnerijstraat 12, 2. SEGHERS Monique, wonende te 9200 Dendermonde

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 OKTOBER 2003 C.01.0365.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.01.0365.N M.T. eiser, vertegenwoordigd door Mr. Adolf Houtekier, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 2800 Mechelen,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 APRIL 2015 C.14.0466.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0466.F R. T., Mr. Paul Alain Foriers, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen P. R. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 MEI 2016 C.14.0442.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0442.N MOBISTAR nv, met zetel te 1140 Evere, Bourgetlaan 3, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 JUNI 2014 C.13.0336.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0336.N 1. SANDOZ nv, met zetel te 2870 Puurs, Lichterveld 7, 2. ACCORD HEALTHCARE bv, vennootschap naar Nederlands recht, met zetel

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 6 MAART 2015 F.14.0084.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.14.0084.N VLAAMS GEWEST, vertegenwoordigd door de Vlaamse regering, in de persoon van de minister-president, met kabinet te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 JUNI 2006 C.05.0370.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0370.N FORTIS BANK, naamloze vennootschap, met zetel te 1000 Brussel, Warandeberg 3, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Pierre van

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 FEBRUARI 2018 C.17.0313.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.17.0313.N TERRA COTTA nv, met zetel te 2950 Kapellen, Stationsstraat 37, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Martin Lebbe, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 OKTOBER 2009 C.08.0448.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.08.0448.N 1. ARGENTA SPAARBANK, naamloze vennootschap, met zetel te 2018 Antwerpen, Belgiëlei 49-53, 2. ARGENTA ASSURANTIES, naamloze

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 JANUARI 2011 C.09.0446.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0446.N 1. INOX CONSTRUCT, naamloze vennootschap, met zetel te 8650 Houthulst, Poelkapellestraat 52, 2. V.M., eisers, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 JUNI 2012 C.11.0735.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0735.N BELGISCHE STAAT, minister van Binnenlandse Zaken, Mr. Michel Mahieu, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen A. D. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 FEBRUARI 2003 C.00.0354.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.00.0354.N R.J. eiseres, vertegenwoordigd door mr. Philippe Gérard, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 17 OKTOBER 2013 F.12.0086.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.12.0086.N BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Financiën, met kabinet te 1000 Brussel, Wetstraat 12, voor wie optreedt

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 SEPTEMBER 2015 C.14.0514.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0514.N ACCOUNTANTSKANTOOR VERCAMMEN bvba, in vereffening, met zetel te 2640 Mortsel, Liersesteenweg 191, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 1 DECEMBER 2005 C.04.0581.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0581.N V. G. G., eiseres, vertegenwoordigd door Mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1000

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2006 C.05.0190.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0190.N B.J., eiser, vertegenwoordigd door mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 18 DECEMBER 2008 C.07.0018.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0018.F 1. B. J., 2. N. L., Mr. John Kirkpatrick, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen WAALS GEWEST, Mr. Lucien Simont, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2012 C.10.0501.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0501.N D. B., eiser, vertegenwoordigd door mr. Bruno Maes, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel, Central

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 7 NOVEMBER 2013 C.12.0570.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0570.N Jean de CHAFFOY de COURCELLES, advocaat, met kantoor te 1000 Brussel, Kunstlaan 24, bus 9 A, in zijn hoedanigheid van curator

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 NOVEMBER 2017 C.17.0389.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.17.0389.N 1. VAN OECKEL, landbouwvennootschap, met zetel te 2460 Kasterlee, Grootrees 60, 2. P. V. O., 3. H. V. D. B., eisers, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 SEPTEMBER 2006 C.05.0304.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0304.N J. EN J. S., in hun hoedanigheid van curatoren van het faillissement van de NV Savelkoul, eisers, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 SEPTEMBER 2015 C.13.0016.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0016.N ABFIN nv, met zetel te 2020 Antwerpen, Jan Van Rijswijcklaan 162/11, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Paul Lefèbvre,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 DECEMBER 2006 C.06.0089.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.06.0089.N CONSTRUCTIONS TRAVAUX ET SERVICES, naamloze vennootschap, met zetel te 4500 Huy, rue René Dubois 71, eiseres, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 DECEMBER 2013 F.12.0125.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.12.0125.N GEMEENTE SCHAARBEEK, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, met kantoor te 1030 Brussel, Collignonplein,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 4 OKTOBER 2013 C.12.0614.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0614.F INTERNATIONAL HOTELS WORLDWIDE Inc., vennootschap naar het recht van de Britse Maagdeneilanden, Mr. Paul Alain Foriers, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 MEI 2013 C.11.0762.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0762.N BEROEPSINSTITUUT VAN VASTGOEDMAKELAARS (BIV), met zetel te 1000 Brussel, Luxemburgstraat 16 B, eiser, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 OKTOBER 2012 C.11.0184.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0184.N J.T., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 30 MAART 2009 C.07.0557.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0557.N 1. H.S., 2. V.M., eisers, vertegenwoordigd door mr. Ludovic De Gryse, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 NOVEMBER 2010 S.09.0062.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0062.F REPUBLIEK ZUID-AFRIKA, eiseres, Mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen G. N., verweerster. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 FEBRUARI 2012 C.11.0093.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0093.N 1. G.M., 2. C.V., eisers, aan wie rechtsbijstand werd verleend op 23 december 2010 onder nummer G.10.0201.N, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 JANUARI 2011 C.09.0635.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0635.N S.J., eiser, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel, Brederodestraat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 SEPTEMBER 2013 C.12.0476.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0476.N K., eiser, vertegenwoordigd door mr. Willy van Eeckhoutte, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 9051 Gent,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 FEBRUARI 2012 C.11.0463.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0463.F BELGISCHE STAAT, minister van Financiën, Mr. François T Kint, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. C. G., 2. F.S.,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 MEI 2012 F.11.0053.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.11.0053.N STAD BRUSSEL, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, met kantoor te 1000 Brussel, Grote Markt 1, eiseres,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 MAART 2015 C.14.0017.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0017.F AXA BELGIUM nv, Mr. Antoine De Bruyn, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen P. P. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 DECEMBER 2013 C.13.0041.N-C.13.0067.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest I Nr. C.13.0041.N T.P., eiser, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 SEPTEMBER 2011 C.10.0003.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0003.N 1. A.P. VASTGOED bv, met zetel te 8451 CE Oudeschoot (Nederland), 2. TRUSTA HOLDING bv, met zetel te 8451 CE Oudeschoot

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 1 JUNI 2007 C.05.0385.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0385.N 1. D.L., 2. D.L., eisers, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Koophandel. Handelsagentuur. Concurrentiebeding. Aard. Verbintenis. Vordering. Verjaring. Termijn. Aanvang Datum 18 mei 2006 Copyright and disclaimer Gelieve er nota

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 JANUARI 2013 C.11.0769.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0769.N STAD LEUVEN, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, met kantoor te 3000 Leuven, Professor Roger

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 JUNI 2015 C.14.0214.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0214.N VLAAMS GEWEST, vertegenwoordigd door de Vlaamse regering in de persoon van de minister-president, met kabinet te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 17 SEPTEMBER 2013 P.12.1110.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1110.N T G, burgerlijke partij, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 27 MAART 2015 F.14.0086.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.14.0086.N BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Financiën, met kabinet te 1000 Brussel, Wetstraat 12, voor wie optreedt

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 20 FEBRUARI 2009 C.07.0641.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0641.N L.V., wonende eiser, toegelaten tot het voordeel van de kosteloze rechtspleging bij beslissing van het bureau voor rechtsbijstand

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 JUNI 2008 C.07.0494.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0494.N AVERO SCHADEVERZEKERING BENELUX, vennootschap naar Nederlands recht met zetel te 3703 NH Zeist (Nederland), Handelsweg 2, die

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 JANUARI 2017 C.16.0217.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.16.0217.N ADVOCATENKANTOOR ANN HERREMAN bvba, met zetel te 1790 Affligem, Calloystraat 2, in haar hoedanigheid van syndicus van de

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 MAART 2015 C.14.0380.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0380.N 1. Y.E. STEFI bvba, met zetel te 2000 Antwerpen, Falconplein 21, 2. T. R. S., eisers, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 OKTOBER 2012 C.11.0203.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0203.N DIENSTVERLENINGSCENTRUM DE TRIANGEL vzw, met zetel te 9920 Lovendegem, Molendreef 16, eiseres, vertegenwoordigd door mr.

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van cassatie Onderwerp Huwelijksvermogensrecht. Wettelijk stelsel. Ontbinding. Vereffening. Vergoeding door het gemeenschappelijk vermogen Datum 21 januari 2011 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 1 OKTOBER 2004 F.02.0016.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.02.0016.N BELGISCHE STAAT, vertegenwoordigd door de minister van Financiën, wiens kabinet gevestigd is te 1000 Brussel, Wetstraat 14,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 JANUARI 2006 C.04.0122.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0122.N 1. ALLFIN, naamloze vennootschap, met zetel te 1040 Brussel, Kunstlaan 44, 2. G.M., eisers, vertegenwoordigd door Mr. Johan

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 OKTOBER 2011 C.10.0503.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0503.N KBC BANK nv, met zetel te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Havenlaan 2, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Johan Verbist, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 24 SEPTEMBER 2007 C.05.0246.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.05.0246.F AFAS BELGIUM, naamloze vennootschap, Mr. Johan Verbist, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen BODYCOTE BELGIUM, naamloze

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 NOVEMBER 2013 C.12.0405.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0405.F C. B., Mr. Caroline De Baets, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. X. D. en, 2. V. B, Mr. Michèle Gregoire, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 DECEMBER 2008 C.07.0175.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0175.N KANTERS, besloten vennootschap naar Nederlands recht, met zetel te 5469 PT Erp (Nederland), Pastoor van Schijndelstraat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 FEBRUARI 2006 C.04.0454.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.04.0454.F M. M., Mr. Isabelle Heenen, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen T. M. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF Het cassatieberoep

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 4 OKTOBER 2010 C.09.0475.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.09.0475.N V.H., eiser, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 1000 Brussel,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 DECEMBER 2004 C.03.0143.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.03.0143.N EUROPABANK, naamloze vennootschap, met zetel gevestigd te 9000 Gent, Burgstraat 170, ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 OKTOBER 2012 F.11.0088.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.11.0088.N 1. RAMAN nv, met zetel te 9940 Evergem, Koestraat 47, 2. R. R., eisers, met als raadsman mr. Francis Marck, advocaat bij

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 19 MEI 2014 C.13.0310.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.13.0310.N 1. D., 2. M., eisers, vertegenwoordigd door mr. Willy van Eeckhoutte, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 9051

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 30 JANUARI 2014 C.12.0139.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0139.N DELTA PLUS nv, met zetel te 3920 Lommel, Gestelsedijk 87, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Huguette Geinger, advocaat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 FEBRUARI 2012 C.11.0157.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.11.0157.N 1. Guido AERTS, wonende te 9000 Gent, Voskenslaan 420, 2. Paul VAN MALLEGHEM, wonende te 9000 Gent, Coupure 7, als curatoren

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Cassatie Onderwerp Fiscaal recht. Tijdelijke handelsvennootschap. Geen rechtspersoonlijkheid. Geen vestiging van gemeentebelasting Datum 14 februari 2008 Copyright and disclaimer Gelieve

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 MAART 2018 C.17.0390.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.17.0390.N 1. BISDOM HASSELT vzw, met zetel te 3500 Hasselt, Vrijwilligersplein 14, 2. MONIALEN VAN BETHLEHEM, MARIA-TEN-HEMEL- OPGENOMEN

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Cassatie Onderwerp Faillissement. Curator. Vorderingsrecht. Vennootschap onder firma. Uittredende vennoten. Gedifferentieerde gehoudenheid Datum 7 november 2013 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 13 MEI 2011 C.10.0045.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.10.0045.N 1. GEMEENTE BUGGENHOUT, vertegenwoordigd door haar College van burgemeester en schepenen, met zetel te 9255 Buggenhout, Nieuwstraat

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 12 SEPTEMBER 2008 C.07.0394.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.07.0394.N L. J.-P., eiser, vertegenwoordigd door mr. Lucien Simont, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 1050

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 MEI 2011 S.10.0036.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.10.0036.N RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID, met zetel te 1060 Brussel, Victor Hortaplein 11, eiser, vertegenwoordigd door mr. Antoine

Nadere informatie