\r -. RIJKSDIENST VOOR DE IJSSELMEERPOLDERS SMEDINGHUIS. Werkdocument 'T Be0 WONINGKARTOTHEEK VOOR LELYSTAD EN W R E. door. H.E'.J.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "\r -. RIJKSDIENST VOOR DE IJSSELMEERPOLDERS SMEDINGHUIS. Werkdocument 'T975-579 Be0 WONINGKARTOTHEEK VOOR LELYSTAD EN W R E. door. H.E'.J."

Transcriptie

1 . RIJKSDIENST VOOR DE IJSSELMEERPOLDERS SMEDINGHUIS. L E L Y S T A D RIJKSDIEIJST VOGR DE IJSSE!.MEERPOLDERS Werkdocument 'T Be0 WONINGKARTOTHEEK VOOR LELYSTAD EN W R E door H.E'.J. Geluk 1 oktober \r -.

2 2. Op grond van de problemen om de gegevens up-to-date te houden, wordt sterk aangeraden om alleen gegevens op te nemen die of niet muteren of waarvan de mutaties vrij gemakkelijk zijn te achterhalen. In het algemeen dus geen gegevens over gebruik van de woning, woningbezetting e.d. 3. Het is moeilijk om de inhoud zodanig te kiezen dat gedurende lange tijd geen verandering i.v.m. nieuwe ontwikkelingen noodzakelijk is. Bij. gegevens over-thermische en akoestische isolatie worden nu opgenomen, enige jaren geleden werden deze nog niet van belang geacht. Recente informatie Een bezoek aan de gemeentelijke dienst Volkshuisvesting Amsterdam; afd. woningkartotheek, leerde dat men daar sinds kort met een nieuwe, zeer uitgebreide kartotheek bezig is (zo wordt bv. per "ertrek de lengte, breedte en hoogte opgenomen). Men verwacht dat het minstens 10 jaar zal duren voordat het gehele woningbestand is bijgewerkt. Deze opzet vraagt echter om eeri enorm groot woningbestand met verwerking van de gegevens op een computer met veel geheugenruimte. Volgens deze ambtenaren is de Amsterdamse opzet voor Lelystad te veelomvattend en loont het niet deze te volgen. In dit verband dient melding te worden gemaakt van de landelijke ontwikkelingen t.a.v. registratie van woning en woonomgeving. In opdracht van het Ministerie van V.R.O. werd door verschillende instellingen (Stichting Bouwcentrum,.2 Instituten T.N.O. en het R.I.W.) onderzoek verricht met als 'doel het ontwikkelen van een integrale registratieen klassifikatiemethodiek (IREKLAM) en een integrale kostenmethodiek (IKOM) voor woning en woonomgeving, te gebruiken bij diverse velden van het volkshuisvestingsbeleid in de ruimste zin. De grote haast waarmee dit onderzoek moest worden uitgevoerd kwam voort uit de politieke wensom op korte termijn te beschikken over een methodiek welke een klasse-indeling tot stand zou kunnen brengen zoals deze in de nota,i Huur- en subsidiebeleid 1974"is geintroduceerd. Het interim-rapport I, Een brok paternalisme en bureaukratie" kwam in december 1974 gereed. Met name omte toetsen of de in het interim-rapport beschreven methodiek in de praktijk betrouwbaar en bruikbaar kan zij~k, werd in 1975 in een 6-tal gemeenten een proefonderzoek verricht.

3 Inleiding Met de bedoeling meer inzicht te verschaffen in de mogelijkheden en de beperkingen van de woningkartotheek (=WOK) voor Lelystad en Almere zal in deze nota worden ingegaan op het doe1 en het gebruik in de praktijk. Wat is de WOK De WOK kan wgrden omschreven als een register waarin voor elke woning in de gemeente een aantal (bouw)technische en administratieve gegevens zijn vastgelegd. Doe1 van de WOK Het doe1 van de WOK is, permanente informatie verschaffen over het bestand aan woningen in Lelystad en Almere. Dit houdt in dat niet alleen gereedgekomen RIJP-, SWL- en SWA-huurwoningen'in de WOK moeten worden opgenomen, maar ook andere huur- en alle koopwoningen. WOK voor Lelystad en Almere In de WOK zullen gegevens worden opgenomen over de in Lelystadstadsgebied (centrumzone + de 5 wijken) en in Almere gebouwde woningen. Gezien de taak van de RIJP is het noodzakelijk om voor Lelystad en Almere eenzelfde opzet te kiezen voor de WOK. In de nederlandse situatie komt het nauwelijks of in het geheel niet voor dat bij twee steden eenzelfde WOK wordt gehanteerd. Voor de vergelijkbaarheid van de uitkomsten is het echter een voorwaarde. De voorgeschiedenis Na een lange aanloopfase is er sinds 1973 gewerkt aan het verzamelen van een 30-tal kenmerken over de RIJP- en SWL-woningen in Lelystad. Bij het maken van een opzet voor de WOK is indertijd-voornamelijk uitgegaan van ervaringen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en bij de steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De belangrijkste, meer algemene punten die hieruit naar voren kwamen, zijn: 1. Bij de meeste steden is een belangrijke reden om een WOK bij te houden het opsporen van euvels t.b.v. sanering in debinnensteden. Een situatie die in Lelystad en Almere (nog) niet bestaat, hoewel vanzelfsprekend ook hier de kwaliteit van het woningbestand van belang is.

4 De ervaringen daarmee staan beschreven in het tweede interim-rapport, april 1975, "Glimpen van het proefonderzoek IREKLAM/IKOM. Als belangrijkste conclusie kan worden geciteerd: "Aan de realiseerbaarheid van een puur objectieve registratie van kenmerken van woning en woonomgeving moet binnen het raam van de praktische mogelijkheid, vooralsnog ernstig worden getwijfeld. Zelfs als geijkte meetinstrumenten worden gebruikt, blijken de verschillen in opname tussen opnemers onderling vrij groot te zijn". Verder werd gesteld dat het zeker enige jaren zou kosten om de IREKLAM-methodiek operationeel te maken en dat genoegen zal moeten worden genomen met een globale methode. In brief nr. 27 (3 juli 1975) van de Minister van V.R.O. aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal wordt het rapport van de Werkgroep Woningwaardering en Klasse-inde1ing.aangeboden. De Staatssecretaris van V.R.O. heeft hierover nog geen standpunt bepaald, maar in dit rapport wordt aangemerkt dat het overleg van de werkgroep met de wetenschappelijke instellingen over een integrale registratieen waarderingsmethode voor de gehele woningvoorraad niet tot,resultaten heeft geleid, die op korte termijn voor het huurbeleid bruikbaar zijn. Verder onderscheidt de werkgroep absolute en relatieve nulpunten. Absolute nulpunten zijn zodanig ernstige gebreken aan woning of woonomgeving dat onmiddelijk en ernstig gevaar voor de bewoners dreigt. Relatieve nulpunten zijn zodanig ernstige gebreken aan woning of woonomgeving dat het woongenot ernstig wordt belemmerd. Volgens de werkgroep dient dit stelsel van nulpunten Tn verband met de woningwaardering te kunnen worden gebracht. Hoewel de hierboven beschreven landelijke ontwikkelingen als zeer belangrijk worden aangemerkt, is het onmogelijk (gezien de praktijkproblemen en de nog niet bestaande eenduidigheid erover) met de WOK voor Lelystad en Almere hierop aan te sluiten. Overigens is deze lektuur we1 aanleiding geweest tot het opnemen van zoveel mogelijk exacte oppervlaktematen i.p.v. indeling in klassen. Op deze plaats dient tevens melding te worden gemaakt van de onroerendgoedbelasting. Deze belasting kan worden bepaald op grond van de waarde van het onroerend-goed inhet economische verkeer dan we1 op grond van de oppervlakte van het onroerend-goed. Voor Lelystad heeft het Openbaar Lichaam Z.1J.P. reeds gekozen voor bepaling op grond van economische waarde.

5 T.a.v. Almere is echter nog geen keuze gemaakt. Er dient overwogen te worden of toch de oppenrlakte van het onroerend-goed volgens de omschrijving in het Besluit gemeentelijke onroerend -goed- belasting nr. 458 en 616 voor Lelystad en Almere opgenomen dient te worden in de WOK.. - Huidige stand van zaken Zoals reeds in de voorgeschiedenis is vermeld, wordt sinds 1973 gewerkt aan het verzamelen van een 30-tal kenmerken over R.1J.P.- en S.W.L.-woningen in Lelystad. De stand van zaken t.a.v. de gebieden in de eerste wijk is als volgt (zie kaartje): gebied : : : : : : : : : : 1101 woningen, geheel opgenomen in WOK 396 woningen, geheel opgenomen 155 woningen, 147 opgenomen (8 partic. niet) 64 woningen, niets opgenomen (partic.) 1074 woningen, geheel opgenomen 232 woningen, geheel opgenomen (ca. 400 nog te bouwen) 313 woningen, niets opgenomen (partic.) ca. 600 woningen, nog te bouwen ca. 650 woningen, ca. 400 opgenomen 130 woningen, gedeeltelijk gebouwd, niets opgenomen (partic.) T.o.v. het huidige bestand aan woningen zijn dus nog niet opgenomen: de particuliere bouw in , , en ; een deel van en alle gereedgekomen woningen in de tweede wijk. Voorstel tot veranderingen t.0.v. de oude WOK Om sneller en uitvoeriger inzicht te kriigen in de gegevens uit de WOK, is besloten met de verwerking ervan over te stappen van de Gamma 10 op de Terminal. Deze gelegenheid wordt aangegrepen om t.a.v. de oude WOK de volgende veranderingen voor te stellen: a. de opzet voor de WOK voor Lelystad en Almere gelijk stellen, b. verwerking met 2 soort-kaarten per woning (zie volgend hoofdstuk),

6 c. enige kenmerken extra opnemen (zoals oppervlakte van zolder, situe- 'ring van garage of carport t.0.v. de woning), d. enige niet langer relevant geachte of niet bij te houden kenmerken laten vervallen, (welstandsklasse, aanwezigheid 'kelder, 'rangnummer bewoner - zie volgend hoofdstuk). Verder zal 5n de Openbaar Lichaam Z.1J.P.- 5n de R.1J.P. (Domeinen)- code voor het adres'opgenomen moeten worden. De reden om de Z.1J.P.-. code te hanteren is dat op deze wijze koppeling aan Z.1J.P.-bestanden (bijv. bevolkingsgegevens) mogelijk is en tevens rekening wordt gehouden het een mogelijk later gebruik van de WOK door gemeente (0.i.d.) Lelystad en Almere. De R.IJ.P'.-code is noodzaxelijk i.v.m. het mechanisch over- nemen van de jaarlijks veranderende huren voor R.IJ.P., S.W.L. en S.W.A. woningen vanaf de ponskaarten van afd. Domeinen. amens st ell in^ en inhoud van de nieuwe WOK De nieuwe WOK kent 2 soort-kaarten per woning (zie bijlage I co- deersleutel). Op de eerste soortkaart (welke bestaat uit 2 ponskaarten omdat 1 ponskaart niet alle gegevens kan bevatten) staan de niet aan verandering' onderhevigc kenmerken zoals jaar van gereedkomen, boumijze, oppervlakte enz. De mogelijkheid van interne verbouwingen wordt hierbij buiten beschouwing gelaten, omdat het weinig zal voorkomen en meestal niet gemeld wordt bij Bouw- en Woningtoezicht van de Z.1J.P. Op de tweede soortkaart (de derde ponskaart) staan de veranderlijke gegevens: eigenaar van de woning, huurverhouding en huur. De eerste soortkaart zal dus nauwelijks aanleiding geven tot mutaties, gegevens die aan verandering onderhevig zijn staan vermeld op soortkaart 2. Op deze wijze is getracht het doorvoeren van mutaties zo eenvoudig mogelijk te maken waardoor de kans op fouten zo klein mogelijk wordt. T.a.v. de bewoners was in de oude WOK alleen het rangnummer van de hoofdbewoner opgenomen. Voor deze beperking was indertijd bewust gekozen omdat ervaringen in andere steden leerden dat het bijhouden van meerdere gegevens over bewoners in een WOK onherroepelijk leidt tot hetzij een niet meer up-to-date te houden bestand, hetzij een groot aantal personen dat dit moet registreren (zie punt 2 bij voorgeschiedenis). In de nieuwe opzet is echter ook het kenmerk "rangnummer van hoofd-

7 bewoner" vervallen, zoals ook reeds is vermeld bij Voorstel veranderingen t.0.v. de oude WOK. De praktijk met de oude WOK heeft namelijk geleerd dat de tweewekelijkse bevolkingsoverzichten van het Openbaar Lichaam Z.lJ.P. een onvoldoende mate aan betrouwbaarheid van de gegevens opleveren. Ter overweging wordt gegeven om regelmatig apar-t onderzoek te doen voor onderdelen van Lelystad op grond van 0.L.-gegevens. De bouwkundige veranderingen die bij Bouw- en Woningtoezicht van de Z.1J.P. worden gemeld, zullen we1 in de WOK worden verwerkt. Eventueel zou via een mondelinge of schriftelijke enquete I x per jaar bij de bewoners naar veranderingen in de woning kunnen worden gevraagd. De woonomgeving en de WOK De woonomgeving is voor de WOK buiten beschouwing gebleven, omdat: a. dit soort gegevens niet wordt gezien als behorend in een WOK (voornamelijk bouwtechnische en administratieve gegevens), b. het veel tijd zou vergen'om gegevens hierover op te nemen, terwijl het geheel nog onvoldoende is uitgekristalliseerd (hoe ver te gaan, in hoeverre objectief/subjectief?). Toch wordt ervoor gepleit om zo spoedig mogelijk een opzet hiervoor te maken en dit soort gegevens via een volgende soortkaart aan de WOK (of een deel daarvan) te koppelen. De WOK-sec met de eerste en tweede soortkaart kan dan onafhankelijk daarvan worden opgezet en afhankelijk van de behoefte en uitvoeringsmogelijkheden kunnen later gegevens over de woonomgeving erbij worden betrokken. In bijlage 2 zijn door drs. E. ter Haar en drs. N.F. Abcouwer suggesties gedaan voor opname van kenmerken van de woonomgeving in.de WOK (15 april 1975). In dit verband dienen ook te worden genoemd: de keuzekenmerken uit Beslissingsregels bij de woningtoewijzing in Almere (ir. A.G. van Ommeren, 4 juni 1975) en de typologie van de woonomgeving uit Woonomgeving Almere, 'n typologie en richtlijnen (ir. B.L. Stassen en B. Schipper, november 1973). Verder zal bij de opzet van een "kartotheek" voor de woonomgeving moeten worden overwogen of deze gegevens per woning dan we1 per groter geheel (rij van woningen, straat, vierkant) moeten worden verzameld. Gebruiksmogelijkheden van de WOK Als de WOK voor Lelystad en Almere volledig is bijgewerkt en dus een compleet beeld vande gereedgekomen woningbouw oplevert,

8 zijn voor de Wok de volgende gebruiksmogelijkheden te onderscheiden: 1. Inzicht in de samenstelling van het woningpakket mede t.b.v. het huis- vestingsbeleid (aan te vullen met de vragen vanuit de Stuurgroep Voorbe- reiding Woningtoewij zing). a. interne informatie (algemeen) bij de RIJP (leden van de directie, hoofd SEHA, P.B.A., afdeling onderzoek, afdeling Huisvesting, woonconsulente, HSOW), b. externe informatie (algemeen) t.b.v. Openbaar Lichaam ZIJP, DAC, Adviesraad, CBS. Als algemene gegevens over het aantal woningen kunnen hierbij worden genoemd de uitsplitsingen naar: - gebied in Lelystad (1.1.1., , enz. ) en in ~lmere - jaar van gereedkomen - huurklasse van huurwoningen. - bouwwijze (vrijstaand, 2 onder 1 kap, enz.) - aantal eengezinswoningen naar type (drive-in enz.) - aantal eengezinswoningen naar aantal lagen met of zonder kap - verblijfseenheden - oppervlakte van het woonvertrek - oppervlakte van de keuken - oppervlakte en aantal van de overige vertrekken - vloeroppervlakte - inhoud 2. Gegevens t.b.v. op te stellen programma's van eigen voor nieuwe clusters in Lelystad en Almere. Hierbij is het van belang dat de ontwikkeling in de loop der tijd wordt weergegeven. Deze gegevens dienen te worden aangevuld met gegevens over projecten die nog niet gereed zijn voor bewoning. Op dit ogenblik wordt met name gedacht aan het verzamelen van de volgende gegevens per jaar waarop de woningen zijn gereedgekomen (apart voor huur van RIJP + SWL, SWA ; huur van derden; eigendom);

9 ' - huurklasse van huurwoningen - aantal een- en meergezinswoningen. - aantal woningen naar type (drive-in, enz.) - aantal eengezinswoningen naar aantal lagen met of zonder kap - aantal verblijfseenheden - oppervlakte van het woonvertrek - situering van de trap (open of gesloten trap in ha1 of in woonkamer) - relatie tussen keuken en woonvertrek (open of gesloten) - situering van de schuur t.0.v. de woning - aanwezigheid van een garage of carport - situering van de garage of carport t.0.v. de woning - vloeroppervlakte van de woning - inhoud van de woning 3. Gegevens t.b.v. het Demografisch Model Lelystad/Almere. Volgens de huidige inzichten gaat het hierbij om de volgende gegevens: - gebied in Lelystad (I.I.I., , enz.) en in Almere - jaar van gereedkomen - huur/eigendomsverhouding (bewoond door eigenaar, huurwoning, enz.) - huurklasse van huurwoningen - bouwkundige bestemming - verblijfseenheden 4. Gegevens t.b.v. nog niet eerder genoemde onderzoekingen of gegevensbestanden. Bijv:bij een woningmarkt- of woonsatisfactie-onderzoek kan het oordeel. over de woning van de ondervraagden worden vergeleken met de bouwtechnische gegevens van de woning. Ook bij migratieonderzoekingen en tijdsbestedingsonderzoek zal het betrekken van de WOK bij de onderzoeksuitkomsten kunnen leiden tot meer inzicht. 1.h.a. dus te relateren aan bevolkingsgegevens, maar ook aan een werkgelegenheidskartotheek, belasting onroerendgoed, het bestand aan voorzieningen enz. De eventuele ethische problemen, die bij een koppeling kunnen optreden zullen niet gelden vanuit de WOK omdat daar geen gegevens over individuele bewoners zijn geregistreerd.

10 Het zal echter van geval tot geval (vooral als het andere onderzoek of gegevensbestand van buiten de RIJP komt) besproken moeten worden. Op dit moment wordt reeds gewerkt aan een mechanische verwerking van de gegevens uit de gesprekken van de woonconsulente, mevrouw J.A. van Nieuwenhuyzen. Hierdoor zouden via een soortkaart (met adres erop) deze gegevens kunnen worden gekoppeld aan de WOK, waardoor meer inzicht in het materiaal van de woonconsulente kan worden verkregen. Bijv. allerlei meningen over de woning kunnen worden gerelateerd aan de kenmerken van de woning. 5. Basismateriaal voor een steekproef t.b.v. een onderzoek. Dit kan elk onderzoek zijn waarbij het gezin of de woning onderzoekseenheid is. 6. Gegevens over bouwtechnische kwali- teiten van de woningen t.b.v. aan- passingen,en nieuwe ontwerpen. Als voorbeeld kan hierbij de thermische en akoestische islolatie worden genoemd. Een 4-tal opmerkingen dienen in dit verband nog te worden gemaakt: a. Aan de ene kant kan een WOK niet uitputtend zijn qua documentatie i.v.m. de enorme hoeveelheid arbeidsuren die dit zou vergen. b. Aan de andere kant valt op dat vergelijking van de gevraagde gege- vens, genoemd onder 1, 2 en 3 met de volgens de codeersleutel te verzamelen gegevens (zie'bijlage) leert dat er meer verzameld zal worden dan volgens 1, 2 en 3 gevraagd wordt. Dit verschil wordt veroorzaakt door de omstandigheid dat 1, 2 en 3 zijn samengesteld uit de gegevens die op dit moment voor dat doe1 van belang worden geacht. De WOK wordt echter ook op langere termijn gezien, wat globaal inhoudt dat daarin alles zal worden verzameld waarvan wordt verwacht dat daar op korte of op langere termijn vraag naar ontstaat (zonder uitputtend te willen zijn, zie onder a). c. De WOK kan een algemene indicatie geven t.a.v. inhoud van onderzoek en welk gedeelte van Lelystad of Almere daarvoor in aanmerking komt. Het verder onderzoek zal ter plaatse dienen te gebeuren, daarin kan de WOK niet voorzien.

11 d. Er dient rekening mee te worden gehouden dat de WOK over x jaren te gebruiken zal moeten zijn door een gemeente (0.i.d.) Lelystadl Almere. Dit geldt bijv. voor de codering van de straat. Uitvoering, uitvoerbaarheid In deze nota kon niet de behoefte worden vermeld aan gegevens vanuit de Stuurgroep Voorbereidingen Woningtoewijzing (in eerste instantie vooral gericht op Almere). Als deze behoefte bekend is, zal zo spoedig mogelijk moeten worden nagegaan of het totaal als WOK voor Lelystad en Almere'uitvoerbaar is: of de gegevens te verzamelen zijn, of er voldoende mankracht beschikbaar is, in hoeverre zaken uitbesteed kunnen worden, etc. Speciaal m.b.t. het bijwerken van het huidige woningbestand in Lelystad zal de mogelijkheid tot uitbesteden nagegaan moeten worden. In een volgend werkdocument zal op dit alles nauwkeurig moeten worden ingegaan. Om echtar de discussies nu reeds op gang te brengen, is deze fase niet afgewacht. 1 oktober I975

12 CODEERSLEUTELsWOK Lelystad en Almere bijlage 1. N.B. onbekend = 9 - erste soortkaart erste ponskaart - code 1. Ponskaart eerste WOK Lelystad 1 2, Almere 2 3. a. Straat en huisnummer (codering O.L.) 3-12 b. Straat en huisnummer (codering domeinen) Vierkantennummer. - x-co6rdinaat y-co6rdinaat Lelystadnummer -(afd. planning H.S.O.W. )/Almere Nummer bouwvergunning (codering O.L.) Jaar van gereedkomen (laatste 2 cijfers) 37, etc. / 8. Opdrachtgever woningbouw 39 R.1J.P. 1 s.w.l./s.w.a. 2 Projectbouw (beleggers, bouwmaatschappijen) 3 Groepsbouw 4 Individuele bouw 5 9. Woningtype RIJP, SWL, SWA codes projectbouw codes ,

13 overig code 998 onbekend code 999 RIJP, SWL: woningtypes AJ AK AL AM AN - A0 AP AQ AR AS AT AU AV AW AX AY AZ B A BB BK BM BN BO BP BQ BR BS BT BU BV BW BX BZ - code - kolom

14 CB CC CD CR CS cv CW CX CY G A GB GF GG GH SD SE SF SG SH S J SK SL SM SN SO SP SQ SR SS 'ST su < - code kolom '

15 < projectbouw: woningtypes' Sa 1 verda B.N.G. Zijlstra R. P. S. CoGrd i nat iebouw S. E.W. B.L. Edupi Xlll A. S. F. Olde Rikkert ~P.F.P.v.v. Progress/Ptiilips Westland/Utrecht projectontw. rnij. VS 5 ' Moes. 10.Bouwkundige bestemming gewone (gez i ns)won i ng. - code woning met winkel/werkplaats 2 boerderij/tuinderswoning ' overige bedrijfswoningen bijzondere wooneenheid experimentele woning over i g 11.Bouwwijze a. eengezinswoning 1 meergezinswoning 2 b. eengezinswoning: n.v. t. (mmergezinswoning) 0 vrijstaand 1 '2 onder 1 kap 2 hoekwoning in rij 3 tussenwoning in rij 4 overig - ko l om

16 - code - ko l om llc. meergezinswoning: n.v.t. (eengezinsw.) 0 46 portiekflat. 1 galerijflat 2 12.Bijzondere bestemming: geen 0 bejaardenwoning 1 woning voor alleenstaanden en 2 onvolledige gezinnen woning voor gehandicapte 3 appartement in verzorgingstehuis 4 over i g 8 13.Type eengezinswoning n.v.t. (meergezinswoning) drive-in woning spl it-level woning patio-woning rug aan rug woning terraswoning "gewone"gez i nswon i ng overig 14.Aantal lagen van eengezinswoning, n. v. t. (meergezinswoning) 0 1 laag zonder kap 1 met kap 2.2 lagen zonder kap 3 met kap 4 3 lagen zonder kap 5 met kap 6 15.Aantal verblijfseenheden onbekend tot

17 4 4, ,s of meer - code kolom Het hoofd- en nevenwoonvertrek a. oppervlakte tot op 1 m2 nauwkeurig. onbekend b. laag waarop dit vertrek ligt eerste laag tweede laag etc. achtste laag of hoger c. origntering van dit vertrek niet te bepalen N of NW 0 of NO z OF zo W of ZW N + Z (Z- of doorzonkamer) W + 0 (I' " ) NW + ZO (I1 NO + ZW ('I d. Wonen voor of achter I, 1 (voordeur = voor) niet te bepalen,i voor achter e. Situering trap open trap in ha1 open trap in woonkamer gesloten trap in ha1 gesloten trap in woonkamer f. relatie keuken - woonvertrek open gesloten )

18 17.0ppervlakte keuken (tot op 1 m2) ~.... ~. VII - code - kol om 58, ppervlakte bijkeuken (tot op 1 m2) 19.0veiige vertrekken a. aantal / enz. 8 of meer 8 b. oppervlakte (tot op 1 m2) 63,64 20.Gemeenschappelijke oppervlakte a. aandeel erin (tot op 1 m2) b. funktie trap, galerij etc. woonfunktie 21.Toiletten 1 toilet op woonverdieping (=w.v.) 1 toilet niet op w.v: 1 toilet op W.V. en 1 in badkamer 1 toilet op W.V. en 1 niet in badkamer 1 toilet niet op W.V. en 1 badkamer 1 toilet niet op W.V. en 1 niet in badkamer 2 toiletten (niet code 3-6) 3 of meer toiletten 22. Badkamer 1 badkamer : met douche 1 met bad 2 met douche en bad badkamers: 1 bad en 1 douche 4 1 bad en 2 douches 5 overig, 8

19 '. VIII - code - ko l om 23.bppervlakte van de zolder (tot op 1 m2) 70,71 geen zonder Overige bergruimte in de woning (tot op 1 m2) 72,73 geen bergruimte Schuur of schuren a. oppervlakte tot op lm2 geeischuur b. situering t.0.v. de woning n.v. t. (geen schuur) schuur 10s van de woning schuur tegen woning aan schuur gedeeltelijk in woning schuur geheel in woning schuur in onderbouw 26.Garage of carport a. aanwezigheid garage of carport n.v. t. (geen garage of carport) garage carport b. oppervlakte van garag? of carport tot op 1 m2 n.v.t. ' (geen garage of carport) c. situering ten opzichte van de woning n.v. t. (geen garage of carport) geheel of gedeeltelijk ingebouwd in de woning en vandaaruit toegankelijk geheel of gedeeltelijk ingebouwd in de woning en vandaaruit - niet toegankelijk aangebouwd aan de woning en vanuit de woning toegankelijk aangebouwd aan de woning en vanuit de woning - niet toegankelijk 10s van de woning '

20 Eerste soortkaart.tweede ponskaart tweede Lel ystad Almere - code - ko l om a. Straat en huisnummer (codering O.L.) b. Straat en huisnummer (codering domeinen) 4.Balkon (loggia), dakterras n.v.t. (geen balkon of dakterras) 1 balkon 2 bal kons 3 of meer balkons 1 dakterras 1 dakterras + 1 balkon 1 dakterras + 2 of meer balkons overig 5.Maten a. Vloeroppervlakte woning (tot op 1 m2) b. Vloeroppervlakte volgens belasting onroerend goed - p.m.? (tot op 1 m2) c. Grondoppervlakte van onroerend goed, perceelsopp. (tot op 1 m2) d. Bebouwde opp. (tot op 1 m2) e. grondopp. van woning en schuur (tot op 1 m2) f. kerninhoud van woning (tot op 1 m3) (incl..schuur en excl. garage of carport) Bijzondere en/of gemeenschappelijke voorzieningen 40 geen 0 lift 1 vui lstortkoker 2 container 3 container + lift 4

21 7. lsolatie. a. thermische 7b. akoestische matig vol doende goed matig goed - code - kolom Derde ponskaart - code kolom 1.Ponskaart derde W.O.K. Lelystad ' 1 2 Al mere 2 3.a. Straat en huisnummer (codering 0. L. ) 3-12 b. Straat en hui snummer (codering domeinen) Eigenaar van de woning 20 ri jk, waterschap 1 gemeente 2 woningbouwcorporatie (S.W.L. en S.W.A. bijv.) 3 particuliere instelling 4 parti;ul ier persoon. 5 overig 8 5.Huurverhouding bewoond door eigenaar woningwetwoning.2 andere huurwon i ng (R. I J. P., S. W. L., R. P. S., en S.W.A.) 3 d ienstwoning 4

22 over i g - code - kolom 8 6.a. Huur - inclusief c.v.-installatie - in guldens n.v.t. (koopwoning) b. In de huur inbegrepen en niet van de huur aftrekbare kosten n.v.t. (koopwoning) geen l icht,': service-kosten

23 ... SUGGESTIES VOOR OPNAME VAN KENMERKEN VAN WOONOMGEVING IN WOK Verondersteld ik dat genoteerd wordt of het een alleenstaand huis, hoekhuis, rijtjeshuis, beneden-flat of flat is. Het onderstaande is in twee delen gesplitst: onder 1.- staan kenmerken 'die 0.i. opgenomen zouden moeten worden; onder 2.- kenmerken die we1 belangrijk zijn maar die vrij bewerkelijk zijn en lang niet in alle ge-' vallen van belang zodat die beter pas bij een interpretatie in aanmerking komen. In een aantal gevallen it; een poging gedaan om de normen van de kenmerken grof aan te geven wonirg: 1.2. tuin: 1.3. erf: hezonning uitzlcht (vanui t "glasgevel" c.q. woongedeel te) afstand tot andere gevels, oppervlakte en diepte l igging (voor, achter, zi j, rondom) ontsluiting, ontsluiting begrenzing (pub1 ieke paden, wegen,,openbaar groen, prive 1.4. ligging t.0.v.: speelplaatsen green), winkels (winkel~teun~unten, wijkwinkels, hoofdcentrum) onderwi js (kleuter- en lagere scho'len) openbaar vervoer wegenstelsels (rijksa~towe~en, stadsautowegen, wijkontslui- tingswegen, fiets- en voetgangersroutes),

24 I mogelijke aanvullingen achteraf: 2.1. ligging t.0.v. bedrijventerreinen, 2.2. hinder verkeer (d.w.2. onveiligheid en geluidshinder; per zijde van de woning aangegeven of woning aan of in de nabijheid van weg ligt, waarbij wegen een hoger rangnummer krijgen als de potentigle overlast groter is, bv. buurtstraat is 1 en rijksweg is 4), 2.3. hinder overige functies (ligging nabij hinder opleverende bedrijven e.d.). E. ter Haar en N. F. Abcouwer 15 april 1975 N.B. : 1.1. I., (opp.) zi jn reeds in de WOK opgenomen. Opnamen van de overige gegevens zal veel kennis. van de woon- situatie vergen.

(W.o.K. ) VOOR LELYSTAD EN ALMERE

(W.o.K. ) VOOR LELYSTAD EN ALMERE ,I.-,L I RIJKSDIENST VOOR DE IJSSELMEERPOLDERS SMEDINGHUIS L E L Y S T A D Sociaal Economisch Onderzoek van de s.e.h.'a..,,.k 411-Toestel 2287 Bl3LiO-I tieek RIJKSDlEi

Nadere informatie

Verklaring kolommen Tape Lite

Verklaring kolommen Tape Lite Verklaring kolommen Tape Lite kolom naam inhoud mogelijke waarden grootte verplicht? A ACTION_CODE Deze code geeft aan wat er met de aangifte dient te gebeuren A= add M= modify 1 nee, doch wel aan te raden;

Nadere informatie

Coderingen variabelen WAI database

Coderingen variabelen WAI database Coderingen variabelen WAI database Introductie In de WAI beheer applicatie is het mogelijk om een excel-sheet te uploaden. Dit excel-sheet wordt uitgelezen, geïnterpreteerd en geïmporteerd in de database.

Nadere informatie

Werkdocument 1973-44 Co. (te hanteren in het Statistisch Overzicht voor Flevoland) door. ir. A. G. van Ommeren

Werkdocument 1973-44 Co. (te hanteren in het Statistisch Overzicht voor Flevoland) door. ir. A. G. van Ommeren I- RIJKSDIENST DE.I JSSELMEERPOLDERS L E L Y S T A D \ Sociaal-Economische Hoofdafdeling Onderzoek Werkdocument 1973-44 Co INDELING GEBIED BI JZONDER DOMEINBEHEER (te hanteren in het Statistisch Overzicht

Nadere informatie

Puntentelling: zelfstandige woonruimte

Puntentelling: zelfstandige woonruimte telling: zelfstandige woonruimte systeem Bij iedere woning hoort een maximaal toegestane huurprijs. Hoe hoog die maximaal toegestane huurprijs is, wordt bepaald door een puntensysteem. Bij ieder puntenaantal

Nadere informatie

Woonworkshop #1. woneninvinkeveld. maandag 20 april 2015 De Boei, Vinkeveen

Woonworkshop #1. woneninvinkeveld. maandag 20 april 2015 De Boei, Vinkeveen Woonworkshop #1 woneninvinkeveld maandag 20 april 2015 De Boei, Vinkeveen Beneden / boven Beneden/bovenwoning De combinatie van beneden- en bovenwoningen maakt het mogelijk om een betaalbare woning aan

Nadere informatie

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen ENQUETE SPOORBUURT Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen Delen Enquête: 1. Woonsituatie 2. Wijk Opzet 3. Wijk Beschermd Stadsgezicht 4. Woning

Nadere informatie

Slangenwortelstraat HS Arnhem. Vraagprijs: k.k. Volkshuisvesting Arnhem

Slangenwortelstraat HS Arnhem. Vraagprijs: k.k. Volkshuisvesting Arnhem Slangenwortelstraat 56 6832 HS Arnhem woonoppervlakte 121 m2 perceeloppervlakte 155 m2 3 slaapkamers te koop Vraagprijs: 225.000 k.k. Volkshuisvesting Arnhem info@volkshuisvesting.nl 026-371 27 12 www.volkshuisvesting.nl

Nadere informatie

van Kinsbergenstraat 4, 2665 BA Bleiswijk Vraagprijs ,- k.k.

van Kinsbergenstraat 4, 2665 BA Bleiswijk Vraagprijs ,- k.k. van Kinsbergenstraat 4, 2665 BA Bleiswijk Vraagprijs 225.000,- k.k. In een rustige wijk gelegen eengezinstussenwoning, met voor- en achtertuin. De woning is netjes onderhouden, en is voorzien van 3 slaapkamers.

Nadere informatie

Overwinningsplein 53, Groningen

Overwinningsplein 53, Groningen Overwinningsplein 53, Groningen Dit ruime tussenappartement - type maisonnette - op de bovenste woonlagen beschikt over een eigen (fietsen)berging en ligt aan het levendige Overwinningsplein. Het plein

Nadere informatie

Voordijk 520 BARENDRECHT. Vraagprijs 649.000,00 kosten koper

Voordijk 520 BARENDRECHT. Vraagprijs 649.000,00 kosten koper Voordijk 520 BARENDRECHT Vraagprijs 649.000,00 kosten koper BUITENGEWONE COMBINATIE VAN BEDRIJFSPAND EN WONING op een prachtige locatie in Barendrecht. Een verrassend royaal pand met totaal 690 m 2 oppervlakte,

Nadere informatie

Rotterdam Korte Hoogstraat 21 C Vraagprijs 175.000,- k.k.

Rotterdam Korte Hoogstraat 21 C Vraagprijs 175.000,- k.k. Rotterdam Korte Hoogstraat 21 C Vraagprijs 175.000,- k.k. www.schonbergerenvanherk.nl Omschrijving Korte Hoogstraat 21 C - Rotterdam EEN TOP APPARTEMENT!! Zeer licht 3-kamer topappartement gelegen in hartje

Nadere informatie

TE KOOP. Hondsdrafveld 21, 7006 VE Doetinchem. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Hondsdrafveld 21, 7006 VE Doetinchem. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP, 7006 VE Vraagprijs 175.000,- k.k. Omschrijving te Gezinswoning (4 slaapkamers) met eigen parkeermogelijkheid, een achtertuin met stenen berging en een achterom. Deze woning is gebouwd in 1991

Nadere informatie

De Meer 26 9 - Drachten Vraagprijs 215.000,-- kosten koper

De Meer 26 9 - Drachten Vraagprijs 215.000,-- kosten koper De Meer 26 9 - Drachten Vraagprijs 215.000,-- kosten koper Omschrijving De Meer 26 9 - Drachten Nabij winkelcentrum Noorderpoort, openbaar vervoer en het stadscentrum gelegen, 2/1-kapwoning met aangebouwde

Nadere informatie

Te Koop. Nunspeetlaan 212 a GL Den Haag. Herenhuis, Hoekwoning 138m². Vraagprijs k.k.

Te Koop. Nunspeetlaan 212 a GL Den Haag. Herenhuis, Hoekwoning 138m². Vraagprijs k.k. Te Koop Nunspeetlaan 212 a 2573 GL Den Haag Herenhuis, Hoekwoning 138m² Vraagprijs 359.000 k.k. Vraagprijs 359.000 k.k. Status Verkocht onder voorbehoud Beschikbaar per per direct Soort woonhuis Herenhuis,

Nadere informatie

Enquête Woonbehoefte Mantgum

Enquête Woonbehoefte Mantgum Enquête Woonbehoefte Mantgum 1. Bent u op dit moment geïnteresseerd in een woning in het nieuwbouwproject op het parkeerterrein aan de Seerp van Galemawei in Mantgum of elders in Mantgum Nee, dan kunt

Nadere informatie

GPS - ZOEKTOCHT Handleiding GROEP 1

GPS - ZOEKTOCHT Handleiding GROEP 1 GPS - ZOEKTOCHT Handleiding GROEP 1 Waar moet ik naar op zoek? GEOCACHING Geocaching is een buitensport en spel, waarbij je een GPS-ontvanger gebruikt om ergens ter wereld een zogenaamde cache (schat)

Nadere informatie

TE KOOP. Woudzoom K.K XX Wolvega

TE KOOP. Woudzoom K.K XX Wolvega Woudzoom 18 8471 XX Wolvega TE KOOP 295.000 K.K. Woudzoom 18 8471 XX Wolvega Inleiding In een mooie rustige woonwijk, op loopafstand van het centrum, ligt deze royale vrijstaande woning voorzien van een

Nadere informatie

Schwartzenbergpad 17 - Leeuwarden

Schwartzenbergpad 17 - Leeuwarden Schwartzenbergpad 17 - Leeuwarden Vraagprijs 179.000,-- kosten koper Omschrijving Schwartzenbergpad 17 - Leeuwarden EEN BUITEN KANS IN DE BINNENSTAD! In de Vegelinwijk in Leeuwarden staat deze ruime drive-in

Nadere informatie

Zoekt u een (ander) huis? Doe dan mee aan deze woonenquête 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid!

Zoekt u een (ander) huis? Doe dan mee aan deze woonenquête 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid! Zoekt u een (ander) huis? Doe dan mee aan deze woonenquête 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid! Nieuwe woonenquête moet woonwensen beter in kaart brengen! In 2007 is een nieuwe website gestart

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 30 196 Duurzame ontwikkeling en beleid Nr. 36 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN, WIJKEN EN INTEGRATIE Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Rotterdam Heenvlietstraat 6 Vraagprijs 125.000,- k.k.

Rotterdam Heenvlietstraat 6 Vraagprijs 125.000,- k.k. Rotterdam Heenvlietstraat 6 Vraagprijs 125.000,- k.k. www.schonbergerenvanherk.nl Omschrijving Heenvlietstraat 6 - Rotterdam Prima starterswoning in Rotterdam Carnisse met achtertuin voor een zeer scherpe

Nadere informatie

Slangenwortelstraat HR Arnhem. Vraagprijs: k.k. Volkshuisvesting Arnhem

Slangenwortelstraat HR Arnhem. Vraagprijs: k.k. Volkshuisvesting Arnhem Slangenwortelstraat 71 6832 HR Arnhem woonoppervlakte 121 m2 perceeloppervlakte 132 m2 3 slaapkamers te koop Vraagprijs: 215.000 k.k. Volkshuisvesting Arnhem info@volkshuisvesting.nl 026-371 27 12 www.volkshuisvesting.nl

Nadere informatie

Deken Waarestraat 38 Beverwijk Vraagprijs k.k.

Deken Waarestraat 38 Beverwijk Vraagprijs k.k. Deken Waarestraat 8 Beverwijk Vraagprijs 7.000 k.k. www.prewonen.nl Rijksweg 7 VELSERBROEK 088-7700 teamverkoop@prewonen.nl OMSCHRIJVING Nabij centrum gelegen fijne eengezinswoning uit de jaren 0 met zonnige

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSONDERZOEK

HAALBAARHEIDSONDERZOEK 193 Hartogstraat 7a Slot vastgoedbeheer Zoetermeer HAALBAARHEIDSONDERZOEK Hartogstraat 7a Plaats 18 Den Haag 8 januari 2009 INLEIDING Op verzoek van Slot vastgoedbeheer heeft ons bureau een onderzoek verricht

Nadere informatie

absoluut % van totaal % van 55+ < % - Huishoudens

absoluut % van totaal % van 55+ < % - Huishoudens Wijk: Binnenstad Kaart Demografie absoluut % van totaal % van 55+ < 55 175 56% - Huishoudens 55-6 245 8% 18% alleenstaand: 375 6-65 26 8% 19% paar: 46 65-7 285 9% 21% gezin: 7 7-75 275 9% % 75-8 16 5%

Nadere informatie

Scholtisstraat GG Velden. Vraagprijs: k.k. Woonwenz. woonoppervlakte 76 m 2 1 slaapkamer te koop

Scholtisstraat GG Velden. Vraagprijs: k.k. Woonwenz. woonoppervlakte 76 m 2 1 slaapkamer te koop Scholtisstraat 46 5941 GG Velden woonoppervlakte 76 m 2 1 slaapkamer te koop Vraagprijs: 135.000 k.k. Woonwenz vcv@woonwenz.nl 077-389 31 31 www.woonwenz.nl Kenmerken Locatie Scholtisstraat 46 5941 GG

Nadere informatie

Schiedam Goereesestraat 2 Vraagprijs 175.000,- k.k.

Schiedam Goereesestraat 2 Vraagprijs 175.000,- k.k. Schiedam Goereesestraat 2 Vraagprijs 175.000,- k.k. www.schonbergerenvanherk.nl Omschrijving Goereesestraat 2 - Schiedam * Ruime 6-kamer hoekwoning * Inpandige garage en zonnig terras * Te gebruiken voor

Nadere informatie

HAARLEM PAUL KRUGERSTRAAT 41 Y. Vraagprijs: 295.000,-- k.k. Fonteinlaan 7, 2012 JG Haarlem, Tel. 023-5319192 www.boonstra.nl - info@boonstra.

HAARLEM PAUL KRUGERSTRAAT 41 Y. Vraagprijs: 295.000,-- k.k. Fonteinlaan 7, 2012 JG Haarlem, Tel. 023-5319192 www.boonstra.nl - info@boonstra. HAARLEM PAUL KRUGERSTRAAT 41 Y Op de bovenste verdieping van de, in 2002 tot appartementen verbouwde, Elba Kerk ligt dit bijzondere appartement. De woning meet maar liefst 110 m² en beschikt over een zonnige

Nadere informatie

Taxatierapport voor gebouwde onroerende zaken

Taxatierapport voor gebouwde onroerende zaken Taxatierapport voor gebouwde onroerende zaken Stationsstraat 19, WOZDORP Opdrachtgever : Gemeente Vaardig Inzake : Vaststelling van de waarde in het economische verkeer per 1 januari 2003 overeenkomstig

Nadere informatie

TE KOOP. Schaepmanstraat 7, 6971 DL Brummen ,- k.k.

TE KOOP. Schaepmanstraat 7, 6971 DL Brummen ,- k.k. TE KOOP, 6971 DL 186.000,- k.k. Omschrijving Nabij parkje met speeltuin gelegen, gemoderniseerde hoekwoning met vrijstaande schuur en diepe tuin op het zuiden. Indeling begane grond: hal met toilet, lichte

Nadere informatie

OUDE NIJKERKERWEG 73

OUDE NIJKERKERWEG 73 OUDE NIJKERKERWEG 73 ERMELO TE HUUR! Beschikbaar vanaf 3 juli. Wonen op de grens van bos en buitengebied? Dit is de mogelijkheid om uw wens te realiseren. Deze schitterende jaren 30 woning met karakteristieke

Nadere informatie

Carleyspassage 17 Venlo

Carleyspassage 17 Venlo Van Kempen Makelaars Venlo Straelseweg 232 Venlo - tel: 077-3524333 Van Kempen Makelaars Horst Loevestraat 9a Horst - tel: 077-3031000 www.vankempenmakelaars.nl info@vankempenmakelaars.nl Carleyspassage

Nadere informatie

MARKT 17 A-D ASSEN. Huurprijs 1.100,- p.m.

MARKT 17 A-D ASSEN. Huurprijs 1.100,- p.m. MARKT 17 A-D ASSEN Huurprijs 1.100,- p.m. OMSCHRIJVING WONING Midden in het centrum en aan het bruisende horecaplein van Assen staan deze vier compleet gerenoveerde 'Loft' appartementen. De appartementen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EIGEN WONING

PROGRAMMA VAN EISEN EIGEN WONING Bijlage III PROGRAMMA VAN EISEN EIGEN WONING De eisen die in een zogenaamd programma van eisen worden opgenomen bestaan grofweg uit drie soorten: Functionele en ruimtelijke eisen Materiaaleisen, vorm en

Nadere informatie

Rotterdam Franselaan 285 D Vraagprijs 79.500,- k.k.

Rotterdam Franselaan 285 D Vraagprijs 79.500,- k.k. Rotterdam Franselaan 285 D Vraagprijs 79.500,- k.k. www.schonbergerenvanherk.nl Omschrijving Franselaan 285 D - Rotterdam Hoekappartement gelegen aan de brede franselaan met vrij uitzicht aan drie zijden.

Nadere informatie

Woningmarktrapport - 4e kwartaal 2012. Gemeente Amsterdam

Woningmarktrapport - 4e kwartaal 2012. Gemeente Amsterdam Woningmarktrapport - 4e kwartaal 212 Gemeente Amsterdam Aantal verkochte woningen naar type (NVM) 18 aantal verkocht 16 14 12 1 8 6 4 2 Tussenwoning Hoekwoning Twee onder één kap Vrijstaand Appartement

Nadere informatie

Wilt u het ingevulde Excelbestand vóór 26 juni 2017 uploaden via de aangegeven procedure.

Wilt u het ingevulde Excelbestand vóór 26 juni 2017 uploaden via de aangegeven procedure. aan Berichtgevers Huurenquête onderwerp Huurenquête 2017 Juni 2017 Memo Geachte mevrouw / heer, In het zip bestand dat u via het CBS heeft geüpload treft u, naast deze memo, een Excelbestand aan. Dit bestand

Nadere informatie

TE KOOP. Jacobus van Veenstraat 32, 7531 XV Enschede. Vraagprijs 100.000,- k.k.

TE KOOP. Jacobus van Veenstraat 32, 7531 XV Enschede. Vraagprijs 100.000,- k.k. TE KOOP Jacobus van Veenstraat 32, 7531 XV Vraagprijs 100.000,- k.k. Omschrijving In de wijk Ribbelt gelegen goed onderhouden tussenwoning met bijkeuken en stenen schuur en diepe tuin gelegen op het oosten.

Nadere informatie

Westdijk 46 Heinenoord

Westdijk 46 Heinenoord Westdijk 46 Heinenoord Op een mooie en landelijke locatie gelegen vrijstaande dijkwoning met voormalige aardappelloodsen gesitueerd tussen Heinenoord en Oud-Beijerland alsmede nabij de N217. Woonoppervlakte:

Nadere informatie

TE KOOP. Haverdreef 42, 7006 LJ Doetinchem. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Haverdreef 42, 7006 LJ Doetinchem. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP, 7006 LJ Vraagprijs 152.500,- k.k. Omschrijving In kindvriendelijke woonwijk gelegen ruime eengezinswoning met aangebouwde stenen berging en tuin op het zuid-westen. De woning heeft ca. 110 m²

Nadere informatie

TE KOOP: Mendelssohnplein 34 A 3131 RJ Vlaardingen

TE KOOP: Mendelssohnplein 34 A 3131 RJ Vlaardingen TE KOOP: Mendelssohnplein 34 A 3131 RJ Vlaardingen Hargplein 118 3121 VG Schiedam t: 010-246 44 44 e: info@ankebodewes.nl i: www.ankebodewes.nl Omschrijving Zoekt u een betaalbare benedenwoning met een

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 34 247 Voorstel van wet van het lid Klein tot wijziging van de Kieswet en de Wet raadgevend referendum houdende afschaffing van de kieskringen

Nadere informatie

Venale schatting (verkoopswaardeschatting) Expertise van een bestaand gebouw voor en na werken

Venale schatting (verkoopswaardeschatting) Expertise van een bestaand gebouw voor en na werken Gudrun Xpert - nv Kunstlaan 50 BE - 1000 Brussel tel. 02/515 12 00 363907-60 /VEN Venale schatting (verkoopswaardeschatting) Expertise van een bestaand gebouw voor en na werken Ridderstraat 30 B - 3800

Nadere informatie

Spijkenisse Malvapad 2 Vraagprijs 125.000,- k.k.

Spijkenisse Malvapad 2 Vraagprijs 125.000,- k.k. Spijkenisse Malvapad 2 Vraagprijs 125.000,- k.k. www.schonbergerenvanherk.nl Omschrijving Malvapad 2 - Spijkenisse 4/5-kamer hoek eengezinswoning met flinke achtertuin in een rustige woonomgeving. Lommerrijk

Nadere informatie

TE KOOP. Brugstraat 23, 7551 BX Hengelo. Vraagprijs 168.500,- k.k.

TE KOOP. Brugstraat 23, 7551 BX Hengelo. Vraagprijs 168.500,- k.k. TE KOOP Brugstraat 23, 7551 BX Vraagprijs 168.500,- k.k. Omschrijving Hartje centrum en toch aan een rustige straat gelegen karakteristiek helft van dubbel woonhuis met een slaap- /werkkamer op de begane

Nadere informatie

Schwartzenbergpad 17 - Leeuwarden

Schwartzenbergpad 17 - Leeuwarden Schwartzenbergpad 17 - Leeuwarden Vraagprijs 179.000,-- kosten koper Omschrijving Schwartzenbergpad 17 - Leeuwarden EEN BUITEN KANS IN DE BINNENSTAD! In de Vegelinwijk in Leeuwarden staat deze ruime drive-in

Nadere informatie

PLANNING PLANMATIG ONDERHOUD 2017

PLANNING PLANMATIG ONDERHOUD 2017 0101 7601AA oneven Kwartaal 2-3-4 7601XR even 7601XS even 7601VZ oneven 7601VX even 7601XZ oneven 7601XV even 7601XT even 0102 7601VZ oneven Kwartaal 2-3-4 7601XV even 7601XH oneven 0501 7601XE oneven

Nadere informatie

WOZ-waardes Woningvoorraad naar Eigendom en Regio 2015 en 2017

WOZ-waardes Woningvoorraad naar Eigendom en Regio 2015 en 2017 WOZ-waardes Woningvoorraad naar Eigendom en Regio 2015 en 2017 CBS, Centrum voor Beleidsstatistiek Oktober, 2018 Inhoud Onderdeel 1 BZK Voorraad 2015 NL Totale en gemiddelde WOZ-waarde van de woningvoorraad

Nadere informatie

TE KOOP. Verdilaan 36, 7002 LP Doetinchem. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Verdilaan 36, 7002 LP Doetinchem. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP Verdilaan 36, 7002 LP Doetinchem Vraagprijs 135.000,- k.k. Verdilaan 36 Doetinchem Omschrijving Verdilaan 36 te Doetinchem Modern bewoond 4 kamerappartement met 2 balkons gelegen op de 2e verdieping

Nadere informatie

Sluishoofd 80 - Wijk bij Duurstede

Sluishoofd 80 - Wijk bij Duurstede Sluishoofd 80 - Wijk bij Duurstede Koopsom 185.000,- k.k. De Gier Makelaars Klooster Leuterstraat 29 3961 AX, WIJK BIJ DUURSTEDE Tel: 0343-573144 E-mail: info@degiermakelaars.nl Website: www.degiermakelaars.nl

Nadere informatie

TE KOOP. Vrijstaande woning met garage, gastenverblijf, schuur erf en tuin op een ruim perceel van totaal m². Watertorenweg 2 (3945 PM) Cothen

TE KOOP. Vrijstaande woning met garage, gastenverblijf, schuur erf en tuin op een ruim perceel van totaal m². Watertorenweg 2 (3945 PM) Cothen TE KOOP Vrijstaande woning met garage, gastenverblijf, schuur erf en tuin op een ruim perceel van totaal 4.835 m². Watertorenweg 2 (3945 PM) Cothen Voor informatie: Breeschoten & Vernooij B.V. Zeisterweg

Nadere informatie

Capelle Aan Den IJssel Paulus Potterlaan 10 Vraagprijs 510.000,- k.k. Huurprijs 3.150,- p.m.

Capelle Aan Den IJssel Paulus Potterlaan 10 Vraagprijs 510.000,- k.k. Huurprijs 3.150,- p.m. Capelle Aan Den IJssel Paulus Potterlaan 10 Vraagprijs 510.000,- k.k. Huurprijs 3.150,- p.m. Omschrijving Paulus Potterlaan 10 - Capelle Aan Den IJssel TE HUUR / TE KOOP Fraai woon/werkpand 5 parkeerplaatsen

Nadere informatie

Het nieuwe wonen in het buitengebied. Laren (Gld) Buisweerdweg ongebouwd

Het nieuwe wonen in het buitengebied. Laren (Gld) Buisweerdweg ongebouwd Het nieuwe wonen in het buitengebied. Laren (Gld) Buisweerdweg ongebouwd Ruim opgezet plan voor de nieuwbouw van een drietal woningen onder één dak in het fraaie buitengebied op ruime kavels. Woning 3

Nadere informatie

Woningmarktrapport - 4e kwartaal 2013. Gemeente Dordrecht

Woningmarktrapport - 4e kwartaal 2013. Gemeente Dordrecht Woningmarktrapport - 4e kwartaal 213 Gemeente Dordrecht Aantal verkochte woningen naar type (NVM) 1 aantal verkocht 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Tussenwoning Hoekwoning Twee onder één kap Vrijstaand Appartement

Nadere informatie

VERHUIZEN IN EINDHOVEN - 11

VERHUIZEN IN EINDHOVEN - 11 VERHUIZEN IN EINDHOVEN - 11 Verslag van een enquête onder de gezinnen en personen, die in de periode juli t/m december 1971 zijn verhuisd. Afdeling Onderzoek en Statistiek der gemeentesecretarie Eindhoven

Nadere informatie

Verschillenanalyse methodewijziging Eigendom woningen

Verschillenanalyse methodewijziging Eigendom woningen Paper Verschillenanalyse methodewijziging Eigendom woningen Januari 217 CBS Centraal Bureau voor de Statistiek Verschillenanalyse methodewijziging Eigendom woningen, 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Belangrijkste

Nadere informatie

TE KOOP. Oonksweg 23, 7622 AW Borne. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Oonksweg 23, 7622 AW Borne. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP Oonksweg 23, 7622 AW Vraagprijs 350.000,- k.k. Omschrijving Tegenover bedrijventerrein 'de Molenkamp' en met de achterzijde liggend aan een bosperceel ligt dit vrijstaande en geheel onderkelderd

Nadere informatie

Parkstad Limburg start grootschalig woonwensenonderzoek.

Parkstad Limburg start grootschalig woonwensenonderzoek. Zoekt u een (andere) woning? Doe dan mee aan dit woonwensenonderzoek 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid! Parkstad Limburg start grootschalig woonwensenonderzoek. Parkstad Limburg is samen

Nadere informatie

TE KOOP. Oldenzaalsestraat , 7511 DZ Enschede. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Oldenzaalsestraat , 7511 DZ Enschede. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP, 7511 DZ Vraagprijs 135.000,- k.k. Omschrijving Nabij het bruisende centrum van gelegen 2-kamer appartement met een berging in het souterrain. Het gaat om een voormalig huurwoning, en dient intern

Nadere informatie

TE KOOP. Westerdok 652, 1013 BV Amsterdam. Vraagprijs 345.000,- k.k.

TE KOOP. Westerdok 652, 1013 BV Amsterdam. Vraagprijs 345.000,- k.k. TE KOOP Westerdok 652, 1013 BV Vraagprijs 345.000,- k.k. Omschrijving 3-kamer appartement op een fijne locatie op 10 minuten lopen van het Centraal Station. Met lift, een aparte berging en een gemeenschappelijke

Nadere informatie

Edisonstraat 46-D AW Breda. Huurprijs: 901,11 p.m. (excl. servicekosten) WonenBreburg. woonoppervlakte 100 m2 2 slaapkamers te huur

Edisonstraat 46-D AW Breda. Huurprijs: 901,11 p.m. (excl. servicekosten) WonenBreburg. woonoppervlakte 100 m2 2 slaapkamers te huur Edisonstraat 46-D3 4816 AW Breda woonoppervlakte 100 m2 2 slaapkamers te huur Huurprijs: 901,11 p.m. (excl. servicekosten) WonenBreburg vrijesectorbreda@wonenbreburg.nl 013-539 99 11 www.wonenbreburg.nl

Nadere informatie

Julianaplein 74 Den Helder Kennemerstraatweg 181, 1814 GH Alkmaar Tel:

Julianaplein 74 Den Helder Kennemerstraatweg 181, 1814 GH Alkmaar Tel: Julianaplein 74 Den Helder Omschrijving Julianaplein 74, 1781 HD Den Helder Op de tweede woonlaag gelegen 3-kamer appartement met uitzicht op het NS-station en de nieuwe watertoren van Den Helder. Het

Nadere informatie

Woningmarktrapport - 1e kwartaal 2012. Gemeente Wijdemeren

Woningmarktrapport - 1e kwartaal 2012. Gemeente Wijdemeren Woningmarktrapport - 1e kwartaal 212 Gemeente Wijdemeren Aantal verkochte woningen naar type (NVM) 25 aantal verkocht 2 15 1 5 Tussenwoning Hoekwoning Twee onder één kap Vrijstaand Appartement 2e kwartaal

Nadere informatie

Leegstand woningen, 2012 Gepubliceerd op Compendium voor de Leefomgeving (

Leegstand woningen, 2012 Gepubliceerd op Compendium voor de Leefomgeving ( Indicator 18 oktober 2013 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere gegevens kunt u via deze link [1] bekijken. Op 1 januari 2012 stonden 350

Nadere informatie

Woonwensenonderzoek t.b.v. Ziekenhuislocatie BK-Laan Schiedam

Woonwensenonderzoek t.b.v. Ziekenhuislocatie BK-Laan Schiedam Woonwensenonderzoek t.b.v. Ziekenhuislocatie BK-Laan Schiedam enquête wordt ingevuld door de hoofdbewoner of de partner van de hoofdbewoner. Algemeen 1. Woont u in een huur- of een koopwoning? huur, corporatie/woningstichting...

Nadere informatie

Schoollaan 117 Bennebroek. Vraagprijs k.k. Rijksweg 371 VELSERBROEK

Schoollaan 117 Bennebroek. Vraagprijs k.k. Rijksweg 371 VELSERBROEK Schoollaan 117 Bennebroek Vraagprijs 325.000 k.k. www.prewonen.nl Rijksweg 371 VELSERBROEK 088-7700155 teamverkoop@prewonen.nl OMSCHRIJVING Ruime eengezinswoning in een heerlijke woonomgeving Deze royale

Nadere informatie

Weverstraat ,- k.k. 1791AB Den Burg Eengezinswoning

Weverstraat ,- k.k. 1791AB Den Burg Eengezinswoning Weverstraat 49 395.000,- k.k. 1791AB Den Burg Eengezinswoning Gelegen in het centrum van Den Burg een fraai "jaren '30" twee-onder-eenkapwoning met 220 m2 onder en bij gelegen eigen grond. Alle voorzieningen

Nadere informatie

Vraagprijs 270.000,- k.k.

Vraagprijs 270.000,- k.k. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden verleend aan deze woninginformatie. Makelaarskantoor

Nadere informatie

MOLENSTRAAT 35 ROTTERDAM

MOLENSTRAAT 35 ROTTERDAM MOLENSTRAAT 35 MOLENSTRAAT 35 OMSCHRIJVING Sfeervolle, gemoderniseerde eengezinswoning! De woning verkeert in een goede staat van onderhoud, houten vloer, en een gezellige open keuken. De zolder is bereikbaar

Nadere informatie

Jan van Riebeecklaan 111, Gouda

Jan van Riebeecklaan 111, Gouda Jan van Riebeecklaan 111, Gouda Kenmerken Overdracht Vraagprijs 250.000 k.k. Aangeboden sinds 22-08-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

Woningmarktrapport - 3e kwartaal 2013. Gemeente Haarlemmermeer

Woningmarktrapport - 3e kwartaal 2013. Gemeente Haarlemmermeer Woningmarktrapport - 3e kwartaal 213 Gemeente Haarlemmermeer Aantal verkochte woningen naar type (NVM) 12 aantal verkocht 1 8 6 4 2 Tussenwoning Hoekwoning Twee onder één kap Vrijstaand Appartement 4e

Nadere informatie

TE KOOP. Markkant 5 en 5A te Oosterhout. Vraagprijs: 363.000 k.k. HALFVRIJSTAANDE ATELIERWONING

TE KOOP. Markkant 5 en 5A te Oosterhout. Vraagprijs: 363.000 k.k. HALFVRIJSTAANDE ATELIERWONING TE KOOP Markkant 5 en 5A te Oosterhout Vraagprijs: 363.000 k.k. HALFVRIJSTAANDE ATELIERWONING Ideaal multifunctioneel pand: - werken aan huis - dubbele bewoning - winkel - enz. HALF VRIJSTAANDE ATELIERWONING

Nadere informatie

KERKSTRAAT 95 TE OOSTZAAN Vraagprijs ,-- k.k.

KERKSTRAAT 95 TE OOSTZAAN Vraagprijs ,-- k.k. KERKSTRAAT 95 TE OOSTZAAN Vraagprijs 289.000,-- k.k. Geachte belangstellende, Namens de eigenaar van de woning, danken wij u voor de door u getoonde interesse. In deze brochure vindt u nadere informatie

Nadere informatie

Hugo de Grootstraat 12 Reeuwijk Vraagprijs ,-- k.k.

Hugo de Grootstraat 12 Reeuwijk Vraagprijs ,-- k.k. Hugo de Grootstraat 12 Reeuwijk Vraagprijs 200.000,-- k.k. Uitgebouwde hoekwoning met garage en voor -en achtertuin, gelegen in ruim opgezette woonwijk. De wijk waarin deze hoekwoning is gelegen is ruim

Nadere informatie

Utrechtseweg te Hilversum

Utrechtseweg te Hilversum T: 035-631 91 91 F: 035-621 03 08 Groest 22 1211 EC HILVERSUM info@wvmakelaardij.nl www.wvmakelaardij.nl ALGEMENE OMSCHRIJVING Op de derde verdieping van kleinschalig appartementencomplex gelegen 3-kamer

Nadere informatie

PA 9623PB 9623PC 9623PE 9623PG 9623PH 9623PJ 9623PK 9623TH PA 9624PB

PA 9623PB 9623PC 9623PE 9623PG 9623PH 9623PJ 9623PK 9623TH PA 9624PB 1 9616 9616TC 9616TH 9616TM 9617 9617AA 9617AN 9617AR 9617AT 9617AV 9617TB 9617TC 9618 9618PA 9618PB 9618PC 9618PD 9618PE 9618PG 9618PH 9619 9619PA 9619PD 9619PL 9619PM 9619PR 9619PS 9619PT 9619TA 9619TB

Nadere informatie

Nabij centrum gelegen hoekwoning met 3 zijden fraai aangelegde tuin op zonzijde.

Nabij centrum gelegen hoekwoning met 3 zijden fraai aangelegde tuin op zonzijde. V O O R S C H O T E N Wijngaardenlaan 43 Vraagprijs: 349.500,- k.k. Nabij centrum gelegen hoekwoning met 3 zijden fraai aangelegde tuin op zonzijde. Hoekwoning met 3 zijden fraai aangelegde tuin op zonzijde

Nadere informatie

Prakkestraat CK Coevorden. Vraagprijs: kosten koper

Prakkestraat CK Coevorden. Vraagprijs: kosten koper VERKOCHT Prakkestraat 15 7741 CK Coevorden Vraagprijs: 119.500 kosten koper info@domesta.nl 0591-57 01 00 www.domesta.nl Kenmerken Locatie Energie Prakkestraat 15 isolatie: 7741 CK Coevorden verwarming:

Nadere informatie

Waterput 56 te Oostzaan

Waterput 56 te Oostzaan Waterput 56 te Oostzaan Waterput 56 te Oostzaan Vraagprijs 275.000,-- k.k. Geachte belangstellende, Namens de eigenaar van de woning, danken wij u voor de door u getoonde interesse. In deze brochure vindt

Nadere informatie

Aardappelland 12 - Drachten Vraagprijs 285.000,-- kosten koper

Aardappelland 12 - Drachten Vraagprijs 285.000,-- kosten koper Aardappelland 12 - Drachten Vraagprijs 285.000,-- kosten koper Omschrijving Aardappelland 12 - Drachten Op fraaie locatie in de wijk Himsterhout gelegen, royale 2/1-kapwoning met ruime bijkeuken, grote

Nadere informatie

Woonoppervlakte 120 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Seelenstraat 1 Heerlen

Woonoppervlakte 120 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Seelenstraat 1 Heerlen Woonoppervlakte 120 m 2 Vraagprijs 198.000,- kosten koper TE KOOP Seelenstraat 1 Heerlen ALGEMEEN Half vrijstaand woonhuis met ruime aanbouw, 4 slaapkamers, garage en zonnige tuin. In een kindvriendelijke

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g d o e l m a t i g h e i d s t o e t s M W W +

H a n d l e i d i n g d o e l m a t i g h e i d s t o e t s M W W + H a n d l e i d i n g d o e l m a t i g h e i d s t o e t s M W W + D o e l m a t i g h e i d s t o e t s v o o r g e b i e d e n w a a r v o o r g e e n b o d e m b e h e e r p l a n i s v a s t g e s

Nadere informatie

TE KOOP. Ahuislanden 289, 7542 AK Enschede. Vraagprijs 106.000,- k.k.

TE KOOP. Ahuislanden 289, 7542 AK Enschede. Vraagprijs 106.000,- k.k. TE KOOP Ahuislanden 289, 7542 AK Vraagprijs 106.000,- k.k. Omschrijving Aan de rand van de kindvriendelijke wijk Stroinkslanden gelegen ruime drive-in/hobbykamer woning. Indeling: Entree/hal, toilet, meterkast,

Nadere informatie

TE KOOP. Bedrijfspand met woonruimte, erf, ondergrond en toebehoren. Ambachtstraat 18 3985 SC WERKHOVEN

TE KOOP. Bedrijfspand met woonruimte, erf, ondergrond en toebehoren. Ambachtstraat 18 3985 SC WERKHOVEN TE KOOP Bedrijfspand met woonruimte, erf, ondergrond en toebehoren. Ambachtstraat 18 3985 SC WERKHOVEN Voor informatie: Breeschoten & Vernooij B.V. Zeisterweg 21 3984 NH Odijk tel: 030 677 73 30 e-mail:

Nadere informatie

Microdata-middag. Kenmerken woning gebruik registers. Gelske van Daalen 1 november 2018

Microdata-middag. Kenmerken woning gebruik registers. Gelske van Daalen 1 november 2018 Microdata-middag Kenmerken woning gebruik registers Gelske van Daalen 1 november 2018 Wat kunnen we met registers? 2 Regulier gepubliceerde woningvariabelen obv registers: Woningvoorraad Mutaties woningvoorraad

Nadere informatie

Maatwerk 205 & 110 serie. Stappenplan voor uw maatwerkoplossing

Maatwerk 205 & 110 serie. Stappenplan voor uw maatwerkoplossing Maatwerk 205 & Stappenplan voor uw maatwerkoplossing 205 & Subtiel solide De Get Wet 205 is bijzonder robuust en toch subtiel vormgegeven. Het geeft de douche niet alleen een open en vriendelijk karakter,

Nadere informatie

Haringbuisdijk 30, Amsterdam

Haringbuisdijk 30, Amsterdam Haringbuisdijk 30, Amsterdam Alle door ons verstrekte informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare

Nadere informatie

Johan Winklerwei 42 - Leeuwarden

Johan Winklerwei 42 - Leeuwarden Johan Winklerwei 42 - Leeuwarden Vraagprijs 139.500,-- kosten koper Omschrijving Johan Winklerwei 42 - Leeuwarden Johan Winklerwei 42 te Leeuwarden. In de gewilde woonwijk Westeinde is deze royale, goed

Nadere informatie

Kerklaan 3 Bennebroek Vraagprijs k.k.

Kerklaan 3 Bennebroek Vraagprijs k.k. Kerklaan 3 Bennebroek Vraagprijs 249.000 k.k. www.prewonen.nl Rijksweg 371 VELSERBROEK 088-7700155 teamverkoop@prewonen.nl OMSCHRIJVING Ruime tussenwoning met 4 slaapkamers en zonnige voor- en achtertuin

Nadere informatie

Lichte toename jaar en kinderen 0-14

Lichte toename jaar en kinderen 0-14 Tabel 1 Bevolking naar leeftijd 1.1.2013 leeftijd Sliedrecht 2010 Sliedrecht 2013 % 0-14 4424 4526 18,6 15-24 2937 2951 12,1 25-44 6369 6330 26,0 45-64 6174 6137 25,2 65-74 2162 2368 9,7 75 jaar e.o. 1987

Nadere informatie

TE HUUR. Breda Christiaan Huygensstraat 48 A2

TE HUUR. Breda Christiaan Huygensstraat 48 A2 TE HUUR Breda Christiaan Huygensstraat 48 A2 Leuk tweekamer appartement met eigen voorzieningen gelegen op de 2 e verdieping. De woning ligt in de wijk Doornbos/Linie nabij het NS-station en het stadscentrum

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2013

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2013 CVDR Officiële uitgave van Wageningen. Nr. CVDR229884_2 9 januari 208 Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 203 De raad van de gemeente Wageningen; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Hazenkamp 61. 5953 KP Reuver. Vraagprijs: 104.500 k.k. WoonGoed 2-Duizend. woonoppervlakte 115 m2 perceeloppervlakte 140 m2 3 slaapkamers te koop

Hazenkamp 61. 5953 KP Reuver. Vraagprijs: 104.500 k.k. WoonGoed 2-Duizend. woonoppervlakte 115 m2 perceeloppervlakte 140 m2 3 slaapkamers te koop Hazenkamp 61 5953 KP Reuver woonoppervlakte 115 m2 perceeloppervlakte 140 m2 3 slaapkamers te koop Vraagprijs: 104.500 k.k. WoonGoed 2-Duizend verkoop@woongoed2-d.nl 077-476 77 77 www.woongoed2-d.nl Kenmerken

Nadere informatie

Frambozenhof BL Assen. Koopsom: k.k. Stichting Woonconcept. woonoppervlakte 155 m2 perceeloppervlakte 209 m2 3 slaapkamers te koop

Frambozenhof BL Assen. Koopsom: k.k. Stichting Woonconcept. woonoppervlakte 155 m2 perceeloppervlakte 209 m2 3 slaapkamers te koop Frambozenhof 4 9408 BL Assen woonoppervlakte 155 m2 perceeloppervlakte 209 m2 3 slaapkamers te koop Koopsom: 205.000 k.k. Stichting Woonconcept teamverkoop@woonconcept.nl 088-616 24 48 www.woonconcept.nl

Nadere informatie

TE KOOP. Lange Klauwenhof K.K HZ Didam

TE KOOP. Lange Klauwenhof K.K HZ Didam Lange Klauwenhof 12 6942 HZ Didam TE KOOP 349.000 K.K. Lange Klauwenhof 12 6942 HZ Didam Inleiding Wonen als een god in Frankrijk op een perceel van bijna 6.000m2 en in een woning met een gebruiksoppervlak

Nadere informatie

Voordam 31 te Alkmaar

Voordam 31 te Alkmaar Voordam 31 te Alkmaar Wat is de kracht van Van der Borden? reeds 80 jaar ervaring als makelaarskantoor de hoogste naamsbekendheid in Alkmaar en wijde omgeving hoge attentiewaarde en groot netwerk thuis

Nadere informatie

Beethovenstraat 25 te Akersloot Kennemerstraatweg GH, Alkmaar Tel:

Beethovenstraat 25 te Akersloot Kennemerstraatweg GH, Alkmaar Tel: Beethovenstraat 25 te Akersloot Kennemerstraatweg 181 1814 GH, Alkmaar Adres Beethovenstraat 25 1921 EE Akersloot Vraagprijs 217.500,- kosten koper. Omschrijving Op een aantrekkelijke en zeer rustige locatie

Nadere informatie