Introductie voor Docenten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductie voor Docenten"

Transcriptie

1 TOMSKA

2 Introductie voor Docenten Het aantal jongeren dat dagelijks op YouTube filmpjes van bekende YouTubers kijkt groeit met de dag. Het aantal jongeren dat door het kijken van filmpjes op YouTube hun Engels verbetert groeit daarmee net zo hard. Met de project map die u nu in handen heeft brengen we een stukje vrije tijd van de leerlingen de klas in. The Tomska ESL Project is een authentiek, interactief video-project waar leerlingen zelf op de computer mee aan de slag kunnen gaan. Dit kan individueel, maar kan ook eenvoudig in tweetallen of zelfs in groepen worden gedaan. Tom Tomska Ridgewell is een Britse jongen die door middel van korte, humoristische filmpjes op YouTube in Groot Brittannië bekend is geworden. In dit project gaan we naar een aantal filmpjes van Tomska kijken en daar oefeningen mee maken. De leerlingen kunnen geheel zelfstandig aan de slag met het project boekje. Bij elke oefening staat stapsgewijs uitgelegd wat de leerlingen moeten doen, waar zij informatie kunnen verkrijgen en wat er precies van hen wordt gevraagd. Met het Tomska project werken de leerlingen aan de volgende vaardigheden: Luisteren Lezen Schrijven Het project is zo ontworpen dat het hele project in een aantal lesuren gemaakt kan worden, maar de docent kan er ook voor kiezen om 1 filmpje als extra opdracht te gebruiken. De oefeningen kunnen ook eenvoudig klassikaal gedaan worden (video aan op een smartboard of digibord red.).

3 INHOUDSOPGAVE Introductie voor Docenten 2 Project Exercises Baby With A Gun The Fallen What happened? The Confession Cake Picture Perfect Project Answer Key

4 BABY WITH A GUN Bekijk het filmpje Baby With A Gun van Tomska op Youtube: (image: 1. Wat gebeurt er in het filmpje? Omschrijf het in minstens 20 woorden. 2. Aan het begin van het filmpje staat er tekst in beeld. Wat is deze tekst? En wat betekend dit in het Nederlands? 3. In het filmpje worden er een aantal woorden door Tomska gezegd die je misschien nog niet kent. Een aantal van deze woorden zijn: a) hung up b) buy c) get out d) trade e) mean f) leave Zoek van deze woorden de vertaling op. Je mag een woordenboek of het internet gebruiken.

5 4. Bekijk nog eens de woorden van oefening 3. a) hung up b) buy c) get out d) trade e) mean f) leave Zoek op waar in het filmpje van Tomska deze woorden worden gezegd. Schrijf de tijd op van het moment in het filmpje. (image: 5. Wat bedoelt Tomska wanneer hij zegt: I'm hiding in the fridge now!? 6. Waarom zegt Tomska om 0:50 in het filmpje I'm sorry, that was mean.? 7. Op een gegeven moment begint Tom heel druk te bewegen. Waarom doet hij dit? En werkt het ook? 8. Aan het einde van het filmpje heeft Tomska het opgelost. Hoe heeft hij dit gedaan? 9. Wat dit ook een goede oplossing? Zo ja: waarom wel? Zo nee: waarom niet? 10. Wat vond je van het filmpje Baby With A Gun? Geef antwoord in het Engels. Gebruik minstens 20 woorden.

6 THE FALLEN Bekijk het filmpje The Fallen van Tomska op Youtube: (image: 1. Wat gebeurt er in het filmpje? Omschrijf het in minstens 20 woorden. 2. Tomska vraagt aan PJ of hij iets aan iemand wil doorgeven. Wat moet PJ zeggen, en tegen wie? 3. PJ moet uiteindelijk heel veel dingen doorgeven aan heel veel mensen. Hoeveel mensen vragen hem om iets door te geven? Tel ze allemaal. 4. In het filmpje wordt de volgende zin gezegd: What rhymes with divorce? Vertaal deze zin naar het Nederlands. 5. Hoe reageert PJ hier op? Wat geeft hij als antwoord? En wat betekend dat in het Nederlands? 6. PJ vraagt of er iemand is zonder een fatal injury. Wat betekend dit? Je mag een woordenboek of het internet gebruiken.

7 7. Probeer de volgende zinnen af te maken. Er missen een aantal woorden. Deze kun je terug vinden in het filmpje. Als je de spelling niet goed weet, mag je een woordenboek of het internet gebruiken. a) PJ, PJ... Tell my wife, tell her I...? b) Hey PJ, PJ, will you take this... to my wife? c) Wake me up at like.... d) Can you help me find the... to this granade? e) FIND MY...!!!! f) Good evening madam, I served with your... in the Space Marines. 8. Aan het einde van het filmpje leest PJ een gedicht voor van twee regels. Hoe gaat dit gedicht? Wat betekend het in het Nederlands? (image: 9. Vond je het filmpje moeilijk te volgen? Wat zijn woorden die Tom en PJ gebruiken waarvan je de betekenis nog niet weet? Kies er 3 uit. Zoek bij deze 3 woorden de betekenis op. Je mag een woordenboek of het internet gebruiken. 10. Wat vond je van het filmpje The Fallen? Geef antwoord in het Engels. Gebruik minstens 20 woorden.

8 WHAT HAPPENED? Bekijk het filmpje What Happened van Tomska op Youtube: (image 1. Zoek de betekenis op van de titel What Happened?. 2. Beantwoord nu de volgende vraag: What happened in the video What Happened?. 3. Als uitleg op de vraag wordt het woord suicide genoemd. Wat betekent dat woord? 4. In het filmpje worden er een aantal woorden gezegd die je misschien nog niet kent. Een aantal van deze woorden zijn: a) irresponsible b) shot himself c) serious d) retirement e) twin brother f) pulled the trigger Zoek van deze woorden de vertaling op. Je mag een woordenboek of het internet gebruiken.

9 5. Bekijk nog eens de woorden van oefening 4. a) irresponsible b) shot himself c) serious d) retirement e) twin brother f) pulled the trigger Zoek op waar in het filmpje van Tomska deze woorden worden gezegd. Schrijf de tijd op van het moment in het filmpje. 6. Waarom zegt Tom dat mensen niet moeten vragen wat er is gebeurt? 7. In het filmpje op 0:35 minuten zegt iemand de onderstaande zin. Probeer de woorden die missen in te vullen: We..., is everyone all right? (image 8. In het filmpje gaan een heleboel mensen dood. Hoeveel? 9. Leg het einde van het filmpje uit (vanaf 2:00 minuten). 10. Wat vond je van het filmpje What Happened? Geef antwoord in het Engels. Gebruik minstens 20 woorden.

10 THE CONFESSION Bekijk het filmpje The Confession van Tomska op Youtube: (image: 1. Tom en Jenny moeten iets vertellen aan Chris. Wat is dit? 2. Waarom vind Tom het zo moeilijk om het nieuws aan Chris te vertellen? Waar is hij denk je bang voor? 3. Lukt het Tom en Jenny om het uiteindelijk toch aan Chris te vertellen? Gaat dat goed? 4. Op een gegeven moment wil Tom met een geweer Chris neer schieten. Wat geeft hij als reden om dit te doen? 5. In welke talen wordt er in het filmpje gesproken? 6. Tom uit de toekomst zegt: Tell him he's ugly! Wat betekent dat? Wat zegt Tom vervolgens tegen Chris? 7. Hoe vaak gaat het mis met het geven van het nieuws? Tel het aantal keren.

11 8. Hieronder vind je een puzzel. Zoek de woorden uit het filmpje in de puzzel. Geef vervolgens bij elk woord de juiste vertaling. Je mag hierbij een woordenboek of het internet gebruiken. a) fine b) something c) again d) gay e) wrong f) future 9. Als je een andere titel voor het filmpje zou moeten verzinnen, hoe zou jij het filmpje dan noemen? Waarom? 10. Wat vond je van het filmpje The Confession? Geef antwoord in het Engels. Gebruik minstens 20 woorden.

12 CAKE Bekijk het filmpje Cake van Tomska op Youtube: (image: 1. Wat gebeurt er in het filmpje? Omschrijf het in minstens 20 woorden. 2. Waarom is Ben veranderd in een taart? Wat geeft hij als uitleg? Beantwoord de vraag in het Nederlands. 3. In het filmpje probeert Tom er achter te komen hoe hij het kan oplossen. Hij zegt: Wait! Maybe science has the answer! Wat betekent deze zin? 4. Wat is de uitkomst van de berekeningen van Tom? Is het een goede uitkomst? 5. Probeer de volgende zinnen af te maken. Er missen een aantal woorden. Deze kun je terug vinden in het filmpje. Als je de spelling niet goed weet, mag je een woordenboek of het internet gebruiken. a) Get in my...! b) Stop trying to... me! c) Hey! That's a cake. Can I have a...? d) Now I'm on..., and still a cake!!

13 6. Bekijk nog eens de zinnen van oefening 5. a) Get in my...! b) Stop trying to... me! c) Hey! That's a cake. Can I have a...? d) Now I'm on..., and still a cake!! Zoek op waar in het filmpje van Tomska deze zinnen worden gezegd. Schrijf de tijd op van het moment in het filmpje. 7. Aan het einde van het filmpje veranderd Ben terug en is hij weer een mens. Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? (image: 8. Hoe komt het dat Ben zijn arm mist? 9. Vond je het filmpje moeilijk te volgen? Wat zijn woorden die worden gebruikt waarvan je de betekenis nog niet weet? Kies er 3 uit. Zoek bij deze 3 woorden de betekenis op. Je mag een woordenboek of het internet gebruiken. 10. Wat vond je van het filmpje Cake? Geef antwoord in het Engels. Gebruik minstens 20 woorden.

14 PICTURE PERFECT Bekijk het filmpje Picture Perfect van Tomska op Youtube: (image: 1. Vertaal de titel van het filmpje, Picture Perfect. 2. In het begin van het filmpje lukt het Chris niet om te schilderen. Waar geeft Chris de schuld aan? 3. Tom zegt vervolgens: Only a bad workman blames his tools. Wat betekent deze zin? Vertaal het naar het Nederlands. Je mag een woordenboek of het internet gebruiken. 4. In het filmpje worden er een aantal woorden door Dean en Jack gezegd die je misschien nog niet kent. Match de Nederlandse vertaling met de Engelse woorden. a) kwast b) geloven c) liefde d) maak het af e) uitleggen/leren f) schoen g) laat het me zien h) aanwijzingen 1) shoe 2) love 3) show me 4) leads 5) teach 6) believe 7) finish it 8) brush

15 5. Waarom zegt Tom ineens tegen Chris, I'll kill you? 6. Hoe reageert Chris hier op? Wat doet hij als Tom een geweer op hem richt? 7. Er is maar liefst 1 schilderij wat Chris maakt waarvan Tom zegt dat hij het een mooi schilderij vindt. Welk schilderij is dit? (image: 8. In het filmpje om 2:18 minuten vraagt een politie agent aan een andere politie agent de volgende vraag: Any leads? Wat betekent deze zin? 9. De agent geeft een aantal aanwijzingen: de schilderijen. Wat denkt de mannelijke agent dat deze schilderijen betekenen? 10. Wat vond je van het filmpje Picture Perfect? Geef antwoord in het Engels. Gebruik minstens 20 woorden.

16 ANSWER KEY Baby With A Gun 1. een baby heeft een geweer, en Tom weet niet wat hij er mee moet doen. 2. this is a work of fiction - do not give guns to babies dit filmpje is fictie, geeft geen geweren aan babies. 3.ophangen, kopen, ga weg, wisselen/ruilen, gemeen, vertrekken 4. 0:17, 0:30, 0:35, 0:36, 0:51, 1:00 5. ik verstop me in de koelkast 6. omdat hij een geweer op een baby richtte 7. omdat hij dan moeilijker is om te raken met het geweer - nee 8. de baby in de gang gezet 9. nee, de baby schiet daar iemand anders neer 10. eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal. The Fallen 1. PJ en Tomska vechten in de Space Marines. Er zijn veel mensen gewond. PJ moet berichten doorgeven van hen. 2. Dat Tomska van zijn vrouw houdt, tegen zijn vrouw wat rijmt er op echtscheiding? 5. horse paard 6. fataal gewond 7. love her - poem pin - legs husband 8. I want a divorce because you look like a horse - ik wil een echtscheiding want je ziet eruit als een paard 9. eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal. 10. eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal. What Happened? 1. wat is er gebeurt 2. iemand heeft zelfmoord gepleegd, de agenten laten elkaar zien hoe dat is gebeurd. 3. zelfmoord 4. onverantwoordelijk schoot zichzelf neer serieus pensioen tweelingbroer haalde de trekker over 5. 0:17, 0:30, 0:35, 0:36, 0:51, 1:00 6. omdat mensen zichzelf blijven neer schieten 7. heard gun shots jaar later vraagt de zoon van Tomska wat er was gebeurt met zijn vader de moeder laat het zien 10. Eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal. The Confession 1. dat ze een relatie hebben 2. omdat Jenny en Chris broer en zus zijn hij is bang dat Chris boos wordt 3. Ja Nee 4. Zodat hij met Jenny kan zoenen 5. Engels en Duits 6. Zeg dat hij lelijk is You're chubby goed iets opnieuw homosexueel verkeerd toekomst 9. Eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal 10. Eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal

17 Cake 1. Ben is veranderd in een taart. Tom en Catherine moeten hem terug veranderen. 2. Hij heeft een tovenaar beledigd 3. Wacht! Misschien ligt het antwoord in de scheikunde! 4. Hem opeten. Nee. 5. mouth eat slice fire 6. 0:17, 0:30, 0:35, 0:36 7. door de tovenaar in zijn gezicht te slaan 8. omdat Tom toch een stuk taart had gegeten 9. Eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal 10. Eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal Picture Perfect 1. Perfect plaatje 2. zijn kwast 3. alleen een slechte werkman geeft de schuld aan zijn gereedschap 4. a8 b6 c2 d7 e5 f1 g3 h4 5. omdat hij het schilderij niet mooi vind 6. hij ontneemt tom de kans door zichzelf neer te schieten 7. het paard 8. Heb je aanwijzingen gevonden? 9. Dat de schilderijen de moordenaars moeten voorstellen 10. Eigen antwoord: let op goed gebruik van de Engelse taal

18

Introductie voor Docenten

Introductie voor Docenten JACK & DEAN Introductie voor Docenten Het aantal jongeren dat dagelijks op YouTube filmpjes van bekende YouTubers kijkt groeit met de dag. Het aantal jongeren dat door het kijken van filmpjes op YouTube

Nadere informatie

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book.

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book. classroom The students are waiting for their teacher in the classroom. class pupil / student classmate You can ask your classmate for help with your homework. please sit down please stand up look at this

Nadere informatie

Hulpwerkwoorden (een selectie)

Hulpwerkwoorden (een selectie) Hulpwerkwoorden (een selectie) SirPalsrok @meestergijs Ik kan... Ik moet modal verbs We zouden moeten Ik kon Ik ben in staat Ik wil heel graag Ik mag Ik kan... Ik moet modal verbs We zouden moeten Ik kon

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Als je zo'n zinnetje moet leren dan weet je best al wat woorden van dit zinnetje.

Als je zo'n zinnetje moet leren dan weet je best al wat woorden van dit zinnetje. ENGLISH, WE WILL DO BETTER! LESSON FIVE Beste leerling! Fijn dat je er nog steeds aan werkt om je kennis van de Engelse taal te verbeteren! Daar zul je straks in de brugklas veel voordeel van hebben! HOE

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text.

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. 9006625806_boek.indd 1 31/08/16 15:26 1 6 test This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. living room kitchen bedroom toilet

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

> hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is. bevestigend vragend ontkennend

> hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is. bevestigend vragend ontkennend PRESENT SIMPLE TENSE ( onvoltooid tegenwoordige tijd ) Hoe? > hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is!! als een werkwoord eindigt op een s-klank ( s,ch x) werkw. + es!! als een

Nadere informatie

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij

The secret key. Worksheet. flash info. Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij 1 The secret key read Lees de tekst en kruis het juiste antwoord aan. Deze tekst hoort bij informatie over buslijnen een game een reclame flash info inside outside cross the road binnen(in) buiten steek

Nadere informatie

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran LESBRIEF onderbouw MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House Ed Sheeran Inleiding Lego House is één van de recente hits van singer-songwriter Ed Sheeran. In deze lesbrief ga je met dit nummer aan de

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Janne s 4 e engeltjesdag

Janne s 4 e engeltjesdag Janne s 4 e engeltjesdag Filmpje: La Luna - Pixar Tekst: Anoniem verdriet - Marinus van den Berg Er zijn vrouwen die moeder en mannen die vader zijn maar bijna niemand weet het ze verwachten een kind ze

Nadere informatie

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Listen a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Leo is a kid / a teenager / a grown-up. 2 Tina is a kid / a teenager / a grown-up. 3 Martin is a kid / a teenager

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan.

Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan. Interactive Grammar Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan. Doelgroep Interactive Grammar Het programma is bedoeld voor leerlingen in de brugklas van

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 11 THE FUTURE PERFECT TENSE DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 11.1 FUTURE PERFECT The Future Perfect oftewel de Voltooid Tegenwoordig Toekomende Tijd bestaat uit "will" of "shall"

Nadere informatie

DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD

DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 12 THE FUTURE PAST TENSE DE VERLEDEN TOEKOMENDE TIJD 12.1 FUTURE PAST Als je over het verleden praat, maar iets wilt vertellen over wat toen in de toekomst was, gebruik je ook de Future,

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst Wat is de prijs die je kunt winnen? Flash info early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden

*Ook met het programma Paint van Windows kunnen foto s bewerkt worden Lesbrief Online pesten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 50 55 minuten Voorbereiding: op http://mediawijsheid.nl/onlinepesten staan allerlei filmpjes, informatie en artikelen over online pesten, bruikbaar

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

It s all about the money Group work

It s all about the money Group work It s all about the money Group work Tijdsduur: 45 minuten Kernwoorden: money (geld) coin (munt), banknote (bankbiljet), currency (munteenheid) Herhalings-/uitbreidingswoorden: debate (debat), proposal

Nadere informatie

Animals 1 - Describe your Pet

Animals 1 - Describe your Pet Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Gonnie de Vries 27 October 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/67811 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Test wat je nog weet over lesson A. Trek lijnen tussen zinnen die bij elkaar horen.

Test wat je nog weet over lesson A. Trek lijnen tussen zinnen die bij elkaar horen. 1 Test yourself Test wat je nog weet over lesson A. Trek lijnen tussen zinnen die bij elkaar horen. 1 De eerste regel van het refrein van de song. Let s meet at the station. 2 Je vraagt naar een plek om

Nadere informatie

Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad

Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad Opdracht door een scholier 2131 woorden 11 januari 2007 6,6 35 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Opdracht 1 Kaïn & Abel. Vraag 1: Denk jij dat er meer slechte

Nadere informatie

Things to do before you re 11 3/4

Things to do before you re 11 3/4 Counting Crows 1 Things to do before you re 11 3/4 Lees de tekst en beantwoord de vragen. - Maak deze zin af: De schrijver van de tekst vindt dat kinderen - Welke dingen heb jij wel eens gedaan? Kruis

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Docentenhandleiding Ontwerp Animals

Docentenhandleiding Ontwerp Animals Docentenhandleiding Ontwerp Animals Deze handleiding is voor hoofdstuk 4 Animals van Stepping Stones 1 (havo/vwo). Er zijn voor dit hoofdstuk een aantal aanpassingen gedaan om meer spreekvaardigheid in

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen over de tekst

Tekst lezen en vragen stellen over de tekst Voorspellen Kijk naar de tekst. Voorspel waar de tekst over gaat. Let op de titel, de kopjes en het plaatje. Tekst lezen en vragen stellen over de tekst 1. Lees de uitleg. Tijdens het lezen van een tekst,

Nadere informatie

In wezen is de mens alleen

In wezen is de mens alleen 4 George Groot In wezen is de mens alleen werkblad 1 Luister naar het gedicht. Geef aan welke van de onderstaande woorden in het gedicht voorkomen. doorgaans meestal geborgenheid gezelligheid dikwijls

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

Voorspellen, tekst lezen, verwijzingen in de tekst begrijpen

Voorspellen, tekst lezen, verwijzingen in de tekst begrijpen Voorspellen, tekst lezen, verwijzingen in de tekst begrijpen 1. Kijk naar de tekst. Voorspel waar de tekst over gaat. Let op de titel, de kopjes en de plaatjes. 2. Lees de uitleg. In een tekst staan vaak

Nadere informatie

Leerjaar 2: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C

Leerjaar 2: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C Leerjaar 2: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C Vak: : Let`s play! Vak 1 Taak 1 Taak 2 Taak 3 Leerroute A: 3 taaltaken per les (van max. 15 minuten) Leerroute B: 2 taaltaken

Nadere informatie

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C Vak: : Games and the internet Vak 1 Taak 1 Taak 2 Taak 3 Leerroute A: 3 taaltaken per les (van max. 15 minuten) Leerroute

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

studeerkamer open haard bad douche https://www.homeswapinternational.com/greatbritain-cheltenham garage car exchange / use of car study

studeerkamer open haard bad douche https://www.homeswapinternational.com/greatbritain-cheltenham garage car exchange / use of car study Madness 1 Home swap Flash info read Bekijk de website en lees de tekst. Wat is het Nederlandse woord voor home swap? studeerkamer open haard bad douche https://www.homeswapinternational.com/greatbritain-cheltenham

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

Lists of words from the books, and feedback from the sessions, are on

Lists of words from the books, and feedback from the sessions, are on Vocabulairetrainer www.quizlet.com - handleiding 1. Woordenlijsten van de boeken en de feedback van de les staan op http://www.quizlet.com. Lists of words from the books, and feedback from the sessions,

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 5.1: Shopping, culture, friends Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: restaurant, cinema, book shop, music shop,

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Monitor de Bibliotheek op school vmbo

Monitor de Bibliotheek op school vmbo Monitor de Bibliotheek op school vmbo 2018-2019 Vragenlijst docenten Basisinformatie U vult deze vragenlijst in voor BRIN school... - Naam school... - Plaats school... Deze vragenlijst heeft betrekking

Nadere informatie

boos, gekwetst, opgelucht, spijt, teleurgesteld, verdrietig, vrolijk

boos, gekwetst, opgelucht, spijt, teleurgesteld, verdrietig, vrolijk groepsfase performing VOORBEREIDING Lesdoel Nodig Kwink van de Week Een sterke groep Ik weet wat ruzie is. - Velletjes papier in verschillende kleuren (bij Oriëntatie) - Downloads: De Grote Kink met de

Nadere informatie

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER

BEAR. Do you need protection? A bear can help you, because it is big and stands for power. BEAVER 1 Power animals Lees de tekst hieronder en beantwoord de vraag. Animal symbol guide Which power animal do you need for help? Discover it in this animal symbol guide. LION BEAR ROOSTER When you are weak,

Nadere informatie

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf!

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf! Martijn Hooning COLLEGE ANALYSE OPDRACHT 1 9 september 2009 Hierbij een paar vragen over twee stukken die we deze week en vorige week hebben besproken: Mondnacht van Schumann, en het eerste deel van het

Nadere informatie

irregular verbs onregelmatige werkwoorden

irregular verbs onregelmatige werkwoorden SirPalsrok @meestergijs Wanneer je een zin maakt, zul je iets moeten doen met een werkwoord. Je kan tenslotte niet het hele werkwoord gebruiken bij elk onderwerp. Bijvoorbeeld: spelen Wij spelen volleybal.

Nadere informatie

garage Preferred period: 4 weeks, May 2012 Preferred destination: France

garage Preferred period: 4 weeks, May 2012 Preferred destination: France Madness 1 Home swap Flash info read Bekijk de website en lees de tekst. Wat is het Nederlandse woord voor home swap? studeerkamer open haard bad douche http://www.homeswapinternational.com/greatbritain-cheltenham

Nadere informatie

Boekproject: Timo en de oppasninja (1) Lisa Boersen & Edwin Rhemrev

Boekproject: Timo en de oppasninja (1) Lisa Boersen & Edwin Rhemrev Boekproject: Timo en de oppasninja (1) Lisa Boersen & Edwin Rhemrev Boekproject: Timo en de oppasninja (1) Lisa Boersen & Edwin Rhemrev Lessuggesties door Jozefien de Leest Algemene informatie over het

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 19.00 uur WIJ ZIJN BIJ ELKAAR EN ZINGEN DIT LIED Wij zijn bij elkaar en zingen dit lied. Wij zingen een lied voor de Here. Wij zijn bij elkaar en prijzen Zijn

Nadere informatie

LESBRIEF NR 2 OPDRACHT 1 ANDERS? VOOR GROEP 7 + 8 +

LESBRIEF NR 2 OPDRACHT 1 ANDERS? VOOR GROEP 7 + 8 + LESBRIEF NR 2 VOOR GROEP 7 + 8 + GROEP 7 + 8 DOWNLOAD DEZE LESBRIEF OOK OP SAMSAM.NET SAMSAM MIDDEN IN DE WERELD De wheelie van Robert uit Zambia ANDERS? NOU EN! Een slangenbeet veranderde Christabels

Nadere informatie

The 10 funniest apologies

The 10 funniest apologies 1 The 10 funniest apologies read Lees de lijst met tien beste, grappigste, gekste smoesjes. Wanneer kun je deze smoesjes gebruiken? I m really sorry I m late, but... 1 the bus driver got lost! 2 my bike

Nadere informatie

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum?

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? 1 Shopping mall Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? The Tower - Shopping mall 1 Bookshop Blackwell s Waterstones

Nadere informatie

1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier:

1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier: De sonatevorm 1. Kies 2 tot 5 klanken die je met je lichaam kan maken. Noteer ze hier: 2. Kies een maatsoort: Noteer indien nodig de ritmetabel van die maatsoort op een kladblad. 3. Schrijf een thema van

Nadere informatie

Japanse duizendknoop Help mee deze plant te bestrijden

Japanse duizendknoop Help mee deze plant te bestrijden Japanse duizendknoop Help mee deze plant te bestrijden Stad met een hart Deze folder gaat over de bestrijding van de Japanse duizendknoop. Deze plant groeit erg snel. De wortels zijn heel sterk en kunnen

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Voordoen (modelen, hardop denken)

Voordoen (modelen, hardop denken) Voordoen (modelen, hardop denken) Waarom voordoen? Net zoals bij lezen, leren leerlingen heel veel over schrijven als ze zien hoe een expert dit (voor)doet. Het voordoen (modelen) van het schrijven van

Nadere informatie

Lesbrief bij Als honden konden bidden van Margriet Cobben

Lesbrief bij Als honden konden bidden van Margriet Cobben Lesbrief bij Als honden konden bidden van Margriet Cobben Voor groep 6, 7 en 8 Inhoud van deze lesbrief Thema s in het boek Lesopzet Doel van de les Uitwerking Bijlage: opdrachtenblad Thema s in het boek

Nadere informatie

Voordoen (modelen, hardop denken)

Voordoen (modelen, hardop denken) Voordoen (modelen, hardop denken) De tekst hieronder gebruikt bij opdracht 3. U doet dan op het bord voor hoe u een gedicht schrijft. Hardopdenktekst We hebben samen naar de Nieuwsbegripfilm gekeken. Zelf

Nadere informatie

Thuis films kijken. Acteurs spelen het verhaal na. de acteur = iemand die voor zijn beroep toneelspeelt of in een film speelt

Thuis films kijken. Acteurs spelen het verhaal na. de acteur = iemand die voor zijn beroep toneelspeelt of in een film speelt Speciale les over auteursrecht tekst niveau AA Thuis films kijken 1 Jij kijkt vast wel eens naar een film. 2 Dat kan in de bioscoop. 3 Maar je kunt films ook thuis bekijken. Op internet. 4 Dat is lekker

Nadere informatie

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet 1 Free time! read a Stel je hebt een dag vrij van school. Schrijf op wat je dan gaat doen. b Lees de tekst en schrijf op welke dingen Brian en Brenda voorstellen om te doen op een vrije dag. Free time

Nadere informatie

4 manieren om Samsam te gebruiken

4 manieren om Samsam te gebruiken msam samsam = samen delen samen leren s a m e n werken Lesbrief wereldbu rgerscha p Samsam gaat over alle thema's van wereldburgerschap en kinderrechteneducatie. Door met de onderstaande opdrachten een

Nadere informatie

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld

4,9. Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december keer beoordeeld Antwoorden door een scholier 1354 woorden 25 december 2010 4,9 210 keer beoordeeld Vak Engels 1. cybercity wheelchair computers older Holland friends Nigeria shop tea 2. 1= false 2= true 3= true 4= false

Nadere informatie

Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar?

Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar? 1 Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar? About Malala Malala Yousafzai comes from Pakistan. She was born on the 12th of July in 1997. When she was 14 years old she started a blog on the Internet.

Nadere informatie

Heb je een naam die niet wil rijmen Als Inge, Rutger of Thijmen Gebruik het dan niet aan het einde van de zin Maar gebruik het gewoon aan het begin

Heb je een naam die niet wil rijmen Als Inge, Rutger of Thijmen Gebruik het dan niet aan het einde van de zin Maar gebruik het gewoon aan het begin Het Grote Rijm lied Een gedicht hoort bij Sinterklaas Net als pepernoten, marsepein en speculaas Zinnen aan elkaar te lijmen Door het laatste woord te laten rijmen Dus als ik zeg het is wit, groot en rond

Nadere informatie

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C Vak: : Taste of music Vak 1 Taak 1 Taak 2 Taak 3 Leerroute A: 3 taaltaken per les (van max. 15 minuten) Leerroute B: 2 taaltaken

Nadere informatie

titel/kopje/plaatje Ik denk aan: Dit weet ik er al over:

titel/kopje/plaatje Ik denk aan: Dit weet ik er al over: Lees de uitleg. Voorspellen en tekst lezen Voor je een tekst gaat lezen, voorspel je waarover hij gaat. Kijk eerst goed hoe de tekst eruitziet. Want je kunt aan de buitenkant van de tekst soms al zien

Nadere informatie

TAAL ACTIEF GROEP 8 SPELLING 2 PDF

TAAL ACTIEF GROEP 8 SPELLING 2 PDF TAAL ACTIEF GROEP 8 SPELLING 2 PDF ==> Download: TAAL ACTIEF GROEP 8 SPELLING 2 PDF TAAL ACTIEF GROEP 8 SPELLING 2 PDF - Are you searching for Taal Actief Groep 8 Spelling 2 Books? Now, you will be happy

Nadere informatie

Engelse mail schrijven

Engelse mail schrijven Engelse mail schrijven Hoe schrijf je een Engelse mail? In dit artikel gaan we dit uigebreid bespreken. In dit artikel ga je leren hoe je een zakelijke mail opstelt, hoe iemand aan te spreken, welke standaardzinnen

Nadere informatie

Engels & Dyslexie Hoe gaat dat samen?

Engels & Dyslexie Hoe gaat dat samen? Engels & Dyslexie Hoe gaat dat samen? 2 Engels voor Dyslecten Inhoudsopgave Introductie p.3 Overzicht van alle tijden p.8 Present tense - Present Simple p.11 - Present Continuous p.12 - Present Perfect

Nadere informatie

The upside down Louisa tutorial by Dorothée: Noortjeprullemie.blogspot.be Written for Compagnie M.: m.com

The upside down Louisa tutorial by Dorothée: Noortjeprullemie.blogspot.be Written for Compagnie M.:  m.com The upside down Louisa tutorial by Dorothée: Noortjeprullemie.blogspot.be Written for Compagnie M.: www.compagnie- m.com Dorothée heeft een unieke Compagnie M. hack gemaakt: de Louisa op zijn kop. Als

Nadere informatie

HANDLEIDING BLOK 1, WEEK 1, LES 1 GROEP 4

HANDLEIDING BLOK 1, WEEK 1, LES 1 GROEP 4 HANDLEIDING BLOK, WEEK, LES GROEP achtergrondinformatie Leesstrategie Waarom lees ik de tekst? (Leesdoel bepalen) Lesdoelen De kinderen kunnen: vertellen wat een tekst is; opnoemen welke teksten ze voor

Nadere informatie

Lesvoorbereiding Song 4

Lesvoorbereiding Song 4 Song 4 Song: Niveau: Doelen: Kerndoelen: Bruno Mars Marry you 2a en 2b In deze 2 lessen leren de kinderen: - zeggen wat ze van iets vinden - een voorstel doen en reageren op een voorstel - iemand overhalen

Nadere informatie

It s all about the money Trade Fair trade

It s all about the money Trade Fair trade It s all about the money Trade Fair trade Tijdsduur: 45 minuten Kernwoorden: money (geld), trade also known as swapping or bartering (handel), Fairtrade, to buy (kopen), to sell (verkopen), to pay (betalen),

Nadere informatie

Voordoen (modelen, hardop denken)

Voordoen (modelen, hardop denken) Voordoen (modelen, hardop denken) De tekst hieronder gebruikt u bij opdracht 3. U doet dan op het bord voor hoe u een gedicht schrijft. Hardopdenktekst Zelf vind ik het best erg voor de mensen in Egypte

Nadere informatie

Handleiding Perspectief 3 e editie: Introductie

Handleiding Perspectief 3 e editie: Introductie Handleiding Perspectief 3 e editie: Introductie Bekijk het leven Ter introductie van het nieuwe vak is er een korte terugblik op eerder ervaringen met het vak godsdienst/levensbeschouwing. De leerlingen

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

3. Lees om de beurt een rijtje, een zin of een stukje. 6. Kies nu een leeslijst uit de map naar keuze.

3. Lees om de beurt een rijtje, een zin of een stukje. 6. Kies nu een leeslijst uit de map naar keuze. Race lezen 1 leesracemap 1 timer 1. Neem een leesracemap naar keuze. 2. Neem elk een leesbundel uit de map. 3. Lees om de beurt een rijtje, een zin of een stukje tekst. 4. Wissel de rollen om. Nu heb je

Nadere informatie

Engelen in de nieuwe tijd. Hand-out workshop 30 september Marisa Evelo

Engelen in de nieuwe tijd. Hand-out workshop 30 september Marisa Evelo Engelen in de nieuwe tijd Hand-out workshop 30 september 2017 Marisa Evelo www.asterisa.nl OPENING IN THE ARMS OF AN ANGEL (LYRICS) - SARAH MCLACHLAN Spend all your time waiting For that second chance

Nadere informatie

Read this story in English. My personal story

Read this story in English. My personal story My personal story Netherlands 32 Female Primary Topic: SOCIETAL CONTEXT Topics: CHILDHOOD / FAMILY LIFE / RELATIONSHIPS IDENTITY Year: 1990 2010 marriage/co-habitation name/naming court/justice/legal rights

Nadere informatie

ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers

ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers ICARUS Illumina E653BK on Windows 8 (upgraded) how to install USB drivers English Instructions Windows 8 out-of-the-box supports the ICARUS Illumina (E653) e-reader. However, when users upgrade their Windows

Nadere informatie

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A, B, C Vak: : My wallet Vak 1 Taak 1 Taak 2 Taak 3 Leerroute A: 3 taaltaken per les (van max. 15 minuten) Leerroute B: 2 taaltaken

Nadere informatie

Stars FILE 7 STARS BK 2

Stars FILE 7 STARS BK 2 Stars FILE 7 STARS BK 2 Of course you have seen X-Factor, The Voice or Got Talent on TV or via the Internet. What is your favourite act? Do you like the dancing performances or would you rather listen

Nadere informatie

Controlevragen - Voorbeeld aardrijkskunde

Controlevragen - Voorbeeld aardrijkskunde Voorbeeld aardrijkskunde Leerlingen kennen de betekenis van de termen die bij het gebruik van atlaskaarten nodig zijn: Noorderbreedte, Zuiderbreedte, Noordelijk en Zuidelijk Halfrond, de Evenaar, Noordpool

Nadere informatie

Schrijven op niveau (beschrijf hoe jij woont)

Schrijven op niveau (beschrijf hoe jij woont) Auteurs Laatst gewijzigd Licentie Webadres Bas Lanters; rob sanders 01 february 2019 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/93458 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie

LESBRIEF GROEP THEMA: DEMOCRATIE Verwerkingsopdrachten & kopieerbladen voor Samsam nr. 2, 2017

LESBRIEF GROEP THEMA: DEMOCRATIE Verwerkingsopdrachten & kopieerbladen voor Samsam nr. 2, 2017 LESBRIEF GROEP 5 + 6 THEMA: DEMOCRATIE Verwerkingsopdrachten & kopieerbladen voor Samsam nr. 2, 2017 Zo gebruikt u Samsam in de klas Weinig tijd: bekijk de filmpjes bij opdracht 1. Verdieping: kopieer

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

BETREK JE KIND Een kind heeft het recht om te weten

BETREK JE KIND Een kind heeft het recht om te weten BETREK JE KIND Een kind heeft het recht om te weten - Over praten met kinderen met een verstandelijke beperking - Congres NJI 18-11-2013 Suzanne van den Bos MSc inhoudelijk manager / gedragswetenschapper

Nadere informatie

Leerwerkboek. Chinees. Go 100

Leerwerkboek. Chinees. Go 100 Leerwerkboek Chinees Go 100 se k a ra k te rs Le e r 1 0 0 C h in e Go 100 Leer 100 Chinese karakters LEERWERKBOEK CHINEES Julie Lo Emily Yih Jan van der Putten (cultuurteksten) ΒΟ INHOUDSOPGAVE Lessen

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Where can I find? Om de weg naar je accommodatie vragen Waar kan ik vinden?... a room to rent?... een kamer te huur?... a hostel?... een hostel?... a hotel?... een hotel?... a bed and breakfast?...

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Waar kan ik vinden? Om de weg naar je accommodatie vragen Where can I find?... een kamer te huur?... a room to rent?... een hostel?... a hostel?... een hotel?... a hotel?... een bed-and-breakfast?...

Nadere informatie

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen

Reizen Accommodatie. Accommodatie - Vinden. Accommodatie - Boeking. Om de weg naar je accommodatie vragen - Vinden Waar kan ik vinden? Om de weg naar je accommodatie vragen Where can I find?... een kamer te huur?... a room to rent?... een hostel?... a hostel?... een hotel?... a hotel?... een bed-and-breakfast?...

Nadere informatie

Het verschil met de zinnetjes uit les1 is dat deze zinnen ontkennende zinnen zijn.

Het verschil met de zinnetjes uit les1 is dat deze zinnen ontkennende zinnen zijn. ENGLISH, WE WILL DO BETTER! LESSON TWO Beste leerling! Fijn dat je aan deze tweede les begonnen bent! We hebben het nog even over de planning van het huiswerk. Leerlingen hanteren meestal de volgende regel:

Nadere informatie