2 e Nieuwsbrief Editie: mei Hola hospitaleros. Berichten uit Roncesvalles. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 e Nieuwsbrief Editie: mei Hola hospitaleros. Berichten uit Roncesvalles. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles"

Transcriptie

1 1 2 e Nieuwsbrief 2016 Editie: mei 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Hola hospitaleros De eerste 4 groepen hebben inmiddels Roncesvalles weer verlaten en vanaf vrijdag 13 mei start alweer de 5 e groep. Wat is er zoal gebeurd in de afgelopen maanden? Een korte opsomming van de gebeurtenissen en veranderingen en daarna de indrukken van de werkperioden 1 t/m 4 Berichten uit Roncesvalles In maart lag er nog volop sneeuw in Roncesvalles. Een van de hospitaleros, Annemieke de Jongh, haalde in februari de Spaanse krant. Twee Brazilianen werden van de berg gehaald met de helikopter. Helaas voor hen zijn de kosten 6000,00 voor eigen rekening. De bergen waren nog verboden terrein. Bijna ingesneeuwd liep zij de Camino Primitivo naar Santiago, maar daarna heeft zij haar hospitaleerwerk ruimschoots opgepakt.

2 2 Op 12 maart werd Don Juan Carlos tot bisschop gewijd en heeft Annemieke die dag alleen het kantoor gerund. Heel het klooster was in Vitoria. De inwijding duurde wel 3 uur. Er is een begin gemaakt het parkeerterrein te renoveren en ook het trapje tussen de Silo en het kerkje wordt hersteld. Vóór zijn inwijding bracht Don Juan Carlos nog een bezoek aan de Paus. Begin maart vierde Don Emilio, de beheerder van de bibliotheek, zijn 90 e verjaardag. Een aantal vertrouwde mensen uit Roncesvalles zijn verdwenen, o.a. de beheerders van La Posada. Er is inmiddels veel nieuw personeel aangetrokken. Mercedes, die vorig jaar veel in de kerk assisteerde en groepen rondleidde is wel gebleven en woont nu in Burguete. Margarita van de schoonmaak is inmiddels 65 jaar en gepensioneerd. Als Marisol vrij is,komt nu Miren, een Spaanse dame, die haar vervangt. Voorlopig neemt de sub prior Don Patxi de taken van de Hoofd Prior waar. Zondag 12 maart, maandag 13 maart en dinsdag 14 werden er pelgrims doorgestuurd naar Burguete. De winterherberg was helemaal vol ( 34 plaatsen ) en Aterpea moest nog een Legionella controle krijgen. Maar op woensdag 15 maart was het zover en ging de grote herberg 2 dagen eerder dan de planning open.! Berichten van de werkgroep In tegenstelling tot andere jaren moeten de Boodschappen op donderdag en maandag doorgegeven worden. Dit houdt in dat de vertrekkende groep moet bestellen voor de nieuwe groep, die dan de volgende dag komt. Houdt er dan ook goed rekening mee, dat er voldoende in de voorraad is.

3 3 De Bustijden zijn veranderd. Aankomst bus uit Pamplona op maandag t/m donderdag om Het gevolg is dat Marisol nu werkt vanaf tot uur. Dus de baliebezetting door ons is nu van uur en vanaf tot uur. Op vrijdag komt de bus om en op zaterdag om uur. Op die dagen is de baliebezetting door ons weer als vanouds. Na iedere werkperiode wordt er door Marisol een Evaluatieverslagje gemaakt, over het functioneren van de groep. De Donativo wordt regelmatig in overleg met Tonny meegenomen naar Nederland en daar op de rekening van de werkgroep gestort. Een eventuele mogelijkheid om naar Roncesvalles te komen. In het seizoen is er een Pendeldienst vanuit Nederland naar Pamplona bij voldoende aanmeldingen. Deze bus kan stoppen in Roncesvalles. Informatie : Vervoersbedrijf Juijn Rossum. Valeton 31 in Zaltbommel. Het is de bedoeling dat er een volledige inventarislijst komt voor de EHBO kamer. Hier wordt nu door een arts hospitalero aan gewerkt. Aanvullingen worden altijd via Marisol geregeld. In de computer in Roncesvalles staan diverse documenten. Verslagen Libro de Oro (1 tm 17) Uit de eerste 4 verslagen Periode 1 18 maart t/m 1 april Aantal pelgrims Veel sneeuw geruimd de eerste dagen.en er is volop gewerkt om Aterpea gebruiksklaar te maken. Hoezen om de bedden, computer ingericht,keuken ingericht en allemaal weer wennen aan de nieuwe situatie. Het campamento is nog onbereikbaar door de sneeuw, dus daar moeten de bedden even wachten. De eerste dagen is Aterpea nog niet gereed en worden er pelgrims doorgestuurd, omdat de winterherberg vol is. Dat zou ook het lot zijn van een meisje die gebroken binnen komt. Een stoere pelgrim biedt haar zijn nr. 34 aan en loopt door naar Burguette. Dat zijn de echte helden van de Camino. Dan komt er een Engelsman binnen uit Manchester. Oh, het is vol, wat nu Mijn diepste wens is te slapen in Roncesvalles, want ik ben een Christen. Al moet ik op de grond, maar slapen in Roncesvalles moet ik. Na overleg met de anderen besluiten we hem op de grond te leggen. God bless you mam. Twee medepelgrims horen dit en bieden hem een bed aan. Zij gaan wel met zijn tweeën in één bed. Een dag met een gouden randje. Het handboek Het sleutelplan Het klachtenformulier ( in het Spaans) Opmerkingen bij een overdracht, die eventueel aangevuld kunnen worden. Bedwantsen, hoe te bestrijden Woordenlijst voor Hospitaleros. Bezettingslijst van de groepen. Aantallen per periode. Handleiding Libro de Oro

4 4 In deze periode is het hospitaleerwerk erg dankbaar om te doen. Veel mensen komen onderkoeld en verkleumd aan en vinden dan lieve woorden van ons allemaal. Hospitalero Hans uut Twente is een manusje van alles. Repareert centrifuges, helpt bij de opbouw van de sanitaire units. Zelfs de afwasmachine van de 2 e etage is door hem verwisseld met die van de eerste. Ook hebben de eerste bedwantsen zich alweer gemeld. Het samenspel tussen de hospitaleros loopt gesmeerd. Zelfs zo goed dat 2 hospitaleros op de berg een geitenkop hebben zien liggen en het enthousiast even later voor een andere hospitalero zijn gaan ophalen. Wat moet hij er mee??????? Er is wel een mooi sleutelkapstokje gemaakt door Pablo. Ja, wat gebeurt er als je je schoenen niet in het schoenenhok, maar bij de meeneemtafel zet. De volgende morgen zijn ze echt verdwenen. Erg handig als er ook een dokter in de groep zit, die al de ziekenproblemen kan behandelen. En dan is er de EHBO cursus reanimatie en Periode 2 1 april t/m 15 april Aantal pelgrims ervaren Hospitaleros en 2 nieuwe beginnen opgewerkt met het werk. SLEUTELGEDOE IN HOOFDLETTERS was de eerste strubbeling. In februari bij het laatste bezoek aan Roncesvalles was alles rond de sleutels doorgesproken. Maar de werkelijkheid is toch anders. Uiteindelijk zal Edurne de ontbrekende sleutels bijbestellen. Nu is het afwachten. AED voor de hospitaleros en het personeel. Twee ontevreden Spanjaarden eisten hun geld terug. Marisol, twee kloosterlingen, de Guardia Civil en de hospitaleros konden er samen niet echt uitkomen. Uiteindelijk met het klachtenformulier en het klooster 24,00 armer, vertrokken zij weer. De sleutelsets zijn eindelijk kompleet en worden door Tonny vakkundig met ring dichtgesoldeerd.

5 De 5 Op de laatste dag nog een heel vervelend ongeluk. Een jonge Engelsman had zijn baan opgezegd, was in Saint Jean Pied de Port begonnen aan zijn lang geplande pelgrimstocht. Maar de eerste nacht viel hij uit zijn bed. Met een gebroken heup is hij naar het ziekenhuis in Pamplona gebracht. Periode 3 15 april t/m 29 april Aantal pelgrims Donderdag 14 april is de Col de Lepoeder vrij gegeven, zodat de pelgrims officieel deze route kunnen lopen. Een van de paters is samen met een hospitalero naar Pamplona gegaan om de zieke Engelsman te bezoeken. Triest voor hem: het bleek dat hij niet verzekerd was voor repatriëring. Na de eerste nacht vóór de overdracht in de overloop geslapen te hebben bleken er bedwantsen te zitten. Dus bij iedereen die er geslapen heeft spullen ontsmetten. Het is druk en chaotisch rond de balie. De uitleg van de menu bonnen geeft heel veel vertraging. Een groep Spaanse schoolkinderen krijgen de beste plaatsen op de eerste etage, omdat er gereserveerd is. Zij zijn ook bijna niet tot de orde te roepen, en waar is de leiding????? Dit valt nog steeds bij ons niet in goede aarde, omdat in de avond vermoeide pelgrims naar de kelder of de overloop moeten. Een trouwe viervoeter wacht buiten op zijn baas, en een ander wordt vertroeteld door een hospitalero. Problemen over zoekgeraakte waarde spullen in Orisson. De volgende dag zijn ze plotseling wel gevonden. Een rijke Braziliaan betaalt het bed voor een oude Roemeen op sloffen. Veel pelgrims die heen er weer gebracht worden naar het Centre de Salud. Allerlei kleine en grote ongemakken van de pelgrims worden door ons verholpen. Weer een dame die uit een bovenbed valt. Gelukkig liep dat beter af. Over het eten zijn er geen klachten meer. Het eten in Casa Sabina is goed, evenzo in La Posada.

6 6 Het in gebruik nemen van de Bordas leverde wat ongemakken op. Verlichting die het niet deed etc. Al met al een drukke, maar goede periode die op vrijdag 29 april wordt afgesloten Periode 4 vrijdag 29 april t/m 13 mei Aantal pelgrims tot met 9 mei Zoals te verwachten was begon het weekend van de eerste mei hectisch. Teveel pelgrims tegelijk en de vervangster van Marisol zorgt voor veel opstoppingen. Noodgedwongen zijn er 8 pelgrims op matjes in de eetzaal te slapen gelegd. Tegen de regels, maar taxi s waren niet te krijgen vanwege de verschillende Romerio s, en nood breekt soms wetten. In de loop van de week zijn een aantal pelgrims doorgestuurd naar de hotels en Burguete Al 6 dagen is het aantal pelgrims ruim boven de 325. De groep werkt met 7 man/vrouw. Eigenlijk één te weinig, maar ze rooien het goed. Wéér is er iemand uit bed gevallen. Al de derde keer in dit seizoen. Een pelgrim gaat midden in de nacht naar buiten met als gevolg een dringende deurbel. Dus even boos toespreken is het gevolg. De tweede week is het gelukkig aanzienlijk minder druk.

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 24e Nieuwsbrief Editie: mei 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Roncesvalles In de opstartdagen van vrijdag 9 maart tot vrijdag 16

Nadere informatie

2e Nieuwsbrief Editie: mei 2017

2e Nieuwsbrief Editie: mei 2017 1 geregeld wordt door het Colegiata onder hun verantwoordelijkheid.. Taxi nummers liggen in de Mostrador. Marisol regelt het. Consequentie is nu dat de Bordas niet gebruikt mogen worden. 2e Nieuwsbrief

Nadere informatie

21e Nieuwsbrief. Berichten van de werkgroep. Hospitaleren in Data volgende bijeenkomsten. Allemaal op zaterdag

21e Nieuwsbrief. Berichten van de werkgroep. Hospitaleren in Data volgende bijeenkomsten. Allemaal op zaterdag 1 De laatste en 17 e periode eindigt op 12 of 14 november, deze is 4 dagen langer dan de 2 weken die zijn ingepland. Hospitaleren in 2018 21e Nieuwsbrief Editie: 2017 oktober Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Arzúa Mei 2018 Un Peregrino de nacionalidad holandesa ha fallecido cuando hacía del Camino de Santiago. Durmió en un establecimiento de Arzúa y sus compañeros lo hallaron sin vida tras pasar la noche.

Nadere informatie

4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016

4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016 1 met hen de as van de vader verstrooid op de helling. Bericht in de Spaanse krant 4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016 Een Australische peregrina van 62 jaar raakt gewond bij een val in een kloof op de

Nadere informatie

5e Nieuwsbrief december 2016

5e Nieuwsbrief december 2016 1 5e Nieuwsbrief december 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl www.santiago.nl/werkgroep.roncesvalles.php Berichten van de werkgroep Hola hospitaleros, Ter gelegenheid

Nadere informatie

3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016

3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016 1 meer ervaren hospitaleros niet helemaal duidelijk zijn. Over het bijbetalen voor sommige zaken staan hier de regels nog eens op papier. 3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

Nadere informatie

3e Nieuwsbrief Editie: Berichten van de werkgroep. Nieuwe regeling Taxivervoer.

3e Nieuwsbrief Editie: Berichten van de werkgroep. Nieuwe regeling Taxivervoer. 1 3e Nieuwsbrief Editie: 2017 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Nieuwe regeling Taxivervoer. Met ingang van 01-07-2017 worden de taxikosten

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 1 22e Nieuwsbrief Editie: januari 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Najaarsbijeenkomst 2 december 2017 De jaarlijkse evaluatie-dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Editie: Augustus 2015. Hola hospitaleros de Roncesvalles. Mededelingen vanuit de WGH. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

Nieuwsbrief. Editie: Augustus 2015. Hola hospitaleros de Roncesvalles. Mededelingen vanuit de WGH. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Nieuwsbrief Editie: Augustus 2015 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Redactie: mailto:wgroncesvalles@live.nl www.santiago.nl/werkgroep_roncesvalles.php Hola hospitaleros de Roncesvalles. Het heeft even

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Don Valentin heeft Harry tijdens de Pelgrimsmis in Roncesvalles speciaal herdacht. Helmut Brouwer 26e Nieuwsbrief september 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres : wg.roncesvalles@santago.nl

Nadere informatie

Wanneer u de nieuwsbrief van de WHR niet langer wenst te ontvangen of bij wijziging van uw ( )adresgegevens

Wanneer u de nieuwsbrief van de WHR niet langer wenst te ontvangen of bij wijziging van uw ( )adresgegevens Diefstal in Aterpea De WHR vraagt de aandacht van alle Hospitaleros. 29 e Nieuwsbrief mei 2019 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Redactie Nieuwsbrief : Noortje

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Veranderingen en zaken die nog niet in orde zijn. 27e Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Positief bericht uit Roncesvalles: Mensaje:

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 23e Nieuwsbrief Editie: maart 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Vacant : Secretaris Werkgroep Roncesvalles De functie secretaris

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep Vervanging vergaderruimte

Berichten van de werkgroep Vervanging vergaderruimte Zaterdag 16 februari Voorjaarsbijeenkomst. In de ochtend alleen voor de Jefes. ( instructie BHV en AED) s Middags voor alle hospitaleros van 2019 Kennismaking voor alle groepen met elkaar. Laatste instructies

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Blije pelgrims, dat is de grootste voldoening van het werk als hospitalero

Blije pelgrims, dat is de grootste voldoening van het werk als hospitalero Onlangs stond er in een lokale Baskische krant een interview met Juanjo Mateu, de coördinator van de Agrupación, dat wij u graag laten lezen in de Nederlandse vertaling. Meer informatie over deze herbergen

Nadere informatie

Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles. Nieuwsbrief Editie: januari 2016

Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles. Nieuwsbrief Editie: januari 2016 1 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Nieuwsbrief Editie: januari 2016 Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl www.santiago.nl/werkgroep.roncesvalles.php In Memoriam Patxi onze steun en toeverlaat in de

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

DATUM: 15 januari 2017

DATUM: 15 januari 2017 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Take a look at my life week 18

Take a look at my life week 18 Take a look at my life week 18 Ik heb weer een weekoverzichtje voor jullie. De week begon erg druk, al die bezoekjes aan het ziekenhuis. Helaas eindigde het daar ook, en weet dus niet wanneer ik thuis

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Op het Pelgrimspad Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Pelgrim zijn Een lange tocht maken. Dichterbij God en je eigen ziel komen. Je doet het alleen en toch samen met anderen. Pelgrimeren,

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken.

Dit is een oefentoets KNM voor het inburgeringsexamen. Print deze toets uit. Elke vraag is multiple choice. U mag geen woordenboek gebruiken. Informatie Het echte examen Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) is een examen dat u doet op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL LES 2: VRIJE TIJD LES 3: THUIS LES 4: NEDERLAND LES 5: TOEKOMST 126

Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL LES 2: VRIJE TIJD LES 3: THUIS LES 4: NEDERLAND LES 5: TOEKOMST 126 Inhoudsopgave LES 1: NAAR SCHOOL 8 1 Ziek 8 2 Plus en min 14 3 Wat moet en wat is goed? 20 4 De bel 26 Woorden 32 LES 2: VRIJE TIJD 38 1 Naar de film 38 2 Rada wil fit zijn 44 3 Vrije tijd 50 4 Ik ben

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

schooljaar aflevering 02 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 02 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 02 In deze Nieuwsflits: Informatieavond Studiedag Staking Overblijvers gevraagd! Overblijfreis Vervoer gevraagd! Kinderboekenweek vervoer Hoofdluis Meer Moerdijk Korte berichten

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Oost - Europa Werkgroep Middelharnis. Juli Voor u ligt weer een nieuwe nieuwsbrief van de werkgroep.

Oost - Europa Werkgroep Middelharnis. Juli Voor u ligt weer een nieuwe nieuwsbrief van de werkgroep. Oost - Europa Werkgroep Middelharnis Juli 2019 Voor u ligt weer een nieuwe nieuwsbrief van de werkgroep. Januari 2019 Een ingestort hutje als gevolg van harde wind. Jan van der Made en Wim Kardux zijn

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Nieuwsbrief FFF Nummer 1. Hoi Allemaal,

Nieuwsbrief FFF Nummer 1. Hoi Allemaal, Nieuwsbrief FFF 03-09-2017 Nummer 1 Hoi Allemaal, Na 3 lange maanden zonder basketbal gaan we gelukkig komende dinsdag weer beginnen!! Tenminste... mijn kids zijn erg blij dat het seizoen eindelijk weer

Nadere informatie

inspireren motiveren verantwoordelijk zijn

inspireren motiveren verantwoordelijk zijn Herinnering In de kerstvakantie werden we opgeschrikt door het verdrietige bericht dat Martijn Heemskerk, de vader van Marco uit groep 7 en oud-leerling Tijn door een ongeluk was overleden. We leven mee

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Onderhoud & reparaties

Onderhoud & reparaties Onderhoud & reparaties Samen verantwoordelijk voor prettig wonen Leystromen vindt het belangrijk dat u prettig woont. Dat betekent dat wij uw woning goed onderhouden. Zaken die kapot gaan, repareren wij

Nadere informatie

Dialyseafdeling Radboud universitair medisch centrum

Dialyseafdeling Radboud universitair medisch centrum Dialyseafdeling Door uw behandelend arts bent u doorverwezen naar de dialyseafdeling voor dialysebehandeling. Als u al langer onder behandeling bent bij de afdeling Nierziekten, heeft u misschien al een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Jaargang 18 woensdag

Nieuwsbrief 10. Jaargang 18 woensdag Nieuwsbrief 10 Jaargang 18 woensdag 24-01-2018 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Komende week zullen de laatste cito-toetsen afgenomen worden. Als deze ingevoerd zijn begin februari kunt u zelf

Nadere informatie

WE GAAN NAAR DENEMARKEN!

WE GAAN NAAR DENEMARKEN! WE GAAN NAAR DENEMARKEN! We gaan weer naar Fanø, naar hetzelfde huisje als vorig jaar! We vertrekken op zaterdag 28 april, om ongeveer 8:00 uur. We rijden terug op zaterdag 5 mei. Zaterdag 28 april Zondag

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 10. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 10. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 10. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria en

Nadere informatie

Nynke Huisma heeft haar zwemdiploma B gehaald. Goed gedaan Nynke!! Gefeliciteerd!

Nynke Huisma heeft haar zwemdiploma B gehaald. Goed gedaan Nynke!! Gefeliciteerd! C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 30 oktober 2015 Ziekte Helaas moeten we u meedelen dat juf Tia ziek is.

Nadere informatie

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter Melkweg Lezen Alfa A Hoe gaat het? De dokter Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hoe gaat het?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

maandag januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1

maandag januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1 maandag 1 januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1 Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen, die nee zegt tegen hun verkeerde plannen. Als

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Ignart verloor de eerste set met 6 1 van Sjoerd, maar daarna kwam hij ijzersterk terug. Hij won de tweede set met 6 4 en de derde met 6 2.

Ignart verloor de eerste set met 6 1 van Sjoerd, maar daarna kwam hij ijzersterk terug. Hij won de tweede set met 6 4 en de derde met 6 2. Zondag 26 augustus is gestart met de clubkampioenschappen. Er zijn 5 wedstrijden gespeeld, 3 heren enkels en 2 dames enkels. Het weer was gelukkig goed en met name bij de heren hebben we leuke potten tennis

Nadere informatie

Ultreia 54 Januari 2016

Ultreia 54 Januari 2016 Ultreia 54 Januari 2016 In deze Ultreia - Van de redactie - Voorjaarsbijeenkomst - In memoriam: Patxi - Geïnspireerd door Franciscus - Stempelpost Enschede - Driedaagse fietstocht - Vrijwilligers pelgrimskantoor

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016 EN NU AAN DE SLAG JAN Jan is een man van 48 jaar, heeft chronische rugklachten en is reeds meer dan 5 jaar arbeidsongeschikt. Hij is hertrouwd met Lieve na een stukgelopen huwelijk. Lieve steunt haar man

Nadere informatie

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden Zaterdag 11 Juni: De route naar het zuiden is globaal uit gezet. Dinsdag 14 juni: De eerste boodschappen zijn gedaan Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald

Nadere informatie

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan houden. Het zijn goede renners, maar kunnen ook goed zwemmen.

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Demet TV Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. mei juni 2019 Zaterdag 4 mei 2019 Roefeldag: van 12u30 tot 18u Hopelijk zijn jullie ingeschreven, want vandaag is het weer Roefeldag, een dag vol

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

TAXIBELEID. Widdonckschool Heibloem

TAXIBELEID. Widdonckschool Heibloem TAXIBELEID Widdonckschool, expertisecentrum speciaal onderwijs cluster IV. Locatiedirecteur: Dhr. Pieter Classen Meijelseweg 2b 6089 ND Heibloem Telefoonnummer:0475-495091 Widdonckschool Heibloem Inhoud

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER januari 2018

NIEUWSBRIEF. NUMMER januari 2018 NIEUWSBRIEF NUMMER 10 19 januari 2018 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Ouderavond Schoonmaakmoment Agenda Hoofdluis Nationale Voorleesdagen 2018 Startgroep Facebook pagina KJS Daarna Kerst is

Nadere informatie

6e Int.Weekendmeeting mei 2012: (Door: Dick Baars)

6e Int.Weekendmeeting mei 2012: (Door: Dick Baars) 6e Int.Weekendmeeting 18-20 mei 2012: (Door: Dick Baars) De start van onze zesde Internationale Weekendmeeting is op vrijdag 18 mei en we starten bij de 2 e bierbrouwer van Nederland: Bavaria in Lieshout,

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

LE MAS D AGENAIS Basis Informatie

LE MAS D AGENAIS Basis Informatie LE MAS D AGENAIS Basis Informatie Le Mas D Agenais is een van oorsprong Romeinse stad met een rijke geschiedenis. De stad wordt aangedaan door pelgrims op weg naar Santiago de Compostella en heeft in de

Nadere informatie

PORT CASSAFIERES Basis Informatie

PORT CASSAFIERES Basis Informatie PORT CASSAFIERES Basis Informatie Port Cassafieres is een kleine havenstad gelegen aan het Canal du Midi en niet ver van de Middellandse Zee. De historische stad die lange tijd als wijncentrum dienst deed,

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 18

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 18 Activiteiten Walcheren September 18 din 4 sept Eethuis op pad We gaan weer naar Resto VanHarte omdat het zo gezellig en lekker is. Resto VanHarte bevindt zich op dinsdag in het Gasthuis te Middelburg.

Nadere informatie

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl Op het Prikbord Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl KOM (Kind Op Maandag): Dat kun je niet maken Prikbord 5, 30-10-2012 40 dagen lang is Mozes op de berg Sinaï. De mensen van het volk worden

Nadere informatie

Emma, Hannah en Kymo: alvast van harte gefeliciteerd en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaren!

Emma, Hannah en Kymo: alvast van harte gefeliciteerd en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaren! Vrijdag 17 februari 2017 En Hij gaf de menigte opdracht op het gras te gaan zitten; en Hij nam de vijf broden en de twee vissen, en terwijl Hij opkeek naar de hemel, zegende Hij ze. En toen Hij ze gebroken

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

WERELDWINKEL MEPPEL. Jaarverslag 2012

WERELDWINKEL MEPPEL. Jaarverslag 2012 WERELDWINKEL MEPPEL Jaarverslag 2012 Verbouwing Wereldwinkel Meppel In 2012 zijn we een Partnerwinkel geworden van RSU (voorheen Partner Support nu Retail Service Unit). Dit houdt in het kort in dat we

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Longgeneeskunde en Oncologie

Longgeneeskunde en Oncologie Longgeneeskunde en Oncologie U bent opgenomen op afdeling Longgeneeskunde en Oncologie van Gelre ziekenhuizen Zutphen. Opgenomen worden in een ziekenhuis is niet prettig. U komt niet alleen in een andere

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Camino Cahier 1. Onderweg met een missie

Camino Cahier 1. Onderweg met een missie Camino Cahier 1 Onderweg met een missie Verkenning van de opkomende trend om te lopen, fietsen, pelgrimeren met een missie of een goed doel Paul Post & Suzanne van der Beek (red.) Camino Academie 2017

Nadere informatie

HESSE Basis Informatie

HESSE Basis Informatie HESSE Basis Informatie Hesse is een mooi en rustig dorp en heeft zijn eigen charme en karakter. Afgezien van een goed georganiseerde haven heeft het dorp ook ruïnes van een Benedictijner abdij uit de 11e

Nadere informatie

maandag JANUARI NIEUWJAARSDAG

maandag JANUARI NIEUWJAARSDAG maandag 1 JANUARI NIEUWJAARSDAG DIEP IN DE ZEE Mama tonijn en haar kinderen zwemmen vrolijk rond in de zee. Plotseling zien ze een onderzeeër voorbijvaren. Hé mama, wat is dat voor een raar ding? vraagt

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda deze week. Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Schoolagenda en fotoalbum. 22 juni. Rapportgesprekken

Beste ouders, Agenda deze week. Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Schoolagenda en fotoalbum. 22 juni. Rapportgesprekken Nieuwsbrief 26 maandag 22 vrijdag 26 juni Beste ouders, Nog twee weken en dan zit het schooljaar er al weer op! Vooral de laatste weken zijn om gevlogen! We kunnen terugkijken op een mooie week, met twee

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief mei 2017 Nieuwsbrief 19 23 mei 2017 Schoolagenda Ma 22 mei- vrij16 juni Ma 29 mei-do 1 juni Ma 5 vrij 9 juni Vrij 16 juni Projectweken, thema Sprookjes Avondvierdaagse Pinkstervakantie Schoolfeest (later meer info)

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief

De eerste editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 Jaargang 9 14-09-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De eerste editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 17 september, studiedag (alle kinderen vrij) 18 september,

Nadere informatie

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit.

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. ~~Weekly Diary 37~~ [social_share] Zondag 08-09-2013 Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. Maandag 09-09-2013

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013 Vertrek naar Roemenië Woensdag 7 februari 2013 Vanmiddag richting mijn zoon en schoondochter gereden, want zij wil mij wegbrengen naar Voorthuizen. Vanmiddag bracht Alice mij nog veel dozen met medicijnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Lieve vrienden en familie, We hopen dat deze nieuwsbrief jullie in goede gezondheid tegemoetkomt en dat jullie werk- en privé leven fijn verloopt. Met ons hier in Kaapstad, Zuid

Nadere informatie