3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016"

Transcriptie

1 1 meer ervaren hospitaleros niet helemaal duidelijk zijn. Over het bijbetalen voor sommige zaken staan hier de regels nog eens op papier. 3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Hola hospitaleros, I.v.m. vakantie verschijnt deze nieuwsbrief een beetje laat. Ook waren er problemen met Teamviewer op de PC in Roncesvalles, zodat de verslagen niet gelezen konden worden. Maar alles gaat goed in Roncesvalles, er zijn geen grote problemen. Wel zijn er minder pelgrims, tot en met periode 9 ongeveer minder dan in Een verzadiging op de Camino? Handboek Tijdens de wekelijkse telefoongesprekken komen soms vragen, waarbij het antwoord in het Handboek te vinden is. De versie van februari 2016 staat op de PC in Roncesvalles. Inmiddels wordt hij wat aangepast i.v.m. veranderingen en zal dan ook weer op de PC in Roncesvalles te lezen zijn. Beide restaurants De veranderingen in beide restaurants hebben er toe geleid dat sommige zaken wat anders geregeld zijn, die voor de wat Bij Casa Sabina rond uur is er één gratis koffie. Wil je iets anders, of een 2 e keer koffie, dan moet je dat betalen. De hospitaleros kunnen bestellen wat er op het menu staat. Wil je echter iets héél anders, dan moet je dat betalen. Koffie i.p.v. een toetje is gratis. Koffie én een toetje: dan de koffie betalen. De hospitaleros hebben geen klachten meer over het eten. In beide restaurants is het eten prima. Wel is het handig om ruim vóór uur je bestelling door te geven en rond aanwezig te zijn, om op tijd klaar te zijn voor uur. Uit de Nieuwsbrief van mei 2016 Bij navraag bij busonderneming Rossum in Zaltbommel bleek dat de data van de busreizen niet aansloten bij de werkdata van de hospitaleergroepen. Dus helaas geen optie voor dit jaar. Actie voor werven vrijwilligers Tijdens de Pinksterdagen was het thema op een Nederlandse camping : SPANJE Lies van de Voorde heeft daar een stand gemaakt met informatie over de Spaanse Caminotochten en over het hospitaleren in Roncesvalles. Waarschijnlijk heeft het weer een vrijwilliger opgeleverd, die zich zou gaan aanmelden. Er was redelijk veel belangstelling

2 2 Het zijn echter maar enkele pelgrims die reageren in Eroski Consumer. En dit zijn vooral de Spaans sprekende pelgrims. De meeste reacties staan in ons Libro de Oro die goed en lovend zijn. Collectieve ongevallenverzekering. Evaluatielijst Zoals al eerder gemeld wordt er nu van iedere hospitaleerperiode een evaluatielijst ingevuld door het klooster. Klachtenformulier Er is een klachtenformulier beschikbaar voor klagende, volhoudende pelgrims. Het is verkrijgbaar bij de balie.zij kunnen dit invullen en afgeven bij de balie. Let op nooit je eigen handtekening op dit formulier plaatsen. Dat moet het klooster doen. Reacties in Eroski Consumer over Roncesvalles. Er zijn tot begin augustus 20 reacties binnengekomen. Let wel, van de vele overnachtingen is dit te verwaarlozen, maar toch is iedere negatieve reactie één te veel. 50 % is goed, 5% is minder goed en 45 % heeft een slechte ervaring. Van die 45 % heeft het niet allemaal aan de hospitaleros gelegen. Het klooster en de beide restaurants zijn hier ook debet aan. De meest negatieve reacties gaan over de onvriendelijke manier van ontvangst / behandeling door de hospitaleros. Het niet spreken van de Spaanse taal kwam op de tweede plaats en zal hier ook hebben meegespeeld. Er is voor alle hospitaleros, ook die op de reservelijst staan, en voor alle overige vrijwilligers door het Genootschap een collectieve ongevallenverzekering afgesloten. Overdracht sleutelbossen Vanaf periode 12 zijn de sleutelbossen helemaal compleet. De jefe de emergencia zorgt voor de overdracht van de sleutelbossen aan de nieuwe groep / Jefe. Hij / zij is verantwoordelijk voor de sleutels. Legitimatie Er is benodigde scanapparatuur aangeschaft om paspoorten te scannen. Iedere pelgrim wordt gevraagd zich bij het inschrijven te legitimeren met paspoort. NOGMAALS Donativo In overleg met het bestuur wordt er afgesproken wie de Donativo mee naar Nederland neemt. Daarna wordt het gestort op het rekeningnummer van het Genootschap NL 39 Rabo T.n.v. Roncesvalles Nederl. Genootschap van Sint Jacob Medicijnkast in Roncesvalles Een ervaren wondverpleegkundige heeft het onderstaande lijstje samengesteld met middelen die voor een eerste hulp in Roncesvalles aanwezig zouden moeten zijn.

3 3 Bijbestellingen gaan altijd via Marisol. Zij kan dan voor aanvulling zorgen. Desinfectiemiddel flesje 30.ml 1 driekante doek/mitella Verbandschaar Tekentang Splintertang 2 x mondbeademing maskers Hansaplast pleister op rol Wondpleisters diverse maten Rol kleefpleister 2,5 cm breed Rol papierpleister om gaasjes vast te plakken op huid Steriele gaasjes. Diverse maten Reddingsdeken /isolatiedeken Latex handschoenen maat large Hecht strips / zwaluwstaartjes Snelverband 6 x 8 cm. Synthetische watten Elastisch windsel 4 x 6 en 4 x 8 cm Zwachtel 5 meter en 8 cm. Breed Veiligheidsspelden Zalf compressen 10 x 10 cm Drukverband Iets tegen misselijkheid en diarree Het is de bedoeling dat in periode 14 de EHBO kast volledig wordt nagekeken en eventueel wordt aangevuld. Let er wel op dat aangebroken tubes niet te lang bewaard woorden. Bezetting Mostrador Vanaf half juli tot half september wordt het inschrijven verzorgd door Spaanse medewerkers. Wij assisteren bij de overige werkzaamheden rond de balie. Lichte terugloop pelgrims Wat uit de verslagen opvalt, er is een lichte terugloop van pelgrims in de laatste periodes. Uit de verslagen 5 t/m 10 Periode 5 Vrijdag 13 mei t/m vrijdag 27 mei 2016 Aantal pelgrims Het weekend van Pinksteren is druk. Zoals iedere keer ook nu weer achtergelaten documenten in St. Jean. Maar een van de hospitaleros is zo vriendelijk om deze Canadese dames naar de Gendarmerie in St, Jean te brengen. Paniek rond een Nederlandse dame die onbereikbaar was voor haar familie. Zonder GSM op stap en voor het laatst gezien op de route in de bergen. Maar na een paar dagen meldt zij zich. Ze was al in bijna in Pamplona. Harrie heeft iedere dag een mop voor ons en een rondleiding in de bibliotheek staat ook nog op het programma. Bekende Nederlanders arriveren ook in Roncesvalles. Oud burgemeester van Maastricht, dhr. Leers, die samen met zijn broer gesponsord fietst, voor de restauratie van een Limburgs kerkje. Twee Amerikaanse jongens hebben de nacht doorgelopen op de berg, en kloppen rond 6.00 uur aan bij de herberg. Doodmoe, maar ongebroken drinken ze hun koffie in de eetzaal en gaan door naar Burguete.

4 4 tot in Nederland bij de werkgroep tot commotie geleid. Gelukkig liep alles met een sisser af toen er een foto g d was. Er is bij de groep een lichte paniek over de benzineschaarste in Frankrijk. Maar de opvolgers zijn op tijd en een reserve jerrycan met Spaanse benzine kan ook geen kwaad. Periode 6 Vrijdag 27 mei t/m vrijdag 10 juni 2016 Aantal pelgrims Weer een filmploeg in huis. Deze keer een Israëlisch team en sommige hospitaleros worden uitgebreid geïnterviewd. De centrifuges draaien op volle toeren. Daar wordt de Donativopot heel blij van. De gebruikelijke probleempjes met pelgrims, die iedere groep wel heeft, worden met verve opgelost. De tiende keer dat Yvonne als hospitalero in Roncesvalles werkt, werd door de groep uitgebreid gevierd met een mooi lied, een versierde stoel en 10 kaarsjes. De clandestiene pelgrim werd door Marisol bij het inschrijven neergezet. Op het terrein van de Bordas deze keer een groep jonge kinderen en later een groep middelbare scholieren. 8 ervaren hospitaleros draaien met gemak deze periode in een gemoedelijke sfeer. Periode 7 Vrijdag 10 juni t/m vrijdag 24 juni 2016 Aantal pelgrims In deze periode zijn er 9 hospitaleros en dat is een geluk bij een ongeluk. Hospitalero Theo moest naar het Centro de Salud i.v.m. beenproblemen. Maar hij kon wel goed ingezet worden voor zittende klusjes o.a. appels schillen voor de appelmoes. En als beloning vond hij een pelgrim in zijn bed. Het probleem was dat deze dame niet geregistreerd stond en alleen maar lag te slapen. Dit heeft zelfs Periode 8 Vrijdag 24 t/m vrijdag 8 juli 2016 Aantal pelgrims De groep begint met 8 personen en aan het eind van de periode eindigen ze met 5.

5 5 Wegens familieomstandigheden in Nederland slinkt het aantal flink en moet er hard gewerkt worden. Probleem is het transport van de bagage in de morgen. Steeds heen en weerlopen kost veel tijd. Honden worden soms te slapen gelegd in het fietsenhok, ezels moeten in de wei staan. Een Koreaan komt om een plastic zak vragen. Hij wil onderweg de rommel die de pelgrims achterlaten gaan opruimen. Andere pelgrims denken nog steeds dat ze in een hotel slapen, met alle faciliteiten die daarbij horen. Het licht aan om 6 uur : c est bizar.over de hoeveelheid etenswaren die besteld wordt en daarna gebracht valt veel te zeggen. Het blijkt dat iedere groep hier anders mee omgaat en daarom is de hoeveelheid soms wel erg groot. Marisol leert Nederlands : Tjonge jonge, een lekker ding behoort al tot haar woordenschat. Vooral als er een leuke jongeman binnenkomt. Periode 9 Mirén de vervangster zorgt regelmatig bij iedere groep voor irritaties. Zij is ongeduldig en ook de pelgrims klagen over haar. In overleg met Marisol worden de vergeten wandelstokken voor 5.00 verkocht en gaat het geld in de Donativo. De communicatie met het klooster verloopt niet altijd vlekkeloos. Dat de hele volgende week het Campamento niet gebruikt kan worden i.v.m. groepen was bij niemand bekend. Vanaf 18 juli tot half september wordt de Mostrador bezet door medewerkers van het klooster. Vervelend is dat de deur beneden open blijft als de Sótano in gebruik is. Dan staat er ineens een groep Italianen om uur aan de balie. Een rustige periode, waar ook tijd was voor eigen vrije tijd. Vrijdag 8 juli t/m vrijdag 22 juli 2016 Aantal pelgrims Regelmatig valt er iemand uit het bovenste bed. Het is nu al 3 x voorgekomen. De stank in het appartement op de 2 e etage is erg. Hebben de voorgangers niets gemerkt? Helaas worden er toch te veel etenswaren besteld, en als de koelkast in de keuken vol is, dan maar naar de koelkast op de tweede etage. Maar wat als de stroom dan uitgevallen is. Dan ligt er misschien al weken lang vis te rotten in de vriezer. Ook pakketten kaas zijn hier te vinden. De gebruikelijke vragen komen weer tevoorschijn, ieder jaar weer dezelfde. Ook nu weer de Bomberos in actie, want in de mist is het op de berg niet fijn. Periode 10 Vrijdag 22 juli t/m vrijdag 5 augustus 2016 Aantal pelgrims Op 3 augustus waren er 397 pelgrims. Oorzaak: bijna 100 reserveringen van drie groepen met rolkoffers: opa s, oma s gezinnen met kinderen uit Valencia die gingen pelgrimeren voor een goed doel. Verder geen informatie beschikbaar.

6 6

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 24e Nieuwsbrief Editie: mei 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Roncesvalles In de opstartdagen van vrijdag 9 maart tot vrijdag 16

Nadere informatie

2 e Nieuwsbrief Editie: mei Hola hospitaleros. Berichten uit Roncesvalles. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

2 e Nieuwsbrief Editie: mei Hola hospitaleros. Berichten uit Roncesvalles. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles 1 2 e Nieuwsbrief 2016 Editie: mei 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Hola hospitaleros www.santiago.nl/werkgroep.roncesvalles.php De eerste 4 groepen hebben

Nadere informatie

4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016

4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016 1 met hen de as van de vader verstrooid op de helling. Bericht in de Spaanse krant 4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016 Een Australische peregrina van 62 jaar raakt gewond bij een val in een kloof op de

Nadere informatie

21e Nieuwsbrief. Berichten van de werkgroep. Hospitaleren in Data volgende bijeenkomsten. Allemaal op zaterdag

21e Nieuwsbrief. Berichten van de werkgroep. Hospitaleren in Data volgende bijeenkomsten. Allemaal op zaterdag 1 De laatste en 17 e periode eindigt op 12 of 14 november, deze is 4 dagen langer dan de 2 weken die zijn ingepland. Hospitaleren in 2018 21e Nieuwsbrief Editie: 2017 oktober Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

Nadere informatie

2e Nieuwsbrief Editie: mei 2017

2e Nieuwsbrief Editie: mei 2017 1 geregeld wordt door het Colegiata onder hun verantwoordelijkheid.. Taxi nummers liggen in de Mostrador. Marisol regelt het. Consequentie is nu dat de Bordas niet gebruikt mogen worden. 2e Nieuwsbrief

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Arzúa Mei 2018 Un Peregrino de nacionalidad holandesa ha fallecido cuando hacía del Camino de Santiago. Durmió en un establecimiento de Arzúa y sus compañeros lo hallaron sin vida tras pasar la noche.

Nadere informatie

5e Nieuwsbrief december 2016

5e Nieuwsbrief december 2016 1 5e Nieuwsbrief december 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl www.santiago.nl/werkgroep.roncesvalles.php Berichten van de werkgroep Hola hospitaleros, Ter gelegenheid

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 1 22e Nieuwsbrief Editie: januari 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Najaarsbijeenkomst 2 december 2017 De jaarlijkse evaluatie-dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Editie: Augustus 2015. Hola hospitaleros de Roncesvalles. Mededelingen vanuit de WGH. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

Nieuwsbrief. Editie: Augustus 2015. Hola hospitaleros de Roncesvalles. Mededelingen vanuit de WGH. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Nieuwsbrief Editie: Augustus 2015 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Redactie: mailto:wgroncesvalles@live.nl www.santiago.nl/werkgroep_roncesvalles.php Hola hospitaleros de Roncesvalles. Het heeft even

Nadere informatie

3e Nieuwsbrief Editie: Berichten van de werkgroep. Nieuwe regeling Taxivervoer.

3e Nieuwsbrief Editie: Berichten van de werkgroep. Nieuwe regeling Taxivervoer. 1 3e Nieuwsbrief Editie: 2017 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Nieuwe regeling Taxivervoer. Met ingang van 01-07-2017 worden de taxikosten

Nadere informatie

Calamiteiten zijn onverwachte en veelal heftige gebeurtenissen die zeer ingrijpend zijn voor het gebeuren op de peuterspeelzalen.

Calamiteiten zijn onverwachte en veelal heftige gebeurtenissen die zeer ingrijpend zijn voor het gebeuren op de peuterspeelzalen. Blad 1 van 5 Doel: Het op doeltreffende wijze handelen bij calamiteiten 1. Inleiding Calamiteiten zijn onverwachte en veelal heftige gebeurtenissen die zeer ingrijpend zijn voor het gebeuren op de peuterspeelzalen.

Nadere informatie

Inhoud van de EHBO-doos

Inhoud van de EHBO-doos Inhoud van de EHBO-doos In een goede EHBO-doos moeten een aantal voorwerpen aanwezig zijn om eerste hulp aan kinderen te verlenen. Hieronder volgt een lijst met verbandmiddelen en hulpmiddelen die in een

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Veranderingen en zaken die nog niet in orde zijn. 27e Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Positief bericht uit Roncesvalles: Mensaje:

Nadere informatie

Wanneer u de nieuwsbrief van de WHR niet langer wenst te ontvangen of bij wijziging van uw ( )adresgegevens

Wanneer u de nieuwsbrief van de WHR niet langer wenst te ontvangen of bij wijziging van uw ( )adresgegevens Diefstal in Aterpea De WHR vraagt de aandacht van alle Hospitaleros. 29 e Nieuwsbrief mei 2019 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Redactie Nieuwsbrief : Noortje

Nadere informatie

Blije pelgrims, dat is de grootste voldoening van het werk als hospitalero

Blije pelgrims, dat is de grootste voldoening van het werk als hospitalero Onlangs stond er in een lokale Baskische krant een interview met Juanjo Mateu, de coördinator van de Agrupación, dat wij u graag laten lezen in de Nederlandse vertaling. Meer informatie over deze herbergen

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Don Valentin heeft Harry tijdens de Pelgrimsmis in Roncesvalles speciaal herdacht. Helmut Brouwer 26e Nieuwsbrief september 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres : wg.roncesvalles@santago.nl

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep Vervanging vergaderruimte

Berichten van de werkgroep Vervanging vergaderruimte Zaterdag 16 februari Voorjaarsbijeenkomst. In de ochtend alleen voor de Jefes. ( instructie BHV en AED) s Middags voor alle hospitaleros van 2019 Kennismaking voor alle groepen met elkaar. Laatste instructies

Nadere informatie

Personeel Voorlichting HIERBIJ EEN INLICHTING WAT JE ZOU MOETEN DOEN.

Personeel Voorlichting HIERBIJ EEN INLICHTING WAT JE ZOU MOETEN DOEN. Personeel Voorlichting HIERBIJ EEN INLICHTING WAT JE ZOU MOETEN DOEN. Ambulance Aanrijd tijden: De tijden waarin een ambulance moet komen staat op 15 min. Als je met een mobiel belt kom je direct in de

Nadere informatie

Checklist EHBO-koffer A

Checklist EHBO-koffer A Checklist EHBO-koffer A Aantal Vereist EHBO-Koffer A 1 Desinfectant 30 ml 3 Driekante doek (mitella) 1 Kleurenwijzer 4 Synthetische watten 10 cm x 3 m 2 Veiligheidsspelden (3 stuks) 1 Vinyl handschoenen

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdrachten 1 en 2 voorbeeld uitslag kubus (niet op ware grootte)

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdrachten 1 en 2 voorbeeld uitslag kubus (niet op ware grootte) CSPE GL 2014 technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal bijlage 1 opdrachten 1 en 2 voorbeeld uitslag kubus (niet op ware grootte) PG-5017-b-14-1-b1 1 / 10 lees verder opdracht 3,

Nadere informatie

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Op het Pelgrimspad Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Pelgrim zijn Een lange tocht maken. Dichterbij God en je eigen ziel komen. Je doet het alleen en toch samen met anderen. Pelgrimeren,

Nadere informatie

DE SCHOOLBUS. en andere korte verhalen. Josée Van Laer. in makkelijke taal

DE SCHOOLBUS. en andere korte verhalen. Josée Van Laer. in makkelijke taal DE SCHOOLBUS en andere korte verhalen in makkelijke taal Josée Van Laer Inhoud De bibliotheek 7 De deurklink 11 De schoolbus 17 De vacature 21 Het sollicitatiegesprek 25 Iemand helpen 29 Jacob wil werken

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Ontwikkeling brede school. Sponsorloop

Nieuwsbrief 5. Ontwikkeling brede school. Sponsorloop Ontwikkeling brede school Nieuwsbrief 5 Het heeft lang op zich laten wachten maar er is eindelijk nieuws over de toekomst van onze scholendriehoek. Het is afgelopen week duidelijk geworden dat we een nieuw

Nadere informatie

EHBO-koffer BHV (BedrijfsHulpVerlening)

EHBO-koffer BHV (BedrijfsHulpVerlening) EHBO-koffer BHV (BedrijfsHulpVerlening) Gewicht: 2,5 kg Afmetingen: 33x23x13 cm BHV koffer volgens de richlijnen van het jaar 2016. De EHBO koffer moet voor iedere werknemer binnen één minuut bereikbaar

Nadere informatie

schooljaar aflevering 14

schooljaar aflevering 14 schooljaar 2017-2018 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Even voorstellen Personele bezetting Naam voor de zoon van juffrouw Janneke CJG Pasen Bibliotheek Pannenkoekendag Koningsspelen Overblijvers gevraagd!

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 23e Nieuwsbrief Editie: maart 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Vacant : Secretaris Werkgroep Roncesvalles De functie secretaris

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

(tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken!

(tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken! (tijdens de periode Weerkunde heeft klas 5-6 gewerkt aan een Tunnelbook. De creaties staan in de hal en zeker de moeite waard om even te bekijken!) Agenda dinsdag 16 t/m donderdag 18 april: Cito toetsen

Nadere informatie

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast

Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Activiteiten Vita voor: Intramuraal & VPT & extramurale gast Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

Karin en Carl Mollee. De zevende nieuwsbrief; De eerste weken in Oostenrijk zijn wij..

Karin en Carl Mollee. De zevende nieuwsbrief; De eerste weken in Oostenrijk zijn wij.. Nieuwsbrief 7 2e Jaargang 17-07-2003 Karin en Carl Mollee De zevende nieuwsbrief; De eerste weken in Oostenrijk zijn wij.. Na een voorspoedige reis zijn wij de 28 e juni met onze veestapel in ons nieuwe

Nadere informatie

>Werkmodel: Verbanden

>Werkmodel: Verbanden >Werkmodel: Verbanden Het aanleggen van een snelverband Dit is een voorbeeld van een dekverband. Laat het kind zitten. Denk aan de hygiëne. Doe als dat kan handschoenen aan. Verzorg de wond volgens de

Nadere informatie

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en

Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en Vanwege de warmte heb ik deze nacht nauwelijks geslapen. En ook vandaag wordt het 37 C en morgen zelfs 40 C. Deze avond bevind ik mij in een stad en ben zinnens om daar een hotelkamer te nemen met airco

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT

Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Activiteiten Zorglocatie Vita 2018 Intramuraal & VPT Wandelclub. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers is deelname mogelijk. Dag: Maandag ochtend. Tijd: 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Samenkomst

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Kerstmarkt. Vervolg op volgende pagina

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Kerstmarkt. Vervolg op volgende pagina Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 7 25-11-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Hij komt Kerstmarkt Nieuws uit de groepen SchoolAPP Aanmelden leerlingen Aanwezigheid directie

Nadere informatie

Activiteiten zomer. Vier de Zomer in Banjaert. Nieuwsbrief 4 juni 2016

Activiteiten zomer. Vier de Zomer in Banjaert. Nieuwsbrief 4 juni 2016 Deze zomer in Banjaert: fietsmidweek, opa & oma kleindkindweek, speksteen bewerken en meer. Kunt u deze nieuwsbrief niet goedlezen? Bekijk dan de online versie Vier de Zomer in Banjaert Nieuwsbrief 4 juni

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

ophalen in de buurt van Montargis gaan we ook nog gezellig wijnproeven in de Gienois. We komen met een lekker voorraadje weer thuis.

ophalen in de buurt van Montargis gaan we ook nog gezellig wijnproeven in de Gienois. We komen met een lekker voorraadje weer thuis. Het lijkt wel herfst Ondertussen is er wat regen gevallen, maar naam mag het nog niet hebben. Toch begint het gras weer voorzichtig aan groen te kleuren. Maar voor de bomen en struiken is het lang niet

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Ten Tije sport en wellness beleving

Ten Tije sport en wellness beleving Geachte ouders en/of verzorgers en andere belangstellenden, Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van april 2017. Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst! Thema Smakelijk eten Op 2 mei vindt met

Nadere informatie

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013.

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Een feest van herinneringen, dàt is een bijeenkomst van het Genootschap. Dit jaar komen we bij elkaar in Hotel/Restaurant

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

Zorg in en om het huis

Zorg in en om het huis Zorg in en om het huis Inhoud Medicijnkastje 3 Verbanddoos 4 Inhoud verbanddoos 5 Houdbaarheid van geneesen verbandmiddelen 10 Oude geneesmiddelen 11 Medicijnkastje en verbanddoos In vrijwel elk huishouden

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 24e jaargang nummer 9 26 januari 2018 Wilt u de agenda goed lezen? Hier staan belangrijke data en mededelingen in! Dank u. Schooltijden Wij

Nadere informatie

Catalogus EHBO en Verbandmaterialen van de firma BHV Plus te Zoetermeer

Catalogus EHBO en Verbandmaterialen van de firma BHV Plus te Zoetermeer Catalogus EHBO en Verbandmaterialen van de firma BHV Plus te Zoetermeer * Producten staan per stuk of per vermeld. * bij het aangeven van het artikelnummer en de aantallen zullen de velden en prijzen van

Nadere informatie

Lesbrief: Eerste Hulp Bij Ongelukken Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Eerste Hulp Bij Ongelukken Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Eerste Hulp Bij Ongelukken Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Herinner je je nog de avondvierdaagse? Wat was

Nadere informatie

Zorg in en om het huis. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Zorg in en om het huis. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Zorg in en om het huis Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Medicijnkastje 3 Verbanddoos 5 Inhoud verbanddoos 5 Houdbaarheid 10 Oude geneesmiddelen

Nadere informatie

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website:

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website: St. Willibrordusschool Princebolwerk 2 4561 EN HULST Tel. 0114-370541 E-mail: willibrordus@skohulst.nl Website: www.willibrordushulst.nl 2 e Nieuwsbrief SEPTEMBER 2018 Sportdag Morgen is het sportdag voor

Nadere informatie

Nieuwsflits van alles en nog wat

Nieuwsflits van alles en nog wat Nieuwsflits van alles en nog wat Beste vrijwilliger, 14 maart 2018 Nadat we korte tijd hebben kunnen genieten van een echte winter met zelfs de mogelijkheid tot schaatsen, zijn er steeds meer tekenen van

Nadere informatie

Het is bijna zover en dan begint het eerste Limburgse jeugdkamp.

Het is bijna zover en dan begint het eerste Limburgse jeugdkamp. Beste deelnemer/ster en ouders, Het is bijna zover en dan begint het eerste Limburgse jeugdkamp. In eerdere berichtgeving hebben we jullie aangegeven dat het Golfkamp op golfbaan Landgoed Bleijenbeek zal

Nadere informatie

Voorbeelddocument: INHOUD EHBO-doos

Voorbeelddocument: INHOUD EHBO-doos BIJLAGE 16: Voorbeelddocument: INHOUD EHBO-doos Onderneming Datum 1.Checklist eerstehulpmateriaal (indicatieve inhoud van de verbanddoos) Ingevuld door Eerstehulppost (plaats) OK/NOK/NVT Opmerking Minimale

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 Club Agenda Do 15 Senioren Winterwedstrijd 10.30 u Di 20 Dames Krokuswedstrijd 10.30 u Wo21 [Business Club Wintercompetitie] 14.00 u [ ] op uitnodiging U kunt inschrijven voor

Nadere informatie

Het lichaam maakt teveel warmte aan of raakt te weinig warmte kwijt.

Het lichaam maakt teveel warmte aan of raakt te weinig warmte kwijt. Leerbladen EHBO Hoofdstuk 1 + 7 + 8 Herhaling Hoofdstuk 1: 5 belangrijke punten: 1) Let op gevaar! van jezelf, omstanders en slachtoffer(s). Als het niet veilig is, kan je niet helpen. 2) Ga na wat er

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

Copyright Marlou en Anja Alle rechten voorbehouden Opeenrijtje.com info@opeenrijtje.com 3.0 [2]

Copyright Marlou en Anja Alle rechten voorbehouden Opeenrijtje.com info@opeenrijtje.com 3.0 [2] Copyright Marlou en Anja Alle rechten voorbehouden Opeenrijtje.com info@opeenrijtje.com 3.0 [2] Voorwoord Voor je ligt het e-book: Praktisch en Positief Opvoeden met structuur van de PEPmethode. Op basis

Nadere informatie

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden!

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden! Nieuwsbrief 9 Schooljaar 2017-2018 17 11 2017 Er bestaan geen ouders die niet heimelijk in hun kinderen iets bijzonders zien. En ze hebben gelijk, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Vrijdag 24 november:

Nadere informatie

Zorg in en om het huis. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Zorg in en om het huis. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Zorg in en om het huis Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Medicijnkastje 3 Verbanddoos 5 Inhoud verbanddoos 5 Houdbaarheid 10 Oude geneesmiddelen

Nadere informatie

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018

t Omlopertje jaargang 10 nummer september 2018 t Omlopertje jaargang 10 nummer 26 10 september 2018 Kind op Maandag Ik heb jou nodig! Exodus 3: 1-14, Exodus 3: 15-4: 21 en 27-31 God heeft Mozes nodig: Hij moet naar de farao van Egypte gaan om te zeggen

Nadere informatie

Romania tel.nr

Romania tel.nr Bertine van der Meijden Bertine van der Meijden Carvonestraat 23 Str. Marasesti 19/2 4041 AN Kesteren 601146 Onesti Nederland Jud. Bacau bvdmeijden@kliksafe.nl Romania tel.nr. 0040234326116 Beste allemaal,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Op dit moment hebben we nog de volgende aantallen slaapplaatsen/lopers plaatsen en postarrangementen:

Op dit moment hebben we nog de volgende aantallen slaapplaatsen/lopers plaatsen en postarrangementen: Nieuwsbrief mei 2017 Beste Blarenmaatjes, Nog 54 dagen en dan is het zover. De 101 ste editie van de vierdaagse van Nijmegen. Alles begint steeds meer vormen aan te nemen. De eerste vergunningen voor de

Nadere informatie

Als er een probleem is met uw levering.

Als er een probleem is met uw levering. Als er een probleem is met uw levering. Het kan helaas voorkomen dat er een probleem is uw levering. Dat is uiteraard vervelend en moet worden opgelost. Door u keuze voor SAFE kunt u gebruik maken van

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom. Wij als team-waldhoorn heten u van harte welkom. En wensen u een fantastische vakantie!

Nieuwsbrief. Welkom. Wij als team-waldhoorn heten u van harte welkom. En wensen u een fantastische vakantie! Nieuwsbrief Welkom Hartelijk welkom bij Camping Het Waldhoorn. Uw vakantie kan beginnen. Ons team van enthousiaste medewerkers is u graag van dienst en doet zijn uiterste best het u naar de zin te maken.

Nadere informatie

website Nieuwsbrief Januari 2017

website  Nieuwsbrief Januari 2017 Brabants Amateur Wijnmakers-en Bierbrouwersgilde Rivierenland Beste Gildeleden, website www.gilde-rivierenland.nl Nieuwsbrief Januari 2017 Voor iedereen die we nog niet gezien hebben op onze nieuwjaar

Nadere informatie

Werkplek H >> Startprojectboek Tendens

Werkplek H >> Startprojectboek Tendens H >> Startprojectboek Tendens Werkplek H >> Startprojectboek Tendens Mijn lesplanning bij deze werkplek 1 Is dit de eerste werkplek die je doet? Haal dan de differentiatieopdracht die bij deze werkplek

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Ben jij onderweg naar diabetes?

Ben jij onderweg naar diabetes? Ben jij onderweg naar diabetes? Diabetes is een sluipende ziekte die vaak ontstaat terwijl je er geen erg in hebt. Juist omdat het zo langzaam gaat lopen er veel mensen rond met de ziekte zonder het te

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief van mei 2016

Nieuwsbrief van mei 2016 Nieuwsbrief van mei 2016 Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertje-spn.nl deringkantertjes@hotmail.com Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Welkom nieuwe peuters Maza (ma,vr), Quinty (ma,vr),

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1ste nieuwsbrief van het 10de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is en

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 In deze editie Kalender 2016/ 2017 Contributie Van de staf Vrijwilligerswerk Social media Sint Stefanusdag Halloweentocht Nesten Puzzelpagina Kalender 2016/ 2017 2 december Oudstam

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 16 12-05-2017 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Opening school Topprestatie groep 8 Schoolfoto s Musical Actie Lars Aanwezigheid

Nadere informatie

Toelichting ADR Praktijkrichtlijn

Toelichting ADR Praktijkrichtlijn Toelichting ADR Praktijkrichtlijn Toelichting bij de Richtlijn voor de uitvoering van de praktijkoefeningen zoals genoemd in ADR/VLG 8.2.2.1 1. Inleiding Om in het bezit te komen van het ADR certificaat

Nadere informatie

Kinderafdeling. Kinderafdeling

Kinderafdeling. Kinderafdeling Algemeen Deze folder bevat informatie over de kinderafdeling van het Diaconessenhuis. Hier worden kinderen opgenomen tussen de 0 en 12 jaar. U vindt de kinderafdeling op de vierde etage van het ziekenhuis:

Nadere informatie

BHV ALL.nl. Controle & aanvullen. Bewaar deze brochure bij de verbandkoffer. volgende controle. Sports Medical Products. Emergency Products

BHV ALL.nl. Controle & aanvullen. Bewaar deze brochure bij de verbandkoffer. volgende controle. Sports Medical Products. Emergency Products Controle & aanvullen verbandkoffers Bewaar deze brochure bij de verbandkoffer 3 3 4 volgende controle www.safe-products.nl 5 6 7 8 9 BHV ALL.nl Emergency Products 4 SAFE -SPORTS.nl SAMED.nl Sports Medical

Nadere informatie

Welbevinden. Op welke Wijze? Wij gaan een vacature openzetten. Binnenkort komt er een gesprek met werving en selectie. De teamcoach is ook betrokken.

Welbevinden. Op welke Wijze? Wij gaan een vacature openzetten. Binnenkort komt er een gesprek met werving en selectie. De teamcoach is ook betrokken. Verbeterplan Kwaliteitskompas : 188630 Organisatie-eenheid Berkenhof 2 Gemeld op 21-03-2019 Sinds kort hebben wij een nieuwe woonondersteuner in ons team, waardoor er 4 ochtenden in de week de huiskamer

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren.

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren. Schooljaar 2017-2018 06-10-2017 nr. 4 S c h o o l p l e i n Zoals ik de vorige keer al gemeld heb in de nieuwsbrief zijn er een aantal ouders, die zich willen inzetten om geld in te zamelen voor het schoolplein.

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Nieuws van Alex december 2017

Nieuws van Alex december 2017 En overal waar wij zijn schijnt Zijn licht! Buiten is het donker. De nacht lijkt eindeloos, maar Jezus kwam ons redden en nu is er weer hoop. Hij kwam met licht en liefde. Hij kwam echt heel dichtbij.

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie