Coach. Organiseer jij ook een toernooi? Voorbereidingen voor het toernooienseizoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Coach. Organiseer jij ook een toernooi? Voorbereidingen voor het toernooienseizoen"

Transcriptie

1 de Coach Profkantine Magazine Editie 2-5 maart 2018 Organiseer jij ook een toernooi? Voorbereidingen voor het toernooienseizoen Binnenkijken bij.. Toernooien tijd Hoe wordt Lay s gemaakt? Meer rendement Tosti van de maand Anders nog iets lekkers? Regio-avond

2 2 Voorwoord Voorwoord 3 Beste kantinebeheerder, Het sportseizoen is weer in volle gang! In de vorige editie van de Coach hebben we het seizoen afgetrapt. Die editie stond in het teken van de start van het seizoen, het doen van inkopen, onze profkantine merken en nog veel meer. Maar daar blijft het niet bij! Deze maand een editie van het digitale magazine de Coach waarin we onder andere vooruit kijken naar het toernooien seizoen. Ook zetten we in deze editie weer een kantinebeheerder in het zonnetje, kijken we binnen bij SC Varsseveld en kom je te weten hoe Lay s chips wordt gemaakt. Daarnaast vind je in het magazine allerlei tips en weetjes en vertellen we je meer over een nieuw Profkantine project over verantwoorde tussendoortjes. Ook leuk, Profkantine komt naar je toe! De eerste Profkantine regio-avond vindt woensdagavond 4 april plaats in Schijndel. Lees meer op pagina 30. Dana Saenen Redactie de Coach Voor de komende edities zijn we altijd op zoek naar leuke inzichten of tips. Dus heb jij iets in de kantine wat je graag wilt delen of waarvan je denkt, dit kan in andere kantines ook goed werken? Laat het ons weten en we delen het graag! Of heb je juist een brandende vraag, stuur deze in en we zoeken het uit voor je! Veel leesplezier!

3 4 In dit nummer In dit nummer 5 In dit nummer Profkantine lid van de maand Column Binnenkijken bij... Toernooien tijd! Hoe wordt Lay s gemaakt? Meer rendement Tosti van de maand Job s Sportkalender Anders nog iets lekkers? Regioavonden Nieuws Zo niet, Zo wel

4 6 Lid van de maand Lid van de maand 7 Profkantine lid van de maand Deze maand zetten we weer een betrokken vrijwilliger in het zonnetje! Profkantine lid van de maand maart: Anja Rothman Anja Rothman is momenteel 4 jaar betrokken bij de vereniging SC Varsseveld. Anja Rothman is erg betrokken bij de vereniging en ook een actief lid van Profkantine! We gaan ook even binnenkijken bij SC Varsseveld! Kijk op pagina 10! Wil jij volgende maand Profkantine lid van de maand worden? Mail dan naar coach@profkantine.nl waarom jullie kantine dit verdient! De Coach neemt dan contact met je op!

5 8 Column Column 9 Drukte op komst! Het voelt alsof het seizoen pas net begonnen is, maar ik ben alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de eerste toernooien. Bij ons op de club start het toernooienseizoen altijd met het paasweekend. Soms kan het dan nog koud zijn! Dus ik zorg altijd dat ik van te voren producten inkoop die de spelers en bezoekers lekker warm kunnen houden zoals soep, chocomel, koffie en thee. Dit liep de afgelopen jaren zo goed, dat we vorig jaar voor het eerst hebben geprobeerd om dit buiten te verkopen. Dat was echt een succes! Ouders langs de lijn die een kopje soep kunnen eten zonder iets te hoeven missen van de wedstrijd. Dit werd heel positief ontvangen. Dus dit jaar gaat onze kar zeker weer naar buiten! Daarnaast koop ik altijd een aardige voorraad snoep en chips in zodat ik geen nee hoef te verkopen aan mijn bezoekers. In de maanden april en mei komen er genoeg bezoekers over de vloer, dus als ik wat over houd van de toernooien, komt dat dan wel op. De houdbaarheidsdatum is ten slotte lang genoeg. Organiseren jullie ook toernooien op de club?

6 10 Binnenkijken bij... Binnenkijken bij Binnenkijken bij... Bij Sportclub Varsseveld zijn ze erg creatief en proberen ze altijd wel wat nieuws in de kantine. Ze hebben onlangs een mooi nieuw terras buiten aangelegd! Ook hebben ze een mooie aankleding in de kantine. Ook erg handig is het afrekenpunt in deze kantine! De kassabon wordt in de keuken geprint zodat de keuken meteen kan beginnen aan de bestelling! Erg efficiënt en handig als het druk is. Zo hoeft er niet op en neer gelopen te worden en kunnen mensen hun bestelling afhalen aan het afhaalloket.

7 12 Haal meer uit je toernooi Haal meer uit je toernooi 13 Toernooien tijd! Het seizoen is bij veel verenigingen weer gestart en waarschijnlijk organiseert jouw club binnenkort een toenooi! Met een mobiel verkooppunt... Inschatten wat de drukste tijden zijn.. zodat je extra personeel kan inzetten. Zo zien we bij clubs dat ze in de middag bijvoorbeeld extra personeel hebben omdat het dan vaker drukker wordt. Slim! of kraam kan je de drukte in de kantine wat verminderen en zelfs extra omzetten. Mensen hoeven geen minuut te missen van de wedstrijd omdat jij langs de lijn staat met bijvoorbeeld warme koffie en thee met wat lekkers! In de warme periodes is ijs & frisdrank goed om te verkopen. In de koudere periodes kun je gaan voor soep, koffie en thee. Dit kan een bar op wieltjes zijn, maar ook gewoon een marktkraampje. Of je zou een Foodtruck kunnen huren! Ook erg handig!

8 14 Haal meer uit je toernooi Haal meer uit je toernooi 15 Toernooi tips > Combi aanbiedingen Introduceer tijdens toernooien mooie combi aanbiedingen met afgeronde bedragen, bijvoorbeeld: Kopje koffie met een overheerlijke Twix. > Effectief rondje van de zaak Geef eens een rondje gratis Bifi, bitterballen of zet een paar nootjes op de tafels. Hier krijgen je bezoekers dorst van en dit stimuleert de drankomzet. Tevens wordt dat ook erg gewaardeerd, waardoor men vaak langer blijft zitten! > Voldoende voorraad Zorg dat je je voorraad goed op orde hebt. Niets is zo erg als nee moeten verkopen tijdens een druk toenooi. Let bij de indeling van het voorraadhok er ook op dat de hardlopers makkelijk voor handen zijn en dat de vrijwilligers niet hoeven te zoeken. > Voorraad gereed en op orde Zorg dat je de omdozen als gereed voor presentatie hebt staan voor aanvulling in het presentatierek. Volle schappen zorgen voor goede verkopen.

9 16 Hoe wordt Lay s gemaakt? Hoe wordt Lay s gemaakt? 17 HOE WORDT LAY S GEMAAKT? Hoe wordt Lay s chips gemaakt? PepsiCo gebruikt drie speciale aardappelrassen om Lay s chips te maken: VR 808, Brooke en Lady Rosetta. De meeste aardappels die je in de winkel kunt kopen, zijn namelijk niet geschikt voor chips. Elke dag arriveren er vrachtwagens vol aardappels bij de fabriek. Maar pas als blijkt dat de kwaliteit van de aardappels goed is, worden ze tot chips verwerkt. Het proces om van aardappels chips te maken duurt hooguit 15 minuten. Maar in die korte tijd krijgen de aardappels heel wat te verduren: Paul Bossink van Hockeycafé Sorteren en wassen Bij binnenkomst in de fabriek worden de aardappels eerst nauwkeurig gesorteerd en gewassen. Voor 1 kg chips zijn ongeveer 3 á 4 aardappels nodig. Schillen Vervolgens worden de aardappels geschild in een grote ronddraaiende trommel met een rasp aan de binnenkant.

10 18 Hoe wordt Lay s gemaakt? Hoe wordt Lay s gemaakt? 19 Controleren Na het schillen worden de aardappels nog een keer gecontroleerd. Aardappels die niet aan de strenge kwaliteitseisen voldoen, worden er uitgehaald. Snijden De aardappels worden in hele dunne plakjes van ongeveer 1,3 millimeter gesneden. Dit gebeurt in grote draaiende trommels met aan de binnenkant vlijmscherpe mesjes. Op smaak brengen Vervolgens komen de chips via een lopende band in ronddraaiende smaakstoftrommels terecht waar ze worden voorzien van zout, paprika of andere smaken. Inpakken Nadat de smaak is toegevoegd worden de chips automatisch gewogen en ingepakt. Daarbij wordt de zuurstof uit de zak verwijderd waardoor de chips langer vers en knapperig blijven. Ook de speciale folie zorgt ervoor dat de inhoud van de zak lekker en vers blijft. Wassen Via de lopende band gaan de plakjes vervolgens naar een waterbad waarin het zetmeel van de schijfjes wordt gewassen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken in de oven. Bakken De aardappelschijfjes worden met een lopende band in een enorme oven geschoven die maar liefst kg chips per uur kan bakken. In de oven worden ze 3 à 4 minuten op 180 C gebakken. Sorteren De chips gaan verder via de lopende band naar de Optisorter. Dit apparaat bekijkt de chips en haalt alle chips met zwarte plekjes tussen de andere chips uit. Verpakt voor vervoer De zakjes worden daarna in dozen verpakt en via een opvoerband naar de expeditieruimte getransporteerd. Distributie De dozen met chips worden op pallets gezet en in de vrachtwagen geladen en naar de distributiecentra van de supermarkten gebracht. We houden de kwaliteit goed in de gaten Tijdens de productie controleren we de kwaliteit van onze chips voortdurend. We doen dit door te proeven, te meten, te kijken en te wegen. Zowel mensen als apparatuur voeren deze controles uit. Met behulp van een codesysteem kan PepsiCo alles nagaan over het productieproces, bijvoorbeeld wanneer en door wie een product gemaakt is.

11 20 Meer rendement Meer rendement 21 Profkantine en meer rendement... Hoe zat het ook al weer? 1. Spaarprogramma Als deelnemer van Profkantine doe je gratis mee aan ons spaarprogramma. Punten sparen is heel eenvoudig. Je koopt je producten in bij je vertrouwde leverancier. Voor elk product dat is aangesloten bij Profkantine krijg je punten. Gratis en voor niets. Deze punten kun je inwisselen voor nuttige producten voor in jouw kantine. 2. Communicatie Je kunt veel leren van andere kantines. Maar ja, hoe kom je met ze in contact? De tips en adviezen die wij van je collaga s ontvangen geven wij aan je door. Handig toch? 3. Advies Nog meer tips krijg je van onze deelnemende topmerken en natuurlijk van onze Coach. Zij weten precies hoe je jouw producten nog beter kunt verkopen dus nog meer uit je kantine kunt halen. Leren van de besten, dat wil jij toch ook?! 4. Bewust Profkantine helpt je om bewuste voeding op de kaart te zetten. Met bewuste producten, nuttige tips en recepten om je te inspireren en je bezoeker een keuze te bieden.

12 22 Tosti van de maand Tosti van de maand 23 Tosti van de maand Ingrediënten voor 4 Tosti s Tosti kaas, augurk, en sambalmayo - Beemster tosti bruin of wit (ham kaas) - 3 el mayonaise - 2 tl sambal manis - 4 Amsterdamse augurken zoetzuur - 2 el ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) Aan de slag! 1. Meng de mayonaise en sambal door elkaar. Snijd de augurken in de lengte in plakken. 2. Besmeer de Beemster Tosti met de sambalmayonaise. Verdeel daarover de plakjes augurk. 3. Besmeer het brood vanbuiten met de boter. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti s met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur. Keer voorzichtig halverwege. Tip van de Coach: Deze tosti kan ook gebakken worden in een tosti-ijzer maar dan wel korter dan 10 minuten! Mars, Snickers,Twix, Bounty, M&M s / Haribo Lay s / Slimpie / Pickwick / Douwe Egberts / Bifi Red Bull / Honig / Heinz / Wijko

13 24 Sport met Job Sport met Job 25 Job s Sportkalender Tip: Zijn er tijdens deze evenementen ook trainingen, wedstrijden of toernooien? Zet dan een scherm of beamer aan in de kantine. Bezoekers blijven langer hangen en dat is goed voor je omzet! Grand prix Australië 25 Grand prix China 8 10 en 11 WK Allround schaatsen 22 Finale KNVB beker Maart April

14 26 Anders nog iets lekkers? Anders nog iets lekkers? 27 Een display vol met verantwoorde tussendoortjes. Profkantine heeft iets nieuws, speciaal voor jou. Een display vol met verantwoorde tussendoortjes. Als kantine wil je je bezoekers wel eens verrassen met iets anders. Het probleem is vaak alleen dat je niet weet of iets goed gaat verkopen. Een hele collo kopen bij je groothandel is dan misschien een beetje een gok. En hoe zorg je ervoor dat het gaat opvallen zodat je bezoekers erom gaan vragen? In deze display komt eigenlijk alles samen. Verantwoorde tussendoortjes, goed gepresenteerd en zonder al te veel voorraad. En is een product (bijna) op dan kan je eenvoudig bijbestellen via onze website. 150 stuks gratis beschikbaar. Let op: de display is nog in ontwikkeling. Inhoud en uitvoering kunnen afwijken van deze afbeelding. We zien deze display als een belangrijke stap om dit bijzondere assortiment te presenteren binnen sportkantines. Daarom zijn de eerste 150 displays compleet gevuld gratis te verkrijgen voor Profkantineleden.

15 28 Anders nog iets lekkers? Anders nog iets lekkers? 29 Ontvang gratis een display met een verkoopwaarde van 100,- Interesse? Neem contact op met Profkantine via of en we vertellen je er graag meer over. De display zal vermoedelijk rond eind maart geleverd worden.

16 30 Regio-avonden Regio-avonden 31 De Profkantine regio-avonden. Profkantine organiseert dit seizoen een aantal regioavonden. Profkantine komt naar je toe, zeg maar. Tijdens deze avonden behandelen we een aantal onderwerpen die je helpen meer rendement uit je kantine te halen, we delen de laatste nieuwtjes met je en we geven je de gelegenheid een aantal nieuwe producten binnen het Profkantine-assortiment zelf te proeven en te proberen. Over proeven gesproken Tijdens deze eerste regio-avond pakken we sowieso goed uit! Onderdeel van de avond is een proeverij met onder meer speciaalbieren (Kwaremont, Wittekerke en Westmalle trappist). Woensdagavond 4 april van tot uur Avantilaan 2 te Schijndel Meld je nu gratis aan! Tips voor meer rendement Nieuws van de Coach Nieuwe producten proeven en proberen Speciaalbier-proeverij Speciale aanbiedingen We zijn te gast bij kantine van Voetbalvereniging Avanti 31 in Schijndel op 4 april van tot uur. Deelname is natuurlijk gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Meld je dus nu aan! Stuur een mail naar info@profkantine.nl. PS: De regio-avonden vinden plaats bij een collega-kantine bij jou in de buurt of misschien wel in jouw kantine! Wil je ook een keer gastvrouw of gastheer zijn van een regio-avond? Neem contact op met coach Mees via coach@profkantine.nl of

17 32 Nieuws Nieuw in het Profkantine assortiment DE VOLLE 90 MINUTEN SCHERP? Nieuws 33 Red Bull Tropical Edition & Red Bull Sugarfree ONTDEK HOE ATLETEN FIT BLIJVEN. REDBULL.NL/STAYFIT Red Bull Tropical Edition DE SMAAK VAN TROPISCH FRUIT Voor iedereen die zin heeft in een tropische verrassing is er de Red Bull Tropical Edition. Red Bull Sugarfree Red Bull sugarfree is Red Bull energy drink zonder suiker. Het is een functioneel drankje met maar 3 colorieën per 100ml. RED BULL GEEFT JE VLEUGELS.

18 34 Nieuws Nieuws 35 Profkantine is op zoek naar Koplopers! Meld je aan! We zijn weer begonnen met een nieuw seizoen en ook Profkantine is alweer volop bezig met nieuwe plannen. Eén van de plannen is het Profkantine Koplopers Programma, ook wel het ambassadeursprogramma. Voor dit seizoen zijn wij op zoek naar 25 kantines die bereid zijn een heuse koploper te worden door samen met ons nieuwe dingen te proberen. Denk hierbij aan het testen van nieuwe producten, het organiseren van heerlijke proeverijen in jouw kantine en nog véél meer leuke dingen! Kortom, een programma waarvan we smullen, je alleen maar beter van wordt en (nog) meer rendement kunt scoren. Durf jij samen met ons deze stap aan te gaan? Aanmelden Wacht niet langer en kop m eenvoudig in! Meld je aan door jouw verenigingsgegevens te mailen naar info@profkantine.nl. Vermeld in het onderwerp van de Ja, ik word graag een Profkantine Koploper en noteer in de de naam van jouw vereniging en contactgegevens. Wij nemen vervolgens contact met je op. Meer informatie? Neem dan contact op met Profkantine op of mail naar info@profkantine.nl.

19 36 Nieuws Nieuws 37 BOS * ICE ROOIBOS GEEN TROEP WEINIG SUIKER Een gezonde keuze kan ook lekker zijn: dat bewijst de ijsthee van het vrolijke Zuid-Afrikaanse merk BOS! Hun motto is dan ook: HEALTHY SHOULD BE FUN! FUN FACTS De naam BOS is afgeleid van rooibos, maar ook van het Zuid-Afrikaanse slang to go BOS, oftewel lekker gek, lekker losgaan. De kleuren van BOS-blikjes zijn geïnspireerd op de beroemde straat Bo-Kaap in Kaapstad en het logo bestaande uit een leeuw en een ster staan symbool voor de big five en de Afrikaanse mythologie. Voor iedere 2000 verkochte blikjes, flesjes of pakken ice tea plant en onderhoudt BOS in samenwerking met de organisatie Greenpop - één boom in een kansarm gebied in Zuid-Afrika. BOS Ice Rooibos is gemaakt van biologische rooibos met een 100% natuurlijk aroma en bevat geen cafeïne, kleurstoffen en e-nummers. BOS Ice Rooibos komt in de smaken Lemon, Green Rooibos & Yuzu, Berry, Peach, Lime & Ginger en Sparkling Lemon, iedere smaak vertegenwoordigd door een blikje in een andere, funky, kleur. WIST JE DAT? het wetenschappelijk is aangetoond dat Rooibos de volgende geneeskrachtige eigenschappen bevat: Werkt ontstekingsremmend. Van nature caffeine en taninevrij. Ondersteunt het herstel van de lever. Helpt bij de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Verlaagt het cholesterol. Reinigt het lymfesysteem. Draagt bij aan het verlichten van nerveuze spanning en slapeloosheid. Heeft krachtige antiallergische effecten en kan helpen bij astma, eczeem of allergieën. Helpt het verouderen van cellen tegen te gaan. Draagt bij aan het herstel na het sporten (vanwege de grote hoeveelheid mineralen en elektrolyten) Deelnemen? Neem contact op via info@profkantine.nl, bel naar of gratis & kans op een lekkerbike!

20 38 Zo niet... Zo wel Haal jij ff koffie? Mij te ver lopen die kantine.. Ja doei! Haal jij ff koffie? Mij te ver lopen die kantine.. Er staat daar een karretje hoor! Doe mij een Mars erbij! Zo niet... Zo wel... Tip van de Coach: Een mobiel verkooppunt brengt je omzet die anders op het veld was blijven liggen! Hulp nodig? Bel de Coach!

21 Het volgende nummer: verschijnt op 3 april 2018

De geschiedenis van chips

De geschiedenis van chips De geschiedenis van chips Chips, bij toeval ontdekt In 1853 bakte de Amerikaanse kok George Crum bij toeval de allereerste chips in het Moon s Lake House Hotel in Saratoga Springs in Amerika. Dat ging

Nadere informatie

1. geschiedenis van de chips. 2. hoe het wordt gemaakt. 3. chips en gezondheid. 4. soorten chips. 5. weetjes en records.

1. geschiedenis van de chips. 2. hoe het wordt gemaakt. 3. chips en gezondheid. 4. soorten chips. 5. weetjes en records. Ik hou mijn spreekbeurt over chips. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik chips heel lekker vindt, en omdat ik er ook wel meer over wou weten. Ik heb 5 hoofdstukken: 1. geschiedenis van de chips. 2. hoe

Nadere informatie

6.3. Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari keer beoordeeld. Inleiding

6.3. Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari keer beoordeeld. Inleiding Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari 2005 6.3 189 keer beoordeeld Vak Economie Inleiding En wij gaan een chips onderzoek houden. Wij willen wat te weten komen over: hoe chips gemaakt wordt;

Nadere informatie

Coach. Meten = weten = succes!

Coach. Meten = weten = succes! de Coach een Profkantine Magazine Meten = weten = succes! Editie 7-2 oktober 2017 Meten = weten = succes! Zelf aan de slag Profkantine wil ook meten = weten! Nieuw in Profkantine Succes recept Weetjes

Nadere informatie

Coach. een Profkantine Magazine. Editie 9-4 december 2017

Coach. een Profkantine Magazine. Editie 9-4 december 2017 de Coach een Profkantine Magazine Perfect serve De perfecte beleving in jouw kantine Editie 9-4 december 2017 Perfect serve Waarom perfect serve? Frisdrank Koffie & thee Snoep, chips & chocolade Snacks

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar

Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Je kind groeit hard en wordt steeds zelfstandiger. Hij wil steeds meer zelf beslissen wat hij eet en drinkt. Hoe ga je daarmee om? En hoe geef je je

Nadere informatie

Gezond eten en drinken. voor je kind van 9 tot 12 jaar

Gezond eten en drinken. voor je kind van 9 tot 12 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Je kind groeit hard en wordt steeds zelfstandiger. Hij wil steeds meer zelf beslissen wat hij eet en drinkt. Hoe ga je daarmee om? En hoe geef je je

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Je kind speelt, leert en groeit. Door goed te eten en te drinken, krijgt je kind de energie die hij daarvoor nodig heeft. Van ontbijt tot

Nadere informatie

Coach. Fastservice sneller rendement

Coach. Fastservice sneller rendement de Coach een Profkantine Magazine Editie 8-6 november 2017 Fastservice sneller rendement Fastservice, wat is dat? Fastservice in de kantine Tijdens de spits Slimpie Red Bull Nieuw in Profkantine Succesrecept

Nadere informatie

Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine

Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine Beste combinatiefunctionaris/buurtsportcoach, Je bent waarschijnlijk actief binnen een sportvereniging. Door te sporten werken we aan onze

Nadere informatie

MEER UIT KOFFIE. Slimme producten die koffie op de kaart zetten

MEER UIT KOFFIE. Slimme producten die koffie op de kaart zetten MEER UIT KOFFIE Slimme producten die koffie op de kaart zetten Maak van koffie het zwarte goud voor jouw zaak Wist je dat Nederlanders gemiddeld zo n 165 liter koffie per persoon per jaar drinken? Een

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Je kind speelt, leert en groeit. Door goed te eten en te drinken, krijgt je kind de energie die hij daarvoor nodig heeft. Van ontbijt tot

Nadere informatie

De geschiedenis van chips en zoutjes

De geschiedenis van chips en zoutjes De geschiedenis van chips en zoutjes Chips, bij toeval ontdekt In 1853 bakte de Amerikaanse kok George Crum bij toeval de allereerste chips in het Moon s Lake House Hotel in Saratoga Springs in Amerika.

Nadere informatie

Welkom bij Quality Time

Welkom bij Quality Time Magazine Quality Time editie 1-2018 Introductie Quality Time Tips & Tricks Ontmoet ons team Sparen & verzilveren Onze merken Welkom bij Quality Time Ben jij al op de hoogte van de voordelen van Quality

Nadere informatie

GIEL BEELEN door Catherine Keyl

GIEL BEELEN door Catherine Keyl door Catherine Keyl Giel Beelen werkt bij de radio. Bij radio 3 FM. Hij presenteert daar verschillende programma s. Verder is hij regelmatig te zien bij het tv-programma De wereld draait door. Eigenlijk

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar

Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 4 tot 8 jaar Je kind speelt, leert en groeit. Door goed te eten en te drinken, krijgt je kind de energie die hij daarvoor nodig heeft. Van ontbijt tot lunch, tussendoortjes

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Van in de wei tot op je bord

Van in de wei tot op je bord Vlees Van in de wei tot op je bord Hallo daar! Ik ben Maud Kippenbout. Welk vlees eet jij graag tussen je boterham? 1 e graad Welk vlees lust jij het liefst bij de warme maaltijd? lager onderwijs DD6493/304111

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

Coach. Profkantine Magazine Editie 3-3 april 2018

Coach. Profkantine Magazine Editie 3-3 april 2018 de Coach Profkantine Magazine Editie 3-3 april 2018 Ben jij klaar om wat nieuws te proeven? Column Binnenkijken bij.. Prijswinnaar Anders nog iets lekkers? Tosti van de maand Job s sportkalender Nieuws

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Verder zult u nog een tabel met prijsvergelijkingen aantreffen en een lijst van hulpmiddelen.

Verder zult u nog een tabel met prijsvergelijkingen aantreffen en een lijst van hulpmiddelen. Werkstuk door een scholier 1735 woorden 18 oktober 2001 6,3 309 keer beoordeeld Vak Economie INLEIDING In dit werkstuk over chips ga ik het hebben over: * de geschiedenis van chips * hoe de chips gemaakt

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Een kind met een gezond gewicht beweegt makkelijker en ontwikkelt zich lichamelijk beter dan een kind met overgewicht. Bovendien betekent nú overgewicht hebben dat je kind

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes.

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes. Woordenschat blok 7 Les 1 i = een witte steel die je kunt eten. Het smaakt een beetje als ui. De banaan = een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool De paprika De prei

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Gezond eten en bewegen Met de tips in deze folder werk je aan een gezond gewicht voor je kind. Onze adviezen richten zich op gezond eten en drinken, de juiste (eet)opvoeding

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

EMPANADAS. (ik gebruik altijd de helft van de hoeveelheden van dit recept en krijg ik ongeveer 20 empanadas)

EMPANADAS. (ik gebruik altijd de helft van de hoeveelheden van dit recept en krijg ik ongeveer 20 empanadas) EMPANADAS INGREDIENTEN: 1 kilo tarwebloem 4 eetlepels roomboter 4 eetlepels maizena 3 eetlepels suiker Gekookt water om het deeg te maken (ik gebruik altijd de helft van de hoeveelheden van dit recept

Nadere informatie

sportorganisaties

sportorganisaties SPORTAANBOD 40.000 sportorganisaties 27.000 sportverenigingen/ 4 miljoen leden/ 1miljoen vrijwilligers 2.000 fitness clubs/ 2 miljoen leden 800 zwembaden/ 80 90 miljoen bezoekers Speeltuinen, Cruijffcourts

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht.

Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht. Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool: een witte

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Pak voor de activiteit Hoe eten astronauten? de foto van de etende astronaut uit de bijlage.

Pak voor de activiteit Hoe eten astronauten? de foto van de etende astronaut uit de bijlage. Mensen in de ruimte GROEP 5-6 58 50 minuten 1 en 23 Pak voor de activiteit Hoe eten astronauten? de foto van de etende astronaut uit de bijlage. De leerling: weet dat voedsel in de ruimte gaat zweven weet

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood!

Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood! Weggooien? Niet doen! Er kan nog zoveel lekkers met oud brood! Mmm lekker oud brood! Brood weggooien is zonde. Het is jammer voor je portemonnee en nog slechter voor het milieu. Al het werk van de natuur,

Nadere informatie

Pak je vitaminen!

Pak je vitaminen! Pak je vitaminen! www.versverwerktegroenten.nl www.versverwerktegroenten.nl Het hele jaar door vers verwerkt op je bord! Binnen ongeveer 5 uur na de oogst zitten groenten in de verpakking. Groenten uit

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

lekker sporten gezond eten

lekker sporten gezond eten lekker sporten gezond eten Sporten is gezond! Daar hoort ook een gezonde omgeving bij. Team:Fit is een makkelijke methode om stapsgewijs jouw sportkantine gezonder te maken. Een kwestie van doen dus. Team:Fit,

Nadere informatie

TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN

TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN Introductie Door mee te doen aan de AH Sportweken zet je jouw deuren open voor iedereen die wilt kennismaken met jouw club en sport. Je hoopt

Nadere informatie

Groenten onder glas 1. Op het land 2. Blad 1. Verbouwen (van groente) Iets laten groeien. Insect Een klein diertje met zes poten.

Groenten onder glas 1. Op het land 2. Blad 1. Verbouwen (van groente) Iets laten groeien. Insect Een klein diertje met zes poten. 5 Lastige woorden Blad Groenten onder glas Verbouwen (van groente) Iets laten groeien. Insect Een klein diertje met zes poten. Ziektekiem Een bacterie of virus waar je ziek van kunt worden. Stapelbed Bedden

Nadere informatie

Doe-boek aan de slag met: Groente

Doe-boek aan de slag met: Groente Doe-boek aan de slag met: Groente Stimuleer groente eten met deze gezonde groente-ideetjes! Groente zet je tanden erin is een initiatief van Organiseer jij... Een Teambijeenkomst of inloop uur voor ouders?

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

SOUPSMOOTHIES. Trendy homemade en kant-en-klare gepureerde soepen

SOUPSMOOTHIES. Trendy homemade en kant-en-klare gepureerde soepen SOUPSMOOTHIES Trendy homemade en kant-en-klare gepureerde soepen Met soupsmoothies zit je er warmpjes bij Sapsmoothies zijn al een tijdje een trend. Geen wonder, ze zijn verfrissend en gezond. Juist daarom

Nadere informatie

Tijd. Neem de ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK!

Tijd. Neem de ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK! Meesterstuk Een Neem de Tijd ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK! Het is een oer-hollands kaasje dat maar liefst een jaar lang op smaak komt, rustend op de houten planken in ons pakhuis. Hij

Nadere informatie

Welkom bij Forte kinderopvang

Welkom bij Forte kinderopvang Welkom bij Forte kinderopvang Gezonde voeding van 0-12 jaar Voedingsbureau PUUR! Donderdag 5 maart 2015 Inhoud 1. Belang gezonde voeding 2. Duurzaam & puur 3. Interactief informeren 4. Vragen 1. Belang

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch)

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Vrolijk Pasen! Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Ontbijt: 1 bruine pistolet uit de oven met halvarine 1 keer halva jam of 2 plakjes rookvlees 1 glas verse sinaasappelsap 1gekookt

Nadere informatie

Streekproducten en eten uit de buurt

Streekproducten en eten uit de buurt Spreekbeurt of werkstuk Streekproducten en eten uit de buurt Inhoud Stap 1. Ga zelf op onderzoek uit Stap 2. Streekproducten of gewoon producten uit de buurt Stap 3. Waarom zijn streekproducten zo bijzonder?

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze SMOOTHIE Ingrediënten voor ca. 2,5 liter 4 bananen 2 appels 4 sinaasappels 200 gram verse bladspinazie 2 theelepels olie 2 theelepels kaneel 8 walnoten 500ml water 500ml sinaasappelsap Dikke rietjes eetlepel

Nadere informatie

Patatjes koken, poffen of bakken? Gebruik multitasker Charlotte, die blijft mooi vast!

Patatjes koken, poffen of bakken? Gebruik multitasker Charlotte, die blijft mooi vast! De perfecte patat bij elke plat Boem patat! De aardappel was eeuwenlang de basis van de Vlaamse keuken, tot hij een tijdje geleden ineens van tafel verdween. Hij zou niet passen in hippe diëten omdat hij

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Het menu Villa Vredewoud

Het menu Villa Vredewoud 12 personen Het menu Villa Vredewoud Hammousse met een twist *** Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Hertenrug met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Roerei met champignons

Roerei met champignons 1 Roerei met champignons Voor 1 persoon 1 EL boter, ghee, kokos- of olijfolie ½ rode paprika en 1 tomaat in blokjes of ½ ui en 10 kleine champignons in plakjes 3 eieren Zout, peper 1. 1 EL boter verhitten

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

READY, SET, GO! A legendary start of 2019

READY, SET, GO! A legendary start of 2019 Profkantine Magazine Editie 1 4 februari 2019 READY, SET, GO! A legendary start of 2019 Profkantine Sparen en verzilveren Assortiment Nieuw - Presentatie Aanbiedingen Tips & tricks voor voordelig inkopen!

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Handleiding Groente- en fruitles

Handleiding Groente- en fruitles Groep 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 Handleiding Groente- en fruitles Groente- en fruitles voor groep 3 t/m 8 In de Groente- en fruitles leren kinderen spelenderwijs dat groente en fruit eten belangrijk is om te

Nadere informatie

Waar u op moet letten

Waar u op moet letten voedseldagboek datum van invullen naam diëtist OLVG patiëntensticker Voor de behandeling van uw kind is het belangrijk om te weten wat uw kind eet en drinkt. Wij vragen u om 3 dagen (2 weekdagen en 1 weekenddag)

Nadere informatie

Fijn Tafelzuur. Dit kun je ermee! 7 lekkere recepten van. Paul Fagel

Fijn Tafelzuur. Dit kun je ermee! 7 lekkere recepten van. Paul Fagel Fijn Tafelzuur. Dit kun je ermee! 7 lekkere recepten van Paul Fagel DOE MEE AAN DE KESBEKE RECEPTENWEDSTRIJD EN WIN EEN DINER VOOR 2 Kijk op de websites van www.kesbeke.nl www.paulfagel.nl Paul Fagel en

Nadere informatie

Paddenstoelen kweken in de klas

Paddenstoelen kweken in de klas Paddenstoelen kweken in de klas Werkbladen 1. Woordweb 2. Hoe groeien onze paddenstoelen? Werkbladen groep 5 t/m 8 3. Hoe ziet mijn paddenstoel eruit? Versie: groep 5/6 en versie: groep 7/8 4. Recept:

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven

Hemels menu mei Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Hemels menu mei 2019 Rundercarpaccio **** Zoete aardappelfriet Zuurkoolballen Beenham in honing-mosterdsaus **** Warme banaan uit de oven Rundercarpaccio (2 pers.) 200 gr rundercarpaccio Pijnboompitten

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen;

Gebakken Coquilles met appel en kerrie. Ingrediënten voor 16 personen; Gebakken Coquilles met appel en kerrie 16 Coquilles 2 goudreinetten boter 1 sjalot 1 teen knoflook 2 dl witte wijn suiker en kaneelpoeder 2 dl slagroom kerriepoeder Bereidingswijze; Haal het harde stukje

Nadere informatie

OPDRACHTKAART DRANKEN

OPDRACHTKAART DRANKEN OPDRACHTKAART DRANKEN Ga naar de afdeling met de sappen, frisdranken en sportdranken. Opdracht 1: Zoek van één soort frisdrank (mét prik) van hetzelfde merk een gewone en de light-versie. Bekijk de ingrediënten:

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Samen appelflensjes bakken

Samen appelflensjes bakken Samen appelflensjes bakken Leeftijdsgroep Kerndoel 8-12 jaar Deze les levert een bijdrage aan de kerndoelen: 1 De leerlingen leren hoeveelheidbegrippen gebruiken en herkennen 2 De leerlingen leren rekenhandelingen

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

Salades (met brood & boter) Maaltijdsalade met toeslag te verkrijgen 3,00. Soepen (met brood & boter)

Salades (met brood & boter) Maaltijdsalade met toeslag te verkrijgen 3,00. Soepen (met brood & boter) Salades (met brood & boter) CARPACCIO VAN HET HUIS 9,90 met pijnboompitten, truffelmayonaise en geraspte Parmezaan SALADE NIÇOISE 9,90 met tonijn, komkommer, tomaat, slabonen, ui, paprika, ei, kappertjes,

Nadere informatie

Opdracht 1. Wat speelt er om JA te zeggen tegen iets wat je niet wil?

Opdracht 1. Wat speelt er om JA te zeggen tegen iets wat je niet wil? JA of NEE? - Doe deze opdracht in tweetallen - Hoe vaak komt het voor dat je ongevraagd iets aangeboden krijgt? Een actieve kiosk-verkoper in de trein, met koffie, thee, gevulde koeken etc? Of het aanbod

Nadere informatie

PIZZA S BAKKEN. VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN

PIZZA S BAKKEN. VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN Naam: Klas: VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN PIZZA S BAKKEN INLEIDING De Italiaanse keuken spreekt tot de verbeelding. Waar in de wereld je ook komt, overal vind je wel een Italiaans restaurant of pizzeria.

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel 1 Woorden 1 de appel 2 de banaan 3 het blikje 4 de boodschappen 5 de chocolade 6 de drop 7 het plakje kaas 8 de kassa 9 het nummer 1 10 het pak 11 de

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Tosti s. snel, verrassend en gevarieerd. Machteld Smid

Tosti s. snel, verrassend en gevarieerd. Machteld Smid Tosti s snel, verrassend en gevarieerd Machteld Smid 2 De tosti heeft het! Op dit moment is de tosti echt hot, en dat betekent niet dat hij warm is, of pittig, nee het is in om tosti s te eten. Er wordt

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie:

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie: 2 2013 24Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn Concept, receptuur en fotografie: Portret fotografie: Sam Walravens www.samwalravens.nl Vormgeving en artwork omslag en

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

De diëtist berekent en beoordeelt de voeding en informeert de behandelend arts. Zo nodig neemt de diëtist contact met u op.

De diëtist berekent en beoordeelt de voeding en informeert de behandelend arts. Zo nodig neemt de diëtist contact met u op. OLVG, locatie Oost en West Voedseldagboek datum van invullen naam diëtist OLVG patiëntensticker Voor de behandeling van uw kind is het belangrijk om te weten wat uw kind eet en drinkt. Wij vragen u om

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving verwerking agrarische producten CSPE BB

landbouw en natuurlijke omgeving verwerking agrarische producten CSPE BB Examen VMBO-BB 2014 gedurende 315 minuten landbouw en natuurlijke omgeving verwerking agrarische producten CSPE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie