Trots op plasticinzameling. De kerk vóór de markt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trots op plasticinzameling. De kerk vóór de markt"

Transcriptie

1

2 Trots op plasticinzameling De kerk vóór de markt Willem de Laat De gemeentepolitiek is voor Willem een serieuze zaak. Vier jaar fractievoorzitter zijn van een landelijke progressieve combinatiepartij is hem goed bevallen. Hij wil doorgaan en had graag een samenwerking met D66 opgezet. Willem staat vooral voor eerlijke en duidelijke politiek. Op basis van argumenten je mening bepalen. Geen dogma s en geen vriendjespolitiek. Wel ruimte voor vernieuwende ideeën. Zoals de aparte inzameling van plasticafval. Ons idee en hij is erg trots op het succes. Laatst heeft Willem de pui van het gemeentehuis een wasbeurt gegeven. Hij miste een heldere visie bij dit college. Een college met PvdA-GroenLinks zal in die zin een ander college zijn. Een college met een meer open houding naar de raad en naar de bevolking. Een college dat zorgt dat Eerselse bedrijven in de Kempen of Eersel blijven. Onze Chris (Tönissen) snapt het nog steeds niet. Het met de buurt door ons opgestelde voorstel een plan te maken voor de omgeving rond de kerk werd door de meerderheid van de raad verworpen. Wel werden er tonnen geïnvesteerd in de Markt en de omgeving van het gemeentehuis. Een dure ex-bouwmeester mag vervolgens een plan bedenken dat de nieuwe parkeerplaats bij de Plus weer overhoop zet. Rond de kerk gebeurt 4 jaar niks. Deze karakteristieke plek van Eersel ligt er verloren bij. Wat Chris betreft wordt het de komende periode een winnaar. En de buurt gaat meepraten en meebeslissen. Wij weten dat ze dat willen en kunnen.

3 Voorrang klimaatbeleid Jongeren in de buurt Ad van de Ven Ad is een ervaren bestuurder met de vaardigheid om naar mensen te luisteren en oplossingen te bedenken. Hij is deskundig op het gebied van ruimtelijk beleid en bepleiter van minder betutteling door de gemeente. Mensen geen regels opleggen die we zelf niet uit kunnen leggen. Het klimaatbeleid staat bij Ad hoog in het vaandel. De woningen en de gebouwen in de gemeente moeten energiezuiniger worden. Met een subsidie kan de gemeente eigenaren stimuleren. Er moet ook meer duurzame energie opgewekt worden. De oplossing ligt in een kleinschalige aanpak. Ieder huis zijn eigen zon- en/of windenergie. De gemeente geeft het voorbeeld en maakt de toren van het gemeentehuis nuttig door er een kleine windmolen op te plaatsen. Enkele jaren geleden is het Heibloempark grondig opgeknapt. Dit was het resultaat van een goede samenwerking tussen gemeente en enkele buurtverenigingen. De groenvoorziening is goed en functioneel en wordt nu ook onderhouden. Dit nodigt uit tot gebruik. Kinderen spelen er en ouderen wandelen er door. Een mooi voorbeeld van een gezonde samenwerking. Gerrit Smits mist hierin nog een plek voor de iets oudere jeugd. Een probleem in heel Eersel Zuid. Er zouden meer mogelijkheden en voorzieningen moeten zijn die in de behoefte van deze groep jongeren voorziet. Te veel en te vaak worden zij afgeschilderd als hangjongeren en probleemjeugd, terwijl ze zo helemaal niet zijn en ook niet gezien willen worden. Gerrit zet zich als buurtcoördinator al jaren in voor de veiligheid en leefbaarheid in zijn buurt. Op zulke mensen zijn wij trots.

4 Wiekenborg wordt gemist Trots op actieve jongeren Een weduwe van 76, licht dementerend, woont nog zelfstandig, maar wil graag de overstap maken naar een servicewoning. Ze ziet er echter van af omdat ze er niet méér zorg kan krijgen dan in de huidige woonsituatie. Haar dochter, mantelzorger, zegt over de ontstane situatie: Ik kan me wel voorstellen dat mijn moeder besloten heeft af te zien van een servicewoning. Maar het betekent wel dat voor mij de last aanzienlijk zwaarder wordt. Ik moet mijn mantelzorgtaak veel langer blijven uitvoeren. Er zal voor mij uiteindelijk pas rust komen als mijn moeder te zijner tijd wordt opgenomen in een gesloten PG-afdeling. Ik vind dat een benauwend idee. Ria van der Aalst en Henk Jonk zijn beiden zeer betrokken bij ouderen en de zorg. Zij constateren dat er een gat is gevallen door het sluiten van de Wiekenborg. Zij pleiten voor een herbezinning op een nieuwe functie van het leegstaande gebouw voor de zorg voor ouderen. Daan van den Broek Daan (tweede van links) is met zijn 22 jaar een jonge kandidaat. De afgelopen jaren is bij hem, geïnspireerd door zijn studie geschiedenis, de interesse voor de politiek gegroeid. Hij wil het niet alleen bestuderen, hij wil het ook doen. De natuur, het landschap en het milieu zijn thema s naar zijn hart. Maar Daan wil er ook zijn voor de jongeren. Door studie verlaten veel jongeren de dorpen. Ze weten echter dat het hier goed wonen is. De kans dat ze weer eens terug komen, is groot. Jongeren die blijven moeten zelfstandig kunnen wonen en hier passend werk vinden. Daan is met de rest van de partij trots op leeftijdgenoten die hier actief zijn met festivals, carnavalswagens en het jeugdwerk.

5 Brede school in elk dorp Steensel kan veel mooier Een nieuwe Smis was het pleidooi van Tamara Maas in de raad. De raad wilde niet verder gaan dan weer een verbouwing. Gelukkig heeft de praktijk ons gelijk gegeven. Nu krijgt Duizel eindelijk een goed gemeenschapshuis en tevens een brede school. Voorzieningen voor kinderen van 0 tot 12 jaar in alle kerkdorpen vindt PvdA-GroenLinks zeer belangrijk. Evenals goed functionerende gemeenschapshuizen. Als de bergruimte te klein is, moet ie vergroot worden (Vessem). Als het toneel wat hoger moet, dan kan dat (Wintelre). En de Jacobusschool kan zichzelf blijven aan de Schoolstraat. Daarom voelde Tamara zich zo thuis in onze fractie. Ze hoopt wel dat het goed komt in Knegsel. Dat het nieuwe hart dorps blijft. Ze was ook blij met ons initiatief voor het dorpsontwikkelingsplan in Duizel en de andere dorpen. Fon Verhoeven Fon woont met zijn gezin in Steensel en is blij dat hij elke dag met de fiets naar zijn werk in Veldhoven kan. Hij is een echte dorpsjongen en Steensel heeft hij ervaren als een warme en sterke gemeenschap. Een prima omgeving voor zijn opgroeiende kinderen. Hij wil zich inzetten om dat te behouden. Kinderopvang, peuterwerk, basisschool en gemeenschapshuis zijn voor ieder dorp belangrijke voorzieningen. Een sterk dorp heeft ook haar zorg voor ouderen en mensen met beperkingen. Een dorp mag ook een mooi dorp zijn. In Steensel valt er nog veel te verbeteren. De Eindhovenseweg moet drastisch aangepakt worden. Fon vindt Steensel belangrijker dan het doorgaande autoverkeer. Niet twee halve maar één heel dorp.

6 Grenzen aan de groei Een schaduw over het E3-strand. Het huidige college heeft de poort open gezet voor grootschalige ontwikkelingen. Een kolossale attractiehal die boven de bomen uit steekt moet zogenaamd de exploitatie gaan redden en Eersel opstoten in de vaart der volkeren. Hierna wil men na gaan denken over de toekomst van het E3-strand. Andersom lijkt ons logischer; eerst nadenken en dan pas doen. PvdA-GroenLinks was daarom fel tegen deze ontwikkeling. Van ons mag er best wat veranderen maar wel in een schaal die de gemeente en haar dorpen past. En dan zijn er grenzen aan de groei. En dat geldt ook voor Eindhoven Airport. Dus niet méér geluid en luchtverontreiniging. Lijst 2 DUIDELIJKE politiek met een HELDERE visie 1 Willem de Laat (46 jaar) Willibrorduslaan 58 in Eersel 2 Ad van de Ven (55 jaar) Kievitsbocht 9 in Eersel 3 Daan van den Broek (22 jaar) Hees 14 tussen Eersel en Steensel 4 Fon Verhoeven (50 jaar) Riethovenseweg 10 in Steensel 5 Ton Schilders (49 jaar) Heibloem 1 in Eersel 6 Tamara Maas (39 jaar) Smitseind 11 in Duizel 7 Chris Tönissen (54 jaar) Willibrorduslaan 41 in Eersel 8 Grita van der Zwart (59 jaar) Nieuwstraat 82 in Eersel 9 Mieke van Rooij (45 jaar) Groes 51 in Eersel 10 Huub Ambrosius (56 jaar) Weverstraat 16 in Steensel 11 Ad Bastiaanse (63 jaar) Geerhof 7 in Eersel 12 Hans van Tilborg (66 jaar) Lindestraat 15 in Eersel 13 Jos van der Aalst (65 jaar) Postakkers 36 in Eersel 14 Ben Tacke (68 jaar) Midakkers 8 in Eersel 15 Marianne van Hooff (58 jaar) Groes 32 in Eersel 16 Ineke Brave (62 jaar) Stelt 8 in Eersel 17 Tonnie Takken (62 jaar) Grandislaan 8 in Knegsel 18 Pink van Veen (45 jaar) Boksheide 14 in Eersel 19 Maria Keeris (55 jaar) Joh. de Kortstraat 41 in Eersel 20 Ruud van Oeffelen (35 jaar) De Nie 1 in Wintelre 21 Claartje van Hoof (62 jaar) Areven 12 in Eersel 22 Gerrit Smits (55 jaar) Steenstraat 122 in Eersel Meer informatie over PvdA-GroenLinks is te vinden op: Met ons in contact komen: Lijsttrekker: Willem de Laat: of willem.delaat@gmail.com Voorzitter: Huub Ambrosius: of h.ambrosius@chello.nl 23 Tom Verspaandonk (63 jaar) Duizelseweg 10 in Eersel 24 Henk Jonk (72 jaar) Bergeijksedijk 12 in Eersel 25 Ria van der Aalst (61 jaar) Postakkers 36 in Eersel

7 Eersel wordt geen stad Wij kunnen er niet bij, bij al die hoogbouw in Eersel. Naar aanleiding van het bouwplan aan de Nieuwstraat waarschuwde Willem de Laat de raad dat Eersel een stad aan het worden is. Want ook in Kerkebogten denkt de gemeente vooral in hoge blokken. Op de kerk na komt daar aan de rand van het dorp het hoogste gebouw van Eersel te staan. Sowieso hecht het college weinig belang aan mooie dorpsranden. Wij willen ze voorzien van kleine natuurparels. Een ommetje maken kan een belevenis worden. Wat ons betreft wordt Eersel dus geen stad. Maar er is wel ruimte voor ontwikkeling, ook in het buitengebied. Alleen geen megastallen. Liever meer natuur en recreatie.

Partij van de Arbeid-GROENLINKS, Eersel

Partij van de Arbeid-GROENLINKS, Eersel 1 Partij van de Arbeid-GROENLINKS, Eersel een progressief geluid, voor nu en later (Verkiezingsposter 2006) PvdA-GroenLinks 1 Bestuur en burgers 2 Wonen 3 Werken 4 Milieu 5 Verkeer 6 Samenleven 7 Standpunten

Nadere informatie

Ja. Ja. D66 wil dat Groningen in 2040 al CO 2- neutraal is en wil dat de provincie een ambitieuze regionale energiestrategie opstelt.

Ja. Ja. D66 wil dat Groningen in 2040 al CO 2- neutraal is en wil dat de provincie een ambitieuze regionale energiestrategie opstelt. CDA - Wij zijn voor kleinschalige windenergie rond boerderijen. Onduidelijk. ChristenUnie 2035: 60% 2045: 100% 2050: 100% klimaatneutraal Ja. Net als zonnedaken en windmolens op zee, zijn windmolens op

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Provinciale verkiezingen 2019

Provinciale verkiezingen 2019 PF Provinciale Verkiezingen 2019 V000 Provinciale verkiezingen 2019 Bedankt dat u mee wilt doen aan deze vragenlijst over de provinciale verkiezingen. Wij zijn benieuwd hoe u denkt over deze verkiezingen

Nadere informatie

1.1 'Zwembad De Berkel moet koste wat kost blijven bestaan'

1.1 'Zwembad De Berkel moet koste wat kost blijven bestaan' Zwembad De Berkel Onderzoeksresultaten TIPHorstaandeMaas.nl Zwembad De Berkel is bezig met het bepalen van haar toekomst. 1 Wat vind je van de volgende stellingen? 4 4 3 3 2 1.1 'Zwembad De Berkel moet

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we onze beschouwingen uit mogen spreken over de politieke gang van zaken en de daarmee samenhangende begroting.

Nadere informatie

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder,

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder, Voorwoord Beste Heerhugowaarder, In dit verkiezingsprogramma 2014 hebben wij onze standpunten en visie in tien thema s kort en bondig weergegeven. Onze visie komen voort uit de sociaalliberale keuzes van

Nadere informatie

Uitslag 62 Gien Samenspel De Kempen totaal Jonge duiven fond

Uitslag 62 Gien Samenspel De Kempen totaal Jonge duiven fond Uitslag 62 Gien Samenspel De Kempen totaal 10-09-2016 Jonge duiven fond Lossing: 08:30:00 Wind: ZZW Aantal duiven: 497 Aantal deelnemers: 39 Prs Vlg Naam Woonplaats NPOnr Mee Get Afstand Ringnr Zuiver

Nadere informatie

Resultaten Enquête pinautomaat Knegsel Maandag 4 januari 2016

Resultaten Enquête pinautomaat Knegsel Maandag 4 januari 2016 Resultaten Enquête pinautomaat Knegsel Maandag 4 januari 2016 Op basis van frequente signalen over het missen van de pinautomaat vanuit de Knegselse gemeenschap heeft de Leefbaarheidsgroep besloten eind

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Veranderingen in de zorg en ketensamenwerking in de dorpen

Veranderingen in de zorg en ketensamenwerking in de dorpen Veranderingen in de zorg en ketensamenwerking in de dorpen Opzet presentatie Veranderingen in de zorg in grote lijnen - Wet langdurige zorg - Zorgverzekeringswet - Wet maatschappelijke ondersteuning Ketenzorg

Nadere informatie

Werken en Leven in een Groene Hoeksche Waard. Verkiezingsprogramma GroenLinks Hoeksche Waard 2014-2018. "Alles van waarde is weerloos"

Werken en Leven in een Groene Hoeksche Waard. Verkiezingsprogramma GroenLinks Hoeksche Waard 2014-2018. Alles van waarde is weerloos Verkiezingsprogramma GroenLinks Hoeksche Waard 2014-2018 Werken en Leven in een Groene Hoeksche Waard "Alles van waarde is weerloos" Lucebert Dat moet dus beschermd worden 1 December 2013 Inhoud 1. Maatschappelijke

Nadere informatie

Uitslag 10 Issoudun Samenspel De Kempen totaal Fond (eendaags)

Uitslag 10 Issoudun Samenspel De Kempen totaal Fond (eendaags) Uitslag 10 Issoudun Samenspel De Kempen totaal 27-05-2017 Fond (eendaags) Lossing: 06:30:00 Wind: zuid oost Aantal duiven: 622 Aantal deelnemers: 63 Prs Vlg Naam Woonplaats NPOnr Mee Get Afstand Ringnr

Nadere informatie

8,7. Praktische-opdracht door een scholier 1654 woorden 1 juli keer beoordeeld. Aardrijkskunde

8,7. Praktische-opdracht door een scholier 1654 woorden 1 juli keer beoordeeld. Aardrijkskunde Praktische-opdracht door een scholier 1654 woorden 1 juli 2004 8,7 9 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Aardrijkskunde PO: Ruimtelijk verschijnsel uit de omgeving Voor deze opdracht ga ik het imago van

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Samenhang Eindhoven Airport en sociaaleconomische indicatoren gemeente Eersel

Samenhang Eindhoven Airport en sociaaleconomische indicatoren gemeente Eersel Samenhang Eindhoven Airport en sociaaleconomische indicatoren gemeente Eersel De gemeente Eersel volgt als buurgemeente en grootste overlastgemeente de ontwikkeling van Eindhoven Airport op de voet. Diverse

Nadere informatie

Bekendmakingen Vergunningen, meldingen en ontheffingen gemeente Eersel week

Bekendmakingen Vergunningen, meldingen en ontheffingen gemeente Eersel week GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nr. 126694 24 juli 2017 Bekendmakingen Vergunningen, meldingen en ontheffingen gemeente week 30 2017 Hebt u vragen die betrekking hebben op omgevingsvergunningen,

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Onderwerp: Je kunt het leven leiden dat je wenst

Onderwerp: Je kunt het leven leiden dat je wenst 1 Praatkaart Onderwerp: Je kunt het leven leiden dat je wenst Mensen om jou heen luisteren naar je en praten met je over wat jij belangrijk vindt. Je kunt beter je eigen keuzes maken en anderen ondersteunen

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Voorzieningenkaart. 1 Naar aanleiding van deze enquête is besloten een apart gesprek in te plannen met het bestuur van de Bongerd en de

Voorzieningenkaart. 1 Naar aanleiding van deze enquête is besloten een apart gesprek in te plannen met het bestuur van de Bongerd en de Voorzieningenkaart Verslag 1 e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Megen Haren Macharen Op woensdag 17 februari vond de eerste werkgroepbijeenkomst plaats van de Voorzieningenkaart Megen Haren Macharen

Nadere informatie

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens Algemeen 1. Bent u een man of een vrouw? 0 Man 0 Vrouw 2. Wat is uw geboortejaar?... 3. Hoe betrokken voelt u zich bij het dorp? 0 Zeer betrokken 0 Redelijk betrokken 0 Nauwelijks betrokken 0 Niet betrokken

Nadere informatie

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek Lijst 3 > 1. Hans Peters > 2. Wiebo Kersten > 3. William Janssen > 4. Sonja Postema- > Croonen > 5. Betty Wouters > 6. Erik Schlijper > 7. Cindy Liebers- > Gerritzen > 8. Corry Rutten

Nadere informatie

1 Wat vind je van het idee van een sportzone?

1 Wat vind je van het idee van een sportzone? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Sportzone 1.Voetbalvereniging Wittenhorst heeft met een aantal andere sportclubs en commerciële instellingen het plan opgevat om een sportzone in de Kasteelse

Nadere informatie

LEEF. Geachte, Deze visie zal de komende 4 jaar het uitgangspunt zijn voor de PvdA bij de besluitvorming in de gemeenteraad.

LEEF. Geachte, Deze visie zal de komende 4 jaar het uitgangspunt zijn voor de PvdA bij de besluitvorming in de gemeenteraad. Geachte, In het weekend van 8 en 9 maart gaat de PvdA Bergeijk huis aan huis een kleurrijke brochure verspreiden. In deze brochure staat onze visie voor de komende jaren voor Bergeijk: Een visie met een

Nadere informatie

Voorzitter, Namens de fractie CDA. Frans Derksen. Betreft: Raadsvergadering 25 juni 2015

Voorzitter, Namens de fractie CDA. Frans Derksen. Betreft: Raadsvergadering 25 juni 2015 Betreft: Raadsvergadering 25 juni 2015 ID/194 Raadsvoorstel jaarrekening 2014 Woordvoerder: Frans Derksen Voorzitter, Wij sluiten het jaar af met een overschot van bijna 610.000 euro die wij toevoegen

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Leaflet (http://leafletjs.com) 2016 Falkplan BV, OpenStreetMap contributors (http://www.openstreetmap.org/copyright)

Leaflet (http://leafletjs.com) 2016 Falkplan BV, OpenStreetMap contributors (http://www.openstreetmap.org/copyright) De Acht Zaligheden Nederland Noord Brabant Eersel 103,52 (ongeveer 6:05 u) Fietsroute 334635 30 49 37 36 32 50 51 40 94 93 97 29 70 33 34 39 85 10 38 7 14 15 71 13 13 16 81 12 11 9 6 68 69 Leaflet (http://leafletjs.com)

Nadere informatie

Samen voor Zekerheid Verkiezingsprogramma PvdA Oosterhout voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Samen voor Zekerheid Verkiezingsprogramma PvdA Oosterhout voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Samen voor Zekerheid Verkiezingsprogramma PvdA Oosterhout voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Met trots presenteren wij u het nieuwe verkiezingsprogramma van de PvdA Oosterhout. Het is een programma

Nadere informatie

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen!

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen! PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma 2014-2018 Gewoon doen! 1 De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten Solidair, samen en een stimulerende (ondersteunende) overheid De PvdA werkt aan een solidaire

Nadere informatie

Dorpsportret Beuningen Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser

Dorpsportret Beuningen Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser Beuningen 23 september 2013 1 Introductie Onder de titel Dorpsplan Beuningen 2025 geven we een overzicht van de gewenste activiteiten voor de komende 10 jaar. Dit

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

BURGERINITIATIEF BIO-INDUSTRIE NAAR BIO-INDUSTRIETERREIN. Ries Kock Stichting MOOIJ Land, namens 1500 burgers en meerdere organisaties

BURGERINITIATIEF BIO-INDUSTRIE NAAR BIO-INDUSTRIETERREIN. Ries Kock Stichting MOOIJ Land, namens 1500 burgers en meerdere organisaties BURGERINITIATIEF BIO-INDUSTRIE NAAR BIO-INDUSTRIETERREIN Ries Kock Stichting MOOIJ Land, namens 1500 burgers en meerdere organisaties De Log s in Gelderland, die hebben meegewerkt: Ruurlose Broek Halle

Nadere informatie

Gevolgen provinciale bevolkings- en woningbehoefteprognose 2014 voor bouwplanning en verdeling restcapaciteit woningbouwprogrammering

Gevolgen provinciale bevolkings- en woningbehoefteprognose 2014 voor bouwplanning en verdeling restcapaciteit woningbouwprogrammering Raadsvoorstel 26 mei 2015 14 april 2015 9. CTÖ ckriõl R 15-24 Gevolgen provinciale bevolkings- en woningbehoefteprognose 2014 voor bouwplanning en verdeling restcapaciteit woningbouwprogrammering 1. Inzetten

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 7. Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 7. Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 29 november 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud

Nadere informatie

TE KOOP. Nog 1 te koop!!

TE KOOP. Nog 1 te koop!! TE KOOP Plaats: Bergeijk Adres: Bucht Vraagprijs: 230.000,= k.k. Nog 1 te koop!! Op een bosrijke locatie in de gemeente Bergeijk liggen deze riante bouwkavels. De kavels zijn gelegen in plan Bucht aan

Nadere informatie

Samen sterk en sociaal

Samen sterk en sociaal Samen sterk en sociaal toekomstprogramma PvdA Horst aan de Maas, deel 2 januari 2014 Vastgesteld op 18 januari 2014. 1 Samen sterk en sociaal toekomstprogramma PvdA Horst aan de Maas Inhoudsopgave deel

Nadere informatie

Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2019

Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2019 Stemmen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 2019 2 Voorwoord In dit boek staat informatie over de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen. Die zijn op 20 maart 2019. Het boek gaat over

Nadere informatie

M A N I F E S T. Waarom VOLMONDIG JA? die boven alles het gemeenschappelijk belang dient en dus de goede oplossingen voortbrengt.

M A N I F E S T. Waarom VOLMONDIG JA? die boven alles het gemeenschappelijk belang dient en dus de goede oplossingen voortbrengt. M A N I F E S T Waarom VOLMONDIG JA? VOLMONDIG JA. Is de steen in de vijver van de oude gemeentepolitiek. VOLMONDIG JA. Strijdt voor een nieuwe open bestuursstijl in Breda. VOLMONDIG JA. Pleit voor meer

Nadere informatie

Van Voor Door Met. Elkaar

Van Voor Door Met. Elkaar Van Voor Door Met Elkaar 1 Inhoud waaier Kernboodschap Projectstructuur Lokaal netwerk Ontmoeting 2 Kernboodschap Kernboodschap Gewoon sámen DOEN! Simpel, herkenbaar en voor iedereen. Omdat iedereen ertoe

Nadere informatie

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen Junior Verkiezingsprogramma 2018 Utrechtse Heuvelrug Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 1. Kansen voor iedereen 3 2. Een gezonde en groene toekomst 3 3. Wonen, leven

Nadere informatie

Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015

Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015 Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015 Oud-Beijerland, 24 en 25 oktober 2015 D66, PvdA & GroenLinks Aanleiding Op 4 november wordt de Begroting 2015 in de gemeenteraad van Oud-Beijerland behandeld.

Nadere informatie

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan KRANT DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI 2018 De Bloemenbuurt in Didam is écht toe aan vernieuwing Kijk ook op bloemenbuurtdidam.nl In de Bloemenbuurt

Nadere informatie

Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014

Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014 Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014 Aantekeningen thema Maatschappelijk Vastgoed Functie kerk: Belangrijk: Trouw en rouw blijven behouden Beperkte functie nu zijn

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

Bijlage bij de regels: Landschappelijke inpassingsplannen

Bijlage bij de regels: Landschappelijke inpassingsplannen Bijlage bij de regels: Landschappelijke inpassingsplannen Binnen de voor Groen Landschappelijke inpassing aangewezen gronden dient de landschappelijke inpassing in de vorm van groenvoorzieningen met een

Nadere informatie

KERNEN LEEFBAAR HOUDEN VOOR ELKAAR

KERNEN LEEFBAAR HOUDEN VOOR ELKAAR KERNEN LEEFBAAR HOUDEN VOOR ELKAAR In de kleine dorpen vormt de school de basis van het dorp. De SP is voor behoud van de basisscholen in alle kernen. Omdat vooral ouders en kinderen het meest betrokken

Nadere informatie

Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen

Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen Onderzoek: Gemeenteraadsverkiezingen Publicatiedatum: 7-3- 2014 Over dit onderzoek Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 7000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek,

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen?

Op zich goed, ik bekijk gedurende het jaar wel hoe het bevalt. Daar heb ik geen zin in, wilt u mij van de enquêtelijst verwijderen? Uitslagen enquêtes onder HVB-leden Een keer per maand stuurt HVB een korte enquete uit. In 2018 houden we hiermee een proef onder 100 van onze leden. Eind 2018 evalueren we het resultaat. Hieronder vindt

Nadere informatie

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 45

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 45 Inhoud SCHOOL INFORMATIE... 2 Onderwerp: MR Josefschool Overloon... 3 Onderwerp: Kleding schakelklas... 5 Onderwerp: Respectwerkgroep zoekt enthousiaste en positieve ouders... 6 OVERIGE INFORMATIE... 7

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Bijlage bij de regels: Landschappelijke inpassingsplannen

Bijlage bij de regels: Landschappelijke inpassingsplannen Bijlage bij de regels: Landschappelijke inpassingsplannen Binnen de voor Groen Landschappelijke inpassing aangewezen gronden dient de landschappelijke inpassing in de vorm van groenvoorzieningen met een

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma

Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag kiezen op welke politieke partij hij of zij stemt. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen bepalen wat er gebeurt. En

Nadere informatie

Zeeland. De partij zal sociale windmolens actief stimuleren, ook solitair staande sociale molens.

Zeeland. De partij zal sociale windmolens actief stimuleren, ook solitair staande sociale molens. CDA 2050: 95% CO2- Ja. Windenergie doet het goed in. Dat is onder andere te zien op en rond de stormvloedkering met zijn vele grote windmolens in het landschap. Nieuw voor is de kleinschalige windenergie

Nadere informatie

FeelGood Park EEN NATUUROASE ONDERNEMINGSPLAN

FeelGood Park EEN NATUUROASE ONDERNEMINGSPLAN FeelGood Park EEN NATUUROASE ONDERNEMINGSPLAN WAT In park Meerhoven, een natuuroase aan de rand van Eindhoven, starten wij een duurzame horecagelegenheid aan het water. We richten ons op vers, biologisch,

Nadere informatie

1 Brengt u dit jaar een bezoek aan de Rooise Kermis?

1 Brengt u dit jaar een bezoek aan de Rooise Kermis? Kermis Van 23 tot en met 27 augustus wordt de Rooise kermis gehouden. 8 7 6 1 Brengt u dit jaar een bezoek aan de Rooise Kermis? 72% 5 4 9% 19% Ja Nee Weet ik nog niet 1 Hangt ook van het weer af 1 Um

Nadere informatie

December 2017 Jaargang 14 Nummer 3

December 2017 Jaargang 14 Nummer 3 Fractieflits December 2017 Jaargang 14 Nummer 3 INHOUD 1. Omgevingsvisie vastgesteld 2. Lelystad Airport 3. Flevotop 4. Bezoek Brussel 5. Landschapsbeheer 1. Omgevingsvisie vastgesteld In november is door

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

Pimp een Windmolen! Droommachine http://droommachine.braintrigger.nl

Pimp een Windmolen! Droommachine http://droommachine.braintrigger.nl Pimp een Windmolen! Windmolens wekken schone energie op. Maar sommige mensen zijn tegen windmolens. Ze vinden dat ze niet goed in de omgeving passen, dat ze het landschap verontreinigen. En ze zijn bang

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus Fleringen Fleringen start dit najaar met het maken van een Dorpsplan

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst Bijlage 4 Verklarende woordenlijst Ambtenaar persoon die een baan heeft bij de overheid Amendement de Tweede Kamer wil iets aan een voorstel voor een wet veranderen B en W de burgemeester en de wethouders

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

BLZ: 1 * = LAATSTE PRIJS # = BEDRAG IS GERESERVEERD

BLZ: 1 * = LAATSTE PRIJS # = BEDRAG IS GERESERVEERD SAM-E-B-&-O, wedvlucht: A30-DAX, vr 29-jul-2011 12:00 uur, duiven: 137, deelnemers: 21 NO V.PR NAAM INZL WOONPLAATS AD AFSTAND JR-RINGNR GT D-ZUIV-TYD M/MIN POUL BEDRAG PUNTC NOV ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De projectenlijst idop Woensdrecht Bijlage II

De projectenlijst idop Woensdrecht Bijlage II De projectenlijst idop Woensdrecht Bijlage II Het integraal dorpsontwikkelingsplan (idop) Woensdrecht bevat een ontwikkelingsvisie van en voor Woensdrecht met een Leefbaarheidsagenda. De leefbaarheidsagenda

Nadere informatie

Implementatieplan. Toekomstbestendig accommodatiebeleid gemeente Eersel Het belang van contact

Implementatieplan. Toekomstbestendig accommodatiebeleid gemeente Eersel Het belang van contact Implementatieplan Toekomstbestendig accommodatiebeleid gemeente Eersel 2017-2020 Het belang van contact Team Welzijn (L. van der Heijden/J. Prins) 28 juni 2017 Corsanr. 16.20733 1 Inhoudsopgave Aanleiding

Nadere informatie

Geldrop-Mierlo bouwt aan een groene wijk

Geldrop-Mierlo bouwt aan een groene wijk Geldrop-Mierlo bouwt aan een groene wijk Heerlijk wonen, werken, leven en recreëren? In Luchen, waar anders! Als u straks door Luchen fietst, ziet u een mooie, groene wijk. Ruim opgezet. Een wijk die past

Nadere informatie

Platform voor Mensen met een Beperking gemeente Eersel

Platform voor Mensen met een Beperking gemeente Eersel Platform voor Mensen met een Beperking gemeente Eersel Verslag Algemene Leden Vergadering gehouden op 14-12-2016 Aanwezig: Afwezig: Gast: Thjeu Houben, Jenny Verbeek, Gerard Keeris, Mieke Hendriks, Carla

Nadere informatie

Opening en welkom door Henk Geluk Voorstellen Presentatie project door de initiatiefnemers Ervaringen vanuit Friesland door Ron Koopal en Pieter Thys

Opening en welkom door Henk Geluk Voorstellen Presentatie project door de initiatiefnemers Ervaringen vanuit Friesland door Ron Koopal en Pieter Thys Opening en welkom door Henk Geluk Voorstellen Presentatie project door de initiatiefnemers Ervaringen vanuit Friesland door Ron Koopal en Pieter Thys Faber Pauze Vragen en discussie Mening peiling Mededelingen

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA

VERKIEZINGSPROGRAMMA VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 MIDDEN-DRENTHE Midden-Drenthe Duurzaam en Sociaal Dat is waar we naar streven als GroenLinks Midden-Drenthe. In het sociale en duurzame akkoord, van de coalitie waarvan wij

Nadere informatie

Uitslag 64 Gien Samenspel De Kempen totaal Jonge duiven fond

Uitslag 64 Gien Samenspel De Kempen totaal Jonge duiven fond Uitslag 64 Gien Samenspel De Kempen totaal 13-09-2014 Jonge duiven fond Lossing: 10:00:00 Wind: noord Aantal duiven: 833 Aantal deelnemers: 61 Prs Vlg Naam Woonplaats NPOnr Mee Get Afstand Ringnr Zuiver

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren Wilt u 5 minuten nadenken over ons Geesteren? Pagina 1 van 7 Vragenlijst Dorpsplan Plus Geesteren Vragenlijst Dorpsplan Plus Geesteren Geesteren start dit najaar

Nadere informatie

Meneer de voorzitter,

Meneer de voorzitter, Meneer de voorzitter, Als we de laatste tijd iets geleerd hebben, dan is het dat samenwerking in deze tijd van crisis essentieel is. We zien dat in de internationale politiek, waar verschillende Europese

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. okale artij ergeijk

Verkiezingsprogramma. okale artij ergeijk Verkiezingsprogramma okale artij ergeijk 2018-2022 Inleiding. De Lokale Partij Bergeijk is een onafhankelijke partij, die de belangen van alle inwoners van de gemeente Bergeijk wil behartigen. LPBergeijk

Nadere informatie

TJUCHEM. Dorp met een visie

TJUCHEM. Dorp met een visie TJUCHEM Dorp met een visie 2017-2027 Inhoud. Inleiding. Blz. 1 Plan van aanpak dorpsvisie 2017 2027. Blz. 2 Zwakke en sterke punten van Tjuchem. Blz.3 Kansen en bedreigingen voor Tjuchem. Blz.4 Visie verkeer.

Nadere informatie

Gemeente Dronten MijnBurgemeester. Een nieuwe burgemeester voor Dronten

Gemeente Dronten MijnBurgemeester. Een nieuwe burgemeester voor Dronten Gemeente Dronten MijnBurgemeester Een nieuwe burgemeester voor Dronten De gemeente Dronten is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners

Nadere informatie

Uitnodiging 6 oktober Zin in werk

Uitnodiging 6 oktober Zin in werk September 2014 Roodspraak Uitnodiging 6 oktober 2014 Zin in werk Locatie: Bastion (Promens Care, begane grond) Aanvang: 19.30, zaal open 19.10 uur Op 1 januari 2015 treedt de participatiewet in werking.

Nadere informatie

Blik op Leidschendam-Voorburg 2020

Blik op Leidschendam-Voorburg 2020 Blik op Leidschendam-Voorburg 2020 Een toekomstvisie voor Leidschendam-Voorburg De voormalige gemeenten Leidschendam en Voorburg kennen elk een eeuwenlange historie. Als gefuseerde gemeente gaat Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Beuningen Advisering Ruimtelijke Kwaliteit. Beuningen! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Beuningen

Beuningen Advisering Ruimtelijke Kwaliteit. Beuningen! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Beuningen Jaarverslag Advisering Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Federatieplan Windenergie Wind werkt voor Flevoland

Federatieplan Windenergie Wind werkt voor Flevoland Federatieplan Windenergie Wind werkt voor Flevoland Lelystad, juli 2014 Het plan Het Federatieplan Windenergie bestaat uit onderlinge afspraken tussen bewoners, grondeigenaren en windmoleneigenaren in

Nadere informatie

Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor.

Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor. Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor. Gemeente Belangen Korendijk Gemeente Belangen Korendijk

Nadere informatie

Partij van de Arbeid Utrecht Provinciale Statenverkiezingen 2019

Partij van de Arbeid Utrecht Provinciale Statenverkiezingen 2019 Rob van Muilekom (Amersfoort) #1 Lijsttrekker Provinciale Staten Als volksvertegenwoordiger zoek ik contact met de inwoners van Utrecht. Met de senioren die strijden voor het behoud van de bushalte en

Nadere informatie

De openbare commissieavond begint om uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Eersel.

De openbare commissieavond begint om uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Eersel. BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS De besluiten die genomen zijn in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders zijn te vinden op onze website www.eersel.nl. Besluiten

Nadere informatie

Verloop van de coalitieonderhandelingen 2014

Verloop van de coalitieonderhandelingen 2014 Verloop van de coalitieonderhandelingen 2014 Inleiding De afgelopen weken zijn er allerlei berichten verschenen in de media over het verloop van de coalitieonderhandelingen. Normaal gesproken zijn wij

Nadere informatie

Besturen doen we samen (deel 2: verdere invulling)

Besturen doen we samen (deel 2: verdere invulling) Besturen doen we samen Agenda bijeenkomst 1 (Korte) terugblik notitie en infographic: herkenbaar? Iets gemist? 2 Vervolgstappen Besturen doen we samen 3 Opdracht vervolg 4 Aan de slag Lokale kwaliteit

Nadere informatie

Bijdrage Raadsvoorstel Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein.

Bijdrage Raadsvoorstel Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein. Bijdrage Raadsvoorstel Renovatie gemeentehuis en het Raadhuisplein. Datum: 18-12-2018 Haci Erdogan: Fractie voorzitter van de PVDA Alblasserdam Voorzitter, Vorige week tijdens de commissie vergadering

Nadere informatie

Conclusie kort samengevat: Veiligheid voor langzaam verkeersbrug!

Conclusie kort samengevat: Veiligheid voor langzaam verkeersbrug! De Groene Corridor langzaam verkeersbrug Wilhelminakanaal Als eerste zullen we enkele kanttekeningen plaatsen bij de Groene Corridor. Vervolgens komt onze enquête aan bod en tot slot zullen we enkele conclusies

Nadere informatie

aanval het verval

aanval het verval www.ouderkerk.pvda.nl aanval op het verval Inhoud 1. Inleiding 3 2. Een gemeentebreed probleem 3 3. Verpaupering 3 4. Rol van de gemeente 3 5. Waaraan moeten panden voldoen? 4 6. Mogelijkheden van gemeenten

Nadere informatie

V E R K I E Z I N G S P R O G R A M M A

V E R K I E Z I N G S P R O G R A M M A V E R K I E Z I N G S P R O G R A M M A 2018-2022 WESTSTELLINGWERFS BELANG UW BELANG! HEEFT U OOK GENOEG VAN POLITIEKE SPELLETJES? STEM WB! Wij staan voor eerlijke, laagdrempelige politiek waarbij wij

Nadere informatie

WAT VIND JIJ BELANGRIJK?

WAT VIND JIJ BELANGRIJK? WAT VIND JIJ BELANGRIJK? Inkomen? Werk? Onderwijs? Zorg? Wonen? MAAK DAN EENS KENNIS MET PVDA/GROENLINKS Wij zijn constructieve mensen die kiezen voor progressieve, sociale en duurzame politiek in Zeewolde.

Nadere informatie

CONCEPT STEDELIJK PLAN. Amersfoort

CONCEPT STEDELIJK PLAN. Amersfoort CONCEPT STEDELIJK PLAN Amersfoort Amersfoort, 9 november 2016 INLEIDING De gemeente Amersfoort werkt wijkgericht, met als basis een wijkplan en stedelijk plan. In de plannen beschrijven we de doelen en

Nadere informatie

Openbaar. Onderwerp Deelname Stichting Economie & Werk. Portefeuillehouder J. Zoetelief

Openbaar. Onderwerp Deelname Stichting Economie & Werk. Portefeuillehouder J. Zoetelief Openbaar Onderwerp Deelname Stichting RvN@ Programma BW-nummer Economie & Werk Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Met onze deelname in de Stichting Rijk van Nijmegen (RvN@) willen we samen met

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Haaren Gemeenteraadsverkiezingen Voor sterke dorpen die we goed gaan doorgeven!

Verkiezingsprogramma CDA Haaren Gemeenteraadsverkiezingen Voor sterke dorpen die we goed gaan doorgeven! Haaren BiezenmortelEschHelvoirtHaaren Verkiezingsprogramma CDA Haaren Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Voor sterke dorpen die we goed gaan doorgeven! Sterke dorpen zijn vitaal, levensvatbaar, duurzaam en

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, de heer Ad van de Sande.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, de heer Ad van de Sande. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 25 november 2014 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8 All you need is Lijst 8 Van Belangengroep naar LOF De molen van heeft altijd in het logo van de Belangengroep gestaan. Herkenbaar en beeldbepalend naast de Kerk. Dat is onze molen Luctor et Emergo en daar

Nadere informatie

SAMENVATTING Verkiezingsprogramma

SAMENVATTING Verkiezingsprogramma SAMENVATTING Verkiezingsprogramma 2010-2014 www.beuningennuenmorgen.nl INLEIDING Beuningen Nu & Morgen (BN&M) is de enige lokale partij in onze gemeente Beuningen die aan de komende verkiezingen deelneemt.

Nadere informatie

Meer weten over Move?

Meer weten over Move? Meer weten over Move? Hoe laat je kinderen ontdekken dat ze de wereld kunnen veranderen? Kinderen kunnen meer dan ze denken. Dat moeten ze wel eerst ervaren. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend.

Nadere informatie

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u?

/ Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? 2015-072/72015 Een bewonerscommissie opzetten Iets voor u? Meedenken en meedoen De woning waarin u woont maakt deel uit van een groter geheel, een zogenoemd complex. In zo n complex hebben de bewoners

Nadere informatie

PERSPRESENTATIE D66 VERKIEZINGSPROGRAMMA GEMEENTERAAD VENLO 2014

PERSPRESENTATIE D66 VERKIEZINGSPROGRAMMA GEMEENTERAAD VENLO 2014 PERSPRESENTATIE D66 VERKIEZINGSPROGRAMMA GEMEENTERAAD VENLO 2014 29 november 2013 Theater De Maaspoort - WELKOM Rutger Gielen Bestuurslid D66 Campagneleider GR14 Agenda 1. Kernwaarden D66 2. Kennismaking

Nadere informatie