Algemene Ledenvergadering WV de Schinkel d.d. 26 november 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Ledenvergadering WV de Schinkel d.d. 26 november 2010"

Transcriptie

1 Algemene Ledenvergadering WV de Schinkel d.d. 26 november uur precies: opening, welkomstwoord en voorstelrondje voor de nieuwkomers. Achter de bestuurstafel: Indra Rooijens, secretaris, Lilly Berensen, penningmeester, Theo Evers, havencommissaris, Fred Cassee, algemeen commissaris, Coos Verweij, wedstrijdcommissaris, Paul Beving, voorzitter. Ren Sluis onze schepencommissaris zit als adviseur van een aantal ziekenhuizen in India Een verzoek aan de vergadering te gaan staan en een moment stilte in acht te nemen ter nagedachtenis aan iemand die uiterst kortstondig maar zeker een aangenaam lid is geweest van onze vereniging: Vrijheidszeiler Kees van der Pompe 2. Mededelingen Afmeldingen: de volgende leden hebben zich voor deze ALV afgemeld: Jan Jetzetsiek, HarmJan Volkers, Margreet Kok, Wim Punt, Jan Sorber, Age en Esmé Lindenbergh-Krabbendam, Diederik en Marjolein van Meer Vernhout, Luud Schopmeijer, Floor Vermeulen. Voor de aanwezigen gaarne aandacht voor de presentielijst De uitnodiging voor deze vergadering is geplaatst in Ruimte nr. 3, pagina 37. De verschillende vergaderstukken zijn te vinden geweest in deze Ruimte en op de website. Vaststelling van de agenda Lia Cassee Sluijter heeft twee punten aangemeld ter bespreking vanavond: de werkpret en de ballotage. Voorstel deze toe te voegen aan de agenda na punt 6 als 6a en 6b. 3. Notulen van de ALV d.d. 19 april 2010 Tekstueel geen opmerkingen. Inhoudelijk: geen opmerkingen. Waarmee de notulen zijn goedgekeurd, met dank aan de secretaris. 4. Ingekomen stukken Er zijn geen ingekomen stukken. 5. Goedkeuring definitieve begroting 2011 Begroting voor het verenigingsjaar 2011 Netto omzet (liggelden, contributies, ark, advertenties, kantine ,00 doorberekening stroomverbruik) lnkoopwaarde omzet , ,00 Huisvestingskosten ,00 (huur, gas, water, licht etc.)

2 Verkoopkosten 1.000,00 (representatie, reis en verblijfkosten) Autokosten 100,00 (km-vergoeding) Kantoorkosten ,00 (drukwerk,porti,contributie, rep.onderhoud inventaris) Algemene kosten 5.500,00 (verzekeringen, administratiekosten) ,00 Aflossing schulden ,00 Achterstallig onderhoud ,00 115,000,00 Er zijn naar aanleiding van deze begroting geen opmerkingen. Deze wordt met dank aan de penningmeester goedgekeurd. 6. Tarieven 2011 Onze penningmeester Lilly memoreert dat normaliter de prijs met 5% zou moeten stijgen. Echter de vereniging heeft het afgelopen jaar de nodige financiele meevallers gehad. Het voorstel is om de prijsindex te volgen, hetgeen een verhoging van 2,5% inhoud. De vergadering stemt razendsnel toe. 6a: De werkpret Er zijn de nodige vragen over het hoe en wat en wie bij de werkpret. Het bestuur hanteert de regels strakker. We mogen gerust stellen dat de werkpret inmiddels leuk is geworden. Heino de Jong refereert aan de voorjaarsvergadering van 2006 waar besloten zou zijn dat leden die geen boot op de haven hebben niet werkpretplichtig zijn. Petra Kaupman vraagt zich af of het mogelijk zou moeten worden lid te kunnen worden zonder werkpretverpichting. Er zijn meerdere leden die zich af vragen of dit ook nog moet voor leden die al meer dan 25 jaar lid zijn. Ipo de Vos vraagt of er ook ontheffing mogelijk is op geografische reden ( zeer ver weg wonen). Theo oppert de boete te verdubbelen en zo nodig een royement. Het bestuur heeft ten allen tijde een oor voor hen die om welke reden dan ook voor ontheffing in aanmerking denkt te komen. Of het nodig is om zoals Pim Schregel voorstelt hiervoor een beoordelingscommissie in te stelen is de vraag. 6b: De ballotage Het bestuur heeft met succes een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd voor nieuwe leden. Het is de bedoeling dit twee maal per jaar te doen, eenmaal in het voorjaar en een keer in het najaar. Altijd plusminus twee weken voor de ALV s.

3 Lia Casse vraagt zich af ogf het niet raadzaam is toch de ballotage commissie te laten bestaan. Zodat bij geschillen het bestuur kan beslissen. Theo Koster stelt voor voorafgaand aan zo n bijeenkomst toch een ballotagegesprek te houden. Ipo de Vos wil weten hoe hij een kennis lid kan maken. Jaap Homan (voormalig lid van de opgeheven ballotage commissie) memoreert nog even dat zoals het tot voorheen ging het bestuur op voordracht van de ballotagecommissie overging tot aanname. Dus hetzelfde als nu met centrale meeting uur Pauze 7. Stand van zaken ven: De secretaris leest het verslag van de schepencommissaris voor: Verslag 2010 Schepencommissaris wv de Schinkel Het was even wennen, want wat het werk van een schepencommissaris inhoudt was niet op voorhand duidelijk. Immers wat houdt het letten op de schepen op? Maar geholpen door mijn voorgangster, de havencommissaris en de andere bestuursleden begon het geleidelijk aan helder te worden. Zorgen voor de plaatsen in de haven voor het zomerseizoen en het toewijzen van de plekken in de loodsen, op de kant en in de haven voor het winterseizoen. Daarnaast er ook een oogje op houden dat de boten er goed onderhouden bij liggen. Dat zijn de taken en daar gaat dan ook dit verslagje over. De zomerplaatsing was al goed gedaan dus daar had ik geen omkijken naar. Wel is het duidelijk dat het bijhouden van waar welk schip ligt best enige inspanning vereist, ook omdat schippers soms met elkaar ruilen of nog andere redenen voor verschuiving. De bedoeling is om daar wat scherpere afspraken over te maken. Niet om iets om wat met wederzijds goedkeuren gebeurd op de voorhand te verhinderen, maar wel om alle gegevens netje bij elkaar te hebben en te houden. Snel bleek dat de liefde voor het schip niet automatisch inhoudt dat het schip er goed bij ligt. Maar aan de oproep tot schoonmaak gaven nagenoeg allen gehoor en zagen ook die schepen er weer goed uit. Dat bij de werkpret voor een paar schippers de boot schoongemaakt werd maakt een vereniging tot een echte vereniging. Kortom een mooie ervaring. Wat betreft de winterstalling ben ik een ervaring rijker. Van eind juni tot eind september druppelen de aanvragen binnen. Opvallend was, dat de aanvragen, die na 15 september zijn ontvangen allemaal een datum hadden van voor 15 september en dat voor sommigen schepen de aanvraag nog steeds niet boven water is gekomen. Dat toch bijna alle aanvragers een plek in de loods gekregen hebben, mag een wonder van inpaskunst heten. De hellingploeg verdient dan ook alle lof. Voor sommige schippers is plaatsing een vanzelfsprekendheid, omdat zij immers al jaren in de loods liggen. Begrijpelijk, maar door het stijgend aantal boten moeten de regels in 2011 wat dwingender toegepast worden, want aan het passen en meten komt een eind. Hetzelfde geldt voor de kleine loods. Vol is echt vol.

4 Bij het schrijven van dit verslag is de plaatsing op de kant bijna afgerond en liggen geleidelijk aan alle winterschepen weer in de haven. In december zal alles nog eens goed nagegaan worden, maar daar verwacht ik geen problemen bij. Wat aandacht vereist zijn de schepen die om een of andere reden niet goed beheerd op de kant liggen te liggen. De bedoeling is in de komende maanden te proberen een goede oplossing te vinden voor deze schepen. Hoewel de aanvraag procedures in het algemeen goed gevolgd worden zal ik toch met een paar voorstellen komen om hier en daar het iets aan te scherpen. Het formulier is goed, maar soms is het niet duidelijk wat precies gewenst wordt. De keuzes moeten wat scherper onderscheiden worden om verwarring te voorkomen. Nieuw is dat er pas na van ontvangst een ontvangstbevestiging door de schepencommissaris uitgegaan mag worden dat de aanvraag is aangekomen. Ofwel: indien niet binnen twee weken een bericht van ontvangst wordt ontvangen dan moet de aanvrager nagaan of de aanvraag is ontvangen. Het was voor mij soms een verrassing wie een aanvrage had ingediend, maar waarvan het formulier ergens was blijven steken. Ofwel: geen formulier, zeker geen plek, indeling op basis van binnenkomst, zelf vaststellen van ontvangst na twee weken en zelf verantwoordelijk voor de gegevens van het schip. Bij het aanvullen van de gegevens vanuit onze ict-systeem bleken niet alle gegevens te kloppen en soms zelf te ontbreken. Ook dat lijkt mij een verantwoordelijkheid van de leden zelf. Ik ben nu zes maanden bezig als schepencommissaris en na een gewenning zoals ik in het begin heb aangegeven begin ik me nu een beetje op mijn gemak te voelen. Dank voor de steun en de samenwerking in de afgelopen maanden. Het verslag wordt met applaus ontvangen. Marja Bosman stelt aan de schepencommissaris de vraag of er in 2011 nieuwe stikkers komen. Lilly Berensen penningmeester had al eerder iets gemeld over de tarieven maar heeft nog een paar zaken die de aandacht verdienen. De facturen komen waar mogelijk per De boekhouding wordt nu bijgehouden in e-captain De meevallers die een lagere tariefsverhoging mogelijk maken zijn: De opbrengst van sail 4Kids Het Schipholfonds met 3500 Het OZB WOZ bezwaar is toegekend De WOZ is naar beneden bijgesteld Afvalheffing is geretourneerd DMO betaalde de OZB retour De ecotax is via de KNMC teruggekomen En last but not least er is op 5 euro na euro passantengeld binnengekomen Al met al gaat het lekker, aldus Lillly. De vergadering waardeert dit met applaus.

5 Verslag Havencommissaris Beste Schinkelaars, Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik met veel plezier zeggen, dat wij met ons allen veel hebben gepresteerd. Vanaf de eerste werkpretdag in maart was de opkomst van de leden voor werkpretdagen steeds groter geworden met als hoogtepunt de werkpret op 23 oktober, 40 leden inclusief begeleiding. Mede door het actief werven door Lia Cassee en de verzorging van de deelnemers tijdens de lunches, die werden verzorgd door Wil van Spankeren en Fred Cassee, met steun van Jan Belderink, Floor, Thea en Mieke. Hierdoor kon veel achterstallig onderhoud worden weggewerkt. Een bloemlezing van een aantal verrichte klussen dit jaar: De aardgasaansluiting: Nadat in maart onze aansluiting op het aardgasnet een feit was, hebben wij Hans de Boer de opdracht gegeven om de gasaansluiting naar de woonark en het clubhuis te verzorgen. De uitvoering liet nog de hele zomer op zich wachten, omdat het gas in de propaantank moest worden opgemaakt. Ondertussen werden tijdens de werkpretdagen de geulen gegraven waar de gasleidingen in werden gelegd. Zwaar werk, soms bij slechte weersomstandigheden, maar de klus werd toch maar geklaard. Eind vorige maand was het zover. De propaangastank was leeg en werd opgehaald. Hans de Boer en Jan Mars, die de Cv-ketels van de woonark en de kantine moest aanpassen, hadden er inmiddels voor gezorgd, dat de woonark en het clubhuis waren aangesloten op het aardgas. Naast de aardgasaansluiting lagen nog enkele andere projecten te wachten. De vernieuwing van de passantensteiger, de steigers langs de binnenhaven, de Weststeiger en het vernieuwen van het hekwerk langs het Noordlandje. Vernieuwen van de steigers: Ten aanzien van het vernieuwen van de steigers zijn wij, in verband met de toekenning van subsidie, afhankelijk van de goedkeuring van het stadsdeel. Deze goedkeuring is nog niet binnen, omdat onze aanvraag van maart dit jaar ergens onderweg was zoekgeraakt. Gelukkig hebben wij de ontvangstbevestiging van de Dienst Matschappelijke Ondersteuning in ons bezit. Ik verwacht de goedkeuring nog voor het eind van dit jaar te krijgen, waarna een begin kan worden gemaakt met het vernieuwen van het slechtste gedeelte van de steigers achter de woonark. Alle boten die aan deze steiger lagen zijn inmiddels verplaatst. Vernieuwing hekwerk Noordlandje: De vervanging van het hekwerk langs het Noordland is in gang gezet. Ambtenaren van het stadsdeel hebben toegezegd, dat voor het eind van dit jaar een aanvang zal

6 worden gemaakt met het verwijderen van de beplanting en bomen tot op 2 meter van de erfgrens. Het nieuwe hekwerk zal daarna, in overleg en in samenwerking met ons, worden geplaatst. De kosten voor de aanschaf van het hekwerk zullen door ons en het stadsdeel worden gedeeld. Schilderwerk aan gebouwen: Onder leiding van Fred Cassee werd dit jaar veel schilderwerk verricht. Alle gebouwen staan goed in de verf, waardoor wij voor de toekomst alleen nog volgens een bepaald schema de gebouwen steeds voor een deel hoeven te verven. Het is altijd een feestje om te zien hoe Fred met de groep aspirant schilders eerst een rondje langs de objecten maakt voor zij aan het werk gaan. Verwaarloosde boten: Tijdens onze havenschouw van februari dit jaar, zagen wij, dat een aantal boten er nogal verwaarloosd bij lagen. Bij nader onderzoek bleek, dat een aantal leden, vanwege langdurige ziekte van henzelf of van hun partners niet in de gelegenheid waren om hun boot te verzorgen. Deze boten werden dan ook tijdens een van de werkpretdagen schoongemaakt. De leden, die om wat voor andere reden dan ook gewoon hun boot niet onderhielden zijn door de schepencommissaris aangeschreven om daar wat aan te doen. Opruimen en reinigen van de grote loods en opknappen van de huurkasten: Dit jaar lukte het ons om alle boten uit de grote loods te krijgen. Hierna is de loods schoongemaakt, waarbij alle vastgeplakte stukken krant, zeil, latten en stukken plastic van de balken van de kapspanten werden verwijderd. Kostte toch een hele werkpretdag werkinzet voor een man. Daarna werden de vervuilde huurkasten leeggemaakt en opgeknapt. Na het leegmaken bleef er toch nog zo n 2 kubieke meter vuil achter. Na het herstellen van de huurkasten was een blok kasten rijp voor de sloop. De kasten die gered werden, zijn daarna in vrolijke kleuren geverfd en van de grond af tegen de achterwand van de grote loods bevestigd. De meeste van deze 44 kasten zijn inmiddels verhuurd aan leden voor 8,50 per jaar. Afvoeren van de kapotte hydraulische lier en de aanschaf van een elektrische lier: Begin dit jaar bleek, dat de hydraulische lier kapot was gegaan. Reparatie was niet meer mogelijk. Vervolgens zijn wij op zoek gegaan naar een goede vervanging daarvan, want wij hadden nog maar een oude elektrische lier voorhanden en als deze ook nog eens kapot zou gaan hadden wij geen mogelijkheid meer om boten te kunnen hellingen. Bob Berensen vond een geschikte elektrische lier en nog voor het hellingen in oktober lukte het hem om elektra daarvoor aan te leggen en de lier op een verrijdbaar plateau te bevestigen. Deze lier heeft tijdens het hellingen van de boten haar nut meer dan bewezen. Het scheelt ons nu een hoop fysieke inspanning om met vier man de botenkar met een boot erop de grote loods in te duwen en naar de juiste plek te duwen.

7 Nu zijn slechts 2 man nodig om de botenkar te zonder fysieke inspanning te geleiden. Vervangen van de huidige rescue: Onze rescue was aan vervanging toe. Een aanvraag daarvoor bij het Schipholfonds leverde ons dit jaar een bedrag op van 3.500,00. Met dit geld gaan wij aan de slag om een geschikte vervanging voor de rescue te zoeken. Morgen nog een werkpret te gaan. Ik hoorde al van Lia, dat ik weer op meer dan 30 leden mag rekenen. Laten wij er een feestje van maken. De klussen zijn al weer voorbereid. Werken aan de haven houdt eigenlijk nooit op, maar ik ben blij met het resultaat van de laatste jaren. Theo Ook dit verslag wordt met applaus beloond - Fred Casse, algemeen commissaris, vraagt een ieder de site in de gaten te houden over de aankondigingen van evenementen. Verder versiert hij graag de werkpret. Tevens een oproep voor de komende wildmiddag. Vrijwilligers zijn welkom. En zegt het voort er komt weer een veiling aan. Paul Beving, brengt ter tafel dat de aanvraag voor subsidie voor de Weststeiger op dit moment zoek is bij het stadsdeel. Dat is even lastig want vervanging is dringend noodzakelijk. Voorts is de aanvraag voor extra huur van water bij de noordsteiger in behandeling bij het stadsdeel. Zo ook de aanvraag voor uitbreiding met het stuk grond, voorheen Linnenbank. De contacommissie vernieuwing hhreglement heeft nog niets van zich laten horen. 8. Uitreikingen, overhandigingen en aanbiedingen De redactie van de Ruimte heeft de mogelijkheid een prijs uit te reiken aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het blad. Deze prijs, een zwaar verzilverde Schinkel theelepel wordt dit jaar door de hoofdredacteur van het blad, Indra Rooijens, uitgereikt aan Theo Evers. Niet alleen zijn verslagen in de Ruimte maar ook voor zijn niet aflatende stroom verslagen van de werkzaamheden op de vereniging voor de site. Dank Theo. Jaap Homan vindt de inrichting van het clubhuis niet nautisch genoeg. Tijdens zijn afgelopen vakantie kwam hij een pracht van een model tegen van een regenboog. Mede namens Joachim Lok, Heino de Jong, Willem Kaupman Gerrit Bakker, Indra Rooijens, Carel Jan Vogels, Fred Cassée en Jaap Brouwer biedt hij dit model aan aan de vereniging. Voorts oppert hij dat het tijd wordt voor een welstandscommissie.

8 Jan Deutekom was samen met Jaap Bol in 1975 kampioen in de Vrijheid Jan is inmiddels zijn eigen Vrijheid aan het restaureren. De heren werden opgeschrikt door een advertentie waarin de 1425, de booi waarin zij ooit kampioeni werden te koop stond. Die moest op een of andere manier behouden blijven. Jaap mocht niet van zijn vrouw en Jan had al een project. Besloten werd om de boot toch te bemachtigen. Jaap schenkt hem samen met een jaar stalling aan de Schinkel. Dit is tevens de aftrap voor het ontstaan van de commissie verenigingsboten. Het bestuur roept hierbij vrijwilligers op zich te melden. Presentatie Jaap en Daniël Jaap Brouwer en Daniel Leenders laten zien hoe de grote loods vervangen kan worden met behoud van karakter. Zelfs een tweede hellingbaan vanuit de binnenhaven behoort tot de mogelijkheden. Het clubhuis krijgt ook een broodnodige update. Zij zullen de schetsen in het clubhuis laten hangen. 9. Ingekomen rondvraagpunten Er zijn vooraf geen rondvraagpunten aangemeld. Miep Blokzijl wil nog iets kwijt over de uitslagen van de najaarswedstrijd. De wisselprijs gaat dit keer naar de Rampallion van Jaap Homan. Marion Visser heeft nog twee vragen over de bardienst. Heeft iemand van 70+ vrijstelling en hoe zit dat als er maar één lid is. Ipo de Vos wil nog even van de gelegenheid gebruik maken om mensen op te roepen vooral in te zenden voor de Schouwprijs. Hij haalt een voorbeeld aan van Een prachtig model wat Egbert Blokzijl heeft gemaakt van zijn helaas verkochte tweemaster. Paul Boom pleit voor een papieren begroting. Of in de Ruimte of per post. Niet iedereen is digitaal! Ipo de Vos juicht het plan van de presentatie van Jaap en Daniel toe en vraagt wanneer er begonnen kan worden. In aansluiting hierop brengt Theo Koster de mogelijkheden van erfpacht nog even onder de aandacht. De vergadering wordt om uur gesloten Uw secretaris, Indra Rooijens

Dan verzoek ik u allen te gaan staan en een ogenblik stil te staan ter herinnering aan: dhr. Drost, Daphne de Jong en Henk Smit

Dan verzoek ik u allen te gaan staan en een ogenblik stil te staan ter herinnering aan: dhr. Drost, Daphne de Jong en Henk Smit 1. Opening: Welkomstwoord en voorstelrondje voor de nieuwkomers Achter de bestuurstafel: Indra Rooijens, secretaris, Lilly Berensen, penningmeester, Theo Evers, havencommissaris, Fred Cassee, algemeen

Nadere informatie

Opening: Welkomstwoord en voorstelrondje van het bestuur voor de nieuwe leden.

Opening: Welkomstwoord en voorstelrondje van het bestuur voor de nieuwe leden. NOTULEN ALV NR APRIL 2012 AANVANG 20.05 Opening: Welkomstwoord en voorstelrondje van het bestuur voor de nieuwe leden. Schinkelaars, ik verzoek u allen te gaan staan en stil te staan ter herinnering aan:

Nadere informatie

Een ogenblik stilte ter herinnering aan: Ruud Kemper, Mien Lodder en Froukje de Wilde

Een ogenblik stilte ter herinnering aan: Ruud Kemper, Mien Lodder en Froukje de Wilde Notulen ALV najaar 2009, 27 november 20.02 Opening: welkomstwoord en voorstelrondje Achter de bestuurstafel: Indra Rooijens secretaris, Lilly Berensen penningmeester, Theo Evers havencommissaris, Fred

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering 9-04-2014

Notulen algemene ledenvergadering 9-04-2014 Notulen algemene ledenvergadering Aanvang: 20.03 9-04-2014 1.Indra heet de leden hartelijk welkom op de voorjaars ledenvergadering van WV de Schinkel. En er vindt een voorstelrondje plaats voor de nieuwe

Nadere informatie

Notulen alv 23-11- 2012

Notulen alv 23-11- 2012 1. 1. Opening: 20.05 2. 2. Geachte leden hartelijk welkom op de najaars ledenvergadering van WV de Schinkel 1. 3. Een voorstelrondje voor de nieuwe leden Achter de tafel: Fred Cassee; algemeen commissaris,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 20 april Begroting 2018

Algemene Ledenvergadering 20 april Begroting 2018 Algemene Ledenvergadering 20 april 2018 Begroting 2018 Inhoud Toelichting op hoofdlijnen... 3 Begroting 2018... 3 Tarievenlijst... 4 Begroting 2018... 6 Toelichting op individuele posten... 7 Tarievenlijst...

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 12 mei 2017 Wv. De Schinkel - Jachthavenweg KJ Amsterdam.

Notulen Algemene Ledenvergadering 12 mei 2017 Wv. De Schinkel - Jachthavenweg KJ Amsterdam. 01 _Opening 20.05 uur: De voorzitter Indra Rooijens heet de leden hartelijk welkom op deze ledenvergadering van Wv de Schinkel. 02 Ingekomen stukken: Secretaris Carel Jan Vogels meldt de ingekomen stukken

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013

Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013 Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013 Aanwezig: 40 leden Afwezig m.k.: Margriet Hensema, Monique Lanjouw 1. Opening De voorzitter opent de

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 28-03-2009 Leden Artikel 1 1. Leden van de vereniging zijn personen van 18 jaar of ouder die zich schriftelijk hebben aangemeld overeenkomstig artikel 2 van de statuten. 2. Personen

Nadere informatie

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014

Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Surfvereniging Windkracht digitaal clubblad Oktober 2014 Deze aflevering: Van de voorzitter 3 Eindfeest op zaterdag 8 november 5 Klusdag op zaterdag 15 november 6 Activiteiten kalender 2014 7 Van de ledenadministratie

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief maart 2011 Nieuwsbrief maart 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief maart 2011 Barendrecht, 15-03-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus Aanwezig: circa 50 leden en het bestuur van de Vriendenvereniging:

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Door: Robbert Chartreuse van Dijk 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 SooS Verkopen... 4 Totale winst... 5 SooScom... 6 Mijn bestuursjaar... 7 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013

Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Bestuur 3 2. Doelstelling van de stichting 3 3. Vrijwilligers 4 4. Activiteiten van de stichting 4 4.1 Archiveren, Inventariseren en beschrijven

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Leden Aanwezig: Bestuur Aanwezig: Afwezig 21 leden (incl. bestuur) Joost Tinbergen (voorzitter) Peter Milders

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NUMMER 5

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NUMMER 5 NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2016 NUMMER 5 SECRETARIS A. Gisbertz Overlanderstraat 44 1445 DA PURMEREND 0299-649731 a.w.gisbertz@hetnet.nl HET FEEST VOOR ONS 50-JARIG BESTAAN ZAL IN 2017 WORDEN GEHOUDEN OP DE

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 25-03-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 25-03-2013 Datum: maandag 25-03-2013 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Buurtcentrum Sprang-Driessen Aanwezig: 19 van de 25 leden (volgens presentielijst) 1. Welkom en opening vergadering door de voorzitter Zie bijlage

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn.

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn. Beste allen, Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn. 18 oktober: het Grote Gymfeest november: lotenverkoop

Nadere informatie

Notulen najaarsvergadering

Notulen najaarsvergadering Notulen najaarsvergadering 9 december 2014 KNBB District West Brabant In: Huis Ten Halve te Roosendaal Opkomst: Uitgenodigd: 53 Verenigingen. Aanwezig: 35 Verenigingen. Afwezig met kennisgeving: 5 Verenigingen.

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Watersportvereniging Plettenburg

Jaarrekening 2017 Watersportvereniging Plettenburg Jaarrekening 2017 Watersportvereniging Plettenburg Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag Doelstelling... 3 Bestuurders... 3 Resultaatbestemming... 3 Totstandkoming jaarrekening... 4 1. Balans per 31

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

Verslag 1e ALV. 21 april Museumpaviljoen De Joon Westhavenkade

Verslag 1e ALV. 21 april Museumpaviljoen De Joon Westhavenkade Secretaris: secretaris@wsvvlaardingen.nl Watersportvereniging 'Vlaardingen' OPGERICHT 28 NOVEMBER 1931 GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT 9 MEI 1936 EN 14 NOVEMBER 1961 AANGESLOTEN BIJ HET WATERSPORTVERBOND

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN VOORBEDE Soms moeten gebeurtenissen en dingen met naam worden genoemd. Soms moet je de dingen meer openlaten, opdat iedereen zijn eigen ervaringen erin kan herkennen. De voorbede

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

Financieel verslag van de penningmeester 2008

Financieel verslag van de penningmeester 2008 Het bestuur van Watersportvereniging Rijn en Lek heeft het genoegen u uit te nodigen voor de Algemene Leden Vergadering op maandag 16 maart 2009 om 19.45 uur in het clubschip. De volgende huishoudelijke

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

BOTEN UIT HET WATER 2015 ZATERDAG 17 OKTOBER

BOTEN UIT HET WATER 2015 ZATERDAG 17 OKTOBER BOTEN UIT HET WATER 2015 ZATERDAG 17 OKTOBER WAT IS ER AL GEREGELD 1 UITNODIGING INSCHRIJVING VIA DE WEBSITE SCHUUR INDELEN HIJSVOLGORDE MAKEN DIVERSE AFSPRAKEN MAKEN MET: DE HAVENMEESTERS VAN DE GEMEENTE

Nadere informatie

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015

S(~DI~PI~N. NIEUWSIJlUEf NUMMElt 11,.JULI 2015 S(~DI~PI~N IN}IOUD Het roer gaat om Oproep De Droom van de schepencarrousel Doelstellingen Markante schepen in beweging Professionaliseren Nieuwe schepen Schepen carrousel en social media Donateur worden

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. Ontwikkeling ledenbestand en wachtlijst...2 3. 2014: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 4. Verantwoording bestuur...7 1 1. Voorwoord

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 6 2. Werkwoorden schrijven, een verhaal (1). 9 We missen iemand Werkwoorden: een begin 3. Werkwoorden

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Aanwezige bestuursleden: Rick van Westenbrugge, Dolf van Stappershoef en Ubbo Rommerts Afgemeld:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Augustus 2017 Droogte, hitte en regen, alles is onze tuinen deze zomer weer overkomen maar

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld.

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld. Administratiekantoor H.G.M. Verstappen Parklaan 18 3972 JZ Driebergen Tel. 0343-515621 Aan het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde p/a Zonnenburg 2 3512 NL UTRECHT

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 NUMMER 7

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 NUMMER 7 NIEUWSBRIEF OKTOBER 2016 NUMMER 7 SECRETARIS A. Gisbertz Overlanderstraat 44 1445 DA PURMEREND 0299-649731 a.w.gisbertz@hetnet.nl HET FEEST VOOR ONS 50-JARIG BESTAAN ZAL IN 2017 WORDEN GEHOUDEN OP DE OPRICHTINGSDAG

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief augustus 2015 Nieuwsbrief augustus 2015 Verslag Technische Commissie (TC) Fongersstede 18 augustus 2015 Verslag Technische Commissie (TC) Fongersstede 17 augustus 2015 Zoals in ons laatste verslag al aangekondigd hebben

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

3. Financieel jaarverslag

3. Financieel jaarverslag 3. Financieel jaarverslag 3.1. Algemeen Zoals zich al liet aankondigen is er in het afgelopen jaar een verlies gemaakt. Het resultaat over afgelopen boekjaar is - 1.614,14,-. Dit bedrag is gecorrigeerd

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Subsidieaanvraag. Aanvraagformulier subsidie voor een incidentele activiteit

Subsidieaanvraag. Aanvraagformulier subsidie voor een incidentele activiteit Subsidieaanvraag Aanvraagformulier subsidie voor een incidentele activiteit Ten behoeve van de aanvraag tot subsidieverlening moet gebruik worden gemaakt van dit aanvraagformulier tot subsidieverlening.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHC Krimpen

Nieuwsbrief MHC Krimpen NIEUWE NIEUWSBRIEF De redactiecommissie is bezig met het maken van een nieuw format voor een nieuwbrief. De oude vertrouwde Bullytin, hardcopy, is niet langer meer van deze tijd. Het nieuwe format zal

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

FORMAT 1 - Vrouwen gaan grenzen over.aan de eettafel Margreet van der Werf, juli 2015. Ook als afsprakenlijst geldt onderstaand schema.

FORMAT 1 - Vrouwen gaan grenzen over.aan de eettafel Margreet van der Werf, juli 2015. Ook als afsprakenlijst geldt onderstaand schema. FORMAT 1 - Vrouwen gaan grenzen over.aan de eettafel Margreet van der Werf, juli 2015 Ook als afsprakenlijst geldt onderstaand schema. Blz.1.1 Wat Wie Klaar voor Voortgang Nummer Datum bijeenkomst 1 Thema

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken.

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Nieuwsbrief Avéna Zomer 2015 Beste leden, Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Wat kunnen wij nu al zeggen? een beslissing over jullie aanvraag moet eerst besproken worden, maar er zijn wel enkele zaken die wij op voorhand kunnen vertellen:

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn

Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn Datum: vrijdag 4 februari 2011 Locatie: Clubhuis (21.00-23.00) Voorzitter: Mirjam Boon Notulist: Linda van der Hoorn Notulen 1. Opening De vergadering wordt geopend om 21.35u. Mirjam heet iedereen welkom.

Nadere informatie

Jaargang: 32 Nummer: 10/11

Jaargang: 32 Nummer: 10/11 Jaargang: 32 Nummer: 10/11 SUCCULENTA - nederlands-belgische vereniging van liefhebbers van cactussen en andere vetplanten HET VETBLAD Officieel orgaan van Succulenta afd. Amsterdam Opgericht 23 april

Nadere informatie

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging. FC 60 C 22 M 21 Y 10K PMS 549 FC 0 C 54 M 100 Y 0 K PMS 144 Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.nl

Nadere informatie

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam.

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Gezellig met ongeveer 15 personen naar Engeland om daar een lang weekend tegen elkaar te gaan darten en uiteraard

Nadere informatie

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 194.593 228.948 Eigen Vermogen 102.793 92.704 Clubhuis 18.127 27.295 Resultaat boekjaar -13.563 10.089 Inventaris 1.950 1.844 89.230

Nadere informatie