Opleiding Vakmanschap: Eco-verf 6-7 april 2017; juni 2017; september 2017; november 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleiding Vakmanschap: Eco-verf 6-7 april 2017; juni 2017; september 2017; november 2017"

Transcriptie

1 Viltwerkplaats Odijk Nieuwsbrief Nieuwe workshops en opleiding! Wil je vilten en verven? Met natuurlijke materialen? GFT papier of visleer maken? Dan ben je van harte welkom in de Viltwerkplaats Odijk. Op veler verzoek: workshopdata, exposites en evenementen tot en met de zomer van Kunnen we ons er lang op verheugen ;-). Opleiding Vakmanschap: Eco-verf 6-7 april 2017; juni 2017; september 2017; november 2017 Lang geleden bezat de kunstenaar de geheimen; nu wordt hij als eerste in onwetendheid gehouden over wat hij gebruikt. William Holman Hunt, toespraak voor de London Society of Arts Wil jij ook je eigen verf kunnen maken? Je eigen wol verven en stof decoreren met natuurlijke kleurstofen? Van planten? Zonder milieubelastende stofen? Pigmenten winnen uit goudsbloemen? Zeefdrukken met pure plantaardige verf die je zelf maakt? Uit een reseda verfad 14 kleuren halen? Dan ben je van harte welkom op de opleiding Vakmanschap: Ecoverf. Je leert je eigen kleuren te maken uit planten op heel verschillende manieren. En je leert hoe je er mee kunt werken. In april 2017 start de nieuwe opleiding Vakmanschap: Eco-verf. In vier blokken van twee dagen verdiep je je in natuurlijke kleurstofen. Een intensieve opleiding (ja, ook huiswerk) met een kleine groep deelnemers (max 8). De opleiding kost 850 inclusief materiaal (ook voor huiswerk), lunch en enkele warme maaltjden.

2 Workshops Vissenleer maken: 5 of 6 november We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren met twee milieuvriendelijke recepten de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tjdens de workshop kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. We beginnen om en ronden af om De dag kost 72,50 inclusief 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) en looistofen. Lunch, kofe, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers. Van schaap tot vilt: 19 november Op deze workshop maak je kennis met het hele traject van geschoren schapenwol tot en met vilt. En je maakt er niet alleen kennis mee: je gaat alle stappen zelf uitvoeren. We gaan wol wassen, kaarden en vilten. Je kunt experimenteren met heel veel wolsoorten. Als eindresultaat neem je je eigen gevilte "handboek" met verschillende wolsoorten mee. De kosten zijn 72,50 inclusief lunch, drinken en materiaal. We beginnen om en ronden af om Maximaal 6 deelnemers. Experiment meekrap: 21 januari 2017 Met meekrap kun je de prachtgste kleuren verven. En zelfs heel veel kleuren. Vandaag gaan we experimenteren met deze kleurstof: verfaden, extracten, pigmenten, kalk en citroen, we laten ons verrassen door de mogelijkheden! De kosten zijn 75,00 inclusief lunch, drinken en materiaal. We beginnen om en ronden af om Maximaal 6 deelnemers.

3 Beitsverf: 22 januari 2017 Een hele oude techniek opnieuw toegepast: beschilder je stof met verschillende beitsverven. Je ziet alleen maar wit en licht oranje moteven op je stof. Dompel de stof daarna in een verfad en je hebt multcolor textel! Zo kun je tot wel 14 kleuren uit een verfad halen. Tijdens de workshop leer je de beitsverf maken, een verfad maken en er mee te werken. De kosten zijn 75,00 inclusief lunch, drinken en materiaal. We beginnen om en ronden af om Maximaal 6 deelnemers. Samen slofen, kom je voeten invilten: 17 februari 2017 We gaan slofen maken om een mal. Je leert hoe je de mal moet berekenen. Iedereen ontwerpt zijn eigen slofen. Dan gaan we ze vervilten en laten de slofen krimpen. Elke slof wordt uiteindelijk passend om je eigen voet gevilt. Dat is nog eens een pasvorm! We hebben wel wat tjd nodig om al die voeten in te vilten. Dat betekent dat we om een uur of een herdersmaaltjd eten en dan verder gaan met de slofen pasklaar maken. De kosten zijn 95 inclusief lunch, herdersmaaltjd, drinken en materiaal. We beginnen om en ronden af om Maximaal 6 deelnemers. Blijf aan de oppervlakte, geef structuur aan je vilt: 26 februari 2017 We gaan de hele dag experimenteren met oppervlakte structuren. Je zou het ook 3d kunnen noemen. Hoe kun je je viltwerk levendiger maken door diepte in de oppervlakte van het vilt te creëren? Een dag vol nieuwe structuren. De kosten zijn 75,00 inclusief lunch, drinken en materiaal. We beginnen om en ronden af om Maximaal 6 deelnemers. Vissenleer maken: 10 maart 2017 We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren met twee milieuvriendelijke recepten de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tjdens de workshop kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. We beginnen om en ronden af om De dag kost 75,00 inclusief 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) en looistofen. Lunch, kofe, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 8 deelnemers.

4 Vilt & Vis lichtobject maken: 11 maart 2017 Tijdens de workshop vilten we een lampenkapje. Die gaan we openwerken. Met stukjes visleer gaan we de kap afwerken tot een prachtg lichtobject. We beginnen om en ronden af om De dag kost 85,00 inclusief 1 gelooide zalmhuid, een lampenkapje en wol. Je kunt het object thuis van een lamp voorzien. Lunch, kofe, thee en wat lekkers is inbegrepen. Maximaal 6 deelnemers. Kleur de dag blauw met indigo: 18 maart 2017 Op basis van twee verschillende recepten maken we indigo baden om wol en stof in te verven. En het zijn milieuvriendelijke recepten! We gaan stofen op verschillende manieren prepareren zodat er moteven ontstaan na het verven. De kosten zijn 82,00 inclusief lunch, drinken en materiaal. We beginnen om en ronden af om Maximaal 6 deelnemers. Plantafdruk op eieren I en II: 9 april 2017 We gaan prachtge eieren maken met plantafdrukken. Je kunt kiezen of je in de ochtend of in de middag komt. We beginnen in de ochtend om en ronden af om En we beginnen in de middag om en ronden af om Maximaal 8 deelnemers. De kosten zijn 30,00 inclusief drinken en materiaal. GFT papier : 23 april 2017 Van fruit en groente gaan we papier maken. Zoals een vel appelmoespapier. We gaan experimenteren met meerdere soorten puur GFT papier en mengsels daarvan met papier en andere bindmiddelen. De kosten zijn 75,00 inclusief lunch, drinken en materiaal. We beginnen om en ronden af om Neem een oude theedoek mee om je GFT papier mee naar huis te nemen. Maximaal 6 deelnemers.

5 Zomerschool Tuingeheimen: 23 augustus tot en met 25 of 26 augustus 2017 De zomerschool Tuingeheimen staat helemaal in het teken van natuurlijke kleuren uit de tuin. We gaan op verschillende manieren kleurstofen uit bloemen en bladeren direct overbrengen op stof en gaan verven met zelf gemaakte natuurlijke verf. En we maken hele bijzondere lappen stof door geverfde stof in te kleuren en te ontkleuren. Op de tweede avond kijken we een DVD van Michel Garcia. Met de opgedane kennis gaan we aan de slag. Na drie dagen workshop kun je nog een vierde dag blijven om alle geleerde technieken toe te passen en te combineren. Een werkdag om meters te maken! De zomerschool Tuingeheimen kost 285,00. Dat is voor drie dagen workshop inclusief materiaal, lunch, drinken en twee warme maaltjden. We beginnen elke dag om De eerste en tweede dag eten we samen. Op de tweede avond hebben we een avondprogramma. De werkdag (26 augustus) Meters maken kun je bijboeken voor 30,00. Voor deze dag neem je zelf stof mee. Bijvoorbeeld een T-shirt! Samen vilten, verven, GFT papier of vissenleer maken? Maak een afspraak! Dan spreken we een workshop voor jullie alleen af. Met zijn vieren, vijven, zessen of meer natuurlijk. De datum en inhoud van de workshop stemmen we van te voren af: op maat voor jullie. Prijs per persoon 75,00-95,00; afankelijk van het programma. Aanmelden De workshops zijn op de Burgweg 5, 3984 LK te Odijk (vlakbij Utrecht). Wil je een mail sturen naar als je wilt komen of meer informate wilt ontvangen?

6 Exposites en evenementen november Natonale Kunstdagen AHOY Roterdam november 2016 Handwerk- en Quiltdagen Nieuwegein december 2016 Exposite Kasteel Kinkelenburg Bemmel december 2016 Midwinterwol Winschoten februari 2017 Superdekunst Roterdam 1-2 april 2017 Viltexpo Eusebiuskerk Arnhem 4 juni 2017 Kunst op het Erf bij Viltwerkplaats Odijk juni 2017 Textelfestval de Weerribben Anja Schrik info@viltwerkplaats.nl Kijk mee op facebook: Anja Schrik en Viltwerkplaats Odijk Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Laat het me even weten!

Viltwerkplaats Odijk. Nieuwsbrief Workshops

Viltwerkplaats Odijk. Nieuwsbrief Workshops Viltwerkplaats Odijk Nieuwsbrief 1-2017 Workshops Samen vilten, verven, GFT papier of vissenleer maken? Maak een afspraak! Dan spreken we een workshop voor jullie alleen af. Met zijn vieren, vijven, zessen

Nadere informatie

Werkplaats voor kunst en ambacht

Werkplaats voor kunst en ambacht Werkplaats voor kunst en ambacht Anja Schrik Nieuwsbrief 4-2018 Inhoud: Winterschool Back to earth 28 en 29 december Viltproeverij avondcursus beginners: 21 januari tot en met 15 april Viltproeverij dagcursussen

Nadere informatie

ZOMER. op he t For t

ZOMER. op he t For t ZOMER op he t For t programma zomervakantie 2011 2 011 Onze Nieuwe Activiteiten! Papier Hier zelf papier maken Bouwen met modder Zin in zomer op het Fort De natuur-bso op Fort Lunet 1 is leuk. En deze

Nadere informatie

Creatief weekend wolvilten

Creatief weekend wolvilten Datum: 15 t/m 17 september Locatie: Belevingsboerderij De Nieuwenhof in Mill Creatief weekend wolvilten Hou je van creatief bezig zijn én ontspannen in een groene omgeving? Van 15 september tot en met

Nadere informatie

c. Waarom is het slecht voor het milieu om textiel weg te gooien bij het restafval?

c. Waarom is het slecht voor het milieu om textiel weg te gooien bij het restafval? Overal textiel! We zijn inmiddels een week verder. Hoe gaat het met het inzamelen van textiel? Zitten de bak en container van jullie school al helemaal vol? Kun je thuis bijna niet meer door de voordeur,

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 11-04-2019 Kalender 12/04: Koningsspelen 16/04: Cito eindtoets basisonderwijs 17/04: Cito eindtoets basisonderwijs 18/04: Cito eindtoets basisonderwijs en Paasviering Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Nadere informatie

WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN

WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF COUNTRY LIVING - A WAY OF LIVE CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN QUILTCURSUS VOOR BEGINNERS De eerste activiteit waarmee we

Nadere informatie

EXPOSITIE. 28 januari t/m 29 april Attie van den eergie. Cargila eultman. Hennie van t IJssel. Maandae t/m zatergidae openinestiden

EXPOSITIE. 28 januari t/m 29 april Attie van den eergie. Cargila eultman. Hennie van t IJssel. Maandae t/m zatergidae openinestiden EXPOSITIE 28 januari t/m 29 april 2019 Attie van den eergie Cargila eultman Hennie van t IJssel Maandae t/m zatergidae openinestiden Stouwdamswee 4 8096 ee Oldebrgioek www.kunstergioepdetaltergi.nl 1.

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten? Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten?* Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Les ontwerpend leren Het verfexperiment

Les ontwerpend leren Het verfexperiment Les ontwerpend leren Het verfexperiment Handleiding voor de leerkracht Link naar de digibordles en de werkbladen: c3.nl/ontdekchemie/lessen/verfexperiment In deze les maken kinderen zelf verf. Ze mengen

Nadere informatie

Activiteiten De Boeg & De Bobo s groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: de Olympische Zandspelen

Activiteiten De Boeg & De Bobo s groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: de Olympische Zandspelen groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Thema: de Olympische Zandspelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen van De Boeg en De Bobo

Nadere informatie

Deze zomervakantie is het thema Vakantieopvang Holy op tour

Deze zomervakantie is het thema Vakantieopvang Holy op tour Deze zomervakantie is het thema Vakantieopvang Holy op tour We gaan allerlei leuke activiteiten doen. Tijdens de zomervakantie is het vaak lekker weer en is het goed om afwisselende activiteiten te doen.

Nadere informatie

Het adres van Vakantieopvang Holy is: Baarnhoeve 4 in Vlaardingen.

Het adres van Vakantieopvang Holy is: Baarnhoeve 4 in Vlaardingen. Zomervakantieopvang bij Vakantie opvang Holy. Deze zomervakantie is het thema Vakantie opvang Holy op tour, en gaan we allerlei leuke activiteiten doen. Tijdens de zomervakantie is het vaak lekker weer

Nadere informatie

Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen.

Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen. Zomeratelier 2017 Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen. Zomeratelier mixed media zelfportret op doek Eerst

Nadere informatie

Basisschool Dr. Landman

Basisschool Dr. Landman NIEUWSBRIEF 16 17 MEI 2019 Basisschool Dr. Landman Kalender 20-05 Rijksmuseum bezoek groep 6 22-05 Schoolvoetbal toernooi groep 8 24-05 Portfolio 2 mee naar huis 27-05 Landmandag 28-05 Schoolreisje Beste

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

Activiteitenboekje november/december 2016

Activiteitenboekje november/december 2016 Workshop boekenleggers knutselen Vind je het ook vervelend als er vouwen in je mooie boek komen? Op deze middag gaan we met papier, schaar en lijm aan de gang om leuke boekenleggers te maken, zodat vouwen

Nadere informatie

Drijven en Zinken. Naam: Leeftijd: Datum:

Drijven en Zinken. Naam: Leeftijd: Datum: Drijven en Zinken Naam: Leeftijd: Datum: VOORSPELLEN Vraag 1 VERKLAREN (hypothese) Ik denk dat het rechter blok gaat drijven/ zinken omdat EXPERIMENTEREN Dit zijn de materialen die we gebruikt hebben:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 Randstad 21-29 1314 BE Almere www.kcrandstad.nl 036 53 323 99 Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 klik hier voor de on-line versie Wij wensen je een creatief en gelukkig 2015 Beste mensen, Hartelijk

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016. Workshop kunst met ijzerdraad. Workshop koekjes bakken. Workshop fruitshakes maken

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016. Workshop kunst met ijzerdraad. Workshop koekjes bakken. Workshop fruitshakes maken Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016 Workshop kunst met ijzerdraad Nadat je een zelfverzonnen figuur op papier hebt getekend, ga je hem nabuigen met ijzerdraad. Als dit goed gelukt is kun je er met draad

Nadere informatie

MEIVAKANTIE. Zomervakantie Meivakantie

MEIVAKANTIE. Zomervakantie Meivakantie Hoera, weer een heerlijk dagje Thialf! Voor de jongste kinderen is er een luchtkussen, pannaveldje, schminken, broodjes bakken en nog meer spelletjes. Dit wil je niet missen! Zorg voor sportieve kleding

Nadere informatie

Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha

Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha De Bron Nieuwsbrief 7, groep 1/2 April 2014 Wist u dat Mees al bijna jarig is? Op 18 april wordt hij 5! Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha We zijn begonnen met het oefenen van het Paasprogramma!

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 Buitenschoolse opvang Ondersteboven KION Zomertour 2014 14 juli t/m 22 augustus 2014 Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 E-mail bsoondersteboven@kion.nl Graag vóór 10.00 uur afmelden maandag

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Onze website

Nieuwsbrief. Onze website Nieuwsbrief Onze website Mei 2014 IN DIT NUMMER: Website 1 Data sportdagen en schoolreisje Bloesem op de Olmenhorst 1/2 De natuurclub gaat weer van start Sportservice Haarlemmermeer Olympia s kids tour

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 0-03 WAT DOEN WE IN DE HERFST? Jammer hè, dat de zomervakantie alweer voorbij is? Maar het is ook wel weer leuk om naar school te gaan en je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En om naar

Nadere informatie

Zomervakantie. Zomervakantie

Zomervakantie. Zomervakantie Thema Techniek en ik Techniek & ik is een educatief programma dat kinderen helpt spelenderwijs hun technische talenten te ontwikkelen. Deze week gaan we op allerlei manieren de thema's Water, Licht, Bouwen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN Opdracht 1 de groente pinnen de suiker de supermarkt Opdracht 7 Hoi Ramon! Ik eet graag rijst met kip. En ik drink altijd water bij het eten. Maar ik vind

Nadere informatie

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF Op het bedrijventerrein Zamenhofstraat in Amsterdam Noord huizen een aantal kunstenaars die regelmatig workshops en cursussen aanbieden aan volwassenen, kinderen

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

Thema: Welkom in de feesttent

Thema: Welkom in de feesttent 23 Juli 24 Juli 25 Juli 26 Juli 27 Juli De vakantie start goed met een kermis dag! Allerlei leuke spellen en activiteiten die gedaan kunnen worden en die je af kunt laten strepen op je stempelkaart. Vandaag

Nadere informatie

Naschools activiteitenaanbod

Naschools activiteitenaanbod Naschools activiteitenaanbod deel 4 B schooljaar 2012-2013 obs de Kiezel en de Kei obs de Overstap Voorwoord Molenwaard, februari 2013 Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van beide scholen, Vol trots

Nadere informatie

Zomervakantie activiteiten kalender thema: Een zomer vol plezier

Zomervakantie activiteiten kalender thema: Een zomer vol plezier Maandag 24-7-2017 Dinsdag 25-7-2017 Woensdag 26-7-2017 Donderdag 27-7-2017 Vrijdag 28-7-2017 Het schooljaar is omgevlogen en de zomervakantie gaat van start. Om alles deze vakantie mee te kunnen nemen

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

BSO Magazine Maart 2014

BSO Magazine Maart 2014 BSO Magazine Maart 2014 met o.a.: Recente activiteiten Bouwwerk van de maand Agenda 2 Experimenteren met Koekjes. Er is niets zo leuk als mogen experimenteren met eten. En dat hebben we gedaan met koekjes

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

VAKANTIE BSO 11 juli tot en met 19 augustus 2016

VAKANTIE BSO 11 juli tot en met 19 augustus 2016 VAKANTIE BSO 11 juli tot en met 19 augustus 2016 Welkom in het programmaboekje van de vakantie BSO. Dit jaar werken wij de hele zomervakantie met het thema Zon zee & strand Voor iedere dag hebben wij leuke

Nadere informatie

AANBOD 2016-2017 NATUURLIJK ONDERWIJS

AANBOD 2016-2017 NATUURLIJK ONDERWIJS AANBOD 2016-2017 NATUURLIJK ONDERWIJS KANT & KLAAR MAATWERK MOGELIJK 21ST CENTURY SKILLS Kinderen die spelen, beleven en ontdekken in de natuur worden creatiever en gezonder. Liesbeth Bronkhorst, directeur

Nadere informatie

Grafisch atelier friesland

Grafisch atelier friesland Grafisch atelier friesland cursusaanbod 2018 2019 Instapcursus 100,- incl. basismateriaal, excl. papier Max. 10 deelnemers Altijd al eens met grafiek aan de gang willen gaan, willen weten hoe dat nu allemaal

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 31 29 Juli tot en met 04 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

...het is vakantie! Koken is Kikkûh!

...het is vakantie! Koken is Kikkûh! ...het is vakantie! Koken is Kikkûh! Tijdens de zomervakantie gaan we volop genieten. We zijn gezond bezig, eten lekkere dingen en we gaan heel veel ontdekken. De Uitjes doen we onder voorbehoud van mooi

Nadere informatie

Fiberdaisy Art Margriet van Dam Groningerweg, Eelderwolde fiberdaisy@gmail.com +31625501332 www.fiberdaisy.nl

Fiberdaisy Art Margriet van Dam Groningerweg, Eelderwolde fiberdaisy@gmail.com +31625501332 www.fiberdaisy.nl Fiberdaisy Art Margriet van Dam Groningerweg, Eelderwolde fiberdaisy@gmail.com +31625501332 www.fiberdaisy.nl Wat is Afrikaans Lapverven? Lapverf is Afrikaans voor textielverf. Dit wordt in Zuid-Afrika

Nadere informatie

Week van de Opvoeding. Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' mei Ouderuitdagingen

Week van de Opvoeding. Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' mei Ouderuitdagingen Week van de Opvoeding Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' 16-23 mei 2017 Ouderuitdagingen Ouderuitdagingen, wat is dat? Tijdens de week van 16 tot 23 mei 2017 wordt er in Vlaanderen en Brussel

Nadere informatie

Lente en zomer programma 2015 Onder de Kersenboom

Lente en zomer programma 2015 Onder de Kersenboom Lente en zomer programma 2015 Onder de Kersenboom We hebben weer een mooi aanbod gemaakt met veel variatie. Het uitgangspunt van elke workshop is dat u uw werkstuk helemaal maakt in uw eigen stijl en sfeer.

Nadere informatie

...het is vakantie! Kinderopvang

...het is vakantie! Kinderopvang Kinderopvang...het is vakantie! We maken met z n allen Een reis rond de wereld ; de kinderen leren werelddelen en landen kennen. Zo doen we een high tea in Engeland, bekijken we de oceanen, zien we welke

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten Jeugdcentrum Goese Polder

Naschoolse activiteiten Jeugdcentrum Goese Polder Naschoolse activiteiten Jeugdcentrum Goese Polder Wanneer? Wat? Wie? Dinsdag 7 april 15.15 17.00 uur Woensdag 8 april 14.00 15.00 uur Woensdag 8 april 15.15 17.00 Maandag 13 april 15.15 17.00 uur Dinsdag

Nadere informatie

aantal pers activiteit omschrijving JANUARI

aantal pers activiteit omschrijving JANUARI ACTIVITEITENROOSTER JANUARI, FEBRUARI EN MAART 2018 Opgave voor de activiteiten kan via activiteiten@vechtgenoten.nl of door te bellen met 06-39032263. Kijk voor het meest actuele overzicht, openingstijden

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 28. Weekbrief Koningsspelen 2017

Paulus-Weekbrief 28. Weekbrief Koningsspelen 2017 Paulus-Weekbrief 28 Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Schooljaar 2016-2017 Week 16 Weekbrief 14-04-2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN Zondag 3: Maandag 4 Pup-up kaarten maken Woensdag 6 Gloeilamp versieren Donderdag 7 Pup-up kaarten maken Informatiebijeenkomst van Angela de diëtiste (avond) Zondag 10:

Nadere informatie

Zomervakantie. Zomervakantie. Pinata Papier Mache. Allerlei verschillende dieren maken van papier mache

Zomervakantie. Zomervakantie. Pinata Papier Mache. Allerlei verschillende dieren maken van papier mache Pinata Papier Mache. Allerlei verschillende dieren maken van papier mache Summer koken. Wat lijkt je allemaal lekker op de BBQ? Met z n alle gezellig spelletjes doen ( met water) Neem een handdoek mee

Nadere informatie

Cursussen Voorjaar 2016

Cursussen Voorjaar 2016 Cursussen Voorjaar 2016 Patchwork & Quiltcentrum Galerie de Ganzerik 1 Beste cursist, In dit document vindt u de cursussen die in het voorjaarseizoen van 2016 bij Galerie de Ganzerik beginnen. Op de website

Nadere informatie

Wij zijn van 10 juli t/m 18 augustus geopend en hebben een leuk programma met veel zomerse activiteiten die passen bij het thema ; Camping.

Wij zijn van 10 juli t/m 18 augustus geopend en hebben een leuk programma met veel zomerse activiteiten die passen bij het thema ; Camping. Welkom Jongens en Meisjes bij camping Holy. Wij zijn van 10 juli t/m 18 augustus geopend en hebben een leuk programma met veel zomerse activiteiten die passen bij het thema ; Camping. We gaan natuurlijk

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Gezond eten en drinken voor kinderen in de basisschoolleeftijd Je kind speelt, leert en groeit. Door goed te eten en te drinken, krijgt je kind de energie die hij daarvoor nodig heeft. Van ontbijt tot

Nadere informatie

Hierbij de nieuwsbrief van de maand maart, wij wensen jullie veel leesplezier!!

Hierbij de nieuwsbrief van de maand maart, wij wensen jullie veel leesplezier!! Horst, 28-3-2013 Beste gastouders en ouders, Hierbij de nieuwsbrief van de maand maart, wij wensen jullie veel leesplezier!! Petra is één van de genomineerden voor Zakenvrouw Noord Limburg 2013!! Op 25

Nadere informatie

Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4

Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4 Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4 Handleiding leerkracht H Inleiding Vooraf: Op school hebben de leerlingen al nagedacht over hoe het zou zijn op de kinderboerderij. Wat zou een boer allemaal moeten

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Het Wilgenblaadje. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Het Wilgenblaadje. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Het Wilgenblaadje Editie 9: 06.11.2015 21: 19.02.2016 Belangrijke data: 25 februari open avond in het teken van het Jeroen Bosch jaar 4 maart rapporten 9 maart MR vergadering 19:30-21:00

Nadere informatie

Handig om te weten: 18 juni 2018

Handig om te weten: 18 juni 2018 Deze zomervakantie gaan we met de BSO op wereldreis. Iedere vakantieweek staat in het teken van een land of werelddeel. Dagelijks is er een activiteit in het betreffende thema. Er is veel variatie; van

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Grafisch atelier friesland. cursusaanbod

Grafisch atelier friesland. cursusaanbod Grafisch atelier friesland 2017 cursusaanbod 2018 Grafisch Atelier Friesland Het Grafisch Atelier Friesland is een unieke werkplaats voor beeldend kunstenaars en andere liefhebbers van druktechnieken.

Nadere informatie

Mededeling. Beste heer/mevrouw,

Mededeling.  Beste heer/mevrouw, www.tomindebuurt.nl Mededeling Beste heer/mevrouw, Op dit moment staat u in ons adressenbestand om de nieuwsbrief van de Tombus te ontvangen. Om ons adressenbestand up-to-date te houden willen wij u vragen

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Het team van Ollie; Gerda, Linda & Carla. Stagiaire Jesselin. Regelmatig proberen wij foto's te maken, u kunt altijd hier kijken of er

Nadere informatie

Maandag 21 juli. Dinsdag 22 juli. Woensdag 23 juli. Donderdag 24 juli. Vrijdag 25 juli

Maandag 21 juli. Dinsdag 22 juli. Woensdag 23 juli. Donderdag 24 juli. Vrijdag 25 juli Zomervakantie 2014 Week 1 21 t/m 25 juli Thema Trias on the move Week 2 28 juli t/m 1 aug. Thema Trias on the move Week 3 4 t/m 8 augustus Thema op avontuur Week 4 11 t/m 15 augustus Thema op avontuur

Nadere informatie

Thuisblijvers Week programma Schooljaar 2011-2012

Thuisblijvers Week programma Schooljaar 2011-2012 Berenkuil Thuisblijvers Week programma Schooljaar 2011-2012 Expositie Vrijdag ochtend komen alle groepen samen. Tijdens een overleg krijgt elke groep een taak om verschillende dingen in school te ondernemen

Nadere informatie

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS MIND Vlak voor de zomer organiseerden we de MIND Poëziewedstrijd onder het motto #openup. Er kwamen maar liefst 167 gedichten binnen! De jury heeft alle

Nadere informatie

LOCATIE SKSG VLINDERTUIN

LOCATIE SKSG VLINDERTUIN LOCATIE SKSG VLINDERTUIN Informatie voor ouders Dit jaar is het thema van de zomervakantie de Boer op. Door middel van dit zomerboekje informeren we, kinderen en ouders van de locatie, over ons zomervakantieprogramma.

Nadere informatie

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank Beste ouder(s)/verzorger(s), In het nieuwe schooljaar gaan wij een gevarieerd programma Naschoolse activiteiten (NSA) realiseren. In deze nieuwsbrief krijgt u informatie

Nadere informatie

Piramide 4: muzische vorming

Piramide 4: muzische vorming Piramide 4: muzische vorming Beeld 1. Welkom T-shirt sjabloneren Een terugkerende activiteit bij de uitwerking van elk thema - De kinderen kunnen een sjabloon ontwerpen. - De kinderen kunnen in groep uit

Nadere informatie

Zomervakantie activiteiten kalender Week 1: Element bruin & oranje/hout

Zomervakantie activiteiten kalender Week 1: Element bruin & oranje/hout Week 1: Element bruin & oranje/hout 24-7 maandag 25-7 dinsdag 26-7 woensdag 27-7 donderdag 28-7 vrijdag Wij starten de zomervakantie met een creatieve activiteit met ijslollystokjes Kennen jullie de oud

Nadere informatie

LESVOORBEREIDING /4 lessen. Anouk Vercouter STAGE II Mentor: Johan De Loore 19, 23, 26 en 30 januari 2015

LESVOORBEREIDING /4 lessen. Anouk Vercouter STAGE II Mentor: Johan De Loore 19, 23, 26 en 30 januari 2015 LESVOORBEREIDING /4 lessen Anouk Vercouter STAGE II Mentor: Johan De Loore 19, 23, 26 en 30 januari 2015 Thema: Studie naar witte voorwerpen: Vormstudie, kleuronderzoek, stilleven. 1. Algemene opdrachtomschrijving.

Nadere informatie

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER CREATIEVE TECHNIEK vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE SPECIALIST (ALLROUND) RESTAURATIE STAND EN DECORBOUWER EN DECORATIE (ALLROUND) STAND

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar

Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Je kind groeit hard en wordt steeds zelfstandiger. Hij wil steeds meer zelf beslissen wat hij eet en drinkt. Hoe ga je daarmee om? En hoe geef je je

Nadere informatie

Gezond eten en drinken. voor je kind van 9 tot 12 jaar

Gezond eten en drinken. voor je kind van 9 tot 12 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Je kind groeit hard en wordt steeds zelfstandiger. Hij wil steeds meer zelf beslissen wat hij eet en drinkt. Hoe ga je daarmee om? En hoe geef je je

Nadere informatie

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016 Workshop kunst met ijzerdraad Nadat je een zelfverzonnen figuur op papier hebt getekend, ga je hem na-buigen met ijzerdraad. Als dit goed gelukt is kun je er met draad omheen gaan, zodat het een echt kunstwerk

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

8 5 Aarde en heelal. Lees de vragen over de planeten in de tabel hieronder. Vragen over de planeten. Aarde Maan Mars

8 5 Aarde en heelal. Lees de vragen over de planeten in de tabel hieronder. Vragen over de planeten. Aarde Maan Mars Lees de vragen over de planeten in de tabel hieronder. Vragen over de planeten. Aarde Maan Mars Is er water? ja beetje ja (vooral ijs!) Kunnen er planten groeien? ja nee nee Kunnen er dieren leven? ja

Nadere informatie

meivakantie boerderij

meivakantie boerderij Hebben jullie ook zo'n zin in vakantie? Na zo hard werken op school. Wij wel!!!!. We gaan er een super leuke tijd van maken op de boerderij met zeker ook een koninklijke verassing. Doen jullie ook mee?

Nadere informatie

Leesboekje de seizoenen

Leesboekje de seizoenen Leesboekje de seizoenen Leesboekje De Seizoenen Pagina 1 Dit is de winter. Dit is de sneeuw. Dit is de hagel. Dit is de ijzel. Dit is het ijs. Dit is het donker. Dit is het licht. Dit is de kat. Dit is

Nadere informatie

Wilt u wijzigingen in uw persoonlijke gegevens doorgeven via: Het school adres is:

Wilt u wijzigingen in uw persoonlijke gegevens doorgeven via: Het school  adres is: Maandag 1 april 2019 Inhoud Aanwezigheid directie 1 Welkom op school nieuwe leerlingen 1 Lief en leed 2 Audit 4 april 2 Afsluiting Akkertalent kunst 2 Ouderavond met workshops 2 De Akker Anders 3 Koningsdag

Nadere informatie

- Koninklijke Kastelen Route -

- Koninklijke Kastelen Route - - Koninklijke Kastelen Route - Duur van de rit 1,5 uur (zonder stoppen) Aantal kilometers 67 Kilometer Welkom in de oldtimer van DeVolkswagenbus of HuurEenOldtimer.nl. Jullie hebben bij ons een oldtimer

Nadere informatie

Hoeksteen IJsselmuiden

Hoeksteen IJsselmuiden Hoeksteen IJsselmuiden Startzondag 2017:In die hoop leven wij! Maar we delen ons hoop ook in de kerk, waar de generaties in gesprek gaan over hun ideeën en vragen, over hun leven en geloof. En buiten de

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Beeldend proces Theater Kunst Klas leerlingen

Beeldend proces Theater Kunst Klas leerlingen Beeldend proces Theater Kunst Klas leerlingen Ik kan bij de leerlingen een beeldend proces op gang brengen en dit proces kwalitatief onderhouden en afronden. Het proces ontstaat in uiteenlopende disciplines

Nadere informatie

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Beste docent, Bij deze brengen wij u graag op de hoogte van ons educatieve aanbod voor scholen tijdens Biënnale Gelderland 2016. De Biënnale Gelderland wordt afwisselend

Nadere informatie

Mineralen. Vitamines. Tip: vooral in de zomer kan je daarvan genieten. Tip: denk aan Popeye en zijn spinazie.

Mineralen. Vitamines. Tip: vooral in de zomer kan je daarvan genieten. Tip: denk aan Popeye en zijn spinazie. Testlab Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in

Nadere informatie

Doezijde. Zelf verf maken. Wat ga je doen? Je gaat zelf verf maken en hier ook mee verven!

Doezijde. Zelf verf maken. Wat ga je doen? Je gaat zelf verf maken en hier ook mee verven! Doezijde Zelf verf maken Wat ga je doen? Je gaat zelf verf maken en hier ook mee verven! Wat heb je nodig? Spullen Kwast of penseel Vel wit A4 papier om op te verven 4 schaaltjes Limonadeglas 4 theelepeltjes

Nadere informatie

of... meten is KETEN!

of... meten is KETEN! let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! Klooikoffer voor ouders & kinderen die samen aan de slag willen klooikoffer #6: meten is weten! of... meten is KETEN! Hoe zuur is dit?

Nadere informatie