Besluit maatregelen productiegebieden Westelijke Waddenzee Noord, Westelijke Waddenzee Midden en Westelijke Waddenzee Zuid (C)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluit maatregelen productiegebieden Westelijke Waddenzee Noord, Westelijke Waddenzee Midden en Westelijke Waddenzee Zuid (C)"

Transcriptie

1 Besluit maatregelen productiegebieden Westelijke Waddenzee Noord, Westelijke Waddenzee Midden en Westelijke Waddenzee Zuid (C) De Inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft, gelet op artikel 6, eerste lid onderdeel g van de Warenwetregeling levende tweekleppige weekdieren op 20 april 2018 om uur het volgende besluit () vastgesteld. Artikel 1 Voor de onderstaande productiegebieden, zoals omschreven in bijlage I van artikel 2 van de Warenwetregeling levende tweekleppige weekdieren, zijn de navolgende maatregelen van toepassing: - Westelijke Waddenzee Noord; - Westelijke Waddenzee Midden en - Westelijke Waddenzee Zuid. 1. Het is verboden levende tweekleppige weekdieren te verzamelen in het in bovengenoemde gebieden. 2. Het eerste lid is niet van toepassing voor zover de levende tweekleppige weekdieren na het verzamelen met gebruikmaking van een registratiedocument Verzaaien Levende Tweekleppige Weekdieren direct in de bovengenoemde gebieden worden uitgezaaid of worden uitgezaaid in ander verdacht gebied, waarvoor dezelfde maatregelen gelden voor dezelfde (potentieel) toxinegroep vormende algen. 3. Het eerste lid is niet van toepassing voor zover de levende tweekleppige weekdieren voor opgroei en na het verzamelen met een registratiedocument Verzaaien Levende Tweekleppige Weekdieren, direct worden uitgezaaid in een niet verdacht productiegebied, zoals omschreven in Bijlage I van artikel 2 van de Warenwetregeling levende tweekleppige weekdieren. 4. Het eerste lid is niet van toepassing voor zover de tweekleppige weekdieren na het verzamelen met gebruikmaking van een registratiedocument Vervoer Levende Tweekleppige Weekdieren direct in een ver watergebied, zoals aangewezen als verwatergebied in het bijlage II van artikel 3 van de Warenwetregeling levende tweekleppige weekdieren of naar een verzend- en/of zuiveringscentrum worden gebracht. De levende tweekleppige weekdieren mogen niet eerder verhandeld worden dan nadat uit de reguliere bemonstering in het productiegebied of productiegebieden dat uit alternatieve bemonstering is aangetoond dat geen toxine gevormd is. Artikel 2 De ondernemer dient bij gebruikmaking van het registratiedocument Verzaaien Levende Tweekleppige weekdieren (voorkomend uit artikel 2 lid 3 van dit besluit) of het registratiedocument Vervoer Levende Tweekleppige weekdieren (voortkomend uit artikel 2 lid 4 van dit besluit), zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen 48 uur, het groene doorslagvel ter beschikking te stellen (per post of persoonlijk deponeren in de bus) aan het kantoor van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in Yerseke.

2 Artikel 3 Dit besluit treedt in werking met ingang van 18 mei 2018 om uur. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, namens deze: Drs. R.J.T. van Lint Inspecteur-generaal i.o. Drs. N.G. Maij Divisiehoofd van de divisie Inspectie, onderdeel van directie Handhaven, van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

3 TOELICHTING Het betreft preventieve maatregelen voor de in artikel 1 genoemde gebieden vanaf 18 mei 2018 om uur vanwege de aanwezigheid van (potentieel) Amnesic Shellfish Poison (ASP) vormende algen. Voor verplaatsing van levende tweekleppige weekdieren moet gebruik gemaakt worden van het registratiedocument Verzaaien Levende Tweekleppige Weekdieren of Vervoer Levende Tweekleppige Weekdieren, afhankelijk van het soort verplaatsing. Westelijke Waddenzee Zuid Grenzen - de basislijn vanaf de vuurtoren De Lange Jaap bij Den Helder, via het eiland Noorderhaaks naar Texel; - de kust van Texel; - een lijn van de vuurtoren Eierland op Texel (53.10,920 NB / 4.51,310 OL WGS84), (tussen de perceelblokken van Zuidoost Rak en Scheurrak) via een punt nabij de Paardenhoek /Scheurrak-Omdraai (53.08,699 NB / 5.09,553 OL WGS84), naar een punt in de knik op de Afsluitdijk ten westen van de sluizen van Kornwerderzand (53.04,021 NB / 5.17,759 OL WGS84); - de Afsluitdijk; - de kust van Noord Holland. Uitgezonderd - de havens van Den Oever, 't Horntje, Oudeschild en Den Helder; - de gebieden in een straal van 100 m vanaf de mond van de havens van Den Oever, t Horntje en Oudeschild; - het gebied in een straal van 300 m vanaf de mond van de haven van Den Helder; - het gebied in een straal van 300 m vanaf het lozingspunt van het gemaal 'De Helsdeur' (bij Den Helder); - de gebieden in een straal van 100 m vanaf de lozingspunten vanaf het gemaal Krassekeet (bij Oosterend), het gemaal De Schans (bij Oudeschild), het gemaal Dijkmanshuizen (bij Oudeschild) op Texel.

4 Westelijke Waddenzee Midden Grenzen - een lijn van de vuurtoren Eierland op Texel (53.10,920 NB / 4.51,310 OL WGS84), (tussen de perceelblokken van Zuidoost Rak en Scheurrak) via een punt nabij de Paardenhoek/Scheurrak-Omdraai (53.08,699 NB / 5.09,553 OL WGS84), naar een punt in de knik op de Afsluitdijk ten westen van de sluizen van Kornwerderzand (53.04,021 NB / 5.17,759 OL WGS84); - de Afsluitdijk; - de Friese kust; - de rechte lijn gaande vanaf de kerktoren van Oosterbierum (53.14,043 NB / 05.30,627 OL WGS84) naar de vuurtoren Vuurduin op Vlieland (53.17,750 NB / 05.03,485 OL WGS84); - de kust van Vlieland; - de basislijn tussen Vlieland en Texel; - de kust van Texel. Uitgezonderd - de haven van Harlingen; - het gebied in een straal van 300 m vanaf de mond van de haven van Harlingen; - de sluizen van Kornwerderzand; - het gebied in een straal van 100 m vanaf de mond van de sluizen van Kornwerderzand; - het gebied in een straal van 100 m vanaf de lozingspunt van het gemaal Roptazijl (bij Roptazijl); - het gebied in een straal van 100 m vanaf het lozingspunt vanaf het gemaal De Cocksdorp (bij De Cocksdorp) op Texel. Westelijke Waddenzee Noord Grenzen - de rechte lijn van de Noordkaap op Terschelling (53.26,617 NB / 5.32,680 OL WGS84) zuidwaarts naar de Friese kust (53.16,266 NB / 5.33,765 OL WGS84); - de kust van Friesland; - de rechte lijn gaande vanaf de kerktoren van Oosterbierum (53.14,043 NB / 05.30,627 OL WGS84) naar de vuurtoren Vuurduin op Vlieland (53.17,750 NB / 05.03,485 OL WGS84); - de basislijn tussen Vlieland en Terschelling; - de kust van Terschelling. Uitgezonderd - de havens van Oost-Vlieland en West-Terschelling; - de gebieden in een straal van 100 m vanaf de mond van de havens van Oost-Vlieland en West- Terschelling; - de gebieden in een straal van 100 m vanaf de lozingspunten ten westen van de jachthaven op Vlieland, de gemalen Liessluis (bij Lies) en Nieuwe Sluis (bij Kinnum) op Terschelling.

5 Tijdens de periodieke controle in week 20 is in het water van het in artikel 1 genoemde gebieden een verhoogde concentratie (potentieel) ASP vormende algen aangetroffen boven de norm. In tweekleppige weekdieren (mosselen) is geen ASP toxine aangetroffen boven de norm. Om te voorkomen dat partijen tweekleppige weekdieren (mogelijk besmet) met ASP toxine in de handel worden gebracht is uit voorzorg het onderhavige besluit vastgesteld. Verzamelen Levende tweekleppige weekdieren mogen worden verzameld met gebruikmaking van een registratiedocument Verzaaien Levende Tweekleppige Weekdieren in de in artikel 1 genoemde gebieden, als deze levende tweekleppige weekdieren: - direct in het artikel 1 genoemde gebied worden uitgezaaid; - direct in een ander verdacht gebied worden uitgezaaid waarvoor dezelfde maatregelen gelden (dezelfde (potentieel) toxinegroep vormende algen); - direct worden uitgezaaid voor verdere opgroei in een niet verdacht. Levende tweekleppige weekdieren mogen worden verzameld met gebruikmaking van een registratiedocument Vervoer Levende Tweekleppige Weekdieren in de in artikel 1 genoemde gebieden, als deze levende tweekleppige weekdieren: - direct naar een verwatergebied worden gebracht (mosselen en oesters); - direct naar een verzend- en/of zuiveringscentrum worden gebracht. De groene doorslag van het hiervoor gebruikte registratiedocument Verzaaien Levende Tweekleppige Weekdieren of Vervoer Levende Tweekleppige weekdieren moet uiterlijk binnen 48 uur aan de NVWA te Yerseke ter beschikking gesteld te worden. Verwatergebied en Verzend- en/of zuiveringscentrum Levende tweekleppige weekdieren afkomstig uit het in artikel 1 genoemde gebieden moeten minimaal zolang in het verwatergebied of het verzend- en/of zuiveringscentrum verblijven totdat: - uit de volgende reguliere bemonstering blijkt dat in het productiegebied geen toxine is aangetroffen boven de norm (indien gevist na dag datum bemonstering 1 ) of; - uit alternatieve bemonstering blijkt dat in de partij geen toxine is aangetroffen boven de norm. Alternatieve bemonstering De alternatieve bemonstering en de daarbij behorende kosten en het risico dat in een partij toxine (boven de norm) wordt geconstateerd is voor rekening en risico van het desbetreffende bedrijf die de levende tweekleppige weekdieren heeft ontvangen. In het HACCP systeem van het bedrijf dient onder andere opgenomen te zijn hoe in geval van de aanwezigheid van (potentieel) toxinevormende algen omgegaan wordt met de ontvangst van de partijen (registratiedocumenten), verwerking, alternatieve bemonstering, opslag, eventuele vernietiging bij aanwezigheid van toxine boven de norm en labeling (tracering) in relatie tot de General Food Law. 1 Bij het aanhouden van een langere periode van een Fase 1, raadpleeg voor de wekelijkse datum Bemonstering de resultaten productiegebieden levende tweekleppige weekdieren op

6 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, namens deze: Drs. R.J.T. van Lint Inspecteur-generaal i.o. Drs. N.G. Maij Divisiehoofd van de divisie Inspectie, onderdeel van directie Handhaven, van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Sanitair Schelpdier Onderzoek 2015

Sanitair Schelpdier Onderzoek 2015 Sanitair Schelpdier Onderzoek 2015 Resultaten De Nederlandse productiegebieden voor levende tweekleppige weekdieren worden onderzocht op de aanwezigheid van E.coli (microbiologie), potentieel toxineproducerende

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Nr. 5358

STAATSCOURANT. Nr. 5358 STTSCOURNT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5358 27 februari 2014 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 februari 2014, kenmerk 189445-116147-WJZ,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 4853 27 februari 2014 Regeling van de Inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit namens de Minister

Nadere informatie

Inventarisatie van het sublitorale wilde mosselbestand in de westelijke Waddenzee in het voorjaar van 2009

Inventarisatie van het sublitorale wilde mosselbestand in de westelijke Waddenzee in het voorjaar van 2009 onderzoek en advies mariene ecologie, visserij en schepldierkweek Elkerzeeseweg 77 4322 NA Scharendijke tel./fax: 0111-671584 GSM: 06-44278294 e-mail: marinx@zeelandnet.nl RAPPORT 2009.79 - CONCEPT Inventarisatie

Nadere informatie

Bovendien was er een leuke bijkomstigheid: de "Groene Draeck" met aan het roer Prins Willem Alexander en aan boord Prinses Maxima en de drie kleine

Bovendien was er een leuke bijkomstigheid: de Groene Draeck met aan het roer Prins Willem Alexander en aan boord Prinses Maxima en de drie kleine Voorjaarstocht 2011 De voorjaarstocht 2011 ging dit jaar naar Texel en omdat velen van ons de tijd van werken achter ons hebben liggen, kon praktisch iedereen op z'n dooie akkertje richting eiland varen.

Nadere informatie

Belangrijke Marifoonkanalen in Nederland

Belangrijke Marifoonkanalen in Nederland Marifoonkanalen van VTS gebieden langs de Westerschelde. Westhinder VC Zeebrugge VHF 60 Approach Scheur 2 VC VC Zeebrugge VHF 65 Scheur 2 Westpit / Wielingen 4 VC Zee Brugge VC Zeebrugge VHF 69 Westpit

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22268 12 december 2011 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 2 december 2011,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1995 46 Besluit van 25 januari 1995, houdende het Warenwetbesluit Visserijprodukten Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses

Nadere informatie

code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5

code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5 code IB02-SPEC35 versie 02 Inwerkingtreding: 1 oktober 2017 pag. 1 van 5 Versie Datum De Staatssecretaris van Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Vaststelling Economische Zaken 02 05-09-2017 De

Nadere informatie

Deze instructie beschrijft de algemene voorwaarden voor de invoer van producten van dierlijke oorsprong voor persoonlijke consumptie.

Deze instructie beschrijft de algemene voorwaarden voor de invoer van producten van dierlijke oorsprong voor persoonlijke consumptie. 1. DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de algemene voorwaarden voor de invoer van producten van dierlijke oorsprong voor persoonlijke consumptie. 2. WETTELIJKE BASIS 2.1 Europese regelgeving:

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 9 ingangsdatum 13-09-2018 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

Datum 12 februari 2019 Betreft Vergunning Wet natuurbescherming mosselimporten uit "River Dee", Verenigd Koninkrijk

Datum 12 februari 2019 Betreft Vergunning Wet natuurbescherming mosselimporten uit River Dee, Verenigd Koninkrijk > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Navis Advies B.V. Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Overheidsidentificatienr 00000001003214369000 T

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang augustus 2004 num mer 46

PBO-blad. Mededelingenblad Bedrijfsorganisatie. Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. jaargang augustus 2004 num mer 46 PBO-blad Sociaal- Economische Raad M e d e d e l i n g e n b l a d e n V e r o r d e n i n g e n b l a d B e d r i j f s o r g a n i s a t i e I n h o u d s o p g a v e jaargang 54 20 augustus 2004 num

Nadere informatie

2. In afwijking van het eerste lid, onder a, bedraagt de retributie indien het de invoercontrole betreft van:

2. In afwijking van het eerste lid, onder a, bedraagt de retributie indien het de invoercontrole betreft van: (Tekst geldend op: 19-12-2013) Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 18 december 2007, nr. VGP/VV 2821211, houdende vaststelling van tarieven voor retributies in de levensmiddelensector

Nadere informatie

Beleid. Kleinschalig recreatief staand wantvissen. Augustus Versie: definitief 1

Beleid. Kleinschalig recreatief staand wantvissen. Augustus Versie: definitief 1 Beleid Kleinschalig recreatief staand wantvissen Augustus 2016 Versie: definitief 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Landelijke verbod... 3 1.2 Vrijstelling... 3 2 Landelijke voorwaarden... 4 2.1 Algemeen...

Nadere informatie

code IB02-SPEC46 versie 06 Inwerkingtreding: 01 september 2017 pag. 1 van 6

code IB02-SPEC46 versie 06 Inwerkingtreding: 01 september 2017 pag. 1 van 6 code IB02-SPEC46 versie 06 Inwerkingtreding: 01 september 2017 pag. 1 van 6 De Minister van Versie Datum vaststelling Volksgezondheid, Welzijn en Sport / De Nederlandse Voedsel- Wijzigingen ten opzichte

Nadere informatie

Rijksmonumenten - nabijheid

Rijksmonumenten - nabijheid De Erfgoedmonitor Home > Indicatoren > Rijksmonumenten - nabijheid Rijksmonumenten - nabijheid Publicatiedatum: 18 januari 2018 Rijksmonumenten zijn in Nederland, met uitzondering van Flevoland, bijna

Nadere informatie

Drenthe Drenthe is de provincie waar de minste mensen op een vierkante kilometer wonen. In heel Drenthe wonen ongeveer mensen.

Drenthe Drenthe is de provincie waar de minste mensen op een vierkante kilometer wonen. In heel Drenthe wonen ongeveer mensen. Meander Samenvatting groep 6 Thema 3 De aarde beweegt Samenvatting Dag en nacht De aarde draait om haar as. De zon kan dus maar een helft van de aarde verlichten. Daardoor is het licht en donker, dag en

Nadere informatie

Visgebied voorjaarsvisserij 2017

Visgebied voorjaarsvisserij 2017 Bijlage bij Visplan mosselzaadvisserij voorjaar 2017 Visgebied voorjaarsvisserij 2017 19 april 2017 1. Buitengrenzen visgebied Het visgebied omvat de kombergingen Vliestroom en het Marsdiep, voor zover

Nadere informatie

Overzicht marifoonkanalen, MF-frequenties en internetsites voor weerinformatie.

Overzicht marifoonkanalen, MF-frequenties en internetsites voor weerinformatie. Weerberichten voor de Nederlandse kustwateren en de ruime binnenwateren worden uitgezonden op VHF kanaal 23 en 83 op de vaste tijden (zie schema), zonder dat er een vooraankondiging komt op VHF kanaal

Nadere informatie

Drenthe Drenthe is de provincie waar de minste mensen op een vierkante kilometer wonen. In heel Drenthe wonen ongeveer mensen.

Drenthe Drenthe is de provincie waar de minste mensen op een vierkante kilometer wonen. In heel Drenthe wonen ongeveer mensen. Meander Samenvatting groep 6 Thema 3 De aarde beweegt Samenvatting Dag en nacht De aarde draait om haar as. De zon kan dus maar een helft van de aarde verlichten. Daardoor is het licht en donker, dag en

Nadere informatie

Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl).

Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl). TWEEDE WERELDOORLOG Versie 27-6-2011 Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl). Het overzicht is als volgt

Nadere informatie

Project kermissen 2017 Het aanbod van e-sigaretten en navulverpakkingen op kermissen

Project kermissen 2017 Het aanbod van e-sigaretten en navulverpakkingen op kermissen Project kermissen 2017 Het aanbod van e-sigaretten en navulverpakkingen op kermissen Deze factsheet geeft informatie over het toezicht op kermissen waarbij gecontroleerd is op regels omtrent verkoop en

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2015

Rondje Noord-Holland 2015 Rondje Noord-Holland 2015 Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Harlingen-Lelystad- Naarden Woensdag 13 mei tot/met zondag 17 mei Versie: 1.0 Voorwaarden: - Deelname voor eigen risico en verantwoordelijkheid. -

Nadere informatie

NOORD-HOLLAND NOORD-HOLLANDS ARCHIEF

NOORD-HOLLAND NOORD-HOLLANDS ARCHIEF ARCHIEVEN REGISTRATIE SCHEEPSBEWEGINGEN EN METINGEN SCHEEPVAART Versie 24-1-2011 Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl).

Nadere informatie

VERZONDEN 18 JUL 2018 Datum:

VERZONDEN 18 JUL 2018 Datum: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit > Retouradres Postbus 43006 3540 AA Utrecht directie Strategie divisie Juridische zaken Catharijnesingel 59 AANGETEKEND

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2016

Rondje Noord-Holland 2016 Rondje Noord-Holland 2016 Naarden-IJmuiden-Den Helder-Makkum- Enkhuizen-Naarden Woensdag 4 mei tot/met zondag 8 mei De Aemilia in actie tijdens het Rondje Noord-Holland 2015 V1.1 Voorwaarden: - Deelname

Nadere informatie

VERZONDEN 12 APR 2019

VERZONDEN 12 APR 2019 Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit > Retouradres Postbus 43006 3540 AA Utrecht directie Strategie divisie Juridische zaken Catharijnesingel 59 AANGETEKEND

Nadere informatie

ederlandse Voedsel- en arenautoriteit inisterie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

ederlandse Voedsel- en arenautoriteit inisterie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ederlandse Voedsel- en arenautoriteit inisterie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Besluit van naleefmonitor slachterijen met permanent toezicht bij de Besluit omtrent actieve openbaarmaking van

Nadere informatie

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 8 juni 2016 Versie: 1.1.1

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 8 juni 2016 Versie: 1.1.1 1. DOEL Deze instructie beschrijft de werkwijze voor het verlenen en onderhouden van een erkenning van een Buitengrens Inspectie Post (BIP) of een Sub Inspectiepost (SIP) 2. TOEPASSINGSGEBIED Levende dieren

Nadere informatie

Besluit van naleefmonitor slachterijen met permanent toezicht bij de tabellenboeken van

Besluit van naleefmonitor slachterijen met permanent toezicht bij de tabellenboeken van Besluit omtrent actieve openbaarmaking van controlegegevens van grote roodvleesslachthuizen en pluimveeslachterijen Conform het beleid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), maakt zij controlegegevens

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2053399/2882188 op de op 3 november 2011 bij hen ingekomen aanvraag van BMC Moerdijk BV, om vergunning krachtens de

Nadere informatie

Aanvraagreglement Beeldkwaliteitfondsen West-Friesland en Kop van Noord-Holland

Aanvraagreglement Beeldkwaliteitfondsen West-Friesland en Kop van Noord-Holland Bijlage Aanvraagreglement Beeldkwaliteitfondsen West-Friesland en Kop van Noord-Holland 1. Algemene doelstelling beeldkwaliteitfondsen De algemene doelstelling van de beeldkwaliteitfondsen West-Friesland

Nadere informatie

Duitse en Nederlandse wad Woudschoten 30 januari 2011 Holten 5 feb 2011

Duitse en Nederlandse wad Woudschoten 30 januari 2011 Holten 5 feb 2011 Duitse en Nederlandse wad Woudschoten 30 januari 2011 Holten 5 feb 2011 Michiel Eijsvogel 1 2 3 Tochtplanning wan.j, diepte berekenen! 1. Keuze NAP of LAT 2. Bekijk met dieptetabel wat knelpunt is 3. Bereken

Nadere informatie

Visplan mosselzaadvisserij voorjaar 2018 sublitoraal westelijke Waddenzee 1/3. het Reglement Mosselvisserij 1998 is van toepassing.

Visplan mosselzaadvisserij voorjaar 2018 sublitoraal westelijke Waddenzee 1/3. het Reglement Mosselvisserij 1998 is van toepassing. Visplan mosselzaadvisserij voorjaar 2018 sublitoraal westelijke Waddenzee 1/3 Reglement Mosselvisserij het Reglement Mosselvisserij 1998 is van toepassing. Periode van 1 mei 2018 tot en met 31 mei 2018.

Nadere informatie

Informatie: Waddeneilanden

Informatie: Waddeneilanden Informatie: Waddeneilanden Texel Van de Nederlandse Waddeneilanden is Texel het grootste eiland met veruit de meeste bezoekers. Bewoners van de andere eilanden zeggen vaak dat Texel geen echt eiland is,

Nadere informatie

Een wal van zand, klei of steen die mensen beschermt tegen hoog water. De plek waar het rivierwater in de zee uitkomt.

Een wal van zand, klei of steen die mensen beschermt tegen hoog water. De plek waar het rivierwater in de zee uitkomt. Meander Samenvatting groep 5 Thema 3 Waterland Samenvatting Langs de kust Nederland ligt voor de helft onder de zeespiegel. Heel vroeger woonden mensen dicht bij zee op terpen. Langs de kust beschermen

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2012 No. 11 Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 19 januari 2012, nr. IENM/BSK-2011/173620, houdende vaststelling tarieven havenstaatcontrole

Nadere informatie

Voorschriften en beperkingen

Voorschriften en beperkingen > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Vereniging van Importeurs van Schelpdieren Directoraat-generaal Agro en Directie en Biodiversiteit Datum Betreft Wnb; vergunning; verwateren importmosselen

Nadere informatie

Examen HAVO. wiskunde B (pilot) tijdvak 1 woensdag 14 mei uur

Examen HAVO. wiskunde B (pilot) tijdvak 1 woensdag 14 mei uur Examen HAVO 204 tijdvak woensdag 4 mei.0-6.0 uur wiskunde B (pilot) Dit examen bestaat uit 9 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 80 punten te behalen. Voor elk vraagnummer staat hoeveel punten met een

Nadere informatie

Online verkoop onlineverkoop.dtz.nl

Online verkoop onlineverkoop.dtz.nl onlineverkoop.dtz.nl Noorderhaven 32 / 32a, Harlingen Monumentaal pand in de haven van Harlingen Voormalig hotel met flexibele bestemming Contact drs. Robert Kat MSRE MRICS RT T: 020 6 644 644 E:rkat@dtz.nl

Nadere informatie

Visplan mosselzaadvisserij najaar 2018 sublitoraal westelijke Waddenzee. het Reglement Mosselvisserij 1998 is van toepassing.

Visplan mosselzaadvisserij najaar 2018 sublitoraal westelijke Waddenzee. het Reglement Mosselvisserij 1998 is van toepassing. Reglement Mosselvisserij het Reglement Mosselvisserij 1998 is van toepassing. Periode van 1 oktober 2018 tot en met 30 november 2018. In beginsel wordt er gevist in de weken 40, 42, 44 en 46. Week 48 is

Nadere informatie

Inventarisatie van het sublitorale wilde mosselbestand in de westelijke Waddenzee in het najaar van 2018.

Inventarisatie van het sublitorale wilde mosselbestand in de westelijke Waddenzee in het najaar van 2018. onderzoek en advies mariene ecologie, visserij en schelpdierkweek Elkerzeeseweg 77 4322 NA Scharendijke tel./fax: 0111-671584 GSM: 06-44278294 e-mail: marinx@zeelandnet.nl RAPPORT 2018.184 Inventarisatie

Nadere informatie

Marifoon Kanaalindeling Kustgebied, Waddengebied en IJsselmeergebied

Marifoon Kanaalindeling Kustgebied, Waddengebied en IJsselmeergebied Marifoon Kanaalindeling Kustgebied, Waddengebied en IJsselmeergebied Marifoonkanalen van VTS gebieden langs de Westerschelde. GEBIED van tot VTS POST MARIFOON Westhinder Wandelaar / Middelkerkebank Wandelaar

Nadere informatie

Op de voorstellen van gedeputeerde staten van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland;

Op de voorstellen van gedeputeerde staten van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland; Besluit van provinciale staten van Utrecht van 6 februari 2006, Noord-Holland van (datum), van Zuid- Holland van (datum) en van Gelderland van (datum) tot vaststelling van de Verordening waterkering West-Nederland

Nadere informatie

Inventarisatie van het wilde mosselbestand in de Waddenzee in het najaar van 2005

Inventarisatie van het wilde mosselbestand in de Waddenzee in het najaar van 2005 onderzoek en advies - mariene ecologie, visserij en schelpdierkweek Elkerzeeseweg 77 4322 NA Scharendijke tel./fax: 0111-671584 mobiel: 06-44278294 e-mail: marinx@zeelandnet.nl notitie nr. 2005.48.2 Inventarisatie

Nadere informatie

Stichting Zeehondencrèche Pieterburen N. Kuizenga Hoofdstraat 94 A 9968 AG PIETERBUREN

Stichting Zeehondencrèche Pieterburen N. Kuizenga Hoofdstraat 94 A 9968 AG PIETERBUREN > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Stichting Zeehondencrèche Pieterburen N. Kuizenga Hoofdstraat 94 A 9968 AG PIETERBUREN Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Postbus 19530 2500 CM Den Haag

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2019

Rondje Noord-Holland 2019 Rondje Noord-Holland 2019 Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Harlingen- Enkhuizen-Naarden Woensdag 29 mei tot/met zondag 2 juni Borrelen in Stavoren na een mooie zeildag. RNH 2017. Voorwaarden: - Deelname voor

Nadere informatie

Bijlage 8 Beknopte samenvatting van de droogvalwaarnemingen

Bijlage 8 Beknopte samenvatting van de droogvalwaarnemingen Bijlage 8 Beknopte samenvatting van de droogvalwaarnemingen Inleiding In deze bijlage zijn de waarnemingen kort beschreven. Ze zijn gerubriceerd per waarnemende organisatie. Voor een uitgebreider verslag

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 28 april DRZ/07/3012/FB/HG onderwerp doorkiesnummer bijlagen

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 28 april DRZ/07/3012/FB/HG onderwerp doorkiesnummer bijlagen Directie Regionale Zaken Zeehondencrèche Lenie t Hart t.a.v. Hoofdstraat 94a 9968 AG Pieterburen uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 28 april 2007 - DRZ/07/3012/FB/HG 01-08-2007 onderwerp doorkiesnummer

Nadere informatie

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2

PBO-blad. Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie. Inhoudsopgave. Mededelingenblad bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Nr.62 27 december 2013-63e jaargang PBO-blad Mededelingenblad en Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie Inhoudsopgave Mededelingenblad bedrijfsorganisatie SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD 2 Bestuurssamenstellingen

Nadere informatie

Toezicht kermisattracties

Toezicht kermisattracties Toezicht kermisattracties Inspectieresultaten van 2016 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de naleving van de veiligheidsregels door kermisexploitanten. Deze controles zijn

Nadere informatie

Overzicht projecten Programma De Nieuwe Afsluitdijk

Overzicht projecten Programma De Nieuwe Afsluitdijk Overzicht projecten Programma De Nieuwe Afsluitdijk Exclusief de projecten die meegenomen worden in het Rijkscontract (deze zijn apart hiervan uitgebreider toegelicht) Volgnum Mobiliteit 1 Verruiming sluis

Nadere informatie

MOO-locaties. Noordzee Noordzee Noordzee. Waddenzee Texel 't Horntje 206 207. Rijnmond Oostvoornse meer Westvoorne 302 303. Lok-nr Lokatie X Y

MOO-locaties. Noordzee Noordzee Noordzee. Waddenzee Texel 't Horntje 206 207. Rijnmond Oostvoornse meer Westvoorne 302 303. Lok-nr Lokatie X Y MOO-locaties Lok-nr Lokatie X Y 203 204 Wrak 'Gulf op Panama' 100.73 551.73 Wrak 'Sylvia' 109.45 574.44 Noord-Holland Huisduinen 205 233 West-kapelle West-Kapelle 272 Vluchthaven 307 Kaaphoofd 110.80 553.00

Nadere informatie

Kenmerkende waarden. Getijgebied Datum 22 juli 2013

Kenmerkende waarden. Getijgebied Datum 22 juli 2013 Kenmerkende waarden Getijgebied 2011.0 Datum 22 juli 2013 Status Definitief Kenmerkende waarden 2011.0 Getijgebied Colofon Uitgegeven door RWS Centrale Informatievoorziening Informatie Servicedesk Data

Nadere informatie

wadkanovaren.nl pdf versie

wadkanovaren.nl pdf versie wadkanovaren.nl pdf versie Bijzonderheden per startpunt voor kanotochten op de Waddenzee laatst bijgewerkt: 23 februari 2014 Alle mij bekende vertrekpunten vanaf de vaste wal worden één voor één behandeld

Nadere informatie

Natuur Flora- en faunawet

Natuur Flora- en faunawet Natuur Flora- en faunawet Inspectiegegevens Geïnspecteerde R.P. van Vught Antiek B.V. Adres Elandsgracht 109 Postcode 1016TT Woonplaats AMSTERDAM KVK 342773500000 NVWA Afdeling LN Afd Toezichtuitv Plant

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2018

Rondje Noord-Holland 2018 Rondje Noord-Holland 2018 Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Medemblik- Lelystad-Naarden Woensdag 9 mei tot/met zondag 13 mei Borrelen in Stavoren na een mooie zeildag. RNH 2017. Voorwaarden: - Deelname voor

Nadere informatie

Toelichting voor de Staatscourant

Toelichting voor de Staatscourant Toelichting voor de Staatscourant Algemeen Onderhavige wijziging voorziet in wijzigingen met betrekking tot Q-koorts. Aanleiding voor de wijziging vormen de ontwikkelingen met betrekking tot Q-koorts.

Nadere informatie

Aan de NVWA, Gentrale Handhaving Dierproeven Datum: LI - {Z -LAt{ Catharijnesingel 59, 351í GG Utrecht. AANVRAAGFORMULIER VOOR INSTELLINGSVERGUNNING x artikel 2 Ex artikel 11 a Wod ( fokker) Ex artikel

Nadere informatie

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 3 januari 2018 Versie: 1.1.2

Erkenningen Buitengrens Inspectie Post / Sub Inspectiepost Verlenen en onderhoud erkenning (HPIE0201) 3 januari 2018 Versie: 1.1.2 1. DOEL Deze instructie beschrijft de werkwijze voor het verlenen en onderhouden van een erkenning van een Buitengrens Inspectie Post (BIP) of een Sub Inspectiepost (SIP) 2. TOEPASSINGSGEBIED Levende dieren

Nadere informatie

Rondje Noord-Holland 2017

Rondje Noord-Holland 2017 Rondje Noord-Holland 2017 Naarden-IJmuiden-Oudeschild-Medemblik- Volendam-Naarden Woensdag 24 mei tot/met zondag 28 mei Rondje Noord-Holland 2016 Voorwaarden: - Deelname voor eigen risico en verantwoordelijkheid.

Nadere informatie

enteame1ana eenteame1ana .tx 1 schiv Provincie provinsje fryslân provincie fryslân b provinsje fryslîn SCHIER M 0 N Nl K000 WAD DEN EILANDEN

enteame1ana eenteame1ana .tx 1 schiv Provincie provinsje fryslân provincie fryslân b provinsje fryslîn SCHIER M 0 N Nl K000 WAD DEN EILANDEN WAD DEN EILANDEN Pl eenteame1ana gemeente SCHIER M 0 N Nl K000 WAD DEN EILANDEN Ministennvan Binnenlandse Zaken en Knninkrijksrelaties Provincie Noord-Holland provinsje fryslân provincie fryslân b schiv

Nadere informatie

I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11

I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11 H E T W A D D E N PA R K A F S L U I T D I J K I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11 6. TOEKOMSTPERSPECTIEF

Nadere informatie

2.2.1 Noordelijke kust

2.2.1 Noordelijke kust In opdracht van Rijkswaterstaat RIZA is onderzoek gedaan naar de ergst denkbare overstroming voor verschillende regio s. Dit onderzoek is uitgevoerd door adviesbureau HKV in juli en augustus 2007. Hierbij

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 72272 19 december 2018 Regeling van de Minister voor Medische Zorg van, 1451011-184476-VGP, houdende wijziging van de

Nadere informatie

VERZONDEN 11 MRT 2019

VERZONDEN 11 MRT 2019 -111. ~ft' Nederndse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit > Retouradres Postbus 43006 3540 AA Utrecht AANGETEKEND directie Strategie divisie Juridische zaken

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. handelende in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. handelende in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5289 6 april 2010 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 26 maart 2010, nr. 115877, houdende

Nadere informatie

code IB02-SPEC32 versie 02 Inwerkingtreding: pag. 1 van 5 De Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit,

code IB02-SPEC32 versie 02 Inwerkingtreding: pag. 1 van 5 De Inspecteur-Generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, code IB02-SPEC32 versie 02 Inwerkingtreding: 01-03-2018 pag. 1 van 5 De Minister voor Versie Datum vaststelling Medische Zorg / De Nederlandse Voedsel- en Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie Warenautoriteit

Nadere informatie

Eindexamen aardrijkskunde vwo 2010 - I

Eindexamen aardrijkskunde vwo 2010 - I Leefomgeving Opgave 8 Het Oosterdokseiland Bestudeer de bronnen 1 en 2 die bij deze opgave horen. Amsterdam doet momenteel grote investeringen in de ontwikkeling van de zuidoever van het IJ. Het project

Nadere informatie

Wat is een bestuurlijke boete? De nieuwe aanpak van overtredingen van de Wet dieren

Wat is een bestuurlijke boete? De nieuwe aanpak van overtredingen van de Wet dieren Wat is een bestuurlijke boete? De nieuwe aanpak van overtredingen van de Wet dieren De bestuurlijke boete op het gebied van de Wet dieren De Wet dieren is op 1 januari 2013 gedeeltelijk in werking getreden.

Nadere informatie

Vitamine D Hoog gedoseerde voedingssupplementen

Vitamine D Hoog gedoseerde voedingssupplementen Vitamine D Hoog gedoseerde voedingssupplementen Begin 2016 heeft de NVWA verschillende meldingen ontvangen waarin de NVWA gewezen werd op het feit dat er voedingssupplementen met vitamine D op de Nederlandse

Nadere informatie

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit I Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit > Retouradres Postbus 43006 3540 AA Utrecht AANGETEKEND directle strategie divi!;ie Juridische Zaken Catharijnesingel

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 16942 16 september 2011 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 15 september

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/07/2013

Gearchiveerd op 01/07/2013 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... TRA 25 Koel- en vrieshuis voor opslag van visserijproducten en levende tweekleppige weekdieren

Nadere informatie

Aanwijzing tijdelijke algemene overlastgebieden

Aanwijzing tijdelijke algemene overlastgebieden Gemeenteblad Afdeling 3B Publicatiedatum 25 maart 2015 Onderwerp Aanwijzing tijdelijke algemene overlastgebieden De burgemeester van Amsterdam Overwegende: dat er in Amsterdam bij besluit van 5 oktober

Nadere informatie

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 9 mei 2006, TRCJZ/2006/1517, houdende de instelling van een toezichtsgebied in

Nadere informatie

Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (

Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie ( LANDAANWINNING EN BEDIJKING Waddeneilanden Versie 27-6-2011 Onderstaand overzicht behoort tot het project Waddenarchieven, dat wordt gefaciliteerd door de Waddenacademie (www.waddenacademie.knaw.nl). Het

Nadere informatie

code IB02-SPEC31 versie 07 Inwerkingtreding: 1 juli 2017 pag. 1 van 5

code IB02-SPEC31 versie 07 Inwerkingtreding: 1 juli 2017 pag. 1 van 5 code IB02-SPEC31 versie 07 Inwerkingtreding: 1 juli 2017 pag. 1 van 5 Versie Datum De Minister van Wijzigingen ten opzichte van eerdere versie vaststelling Volksgezondheid, Welzijn en Sport/ De Nederlandse

Nadere informatie

RUIMTELIJKE VISIE KORNWERDERZAND. Feddes/Olthof landschapsarchitecten en Architectenbureau Paul de Ruiter

RUIMTELIJKE VISIE KORNWERDERZAND. Feddes/Olthof landschapsarchitecten en Architectenbureau Paul de Ruiter RUIMTELIJKE VISIE KORNWERDERZAND Feddes/Olthof landschapsarchitecten en Architectenbureau Paul de Ruiter STAKEHOLDERS 24 APRIL 2014 1. IDENTITEIT KORNWERDERZAND DE AFSLUITDIJK IN HET WATERLANDSCHAP haaks

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9822 7 juni 2011 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 30 mei 2011, nr. 208952,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De onderdelen d tot en met h worden geletterd e tot en met i.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De onderdelen d tot en met h worden geletterd e tot en met i. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17924 4 juli 2013 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 1 juli 2013, nr. WJZ/13101068, houdende wijziging

Nadere informatie

De directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied; overwegende dat:

De directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied; overwegende dat: Besluit van de directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied van 7 april 2015 houdende de aanwijzing van toezichthouders van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied De directeur van de Omgevingsdienst

Nadere informatie

Ministerie van Verkeer en Waterstaat opq. Zonewateren. 28 juli 2004

Ministerie van Verkeer en Waterstaat opq. Zonewateren. 28 juli 2004 Ministerie van Verkeer en Waterstaat opq Zonewateren 28 juli 2004 Ministerie van Verkeer en Waterstaat opq Zonewateren 28 juli 2004 Inhoudsopgave........................................................................................

Nadere informatie

Inventarisatie van het wilde mosselbestand in de Oosterschelde en Voordelta in het najaar van 2005

Inventarisatie van het wilde mosselbestand in de Oosterschelde en Voordelta in het najaar van 2005 onderzoek en advies - mariene ecologie, visserij en schelpdierkweek Elkerzeeseweg 77 4322 NA Scharendijke tel./fax: 0111-671584 mobiel: 06-44278294 e-mail: marinx@zeelandnet.nl notitie nr. 2005.48.1 Inventarisatie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47982 28 augustus 2018 Regeling van de Minister voor Medische Zorg van 20 augustus 2018, 1364645-177989-VGP, houdende

Nadere informatie

Het Wad en zeekanoën: Kanotochtengids voor het Wad. wadkanovaren.nl. Overzicht mogelijke kanotochten op het Wad

Het Wad en zeekanoën: Kanotochtengids voor het Wad. wadkanovaren.nl. Overzicht mogelijke kanotochten op het Wad pagina 1 van 5 wadkanovaren.nl Overzicht mogelijke kanotochten op het Wad De kanotochten die op het Wad mogelijk zijn, worden hieronder aan de hand van de vertrekpunten van west naar oost kort omschreven.

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol

Samenwerkingsprotocol Samenwerkingsprotocol De ondergetekenden: 1. De NVWA, kantoorhoudende te Utrecht Catharijnesingel 59, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer R. van Lint, Inspecteur Generaal NVWA, hierna te

Nadere informatie

Beschikking van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, houdende de instelling van een tijdelijk gebied met beperkingen Texel

Beschikking van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, houdende de instelling van een tijdelijk gebied met beperkingen Texel Luchtvaart Postbus 575 2130 AN Hoofddorp Contactpersoon Nummer -2015/49653 Betreft Beschikking van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, houdende de instelling van een tijdelijk gebied met

Nadere informatie

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door

D (Gelieve bij correspondentie dit nummer te vermelden) Behandeld door A A N T E K E N E N Hoefnagel en Zoon B.V. Veerweg 10 2957 CP NIEUW-LEKKERLAND Uw brief van Verzenddatum 19 oktober 2017 Uw kenmerk Reactie op Zaaknummer Last onder dwangsom Onderwerp Ons kenmerk (Gelieve

Nadere informatie

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 2009, TRCJZ/2009/ houdende een vaccinatiecampagne ter bestrijding van Q-koorts

Nadere informatie

Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee 2014-2018

Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee 2014-2018 Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee 2014-2018 Onze aanpak in vogelvlucht! NWEA, 10 maart 2014, Utrecht Leden Loodsteam: Bert ter Avest en Philip Drontmann 1 Natuur en recreatie belangen raken elkaar Deelnemers:

Nadere informatie

1. Waddengebied. stiltegebied uitzonderingsgebied uitzondering: vaarroutes en veerverbindingen. Dokkum. Leeuwarden. Franeker. Harlingen.

1. Waddengebied. stiltegebied uitzonderingsgebied uitzondering: vaarroutes en veerverbindingen. Dokkum. Leeuwarden. Franeker. Harlingen. 1. Waddengebied West-Terschelling Dokkum St. Annaparochie Berltsum Stiens Hallum Damwâld Kollum Kollumerzwaag De Westereen Buitenpost Feanwâlden Menaam Leeuwarden Hurdegaryp Kootstertille Harlingen Franeker

Nadere informatie

B i j l a g e 1 : G e m e e n t e l i j k e i n v e n t a r i s a t i e

B i j l a g e 1 : G e m e e n t e l i j k e i n v e n t a r i s a t i e B i j l a g e n B i j l a g e 1 : G e m e e n t e l i j k e i n v e n t a r i s a t i e W a d d e n z e e a l g e m e e n Overzicht MZI-gebieden Waddenzee Locatie: Ligging: Oppervlakte: Malzwin Tussen

Nadere informatie

Aanvullende eisen certificering van visserijproducten (VL-50) 15 februari 2019 Versie: 1.1.2

Aanvullende eisen certificering van visserijproducten (VL-50) 15 februari 2019 Versie: 1.1.2 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de aanvullende eisen voor de uitvoering van de exportcertificering van visserijproducten en levende tweekleppige weekdieren op de instructie EXA-01

Nadere informatie

REGIONAAL TABELLENBOEK arbeidsmarkt primair onderwijs ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers

REGIONAAL TABELLENBOEK arbeidsmarkt primair onderwijs ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers REGIONAAL TABELLENBOEK arbeidsmarkt primair onderwijs 2013 ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers Inleiding De arbeidsmarkt voor het primair onderwijs is sterk in beweging. Demografische,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36393 20 december 2013 Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van 18 december 2013, nr. IENM/ILT-2013/74125,

Nadere informatie

Convenant horizontaal toezicht tussen VION N.V. en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Convenant horizontaal toezicht tussen VION N.V. en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Convenant horizontaal toezicht tussen VION N.V. en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit De partijen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (hierna te noemen NVWA), vertegenwoordigd door F.E.

Nadere informatie

Verkennend onderzoek naar Irgarol in de westelijke W addenzee

Verkennend onderzoek naar Irgarol in de westelijke W addenzee Ministerie van Verkeer en Waterstaat j k l m n o p q Rijksinstituut voor Kust en Zee/RIKZ Verkennend onderzoek naar Irgarol in de westelijke W addenzee juli 2003 Ministerie van Verkeer en Waterstaat j

Nadere informatie