Wetgeving en beleid van de groene ruimte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wetgeving en beleid van de groene ruimte"

Transcriptie

1 C U R S U S Wetgeving en beleid van de groene ruimte Bomen planten

2 Bomen planten Veldwetboek Vegetatiewijzigingen Vlaams ecologisch netwerk Natuurrichtplannen Beschermde landschappen en dorpsgezichten Langs wegen, spoor- en waterwegen Diverse regels infrastructuur & nutsvoorzieningen

3 Bomen planten Veldwetboek (1886) Hagen aanplanten tot op 0,5 meter van de perceelsgrens Op de perceelsgrens indien buur akkoord gaat (best schriftelijk en indien in notariële akte ook afdwingbaar t.a.v. nieuwe eigenaars) Hoogstammige bomen op 2 meter van de scheiding (in landbouwgebied 6 m) Bebossing van landbouwgronden kan pas na een vergunning van het schepencollege Fruitbomen mogen als leibomen, aan elke kant van een gemeenschappelijke muur geplant worden (indien de muur niet gemeen is dan heeft enkel de eigenaar dat recht)

4 Bomen planten Veldwetboek (1886) Indien er andere gebruiken bestaan in de gemeente (check dit bij de milieuambtenaar, griffie van de rechtbank, verkavelingsvoorschriften, ) dan zijn deze regels van toepassing (dit gaat voor op andere afstandsregels) Erkend gebruik wil zeggen dat het langdurig, bestendig, eenvormig en openbaar is.

5 Bomen planten Veldwetboek: uitzonderingen Bomen op het openbaar domein van de overheid, bv straatbomen. (dit gaat dus niet over bomen in het privaat domein van de overheid, bv. de niet toegankelijke domeinen) Verkrijgende verjaring. Als de bomen er al langer dan 30 jaar onverstoord staan (d.w.z. de buurman heeft er nog nooit over geklaagd) dan kunnen ze blijven staan ongeacht de afstand (burgerlijk recht: erfdienstbaarheid zichtbaar en voortdurend) De bestemming van de huisvader. Indien een eigenaar zijn domein splitst en doorspeelt aan zijn kinderen/verkoopt ontstaat de erfdienstbaarheid van plantrecht om beplantingen te hebben op kortere afstand (was latent aanwezig) Overeenkomst: tussen twee eigenaren

6 Bomen planten Veldwetboek: sancties Art. 36: De nabuur kan de rooiing eisen van bomen, hagen, heesters en struiken die op een kortere afstand geplant zijn dan de wet bepaalt kan eisen automatisch een recht De vrederechter heeft hier een appreciatiebevoegdheid en zal hierbij alle belangen van beide partijen inroepen. Het is een zakelijke rechtsvordering. Dit wil zeggen dat enkel de eigenaar een procedure kan inroepen en dus niet de huurder.

7 Veldwetboek: extra Art. 36: Degene over wiens eigendom takken van bomen van een nabuur hangen, kan de nabuur noodzaken die takken af te snijden. Vruchten die vanzelf op het eigendom van de nabuur vallen behoren de nabuur toe. Degene op wiens erf wortels doorschieten mag ze aldaar zelf weghakken. Het recht om wortels weg te hakken of takken te doen afsnijden verjaart niet Opgelet voor rechtsmisbruik! Indien een boom afsterft als gevolg van de wortelschade of zelfs omwaait en schade veroorzaakt, kan de schade verhaald worden op de veroorzaker Ladderrecht: komt erop neer dat je het erf van een buur mag betreden om de haag te snoeien (indien afgesloten moet toestemming gevraagd worden en bij weigering mag je betreden maar via de minst beschadigbare plaats. Evt. opdraaien voor de schade)

8 Veldwetboek Uitspraak Vredegerecht vergunning!

9 Veldwetboek Bebossing Art In de voor de landbouw bestemde gedeelten van het grondgebied is bosaanplanting verboden op minder dan zes meter van de scheidingslijn tussen twee erven; bovendien is vergunning van het college van burgemeester en schepenen vereist en een advies van ADLO (binnen de 20 dagen, vanaf datum verzending, bij gebrek aan advies: verondersteld gunstig!)

10 Veldwetboek Bebossing Het college beslist binnen dertig dagen na de indiening van de aanvraag. Doet het dit niet binnen die termijn, dan wordt de vergunning geacht verleend te zijn. De weigering van de vergunning is met redenen omkleed; binnen een maand na de kennisgeving kan beroep worden ingesteld bij de bestendige deputatie. Deze bepalingen zijn eveneens van toepassing op de voor bosbouw bestemde zone, langs de voor landbouw bestemde zone.

11 Vegetatiewijziging Indien door de beplanting een vegetatie gewijzigd wordt dan moet een natuurvergunning of een (individuele) ontheffing bekomen (zie natuurdecreet)

12 Vlaams Ecologisch Netwerk Binnen het VEN is de aanplanting, inzaaiing of introductie van niet-inheemse boomsoorten verboden (tenzij opgenomen in een goedgekeurd beheerplan, laanbeplantingen met populieren, hoogstamboomgaarden, of omwille van specifieke cultuurhistorische redenen, bv. in een kasteelpark)

13 Natuurrichtplan Het aanplanten van (bepaalde soorten) bomen en struiken kan verboden worden Hiervoor zijn ontheffingsmogelijkheden. Meer info: BE/natuurbeleid/natuur-en-natura-2000/natuurrichtplannen

14 Beschermde landschappen en dorpsgezichten Vanaf geldt één overkoepelende regelgeving voor monumenten, stads- en dorpsgezichten, landschappen en archeologie! Decreet van 12 juli 2013 betreffende het onroerend erfgoed (Onroerenderfgoeddecreet) en het B.Vl.Reg. van 16 mei 2014 betreffende de uitvoering van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 (Onroerenderfgoedbesluit).

15 Beschermde landschappen en dorpsgezichten Onroerende erfgoeddecreet: wat is er nieuw? Meer verantwoordelijkheid voor de gemeentes Onroerend erfgoed wordt geïntegreerd in de procedures van ruimtelijke ordening, bos, natuur en milieu.

16 Onroerende erfgoeddecreet: wat is er nieuw? Voor handelingen aan of in beschermde goederen 2 mogelijkheden 1. Is er geen stedenbouwkundige vergunning of verkavelingsvergunning, geen milieuvergunning of geen vergunning, geen toelating, geen machtiging, geen ontheffing of geen afwijking overeenkomstig het Bosdecreet of het Natuurdecreet vereist, dan mogen handelingen niet aangevat worden zonder toelating van het Agentschap Onroerend Erfgoed of, in voorkomend geval, van de erkende onroerenderfgoedgemeente waar het beschermde goed ligt tenzij zij zijn vrijgesteld in een goedgekeurd beheersplan. 2. Wel nodig vergunningverlenende overheid vraagt advies aan Agentschap Onroerend erfgoed

17 Beschermde landschappen en dorpsgezichten Opname in de vastgestelde inventaris van het bouwkundig erfgoed betekent voor elk van de erfgoedobjecten dat zij een vorm van vrijwaring voor de toekomst genieten.

18 Beschermde landschappen en dorpsgezichten

19 Langs wegen, spoor- en waterwegen Autosnelwegen: zone van 30 m moet vrij blijven Gewestwegen (KB 1934) Hoogstammen of beplantingen hoger dan 1,5 m op minstens 2 m achter de grens openbaar domein of rooilijn. Levende hagen lager dan 1,5 m op 0,25 m van zelfde grens snoeien tot max. die hoogte vereist Vrij gabariet van 4,5 m vereist voor alle wegen

20 Langs buurtwegen Buurtwegen (provinciaal reglement 12 april 1928 en wet van 10 april 1841) Legt regels vast over plantafstand, etc. langs buurtwegen Eigenaars van gronden die aan een buurtweg grenzen: recht om bomen te planten op de wegberm, ook al zijn ze geen eigenaar van de berm. Bomen: eigendom van de eigenaars. Dit plantrecht mag wel niet zomaar en willekeurig uitgeoefend worden. De bepalingen ervan staan beschreven in de provinciale reglementen op de buurtwegen. Ook lokale besturen kunnen beperkingen opleggen, zoals bijvoorbeeld minimumafstanden.

21 Langs buurtwegen Het plantrecht kan tenietgaan of overgedragen worden. Voor wegbermen in eigendom van het aanpalende erf kan het plantrecht niet tenietgaan door onbruik. Een gemeente kan het plantrecht voor die bermen enkel verwerven als ze zelf bomen aanplant en de eigenaar zich daar niet tegen verzet. Als de wegberm eigendom van de gemeente is, kan het plantrecht wel tenietgaan door onbruik. Als een eigenaar gedurende 30 jaar geen bomen aanplant, vervalt zijn plantrecht. Eigenaar kan plantrecht vrijwillig afstaan aan gemeente via overeenkomst.

22 Langs wegen, spoor- en waterwegen Atlas der buurtwegen (online te raadplegen):

23 Langs wegen, spoor- en waterwegen Spoorwegen Wet 25/6/1891, gewijzigd 21/03/1991) Geen bomen behouden op een grotere hoogte dan de afstand tussen de voet van de boom en de vrije rand van de spoorweg (indien verhoogde berm of ingegraven = steeds bovenrand) Langs den spoorweg mogen de boomen niet behouden worden op eene grootere hoogte dan den afstand tusschen den voet van den boom en den vrijen rand van den spoorweg. Wanneer echter de spoorweg op eene grondverhooging is aangelegd, wordt die afstand berekend tusschen den voet van den boom en den bovenrand der grondverhooging.

24 Langs wegen, spoor- en waterwegen Spoorwegen KB 21/08/1981, gewijzigd 21/03/1991) Zonder schriftelijke toestemming NMBS/Infrabel geen bomen op minder dan 6m van de vrije rand van de spoorweg

25 Langs wegen, spoor- en waterwegen Waterwegen KB 15/10/ /12/1967 5/10/1970 Naaldbomen verboden op minder dan 6 m van de oevers (art. uit natuurbehoudswet) Langs bevaarbare waterlopen- rivier Indien er een jaag- of voetpad is: plantverbod ter hoogte van dit jaagpad (9,75 m 30 voet) of voetpad (3,25 m) Langs bevaarbare waterlopen kanalen Afstandsregeling Veldwetboek Langs onbevaarbare waterlopen Doorgang moet mogelijk blijven in 5 m zone naast de waterloop - onderhoud

26 Leidingen Elektriciteitsvoorzieningen (wet 10/03/1925) Het gewest, de gemeente of vergunninghouder heeft de bevoegdheid boomtakken af te hakken, de bomen te vellen en wortels te rooien die te dicht bij bovengrondse of ondergrondse elektrische leidingen hangen en die kortsluitingen of andere schade aan de geleiding zouden kunnen veroorzaken. Behoudens dringende gevallen, wordt het recht te hakken, vellen of rooien afhankelijk gesteld van de weigering van de eigenaar. Indien de eigenaar een maand niets onderneemt: kan de overheid zelf kappen.

27 Leidingen Hoogspanningsleidingen - Elia Wettelijke verplichting technisch secretariaat van Elia raadplegen! Het aanplanten en onderhouden van bomen in de buurt van een luchtlijn. Geen aanplantingen > 3 m in een strook van 20 m langs beide kanten van de as van de hoogspanningslijn

28 Leidingen Aardgasvervoerinfrastructuur Fluxys (KB 24/01/1991) Het wijzigen van het reliëf van de bodem (bv. grachten graven, taluds maken of graafwerken uitvoeren): een beschermde zone die zich uitstrekt over 15 m langs weerszijden van de inplanting van gasvervoersinstallaties De aanwezigheid van bomen en/of struiken : enkel de bomen en/of struiken toegestaan door Fluxys lijst. Onder bomen en/of struiken toegestaan door Fluxys: Er dient evenwel voor gezorgd te worden dat de planten binnen de voorbehouden zone (dit is een zone binnen de beschermde zone waarvan de breedte afhankelijk is van het type leiding: m) niet hoger worden dan 2,5 meter en een stamdiameter van 10 cm op een hoogte van 1,5 meter niet overschrijden (lijst beschikbaar) BE/Fluxys%20nearby/PipelineNearby/ProhibitedActivities/ProhibitedActivities

29 Nuttige websites Algemeen Formulieren stedenbouwkundige vergunning en compensatie ontbossing rubriek formulieren Kapmachtiging / Natuurvergunning / Individuele ontheffing / Ontbossen / Code van goede natuurpraktijk rubriek wetgeving en subsidies Geografische informatie Onroerend erfgoed

30

Wetgeving planten van bomen

Wetgeving planten van bomen Wetgeving planten van bomen Beleid/visie Bomen in diverse beleidplannen (milieu, cultuur, ruimtelijke ordening, sociaal, jeugd ) Bomenplan (beleid en beheer) Beschermingsmaatregelen bouwwerven Bomen plannen:

Nadere informatie

Regels voor het plaatsen van omheiningen en beplantingen

Regels voor het plaatsen van omheiningen en beplantingen Regels voor het plaatsen van omheiningen en beplantingen De ingewikkelde regelgeving rond omheiningen en beplantingen leidt maar al te vaak tot vervelende burendiscussies. Omdat we bij het Vlaams Paardenloket

Nadere informatie

AGROFORESTRY - JURIDISCHE ASPECTEN

AGROFORESTRY - JURIDISCHE ASPECTEN AGROFORESTRY - JURIDISCHE ASPECTEN Studiedag Beveren-Waas: agroforestry 2 SEPT 2014 Regelgeving LV inzake agroforestry Regelgeving beleidsdomein Landbouw en Visserij: BVR Agroforestry: BVR van 30 juli

Nadere informatie

Atlas der buurtwegen? Wijzigingsdocumenten? Latere erkenning? 1 Buurtwegen 1 Buurtwegen De Atlassen der Buurtwegen (ook wel 'leggers' genoemd). De detailplannen gelden als rooilijnplan; Chemin 'buurtweg'

Nadere informatie

Bomen buiten het bos. Bomen buiten het bos

Bomen buiten het bos. Bomen buiten het bos 7-3-2013 1 Inhoud 1 Wat is buiten het bos? 2 Zakenrecht 3 Ruimtelijke ordening 4 Natuurbehoud 5 Onroerend erfgoed 1 Wat is buiten het bos? Bosdecreet 1990 geeft zeer ruime definitie aan bos : grondoppervlakten

Nadere informatie

AGROFORESTRY - JURIDISCH ASPECTEN. Infoavond Agroforestry 17 augustus 2012

AGROFORESTRY - JURIDISCH ASPECTEN. Infoavond Agroforestry 17 augustus 2012 AGROFORESTRY - JURIDISCH ASPECTEN Infoavond Agroforestry 17 augustus 2012 Agroforestry in het juridisch landschap Agroforestry was in Vlaanderen al aanwezig voor 2011 Voorbeelden: populieraanplant met

Nadere informatie

O m h e i n i n g e n 1

O m h e i n i n g e n 1 Omhei n i ng e n 1 BETER EEN GOEDE BUUR DAN EEN VERRE VRIEND AFSTAND VAN BEPLANTINGEN, EIGENDOMSGRENZEN, AFSLUITINGEN, AFPALINGEN, FOUTIEF HANDELEN EN BURENHINDER 1. AFSTAND VAN BEPLANTINGEN De ingewikkelde

Nadere informatie

In het burenrecht staat o.a. beschreven dat u niet altijd een absoluut recht op zon, licht of uitzicht zou hebben.

In het burenrecht staat o.a. beschreven dat u niet altijd een absoluut recht op zon, licht of uitzicht zou hebben. In een klein land met veel mensen per vierkante kilometer, zoals in Nederland, is de kans ontzettend groot dat je buren hebt. En zoals het goede buren betaamt dien je rekening met elkaar te houden. Niet

Nadere informatie

Bomen en het recht. Bomen en het recht

Bomen en het recht. Bomen en het recht Vooraf Wat is een boom? geen juridische definitie Inhoud 1 Bosdecreet 2 Zakenrecht 3 Ruimtelijke ordening 4 Natuurbehoud 5 Onroerend erfgoed 6 Veldwetboek 1 Bosdecreet Indien boom tot bos behoort: indien

Nadere informatie

Beplantingen en de wet. Door de bomen het bos niet meer zien

Beplantingen en de wet. Door de bomen het bos niet meer zien Beplantingen en de wet Door de bomen het bos niet meer zien Een vergunning om te mogen aanplanten? In de regel : neen! Wanneer wel : Bebossingsvergunning : bij uw gemeentebestuur Wanneer beplanting in

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00019 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00018 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, gegeven op 10 juni 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, gegeven op 10 juni 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 16 februari 2001 tot vaststelling van nadere regels inzake compensatie van ontbossing en ontheffing van het

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager IDENTIFICATIE

Nadere informatie

INFOFICHE Bomen rooien of (ver)bouwen in de buurt van bomen?

INFOFICHE Bomen rooien of (ver)bouwen in de buurt van bomen? INFOFICHE Bomen rooien of (ver)bouwen in de buurt van bomen? OPMAAK BOMENPLAN 1. WOONGEBIED (en gelijkgestelde gebieden) & KMO-ZONE Moeten er bomen gerooid worden in functie van de bouw van de woning,

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

Notarisbrief Stedenbouwkundige Inlichtingen LIGGING IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 20 RUIMTELIJKE ORDENING

Notarisbrief Stedenbouwkundige Inlichtingen LIGGING IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 20 RUIMTELIJKE ORDENING Notarisbrief Stedenbouwkundige Inlichtingen Gemeente Bornem dienst ruimtelijke ontwikkeling Hingenesteenweg 13 2880 Bornem 03 890 69 21 bouwen@bornem.be 24 april 2017 LIGGING IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Adres AMPE EN DEPUYDT Kloosterstraat 69B 9150 Rupelmonde (Kruibeke) Uw bericht van: 19 maart 2019 Uw kenmerk: 2190267/pf Ons kenmerk: 005606/006-2019/136

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Federaal comité tot aankoop van onroerende goederen Adres Kruidtuinlaan 50 398 1000 Brussel Uw bericht van: 9 januari 2019 Uw kenmerk: 46013/128 Ons

Nadere informatie

Gewijzigde regelgeving voor lokale besturen naar aanleiding van de inwerkingtreding van het kerntakenplan Onroerend Erfgoed

Gewijzigde regelgeving voor lokale besturen naar aanleiding van de inwerkingtreding van het kerntakenplan Onroerend Erfgoed Gewijzigde regelgeving voor lokale besturen naar aanleiding van de inwerkingtreding van het kerntakenplan Onroerend Erfgoed Dit document geeft een overzicht van de meest recente wijzigingen aan het Onroerenderfgoeddecreet,

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag:

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING 1. Ondertekenende partijen Tussen enerzijds : Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Rijnkaai 37, 2000 Antwerpen Vertegenwoordigd door: De heer Jan Van Rensbergen,

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE DOSSIERNUMMER: N2018-00155 GEMEENTE: Lummen, Dienst Ruimtelijke Ordening, Gemeenteplein 13, 3560 Lummen. DATUM opmaak document: 16 maart 2018 Uw referentie: Lummen,

Nadere informatie

houdende diverse bepalingen inzake energie

houdende diverse bepalingen inzake energie stuk ingediend op 1428 (2011-2012) Nr. 4 7 maart 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake energie Tekst aangenomen door de plenaire vergadering Stukken in het dossier: 1428

Nadere informatie

30/09/2010. Inrichten en aanleggen volgens de regels Steven Clays, Trage Wegen vzw. Overzicht van de presentatie

30/09/2010. Inrichten en aanleggen volgens de regels Steven Clays, Trage Wegen vzw. Overzicht van de presentatie Titelblad Steven 30/09/ Inrichten en aanleggen volgens de regels Steven Clays, Trage Wegen vzw Overzicht van de presentatie Vergunningen Normalisatie Concrete ervaringen en vragen - Welke partijen moeten

Nadere informatie

23070_E_0141_V_000_00

23070_E_0141_V_000_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Carl Ockerman Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 Brussel Datum van aanvraag: 25 september 2015 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie

Overzicht. Toelichting bij het voorontwerp-natuurwetboek. Algemeen opzet. Algemeen opzet. Beginselen van natuur- en landschapsbeleid

Overzicht. Toelichting bij het voorontwerp-natuurwetboek. Algemeen opzet. Algemeen opzet. Beginselen van natuur- en landschapsbeleid Toelichting bij het voorontwerp-natuurwetboek Overzicht Algemeen opzet van het wetboek Bestuurlijke organisatie en planning Beschermde delen van natuur en landschap Algemene en gebiedsgerichte bescherming

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Adres AMPE EN DEPUYDT Kloosterstraat 69B 9150 Rupelmonde (Kruibeke) Uw bericht van: 19 maart 2019 Uw kenmerk: 2190267/pf Ons kenmerk: 000402/011-2019/135

Nadere informatie

REGLEMENT KAPVERGUNNING MET BETREKKING TOT BEPLANTINGEN

REGLEMENT KAPVERGUNNING MET BETREKKING TOT BEPLANTINGEN REGLEMENT KAPVERGUNNING MET BETREKKING TOT BEPLANTINGEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen

Nadere informatie

Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1/6. Telefoon

Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1/6. Telefoon Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Aanvrager Massaert Uw Referentie chatho Contactpersoon Dienst Ruimtelijke Ordening Telefoon 02 255 47 10 Mail vastgoedinformatie@vilvoorde.be Onderwerp

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED. Voerhoek 17, 3061 Bertem IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL UITTREKSEL PLANNENREGISTER

IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED. Voerhoek 17, 3061 Bertem IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL UITTREKSEL PLANNENREGISTER Vastgoedinformatie Aanvrager: Mariëns bruno Adres: Dr. V. De Walsplein 26, 3070 Kortenberg Tel: E-mail: june.verhavert.350111@belnot.be Uw referentie: K1-1301/JV Onze referentie: 2018151 E-mail: omgeving@bertem.be

Nadere informatie

23016_D_0157_H_011_00

23016_D_0157_H_011_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Gemeentebestuur Dilbeek Beroep: Gemeentebestuur Adres: Gemeenteplein 1 1700 Dilbeek Datum van aanvraag: 23 februari 2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK

Nadere informatie

naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming:

naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming: naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming: bufferzones 1.1.1.2 een algemeen plan van aanleg (A.P.A) Niet van toepassing in Dilbeek 1.1.1.3 een

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam HAECK BERT Adres Kalishoekstraat(MEL) 29 9120 Melsele (Beveren) Uw bericht van: 13 oktober 2017 Uw kenmerk: 2170262 mvdj Ons kenmerk: 007581/003-2017/487

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Berquin Notarissen Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 brussel Datum van aanvraag: 15/09/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel

BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel 2 mei 2017 Geachte, U vindt hierbij het inlichtingenformulier vastgoedinformatie en het stedenbouwkundig uittreksel betreffende het vastgoed gelegen in Dokter Haubenlaan(M)

Nadere informatie

23016_D_0145_X_003_00

23016_D_0145_X_003_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Dirk Van Den Haute Beroep: Notaris Adres: Gustaaf Vandersteenstraat 10 1750 Sint-Kwintens-Lennik Datum van aanvraag: 31/08/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente:

Nadere informatie

Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017, ontvangen op 4/12/2017, met referentie gevraagde gegevens over. IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017, ontvangen op 4/12/2017, met referentie gevraagde gegevens over. IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED Willebroek, 11 december 2017 Iva-Innova Gemeente Willebroek Pastorijstraat 1 2830 Willebroek u/ref.mail: alex.vanbeersel@willebroek.be o/ref Volgnr.: 2017/763 Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017,

Nadere informatie

Het Onroerenderfgoeddecreet: instanties en actoren, inventarisatie en bescherming Anne Mie Draye...1

Het Onroerenderfgoeddecreet: instanties en actoren, inventarisatie en bescherming Anne Mie Draye...1 Ten geleide...v Het Onroerenderfgoeddecreet: instanties en actoren, inventarisatie en bescherming Anne Mie Draye...1 I. Algemene inleiding...1 II. Instanties en actoren van het onroerend erfgoedbeleid...3

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE DOSSIERNUMMER: VG04294 GEMEENTE: Meeuwen-Gruitrode, dienst ruimtelijke ordening en milieu, Dorpsstraat 44, 3670 Meeuwen- Gruitrode DATUM opmaak document: 18/08/2017

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager IDENTIFICATIE

Nadere informatie

Vlaams beleid omtrent het beheer van funerair erfgoed

Vlaams beleid omtrent het beheer van funerair erfgoed Vlaams beleid omtrent het beheer van funerair erfgoed Inhoud - Geïnventariseerd of beschermd? - Statuten erfgoed - Toelatingen - Beheersplan? - Onderzoekspremie - Erfgoedpremie Neerijse Geïnventariseerd

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing Ik, ondergetekende,...... woon in....... en wens over te gaan tot de

Nadere informatie

Workshop watertoets 4

Workshop watertoets 4 Workshop watertoets 4 Juridische aangelegenheden VMM 1 Watertoets Doel : nagaan of wat men vergund wil zien een schadelijk effect op watersysteem kan hebben(1). Is dat zo, dan moet men maatregelen opleggen

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel

Stedenbouwkundig uittreksel Stedenbouwkundig uittreksel A. Gegevens van de aanvrager Dossiernummer: 39298 maandag 07 januari 2019 Angelinio Degrijse Publiekrechtelijke rechtspersoon (overheidsinstelling, kerkfabriek,...) Federaal

Nadere informatie

12-11-2014. Onroerenderfgoeddecreet. 13 november 2014 Vastgoedforum Onroerend Erfgoed. Inleiding

12-11-2014. Onroerenderfgoeddecreet. 13 november 2014 Vastgoedforum Onroerend Erfgoed. Inleiding Onroerenderfgoeddecreet 13 november 2014 Vastgoedforum Onroerend Erfgoed Inleiding 1 Onroerend erfgoed 3 Onroerenderfgoedzorg in partnerschap Regeerakkoord : samenwerking tussen overheidsdiensten wordt

Nadere informatie

NATUURBELEID EN RUIMTELIJKE ORDENING

NATUURBELEID EN RUIMTELIJKE ORDENING NATUURBELEID EN RUIMTELIJKE ORDENING Voordracht VRP 29/01/02 Prof. dr. G. Van Hoorick Docent in het vakgebied bestuursrecht en milieurecht Universiteit Gent Advocaat te Gent INHOUD 1. Overzicht van het

Nadere informatie

HERWAARDERINGSPLAN BESCHERMD DORPSGEZICHT MARKT MARKT/AALTERSTRAAT/ A. RODENBACHSTRAAT/KASTEELSTRAAT

HERWAARDERINGSPLAN BESCHERMD DORPSGEZICHT MARKT MARKT/AALTERSTRAAT/ A. RODENBACHSTRAAT/KASTEELSTRAAT HERWAARDERINGSPLAN BESCHERMD DORPSGEZICHT MARKT MARKT/AALTERSTRAAT/ A. RODENBACHSTRAAT/KASTEELSTRAAT WOORD VOORAF Op 7 juni 2013 keurde Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois het herwaarderingsplan

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT: In dit document vindt u het ontwerp van wijziging van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 zoals het door de Vlaamse Regering op 13 mei 2016 definitief werd goedgekeurd. Dit ontwerp van wijzigingsdecreet

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

Gent, Spitaalpoortstraat 39

Gent, Spitaalpoortstraat 39 Grootschalig Referentiebestand Identificatie van de geografische coördinaten van Gent, Spitaalpoortstraat 39: Het grootschalig referentiebestand bevat een overzicht van alle gebouwen, percelen, wegen en

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Beroep Paul Henrist & Pieterjan De Mulder Notaris Adres Ridder A. Stas de Richellelaan 8 9820 Merelbeke (Bottelare) Uw bericht

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Departement Grondgebiedszaken Stedenbouw Contact Sofie Roose T 056 733 374 sofie.roose@harelbeke.be Bellis'immo Iepersestraat 120 8890

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE INLICHTINGEN

STEDENBOUWKUNDIGE INLICHTINGEN Aanvragen en afleveringen Dienstverlening Adres Paradeplein 2 bus 1 2500 LIER tel. 03/8000 300 info@lier.be www.lier.be Uw Referentie Datum 21/12/2016 12:42:09 Contact infovastgoed@lier.be tel. 03/8000

Nadere informatie

Stedenbouwkundige inlichtingen

Stedenbouwkundige inlichtingen Hoe een stedenbouwkundige vergunning aanvragen Samenstellen van een proefaanvraag U hoeft niet steeds een volledig uitgewerkt plan op te stellen om na te gaan of de werken die u in uw hoofd hebt een kans

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Geachte mevrouw Geachte heer Naar aanleiding van uw vraag van 29 juni 2016 vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel

Nadere informatie

Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147)

Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147) ~\".. \ Vlaa~se 'l~ \ Regenng Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147) DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW, Gelet op het Bosdecreet

Nadere informatie

3tffj"fsË:iff:iïiïffj::" OVERZICHT PLANNEN

3tffjfsË:iff:iïiïffj:: OVERZICHT PLANNEN ffi v*íui* {sr"snffi K#RïgruSËffiË Vastgoed informatie : Bedrijf: Straat + huisnummer: Postcode + gemeente: IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER U.Ref: O.Ref: IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED Gemeente: Kortenberg

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 14.11.2011 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 68251 VLAAMSE OVERHEID N. 2011 2948 [C 2011/35922] 14 OKTOBER 2011. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD ZITTING 1995-1996 26 OKTOBER 1995 VOORSTEL VAN DECREET. van mevrouw Vera Dua. houdende wijziging van het bosdecreet van 13 juni 1990

VLAAMSE RAAD ZITTING 1995-1996 26 OKTOBER 1995 VOORSTEL VAN DECREET. van mevrouw Vera Dua. houdende wijziging van het bosdecreet van 13 juni 1990 Stuk 136 (1995-1996) Nr. 1 VLAAMSE RAAD ZITTING 1995-1996 26 OKTOBER 1995 VOORSTEL VAN DECREET van mevrouw Vera Dua houdende wijziging van het bosdecreet van 13 juni 1990 TOELICHTING DAMES EN HEREN, Het

Nadere informatie

waar houd je als aanpalende eigenaar of gebruiker rekening mee?

waar houd je als aanpalende eigenaar of gebruiker rekening mee? waar houd je als aanpalende eigenaar of gebruiker rekening mee? Waar houd je als aanpalende eigenaar of gebruiker rekening mee? Om te zorgen voor een vlotte waterafvoer moet de waterloopbeheerder regelmatig

Nadere informatie

Wetgeving en beleid van de groene ruimte

Wetgeving en beleid van de groene ruimte C U R S U S Wetgeving en beleid van de groene ruimte Het bos door de bomen Bomen Bomen: verschillende verschijningsvormen Bossen Natuur (vegetatie) Klein landschapselement Erfgoed, beschermd monument,

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED. Adres: Streepstraat 26 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL. Adres: Streepstraat 26 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL

IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED. Adres: Streepstraat 26 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL. Adres: Streepstraat 26 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Vastgoedinformatie IENTIFICATIE VAN HET ONROEREN GOE IENTIFICATIE VAN HET PERCEEL KAPELLEN 2 AF 16R GARAGE IENTIFICATIE VAN HET PERCEEL KAPELLEN 2 AF 16M HUIS IENTIFICATIE VAN HET PERCEEL KAPELLEN 2 AF

Nadere informatie

Intergemeentelijke (samen)werking rond landschappelijk erfgoed vanuit regionale landschappen: een vergelijking 17 mei Lovendegem

Intergemeentelijke (samen)werking rond landschappelijk erfgoed vanuit regionale landschappen: een vergelijking 17 mei Lovendegem Intergemeentelijke (samen)werking rond landschappelijk erfgoed vanuit regionale landschappen: een vergelijking 17 mei 2016 - Lovendegem Regionaal Landschap Meetjesland vzw Bestaande samenwerking (geen

Nadere informatie

Regiostelplaats Antwerpen-Oost

Regiostelplaats Antwerpen-Oost gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan de ontwerper James Van Casteren Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van

Nadere informatie

pagina 2 van 8 moeten worden opgenomen. VERGUNNINGENREGISTER De gemeente beschikt over een conform verklaard vergunningenregister. Informatie over ver

pagina 2 van 8 moeten worden opgenomen. VERGUNNINGENREGISTER De gemeente beschikt over een conform verklaard vergunningenregister. Informatie over ver pagina 1 van 8 STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Geachte mevrouw Geachte heer Naar aanleiding van uw vraag van 3 november 2016 vindt u hierbij het gevraagde uittreksel

Nadere informatie

uitvoeringsbesluiten onroerend erfgoed

uitvoeringsbesluiten onroerend erfgoed Briefadvies uitvoeringsbesluiten onroerend erfgoed Adviesvraag over het ontwerp van besluit betreffende de uitvoering van het Onroerenderfgoeddecreet van 12 juli 2013 Datum van goedkeuring 20 februari

Nadere informatie

Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 15 september Uw kenmerk Mail dd 18/08/2016 Tel. 02/ RO/RO/KJ/16. SU2016/0683 Fax 02/

Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 15 september Uw kenmerk Mail dd 18/08/2016 Tel. 02/ RO/RO/KJ/16. SU2016/0683 Fax 02/ Aan de heer Philip Peerens Woluwedal 12 bus 51 1932 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 15 september 2016 Uw kenmerk Mail dd 18/08/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0683

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE INLICHTINGEN

STEDENBOUWKUNDIGE INLICHTINGEN Aanvragen en afleveringen Dienstverlening Adres Paradeplein 2 bus 1 2500 LIER tel. 03/8000 300 info@lier.be www.lier.be Uw Referentie 99-00-2234/007-KVL Datum 10/07/2017 15:37:00 Contact infovastgoed@lier.be

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Beroep Notaris Michel Ide Notaris Adres Slangstraat 3 9220 Hamme (Vl.) Uw bericht van 1 maart 2019 Uw kenmerk RVM/2190223 Ons

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

Melding van handelingen in of aan gebouwen met toepassing van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Melding van handelingen in of aan gebouwen met toepassing van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening Bijlage I Formulier I Melding van handelingen in of aan gebouwen met toepassing van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed RWO-01-100330

Nadere informatie

DEEL IV: (GRAFISCH) REGISTER

DEEL IV: (GRAFISCH) REGISTER DEEL IV: (GRAFISCH) REGISTER van percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van toepassing kan zijn INHOUD Inleiding 1 Toelichting bij het register 2 1 Planschade...

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur regio Hageland Natuur-, bos- en landbouwgebieden Heverleebos en Meerdaalwoud bijlage IV: Register

Nadere informatie

BOS IN SINT-TRUIDEN Nota

BOS IN SINT-TRUIDEN Nota BOS IN SINT-TRUIDEN Nota Ir. Koenraad Van Meerbeek 12/03/2012 1. Wat is bos? Wanneer we over bos spreken, is er een duidelijke definitie nodig van een bos. Iedereen moet immers over hetzelfde praten. Een

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE pagina 1 van 8 STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Geachte mevrouw Geachte heer Naar aanleiding van uw vraag van 16 maart 2017 vindt u hierbij het gevraagde uittreksel

Nadere informatie

Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen

Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen Toelichtingsnota: Beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad over de zaak van de wegen De laatste maanden rijzen vragen omtrent de toepassing van artikel 4.2.25 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL Stedenbouwkundig uittreksel Stedenbouwkundige inlichtingen Uw referentie: AV/2090506 Onze referentie: 162937 Datum ingave: 24/10/2016 Tytgat & Raes geassocieerde notarissen Kortrijksesteenweg 1142 9051

Nadere informatie

Voorbeeldvragen Natuurmanagement specialisatie Natuurinspecteur

Voorbeeldvragen Natuurmanagement specialisatie Natuurinspecteur Voorbeeldvragen Natuurmanagement specialisatie Natuurinspecteur Deel natuurwetgeving (open boek) 1. pmaak regelgeving, welke bewering klopt? Vlaamse Regering dient een ontwerp van decreet in samen met

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Home Consult Albert De Beusscherplein 2 1933 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 29 september 2016 Uw kenmerk Mail dd 08/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0724

Nadere informatie

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos ANB-01-160330 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE AANVRAGER Naam Beroep Crevits immobiliën bvba vastgoed Adres Kortrijksesteenweg 178 9000 Gent Uw bericht van: 11/03/2019

Nadere informatie

Ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus

Ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Bijlage IV. Register van de percelen waarop een bestemmingswijziging wordt doorgevoerd die aanleiding

Nadere informatie

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76)

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) Veurne - Westkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven, in oranje gekleurd en met de letters

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Aankoopcomité Federaal Finto 27st verd. - Kruidtuinlaan 50 398 1000 Brussel IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Beroep Aankoopcomité Federaal Finto Adres 27st verd.

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ VERKAVELING VAN GEHEEL OF TEN DELE BEBOSTE GROND Formulier, in te vullen door de aanvrager van een verkavelingsvergunning

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ VERKAVELING VAN GEHEEL OF TEN DELE BEBOSTE GROND Formulier, in te vullen door de aanvrager van een verkavelingsvergunning COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ VERKAVELING VAN GEHEEL OF TEN DELE BEBOSTE GROND Formulier, in te vullen door de aanvrager van een verkavelingsvergunning Ik, ondergetekende,...... woon in......en wens over

Nadere informatie

Kaderdecreet Onroerend Erfgoed: enkele aandachtspunten voor lokale besturen

Kaderdecreet Onroerend Erfgoed: enkele aandachtspunten voor lokale besturen Vereniging van Vlaamse Streekontwikkelingsintercommunales Paviljoenstraat 9 1030 Brussel T 0032 2 211 56 40 F 0032 2 211 56 00 info@vlinter.be www.vlinter.be Kaderdecreet Onroerend Erfgoed: enkele aandachtspunten

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE INLICHTINGEN

STEDENBOUWKUNDIGE INLICHTINGEN Aanvragen en afleveringen Dienstverlening Adres Paradeplein 2 bus 1 2500 LIER tel. 03/8000 300 info@lier.be www.lier.be Uw Referentie Datum 25/02/2016 16:25:29 Contact infovastgoed@lier.be tel. 03/8000

Nadere informatie

Belasting op onbebouwde percelen

Belasting op onbebouwde percelen Belasting op onbebouwde percelen Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in een niet- vervallen verkaveling Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in gebieden bestemd voor wonen Artikel

Nadere informatie

Deel I. Burgerlijk recht

Deel I. Burgerlijk recht Deel I. Burgerlijk recht 1. Zakenrecht................ 3 Eigendom...................... 3 Burgerlijk Wetboek (Uittreksel)........ 3 Huur.......................... 5 Burgerlijk Wetboek (Uittreksel)........

Nadere informatie

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag:

MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER. Beroep: Datum van aanvraag: 1 MODEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Voorliggend formulier is slechts een model dat aangepast kan worden aan de specifieke wensen en noden van de gemeente vak in te vullen door de aanvrager

Nadere informatie

pagina 2 van 8 1.Het eerste deel van het ontwerp vergu

pagina 2 van 8 1.Het eerste deel van het ontwerp vergu http://srvdes10/arcgis/rest/directories/arcgisoutput/_ags_0b5d1a11e24442be8f5e8271293e4f90.h... pagina 1 van 8 STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE Geachte mevrouw Geachte

Nadere informatie

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 070426 In te vullen door de behandelende overheid ontvangstdatum Waarvoor

Nadere informatie

Overzicht van de Brusselse wetgeving betreffende hoogstammige bomen

Overzicht van de Brusselse wetgeving betreffende hoogstammige bomen Overzicht van de Brusselse wetgeving betreffende hoogstammige bomen A. Op het vlak van stedenbouw 1 Artikel 98, 1, van het Brussels Wetboek van de Ruimtelijke ordening «Niemand mag zonder voorafgaande

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL VAN SINAY & BRACKE Halsesteenweg 17 9402 Meerbeke IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Beroep VAN SINAY & BRACKE Notariaat Adres Halsesteenweg 17 9402 Meerbeke Dienst: Ruimtelijke

Nadere informatie

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 070426 In te vullen door de behandelende overheid ontvangstdatum Waarvoor

Nadere informatie

Vastgoedinformatie Arendstraat te 8000 Brugge. Kadastrale gegevens: 17 e Afdeling, sectie B, perceelnummer 221C.

Vastgoedinformatie Arendstraat te 8000 Brugge. Kadastrale gegevens: 17 e Afdeling, sectie B, perceelnummer 221C. Stad Brugge Huis van de Bruggeling / Wonen & Omgeving Aan Stad Brugge - Dienst Eigendommen Tav Ann Valcke Burg 11 8000 Brugge uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum mail van 16/06/2017 (Ann Valcke)

Nadere informatie