FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem."

Transcriptie

1 FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Donderdag 12 maart u raadzaal hoofdgemeentehuis Anzegem Aanwezig: Gemeente Anzegem: schepen Noël Veys (onderwijs), Sonja Nuyttens (dienst Interne Zaken), Karen Vroman (verslaggever - dienst interne zaken), Luc Bossuyt (Coördinator Busvevroer) Basisscholen Anzegem: Karel Demeulemeester (GLS Vichte-Ingooigem), Veronique Amez (VBS Heirweg), Ann Lanneau (VBS Vichte-Ingooigem), An Dubuquoy (VBS Tiegem), Ilse Delombaerde (GO Bollebos), Hilde Staelens (VBA Anzegem-Gijzelbrechtegem) Verontschuldigd: Burgemeester Claude Van Marcke, Geert Van Robaeys (VBS Groene Poortje Kaster), Steven Vandenberghe ( ouderraad GO Bollebos), Koen De Bock (Ouderraad scholen Ingooigem). Agenda: 1. Verslag vorige vergadering 2. Veilige schoolroutes: stand van zaken 3. Conferentiedag september: stand van zaken 4. Vraag cluster Vrije Tijd inzake inspraak/kennisname behandelde punten op Bonanza (afgevaardigde of minstens 2X deelname per jaar + verslag) 5. Zachte Ring totempaalwijzer op dichtste raakpunt stand van zaken 6. Doe-academie Sint-Arnolduspark 7. Middagtoezicht voorstellen continuering (aanpassing reglement nodig) bespreking alternatieven 8. Techniekklas: stand van zaken 9. Nieuws over lopende projecten 10. Ronddelen van folders en flyers 11. Varia o.a. datum nieuwe bijeenkomst 12. Busvervoer: uitwerken kalender voor volgend jaar (werkmoment met de betrokken directies en de busvervoerscoördinator) BIJGEVOEGD PUNT DOOR SCHEPEN NOËL VEYS: 13. Voorstelling anti-pestspel Pest'Oog Bespreking agendapunten: Schepen Noel Veys heet de aanwezigen van harte welkom. Punt 1. Verslag vorige vergadering De vergadering neemt kennis van het verslag van de vorige vergadering. Er dient een kleine rechtzetting te gebeuren bij puntje 4.

2 Elke Vercruyssen is een tijdelijke kleuteronderwijzer die in VBS Heirweg én VBS De Bergop tewerkgesteld is. Op de vergadering van november 2014 gaf de directeur van De Bergop de melding dat haar eindwerk op de hogeschool rond techniek ging. Deze aanpassing wordt doorgevoerd. Punt 2 Veilige schoolroutes: stand van zaken Er wordt een stand van zaken meegedeeld aan de directies. De schepen Noël Veys deelt mee dat de gegevens allemaal binnen zijn. De schoolroutes zijn uitgestippeld maar hij kreeg nog geen verdere feedback. Hij verwacht dat Mobiel 21 hem eerstdaags hierover zal berichten. In de rand vermeldt de schepen dat de veilige schoolroutes tegen volgend schooljaar zeker moeten kunnen aangereikt worden. Punt 3 Conferentiedag 7 oktober 2015: stand van zaken In vorige vergadering dd. 24 november 2014 werd er voorgesteld om op woensdag 7 oktober 2015 een conferentiedag te voorzien rond het thema techniek. Schepen Veys en Karel Demeulemeester (GLS Vichte-Ingooigem) geven een stand van zaken. Er zijn reeds een aantal personen die aangegeven hebben dat we op hun expertise kunnen rekenen voor de logistieke en personele ondersteuning van het project. Zo hebben onder meer Hilde Staelens (Directrice VB Anzegem) en Marleen Desmet (lid van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs) hiervoor toegezegd. Karel Demeulemeester licht toe dat er vijf groepen leerkrachten uit de Anzegemse scholen voorhanden zullen zijn, m.n. deze die het peuter- en 1 ste kleuteronderwijs verzorgen, de leerkrachten uit het 2 de & 3 de kleuter, de 1 ste graad, de 2 de graad en de 3 de graad. De samenstelling is als volgt: 19 leerkrachten uit de 3 de graad; 17 leerkrachten uit de 2 de graad; 19 leerkrachten uit de 1 ste graad; 20 leerkrachten uit het 2 de en 3 de kleuter; En 17 leerkrachten uit het peuter en 1 ste kleuter. Het is immers de bedoeling dat de groepen leerkrachten uit maximum 20 personen bestaan. Daarnaast haalt Karel Demeulemeester aan dat volgende navormers techniek bereid zijn hun medewerking en ondersteuning te verlenen voor deze pedagogische studiedag: Jan Beerten (gemeenschapsonderwijs specifiek voor kleuteronderwijs)

3 Ann Vandermotte (pedagogisch medewerker OVSG specifiek voor kleuteronderwijs) Thierry Godefroidt (Coördinerend Directeur, SG KSO Vlaamse Ardennen - Oudenaarde) Kurt Speltincx ( OVSG lager onderwijs) Danny Verlinden (OVSG lager onderwijs) Dirk Engels (VVSG coördinator) Er wordt voorgesteld om een bijeenkomst te beleggen om de verdere praktische organisatie van de studiedag te bespreken op de eerstvolgende bijeenkomst van de werkgroep Bonanza, met name op 1 april 2015 te 9u. Programma: Korte theoretische uiteenzetting Specifiek per groep toelichting (ca ½ u) Praktisch werken (10 ideeën per graad elke maand één technologie-oefening) Punt 4. Vraag cluster Vrije Tijd inzake inspraak/kennisname behandelde punten op Bonanza De vergadering neemt kennis van de vraag van de cluster Vrije Tijd en stelt voor om de betrokken diensthoofden uit te nodigen op woensdag 26 augustus 2015 om 19u in de raadzaal. De diensthoofden van de cluster Vrije Tijd worden de gelegenheid geboden om op die bijeenkomst hun programma voor het schooljaar voor te stellen. Naar analogie met voorgaande jaren wensen de scholen een kalender te ontvangen met een overzicht van dit programma. De verslagen van de werkgroep Bonanza zullen bij wijze van kennisgeving, na afloop van elke vergadering, aan de cluster Vrije Tijd worden bezorgd. Punt 5. Zachte Ring totempaalwijzer op dichtste raakpunt stand van zaken Eind 2014 ontving elke school één boomstam (ca 4,5m hoog) en één zitpaaltje (ca 40 cm hoog). Er werd inmiddels een route rond de diverse scholen uitgewerkt waarop de totempalen geplaatst kunnen worden (groen parcours). De schepen overhandigt een kopie van deze route aan de directies. Hij vraagt dat elke school op de kaart aanduidt waar de totem moet geplaatst worden en om de kaart tegen de volgende vergadering, nl. op 1 april a.s., terug te bezorgen. De definitieve plaatsing is gepland voor eind juni en zal door de gemeentediensten gebeuren. Hiervoor wordt nog een uurschema uitgewerkt.

4 Punt 6. Doe-academie Sint-Arnolduspark De schepen geeft een stand van zaken. Hij licht toe dat het verslag omtrent de geplande Doe-dagen werd verspreid. De planning ziet er uit als volgt: De Bergop Tiegem(39lln):dinsdag 21 april; VB Heirweg(37lln):donderdag 23 april; VB Ingooigem(37lln):maandag 27 april; GS Beukennoot Vichte(39lln):dindag 28 april; Groene Poortje Kaster(23 lln):dinsdag 5 mei; GO Bollebos Anzegem(33lln):maandag 11 mei; dinsdagmiddag 12 mei:slotbbq! Er worden nog vrijwilligers gezocht voor de begeleiding en organisatie van deze Doe-dagen. Er wordt nog één week respijt gegeven om hiervoor geschikte personen te vinden. De schepen stelt voor om daarna het heft in eigen handen te nemen en om eventueel de vrijwilligers van Jericho hiervoor in te schakelen. Punt 7. Middagtoezicht voorstellen continuering (aanpassing reglement nodig) bespreking alternatieven De schepen licht toe dat het gemeentebestuur jaarlijks een budget van euro voorziet voor een bijdrage in de kosten voor het middagtoezicht binnen de scholen. Het bestuur stelt vast dat de uitgaven inzake het middagtoezicht jaar na jaar groter worden zodat er in 2014 voor het eerst vastgesteld werd dat het krediet van euro niet meer volstaat. Teneinde het gemeentelijk budget onder controle te kunnen houden en gezien er gemerkt wordt dat de voorwaarden zoals destijds door de gemeenteraad opgelegd, niet door elke school worden nageleefd, wordt dit item ter discussie voorgelegd. Daarenboven is het zo dat de huidige toepassing van het subsidiereglement tamelijk complex en omslachtig is. Sonja Nuyttens (cluster interne zaken) licht het oude reglement en de huidige wetgeving toe en stelt dat het bestuur eigenlijk wettelijk niet verplicht is tot de uitbetaling van dergelijke bijdrage (uit navraag binnen de scholengemeenschap blijkt immers dat noch Deerlijk noch Kortrijk dit sociaal voordeel toekennen). Niettemin houdt het gemeentebestuur eraan de scholen verder te ondersteunen met dien verstande dat de toekenning van de toelage middagtoezicht binnen de perken van het huidige budget van euro dient gehouden te worden. De bedoeling is dus om tot een vereenvoudigde en uniforme procedure te komen inzake de uitbetaling en dit met aandacht voor de kleine vestigingen die niettegenstaande hun kleinschaligheid toch een niet geringe inspanning moeten leveren om het middagtoezicht te kunnen verzekeren.

5 Na bespreking ziet het voorstel er uit als volgt: Er wordt aan elk van de 9 vestigingen (VBS V-I-E ; VBA-G ; VBS Heirweg, VBS De Bergop ; VBS Groene Poortje, GO Bollebos) jaarlijks een bedrag van 4500 euro toegekend. Voorwaarden: De scholen hanteren allen hetzelfde remgeld als deze gehanteerd in het gemeentelijk onderwijs t.t.z. 0,3 euro/u per leerling. De school voorziet op elke schooldag (behalve op woensdag) de inzet van minstens één pedagogisch geschoold persoon om gedurende één uur middagtoezicht te verzorgen per vestigingsplaats. Deze inzet kan in grote vestigingen aangevuld worden met andere personen die onder leiding van de aangestelde (kleuter-)onderwijzer(es) mede het toezicht behartigen. Een afgevaardigde van het gemeentebestuur wordt toegelaten om controle uit te oefenen op de inzet van minstens een (kleuter-)onderwijzer(es) voor het behartigen van het middagtoezicht. Er wordt aan de juridische dienst van het OVSG advies gevraagd over de toepassing van deze afspraken, die uiteraard in een door elke school te ratificeren overeenkomst dient te worden gegoten. Punt 8. Techniekklas: stand van zaken Er wordt een stand van zaken meegedeeld aan de directies. Op woensdag 1 april 2015 wordt de uitreiking van de diploma s georganiseerd waarbij na afloop een receptie aangeboden wordt aan een aantal genodigden (ongeveer 60 personen - tussen de twee geplande technieklessen door). Dit alles gaat door in het Sint-Vincentiusinstituut te Anzegem. Punt 9. Nieuws over lopende projecten De directrice van de VBS Heirweg deelt mee dat de plannen voor de bouw van een nieuw sanitair blok en de aanleg van een nieuwe speelplaats werden goedgekeurd. Er zijn verder geen bijzondere mededelingen. Punt 10. Ronddelen van folders en flyers De schepen vraagt naar de huidige regeling tussen de diverse scholen onderling inzake het uitdelen van elkaars folders en flyers en/of van het promotiemateriaal van andere (lokale) instanties. Ilse Delombaerde (directrice GO Bollebos) uit haar ongenoegen m.b.t. tot een recent incident waarbij de directies van bepaalde vrije basisscholen weigerden een folder aan hun leerlingen uit te delen aangaande een activiteit die georganiseerd werd in GO Bollebos.

6 Blijkbaar wordt in diverse scholen een principe gehanteerd dat er m.b.t. commerciële activiteiten geen folders worden verspreid onder de leerlingen. Indien het echter lokale initiatieven betreft, dan wordt dit wel gedaan. De schepen vraagt de directies enige sportiviteit aan de dag te leggen voor de verspreiding van elkaars folders en/of flyers. Hij benadrukt ook dat het belangrijk is om lokale initiatieven zo veel mogelijk te steunen en te promoten. Punt 11. Varia o.a. datum nieuwe bijeenkomst Volgende vergadering Waar: raadzaal Anzegem Wanneer: woensdag 1 april 2015 om 9u. Punt12. Busvervoer: uitwerken kalender voor volgend jaar (werkmoment met de betrokken directies en de busvervoerscoördinator) Luc Bossuyt (coördinator busvervoer) overloopt de huidige kalender van de geplande busritten en dit in kader van de uitwerking van een kalender voor volgend schooljaar. Hij licht toe dat er met de nieuwe bussen in totaal 30 minder zitplaatsen zijn (twee bussen met 40 zitplaatsen en 1 bus met 30 zitplaatsen). Er is bijgevolg minder ruimte voor het inplannen van busritten in kader van didactische uitstappen. Ilse Delombaerde (GO Bollebos) vraagt om vanaf de paasvakantie tevens beroep te kunnen doen op het busvervoer van de gemeente voor het organiseren van de zwemlessen en dit naar aanleiding van de uitval van één van hun eigen schoolbussen. Voorstel is om dit op dezelfde dag te laten doorgaan als VBS Heirweg en dus om samen een bus te delen. Luc bezorgt na bespreking aan elke school een uitgewerkte kalender voor volgend schooljaar Busvervoer : kalender volgend schooljaar Maandag: 8u30 10u15 : VBS Heirweg naar sporthal Anzegem - turnen 1 klas (1bus) 10u15 11u45 : VBS Heirweg naar zwembad Waregem 1 halve klas (1bus) om de 14 dagen 13u15 16u : VBS Vichte Ingooigem naar zwembad Zwevegem 2x klassen of 3 klassen en 2 klassen (2bussen) 14u30 16u : VBS Engelhoek naar sporthal Vichte - turnen 3 klassen (1bus) Dinsdag: 8u30 11u30 : VBS Tiegem naar oc Kaster 3 klassen - turnen (1bus) 9u20 11u10 : GLS Vichte naar zwembad Zwevegem 3 klassen of 4 klassen (2bussen) 13u15 16 u : VBS Tiegem naar OC Kaster - turnen 3 klassen (1bus) 13u15 16u : VBS Heirweg naar sporthal Anzegem turnen 2 klassen (1bus)

7 Woensdag: 8u30 11u15 : VBS Heirweg naar sporthal Anzegem turnen 3 klassen (1bus) 8u30 11u45 : VBA Centrum of Grijsloke naar zwembad Waregem - 3klassen (1bus) Donderdag: 8u30 10u15 : GLS Ingooigem naar zwembad Zwevegem 3 klassen (2bussen) om de 14 dagen 9u30 11u30 : VBS Engelhoek naar zwembad Zwevegem 3 klassen (1bus) 1 maal per maandag 9u30 11u30 : vanaf februari VBS Vichte Ingooigem of Engelhoek naar zwembad Zwevegem telkens 1 kleuterklas (1bus) 9u30-11u30: VBA Grijsloke naar bib Anzegem 2 kleuterklassen en dit op vastgelegde data (1bus) 13u 16u: VBS Heirweg naar zwembad Zwevegem 3 klassen (1bus) Vrijdag: 8u30 11u30: VBS Ingooigem naar sporthal Vichte turnen 3 klassen (1bus) 8u30 11u40 : VBS Heirweg naar sporthal Anzegem turnen 3 kleuterklassen (1bus) 8u30 11u30: VBA Grijsloke naar sporthal Anzegem + bezoek bib 3 klassen (1bus) maandelijks op vooraf vastgelegde data 13u 15u : VBS naar zwembad Waregem 1 kleuterklas (1bus) op vooraf vastgelegde data BIJGEVOEGD PUNT DOOR SCHEPEN NOËL VEYS: Punt 13. Voorstelling antipestspel Pest'Oog Schepen Veys meldt dat het gemeentebestuur 16 exemplaren van een antipestspel heeft aangekocht en dat deze geschonken zullen worden aan de basisscholen, BKO en speel-o-theek op de eerstvolgende bijeenkomst van de werkgroep Bonanza dd. 1 april De pers wordt uitgenodigd om op deze aangelegenheid aanwezig te zijn. Tijdstip: 9u Schepen Veys dankt voor de aanwezigheid en de geleverde inbreng bij de behandeling van de agendapunten en sluit de vergadering.

Gemeente Anzegem: schepen Noël Veys (onderwijs), Sonja Nuyttens (dienst Interne Zaken), Karen Vroman (verslaggever - dienst interne zaken)

Gemeente Anzegem: schepen Noël Veys (onderwijs), Sonja Nuyttens (dienst Interne Zaken), Karen Vroman (verslaggever - dienst interne zaken) FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Maandag 18 mei 2015 15u30 schepenzaal hoofdgemeentehuis Anzegem Aanwezig: Gemeente Anzegem: schepen

Nadere informatie

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem.

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Woensdag 1 april 2015 9u raadzaal hoofdgemeentehuis Anzegem Aanwezig: Gemeente Anzegem: schepen Noël

Nadere informatie

2. Evaluatie werking van niet-erkende locaties (Nels) voor Buitenschoolse Kinderopvang

2. Evaluatie werking van niet-erkende locaties (Nels) voor Buitenschoolse Kinderopvang FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Maandag 8 juni 2015 14u00 raadzaal hoofdgemeentehuis Anzegem Aanwezig: Gemeente Anzegem: schepen

Nadere informatie

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA. Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem.

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA. Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Donderdag 7 november 2013 9u30 raadzaal hoofdgemeentehuis Anzegem Aanwezig: Gemeente Anzegem: schepen

Nadere informatie

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem.

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Woensdag 29 januari 2014 19u raadzaal hoofdgemeentehuis Anzegem Aanwezig: Gemeente Anzegem: schepen

Nadere informatie

maandag tot vrijdag (niet tijdens Kortrijks Verlof) 72 Kortrijk - Harelbeke - Deerlijk - Anzegem

maandag tot vrijdag (niet tijdens Kortrijks Verlof) 72 Kortrijk - Harelbeke - Deerlijk - Anzegem 25 maandag tot vrijdag (niet tijdens Kortrijks Verlof) lijn: b a b b { b { b Kortrijk Station 6:52 7:05 8:05 8:25 9:25 10:25 12:25 12:30 13:25 14:25 15:25 16:15 16:30 17:30 17:35 18:25 Kortrijk Groeningelaan

Nadere informatie

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Datum: maandag 6 mei 2013 om 9u30 Aanwezig: Gemeente Anzegem: Burgemeester Claude Van Marcke, schepen Noël Veys (onderwijs),

Nadere informatie

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID

FLANKEREND ONDERWIJSBELEID FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Datum: maandag 11 februari 2013 om 10u Aanwezig: Gemeente Anzegem: Burgemeester Claude Van Marcke, schepen Noël Veys,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN GEMEENTE BRAKEL. Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A Brakel 055/42.31.

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN GEMEENTE BRAKEL. Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A Brakel 055/42.31. GEMEENTE BRAKEL SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SCHOLEN Sportdienst Brakel Sporthal de Rijdt - Jagersstraat 64 A - 9660 Brakel 055/42.31.98 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 2 ALGEMENE VOORWAARDEN 3 Artikel 1 3 Artikel

Nadere informatie

Verslag vergadering Schoolraad dd. 22/02/2016

Verslag vergadering Schoolraad dd. 22/02/2016 Verslag vergadering Schoolraad dd. 22/02/2016 Aanwezig: Vertegenwoording voor de school: Dorien Cochez (schooldirectrice) Vertegenwoording voor het lokaal bestuur: Christian Krikikion (schepen van onderwijs)

Nadere informatie

Vergadering Bonanza - 20 mei om 10u

Vergadering Bonanza - 20 mei om 10u Vergadering Bonanza - 20 mei om 10u FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. vrijdag 20 mei 2016 10u raadzaal hoofdgemeentehuis Anzegem Aanwezig:

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

De Voorzitter heet iedereen van harte welkom.

De Voorzitter heet iedereen van harte welkom. Aanwezig: Regine Deplancke Frank Roels Deborah Godefroidt Dirk Vanmarcke Martine Vanderlinde Frank De Clercq Geert Vercaemst Verontschuldigd: Stefanie Adam Auteur: Geert Vercaemst Verwelkoming De Voorzitter

Nadere informatie

Gemeentelijke basisschool Berlaar Afdeling Centrum Verslag Oudervereniging. Petrie en Marten Van Tilburg - Rossier

Gemeentelijke basisschool Berlaar Afdeling Centrum Verslag Oudervereniging. Petrie en Marten Van Tilburg - Rossier Datum Plaats 19/09/2013 Leraarskamer Centrum Deelnemers Brigitte Veronique Natasha Van Erum Anneleen vercammen Els Dierckx Vickie Diels Sonja Vanhoefs Verontschuldigt Ann Dyckmans Joke Louage Koen Teunkens

Nadere informatie

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 Aanwezigheden Aanwezige ouders Tom Lamproye Sofie Reynders Aanwezige leerkrachten / directie Verontschuldigd Afwezig Juf An Juf Tine Juf Els Veerle

Nadere informatie

Bonanza 25 augustus u

Bonanza 25 augustus u Bonanza 25 augustus 2015 19u FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied. Dinsdag 25 augustus 2015 19u00 raadzaal hoofdgemeentehuis Aanwezig: Gemeente

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Verslag ouderraad 22/11/2016

Verslag ouderraad 22/11/2016 Verslag ouderraad 22/11/2016 Aanwezig Juf Hilde, juf Chris, juf Veerle, juf Ilse, juf Martine, juf Maxime, Kurt, Klaas, Marjolein, Kris, Karen, Alexandra, Elke, Mario, Joris, Bart Inhoud Aanwezig... 1

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in de gemeentelijke basisschool Cade van Aartselaar: voor schooljaar 2015-2016 1. Inleiding Cade kleuter- en lagere school werkt voor schooljaar

Nadere informatie

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR MEERDAAGSE UITSTAPPEN VOOR SCHOLEN DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: basis Om scholen te ondersteunen bij het aanbieden van meerdaagse uitstappen voorziet de stad Antwerpen

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Ouderraad Basisschool De Vogelzang

Ouderraad Basisschool De Vogelzang Ouderraad Basisschool De Vogelzang Huishoudelijke reglement 1. Oprichting - ontbinding Art.1. In de onderwijsinstelling Basisschool De Vogelzang, Goedlevenstraat 78, 9041 Oostakker, wordt een ouderraad

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GKS ONDERSTEBOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse opvang

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III r e g l e m e n t Besluit van de gemeenteraad van Edegem van betreffende de financiële en logistieke ondersteuning van ontwikkelingssamenwerking. De gemeenteraad

Nadere informatie

Het verslag van voorgaande vergadering wordt door allen eenparig goedgekeurd.

Het verslag van voorgaande vergadering wordt door allen eenparig goedgekeurd. Vergadering Bonanza 23 augustus 2016 FLANKEREND ONDERWIJSBELEID werkgroep BONANZA Bijeenkomst afgevaardigden scholen op grondgebied Anzegem. Dinsdag 23 augustus 2016 10u raadzaal hoofdgemeentehuis Anzegem

Nadere informatie

Planning regiowerking Regio Sofie Talpe: SG KBaO Vlaamse Ardennen, SG Oudenaarde en SG Ronse. Begeleidingsteam WEST

Planning regiowerking Regio Sofie Talpe: SG KBaO Vlaamse Ardennen, SG Oudenaarde en SG Ronse. Begeleidingsteam WEST Planning regiowerking 2013-2014 Regio : SG KBaO Vlaamse Ardennen, SG Oudenaarde en SG Ronse ALLE regiowerkingen staan open voor iedereen! Voor verdere afspraken, inschrijvingen en data zie maandelijks

Nadere informatie

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag PLANNING SCHOOLJAAR 2018-2019 TERBANK-EGENHOVEN Augustus 2018 Donderdag 30 Onthaal Pedagogische raad (PR) Fotograaf Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag 18u-19u: klasbezoek voor

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

1. Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering

1. Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering Aanwezig: Deborah Godefroidt Dirk Vanmarcke Regine Deplancke Eveline Van den Broeke Frank Roels Geert Vercaemst Verontschuldigd: Frank De Clercq Gwennaëlle Verhue Auteur: Geert Vercaemst Verwelkoming De

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF WOORDJE VAN DE DIRECTEUR NIEUWJAARSRECEPTIE Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

Planning gespreksgroepen en netwerken Regio Deinze

Planning gespreksgroepen en netwerken Regio Deinze Planning gespreksgroepen en netwerken 2011-2012 Regio Deinze ALLE gesprekgroepen, netwerken, staan open voor iedereen! Voor verdere afspraken, inschrijvingen en data zie maandelijks Infootje DPB. Je kan

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

Stageconcepten. Stage 1 ste jaar - Studenten eerste opleidingsfase

Stageconcepten. Stage 1 ste jaar - Studenten eerste opleidingsfase Stageconcepten Stage 1 ste jaar - Studenten eerste opleidingsfase De studenten van het eerste jaar lopen het hele jaar stage in eenzelfde klas. De stage gaat door bij 3-, 4- of 5-jarigen (niet in een klas

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Beste ouders, Eerst en vooral wil ik u, ook namens alle personeelsleden danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Zoals gebruikelijk, beginnen we het schooljaar

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand februari Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand februari Personeel 1 Beste ouder(s), In deze nieuwsbrief proberen we u opnieuw een pak(je) informatie te bezorgen over de school en activiteiten die er zitten aan te komen. U vindt er de rubrieken die elke keer terug komen:

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Centrum voor Ambulante Revalidatie. De zomer is gekomen

Centrum voor Ambulante Revalidatie. De zomer is gekomen Centrum voor Ambulante Revalidatie De zomer is gekomen De zomer is gekomen als de langste dag begint. Met alle mooie groene bomen en de warme zomerwind. En hoor de vogels fluiten in het bos en in de straat.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Inspectieraden

Huishoudelijk reglement van de Inspectieraden Schola Europaea Bureau van de secretaris-generaal Afdeling pedagogie Ref. : 2009-D-225-nl-5 Orig. : FR Versie : NL Huishoudelijk reglement van de Inspectieraden Goedgekeurd door de Raad van Bestuur tijdens

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45 BIJDRAGELIJST VOOR HET SCHOOLJAAR 2018 2019 VERPLICHTE ACTIVITEITEN: Vanuit ons opvoedingsproject kiest de school ervoor om een aantal verplichte, maar kwaliteitsvolle activiteiten aan te bieden. Wij vragen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

Basisschool De Krekel, Kattestraat Haaltert, 053/ Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat Mere, 053/

Basisschool De Krekel, Kattestraat Haaltert, 053/ Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat Mere, 053/ OOK JIJ TELT Maart 6 Instapdag kleuters 6 Start jeugdboekenmaand 7 De Krekel leerlingenraad 9 De Grasspriet kevers sportquiz gemeente Erpe-Mere sporthal Steenberg 9 De Krekel L4 educatief spel in de bib

Nadere informatie

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Naam vakwerkgroep: leerlingenraad 3 de graad Datum: 21/11/2013 Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Verontschuldigd: 5OH (stage) Verslag opgemaakt door Mevr.Glorieux

Nadere informatie

2. Lestijdenpakket Nieuwigheden (ONDER VOORBEHOUD)

2. Lestijdenpakket Nieuwigheden (ONDER VOORBEHOUD) Aanwezig: Regine Deplancke Eveline Van den Broeke Frank Roels Gwennaëlle Verhue Deborah Godefroidt Geert Vercaemst Verontschuldigd: Frank De Clercq Dirk Vanmarcke Auteur: Geert Vercaemst Verwelkoming De

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Reglement Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Vastgesteld door de gemeenteraad op 24 september 2015 HOOFDSTUK I : ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Het college van burgemeester en schepenen kan subsidies

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Reglement ouderraad Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Basisschool Sint Jozef Grotestraat 142 5931 CZ Tegelen Inhoudsopgave: Blz. 1. Begripsbepaling 3

Nadere informatie

Inspiratiedag Kinderopvang

Inspiratiedag Kinderopvang Gent 20 maart 2014 Inspiratiedag Kinderopvang 7.21 Sociaal Voordeel in de Praktijk Jan De Crom Decreet 30/11/2007 Nieuwe rol voor gemeente Actor: Organisator van gemeentelijk onderwijs (basis, SO, DKO,

Nadere informatie

Tel: 09/ Fax: 09/

Tel: 09/ Fax: 09/ Oudercomité Gemeentelijke Basisschool Latem Deurle Afdeling Latem Twee Dreven Burgemeesterstraat,7 9830-Sint-Martens-Latem Tel: 09/282.49.46 Fax: 09/281.29.17 VERSLAG VERGADERING OUDERCOMITÉ DD. 15/6/2017

Nadere informatie

Voetbal de leerjaar UITSLAGEN. Mayli Beulque Sportdienst Anzegem Landergemstraat 1 - Anzegem

Voetbal de leerjaar UITSLAGEN. Mayli Beulque Sportdienst Anzegem Landergemstraat 1 - Anzegem Voetbal 080519 56 de leerjaar UITSLAGEN Mayli Beulque Sportdienst Anzegem Landergemstraat 1 Anzegem 056 68 02 02 sportdienst@anzegem.be Inschrijvingen School Deelnemers 5 e Deelnemers 6 e Totaal Meisjes

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD GBS MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 17-11-2015 Aanwezig : Daniëlle Vandewerken, Peter Spruyt, Marleen, Jean-François Distave, Lise De Leener, Charles Vandezande, Cornelia, Pascale Denruyter, Sabine,

Nadere informatie

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS.

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. Artikel 1: Toelagen Vanuit het gemeentebestuur wordt, voor de periode eindigend op 31 december 2019, onder de hierna vermelde

Nadere informatie

Schoolinfobrochure. GO! Basisschool Kameleon 1

Schoolinfobrochure. GO! Basisschool Kameleon   1 Schoolinfobrochure GO! Basisschool Kameleon www.leefschool-kameleon.be 1 HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 6 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 6 WANNEER MAG IK

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Een dikke proficiat aan de vormelingen

Een dikke proficiat aan de vormelingen Beste ouder(s), De eindspurt is ingezet er blijven nog slechts 2 maanden over van dit schooljaar. 2 drukke en belangrijke maanden weliswaar. Druk vanwege de activiteiten zowel in de klas als op school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool SPANJESCHOOL - DE TASSCHE Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 & 051/28 05 70 ( Tassche) info@spanjeschool.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45 BIJDRAGELIJST VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 2017 VERPLICHTE ACTIVITEITEN: Vanuit ons opvoedingsproject kiest de school om een aantal verplichte, maar kwaliteitsvolle activiteiten aan te bieden. Wij vragen een

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool FEBRUARI 2019 1. Maandplanning Een update planning kan je altijd terug vinden op de website van de school via de link kalender. 2. Specifiek voor de kleuterschool Belangrijk bericht voor grootouders en

Nadere informatie

Tel: 09/ Fax: 09/

Tel: 09/ Fax: 09/ Oudercomité Gemeentelijke Basisschool Latem Deurle Afdeling Latem Twee Dreven Burgemeesterstraat,7 9830-Sint-Martens-Latem Tel: 09/282.49.46 Fax: 09/281.29.17 VERSLAG VERGADERING OUDERCOMITÉ DD. 19/05/2015

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering

Verslag Algemene vergadering Verslag Algemene vergadering 14 oktober 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Zie aanwezigheidslijst toegevoegd aan dit verslag. Documenten Vooraf verstuurd: 1 Uitnodiging en agenda voor

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG EXTRA EDITIE JUNI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Schoolraad Antoniusschool

Schoolraad Antoniusschool Schoolraad Antoniusschool Maandag 3 juni 2013 Aloïs Van Oevelen X Murielle Feyen X Hilde Peeters X Rita Sebreghts X Werner Cornelis X Dennis De Hoey X Tine Van den Bulck X Guido Van den Bulck X Sven Nicolaï

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2016 P2: Wafelverkoop P2: Bibliotheek P2: Zwemkalender P3: Project zelfonderzoekend

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool

Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool Huishoudelijk reglement ouderrraad Sint-Lambertusschool Artikel 1: Algemene bepalingen Dit reglement is het huishoudelijk reglement van de ouderraad van de Vrije Basisschool Sint Lambertus, Waversebaan

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya

Aanwezigheidslijst: Agenda: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 23.05.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya Juf Eline (D) Directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Jaarthema = Jij kleurt De Lettertuin Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien en juf. Hilde K1 : juf. Annick

Nadere informatie

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30)

Kerstmarkt. Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be Infobrief december 2016 Kerstmarkt Donderdag 22 december 2016 (vanaf 15u30) Tijdens

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Verslag vergadering 26/09/2016

Verslag vergadering 26/09/2016 Verslag vergadering 26/09/2016 Aanwezig: Elga, Marleen, Sandra, Leen V.T., Cathérine, Patrick, Heidi, Jessica, Juf Katia, Juf Heidi, Annelies, Koen Verontschuldigd: Wendy, Leen V.d.L., Greet, Annelise,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Artikel

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juli 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol REVISIENUMMER: 0 Huishoudelijk Reglement Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol Goedgekeurd door Uitvoerend Comité Mol op 03/07/2018, revisienummer

Nadere informatie