QRA LNG tankstation Shell tankstation STD Waddinveen Van Leeuwen Truckservice / Van Leeuwen Olie BV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "QRA LNG tankstation Shell tankstation STD Waddinveen Van Leeuwen Truckservice / Van Leeuwen Olie BV"

Transcriptie

1 QRA LNG tankstation Shell tankstation STD Waddinveen Van Leeuwen Truckservice / Van Leeuwen Olie BV Projectkenmerk : Datum : Versie : 2.0 Opsteller : Jacques C.J.M. de Rooij Opdrachtgever: : TOP-Consultants West Uitgevoerd door : TOP-Consultants, Vestiging Etten-Leur Bredaseweg AL Etten-Leur etten-leur@top-consultants.nl

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Wet- en regelgeving 2 3. De inrichting LNG: Levering, opslag en distributie 4 4. De omgeving Invloedsgebied Populatie Domino-effecten 6 5. Kwantitatieve risicoanalyse (QRA) (Sub)selectie Modellering LOC scenario s Uitgangspunten Resultaten Plaatsgebonden risico Groepsrisico Effectafstanden Conclusies Literatuur Bijlagen 17 Bijlage 1. Populatiegebieden 18 Bijlage 2. Invoergegevens 20 Bijlage 3. Bronsterkten en effectafstanden 22

3 1 1. Inleiding Van Leeuwen Truckservice / Van Leeuwen Olie BV (hierna: Van Leeuwen) is gevestigd aan de Transportweg 32, te Waddinxveen. Het bedrijf wil een LNG tankstation aan het bestaande tankstation toevoegen. LNG is een alternatieve brandstof, die risico s met zich meebrengt (voor de omgeving). Hiervoor wordt een omgevingsvergunning aangevraagd. De kwantitatieve risicoanalyse (QRA) vormt een onderdeel hiervan. De risico s van de verlading, opslag, en aflevering van LNG dienen in kaart te worden gebracht, in de vorm van een QRA. Met de QRA worden het plaatsgebonden risico (PR) en groepsrisico (GR) bepaald. Aan de hand van de resultaten wordt besloten of de risico s te aanvaarden zijn, in relatie tot de omgeving van Van Leeuwen. Deze QRA is uitgevoerd met behulp van het rekenprogramma Safeti NL versie 6.54 (DNV London), de Handleiding Risicoberekening Bevi [1] en de Rekenmethodiek LNG-Tankstations [2]. Opmerking bij versie 2 Verbeteringen op versie 1.0 zijn doorgevoerd o.b.v. de Beoordeling risicoanalyse LNG-stankstation dd. 18 juli 2016 door AVIV i.o.v. Omgevingsdienst Midden-Holland. Aansprakelijkheidsverklaring De informatie in dit rapport is onverminderd en in goed vertrouwen verstrekt. Aan de informatie kunnen geen garanties of rechten worden ontleend. TOP-Consultants kan niet aansprakelijk worden gesteld door klanten of elk ander persoon of organisatie voor verlies of schade die is veroorzaakt of mogelijk is veroorzaakt door de informatie verstrekt in dit rapport. Disclosure of interest TOP-Consultants heeft geen enkel financieel belang bij conclusies of aanbevelingen zoals vermeld in dit rapport.

4 2 2. Wet- en regelgeving Van Leeuwen moet met het oprichten van een LNG-tankinstallatie voldoen aan de PGS 33-1: Afleverinstallaties van vloeibaar aardgas (LNG) voor motorvoertuigen en PGS 33-2 Afleverinstallaties van vloeibaar aardgas (LNG) voor vaartuigen. Aangezien er nog geen externe veiligheidswetgeving is voor LNG-tankstations is door het DGMI, directie Veiligheid en Riscio s een interim beleid LNG-tankstations [3] opgesteld, in afwachting van het nieuwe BEVI (Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen). Hierin zijn minimale vaste veilgheids-(risico-) afstanden vastgesteld. Hieraan is getoetst.

5 3 3. De inrichting De lay-out van Van Leeuwen is centraal in onderstaande figuur weergegeven. Het tankstation is gevestigd op het Distripark Doelwijk ingeklemd tussen de A12 en N456. Figuur 1. Distripark Doelwijk (centraal Van Leeuwen) Het tankstation maakt deel uit van Van Leeuwen Truckservice BV (wit omrand in figuur 2): Figuur 2. Inrichting Van Leeuwen Truckservice BV

6 4 Het tankstation gedeelte is in onderstaande figuur uitgelicht, waarin ook de plannen van de LNG installatie staan weergegeven. Details hiervan zijn in figuur 4 vergroot weergegeven. Figuur 3. Van Leeuwen tankstation 3.1 LNG: Levering, opslag en distributie Van Leeuwen is gevestigd op het distripark Doelwijk gelegen ten zuidwesten van Waddinxveen. Een LNG-opslagtank en bijbehorende voorzieningen zijn gepland. Periodiek zal een dubbelwandige tankwagen LNG aanleveren. Tijdens het lossen staat deze relatief geïsoleerd opgesteld bij het vulstation (links van het vulpunt, LNG VP op tekening), ruim 10 meter ten zuidwesten vanaf de opslagtank. Via een losslang en pomp wordt de LNG in de opslagtank (fig. 4. LNGT) gebracht. Indien vraag is naar LNG, wordt deze vanuit de pomp (fig 4, PS1 of PS2), via leidingen, naar de warmtewisselaar (fig. 4. SOF) gepompt. Het LNG wordt verwarmd wat zorgt voor een verzadigde vloeistof bij een gewenste druk. Via korte ondergrondse leidingen wordt de vloeistof verplaatst naar de LNG dispenser (fig. 4. LNG). In beide gevallen is sprake van een dampretour, terug naar de opslagtank.

7 5 Figuur 4: LNG-opslag en installaties Afkortingen (figuur 4) 13 LNG : LNG afgiftepunt zuil LNG : LNG afgiftepunt zuil 14 LNGT : LNG bovengrondse opslag LNG VP : LNG vulpunt PS 1, PS 2 : LNG pomp 1 en 2 SOF : Saturation on the fly hier wordt gezorgd dat de LNG bij een standaard temperatuur en (damp)druk wordt afgegeven.

8 6 4. De omgeving 4.1 Invloedsgebied Het invloedsgebied is gedefinieerd als de effectafstand LC 01 (1% letaliteit) van het meest ongunstige scenario, bij weertype D9. Het invloedsgebied van Van Leeuwen wordt bepaald door het instantaan alen van de tankwagen (scenario T1),gevolgd door een flash fire (afstand bepaald door LFL). De effectafstand bedraagt bijna 347 meter (zie figuur 5). Figuur 5. Invloedsgebied 4.2 Populatie Voor het groepsrisico zijn populatiegegevens vereist. De gegevens zijn opgevraagd via de Populatieservice van IPO en zijn opgenomen in bijlage 1. Populatieservice hanteert populatiepunten per postcode adres. Binnen het invloedsgebied zijn deze punten vervangen door de daadwerkelijke omvang van betreffende gebouwen. Binnen het invloedsgebied zijn op dit moment geen kwetsbare objecten of objecten met niet zelfredzame personen. Alle gebouwen binnen het invloedsgebied zijn bedrijfsgebouwen. Echter het vigerende bestemmingsplan (Distripark Doelwijk 2009, art. 3.4 onder g [5] ) geeft aan dat de bestemming Bedrijventerrein kantoren zijn toegestaan tot een maximum van 3000 m 2. Dit zouden wel kwetsbare objecten zijn conform Bevi. 4.3 Domino-effecten Er zijn buurbedrijven, waarvan de meeste in de logistieke sector zitten: m.n. opslagbedrijven. Langs de A12 en aan de rand van het bedrjiventerrein zijn 4 windmolens geplaatst van het type Vestas V90 3,0 MW, IEC IA, met een ashoogte van 75 meter en een rotordiameter van 90 meter. De dichtstbijzijnde windmolen staat op ruim 300 m van de inrichting vandaan. De opslagtank kan bereikt worden dor een afgebroken rotorblad bij overtoeren. De frequentie dat het zwaartepunt van het afgebroken rotorblad op de positie van de tank neerkomt is ca. 5, /jaar.m 2

9 7 (ref. [4] en modellering met het ballistische model door AVIV). De tank heeft een diameter van 3 meter en een hoogte van 9 meter. De trefkans van het vat (raakfrequentie) wordt dan 3, /jaar (ref.[4], bijlage C). Dit is meer dan een factor 100 kleiner dan de standaard faalfrequentie. Het domino-effect hoeft daarom niet in het risicomodel meegenomen te worden.

10 8 5. Kwantitatieve risicoanalyse (QRA) De voor deze QRA relevante loss of containment (LOC)-scenario s zijn bepaald door de RIVM/CEV en vastgelegd in de Rekenmethodiek LNG tankstations [2] en zijn in het rekenmodel Safeti-NL ingebracht. Alle relevante uitgangspunten van de LNG-installatie zijn aan het model toegevoegd. De resultaten zijn in de vorm van de plaatsgebonden risicocontour, het groepsrisico en effectafstanden (per LOCscenario) gepresenteerd. 5.1 (Sub)selectie De van toepassing zijnde LOC scenario s, volgens de Rekenmethodiek LNG tankstations [2], zijn ingevoerd in Safeti NL. Niet zijn meegenomen (niet door de methodiek voorgeschreven) de dampretourleidingen. Dit is aannemelijk, aangezien de effecten van de LOC scenario s voor methaandamp veel kleiner zijn dan die voor LNG (1 m 3 LNG kan expanderen naar 570 (N)m 3 gas). Ook is Boil-off gas handling niet meegenomen: De temperatuur in de LNG-opslagtank wordt stabiel gehouden door onder in de tank LNG af te tappen en naar boven terug te pompen, via een warmtewisselaar. De LNG zal naar beneden regenen om het boil-off gas te koelen en neer te slaan. Het bijbehorende leidingwerk is zo kort dat de hoeveelheid LNG klein is, zodat de bijbehorende LOC scenario s (breuk en lek) ten opzichte van andere LOC scenario s te verwaarlozen zijn. 5.2 Modellering LOC scenario s De volgende activiteiten/processen met LNG vinden bij Van Leeuwen plaats: 1. Aanlevering van LNG met tankwagens 2. Lossen van LNG tankwagens 3. Intern transport van LNG vulpunt naar de LNG opslagtank 4. Opslag in LNG opslagtank 5. Intern transport van LNG vanuit opslagtank naar het afgiftepunt 6. Vullen van voertuig met LNG Bij de bepaling van de LOC scenario s en de initiële faalfrequentie is de Rekenmethodiek [2] gevolgd. De scenario s en faalfrequentie zijn ook vermeld in bijlage Aanlevering van LNG met tankwagens De volgende LOC scenario s zijn gehanteerd: T1: Instantaan falen van de tankauto; T2: Falen van de grootste aansluiting van de tankauto; B1: BLEVE (van de tankauto ten gevolge van een brand tijdens verlading; B2: BLEVE van de tankauto ten gevolge van een externe brand tijdens aanwezigheid; B3. BLEVE van de tankauto ten gevolge van externe beschadiging 2. Lossen van LNG tankwagens De volgende LOC scenario s zijn gehanteerd: P1: Catastrofaal falen van de pomp tijdens verlading met automatisch (ESD) ingrijpen; P2: Catastrofaal falen van de pomp tijdens verlading waarbij ingrijpen faalt; P3: Lekkage (10% van de diameter van de toevoerende leiding) van de pomp; L1: Breuk in de losslang met automatisch ingrijpen binnen 5 seconden; L2: Breuk in de losslang waarbij automatisch ingrijpen faalt; L3: Lekkage (10% van de diameter) in de losslang.

11 9 3. Intern transport van LNG vulpunt naar de LNG opslagtank De volgende LOC scenario s zijn gehanteerd: L4: Breuk in de ondergrondse vulleiding met ingrijpen door operator binnen 120 seconden; L5: Breuk in de ondergrondse vulleiding waarbij de operator ingrijpen faalt; L6: Lekkage (10% van de diameter) in de bovengrondse vulleiding. 4. Opslag in de LNG opslagtank De volgende LOC scenario s zijn gehanteerd: O1: Instantaan falen van de tank; O2: 10 minuten uitstroming uit de tank; O3: Lekkage van 10 mm. 5. Intern transport LNG naar de afleverzuil Er wordt geen gebruik gemaakt van buffertanks en CNG installaties, waardoor deze scenario s uit de methodiek niet van toepassing zijn. De volgende LOC scenario s zijn gehanteerd: PS1.1: Breuk van de pomp, met inblok; PS1.2: Breuk van de pomp, inblok faalt; PS1.3: Lek van de pomp; PS2.1: Breuk van de pomp, met inblok; PS2.2: Breuk van de pomp, inblok faalt; PS2.3: Lek van de pomp; Lv1: Breuk in ondergrondse leiding van pomp naar SOF en automatische inblok binnen 120 seconden functioneert; Lv2: Breuk in ondergrondse leiding van pomp naar SOF en inblok faalt; Lv3: Lekkage (10% van de doorsnede) in ondergrondse leiding; Wt1: Breuk in SOF (warmtewisselaar) (tijdens intern transport naar voertuig) en automatische inblok binnen 120 seconden functioneert; Wt2: Breuk in SOF (warmtewisselaar) (tijdens intern transport naar voertuig) en inblok faalt; Ln1: Breuk in ondergrondse leiding van SOF (warmtewisselaar) naar afleverzuil en automatische inblok binnen 120 seconden functioneert; Ln2: Breuk in ondergrondse leiding van SOF (warmtewisselaar) naar afleverzuil en inblok faalt; Ln3: Lekkage (10% van de diameter) in ondergrondse leiding. 6. Vullen van voertuigen De volgende LOC scenario s zijn gehanteerd: D1-13: Breuk in de dispenserslang waarbij de bekrachtigingsknop binnen 5 sec. werkt; D2-13: Breuk in de dispenserslang waarbij de bekrachtigingsknop faalt, maar de automatische detectie en inblok binnen 120 seconden functioneert; D3-13: Breuk in de dispenserslang waarbij zowel de bekrachtigingsknop en de automatische inblok beiden falen; D4-13: Lekkage (10% van de diameter) in de dispenserslang. D1-14: Breuk in de dispenserslang waarbij de bekrachtigingsknop binnen 5 sec. werkt; D2-14: Breuk in de dispenserslang waarbij de bekrachtigingsknop faalt, maar de automatische detectie en inblok binnen 120 seconden functioneert; D3-14: Breuk in de dispenserslang waarbij zowel de bekrachtigingsknop en de automatische inblok beiden falen; D4-14: Lekkage (10% van de diameter) in de dispenserslang.

12 10 Bronsterkten Uitgangspunten (zie par. 5.3), zoals volume, temperatuur en druk, produkteigenschappen, als mede het scenario (instantaan falen, diameter van een leiding, grootte van een lek, effect beperkende maatregelen etc.) bepalen na berekening met Safeti-NL (gebaseerd op het Paarse Boek PGS 3) de brontermen. In bijlage 3 staan de bronsterkten en bronduur per scenario weergegeven. 5.3 Uitgangspunten De LOC-scenario s en faalfrequenties zijn bepaald op basis van de basis faalfrequenties en uitgangspunten van Van Leeuwen (praktijksituatie). De gegevens per LOC-scenario zijn opgenomen in bijlage 2. De resulterende faalfrequenties die kleiner zijn dan 10-9 /jaar (afkapgrens) zijn niet meegenomen in deze QRA, en in bijlage 2 met grijs gearceerd. Van alle voor de QRA relevante processen worden de uitgangspunten toegelicht. 1. Aanlevering LNG met tankwagens De uitgangspunten zijn: De jaardoorzet LNG is ton/jaar. LNG wordt geleverd met dubbelwandige (reductie factor 0,05) tankwagens met een capaciteit van 52 m 3. De tankwagens zijn maximaal met 84,25% LNG gevuld (afh. Van afsteldruk veerveiligheid op 8 barg): 44,3 m 3 (ca kg). Tankwagens zijn altijd volledig gevuld bij aankomst; bij aanstraling reductiefactor 0,19 [2]. Verlading vindt 195 x per jaar plaats. Verlading 44,3 / 0,5 (m 3 /min) = 88,7 minuten, op jaarbasis: (( /17.935)*44,3) /(0,5x60) = 288 h/jaar. Verblijftijd ong. 100 minuten [2] (verlading en aan/afkoppelen), op jaarbasis: 195 x 100 /60 = 325 h/jaar. Temperatuur LNG: -150 C [2] ; druk (verzadigd) 1,4 barg. Afmeting grootste aansluiting: 2 inch. Barstdruk (Warme BLEVE) 9,68 barg [2]. Locatie vulpunt is binnen de 17,5 meter van de afleverzuil (dispenser), nl 7,5 meter. Er is geen benzine afleverzuil en ook geen opstelplaats tankauto. Gebouw (is 6,5 meter hoog, zonder brandbescherming) op ca 15 meter afstand van het vulpunt. Opstelplaats LNG tankwagen wordt tijdens lossen wordt met pionnen afgezet. De snelheid van het verkeer op dit terrein is normaliter stapvoets (<< 70 km/h). De meest passende faalfrequentie koude BLEVE ref [2] tabel 6 geisoleerde opstelplaats (freq. 2,5.10-9). Conservatief zou de tweede optie 4, (wegstrook met passerend verkeer van 70 km/h) kunnen worden gekozen. 2. Lossen van LNG tankwagens De uitgangspunten zijn: De pomp op de tankwagen is van het type Canned motor pump. In geval van breuk van de losslang zal de uitstroming middels automatische lekdetectie en een ESD klep de uitstroming binnen 5 seconden worden gestopt [6] De lengte van de losslang is 5 meter. Binnendoorsnede van de composietlosslang is 2 inch. Het vullen van de opslagtank vindt plaats middels topfilling. Er wordt dus alleen van bovenaf gevuld. Er is geen terugstroming vanuit opslagtank: slangbreuk wordt gedetecteerd met een

13 11 continu drukmeter in zowel de offload leiding (vulleiding) als de tank is een terugslagklep gemonteerd. 3. Intern transport van LNG vulpunt naar LNG opslagtank De uitgangspunten zijn: De bovengrondse LNG vulleiding is composiet. De vulleiding heeft een binnendiameter van DN50 en ongeveer 13,5 meter lengte. In geval van een leidingbreuk zal de operator ingrijpen binnen 120 seconden. 4. Opslag in de LNG opslagtank De uitgangspunten zijn: De bovengrondse LNG opslagtank heeft een capaciteit van 70 m 3 100% water volume. Tank wordt maximaal 95% gevuld: 66,5 m 3 (bijna kg). Temperatuur LNG: -124 C ; druk (verzadigd) 9 barg. De insteldruk van de veerveiligheid is 12 barg. De barstdruk wordt dan 14,5 barg [2]. 5. Intern transport LNG naar voertuigen De uitgangspunten zijn: 5a. Leiding van opslagtank naar SOF en naar afleverzuil: Leidingen zijn met vacuum geisoleerd en liggen in betongoten onder maaiveld. Ondergrondse leiding van opslagtank naar SOF (warmtewisselaar) heeft een binnendiameter van 1 inch en een lengte van ongeveer 6 meter. Ondergrondse leiding van SOF naar afleverzuil (14) is ca 27 meter. De pompen (PS1 en PS2) zijn beide van het type canned motor pump. De pomp heeft een systeem druk van 9 barg en een vuldruk van 13,5 barg. 5b. Warmtewisselaar (SOF): Werkdruk is 9 barg; Leidinglengte is 10 meter; Het leverdebiet is 80 kg/min. 5c. Aflevering Afleverdebiet is 160 liter/min; Aflevertemperatuur is ca C; Aflevertijd (op jaarbasis) is ongeveer: kg/jaar / 359 kg/m 3 (@ -125 C) /(0,160 x 60) = uur/jaar. 6. Vullen van voertuigen De uitgangspunten zijn: De dispenserslang van composiet heeft een binnendoorsnede van 25 mm en is ca 3 meter lang. Er wordt gebruik gemaakt van een bekrachtigingknop.

14 Resultaten De resultaten van de QRA zijn weergegeven in het Plaatsgebonden risico (PR), Groepsrisico (GR) en effectafstanden per LOC scenario Plaatsgebonden risico In onderstaande figuur staat het plaatsgebonden risico (10-5 t/m 10-8 /jaar risicontour) weergegeven. Figuur 6. Plaatsgebonden risico De 10-6 /jaar risicocontour varieert tussen de 38 en 41 m, gerekend vanaf het vulpunt. Er vindt alleen een overschrijding van de inrichtingsgrens in zuidwestelijke richting plaats van bijna 16 meter en blijft op de openbare weg. De 10-5 /jaar risicocontour overschrijdt de inrichtingsgrens met ca. 2,5 meter. Er worden geen (beperkt) kwetsbare objecten door de risicocontour geraakt. Ook zullen geen geprojecteerde (beperkt) kwetsbare objecten worden geraakt. Volgens het zg. Interimbeleid [3], gelden voor LNG-tankstations minimale vaste veiligheids-(risico-) afstanden. Indien uit de QRA een risicocontour wordt berekend kleiner dan 50 meter, moet 50 meter worden aangehouden. Daarnaast geldt een minimale effectafstand (bijlage II van ref. [3]), dat bepaald wordt door de ESD reactietijd, aanwezigheid van Topfilling van de LNG opslagtank, verlading met pomp (niet op druk) en een voordruk onder de 3,2 barg. De LNG installatie beschikt over ESD s die binnen 5 seconden reageren; Er is sprake van alleen top-filling van de LNG opslagtank; Verlading vindt plaats middels een pomp; De voordruk bedraagt ca. 1,4 barg (verzadigingsdruk LNG bij -150 C).

15 13 Aangezien de risico-afstanden kleiner zijn dan 50 meter, moet deze 50 meter gerekend vanaf het vulpunt - worden aangehouden. In onderstaande figuur staat de 50 meter contour vanaf het vulpunt weergegeven. Deze contour overschrijdt de inrichtingsgrens met bijna 25 meter en raakt de inrichtingsgrens van het bedrijf Lehmann & Troost.. Figuur meter contour Groepsrisico Het groepsrisico is weergegeven middels een dubbellogaritmisch verband tussen de frequentie (per jaar) en cumulatief het aantal slachtoffers.

16 14 Figuur 8. Groepsrisico Het groepsrisico heeft een afkap bij N = 735 slachtoffers. De orienterende waarde wordt het dichtst genaderd bij N = 200. De normwaarde (maximale f.n 2 ) bedraagt hier 0,80 (bij N = 200 en f = 2, ). Het grootste aandeel in het groepsrisico wordt veroorzaakt door: 1. B3 BLEVE tankauto na externe beschadiging (48%) 2. O1 Instantaan falen LNG opslagtank (35%) 3. O2 10 min uitstroming opslagtank (6,4%) 4. T1 Tankauto instantaan falen (5,6%) De andere scenario s hebben een aandeel van minder dan 5% Effectafstanden In bijlage 3 zijn alle bronsterkten en effectafstanden (1% letaliteit door warmtestraling en/of overdruk) per LOC scenario en per weertype weergegeven. De grootste effecten (bij weertype D5) worden door de volgende scenario s veroorzaakt: 1. T1 Tankauto instantaan falen 277 m 2. O1 Instantaan falen LNG tankopslag 272 m 3. B1 BLEVE tankauto tijdens verlading 199 m 4. B2 BLEVE tankauto tijdens brand 199 m 5. B3 BLEVE tankauto na externe beschadiging 152 m 6. O2 10 minuten uitstroming LNG tankopslag 150 m De andere scenario s hebben een effectafstand kleiner dan 100 meter (bij D5).

17 15 6. Conclusies Van Leeuwen Truckservice / Van Leeuwen Olie BV wil LNG opslaan en distribueren. Hiertoe wordt een LNG installatie gebouwd. In de QRA zijn de verlading, opslag en intern transport van LNG en het vullen van voertuigen beschouwd. Plaatsgebonden risico De 10-6 risicocontour overschrijdt in zuidwestelijke richting de inrichtingsgrens met ongeveer 16 meter. De afstand van deze risicocontour gerekend vanaf het vulpunt varieert tussen 38 en 41 meter. Hiermee wordt de minimale afstand van het interim beleid LNG-tankstations niet overschreden. Dan moet 50 meter als minimale risicoafstand worden gehanteerd. Deze standaard contour raakt de inrichtingsgrens van het bedrijf van Lehmann & Troost, maar overschrijdt deze niet. Er worden geen (beperkt)kwetsbare objecten of objecten met niet-zelfredzame personen door de risicocontour overschreden. Groepsrisico Het groepsrisico blijft onder de orienterende waarde en de maximale f.n 2 = 0,8.

18 16 7. Literatuur [1] Handleiding Risicoberekeningen Bevi vs. 3.3 (1 juli 2015) [2] Rekenmethodiek LNG-Tankstations, RIVM-Centrum Veiligheid, versie 1.01 dd. 2 feb 2015 [3] Circulaire externe veiligheid LNG-tankstations, Min. I&M, dd. 28 jan 2015 [4] Handboek Risicozonering Windturbines, dd. Sept 2014 [5] Bestemmingsplan Distripark Doelwijk 2009 [6] Process control and IPF narrative, intern document, 2016

19 8. Bijlagen 17

20 18 Bijlage 1. Populatiegebieden Figuur 9. Populatiegebieden Nr. code dag nacht 1 - leeg Pc2742RB_1 181, Pc2742RH_4 933,73 283,53 4 Pc2742RH_7 43, Pc2742RD_1 237,47 0

21 Nr. code dag nacht 6 Pc2742RB_2 41, Pc2742RB_3 177, Pc2742RG_1 57, Pc2742RC_1 147, Pc2742RC_2 138, Pc2742RH_3 155, Pc2742RH_6 193, Pc2742RH_5 10, Pc2742RB_4 18, Pc2742RG_3 47, Pc2742RB_5 14, Pc2742RB_6 191, Pc2742RD_2 442, A Pc2742RA_3 62, B Pc2742RA_5 109, C Pc2742RA_6 4, D Pc2742RA_2 14, Pc2742RA_1 14, Pc2742RA_4 39, Pc2742RC_4 45, pc2742rg_4 125, Pc2742RJ 65, Pc2742RH_1 85, Pc2742RH_2 17, Pc2742RG_2 472, Pc2742RC_3 14, Pc2741PC_5 15,66 2,36 Tabel 1. Populatiedichtheden 19

22 20 Bijlage 2. Invoergegevens Sc. Omschrijving Basis eenheid Duur Factor Factor Factor Res.freq. T1 Tankauto instantaan falen 5,00E-07 per jaar 325 uur 0, x 1/8766 1,85E-08 per jaar T2 Tankauto grootste aansluiting 5,00E-07 per jaar 325 uur 0, x 1/8766 1,85E-08 per jaar B1 BLEVE tankauto tijdens verlading 5,80E-10 per uur 288 uur 0,05 dubbelw 8,35E-09 per jaar B2 BLEVE tankauto brand omgeving 6,00E uur per jaar 325 uur 0,05 dubbelw 0,02 x1/50 0,19 LPG meth 3,71E-08 per jaar B3 BLEVE aanrijding 4,80E uur per jaar 325 uur 1 n.v.t. 0,02 x1/50 1 n.v.t. 3,0E-07 per jaar P1 Breuk pomp, automatisch 1,00E-05 per jaar 288 uur 0,999 ingrijpen 0, x1/8766 3,28E-07 per jaar P2 Breuk pomp, ingrijpen faalt 1,00E-05 per jaar 288 uur 0,001 niet ingr. 0, x1/8766 3,39E-10 per jaar P3 Lek pomp 5,00E-05 per jaar 288 uur 1 n.v.t. 0, x1/8766 1,64E-06 per jaar L1 Breuk losslang, aut terug werkt 4,00E-07 per uur 288 uur 0,999 ingrijpen 1,15E-04 per jaar L2 Breuk losslang, ingrijpen faalt, terug werkt 4,00E-07 per uur 288 uur 0,001 niet ingr. 1,15E-07 per jaar L3 Lek losslang 4,00E-05 per uur 288 uur 1 n.v.t. 1,15E-02 per jaar L4 Breuk vulleiding, operator grijpt in 1,00E-06 per jaar.meter 288 uur 0,9 ingrijpen 0, x1/ ,5 meter 3,99E-07 per jaar L5 Breuk vulleiding, ingrijpen faalt 1,00E-06 per jaar.meter 288 uur 0,1 niet ingr. 0, x1/ ,5 meter 4,44E-08 per jaar L6 Lek vulleiding 5,00E-06 per jaar.meter 288 uur 1 n.v.t. 0, x1/ ,5 meter 2,22E-06 per jaar O1 Instantaan falen 5,00E-07 per jaar 5,00E-07 per jaar O2 10 minuten uitstroming 5,00E-07 per jaar 5,00E-07 per jaar O3 10 mm lekkage 1,00E-05 per jaar 1,00E-05 per jaar PS1.1 Breuk pomp opslagvat, inblok 1,00E-05 per jaar 508 uur 0,999 inblok 0, x1/8766 5,79E-07 per jaar PS1.2 Breuk pomp opslagvat, inblok faalt 1,00E-05 per jaar 508 uur 0,001 faalt 0, x1/8766 5,80E-10 per jaar PS1.3 Lek pomp opslagvat 5,00E-05 per jaar 508 uur 1 n.v.t. 0, x1/8766 2,90E-06 per jaar PS2.1 Breuk pomp opslagvat, inblok 1,00E-05 per jaar 508 uur 0,999 inblok 0, x1/8766 5,79E-07 per jaar PS2.2 Breuk pomp opslagvat, inblok faalt 1,00E-05 per jaar 508 uur 0,001 faalt 0, x1/8766 5,80E-10 per jaar PS2.3 Lek pomp opslagvat 5,00E-05 per jaar 508 uur 1 n.v.t. 0, x1/8766 2,90E-06 per jaar Lv.1 Breuk leiding pomp naar WW, inblok 5,00E-07 per jaar.meter uur 0,999 inblok 0, x1/ meter 3,47E-07 per jaar

23 21 Sc. Omschrijving Basis eenheid Duur Factor Factor Factor Res.freq. Lv.2 Breuk leiding pomp naar WW, inblok faalt 5,00E-07 per jaar.meter uur 0,001 inbl faalt 0, x1/ meter 3,48E-10 per jaar Lv.3 Lek leiding pomp naar WW 1,50E-06 per jaar.meter uur 1 n.v.t. 0, x1/ meter 1,04E-06 per jaar Wt.1 Breuk warmtewisselaar, inblok 1,00E-05 per jaar uur 0,999 inblok 0, x1/8766 1,16E-06 per jaar Wt.2 Breuk warmtewisselaar, inblok faalt 1,00E-05 per jaar uur 0,001 inbl faalt 0, x1/8766 1,16E-09 per jaar Ln.1 Breuk leiding WW naar dispenser, inblok 5,00E-07 per jaar.meter uur 0,999 inblok 0, x1/ meter 1,56E-06 per jaar Ln.2 Breuk leiding WW naar dispenser, inblok faalt 5,00E-07 per jaar.meter uur 0,001 inbl faalt 0, x1/ meter 1,56E-09 per jaar Ln.3 Lek leiding WW naar dispenser 1,50E-06 per jaar.meter uur 1 n.v.t. 0, x1/ meter 4,69E-06 per jaar D1-13 Breuk dispenserslang, knop werkt 4,00E-07 per uur 508 uur 0,99 knop w 1 n.v.t. 1 n.v.t. 2,01E-04 per jaar D2-13 Breuk dispenserslang, knop faalt 4,00E-07 per uur 508 uur 0,009 knop f 1 n.v.t. 0,999 inblok 1,83E-06 per jaar D3-13 Breuk dispenserslang, inblok faalt 4,00E-07 per uur 508 uur 0,001 knop f 1 n.v.t. 0,001 inb faalt 2,03E-10 per jaar D4-13 Lek dispenserslang 4,00E-05 per uur 508 uur 1 n.v.t. 1 n.v.t. 1 n.v.t. 2,03E-02 per jaar D1-14 Breuk dispenserslang, knop werkt 4,00E-07 per uur 508 uur 0,99 knop w 1 n.v.t. 1 n.v.t. 2,01E-04 per jaar D2-14 Breuk dispenserslang, knop faalt 4,00E-07 per uur 508 uur 0,009 knop f 1 n.v.t. 0,999 inblok 1,83E-06 per jaar D3-14 Breuk dispenserslang, inblok faalt 4,00E-07 per uur 508 uur 0,001 knop f 1 n.v.t. 0,001 inb faalt 2,03E-10 per jaar D4-14 Lek dispenserslang 4,00E-05 per uur 508 uur 1 n.v.t. 1 n.v.t. 1 n.v.t. 2,03E-02 per jaar Tabel 2. Bepaling resulterende faalfrequentie

24 22 Bijlage 3. Bronsterkten en effectafstanden Scenario Input Description LOC Effect Nr Scenario Weertype Bronterm Bron duur Grootste afstand tot 1% letaliteit (kg of kg/s) (s) (m) 1 O1. Instantaan falen B , ,80 D 1, , ,36 D , ,36 D , ,87 E , ,36 F 1, , ,36 2 O2. 10 min uitstroming B 3 39, ,33 D 1,5 39, ,79 D 5 39, ,82 D 9 39, ,43 E 5 39, ,30 F 1,5 39, ,90 3 O3. 10 mm lek B 3 1, ,90 D 1,5 1, ,72 D 5 1, ,11 D 9 1, ,04 E 5 1, ,11 F 1,5 1, ,72 4 T1: tankauto instantaan falen B , ,82 D 1, , ,08 D , ,92 D , ,39 E , ,19 F 1, , ,33 5 T2: tankauto grootste aansluiting B 3 13, ,59 D 1,5 13, ,59 D 5 13, ,35 D 9 13, ,03 E 5 13, ,45 F 1,5 13, ,45 6 B1: BLEVE tankauto tijdens verlading B 3 196,62 D 1,5 198,53 D 5 198,53 D 9 198,53 E 5 198,53 F 1,5 198,53 7 B2: BLEVE tankauto tijdens brand B 3 196,62

25 23 Scenario Input Description LOC Effect Nr Scenario Weertype Bronterm Bron duur Grootste afstand tot 1% letaliteit (kg of kg/s) (s) (m) D 1,5 198,53 D 5 198,53 D 9 198,53 E 5 198,53 F 1,5 198,53 8 B3: BLEVE tankauto na externe beschadiging B 3 150,81 D 1,5 152,09 D 5 152,09 D 9 152,09 E 5 152,09 F 1,5 152,09 9 P1: Breuk pomp met automatisch ingrijpen B 3 4,44 5,0 47,97 D 1,5 4,44 5,0 53,56 D 5 4,44 5,0 44,27 D 9 4,44 5,0 41,75 E 5 4,44 5,0 44,27 F 1,5 4,44 5,0 53,56 10 P3: Lek pomp B 3 0, ,13 D 1,5 0, ,65 D 5 0, ,13 D 9 0, ,46 E 5 0, ,13 F 1,5 0, ,65 11 L1: Breuk losslang, automatisch B 3 4,44 5,0 47,97 D 1,5 4,44 5,0 53,56 D 5 4,44 5,0 44,27 D 9 4,44 5,0 41,75 E 5 4,44 5,0 44,27 F 1,5 4,44 5,0 53,56 12 L2: Breuk losslang, aut faalt B 3 4, ,97 D 1,5 4, ,58 D 5 4, ,27 D 9 4, ,75 E 5 4, ,27 F 1,5 4, ,89 13 L3: Lek losslang B 3 0, ,94 D 1,5 0, ,19 D 5 0, ,11 D 9 0, ,55 E 5 0, ,11

26 24 Scenario Input Description LOC Effect Nr Scenario Weertype Bronterm Bron duur Grootste afstand tot 1% letaliteit (kg of kg/s) (s) (m) F 1,5 0, ,19 14 L4: Breuk vulleiding, operator grijpt in B 3 3,68 5,00 22,03 D 1,5 3,68 5,00 13,50 D 5 3,68 5,00 23,59 D 9 3,68 5,00 26,64 E 5 3,68 5,00 23,59 F 1,5 3,68 5,00 13,50 15 L6: Lek vulleidiing B 3 0, ,79 D 1,5 0, ,34 D 5 0, ,57 D 9 0, ,28 E 5 0, ,57 F 1,5 0, ,34 16 L5: Breuk vulleiding, operator faalt B 3 3, ,03 D 1,5 3, ,50 D 5 3, ,59 D 9 3, ,64 E 5 3, ,59 F 1,5 3, ,50 17 Wt.1. Breuk warmtewisselaar met inblok B 3 1, ,83 D 1,5 1, ,88 D 5 1, ,89 D 9 1, ,74 E 5 1, ,89 F 1,5 1, ,88 18 Lv.1. Breuk leiding pomp - WW, inblok B 3 1, ,36 D 1,5 1, D 5 1, ,69 D 9 1, ,87 E 5 1, ,69 F 1,5 1, Ln.1. Breuk leiding WW - dispenser, inblok B 3 1, D 1,5 1, ,36 D 5 1, ,66 D 9 1, ,90 E 5 1, ,66 F 1,5 1, ,36 20 D1-13. Breuk dispenserslang, knop werkt B 3 1,47 4,9 25,21 D 1,5 1,47 4,9 28,30 D 5 1,47 4,9 23,25

27 25 Scenario Input Description LOC Effect Nr Scenario Weertype Bronterm Bron duur Grootste afstand tot 1% letaliteit (kg of kg/s) (s) (m) D 9 1,47 4,9 22,08 E 5 1,47 4,9 23,25 F 1,5 1,47 4,9 28,30 21 D2-13. Breuk dispenserslang, knop faalt, inblok B 3 1, ,21 D 1,5 1, ,30 D 5 1, ,25 D 9 1, ,08 E 5 1, ,25 F 1,5 1, ,30 22 D4-13. Lek dispenserslang B 3 0, ,24 D 1,5 0, ,17 D 5 0, ,64 D 9 0, ,29 E 5 0, ,64 F 1,5 0, ,17 23 Lv.3. Lek leiding pomp - WW B 3 0, ,79 D 1,5 0, ,14 D 5 0, ,63 D 9 0, ,50 E 5 0, ,63 F 1,5 0, ,14 24 Ln.3. Lek leiding WW - dispenser B 3 0, ,79 D 1,5 0, ,14 D 5 0, ,63 D 9 0, ,50 E 5 0, ,63 F 1,5 0, ,14 25 PS1.1: Breuk pomp met automatisch ingrijpen B 3 2, ,15 D 1,5 2, ,82 D 5 2, ,82 D 9 2, ,44 E 5 2, ,82 F 1,5 2, ,82 26 PS1.3: Lek pomp B 3 0, ,59 D 1,5 0, ,44 D 5 0, ,04 D 9 0, ,72 E 5 0, ,04 F 1,5 0, ,44 27 PS2.1: Breuk pomp met automatisch ingrijpen B 3 2, ,91

28 26 Scenario Input Description LOC Effect Nr Scenario Weertype Bronterm Bron duur Grootste afstand tot 1% letaliteit (kg of kg/s) (s) (m) D 1,5 2, ,55 D 5 2, ,60 D 9 2, ,23 E 5 2, ,60 F 1,5 2, ,55 28 PS2.3: Lek pomp B 3 0, ,24 D 1,5 0, ,17 D 5 0, ,64 D 9 0, ,29 E 5 0, ,64 F 1,5 0, ,17 29 Wt.2. Breuk warmtewisselaar inblok faalt B 3 1, ,83 D 1,5 1, ,88 D 5 1, ,89 D 9 1, ,74 E 5 1, ,89 F 1,5 1, ,88 30 D1-14. Breuk dispenserslang, knop werkt B 3 1,47 4,9 25,21 D 1,5 1,47 4,9 28,30 D 5 1,47 4,9 23,25 D 9 1,47 4,9 22,08 E 5 1,47 4,9 23,25 F 1,5 1,47 4,9 28,30 31 D2-14. Breuk dispenserslang, knop faalt, inblok B 3 1, ,21 D 1,5 1, ,30 D 5 1, ,25 D 9 1, ,08 E 5 1, ,25 F 1,5 1, ,30 32 D4-14. Lek dispenserslang B 3 0, ,14 D 1,5 0, ,06 D 5 0, ,55 D 9 0, ,20 E 5 0, ,55 F 1,5 0, ,06 33 Ln.2. Breuk leiding WW - dispenser, inblok faalt B 3 1, D 1,5 1, ,36 D 5 1, ,66 D 9 1, ,90 E 5 1, ,66

29 27 Scenario Input Description LOC Effect Nr Scenario Weertype Bronterm Bron duur Grootste afstand tot 1% letaliteit (kg of kg/s) (s) (m) F 1,5 1, ,36 Tabel 3. Bronsterkten en effectafstanden LOC scenario en weertype

QRA LNG tankstation Shell tankstation STD Waddinveen Van Leeuwen Truckservice / Van Leeuwen Olie BV

QRA LNG tankstation Shell tankstation STD Waddinveen Van Leeuwen Truckservice / Van Leeuwen Olie BV QRA LNG tankstation Shell tankstation STD Waddinveen Van Leeuwen Truckservice / Van Leeuwen Olie BV Projectkenmerk : R0150021aaA0 Datum : Versie : concept 1.0 Opsteller : Jacques C.J.M. de Rooij Opdrachtgever:

Nadere informatie

Grontmij. QRA Rotra Forwarding LNG Fuel station

Grontmij. QRA Rotra Forwarding LNG Fuel station Grontmij QRA Rotra Forwarding LNG Fuel station Projectkenmerk : Datum : Versie : 6.0 Opsteller : Jacques C.J.M. de Rooij Opdrachtgever: : Grontmij Uitgevoerd door : TOP-Consultants, Vestiging Etten-Leur

Nadere informatie

TOP-Consultants West BV. QRA LPG tankstations Purmerend. TinQ, Van IJsendijkstraat 395 Vos, Edisonweg 2

TOP-Consultants West BV. QRA LPG tankstations Purmerend. TinQ, Van IJsendijkstraat 395 Vos, Edisonweg 2 TOP-Consultants West BV QRA LPG tankstations Purmerend TinQ, Van IJsendijkstraat 395 Vos, Edisonweg 2 Projectkenmerk: Datum: Versie: 4.2 Opdrachtgever: Uitgevoerd door: TOP-Consultants West BV TOP-Consultants

Nadere informatie

Risicoanalyse LPG-tankstation Nieuwe Hemweg te Amsterdam

Risicoanalyse LPG-tankstation Nieuwe Hemweg te Amsterdam Risicoanalyse LPG-tankstation Nieuwe Hemweg te Amsterdam Project : 091658 Datum : 7 oktober 2009 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: Haven Amsterdam Sector Infrastructuur en Milieu Postbus 19406

Nadere informatie

Rapport. Plaatsgebonden risico en Groepsrisico LPG-tankstation Laan der Verenigde Naties

Rapport. Plaatsgebonden risico en Groepsrisico LPG-tankstation Laan der Verenigde Naties Rapport Dossier Zaaknummer Z-17-319859 Kenmerk Opsteller de heer M. Jongerius/ mevrouw S. van den Bergh Datum 27 september 2017 Onderwerp Plaatsgebonden en Groepsrisico LPG-tankstation, Laan der VN, Dordrecht

Nadere informatie

Risicoanalyse Avia tankstation. Drievogelstraat in Kerkrade. Adviseurs voor de externe veiligheid

Risicoanalyse Avia tankstation. Drievogelstraat in Kerkrade. Adviseurs voor de externe veiligheid Adviseurs voor de externe veiligheid AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse Avia tankstation Drievogelstraat in Kerkrade Status : notitie Project : 071207 Datum : 17 september 2008 Projectdoc.

Nadere informatie

Risicoanalyse BOL SuperTank te Bunschoten

Risicoanalyse BOL SuperTank te Bunschoten Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse BOL SuperTank te Bunschoten Project : 163226 Datum : 21 november 2016 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: FMA-Nillesen t.a.v. H.

Nadere informatie

Risicoanalyse LNG-tankstation Rotterdam

Risicoanalyse LNG-tankstation Rotterdam Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse LNG-tankstation Rotterdam Project : 122317 Rotterdam Datum : 6 maart 2012 Auteur : ir. G.A.M. Golbach ing. A.M. op den Dries Opdrachtgever:

Nadere informatie

Econsultancy.nl. Groepsrisicoberekening Dakworm

Econsultancy.nl. Groepsrisicoberekening Dakworm Econsultancy.nl Groepsrisicoberekening Dakworm Projectkenmerk : Datum : Versie : 2.0 Opsteller : Thom de Rouw Opdrachtgever: : Econsultancy.nl Uitgevoerd door : TOP-Consultants Zuid BV Bredaseweg 177 4872

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Tamoil Rijn 1. in Den Haag

Groepsrisico LPG-tankstation Tamoil Rijn 1. in Den Haag Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisico LPG-tankstation Tamoil Rijn 1 in Den Haag Project : 132561 Datum : 26 november 2013 Auteurs : ing. A.M. op den Dries ir. G.A.M. Golbach

Nadere informatie

Risicoanalyse LNG-tankstation Weert

Risicoanalyse LNG-tankstation Weert Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse LNG-tankstation Weert Project : 142696 Datum : 19 december 2014 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: LIQAL t.a.v. M. van der Meer

Nadere informatie

Kwantitatieve risico analyse Baanplant / van Son en Koot Dongenseweg 3 A Kaatsheuvel

Kwantitatieve risico analyse Baanplant / van Son en Koot Dongenseweg 3 A Kaatsheuvel Kwantitatieve risico analyse Baanplant / van Son en Koot Dongenseweg 3 A Kaatsheuvel Kwantitatieve risico analyse Baanplant van Son en Koot 110311.docx Pagina 1 van 15 Opdrachtgever: Mevr. Ing. Verhagen-Boeren

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation foodcourt De Vrolijkheid te Zwolle

Groepsrisico LPG-tankstation foodcourt De Vrolijkheid te Zwolle Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisico LPG-tankstation foodcourt De Vrolijkheid te Zwolle Project : 132517 Datum : 6 november 2013 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: BJZ.nu

Nadere informatie

Risicoanalyse LNG-tankstation Harnaschpolder Midden-Delfland

Risicoanalyse LNG-tankstation Harnaschpolder Midden-Delfland Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse LNG-tankstation Harnaschpolder Midden-Delfland Project : 122329 Harnaschpolder Datum : 7 oktober 2014 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever:

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Shell te Oude Meer

Groepsrisico LPG-tankstation Shell te Oude Meer Groepsrisico LPG-tankstation Shell te Oude Meer Project : 081377 Datum : 19 augustus 2010 Auteur : ir. J. Heitink A.M. op den Dries D. Ruumpol Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Groep uitvoering, cluster

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Shell Muntbergweg in Amsterdam

Groepsrisico LPG-tankstation Shell Muntbergweg in Amsterdam Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisico LPG-tankstation Shell Muntbergweg in Amsterdam Project : 101859 Datum : 23 november 2011 Auteur : ir. G.A.M. Golbach ing. A.M. op den Dries

Nadere informatie

Risicoanalyse LNG-tankstation Bergen op Zoom

Risicoanalyse LNG-tankstation Bergen op Zoom Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse LNG-tankstation Bergen op Zoom Project : 152916 Datum : 9 november 2015 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: LIQAL t.a.v. S. Noorman

Nadere informatie

Risicoanalyse LNG-tankstation Harnaschpolder Midden-Delfland

Risicoanalyse LNG-tankstation Harnaschpolder Midden-Delfland Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse LNG-tankstation Harnaschpolder Midden-Delfland Project : 122329 Harnaschpolder Datum : 28 februari 2013 Auteur : ir. G.A.M. Golbach ing.

Nadere informatie

Risicoanalyse Marco Gas te Bakel

Risicoanalyse Marco Gas te Bakel Risicoanalyse Marco Gas te Bakel Project : 091659 Datum : 29 januari 2010 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: De Visser Postbus 105 8200 AC Lelystad Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede

Nadere informatie

Groepsrisicoberekening LPG-tankstation B. Kerkhof & Zn

Groepsrisicoberekening LPG-tankstation B. Kerkhof & Zn externe veiligheid, risicoanalyse risico[informatie+voorlichting] Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisicoberekening LPG-tankstation B. Kerkhof & Zn in Den Haag Project : 142768

Nadere informatie

Rekenmethodiek voor LPG-tankstations LPG-tankstations als bedoeld in artikel 2.1 onder e van het Bevi

Rekenmethodiek voor LPG-tankstations LPG-tankstations als bedoeld in artikel 2.1 onder e van het Bevi Rekenmethodiek voor LPG-tankstations LPG-tankstations als bedoeld in artikel 2.1 onder e van het Bevi Label Rekenmethodiek versie 1.2 van 5 november 2014 Verspreiding Disclaimer Op aanvraag Dit document

Nadere informatie

Risicoanalyse / LNG-tankstation Bergen op Zoom

Risicoanalyse / LNG-tankstation Bergen op Zoom Adviesgroep AVIV BV M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede Risicoanalyse / LNG-tankstation Bergen op Zoom Project Datum 183727 13 november 2018 Opdrachtgever ContrAll Projectrealisatie B.V. t.a.v. H. de Jong

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Roermondsweg 112, Weert

Groepsrisico LPG-tankstation Roermondsweg 112, Weert Groepsrisico LPG-tankstation Roermondsweg 112, Weert ons kenmerk: DPEVNML/019-2013 behandeld door: C.van den Beld doorkiesnummer: 077 359 66 89 e-mail: c.vandenbeld@venlo.nl bijlage(n): 3 datum: 4 april

Nadere informatie

Risicoanalyse Marco Gas te Bakel

Risicoanalyse Marco Gas te Bakel Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse Marco Gas te Bakel Project : 091659 Datum : 16 september 2013 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: De Visser t.a.v. C. Weststeijn

Nadere informatie

Externe veiligheid tankstation P. Kok en Zn Hoofddorp

Externe veiligheid tankstation P. Kok en Zn Hoofddorp Externe veiligheid tankstation P. Kok en Zn Hoofddorp Project : 081377 Datum : 20 juli 2010 Auteur : ir. J. Heitink D. Ruumpol Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer Groep uitvoering, cluster Planvorming

Nadere informatie

GR-tabel voor LPG-tankstations die voldoen aan het LPG-convenant

GR-tabel voor LPG-tankstations die voldoen aan het LPG-convenant GR-tabel voor LPG-tankstations die voldoen aan het LPG-convenant Datum: 30 oktober 2009 Uitvoerder: Centrum Externe Veiligheid (cev@rivm.nl) Doel van dit document Dit document is bedoeld als hulpmiddel

Nadere informatie

Groepsrisicoberekening LPG-tankstation BP Ockenburghstraat

Groepsrisicoberekening LPG-tankstation BP Ockenburghstraat externe veiligheid, risicoanalyse risico[informatie+voorlichting] Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisicoberekening LPG-tankstation BP Ockenburghstraat in Den Haag Project : 132563

Nadere informatie

Risicoberekening LPG tankstation Total Drentse Poort Nieuw Buinen

Risicoberekening LPG tankstation Total Drentse Poort Nieuw Buinen Risicoberekening LPG tankstation Total Drentse Poort Nieuw Buinen Opdrachtgever: Gemeente Borger-Odoorn Mevrouw M. Sieders Postbus 3 7875 ZG EXCLOO Opdrachtnemer: AM&V bv Hoofdstraat 86 9531 AJ Borger

Nadere informatie

QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7

QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7 QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7 QRA voor conserverend bestemmingsplan Overwhere-Zuid Definitief Gemeente Purmerend Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 8 januari 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4

Nadere informatie

Risicoanalyse directe bunkering LNG Amerikahaven

Risicoanalyse directe bunkering LNG Amerikahaven Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse directe bunkering LNG Amerikahaven Project : 132556 Datum : 3 oktober 2013 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: Havenbedrijf Amsterdam

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse Risicoberekening LPG-tankstation te Purmerend

Kwantitatieve risicoanalyse Risicoberekening LPG-tankstation te Purmerend Kwantitatieve risicoanalyse Risicoberekening LPG-tankstation te Purmerend projectnr. 100854-236138 revisie 01 12 november 2010 Save Postbus 321 7400 AH Deventer (0570) 66 39 93 Opdrachtgever Gemeente Purmerend

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Venrayseweg Horst aan de Maas

Groepsrisico LPG-tankstation Venrayseweg Horst aan de Maas Groepsrisico LPG-tankstation Venrayseweg Horst aan de Maas Binnen de dansschool gelegen aan de Venrayseweg in Horst aan de Maas worden ook feesten en partijen gegeven. Tegenover het pand ligt een LPG-tankstation,

Nadere informatie

Rapportnummer: 2012/Polyplus/01

Rapportnummer: 2012/Polyplus/01 UMEO milieuadvies Wilhelminastraat 98 7462 CJ Rijssen Project: QRA Polyplus, Assen Opdrachtgever: Gemeente Assen Rapportnummer: 2012/Polyplus/01 Status: definitief Auteur: ing. H. Hiltjesdam Telefoon:

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Venrayseweg Horst aan de Maas

Groepsrisico LPG-tankstation Venrayseweg Horst aan de Maas Groepsrisico LPG-tankstation Venrayseweg Horst aan de Maas Binnen de dansschool gelegen aan de Venrayseweg in Horst aan de Maas worden ook feesten en partijen gegeven. Tegenover het pand ligt een LPG-tankstation,

Nadere informatie

Het PR en de hoogte van het GR dient berekend te worden. In onderhavig onderzoek is hiervoor gebruik gemaakt van het rekenmodel Safeti-NL [2].

Het PR en de hoogte van het GR dient berekend te worden. In onderhavig onderzoek is hiervoor gebruik gemaakt van het rekenmodel Safeti-NL [2]. Notitie HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. RUIMTE & MOBILITEIT Aan : mevrouw M. Willems - van Gils (Gemeente Gemert-Bakel) Van : mevrouw L. Sprangers (Royal HaskoningDHV) Datum : 11 maart 2013 Kopie : de heer

Nadere informatie

QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7

QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7 QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7 QRA voor tijdelijke nachtopvang aan Wagenweg 14 Definitief Gemeente Purmerend Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 16 november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Kader

Nadere informatie

Risicoanalyse propaantank Veerdam 1. in Aalst (gemeente Zaltbommel)

Risicoanalyse propaantank Veerdam 1. in Aalst (gemeente Zaltbommel) Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse propaantank Veerdam 1 in Aalst (gemeente Zaltbommel) Project : 111923 Datum : 23 april 2014 Auteur : ir. G.A.M. Golbach ing. A.M. op den

Nadere informatie

Risico- en effectafstanden waterstoftankstations

Risico- en effectafstanden waterstoftankstations A. van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA Bilthoven Postbus 1 3720 BA Bilthoven www.rivm.nl KvK Utrecht 30276683 T 030 274 91 11 F 030 274 29 71 info@rivm.nl Risico en effectafstanden waterstoftankstations Behandeld

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Texaco Leidsestraatweg 132. in Woerden

Groepsrisico LPG-tankstation Texaco Leidsestraatweg 132. in Woerden Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisico LPG-tankstation Texaco Leidsestraatweg 132 in Woerden Project : 142653 Datum : 8 september 2014 Auteurs : ing. A.M. op den Dries ir. J.

Nadere informatie

QRA Tankbouw Rootselaar Nijkerk

QRA Tankbouw Rootselaar Nijkerk QRA Tankbouw Rootselaar Nijkerk QRA-berekening in het kader van landelijk steunpunt QRA DCMR Milieudienst Rijnmond 's-gravelandseweg 565 Postbus 843 3100 AV Schiedam Telefoon (010) 2468 000 Fax (010) 2468

Nadere informatie

Het opstellen van een QRA rapportage (Risicoanalyse LNG tankstation Waddinxveen, Top Consultants

Het opstellen van een QRA rapportage (Risicoanalyse LNG tankstation Waddinxveen, Top Consultants Onderbouwing voor het afwijken van het in PGS9 opstelde doelvoorschrift met betrekking tot interne veiligheidsafstanden tussen LIN en LNG opslagtank, LNG station aan de Transportweg 32 te Waddinxveen In

Nadere informatie

Groepsrisicoberekening LPG-tankstation Shell De Leeuwenhoek

Groepsrisicoberekening LPG-tankstation Shell De Leeuwenhoek externe veiligheid, risicoanalyse risico[informatie+voorlichting] Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisicoberekening LPG-tankstation Shell De Leeuwenhoek in Zoetermeer Project :

Nadere informatie

BOOT organiserend ingenieursburo BV. QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen

BOOT organiserend ingenieursburo BV. QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen BOOT organiserend ingenieursburo BV QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen Projectkenmerk: Datum: Versie: 3.0 Opdrachtgever: Uitgevoerd door: BOOT organiserend ingenieursburo BV TOP-Consultants

Nadere informatie

QRA LPG tankstation Haan te Almere. Groepsriscioberekening LPG-tankstation Haan te Almere

QRA LPG tankstation Haan te Almere. Groepsriscioberekening LPG-tankstation Haan te Almere Groepsriscioberekening LPG-tankstation Haan te Almere SEQ Part \r0 \h ColofonInhoud Kop 1 Bijlage -OB13 5 maart 2015 Colofon QRA LPG tankstation Haan te Almere Groepsriscioberekening LPG-tankstation Haan

Nadere informatie

QRA berekening LPG-tankstations

QRA berekening LPG-tankstations # Deze versie is tekstueel verduidelijkt maar is inhoudelijk ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande versie van 20 december 2007. 1. LPG-tankstations als bedoeld in artikel 2.1 onder e van het Bevi

Nadere informatie

Risicoanalyse biogasinstallatie rwzi Harderwijk

Risicoanalyse biogasinstallatie rwzi Harderwijk Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse biogasinstallatie rwzi Harderwijk Project : 163158 Datum : 23 november 2016 Auteur : ir. G.A.M. Golbach Opdrachtgever: IMD BV t.a.v. W.

Nadere informatie

KWANTITATIEVE RISICOANALYSE LPG-TANKSTATION EKELSCHOT NABIJ PLAN "BRUISEND DORPSHART"

KWANTITATIEVE RISICOANALYSE LPG-TANKSTATION EKELSCHOT NABIJ PLAN BRUISEND DORPSHART KWANTITATIEVE RISICOANALYSE LPG-TANKSTATION EKELSCHOT NABIJ PLAN "BRUISEND DORPSHART" GEMEENTE LOON OP ZAND 21 maart 2011 075407302.B - Definitief D01011.000504.0100 Inhoud 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Project: Verbreding N244 & komst LPG tankstation, Horecafunctie en P+R

Project: Verbreding N244 & komst LPG tankstation, Horecafunctie en P+R Project: Verbreding N244 & komst LPG tankstation, Horecafunctie en P+R Onderdeel: Kwantitatieve risicoanalyse LPG tankstation Definitief In opdracht van: Provincie Noord-Holland Grontmij Nederland B.V.

Nadere informatie

Externe veiligheid waterstofleiding gemeente Zwijndrecht

Externe veiligheid waterstofleiding gemeente Zwijndrecht Externe veiligheid waterstofleiding gemeente Zwijndrecht Project : 111935 Datum : 27 april 2011 Auteur : ir. G.A.M. Golbach ing. A.M. op den Dries Opdrachtgever: Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Postbus

Nadere informatie

QRA LPG station. Kwantitatieve Risicoanalyse voor het LPG tankstation aan de Cartesiusweg 140. Externe Veiligheid.

QRA LPG station. Kwantitatieve Risicoanalyse voor het LPG tankstation aan de Cartesiusweg 140. Externe Veiligheid. QRA LPG station Kwantitatieve Risicoanalyse voor het LPG tankstation aan de Cartesiusweg 140 Externe Veiligheid Gemeente Utrecht oktober 2009 definitief QRA LPG station Kwantitatieve Risicoanalyse voor

Nadere informatie

Bijlage 5 Risicoanalyse LPG-tankstation te Nederhorst den Berg

Bijlage 5 Risicoanalyse LPG-tankstation te Nederhorst den Berg Bijlage 5 Risicoanalyse LPG-tankstation te Nederhorst den Berg Toelichting BP Buitengebied Nederhorst den Berg Vastgesteld 27 september 2012 Kwantitatieve risicoanalyse Risicoberekening LPG-tankstation

Nadere informatie

Opdrachtgever. Kwantitatieve risicoanalyse van LPG-tankstation Gulf Ampèrestraat te Harderwijk. auteur(s) Save

Opdrachtgever. Kwantitatieve risicoanalyse van LPG-tankstation Gulf Ampèrestraat te Harderwijk. auteur(s) Save Kwantitatieve risicoanalyse van LPG-tankstation Gulf Ampèrestraat te Harderwijk projectnr. 256875-12088 - HD95 revisie 02 22 november 2012 auteur(s) Save Opdrachtgever Regio Noord-Veluwe Postbus 271 840

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Prins Bernhardstraat in Vianen

Groepsrisico LPG-tankstation Prins Bernhardstraat in Vianen Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisico LPG-tankstation Prins Bernhardstraat in Vianen Project : 152974 Datum : 3 november 2015 Auteur : ing. A.M. op den Dries Review : drs. R.J.M.

Nadere informatie

Stappenplan groepsrisicoberekening LPGtankstations

Stappenplan groepsrisicoberekening LPGtankstations Stappenplan groepsrisicoberekening LPG-tankstations Opdrachtgever: Diverse gemeenten Datum: 22 mei 2007 Briefnummer: n.v.t. Uitvoerder: Centrum Externe Veiligheid (cev@rivm.nl) Gewijzigde status van dit

Nadere informatie

QRA propaanopslag Overberg

QRA propaanopslag Overberg QRA propaanopslag Overberg Externe Veiligheid Milieudienst Zuidoost-Utrecht Februari 2012 Definitief QRA propaanopslag Overberg Externe Veiligheid dossier : BA9581 registratienummer : versie : definitief

Nadere informatie

QRA LPG-tankstation De Knoest in Nieuwegein

QRA LPG-tankstation De Knoest in Nieuwegein QRA LPG-tankstation De Knoest in Nieuwegein Gemeente Nieuwegein Januari 2013 Definitief QRA LPG-tankstation De Knoest in Nieuwegein dossier : BB4820-100-100 registratienummer : MD-AF20130066/ISEE versie

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation Total Dobber 2 in Obdam. (gemeente Koggenland)

Groepsrisico LPG-tankstation Total Dobber 2 in Obdam. (gemeente Koggenland) Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisico LPG-tankstation Total Dobber 2 in Obdam (gemeente Koggenland) Project : 152884 Datum : 8 mei 2015 Auteurs : ing. A.M. op den Dries ir. G.A.M.

Nadere informatie

QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7

QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7 QRA LPG tankstation aan de Wagenweg 7 QRA voor inbreidingslocatie Hoornsebuurt te Purmerend Definitief In opdracht van: Bouwcompagnie Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 28 februari 2013 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Inleiding. Juridisch kader. Memo. memonummer datum 30 augustus 2017 Ton van Dortmont Els Joosten

Inleiding. Juridisch kader. Memo. memonummer datum 30 augustus 2017 Ton van Dortmont Els Joosten Memo memonummer 20170830 418851 datum 30 augustus 2017 aan Ton van Dortmont Els Joosten Nuon Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied van Tom van der Linde Antea Group project Windpark Nieuwe Hemweg projectnr.

Nadere informatie

Windturbines industrieterrein Kleefse Waard

Windturbines industrieterrein Kleefse Waard Adviseurs externe veiligheid en risicoanalisten Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Windturbines industrieterrein Kleefse Waard Project : 163259 Datum : 29 december 2016 Auteurs : ing.

Nadere informatie

QRA LPG-tankstation Auto Servicecenter Van den Elsen, Uden

QRA LPG-tankstation Auto Servicecenter Van den Elsen, Uden QRA LPG-tankstation Auto Servicecenter Van den Elsen, Uden SVU Wonen februari 2011 Concept QRA LPG-tankstation Auto Servicecenter Van den Elsen, Uden dossier : registratienummer : BA1660-100-100 versie

Nadere informatie

Risicoanalyse Biovergister

Risicoanalyse Biovergister projectnr. 201182 - CA50 revisie 03 1 december 2009 Save Postbus 321 7400 AH Deventer Opdrachtgever HoST B.V. Postbus 920 7550 AX Hengelo OV datum vrijgave beschrijving revisie 03 goedkeuring vrijgave

Nadere informatie

Groepsrisico LPG-tankstation TNK Zeggelaan in Terheijden. Gemeente Drimmelen

Groepsrisico LPG-tankstation TNK Zeggelaan in Terheijden. Gemeente Drimmelen Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisico LPG-tankstation TNK Zeggelaan in Terheijden Gemeente Drimmelen Project : 122399 Datum : 12 februari 2013 Auteur : ing. A.M. op den Dries

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse Tankstation Schmieman

Kwantitatieve risicoanalyse Tankstation Schmieman Laan van Nieuw Oost-Indië 25 2593 BJ Den Haag Postbus 16029 2500 BA Den Haag Telefoon 070 348 09 11 Fax 070 348 06 45 denhaag@tebodin.nl www.tebodin.com Opdrachtgever: Tankstation Schmieman Project: QRA

Nadere informatie

Stappenplan groepsrisicoberekening LPG-tankstations (LPG-tankauto niet voorzien van hittewerende coating)

Stappenplan groepsrisicoberekening LPG-tankstations (LPG-tankauto niet voorzien van hittewerende coating) Stappenplan groepsrisicoberekening LPG-tankstations (LPG-tankauto niet voorzien van hittewerende coating) Opdrachtgever: Diverse gemeenten Datum: 6 juni 2008 Briefnummer: n.v.t. Uitvoerder: Centrum Externe

Nadere informatie

QRA. Dow Propyleen. Transportleiding. Traject Gemeente Woensdrecht

QRA. Dow Propyleen. Transportleiding. Traject Gemeente Woensdrecht QRA Dow Propyleen Transportleiding Traject Gemeente Woensdrecht Versie: februari 2016 Safeti-NL file naam: QRA_C3Leiding_CorrNiv2_MitigMaatr_Feb2016_R111_216_Results.PSU Naam en adres van de leidingexploitant.

Nadere informatie

Groepsrisico bestemmingsplan Laakhaven West en Petroleumhaven. veroorzaakt door LPG-tankstation BP Neherkade

Groepsrisico bestemmingsplan Laakhaven West en Petroleumhaven. veroorzaakt door LPG-tankstation BP Neherkade externe veiligheid, risicoanalyse risico[informatie+voorlichting] Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Groepsrisico bestemmingsplan Laakhaven West en Petroleumhaven veroorzaakt door LPG-tankstation

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse propaanopslag Camping 't Wisentbos

Kwantitatieve risicoanalyse propaanopslag Camping 't Wisentbos Kwantitatieve risicoanalyse propaanopslag Camping 't Wisentbos projectnr. 232050 100522 - HB49 revisie 00 18 juni 2010 Save Postbus 321 7400 AH Deventer (0570) 663 993 Opdrachtgever Gemeente Dronten Afdeling

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse. Bio-LNG tankstation. Locatie: LUKOIL. Plettenburglaan, Geldermalsen

Kwantitatieve risicoanalyse. Bio-LNG tankstation. Locatie: LUKOIL. Plettenburglaan, Geldermalsen Kwantitatieve risicoanalyse Bio-LNG tankstation Locatie: LUKOIL Plettenburglaan, Geldermalsen Opdrachtgever : Rolande LNG bv Contactpersoon : de heer Jolon van der Schuit Datum : 31 juli 2015 Status :

Nadere informatie

Memo-rapportage externe veiligheid Onderzoek voorgenomen afsplitsing Stichting Vergunning Moleneind (SVM)

Memo-rapportage externe veiligheid Onderzoek voorgenomen afsplitsing Stichting Vergunning Moleneind (SVM) Opdrachtgever: (SVM) Project: Onderzoek externe veiligheid - afsplitsing (SVM) Tebodin Keizer Karel V Singel 45 5654 NM Eindhoven Postbus 7613 5601 JP Eindhoven Auteur: R. Bottenberg - Telefoon: +31 40

Nadere informatie

QRA LPG-tankstation Vreeswijk in Nieuwegein

QRA LPG-tankstation Vreeswijk in Nieuwegein QRA LPG-tankstation Vreeswijk in Nieuwegein Gemeente Nieuwegein mei 2010 Definitief QRA LPG-tankstation Vreeswijk in Nieuwegein dossier : C9388-01.001 registratienummer : MD-AF20100617/MVI versie : 1 Gemeente

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse van LPG-tankstation Martens Brandstoffen VOF te Koewacht

Kwantitatieve Risicoanalyse van LPG-tankstation Martens Brandstoffen VOF te Koewacht Kwantitatieve Risicoanalyse van LPG-tankstation Martens Brandstoffen VOF te Koewacht projectnr. 231895 100476 - HB46 revisie 1 3 juni 2010 Save Postbus 321 7400 AH Deventer (0570) 66 39 93 Opdrachtgever

Nadere informatie

QRA LPG-tankstation aan het J.F. Kennedyplein

QRA LPG-tankstation aan het J.F. Kennedyplein QRA LPG-tankstation aan het J.F. Kennedyplein Gemeente Purmerend 7 april 2011 defintief QRA LPG-tankstation aan het J.F. Kennedyplein dossier : BA1939-103-100 registratienummer : MD-AF20101981/MVI versie

Nadere informatie

Risicoanalyse LNG-tankstation Veghel

Risicoanalyse LNG-tankstation Veghel Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse LNG-tankstation Veghel Project : 122329 Veghel Datum : 10 september 2013 Auteur : ir. G.A.M. Golbach ing. A.M. op den Dries Opdrachtgever:

Nadere informatie

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: Bestemmingsplan Gebied Oudedijk, Odiliapeel

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: Bestemmingsplan Gebied Oudedijk, Odiliapeel Disclaimer De LPG-rekentool is aangepast op het Revi, zoals deze in juli 2007 in werking is getreden. Dit betekent dat de LPG-rekentool nu de mogelijkheid biedt om te rekenen met: Nieuwe situaties, (nieuwe

Nadere informatie

QRA LPG station Kwantitatieve Risicoanalyse voor het LPG tankstation aan het Herculesplein Externe Veiligheid Gemeente Utrecht juni 2008 Definitief

QRA LPG station Kwantitatieve Risicoanalyse voor het LPG tankstation aan het Herculesplein Externe Veiligheid Gemeente Utrecht juni 2008 Definitief QRA LPG station Kwantitatieve Risicoanalyse voor het LPG tankstation aan het Herculesplein Externe Veiligheid Gemeente Utrecht juni 2008 Definitief QRA LPG station Kwantitatieve Risicoanalyse voor het

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse Van Kessel Olie B.V. te Milheeze

Kwantitatieve risicoanalyse Van Kessel Olie B.V. te Milheeze Kwantitatieve risicoanalyse Van Kessel Olie B.V. te Milheeze projectnr. 257353 revisie 06 19 augustus 2013 130620 - HE02 auteur(s) Save Opdrachtgever Van Kessel Olie B.V. Milheesestraat 19 5763 AD Milheeze

Nadere informatie

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: Oostweg Zoetermeer

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: Oostweg Zoetermeer Disclaimer De LPG-rekentool is aangepast op het Revi, zoals deze in juli 2007 in werking is getreden. Dit betekent dat de LPG-rekentool nu de mogelijkheid biedt om te rekenen met: Nieuwe situaties, (nieuwe

Nadere informatie

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: Bestemmingsplan Gooisekant 2014

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: Bestemmingsplan Gooisekant 2014 Disclaimer De LPG-rekentool is aangepast op het Revi, zoals deze in juli 2007 in werking is getreden. Dit betekent dat de LPG-rekentool nu de mogelijkheid biedt om te rekenen met: Nieuwe situaties, (nieuwe

Nadere informatie

Externe veiligheid bedrijventerrein De Vaandel Heerhugowaard

Externe veiligheid bedrijventerrein De Vaandel Heerhugowaard Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalisten & Adviseurs externe veiligheid + risicobeheersing Externe veiligheid bedrijventerrein De Vaandel Heerhugowaard Rapportage (definitief)

Nadere informatie

LNG station Rotra Doesburg

LNG station Rotra Doesburg LNG station Rotra Doesburg onderdeel externe veiligheid: elementen verantwoordingsplicht groepsrisico Definitief In opdracht van: Rotra Forwarding Verhuellweg 5 DOESBURG Grontmij Nederland B.V. De Bilt,

Nadere informatie

Inventarisatie risico s externe veiligheid in Afrikahaven

Inventarisatie risico s externe veiligheid in Afrikahaven 20 december 2012 Inventarisatie risico s externe veiligheid in Afrikahaven Versie 1.4 Y.E. Moulijn-Oonk, S. Musch en Cruquiusweg 5 Postbus 922 1019 AT Amsterdam 1000 AX Amsterdam 020-254 38 25 y.moulijn@dmb.amsterdam.nl

Nadere informatie

Bijlage 2: 5LVLFRDQDO\VH/1*WDQNVWDWLRQ+DUQDVFKSROGHU0LGGHQ 'HOIODQG$GYLHVJURHS$9,9%9GGGHFHPEHU

Bijlage 2: 5LVLFRDQDO\VH/1*WDQNVWDWLRQ+DUQDVFKSROGHU0LGGHQ 'HOIODQG$GYLHVJURHS$9,9%9GGGHFHPEHU Bijlage 2: 5LVLFRDQDO\VH/1*WDQNVWDWLRQ+DUQDVFKSROGHU0LGGHQ 'HOIODQG$GYLHVJURHS$9,9%9GGGHFHPEHU Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Risicoanalyse LNG-tankstation Harnaschpolder Midden-Delfland

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse ROBO Gascentrale B.V.

Kwantitatieve risicoanalyse ROBO Gascentrale B.V. Kwantitatieve risicoanalyse ROBO Gascentrale B.V. projectnr. 189308 090372 - DD69 revisie 03 31 maart 09 Save Postbus 321 7400 AH Deventer (0570) 66 39 93 Opdrachtgever ROBO Gascentrale B.V. Gildenstraat

Nadere informatie

Rapport. Kwantitatieve risicoanalyse LPG-tankstation De Kroon te Nieuwegein vanwege de geplande windturbines van Windpark Nieuwegein

Rapport. Kwantitatieve risicoanalyse LPG-tankstation De Kroon te Nieuwegein vanwege de geplande windturbines van Windpark Nieuwegein Lid NLingenieurs ISO-9001 gecertificeerd Rapport Kwantitatieve risicoanalyse LPG-tankstation De Kroon te Nieuwegein vanwege de geplande windturbines van Windpark Nieuwegein Rapportnummer d.d. 10 januari

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse Robo Gas, Gildenstraat 20, Nijkerk

Kwantitatieve risicoanalyse Robo Gas, Gildenstraat 20, Nijkerk Kwantitatieve risicoanalyse Robo Gas, Gildenstraat 20, Nijkerk projectnr. 238485 120033 DI60 revisie 03 17 januari 2012 auteur(s) Save Opdrachtgever Robo Gas BV Gildenstraat 20 3861 RG Nijkerk Gld datum

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse LPG-tankstation Shell Blerick te Venlo

Kwantitatieve risicoanalyse LPG-tankstation Shell Blerick te Venlo Kwantitatieve risicoanalyse LPG-tankstation Shell Blerick te Venlo projectnr. 120067-245692 revisie 00 26 januari 2012 auteur(s) Save Opdrachtgever Gemeente Venlo Postbus 3434 5902 RK Venlo datum vrijgave

Nadere informatie

Kwantitatieve Risico Analyse (QRA)

Kwantitatieve Risico Analyse (QRA) Kwantitatieve Risico Analyse (QRA) Onderzoek naar de effecten van de DPO leiding op het plangebied gemeente Ede QRA Gemeente Ede januari 2010 concept Kwantitatieve Risico Analyse (QRA) Onderzoek naar de

Nadere informatie

Bevi-toetsing van de nieuw te bouwen Connexxion busremise aan de Botnische Golf te Woerden

Bevi-toetsing van de nieuw te bouwen Connexxion busremise aan de Botnische Golf te Woerden Bevi-toetsing van de nieuw te bouwen Connexxion busremise aan de Botnische Golf te Woerden projectnr. 187574 080940 - DC98 revisie 04 21 oktober 2008 Save Postbus 321 7400 AH Deventer (0570) 66 39 93 Opdrachtgever

Nadere informatie

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: LPG tankstation Schuurhuis

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: LPG tankstation Schuurhuis Disclaimer De LPG-rekentool is aangepast op het Revi, zoals deze in juli 2007 in werking is getreden. Dit betekent dat de LPG-rekentool nu de mogelijkheid biedt om te rekenen met: Nieuwe situaties, (nieuwe

Nadere informatie

Bijlage 3: 45$6KHOO/3*WDQNVWDWLRQWH6FKLSOXLGHQ$GYLHVJURHS 6$9(SURMHFWQU833+)GG12 november

Bijlage 3: 45$6KHOO/3*WDQNVWDWLRQWH6FKLSOXLGHQ$GYLHVJURHS 6$9(SURMHFWQU833+)GG12 november Bijlage 3: 45$6KHOO/3*WDQNVWDWLRQWH6FKLSOXLGHQ$GYLHVJURHS 6$9(SURMHFWQU833+)GG12 november Kwantitatieve risicoanalyse Shell LPG-tankstation te Schipluiden projectnr. 265390 140833 - HF13 revisie 03 12

Nadere informatie

Rekenmethodiek LNG-tankstations

Rekenmethodiek LNG-tankstations Rekenmethodiek LNG-tankstations Versie 1.0.1 2 februari 2015 Disclaimer: Dit document beschrijft de interim-rekenmethodiek voor LNG-tankstations. Deze rekenmethodiek is tot stand gekomen na overleg met

Nadere informatie

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: Toevoegen woning Antoniusstraat 25 te Volkel

LPG groepsrisico berekeningsmodule. Disclaimer. Project: Toevoegen woning Antoniusstraat 25 te Volkel Disclaimer De LPG-rekentool biedt naast een groepsrisicoberekening volgens de kansen gebaseerd op de Regeling externe veiligheid inrichtingen (de wettelijk verankerde veiligheidssituatie) de mogelijkheid

Nadere informatie

Advies Barneveld Noord-West

Advies Barneveld Noord-West Advies Barneveld Noord-West Inleiding Gemeente Barneveld heeft het Omgevingsdienst de Vallei gevraagd om advies op het gebied van externe veiligheid inzake het bestemmingsplan Barneveld Noord-West. Figuur

Nadere informatie

LNG als alternatieve motorbrandstof

LNG als alternatieve motorbrandstof Ministerie van Infrastructuur en Milieu DG Milieu/ Directie Veiligheid & Risico s LNG als alternatieve motorbrandstof Recente ontwikkelingen Meindert Timmer Ministerie van I&M/DGMi directie Veiligheid

Nadere informatie

QRA H 2 refuelling station Air Liquide

QRA H 2 refuelling station Air Liquide Parlevinkerstraat 29 1951 AR Velsen-Noord Postbus 43 1950 AA Velsen-Noord Telefoon 0251 26 24 64 Fax 0251 26 24 99 velsen@tebodin.com www.tebodin.com www.tebodin.nl Opdrachtgever: Air Liquide Project:

Nadere informatie

Addendum toetstafel Barendrecht: CO2 concentraties kritische locaties; Maximale effectafstand

Addendum toetstafel Barendrecht: CO2 concentraties kritische locaties; Maximale effectafstand Laan van Nieuw Oost-Indië 25 2593 BJ Den Haag Postbus 16029 2500 BA Den Haag Telefoon 070 348 09 11 Fax 070 348 06 45 denhaag@tebodin.nl www.tebodin.com Opdrachtgever: Shell CO2 Storage B.V. Project: CO

Nadere informatie

Advies wijziging Groepsrisico NXP Nijmegen ivm wijziging bestemmingsplan

Advies wijziging Groepsrisico NXP Nijmegen ivm wijziging bestemmingsplan ADVIESRAPPORT KENNISPUNT EXTERNE VEILIGHEID Aan: Mark Geurts ODRN Advies wijziging Groepsrisico NXP Nijmegen ivm wijziging bestemmingsplan Zwolle, 29-1-2014 AUTEUR: J.C. Broshuis (tel. 038-4997626) Collegiale

Nadere informatie

QRA LPG tankstation De Staart

QRA LPG tankstation De Staart QRA LPG tankstation De Staart Een kwantitatieve risicoanalyse van het LPG tankstation De Staart te Houten Externe Veiligheid Gemeente Houten april 2006 Concept QRA LPG tankstation De Staart Een kwantitatieve

Nadere informatie

Groepsrisicoberekening LPG-tankstation Van Aalstlaan 10 Zoetermeer

Groepsrisicoberekening LPG-tankstation Van Aalstlaan 10 Zoetermeer Groepsrisicoberekening LPG-tankstation Van Aalstlaan 10 Zoetermeer 6 november 2012 Groepsrisicoberekening LPG-tankstation Van Aalstlaan 10 Zoetermeer Kenmerk R001-1211852RUD-srb-V01-NL Verantwoording

Nadere informatie