BOOT organiserend ingenieursburo BV. QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BOOT organiserend ingenieursburo BV. QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen"

Transcriptie

1 BOOT organiserend ingenieursburo BV QRA Appartementencomplex Tollensstraat 211, Nijmegen Projectkenmerk: Datum: Versie: 3.0 Opdrachtgever: Uitgevoerd door: BOOT organiserend ingenieursburo BV TOP-Consultants Vestiging Etten-Leur Postbus AP Etten-Leur

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Invoergegevens Transportgegevens Populatiegegevens 3 3. Groepsrisico Situatie met transportgegevens Huidige situatie Situatie met plangebied Situatie met transportgegevens Huidige situatie Situatie met plangebied 7 4. Analyse en conclusies 9 Bijlage Populatiegegevens 10

3 1 1. Inleiding BOOT organiserend ingenieursburo B.V. is betrokken bij het nieuwbouwproject aan de Tollensstraat 211, te Nijmegen. Het is de bedoeling om op deze locatie een complex van 52 appartementen te realiseren. Naar aanleiding van de aanvraag van de activiteiten omtrent de nieuwbouw heeft de Gemeente Nijmegen de aanvraag getoetst aan het bestemmingsplan Nijmegen Midden. Hierbij is geconstateerd dat het plan niet aan de gebruiksvoorschriften en/of bouwvoorschriften van het bestemmingsplan voldoet. Daarom is een projectbesluit-procedure opgestart. Om deze procedure verder te kunnen doorlopen moet o.a. een Kwantitatieve Risicoanalyse (QRA) worden uitgevoerd, waarin wordt ingegaan op de invloed van het plan op het Groepsrisico (GR). Dit in verband met het feit dat het bouwplan binnen het invloedsgebied voor Groepsrisico van de spoorlijn Nijmegen s-hertogenbosch ligt, waarbinnen de oriënterende waarde voor het GR ten gevolge van het vervoer van gevaarlijke stoffen wordt overschreden. De QRA berekening is uitgevoerd met het rekenprogramma RBM II versie 1.3. Wijzigingen t.o.v. versie 2 Berekeningen zijn verricht met de versie RBM II versie 1.3; Naast de transportgegevens gevaarlijke stoffen op de betreffende trajecten uit 2010 zijn ook de geprojecteerde transportgegevens voor 2020 gebruikt; De populatiegegevens zijn uit 2007 (o.b.v. het rapport Externe veiligheid spooromgeving Nijmegen en Wijchen van 3 april 2009 AVIV). Op verzoek van bevoegd gezag is gekozen deze populatiegegevens te kiezen (overleg d.d ). Aansprakelijkheidsverklaring De informatie in dit rapport is onverminderd en in goed vertrouwen verstrekt. Aan de informatie kunnen geen garanties of rechten worden ontleend. TOP-Consultants kan niet aansprakelijk worden gesteld door klanten of elk ander persoon of organisatie voor verlies of schade die is veroorzaakt of mogelijk is veroorzaakt door de informatie verstrekt in dit rapport.

4 2 2. Invoergegevens Voor de berekening van het groepsrisico zijn transportgegevens van gevaarlijke stoffen over het spoor Nijmegen s-hertogenbosch en de populatiedichtheden binnen het invloedsgebied van het spoor nodig. Het dichtstbijzijnde weerstation is Volkel. 2.1 Transportgegevens De transportintensiteiten over de spoortrajecten Arnhem-Nijmegen en Nijmegen-Den Bosch zijn afkomstig van ProRail (gegevens uit 2010). De diversiteit aan vervoerde gevaarlijke stoffen is samengevat in vijf stofcategorieën. Tabel 1 toont de wagenaantallen per stofcategorie. Transportgegevens 2010 Traject 4: Nijmegen - Betuweroute Valburg Oost (richting Arnhem) Traject 14: Nijmegen Blerick (Venlo) Traject 73: s-hertogenbosch Diezebrug aansluiting - Nijmegen Stofcategorie A Brandbare gassen B2 Toxisch gas (ammoniak) C3 Zeer brandbare vloeistoffen D3 Toxische vloeistoffen D4 Zeer toxische vloeistoffen Tabel 1. Aantal wagens per stofcategorie in 2010 Opmerkingen bij de tabel: 1 Alle treinen zijn 100% bont: dit betekent dat de trein is samengesteld uit meerdere stoffen. 2 De verdeling over dag en nacht is 33% en 67%. 3 Transport van gevaarlijke stoffen over het traject 14 is in 2010 nihil en wordt daarom niet in de QRA meegenomen. In onderstaande tabel staan de door Prorail geprojecteerde transportcijfers voor 2020 in het kader van Basisnet Spoor weergegeven. Transportgegevens 2020 Traject 4: Nijmegen - Betuweroute Valburg Oost (richting Arnhem) Traject 14: Nijmegen Blerick (Venlo) Traject 73: s-hertogenbosch Diezebrug aansluiting - Nijmegen Stofcategorie A Brandbare gassen B2 Toxisch gas (ammoniak) C3 Zeer brandbare vloeistoffen D3 Toxische vloeistoffen D4 Zeer toxische vloeistoffen Tabel 2. Aantal wagens per stofcategorie in 2020 Opmerkingen bij de tabel: 1 Alle treinen zijn 100% bont: dit betekent dat de trein is samengesteld uit meerdere stoffen. 2 De verdeling over dag en nacht is 33% en 67%. 3 Transport van gevaarlijke stoffen over het traject 14 is in 2010 nihil en wordt daarom niet in de QRA meegenomen.

5 3 De spoortrajecten zijn gedefinieerd met een breedte (de afstand tussen de as van de buitenste sporen) van 9 en 49 m. In de berekeningen is uitgegaan van de gemiddelde ongevalsfrequentie voor de vrije baan van per wagenkilometer (hoge snelheid) gehanteerd. Indien in een kilometervak een of meer wissels zijn gelegen, geldt een toeslag van De indeling van het spoor te Nijmegen wordt getoond in figuur 1. Tevens is hierin de locatie van het beoogde appartementencomplex weergegeven. Figuur 1. Spoorindeling Nijmegen en locatie appartementencomplex aan de Tollensstraat 211. [Oorspronkelijke figuur uit ref. Rapport Externe Veiligheid spooromgeving Nijmegen en Wijchen, van AVIV, dd. 3 april 2009] 2.2 Populatiegegevens Voor de berekening van het groepsrisico dient het aantal aanwezige personen in de nabijheid van de te beschouwen routes te worden bepaald. De populatiegegevens zijn gebaseerd op een inventarisatie van het rapport Externe veiligheid spooromgeving Nijmegen en Wijchen. Zie bijlage 1 voor de gebruikte gegevens. Voor het percentage binnen en buiten verblijvende personen zijn de standaard RBM II-waarden gehanteerd (overdag 7% buiten, s nachts 1%). De populatorgegevens geeft de huidige situatie weer. De geplande situatie wordt verkregen door de populatie van het appartementencomplex toe te voegen aan de huidige situatie. Door de realisatie van het appartementencomplex zal de populatie aan de Tollensstraat stijgen. In het appartementencomplex zijn 52 appartementen gepland. Elk met een gemiddelde populatie van 2,4 personen (gedurende de nacht) en 1,2 personen (50%) tijdens de dagperiode. Voor het complex geldt dus een populatie van 124,8 personen (nacht) en 62,4 personen (dag). De afmetingen van het complex is ongeveer 15 x 85 meter (oppervlak m 2 ).

6 4 Coordinaten (RDM) van het appartementencomplex: de vier hoekpunten zijn ( , ), ( , ), ( , ), ( , ).

7 5 3. Groepsrisico Het groepsrisico (GR) geeft aan wat de kans per jaar is op een ongeval met tien of meer dodelijke slachtoffers in de omgeving van de beschouwde activiteit. Het GR wordt in een grafiek weergegeven als een zogenaamde fn-curve, op de verticale as staat de cumulatieve kans per jaar f op een ongeval met N of meer slachtoffers en op de horizontale as het aantal slachtoffers. De in dit hoofdstuk gepresenteerde tabellen geven voor de onderscheiden situaties het groepsrisico weer als factor ten opzichte van de oriëntatiewaarde (OW). Deze factor is de maximale factor tussen de berekende fn-curve en de oriëntatiewaarde fn 2 = 10-2 voor meer dan 10 slachtoffers. Een factor groter dan 1 betekent een overschrijding van de oriëntatiewaarde. Door het programma RBM II wordt van een route om de circa 25 meter de waarde van fn 2 berekend (f = frequentie, N = aantal dodelijke slachtoffers). In onderstaande paragrafen is het groepsrisico weergegeven op basis van de transportgegevens over 2010 (par. 3.1) en de geprojecteerde transportgegevens 2020 (par 3.2). Daarnaast is over zowel 2010 als 2020 een berekening gemaakt zonder het appartementencomplex en met het appartementencomplex om te kunnen bepalen welke invloed de planvorming heeft op het GR. 3.1 Situatie met transportgegevens 2010 De invloed van het appartementencomplex op het groepsrisico met transportgegevens uit Huidige situatie Figuur 2. Huidige situatie GR (transport 2010)

8 6 De waarde dichtstgelegen bij de orienterende waarde (OW) wordt bereikt bij N (aantal slachtoffers) = 591 en F (frequentie) = 2, /jaar en bedraagt 0,73 x OW Situatie met plangebied Het groepsrisico met toevoeging van het appartementencomplex, zoals beschreven in par. 2.2 geeft het volgende resultaat. Figuur 3. Geplande situatie GR ten opzichte van de huidige situatie (transport 2010) De rode curve is de huidige situatie. De groene curve is de geplande situatie. In de geplande situatie wordt de dichtstbijzijnde waarde t.o.v. OW bereikt bij N = 591, F = 2, /jaar, en bedraagt 0,77 x OW. Deze waarde is dus met 0,04 x OW gestegen.

9 7 3.2 Situatie met transportgegevens 2020 De invloed van het appartementencomplex op het groepsrisico met transportgegevens uit Huidige situatie Figuur 4. Huidige situatie GR (transport 2020) De hoogste waarde t.o.v. orienterende waarde (OW) wordt bereikt bij N = 591; F = 4, /jaar en bedraagt 1,4 x OW Situatie met plangebied Het groepsrisico met toevoeging van het appartementencomplex, zoals beschreven in par. 2.2 geeft het volgende resultaat.

10 8 Figuur 5. Toekomstige situatie GR ten opzichte van de huidige situatie (transport 2020) De rode curve is de huidige situatie. De groene curve is de geplande situatie. In de geplande situatie wordt de hoogste waarde t.o.v. OW bereikt bij N = 560, F = 4, /jaar, en bedraagt 1,47 x OW. Deze waarde is dus met 0,07 x OW gestegen.

11 9 4. Analyse en conclusies Op basis van de transportcijfers van 2010 over het spoortraject s-hertogenbosch Nijmegen Arnhem wordt groepsrisico door de realisatie van het appartementcomplex aan de Tollensstraat 211 te Nijmegen in geringe mate groter ten opzichte van de huidige situatie, maar blijft onder de orienterende waarde. De groepsrisicowaarde dichst gelegen bij de orienterende waarde stijgt met 0,04 OW van 0,73 x OW in de huidige situatie naar 0,77 x OW in de geplande situatie. Op basis van de voor 2020 geprojecteerde transportcijfers over hetzelfde spoortraject gaat het groepsrisico over de orienterende waarde. De hoogste groepsrisicowaarde t.o.v. de orienterende waarde stijgt met 0,07 OW van 1,4 x OW in de huidige situatie naar 1,47 x OW in de geplande situatie. Disclosure of interest TOP-Consultants heeft geen enkel financieel belang bij conclusies of aanbevelingen zoals vermeld in dit rapport

12 Bijlage Populatiegegevens

13

Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken

Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken Risicoanalyse transport gevaarlijke stoffen A1 en spoor Amersfoort-Deventer t.b.v woningbouwplan Bijenvlucht te Hoevelaken Bezoekadres Oostzeestraat 2 Deventer Postadres 1 ste Weerdsweg 96 7412 WV Deventer

Nadere informatie

Groepsrisicoberekening Nijverdalsestraat Wierden (tussen 113 en 115) projectnummer Einsteinstraat 12a 7601 PR Almelo. Versie: 1.

Groepsrisicoberekening Nijverdalsestraat Wierden (tussen 113 en 115) projectnummer Einsteinstraat 12a 7601 PR Almelo. Versie: 1. Groepsrisicoberekening Nijverdalsestraat Wierden (tussen 113 en 115) projectnummer 150550 Opdrachtgever: Envita Almelo B.V. Einsteinstraat 12a 7601 PR Almelo Versie: 1.0 Plaats, datum: IJmuiden, 17 maart

Nadere informatie

Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost

Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost Gemeente Deventer september 2011 Definitief Externe veiligheid spoor bedrijvenpark A1 oost dossier : BA7081 registratienummer : MD-AF20111742/MVI versie :

Nadere informatie

Situatie groepsrisico van de risicobronnen in Kerkrade. I Route gevaarlijke stoffen Euregioweg Kerkrade

Situatie groepsrisico van de risicobronnen in Kerkrade. I Route gevaarlijke stoffen Euregioweg Kerkrade Adviseurs voor de externe veiligheid AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Situatie groepsrisico van de risicobronnen in Kerkrade I Route gevaarlijke stoffen Euregioweg Kerkrade Status : Definitief Project

Nadere informatie

Bijlage VIII Onderzoek externe veiligheid

Bijlage VIII Onderzoek externe veiligheid Bijlage VIII Onderzoek externe veiligheid Opdrachtgever: NieuwBlauw Contactpersoon: dhr. S. Klein Obbink Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Hoogegeest Akersloot

Kwantitatieve Risicoanalyse Hoogegeest Akersloot Kwantitatieve Risicoanalyse Hoogegeest Akersloot Samenvatting In dit rapport is zowel een plaatsgebonden risicoberekening als een groepsrisicoberekening uitgevoerd. Dit is gedaan in het kader van de bouw

Nadere informatie

Externe veiligheid. spooromgeving Nijmegen en Wijchen

Externe veiligheid. spooromgeving Nijmegen en Wijchen Externe veiligheid spooromgeving Nijmegen en Wijchen Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Externe veiligheid spooromgeving Nijmegen en Wijchen Project : 081382 Datum : 3 april 2009 Auteur

Nadere informatie

Externe veiligheid spoor. Locatie Otje van Potje te Rijssen

Externe veiligheid spoor. Locatie Otje van Potje te Rijssen Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Externe veiligheid spoor Locatie Otje van Potje te Rijssen Project : 153019 Datum : 22 december 2015 Auteur : B.S. van Holten Review : ing. A.J.H. Schulenberg

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Qra hogedruk aardgastransportleidingen Wezelseveldweg. Door: Chris Rodoe

Kwantitatieve Risicoanalyse Qra hogedruk aardgastransportleidingen Wezelseveldweg. Door: Chris Rodoe Kwantitatieve Risicoanalyse Qra hogedruk aardgastransportleidingen Wezelseveldweg Door: Chris Rodoe Samenvatting Het bestemmingsplan Wezelseveldweg 1 ligt in het invloedsgebied van diverse hogedruk aardgastransportleidingen

Nadere informatie

: Groepsrisico spoor Amstel Abcoude op basis van de marktverwachting 2020

: Groepsrisico spoor Amstel Abcoude op basis van de marktverwachting 2020 Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Notitie : Groepsrisico spoor Amstel Abcoude op basis van de marktverwachting 2020 Opdrachtgever : Gemeente Amsterdam W.E.J. Rozendaal Datum : 26 juni

Nadere informatie

Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk

Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Risicoberekening Spoor Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Omgevingsdienst Veluwe IJssel/Achterhoek/Noord Veluwe Team Externe Veiligheid Auteur: Ingrid Riegman Tweede lezer: Frans Geurts

Nadere informatie

1.1 Externe veiligheid Beoordelingskader

1.1 Externe veiligheid Beoordelingskader 1.1 Externe veiligheid 1.1.1 Beoordelingskader Beleid Externe veiligheid heeft betrekking op de risico s voor de omgeving bij het gebruik, de productie, opslag en het vervoer van gevaarlijke stoffen. De

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Nijmegen Template Synthon nieuw. Door: Mark Geurts, MARN

Kwantitatieve Risicoanalyse Nijmegen Template Synthon nieuw. Door: Mark Geurts, MARN Kwantitatieve Risicoanalyse Nijmegen Template Synthon nieuw Door: Mark Geurts, MARN Samenvatting Risiconiveau buisleidingen Het plangebied ligt in de buurt van diverse hogedruk aardgastransportleiding.

Nadere informatie

KWANTITATIEVE RISICOANALYSE N deel-1

KWANTITATIEVE RISICOANALYSE N deel-1 N-559-05-deel-1 Gasunie Transport Services B.V. 18 JANUARI 2018 Contactpersoon HERMAN ROUWENHORST Consultant (Tunnel) Safety T +31 (0)88 4261261 M +31 (0)6 46132573 E Herman.Rouwenhorst@arcadis.com Arcadis

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Hoofdweg Oostvoorne

Kwantitatieve Risicoanalyse Hoofdweg Oostvoorne Kwantitatieve Risicoanalyse Hoofdweg Oostvoorne status datum: status: 19-01-2011 definitief Opdrachtgever: gemeente Westvoorne Opdrachtleider RBOI: mw. drs. J.P. Zevenbergen-Herweijer Samenvatting In dit

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Zuivelhoeve toekomstige situatie. Door: Afdeling Beleid en Advies

Kwantitatieve Risicoanalyse Zuivelhoeve toekomstige situatie. Door: Afdeling Beleid en Advies Kwantitatieve Risicoanalyse Zuivelhoeve toekomstige situatie Door: Afdeling Beleid en Advies Samenvatting De Zuivelhoeve heeft het voornemen om haar activiteiten, die nu nog verspreidt over verschillende

Nadere informatie

RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR

RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR GEMEENTE TILBURG RISICOBESCHOUWING VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN OVER HET SPOOR Clarissenhof Tilburg Auteur L. Jansen Datum 25 augustus 2014 Pagina 1 van 14 Pagina 2 van 14 Inhoud 1 Inleiding... 4 1.1 Onderzoek...

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Nijmegen Bestemmingsplan Noord-Oost Kanaalhavens

Kwantitatieve Risicoanalyse Nijmegen Bestemmingsplan Noord-Oost Kanaalhavens Kwantitatieve Risicoanalyse Nijmegen Bestemmingsplan Noord-Oost Kanaalhavens Door: Mark Geurts, Milieusamenwerking en Afvalverwerking Regio Nijmegen Datum: 11 februari 2013 Samenvatting Deze rapportage

Nadere informatie

: Externe veiligheid Wielewaal in Zundert

: Externe veiligheid Wielewaal in Zundert Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Notitie : Externe veiligheid Wielewaal in Zundert Opdrachtgever : Wematech Milieu Adviseurs B.V. Contactpersoon F. van Gils Datum : 31 oktober 2012 Auteur

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Leiding W te Zaanstad

Kwantitatieve Risicoanalyse Leiding W te Zaanstad Kwantitatieve Risicoanalyse Leiding W-570-01 te Zaanstad Datum: 04 juli 2012 Auteur: Şoray Kiliç Afdeling: Planologische kaders Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied... 4 2.2

Nadere informatie

Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software. Rapport B R001 Wolfertcollege, Rotterdam

Adviseurs voor bouw, industrie, verkeer, milieu en software. Rapport B R001 Wolfertcollege, Rotterdam Rapport B.2012.1011.08.R001 Wolfertcollege, Rotterdam Onderzoek externe veiligheid - groepsrisico Status: DEFINITIEF Van Pallandtstraat 9-11 Casuariestraat 5 Lavendelheide 2 Geerweg 11 info@dgmr.nl Postbus

Nadere informatie

Externe veiligheid uitbreiding Houtens Erf

Externe veiligheid uitbreiding Houtens Erf Externe veiligheid uitbreiding Houtens Erf Zorgspectrum mei 2010 definitief Externe veiligheid uitbreiding Houtens Erf dossier : D1417-01.001 registratienummer : MD-AF20100152/MVI versie : 2 Zorgspectrum

Nadere informatie

Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen provinciale weg N 996 en Spoorwegtraject Sauwerd Delfzijl te Loppersum

Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen provinciale weg N 996 en Spoorwegtraject Sauwerd Delfzijl te Loppersum Risicoanalyse vervoer gevaarlijke stoffen provinciale weg N 996 en Spoorwegtraject Sauwerd Delfzijl te Loppersum Opdrachtgever: Mv. T. Swijghuizen gemeente Loppersum Opgesteld door: P.P. van Lennep Steunpunt

Nadere informatie

Zoetermeer. Innovatiefabriek. Kwantitatieve risicoanalyse. 090301.1778700 14-05-2013 concept. ir. R.A. Sips. ing. J. Lauf

Zoetermeer. Innovatiefabriek. Kwantitatieve risicoanalyse. 090301.1778700 14-05-2013 concept. ir. R.A. Sips. ing. J. Lauf Zoetermeer Innovatiefabriek Kwantitatieve risicoanalyse identificatie status projectnummer: datum: status: 090301.1778700 14-05-2013 concept opdrachtleider: ir. R.A. Sips auteur: ing. J. Lauf Adviesbureau

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse De Veldkamp

Kwantitatieve Risicoanalyse De Veldkamp Kwantitatieve Risicoanalyse De Veldkamp 13 maart 2014 Gemeente Hengelo afdeling wijkzaken, beleid en advies B. Meijer Samenvatting Voor het bedrijventerrein De Veldkamp wordt een nieuw bestemmingsplan

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening Amersfoort Oost. Door: R Polman

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening Amersfoort Oost. Door: R Polman Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening Amersfoort Oost Door: R Polman Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied... 4 2.2 Relevante leidingen... 5 2.3 Invloedsgebied...

Nadere informatie

Ten behoeve van besluitvorming omtrent de mogelijk te maken ruimtelijke ontwikkeling is onderzoek verricht naar het aspect externe veiligheid.

Ten behoeve van besluitvorming omtrent de mogelijk te maken ruimtelijke ontwikkeling is onderzoek verricht naar het aspect externe veiligheid. Notitie 20130395-03 Bouwplan Taalstraat 88 te Vught Externe veiligheid Datum Referentie Behandeld door 14 maart 2013 20130395-03 R. Schoonbrood/LSC 1 Inleiding Ten noordoosten van het Vughts Historisch

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Deelplan 26 Den Haag

Kwantitatieve Risicoanalyse Deelplan 26 Den Haag Kwantitatieve Risicoanalyse Deelplan 26 Den Haag Inhoud 1 Inleiding...4 2 Invoergegevens...5 3 Presentatie rekenresultaten...6 4 Aardgastransportleiding A-517-10...7 4.1 Invloedsgebied A-517-10 van N.V.

Nadere informatie

Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode

Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode Realisatierapport RDS_15_K3 1 Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode 1-10-2014 30-9-2015 Datum 14-04-2016 Versie RDS_15_K3

Nadere informatie

Externe Veiligheid haalbaarheidstoets Stationsstraat short stay appartementen

Externe Veiligheid haalbaarheidstoets Stationsstraat short stay appartementen Externe Veiligheid haalbaarheidstoets Stationsstraat 10-27 short stay appartementen Opdrachtgever : Gemeente Amersfoort, de heer E. Harsevoort Adviseur : Servicebureau Gemeenten Auteur : de heer R. Polman

Nadere informatie

VENLO Van Cranenbroek. Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Venlo-Oost Kaldenkirchen (D)

VENLO Van Cranenbroek. Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Venlo-Oost Kaldenkirchen (D) VENLO Van Cranenbroek Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Venlo-Oost Kaldenkirchen (D) Venlo Van Cranenbroek Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Venlo Oost Kaldenkirchen (D) identificatie status

Nadere informatie

NOTITIE QRA QUICKSCAN ERMELO

NOTITIE QRA QUICKSCAN ERMELO NOTITIE QRA QUICKSCAN ERMELO Project : Gemeente Ermelo Kerklaan-postlaantje Onderwerp : Quickscan QRA spoor Referentie : GERW-N-1-0 Datum : 7 november 2016 Auteur : H.J. van Horssen BSc 1 Inleiding In

Nadere informatie

Groepsrisicoberekening transport gevaarlijke stoffen Fanerweg (N980) ten behoeve van nieuwbouw op de Zonnehuislocatie te Zuidhorn

Groepsrisicoberekening transport gevaarlijke stoffen Fanerweg (N980) ten behoeve van nieuwbouw op de Zonnehuislocatie te Zuidhorn Groepsrisicoberekening transport gevaarlijke stoffen Fanerweg (N980) ten behoeve van nieuwbouw op de Zonnehuislocatie te Zuidhorn Opdrachtgever: L. Leewering, gemeente Zuidhorn Opgesteld door: W. Niessink

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse aargastransportleiding Stadslandgoed Barnewinkel

Kwantitatieve Risicoanalyse aargastransportleiding Stadslandgoed Barnewinkel Kwantitatieve Risicoanalyse aargastransportleiding Stadslandgoed Barnewinkel Projectbureau externe veiligheid regio Stedendriehoek Opgesteld door: Hansjurgen Heinen Gezien door: Liesbeth Spoelma Datum:

Nadere informatie

RISICO'S SPOOR WIJCHEN. voor bestemmingsplan DC Bijsterhuizen gemeente Wijchen

RISICO'S SPOOR WIJCHEN. voor bestemmingsplan DC Bijsterhuizen gemeente Wijchen RISICO'S SPOOR WIJCHEN voor bestemmingsplan DC Bijsterhuizen gemeente Wijchen Wetteren (België) 4 mei 2013 RBM II Fout! Verwijzingsbron niet gevonden.berekening Door: Mark Geurts Omgevingsdienst Regio

Nadere informatie

Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode

Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode Realisatierapport RDS_15_K2 1 Rapport toetsing realisatiecijfers vervoer gevaarlijke stoffen over het spoor aan de risicoplafonds Basisnet over de periode 1-7-2014 30-6-2015 Datum 14-04-2016 Versie RDS_15_K2

Nadere informatie

Reimerswaal. grootschalige bedrijventerreinen. kwantitatieve risicoanalyse 0703.008581.00 20-01-2012. ing. B. van Vliet.

Reimerswaal. grootschalige bedrijventerreinen. kwantitatieve risicoanalyse 0703.008581.00 20-01-2012. ing. B. van Vliet. Reimerswaal grootschalige bedrijventerreinen kwantitatieve risicoanalyse identificatie planstatus projectnummer: datum: 0703.008581.00 20-01-2012 projectleider: opdrachtgever: ing. J.A. van Broekhoven

Nadere informatie

SAS VAN GENT Woonzorgcentrum Canadalaan. Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Sluiskil aansl. Zelzate (B)

SAS VAN GENT Woonzorgcentrum Canadalaan. Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Sluiskil aansl. Zelzate (B) SAS VAN GENT Woonzorgcentrum Canadalaan Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Sluiskil aansl. Zelzate (B) Sas van Gent Woonzorgcentrum Canadalaan Kwantitatieve risicoanalyse spoortraject Sluiskil aansl.

Nadere informatie

Econsultancy.nl. Groepsrisicoberekening Dakworm

Econsultancy.nl. Groepsrisicoberekening Dakworm Econsultancy.nl Groepsrisicoberekening Dakworm Projectkenmerk : Datum : Versie : 2.0 Opsteller : Thom de Rouw Opdrachtgever: : Econsultancy.nl Uitgevoerd door : TOP-Consultants Zuid BV Bredaseweg 177 4872

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Wezep, van Pallandtlaan. Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu

Kwantitatieve Risicoanalyse Wezep, van Pallandtlaan. Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu Kwantitatieve Risicoanalyse Wezep, van Pallandtlaan Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu Samenvatting Aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep, gemeente Oldebroek, ligt een voormalige bedrijfslocatie, met daarachter

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Thomashuis Parallelweg 58 De Krim. Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu

Kwantitatieve Risicoanalyse Thomashuis Parallelweg 58 De Krim. Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu Kwantitatieve Risicoanalyse Thomashuis Parallelweg 58 De Krim Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu Samenvatting Onderhavige kwantitatieve risicoanalyse is uitgevoerd ten behoeve van bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Knuvendijk 1. Door: Brenda Eekhof

Kwantitatieve Risicoanalyse Knuvendijk 1. Door: Brenda Eekhof Kwantitatieve Risicoanalyse Knuvendijk 1 Door: Brenda Eekhof Inhoud 1 Inleiding... 4 2 Invoergegevens... 5 2.1 Interessegebied... 5 2.2 Relevante leidingen... 5 2.3 Populatie... 7 3 Plaatsgebonden risico...10

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening. Buisleidingen. Door: R Polman

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening. Buisleidingen. Door: R Polman Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening Buisleidingen Door: R Polman Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied... 4 2.2 Relevante leidingen... 4 2.3 Invloedsgebied...

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Bestemmingsplan Hansweert

Kwantitatieve Risicoanalyse Bestemmingsplan Hansweert Kwantitatieve Risicoanalyse Bestemmingsplan Hansweert Samenvatting In dit rapport is zowel een plaatsgeboden risicoberekening als een groepsrisicoberekening uitgevoerd. Dit is gedaan in het kader van het

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Saaksum gemeente Zuidhorn

Kwantitatieve Risicoanalyse Saaksum gemeente Zuidhorn Kwantitatieve Risicoanalyse Saaksum gemeente Zuidhorn Door: W. Niessink Steunpunt Externe Veiligheid provincie Groningen Samenvatting Groepsrisicoberekening voor de hogedruk gasbuisleidingen van Gasunie

Nadere informatie

: Externe veiligheid hotel bestemmingsplan Bedrijvenpark A1

: Externe veiligheid hotel bestemmingsplan Bedrijvenpark A1 Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Notitie : Externe veiligheid hotel bestemmingsplan Bedrijvenpark A1 Opdrachtgever : Gemeente Deventer J.H.M. Bisseling Datum : 13 juni 2012 Auteur :

Nadere informatie

Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen

Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen 21 augustus 2014 Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen Bestemmingsplan Gemeenschapspolder E. Dolman 1 Risicoanalyse transport Spoor en Vaarwegen Bestemmingsplan Gemeenschapspolder E. Dolman Bezoekadres

Nadere informatie

RISICOANALYSE SPOOR VOSSENBERG - HELMOND

RISICOANALYSE SPOOR VOSSENBERG - HELMOND VOSSENBERG - HELMOND 21 juli 20152 - RISICOANALYSE SPOOR In opdracht van Gemeente Helmond Opgesteld door ing. T. Hurkens Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant Keizer Karel V Singel 8 Postbus 8035 5601 KA Eindhoven

Nadere informatie

Risicoanalyse transport spoor

Risicoanalyse transport spoor 2 oktober 2013 Versie 1 locatie Amsterdam Risicoanalyse transport spoor Bestemmingsplan Rouwcentrum Hoogoorddreef E. Dolman Herikerbergspoor 290 Postbus 922 1101 CT Amsterdam 1000 AX Amsterdam e.dolman@dmb.amsterdam.nl

Nadere informatie

Externe Veiligheid 47 extra woningen Vathorst

Externe Veiligheid 47 extra woningen Vathorst Externe Veiligheid 47 extra woningen Vathorst Opdrachtgever : Gemeente Amersfoort, de heer S. de Graaff Adviseur : Servicebureau Gemeenten Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : SB G/POLR/529357 Aantal

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse QRA gasleiding W-553; Bestemmingsplan 'Vijfakkers-Noord' Gemeente Zuidplas

Kwantitatieve Risicoanalyse QRA gasleiding W-553; Bestemmingsplan 'Vijfakkers-Noord' Gemeente Zuidplas Kwantitatieve Risicoanalyse QRA gasleiding W-553; Bestemmingsplan 'Vijfakkers-Noord' Gemeente Zuidplas i Bestemmingsplan Vijfakkers-Noord Gemeente Zuidplas QRA gasleiding W-553 KuiperCompagnons Ruimtelijke

Nadere informatie

Risicoberekeningen Schoutenstraat te Barneveld. Risicoberekeningen Schoutenstraat Barneveld

Risicoberekeningen Schoutenstraat te Barneveld. Risicoberekeningen Schoutenstraat Barneveld Risicoberekeningen Schoutenstraat Barneveld Projectnr: Bar201328 versie 1.1 1 Projectlocatie: Schoutenstraat te Barneveld Opdrachtgever: Omgevingsdienst de Vallei Postbus 9024 6710 HM Ede Projectnr. en

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse realisatie Kreekrijk te Krommenie

Kwantitatieve risicoanalyse realisatie Kreekrijk te Krommenie Kwantitatieve risicoanalyse realisatie Kreekrijk te Krommenie Externe Veiligheid QRA Hogedruktransportleidingen Gemeente Zaanstad Definitief In opdracht van: VBM Ontwikkeling Postbus 374 1800 AJ ALKMAAR

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse aardgastransportleidingen Bestemmingsplan Blockhovepark

Kwantitatieve risicoanalyse aardgastransportleidingen Bestemmingsplan Blockhovepark Kwantitatieve risicoanalyse aardgastransportleidingen Bestemmingsplan Blockhovepark Kwantitatieve risicoanalyse aardgastransportleidingen Bestemmingsplan Blockhovepark Inhoud Rapport 3 november 2011 Projectnummer

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse EV-berekeningen buisleidingen Stadsdeel Blerick Door: Rossenberg, PJM van

Kwantitatieve Risicoanalyse EV-berekeningen buisleidingen Stadsdeel Blerick Door: Rossenberg, PJM van Kwantitatieve Risicoanalyse EV-berekeningen buisleidingen Stadsdeel Blerick 26-02-2011 Door: Rossenberg, PJM van Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied...4 2.2 Relevante leidingen...5

Nadere informatie

Notitie. Betreft : Berekening plaatsgebonden risico en groepsrisico hogedruk aardgasleiding t.b.v. bestemmingsplan Landgoed Heideburgh te Rucphen

Notitie. Betreft : Berekening plaatsgebonden risico en groepsrisico hogedruk aardgasleiding t.b.v. bestemmingsplan Landgoed Heideburgh te Rucphen Notitie Aan : BVR Projectontwikkeling B.V. en Langendijk B.V. Van : ir. S. Valk en ir. drs. D. Lobregt (Royal Haskoning) Datum : 29 november 2011 Kopie : L.J.A. Rombouts MSc, ing. E.M. Reurslag en J.J.H.

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Carola HO-Fort Hemeltje 18072011. Door: Peter van der Meiden Milieudienst Zuidoost-Utrecht 18 juli 2011

Kwantitatieve Risicoanalyse Carola HO-Fort Hemeltje 18072011. Door: Peter van der Meiden Milieudienst Zuidoost-Utrecht 18 juli 2011 Kwantitatieve Risicoanalyse Carola HO-Fort Hemeltje 18072011 Door: Peter van der Meiden Milieudienst Zuidoost-Utrecht 18 juli 2011 Samenvatting In het kader van het project de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nadere informatie

Transportrisicoberekening N348 ter hoogte van Lemelerveld, gemeente Dalfsen

Transportrisicoberekening N348 ter hoogte van Lemelerveld, gemeente Dalfsen Tebodin Netherlands B.V. Jan Tinbergenstraat 101 7559 SP Hengelo Postbus 233 7550 AE Hengelo Telefoon 074 249 64 96 Fax 074 242 57 12 hengelo@tebodin.nl www.tebodin.com Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen

Nadere informatie

EXTERNE VEILIGHEID. Nicolaas van Eschstraat, Oisterwijk. Datum : 9 mei 2016

EXTERNE VEILIGHEID. Nicolaas van Eschstraat, Oisterwijk. Datum : 9 mei 2016 EXTERNE VEILIGHEID Nicolaas van Eschstraat, Oisterwijk Datum : 9 mei 2016 Rapportnummer : 216-ONE-ev-v2 Koolweg 64 5759 PZ Helenaveen Tel: 0493-539803 E-mail: mena@m-en-a.nl NL37 INGB 0007622002 KvK: 17095577

Nadere informatie

Externe Veiligheid beheersverordening Prins Hendrikpark te Baarn

Externe Veiligheid beheersverordening Prins Hendrikpark te Baarn Externe Veiligheid beheersverordening Prins Hendrikpark te Baarn Opdrachtgever : Gemeente Baarn, mevrouw E. Nelissen Adviseur : Servicebureau Gemeenten Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : SB G/POLR/541886

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N bestemmingsplan Waterwijk

Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N bestemmingsplan Waterwijk Rapport Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N-533-20 bestemmingsplan Waterwijk Auteur: Gert-Jan vd Bovenkamp Almere, september 2015. Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse hogedrukaardgasleiding Bestemmingsplan Kern Nieuwveen & Zevenhoven & Noordeinde

Kwantitatieve risicoanalyse hogedrukaardgasleiding Bestemmingsplan Kern Nieuwveen & Zevenhoven & Noordeinde Kwantitatieve risicoanalyse hogedrukaardgasleiding Bestemmingsplan Kern Nieuwveen & Zevenhoven & Noordeinde Kwantitatieve risicoanalyse hogedrukaardgasleiding W-529 BP Kern Nieuwveen, Zevenhoven, Noordeinde

Nadere informatie

RISICO'S SPOOR NIJMEGEN-NOORD

RISICO'S SPOOR NIJMEGEN-NOORD RISICO'S SPOOR NIJMEGEN-NOORD Berekening met basisnetgegevens ten behoeve van planontwikkeling Hof van Holland RISICO'S SPOOR NIJMEGEN Mark Geurts Omgevingsdienst Regio Nijmegen 21 september 2016 Concept

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse BP Schellingwoude incl ontwikkelingen. Door: SnMusc

Kwantitatieve Risicoanalyse BP Schellingwoude incl ontwikkelingen. Door: SnMusc Kwantitatieve Risicoanalyse BP Schellingwoude incl ontwikkelingen Door: SnMusc Inhoud Samenvatting... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied... 4

Nadere informatie

Notitie Groepsrisico LPG-tankstation BP Ockenburghstraat in Den Haag Aanpassing wijzigingsbevoegdheid 1

Notitie Groepsrisico LPG-tankstation BP Ockenburghstraat in Den Haag Aanpassing wijzigingsbevoegdheid 1 AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede risicoanalisten externe veiligheid + risicobeleid & risicocommunicators Notitie Groepsrisico LPG-tankstation BP Ockenburghstraat in Den Haag Aanpassing wijzigingsbevoegdheid

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Schutlandenweg, Hoogeveen. Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu

Kwantitatieve Risicoanalyse Schutlandenweg, Hoogeveen. Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu Kwantitatieve Risicoanalyse Schutlandenweg, Hoogeveen Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu Samenvatting Initiatiefnemer is voornemens de voormalige kantoorlocatie van De Nederlandsche Bank aan de Schutlandenweg

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Nieuwe situatie Grift Noord 2

Kwantitatieve Risicoanalyse Nieuwe situatie Grift Noord 2 Kwantitatieve Risicoanalyse Nieuwe situatie Grift Noord 2 Mark Geurts Omgevingsdienst Regio Nijmegen 6-01-2015 Definitief Archief Z14.040289 Inhoud 1 Inleiding... 4 2 Invoergegevens... 5 2.1 Interessegebied...

Nadere informatie

RISICO'S SPOOR NIJMEGEN

RISICO'S SPOOR NIJMEGEN RISICO'S SPOOR NIJMEGEN Berekening met basisnetgegevens ten behoeve van bestemmingsplan Nijmegen Midden en Nijmegen Oud West. Wetteren (België) 4 mei 2013 RISICO'S SPOOR NIJMEGEN Berekening met basisnet

Nadere informatie

1 Aanleiding. 2 Wettelijk kader. Memo

1 Aanleiding. 2 Wettelijk kader. Memo Memo Aan Hugo Weimer Kopie aan Contactpersoon Frank Kriellaars Onderwerp N269 Deelproject 1 paragraaf Externe Veiligheid 1 Aanleiding De provincie Noord-Brabant heeft het voornemen de N629 tussen Oosterhout

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyses hogedrukaardgasleidingen Wassenaar

Kwantitatieve risicoanalyses hogedrukaardgasleidingen Wassenaar Kwantitatieve risicoanalyses hogedrukaardgasleidingen Wassenaar Rapport voor bestemmingsplannen Ammonslaantje-Maaldrift + Hofcamp door: G. Tweebeeke Bureau EV Haaglanden Juli 2012 Inhoud Samenvatting...

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening buisleiding Baarn. Door: R Polman

Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening buisleiding Baarn. Door: R Polman Kwantitatieve Risicoanalyse Externe veiligheidsberekening buisleiding Baarn Door: R Polman Samenvatting De Gasunie heeft per brief van mei 2011 aan de gemeente Baarn verzocht na te gaan of sprake is van

Nadere informatie

Bijlage 3 Rapportage risicoanalyse buisleidingen

Bijlage 3 Rapportage risicoanalyse buisleidingen Bijlage 3 Rapportage risicoanalyse buisleidingen KWANTITATIEVE RISICOANALYSE Besluit externe veiligheid buisleidingen Gemeente Steenbergen Opdrachtgever: Contactpersoon: Gemeente Steenbergen Mevrouw M.

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleiding Vecht en Zuilen. (toets t.b.v. inventarisatie Gasunie)

Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleiding Vecht en Zuilen. (toets t.b.v. inventarisatie Gasunie) Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleiding Vecht en Zuilen (toets t.b.v. inventarisatie Gasunie) Opsteller rapportage: J. van Berkel Organisatie: Stadsontwikkeling gemeente Utrecht Adres: Postbus 8406

Nadere informatie

Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor. DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam

Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor. DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor DWI-locatie, Polderweg

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse hogedrukaardgasleiding Bestemmingsplan Kern Nieuwveen & Zevenhoven & Noordeinde

Kwantitatieve risicoanalyse hogedrukaardgasleiding Bestemmingsplan Kern Nieuwveen & Zevenhoven & Noordeinde Kwantitatieve risicoanalyse hogedrukaardgasleiding Bestemmingsplan Kern Nieuwveen & Zevenhoven & Noordeinde Kwantitatieve risicoanalyse hogedrukaardgasleiding Bestemmingsplan Kern Nieuwveen & Zevenhoven

Nadere informatie

MILIEUADVIES. Gemeente Woerden College van burgemeester en wethouders B. Wouda en C. Roodhart WOE1513.T001

MILIEUADVIES. Gemeente Woerden College van burgemeester en wethouders B. Wouda en C. Roodhart WOE1513.T001 MILIEUADVIES aan t.a.v. van Gemeente Woerden College van burgemeester en wethouders B. Wouda en C. Roodhart datum 1 februari 2016 kenmerk WOE1513.T001 onderwerp Notitie gevaarlijke stoffen rijksweg A12

Nadere informatie

ONDERZOEK EXTERNE VEILIGHEID A9 AANSLUITING HEILOO

ONDERZOEK EXTERNE VEILIGHEID A9 AANSLUITING HEILOO ONDERZOEK EXTERNE VEILIGHEID A9 AANSLUITING HEILOO PROVINCIE NOORD-HOLLAND 27 februari 2014 077543708:B - Vrijgegeven D01011.000993.0100 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel... 5 1.3 Leeswijzer...

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kern Roosteren. Teksten t.b.v. verantwoording groepsrisico

Bestemmingsplan Kern Roosteren. Teksten t.b.v. verantwoording groepsrisico Adviseurs externe veiligheid en risicoanalisten Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Bestemmingsplan Kern Roosteren Teksten t.b.v. verantwoording groepsrisico Project : 122179 Datum : 16

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N bestemmingsplan Hannie Schaftpark en Fanny Blankers-Koenpark

Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N bestemmingsplan Hannie Schaftpark en Fanny Blankers-Koenpark Rapport Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N-533-20 bestemmingsplan Hannie Schaftpark en Fanny Blankers-Koenpark Auteur: Gert-Jan vd Bovenkamp Almere, oktober 2016. Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens...

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse

Kwantitatieve Risicoanalyse Kwantitatieve Risicoanalyse Hogedruk aardgasleidingen: A-530 (N.V. Nederlandse Gasunie) A-614 (N.V. Nederlandse Gasunie) A-657 (N.V. Nederlandse Gasunie) Ten behoeve van ontwikkellocatie:buntven Inhoud

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse GR Berekening Gasunieleiding A Door: A.J. Lindenbergh RUD Zeeland 30 maart 2018 Versie 1.1

Kwantitatieve Risicoanalyse GR Berekening Gasunieleiding A Door: A.J. Lindenbergh RUD Zeeland 30 maart 2018 Versie 1.1 Kwantitatieve Risicoanalyse GR Berekening Gasunieleiding A 530-06 Door: A.J. Lindenbergh RUD Zeeland 30 maart 2018 Versie 1.1 Samenvatting Ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen

Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen Bestemmingsplan Roodeschool - Eemshaven Risicoberekeningen vervoer gevaarlijke stoffen projectnr. 268405.01 revisie 01 22 januari 2015 Opdrachtgever Railinfra Solutions in opdracht van ProRail Afdeling

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Bestemmingsplan Stadsbedrijvenpark. Door: Steunpunt Externe Veiligheid Drenthe K.F.J. Bertels

Kwantitatieve Risicoanalyse Bestemmingsplan Stadsbedrijvenpark. Door: Steunpunt Externe Veiligheid Drenthe K.F.J. Bertels Kwantitatieve Risicoanalyse Bestemmingsplan Stadsbedrijvenpark Door: Steunpunt Externe Veiligheid Drenthe K.F.J. Bertels Def. 1 augustus 2011 Samenvatting Binnen het bestemmingsplan is er geen overschrijding

Nadere informatie

Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II

Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II Risicoberekening Betuweroute Pannenhuis II Omgevingsdienst Regio Arnhem Colofon: Plaats en datum: Arnhem, 2 november 2016 Versie: 03 Opdrachtgever Gemeente Lingewaard Postbus 15 6680 AA Bemmel Contactpersoon

Nadere informatie

Bijlage 5 - Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleidingen Papendrecht

Bijlage 5 - Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleidingen Papendrecht Bijlage 5 - Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleidingen Papendrecht Kwantitatieve Risicoanalyse P101897 aardgastransportleidingen Papendrecht Door: Omgevingsdienst Zuid Holland - Zuid, M. Jongerius Inhoud

Nadere informatie

Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor

Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor Risicobeschouwing vervoer gevaarlijke stoffen per spoor Bestemmingsplan Molenstraat, gemeente Best projectnr. 204395 mei 2010 Auteur ing. Kim den Otter Opdrachtgever Gemeente Best t.a.v. de heer Krijger

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Schuinesloot, Schuineslootweg 36. Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu

Kwantitatieve Risicoanalyse Schuinesloot, Schuineslootweg 36. Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu Kwantitatieve Risicoanalyse Schuinesloot, Schuineslootweg 36 Door: Jeroen ter Avest - BJZ.nu Samenvatting Aan de Schuineslootweg 36 te Schuinesloot, gemeente Hardenberg, ligt een voormalige agrarische

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleidingen Veldhuizen en Vleuterweide

Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleidingen Veldhuizen en Vleuterweide Kwantitatieve risicoanalyse aardgasleidingen Veldhuizen en e Opsteller rapportage: J. van Berkel Organisatie: Stadsontwikkeling gemeente Utrecht Adres: Postbus 8406 3503 RK Utrecht Rapport datum: 22 augustus

Nadere informatie

Risicoberekening Hogedrukaardgasleidingen bestemmingsplan W4, Leiderdorp

Risicoberekening Hogedrukaardgasleidingen bestemmingsplan W4, Leiderdorp Risicoberekening Hogedrukaardgasleidingen bestemmingsplan W4, [ Omgevingsdienst Samenvatting De gemeente is bezig met een nieuw bestemmingsplan W4 in. Het gaat hier hoofdzakelijk om een conserverend bestemmingsplan.

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse (Carola) Hogedruk aardgasleidingen gemeente Heusden

Kwantitatieve Risicoanalyse (Carola) Hogedruk aardgasleidingen gemeente Heusden Kwantitatieve Risicoanalyse (Carola) Hogedruk aardgasleidingen gemeente Heusden Door: Theo Hurkens Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied... 4 2.2 Relevante leidingen... 5 2.3...

Nadere informatie

Rapport Kwantitatieve Risicoanalyse ten behoeve van (ontwerp) bestemmingsplan Youri Egorovweg 2013 Auteur: G.J. van de Bovenkamp Almere, maart 2013.

Rapport Kwantitatieve Risicoanalyse ten behoeve van (ontwerp) bestemmingsplan Youri Egorovweg 2013 Auteur: G.J. van de Bovenkamp Almere, maart 2013. Rapport Kwantitatieve Risicoanalyse ten behoeve van (ontwerp) bestemmingsplan Youri Egorovweg 2013 Auteur: G.J. van de Bovenkamp Almere, maart 2013. Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied...

Nadere informatie

Reimerswaal. Kwantitatieve risicoanalyse. Kwantitatieve risicoanalyse buisleidingen Gasunie t.b.v. bestemmingsplannen Kruiningen en Waarde 10-01-2012

Reimerswaal. Kwantitatieve risicoanalyse. Kwantitatieve risicoanalyse buisleidingen Gasunie t.b.v. bestemmingsplannen Kruiningen en Waarde 10-01-2012 Reimerswaal Kwantitatieve risicoanalyse Kwantitatieve risicoanalyse buisleidingen Gasunie t.b.v. bestemmingsplannen Kruiningen en Waarde identificatie planstatus projectnummer: datum: 0703.008776.00 0703.008772.00

Nadere informatie

Kwalitatieve onderbouwing externe veiligheidsaspecten geprojecteerde bouw Buitenplaats Berensteijn te Voorschoten

Kwalitatieve onderbouwing externe veiligheidsaspecten geprojecteerde bouw Buitenplaats Berensteijn te Voorschoten Kwalitatieve onderbouwing externe veiligheidsaspecten geprojecteerde bouw Buitenplaats Berensteijn te Voorschoten Rapportnummer O 15842-1-RA d.d. 14 juni 2017 Kwalitatieve onderbouwing externe veiligheidsaspecten

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Rodenrijse Zoom. (ruimtelijke onderbouwingen Bosplaatstraat en uitwerkingsplan Waddenweg 124 ev)

Kwantitatieve Risicoanalyse Rodenrijse Zoom. (ruimtelijke onderbouwingen Bosplaatstraat en uitwerkingsplan Waddenweg 124 ev) Kwantitatieve Risicoanalyse Rodenrijse Zoom (ruimtelijke onderbouwingen Bosplaatstraat en uitwerkingsplan Waddenweg 124 ev) Samenvatting In dit rapport is zowel een plaatsgebonden risicoberekening als

Nadere informatie

Externe veiligheid / Campinaast te Woerden

Externe veiligheid / Campinaast te Woerden Adviesgroep AVIV BV M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede Externe veiligheid / Campinaast te Woerden Project Datum 183673 24 augustus 2018 Opdrachtgever Cleton&Com t.a.v. D.A. Cleton Westzeedijk 256 3016AP

Nadere informatie

Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk

Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Risicoberekening rijksweg A28 Vakantieparken Onze Woudstee en Dennenhoek Harderwijk Omgevingsdienst Veluwe IJssel/Achterhoek/Noord Veluwe Team Externe Veiligheid Auteur: Ingrid Riegman Tweede lezer: Frans

Nadere informatie

Extern veiligheidsonderzoek. Molenzicht Valburg

Extern veiligheidsonderzoek. Molenzicht Valburg definitief revisie 3.0 28 september 2017 HI87 definitief revisie 3.0 28 september 2017 Adviesgroep SAVE Opdrachtgever Wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Postbus 37 2990 AA Barendrecht Colofon

Nadere informatie

Kwantitatieve Risicoanalyse Reekstraat Wolfsbossingel Beuningen 7 woningen. Door: Mark Geurts, MARN

Kwantitatieve Risicoanalyse Reekstraat Wolfsbossingel Beuningen 7 woningen. Door: Mark Geurts, MARN Kwantitatieve Risicoanalyse Reekstraat Wolfsbossingel Beuningen 7 woningen Door: Mark Geurts, MARN Samenvatting Betreft de beschrijving nulsituatie Pagina 2 van 42 Inhoud Samenvatting... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N bestemmingsplan Muziekwijk

Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N bestemmingsplan Muziekwijk Rapport Kwantitatieve risicoanalyse buisleiding N-533-20 bestemmingsplan Muziekwijk Auteur: Gert-Jan vd Bovenkamp Almere, Oktober 2015. Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Interessegebied

Nadere informatie

Kazerneterrein Venlo Blerick Kwantitatieve Risicoanalyse Gasleiding

Kazerneterrein Venlo Blerick Kwantitatieve Risicoanalyse Gasleiding Kazerneterrein Venlo Blerick Kwantitatieve Risicoanalyse Gasleiding Door: Menno de Jonge (Oranjewoud) rev 02 19 januari 2012 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Invoergegevens... 4 2.1 Verandering ontwikkelingsmogelijkheden

Nadere informatie