Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com"

Transcriptie

1 1 Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com Jaarverslag 2017 Leeswijzer De in dit jaarverslag vermelde documenten kunnen ingezien worden via de site van de Vereniging: 1. ALGEMEEN 1.1 Bestuurswisseling Het bestuur van de Vereniging Amstelveldbuurt is in 2017 gewisseld. Door het onverwachte overlijden van bestuurslid Albert Jan Tuijn en de omstandigheid dat Marlies Tuijn aangaf het werk te willen overdragen, werd een bestuurswisseling noodzakelijk. Het bestuurlijk werk wordt verricht door vrijwilligers, zonder enige vorm van vergoeding. Sinds september 2017 bestaat het bestuur uit de buurtgenoten: Jan-Maarten Mulder, voorzitter; Marco Cornelisse, secretaris; Han Milder, penningmeester; Helen Ignatius, bestuurslid. Vanuit het huidige bestuur past veel hulde en dank aan de oud-bestuursleden die zich vele jaren actief ingespannen hebben voor de Vereniging en de buurtraad. 1.2 Bijeenkomsten en vergaderingen Vanuit haar doelstelling (zie afbeelding) organiseerde het bestuur van de Vereniging Amstelveldbuurt in 2017 vijf buurtvergaderingen. De interesse uit de buurt vertoont een stijgende lijn. VERGADERDATUM AANTAL AANWEZIGE BUURTBEWONERS ? Vele onderwerpen passeerden de revue. Terugkerende onderwerpen, de rode draad, waren: evenementen in de buurt, met name de Gay Pride (pleinfeesten en boottocht); reiniging en vuilnis; verkeer en vervoer incl. terrassenbeleid en hotelplannen.

2 2 Het bestuur nodigde rond de diverse onderwerpen ambtenaren van de gemeente en andere verantwoordelijken uit om context en toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld de buurtregisseur (wijkagent), de teamleider reiniging, hoofd marktbureau, projectleider Rode Loper, Stichting Amsterdam Gay Pride en horecaondernemers uit de buurt. De verslagen van de buurtvergaderingen kunnen ingezien worden via de link: Doelstelling Vereniging Amstelveldbuurt Statuten 1982, herzien in 1989, artikel 2: 1.De vereniging heeft ten doel de woonfunctie en het leefklimaat in het werkgebied van de vereniging te bevorderen en/of te verbeteren. 2.De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door: a. het bevorderen van de kontakten tussen de buurtbewoners onderling; b. het tot stand brengen van kontakten tussen de buurtbewoners, de buurtgroepen, het wijkcentrum, het buurthuis en de lagere en hogere overheden; c. en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande, in de ruimste zin genomen, in verband staat of daartoe bevorderlijk kan zijn. 1.3 Activiteiten Pride Amsterdam Het bestuur heeft de gang van zaken rond de Pride nauwlettend gevolgd vanaf de concept vergunningaanvraag van Stichting Amsterdam Gay Pride tot en met de evaluatie achteraf, op uitnodiging van het hoofd Evenementbureau van de Gemeente, in het stadhuis. Leidraad hierbij was de erkenning dat de Pride een evenement van groot belang is voor de stad met nationale en internationale uitstraling, een feest voor velen, en tegelijkertijd het inzicht en de ervaring dat de botenparade op de Prinsengracht en de pleinfeesten op het Amstelveld een zware wissel trekken op onze woonbuurt. Het bestuur heeft alle mogelijkheden benut om met de Gemeente en de organisator formeel en informeel in gesprek te gaan over de knel- en verbeterpunten en heeft opheldering gevraagd over onduidelijkheden en onzorgvuldigheden in het proces. Dit werd o.a. gedaan door het inzenden van een uitgebreide zienswijzen op de concept-vergunning, een bezwaarschrift op de vergunning en door inspraak voor diverse commissies op het Stadhuis. Focuspunten daarbij waren: geluid(overlast), vervuiling en handhaving. Tijdens de Pride hebben vrijwilligers huis-aan-huis flyers verspreid in de Amstelveldbuurt met een uitnodiging aan bewoners en ondernemers een online enquête in te vullen over hun beleving van de Pride. Daar kwam een goede respons op, die met de Gemeente en de organisator gedeeld is. Tijdens een gesprek op het Stadhuis n.a.v. de resultaten van de enquête kreeg het bestuur de gelegenheid verbeterpunten aan te dragen voor de Pride Amsterdam 2018.

3 3 Die betreffen: voorkomen van het parkeren van fietsen op de niet aangewezen plekken; voorkomen van toiletteren buiten de voorzieningen; bevorderen van bekendheid en gebruik van het klachtennummer in geval van een klacht of nood; aandacht geven aan de toenemende commercialisering van de Pride Evenementenbeleid In 2018 wordt het nieuwe evenementenbeleid voor een periode van vijf jaar van kracht van kracht. Hieraan gekoppeld zijn het geluidbeleid bij evenementen en de locatieprofielen voor de specifieke evenementlocaties, o.a. het Amstelveld. Het bestuur maakte haar zienswijze op het voorgenomen beleid kenbaar met accent op het locatieprofiel voor het Amstelveld. In de zienswijze werd de inspraakreactie van WIJ-Amsterdam*, een federatie van (aangesloten) bewonersorganisaties in het centrum, onderschreven, aangevuld met specificaties voor het Amstelveld. * In de onderschreven zienswijze lag de focus op: de gehanteerde normen voor geluid en de wijze van meten; de eindtijd van evenementen, voorstel: 23.00u.; de locatieprofielen een identiek format geven waarin de maximale geluidbelasting op de gevel, het aantal vergunbare evenementen en het aantal evenementdagen eenduidig vastgelegd zijn; het simpel, begrijpelijk en draagbaar houden en geen uitzonderingen maken voor evenementen van hoog maatschappelijk belang zoals de Pride; het toezicht in handen van de overheid zelf houden, een goed en adequaat werkend klachtennummer en aanpassing van het aantal evenementen op de beschikbare handhavingscapaciteit. Specifiek voor het Amstelveld en omliggende woonbuurt vóór, tijdens en direct na evenementen: aandacht voor het feit dat een woonbuurt betreft; verzoek om duidelijke definiëring en terminologie in het evenementenbeleid; verzoek de Pride pleinfeesten te verplaatsen naar meer geschikte locaties of in elk geval te beperken tot één dag; bezwaar tegen te hoge geluidbelasting door muziek van het podium en van (after)parties op straat en op de grachten in de buurt; aandacht en meer zorg voor de 50 kwetsbare vleugelnootbomen rond het Amstelveld tijdens op- en afbouw; meer voorzieningen en handhaving t.a.v. verkeershinder en verkeersveiligheid Gebiedsplannen 2018 Centrum-Oost Het bestuur van de Vereniging Amstelveldbuurt heeft tijdens een vergadering van de commissie voor Algemene Zaken ingesproken op het voorgenomen gebiedsplan voor Centrum-Oost.

4 4 Gebiedsplannen Ieder jaar worden er voor alle 22 gebieden in de gemeente Amsterdam gebiedsplannen gemaakt. In deze plannen staat per gebied wat het komende jaar de concrete acties zijn. Het gaat hierbij niet om de reguliere werkzaamheden, zoals afval ophalen. Het jaarplan is gebaseerd op zowel de gebiedsvisie en het geldende beleid als op de signalen die de stadsdelen hebben gekregen vanuit de buurten tijdens bijvoorbeeld buurtgesprekken. bron: Daarbij plaatste het bestuur kanttekeningen bij een deel van de vraagstelling in de online enquête 2017 die de input vormt voor het gebiedsplan. De kritiek richtte zich met name op de vragen over de wensen van geënquêteerden rond markt(en) op het Amstelveld. Die waren niet helder en enigszins suggestief. Daarnaast ziet het bestuur het aantal respondenten niet als representatief in verhouding tot het aantal bewoners in het gebied Centrum-Oost Informele activiteiten De bestuursleden houden zo goed mogelijk contact met buurtgenoten, doen navraag, hebben een luisterend oor, verwijzen waar nodig, doen voorstellen en dragen mogelijke oplossingen aan. De secretaris onderhoudt de website om buurtgenoten te informeren over de activiteiten en hen te stimuleren deel te nemen en bij te dragen aan de gedeelde belangen van de buurt. 2. FINANCIEEL Vereniging Amstelveldbuurt Jaarverslag 2017 ING zakelijke rekening: NL14 INGB saldo saldo Af & Bij datum omschrijving bedrag kosten zakelijk betalingsverkeer 14, kosten zakelijk betalingsverkeer 14, kosten zakelijk betalingsverkeer 14, kosten zakelijk betalingsverkeer 14, Survey Monkey: enquête Gay Pride 35, Drukwerk.nl: flyer Gay Pride / 2500 exx. 230,51 Totaal Af 324,75

5 5 3. VOORUITBLIK Plantenmarkt Amstelveld In januari 2018 publiceerde de Gemeente het concept Marktvisie Hierop is inspraak mogelijk tot 28 februari. Leegstand op de Amsterdamse markten Veranderd consumentengedrag en felle concurrentie van supermarkten zorgen voor leegstand op de markt. Gemiddeld staat 25% van de kramen op de Amsterdamse markten leeg. Zo is het voor marktkooplieden steeds moeilijker om een goede boterham te verdienen. Maar ook bezoekers lopen het gevaar dat ze voor hun boodschappen straks niet meer op de markt terecht kunnen. De verwachting is dat zonder ingrijpen een deel van de markten de concurrentie met de winkels zal verliezen. Marktvisie In de concept Marktvisie worden een aantal oplossingsrichtingen beschreven om zo tot een betere toekomst voor de markten te komen. Als we de markten een goede toekomst willen bieden, is het nu de tijd om keuzes te maken ten aanzien van het type markten, de frequentie, het aanbod en/of de organisatie en de beschikbare middelen om deze veranderingen te realiseren. bron: De Vereniging Amstelveldbuurt was al eerder in contact getreden met de woordvoerder van de kooplui van de plantenmarkt s maandags vanwege de constatering dat er branchevervaging gaande was. Hiermee zijn ook de kooplui niet blij. Daarnaast constateren zij vergrijzing. Aanpassing en vernieuwing zijn noodzakelijk geworden. De vraag is: hoe? De Vereniging meent de belangen van de buurt te behartigen door in gesprek te blijven over de plantenmarkt met zowel de kooplui als de Gemeente Op oplossingsgerichte wijze zal de Vereniging bij de Gemeente bepleiten waar mogelijk in verenigde actie met de kooplui dat het voortbestaan van de plantenmarkt, helder gedefinieerd, op maandag gegarandeerd wordt voor de toekomst. 3.2 Evenementenbeleid Het nieuwe evenementenbeleid is een feit. Hierin is volgens de Gemeente gestreefd naar een betere balans tussen het beperken van de geluidoverlast voor omwonenden en goed georganiseerde en voor bezoekers aantrekkelijke evenementen. Het bestuur van de Vereniging Amstelveldbuurt is van plan de vinger aan de pols te houden met name wat betreft Koningsdag en Pride Amsterdam 2018: Wordt er gehandhaafd op het beleid en de vastgelegde afspraken?

6 6 Wordt er metterdaad ingezet op de verbeterpunten uit 2017? 3.3 Samenwerken In het centrum van Amsterdam zijn vele buurtorganisaties en belangengroepen actief die soms gedeelde belangen hebben. De Vereniging Amstelveldbuurt heeft contact met WIJ-Amsterdam en met Stadsdorp Utrechtsestraat (SUS). Het bestuur zal deze contacten uitbouwen en bekijken op welke punten en in welke mate samenwerking of synergie mogelijk is. Dit met behoud van het eigen karakter van de Vereniging Amstelveldbuurt. TOT SLOT Reacties van buurtgenoten op dit jaarverslag zijn welkom via:

Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com

Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com postadres: Prinsengracht 790s, 1017LG Amsterdam email: amstelveldbuurt@gmail.com Burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam Amstel 1 1011

Nadere informatie

Vereniging Amstelveldbuurt

Vereniging Amstelveldbuurt Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com postadres: Reguliersgracht 56, 1017LT, Amsterdam email: amstelveldbuurt@gmail.com De burgemeester van Amsterdam dhr. E.E. van der Laan Afdeling

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Aan de leden van de raadscommissie Algemene Zaken. Geachte leden van de commissie Algemene Zaken,

Gemeente Amsterdam. Aan de leden van de raadscommissie Algemene Zaken. Geachte leden van de commissie Algemene Zaken, X Gemeente Amsterdam Bezoekadres Amstel ion PN Amsterdam Postbus 202 woo AE Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.n1 Retouradres: Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Aan de leden van de raadscommissie Algemene

Nadere informatie

Vereniging Amstelveld-buurt

Vereniging Amstelveld-buurt Vereniging Amstelveld-buurt amstelveldbuurt.wordpress.com Verslag buurtraad Amstelveldbuurt van 5 september 2016 1. Jan-Maarten Mulder (bewoner Amstelveld)(voorzitter vergadering) 2. Marco Cornelisse (woonbootbewoner

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

Terugkoppeling Vierseizoenenoverleg

Terugkoppeling Vierseizoenenoverleg Terugkoppeling Vierseizoenenoverleg Van Tessa Pormes, t.pormes@amsterdam.nl, gebiedsmakelaar Westerpark, 0623120307 Vierseizoenenoverleg, Westergastheater Betreft Datum dinsdag 27 maart 2018 Algemeen Het

Nadere informatie

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017 Stadsdorp Wolvenburg Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht p/a Gemeente Utrecht Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie t.a.v. Marco van Dijk, Postbus 16200 3500 CE Utrecht

Nadere informatie

Evaluatie Project StadHaven. Resultaten & Conclusies

Evaluatie Project StadHaven. Resultaten & Conclusies Evaluatie Project StadHaven Resultaten & Conclusies Context Context Wat? Project StadHaven: Doel: de levendigheid van het centrum van de gemeente Steenbergen vergroten. Samenwerking sinds 2009 tussen ondernemers

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet

Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet Februari 2017 Onderwerp Rechtsvorm en naam Doelstelling Omschrijving Stichting Utrecht Canal Pride (non-profit) Het organiseren van een jaarlijks terugkerend evenement,

Nadere informatie

Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid. gemeente Nijmegen. Directie Grondgebied

Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid. gemeente Nijmegen. Directie Grondgebied Voorbeeld van gemeentelijk evenementenbeleid gemeente Nijmegen Inleiding S De voorbereiding S Het beleid S De toekomst Inleiding Eigen beleid: Geluidbeleid voor evenementen in de openlucht Festiviteitenregeling

Nadere informatie

Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com

Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com postadres: Prinsengracht 7980s, 1017LG Amsterdam email: amstelveldbuurt@gmail.com Aan: de leden van de gemeenteraad Amsterdam Amsterdam, 13 april

Nadere informatie

Betreft: Hoorzitting inzake bezwaarschrift betreffende vergunningverlening voor Pride Amsterdam 2017, verleend op 1 juni 2017.

Betreft: Hoorzitting inzake bezwaarschrift betreffende vergunningverlening voor Pride Amsterdam 2017, verleend op 1 juni 2017. P a g i n a 1 Pleitnotities ten behoeve van de hoorzitting betreffende de bezwaarprocedure vergunningverlening voor Pride Amsterdam 2017, verleend op 1 juni 2017 18 juli om 12.30 uur in het stadhuis, Mijksenaarzaal

Nadere informatie

Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp

Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp Eindrapportage: Evaluatie van het evenementenbeleid in Pijnacker-Nootdorp Eerlijk Alternatief Achtergrond van het onderzoek Context Pijnacker-Nootdorp is een levendige gemeente met een dorps karakter en

Nadere informatie

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein donderdag 23 maart 2017 Ongeveer 15 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op donderdag 23 maart deel aan

Nadere informatie

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker

bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker (Geluid-)normenvoormuziekgeluid bijevenementenin de buitenlucht Richard Lekkerkerker Meer dan db(a) en db(c) Acceptatie van bewoners: 2 Categoriën gecombineerd met eindtijden Geschiktheid van locaties

Nadere informatie

Middels dit schrijven maakt stichting ProGay bekend in aanmerking te willen komen voor de vergunning tot organisatie van de Amsterdam Gay Pride 2010.

Middels dit schrijven maakt stichting ProGay bekend in aanmerking te willen komen voor de vergunning tot organisatie van de Amsterdam Gay Pride 2010. Amsterdam, 19 augustus 2009 Aan College van Burgemeester en Wethouders Dagelijks bestuur stadsdeel Centrum Amstel 1 Amsterdam Betreft: evenementenaanvraag Amsterdam Gay Pride 2010 Geachte college, geacht

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

Werkplan LC Heerlen

Werkplan LC Heerlen Werkplan 2015 Secretariaat: Dautzenbergstraat 20 F 6411 LC Heerlen 1 Inleiding Het Bestuur van de Bewonersraad Heerlen Centrum, binnen het kader en opdrachten van het Buurtgericht Werken in Heerlen, heeft

Nadere informatie

INFORMATIE BIJEENKOMST DINSDAG 2 APRIL 2019 STADSTIMMERTUIN

INFORMATIE BIJEENKOMST DINSDAG 2 APRIL 2019 STADSTIMMERTUIN INFORMATIE BIJEENKOMST DINSDAG 2 APRIL 2019 STADSTIMMERTUIN WELKOM! JASPER KARMAN STEDELIJK EVENEMENTENBUREAU PROGRAMMA (19.30 21.00 uur) Opening en welkom Wethouder Rutger Groot Wassink: Amsterdam en

Nadere informatie

Bijlage 3 Zienswijzennota

Bijlage 3 Zienswijzennota Bijlage 3 Zienswijzennota Inleiding De concept evenementenverordening heeft ter inzage gelegen van 20 maart 2014 tot en met 1 mei 2014. Tijdens deze inzageperiode zijn verschillende zienswijzen ontvangen

Nadere informatie

Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com

Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com postadres: Prinsengracht 790s, 1017LG Amsterdam email: amstelveldbuurt@gmail.com De burgemeester van Amsterdam: afdeling DJZ Postbus 202 1000 AE

Nadere informatie

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan.

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan. Elke 2 jaar meet DOCK de tevredenheid van ketenpartners. Het onderzoek richt zich op tevredenheid over de samenwerking in het kader van dienstverlening aan bewoners in gebieden waar DOCK actief is. In

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Uitbreiding belanghebbendenparkeren Jan van Galenstraat

B & W-nota. Onderwerp Uitbreiding belanghebbendenparkeren Jan van Galenstraat B & W-nota Onderwerp Uitbreiding belanghebbendenparkeren Jan van Galenstraat Portefeuille M. Divendal Auteur M.B. de Graaf Telefoon 5114942 E-mail: mbgraaf@haarlem.nl SB/VV Reg.nr. VV 2006/1248 Bijlagen

Nadere informatie

Concept Terrassenplan Albert Cuypstraat (tussen de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat)

Concept Terrassenplan Albert Cuypstraat (tussen de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat) Pagina 1/5 Concept Terrassenplan Albert Cuypstraat (tussen de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat) Inzage: maandag 9 juli 2018 t/m zondag 19 augustus 2018 Projectleider: V. de Bruijn, v.de.bruijn@amsterdam.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Waarom weerbaarheidsmaatregelen?

Waarom weerbaarheidsmaatregelen? Waarom weerbaarheidsmaatregelen? Rotterdam heeft evenementen en publiekslocaties waar veel mensen op af komen. Rotterdam wil een aantrekkelijke en toegankelijke stad blijven. Tegelijkertijd is het nodig

Nadere informatie

Stichting HoogOverHattem. Website:

Stichting HoogOverHattem.   Website: Stichting HoogOverHattem Email: info@hoogoverhattem.nl Website: www.hoogoverhattem.nl Vastgesteld 9 november 2018 Zakelijke gegevens... 2 Doelstelling... 3 Relatie met SATL... 3 Strategie... 4 Voorlichting...

Nadere informatie

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL SWOT 24 juni 2015 www.ioresearch.nl AGENDA 1. Bevolkingsontwikkeling 2. De markt in beeld 3. Bezoekers aan het woord 4. SWOT-analyse 5. Van kansen naar acties 6. Vervolg

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0

Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0 Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0 2 Index 1. Introductie 2. Profiel respondent & wijk 3. Shopgedrag 4. Productbehoefte (wat en waar) 5. Biologische markten

Nadere informatie

Nieuw evenementenbeleid Amsterdam (2018)

Nieuw evenementenbeleid Amsterdam (2018) Nieuw evenementenbeleid Amsterdam (2018) Beleid voor geluid Beleid voor duurzaamheid Locatieprofielen Geldigheidsduur 5 jaar Tussentijdse evaluatie in 2020 van de locatieprofielen, als voorbereiding op

Nadere informatie

Notitie Commentaar op de Inspraak. Concept-Horecabeleidsplan Helmond 2011-2015

Notitie Commentaar op de Inspraak. Concept-Horecabeleidsplan Helmond 2011-2015 Notitie Commentaar op de Inspraak Concept-Horecabeleidsplan Helmond 2011-2015 Helmond, 31 mei 2011, College van burgemeester en wethouders. 1 1. Inleiding: De gemeente heeft in samenspraak met direct belanghebbenden

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Evenementen in Waalwijk

Evenementen in Waalwijk Evenementen in Waalwijk (31 oktober 2013) Waarom notitie evenementen? - Formuleren van de gemeentelijke uitgangspunten - Vaak ad hoc besluiten - Integrale benadering: vergunningen, veiligheid, handhaving

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te

We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te Aanbevelingen Rekenkamer t.a.v. Drukte Amsterdam december 2016 Aanbevelingen We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te verbeteren. Vier aanbevelingen hebben betrekking op

Nadere informatie

Samenspraak en inspraak

Samenspraak en inspraak Wegwijzer Samenspraak en inspraak De gemeente samen met u aan de slag in uw buurt Maak t mee! Burgerparticipatie in Eindhoven In deze folder leest u hoe u invloed kunt hebben op wat de gemeente doet in

Nadere informatie

Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid

Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid Locatieprofielen voor evenementen: balans tussen levendigheid en leefbaarheid Een samenvatting van de nota Geluid en de locatieprofielen 28 september 2016 Aanleiding Het evenementenbeleid is aangenomen

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020 Stichting Koepeltjesfestival Beleidsplan 2012 2020 Inhoudsopgave 1.Inleiding 2.Doelstelling en ambities Koepeltjesfestival 3. Het bestuur 4. Financiën 1.Inleiding. Het begon vorig jaar als projectonderdeel

Nadere informatie

Locatiebeleid evenementen

Locatiebeleid evenementen A gemeente Eindhoven Locatiebeleid evenementen Veiligheid & Bestuur Cluster Evenementen December 2013 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum December 2013 gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting BuurtWelzijn 2016

Jaarrekening Stichting BuurtWelzijn 2016 Jaarrekening Stichting BuurtWelzijn 2016 ALGEMEEN - Stichting BuurtWelzijn De Stichting BuurtWelzijn werd op 30 januari 2014 opgericht door de heer Wim Kroon. De stichting heeft ten doel het bevorderen

Nadere informatie

(be)leven in Almere Centrum

(be)leven in Almere Centrum (be)leven in Almere Centrum dagelijks bestuur bewonersbijeenkomst 23 oktober 2014 Jenny Laarman Jeroen Runge Randy Malaihollo 2 programma Platform Almere Centrum introductie Platform Almere Centrum Ondergronds

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 18 februari 2015 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Afwezig Martin Favié (voorzitter a.i.) Tineke Snel (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018

Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018 Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018 2 Welkom Astrid Feiter 3 Programma 19.30 21.00 uur Infographic, rol gemeente, organisatoren Toelichten denkrichtingen Vraaggesprekken met verschillende

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden.

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden. gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5089 Inboeknummer 12 bst01789 Beslisdatum B&W 6 oktober 2012 Dossiernummer 12.45.352 Raadsvoorsteltot het vaststellen van het Evenementenbeleid in Eindhoven "Gastvrij

Nadere informatie

Plan van Aanpak Evaluatie evenementen Binnenterrein Castellum / Hoge Woerd

Plan van Aanpak Evaluatie evenementen Binnenterrein Castellum / Hoge Woerd Plan van Aanpak Evaluatie evenementen Binnenterrein Castellum / Hoge Woerd 1. Aanleiding De gemeenteraad heeft op 26 mei 2016 per motie (nr. 54) gevraagd de in 2017 te organiseren evenementen op en rond

Nadere informatie

Werkplan LC Heerlen

Werkplan LC Heerlen Werkplan 2016 Secretariaat: Dautzenbergstraat 20 F 6411 LC Heerlen 1 Inleiding Het Bestuur van de Bewonersraad Heerlen Centrum, binnen het kader en opdrachten van het Buurtgericht Werken in Heerlen, heeft

Nadere informatie

Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg

Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg - 2017-2020 1 Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg - 2017-2020 Evenementenbeleid Uitvoeringsprogramma Leidschendam-Voorburg evenementen H4 Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade)

Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade) Locatiematrix openbare ruimte Locatie: Maasboulevard (Kesselskade) 7 Kenmerken (zie ook de tekening op 5) Deze open ruimte met horeca- en ticketpaviljoens en brede terrassen ontstond rond 1995 toen de

Nadere informatie

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018

Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 Enquête evenementenbeleid De Kiem 12 maart 2018 2 Welkom Agnes van Ardenne Burgemeester gemeente Westland Programma Tot 20.30 uur Uitslag enquête Vraaggesprek met verschillende doelgroepen 20.30 21.30

Nadere informatie

Overzicht van het participatietraject

Overzicht van het participatietraject Bijlage: Overzicht van het participatietraject In deze bijlage wordt een overzicht gegeven van de bijdragen van de verschillende partijen in de totstandkoming van de Evenementenverordening 2014. De reacties

Nadere informatie

Notitie. Aanbevelingen Voor elk onderwerp beschrijven we onze aanbevelingen vanuit de vragen: Wat? Waarom? Wanneer? Wie? Hoe?

Notitie. Aanbevelingen Voor elk onderwerp beschrijven we onze aanbevelingen vanuit de vragen: Wat? Waarom? Wanneer? Wie? Hoe? Notitie kenmerk V17.0252.RZ betreft conclusies en aanbevelingen bij het rapport Door en voor huurders aan bestuur Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf, t.a.v. de heer Jacques Zegveld, voorzitter

Nadere informatie

Dialoog veehouderij Venray

Dialoog veehouderij Venray Dialoog veehouderij Venray aanbevelingen dialoog veehouderij gemeente Venray Datum 21 december 2016 Portefeuillehouder Martijn van der Putten Team RO Naam steller Jos Kniest De onderstaande aanbevelingen

Nadere informatie

P a g i n a 1 van 5. Aan Gemeente Amsterdam T.a.v. Juridisch Bureau Postbus AL Amsterdam. Amsterdam, 17 april 2019

P a g i n a 1 van 5. Aan Gemeente Amsterdam T.a.v. Juridisch Bureau Postbus AL Amsterdam. Amsterdam, 17 april 2019 P a g i n a 1 van 5 Aan Gemeente Amsterdam T.a.v. Juridisch Bureau Postbus 483 1000 AL Amsterdam Amsterdam, 17 april 2019 Betreft: Bezwaarschrift inzake vergunning voor een evenement op de vooravond van

Nadere informatie

Gemeente Tiel. 4. Onderwerp: Onttrekking deel Inundatiedijk- Noord uit openbaarheid. Conform advies vastgesteld.

Gemeente Tiel. 4. Onderwerp: Onttrekking deel Inundatiedijk- Noord uit openbaarheid. Conform advies vastgesteld. Gemeente Tiel Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 12 maart 2019 om 9.00 uur Afwezig: Burgemeester Beenakker Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel

Nadere informatie

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 Inleiding Op 18 december 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders conceptvisies over deelaspecten van het centrum aan raads- en burgerleden

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

BIJLAGE bij OPMERKINGEN BIJ DE EVALUATIE EUROPRIDE

BIJLAGE bij OPMERKINGEN BIJ DE EVALUATIE EUROPRIDE P a g i n a 1 / 5 BIJLAGE bij OPMERKINGEN BIJ DE EVALUATIE EUROPRIDE KLACHT OVER PARTYBOOT: de zogenaamde afhandeling, en de voor leken onbegrijpelijke verantwoordelijkheden. E-mailwisseling mw. V bewoner

Nadere informatie

Trainee Stadstoezicht

Trainee Stadstoezicht Trainee Stadstoezicht Omschrijving afdeling trainee opdracht Stadstoezicht is verantwoordelijk voor de vergunningverlening, het toezicht en handhaving in de openbare ruimte. Stadstoezicht is een kleine

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie 0.1 Status Concept 27 November 2015 Pagina 1

Inhoudsopgave. Versie 0.1 Status Concept 27 November 2015 Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie... 2 Missie en visie... 3 Doelstellingen 2016-2020... 4 Fondswerving... 5 Financieel beleid beheerskosten... 6 Verhouding tot ondersteuningscommissies... 7 Versie 0.1 Status Concept

Nadere informatie

Concept gebiedsplannen 2020 en verder. Concept versie 7 november 2018

Concept gebiedsplannen 2020 en verder. Concept versie 7 november 2018 Concept gebiedsplannen 2020 en verder 7 november 2018 De volgende maatregelen zijn nog niet genoeg uitgewerkt om als activiteit op te nemen in gebiedsplan 2019 of het is niet gelukt om budget of capaciteit

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN De gemeente Apeldoorn werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor Brink en Orden. Tegelijkertijd maakt de gemeente een beeldkwaliteitsplan voor het gebied. In deze brochure

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst Notulen vergadering d.d. 30 oktober 2013 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Afwezig Inge Zuurendonk Afwezig Tineke Snel

Nadere informatie

DB-vergadering 28-05-2013 Agendapunt 4

DB-vergadering 28-05-2013 Agendapunt 4 DB-vergadering 28-05-2013 Agendapunt 4 Onderwerp Klanttevredenheidsonderzoek vergunningverlening 2012 Portefeuillehouder(s) L.H. Dohmen / J.H.J. van der Linden Afdeling Beheer Bestuursprogramma Niet van

Nadere informatie

Panel Openbare Ruimte en Mobiliteit

Panel Openbare Ruimte en Mobiliteit Panel Openbare Ruimte en Mobiliteit Resultaten 2017 - ronde 2 Fotograaf: Alphons Nieuwenhuis M. van der Lof Team Onderzoek & Kennis verkeersonderzoek@amsterdam.nl Inleiding In deze rapportage zijn de resultaten

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 6-9-05 Datum

Nadere informatie

- Meerkoetenweg 26 b080386-2 Oprichten van twee landbouwschuren ingangsdatum 14 november 2011

- Meerkoetenweg 26 b080386-2 Oprichten van twee landbouwschuren ingangsdatum 14 november 2011 INGEKOMEN AANVRAGEN OM GEBRUIKSVERGUNNING Het college van de gemeente Lelystad maakt bekend dat onderstaande aanvragen om gebruiksvergunning ter behandeling zijn ontvangen. Ingekomen aanvragen liggen niet

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning.

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning. Samenwerkende Ondernemers Oelemarkt De heer N. Joosen Oelemarkt 20 6001 ES Weert Weert, 5 augustus 2015 Onderwerp Ons kenmerk : : Aanvraag vergunning VTH/042174 Beste heer Joosen, Op 30 juni 2015 en 5

Nadere informatie

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan.

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan. Elke 2 jaar meet DOCK de tevredenheid van ketenpartners. Het onderzoek richt zich op tevredenheid over de samenwerking in het kader van dienstverlening aan bewoners in gebieden waar DOCK actief is. In

Nadere informatie

Betreft: ZIENSWIJZE Nieuw Geluidbeleid voor Amsterdamse evenementen, en Locatieprofielen

Betreft: ZIENSWIJZE Nieuw Geluidbeleid voor Amsterdamse evenementen, en Locatieprofielen Aan: De burgemeester van Amsterdam, portefeuillehouder evenementen De leden van de gemeenteraad Amsterdam Het evenementenbureau P a g i n a 1 v a n 5 Amsterdam, 23 september 2017 Betreft: ZIENSWIJZE Nieuw

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017

Kust Almere haven. Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst. 7 juli 2017 Kust Almere haven Kustzone Almere Haven Verslag tweede informatiebijeenkomst 7 juli 2017 1 1. Gemengd wonen & recreëren 2 Context 1. Veel belangstelling voor informatiedag Op vrijdag 7 juli vond, tussen

Nadere informatie

Vierdaagsefeesten en markt

Vierdaagsefeesten en markt Openbaar Onderwerp Vierdaagsefeesten en markt Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Van 15 tot en met 21 juli 2017 vinden de Vierdaagsefeesten plaats. Het evenement

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 28 mei 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Tineke Snel Afwezig Grim Bouwmeester

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Burgemeester en Wethouders van Schiedam; Overwegende dat het gewenst is activiteiten, die bijdragen aan een sterker imago van

Nadere informatie

Ondertussen, binnenshuis

Ondertussen, binnenshuis Ondertussen, binnenshuis Evenement en omwonende Peter Welp, ervarings-deskundige Situatie bepaald type omwonende. 2 of 3 festivals per jaar? Of regelmatig? Tot 23:00 of nonstop? 500 man of 50.000 bezoekers

Nadere informatie

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018

DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 DE KRUISVERENIGING ZEVENBERGEN/LANGEWEG JAARREKENING 2018 L. van Wijngaarden (Penningmeester) Opgemaakt: januari 2019 De Kruisvereniging Zevenbergen/Langeweg Opgericht 6 november 1978 Ontstaan uit een

Nadere informatie

Bijlage 1 Ervaringen & lessen uit een half jaar interventieteam Naar aanleiding van punt 1 van de motie werd per 1 januari 2015 een interventieteam ingericht. Dit interventieteam kreeg als opdracht: a.

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016

Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016 Verslag van het tweede werkatelier Visie en bestemmingsplan Binnenstad Wijk bij Duurstede d.d. 6 december 2016 Aanwezig: Buro Waalbrug: W. Haans en G. Perenboom. Gemeente Wijk bij Duurstede: W. Kosterman,

Nadere informatie

Uitgangspunten Pride 2018

Uitgangspunten Pride 2018 Uitgangspunten Pride 2018 Op 5 maart 2018 heeft de burgemeester na afstemming in de driehoek de uitgangspunten voor de Pride 2018 vastgesteld. Inleiding Van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 vindt de

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan?

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan? Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland 13 november 2017 Op maandag 30 oktober organiseerden we de bijeenkomst dromen over Wilgenland. We nodigden hier alle bewoners van de wijk Wilgenland voor

Nadere informatie

In 10 stappen naar een succesvolle open dag voor zorg en welzijn

In 10 stappen naar een succesvolle open dag voor zorg en welzijn In 10 stappen naar een succesvolle open dag voor zorg en welzijn Utrechtzorg In 10 stappen naar een succesvolle open dag voor zorg en welzijn 2 Copyright Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie 1 Martijn

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL

BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL BIJLAGE BIJ STAP 8: UITVOERINGSPROTOCOL FACILITERENDE REGIEROL Voorbeeld uitvoeringsprotocol faciliterende regierol Algemeen Het uitvoeringsprotocol heeft betrekking op de volgende onderwerpen: A. Het

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014. Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014. Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 22 oktober 2014 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge Zuurendonk Afwezig Tineke Snel Grim

Nadere informatie

Vierdaagsefeesten en markt

Vierdaagsefeesten en markt Openbaar Onderwerp Vierdaagsefeesten en markt Programma Economie & Werk Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Van 16 tot en met 22 juli 2016 vinden de Vierdaagsefeesten plaats. Het evenement geniet

Nadere informatie

Coöperatieve Vereeniging zuidermrkt! De van, voor en door buren - markt

Coöperatieve Vereeniging zuidermrkt! De van, voor en door buren - markt Coöperatieve Vereeniging zuidermrkt! De van, voor en door buren - markt Wat is zuidermrkt?! Wekelijkse markt met biologische / duurzame producten uit regio. Coöperatieve karakter. Van, voor en door de

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. Olofsbuurt/Westerkwartier. Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier

Jaarverslag 2005. Olofsbuurt/Westerkwartier. Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier Jaarverslag 2005 Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier Olofsbuurt/Westerkwartier Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier Indeling van de jaarrekening van de Belangenvereniging Olofsbuurt/Westerkwartier.

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

plaats/ datum: Zaandam, 13 februari 2012 betreft: Zienswijze parkeervisie Eenvoudiger en Duidelijker Parkeren d.d uw kenmerk:

plaats/ datum: Zaandam, 13 februari 2012 betreft: Zienswijze parkeervisie Eenvoudiger en Duidelijker Parkeren d.d uw kenmerk: Belangenvereniging Westzanerdijk aan: Burgemeester & Wethouders en Gemeenteraad van de gemeente Zaanstad Postbus 2000, 1500 GA Zaandam plaats/ datum: Zaandam, 13 februari 2012 betreft: Zienswijze parkeervisie

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie