Middels dit schrijven maakt stichting ProGay bekend in aanmerking te willen komen voor de vergunning tot organisatie van de Amsterdam Gay Pride 2010.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Middels dit schrijven maakt stichting ProGay bekend in aanmerking te willen komen voor de vergunning tot organisatie van de Amsterdam Gay Pride 2010."

Transcriptie

1 Amsterdam, 19 augustus 2009 Aan College van Burgemeester en Wethouders Dagelijks bestuur stadsdeel Centrum Amstel 1 Amsterdam Betreft: evenementenaanvraag Amsterdam Gay Pride 2010 Geachte college, geacht bestuur, Middels dit schrijven maakt stichting ProGay bekend in aanmerking te willen komen voor de vergunning tot organisatie van de Amsterdam Gay Pride In 2009 heeft stichting ProGay de parapluvergunning gekregen. De hoofdlijnen over onze ervaringen zijn reeds met u gedeeld. Van essentieel belang is het dat een aantal veranderingen worden doorgevoerd. Dat geldt zowel voor hoofdlijnen als voor details in het werkproces. Eerst kort de contextbeschrijvingen: Ten aanzien van de hoofdlijnen: De Amsterdam Gay Pride is het grootste jaarlijks centraal georganiseerde evenement van Amsterdam. De meer dan een half miljoen bezoekers, de ruim 120 activiteiten, de 22 straaten pleinfeesten, de botenparade, de combinatie van inhoud, feest, cultuur en sport maken dat het organiseren van dit evenement door vrijwilligers een gigantische operatie is. Het belang voor de stad ligt daarmee in lijn. Een investering vanuit de homogemeenschap van 1,3 miljoen euro, een economische toegevoegde waarde van 35 miljoen voor de stad, een gerealiseerde mediawaarde van 8,2 miljoen nationaal in 2009 en een ongekende hoeveelheid internationale publiciteit maken dat bijzondere eisen aan het vergunningtraject en de rol van direct betrokkenen wordt gesteld. Ten aanzien van de details in de werkprocessen: Binnen de parapluvergunning is een aantal verbeteringen door te voeren. Dat heeft vooral betrekking op de verwachtingen tussen gemeente enerzijds en ProGay anderzijds. De inzet van een parapluvergunning betekent in essentie dat ProGay een aantal taken van de overheid heeft overgenomen als het gaat om aansturing, coördinatie en beleidsvoering rond de Amsterdam Gay Pride. Dat betekent enerzijds dat de gemeentelijke organisatie ontlast wordt, maar anderzijds dat de gemeente daarin dan ook moet durven delegeren. Dit is een punt van verbetering. Belangrijkste conclusie wat ProGay betreft aangaande de parapluvergunning, is dat het een model is dat in essentie goed functioneert. Door centrale coördinatie en aansturing is

2 bewaking van de kwaliteit en inhoud van het evenement mogelijk, alsmede onderlinge afstemming, stimuleren synergie en gecoördineerde nationale en internationale profilering onder het logo We Are. Dat gezegd hebbende laat stichting ProGay u formeel weten in aanmerking te willen komen voor de volgende parapluvergunning. Om recht te doen aan de complexiteit van het evenement en de inhoudelijke groei te stimuleren verzoeken wij u de parapluvergunning voor een periode van drie jaar te verlenen. Een bestuurlijk schema zou er wat ProGay als volgt uitzien: Uiterlijk 1 september 2010 aanvraag parapluvergunning voor drie jaar Uiterlijk 10 september 2010 bij concurrerende aanvragen verzoek indiening kwalitatief beleidsplan aansluitend op beleid gemeente Uiterlijk 1 oktober 2010 indiening beleidsplan AGP Uiterlijk 1 november 2010 gemeente beslist over toekenning vergunning met vastgestelde bestuurlijke kaders Uiterlijk 1 maart 2010 indiening evenementenplan, veiligheidplan, objectentekeningen Uiterlijk 10 april 2010 eerste ronde dienstenoverleg Uiterlijk 1 juni 2010 vaststelling definitieve evenementenvergunning Uiterlijk 1 juli 2010 vaststelling addendum met wijzigingen Uiterlijk 1 september 2010 vaststelling evaluatie en bij positieve bevinding verlenging parapluvergunning Uiterlijk 1 maart 2011 indiening evenementenplan, veiligheidplan, objectentekeningen Uiterlijk 10 april 2011 eerste ronde dienstenoverleg Uiterlijk 1 juni 2011 vaststelling definitieve evenementenvergunning Uiterlijk 1 juli 2011 vaststelling addendum met wijzigingen Uiterlijk 1 september 2011 vaststelling evaluatie en bij positieve bevinding verlenging parapluvergunning Uiterlijk 1 maart 2012 indiening evenementenplan, veiligheidplan, objectentekeningen Uiterlijk 10 april 2012 eerste ronde dienstenoverleg Uiterlijk 1 juni 2012 vaststelling definitieve evenementenvergunning Uiterlijk 1 juli 2012 vaststelling addendum met wijzigingen Uiterlijk 1 september 2012 gegadigden voor parapluvergunning melden zich aan Uiterlijk 10 september 2012 bij concurrerende aanvragen verzoek indiening kwalitatief beleidsplan aansluitend op beleid gemeente Uiterlijk 1 oktober 2012 Uiterlijk 1 november 2012 indiening beleidsplan AGP gemeente beslist over toekenning vergunning met vastgestelde bestuurlijke kaders Ten aanzien van de data van de komende Amsterdam Gay Prides: 2010: van 1 augustus tot en met 8 augustus botenparade op 7 augustus 2011: van 31 juli tot en met 7 augustus botenparade op 6 augustus 2012: van 30 juli tot en met 6 augustus botenparade op 5 augustus Als algemeen evenemententerrein verzoekt ProGay u daartoe de Binnenstad aan te wijzen. In de beleidsplannen wordt dan op detailniveau duidelijk welke gebieden uiteindelijk definitief onderdeel worden van het evenemententerrein. Deze flexibiliteit is nodig om wederzijds gewenste innovaties die in de loop van de tijd vorm kunnen krijgen een plek te kunnen geven en om in te kunnen spelen op ontwikkeling van nieuws gay-horeca concentratiegebieden.

3 Naast dit algemene terrein, verzoek wij u bestuurlijk de terugkerende delen van de stad als onderdeel van het algemene terrein specifiek en bestuurlijk vast te leggen. Het gaat dan om: Woensdag 4 augustus Nieuwmarkt uur Openlucht Bioscoop Reguliersdwarsstraat Vijzelstraat-Koningsplein uur Drag King Contest Donderdag 4 augustus Nieuwmarkt uur Openlucht Bioscoop Donderdag 4 augustus Westermarkt /1.00 uur Openingsfeest Utrechtsestraat Paleis van de Weemoed /1.00 uur GreyPride Vrijdag 5 augustus Westermarkt /1.00 uur Pleinfeest Zeedijk Reguliersdwarsstraat Vijzelstraat-Koningsplein Reguliersdwarsstraat Vijzelstraat - Rembrandtplein Rembrandtplein Amstel Utrechtsestraat bij Lellebel (kleinschalig) Halve Maansteeg (kleinschalig) Thorbeckeplein (Gay-Straigh Alliantie) /1.00 uur Pleinfeest Amstelstraat/Paardenstraat bij VivelaVie (vrouwen) Spui ter hoogte Prik en Gays&Gadgets (109 & 44) /1.00 uur Stoepactiviteit Amstelveld /1.00 uur Pleinfeest Warmoesstraat/Oude Kerkplein /1.00 uur Pleinfeest Stoperaplein uur Glazenhuis Zaterdag 6 augustus Westermarkt /1.00 uur Pleinfeest Zeedijk Reguliersdwarsstraat Vijzelstraat-Koningsplein Reguliersdwarsstraat Vijzelstraat - Rembrandtplein Rembrandtplein Amstel Utrechtsestraat bij Lellebel (kleinschalig) Halve Maansteeg (kleinschalig) Thorbeckeplein (Gay-Straigh Alliantie) /1.00 uur Pleinfeest Amstelstraat/Paardenstraat bij VivelaVie (vrouwen)

4 Spui ter hoogte Prik en Gays&Gadgets (109 & 44) /1.00 uur Stoepactiviteit Amstelveld /1.00 uur Pleinfeest Warmoesstraat/Oude Kerkplein /1.00 uur Pleinfeest Hazenstraat tot nr. 49 Stoperaplein uur Pleinfeest Stoperaplein uur VIP-deck Prinsengracht Amstel Zwanenburgwal Oude Schans uur Botenparade vaarrichting: Westerdok -> IJ Zondag 7 augustus Westermarkt uur Kerkdienst Stoperaplein /23.00 Pleinfeest Stoperaplein uur Informatiemarkt Daarbij stellen wij voor om in het kader van de crowdcontrol en verwerking toenemend aantal bezoekers: - de Prinsengracht voor verkeer geheel af te sluiten - de Amstel voor verkeer op zaterdag van Blauwbrug tot Muntplein geheel af te sluiten Ook vindt er uitbreiding plaats middels een extra feest op de zaterdag. In 2009 heeft het Thorbeckeplein zich ontwikkeld waar de heteroseksuele bezoekers zich samen met de aanwezigen homo s thuis en prettig voelden. Dit plein voorzag derhalve in een duidelijke behoefte. Vanuit de gedachte dat tussen homo- en heterogemeenschap bruggen gebouwd moeten worden (gay-straight alliantie) wil ProGay hier in de toekomst eveneens een feest laten plaats vinden. Voor de Lellebel vond voor het eerst een stoepfeest plaats voor de taransgender/travestiegemeenschap. Hoewel zeer kleinschalig, voorziet ook dit in een behoefte. Om deze gemeenschap te bedienen zal dit in stand gehouden moeten worden. De Halve Maamsteeg ontwikkelt zich door nieuwe initiatieven tot een rijke homostraat. In de toekomst zal hier weer activiteit kunnen plaats vinden. ProGay is zich bewust dat er een lint van feesten in een compact gebied ontstaat, zoverre daar eigenlijk al geen sprake van is. Toch zal het Rembrandtplein zich weer in het rijtje van feestlocaties moeten voegen. De drukte in de Reguliersdwarsstraat en op de Amstel maken het noodzakelijk een extra overloopgebied te creëren. Door meer spreiding te bewerkstelligen, zal de massa beter te beheersen zijn. De inzet van mobiele veiligheids- en EHBO-teams, zoals dit jaar ingevoerd, kunnen ook in dat geval uitstekend werk verzetten. T.a.v. veiligheid blijven de verkeersader Blauwbrug-Rembrandtplein-Reguliersbreestraat en de Herengracht (al dan niet via de Utrechtsestraat) uitstekende doorrijroutes voor hulpdiensten die makkelijk kunnen passeren. Voor de vluchtwegen blijven de vele zijstraten open. Door middel van exit spandoeken zijn deze vluchtroutes eenvoudig te markeren.

5 !"#$#%#$&#$'#()#*+,#%(-.$*&/0#)$ &-52&#6+ Met deze uitgangspunten en ingrepen ontstaat zelfs een veiligere en beter beheersbare situatie dan tijdens Koninginnedag waar zich een soortgelijk lint van activiteiten en evenementen in een klein gebied concentreert zij het met nog meer bezoekers. Dat tijdens massale gayevenementen de sfeer in de stad aanzienlijk prettiger en beter is en met minder incidenten gepaard gaat is een vaststelling. Naast de formele melding en aanzet tot de vergunningaanvraag verzoeken wij u nog een aantal zaken bestuurlijk vast te leggen: - Aanwijzing coördinerend ambtenaar met voldoende gezag en bevoegdheid over diensten heen tot aanwijzingen te kunnen komen en die als liason-officer werkt voor ProGay. Tevens verzoeken wij u: - De schoonmaakkosten voor straten, grachten en pleinen voor rekening van de gemeente te laten komen - Stichting ProGay een subsidie ter beschikking te stellen van ,= van waaruit de organisatie- en beveiligingslogistiek van de botenparade kan worden voldaan - Stichting ProGay een subsidie ter beschikking te stellen van ,= als bijdrage in het emancipatoire, culturele en sportieve programma - Stichting ProGay een subsidie ter beschikking te stellen van ,= als bijdrage in het stimuleren en initiëren van internationale publiciteit van de AGP. - Stichting ProGay een budget ter beschikking te stellen voor 1,5 FTE medewerkers ten behoeve van de Amsterdam Gay Pride. - Stichting ProGay een subsidie ter beschikking te stellen van , dat ProGay inzet als fonds om straat- en pleinorganisatoren te ondersteunen in hun organisatiekosten daarbij zal een transparante regeling worden opgesteld waaruit naar voren komt voor welk bedrag en onder welke voorwaarden men voor steun in aanmerking kan komen.

6 - Het plaatsen van banieren in de stad en het ter beschikking stellen van de Muppi s gedurende de Amsterdam Gay Pride structureel te maken Tot slot vraagt ProGay aandacht voor het toenemend gevoel dat de botenparade wel wat spannender mag. Hier liggen een aantal gedachten aan ten grondslag, maar belangrijkste is dat er meer theatrale uitstraling gezien mag worden om de aantrekkelijkheid van de parade ook in de toekomst zeker te stellen. Een belangrijk middel, dat op talloze festivals en in gemeenten wordt gebruikt, is confetti. Juist met de lage bruggen zijn de mogelijkheden beperkt en biedt juist confetti de mogelijkheid extra energie aan de botenparade te geven. Wij verzoek u dan ook het ingevoerde verbod op confetti weer ongedaan te maken. Daarbij spreekt voor zich dat alleen gewerkt wordt met biologisch afbreekbare confetti en dat wordt ingezet op vlokken, omdat slingers nu eenmaal inderdaad lastiger uit bomen zijn te verwijderen. Wij verzoeken u uiterlijk 1 november de beslissingen rond de parapluvergunning voor drie jaar en in deze brief genoemde bestuurlijke en financiële kaders te operationaliseren. Met vriendelijke groet, Frank van Dalen Voorzitter stichting ProGay Hugo Braakhuis Vergunningen en horeca

Vanaf uur is versterkte muziek toegestaan op de boten tijdens de formatie van de stoet.

Vanaf uur is versterkte muziek toegestaan op de boten tijdens de formatie van de stoet. Geluidsvoorschriften Botenparade Westerdok via de Prinsengracht, Amstel en Oude Schans naar het Oosterdok Zaterdag 1 augustus van 13.30 tot 18.00 uur Het equivalente geluidsniveau (L Aeq ) veroorzaakt

Nadere informatie

Het beleid voor de vergunningverlening van de Gay Pride 2011 en verder bestaat uit drie onderdelen, te weten:

Het beleid voor de vergunningverlening van de Gay Pride 2011 en verder bestaat uit drie onderdelen, te weten: Beleidskader vergunningverlening Amsterdam Gay Pride 2011 en verder Definitief, december 2010 De Amsterdam Gay Pride is niet meer weg te denken uit Amsterdam. Het is een feest van zichtbaarheid. Een belangrijk

Nadere informatie

INFORMATIE BIJEENKOMST DINSDAG 2 APRIL 2019 STADSTIMMERTUIN

INFORMATIE BIJEENKOMST DINSDAG 2 APRIL 2019 STADSTIMMERTUIN INFORMATIE BIJEENKOMST DINSDAG 2 APRIL 2019 STADSTIMMERTUIN WELKOM! JASPER KARMAN STEDELIJK EVENEMENTENBUREAU PROGRAMMA (19.30 21.00 uur) Opening en welkom Wethouder Rutger Groot Wassink: Amsterdam en

Nadere informatie

Uitgangspunten Pride 2018

Uitgangspunten Pride 2018 Uitgangspunten Pride 2018 Op 5 maart 2018 heeft de burgemeester na afstemming in de driehoek de uitgangspunten voor de Pride 2018 vastgesteld. Inleiding Van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 vindt de

Nadere informatie

Amsterdam, 21 augustus 2009

Amsterdam, 21 augustus 2009 Amsterdam, 21 augustus 2009 Aan College van Burgemeester en Wethouders Dagelijks bestuur stadsdeel Centrum Per post verzonden postkamer in tweevoud Amsterdam Betreft: Amsterdam Gay Pride 2009-2010 Geacht

Nadere informatie

Pride Amsterdam 2017 Uitgangspunten en organisatie

Pride Amsterdam 2017 Uitgangspunten en organisatie Pride Amsterdam 2017 Uitgangspunten en organisatie Aan Bestuurlijke Vijfhoek Van Marco Meesters, Teun Timmermans (OOV) en Akkelien Zuiderhof (Evenementenbureau) Datum Vastgesteld op 13 maart 2017 Gevraagd

Nadere informatie

Foto: Fotovloot. Amsterdam Gay Pride EVALUATIE 2006-2008. Foto: Paul Vlaar

Foto: Fotovloot. Amsterdam Gay Pride EVALUATIE 2006-2008. Foto: Paul Vlaar Foto: Fotovloot Amsterdam Gay Pride EVALUATIE 2006-2008 Foto: Paul Vlaar VOORGESCHIEDENIS BESTUUR STICHTING PROGAY In 1993 heeft het toenmalig bestuur van de Gay Games 1998 het idee van een botenparade

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015 Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria...

Nadere informatie

asj~ 1 7 JULI 2013 KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. Impuls */oo/ Kffwir ai\ cuu-uu*

asj~ 1 7 JULI 2013 KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. Impuls */oo/ Kffwir ai\ cuu-uu* Aan Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Krimpen aan den IJssel t.a.v. de heer R. Knoop Postbus 200 2900 AE Krimpen aan den Dssel Krimpen aan den IJssel, 16 juli 2013 Betreft: aanvraag

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Centrum, namens hen,

Met vriendelijke groet, het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Centrum, namens hen, Bezoekadres Amstel 1 1011 PN Amsterdam Postbus 202 1000 AE Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 256 4433 centrum.amsterdam.nl Datum 8 oktober 2015 Ons kenmerk BWT 1449031 Behandeld door mw. ir. J. Schellhase

Nadere informatie

Evenementen in Waalwijk

Evenementen in Waalwijk Evenementen in Waalwijk (31 oktober 2013) Waarom notitie evenementen? - Formuleren van de gemeentelijke uitgangspunten - Vaak ad hoc besluiten - Integrale benadering: vergunningen, veiligheid, handhaving

Nadere informatie

Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet

Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet Februari 2017 Onderwerp Rechtsvorm en naam Doelstelling Omschrijving Stichting Utrecht Canal Pride (non-profit) Het organiseren van een jaarlijks terugkerend evenement,

Nadere informatie

Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen

Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen Algemeen 1. Is het voor u voldoende duidelijk wanneer u een melding moet doen of een evenementenvergunning aan moet vragen? Graag een toelichting

Nadere informatie

Evenementenvergunning Gay Pride 2003 Stadsdeel Amsterdam Centrum

Evenementenvergunning Gay Pride 2003 Stadsdeel Amsterdam Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Evenementenvergunning Gay Pride 2003 Stadsdeel Amsterdam Centrum 6 juli 2005 RA0510672 Samenvatting In juli 2002 vraagt verzoeker een evenementenvergunning voor de Gay Pride

Nadere informatie

Visie op evenementen Waar is dat feestje?

Visie op evenementen Waar is dat feestje? Visie op evenementen Waar is dat feestje? Vastgesteld door de gemeenteraad van Sint Anthonis d.d. 18 april 2019 Inleiding Evenementenbeleid is een belangrijk onderwerp in onze gemeente. Zowel inwoners

Nadere informatie

Parkeeractie 3e tranche

Parkeeractie 3e tranche Parkeeractie 3e tranche Utrechtsestraat e.o. Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving 08 maart 2017 Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Gebiedsoverzicht... 2 2 Controles per jaar... 3 3 Controles per maand...

Nadere informatie

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering.

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr.: 14 Onderwerp: Vaststellen evenementenbeleid vervat in de nota Op en Top Valkenburg aan de Geul 2014-2018 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Collegevoorstel - 1 - Gemeente Amersfoort

Collegevoorstel - 1 - Gemeente Amersfoort Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4364342 Opsteller : A. Arendsen Telefoon : (033) 469 46 37 Datum : 24 juli 2013 User-id : DIJU Onderwerp Evenementen beter geregeld: verwijssysteem crowdmanagement.

Nadere informatie

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Gemeenteblad nr. 75, 23 oktober 2013 Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Deurne, 10 oktober 2013. Versie 1.0. Colofon: Portefeuillehouder : H.J. Mak,

Nadere informatie

Ambitiestatement: Amsterdam als World Leading Gay Capital

Ambitiestatement: Amsterdam als World Leading Gay Capital Ambitiestatement: Amsterdam als World Leading Gay Capital Ontwikkeling Gay neighbourhood Bronnen van inspiratie Amsterdam World Leading Gay Capital oktober 2010 Nieuw ondernemerschap Rembrandt-Reguliersgebied

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Vereniging Amstelveldbuurt

Vereniging Amstelveldbuurt Vereniging Amstelveldbuurt amstelveldbuurt.wordpress.com postadres: Reguliersgracht 56, 1017LT, Amsterdam email: amstelveldbuurt@gmail.com De burgemeester van Amsterdam dhr. E.E. van der Laan Afdeling

Nadere informatie

24 november t/m 26 december The Village

24 november t/m 26 december The Village 24 november t/m 26 december 2016 The Village 24 november t/m 26 december 2016 Winter Village Stadshart Amstelveen Van 24 november t/m 26 december 2016 is het zover. Schaats- en kerstliefhebbers kunnen

Nadere informatie

Evenementen Gemeente Almere. Henk Roelandschap Coördinator vergunningen evenementen

Evenementen Gemeente Almere. Henk Roelandschap Coördinator vergunningen evenementen Evenementen Gemeente Almere Henk Roelandschap Coördinator vergunningen evenementen Evenemententerrein Almeerderstrand Definitie evenement APV Artikel 2:9 Begripsbepaling evenement 1.In deze afdeling wordt

Nadere informatie

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012

Koninginnedag Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Koninginnedag 2012 Informatiebijeenkomst bewoners en ondernemers binnenstad 30 en 31 januari 2012 Programma bijeenkomst Welkomstwoord burgemeester Elzenga Presentatie projectleider Koninginnedag 2012 Gelegenheid

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen vergunning

Aanvraagformulier evenementen vergunning Aanvraagformulier evenementen vergunning Gegevens gemeente (niet in te vullen door aanvrager) Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend Indienen bij de afdeling V&H In voud Ruimte voor stempel Aan

Nadere informatie

(advertentie) Van de voorzitter

(advertentie) Van de voorzitter Nieuwsbrief augustus - september 2016 Van de voorzitter Uitnodiging algemene ledenvergadering BIZ vereniging (4 oktober) Juni-nieuwsbrief Amsterdams Ondernemers Programma (AOP) Nieuws vanuit de pilot Tekenen

Nadere informatie

ECGR/U Lbr. 13/034

ECGR/U Lbr. 13/034 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Modelverordening Winkeltijden 2010 uw kenmerk ons kenmerk ECGR/U201300505 Lbr. 13/034 bijlage(n)

Nadere informatie

Uw evenement en de gemeente. Leo Mes, 13 februari 2014

Uw evenement en de gemeente. Leo Mes, 13 februari 2014 Uw evenement en de gemeente Leo Mes, 13 februari 2014 Programma Uw evenement, belangrijk voor Sliedrecht Maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van de gemeente Samenwerking tussen u en de gemeente Communicatie

Nadere informatie

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD)

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Formulier: Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Ingevuld: 11-05-2016 15:21 Page 1/6 Zijn er tijdens het evenement maximaal 100 personen tegelijk aanwezig? Het tijdstip waarop een

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Aan de leden van de raadscommissie Algemene Zaken. Geachte leden van de commissie Algemene Zaken,

Gemeente Amsterdam. Aan de leden van de raadscommissie Algemene Zaken. Geachte leden van de commissie Algemene Zaken, X Gemeente Amsterdam Bezoekadres Amstel ion PN Amsterdam Postbus 202 woo AE Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.n1 Retouradres: Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Aan de leden van de raadscommissie Algemene

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting WAAR RAADSBESLUIT Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting Zaaknummer 2018073298 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Wijziging van de

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden.

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 4 maart 2008 Nummer PS : PS2008MME10 Afdeling : Economie, Cultuur en Vrije Tijd Commissie : MME Registratienummer : 2008int218775 Portefeuillehouder : J.H. Ekkers Titel

Nadere informatie

voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning

voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning Wijkbudgetten 1-loket aanvraagformulier : voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning Reglement op de wijkwerking: basissubsidie voor buurtcomités Subsidie voor buurtgerichte

Nadere informatie

Buitenevenementen in de binnenstad

Buitenevenementen in de binnenstad Sector Openbare Ruimte fdeling Rayonmanagement / Openbare Ruimte Gebruik Buitenen in de binnenstad Evenementen in de openbare ruimte in stadsdeel Centrum Inhoud 1 Evenementen in de msterdamse binnenstad

Nadere informatie

deel is in 2017 na oprichting van onze stichting aan ons uitbetaald.

deel is in 2017 na oprichting van onze stichting aan ons uitbetaald. KRIMPEN AANDENIJSSEL Aan Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den Ussel t.a.v. de heer J. Blankenberg Postbus 200 2920 AE Krimpen aan den Ussel Krimpen aan den Ussel,

Nadere informatie

Boodschap: waardering

Boodschap: waardering Het komt niet vaak voor dat we het in Hengelo ergens over eens zijn, laat staan over een lastig onderwerp als onze Binnenstad. Laten we deze kans grijpen en met elkaar de volgende stappen zetten. Elke

Nadere informatie

Geluidbeleid voor evenementen

Geluidbeleid voor evenementen Geluidbeleid voor evenementen December 014. Geluidbeleid evenementen binnenstad, inclusief Eemplein Het geluidbeleid ten aanzien van de evenementen in de binnenstad, inclusief het Eemplein, kenmerkt zich

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BUITENEVENEMENTEN GEMEENTE LEEUWARDEN 2014

BELEIDSREGEL BUITENEVENEMENTEN GEMEENTE LEEUWARDEN 2014 BELEIDSREGEL BUITENEVENEMENTEN GEMEENTE LEEUWARDEN 2014 Artikel 1 Meldingsplicht voor buitenevenementen Voor buitenevenementen kan met een melding worden volstaan als aan onderstaande punten wordt voldaan:

Nadere informatie

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Met dit formulier kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u de checklist waaruit blijkt

Nadere informatie

Locatieprofiel Veerplein

Locatieprofiel Veerplein Locatieprofiel Veerplein Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR

MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR Sponsorbrochure 2016 Helpt u ons Winter Village Laren mede mogelijk te maken? Van 25 november 2016 tot en met 8 januari 2017 is het weer zover. Dan kunnen schaatsliefhebbers

Nadere informatie

Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen

Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen gemeente Eindhoven Raadsnummer xo. Rg 6 82. 00I Inboeknummer robstoob44 Beslisdatum B%W 4 mei 2OIO Dossiernummer or8.tos Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen noodverordening

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

St. Amsterdam Gay Pride (auteur Lucien Spee) vergunningaanvraag publicatieversie - 3 mei

St. Amsterdam Gay Pride (auteur Lucien Spee) vergunningaanvraag publicatieversie - 3 mei 1 St. Amsterdam Gay Pride (auteur Lucien Spee) vergunningaanvraag publicatieversie - 3 mei 2016 2 1. EuroPride 2016... 5 1.1 Roze Zaterdag 2016 en Mensenrechtenconcert... 5 1.2 De Botenparade... 5 1.3

Nadere informatie

Evenementen goed voor de stad, de stad goed voor evenementen Optimale dienstverlening bij evenementen door één loket en één centraal beleid

Evenementen goed voor de stad, de stad goed voor evenementen Optimale dienstverlening bij evenementen door één loket en één centraal beleid Evenementen goed voor de stad, de stad goed voor evenementen Optimale dienstverlening bij evenementen door één loket en één centraal beleid 1. Aanleiding In de stad wordt al enige tijd onderkend dat evenementen

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Pentagon 5 Postcode: 1011 WC Bruto Prijs: 1.410,41 Netto Prijs: 1.395,- Servicekosten: 15,41 Status:

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijnwaarden. Nr. 415 6 januari 2014 Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 Nr. De raad van

Nadere informatie

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN.

EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN. EVENEMENTEN VERGUNNINGEN ROTTERDAM AANTREKKELIJKE EN LEEFBARE STAD MET RUIMTE VOOR KLEINE EN GROOTSCHALIGE EVENEMENTEN. INLEIDING ROTTERDAM IS DÉ EVENEMENTENSTAD VAN NEDERLAND. VAN KLEINSCHALIG TOT GROTE,

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie?

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie? Uitslag enquête In november en december 2013 werden evenementenorganisaties via een digitale enquête gevraagd naar hun knelpunten en problemen. Het aantal ondervraagden was niet groot, maar de uitkomst

Nadere informatie

A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het tweede lid.

A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het tweede lid. Overzicht wijzigen APV Algemeen Er zijn geen algemene wijzigingen doorgevoerd. Artikelsgewijs A. In artikel 2.14 komen het tweede en derde lid te vervallen onder vernummering van het vierde lid naar het

Nadere informatie

Nota Evenementenbeleid

Nota Evenementenbeleid Nota Evenementenbeleid Management Ondersteuning Datum: 26-04-11 Nota Evenementenbeleid Het doel van dit evenementenbeleid is dat we komen tot betere afstemming. Zodat iedereen samenleving, bezoekers én

Nadere informatie

SNEL SAMEN VERGUNNINGEN REGELEN MET SLIMME EVENEMENT ASSISTENT

SNEL SAMEN VERGUNNINGEN REGELEN MET SLIMME EVENEMENT ASSISTENT SNEL SAMEN VERGUNNINGEN REGELEN MET SLIMME EVENEMENT ASSISTENT INTRO Of u nu de vergunning van een straatbarbecue of van een meerdaags festival moet behandelen: bij élke aanvraag of melding van een vergunning

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening Koggenland 2014. i ļ win in mil ni i ii wumi mi HII in m D13.003645

Drank- en Horecaverordening Koggenland 2014. i ļ win in mil ni i ii wumi mi HII in m D13.003645 m Drank- en Horecaverordening Koggenland 2014 i ļ win in mil ni i ii wumi mi HII in m D13.003645 DRANK- EN HORECAVERORDENING 2014 Verordening afdeling 8a model-apv: bijzondere bepalingen over horecabedrijven

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1 511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1 530 AA WortTier Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-maii antwoord^oostzaan.nl

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur. .. Buurtvereniging 't Bultje De heer R.T. van der Zwaag Halvenne 34 5595 HG LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 31 augustus 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT

PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT Dordrecht is een levendige en aantrekkelijke stad om te wonen, werken en verblijven. De vele kleurrijke evenementen, zowel grootals kleinschalige,

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

PRIDE AMSTERDAM 2018 (auteur Lucien Spee) vergunningaanvraag - 22 maart

PRIDE AMSTERDAM 2018 (auteur Lucien Spee) vergunningaanvraag - 22 maart 1 PRIDE AMSTERDAM 2018 (auteur Lucien Spee) vergunningaanvraag - 22 maart 2018 2 1. Informatie over aanvrager en evenement... 5 1.1 Stichting Amsterdam Gay Pride... 5 1.2 Historie Pride... 5 1.3 Pride

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; Gemeenteblad nr. 29, 31 januari 2013 Nr. 96a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; gelet op het bepaalde in artikel 149 gemeentewet;

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Locatieprofiel Broekweg

Locatieprofiel Broekweg Locatieprofiel Broekweg Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie geschikt

Nadere informatie

Huurprijs Per maand

Huurprijs Per maand Huurprijs 4.437 Per maand Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Harry Banninkstraat 51 Postcode: 1011 DD Prijs: 4.437,- Prijs type:

Nadere informatie

Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon

Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon Gemeente Haarlem Raadsfractie D66 Ons kenmerk VH/2018/411612 T.a.v. de heer Rijssenbeek Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon 023-5113830 E-mail rposthuma@haarlem.nl

Nadere informatie

VERORDENING PARTICIPATIE SCHOOLGAANDE KINDEREN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE BORSELE 2012

VERORDENING PARTICIPATIE SCHOOLGAANDE KINDEREN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE BORSELE 2012 VERORDENING PARTICIPATIE SCHOOLGAANDE KINDEREN WET WERK EN BIJSTAND GEMEENTE BORSELE 2012 De raad van de gemeente Borsele; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Borsele d.d. 21 mei 2012;

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

Publicaties Stadsdeelbestuur

Publicaties Stadsdeelbestuur Publicaties Stadsdeelbestuur Raadsvoordracht over Aan Aanvullend beleid voor losstaande vlaggen en banieren in de openbare ruimte bij evenementen De stadsdeelraad Wij stellen u voor om het volgende besluit

Nadere informatie

Wijkpost Wijkcentrum Jordaan en Gouden Reael 10 mei 2011

Wijkpost Wijkcentrum Jordaan en Gouden Reael 10 mei 2011 Wijkpost Wijkcentrum Jordaan en Gouden Reael 10 mei 2011 NIEUWS Dankzij de inspanningen van buurtbewoners en organisaties is nu in ieder geval het onderwerp Ouderenhuisvesting geagendeerd voor de commissie

Nadere informatie

Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015

Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwolle. Nr. 18661 4 maart 2015 Gemeente Zwolle, bekendmaking beleidsregel braderieën en themamarkten gemeente Zwolle 2015 De burgemeester heeft op 2 februari

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Nieuwmarkt 23 Postcode: 1011 JS Bruto Prijs: 1.267,12 Netto Prijs: 1.250,- Servicekosten: 17,12

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale ondernemersorganisaties

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 Memo aan onderwerp van datum Gemeenteraad Doorkomst 2e etappe Tour de France College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 De start van de Tour de France in Nederland Op zaterdag 4 juli 2015 start

Nadere informatie

Kerstmarkt. Vrijdag 7 t/m zondag 30 december Een plek om te verwonderen en te bewonderen

Kerstmarkt. Vrijdag 7 t/m zondag 30 december Een plek om te verwonderen en te bewonderen Kerstmarkt Vrijdag 7 t/m zondag 30 december 2018 Een plek om te verwonderen en te bewonderen Winter Village Stadshart Amstelveen Van 29 november 2018 t/m 7 januari 2019 in Stadshart Amstelveen Van 29 november

Nadere informatie

Serviceorganisatie evenementen en congressen Amersfoort

Serviceorganisatie evenementen en congressen Amersfoort Serviceorganisatie evenementen en congressen Amersfoort 26 januari 2015 Eltje de Klerk MSc MRE 1 Even voorstellen Senior adviseur Handreiking en onderzoek naar economische impact festivals (o.m. MOBA Mode

Nadere informatie

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum.

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum. Bezoekadres Amste 9 5 Postbus 922 1000 AX Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 624 06 36 www.dmb.amsterdam.nl Bouw- en Woningtoezicht Retouradres: Postbus 922, 1000 AX Amsterdam ons kenmerk T01/1289 2009

Nadere informatie

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Burgemeester en Wethouders van Schiedam; Overwegende dat het gewenst is activiteiten, die bijdragen aan een sterker imago van

Nadere informatie

VR DOC.1652/1BIS

VR DOC.1652/1BIS VR 2018 2112 DOC.1652/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van het aantal particuliere

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

Aandacht voor ouder worden en ouder zijn

Aandacht voor ouder worden en ouder zijn Raad van Bestuur Jansstraat 27 2011RT HAARLEM Telefoon (023) 514 95 00 Telefax (023) 531 37 97 NL90 RABO 0326390243 I KvK Amsterdam 41223799 Gemeente Heemstede T.a.v. mevrouw M. Bakker Afdeling Welzijnszaken

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

OPMERKINGEN BIJ DE EVALUATIE EUROPRIDE. naar aanleiding van vragen van raadsleden J. Van Lammeren en D. Boutkan op 2 februari 2017

OPMERKINGEN BIJ DE EVALUATIE EUROPRIDE. naar aanleiding van vragen van raadsleden J. Van Lammeren en D. Boutkan op 2 februari 2017 P a g i n a 1 / 6 OPMERKINGEN BIJ DE EVALUATIE EUROPRIDE naar aanleiding van vragen van raadsleden J. Van Lammeren en D. Boutkan op 2 februari 2017 NB: Waar het om klachten en overlast gaat betreft het

Nadere informatie

Kerstmarkt. 29 november 2017 t/m 7 januari Een plek om te verwonderen en te bewonderen

Kerstmarkt. 29 november 2017 t/m 7 januari Een plek om te verwonderen en te bewonderen Kerstmarkt 29 november 2017 t/m 7 januari 2018 Een plek om te verwonderen en te bewonderen Winter Village Stadshart Amstelveen Van 29 november 2017 t/m 7 januari 2018 in Stadshart Amstelveen Van 29 november

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen

Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen Let op: Een aanvraag voor een evenementenvergunning dient minimaal 8 weken voor aanvang van het evenement (bij

Nadere informatie

Nieuw evenement: Lente Kabinet

Nieuw evenement: Lente Kabinet RECREATIESCHAP HET TWISKE Adviescommissie 5 november 2012 agendapunt 6 Dagelijks bestuur 15 november 2012 Algemeen bestuur 5 december 2012 Aantal bijlagen 1 Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Beantwoording motie cultuurhopper Steller Donjali Aeilkema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon Bijlage(n) 1 Ons kenmerk 7067106 Datum Uw brief van 8 november

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en prijzen botenparade 2015 1. Bijlage: Voorwaarden Botenparade Amsterdam Gay Pride 2015. Datum: Zaterdag 1 augustus 2015

Algemene voorwaarden en prijzen botenparade 2015 1. Bijlage: Voorwaarden Botenparade Amsterdam Gay Pride 2015. Datum: Zaterdag 1 augustus 2015 Bijlage: Voorwaarden Botenparade Amsterdam Gay Pride 2015 Datum: Zaterdag 1 augustus 2015 Thema 2015: SHARE 2015 wordt een bijzonder Gay Pride-jaar. Niet alleen vieren we ons 20-jarig bestaan maar ook

Nadere informatie

S. van Dongen raad00691

S. van Dongen raad00691 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. van Dongen 040 2083 573 Stephan.van.dongen@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 11raad00691 Wijzigen APV / implementatie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 11.0013. Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151

RAADSVOORSTEL 11.0013. Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151 RAADSVOORSTEL 11.0013 Rv. nr.: 11.0013 B&W-besluit d.d.: 15-2-2011 B&W-besluit nr.: 11.0151 Naam programma +onderdeel: Veiligheid. Onderwerp: Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening 2009 met

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN AAN EVENEMENTEN, DAT IS WAAR HET OM DRAAIT.

SAMEN BOUWEN AAN EVENEMENTEN, DAT IS WAAR HET OM DRAAIT. SAMEN BOUWEN AAN EVENEMENTEN, DAT IS WAAR HET OM DRAAIT. AGENDA: SAMEN BOUWEN AAN EVENEMENTEN, DAT IS WAAR HET OM DRAAIT. EVENEMENTEN ORGANISATIES, HORECA, RETAIL, GEMEENTE & OMWONENDEN 1.Welkom 2.Update

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen. 29 mei 2006 GR mei 2006 BOV

Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen. 29 mei 2006 GR mei 2006 BOV D66 Hans van Zijst Admiraalsborch 12 3992 CP HOUTEN PvdA Houten Jocko Rensen Randhoeve 7 3992 XA HOUTEN Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen 29 mei 2006 GR06.00121 18 mei 2006 BOV-5858 1

Nadere informatie

Scheveningen en directe omgeving

Scheveningen en directe omgeving CONCEPTOVERZICHT GROTE EVENEMENTEN 2007 Dienst Stadsbeheer Milieu en Vergunningen Concept: februari 2007 Aan de plaatsing op het conceptoverzicht kunnen geen rechten (op vergunning) worden ontleend. Scheveningen

Nadere informatie

Evaluatie EuroPride 23 juli tot en met 7 augustus 2016

Evaluatie EuroPride 23 juli tot en met 7 augustus 2016 Evaluatie EuroPride 23 juli tot en met 7 augustus 2016 Inleiding Van 23 juli tot en met 7 augustus 2016 vond de EuroPride plaats. In 2012 heeft de gemeente de organisator van de Amsterdam Gay Pride via

Nadere informatie

Publicaties Stadsdeelbestuur 2012

Publicaties Stadsdeelbestuur 2012 Publicaties Stadsdeelbestuur 2012 Stadsdeelraad Besluiten 27 november 2012-4b-c Besluit over tarieventabel 2013 behorende bij de Verordening Marktgelden 2009 Toelichting te vinden in Publicaties Stadsdeelbestuur

Nadere informatie

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen:

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen: gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5071 12bst01848 Beslisdatum B&W 30 oktober 2012 Dossiernummer 12.44.751 Raadsvoorstelaanpassing Verordening winkeltijden 1997 Inleiding In de Verordening

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Openbare orde en veiligheid Naam regeling: Beleidsregels meerjarige evenementenvergunningen gemeente Zundert Citeertitel: Beleidsregels meerjarige

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN)

VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN) VEILIGHEIDSPLAN (NAAM EVENEMENT INVULLEN) Inhoud 1. Inleiding... 29 2. Procedure... 29 3. Algemene beschrijving van het evenement... 29 4. Toezicht (beveiligingswerkzaamheden)... 30 5. EHBO... 31 6. Brandveiligheid...

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK AANVULLEND POLITIEREGLEMENT N.A.V. DE SPECULOOSFEESTEN

Nadere informatie