Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Handleiding UBizzAdministrator. For more information visit our website at

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Handleiding UBizzAdministrator. For more information visit our website at www.pyrrho."

Transcriptie

1 Automatisering voor Financiële Dienstverleners Handleiding UBizzAdministrator For more information visit our website at

2 Historie Revisie Datum Door Wijzigingen jan 2005 JvdL Eerste versie

3 1 UBIZZADMINISTRATOR LICENTIE IMPORTEREN STAP VOOR STAP DOWNLOADEN UBIZZADMINISTRATOR VOOR EERSTE GEBRUIK SERVER BEHEER UPDATES INSTALLEREN WAT GEBEURT ER BIJ ZO N INSTALLATIE? ) Kijk of er een update beschikbaar is ) UBizzServer stoppen ) Systeem backup klaarzetten ) Update uitpakken ) Database converteren ) UBizzSysteem starten BACKUP KLAARZETTEN NU BACKUPS KLAARZETTEN TERUGZETTEN GESELECTEERDE ITEMS TERUGZETTEN Database Programma Archief Sjabloon Rapport INSTALLATIE TERUGDRAAIEN DATABASE ONDERHOUD WELK ONDERHOUD DOET WAT Database repareren Indexen verversen Bijwerken database vooor huidige server versie AUTOMATISCHE TAKEN WAT MAKEN WE AUTOMATISCH? INSTALLATIE DATABASE ONDERHOUD BACKUP KLAARZETTEN MIJN INSTELLINGEN WELKE INSTELLINGEN KUNT/MOET U AANPASSEN? Basis Map Basis Map MySQL Backup Map Server Config Database Database Server Archief Sjablonen (l.nld)

4 Rapport (l.nld) VERBERGEN ALTIJD LATEN DRAAIEN

5 Eerste installatie

6 1 UBizzAdministrator Licentie importeren U zou de UBizzAdministrator kunnen ophalen om te weten hoe hij eruit ziet, en wat de mogelijkheden zijn. Om de UBizzAdministrator functies echt te kunnen gaan gebruiken is het nodig dat u een Licentie heeft ontvangen. Deze ontvangt u van Pyrrho in de vorm van een attachment aan een mail met naam admin.lic. Het is zaak dat u minstens versie van de UBizzServer geinstalleerd hebt. In de daarbij behorende LicServer is het bestaan van de UBizzAdministrator bekend. In oudere LicServers is dat niet het geval, waardoor de import van de UBizzAdministrator licentie zal mislukken. 1.1 Stap voor stap 1) Sla de admin.lic attachment op in een map waar u hem zo meteen kunt terugvinden, bijvoorbeeld in [Mijn Documenten]. 2) Meld nu aan met de UBizzClient als gebruiker pyrrho. 3) Ga op de Licentie Server in de boom staan, klik op uw rechter muisknop.

7 4) Kies Importeer Licenties 5) Kies Openen

8 2 Downloaden UBizzAdministrator voor eerste gebruik 1) Download het UBizzAdministrator installatie-bestand door op deze link te klikken. 2) Kies Uitvoeren. 3) Kies Uitvoeren.

9 De UBizzAdministrator wordt opgehaald. Dan verschijnt het volgende scherm: 4) Kies Unzip. 5) Klik linksonder op het beeldscherm op Start; 6) Ga naar Uitvoeren (Engels: Run);

10 7) Typ in het tekstvak achter Openen de tekst: "C:\Program Files\Pyrrho\UBizzAdministrator\UBizzAdministrator.exe" 8) Kies OK; De UBizzAdministrator wordt gestart en de LicentieOvereenkomst verschijnt.

11 Gebruik

12 3 Server Beheer Met Server Beheer van uw UBizzAdministrator kunt u zien of de UBizzServer draait en kunt u met een druk op de knop de UBizzServer starten of stoppen. Probeer maar!

13 4 Updates Installeren 4.1 Wat gebeurt er bij zo n installatie? Dit is de meest uitgebreide en complexe functie van uw UBizzAdministrator. Om een UBizzServer systeem te upgraden worden de volgende stappen doorlopen: 1) Kijk of er een update beschikbaar is Uw UBizzAdministrator houdt in de gaten of er op het web updates klaar staan. Als dat het geval is, worden de updates opgehaald, om vervolgens verder te gaan. Dit geldt voor de UBizzServer, de UBizzTools als ook de UBizzAdministrator zelf!

14 2) UBizzServer stoppen 3) Systeem backup klaarzetten Er wordt een systeembackup klaargezet, zodat een om welke reden dan ook mislukte update weer teruggedraaid kan worden. Deze systeembackup bestaat uit Programma en Database 4) Update uitpakken 5) Database converteren Met de nieuwe distributie kan de database geschikt gemaakt worden voor de nieuwste server versie. 6) UBizzSysteem starten

15 5 Backup klaarzetten 5.1 Nu backups klaarzetten Met deze functie kunt u gewenste backups klaarzetten in de Backup Map. Kiest u Sjablonen en vervolgens drukt u op de knop Backup klaarzetten dan wordt in de Backup Map, submap Templates het bestand _Templates1.zip aangemaakt. Dit bestand bevat een backup van al uw UBizz sjablonen.

16 6 Terugzetten 6.1 Geselecteerde items terugzetten U kunt door u geselecteerde items terugzetten. Bij elke geselecteerd item kiest u het terug te zetten bestand. In de naam is de datum van backup verwerkt. LET OP U verliest alle wijzigingen sinds de datum van de backup, als u terugkeert naar een backup. Zo is _Templates1.zip een op 13 jan 2005 gemaakte backup van de sjablonen

17 Database U kunt een backup van een database terugzetten. U kunt aan de volgende gevallen denken: Een zeer ernstige crash waarbij de database geheel verloren gegaan is. Een recentelijke vervuiling van uw data (bijvoorbeeld door een handmatige import) waarvan u af wilt, met verlies van de sinds de backup ingevoerde goede gegevens. Programma Dit is als u wilt terugkeren naar een versie van UBizz ouder dan de laatste installatie. Archief Als u het UBizz Archief wilt terugzetten. Sjabloon Als u uw UBizz Sjablonen wilt terugzetten. Rapport Als u het UBizzStandardReport wilt terugzetten. 6.2 Installatie terugdraaien Als u na een upgrade het idee heeft dat er iets grondig mis is met de geinstalleerde versie, dan kunt u besluiten om de installatie terug te draaien, en weer te gaan naar de versie waar u eerder nog goed mee kon werken. Dit is altijd aan de hand van een backup gemaakt bij de laatste installatie.

18 7 Database onderhoud 7.1 Welk onderhoud doet wat Database repareren In het geval u grote problemen heeft met de UBizz server, dan kan dat soms aan een beschadiging van de database liggen. Na een stroomstoring bijvoorbeeld, of nadat het hele systeem op hol geslagen is geweest door een vastgelopen programma oid. Bij opstarten van de UBizzServer ziet u in het UBizzServer scherm (soms) boodschappen langskomen: MySQL returned the following error: cannot open table o100173

19 Of u krijgt de melding gebruiker onbekend als u zich aanmeldt met uw gebruikelijke gebruikersnaam. In dit geval komt de UBizzAdministrator u te hulp! Vink deze optie aan en klik op Start. Na voltooien van de actie is in de meeste gevallen het probleem verholpen. Indexen verversen Als u al lang met UBizz werkt en een grote hoeveelheid gegevens hebt ingevoerd, dan kan het zijn dat het oproepen hiervan steeds meer tijd vergt. De database slaat dingen wel geordend op, maar deze ordening is na een tijdje niet meer optimaal. Met deze optie kunt u de ordening van de database verversen, waarna zoeken weer optimaal kan plaatsvinden. Bijwerken database vooor huidige server versie Als u handmatig een oude UBizz database hebt teruggezet, (zonder tussenkomst van de UBizzAdministrator) dan kan het zijn dat tabellen of velden die nodig zijn, ontbreken in die database. Kies deze optie en Start om deze database up to date te maken!

20 8 Automatische taken 8.1 Wat maken we automatisch? Verreweg de belangrijkste functie van de UBizzAdministator is het automatisch up to date en gezond houden van uw UBizz systeem. U kunt zelf kiezen hoe vaak en op welke tijdstippen de UBizzAdministator haar automatische taken moet uitvoeren. Bovendien kunt u kiezen welke zaken u automatisch gemaakt wilt hebben:

21 8.2 Installatie Update installeren zie hoofdstuk Database onderhoud Database repareren Indexen verversen zie hoofdstuk Backup klaarzetten Database Programma Archief Sjablonen Rapport zie hoofdstuk 6

22 9 Mijn instellingen

23 9.1 Welke instellingen kunt/moet u aanpassen? Bij de meeste gebruikers is UBizz geinstalleerd in de C:\Pyrrho basis map van de Server machine en bevindt het MySQL database programma zich in de C:\MySQL map. In dit geval zijn waarschijnlijk alle andere instellingen ook in orde. U hoeft dan niets in te stellen. Ter controle: Basis Map Bij de meeste gebruikers is UBizz geinstalleerd in de C:\Pyrrho map van de Server machine. Als dit niet het geval is selecteert u de plaats waar de Pyrrho basis map zich bevindt. Dit is de map waarin submappen UBizzServer, LicServer, etc. staan. Basis Map MySQL Bij de meeste gebruikers is MySQL geinstalleerd in de C:\MySQL map van de Server machine. U kunt dit controleren door te kijken of de C:\MySQL map bestaat. En of zich hierin een submap bin bevindt met daarin het programma mysql.exe Als dit niet het geval is moet u gaan zoeken (met behulp van [zoeken] in de Verkenner bijvoorbeeld) waar het programma mysql.exe zich bevindt. Als dit bijvoorbeeld als zoekresultaat C:\Program Files\MySQL\bin\mysql.exe geeft, dan selecteert u C:\Program Files\MySQL bij Basis Map MySQL. Backup Map Dit is de map waar de UBizzAdministrator al haar Back-ups gaat neerzetten. De gesuggereerde map is C:\Pyrrho\Backup\. BELANGRIJK BELANGRIJK BELANGRIJK BELANGRIJK BELANGRIJK Zorg dat de Backup Map meegenomen wordt in dez dagelijkse backup naar Tape, DAT, andere schijf of welke vorm van backup dan ook De UBizzAdministrator zet alleen back-ups klaar, voor het werkelijke veiligstellen ervan bent en blijft u zelf verantwoordelijk.

24 Server Config Dit is het configuratiebestand voor de UBizzServer. Dit bestand heeft meestal de naam ubizz_srv.cfg en bevindt zich direct in de hierboven genoemde Basis Map. De UBizzAdministrator leest de overige pad informatie uit de Server Config. Deze verschijnen alleen-lezen in de velden onder Server Config. U ziet daar achtereenvolgens: Database Dit is de naam van de UBizz database binnen MySQL. Database Server Dit is de naam van de servermachine in het netwerk waar de UBizz database beheerd wordt. Dit is meestal [localhost]. Archief Dit is de map waarin alle ingescande bestanden, alle opgeslagen correspondentie en overige UBizz Gearchiveerde Bestanden worden opgeslagen. Sjablonen (l.nld) Dit is de map waarin alle gedeelde Sjablonen worden bewaard. Rapport (l.nld) Dit is het pad naar de MSAccess UBizzStandardReport.mdb database, met daarin de standaard rapporten voor Relatiebeheer en Boekhouding.

25 10 Verbergen

26 10.1 Altijd laten draaien Het is zaak dat de UBizzAdministrator ten alle tijde draait. Als u het scherm dus wilt verbergen, dan zal de UBizzAdministrator moeten blijven draaien. Kies daartoe de snelkoppeling: Verbergen De UBizzAdministrator draait in verborgen modus gewoon verder. In het systeemtray verschijnt het UBizzAdministrator icon: Om de UBizzAdministrator terug te halen klikt u op het icoon in de systeemhoek. U kunt ook op uw rechter muisknop klikken om het volgende menu te tonen: Om de UBizzAdministrator terug te halen kunt u menuoptie Tonen kiezen. Om de UBizzAdministrator geheel te beeindigen kunt u menuoptie Afsluiten kiezen. Vergeet niet de UBizzAdministrator opnieuw te starten als u zijn diensten weer nodig hebt!

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Herinstallatie met behoud van gegevens

Herinstallatie met behoud van gegevens Herinstallatie met behoud van gegevens Adviesbox Handleidingen Versie 3 7 pagina s Intersoftware B.V. 0182-200 300 Helpdesk: 0182-200 309 Tielweg 3 info@intersoftware.nl Handleidingen / Help: www.adviesbox.nl/help

Nadere informatie

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd.

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd. Installatie VR-plus bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: 1. de database: deze bevat de vestigingsgegevens. 2. de software: dit programma is de schil om de database heen en stelt de gebruiker in staat

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

UBizz-UBizz Exchange For more information visit our website at www.pyrrho.com

UBizz-UBizz Exchange For more information visit our website at www.pyrrho.com Automatisering voor Financiële Dienstverleners UBizz-UBizz Exchange For more information visit our website at www.pyrrho.com 2 Historie Revisie Datum Door Wijzigingen 1.0 23 maart 2007 AJ Eerste versie

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Installatie Handleiding TechControl

Installatie Handleiding TechControl Installatie Handleiding TechControl Maneffic Solutions Vincent Schuurhuis Versie 1.01 Plaats de CD in het CD-Rom station van de computer, de installatie zal automatisch gestart worden. Indien u de installatie

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u het King Task Centre moet installeren. Deze handleiding geldt voor zowel een nieuwe installatie, als voor een upgrade van een bestaande

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

Installatie van een update Versie 10

Installatie van een update Versie 10 Installatie van een update Versie 10 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 4 2 NOTEER BELANGRIJKE GEGEVENS 5 3 MAAK EEN BACKUP 6 4 DOWNLOAD HET INSTALLATIEPROGRAMMA 7 5 INSTALLEER DE NIEUWE UPDATE OP ÉÉN WERKSTATION

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008 DIT DOCUMENT IS ALLEEN VAN TOEPASSING VANAF LEGAL EAGLE VERSIE 2.13. INDIEN DIT NIET HET GEVAL IS DIENT ER EERST EEN UPDATE UITGEVOERD TE WORDEN!!! Voordat u begint...2 Update downloaden...2 Update installeren...5

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig.

Inleiding. De update kan op twee manieren worden geïnstalleerd: automatisch of handmatig. - Installatie update d-basics Inleiding Aangezien voortdurend nieuwe koppelingen met boekhoudpakketten aan d-basics worden toegevoegd en bestaande koppelingen als gevolg van versie wijzigingen van boekhoudpakketten

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at www.pyrrho.com Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status:

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Inhoudsopgave - Inleiding Pagina 3 - Server installatie Pagina 4 - Server installatie Update Pagina 9 - Administrator installatie/update Pagina 10 - Cliënt

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

UBizz & Systeembeheer

UBizz & Systeembeheer Automatisering voor Financiële Dienstverleners UBizz & Systeembeheer Historie Revisie Datum Door Wijzigingen 1.0 12 sep 2005 JvdL Eerste versie UBizz is een veelomvattend BedrijfsInformatieSysteem dat

Nadere informatie

ROSA software voor de KINDEROPVANG

ROSA software voor de KINDEROPVANG Installeren van ROSA updates ROSA software voor de KINDEROPVANG Kenmerk: ROSA_install_updates_v12.doc 2004-2007 MULDATA Systeem : Installatie Handleiding ROSA pagina: 2 1. Installeren van ROSA updates

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u de King Task Centre moet installeren. King Task Centre is de nieuwe naam van de King MaatwerkBox. In alle documentatie en communicatie

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU Inhoudsopgave I Inhoudsopgave Legal Insolve Update handleiding 1 Voordat u begint... 1 Update downloaden... 1 Update installeren... 3 Update herstellen... 5 Licentiebestand... vernieuwen 7 Licentie activeren...

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Rotekst 1.4. Upgrade RoTekst en RoTekstbeheer. Versie: 1.3.x naar 1.4. Dé specialist in ruimtelijke informatievoorziening

Rotekst 1.4. Upgrade RoTekst en RoTekstbeheer. Versie: 1.3.x naar 1.4. Dé specialist in ruimtelijke informatievoorziening 1.4 Upgrade RoTekst en RoTekstbeheer. Versie: 1.3.x naar 1.4 Crotec bv Parallelweg 21 5223 AL s-hertogenbosch Postbus 2447 5202 CK s-hertogenbosch Rotekst T 073523 3950 F 073523 3998 www.crotec.nl info@crotec.nl

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Easy Business Tools - Multi-user module

Easy Business Tools - Multi-user module Easy Business Tools Multi-user module Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor 5 computers in een netwerk kunnen samenwerken in Mijn

Nadere informatie

Fidura Enterprise. Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1

Fidura Enterprise. Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1 Fidura Enterprise Documentatie Installatie BTW 2012 Fix, Versie 2.2.0 / 2.3.0 / 3.0.1 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. RANDVOORWAARDEN... 3 3. INSTALLATIE VAN DE SERVER... 3 3.1 INLEIDING... 3 3.2 GEGEVENS

Nadere informatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie Instructie Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Instructie Voor BICS dient u te beschikken over een werkende internetverbinding en dient het TCP/IP Netwerkprotocol is geïnstalleerd te zijn. U dient

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook

Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook Brondocument E:\OutLook\InstallerenVBAScriptOutlook.odt Versiebeheer Versie Datum Uitleg 1.0v 21-03-12 1e versie na draaien prototype klant 1.1v

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Overstappen van Compleet Boekhouden &Factureren naar Compleet Boekhouden PRO Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT 3 1.1 MAAK EEN BACK-UP IN DE OUDE VERSIE 3 1.2 VERWIJDEREN

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIEHANDLEIDING CONVISO ID-SCAN NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze

Nadere informatie

Registerback-ups maken met ERUNT

Registerback-ups maken met ERUNT Registerback-ups maken met ERUNT Vaak wordt het advies gegeven een back-up van het register te maken voordat u ingrijpende wijzigingen op uw pc gaat uitvoeren. De methode die hiervoor meestal wordt aangeraden

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor de update. Golfpakket versie 2.12

Installatie Handleiding voor de update. Golfpakket versie 2.12 Installatie Handleiding voor de update Golfpakket versie 2.12 Laatste wijzigingen: 11-11-2008 Pagina 2 van 25 Nationaal Golfpakket Versie 2.12 Inhoudsopgave 1. Belangrijke informatie voor we beginnen...

Nadere informatie

Upgrade naar People Inc 3.5.0

Upgrade naar People Inc 3.5.0 I Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 1 1.1 Installeren... van de upgrade 2 1.2 Uitvoeren... van de upgrade 5 1.3 Installatie... Applicatie Server 9 1.4 Installatie... Gebruikers programma's 15 1.5 Afronding...

Nadere informatie

Digitaal Salarisspecificatie verstrekken (ook voor op de smartphone)

Digitaal Salarisspecificatie verstrekken (ook voor op de smartphone) Digitaal Salarisspecificatie verstrekken (ook voor op de smartphone) Wilt u digitaal salarisspecificaties verstrekken die automatisch bij uw werknemer op de computer en/of op de smartphone komen? Dat kan

Nadere informatie

Opnieuw installeren; met behoud van gegevens

Opnieuw installeren; met behoud van gegevens Opnieuw installeren; met behoud van gegevens Adviesbox Handleidingen Versie 2 7 pagina s Intersoftware B.V. 0182-200 300 Helpdesk: 0182-200 309 Tielweg 3 info@intersoftware.nl Handleidingen / Help: www.adviesbox.nl/help

Nadere informatie

MIGRATIE VAN KING 5.47 NAAR NIEUWE PC OF SERVER

MIGRATIE VAN KING 5.47 NAAR NIEUWE PC OF SERVER MIGRATIE VAN KING 5.47 NAAR NIEUWE PC OF SERVER Dit document beschrijft de migratie van King naar een nieuwe pc (Stand Alone) en naar een nieuwe server (Client-Server). Hierin wordt verwezen naar de installatiehandleidingen

Nadere informatie

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk / A. Koppenaal I Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk Inhoudsopgave A Inleiding 1 B Installatie 2 C Troubleshoot 4 1 Melding:... Kan database niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. versie 0.8

Inhoudsopgave. versie 0.8 JOOMLA! INSTALLATIE HANDLEIDING versie 0.8 Inhoudsopgave Stappenplan...3 Inrichten database...4 Configuratiecentrum cpanel...4 Aanmaken van een database gebruiker...5 Aanmaken van een database...6 Gebruiker

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren...

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren... Wanneer bepaalde applicaties niet meer naar behoren functioneren of wanneer je BlackBerry erg traag is, dan kun je het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De telefoon wordt daardoor teruggezet

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1 Downloaden & installeren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie

Xiris handleiding Onderhoudsmodule & database onderhoud

Xiris handleiding Onderhoudsmodule & database onderhoud Xiris handleiding Onderhoudsmodule & database onderhoud Copyright 2011 FP-Ruys. FP-Ruys kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enig fout in deze handleiding of verkeerd

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Als abonnee op het programma Kluwer Salarisadministratie ontvangt u hierbij de cd-rom met versie 2009.1.0.

Als abonnee op het programma Kluwer Salarisadministratie ontvangt u hierbij de cd-rom met versie 2009.1.0. Staverenstraat 32015 7418 CJ Deventer Postbus 23 7400 GA Deventer Telefoon (0570) 67 35 55 Telefax (0570) 69 15 55 Handelsregister Deventer 38014110 Januari 2009 Betreft: Kluwer Salarisadministratie versie

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.1 MU bijwerken Volg de onderstaande stappen om Factuur2King 2.1 MU te installeren of een bestaande installatie bij te werken. Werkt u op dit moment nog met Factuur2King

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden LICENTIE ACCOUNTVIEW 9.3 - NOI Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden 02-2014 Om AccountView 9.3 van Visma Software te installeren

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC

Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Windows 10 W020 Windows 10 melding verwijderen uit een Windows 7 PC Dit document beschrijft hoe U het Windows 10 notificatie-pictogram, rechts onderaan op de taakbalk van een Windows 7 computer kunt verwijderen

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Installatie Avalanche Windows

Installatie Avalanche Windows Installatie Avalanche Windows Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Windows op een huidige omgeving te updaten en te installeren. Tijdens deze installatie, kunnen anders gebruikers

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Installatie van Sprinter2000 Installatie van Sprinter2000 1. Vóór de installatie Voordat we met de installatie kunnen

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk.

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Emule handleiding Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Wat komt er aan bod deze handleiding? Inleiding Voor en na-delen van het programma

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Software updaten vanaf versie 18.01

Software updaten vanaf versie 18.01 Software updaten vanaf versie 18.01 Installatie van Email: support@orditool.com www.orditool.com Dit document bevat informatie die te allen tijde gewijzigd kan worden door Orditool Belgium NV. Installatie:

Nadere informatie

Installatiehandleiding Rolls

Installatiehandleiding Rolls Installatiehandleiding Rolls Versie: 14-05-2019 Inleiding In deze handleiding wordt u stap voor stap geholpen bij de installatie van Rolls. Kies in de inhoudsopgave het soort installatie dat u wilt doen,

Nadere informatie

Installatie Handleiding Extra Werkstation

Installatie Handleiding Extra Werkstation Installatie Handleiding Extra Werkstation CA3000 Versie 2.9 Postbus 218 5150 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen HELPDESK : 0900-27274357 techhelp@aras.nl www.aras.nl Inhoudsopgave 1 Installatieprocedure

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Installatie Solid Edge ST5

Installatie Solid Edge ST5 Installatie Solid Edge ST5! NEEM DIT DOCUMENT DOOR VOORDAT U UW HUIDIGE SOLID EDGE VERSIE GAAT VERWIJDEREN! LET OP!! SOLID EDGE ST5 KUNT U NIET MEER OP WINDOWS XP INSTALLEREN LET OP!! DE ST5 LICENSE MANAGER

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2

Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2 Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2 Reinder Stolte Tramstraat 33 8771RR Nijland Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Installeren en configureren... 3 3 Taken instellen... 4 3.1 Taskname (Taaknaam) verplicht

Nadere informatie

Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional

Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional Instellen back up Microsoft SQL database Bronboek Professional In deze handleiding word een drietal punten besproken. Deze punten zijn allen noodzakelijk voor het inrichten van een goede back up voor de

Nadere informatie

In- en uitpakken van bestanden

In- en uitpakken van bestanden In- en uitpakken van bestanden Het uploaden van bestanden op internet wordt vaak beperkt tot een bepaalde bestandsomvang. Als uw document groter is dan die omvang, wordt ze geweigerd en zal het uploaden

Nadere informatie

Plaatsen van de Backup Klankie met Veilig Leren Lezen instellingen

Plaatsen van de Backup Klankie met Veilig Leren Lezen instellingen Plaatsen van de Backup Klankie met Veilig Leren Lezen instellingen Inleiding Speciaal voor scholen die met de methode Veilig Leren Lezen (uitgeverij Zwijsen) werken, heeft Klankie BV een downloadbestand

Nadere informatie

Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0

Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0 Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0 1 Inleiding KPN stelt met een abonnement op Webhosting Online Linux gratis het content management systeem Joomla voor u beschikbaar. Dit populaire programma om

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Volg de stappen op deze pagina om de downloadversie van Kaspersky Anti-Virus (KAV) te installeren. Tip: print dit document uit als u begint met installeren.

Nadere informatie

U heeft als gebruikersnaam bijvoorbeeld André (e met accent aigu).

U heeft als gebruikersnaam bijvoorbeeld André (e met accent aigu). Dit document beschrijft de manier waarop u gegevens kunt overzetten van C@shflow versie 3.x naar C@shflow versie 3.4. Over het algemeen gaat overschakelen helemaal automatisch. Toch raden we u aan dit

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Hoe SSL gebruiken voor interne gebruikers

Hoe SSL gebruiken voor interne gebruikers Dienst Informatica erica Algemeen Ziekenhuis - campus Mol Gasthuisstraat 1 2400 Mol 014 / 71 24 01 helpdesk@azmol.be Onderwerp: SSL handleiding voor interne gebruikers - campus Mol Laatste aanpassingen:

Nadere informatie

Stap 1: de computer voorbereiden.

Stap 1: de computer voorbereiden. In dit stappenplan wordt beschreven hoe het Detacom systeem op een computer kan worden geïnstalleerd. Wij gaan er hierbij vanuit dat de computer voldoet aan de vereisten, en dus geschikt is. Wanneer er

Nadere informatie

Installatie Accowin (versie 2)

Installatie Accowin (versie 2) Installatie Accowin (versie 2) Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Download Accowin... 2 2. Accowin2Setup uitvoeren... 3 2.1 Selecteer componenten...3 2.2 Selectie van installatie directory...4 2.2.1 Client locatie...

Nadere informatie

Cargo Data Systems BV

Cargo Data Systems BV Update Sprinter 2000 Handleiding voor systeembeheerders Versie 2.1 Disclaimer Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande

Nadere informatie

Examenmode op de HP Prime

Examenmode op de HP Prime HP Prime Graphing Calculator Examenmode op de HP Prime Meer over de HP Prime te weten komen: http://www.hp-prime.nl De Examenmode In deze bundel een beschrijving van de stappen die nodig zijn voor het

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie van

Nadere informatie