Stap 1: de computer voorbereiden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stap 1: de computer voorbereiden."

Transcriptie

1 In dit stappenplan wordt beschreven hoe het Detacom systeem op een computer kan worden geïnstalleerd. Wij gaan er hierbij vanuit dat de computer voldoet aan de vereisten, en dus geschikt is. Wanneer er bij de stappen verschil zit tussen de windows-versies, dan wordt dit nadrukkelijk aangegeven. Als u het winkelsysteem wilt overzetten van een oude naar een nieuwe computer, dan is het voldoende om een (1-op-1) kopie te maken van de gehele map \detacom, inclusief alle submappen (\data, \system\ enz. Wij gaan ervan uit dat u over een kopie van deze gegevens beschikt. Stap 1: de computer voorbereiden. Deze stap hoeft alleen te worden uitgevoerd, als op deze computer nog nooit een Detacom systeem heeft gedraaid. Dat is vaak het geval als het een nieuwe computer betreft. Als u onverwachte problemen ondervindt bij het werken met het systeem, dan kan het noodzakelijk zijn dat deze stap later wordt herhaald. Andere toepassing kunnen namelijk gemeenschappelijke onderdelen beschadigen, waardoor uw Detacom systeem niet meer naar behoren kan functioneren. Het opnieuw uitvoeren van de setup zou dergelijke problemen kunnen oplossen. Als op de betreffende computer nog nooit het Detacom WMS is geïnstalleerd, dan moet de pc eerst geschikt gemaakt worden voor de programmatuur. Dit gebeurt door middel van de zogenaamde SETUP. Tijdens deze setup worden stuurprogramma s die het Detacom systeem nodig heeft op de computer geïnstalleerd. De programma s zelf worden in een later stadium op de computer geplaatst. Lokaliseer de setup bestanden. Waar vind ik de setup bestanden? De setupbestanden kunt u aantreffen op de volgende plaatsen: 1. Op een installatiemedium dat u van Detacom heeft ontvangen 2. Op de ondersteuningswebsite van Detacom: 3. Als u het systeem overzet vanaf een oude computer, dan kunt u de setup bestanden ook vinden in de map \detacom\system. (vanaf versie 4.0 van het systeem) De setup bestaat uit de volgende 3 bestanden: dcbo.cab, setup.lst en setup.exe. Het verloop van de setup is afhankelijk van de versie van windows. Voor windows XP en VISTA zie hierna, voor Windows 7 gaat u verder op de plaats waar u het Windows 7 logo ziet.

2 setup voor en Start het programma setup.exe en volg de aanwijzingen op het scherm. Installeer bij voorkeur naar de map c:\detacom. Dat is handig voor ondersteuningsdoeleinden. Als er wordt aangegeven dat de huidige versie ouder is dan wat er op uw computer aanwezig is, dan geeft u aan dat u de huidige versie wilt behouden. Voorbeeld: Nadat de setup is uitgevoerd, gaat u naar stap 2.

3 setup voor Klik met de rechter muisknop op het programma SETUP. Het volgende scherm verschijnt. U kiest nu voor Compatibiliteitsproblemen oplossen. Het volgende venster verschijnt nu: U kiest hier voor Probeer de aanbevolen instellingen.

4 Het volgende scherm verschijnt. LET OP: klik niet op volgende maar op Programma starten. Zie afbeelding. Nadat u op Programma starten heeft geklikt, kan het zijn dat windows om een bevestiging vraagt. Het kan ook zijn dat onderin de taakbalk een blauw/oranje schildje knippert. Als u daarop klikt met uw muis, dan krijgt u de bevestigingsvraag. Deze vraag beantwoord u met JA. Installeer bij voorkeur naar de map c:\detacom. Installeer bij voorkeur naar de map c:\detacom. Dat is handig voor ondersteuningsdoeleinden. Volg de aanwijzingen op het scherm. Als er wordt aangegeven dat de huidige versie ouder is dan wat er op uw computer aanwezig is, dan geeft u aan dat u de huidige versie wilt behouden. Voorbeeld:

5 Als de setup is afgerond ziet u: Installatie van het Detacom WMS U klikt op OK. Vervolgens komt u weer terug in het volgende scherm van windows: Maar nu klikt u op volgende

6 In het scherm dat u nu ziet: Installatie van het Detacom WMS Kiest u voor Ja, deze instellingen opslaan voor dit programma. Tot slot kiest u in het laatste scherm voor sluiten Het systeem is nu klaar voor het werken met het Detacom programma. Ga verder naar stap 2 om de programma s op uw computer te plaatsen.

7 Stap 2: Het plaatsen van de programma s op de computer. Situatie 1: overzetten van een oude naar een nieuwe computer Als u dit stappenplan gebruikt om het systeem over te zetten van een oude naar een nieuwe computer, dan kun u nu de kopie van de oude computer terugplaatsen. U kopieert alle bestanden uit de map \detacom van de oude computer naar de nieuwe map \detacom op de nieuwe computer. Hierna kunt u verder naar stap 3. Situatie 2: een nieuwe computer die gebruikt wordt in een netwerk, als client (bestanden staan elders). Als u detacom wilt gaan gebruiken op een computer, maar een andere computer bevat de programma s en bestanden (netwerk), dan gaan we nu de bestandslocaties omleggen naar de andere computer. Hierbij gaan wij ervan uit dat u al een zogenaamde netwerkmapping heeft aangemaakt naar de andere computer. Gebruik hiervoor bij voorkeur de letter K:. Dat is voor onze afdeling ondersteuning handig. Start op de andere computer het programma bestandsonderhoud. K:\detacom\dcmntdb.exe Ga naar het menu bestand / bestandslocaties. Wijzig de paden, verwijs deze naar de juiste mappen op de server. Kies onderaan voor opslaan. In bestandsonderhoud kiest u nu voor menu bestand / programmaonderdelen in Windows registreren. Hierna kunt u verder naar stap 3. Situatie 3: een nieuwe computer en een nieuwe installatie (zonder behoud van gegevens) Op dit punt aangekomen zijn alle benodigde stuurprogramma s op de computer aanwezig. Nu worden de programma s van het Detacom systeem op de computer geplaatst. Hiervoor gebruikt u de laatste update van het systeem. Lokaliseer de update bestanden. Waar vind ik de update bestanden? De updatebestanden kunt u aantreffen op de volgende plaatsen: 1. Op een installatiemedium dat u van Detacom heeft ontvangen 2. Op de ondersteuningswebsite van Detacom: Een update bestaat uit 2 bestanden. Een verwerkingsprogramma, met een naam als webupdate.exe of WMS_4_0_0.exe EN (als 2 e ) de updategegevens. Deze heeft typisch als extensie.upd. Bijvoorbeeld WMS_4_0_0.upd. Start het updateprogramma dat hoor bij de update, en volg de aanwijzingen op het scherm op.

8 Stap 3: Na de installatie Als de installatie is voltooid, dan kunt u aan de slag gaan met het Detacom systeem. Hier volgen een aantal tips. AANMAKEN/NAKIJKEN SNELKOPPELINGEN: Zorg dat uw snelkoppelingen naar de juiste programma s wijzen. Als u snelkoppelingen zelf wilt aanmaken dan kunt u daarvoor de volgende gegevens gebruiken: Deta-Office, [programmamap]\dcbo.exe Deta-Pos:, [programmamap]\detapos.exe Dataserver: [programmamap]\dataserver.exe Bestandsonderhoud: [programmamap]\dcmntdb.exe Werkplaats: [programmamap]\dcws.exe DATASERVER: Plaats een snelkoppeling naar de dataserver in het menu opstarten van windows. Hierdoor kunt u nooit vergeten de dataserver te starten. Voor situaties met meerdere computer (netwerken): De dataserver kan maar op 1 computer actief zijn. Plaats deze op de server voor de snelste verwerking. Maakt u backups op de server? Plaats dan de dataserver in het menu opstarten van een client computer. Hierdoor wordt deze automatisch afgesloten als de client-pc uit staat en zijn alle bestanden beschikbaar voor de backup (niet in gebruik). LANDINSTELLINGEN: Windows installeert zichzelf standaard met de Nederlandse instellingen. Wijzig decimaal scheidingsteken van komma naar punt. (en DUS duizendtalscheidingsteken van punt naar komma!). Hierdoor kunnen de gebruikers snel getallen invoeren door gebruik te maken van het numerieke deel van het toetsenbord. INSTELLINGEN VAN EEN ANDERE (OF OUDE!) COMPUTER OVERNEMEN. Heeft u zojuist een oude computer door een nieuwe vervangen? In dat geval zijn veel oude instellingen bewaard gebleven. Ook als u een nieuwe computer wilt baseren op de instellingen van een andere computer, kunt u deze optie gebruiken. Hoe? Ga naar Deta-Office. Tabblad onderhoud van bestanden menu optie systeembeheer / instellingen. Ga naar het tabblad Algemeen, opdrachtknop programmainstellingen. In het onderste gedeelte van dit venster, kiest u de computer waarvan u de gegevens wilt overnemen. Vervolgens kiest u voor overnemen.

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd.

Installatie. NB: de software wordt in principe altijd lokaal geïnstalleerd. Installatie VR-plus bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: 1. de database: deze bevat de vestigingsgegevens. 2. de software: dit programma is de schil om de database heen en stelt de gebruiker in staat

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access)

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Upgraden van FWG 3.0/2009-20010* naar FWG 3.0/2011-2012 * of vanaf FWG 3.0/2006-2007 t/m FWG 3.0/2010-2011

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie. Nieuwe installatie van FWG 3.0/2011-2012 met Oracle

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie. Nieuwe installatie van FWG 3.0/2011-2012 met Oracle Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Netwerkversie Nieuwe installatie van FWG 3.0/2011-2012 met Oracle Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit jaar (2011) voor de laatste

Nadere informatie

Hoe repareer je Windows XP vanuit de installatie-cd?

Hoe repareer je Windows XP vanuit de installatie-cd? Hoe repareer je Windows XP vanuit de installatie-cd? INDEX 1. Inleiding / Meer informatie / Voordat u een interne upgrade uitvoert. Pag. 2 2. Methode 1: XP-repareren vanuit een opgestarte Windows XP. Pag.

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 AANDACHTSPUNTEN 3 Veel gebruikte begrippen 3 VIRUSSCANNER 4 Tijdelijk uitschakelen 4 Configuratie virusscanner 4 FIREWALL 4 MICROSOFT SQL SERVER INSTALLATIE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008

Legal Eagle Update Handleiding versie 2.14 juni 2008 DIT DOCUMENT IS ALLEEN VAN TOEPASSING VANAF LEGAL EAGLE VERSIE 2.13. INDIEN DIT NIET HET GEVAL IS DIENT ER EERST EEN UPDATE UITGEVOERD TE WORDEN!!! Voordat u begint...2 Update downloaden...2 Update installeren...5

Nadere informatie

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer

Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer Installatie AccountView 9.0C en administratiebeheer 1.1 Systeemeisen inventariseren Wat zijn de systeemeisen voor AccountView Windows? Om AccountView te installeren, moet u minimaal beschikken over een

Nadere informatie

ROSA software voor de KINDEROPVANG

ROSA software voor de KINDEROPVANG Installeren van ROSA updates ROSA software voor de KINDEROPVANG Kenmerk: ROSA_install_updates_v12.doc 2004-2007 MULDATA Systeem : Installatie Handleiding ROSA pagina: 2 1. Installeren van ROSA updates

Nadere informatie

EPLAN Education 1.9.10

EPLAN Education 1.9.10 EPLAN Education 1.9.10 -Begeleidend document- v1.0 2009 EPLAN Software & Service Benelux INHOUDSOPGAVE 1. INZICHT DATASTRUCTUUR EPLAN EDUCATION 4 1.1. PROGRAMMA - LICENTIE EPLAN 4 1.1.1. STAND ALONE 4

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 1 INLEIDING Om toegang tot de beveiligde persoonlijke omgeving van de HDN website te krijgen (www.hdn.nl), moet uw Internet browser voorzien zijn van een HDN certificaat.

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Installatie op een stand-alone computer. Installatie. Compad Bakkerij Installatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Installatie op een stand-alone computer. Installatie. Compad Bakkerij Installatie Compad Bakkerij Installatie Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 23 mei 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 16 juli 2012 Definitief Carol Esmeijer Waarschuwingen toegevoegd Inleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Dit stappenplan kunt u gebruiken als u een nieuwe computer heeft aangeschaft om een oude computer te vervangen. Er is een ander document voor de

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Handleiding installatie Hannôt Online (nieuwe omgeving 2011)

Handleiding installatie Hannôt Online (nieuwe omgeving 2011) Handleiding installatie Hannôt Online (nieuwe omgeving 2011) Auteur : Hannot Finance Organisatie : Hannôt Finance Datum : 12 december 2010 Versie : 3.0 Handleiding installatie Hannôt Online 3.0 Pagina

Nadere informatie

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up FerdiWeb Back-up Na aanmelding krijgt u van ons een e-mail met daarin een link naar het back-up programma, die u dient te installeren op de computer waarvan u een back-up wilt maken. Het wachtwoord wordt

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Beheerdershandleiding

Beheerdershandleiding Beheerdershandleiding OpusFlowCRM binnen een NT Netwerk en/of Terminal Server DEZE HANDLEIDING IS NIET BEDOELD VOOR INSTALLATIE OP LATOPS/OFFLINE WERKSTATIONS! OpusFlowCRM is een product van: OpusFlow

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. Ervan uitgaande dat u thuis een standaard Wave kaart gebruikt:

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. Ervan uitgaande dat u thuis een standaard Wave kaart gebruikt: PC-Radio 4.35 thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

WoordenSTART in een netwerk installeren

WoordenSTART in een netwerk installeren WoordenSTART in een netwerk installeren WoordenSTART is een programma voor het jongste kind en behandelt de basiswoorden die beheerst dienen te worden voordat een kind aan het aanvankelijk leesonderwijs

Nadere informatie