1 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 met 4 doeltjes. Vereenvoudigingen. Oefenvormen

WEEK 1 - (AANV) UITSPELEN VAN 1:1 (DRIBBELEN)

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen

poortschietspel vaste afstand

W2-TR 2 L DIEPTESPEL OPBOUW

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN WREEF)

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

Trainingsplan seizoen

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen

Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen

W8-TR1 L STOREN & VEROVEREN

doelschietspel met keeper

WEEK 2 - (AANV) POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

Vormen voor Warming up

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN)

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 2:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels:

2 (+k) tegen 2 (+k) grote doelen

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn

WEEK 1 L POSITIESPEL OBOUW

WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

Trainingsprogramma B-junioren

TEST TRAINING. Teamfunctie Aanvallen. Teamtaak Opbouwen. Speelveldgedeelte Eigen helft. Rol tegenpartij Hoog druk geven op verdediging en middenveld.

W10-TR2 L UITSPELEN 1:1

Trainingsprogramma C-junioren

W13-TR2 L HET SCOREN

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = meter

PROTOCOL WARMING-UP V.V. Sprinkhanen. C junioren

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

HOE GEBRUIK IK DIT SCHEMA? L 1X IN DE WEEK TRAINEN

groep 1 voorfase-wu 1.1 T/M 1.4 / oefenvorm 1.1 t/m 1.13 / partijvorm 1A t/m 1c llen

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Praktijktraining NTK 2014

Week 3 : Storen op Helft Tegenpartij - Nu coachen op het verstoren van de Opbouw van de Tegenpartij -

W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN

groep 2 voorfase-wu 2.1 t/m 2.3 / oefenvorm 2.1 t/m 2.8 / partijvorm 2A t/m 2b llen aanva

Circuittraining voetbal:

WEEK 13 TRAININGEN GEHELE WEEK - HET SCOREN EN RICHTEN

OEFENINGEN HOCKEYPLAN SEIZOEN DEEL 2

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen

Ieder onderdeel duurt ± 13 minuten. Na die 13 minuten wisselen de groepen van oefening.

Teamtaak: Opbouwen; het verbeteren van het passen met de binnenkant voet Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Training Oranje Berlin e.v. Datum: Maandag Speelklasse: Perstatie Klasse E1 -Pupil len Berlijn

Training 1. 1) Warming-up

SAMENSPELEN/POSITIESPEL

SCHOLING -VV REUVER -ZATERDAG 7 JANUARI 2017

Basistechniek 3 1 tegen 1 en 2 tegen 2 41 Pass en trap vormen 68 Positiespel/Partijspel 105 Opbouwen 145 Scoren 181 Storen 218 Doelpunt voorkomen 243

W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW

B. Technische vaardigheden

W1-TR 1 L POSITIESPEL OPBOUW

W5-TR1 L VERDEDIGEN 1:1

Teamfunctie: Aanvallen Oefening 1: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Transcriptie:

Datum : 08-03-205 Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling technisch : tegen alle kanten & ondertal 2 tegen Doelstelling inzichtelijk : Fase, 2 en 3 Bewegingsscholing : Sprong Twee tegen een - stroomvorm Duur: 0 minuten Werken in tweetallen. Uitleg van de oefenvorm Twee aanvallers proberen steeds een verdediger uit te spelen door het maken van de juiste keuze (passen of dribbelen). De verdedigers proberen dit te voorkomen door de bal buiten het vak te krijgen. Wanneer de aanvallers een verdediger passeren komen ze in het tweede vak. Dribbelen ze de bal over de (stippel)lijn in het tweede vak dan krijgen zij een punt. Wanneer het tweetal voorbij de tweede verdediger is, of de bal buiten het vak is geweest, sluiten zij aan bij de andere kant. Na een paar minuten de verdedigers door wisselen, alsmede de tweetallen. Zorg dat iedereen even lang als verdediger aan de beurt komt, en steeds met een andere speler een duo vormt. De spelers houden individueel de score bij. Uiteindelijk komt er een winnaar. Dit zorgt voor stimulans bij de aanvallers, zodat de verdedigers (te coachen spelers) maximaal bevraagd worden. doen met het juiste been.

Oefening 2 2 Bewegingsscholing Sprong Duur: 5 minuten Organisatie Spelers moeten voldoende ruimte tussen elkaar te houden Zet het circuit 2x tot 4x keer uit zodat spelers snel achter elkaar aan kunnen starten en niet lang hoeven te wachten. Algemeen: Lichaamshouding: Borst vooruit, als een BEER Rechte rug, GEEN OPA S Gestrekt lichaam, als een PLANK Hoofd en romp is stabiel, NIET SCHUDDEN Armen controleren, HOUDT DE BAL VAST Armen trekken je hoger de lucht in, ARMEN MEEZWAAIEN Uitleg van de oefening De speler volgt het parcours en omzeilt de obstakels door zich naar de andere kant van de lijn te begeven (90 graden verplaatsing). Oefening 2A - Hinkelen (2x tot 4x) Oefening 2B - Kaatsen (2x tot 4x) Grondcontact: Kort contact, STUITEREN NIET PLAKKEN Kort contact, NIET STAMPEN ALS EEN MUIS Op de voorvoeten bewegen, PUNAISE IN DE HAK

Oefening 3 3 Twee tegen een ondertal 2 tegen + Keeper Duur: 20 minuten (5 x 4 minuten) Afmetingen Breedte van het veld : 5 meter Lengte van het veld: 25 meter Passen: 5 meter tussen pylonen Organisatie Aanvaller speelt bal naar aanvaller 2, die neemt mee door het poortje en speelt hem naar aanvaller 3. Deze neemt mee door volgende poortje en speelt een 2 tegen met de verdediger. Doordraaien achter de bal aan. Aanvallers spelen twee keer 2 tegen. - Aanvallers scoren bij de keeper - Verdediger scoort in het kleine doeltje Coaching De coaching is met name op de verdedigers gericht. Blijf wel scherp op de basisvaardigheden in het passen en meenemen (training en 2). doen met het juiste been Moment herkennen van druk zetten. Dichtzetten van passlijn naar andere aanvaller (Methodisch) - Extra verdediger in laten lopen vanaf andere kant. -Aanvallers bevragen in het maken van juiste keuzes.

Oefening 4 4 Systeemoefening 3 tegen 2 + keeper Duur: 20 minuten Breedte van het veld : 20 meter Lengte van het veld: 30 meter Formaties: 2: K:: - Bij spelhervattingen speelt de trainer een nieuwe bal in bij de aanvallers.. doen met het juiste been Moment herkennen van druk zetten. Dichtzetten van passlijn naar andere aanvaller T - Verdedigers bevragen en helpen met de technisch en tactische aspecten van verdedigen. - Aanvallers bevragen in het maken van de juiste keuzes (weerstand verhogen)

Oefening 5 5 Partijvorm 4 + keeper tegen 3 Duur: 25 minuten Breedte van het veld: 20 meter Lengte van het veld: 40 meter Formaties: K:2:2 2: (TCP) - Bij spelhervattingen start de keeper met de bal. - De aanvallers kunnen een punt scoren door de bal over de lijn van de passingzone te dribbelen, of door een medespeler aan te spelen in de passingzone. Wanneer deze de bal ontvangt in het vak krijgen zij een punt. - Verdedigers bevragen in het verdedigen: verdedigende houding, naar zijkant dwingen en klein maken. - Alleen scoren door dribbel (aanvallers) - Doel neerzetten aan het einde van passingzone. Aanvallers kunnen op drie manieren scoren, verdedigers moeten nog doen met het juiste been. Dichtzetten passlijnen naar aanvallers (en eventueel doeltje). Toevoeging Doordat de aanvallers op twee manieren kunnen scoren, moeten de verdedigers niet alleen de lijn verdedigen. Wanneer de aanvallers te makkelijk scoren is het raadzaam om de aanvallers alleen door middel van een dribbel te laten scoren. Hierdoor komen er veel meer herhalingen van tegen en 2 tegen (ondertal) in het verdedigen naar voren. PASSINGZONE PASSINGZONE