Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN)

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen

groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1 t/m 1.7 / partijvorm 1 llen aanva

2 (+k) tegen 2 (+k) grote doelen

Teamfunctie: Aanvallen Oefening 1: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

D-pupillen 1 TEGEN 1. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

groep 2 WU 2.1 en 2.2 / oefenvorm 2.1, 2.3 en 2.4 / partijvorm 2A en 2B

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN)

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN

Wandelkampioen. Organisatie leeftijd 60 plus Regels:

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4 tegen 4 lang smal veld vereenvoudigingen Oefenvormen

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011

groep 2 oefenvorm 2.1 t/m 2.8 d-pupillen

E-pupillen DRIBBELEN. Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

W2-TR 2 L DIEPTESPEL OPBOUW

groep 1 voorfase-wu 1.1 T/M 1.4 / oefenvorm 1.1 t/m 1.13 / partijvorm 1A t/m 1c llen

1 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 met 4 doeltjes. Vereenvoudigingen. Oefenvormen

groep 2 voorfase-wu 2.1 t/m 2.3 / oefenvorm 2.1 t/m 2.8 / partijvorm 2A t/m 2b llen aanva

G. Het verbeteren van het verdedigen

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

WEEK 1 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

Oefening 1. Druk zetten

Allemaal naast elkaar op de lange zijde van het veld aan de kant van het korfbalveld. Oefeningen tot aan de helft van het veld

DRIBBELEN IN VAK MET KLEINE DOELTJES

W10-TR2 L UITSPELEN 1:1

STARTVORM MET 2,3 OF 4 TIKKERS

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij

D-pupillen VERDEDIGEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Trainingsplan seizoen

WEEK 1 - (AANV) POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 1:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

D-pupillen AANVALLEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Teamtaak: Opbouwen; het verbeteren van het passen met de binnenkant voet Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

SAMENSPELEN/POSITIESPEL

Vormen voor Warming up

Club SVC 2000 Datum:

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen

Trainingsplan E pupillen

PVC Voetbal Werkboek 1 Dribbelen & Richtingsveranderingen JO10- JO11-pupillen. Datum: Juni 2017 Status: Versie 1.0 Auteur: J.M.

Praktijktraining NTK 2014

TEST TRAINING. Teamfunctie Aanvallen. Teamtaak Opbouwen. Speelveldgedeelte Eigen helft. Rol tegenpartij Hoog druk geven op verdediging en middenveld.

Voorbeeldtraining train de trainer augustus 2006

Allemaal Uitblinkers. mini- : pupillllen. spelvormen. voetb. Legenda. Welpenv etbal

Circuittraining voetbal:

D-pupillen. Leeftijdskenmerken

D-pupillen OPBOUWEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

oefening Dit doe je steeds 3 minuten, dan wisselen de spelers elkaar af.

Transcriptie:

Datum : 30-11-2014 Teamfunctie : Verdedigen fase 2, 3 & 4 Doelstelling technisch : Verdedigende houding : Samenwerking tussen de LSP, RSP, CSP, en CAM om druk te zetten in fase 2 Rol tegenpartij : Aanvallen fase 3 & 4 1 5 x 10 meter. 2 organisaties uitzetten. Duur: 15 minuten. Oefening 1A De verdediger speelt de bal naar de aanvaller. De verdediger loopt direct achter zijn bal aan. De aanvaller voert de technische oefening uit De verdediger volgt in verdedigende houding de aanvaller hij pakt de bal niet af De oefening is afgelopen wanneer de bal over de achterlijn is gedribbeld Aanvaller werkt aan techniek Rechterbeen: binnenkant kap, dribbelen, buitenkant kap Linkerbeen: binnenkant kap, dribbelen, buitenkant kap Rechterbeen binnenkant kap, dribbelen, linkerbeen binnenkant kap Techniek: Laag zitten, met de knieën gebogen. worden nadat de voorste eerst aansluit. Tactiek: buitenkant 11 9 Oefening 1B De verdediger speelt de bal naar de aanvaller. De verdediger loopt direct achter zijn bal aan. 1 tegen 1 duel De oefening is afgelopen wanneer de bal over de achterlijn is gedribbeld of de verdediger pakt de bal af en over de lijn dribbelt waar de aanvaller vandaan komt

Oefening 2 2 Bewegingsscholing: Voetenwerk In het moderne voetbal moet je snel, sterk en bewegelijk zijn. Bewegingsscholing is dus een belangrijke training Duur: 5 minuten De speler stapt op lijn, met beide voeten: 1.Start achter de lijn, voorwaarts op de lijn stappen 2.Start aan de zijkant van de lijn, met 2 voeten over de lijn stappen 3.Start aan de zijkant van de lijn, met 2 voeten gekruist over de lijn stappen 4.Start aan de zijkant van de lijn, met 1 voet over de lijn tikken Algemeen: Lichaamshouding: - Borst vooruit, als een BEER - Rechte rug, GEEN OPA S - Gestrekt lichaam, als een PLANK - Hoofd en romp is stabiel, NIET SCHUDDEN Grondcontact: -Kort contact, STUITEREN NIET PLAKKEN -Op de voorvoeten bewegen, PUNAISE IN DE HAK Voetenwerk specifiek coaching: -Armen mee met de bewegingen, ARMEN -Oriënteren tijdens bewegen, HOEVEEL VINGERS STEEK IK OP -Ritme met de armen, RITME BENEN ALS DEUNTJE

Oefening 3 3 1 tegen 1 + K Verdedigen vanaf verschillende kanten. Duur: 16 minuten (4 x 4 minuten) 2 organisaties Organisatie na 4 minuten aanpassen (4x) Veldafmeting: Afhankelijk van vaardigheid spelers: Lengte: 20 tot 25 meter Breedte: 10 tot 12 meter Aanvaller kan scoren op doel met keeper en verdediger kan scoren op een klein doeltje Bij een uitbal, hoekschop, achterbal of doelpunt doorwisselen Na verloop van tijd wisselen team A en team B van rol Wedstrijdje: Team A tegen B allemaal 1 keer verdedigen wie voorkomt de meeste doelpunten, die heeft gewonnen. Verdediger verder weg laten starten Verdediger dichter bij laten starten Techniek verdedigen: Laag zitten, met de knieën gebogen. worden nadat de voorste eerst aansluit.. Tactiek verdedigen:. buitenkant... 1 1 1 1

Oefening 4 4 Systeemoefening K:3 tegen 3 Duur: 20 minuten : 2 x 10 minuten Aanvallers en verdedigers na 10 minuten wisselen 2 keer uitzetten Breedte van het veld : 18 meter Lengte van het veld: 25 meter Formatie: Techniek verdedigen Individuele verdediger: lichaamshouding Laag zitten, met de knieën gebogen. worden nadat de voorste eerst aansluit T 2:1 K:2:1 Bij doelpunten en uitballen speelt de trainer een nieuwe bal in De aanvallende partij kan scoren in het grote doel met keeper De Verdedigers kunnen scoren in de twee kleine doeltjes. Bij een uitbal of corner, zal het spel opnieuw beginnen bij de Keeper Doeltjes meer naar elkaar toe Doeltjes meer uit elkaar zetten Tactiek verdedigen Individuele verdediger: buitenkant. Verdedigers samen: Schuin achter elkaar staan, zodat pass tussendoor niet mogelijk is Onderlinge afstand bewaken 1

Oefening 5 4 Systeemoefening K:6 tegen 7 Duur: 20 minuten : 2 x 10 minuten Aanvallers en verdedigers na 10 minuten wisselen. Breedte van het veld : 5 meter inkorten aan beide kanten. Lengte van het veld: 50 meter. Formatie: 4:3 K:2:3:1 De aanvallende partij kan scoren in het grote doel met keeper De Verdedigers kunnen scoren in de twee kleine doeltjes Doeltjes meer naar elkaar toe Doeltjes meer uit elkaar zetten Techniek verdedigen Individuele verdediger: lichaamshouding Laag zitten met de knieën gebogen worden nadat de voorste eerst aansluit Tactiek verdedigen Individuele verdediger: buitenkant Verdedigers samen: Schuin achter elkaar staan, zodat pass tussendoor niet mogelijk is Onderlinge afstand bewaken 1