1 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 met 4 doeltjes. Vereenvoudigingen. Oefenvormen

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

groep 1 WU 1.1 en 1.2 / oefenvorm 1.1 t/m 1.7 / partijvorm 1 llen aanva

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

DRIBBELEN IN VAK MET KLEINE DOELTJES

TEST TRAINING. Teamfunctie Aanvallen. Teamtaak Opbouwen. Speelveldgedeelte Eigen helft. Rol tegenpartij Hoog druk geven op verdediging en middenveld.

Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen

groep 1 voorfase-wu 1.1 T/M 1.4 / oefenvorm 1.1 t/m 1.13 / partijvorm 1A t/m 1c llen

: Het verbeteren van het kaatsen van de bal, het passen over de grond en het afwerken. Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4 tegen 4 lang smal veld vereenvoudigingen Oefenvormen

DVD D-pupillen oefenvormen

G. Het verbeteren van het verdedigen

W10-TR2 L UITSPELEN 1:1

Praktijktraining NTK 2014

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen

WEEK 13 TRAININGEN GEHELE WEEK - HET SCOREN EN RICHTEN

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij

STARTVORM MET 2,3 OF 4 TIKKERS

Oefening 1. Druk zetten

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011

groep 2 voorfase-wu 2.1 t/m 2.3 / oefenvorm 2.1 t/m 2.8 / partijvorm 2A t/m 2b llen aanva

Ieder onderdeel duurt ± 13 minuten. Na die 13 minuten wisselen de groepen van oefening.

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen

Circuittraining voetbal:

Trainingsplan E pupillen

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Allemaal Uitblinkers. mini- : pupillllen. de oefenvormen voor de jongste voetballers. voetb. Legenda.

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

D-pupillen OPBOUWEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

Techniek Raak de bal in het hart Open staan Kaatsen met verste been Kleine pasjes op de bal maken als de bal onderweg is

Allemaal Uitblinkers. mini- : pupillllen. spelvormen. voetb. Legenda. Welpenv etbal

LES 1. GROEP: 3 t/m 8 VOETBAL. DOELSTELLINGEN:

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

# Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = meter

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn

Training dinsdag Circuittraining EWC/RESIA E-pupillen

W13-TR1 L VERD TS ACHTERLIJN

Trainingsinhoud Coachaanwijzingen Tekening Kaatsen van de bal, passing over de grond onder weerstand 4 tegen 2

SPECIFIEK O8/9. Zo leiden wij op & wij zijn er trots op

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal

OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT

W7-TR1 L POSITIESPEL OPBOUW

Transcriptie:

Aantal spelers : 4 + 2 keeper Datum : 5-2-203 Teamfunctie : Verdedigen Doelstelling : Technisch : Verdedigende houding tegen (alle kanten) : Tactisch : Samenwerking tussen de DM, LVV, LCV, RCV, RVV, LM en RM om kansen te voorkomen in fase 3 en 4 Oefening Basisvaardigheid Duur: 0 minuten Iedereen eigen plek Iedereen eigen bal Uitleg van de oefenvorm Binnennkant-tik Binnennkant- tik vooruit Binnen kant tik-achteruit Zool-tik-draai Rol zijwaarts Accenten Optimale technische uitvoering. (Juiste deel van de voet en de juiste beweging) Verhoog stapje voor stapje de uitvoeringssnelheid. Coach positief op wat goed gaat en stimuleer de speler om steeds een stapje hoger te gaan. Speler kijkt omhoog, om het balgevoel optimaal te ontwikkelen. Techniek Rechte rug Tip! Kijk op de AZ Voetbalschool voor utgebreide uitleg over deze oefenvormen. Klik HIER voor Binnenkant-tik Klik HIER voor Zool-tik-draai Klik HIER voor Rol zijwaarts 9

Oefening 2 2 Bewegingsscholing Voetenwerk Duur van de oefening: 5 minuten Uitleg van de oefening De speler met bal staat in het vak, de verdedigers staan om het vak heen en moeten voorkomen dat de speler met de bal het vak uit kan dribbelen. De bal mag niet stilliggen. De speler met bal krijgt 3 pogingen om punten te scoren, per uit gedribbelde bal krijgt de speler een punt. Techniek: 2 benen gebruiken. Bal kort bij je houden. Dribbel: elke stap de bal aanraken. Omhoog kijken, welk poortje open is. Zak iets door je knieën. Beweeg op je voorvoeten. OPTIMALE UITVOERING VAN DE OEFENINGEN EISEN. Organisatie Er wordt gewerkt in 4/5 tallen. Bij 5 tallen 8 poortjes. Bij 4 tallen 6 poortjes.

Oefening 3 3 tegen + K Verdedigende houding tegen (alle kanten) Duur: 20 minuten (4 x 5 minuten) 2 organisaties Organisatie na 5 minuten aanpassen (4x) Veldafmeting: afhankelijk van vaardigheid Lengte: 30 tot 35 meter breedte: 0 tot 2 meter Aanvaller kan scoren op doel met keeper Verdediger kan scoren op een klein doeltje Bij een uitbal, hoekschop, achterbal of doelpunt doorwisselen -Veld breder maken -Veld smaller maken Man met bal dwingen naar de buitenkant zodat de hoek om op het doel te schieten kleiner word

Oefening 4 4 Systeemoefening 4 + K tegen 5 Duur: 20 minuten (2 x 0 minuten) Breedte van het veld : 30 meter Lengte van het veld: 45 meter Formatie: K:3: 2:3 Aanvallers kunnen scoren op doel met keeper Verdedigers kunnen scoren op twee kleine doeltjes Bij een uitbal, hoekschop, achterbal of doelpunt start het spel weer bij de aanvallers bij de kleine doeltjes. -Veld breder maken -Veld smaller maken - Buitenspelregel (scherper) hanteren Samen de tegenstander vast aan de balkant. De onderlinge afstanden van de verdedigers zo houden dat de steekbal niet gegeven kan worden. Tip! Wisselspelers kunnen ingedraaid worden of in toerbeurt een techniekvorm doen met de assistent trainer.

Oefening 5 5 Partijspel K + 7 tegen 6 + K Duur: 20 minuten (2 x 0 minuten) Formaties: K:4:3 (p.n.v.) K:3:3 (p.n.v.) Normale spelregels, dus ook met buitenspel. Aanvallers en verdedigers kunnen scoren op een doel met keeper -Veld groter maken -Veld kleiner maken - Buitenspelregel (scherper) hanteren Samen de tegenstander vast aan de balkant. De onderlinge afstanden van de verdedigers zo houden dat de steekbal niet gegeven kan worden.