Overzicht: uitgebreide procedure Wabo

Vergelijkbare documenten
Kenniscentrum InfoMil verlenen vergunning/melding

Wat betekent 'Synchronisatie van OLO status door bevoegd gezag'?

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Kenniscentrum InfoMil Bieden van gelegenheid voor het beoefenen van sport in de buitenlucht

Vergunningcheck Wabo/omgevingsvergunning

Kenniscentrum InfoMil Invoer emissiepunten

Kenniscentrum InfoMil Iemand machtigen

Procedure coördinatieregeling Wro

Voorbeelden toepassen Besluit m.e.r.

Ontwerp Omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O

* *

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z

* *

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

* *

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Kenniscentrum InfoMil Resultaten

De vormvrije m.e.r.-beoordeling: vereisten

Activiteit: Het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan.

Ontwerp Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

ONTWERP-BESLUIT TOT INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

Kenniscentrum InfoMil Wachtwoorden

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer

FUIVLb. 30 On /54. Bosma Transport en Opslag B.V. Energielaan ST Heerenveen. Grou, 30 oktober 2018

Onderwerp Datum

Omgevingsvergunning UV/

* *

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Stichting Ons Tweede Thuis de heer P. Ingram Vuurdoornstraat RM AALSMEER. Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

Dit besluit is voorbereid volgens de procedure van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

1.2 Kennisgeving activiteit 1 Milieu

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

* *

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wabo

Bouwfonds Ontwikkeling B.V. Postbus HM Eindhoven. Geachte heer Verschueren,

Kenniscentrum InfoMil Vergunningcheck

* *

* *

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure 8241

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

OMGEVINGSVERGUNNING nr

Een omgevingsvergunning. ontvangen

* *

Op basis van de aard en inhoud van deze aanvraag is volgens de Wet BAG het volgende gebruiksdoel vastgesteld: Logiesfunctie.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V.

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

* *

* *

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Kenniscentrum InfoMil Beheermodule

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit.

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

* * * *

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Wij hebben op 15 oktober 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Beschikking Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning

Kenniscentrum InfoMil Inspectie en handhaving

Stichting Kagiwepi De heer Kemper Postbus AG Nieuw-Vennep. Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Intrekking omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

Aanpak van de vormvrije m.e.r.-beoordeling

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

Aangepaste ligging veiligheidscontour. Onderbouwing lokaal:

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Infomil Wet milieubeheer Algemene wet bestuursrecht Awb, Procedures

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde staten van Limburg. Verzoek wijziging milieuvoorschriften. Haven Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning UV/

Wij hebben op 31 december 2014 een aanvraag voor een omgevignsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning.

C2 Vastgoed B.V. De heer V. in 't Ven H.J.E. Wenckebachweg AS Amsterdam. Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

Ontwerp Omgevingsverguuning (fase 1)

CONCEPT-OMGEVINGSVERGUNNING

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Kenniscentrum InfoMil Energiebesparing bij een sportclub

Infomil Wet milieubeheer Wm-procedures

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

* *

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Uitgebreide procedure

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de hieronder genoemde stukken deel uitmaken van de vergunning:

Transcriptie:

Overzicht: uitgebreide procedure Wabo Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Op deze pagina vindt u een kort overzicht van alle handelingen per procedurele fase voor een vergunning. Het gaat om een omgevingsvergunning waarvoor de uitgebreide procedure van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) geldt. De linker kolom geeft de procedurele fases in de juiste volgorde weer. In de middelste kolom staat de handeling per fase. In de rechter kolom staan de belangrijke termijnen. Voor een meer gedetailleerd stapsgewijs overzicht kunt u de pagina stapsgewijs: uitgebreide procedure Wabo gebruiken. Aanvraag Inhoud De aanvrager ondertekent de. Hij moet bovendien alle belangrijke gegevens overleggen. Indiening De dient men schriftelijk of elektronisch in. Dit moet gebeuren bij burgemeester en wethouders van de gemeente waar de aanvrager het project grotendeels uitvoert. Bevestiging Het bevoegd gezag bevestigt de ontvangst van de en geeft de procedure weer. Aanvraag buiten behandeling laten Het bevoegd gezag kan besluiten de niet te behandelen als daarin iets niet klopt. Verklaring van geen bedenkingen Het bevoegd gezag stuurt het bestuursorgaan dat bevoegd is tot het geven van een verklaring van geen bedenkingen een Overzicht: uitgebreide procedure Wabo 1

exemplaar van de. Ontwerp Kennisgeving Het bevoegd gezag geeft op geschikte wijze kennis van de beslissing op de. Terinzagelegging Het bevoegd gezag legt alle belangrijke stukken ter inzage. Zienswijzen Iedereen kan zienswijzen tegen het ontwerpbesluit naar voren brengen. Beslissing op Reactie op zienswijzen Het bevoegd gezag betrekt bij de beantwoording van de zienswijzen alle belangrijke informatie. Deze beantwoording is een motivering van het besluit. Beslistermijn en beslissing op Het bevoegd gezag besluit normaal binnen zes maanden na ontvangst van de. Het vergaart kennis over de belangrijke feiten en belangen en weegt de belangen af. Binnen 6 maanden Kennisgeving Het bevoegd gezag geeft op geschikte wijze kennis van de beslissing op de. Overzicht: uitgebreide procedure Wabo 2

Terinzagelegging Het bevoegd gezag legt de beslissing op de en de bijbehorende stukken ter inzage. Beroep Inwerkingtreding De beschikking treedt in werking de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een beroepschrift. Beroep De termijn voor het indienen van een beroepschrift door belanghebbenden bij de rechtbank bedraagt zes weken. 6 weken Voorlopige voorziening Een belanghebbende die een beroepschrift indient kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Relevante stukken en verweerschrift Het bevoegd gezag stuurt de belangrijke stukken naar de bestuursrechter en dient een verweerschrift in. Verschijning ter zitting Het bevoegd gezag kan door de bestuursrechter worden opgeroepen. Uitspraak De bestuursrechter doet meestal binnen zes weken uitspraak. Binnen 6 weken Hoger beroep Overzicht: uitgebreide procedure Wabo 3

Hoger beroep De termijn voor het indienen van een beroepschrift door belanghebbenden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State bedraagt zes weken. 6 weken Voorlopige voorziening Een belanghebbende die een beroepschrift indient kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Relevante stukken en verweerschrift Het bevoegd gezag stuurt de belangrijke stukken naar de bestuursrechter en dient een verweerschrift in. Verschijning ter zitting Het bevoegd gezag kan door de bestuursrechter worden opgeroepen. Uitspraak De bestuursrechter doet meestal binnen zes weken uitspraak. Binnen 6 weken Overzicht: uitgebreide procedure Wabo 4

Colofon URL: http://www.infomil.nl/onderwerpen/ruimte/ruimtelijke/wet-algemene/procedures/overzicht/ Datum: 29 januari 2017 Dit is een publicatie van: www.infomil.nl Post Postbus 7007 2280 KA Rijswijk Bezoek Lange Kleiweg 34 Rijswijk is onderdeel van Rijkswaterstaat Leefomgeving van Rijkswaterstaat, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Meer over Rijkswaterstaat Leefomgeving vindt u op www.rws. ( #1)nl/leefomgeving. Meer over Rijkswaterstaat vindt u op www.rws.nl