Kasgroenten! WEEKBERICHT Week AGENDA. Groente op maat!

Vergelijkbare documenten
Wie gaat er mee, Olé..? Op de beurs hebben we het al aangekondigd: we gaan weer een gezellige studiereis organiseren!

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

We hopen op een mooie zomerseizoen en we wensen u veel plezier. Met leuk extra werk, of, een fijne vakantie!

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Profiteer daarom deze week extra van onze weekaanbieding, want dat is een druiven ras dat nog wel zoet en goed van smaak is.

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week 52/

Berlijn. WEEKBERICHT Week AGENDA.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Supermarkt prijsinformatie vanaf heden elke week in ons weekbericht

Hoe, wat, waar en wanneer? Maandag 30 november 2015 Vertrek vanaf Schiphol, verzamelen om uur.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

De lagere temperaturen komen er aan Dit betekent dat we langzamerhand een verschuiving krijgen naar de producten die kenmerkend zijn voor het najaar.

De besteltijden en levertijden blijven hetzelfde, ook factureren wij het biologische assortiment gewoon.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Niet vergeten! Nieuw-Zeeland

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Wij feliciteren nogmaals de Westlandse Tuin en de Lange s Versplein met het winnen van de watermeloenboxen!

WEEKBERICHT Week

De lente is begonnen! WEEKBERICHT Week AGENDA.

Dinsdag 5 mei 2015 wel

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen.

WEEKBERICHT Week

Authentiek of antiek Citrus!

Waar blijft de tijd Plannen maar Wat wil de consument betalen? . geef ze waar voor hun geld

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Groothandel in aardappelen, groenten en fruit

Meteorologische lente Power to the Pieper

Hieronder een greep uit de buitenpresentaties van diverse AGF specialisten

WEEKBERICHT Week

Pasen 2015 De Echte Hollander! Oud en nieuw Mandarijnen

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

WEEKBERICHT Week

PIET EN JANNY HAAKMEESTER

Directie en medewerkers van Postuma wensen u een gezond

Let op! In veel bladen, recepten websites e.d. wordt veel aandacht besteedt aan dit product, waardoor het enorm wint aan populariteit.

Koekoek 2 Postuma in samenwerking met SVO, 3 december 2014 aanstaande maandagmiddag 1 december

Groothandel in aardappelen, groenten en fruit

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

Lente. Nog lang niet! Nog meer leerzaamheden. Interactieve workshop vol inspiratie!

Rol van de groentespeciaalzaak

Kerst 2014 Bestelformulier

Thuis bij ZON! Beschikbaarheid. Volledig beschikbaar. Beperkt beschikbaar. bij productontwikkeling, categorie management, Niet beschikbaar

Groente en fruit beoordeeld Naar de groenteboer, markt of supermarkt?

Al sinds 1954 Uw Groenteman op Maat!!!

Smoothiegoodness De introductie

Marktmonitor Groenten en Fruit Nederland 2012 Consument en supermarktverkoop

Onze heerlijke CHILI CON CARNE. onze topper. tweede bak. Gratis

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

De Groente Proef Quiz

2016 Beïnvloedbare consumenten

Aankoop en consumptie van groenten en fruit door Nederlandse consumenten

TIPS OM EEN GEZOND WEEKMENU OP TE STELLEN

workshop klimaat &energie elektrische boiler

Goed gevulde ERWTENSOEP. heerlijk. per pot 2,49

6.5. Werkstuk door een scholier 1097 woorden 2 maart keer beoordeeld. Keuzeopdracht; Hoofdstuk 6.4, opdracht B; Bron

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit

WEEKBERICHT Week

Advies en verkoop versproducten

Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje

Assortiment AGF de Groot Eindhoven: Panklare groente en fruit

Transcriptie:

Kasgroenten! Ja ja, het seizoen is weer begonnen voor één van de meest bijzondere groenten van het voorjaar: de raapstelen! En dan niet zomaar raapstelen, maar de echte namenia van Peter Hollander! Wat een blijdschap met zo n product! Daarnaast zullen er (bijna) wekelijks weer producten bijkomen uit de kassen. Denk aan: komkommers, spinazie, aardbeien, andijvie, sla, tomaten en ga zo maar even door. Vergeet vooral niet uw klanten te vertellen van deze nieuwe en gezonde producten. Want met het beste uit de kas maakt u het onderscheid en kunt u boven de grijze massa in groente- en fruitland uitstijgen. Dat is wat een echte specialist nodig heeft. Laat uzelf en uw mooie producten zien en laat de mensen erover praten. Succes verzekerd! Groente op maat! Geeft volop nieuwe kansen in uw groenteverkoop. Velen van u hebben zich inmiddels aangemeld naar aanleiding van de aankondiging in ons vorige weekbericht, maar er zijn er ook nog velen die dit nog niet hebben gedaan. Voor deze personen willen we het nogmaals onder de aandacht brengen, want het biedt u echt een kans! Een kans op meer klanten! Een onderscheidend product van de supermarkt en uiteindelijk meer omzet met een goede bruto marge. Dus AFG-specialist u moet zich bijna wel aanmelden! De eerste voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op maandag 22 februari 2016 vanaf 19.30 uur bij de groothandel, maar er komen nog meer data en ook op meer centrale locaties. Wij stellen uw suggesties voor de volgende locaties en/ of data erg op prijs. Wij willen graag met u verder, dus geef ons deze avond uw tijd en aandacht en wij zullen u zeker niet teleurstellen. WEEKBERICHT Week 7 2016 Postuma AGF Spoorstraat 47 8271 RG IJsselmuiden T +31 (0)38 337 00 99 F +31 (0)38 332 26 10 E agfinfo@postuma.nl www.postuma.nl AGENDA 14 februari 2016 Valentijnsdag 22 februari 2016 Vanaf 19.30 uur Voorlichtingsbijeenkomst Groente op maat

Consumentenwensen Steeds vaker krijgen we het geluid dat er behoefte is aan een kleiner kropje sla. Waar de sla vroeger niet zwaar genoeg kon zijn verandert dit en het zou vreemd zijn om daar niet op in te spelen. We hebben best wel lopen denken hoe je dan zo n 2 persoons krop sla moet gaan noemen en dat is eigenlijk best wel lastig. Wat lang kwam was; kleintje-sla, 2P sla (leuk, maar in het Engels weer heel vreemd) en we kwamen uiteindelijk uit op de naam: jonge sla. We krijgen deze regelmatig binnen van onze sla teler, met 8 kroppen in middel eps. En eerlijk is eerlijk, het ziet er mooi uit en voor met name de kleinere huishoudens een heel leuk hanteerbaar kropje sla. Dat dan ook gewoon op kan gaan en men niets hoeft weg te gooien. Want als een consument ergens een hekel aan heeft, dan is het wel weggooien, logisch toch? Maar hoe wij het noemen is niet zo belangrijk! Hoe u uw klant adviseert en bedient met lekkere frisse groente in de juiste proporties is het punt. Dat is ook een onderdeel van uw vakmanschap en als ook de kleinere huishoudens zich bij u thuis kunnen voelen dan is dat alleen maar beter voor de toekomst. En daar werken we met z n allen aan! Eerste Beekers Berries Lambada aardbeien geoogst Sinds 1997 worden de vol rode Lambada aardbeien met hun heerlijke aroma en excellente smaak door Beekers Berries geteeld volgens een beproefd concept waarin zorg en toewijding centraal staan. Elk jaar stromen in januari alweer de mails van de vaste schare aardbeienfans binnen bij Beekers Berries. Allemaal kijken ze uit naar de komst van die ene bijzonder lekkere aardbei met koninklijke allure: de Lambada aardbei. Hebben de eerste klanten bij u als groente- en fruitspecialist ook al gevraagd naar een heerlijk bakje Lambada aardbeien? Dan hebben we goed nieuws: het was even wachten, maar inmiddels zijn de eerste Lambada 's alweer geplukt en verkrijgbaar bij Postuma AGF.

Wees uniek, uitdagend, oprecht, trots en uzelf Doe mee met Groenteman met Ster De titel van deze oproep om u aan te melden voor Groenteman met Ster, komt letterlijk uit de mond van Cees van den Berg, succesvol slager van de Vleeschouwerij in Zetten. In een interview dat onlangs in het ADN magazine stond gaf Cees aan waarom groentemannen mee zouden moeten doen aan Groenteman met Ster. Er zijn verschillende redenen en deze kun je in het interview met Cees teruglezen op de homepage van www.agfdetailhandel.nl onder de titel Niet zeggen, maar doen! Op de vraag welke bezwaren kun je uit de weg ruimen, gaf hij het volgende antwoord: Van ondernemers hoor ik wel het volgende bezwaar om mee te doen: als ik meedoe, moet ik dit en dat eerst allemaal gaan veranderen. Maar dit hoeft helemaal niet. Je moet meedoen zoals je nu je bedrijf leidt, zoals nu je bedrijf is. Je hoeft je niet te vergelijken met andere bedrijven, je wordt middels de verkiezing beoordeeld op jouw bedrijf, jouw bedrijf dat uniek is en waar jouw unieke, eigen gedachten achter zitten. En dat kan voor een bedrijf in Groningen weer heel anders zijn dan voor een bedrijf in de Randstad, maar beide net zo succesvol. Het is belangrijk dat je je bewust bent van de kernwaarden van jouw bedrijf. Dat je weet waar je voor staat. Waarom de consument naar jou toekomt en deze pijlers regelmatig evalueren. ALS ONDERNEMER MOET JE MET EEN ORIGINEEL VERHAAL KOMEN: UW EIGEN VERHAAL! Ga de uitdaging aan met jezelf! Weet waar je staat, investeer, luister naar deskundigen, luister naar je medewerkers en doe het samen, dit is de slotconclusie die we kunnen trekken na het enthousiaste verhaal van Cees. Wil je meer informatie over de verkiezing Groenteman met Ster? Neem dan een kijkje op www.groentemanmetster.nl. Je kunt je daar ook direct aanmelden. Bellen kan natuurlijk ook: (070) 351 21 06. Aanmelden kan nog tot 15 maart 2016.

Vol Smaak! Een ruime week geleden hebben we met de klanten, welke aangesloten zitten bij de Vol Smaak groep de boomgerijpte gevlogen mango s in de actie gehad. Op moment van bedenken en overleggen van deze actie kreeg ik al gelijk een paar reacties. Jemig wat duur, voor dat geld verkoop je ze toch niet? Heb je een foutje gemaakt? Of, we hebben toch al een goede en lekkere mango ready to eat en anders die goedkope? Enerzijds terechte reacties. De andere kant, deze mango s hebben zoveel onderscheidende kracht, de ultieme smaak, dat ze toch ook iets meer mogen kosten? Ik heb ze nog niet eerder verkocht, kregen we ook wel eens te horen. Samen met de flyer en ons verkoopteam zijn we er vol achter gaan staan en geprobeerd u er van te overtuigen om samen met uw team erachter te gaan staan, want hiervoor bent u namelijk specialist! Een collega omschreef het perfect, in de zomer heb je toch ook een greenery c.q. kleinere aardbei en luxe Polderkoninkjes? De reactie van zijn klant was veelzeggend; Doe maar een paar dozen. Wij zijn ons er ook van bewust dat er geen grote aantallen verkocht worden van zo n exclusief product, maar dat is ook niet nodig. Want exclusief is het en uw klant zal nooit teleurgesteld zijn over de aankoop! Ze vinden ze alleen bij de u, de AGF specialist. Waarom dit in uw assortiment hoort? Omdat het een waanzinnige smaaksensatie is. Het is natuurlijk belangrijk en leuk om zo nu en dan producten te verkopen waar je massa s van kunt verkopen, producten te hebben waar je op basis van prijs klanten trekt. Ik vind het nog leuker om de reactie te krijgen die wij die week kregen. De mail van deze klant geeft mij in ieder geval een kick! Heb vandaag 5 mensen met een twinkeling in hun ogen gehad, werkelijk waar, ze vertelden mij dat hun kinderen van de mango smulden, men proefde duidelijk verschil... YES DAT IS WAT WE WILLEN! Wekelijks, eigenlijk dagelijks zijn wij op zoek naar zulke producten voor u, de één is bekender dan de ander, maar we komen ze tegen en we bieden u ze aan. Komt u het bijvoorbeeld op vakantie of elders tegen laat het ons weten, want voor zulke producten bent u specialist en wij de groothandel voor de AGF specialist! Zo verschenen afgelopen week weer de Lambada aardbeien in ons assortiment, de raapstelen van Hollander, de Muskaat druiven Hoekstra, allemaal producten waar je WOOW tegen zegt! De uniek smaak, de unieke kwaliteit! Producten tegen een relatief gezien hogere prijs maar allemaal producten waar u klanten in de winkel kunt krijgen met die twinkeling in hun ogen! De citrusgroep laten we dan nog buiten beschouwing, want ook daar liggen zulke kansen die we met z n allen heel goed benutten. Een paar onderscheidende voorbeelden en volop beschikbaar binnen ons assortiment; de Clementine Or mandarijnen van Jaffa, de Tango s van Filosofo, de Cordero s en binnenkort de Portugese Navels! We gaan wat dat betreft de goede tijd van het jaar weer in, vele van dit soort producten zullen volgen. Eén ding is mij duidelijk geworden, durf ook het luxe te presenteren, betrek het volledige team, laat ze proeven en vertel het verhaal, want u bent de ambassadeur van ons vak! Veel succes. Team Postuma Omzetindex: Wij zetten in op ongeveer 90 punten. Zonder strijd geen overwinning

Prijsvergelijking tussen Albert Heijn en Jumbo Deze prijsvergelijking is bedoeld om inzicht te geven in de prijzen van de supermarkt Prijzen Albert Heijn Prijzen Jumbo Datum 12 februari 2016 Datum 12 februari 2016 ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS Bloemkool Per stuk 1,99 Bloemkool Per stuk 1,89 Spruiten 500 gram 0,79 Spruiten 500 gram 0,79 Broccoli 500 gram 0,99 Broccoli 500 gram 0,89 Sperziebonen BONUS 500 gram 0,99 Sperziebonen 500 gram 1,79 Sla Per krop 0,89 Sla Per krop 0,85 IJsbergsla Per krop 0,89 IJsbergsla Per krop 0,75 Bospeen BONUS Per bos 0,99 Bospeen Per bos 1,39 Prei BONUS 3 stuks 0,99 Prei Per stuk 0,36 Venkel Per stuk 0,99 Venkel Per stuk 0,99 Witlof BONUS 4 stuks 1,29 Witlof 500 gram 0,89 Elstar In zak 1500 gram 1,99 Elstar Los Kilo 1,29 Verpakt 1500 gram 1,89 Jonagold 1000 gram 0,99 Jonagold Kilo 1,39 Conference 8 stuks in zak 1,49 Conference Kilo 1,39 Druiven wit (pitloos) 500 gram 2,49 Druiven wit (pitloos) 500 gram 1,99 Druiven rood (pitloos) 500 gram 2,79 Druiven rood (pitloos) 500 gram 2.69 Hutspot 500 gram 1,00 Hutspot Kilo 1,49 Kilo 1,69 Boerenkool 500 gram 1,89 Boerenkool 500 gram 1,49 Andijvie gesneden 400 gram 1,49 Andijvie gesneden 400 gram 1,43 Rode kool Biologisch Per stuk 0,99 Rode kool Biologisch Per stuk 0,99 Mandarijnen Net 1 kilo 2,39 Mandarijnen Net 1 kilo 1,99 Perssinaasappelen 2 kilo 2,79 Perssinaasappelen Net 2 kilo 1,99 Handsinaasappelen Net 2 kilo 1,99 Handsinaasappelen Net 2 kilo 2,29

Breng de warmte weer in huis... De komende week is een hele koele. Dan kunnen wij met deze heerlijke gloedvolle producten de sfeer tijdens de maaltijd beïnvloeden. Daarom deze week heerlijke stoofperen, de allerbeste! Want wie kent de Gieser Wildeman nou niet?! De hele week: Gieser Wildeman, per kilo Maat 70/80 Maat 60/70 Vitamines De griepgolf is hardnekkig, veel mensen die behoefte hebben aan extra vitamines. Wat is er dan beter voor uw weekaanbieding dan de lekkere Franse kiwi s van Oscar. U kent ze, beter vindt u ze nergens! En nog voordelig ook! De smaak van deze Franse kiwi uit het topsegment is zoeter dan het zusje uit Italië van o.a. Zespri en bovendien heeft ze veel minder last van een harde (witte) kern. De hele week: Franse KIWI, merk Oscar, 10 kilo maat 30 (ca. 100st.)

Vers gesneden, lekker zacht! SNIJBOONTJES Roasted chicken salade met perzik 2500 cc 250 cc (per 6 bakjes in fust) 375 cc (per 6 bakjes in fust) Stamppot hete bliksem met rundersucade 2500 gr 500 gr (per 4 bakjes in fust) 700 gr (per 4 bakjes in fust) Uiensoep met spek 500 cc (per 6 bekers in fust) 1000 cc (per 5 bekers in fust)