De lagere temperaturen komen er aan Dit betekent dat we langzamerhand een verschuiving krijgen naar de producten die kenmerkend zijn voor het najaar.

Vergelijkbare documenten
Wie gaat er mee, Olé..? Op de beurs hebben we het al aangekondigd: we gaan weer een gezellige studiereis organiseren!

We hopen op een mooie zomerseizoen en we wensen u veel plezier. Met leuk extra werk, of, een fijne vakantie!

WEEKBERICHT Week

Profiteer daarom deze week extra van onze weekaanbieding, want dat is een druiven ras dat nog wel zoet en goed van smaak is.

Niet vergeten! Nieuw-Zeeland

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Wij feliciteren nogmaals de Westlandse Tuin en de Lange s Versplein met het winnen van de watermeloenboxen!

De besteltijden en levertijden blijven hetzelfde, ook factureren wij het biologische assortiment gewoon.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Hoe, wat, waar en wanneer? Maandag 30 november 2015 Vertrek vanaf Schiphol, verzamelen om uur.

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week 52/

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Dinsdag 5 mei 2015 wel

WEEKBERICHT Week

Supermarkt prijsinformatie vanaf heden elke week in ons weekbericht

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Kasgroenten! WEEKBERICHT Week AGENDA. Groente op maat!

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Pasen 2015 De Echte Hollander! Oud en nieuw Mandarijnen

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Berlijn. WEEKBERICHT Week AGENDA.

Waar blijft de tijd Plannen maar Wat wil de consument betalen? . geef ze waar voor hun geld

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Marktmonitor Groenten en Fruit Nederland 2012 Consument en supermarktverkoop

10 Groene Smoothies Recepten

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

WEEKBERICHT Week

Directie en medewerkers van Postuma wensen u een gezond

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

WEEKBERICHT Week

De lente is begonnen! WEEKBERICHT Week AGENDA.

januari Z M D W D V Fruit: Appelen, Bananen, Citroen, Mandarijnen, Mango, Peren, Sinaasappelen Dit is een product van SaskiaVanOmmen.

Al sinds 1954 Uw Groenteman op Maat!!!

Gezondheid & Voeding

Meer recepten vindt u op Groenesmoothie.eu

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

Rol van de groentespeciaalzaak

Let op! In veel bladen, recepten websites e.d. wordt veel aandacht besteedt aan dit product, waardoor het enorm wint aan populariteit.

De Nationale. Smaaktest 2009 Docentenhandleiding. Groep 1 t/m 4. Beste leerkracht, Tot culi, tot smaak. Wat is Smaaklessen? Wat is SchoolGruiten?

Hieronder een greep uit de buitenpresentaties van diverse AGF specialisten

WEEKBERICHT Week

Kerst 2014 Bestelformulier

Wat weet je al over groenten en fruit? Test jezelf

PIET EN JANNY HAAKMEESTER

Smoothiegoodness De introductie

Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje

Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders

Verdiepingsopdrachten challenge 3: Watermeloenspektakel

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen

Aankoop en consumptie van groenten en fruit door Nederlandse consumenten

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Ketenmangement Bloemen

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten:

Koekoek 2 Postuma in samenwerking met SVO, 3 december 2014 aanstaande maandagmiddag 1 december

assortiment bewerkt salades, mixgroenten, slamixen, rauwkosten

Authentiek of antiek Citrus!

Salades uit eigen keuken

HCI opdracht Robin van Kooij Klas Zee Papabubble. Papabubble s Piñata fabriek. Annotaties: Papabubble s Piñata fabriek.

Thuis bij ZON! Beschikbaarheid. Volledig beschikbaar. Beperkt beschikbaar. bij productontwikkeling, categorie management, Niet beschikbaar

De Nationale. Smaaktest t/m 4. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

WEEKBERICHT Week

Goed gevulde ERWTENSOEP. heerlijk. per pot 2,49

Advies en verkoop versproducten

Transcriptie:

Bedankt! De ontwikkelingen gaan gewoon door. Vanaf a.s. maandag starten we een nieuwe route op, met een nieuwe auto (nr 4!). Dit hebben we niet alleen aan ons zelf te danken. Daarom willen we ook onze vaste en trouwe klanten bedanken voor de adviezen en meningen die men communiceert met collega s. Mede daarom komen andere ondernemers naar ons toe en kunnen we deze investering doen. Wij zijn er blij mee en zullen ons best doen al het gestelde vertrouwen te kunnen waarmaken. In uw agenda! 29 en 30 september vindt de AGF-beurs plaats in Houten. Reserveer deze datum in uw agenda. Meer nieuws volgt binnenkort, o.a. aan de hand van ons weekbericht. Moeizame groenten Er is een te kort aan groente en dat merk je aan de prijzen. De oorzaak is de enorme schommeling in het weer. Dit gebeurt niet alleen regionaal of landelijk, maar feitelijk in heel Europa. Op internet leest u de nodige problemen, ook in de landen om ons heen. Gisteren sprak de media nog van een bladgroentetekort in Italië. U kunt op de volgende link klikken, mocht u hier meer over willen lezen: http://www.agf.nl/artikel/29905/in-italië-tekort-aanbladgroenten?utm_campaign=nieuwsbrief&utm_source=3-9-205 Het zal enige tijd kosten om alle productie weer op orde te krijgen. Een ding is zeker; het betreft (lang) niet alle groenten, maar veel soorten kampen met problemen en voor sommige soorten hebben deze omstandigheden juist positieve effecten. Speel daar vooral op in. Als specialist kunt u altijd wel een groente uitlichten om u mee te profileren. De lagere temperaturen komen er aan Dit betekent dat we langzamerhand een verschuiving krijgen naar de producten die kenmerkend zijn voor het najaar.

Boerenkool is hier een voorbeeld van. Sinds deze week hebben wij weer gesneden boerenlool in het assortiment. We proberen hier een voorraad mee te houden, wat nog erg lastig is aan het begin van het seizoen. Als u het product voor 7 uur bestelt, heeft u de hogere leverzekerheid. Voor u gelezen Jus d'orange duurder Overheid verhoogt belasting op sappen De belasting op frisdrank als jus d'orange gaat met 30 miljoen euro omhoog. Dat blijkt uit Prinsjesdagstukken in handen van RTL Nieuws. Frisdrank leverde de staat vorig jaar nog 24 miljoen euro op. De 30 miljoen zou een stijging van 5% betekenen. Opmerkelijk is dat vooral de belasting op water en sap omhoog gaat, zodat die gelijkgetrokken wordt met de veel hogere belasting op cola en andere softdrinks. Toekomst of winstpakker: AH-box duurder dan losse ingrediënten DOETINCHEM Albert Heijn legt een forse opslag op de inhoud van de eerste Allerhande Box. De losse ingrediënten zijn zo n 4 goedkoper dan de complete box. Dat blijkt uit een prijsmeting die Distrifood uitvoerde op AH.nl. De afzonderlijke ingrediënten die worden geleverd in een vierpersoons Allerhande Box kosten gezamenlijk ruim 35 als deze online worden besteld bij AH. De box voor vier personen kost 49. Factoren Albert Heijn laat via woordvoerder Els van Dijk weten dat het prijsverschil te verklaren is door diverse factoren. De Allerhande Box is meer dan alleen de ingrediënten. Wij verzamelen de boodschappen voor consumenten en met de bijgeleverde recepten geven wij ze inspiratie. Daarnaast zit van elk product exact de juiste hoeveelheid in de box en zitten er producten in die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Bovendien bezorgen we de box gratis. Verpakkingsgrootte Van de ingrediënten uit de eerste Allerhande Box is er echter slechts één dat niet rechtstreeks te bestellen is: cupjes met soja-gember-sesamdressing. Alle andere producten, in de meeste gevallen zelfs in exact dezelfde verpakkingsgrootte, zijn rechtstreeks te bestellen via AH.nl. Alle recepten zijn eveneens via AH s website terug te vinden.

Prijsvergelijking tussen Albert Heijn en Jumbo Deze prijsvergelijking is bedoeld om inzicht te geven in de prijzen van de supermarkt. Prijzen Albert Heijn Prijzen Jumbo Datum 3 september 205 Datum 3 september 205 ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS ARTIKEL TOEVOEGING STUK/KILO PRIJS Bloemkool Per stuk,59 Bloemkool REKLAME Per stuk 0,79 Bleekselderij Per stuk,39 Bleekselderij Per stuk,29 Broccoli 500 gram 0,89 Broccoli 500 gram 0,79 Komkommer Per stuk 0,89 Komkommer Per stuk 0,89 Courgette Per stuk 0,59 Courgette Per stuk 0,49 Champignons 250 gram 0,79 Champignons 250 gram 0,75 Sperziebonen 500 gram 0,99 Sperziebonen 500 gram 0,99 Sla Per krop 0,79 Sla Per krop 0,75 IJsbergsla Per krop 0,79 IJsbergsla Per krop 0,75 Bospeen Per bos,9 Bospeen Per bos,9 Witlof Kilo,88 Witlof Kilo,78 Andijvie kilo,58 Andijvie Kilo,58 Elstar Kilo 2,59 Elstar Kilo 2,59 Conference Kilo,99 Conference Kilo,79 Chiquita bananen Kilo,89 Dôle bananen Kilo 0,99 Kiwi groen Kilo 3,98 Kiwi groen Kilo 3,78 Aardbeien 400 gram 3,49 Aardbeien 400 gram 3,29 2 X 500 Druiven wit BONUS 2 e GRATIS gram 2,9 Druiven wit REKLAME 500 gram,69 Druiven blauw 500 gram 2,79 Druiven blauw REKLAME 500 gram,69 Galia meloen Per stuk,99 Galia meloen Per stuk,69 Cantaloupe Per stuk 2,29 Cantaloupe Per stuk,99

Bouwen aan uw onderneming Misschien een wat onwennige kop in de groentebranche: bouwen aan uw onderneming, maar veel AGF ers zijn zo verknocht en één met hun bedrijf dat ze het altijd hebben over hun markt of hun winkel. Natuurlijk zit daar een stukje charme en warmte in. Een schaars goed in de huidige cultuur van onpersoonlijkheid, waarvan online shoppen een exponent is. Ik zie dit als een van de USP s van de toekomst voor de vers-specialist. Voor degenen die het niet (meer) weten; USP staat voor uniek sale/verkoop point/ argument. Heel vrij vertaald; wat kunt u uw klanten bieden, wat een ander niet kan! Bij u voelt de klant zich, als het goed is, nog persoonlijk gekend en is er een menselijke relatie, een groot goed! Maar nu even verder over het bouwen aan uw onderneming. Ik merk duidelijk dat er in de laatste maanden een kentering gaande is in het uitgavenpatroon van de consument. En dan heb ik het niet over de betere cijfers van de woningmarkt, maar over de groeiende bestedingen bij de AGFspecialisten. De consument kiest steeds nadrukkelijker voor kwaliteit, gezondheid en een stukje verantwoord gemak. Veel AGF-specialisten die ik spreek praten over hogere omzetten en in veel gevallen ook over meer klanten per week. Dat zijn geluiden die we de laatste 5-8 jaar doorgaans niet hebben gehoord en dat biedt zeer veel perspectief. Hoe zorg je er voor dat je zo optimaal mogelijk kunt profiteren van deze ontwikkelingen, die met een beetje geluk de tendens voor de komende jaren gaan worden. Welnu, ik denk dat het gezegde de eerste klap is een daalder waard ook geldt in de huidige situatie. Wie nu het eerst inspeelt op wat de consument zoekt en waar ze geld aan willen besteden, zal het meest gaan profiteren van de nieuwe kansen. Hoe doe je dat? Door te bouwen aan je onderneming! Concreet gezegd: ga na of u naast uw leuke scherpe reclames wel alle producten in huis heeft die de consument bij u zou willen kopen. Wat is hot? Gezondheid, dat is het verkoopargument voor de komende jaren. Gezondheid verkoopt. U hoeft de tv of radio maar aan te zetten en het gaat er over. Dus alleen gezondheid is niet het hele verhaal wat u de klant te vertellen heeft. Nee u heeft naast dat uw producten de gezondste zijn, nog twee dikke verkoopargumenten (USP s): Uw gezondheid is ook nog eens heel smakelijk (VOL SMAAK is in deze trend zeer goed bruikbaar.) 2 Uw gezondheid is vaak kant en klaar in te nemen, niet met allerlei E-nummers houdbaar gemaakt, die de gezondheid weer schaden. Vers van vandaag, zoals dat eens heel mooi is verwoord door een van uw gerenommeerde collega s. Dat zijn de twee echte USP s die u kunt koppelen aan gezondheid en die u van de daken mag schreeuwen! Maar ik kom toch nog even terug op het bouwen aan uw onderneming. Wees kritisch richting uzelf. Stel uzelf de vraag of u uw klanten niet meer zou kunnen bieden dan wat u nu doet in het licht van de twee genoemde USP s Kijk eens kritisch rond in uw bedrijf op gebieden als kwaliteit van uzelf en eventueel van medewerkers, scholing, materiaal (marktwagen/winkelinterieur en

koelingen in uw verkoopruimte), verpakking (zowel de uitstraling als het milieuaspect), communicatie, assortimentsverbreding, etc. De consument kiest nadrukkelijk voor kwaliteit in gezondheid. Doet u dat ook? Omzet index; Het goede najaarsweer lijkt stand te houden in de volgende week, dus willen wij ook stand houden met 5 punten. Overdenkertje; een zaak zonder USP is als een eendagsvlieg.

Acties van de week! Veld Vers! Onze prei komt voor een groot deel van onze vaste teler Smits. Uitstekende prei en het is een mooie groente om een actie mee te plannen als het een beetje herfstachtig wordt. Natuurlijk hopen we dat niet, maar het ziet er wel een beetje naar uit. Dus maak van de nood een deugd en maak een mooie groente actie: De hele week: Veld verse Hollandse PREI, Vitamines! Als de consument z n draai weer heeft gevonden en als alles weer loopt zoals normaal, komt gezond voedsel ook weer aan de orde. Daarbij hoort absoluut een goed glas versgeperste sinaasappelsap! U weet dat u bij ons een royale keus heeft op citrusgebied. Deze week stellen wij u voor om de uitstekende perssinaasappelen van Deona voor een aanbieding te gebruiken. De sinaasappel bevat veel sap en is zwaar gepakt! De hele week: Zuid Afrika Valencia late van Deona, maat 05 Rauwkost-Tauge salade 2500 cc 250 cc (per 6 bakjes in fust) 375 cc (per 6 bakjes in fust) Macaroni met tonijn en courgette, overgoten in kaassaus 2500 gr 500 gr (per 4 bakjes in fust) 700 gr (per 4 bakjes in fust) Zeeuwse Vissoep 500 cc (per 6 bekers in fust) 000 cc (per 6 bekers in fust) Vers gesneden Roerbak-Special: Italiaanse roerbakgroente 400 gram - Diverse soorten roerbakgroenten - Snijboontjes, lekker mals! - Diverse gewassen slasoorten - Diverse slaschotels - Boerenkool, het is er weer!