Een gezellige beestenbende

Vergelijkbare documenten
Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde

De dieren in de dierentuin bereiden zich voor op het Kerstfeest. Mevrouw Nijlpaard neem nog even een bad voordat ze aan het kerstdiner gaat en meneer

Wat is hij nou onhandig! Eindelijk krijgt hij een lucifer aan.

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

LYRICS EP1 BEGRIJP ME NIET VERKEERD

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend?

Mamma vliegt steeds hoger.

Kioki op ontdekking is geschreven in Vlaamse Gebarentaal (VGT). We kozen er bewust voor om Kioki op ontdekking niet te ondertitelen, zo komt de

inh oud 1. Dieren in de winter 2. De egel 3. De vleermuis 4. De eekhoorn 5. De merel 6. De ree 7. De pad 8. Het lieveheersbeestje 9.

inhoud 1. Ontdek 2. Insecten 3. Een hart klopt 4. Het spoor 5. De magneet 6. Zie ik dat wel goed 7. Filmpje Pluskaarten Bronnen en foto s

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

inhoud blz. Vleugels 3 1. Zweven 4 2. Vleugels om te zwemmen 5 3. De boemerang 6 4. Vogels op de grond 7 5. Het geheim van vliegen 8 6.

1 De vijfde kleur is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure


Storm in het bos. Storm in het bos. Isabel Versteeg Storm in het bos

Kijk voor de gratis digibordles op rianvisser.yurls.net

Thom de dino vriend. Lize Ippel

mei 2014 vanaf 4 jaar tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof Vogeltje, vogeltje - BVP Hint Music 2014

Eerste druk, maart Monique van Stenus

inhoud 1. Kom jij uit een ei? 2. Dieren uit een ei. 3. Vogels 4. Vissen 5. Insecten 6. Spinnen 7. Reptielen 8. Kikkers en padden 9.

2015 Saskia Stoker (tekst), Jurriaan Gorter (tekeningen)

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel

inhoud 1. Oren 2. De vleermuis 3. De olifant 4. De uil 5. De dolfijn 6. De postduif 7. De tijgermot 8. De kat 9. De hond 10. Filmpjes Pluskaarten

Dingetjes I. Kleuter-kabouters

Voor kleine bosbewoners. overal...

Licht Een vertelling

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9.

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :)

Dracula maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen.

inhoud Herfst 1. Het weer 2. Overal blad 3. Zaden 4. Paddenstoelen 5. De eekhoorn 6. De egel 7. Insecten 8. Vogels op reis 9. Filmpje Pluskaarten

inhoud 1. Voeten en poten 2. De olifant 3. De vlieg 4. De uil 5. De sprinkhaan 6. De giraf 7. De struisvogel 8. De gekko 9.

inhoud De oude eik 1. In het park 2. De delen van de eik 3. Herfst 4. Dieren helpen de eik. 5. Winter 6. Lente 7. Rupsen 8.

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Auditieve oefeningen - dierentuin. Hakken en plakken

NME-leerroute Aarde, lucht en water

Heintje en de minpins

inhoud blz. 1. Huisdieren 3 2. De hond 5 3. De kat 6 4. De witte muis 7 5. De goudvis 8 6. Het konijn 9 7. De cavia De tamme rat 11 9.

De wonder- baarlijke Merlijn

Het feest van de olifant

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne ***********

Raar, maar waar! Natuur Na

ZEGENGEBEDEN. Ik zegen je ogen, opdat jullie met hartelijke ogen elkaar zouden benaderen en blijven dragen.

Lesactiviteit 2.1 Aanpassingen vogels algemeen en die van kusttrekvogels

Circus Hagelslag. Geschreven door Jean Diederen

Een MONSTER. om Mij. heen

inhoud Zee, strand en duin 1. Zand 2. Zon en wind 3. Het duin 4. Dieren in het duin 5. Eb en vloed 6. De jutter 7. Schelpen 8.

0 De magische deur is het 7 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

Dan pakt Peter met een glimlach het toestel op. Hallo? O, mijn god mijn god, klinkt een vrouwenstem.

inhoud blz. 1. Soorten 3 2. Zo herken je een insect 4 3. Insecten en hun jong 6 4. Vijanden Meer insecten Filmpjes 15 Pluskaarten 16

Het Verloren Ei. Geschreven door. Judie McEwen Illustraties van. Dick Rink

" " " " " " " " " " "

Werkstuk groep 5 en 6

Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Kind, Ik blijf altijd bij je

Het wordt licht. Genesis 1:1-5

Luister naar het lied en lees mee met de tekst. Kies telkens het juiste woord.

Hans de Beer. Het grote boek van Kleine IJsbeer. Tien avonturen met Lars. De Vier Windstreken. Hans de Beer. avonturen

Duikelaartje de Dolfijn

inhoud blz. Inleiding 1. Twee hoofdsoorten 2. Echo 3. Huid en vleugels 4. Jonge vleermuizen 5. Vleermuizen in Nederland

Evelien van Dort. Evelien van Dort. Ron lacht naar Hanne en Hanne lacht. blij terug. Ze voelt zich helemaal te gek. Hockey is echt leuk!

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin

1 De derde kleur is het 4 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure

Lees alle Flip Fiasco-verhalen! Flip Fiasco Oeps Flip Fiasco Wat nu weer? Flip Fiasco Nog een keer

Onzin. Vladimir kan niet slapen.

Werkstuk groep 6. Omdat dit je eerst werkstuk is, wordt je een handje geholpen: Alles wordt stap voor stap beschreven. Succes! A. Kies je dier.

Emma Leads. Hope & Faith. Ambilicious Breda Kalmthout

Bijlagen. bovenbouw / 1. Inhoud

Ik ben de voet, en ik loop heel goed.

Paul van Loon. Weerwolfnachtbaan. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Heleen slaat het boek dicht. Vanavond komt er niets van lezen, haar gedachten dwalen steeds af.

Bij de oude eik! glimlacht die. Op de plaats waar volgens de legende de geesten van de gehangen schurken tijdens de midzomernacht komen rondspoken...

12

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

Zack gaat zo op in zijn avontuur dat hij de rivier onder zich niet opmerkt. Plotseling stopt Mistral met blazen. Zack tuimelt naar beneden.

ANNIE - SCENE 1 (slaapzaal)

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND

inhoud 1. In de lucht 3 2. Ik zweef 4 3. Een sigaar in de lucht 5 4. Brand! 6 5. In de luchtballon 7 6. Landen op water 8 7. Op reis 9 8.

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis

Pannenkoeken met stroop

HEC LEEMANS. Megamoppenboek

inhoud 1. Staarten 2. Weg vlieg! 3. Evenwicht. 4. Een fopstaart 5. Hoe vind je mijn staart? 6. Een extra arm 7. Een praatstaart 8.

Een tijdje terug viel er iets uit de lucht. Het waren brokstukken van een satelliet. (Af / De / Os) brokstukken vielen op de aarde.

Ronny en het grote spinnenweb

De boekenbeer Module dans groep 1-2

De verzen van Bambalo

inhoud 1. Slangen 2. Een reptiel 3. Maten 4. Waar? 5. Ruiken 6. Gif 7. Wurgen 8. Hap, slik! 9. Een nieuwe jas 10. Weetjes 11. Filmpje Pluskaarten

inhoud blz. 1. Au! Dat prikt! 3 2. Stekels 4 3. Nacht 5 4. Op zoek naar eten 6 5, Egel, pas op! 7 6. Mensen 8 7. Het nest van de egel 9 8.

Het kasteel van Dracula

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets.

Expeditie Boswachterscode

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

ISBN Daniel Nesquens Sergio Mora Tattoo-papa De Vier Windstreken. De Vier Windstreken

Yoga les onderbouw: Dierentuin avontuur (gebaseerd op methode en leskaarten Helen Purperhart)

Hond. in s he van t Wolf. hui. Sylvia Vanden Heede. Met illustraties van Marije Tolman

Naam:...

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn.

Transcriptie:

Een gezellige beestenbende

Een gezellige beestenbende Edwin van Rossen

Schrijver: Edwin van Rossen Omslagontwerp: Coen van Rossen ISBN: 9789402153378 Edwin van Rossen 2016 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, door middel van druk, fotokopieën, geautomatiseerde gegevensbestanden of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Inhoudsopgave De adelaar 7 De bij 12 De chimpansee 14 De dolfijnen 18 De eekhoorn 21 De flamingo 23 De gerbil 25 De haai 28 De inktvis 31 Het jachtluipaard 33 Het koolwitje 36 Het lieveheersbeestje 40 De mug 43 De nachtegaal 45 De olifant 48 De pad 50 De quetzal 52 De ratelslang 55 De struisvogel 57 De termiet 59 De uilnachtzwaluw 61 De vleermuis 63 De wolf 65 De yapok 69 De zeehond 71

De adelaar Hoog boven de Alpen vliegt een grote roofvogel. Met zijn brede vleugels zweeft hij majestueus op de wind. Tussen berg en dal, over lange, kronkelende rivieren en weelderige wouden, langs de helderblauwe hemel is hij de koning van de lucht. Arthur geniet van het leven. Als hij zijn vleugels openslaat en over zijn rijk vliegt, voelt hij de prachtige vrijheid die hem is gegeven. Op een grote uitstekende rots heeft hij zijn nest gebouwd. Hij woont er al zijn hele leven. Het is zijn uitkijkpunt over het hele dal. Vanaf deze plek kan hij alles zien. Zijn thuis. Op een dag schrikt Arthur wakker uit zijn slaap. Hij kijkt opzij en ziet een verfrommeld hoopje veren liggen. Hij verscherpt zijn blik en ziet nog meer. Er zit een snavel aan en een paar poten. De adelaar knippert met zijn ogen. Ziet hij het nou goed? Ligt er een gans in zijn nest? Krijg nou wat! Waar kom jij vandaan? brult hij verrast. De gans ligt ondersteboven met zijn pootjes in de lucht. Waar ben ik? kreunt hij hoorbaar. Je ligt in mijn nest! Arthur hangt dreigend boven zijn onverwachte bezoeker. Zijn vleugels uitgeklapt als een groot zonnescherm. Nest, nest wat voor nest? mompelt de kleine gans. Arthur klapt zijn vleugels weer in. Hij verbaast zich over de kleine vogel. Zijn opwinding zakt een beetje. Hij buigt zich voorover tot zijn ogen op gelijke hoogte zijn als die van de gans. Dit is een adelaarsnest, jongeman. Oh. De adelaar fronst zijn wenkbrauwen. Oh? Is dat het enige wat je te zeggen hebt? 7

Nou, begint de gans terwijl hij zoekend om zich heen kijkt, eigenlijk heb ik ook wel een beetje honger. Arthurs ogen worden groot. Zo ongehoord heeft hij het nog nooit meegemaakt. Misschien heeft hij hier te maken met een domme gans? Misschien weet hij niet wat roofvogels zijn? Of doet hij maar alsof en houdt hij hem voor de gek? Hij besluit het spelletje mee te spelen. Er valt hier boven niet te eten, zegt hij tegen de gans. Bovendien is het nacht of was je dat nog niet opgevallen? De gans krabbelt achter zijn oor. Tja, daar heb je helemaal gelijk in. Hij lijkt even na te denken. Mag ik dan blijven slapen? Zonder op antwoord te wachten maakt de jonge gans het zich gemakkelijk en nestelt zich tegen Arthur aan. De adelaar vraagt zich af of hij aan het dromen is. Met die gedachte valt hij in slaap. De eerste zonnestralen strijken over het adelaarsnest. Arthur kijkt om zich heen. Niets. Er ligt geen gans in zijn nest. Hij is alleen. Dus toch een droom, glimlacht hij voor zich uit. Goedemorgen! Met een ruk draait Arthur zich om. De kleine gans staat achter hem terwijl hij druk bezig is met rek en strekoefeningen. De verrassing is zo groot dat Arthur van schrik bijna uit het nest valt. De adelaar klapt een keer hard met zijn vleugels, terwijl zijn klauwen zich verstrakken. Er verschijnt een donkere waas voor zijn gezicht. Nou moet jij eens goed luisteren jongeman. Ik wil nu Guus, onderbreekt de gans hem. Wat? Mijn naam is Guus, zegt de gans. En jij bent Arthur, zegt de adelaar verbluft. Jij hebt wel lef, zeg! De gans antwoordt niet en loopt naar de rand van het nest. Hij kijkt eroverheen. 8