Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde"

Transcriptie

1 Rana, het regenboogkind Esther Bohte-de Wilde

2 Eerste druk, september 2016 ISBN NUR 728 Tekst: juli 2016 Esther Bohte-de Wilde Illustraties: juli 2016 Esther Bohte-de Wilde Uitgeverij: september 2016 Uitgeverij Voelsprietje( Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, internet, elektronisch of op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van de auteur, illustrator en uitgeverij. Geïnspireerd door en geschreven voor mijn mooie regenboogdochter

3 In een land heel ver hier vandaan, ligt een klein meisje te slapen. Het huis, waar ze woont, grenst aan een meer. Het water is zo helder, dat je de vissen ziet zwemmen. Boven de groene heuvels maakt de nacht plaats voor het licht. Een nieuwe dag breekt aan.

4 Bij de eerste zonnestraal is Rana wakker. Wanneer ze zich uitrekt, hoort ze dat het regent. Een grote glimlach verschijnt op haar gezicht. Als de zon schijnt en het regent, dan gebeurt er iets magisch. Ze stapt uit bed en loopt op haar tenen richting het raam.

5 Het raam is beslagen en mistig. Voorzichtig veegt ze met de mouw van haar nachthemd over het beslagen raam. Brrr koud en nat. Een rilling gaat door haar heen. Met haar andere mouw veegt ze verder, tot er droge plekken ontstaan. Ze knijpt haar ogen even dicht van opwinding. Dan buigt ze voorover naar het heldere glas en staart naar een betoverende regenboog.

6 Rana s gezicht straalt. Ik vind je zo mooi! Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. 7 kleuren, telt ze op haar vingers. Haar ogen volgen de regenboog tot daar waar hij ophoudt. Dan draait ze om en loopt zachtjes terug naar bed. Rana pakt haar kussen en klimt erop.

7 Als ze op haar knieën, op het kussen zit, kan ze de regenboog nog net zien. Gapend geniet ze van het uitzicht. Plots ziet ze een schittering. Van links naar boven, dan plopt de schittering uit de regenboog, en komt recht op haar raam af. Het gaat zo snel, dat Rana haar ogen dichtknijpt. Volgens mij droom ik nog?

8 Als ze haar ogen open doet, ziet ze een prachtig elfje. Het elfje heeft alle kleuren van de regenboog. Ze schittert als een spiegel in de zon. Wie ben jij?, vraagt Rana verbaasd. Het elfje lacht: Ik ben Fay! Jij bent net zo mooi als de regenboog! Rana bewondert Fay met grote ogen.

9 Fay kijkt liefdevol naar Rana. Haar vleugels beginnen te fonkelen. Er is een reden dat ik hier ben, want jij bent een heel bijzonder meisje. Rana kijkt Fay verbaasd aan. Voordat ze iets kan zeggen, gaat Fay verder. Jij bent een regenboogkind en dat... Rana valt bijna uit bed. Een regenboogkind????

10 Rana opent haar mond, maar er zijn even geen woorden. Dan voelt ze een warm gevoel, diep in haar buik. Fay glimlacht naar Rana. Dat warme gevoel, is je hart dat spreekt. Je hart weet het, maar je hoofd nog niet. Ik kan je helpen, door het te laten zien. Fay maakt een uitnodigend gebaar. Rana twijfelt niet en pakt de hand van Fay. Waar gaan we heen?, vraagt ze nieuwsgierig. Naar de regenboog, hoort Rana terwijl ze het raam al uitvliegen.

11 Boven de regenboog blijven ze even zweven. Rana ziet een opening. Hoewel ze nieuwsgierig en blij is, vindt ze het ook spannend. Het begint te kriebelen in haar buik. Fay voelt Rana s spanning en wil haar helpen. Doe je ogen eens dicht? Adem vier tellen langzaam in en vier tellen langzaam uit. Stel je nu een hele grote olifant voor, met een piepklein roze hartjes onderbroek. Rana begint heel hard te lachen. Nu zijn de kriebels verdwenen. Ik ben er klaar voor, roept Rana, terwijl ze Fay enthousiast meetrekt.

12 Wat een prachtige kleuren, denkt Rana. Ze wordt er stil van. Bij de kleur rood voelt ze liefde en kracht. Ze proeft zelfs zoete aardbeien. De kleur oranje maakt haar vrolijk en van geel gaat ze stralen. Groen geeft energie. Bij blauw nemen ze even een pauze. Daar voelt het heerlijk rustig. Dan vliegen ze door het magische indigo, op weg naar violet. Daar stopt Fay: Deze kleur hebben we nodig. Violet geeft inzicht en vertrouwen. Rana voelt hoe rustig ze wordt. Zachtjes wiegt ze heen en weer.

13 Fay denkt even na. Regenboogkinderen. Hoe kan ze dat het duidelijkste uitleggen? Dan begint ze te vertellen. Regenboogkinderen zijn kinderen, die iets kunnen en voelen, wat anderen nog niet kunnen. Alles wat leeft, heeft een energieveld. Mensen, dieren, bomen, planten, stenen, ze stralen allemaal energie uit.

14 Een andere naam voor het energieveld is aura. Een aura bestaat uit dezelfde kleuren als een regenboog en zit om je lichaam heen. Je kunt het voelen, sommigen kunnen het zelfs zien. Doe je ogen eens dicht? Rana sluit haar ogen. Fay pakt de hand van Rana. Met de handpalm naar beneden, houdt ze hem boven de andere arm. Langzaam laat Fay de hand zakken. Dat kriebelt, grinnikt Rana. Dat gekriebel wat je voelt, is jouw aura.

15 Wat doet een aura?, vraagt Rana geïnteresseerd. Stel je eens voor, jij zit in een ballon. De lucht in de ballon is energie. Energie stroomt, net als water in een rivier. Als energie stroomt, ben je gezond en sterk. Je voelt je goed. De ballon, je aura, beschermt jouw energiestroom.

16 Stel er komt een gaatje in de ballon, dan loopt de ballon leeg en de lucht kan eruit. Als dat bij een aura gebeurt, verlies je energie, het stroomt weg. Als je minder energie hebt, word je moe en kun je zelfs ziek worden.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Kijk voor de gratis digibordles op rianvisser.yurls.net

Kijk voor de gratis digibordles op rianvisser.yurls.net Rian Visser Voor alle vrienden en vriendinnen die heel verschillend zijn Gertie Jaquet Voor mijn allerbeste vrienden, mijn gekozen familie Kijk voor de gratis digibordles op rianvisser.yurls.net 2018 Tekst:

Nadere informatie

helpt rust & harmonie terugkeren in de opvoeding

helpt rust & harmonie terugkeren in de opvoeding Regenboogtrap 1 De Regenboogtrap 2 De Leer ontspannen en bij jezelf te zijn! Regenboogtrap 3 De Geschreven en ingesproken door Sabrina van Dijk Copyright 2014 Gevoelig Kind, Loosdrecht www.gevoeligkind.nl

Nadere informatie

Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken.

Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken. Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken www.lefkracht.nl Rustmomenten, pak je ze nog? Met dit boek kan je de energie veranderen, van dóórgaan

Nadere informatie

Deel 1. jongere kinderen. (van 4-12 jaar)

Deel 1. jongere kinderen. (van 4-12 jaar) Deel 1 Meditaties voor jongere kinderen (van 4-12 jaar) 1. Bellenblazen Leeftijdsindicatie: 6-12 jaar Thema: vrede Word rustig en stil, doe je ogen dicht en stel je voor... Je zit op een klein pleintje,

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Leven en Nu. Monique Goemans

Leven en Nu. Monique Goemans Leven en Nu Monique Goemans Wie snapt dat bijzonder Wie gewoon snapt dat gewoon bijzonder is is Heeft opgemerkt hoe bijzonder gewoon is Heeft opgemerkt hoe bijzonder gewoon is Eerste druk, februari 2017

Nadere informatie

0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De eindopdracht is het laatste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Hoe gewoon Bijzonder is. Monique Goemans

Hoe gewoon Bijzonder is. Monique Goemans Hoe gewoon Bijzonder is Monique Goemans Met dank aan alle mensen, ontmoetingen en ervaringen, die hebben bijgedragen aan wie ik ben Dit boek is voor jou, Mischa en voor alle mensen die los moeten laten

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Van hart tot hart, Alexandra P.s. de schuine tekst in het werkboek, dat is tekst geschreven vanuit de energie van de Luchtwezens.

Van hart tot hart, Alexandra P.s. de schuine tekst in het werkboek, dat is tekst geschreven vanuit de energie van de Luchtwezens. Werkboek VUUR Voor jullie ligt alweer het laatste werkboek! Na de ontmoetingen met de Aardwezens, de Waterwezens en de wezens van Lucht gaan we nu kennis maken met de Magische Wereld van het Vuur en de

Nadere informatie

Sa Ta Na Ma Snatam Kaur Feeling Good Today Nr. 7

Sa Ta Na Ma Snatam Kaur Feeling Good Today Nr. 7 Deel 2: Themalessen Les 1 De dierentuin We gaan een bezoekje brengen aan de dierentuin. Daar kun je dieren van over de hele wereld bekijken. Daarom is het net een wereldreis. In de dierentuin zijn heel

Nadere informatie

Doelstelling: tactiele stimulatie en samenwerking

Doelstelling: tactiele stimulatie en samenwerking Oudejaarsavond! Doelstelling: tactiele stimulatie en samenwerking Er wordt gewerkt in tweetallen. Eén kind zit op een stoel met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar is om te masseren.

Nadere informatie

Ga jij mee naar dromenland?

Ga jij mee naar dromenland? Ga jij mee naar dromenland? Eerste druk, maart 2012 2012 Anneke den Boer Illustraties: Johanna Catharina den Boer isbn: 978-90-484-2306-4 nur: 277 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl

Nadere informatie

Tot kijk. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing

Tot kijk. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing Tot kijk Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing In dezelfde reeks Vos en Haas Vos en Haas Op het eiland Het dikke boek van Vos en Haas Vos en Haas en de dief van Iek Koek koek Vos en Haas

Nadere informatie

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn.

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. De ondeugendste aap Snoei pakt de hoed van Herman af. Snoei

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag.

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag. vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof ouplet Brandweerman Intro D7 G man, Refrein brand -weer - man. Red die kat, Brand-weer Œ Œ Œ G Œ Ó als je kan. Zet je lad - der neer en draag snel

Nadere informatie

HOOFD-HART-HANDEN- KWARTET

HOOFD-HART-HANDEN- KWARTET INLEIDING Het Hoofd-Hart-Handen-kwartet bestaat uit 48 kaarten die samen 12 kwartetten vormen, plus 12 Denk-Voel-Doe-kaarten. Het kwartet kan worden gespeeld met minimaal 2 spelers vanaf 7 jaar en ouder.

Nadere informatie

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

2. Het kistje. Joost weet niet wat hij hoort. Geadopteerd. Hij!

2. Het kistje. Joost weet niet wat hij hoort. Geadopteerd. Hij! 1. Ziek Ademt hij nog wel? Angstig kijkt Joost naar zijn vader. Het zal toch niet nu gebeuren, net nu zijn moeder even een boodschap doet. Hij buigt zich voorover tot heel dicht bij het gezicht van zijn

Nadere informatie

1 De derde kleur is het 4 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure

1 De derde kleur is het 4 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure 1 De derde kleur is het 4 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van De Regenboogschattenjacht Een magische zomer vol geluk Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

0 De afgrond is het 2 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De afgrond is het 2 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De afgrond is het 2 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Thom de dino vriend. Lize Ippel

Thom de dino vriend. Lize Ippel Thom de dino vriend Thom de dino vriend Lize Ippel Schrijver: Lize Ippel Coverontwerp: Lize Ippel ISBN: 9 789402 122862 Lize Ippel Inhoud De droom van Thom 7 Dolle dino dag 13 Nattigheid 21 Appeltaart

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

1 De vierde kleur is het 5de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure

1 De vierde kleur is het 5de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure 1 De vierde kleur is het 5de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van De Regenboogschattenjacht Een magische zomer vol geluk Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen...

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Gefeliciteerd met jullie baby! Gefeliciteerd! Jullie hebben net een baby gekregen. Jim en Nora hebben ook een baby

Nadere informatie

Ik mis je in alle kleuren

Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman Voor... een lotgenotengroep van de Stichting Jonge Helden Ik schrijf je vandaag

Nadere informatie

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind Relaxatie en ontspanning voor ouder en kind door Sofie Possemiers www.elsole.be Deze oefening wordt aangeboden door Sofie Possemiers van El Sole. Wil je nog meer van zulke oefeningen ontvangen, schrijf

Nadere informatie

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken.

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken. Spekkoek Oma heeft de post gehaald. Er is een brief van de Sociale Werkplaats. Snel scheurt ze hem open. Haar ogen gaan over de regels. Ze kan het niet geloven, maar het staat er echt. Igor mag naar de

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Storm in het bos. Storm in het bos. Isabel Versteeg Storm in het bos

Storm in het bos. Storm in het bos. Isabel Versteeg Storm in het bos Zwijsen Zwijsen Ties woont in het bos, met mama en de rest van de groep. Op een dag gaat het hard stormen. Bomen zwaaien heen en weer. En takken vallen op de grond. Ties slaat op de vlucht. Maar hij raakt

Nadere informatie

Emma Leads. Hope & Faith. Ambilicious Breda Kalmthout

Emma Leads. Hope & Faith. Ambilicious Breda Kalmthout Emma Leads Hope & Faith Ambilicious Breda Kalmthout Eerste druk 2017 Copyright Emma leads Omslag vormgeving Ambilicious Lisa van Hees Binnenwerk vormgeving Ambilicious Redactie Ambilicious Copyright 2017

Nadere informatie

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend?

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend? Achttien knusse voorleesverhalen over de vriendschap tussen Beer en Bever. Ideaal om voor te lezen voor het slapengaan: met humor en soms een beetje filosofisch. Beer en Bever zien elkaar elke dag. Beer

Nadere informatie

Licht Een vertelling

Licht Een vertelling Monique van der Zanden Licht Een vertelling Eerste druk maart 2017 Zanden, Monique van der Licht ; Een vertelling / Monique van der Zanden Vortum-Mullem: De Wereldboom ISBN 978 94 91748 57 8 NUR 728 en

Nadere informatie

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Allemaal Onzin Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Onzin Vladimir kan niet slapen. Hij ligt in bed en staart naar het raam. De maan schijnt door de gordijnen. Plotseling ritselt

Nadere informatie

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN HOOFDSTUK ÉÉN We zijn bijna bij de school! riep Sofie uit toen ze vlak voor zich een bord zag. Eenhoorn Academie stond er in zwierige gouden schrijfletters met daarnaast een tekening van een spierwitte

Nadere informatie

Hoera! Het regent - 4 t/m 7 jaar

Hoera! Het regent - 4 t/m 7 jaar Hoera! Het regent - 4 t/m 7 jaar Doelstelling: tactiele stimulatie en samenwerking Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal vrij is

Nadere informatie

Sylvia Vanden Heede De kooi

Sylvia Vanden Heede De kooi DE KOOI Met dank aan Michaël Vanden Heede, Frederiek Le Comte en Alain Remue om na te lezen en advies te geven Sylvia Vanden Heede De kooi 2013 Sylvia Vanden Heede & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16,

Nadere informatie

1 De magie verdwijnt is het 1 ste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure

1 De magie verdwijnt is het 1 ste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure 1 De magie verdwijnt is het 1 ste deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht De Regenboogschattenjacht Een magische zomer vol geluk Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Mijn tuin. Janni Meedendorp. Meditaties voor kinderen. 2013 Uitgeverij ACT on Virtues

Mijn tuin. Janni Meedendorp. Meditaties voor kinderen. 2013 Uitgeverij ACT on Virtues Mijn tuin Meditaties voor kinderen Janni Meedendorp 2013 Uitgeverij ACT on Virtues Na een intensieve yogales vindt Noah het heerlijk om op zijn matje te liggen. De spieren in zijn lichaam ontspannen zich,

Nadere informatie

Vastenactie l Lesmateriaal Onderbouw

Vastenactie l Lesmateriaal Onderbouw Het verhaal van Drup Vastenactie l Lesmateriaal Onderbouw Het verhaal van Drup Lesmateriaal Vastenactie l Onderbouw Illustraties: Adriaan Bijloo Tekst verhaal: Erik Idema Werkvormen: Jolanda van der Marel

Nadere informatie

Oma, Tess en. Gerrit Klein. Narratio

Oma, Tess en. Gerrit Klein. Narratio Oma, Tess en ik Gerrit Klein Narratio Dit boek is een Paasverhaal. Het is voortgekomen uit een catecheseproject voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Het is, behalve als kinderboek, ook geschikt

Nadere informatie

Uitgeverij Leopold drukt haar boeken op papier met het FSC -keurmerk. Zo helpen we waardevolle oerbossen te behouden.

Uitgeverij Leopold drukt haar boeken op papier met het FSC -keurmerk. Zo helpen we waardevolle oerbossen te behouden. Lees ook: Avonturen in de Tovertuin De leukste voorleesavonturen Eerste druk 2017 Naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst Tekst, illustraties en vormgeving: The Dreamchaser Studios 2017

Nadere informatie

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets.

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets. Stomme trutten Kijk, die stomme trutjes zijn er weer. Kelly wijst naar buiten. Sanne kijkt nieuwsgierig uit het raam. Voor het huis aan de overkant staan twee meisjes. Meisjes met blonde paardenstaartjes.

Nadere informatie

Naar de bovenste verdieping

Naar de bovenste verdieping Naar de bovenste verdieping De lift zoeft omhoog. Het is een snelle lift. Veel sneller dan die op school. En vééél sneller dan de lift in de flat van oma. Dat is echt een lift voor oude mensen. Aïsha gaat

Nadere informatie

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam Burny Bos Knofje Alle verhalen Met illustraties van Harmen van Straaten Leopold / Amsterdam Knofje_bundel_pr2 06-05-09 15:45 Pagina 4 Een geheime hut Kijk. Daar loopt Knofje. Dat meisje met dat staartje.

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure

1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van InnerTreasure 1 De tweede kleur is het 3de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht van De Regenboogschattenjacht Een magische zomer vol geluk Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Eerste druk, EigenWijsje Illustraties: Jason Beeldredactie: Mike Eindredactie: Erik

Eerste druk, EigenWijsje Illustraties: Jason Beeldredactie: Mike Eindredactie: Erik Au, au t is me Eerste druk, 2013 2013 EigenWijsje Illustraties: Jason Beeldredactie: Mike Eindredactie: Erik isbn: 9789048431021 nur: 306 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel

Nadere informatie

LYRICS EP1 BEGRIJP ME NIET VERKEERD

LYRICS EP1 BEGRIJP ME NIET VERKEERD LYRICS EP1 BEGRIJP ME NIET VERKEERD Ik ken je tranen en je wensen En je drift om door te gaan Ik ken je afgunst en je twijfel En wat je denkt als je ontwaakt Ik ken je lelijkste momenten Zo donker vol

Nadere informatie

Keetje zucht. Wat duurt het lang! Maar wacht... Daar komt een auto de straat in rijden. Hij stopt achter de verhuiswagen en er stappen twee mensen

Keetje zucht. Wat duurt het lang! Maar wacht... Daar komt een auto de straat in rijden. Hij stopt achter de verhuiswagen en er stappen twee mensen De verhuiswagen Mama! Keetje staat voor het raam. Ze wijst naar buiten. Er staat een grote auto voor het huis! Mama komt naast Keetje staan. Dat is een verhuiswagen. We krijgen vandaag nieuwe onderburen.

Nadere informatie

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Kinderen De Roos, een mooie school. Niet te stil of te druk. Kleine kindjes lopen door de gang, ik zie ze stampen en ze zeggen van alles door elkaar. Maar ze kunnen

Nadere informatie

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl De

Nadere informatie

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :)

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) MINI EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) KINDERMEDITATIE WWW.DEBOEZEMVRIENDIN.NL KINDERMEDITATIE Meditatie voor kinderen kan ervoor zorgen dat het kind zich rustiger gaat voelen. Het kind is meer ontspannen,

Nadere informatie

Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website

Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website www.act-online.nl) Afsluitende aandachtoefening bij bijeenkomst 1: De start (Hoofdstuk 2) Afsluitende aandachtoefening

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

0 De magische deur is het 7 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De magische deur is het 7 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De magische deur is het 7 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen

2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen 2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen ISBN 978 90 488 2819 7 ISBN 978 90 488 2820 3 (e-book) NUR 273 www.mariannebusser-ronschroder.info

Nadere informatie

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Instructies: Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Maandag Wat zie je op de voorkant? (een konijn en wortels) Heel

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

Voorzichtig schuift hij het zware gordijn weg. Voor alle kamers hangt zo n goudkleurig gordijn. Om de warmte buiten te houden. Want het is erg warm,

Voorzichtig schuift hij het zware gordijn weg. Voor alle kamers hangt zo n goudkleurig gordijn. Om de warmte buiten te houden. Want het is erg warm, Prins Floris In de tuin van het paleis loopt een jongen. Een bruine jongen met zwarte krullen. Floris heet hij, en hij is een prins. De vader van Floris is de koning van Spanje. Rijk is hij, heel rijk.

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

Voorbeeld script IN VOOR- EN TEGENSPOED

Voorbeeld script IN VOOR- EN TEGENSPOED Voorbeeld script IN VOOR- EN TEGENSPOED door Iduna Maas 5. INT. HAL. DAG. John opent de voordeur en van achter hem zien we twee AGENTEN in uniform voor de deur staan. Goedenavond meneer. Kent u de heer

Nadere informatie

Een gezellige beestenbende

Een gezellige beestenbende Een gezellige beestenbende Een gezellige beestenbende Edwin van Rossen Schrijver: Edwin van Rossen Omslagontwerp: Coen van Rossen ISBN: 9789402153378 Edwin van Rossen 2016 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel Inhoud Nieuwe buurman 7 Kip schrikt 13 Ekster heeft pech 17 Kattenkruid 22 Ruzie 27 Een reuze idee 32 Bloemen voor kip 37 Waar was het nu? 40 Dom geweest 46 Goed zo, Kat! 51 Feest 55 5 Nieuwe buurman Het

Nadere informatie

Een dagje vrij (groep 6)

Een dagje vrij (groep 6) Een dagje vrij (groep 6) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar is

Nadere informatie

Lieke. redt de dieren

Lieke. redt de dieren Lieke redt de dieren met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.wijzijnvriendinnen.nl AVI 7 / E5/M6 ISBN 978 90 216 7436 0 / NUR 282 Tekst: Jette Schröder

Nadere informatie

Een gevaarlijke vriend

Een gevaarlijke vriend MARIAN HOEFNAGEL Een gevaarlijke vriend Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Een mooie auto De bel gaat; het is vijf over drie. De school gaat uit. Kamal doet zijn boeken in zijn rugtas en loopt naar de

Nadere informatie

Zeg, ken je Gloob? Je vindt hem hier. Een gek geval, geen mens of dier. Steeds onderweg van hot naar her. Een spring-in- t-veld, dichtbij of ver.

Zeg, ken je Gloob? Je vindt hem hier. Een gek geval, geen mens of dier. Steeds onderweg van hot naar her. Een spring-in- t-veld, dichtbij of ver. Bloem Zeg, ken je Gloob? Je vindt hem hier. Een gek geval, geen mens of dier. Steeds onderweg van hot naar her. Een spring-in- t-veld, dichtbij of ver. En kijk ns goed: da s Teo daar! Gloobs beste vriend,

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

De mama van Jan is ziek

De mama van Jan is ziek De mama van Jan is ziek De mama van Jan is ziek Context Een verhaal gemaakt door Ann en Kristien Verhaal De mama van Jan is ziek. Ernstig ziek Iedereen maakt zich zorgen. Ook de papa en de mama van Jan.

Nadere informatie

2015 Saskia Stoker (tekst), Jurriaan Gorter (tekeningen)

2015 Saskia Stoker (tekst), Jurriaan Gorter (tekeningen) COLOFON ISBN 9789051798937 1e druk, 2015 2015 Saskia Stoker (tekst), Jurriaan Gorter (tekeningen) Dit boek is een uitgave van Gopher B.V. Keizersgracht 75-II 1015 CE Amsterdam Telefoon 020 427 9204 Exemplaren

Nadere informatie

Dit is Gloob, Teo s beste kameraad. Hij helpt waar hij kan, staat voor iedereen paraat.

Dit is Gloob, Teo s beste kameraad. Hij helpt waar hij kan, staat voor iedereen paraat. Spetterpret Dit is Gloob, Teo s beste kameraad. Hij helpt waar hij kan, staat voor iedereen paraat. Met een hamer en een schroef, knutsel, frutsel, klop en zoef! Het lijkt op een rommeltje, zomaar wat

Nadere informatie

Ria Massy. De film van Abel

Ria Massy. De film van Abel DE FILM VAN ABEL Ria Massy De film van Abel De film van Abel 2018 Ria Massy & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Frederik de Merodestraat

Nadere informatie

Waarom lachen kabouters altijd wanneer ze voetballen? Omdat het gras onder hun oksels kietelt.

Waarom lachen kabouters altijd wanneer ze voetballen? Omdat het gras onder hun oksels kietelt. Arthur komt binnen en zijn mama zegt: Hoeveel keer moet ik je nog zeggen dat je niet met vuile voeten binnen mag komen? Arthur antwoordt: Maar mijn voeten zijn proper, mama. Het zijn mijn schoenen die

Nadere informatie

Het meisje in de trein

Het meisje in de trein Het meisje in de trein in makkelijke taal Paula Hawkins Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Woensdag 3 juli 2013 Rachel zit in de trein naar Londen. Elke dag zit Rachel in deze trein. s Morgens

Nadere informatie

BLEEK MEISJE. Daphne de Bruin

BLEEK MEISJE. Daphne de Bruin BLEEK MEISJE Daphne de Bruin 2010 BLEEK MEISJE Kijk niet naar mij Heb ik iets van je aan Staat er soms een kruis op mijn hoofd Of een kerf in mijn hart Nee NEE NEE Nou dan Gooi je ogen op grond En houd

Nadere informatie

Tekening voorkant: Tara van Veen. Tekeningen binnenin: Alette Straathof. Leeftijd: 10 11 12 jaar AVI: E3 M4. Lettertype: Dyslexie

Tekening voorkant: Tara van Veen. Tekeningen binnenin: Alette Straathof. Leeftijd: 10 11 12 jaar AVI: E3 M4. Lettertype: Dyslexie Tekening voorkant: Tara van Veen Tekeningen binnenin: Alette Straathof Leeftijd: 10 11 12 jaar AVI: E3 M4 Lettertype: Dyslexie Kleine Joe Arco Struik 2 www.gratiskinderboek.nl K L E I N E J O E A R C O

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

Agent 0-0-Papa. Copyright 2011 Kirstin Rozema - Engeman Auteur: Kirstin Rozema - Engeman Illustraties: Ulas Kaya & Sandy Wijsbeek

Agent 0-0-Papa. Copyright 2011 Kirstin Rozema - Engeman Auteur: Kirstin Rozema - Engeman Illustraties: Ulas Kaya & Sandy Wijsbeek Agent 0-0-Papa Copyright 2011 Kirstin Rozema - Engeman Auteur: Kirstin Rozema - Engeman Illustraties: Ulas Kaya & Sandy Wijsbeek Uitgeverij Boekenbent Omslagontwerp & vormgeving: Lint. grafisch ontwerp

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self. YOGA LIFESTYLE F E B R U A R I 2 0 1 7 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

en de geheime tuin en de geheime tuin Harmen van Straaten Evelien van Dort Evelien van Dort illustraties

en de geheime tuin en de geheime tuin Harmen van Straaten Evelien van Dort Evelien van Dort illustraties CMYK 146 mm 8 mm 11,9 mm 8 mm 146 mm illustraties Harmen van Straaten D oe je ogen eens dicht, zegt Julia. Dan vertel ik je mijn droom. Waarom moet ik mijn ogen dichtdoen? vraagt Jasper. Met je ogen dicht

Nadere informatie

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd Mag ik meedoen, mag ik meedoen? vraagt hij aan de voetballende jongens. Hij wil het zo graag! Nee, zegt Hakim, en ook Daniël schudt zijn hoofd. Laat ons met rust, zegt hij. Met jou erbij gaat het altijd

Nadere informatie

Vlucht AVI AVI. Ineke Kraijo Veerle Hildebrandt. Kraijo - Hildebrandt Vlucht De Vier Windstreken. De Vier Windstreken AVI

Vlucht AVI AVI. Ineke Kraijo Veerle Hildebrandt. Kraijo - Hildebrandt Vlucht De Vier Windstreken. De Vier Windstreken AVI AVI E4* Alcoholisme, ruzie, bang zijn Midden in de nacht rinkelt de telefoon. Anna weet wat dat betekent. Ze moet vluchten, alweer. Ze rent de donkere nacht in. De volgende dag valt Anna in de klas in

Nadere informatie

Zack gaat zo op in zijn avontuur dat hij de rivier onder zich niet opmerkt. Plotseling stopt Mistral met blazen. Zack tuimelt naar beneden.

Zack gaat zo op in zijn avontuur dat hij de rivier onder zich niet opmerkt. Plotseling stopt Mistral met blazen. Zack tuimelt naar beneden. Zack gaat op reis Joehoe! Jippie! Zack ontsnapte zonet uit de handen van Oma. Jippie! Ik ga op reis! juicht Zack. Mistral, de wind, blaast stevig in Zacks holle buik. Woehoehoe! zegt hij. Zozo, jij ontsnapt.

Nadere informatie

Lucy heeft een ballon

Lucy heeft een ballon Caro Kindercoach & begeleiding Maasdijk 16 4283 GA Giessen 0620380336 info@carokindercoach.nl www.carokindercoach.nl heeft een ballon Handleiding Doelgroep: Kinderen van 3 tot 6 jaar. Doel van het lezen

Nadere informatie

Jan en Noortje logeren bij opa en oma

Jan en Noortje logeren bij opa en oma Jan en Noortje logeren bij opa en oma 2016 Marianne Busser en Ron Schröder 2016 Illustraties: Juliette de Wit 2016 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Natascha Frensch ISBN 978 90 488 2916 3

Nadere informatie

Kijk, de vogel zingt. Bente Jonker Moniek Peek. De Vier Windstreken. Jonker - Peek Kijk, de vogel zingt. Het verhaal van Jet en haar dove zusje

Kijk, de vogel zingt. Bente Jonker Moniek Peek. De Vier Windstreken. Jonker - Peek Kijk, de vogel zingt. Het verhaal van Jet en haar dove zusje Kijk, de vogel zingt vertelt het verhaal van Jet die een doof zusje krijgt. Voor Jet maakt het niets uit, ze begrijpt haar zusje Keet toch wel! Haar ouders zijn geschrokken, ze geloven het eigenlijk niet.

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden. verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden. verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand stap in de stilte www.uitgeverijmeinema.nl Ontwerp omslag: Mulder van Meurs Illustraties: Maartje van den Noort isbn 978 90 211 4326 2 nur 728 2013 Uitgeverij Meinema, Zoetermeer Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Paul van Loon s. en het. Spookhuis. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon s. en het. Spookhuis. Leopold / Amsterdam Paul van Loon s en het Spookhuis Leopold / Amsterdam In een Heksenbos hier ver vandaan woont Kwark, de tovenaar met het houten been. Op een dag vond hij een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks.

Nadere informatie

De kattenboot AVI AVI

De kattenboot AVI AVI AVI E4 Vera gaat op poezen passen. Haar vriendin Lizzy helpt. Het zijn meer poezen dan Vera dacht. Niet een beetje meer, maar héél véél meer! Er gaat van alles mis. En plots is ook nog grijze kat Bo spoorloos!

Nadere informatie

Geen troep op de stoep In de vuilniswagen

Geen troep op de stoep In de vuilniswagen Geen troep op de stoep In de vuilniswagen U kunt het prentenboek ook op een meer interactieve manier aanbieden. Klik op de knop, zodat het digitale prentenboek opent. Onderin ziet u vijf knoppen. Dit zijn

Nadere informatie