Welkom in de Juleskes klas

Vergelijkbare documenten
De eerste schooldag voor uw kapoen!

Infobrochure onthaalklas

De eerste schooldag voor uw kleine kapoen!

Je Peuter mag nu naar school

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt.

WELKOM IN DE PEUTERKLAS!

De eerste schooldag van uw kapoen!

Jules gaat naar school!

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

Welkom op onze school!

Welkom op onze school!

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle 02/ /

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust

1. Welkom in de oranje klas

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ )

Welkom. In onze kleuterschool. GO! t Krekeltje

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

WELKOM. in de eerste kleuterklas!

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas.

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle 02/ /

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom In de eerste kleuterklas

Welkom in ons klasje. Voormiddag

Welkom in de rupsenklas!

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

Welkom in onze onthaalklas!

Van harte welkom in de derde kleuterklas!

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Ik ga naar school! Infobrochure : peuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Een dagje in de kleuterschool

Joepie! Ik mag voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Welkom In de derde kleuterklas

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Peuterklas/ eerste kleuterklas WELKOM!

We zingen, dansen, schilderen en kleven. Oh ja, hier valt heel wat te beleven. Lieve kleine kleuters, neem je jas en boekentas.

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom In de tweede kleuterklas

Klassikaal onthaal Om negen uur klinkt het goeie morgenlied door de klas en verzamelen we in de zithoek om de dag samen te starten.

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Klaswerking. Dagindeling in de egeltjesklas

WELKOM IN ONZE KLEUTERSCHOOL. Infobrochure

klaswerking: juf Sigrid

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Welkom in K1bij juf Nathalie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Infobrochure 1 ste kleuterklas

In dit boekje vinden jullie in het kort de werking, alle informatie en de belangrijkste afspraken van onze school en onze klas.

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

INFO. versie 25/08/17

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Informatieboekje kleutergroepen

Openklasdagen nieuwe peuters: Inschrijvingsperiodes: Instapdata schooljaar Bekijk het filmpje op onze website:

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool

De eerste keer naar school

Voor het eerst naar school

Welkom In de derde kleuterklas

Mijn kleine klas-atlas. Jongste kleuters Klas Sarah en Sylke

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi


INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

DE OMGEVING VAN DE PEUTERKLAS

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni

t Vlindertje maand september 2011.

Welkom in de kleuterklas

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

voor het eerst naar school

Welkom! in de tweede kleuterklas. * Een woordje van Rube en Rutje

Infoboekje: peuter/eerste kleuterklas!! Welkom!

WELKOM IN DE EERSTE KLEUTERKLAS!

Schooljaar

groepsgids Groepen 1 en 2

Brochure Julesklas! Beste Ouders,

Wie is wie? Hoe bereid ik mijn kind voor?

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Klaskrantje van groep 1.

voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Welkom op onze school, welkom in onze klas.

Schooljaar

ONTHAALBOEKJE BIJTJESKLAS. Tramstraat Turnhout

Voor het eerst naar de kleuterschool

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag!

Klaswerking. Dagindeling in de konijnenklas

informatie boekje groep 1 en 2

Transcriptie:

Welkom in de Juleskes klas De eerste schooldag

voor uw kapoen! Uw kapoen komt voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u! Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: zal mijn kindje wenen? Het leuk vinden? Zich niet in een hoekje verstoppen? Durven zeggen als het naar het toilet moet? Elke dag vroeg opstaan, het schooltasje klaarmaken, flink ontbijten en dan naar school, waar jouw peuter héél wat te wachten staat. Wie ben ik?

Ik ben juf Anne-Mie en hoop samen met je kapoen fijne momenten te beleven in ons klasje. Ik woon in Halle-Booienhoven en mijn hobby s zijn joggen en lezen. Wanneer je vragen hebt kan je me altijd bereiken op het nr. 0494/76.46.63. Of tijdens mijn vrij uur vrijdag van 13u00 t.e.m. 13u50. Wie komt er nog in ons klasje? De kinderverzorgster juf Sabrina komt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u00 t.e.m. 12u00 helpen in ons klasje. Donderdag en vrijdag komt meester Koen turnen geven. Wie is ons beste vriendje? Jules onze klaspop, zorgt ervoor dat uw peuter zich op zijn gemak voelt. Hij is een vaste waarde in onze klas. Jules wordt bij elke activiteit betrokken en gaat ook mee op uitstap.

Jules mag elke vrijdag met een kleuter mee naar huis. (vanaf oktober) Zo kan uw peuter leuke en fijne momenten beleven met Jules: samen op uitstap, spelen, eten, slapen, In Jules zijn koffertje zit een pyjama, een tandenborstel en een leuk vertel- doeboekje voor het slapen gaan. Dit verhaaltje kan je s avonds in bed voorlezen. Er zit ook een spelletje in dat je samen met je kleuter en Jules kan spelen in het weekend. Het zou leuk zijn als je de activiteiten die je met Jules doet kan vastleggen op foto. Zo kan je kleuter of peuter maandag vertellen wat hij/zij met Jules gedaan heeft. (indien je de foto s niet kan uitprinten geen probleem stuur ze door naar het email adres van de school dekleinepicasso@zoutleeuw.be of zet ze op stick en ik print ze hier af). Het postmapje van Jules. Wanneer je vragen hebt of je hebt iets te melden aan de juf of school kan je dit opschrijven en in de postmap van Jules steken. De juf kijkt elke dag het mapje na. Het is ook de bedoeling dat jullie elke dag kijken of er iets in het mapje steekt, want ik geef de nieuwsbrieven van de school en de maandbrief van Jules met de activiteiten die we in de klas doen mee via het mapje.

Hoe ziet een dagje in onze klas eruit? 8u55-9u10 De bel gaat, de kleuters en peuters gaan in de rij staan. De kleuters en peuters gaan naar binnen, doen hun jasje uit met behulp van de juf en hangen het aan hun kapstok met hun kenteken dat ze in de loop van de eerste week kiezen (de eerste week kan u mee naar de klas komen om uw peuter op zijn gemak te stellen. Maak het afscheid niet te lang, want dit maakt het moeilijker voor uw peuter) 9u10-9u25 Het klassikaal onthaal: Vindt plaats in de kring. Tijdens deze activiteit verwelkomen de peuters en kleuters elkaar en de juf en steken hun foto in de aanwezigheidskalender. We zingen het welkoms lied met Jules en daarna nemen we het doosje om de verschillende kalenders aanbod te laten komen (weerkalender, takenbord, daglijn) 9u25-9u35 Bewegingsmomentje: Vingerspelletjes, bewegen op een liedje,.. 9u35-9u50 Taaloefening: dit kan zijn een waarneming, praten bij een plaat, versje, poppenkast, tik tak spel, 9u50-10u10 Verwerking op taaloefening: Dit kan wiskundige initiatie zijn, verwerking met muziek, kringspel, huishoudelijke activiteit.

10u10-10u20 Plasmoment en pampertraining, leren handen wassen. 10u20-10u35 Fruit eten en drankje + jas aandoen 10u35-10u50 Speeltijd 10u50-11u00 In de rij terug naar binnen, jassen uitdoen en aan de juiste kapstok hangen. 11u00-11u40 Werken in groepen: Bv geleide activiteit beeld, taal of wiskunde en dan zelfstandige activiteiten bv klei experimenten, puzzels, spelletje,. 11u40-12u00 Klassikaal Liedje aanleren, versje of bespreken van de werkjes die ze gemaakt hebben. Daglijn overlopen 12u00-13u00 Plasmoment, eetmoment, speeltijd.

13u00-13u10 In de rij, jas uitdoen en aan de juiste kapstok hangen. 13u10-13u20 Relaxatie met een massage door en voor de kleuters en peuters. 13u20-13u25 Dag lijn aanpassen en overlopen wat doen we in de namiddag Bv vrij spel en 1 geleide activiteit met de juf (dit kan zijn gezelschapsspel, spel in de poppenhoek,.) opruimen, plasmoment, jas aandoen, speeltijd, liedje of versje herhalen, verhaaltje en dan naar mama of papa. 13u25-14u15 Groepsactiviteiten + 1 geleide activiteit: Vrij spel alle hoeken zijn open puzzel, bouwhoek, klein materiaal, ontdekkingstafel, poppenhoek, timmerhoek,. 1geleide activiteit met de juf. De groepen wisselen van activiteit op afgesproken signaal van de juf bv belletje, lied. 14u15-14u25 Opruimen aangekondigd door een versje 14u25-14u35 Plasmoment, pamper training,handen wassen en jas aandoen. 14u35-14u50 Speeltijd en koekje eten 14u50-15u00 In de rij jas uitdoen en aan de juiste kapstok hangen.

15u00-15u25 Kindje van de dag mag de aanwezigheidskalender leegmaken. Liedje of versje herhalen, vingerspelletje of kringspelletje. Overloop van de daglijn. Nieuwsbrieven uitdelen Verhaal 15u25-15u35 Jas aandoen Boekentas nemen en naar huis. Hoe zit het met die zindelijkheid? We hebben aansluitend aan onze klas toiletjes op kleuterformaat. Ook door de jongens wordt er zittend geplast! De blaas is dan beter leeg en het is gemakkelijker om de plasrichting te bepalen. We leren samen met de juf en juf Sabrina om het echt zelf te doen. Zelf de broekjes naar beneden en dan terug aan (we helpen wel nog met moeilijke sluitingen) Maar een ongelukje is nooit ver weg, ook als uw kapoen eigenlijk al helemaal zindelijk is. Er zijn zoveel indrukken te verwerken en dingen te ontdekken, Geen nood we hebben reserve broekjes in onze school, gelieve deze wel zo snel mogelijk gewassen mee terug naar school te geven. In de school is ook een zindelijkheidstas aanwezig die je mag uitlenen. Hiervoor kan je bij de juf of zorgcoördinator terecht.

Het vieren van een verjaardag in de klas. We maken een kroon voor je peuter of kleuter, we maken een boekje met tekeningen van zijn vriendjes in de klas, hij of zij mag kiezen in wat de juf hem/haar schminkt. We vieren feest door een dansje te doen, kaarsjes uit te blazen en hij of zij krijgen een klein pakje van de klas mee om bij hun thuis open te maken. Bij het vieren van de verjaardag in de klas mogen de ouders trakteren met een cake, wafels, pannenkoeken, geen snoepgoed of frisdrank. (dit is geen verplichting) In plaats van voor iedere kleuter afzonderlijk een traktatie mee te brengen mogen de ouders ook zeker niet verplicht een cadeautje kopen voor de klas van max. 15 euro. De lijst met tips hangt buiten aan de klas op. U bent daar volkomen vrij in dit is geen verplichting.