21e Nieuwsbrief. Berichten van de werkgroep. Hospitaleren in Data volgende bijeenkomsten. Allemaal op zaterdag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "21e Nieuwsbrief. Berichten van de werkgroep. Hospitaleren in Data volgende bijeenkomsten. Allemaal op zaterdag"

Transcriptie

1 1 De laatste en 17 e periode eindigt op 12 of 14 november, deze is 4 dagen langer dan de 2 weken die zijn ingepland. Hospitaleren in e Nieuwsbrief Editie: 2017 oktober Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Hola Hospitalero, Op 5 september jl. heeft de werkgroep Roncesvalles weer een overleg met elkaar gehad over Roncesvalles, Er zijn veel punten aan de orde gekomen en hierbij enkele punten die wij willen delen: Het Colegiata is uitermate tevreden over de samenwerking zoals die nu is, wel benadrukken ze dat er minimaal 1 Spaans sprekende Hospitalero in een periode moet zijn. Ook benadrukken ze dat wij ons niet moeten bemoeien met hun gang van zaken, ook niet over de situatie van het Campamento. Hier zijn ze druk mee bezig en hebben er alle vertrouwen in dat het volgend jaar goed komt. In overleg met Edurne zijn de data voor volgend jaar bepaald, de 1 e periode begint op vrijdag 16 maart. De herberg gaat echter al op 12 maart open, en om alles goed voor te bereiden gaan 4 personen op 9 maart beginnen met het klaar maken van de huiskamer en de herberg, Hebben jullie de uitnodiging voor hospitaleren in 2018 al ingevuld? Dit kan dus eenvoudig door in te loggen op de website van het Genootschap. Kies daarna bij Groepen en dan bij de H. van Hospitaleren Roncesvalles etc. De uitnodiging voor het inschrijven is reeds verstuurd. Wij hopen dat jullie hier allemaal weer gebruik van maken want wij hebben jullie nodig! In nieuwsbrief 2 van dit jaar stond de planning voor de najaars- en voorjaars bijeenkomsten. Data volgende bijeenkomsten Allemaal op zaterdag Najaarsbijeenkomst 2 dec Voorjaarsbijeenkomst 24 feb Najaarsbijeenkomst 24 nov Voorjaarsbijeenkomst 23 feb Najaarsbijeenkomst 23 nov Voorjaarsbijeenkomst 29 feb Najaar bijeenkomst 21 nov Echter de datum voor dit jaar is niet 25 november maar wordt 2 december.willen jullie deze alvast in de agenda zetten. De najaarsbijeenkomst is op 2 december van uur tot ca uur in Driebergen. De uitnodiging volgt nog. Deze opstart week staat niet in de inschrijflijst wanneer je je op geeft, de 1 e periode begint op 16 maart 2018.

2 2 Extra bijeenkomst voor de Jefes. Op zaterdag 2 december is om half 11 een bijeenkomst voor de Jefes gepland in Driebergen. Aansluitend in de middag om start de najaarsvergadering. Het programma volgt nog. Libro de Oro Het is mogelijk nu al op te geven voor een gedrukt exemplaar 2017, door 15,00 over te maken op de rekening van het genootschap. Contant betalen tijdens de najaarsvergadering kan natuurlijk ook. Rek. Nr. : NL 39 Rabo Roncesvalles NL s Genootschap van St. Jacob Teamviewer Op de Pc in Roncesvalles staat het programma Teamviewer. Hiermee kan de werkgroep en de redactie van het Libro de Oro regelmatig inloggen en gegevens downloaden. Afspraak hierbij is dat zij inloggen op tijdstippen, waarop gerekend kan worden dat de Pc niet gebruikt wordt. Bijv. tussen en uur, wanneer er gegeten wordt. Het is daarom belangrijk dat de Pc ALTIJD aan blijft staan. Mocht je onverhoopt toch een muis op het scherm zien bewegen, wacht dan even, raak niet in paniek. De muis is ook zo weer weg. Na gebruik: sluit de Pc dus niet af, maar laat hem op het bureaublad staan. Verwijderen van programma s of wijzigen is ook verboden voor de Hospitaleros. Huidige situatie rond het sluiten van de Bordas. In een artikel in een Spaanse krant zegt de vice- premier van Navarra dat er geen problemen ontstaan zijn i.v.m. het sluiten van de Bordas. De Bordas blijven gesloten, behalve voor groepen die al reserveringen hebben gemaakt dit jaar voordat de sluiting bekend was. Edurne geeft aan dat er nog steeds geen bericht is van het gouvernement Navarra, maar heeft goede hoop over het volgend jaar. Bezoek delegatie pelgrimsbureau uit Saint-Jean-Pied-de-Port aan Roncesvalles op vrijdag 4 augustus Aanwezig: Jean Louis Aspirot, Secrétaire Général Amis du Chemin de St. Jacques, Jan Lautenslager, Nederlands vertegenwoordiger in St. Jean en contactpersoon. Vanuit de WHR Helmut Brouwer en Herman Holtmaat. Er zijn goede afspraken gemaakt over het elkaar informeren. Afhankelijk van het aanbod dagelijks of per 2 dagen tel. contact met Jean Louis Aspirot, het hoofd van het pelgrimsbureau in St. Jean-Pied-de-Port. Tel Nb. Dit is niet het tel. Van het pelgrimsbureau!!!! s Avonds tussen en uur. De vaste bespreekpunten zijn o.a. aantal te verwachtte pelgrims de volgende dag, Bedbugs, conditie van de route etc. Informatie wordt tevens opgenomen in het Handboek.

3 3 Het pelgrimsbureau in St. Jean zal de pelgrims op de hoogte stellen van het feit dat: Een paspoort of ID kaart verplicht is. Er geen dekens zijn Dat Roncesvalles alleen een Monasterio is en er geen winkels zijn Dat er alleen cash betaald kan worden Tijdens het gesprek met de Prior, Edurne en Marisol kwam ook nadrukkelijk het beleid van het klooster i.v.m. rolkoffers en reserveringen ter sprake. Het beleid van het klooster is juist het behartigen van de noden van de traditionele pelgrims, maar ze willen zich niet afsluiten voor de nieuwe ontwikkelingen. Daarom is het aantal reserveringen gemaximaliseerd tot 70 bedden. De overige bedden zijn normaal genomen voldoende voor de pelgrims, temeer daar er goede hoop is dat het Campamento volgend jaar weer open gaat. Sleutelplan Er is een nieuw sleutelplan gemaakt dat ook opgenomen wordt in het Handboek. Er zijn 10 bossen en daarbij nog 5 losse sleutels aan 5 extra hangers. Alles is nu compleet! Het plan hangt ook bij het sleutelrek. Reizen naar Roncesvalles In de nieuwsbrief van augustus jl. wordt uitgebreid de nieuwe regeling beschreven. Het is handig als de groepen voordat ze naar Roncesvalles vertrekken met elkaar contact hebben, zodat ze in St. Jean de taxikosten kunnen delen. Postkantoor in Burguete. Sinds kort is er een postkantoor dat geopend is van half 9 tot half 10 en in de namiddag van tot uur. Er zijn dozen te koop om bagage door te sturen naar huis of naar Santiago. Spaanse benamingen In het Libro de Oro worden allerlei verkeerde namen gehanteerd. Het verzoek is om altijd de originele Spaanse namen te gebruiken : Binnenplein : Beneden ruimte : Kist : Centrifuges Plaza de los Infantes el Sótana Mostrador. Het klooster heeft de werkgroep 2 nieuwe cenrifuges geschonken. De Donativo blijft zoals gewoonlijk voor de werkgroep. Uit het Libro 2017 Periode 10. Vrijdag 21 juli t/m 4 augustus Aantal pelgrims Bespiegeling in dichtvorm geschreven van twee weken Roncesvalles vanuit ervaringen van één achtergelaten schoen. Maar gewend als hij was te gaan en te staan al waar hij was, kon hij ongemerkt het al overzien de wederwaardigheden van dag en nacht der pelgrims komen en gaan de toewijding aan hen besteed de samenwerking der Hospitaleros ontleed

4 4 Periode 12 Vrijdag 18 augustus t/m 1 september Aantal Hospitaleros 9 Aantal pelgrims Met een voormalig brandweer man in hun midden is er heel wat geoefend met brandslangen, blusapparaten enz. Periode 11. Vrijdag 4 augustus t/m 18 augustus Aantal Hospitaleros 9 Aantal pelgrims Er een delegatie ontvangen vanuit Saint- Jean- Pied de--port. Gesproken is o.a. over het dagelijkse contact met het pelgrimsbureau. Helaas een erg negatieve klacht van een pelgrim in het Libro, die ons verweet erg commercieel bezig te zijn en alleen maar uitgaan van eigen gewin en ook nog eens onbeleefd zijn. Helmut had waarschijnlijk dezelfde man aan de balie die ons verweet dat het beleid van het klooster niet deugde en dat wij een geldmachine waren. Hier is geen discussie meer mogelijk. Oplossing gezocht voor een non, die niet met mannen wilde slapen. Het team kon het redelijk goed aan met 9 Hospitaleros, zodat er uitstapjes gemaakt werden naar Foz de Lumbier en de oude ruïne van de munitiefabriek, Fabrica de Orbaitzeta. Zoekgeraakte spullen, zoals een portemonnee hebben de Hospitaleros, de vinder en zelfs de gedupeerde heel wat hoofdbrekens gekost. Het wasteam kreeg dagelijks complimenten en zelfs een huwelijksaanzoek was erbij. Een Duits echtpaar, bestolen in Frankrijk, zagen in Roncesvalles dezelfde man op de slaapzaal. Ze hadden een foto van de man gemaakt, het aangegeven bij de politie, maar dat had tot niets geleid. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat hij verdacht is en dat hij niets moest uithalen. Toch maar de andere pelgrims in de omgeving van de man gewaarschuwd, dat er mogelijk een dief in huis is en dat men dus goed op de spullen moest passen. Negen, waarvan zeven onervaren Hospitaleros, hebben met elkaar in een goed teamwork samengewerkt.

5 5 Periode 13 Vrijdag 1 september t/m 15 september Aantal pelgrims De eerste week begon hectisch. Iedere dag volle bak ( 257 mensen ) en veel pelgrims werden doorgestuurd. De taxibusjes voor 8 personen rijden af en aan. 40 tot 80 pelgrims werden zo bijna iedere dag doorgestuurd. De eerste dagen werd er ook gewerkt met 7 Hospitaleros, maar in de loop van de week kwam ook de achtste Hospitalero aan. Het is druk, heel druk en er werd continue gewerkt. Bedwantsen, de vele wassen en doordat er nog steeds een machine kapot is wordt er lang doorgewerkt. Een Australische radioverslaggever zou in zijn dagelijkse radioverslag de Duch people prijzen, omdat alles so clean is. Periode 14 Vrijdag 15 september t/m 29 september Kees treedt regelmatig op als tolk bij Don Valentin, bij het rondleiden van groepen. Een mooi verhaal tot slot. Een meisje gaat trouwen, wil ook zwanger worden maar eerst de Camino lopen. Precies op de dag dat ze begint in St. Jean- Pied- de- Port blijkt ze zwanger te. Wat te doen? Doorlopen of niet Ze besluit toch door te lopen. Periode 15 Vrijdag 29 september t/m 13 oktober Aantal Hospitaleros 7 Aantal pelgrims Door de vele kapotte centrifuges heeft Henk maar weer eens een uit Nederland meegebracht. Ook heeft hij er een gerepareerd. Doordat het rustig is, werd de derde verdieping al helemaal winterklaar gemaakt. Ook de lakens van het Campamento zijn allemaal gewassen en opgeruimd. Beestjes gevonden in el Sótana, daarna helemaal schoongemaakt en op slot. Wordt dus niet meer gebruikt. Pablo heeft één matras op de brandstapel gegooid. Sjaak heeft de marathon van Zubiri gelopen in de stromende regen. Prestatie. Aantal pelgrims De periode begon druk en het weer was regen. Dus veel wasjes. Problemen met vervoer rugzakken, die door een andere vervoerder/taxi gedaan wordt. Hier hebben wij niets mee te maken en om 8 uur de tassen gewoon buiten zetten zegt Marisol. De gebruikelijke gezondheidsproblemen, men valt uit het bed of heeft andere kleine klachten. De EHBO heeft het er maar druk mee. Problemen met het feit dat er niet gepind kan worden en niet te vergeten de bedwantsen. Het is deze periode wel viermaal voorgekomen en uiteindelijk is er toch weer en ontsmettingsbedrijf ingeschakeld. Ook de jaarlijkse schoolgroep uit Pamplona is weer van de partij. 85 kinderen en hun begeleiders. Veel Italianen in deze periode.lastige pelgrims, omdat ze totaal geen andere taal spreken. De laatste dag werd het weer druk. Nationale feestdag in Spanje en dus daarna een aantal dagen vrij. En dat met prachtig weer.

3e Nieuwsbrief Editie: Berichten van de werkgroep. Nieuwe regeling Taxivervoer.

3e Nieuwsbrief Editie: Berichten van de werkgroep. Nieuwe regeling Taxivervoer. 1 3e Nieuwsbrief Editie: 2017 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Nieuwe regeling Taxivervoer. Met ingang van 01-07-2017 worden de taxikosten

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 24e Nieuwsbrief Editie: mei 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Roncesvalles In de opstartdagen van vrijdag 9 maart tot vrijdag 16

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 1 22e Nieuwsbrief Editie: januari 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Najaarsbijeenkomst 2 december 2017 De jaarlijkse evaluatie-dag

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Arzúa Mei 2018 Un Peregrino de nacionalidad holandesa ha fallecido cuando hacía del Camino de Santiago. Durmió en un establecimiento de Arzúa y sus compañeros lo hallaron sin vida tras pasar la noche.

Nadere informatie

5e Nieuwsbrief december 2016

5e Nieuwsbrief december 2016 1 5e Nieuwsbrief december 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl www.santiago.nl/werkgroep.roncesvalles.php Berichten van de werkgroep Hola hospitaleros, Ter gelegenheid

Nadere informatie

2 e Nieuwsbrief Editie: mei Hola hospitaleros. Berichten uit Roncesvalles. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

2 e Nieuwsbrief Editie: mei Hola hospitaleros. Berichten uit Roncesvalles. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles 1 2 e Nieuwsbrief 2016 Editie: mei 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Hola hospitaleros www.santiago.nl/werkgroep.roncesvalles.php De eerste 4 groepen hebben

Nadere informatie

2e Nieuwsbrief Editie: mei 2017

2e Nieuwsbrief Editie: mei 2017 1 geregeld wordt door het Colegiata onder hun verantwoordelijkheid.. Taxi nummers liggen in de Mostrador. Marisol regelt het. Consequentie is nu dat de Bordas niet gebruikt mogen worden. 2e Nieuwsbrief

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep 23e Nieuwsbrief Editie: maart 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Vacant : Secretaris Werkgroep Roncesvalles De functie secretaris

Nadere informatie

Wanneer u de nieuwsbrief van de WHR niet langer wenst te ontvangen of bij wijziging van uw ( )adresgegevens

Wanneer u de nieuwsbrief van de WHR niet langer wenst te ontvangen of bij wijziging van uw ( )adresgegevens Diefstal in Aterpea De WHR vraagt de aandacht van alle Hospitaleros. 29 e Nieuwsbrief mei 2019 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Redactie Nieuwsbrief : Noortje

Nadere informatie

4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016

4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016 1 met hen de as van de vader verstrooid op de helling. Bericht in de Spaanse krant 4 e Nieuwsbrief Editie: oktober 2016 Een Australische peregrina van 62 jaar raakt gewond bij een val in een kloof op de

Nadere informatie

3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016

3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016 1 meer ervaren hospitaleros niet helemaal duidelijk zijn. Over het bijbetalen voor sommige zaken staan hier de regels nog eens op papier. 3 e Nieuwsbrief Editie: augustus 2016 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Veranderingen en zaken die nog niet in orde zijn. 27e Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl Berichten van de werkgroep Positief bericht uit Roncesvalles: Mensaje:

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep Vervanging vergaderruimte

Berichten van de werkgroep Vervanging vergaderruimte Zaterdag 16 februari Voorjaarsbijeenkomst. In de ochtend alleen voor de Jefes. ( instructie BHV en AED) s Middags voor alle hospitaleros van 2019 Kennismaking voor alle groepen met elkaar. Laatste instructies

Nadere informatie

Berichten van de werkgroep

Berichten van de werkgroep Don Valentin heeft Harry tijdens de Pelgrimsmis in Roncesvalles speciaal herdacht. Helmut Brouwer 26e Nieuwsbrief september 2018 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Mail adres : wg.roncesvalles@santago.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Editie: Augustus 2015. Hola hospitaleros de Roncesvalles. Mededelingen vanuit de WGH. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles

Nieuwsbrief. Editie: Augustus 2015. Hola hospitaleros de Roncesvalles. Mededelingen vanuit de WGH. Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Nieuwsbrief Editie: Augustus 2015 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Redactie: mailto:wgroncesvalles@live.nl www.santiago.nl/werkgroep_roncesvalles.php Hola hospitaleros de Roncesvalles. Het heeft even

Nadere informatie

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013.

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Een feest van herinneringen, dàt is een bijeenkomst van het Genootschap. Dit jaar komen we bij elkaar in Hotel/Restaurant

Nadere informatie

Regiobijeenkomst 9 april 2016

Regiobijeenkomst 9 april 2016 Regiobijeenkomst 9 april 2016 Op zaterdag 9 april werd in het Willibrordushuis in de Oude Molstraat in hartje centrum de voorjaarsbijeenkomst gehouden van de regio den Haag. Een dag van ontmoeten, ervaringen

Nadere informatie

NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN SINT JACOB. Verslag Algemene Ledenvergadering d.d. 18 maart 2017 te Den Bosch

NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN SINT JACOB. Verslag Algemene Ledenvergadering d.d. 18 maart 2017 te Den Bosch Secretaris: Simone Aarendonk NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN SINT JACOB Verslag Algemene Ledenvergadering d.d. 18 maart 2017 te Den Bosch Aanwezig: Simone Aarendonk (verslag), Joost Bol (voorzitter), Suzanne

Nadere informatie

Blije pelgrims, dat is de grootste voldoening van het werk als hospitalero

Blije pelgrims, dat is de grootste voldoening van het werk als hospitalero Onlangs stond er in een lokale Baskische krant een interview met Juanjo Mateu, de coördinator van de Agrupación, dat wij u graag laten lezen in de Nederlandse vertaling. Meer informatie over deze herbergen

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!...

Inhoud. Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 1 Inhoud Vertrek & Terugkomst... 3 Aankomst... 4 Parijs... 5 Wat kun je in Parijs allemaal zien!... 6 Meeneemlijst... 7 Onderlinge AFSPRAKEN!... 8 2 Vertrek & Terugkomst Vertrek: Donderdag om circa 03.45

Nadere informatie

Alleen met Elkaar. Petrakerk de Mont Ventoux op

Alleen met Elkaar. Petrakerk de Mont Ventoux op www.grootverzettegenkanker.nl/deelnemers-2013/alleen-metelkaar-petrakerk-de-mont-ventoux-op/ Agenda voor vanavond: Reis, verblijf e.d. Verdieping en onderling contact Sportmedische keuring en trainen (clinics)

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISAPARISAPARIS

APARISAPARISAPARISAPARISAPARISAPARIS Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep B Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISA

APARISAPARISAPARISAPARISA Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep A Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 30, nummer 15 21-07-2018 In deze editie: Schoolreisjes Formatie/personeel Overblijven 2018/2019 Vakantierooster 2018/2019 Jaarkalender Studiedag Arcade

Nadere informatie

Beleidsnotitie van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Beleidsnotitie van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob Beleidsnotitie van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob 2016-2020 8 augustus 2016 Inhoud 1 Inhoud 2 Het Genootschap en de jaren 2016-2020 3 Doelen en uitgangspunten 4 Beleid 2016-2020 1. Op weg helpen

Nadere informatie

Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet.

Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet. Nieuwsbrief 34 16-20 mei Beste ouders, Mijn knuffel kan niet slapen Hij heeft verdriet Wat moet ik doen? Ik weet het niet. 34 Mijn knuffel moet steeds huilen En ik huil mee Het kussen wordt een tranenzee.

Nadere informatie

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk

Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Op het Pelgrimspad Tijd geven aan jezelf en aan elkaar als een geschenk Pelgrim zijn Een lange tocht maken. Dichterbij God en je eigen ziel komen. Je doet het alleen en toch samen met anderen. Pelgrimeren,

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2019

Info bulletin mei t/m september 2019 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2019 Gezinsfietstocht donderdag 30 mei start tussen 10.00 11:00 uur Avondvierdaagse

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2018

Handleiding Invullen Bardiensten 2018 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis- en Padel vereniging (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2018. Het invoeren wordt online via internet

Nadere informatie

MET de BURTON naar SANTIAGO de COMPOSTELLA

MET de BURTON naar SANTIAGO de COMPOSTELLA MET de BURTON naar SANTIAGO de COMPOSTELLA In augustus 2013 heeft Agnes het idee om op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te gaan. Na overleg besluiten we om binnen de BOC te vragen of er Burtonrijders

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Info bulletin april t/m september 2017

Info bulletin april t/m september 2017 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin april t/m september 2017 Overzicht activiteiten mei t/m september 2017 Opening speeltuin maandag 17

Nadere informatie

Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles. Nieuwsbrief Editie: januari 2016

Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles. Nieuwsbrief Editie: januari 2016 1 Werkgroep Hospitaleren Roncesvalles Nieuwsbrief Editie: januari 2016 Mail adres: wg.roncesvalles@santiago.nl www.santiago.nl/werkgroep.roncesvalles.php In Memoriam Patxi onze steun en toeverlaat in de

Nadere informatie

NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN SINT JACOB. Conceptverslag algemene ledenvergadering d.d. 12 november 2016 te Eindhoven

NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN SINT JACOB. Conceptverslag algemene ledenvergadering d.d. 12 november 2016 te Eindhoven Secretaris: Simone Aarendonk NEDERLANDS GENOOTSCHAP VAN SINT JACOB Conceptverslag algemene ledenvergadering d.d. 12 november 2016 te Eindhoven Aanwezig: Simone Aarendonk (verslag), Joost Bol (voorzitter),

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 OBS De Driekleur Daltonlocatie 27 maart 2018

Nieuwsbrief 14 OBS De Driekleur Daltonlocatie 27 maart 2018 Nieuwsbrief 14 OBS De Driekleur Daltonlocatie 27 maart 2018 30 maart Goede Vrijdag: vrij! 2 april 2 e Paasdag: vrij! 5 april schoolfotograaf Knappe Koppies 6 april Rapporten inleveren 10 april Voorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Reisinformatie werkweek klas 3

Reisinformatie werkweek klas 3 Reisinformatie werkweek klas 3 Schooljaar 2014-2015 Beste 3 e klassers, Aan het einde van het derde schooljaar is het gebruikelijk om op werkweek te gaan. Dit jaar gaan we naar de Ardennen. We vertrekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Bezoek schoolbestuur Op dinsdag 3 oktober hoopt een delegatie van het schoolbestuur bij ons op school aanwezig te zijn. Ze hopen verschillende lessen

Nadere informatie

Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid

Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur. De bibliotheek van Leusden Zuid is, op een aantal contacturen na, een onbemande bibliotheek.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Nieuwsbrief mei 2017 Hierbij ontvangen jullie de derde nieuwsbrief van dit jaar! In deze nieuwsbrief: Terugblik Voor in de agenda Fotograaf Modderdag Personeelsnieuws

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Ondergetekenden:

Huurovereenkomst. Ondergetekenden: Ondergetekenden: Huurovereenkomst Naam verhuurder: Scouting De Lier Chrysant 17 2678 PA De Lier Naam huurder: Naam:... Contactpersoon:... Adres:... Woonplaats:... Telefoonnummer:..... E-mail adres:......

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Weidevogel

Nieuwsbrief OBS De Weidevogel Nieuwsbrief OBS De Weidevogel Nr.09, mei 2018 AVG - privacy wetgeving De AVG is van kracht, ook voor Innoord en haar scholen Per 25 mei 2018 is er nieuwe privacy-wetgeving van kracht geworden, de Algemene

Nadere informatie

Project Camino Anders Bekeken

Project Camino Anders Bekeken 1 Project Camino Anders Bekeken Algemene voorwaarden wandelaar met een visuele beperking Pelgrims met een visuele beperking wandelen naar Santiago de Compostela Het meest essentiële zie je niet met je

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Samenvatting Burgerzaken is op werkdagen dagelijks open van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend. Voor de bezoekuren in

Nadere informatie

Vrijdag 15 juni t/m Zondag 17 juni 2018

Vrijdag 15 juni t/m Zondag 17 juni 2018 Vrijdag 15 juni t/m Zondag 17 juni 2018 Welkom: De organisatie van het Eldenia Kids Got Talent Pupillenkamp heeft de locatie in St Michielsgestel wederom vast kunnen leggen. Hier zijn wij van 15 t/m 17

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers,

VOORWOORD. Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers, PROGRAMMA 1 VOORWOORD Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers, Nog eventjes wachten en dan kunnen we weer gaan beginnen aan de leukste week van het jaar: De Jeugd Vakantie Week!!! Dit jaar wordt de

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!!

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!! Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 5 Nummer 13 13 juli 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Handleiding data-export uit schooladministratiesysteem naar de uitstroommonitor

Handleiding data-export uit schooladministratiesysteem naar de uitstroommonitor Handleiding data-export uit schooladministratiesysteem naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export

Nadere informatie

Info bulletin april t/m september 2014

Info bulletin april t/m september 2014 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin april t/m september 2014 Overzicht activiteiten april t/m september 2014 Kinderknutselmiddag woensdagmiddag

Nadere informatie

Ultreia 54 Januari 2016

Ultreia 54 Januari 2016 Ultreia 54 Januari 2016 In deze Ultreia - Van de redactie - Voorjaarsbijeenkomst - In memoriam: Patxi - Geïnspireerd door Franciscus - Stempelpost Enschede - Driedaagse fietstocht - Vrijwilligers pelgrimskantoor

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

JIJ DOET MEE AAN BIKKELKAMP 2016!!

JIJ DOET MEE AAN BIKKELKAMP 2016!! JIJ DOET MEE AAN!! Van harte gefeliciteerd. En WELKOM! Aan dit kamp doen dolfijnen, zeeverkenners, wilde vaart, leiding en bestuursleden mee. Allemaal BIKKELS! KAMPGELD Het kampgeld bedraagt 12,50 euro

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5, 15 juni 2011

Nieuwsbrief 5, 15 juni 2011 Nieuwsbrief 5, 15 juni 2011 IN DEZE NIEUWSBRIEF - stand van zaken - gezocht: attributen! - bijbestellen van foto s Fotocoach.nl - voorstellingen Spijkerkwarts uitverkocht! Wat nu? - wij zoeken nog enkele

Nadere informatie

onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening

onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening onderzoek bewonersadviesgroep Dienstverlening Patrimonium Barendrecht, juni 2017 Inleiding Begin dit jaar hebben we de Bewonersadviesgroep gevraagd naar hun ervaring en mening over de dienstverlening van

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009.

Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2009. Page 1 of 5 Bob van Asselt Van: Nieuwsbrief [nieuwsbrief@onderdekastanje.nl] Verzonden: dinsdag 16 maart 2010 21:33 Onderwerp: Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart 2010 Nieuwsbrief Onder de Kastanje maart

Nadere informatie

OOSTENRIJK MARIA LANGEGG. Periode: 20.augustus - 2 september Leeftijd: 18+

OOSTENRIJK MARIA LANGEGG. Periode: 20.augustus - 2 september Leeftijd: 18+ OOSTENRIJK MARIA LANGEGG Periode: 20.augustus - 2 september. 2017 Leeftijd: 18+ 1 Oostenrijk Maria Langegg Onderhoud een klooster voor pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella Periode: 20 augustus

Nadere informatie

AANDACHT: Na het versturen van je gegevens krijg je van ons dadelijk een bevestigingsmail.

AANDACHT: Na het versturen van je gegevens krijg je van ons dadelijk een bevestigingsmail. Producten bestellen Online winkelen en bestellen bij Festarent is eenvoudig en veilig.. Hoe producten bestellen? Om te kunnen bestellen, heb je een 'account' nodig. Deze account bevat je persoonlijke gegevens,

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen In februari worden Liz van Bavel, Olaf de Buck en Pascalle Belt vier jaar. Van harte welkom!

Nieuwe leerlingen In februari worden Liz van Bavel, Olaf de Buck en Pascalle Belt vier jaar. Van harte welkom! Jaargang 2014-2015, nr. 6 Februari 2015 Belangrijke data: 2 februari Open Ochtend 3 februari Studiemiddag team NA schooltijd 18 februari Oud papier 19 februari Stepjesdag 20 februari Rapport 1 gaat mee

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 1 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 1 Jaargang V Nieuwsbrief NR. 1 Jaargang 13 2018 Informatie 40 ste W4D 2018 Data 41 ste W4D 2019 zijn vastgesteld Informatie voor-inschrijving Bestelling medailles Informatie scholen Inschrijfgeld Vrijwilligers welkom

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Jaarverslag Van Oosbreestichting

Jaarverslag Van Oosbreestichting Jaarverslag 2015 Van Oosbreestichting 1 Voorwoord Hierbij treft u het jaarverslag 2015 aan van de Van Oosbreestichting. Voor de stichting was 2015 een jaar van continuering van de in 2014 gekozen lijn

Nadere informatie

Zomerkamp 2015. Vallon Pont d Arc. Van 20 augustus t/m 28 augustus. Junior Survival club De Searchers

Zomerkamp 2015. Vallon Pont d Arc. Van 20 augustus t/m 28 augustus. Junior Survival club De Searchers Zomerkamp 2015 Vallon Pont d Arc Van 20 augustus t/m 28 augustus Junior Survival club De Searchers Reglement & Afspraken: Regel 1: De Searchers leiding, de Franse instructeurs en de campinggasten hebben

Nadere informatie

Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8. Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST!

Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8. Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST! Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8 Dit jaar is onze 40 ste editie! Reden voor een feestje! Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST! Het zou fantastisch zijn als jullie deze feestelijke dagen met

Nadere informatie

Outdoor Schoolreis. Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september Fürther Hütte. Jugendgästehaus Steigerhof.

Outdoor Schoolreis. Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september Fürther Hütte. Jugendgästehaus Steigerhof. Outdoor Schoolreis Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september 2016 Fürther Hütte & Jugendgästehaus Steigerhof Segbroek College Programma Segbroek College Rocks 'n Rivers Ledeboerstraat 68 B 5048

Nadere informatie

Kalender verkiezingen: stembureau in de aula van De Walvis

Kalender verkiezingen: stembureau in de aula van De Walvis Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 12 vrijdag 10 maart 2017 Beste ouders, De werkzaamheden aan het schoolplein zijn bijna afgerond. De natuur moet nu verder zijn

Nadere informatie

SURVIVALKAMP Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE

SURVIVALKAMP Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE SURVIVALKAMP 2018 Organisatie survivalkamp 2018 DR. MOLLERCOLLEGE / V. HAESTRECHTCOLLEGE Beste leerlingen van klas 3, Jullie willen je wellicht opgegeven voor het survivalkamp van 10 mei t/m 13 mei 2018.

Nadere informatie

Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling

Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling Allereerst willen wij u van harte welkom heten in HMC Westeinde. U bevindt zich op afdeling C13B, de kinderafdeling. In deze folder gaan we in op rooming-in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 18 september 2015 De nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief Belangrijke data Intern begeleiders Inloopochtenden Opa & oma dag Zand- en watertafel

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm.

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm. Handleiding online tickets boeken bij Rederij Doeksen www.rederij-doeksen.nl Boek uw tickets online door op de knop te klikken. Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt,

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar.

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar. Riemslootnieuws 749 12-07-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 www.comprix.nl NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Formatie 2018-2019 Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje

Nadere informatie

Handleiding Bardienstplanner. Versie 1.3

Handleiding Bardienstplanner. Versie 1.3 Versie 1.3 Inleiding Handleiding Bardienstplanner Beste leden, Hieronder vind je een handleiding voor de bardienstplanner zoals deze wordt toegepast op de website mijn.knltb.club. Deze handleiding geeft

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 18 Slenkstraat 50, 1441 MS Purmerend Telefoon

NIEUWSBRIEF 18 Slenkstraat 50, 1441 MS Purmerend Telefoon NIEUWSBRIEF 18 Slenkstraat 50, 1441 MS Purmerend Telefoon 0299-430237 www.sbohettangram.nl Email: administratie@sbohettangram.nl Datum: 17-05-2016 Volgende NB: 31-05-2016 Agenda mei 2016 Vrijdag 20 mei

Nadere informatie

Handleiding Bardienst inschrijven MTV Stokeind

Handleiding Bardienst inschrijven MTV Stokeind Handleiding Bardienst inschrijven MTV Stokeind Let op, voordat je diverse vragen gaat stellen, lees deze handleiding dan goed door en je komt niet voor verrassingen te staan. 1. Eenmaal ingeschreven bardiensten

Nadere informatie

Hartelijk dank Bep en Cor Bosgieter voor het maken van de foto s!!

Hartelijk dank Bep en Cor Bosgieter voor het maken van de foto s!! Het Tooropje September 2016 www.chtoorop.nl Mededelingen Ventilatiesysteem recreatiezaal Tijdens het openingsfeest was het weer eens voelbaar dat het ventilatiesysteem in de zaal niet naar behoren functioneert.

Nadere informatie

Weekbericht o.b.s. De Eiber

Weekbericht o.b.s. De Eiber Weekbericht o.b.s. De Eiber De Kikkergroep werkt momenteel aan een winkelproject/voeding Voorjaarsmarkt De voorjaarsmarkt komt steeds dichterbij. Zaterdag 12 mei a.s. is het zover. Van 10.00 uur tot 13.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.30- maart 2019

Nieuwsbrief nr.30- maart 2019 Nieuwsbrief nr.30- maart 2019 Inhoud: - Aprilbeurs - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Huurmogelijkheden aprilbeurs - Paaseieren zoeken - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn verhuizing met Student Verhuis Service zo vlot en voordelig mogelijk?

Hoe maak ik mijn verhuizing met Student Verhuis Service zo vlot en voordelig mogelijk? Hoe maak ik mijn verhuizing met Student Verhuis Service zo vlot en voordelig mogelijk? Inhoud Afspraak maken Voorbereiding Klaarzetten Parkeren verhuiswagen / verhuislift Verhuistechnieken Afrekenen Verzekeringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 Regio Waardenlanden April 2017 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Kort nieuws 8 medewerkers van ASVZ Ondersteuning

Nadere informatie

Algemene handleiding voor het werken met Kindkans

Algemene handleiding voor het werken met Kindkans Algemene handleiding voor het werken met Kindkans 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding... 3 2. Verwerking binnenkomende hulpvragen... 4 3. Afhandelen hulpvraag door Zorgmakelaar... 7 4. Adviesronde instellen...

Nadere informatie