Productovereenkomst Volwasseneneducatie 2014 gemeente Venlo en ROC Gilde Opleidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Productovereenkomst Volwasseneneducatie 2014 gemeente Venlo en ROC Gilde Opleidingen"

Transcriptie

1 Productovereenkomst Volwasseneneducatie 2014 gemeente Venlo en ROC Gilde Opleidingen Ondergetekenden: De gemeente Venlo, gevestigd te Venlo, Garnizoen 3, postbus 3434, 5902 RK Venlo, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer A.S. Scholten, burgemeester hierna te noemen opdrachtgever, en Stichting Gilde Opleidingen, gevestigd te Venlo, Laaghuissingel 2, 5913 ES, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigt door mevrouw drs. T.Peters, in hoedanigheid van directeur sector Gilde Educatie, hierna te noemen opdrachtnemer, Overwegende dat: In artikel van de WEB is bepaald dat de betaling van de bedragen aan het Regionaal Opleidings Centrum uit het participatiebudget voor opleidingen educatie berust op een overeenkomst, De opleidingen educatie zijn gedefinieerd in artikel 7.3.1, onderdelen b tot en met f van de WEB, De opdrachtgever het in het kader van zijn participatiebeleid, wenselijk acht dat er een educatief aanbod, zoals benoemd in de WEB, wordt verzorgd, afgestemd op de specifieke behoeften van de door de opdrachtgever aangewezen doelgroepen en is gericht op een stijging van de deelnemer op de participatieladder.

2 Komen het volgende overeen: Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In deze overeenkomst wordt verstaan onder: a) Educatieve activiteiten: activiteiten op het terrein van educatie conform het uitvoeringsbesluit WEB b) Onderwijsovereenkomst: de overeenkomst tussen de deelnemer en het bevoegd gezag als bedoeld in artikel WEB. c) Contactuur: klokuur zoals bedoeld in artikel 2.3.4, lid 3 WEB jo. artikel uitvoeringsbesluit WEB mede omvattend: - Intake van de deelnemer(s), - Inschrijving van de deelnemer(s) als bedoeld in artikel WEB, - Het evalueren en beoordelen van de voortgang van de deelnemer(s), - De toetsing en/of examinering. d) Woonplaats: de plaats als bedoeld in de artikelen 10, eerste lid, en 11 van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek. e) Rijksbijdrage: het door het Rijk aan de gemeente Venlo toegekende participatiebudget bestemd voor educatieve activiteiten. 2. De overige begrippen die in deze overeenkomst worden gebruikt hebben dezelfde betekenis als in de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Artikel 2 Duur Deze overeenkomst gaat in op 1 januari 2014 en eindigt op 1 januari Artikel 3 Product 1. Opdrachtnemer zal gedurende de looptijd van deze overeenkomst de opleidingen verzorgen zoals beschreven in artikel WEB. De daadwerkelijke uitvoering van activiteiten wordt gebaseerd op de behoefte in de praktijk in overleg met de opdrachtgever. 2. Aan de betreffende educatie activiteiten kan worden deelgenomen door deelnemers voor zover er binnen de te hanteren groepsnormen ruimte voor deelname aanwezig is. In elk geval worden deelnemers die vóór 2014 zijn begonnen aan een opleiding in de gelegenheid gesteld deze opleiding af te ronden mits het hiervoor bedoelde beschikbare budget toereikend is. 3. Bij wijziging van relevante wetgeving zullen partijen in gezamenlijk overleg maatregelen treffen om, indien nodig, het opleidingsaanbod en het aantal deelnemers hiermee in overeenstemming te brengen. 4. Deelnemers hebben hun woonplaats in de gemeente Venlo waarbij prioriteit gegeven wordt aan door de opdrachtgever doorverwezen kandidaten. 5. Indien sprake is van niet- (volledig) bezette contacturen dan kan hiervan, in onderling overleg en op basis van wederkerigheid door Bergen, Venray, Gennep, Horst aan de Maas, Venlo, Peel en Maas en Beesel, gebruik

3 gemaakt worden. Dit betekent dat na overleg deelnemers uit Venlo of uit een van de hiervoor vermelde gemeenten gebruik kunnen maken van de contacturen die al door een van deze gemeenten worden ingezet. 6. Opdrachtnemer spant zich in om tot een uiterste efficiency te komen voor de invulling van de contacturen en de grootte van de groepen. 7. Op 27 november 2013 is door de gemeente Horst aan de Maas, namens de gemeenten Bergen, Gennep, Venray, Venlo en Peel&Maas een document opgesteld waarin wordt aangegeven welke doelgroepen prioriteit krijgen bij de besteding van het budget. Dit document is onderdeel van de overeenkomst. Zie hiervoor bijlage In het kader van schuldhulpverlening worden een aantal bijeenkomsten georganiseerd ter vergroting van de rekenvaardigheid van deelnemers. Artikel 4 Middelen 1. De middelen voor de uitvoering van de in artikel 3 overeengekomen educatieve activiteiten zijn gelijk aan de voor dit doel geoormerkte deel van het door het Rijk aan de opdrachtgever toegekende Participatiebudget. 2. De rijksbijdrage als bedoeld in lid 1 bedraagt op grond van de beschikking over ,- Uitgangspunt is dat de volledige Rijksbijdrage wordt ingezet in Daarnaast wordt eveneens ingezet het budget dat in 2013 niet is besteed. Voor de gemeente Venlo betekent dit een bedrag ad Ondanks het hiervoor geformuleerde uitgangspunt bestaat de mogelijkheid om na afloop van elk kwartaal de inzet van de WEBmiddelen bij te stellen. Bijstelling kan betekenen dat een deel van het budget niet wordt ingezet in 2014 maar wordt meegenomen naar 2015 voor zover wettelijk toegestaan. Opdrachtgever informeert opdrachtnemer tijdig indien zij constateert dat er geen wettelijke mogelijkheden zijn om budgetten door te schuiven naar Voor de realisering van de educatieve activiteiten geldt voor 2014 een prijs van 165,- per klokuur. Het aantal onderwijsweken wordt gesteld op minimaal 38. Aan één klokuur dienen minimaal 2 personen deel te nemen. 4. Betaling vindt plaats door maandelijkse bevoorschotting. Het maandelijkse voorschot bedraagt 50744, 58-- ( (25%) : 12). Het bedrag dat betrekking heeft op 2013 wordt eveneens in 12 maandelijkse termijnen gefactureerd. Indien gedurende de looptijd van deze overeenkomst de rijksbijdrage 2014 wordt aangepast of blijkt dat er na onderling overleg meer educatieve activiteiten worden uitgevoerd vindt overeenkomstige aanpassing van de bevoorschotting plaats. Opdrachtnemer wordt hiervan op de hoogte gesteld. 5. De definitieve vaststelling van de hoogte van de afrekening aan de opdrachtnemer vindt plaats op basis van de definitieve vaststelling van de Rijksbijdrage en de bestede contacturen in 2014.

4 Artikel 5 Verantwoording 1. Opdrachtnemer overlegt vóór 1 maart 2015 een door een accountant opgesteld rapport van feitelijke bevindingen van de gerealiseerde en gevolgde educatieve activiteiten. Dit op basis van de met de rijksbijdrage ingekochte contacturen en aan de hand van presentielijsten waaruit de aanwezigheid van deelnemers en docenten blijkt. Hierbij is van belang dat de ingekochte contacturen uiteraard bedoeld zijn voor inwoners uit de gemeente Venlo maar dat de mogelijkheid bestaat ook deelnemers uit de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Bergen, Venlo, Gennep, Peel en Maas en Beesel toe te laten indien de groepsgrootte en didactische werkwijze dit mogelijk maken. Uit het rapport van feitelijke bevindingen moet blijken dat: - duidelijk is welke contacturen zijn ingekocht door de opdrachtgever - dat minimaal twee deelnemers uit de gemeente van de opdrachtgever hieraan hebben deelgenomen. - de hiervoor bedoelde controle is niet van toepassing op contacturen die bedoeld zijn voor computer- en budgetteringscursussen. Deze controle vindt reeds plaats door intensief overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer over de deelnemers en in te zetten contacturen. (en lesuren Moedercentrum EVA Venray.) 2. Voor aanvang van een educatietraject wordt in overleg met de deelnemer een trajectplan opgesteld. In dit trajectplan wordt in elk geval beschreven: Aanvangsdatum van het traject; Het beginniveau NT1 / NT2, Rekenen Het te behalen eindniveau en de tijd die daarvoor nodig is. Vermoedelijke einddatum van het traject. 3. Opdrachtnemer draagt zorg voor een verslaglegging van de gevolgde educatieve activiteit(en) in de vorm van kwartaalrapportages. De kwartaalrapportages worden binnen twee weken na afronding van een kwartaal overlegd. Deze kwartaalrapportages bevatten overzichten van het aantal deelnemers, de duur van het traject, de doelgroep waartoe zij behoren en het te bereiken leerdoel. Voorts blijkt uit deze rapportages de reden van uitstroom indien de deelnemer vroegtijdig het traject beëindigt. 4. Verslaglegging over de feitelijke voortgang van het leerproces per deelnemer vindt plaats middels overleg tussen klantmanager van opdrachtgever en de coach/docent van opdrachtnemer. 5. Bij de verantwoording van de middelen worden naast de registratie van contacturen tevens de resultaten per outputverdeelmaatstaf aangegeven. Voor educatie is deze maatstaf voor 2014 omschreven als: aantal ingekochte contacturen. 6. De financiële verantwoording wordt uiterlijk 1 maart 2015 aangeleverd aan de opdrachtgever in verband met de afrekening van het participatiebudget over het jaar Alle financiële consequenties voor opdrachtgever bij een niet tijdige aanlevering door opdrachtnemer, inclusief de accountantsverklaring, komen voor rekening van opdrachtnemer.

5 Artikel 6 Regulier overleg en evaluatie 1. Partijen verplichten zich om periodiek te overleggen over de uitvoering van deze overeenkomst en de daarbij horende productovereenkomst. Opdrachtnemer zal dit overleg agenderen en verzorgen. Dit overleg vindt minimaal elk kwartaal plaats en verder op verzoek van een der partijen. 2. Partijen zullen een half jaar voor het einde van de looptijd de uitvoering en werking van deze overeenkomst evalueren. Tevens kan dan beoordeeld worden of de contractuele relatie na het einde van de looptijd van deze overeenkomst gecontinueerd dient te worden. Artikel 7 Geschillenregeling leder geschil ter zake van het bepaalde bij of krachtens deze overeenkomst kan worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter. Artikel 8 Wijziging omstandigheden Indien zich ten aanzien van een partij onvoorziene omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat de wederpartij naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst niet mag verwachten, zullen partijen onderling overleg plegen teneinde te bezien of zij tot overeenstemming kunnen komen omtrent een wijziging van de overeenkomst met het oog op die omstandigheden. Indien dit overleg niet tot overeenstemming leidt is er sprake van een geschil.

6 Artikel 9 Overige bepalingen 1. Op deze overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. 2. Wijzigingen en aanvullingen van deze overeenkomst kunnen slechts rechtsgeldig geschieden door een door alle partijen ondertekende schriftelijke aanvulling, welke aan deze overeenkomst wordt gehecht en geacht wordt daarvan deel uit te maken. 3. Indien een bepaling van deze overeenkomst nietig is of door rechterlijke uitspraak wordt vernietigd, zullen de overige bepalingen van deze overeenkomst van kracht blijven. Partijen zullen over de bepalingen van deze overeenkomst welke nietig zijn of vernietigd worden overleg plegen teneinde een vervangende regeling te treffen. 4. De in deze overeenkomst genoemde kantooradressen van partijen gelden als de adressen aan welke partijen rechtsgeldig jegens elkaar kennisgevingen richten. Aldus overeengekomen en ondertekend in tweevoud, te Venlo de dato opdrachtgever, Namens deze, opdrachtnemer, Namens deze, Dhr. A.S. Scholten Burgemeester Mevr. Drs. T.Peters, directeursectorgilde Educatie

7 Bijlage 1 Inzet van middelen Wet Educatie Beroepsonderwijs 2014 Waar gaat het over? De rijksbijdrage in het kader van de Wet Educatie Beroepsonderwijs vormt onderdeel van het Participatiebudget. Met betrekking tot de besteding van deze middelen geldt een verplichte winkelnering bij Gilde Opleidingen. Over de besteding van de middelen (het cursusaanbod) worden jaarlijks door de regio Noord-Limburg (Beesel t/m Gennep) met Gilde Opleidingen afspraken gemaakt. Alle afspraken worden jaarlijks in een Productovereenkomst vastgelegd, die vervolgens in de diverse colleges worden vastgesteld. In deze notitie wordt een voorstel ter besluitvorming voorgelegd, dat betrekking heeft op het te hanteren uitgangspunt voor de besteding van de WEB-gelden. Werving van deelnemers is een verantwoordelijkheid van de gemeenten. Concreet is thans de vraag of bij de werving van deelnemers moet worden geselecteerd op doelgroep of arbeidsmarktgerichtheid. Wet Educatie Beroepsonderwijs. De totale WEB-bijdrage 2014 voor de regio Noord-Limburg bedraagt ( in 2013). Het programma aanbod in het kader van de WEB richt zich op de doelgroep die vrij laag staat op de Participatieladder. Voorgeschreven is dat het cursusaanbod betrekking heeft op Nederlandse taal en rekenen. Door betere taal- en rekenvaardigheden dienen de mogelijkheden van de cursist op participatie en re-integratie te worden bevorderd, maar ook zijn zelfredzaamheid. Behalve via taallessen wordt hieraan ook invulling gegeven via een cursus computervaardigheden of omgaan met geld. Ter informatie, onderzoek heeft uitgewezen dat ca. 12 tot 14% in Limburg (16-75 jaar) laaggeletterd is. Voor Noord-Limburg betekent dit ruim mensen. Hetzelfde onderzoek heeft overigens uitgewezen dat meer dan de helft van de laaggeletterden (deels) werkzaam is. Doelgroepen die thans van het programma-aanbod gebruikmaken zijn vooral: Laaggeletterde autochtone inwoners Zeer laaggeletterde asielmigranten die zijn ontheven van de inburgeringsplicht Arbeidsmigranten Asielmigranten die hun inburgeringsexamen hebben behaald en hun Nederlandse taalvaardigheid willen vergroten, zodat de mogelijkheden op beroepsscholing resp. re-integratie worden vergroot. Vraagstelling? Met betrekking tot de besteding van de WEB-middelen 2014 heeft overleg plaatsgevonden met de regionale werkgroep Participatie. In dit overleg is de voorkeur uitgesproken om de werving van deelnemers niet doelgroepgericht op te pakken, maar arbeidsmarktgericht. En dus bij de werving voorrang te geven

8 aan deelnemers voor wie deelname aan de cursus een bijdrage levert aan hun participatie en/of re-integratie. Een belangrijke rol in de toeleiding (werving) is weggelegd voor de gemeentelijke klantmanagers. Behalve mensen met een WWB-uitkering kan hierbij ook worden gedacht aan mensen met een Wajonguitkering of WSW ers. De keerzijde van de medaille is dat de mogelijkheden op toegang tot het cursusaanbod voor bijv. arbeidsmigranten wordt beperkt, omdat zij veelal geen gemeentelijke relatie hebben en werkzaam zijn. Omdat het belangrijk wordt gevonden dat ook die doelgroep in enige mate gebruik kan maken van het cursusaanbod is het voorstel om 75% van de beschikbare WEB-middelen in te zetten voor deelnemers voor wie de cursus bijdraagt aan participatie en re-integratie. Voor de resterende 25% kan dit criterium achterwege blijven en wordt het cursusaanbod open gesteld voor doelgroepen zoals eerder opgesomd, maar waar re-integratie en participatie niet het directe uitgangspunt vormen. Dit maakt het mogelijk dat bijv. in bepaalde mate arbeidsmigranten of autochtone/allochtone inwoners zonder uitkering, zich rechtstreeks kunnen wenden tot Gilde Opleidingen voor een cursus. Mocht de praktijk tussentijds uitwijzen dat de verhouding geen recht doet aan de werkelijke behoefte, dan bestaat de mogelijkheid om deze aan te passen. De uiteindelijke besluitvorming zal in de Productovereenkomst 2014 worden opgenomen, die vervolgens per gemeente zal worden vastgesteld. Frans Verhaag, Namens de regionale werkgroep WEB en de werkgroep Participatie 27 november 13

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE 2008 2010 Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen, te dezen

Nadere informatie

De gemeente Huizen, Graaf Wichman 10, 1276 KB Huizen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester, hierna te noemen opdrachtgever

De gemeente Huizen, Graaf Wichman 10, 1276 KB Huizen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester, hierna te noemen opdrachtgever 1 PRESTATIE-OVEREENKOMST 2014 Registratienr: 13.0008127 De gemeente Huizen, Graaf Wichman 10, 1276 KB Huizen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester, hierna te noemen opdrachtgever

Nadere informatie

Onderwerp: OWZ raam- en productovereenkomst educatie Koning Willem 1 College 2014

Onderwerp: OWZ raam- en productovereenkomst educatie Koning Willem 1 College 2014 Zaaknummer: 00374573 Onderwerp: OWZ raam- en productovereenkomst educatie Koning Willem 1 College 2014 Collegevoorstel Inleiding De gemeente ontvangt van het Rijk middelen voor volwasseneneducatie via

Nadere informatie

Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan

Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan De gemeente Den Haag, Spui 70, Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. S. Dekker, wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken

Nadere informatie

PRODUCTOVEREENKOMST EDUCATIE 2007 gemeente Hoogeveen - R.O.C. Drenthe College

PRODUCTOVEREENKOMST EDUCATIE 2007 gemeente Hoogeveen - R.O.C. Drenthe College Ondergetekenden: PRODUCTOVEREENKOMST EDUCATIE 2007 gemeente Hoogeveen - R.O.C. Drenthe College De gemeente Hoogeveen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester dhr. W.P.M. Urlings, hierna

Nadere informatie

Rappel. Reg.no. Bijgaand zend ik u twee ondertekende exemplaren van de Productovereenkomst Educatie 2014.

Rappel. Reg.no. Bijgaand zend ik u twee ondertekende exemplaren van de Productovereenkomst Educatie 2014. KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d.d. Rappel Ai 2 0 DEC. 2013 Reg.no Cl.no Gemeente Krimpen aan den IJssel t.a.v. Mw. M. Noë Postbus 200 2920 AE Krimpen aan den IJssel Rotterdam, 16 december 2013 Ref:

Nadere informatie

gesloten door contactgemeente Tiel ROC Rivor

gesloten door contactgemeente Tiel ROC Rivor Productovereenkomst Educatie 2015 gesloten door contactgemeente Tiel en ROC Rivor PRODUCTOVEREENKOMST EDUCATIE 2015 Januari 2015 Ondergetekenden: De contactgemeente Tiel te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Collegevoorstel SAMEN LEVEN EN WERKEN. zaak_zaaknummer. Ja, namelijk uitgesteld (één week) Stad van actieve mensen. Samen leven en Werken

Collegevoorstel SAMEN LEVEN EN WERKEN. zaak_zaaknummer. Ja, namelijk uitgesteld (één week) Stad van actieve mensen. Samen leven en Werken kjezaak_id bericht_nummer bericht_id Collegevoorstel zaak_zaaknummer SAMEN LEVEN EN WERKEN Reg.nr. B&W d.d. 29-04-2014 Openbaar Programma Ja, namelijk uitgesteld (één week) Stad van actieve mensen DT d.d.

Nadere informatie

herziening raam- en productovereenkomst educatie Koning Willem 1 College

herziening raam- en productovereenkomst educatie Koning Willem 1 College Zaaknummer: 00350636 Onderwerp: herziening raam- en productovereenkomst educatie Koning Willem 1 College Collegevoorstel Inleiding Op 16 april 2013 heeft u besloten de middelen voor volwasseneneducatie

Nadere informatie

raam- en productovereenkomst volwasseneneducatie 2013 Koning Willem 1 College

raam- en productovereenkomst volwasseneneducatie 2013 Koning Willem 1 College Zaaknummer: 342060 Onderwerp: raam- en productovereenkomst volwasseneneducatie 2013 Koning Willem 1 College Collegevoorstel Inleiding De gemeente ontvangt rijksmiddelen voor volwasseneneducatie via het

Nadere informatie

1. Wat zijn de SiSa-indicatoren die nu worden gevraagd en hoe gaat de verantwoording er vanaf 1 januari 2013 uitzien?

1. Wat zijn de SiSa-indicatoren die nu worden gevraagd en hoe gaat de verantwoording er vanaf 1 januari 2013 uitzien? Inkoop, contractafspraken en verantwoording In iedere FAQ-lijst vindt u eerst de lijst met vragen, zodat u de voor u interessante vragen en antwoorden op de pagina s hierna makkelijk terug kunt vinden.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OWZAvG08. Onderwerp Raam- en productovereenkomst educatie 2012

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: OWZAvG08. Onderwerp Raam- en productovereenkomst educatie 2012 Onderwerp Raam- en productovereenkomst educatie 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: OWZAvG08 Inleiding De gemeente ontvangt van het Rijk middelen voor volwasseneneducatie via het participatiebudget. Deze

Nadere informatie

Inhoud educatie-opleidingen, toetsing en certificering

Inhoud educatie-opleidingen, toetsing en certificering Inhoud educatie-opleidingen, toetsing en certificering In iedere FAQ-lijst vindt u eerst de lijst met vragen, zodat u de voor u interessante vragen en antwoorden op de pagina s hierna makkelijk terug kunt

Nadere informatie

Convenant Beschermingsbewind

Convenant Beschermingsbewind Convenant Beschermingsbewind 2017-2019 Partijen Voorliggend convenant beoogt samenwerkingsafspraken voor een periode van twee jaar (2017-2019) vast te leggen tussen: De dienstverlener beschermingsbewind,

Nadere informatie

de leden van de gemeenteraad van Werkendam Postbus DA Werkendam ProductovereenkomstWEB 2013 O~t APR Z1113

de leden van de gemeenteraad van Werkendam Postbus DA Werkendam ProductovereenkomstWEB 2013 O~t APR Z1113 b02 Ct~r~ie~D gemeente werkendam Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam de leden van de gemeenteraad van Werkendam Postbus 16 4250 DA Werkendam Telefoon: (0183) 50 72 00 Fax: (0183)507300 E-mail: info@werkendam.nl

Nadere informatie

Inhoud educatie-opleidingen, toetsing en certificering

Inhoud educatie-opleidingen, toetsing en certificering Inhoud educatie-opleidingen, toetsing en certificering In iedere FAQ-lijst vindt u eerst de lijst met vragen, zodat u de voor u interessante vragen en antwoorden op de pagina s hierna makkelijk terug kunt

Nadere informatie

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gelet op artikel 3.1.1, vierde lid, van het Uitvoeringsbesluit WEB; Besluit:

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gelet op artikel 3.1.1, vierde lid, van het Uitvoeringsbesluit WEB; Besluit: Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap inzake nadere voorschriften voor de contacturen (Regeling contacturen opleidingen educatie) Gelet op artikel 3.1.1, vierde lid, van het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord

Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord Contractnummer MGR2018.4 Regio Partijen: De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

b. Educatie: onderwijs met het doel als omschreven in artikel 1.2.1, eerste lid van de WEB;

b. Educatie: onderwijs met het doel als omschreven in artikel 1.2.1, eerste lid van de WEB; OVEREENKOMST Educatie 2005 Ondergetekenden: De gemeente Hengelo (O), gevestigd te Burgemeester Jansenplein 1, 7550 AN Hengelo, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester van Hengelo, de

Nadere informatie

1. Onderwerp Inzet en aanpak Volwasseneneducatie 2013

1. Onderwerp Inzet en aanpak Volwasseneneducatie 2013 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 23 augustus 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 23 augustus 2016 2.1.7 Volwasseneneducatie 2016-2017 1 Dossier 735 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 735 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 23 augustus 2016 Agendapunt 2.1.7 Omschrijving Volwasseneneducatie 2016-2017

Nadere informatie

Overeenkomst Maatwerkdiensten Wmo Limburg-Noord

Overeenkomst Maatwerkdiensten Wmo Limburg-Noord Overeenkomst Maatwerkdiensten Wmo Limburg-Noord Contractnummer MGR2018.3 Regio Partijen: De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Beleid Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) 2013 en 2014 Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. J. van der Meer Telefoon 5115091 E-mail: jmeer@haarlem.nl SZ/JOS Reg.nr.2012/486546

Nadere informatie

Servicedocument wijziging regelgeving Educatie

Servicedocument wijziging regelgeving Educatie Servicedocument wijziging regelgeving Educatie In het actieplan mbo Focus op vakmanschap 2011-2015 is een aantal wijzigingen van wet- en regelgeving aangekondigd over het educatiebeleid van OCW die in

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord

Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord BIJLAGE 1 zaakkenmerk 299496 RUD Limburg-Noord Pagina 1 van 8 Dienstverleningsovereenkomst 2017 ter uitvoering van de basistaken en verzoektaken binnen de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord De gemeenten:

Nadere informatie

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen. VERSIE januari 2011 OVEREENKOMST INZAKE AANVRAAG ESF SUBSIDIES 2007-2013 AANVRAAGTIJDVAK FEBRUARI 2011 De Ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), gezeteld te Den Haag, aan

Nadere informatie

Servicedocument wijziging regelgeving Educatie

Servicedocument wijziging regelgeving Educatie Servicedocument wijziging regelgeving Educatie In het actieplan mbo Focus op vakmanschap 2011-2015 is een aantal wijzigingen van wet- en regelgeving aangekondigd over het educatiebeleid van OCW. Op 19

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst en Machtigingsbesluit Veilig Thuis CORV. Noord-Limburg

Bewerkersovereenkomst en Machtigingsbesluit Veilig Thuis CORV. Noord-Limburg Bewerkersovereenkomst en Machtigingsbesluit Veilig Thuis CORV Noord-Limburg Datum: 11 februari 2014 Bewerkersovereenkomst college van burgemeester en wethouders van de gemeenten in Noord Limburg Beesel,

Nadere informatie

WEB Regionaal Programma Volwassenen Educatie

WEB Regionaal Programma Volwassenen Educatie WEB Regionaal Programma Volwassenen Educatie Regio Noord- Limburg Ten behoeve van periode 2018-2019 De 7 samenwerkende gemeenten in de regio Noord-Limburg, juli 2017 RPE Noord-Limburg 2018-2019 versie

Nadere informatie

(Geef naam opdrachtnemer), gevestigd (geef plaats) en vertegenwoordigd door (geef naam), (geef functie), hierna te noemen Dienstverlener,

(Geef naam opdrachtnemer), gevestigd (geef plaats) en vertegenwoordigd door (geef naam), (geef functie), hierna te noemen Dienstverlener, Overeenkomst enkele inkoop PIB Bron: Gemeente s-hertogenbosch Ondergetekenden: De gemeente X, hierbij vertegenwoordigd door geeft naam, geef functie, daartoe gemachtigd bij mandaatbesluit van 1 november

Nadere informatie

Praktijkleerovereenkomst opleidingen in deeltijdse inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering

Praktijkleerovereenkomst opleidingen in deeltijdse inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering Praktijkleerovereenkomst opleidingen in deeltijdse inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering Opleiding Studiejaar 2017-2018 Ondergetekenden: 1. (naam organisatie of instelling), gevestigd

Nadere informatie

Servicedocument wijziging regelgeving Educatie

Servicedocument wijziging regelgeving Educatie Servicedocument wijziging regelgeving Educatie In het actieplan mbo Focus op vakmanschap 2011-2015 is een aantal wijzigingen van wet- en regelgeving aangekondigd over het educatiebeleid van OCW. Op 19

Nadere informatie

Werving tbv Educatieve Trajecten. 19 juni 2013. Drenthe College

Werving tbv Educatieve Trajecten. 19 juni 2013. Drenthe College Werving tbv Educatieve Trajecten 19 juni 2013 Drenthe College Drenthe College - Middelgroot ROC met werkgebied: provincie Drenthe - Ca 650 medewerkers en 8300 studenten - 3 sectoren voor beroepsonderwijs

Nadere informatie

De gemeente Huizen blijft in de rol van centrumgemeente van de gemeenschappelijke regeling de contractvoorbereiding doen.

De gemeente Huizen blijft in de rol van centrumgemeente van de gemeenschappelijke regeling de contractvoorbereiding doen. TOELICHTING OP DE PRESTATIE-OVEREENKOMST 2014 Registratienr: 13.0008128 1. Inleiding Als bijlage treft u de prestatieovereenkomst educatie voor het jaar 2014 aan. Omdat het gemeenschappelijke orgaan educatie

Nadere informatie

Convenant Beschermingsbewind: Samenwerking bewindvoerders gemeente Venray

Convenant Beschermingsbewind: Samenwerking bewindvoerders gemeente Venray Convenant Beschermingsbewind: Samenwerking bewindvoerders gemeente Venray Partijen Voorliggend convenant beoogt samenwerkingsafspraken voor een periode van twee jaar vast te leggen tussen: De Dienstverleners,

Nadere informatie

2. De gemeente Vlaardingen bereid is om uit de algemene middelen een subsidie te verstrekken aan het ondernemersfonds.

2. De gemeente Vlaardingen bereid is om uit de algemene middelen een subsidie te verstrekken aan het ondernemersfonds. CONVENANT ONDERNEMERSFONDS VLAARDINGEN DE ONDERGETEKENDEN: 1. De gemeente Vlaardingen te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de wethouder economie van de gemeente Vlaardingen R.G. de Vries, bij volmacht

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst (conform AVG)

Verwerkersovereenkomst (conform AVG) Verwerkersovereenkomst (conform AVG) TUSSEN Platani Nederland B.V. EN [KLANT] Datum xx-xx-2018 Versie 1.0 Versie: 1.0 Pagina: Pagina 1 van 5 Verwerkersovereenkomst Beheer en onderhoud Platani - [statutairenaam],

Nadere informatie

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap T.a.v. mevrouw J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart Postbus 16375 2500 BJ 'S-GRAVENHAGE (070) 373 8681

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap T.a.v. mevrouw J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart Postbus 16375 2500 BJ 'S-GRAVENHAGE (070) 373 8681 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap T.a.v. mevrouw J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart Postbus 16375 2500 BJ 'S-GRAVENHAGE doorkiesnummer (070) 373 8681 uw kenmerk bijlage(n) betreft Reactie

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray

Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray De gemeente Venray, ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester, de heer J.J.P.M. Gilissen, handelend

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley

Samenwerkingsovereenkomst. Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley 2015-2017 Overeenkomst tussen de gemeenten Barneveld, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 19 september 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 19 september 2017 2.2.6 Volwasseneneducatie 2018 2020 1 Dossier 2190 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2190 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 19 september 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Volwasseneneducatie 2018

Nadere informatie

Praktijkleerovereenkomst opleidingen in duale inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering

Praktijkleerovereenkomst opleidingen in duale inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering Praktijkleerovereenkomst opleidingen in duale inrichtingsvorm die deelnemen aan de pilot flexibilisering Opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening Duaal Studiejaar 2017-2018 Ondergetekenden: 1. (naam

Nadere informatie

Maatschappelijke Ontwikkeling Ingekomen stuk D6 (PA 17 april 2013) Beleidsontwikkeling. Datum uw brief

Maatschappelijke Ontwikkeling Ingekomen stuk D6 (PA 17 april 2013) Beleidsontwikkeling. Datum uw brief Ingekomen stuk D6 (PA 17 april 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@ nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek

Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek Partijen; Opdrachtgever: de gemeente Groesbeek, te dezer zake krachtens artikel 171, tweede lid, van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

Voorbeeld samenwerkingscontract tussen werkgever en gemeente

Voorbeeld samenwerkingscontract tussen werkgever en gemeente Samenwerkingscontract tussen XXX en ggg 1. XXX, gevestigd te XXX, hierna te noemen "XXX", ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door,.. en 3. Gemeente ggg, hierna te noemen, gevestigd te ggg, ten deze

Nadere informatie

Regionaal Programma volwassenen Educatie 2018

Regionaal Programma volwassenen Educatie 2018 Regionaal Programma volwassenen Educatie 2018 Augustus 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Laaggeletterdheid en educatie 2.1 Afbakening Wet educatie en beroepsonderwijs 2.2 Doelgroep 2.3 Formeel en non-formeel

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

2 8 SEP Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap VERSTREKT DOOR TOEGEKEND AAN. Nr ,00.

2 8 SEP Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap VERSTREKT DOOR TOEGEKEND AAN. Nr ,00. Nr. 2 8 SEP 2016 Gemeente Venlo Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Venlo Postbus 3434 5902RK VENLO Datum 27 september

Nadere informatie

Bijlage 15. Model Nadere overeenkomst. ICT Werkomgeving Rijk IWR2016 LAM (Laptops, Accessoires, Mobiele ICT Werkplekken)

Bijlage 15. Model Nadere overeenkomst. ICT Werkomgeving Rijk IWR2016 LAM (Laptops, Accessoires, Mobiele ICT Werkplekken) Model Nadere overeenkomst Programma Aanbesteding IWR Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bijlage 15 Model Nadere overeenkomst

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

CONVENANT VIJFJAREN AFSPRAKEN BEKOSTIGING LOKALE OMROEP REIMERSWAAL DOOR GEMEENTE REIMERSWAAL

CONVENANT VIJFJAREN AFSPRAKEN BEKOSTIGING LOKALE OMROEP REIMERSWAAL DOOR GEMEENTE REIMERSWAAL CONVENANT VIJFJAREN AFSPRAKEN BEKOSTIGING LOKALE OMROEP REIMERSWAAL DOOR GEMEENTE REIMERSWAAL 2013-2017 Ondergetekenden: De gemeente Reimerswaal, te dezen gelet op artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling en ARS Traffic & Transport Technology B.V. Gemeente Utrecht Partijen: 1. De gemeente Utrecht,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

BELEIDSREGELS EDUCATIEVOORZIENING VOLWASSENEN GEMEENTE AALSMEER Artikel 1. Begripsbepalingen.

BELEIDSREGELS EDUCATIEVOORZIENING VOLWASSENEN GEMEENTE AALSMEER Artikel 1. Begripsbepalingen. BELEIDSREGELS EDUCATIEVOORZIENING VOLWASSENEN GEMEENTE AALSMEER 2016. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor de toepassing van deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. Web: Wet educatie en beroepsonderwijs;

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01201 RV2011.139

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01201 RV2011.139 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01201 RV2011.139 Gemeente Bussum Vaststellen verordening Wet Inburgering 2012 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum

Nadere informatie

Subsidieregeling non-formele volwasseneneducatie en lokale projecten volwasseneneducatie Stedendriehoek en Noord Veluwe 2019.

Subsidieregeling non-formele volwasseneneducatie en lokale projecten volwasseneneducatie Stedendriehoek en Noord Veluwe 2019. Subsidieregeling non-formele volwasseneneducatie en lokale projecten volwasseneneducatie Stedendriehoek en Noord Veluwe 2019. 1 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn, gelezen

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht

Nadere informatie

Coördinatie door. uitvoering <Vul moment van uitvoering in>

Coördinatie door. uitvoering <Vul moment van uitvoering in> Annex VI Overzicht van werkzaamheden die door nevenopdrachtnemers worden verricht alsmede van de tijdstippen waarop zij worden uitgevoerd en coördinatieovereenkomst Aard van de werkzaamheden Verschillende

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT

OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT Concept 20 augustus 2014 Versie 2 Bestemd voor besprekingsdoeleinden i.h.k.v. de dialoog gerichte aanbesteding

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek

Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek Dienstverleningsovereenkomst Meerwerk Werkbedrijf en gemeente Groesbeek Partijen; Opdrachtgever: de gemeente Groesbeek, te dezer zake krachtens artikel 171, tweede lid, van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging,

De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer N. Kettelerij, hierna te noemen Vereniging, Uitvoeringsovereenkomst BIZ Amsterdamstraat 2019-2023 Vereniging BIZ Amsterdamstraat en de Gemeente Haarlem De Vereniging BIZ Amsterdamstraat rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter de heer

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Overeenkomst Maatwerkdiensten Wmo Limburg-Noord

Overeenkomst Maatwerkdiensten Wmo Limburg-Noord Overeenkomst Maatwerkdiensten Wmo Limburg-Noord Contractnummer MGR2018.3 Regio Partijen: De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Convenant TSO tussen Basisschoolafdeling Brede School Lingewaard en Stichting WASKO

Convenant TSO tussen Basisschoolafdeling Brede School Lingewaard en Stichting WASKO Convenant TSO tussen Basisschoolafdeling Brede School Lingewaard en Stichting WASKO oktober 2014 1 De ondergetekenden: A. Basisschoolafdeling Brede School Lingewaard, gevestigd te Arkel, Harpstraat 13,

Nadere informatie

PRODUCTOVEREENKOMST 2012 2 e helft (augustus tot/met december 2012) VAVO GESLOTEN DOOR OLIVER. VAVO Rijnmond College

PRODUCTOVEREENKOMST 2012 2 e helft (augustus tot/met december 2012) VAVO GESLOTEN DOOR OLIVER. VAVO Rijnmond College prductoverecnkomst VAVO 202-903 VAVO Rijnmond College 'Corsaregistratie: 2JOS30583 PRODUCTOVEREENKOMST 202 2 e helft (augustus tot/met december 202) VAVO GESLOTEN DOOR OLIVER EN VAVO Rijnmond College 9

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...);

Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...); Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...); gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening; SUBSIDIEREGELING VOLWASSENEN

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen: Opdrachtgever

Nadere informatie

Memo. Aan u wordt gevraagd:

Memo. Aan u wordt gevraagd: Memo Aan : PHO Economie en Werkgelegenheid FoodValley Van : ambtelijke werkgroep volwasseneneducatie Datum : 24 november 2014 Onderwerp : Regionale inzet Volwasseneneducatie 2015 Aanleiding Rond de zomer

Nadere informatie

Inkoopovereenkomst. Overeenkomst voor de inkoop van jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering H10 gemeenten 2016

Inkoopovereenkomst. Overeenkomst voor de inkoop van jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering H10 gemeenten 2016 Inkoopovereenkomst Overeenkomst voor de inkoop van jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering H10 gemeenten 2016 Datum: [datum] [maand] 2015 1 Partijen: 1. gemeente Delft, bij deze overeenkomst rechtsgeldig

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Wmo Westerkwartier versie 01-06-2019 1 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP VAN DE DEELOVEREENKOMST...

Nadere informatie

Budgetsubsidieovereenkomst

Budgetsubsidieovereenkomst Budgetsubsidieovereenkomst Ondergetekenden, Gemeente Den Helder, gevestigd op het adres drs. F. Bijlweg 20, 1784 MC Den Helder, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door burgemeester Koen Schuiling,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. kunststof. verpakkingsafval

Samenwerkingsovereenkomst. kunststof. verpakkingsafval Samenwerkingsovereenkomst kunststof verpakkingsafval Ondergetekenden: De Afvalstoffendienst van de gemeente s-hertogenbosch, gevestigd aan de Titaniumlaan 1, 5221 CJ te s-hertogenbosch, ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Overeenkomst Aedes-WSW

Overeenkomst Aedes-WSW Overeenkomst Aedes-WSW 1. Aedes vereniging van woningcorporaties, een vereniging statutair gevestigd te Den Haag, kantoorhoudende te (2595 AA) Den Haag, Koningin Julianaplein 10, correspondentieadres:

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval DE ONDERGETEKENDEN: 1. de gemeente x, vertegenwoordigd door naam, functie, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein

Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein De ondergetekenden: Gemeente Amersfoort, gevestigd aan het Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

VERORDENING WET INBURGERING GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN 2012

VERORDENING WET INBURGERING GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN 2012 CVDR Officiële uitgave van Alphen aan den Rijn. Nr. CVDR131348_1 4 april 2017 VERORDENING WET INBURGERING GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN 2012 (vastgesteld door de gemeenteraad op 22 december 2011, ingaande

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway

Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway Bestuursovereenkomst N59 Energy Highway maart 2018 Ondergetekenden, 1. de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, handelend als bestuursorgaan, zetelend te s- Gravenhage, namens deze de hoofdingenieur-directeur

Nadere informatie

Prestatiecontract samenwerking werk en inkomen 2016-2019. Gemeenten Venlo en Venray

Prestatiecontract samenwerking werk en inkomen 2016-2019. Gemeenten Venlo en Venray Prestatiecontract samenwerking werk en inkomen 2016-2019 Gemeenten Venlo en Venray Context Op 8 mei 2012 is de gemeenteraad van Venray unaniem akkoord gegaan met het Besluitvormingsdocument Werkplein Venray.

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT OVEREENKOMST VAN OPDRACHT De Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Voortgezet Onderwijs, Voion, hierna ook te noemen Opdrachtgever, statutair gevestigd te Utrecht, voor het ondertekenen van deze overeenkomst

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ

Nadere informatie

Model Bestuursconvenant September 2009

Model Bestuursconvenant September 2009 Model Bestuursconvenant September 2009 Partijen bij dit convenant zijn: A I Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente (XX), gevestigd te (XX) ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Partijen: ROC Gilde Opleidingen te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw I.A.M. Janssen Reinen, hierna te noemen: de contactschool.

Partijen: ROC Gilde Opleidingen te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw I.A.M. Janssen Reinen, hierna te noemen: de contactschool. Intentieovereenkomst van de bevoegde gezagen van de onderwijsinstellingen en de contactgemeente van de RMC-regio Noord Limburg (regio 38), inzake de aanpak van voortijdig schoolverlaten en voor jongeren

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

1. de gemeente Heusden, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door burgemeester Willems

1. de gemeente Heusden, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door burgemeester Willems Uitvoeringsovereenkomst Wet Inburgering ISD Midden- Langstraat en Gemeente Heusden De ondergetekenden: 1. de gemeente Heusden, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door burgemeester Willems en 2. de Intergemeentelijke

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

Voorstel programma educatie

Voorstel programma educatie Voorstel programma educatie 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Landelijke ontwikkelingen 3. Regio Rivierenland 4. Opdracht ROC Rivor 5. Opleidingsbehoefte per gemeente 6. Voorwaarden cursusaanbod 2013

Nadere informatie

De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard van den Nouwland, hierna te noemen Stichting,

De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard van den Nouwland, hierna te noemen Stichting, Uitvoeringsovereenkomst BIZ Cronjé 2018-2022 BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem en de Gemeente Haarlem De BIZ-stichting Eigenaren Cronjé Haarlem rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar voorzitter Gerard

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw)

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

Gemeente Delft. Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden

Gemeente Delft. Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden Gemeente Delft Hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. het College van Dijkgraaf en Hoogheemraden Postbus 3061 2601 DB Delft Gemeenschappelijke Regeling Beheer Grondwateronttrekking Delft Noord Postbus 3061

Nadere informatie

OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC. De ondergetekenden:

OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC. De ondergetekenden: OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC De ondergetekenden: 1. De Stichting Parkmanagement Coevorden, gevestigd te Coevorden aan de Monierweg 12, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie