Wie is interieurarchitect Ken Creemers?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie is interieurarchitect Ken Creemers?"

Transcriptie

1

2 Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de interieurarchitectuur aan de PHL in Diepenbeek (Limburg). In datzelfde jaar richtte de interieurarchitect in het Limburgse Bree het bureau Cr33mers op. Ontstaan uit een overtuigende ondernemersspirit en een passie voor interieur, kunst en winkelinrichting! Die passie vertaalt Ken Creemers elke dag naar zijn interieurprojecten en woonconcepten.

3 De 26 meest gemaakte interieur fouten In mijn jaren lange ervaring als interieurarchitect heb ik reeds veel uiteenlopende interieur projecten behandeld. Gaande van nieuwbouw tot renovaties en zowel met opdrachtgevers die jonger als mij waren als zij die heel wat meer levenservaring hadden. Toch één ding blijft me opvallen, namelijk dat iedereen met dezelfde uitdagingen zit bij het inrichten van zijn of haar interieur. Om een interieur opdracht tot een geslaagd einde te brengen zijn er een aantal valkuilen die -wanneer u ze weet te herkennen- perfect te vermijden zijn wanneer u vooraf over de juiste informatie beschikt. In dit ebook behandel ik de 26 meest voorkomende fouten zodat u alvast niet één, maar 26 stappen voor bent om op een succesvolle, stressvrije manier tot uw droom interieur te komen.

4 1. Stauw uw interieur niet te vol Een veel gemaakte fout die raar maar waar vooral bij ruime interieurs gemaakt wordt. Bij kleine interieurs dient men sowieso optimaal gebruik te maken van ruimte waarover men beschikt. Maar bij een ruim interieur heeft men vaak de intentie om maar onnodige items in het interieur te plaatsen om het interieur op te vullen. Toegegeven, kastruimte heeft men altijd nodig, maar een teveel aan kasten, groot en klein, met dan nog eens overal decoratie op geplaatst, gepaard met de nodige familiefoto s... U voelt al waar ik naartoe ga waarschijnlijk. Durf gebruik te maken van leegte. Een interieur waarbij de basis items de look & feel bepalen van uw interieur brengt meer rust en u accentueert bepaalde delen van uw interieur die anders gecamoufleerd zouden worden.

5 2. Gebruik niet meer dan 4 kleuren Zorg voor éénheid in uw interieur. Eénheid creëert men door te kiezen voor een bepaalde uitstraling dmv kleur en materiaal en daar ook standvastig mee om te gaan. Kiest u voor een zwart/wit interieur, dan blijft u bij zwart/wit. Mogelijks werkt u nog met een grijstint en accent kleur en u heeft 4 kleuren. Gaat u met meer dan 4 kleuren werken, bijvoorbeeld een eetkamertafel in wit Corian, een vloer in eiken fineer, een wandmeubel in noten fineer, een rood tv meubel en nog een kleuren LED die indirect via het verlaagd plafond schijnt dan zal dit al snel overkomen als een bonte kermis. Kiest u voor een bepaald materiaal dan gebruikt u ook enkel dit materiaal of zoveel mogelijk dit materiaal.

6 3. Gebruik kleur bij vervangbare elementen Wanneer u een accent kleur wenst te gebruiken dan doet u dit best met items die makkelijk vervangbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld tapijten, kussens, verplaatsbare elementen en decoratie. Tenzij u 100% zeker bent van het resultaat en accent niet na een x-aantal jaren weer gedateerd is. Uiteraard kan een muur ook gebruikt worden als accent. Maar hierbij het is essentieel om een accent te leggen, geen volledige woonkamer met uw gekozen accent te gaan behangen. Wanneer u na een aantal jaren het behangpapier zou beu zijn is ook dit weer snel vervangen en steekt uw interieur weer in een nieuw jasje.

7 4. Werk vanaf een duidelijk plan Een valkuil waar veel ingetrapt wordt. Vaak heeft men wel een idee van hoe en wat het nieuwe interieur er zal gaan uit zien want men heeft zich voldoende geïnformeerd en heeft in allerhande interieur magazines de nodige inspiratie opgedaan. Dus zogezegd zo gedaan en men begint aan het nieuwe interieur. Maar al snel zal men vaststellen dat er nog veel onduidelijk is. Stopcontacten, lichtpunten, waar moeten deze exact voorzien worden, waar komt juist de aanvoer en afvoer van het water, wat is de exacte positie van het keukeneiland en ga zo maar door. Dit zijn cruciale punten die geweten moeten zijn alvorens men kan starten want als het nadien verkeerd is, is de kans groot dat u met deze fouten de komende 30 jaar zit opgezadeld.

8 5. Wacht met het plaatsen van uw verlichting tot uw kasten staan Wanneer u uw verlichting plaatst alvorens uw kasten definitief geplaatst zijn, dan zal uw verlichting nooit exact juist hangen. Een plan klopt meestal wel tot op de cm tov de realiteit, maar een kleine foutmarge kan overal in slippen. Het zou zonde zijn moest uw verlichting niet exact juist hangen wanneer uw kasten zijn geplaast want dit zal u altijd blijven zien. Of erger nog, dat uw verlichting niet helemaal in het midden boven de tafel hangt.

9 6. Wenst u een licht interieur dan dient u ook met lichte kleuren te werken Ja het klinkt heel simpel en dat is het ook, maar hoeveel vrienden en kennissen kent u wel niet die steen en been klagen over hun interieur. Kleine ramen, een donker eiken interieur, taupe kleur muren en mogelijks een zwart leren bankstel? Ja dan is het logisch dat binnen alles donker toont. Durf gebruik te maken van wit en pastel tinten en het interieur zal er onmiddelijk anders gaan uitzien.

10 7. Bedenk eerst uw droominterieur voor u aan de slag gaat Doe genoeg opzoekingswerk op internet, magazines, winkels zodat u weet wat er op de markt is en de juiste keuzes kan maken. Zo niet zal u straks bepaalde items in uw interieur hebben staan, maar bij de eerste de beste interieur zaak die u bezoekt zal u mogelijks vaststellen dat er nog veel functionelere en mooiere items bestaan waardoor u wederom ontevreden bent over uw interieur. Of indien u hier zelf niet de tijd noch energie in wil steken stelt u een interieurarchitect aan die voor u uw droominterieur zal ontwerpen.

11 8. Maak een duidelijke planning op Een planning heeft een aantal voordelen. U krijgt structuur in uw verbouwing zodat u stap voor stap kan werken. Op deze manier wordt de lijst van todo s korter en weet u steeds wat de volgende stap gaat zijn. Een planning zorgt er ook voor dat u vooruit kan werken. U kan bepaalde items al bestellen en juist laten leveren wanneer dit voorzien is in uw planning. Hierdoor kunnen alle werken elkaar snel opvolgen zonder onnodig veel tijdverlies. Dit bespaart u tevens een persoonlijke opname in tv programma s als Help, mijn man is een klusser.

12 9. Goedkoop is vaak duurkoop Door de jaren heen heb ik hier een mooi gezegde voor: If you pay peanuts, you work with monkey s. En zo eenvoudig is het nu eenmaal. U wil iets laten uitvoeren, maar kiest de goedkoopste partij, dan is de kans bestaande dat u straks niet 100% tevreden bent met de afwerking of u krijgt meerprijzen om het toch naar uw standaard te voorzien. Alles heeft nu eenmaal zijn prijs. Zelfde met het inrichten van uw interieur. Mogelijks wenst u dit zelf te doen en hier de nodige tijd en energie in te steken om het tot een goed eind te brengen. En ja, u zal hier in eerste instantie een flink bedrag mee uitsparen. Maar mogelijks bent u binnen de kortste tijd weer verveeld met uw interieur en gaat u weer opnieuw veranderen. Dit zal zich mogelijks nog een aantal keer herhalen waardoor u uiteindelijk meer geld kwijt bent dan dat u een professional onder de arm had genomen.

13 10. Laat u leiden door professionelen Dit punt sluit aan op het vorige namelijk dat u beter kiest voor vakmensen en kwaliteit. Uiteraard kiest u zelf voor de juiste prijs/ kwaliteit verhouding. Een ander punt dat hier past is namelijk dat velen voor hun interieur afwerking gebruik maken van de hulp van vrienden en kennissen die bepaalden diensten voor een vriendenprijsje doen. Dit kan perfect werken. Maar gedurende de vele jaren opvolging die ik gedaan heb zijn er al vele vrienden van opdrachtgevers die tijdens de werken geen vrienden meer waren en na de werken enkel nog contact hadden met elkaars advocaat.

14 11. Beschik over de juiste technische kennis U kan veel geld besparen door een heel aantal zaken zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan breekwerken, vloeren, verven en behangen. Maar voor u hieraan begint, wees dan ook zeker van uw technische kennis voor u hieraan start. Tegenwoordig vindt men alles op het internet van totale handleidingen in pdf als video s op Youtube. Dit helpt u een flinke stap vooruit, ook wanneer u plots vaststelt dat niet alles zo vlot loopt als u verwacht had.

15 12. Zorg voor een goede bewegingscirculatie in uw keuken Een goede keuken is een keuken die functioneel is en uiteraard een pareltje is om naar te kijken. Deze twee aspecten moeten hand in hand gaan. Een prachtige keuken waarbij alle indelingen verkeerd zitten is geen handigheid. Ik werk steeds volgens de volgende circulatie: U neemt iets uit de frigo, openen, wassen, snijden, koken, mogelijks gratineren en opdienen. Dus in deze volgorde dient u best ook uw keuken in te delen waarbij men werkt naar de eetkamertafel toe. Zodat het koken en opdienen het dichts bij de eetkamertafel gebeurd. Doe dit in een andere volgorde en zal vele meters maken tijdens het kokkerellen of uw bezoek zit tijdens het diner enkel op uw vieze afwas te staren...

16 13. Bedenk vooraf welke raamdecoratie u gaat plaatsen Wanneer alles klaar is, de meubels zijn geplaatst, de verfwerken zijn gebeurd, de finale decoratie is geplaatst, dan wordt vaak pas gedacht aan de raamdecoratie. Hierbij is de kans groot dat de nissen in het plafond -als deze er al zijn- niet de juiste maat hebben waardoor u toch niet uw gewenste raamdecoratie kan plaatsen. Of u wenst uiteindelijk toch voor elektrische raamdecoratie, want ja, het is toch best handig, maar stelt vast dat er helemaal geen stroomtoevoer voorzien is. Allemaal punten die makkelijk verholpen kunnen worden.

17 14. Koop pas meubels wanneer u zeker bent dat deze binnen uw gewenste interieur concept passen Mogelijks heeft u dit al eens meegemaakt, u ziet een prachtig taupe bankstel in winkel A en beslist dit gelijk te kopen. Maar de levertijd is pas over 8 werkweken. Tijd genoeg dus om nog een kleurrijk tapijt te kopen in winkel B, de week nadien. Na 3 weken ziet u in winkel C prachtige bruine eetkamerstoelen. Net voor het bankstel geleverd wordt besluit u om nog een bijpassende fautuille te kopen in een grijze kleur. Wanneer uiteindelijk alles geleverd wordt blijkt dat het taupe bankstel meer rood/taupe was, waardoor het kleurrijke tapijt eigenlijk niet zo geweldig past, en de bruine eetkamerstoelen staan gelukkig verder van het bankstel maar de fautuille is de kers op de taart voor deze bonte kermis. Maak een duidelijk concept en pas alle puzzelstukken bij elkaar alvorens u een aankoop doet!

18 15. Een architect is geen interieurarchitect en visa versa Zelf heb ik twee jaar architectuur gestudeerd alvorens ik mijn studie als interieurarchitect heb afgerond. Hierbij stelde ik al snel vast dat beide beroepen veel gemeen hebben maar toch ook weer totaal verschillend zijn. Ik zou als interieurarchitect wel een woning kunnen ontwerpen, maar dit zou voor een architect veel vlotter gaan en het resultaat zal mogelijks ook beter zijn. Het omgekeerd is ook waar, een architect zou een interieur kunnen ontwerpen, maar een interieurarchitect die dag in dag uit niets anders doet zal hier ook weer vlotter mee weg komen. Beiden hebben hun specialisaties en kennis. Weet dit dus ook wanneer u iemand aanstelt om uw interieur aan te pakken. Het beste hierbij is nog steeds een combinatie van beiden voor één project.

19 16. Een accentmuur is een accent, doe geen overkill. Zoals de titel zegt, gebruik geen overmatig gebruik van accenten. Een bepaalde kleur kan net dat extra cachette aan uw interieur geven, maar teveel kan ook zorgen voor een overdaad waardoor het niet meer op valt, ofwel teveel opvalt, waardoor u het in beide gevallen snel zal beu worden.

20 17. Houdt vast aan het gemaakte plan Wijk niet af van de plannen en wanneer dit toch gebeurd pas dan onmiddelijk de plannen aan. Dit is een fout die vaak gemaakt wordt, maar die vaak ook onoverkomelijk is. Want mogelijks verandert uw situatie gedurende het project waardoor er ook andere eisen gesteld worden aan het interieur. Geen probleem, maar teveel afwijkingen kan ervoor zorgen dat u straks door het bos de bomen niet meer ziet. Met als gevolg dat er fouten gemaakt worden. Fouten kosten geld of zijn een doorn in het oog zo lang ze aanwezig zijn.

21 18. Bepaal vooral welk type verlichting u wenst Zelfs mij is het al overkomen, op het laatste moment samen met de opdrachtgever de verlichting te kiezen. Geen probleem, het werd opbouwverlichting, dat kwam goed uit want dan moesten er geen gaten meer geboord om de verlichting in te werken. Maar waren er wel voldoende verstevigingen voorzien, en wat met de esthetische kast plinten bovenaan van 5cm hoogte?? Uiteindelijk waren we genoodzaakt om naar inbouwverlichting te gaan op bepaalde plaatsen. Een fout die makkelijk te voorkomen valt, indien tijdig de nodige keuzes gemaakt worden.

22 19. Ga pas uw lening aan op het moment dat de werken starten Een heel belangrijk punt, want zodra u besluit uw lening aan te gaan dient u in veel gevallen binnen een bepaalde termijn het geleende budget op te nemen. Indien dit niet gebeurd dient u hier maandelijkse intrest op te betalen. Dit kan makkelijk vermeden worden door pas wanneer de werken bijna aanvangen de lening aan te gaan. Of indien het aanbod bij de bank zo uitzonderlijk gunstig moest zijn, dan werkt u mogelijks met een voorschot dat groter is dan normaal bij de aannemers.

23 20. Voorzie voldoende lichtpunten Hoe vaak ik bij opdrachtgevers thuis kom en vaststel dat er één verlichtingspunt is in het midden van elke ruimte, ik denk dat deze momenten ontelbaar zijn. Nochtans wil iedereen meer verlichting in zijn interieur. Wees dus niet te zuinig met het aantal lichtpunten dat u voorziet. Het is handiger om een lichtpunt terug dicht te werken dan een extra lichtpunt te voorzien wanneer alles klaar is.

24 21. Een mooi interieur moet ook functioneel zijn Een interieur uit de boekjes of zoals op veel beurzen te zien zijn, ogen vaak heel mooi, maar daarom zijn ze nog niet functioneel voor alledaags gebruik. Wanneer een interieur niet functioneel is, omdat alles verkeerd staat, of omdat u letterlijk een slaaf wordt van uw eigen interieur brengt echt geen plezier met zich mee. Het is altijd balanseren, hoe ver kan iets esthetisch gaan alvorens het niet meer functioneel is of onuitvoerbaar is. Bovendien heeft iedereen andere eisen. Wat voor de één een oase van rust is, is voor de ander een kaal en kil interieur. Kies iets wat bij u past en u u bent als persoon.

25 22. Elk interieur heeft zijn beperkingen Vaak is het programma van eisen groter dan het interieur dat ter beschikking is. Wanneer u een badkamer heeft van 3 op 3 meter, dan kan u niet verwachten dat hier een badmeubel met 2 spoelbakken in past en met een vrijstaand bad en inloopdouche. Indien u het toch klaar krijgt zal alles zodanig op elkaar staan dat het ook geen gezelligheid meer heeft. Ook als interieurarchitect beschik ik niet over de gave een interieur groter te toveren dan deze werkelijk is. Al lijkt dit soms van wel ;) Het komt er juist op neer om elke beperking om te vormen naar een voordeel. Zo bekomt u een unieke inrichting die perfect past bij uw interieur. Dat is de sleutel voor elk geslaagd interieur.

26 23. Voorzie voldoende ventilatie Veel woningen worden geïsoleerd tijdens de renovatie. Maar heeft u ook gedacht aan voldoende ventilatie? Bij nieuwbouw woningen is dit ondertussen verplicht, maar bij renovaties wordt het nog te vaak vermeden. Nochtans is het voor uw eigen gezondheid een plus en vermijd u mogelijke schimmels en vochtproblemen. Tevens zal uw woning klaar zijn voor de normen die worden opgelegt in de toekomst, wat weer resulteert in een betere verkoopwaarde.

27 24. Voorzie voldoende isolatie Een logische stap wanneer u gaat renoveren is om toch nog net dat tikkeltje extra isolatie te steken. Op deze manier is uw woning energiezuiniger, wat op lange termijn enkel voordelen heeft. Wanneer uw woning onvoldoende geïsoleerd is en ooit besluit deze te gaan verkopen, dan zal deze een stuk minder waard zijn. Ongeacht hoe knap uw interieur wel is.

28 25. Welke haard gaat u kiezen? Misschien had u hier nog niet bij stil gestaan en dacht u dit pas te beslissen als de tijd rijp is. Maar niets is minder waar. De keuze van uw haard heeft een grote invloed op uw totale verwarming van uw woning. Het vermogen van de haard maar ook het type heeft verschillende gevolgen naar aansluiting en afvoer. Deze twee factoren zullen ook bepalend zijn voor de rest van uw interieur want een haard is een gegeven waarop alle andere meubels op worden afgestemd.

29 26. Laat u niet teveel leiden door uw eigen aannemers. Het klinkt misschien gek, maar houdt vooral rekening met uw eigen planning en ontwerp en wijk hier niet vanaf tenzij er argumenten zijn waardoor het beter is om wel af te wijken. Wanneer u afwijkt van het ontwerp omdat dit makkelijker uit komt voor de uitvoerder dient u er rekening mee te houden dat u wel diegene bent die de komende 30 jaar naar deze makkelijkere oplossing moet kijken. Tevens, wanneer u afwijkt van uw planning en bepaalde werken verlaat, kan het zijn dat de volgende aannemer later moet starten, waardoor deze uw werk laat liggen om elders wel tijdig te starten. Allemaal zaken om mee rekening te houden en een vlotte renovatie of interieur project te verwezenlijken. Anderszijds zijn de juiste aannemers weer een extra aanwinst en zullen zij een absolute meerwaarde zijn en u mee begeleiden om samen tot uw droominterieur te komen.

30 SPECIAAL AANBOD Ik waardeer het oprecht dat u de moeite heeft gedaan om mijn ebook volledig te doorlopen. Ik ben er zeker van dat dit voor u een goede inspiratie bron is. Om u te belonen wil ik u graag voorzien van een korting coupon. Deze korting kan u onmiddelijk gebruiken om aan de slag te gaan met uw interieur. Haal deze code aan wanneer we een vrijblijvend inleidend gesprek hebben en ontvang direct 5% korting op raamdecoratie, verf of behang. U bent dus direct klaar om aan de slag te gaan. KORTING COUPON CODE: F8D02K KLIK HIER OM NAAR DE ADVIES AANVRAAG PAGINA TE GAAN

Waarom een Excentric Design?

Waarom een Excentric Design? Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de interieurarchitectuur aan de PHL in Diepenbeek (Limburg). In

Nadere informatie

Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de

Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de interieurarchitectuur aan de PHL in Diepenbeek (Limburg). In

Nadere informatie

Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte?

Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte? Checklist InLEIDING Ben je uitgekeken op je badkamer? Wil je hem eens flink aanpakken? Maar vind je het lastig om een nieuwe indeling te maken voor de ruimte? Bij het verbouwen van een badkamer komt heel

Nadere informatie

exclusief wonen Volmaakt en stoer

exclusief wonen Volmaakt en stoer Volmaakt en stoer De statige, witte woning trekt direct de aandacht. De houten voordeur en zwarte kozijnen staan in schril contrast met de smetteloos witte muren. De woning heeft een stoer karakter door

Nadere informatie

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren?

Ellentine. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? 1. Vraag: Een jong boerenstel gaat op de boerderij wonen! Met koeien en varkens. Hij landelijke, ik modern, hoe te combineren? Antwoord: Dit is een prachtige en goede combinatie. Kies voor moderne vormgeving

Nadere informatie

Geschakelde woning met een persoonlijke

Geschakelde woning met een persoonlijke Geschakelde woning met een persoonlijke inbreng Hans en Wilma hebben lang getwijfeld, verhuizen of verbouwen. De keuze is op het laatste gevallen. Met hulp van Het Fundament Architectuur en Slijkhuis Interieur

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

INTERIEUR STIJLVOL WONEN. Landelijk nieuwbouwappartement met strakke accenten. Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: EDDY VANGROENDERBEEK TIJDLOOS 21

INTERIEUR STIJLVOL WONEN. Landelijk nieuwbouwappartement met strakke accenten. Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: EDDY VANGROENDERBEEK TIJDLOOS 21 INTERIEUR STIJLVOL WONEN Landelijk nieuwbouwappartement met strakke accenten Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: EDDY VANGROENDERBEEK TIJDLOOS 21 Interieurstyliste Nicky Goossens kreeg de op het eerste gezicht

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

something new SOMETHING OLD, XXL binnenkijken

something new SOMETHING OLD, XXL binnenkijken 28 binnenkijken 29 XXL binnenkijken 2 SOMETHING OLD, something new HET JARENZEVENTIGHUIS DAT HENRIETTE EN PETER VIJFTIEN JAAR GELEDEN KOCHTEN, MOEST DRINGEND OPGEKNAPT WORDEN. GELUKKIG ZAG PETER DAT ER

Nadere informatie

studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal

studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal studio sjiek INTERIEURONTWERP hanneke & nabil - berg en dal INTRO Om twee verschillende stijlen te combineren is niet bijzonder veel nodig. Het belangrijkste is een goede balans tussen de twee stijlen

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Tips van. voor het inrichten van uw huis

Tips van. voor het inrichten van uw huis Tips van voor het inrichten van uw huis Een woning inrichten doet u gelukkig niet iedere dag. Daarom is het goed om iemand met ervaring en verstand van zaken voor de juiste adviezen te raadplegen. Dat

Nadere informatie

ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21

ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21 ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21 De laatste jaren pendelt Helen gewoon op en neer tussen haar woning in Monnickendam en haar interieurzaak in Edam,

Nadere informatie

Een donkere vloer met bleke muren en plafond verbreedt de kamer. Een donkere vloer en donker plafond maakt de ruimte breder en lager.

Een donkere vloer met bleke muren en plafond verbreedt de kamer. Een donkere vloer en donker plafond maakt de ruimte breder en lager. Welke kleurencombinaties kiezen? Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in het interieur. Het is belangrijk om de juiste kleurencombinaties te kiezen. Kleur, licht en ruimte oefenen een grote invloed

Nadere informatie

Elk seizoen een nieuw interieur

Elk seizoen een nieuw interieur 52 Stijlvol Wonen B i n n e n k i j k e n Elk seizoen een nieuw interieur De kans dat Anke en Geert ooit uitgekeken raken op hun interieur, is wel heel erg klein. De inrichting wordt namelijk regelmatig

Nadere informatie

Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving

Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving DEKKERS-FRANSEN Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving Het juiste gevoel De keuken is vaak het hart van een woonhuis. Een belangrijke plek in uw leefomgeving. Daar wilt u zich thuis

Nadere informatie

bouwen - verbouwen - renoveren

bouwen - verbouwen - renoveren special bouwen bouwen - verbouwen - renoveren Renovatiespecial 30 pagina s praktische informatie en inspirerende renovatiewoningen herfsteditie 2008 Dossier verlichting: Sfeervol wonen met een juist lichtplan

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Waar wil ik het met jou over hebben in dit Ebook: 1 wat is styling... 2 Je eigen sfeer inbrengen... 3 Wat moet en niet moet...

Waar wil ik het met jou over hebben in dit Ebook: 1 wat is styling... 2 Je eigen sfeer inbrengen... 3 Wat moet en niet moet... Hallo, mijn naam is Inge Saris en werk als (verkoop) styliste en woningfotografe vanuit het Brabantse Roosendaal en ben werkzaam in mijn bedrijf Redesignathome Ik heb dit ebook geschreven omdat ik mijn

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Klaar voor de eerste gasten. logeren in stijl

Klaar voor de eerste gasten. logeren in stijl logeren in stijl Klaar voor de eerste gasten Veel mensen dromen erover: het beginnen van een Bed & Breakfast. Maar vaak blijft het daarbij. Jeroen en zijn partner Dominic zetten die bijzondere stap wel.

Nadere informatie

dijkhuis stijlvol interieur

dijkhuis stijlvol interieur interieur stijlvol dijkhuis STYLING, PRODUCTIE & TEKST: EMMY VAN DANTZIG - FOTOGRAFIE: STAN KOOLEN Op een perfecte locatie, middenin het dorp, veranderde een oud monumentaal pand in een eigentijds, stijlvol

Nadere informatie

Binnenkijken ALLES OF NIETS

Binnenkijken ALLES OF NIETS Binnenkijken 183 ALLES OF NIETS EIGENLIJK STONDEN DEZE BEWONERS OP HET PUNT OM HUN HUIS TE VERKOPEN, MAAR DE KINDEREN WILDEN ER ÉCHT NIET WEG. DUS LIETEN ZE TOCH NOG EEN KEER EEN INTERIEURARCHITECT KOMEN.

Nadere informatie

MINIGIDS Omschrijving van de talenten

MINIGIDS Omschrijving van de talenten Omschrijving: Waar haal ik mijn drive vandaan? Aansteker Bezige Bij Als ik een idee heb of hoor, wil ik meteen aan de slag gaan. Ik wil actie en ben vaak de eerste die eraan begint. Ik steek vaak anderen

Nadere informatie

OMRINGD DOOR KUNST. in een ander licht

OMRINGD DOOR KUNST. in een ander licht OMRINGD DOOR KUNST in een ander licht De eigenaars van deze loft vielen als een blok voor het vele licht en het uitzicht op de natuur dat deze woonomgeving hen biedt. Paul Rijs creëerde hun nieuwe interieur

Nadere informatie

VOLWASSEN FAMILIEHUIS

VOLWASSEN FAMILIEHUIS Op de zitbank (Spoom van Keijser&Co) liggen uitbundige kussens van Designers Guild. Ook de taupekleurige vouwgordijnen zijn van Designers Guild. Het tapijt van Ginterieur werd op maat gemaakt. De lampenkap

Nadere informatie

Als het echt, niet meer anders kan, dan komt het Onverbiddelijke Echte scheiden.

Als het echt, niet meer anders kan, dan komt het Onverbiddelijke Echte scheiden. Echtscheiding. Als het echt, niet meer anders kan, dan komt het Onverbiddelijke Echte scheiden. Niet het leukste om aan te beginnen...soms doe je er goed aan en kan het niet anders, anderen hebben al eens

Nadere informatie

Wij verbouwen uw toekomst...

Wij verbouwen uw toekomst... Wij verbouwen uw toekomst... Van luchtkasteel naar droomwoning Dag toekomstige verbouwer Droomt u ook van een badkamer met meer comfort? Van een keuken die moderner én praktischer is? Of van extra kastruimte?

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS

Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS Of je nu tot rust wilt komen tussen zakelijke beslommeringen door of je wilt met je geliefde

Nadere informatie

DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING

DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING DE STAPPEN NAAR EEN IDEALE OVERKAPPING info@degrootoverkappingen.nl www.degrootoverkappingen.nl 0413 27 28 11 Korte Heikantstraat 4-6 5408SR Volkel Een plek om te ontspannen, u terug te trekken van de

Nadere informatie

WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN

WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN WWW.BOUWENMETVERTROUWEN.BE INFORMATIE NODIG? WWW.BOUWENMETVERTROUWEN.BE VOOR WONINGBOUW VERRIJCKT BETEKENT SLEUTEL OP DE DEUR OOK; EERLIJKHEID EN

Nadere informatie

Een sfeervol interieur in het nieuwe jaar. Door Elroy van Duijvenbode Interieurontwerper

Een sfeervol interieur in het nieuwe jaar. Door Elroy van Duijvenbode Interieurontwerper Een sfeervol interieur in het nieuwe jaar Door Elroy van Duijvenbode Interieurontwerper Leuk dat jij ook na kerst nog dat gezellige knusse en sfeervolle gevoel wilt vasthouden in je huis. In dit e- book

Nadere informatie

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl 15 jaar Handmade HANDMADE luxury LUXURY interiors INTERIORS EEN een HUIS Huis WORDT wordt GEBOUWD, gebouwd, MAAR maar EEN een THUIS thuis MOET moet GEVORMD gevormd WORDEN worden 19&21 april 24&25 mei Open

Nadere informatie

Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd

Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd Voor u ligt de Plameco brochure met sfeerbeelden, impressies en mogelijkheden. Kijk, lees en geniet... (zo mooi kan het ook bij u worden!) Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd Welkom U

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Wonen en werken tussen de weilanden

Wonen en werken tussen de weilanden binnenkijken Het muurtje met de legplanken scheidt de keuken van de living. De sofa is van Flexform Bij het boograam met het prachtige uitzicht over de weilanden staat een zithoek met een stoel, booglamp

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar

Opdracht 1. Ideeën liggen voor het oprapen. Nick de Kleijn 0817774. 16-03-2011 Manon van der Sar Opdracht 1 Ideeën liggen voor het oprapen Nick de Kleijn 0817774 CMD2D Concept Development 16-03-2011 Manon van der Sar Inhoud De Locatiekeuze 3 De 15 foto s 4 De principes 5 Het Concept 9 De Locatiekeuze

Nadere informatie

Nooit geweten dat groen zo mooi was

Nooit geweten dat groen zo mooi was Nooit geweten dat groen zo mooi was INTERIEUR Toen Sabrina s man Patrick voor het eerst de woonkamer van hun nieuwe woning binnenstapte, moest hij wel even slikken. De zachte kleur groen op de muren sprong

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

ruimt op profiteer nu Het voordelige huismerk van de échte binnenhuisadviseur. Mijn huis restylen wordt met NL Label wel héél aantrekkelijk.

ruimt op profiteer nu Het voordelige huismerk van de échte binnenhuisadviseur. Mijn huis restylen wordt met NL Label wel héél aantrekkelijk. ruimt op Mijn huis restylen wordt met wel héél aantrekkelijk. Het delige huismerk de échte. profiteer nu zonwering laminaat PVC Parade tapijt tmcs.nl/opruiming opruiming Het huismerk. Hollands design met

Nadere informatie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie 1 2 Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke Johan Verhaegen Schoonmaakbedrijf Perfectie Een ondernemersverhaal met als rode draad een lovestory! Zo zijn er niet veel Het verhaal

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

DE SCHUUR DIE HET PAD VAN FRANS EN MARION KRUISTE, BLEEK ONBRUIKBAAR. TOCH BLIEZEN ZE VERSCHILLENDE MATERIALEN ERVAN NIEUW LEVEN IN.

DE SCHUUR DIE HET PAD VAN FRANS EN MARION KRUISTE, BLEEK ONBRUIKBAAR. TOCH BLIEZEN ZE VERSCHILLENDE MATERIALEN ERVAN NIEUW LEVEN IN. binnenkijken 139 NIEUW EN TOCH AUTHENTIEK DE SCHUUR DIE HET PAD VAN FRANS EN MARION KRUISTE, BLEEK ONBRUIKBAAR. TOCH BLIEZEN ZE VERSCHILLENDE MATERIALEN ERVAN NIEUW LEVEN IN. DAT RESULTEERDE IN EEN KNUS

Nadere informatie

Ook uw keuken in één dag vernieuwd? Belangrijke Tips voor u uw keuken gaat renoveren!

Ook uw keuken in één dag vernieuwd? Belangrijke Tips voor u uw keuken gaat renoveren! Ook uw keuken in één dag vernieuwd? 10 Belangrijke Tips voor u uw keuken gaat renoveren! TIP 1 Keukenfronten kunnen in vele modellen en kleuren geleverd worden Wilt u een klassieke of juist een strakke,

Nadere informatie

BELEEF KEUKENWEEKEND. uw keuken BRUISEND 35% DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN. Bruisende ACTIE TE WAASMUNSTER. Niet te missen!

BELEEF KEUKENWEEKEND. uw keuken BRUISEND 35% DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN. Bruisende ACTIE TE WAASMUNSTER. Niet te missen! donderdag 28 vrijdag 29 zaterdag 30 zondag 31 Niet te missen! BRUISEND KEUKENWEEKEND TE WAASMUNSTER BELEEF uw keuken DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN 13.262 * 19.710 1 13.262 1. Modern De gelakte

Nadere informatie

Voorkom dat je DROOMKEUKEN een DRAMAKEUKEN wordt! 10 wakkere tips voor je persoonlijke droomkeuken

Voorkom dat je DROOMKEUKEN een DRAMAKEUKEN wordt! 10 wakkere tips voor je persoonlijke droomkeuken Voorkom dat je DROOMKEUKEN een DRAMAKEUKEN wordt! 10 wakkere tips voor je persoonlijke droomkeuken Je koopt niet elke dag een keuken. Logisch. Want áls je er een koopt, doe je dat om er jarenlang plezier

Nadere informatie

Stap 1: je eigen website registreren & activeren

Stap 1: je eigen website registreren & activeren Stap 1: je eigen website registreren & activeren Je eigen website registeren We gaan nu echt aan de slag en gaan in een mum van tijd onze eigen website reeds hebben gestart. Je eigen website is niet meer

Nadere informatie

OPENDEUR DAGEN GRATIS PLAATSING VAN UW KASTEN OP MAAT * ERONDA WOONMODE 22 T.E.M. 31 MAART 2019 NU TALLOZE ACTIES OP UW

OPENDEUR DAGEN GRATIS PLAATSING VAN UW KASTEN OP MAAT * ERONDA WOONMODE 22 T.E.M. 31 MAART 2019 NU TALLOZE ACTIES OP UW OPENDEUR DAGEN 22 T.E.M. 31 MAART 2019 Rechtstreeks van fabrikant naar klant voor uw volledig interieur KEUKENS - MAATWERK - VASTE COLLECTIES Wandkast op maat ELKE ZONDAG OPEN VAN 14U TOT 18U NU TALLOZE

Nadere informatie

Eiken. Woonassortiment. Collectie 2008/2009. Een unieke collectie eiken meubelen. www.woood.nl

Eiken. Woonassortiment. Collectie 2008/2009. Een unieke collectie eiken meubelen. www.woood.nl Alle genoemde afmetingen zijn uitwendig gemeten en kunnen iets afwijken Alle artikelen worden als bouwpakket met handleiding geleverd Modelwijzigingen alsmede zetfouten voorbehouden Alle modelrechten voorbehouden

Nadere informatie

Adverteren op one2xs

Adverteren op one2xs Adverteren op one2xs GPT advertenties die wél rendabel zijn. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden die one2xs u biedt. www.one2xs.com 28-11-2008 Adverteren op one2xs. Waarom? Enorm brede doelgroep

Nadere informatie

2ooo DECOR 2000, DECORATIESPECIALIST MET HET TINTTO KWALITEITSLABEL

2ooo DECOR 2000, DECORATIESPECIALIST MET HET TINTTO KWALITEITSLABEL decor 2ooo woondecoratie STIJLVOLLE IDEEËN VOOR UW WONING COMBINEER... en voel u thuis DECOR 2000, DECORATIESPECIALIST MET HET TINTTO KWALITEITSLABEL VLOERBEKLEDING - TAPIJTEN - BEHANG - VERF - PARKET

Nadere informatie

attitudes zelfstandig leren kennis vaardigheden

attitudes zelfstandig leren kennis vaardigheden zelfstandig leren Leren leren is veel meer dan leren studeren, veel meer dan sneller lijstjes blokken of betere schema s maken. Zelfstandig leren houdt in: informatie kunnen verwerven, verwerken en toepassen

Nadere informatie

Wonen en werken in stijl

Wonen en werken in stijl binnenkijken Wonen en werken in stijl Wat als interieurinrichting je beroep is? Dan combineer je wonen en werken, en maak je van je eigen woning een prachtig visitekaartje. Dat deden ook Harry en Peggi

Nadere informatie

HOUT & GLANS. interieur met karakter INTERIEUR

HOUT & GLANS. interieur met karakter INTERIEUR INTERIEUR HOUT & GLANS interieur met karakter De glimmende objecten komen van Anna, het hout van Tim; een mooie combinatie die zorgt voor een goede balans in huis. Als tegenhanger in het interieur vinden

Nadere informatie

www.lisetteschoenmaker.com

www.lisetteschoenmaker.com Jouw droomkeuken in 7 stappen Dag aanstaande keukenprinses! Ben je hopeloos op zoek naar een nieuwe keuken? Zie je door de bomen het bos niet meer? En is de moed je in de schoenen gezakt? Of wil je de

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

SPREKENDE COLLECTIES. in een toonaangevend interieur TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS TIJDLOOS 9

SPREKENDE COLLECTIES. in een toonaangevend interieur TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS TIJDLOOS 9 SPREKENDE COLLECTIES in een toonaangevend interieur TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS TIJDLOOS 9 Wie graag bijzondere objecten verzamelt, beleeft veel voldoening aan het speuren en uitzoeken,

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Woon zo lang mogelijk comfortabel én veilig in je eigen huis

Woon zo lang mogelijk comfortabel én veilig in je eigen huis Woon zo lang mogelijk comfortabel én veilig in je eigen huis Inleiding: pas nu je woning aan voor later Tips die voor elke ruimte gelden. Online U kunt deze publicatie online raadplegen op www.woonzorgbrussel.be

Nadere informatie

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Over BouwTeam Oost Sinds 1999 is BouwTeam Oost actief in de bouw sector als bouwbedrijf, en profileert zicht sindsdien als een traditionele kwaliteitsbouwer. Met

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

INTERIEUR. Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69

INTERIEUR. Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69 INTERIEUR Grandeur van toen, comfort van nu TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 69 Je kunt het huis van je dromen vinden en meer dan genoeg ideeën hebben om dat huis te herstellen in de

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Mijn huis, mijn alles & alles voor mijn huis

Mijn huis, mijn alles & alles voor mijn huis Mijn huis, mijn alles & alles voor mijn huis ILIV, kenniscentrum, voerde een representatief onderzoek naar de impact van financiën op het thuisgeluk bij meer dan 4.000 Belgen. Een huis maakt gelukkig en

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

INFORMATIEARCHITECTUUR DESIGN EN MARKTPLAATS

INFORMATIEARCHITECTUUR DESIGN EN MARKTPLAATS INFORMATIEARCHITECTUUR DESIGN EN MARKTPLAATS HOW TO MAKE IT BETTER FOR THE USER? Priscilla Roos van Raadshooven Marcel Jansen V1CC1 26 oktober 2007 1 Inhoudspagina Inhoudspagina 2 Inleiding 3 Design Marktplaats

Nadere informatie

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen Hier vergelijk je de verschillende producten van de verschillende energieleveranciers. Zo kun je zien wat

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art

Design Document If This Then That. HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Design Document If This Then That HSP moodlight Liad Damhuis G&I1B Game Art Concept Iedereen ervaart wel eens stress of een drukke ruimte die ze even teveel wordt waar ze even weg van moeten gaan om tot

Nadere informatie

Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte.

Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte. Dit pak tabak heb ik gevonden bij een vriendin van mij. We stonden bij haar in de berging te roken toen ik op dit pak shag stuitte. Persoonlijk vind ik het logo opsich wel goed. Het lettertype is lekker

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen?

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen? Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen? In Het Ouden Huis woont u in uw eigen woning en leeft u uw eigen leven. Zoekt u hulp of gezelschap dan is dat dichtbij. De Zorgdrager, die in Het Ouden

Nadere informatie

Engelengeduld WORDT BELOOND INTERIEUR

Engelengeduld WORDT BELOOND INTERIEUR INTERIEUR Het was voor Elly en Hans lang wachten op de kavel die ze op het oog hadden om een nieuw huis op te bouwen. Er kwam schot in de zaak toen vier aannemers via een makelaar een ontwerp voor een

Nadere informatie

TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING

TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING It takes hands to build a house, but only hearts can build a home. ONZE VISIE Onze visie is úw visie, zo eenvoudig is dat. TOTAALPROJECTEN VAN ONTWERP TOT OPLEVERING

Nadere informatie

lekker blijven wonen maar dan nóg fijner

lekker blijven wonen maar dan nóg fijner lekker blijven wonen maar dan nóg fijner Arka-Bouw We bouwen, verbouwen en onderhouden. Al sinds 1989 dus we kennen het klappen van de zweep. Vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel. We zijn ook lid

Nadere informatie

Acquisto 6/1+ 03-07-2006 13:10 Pagina 1

Acquisto 6/1+ 03-07-2006 13:10 Pagina 1 Acquisto 6/1+ 03-07-2006 13:10 Pagina 1 Acquisto 6/1+ 03-07-2006 13:11 Pagina 2 Het is een plek om jaloers op te worden. De zon spiegelt zich in het kabbelende water van een weidse plas. De oevers zijn

Nadere informatie

Meubelplan intekenen

Meubelplan intekenen Week 5 MEUBELPLAN Meubelplan intekenen Als je door middel van het vlekkenplan een globale indeling voor je interieur hebt gemaakt dan kan je nu het meubelplan intekenen op je plattegrond. Je kan de verschillende

Nadere informatie

Voorbereiding assessment

Voorbereiding assessment Voorbereiding assessment 1. Zelfportret gemaakt door malou... 1 2. Samenvatting... 3 3. Zelfportret door een docent... 5 4. Zelfportret door Slc er... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 5. Aanvullende

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV + SPHINXdistri

Microsoft Dynamics NAV + SPHINXdistri CASE VAN MAELE NV Microsoft Dynamics NAV + SPHINXdistri Software voor de kleinhandel, groothandel en distributeur SPHINX-IT Rijksweg 95A 9870 Machelen t. 09 386 33 00 f. 09 386 95 46 Av. Léon Champagne

Nadere informatie

1. Heb je zonnepanelen?

1. Heb je zonnepanelen? Duurzaamheid Het licht uitdoen als je een ruimte verlaat, de verwarming een graadje lager zetten, recyclen. Duurzaam leven kan op verschillende manieren. 9 1. Heb je zonnepanelen? 8 85% 7 6 5 4 Ja Nee

Nadere informatie

EEN NIEUW BEGIN LANDELIJK LOGEREN

EEN NIEUW BEGIN LANDELIJK LOGEREN EEN NIEUW BEGIN LANDELIJK LOGEREN In het Zuid-Hollandse Hoogmade staat de Krukhuisboerderij. Deze staat er al heel erg lang. Of toch niet? De twijfel slaat toe bij wie er een bezoekje aan brengt. Nieuw

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

KU(N)STWERK TIJDLOOS 65 TEKST: MARTINE WAUTERS FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS

KU(N)STWERK TIJDLOOS 65 TEKST: MARTINE WAUTERS FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS KU(N)STWERK Hun appartement in Knokke is een waar visitekaartje van haar kunnen: kunstenares Edith Verwimp richtte het met zoveel kleurgevoel en ruimteinzicht in, dat het een echt voorbeeld werd van hoe

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Stijlvolle elegantie in klassieke villa

Stijlvolle elegantie in klassieke villa Binnenkijken Stijlvolle elegantie in klassieke villa Tien jaar geleden beslisten Maria en Ludo een nieuwe woning te bouwen in een groene, bosrijke omgeving. Het resultaat, een statige, klassieke villa,

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie