Jaarverslag Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. De organisatie Bestuur Medewerkers Vrijwilligers Donateurs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2013. Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. De organisatie Bestuur Medewerkers Vrijwilligers Donateurs"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2013 Jaakkvkko Inhoudsopgave 1. Voorwoord JaarJaa 2. De organisatie Bestuur Medewerkers Vrijwilligers Donateurs 3. Activiteiten Bezoekersaantallen Wisselexposities Workshops jeugdactiviteiten Vlechtopleiding Turven uit het Oosten 4. Publiciteit 5. Externe contacten Samenwerking met andere organisaties en projectenarverslag

2 1. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde over het jaar Het is met enige trots, dat het bestuur dit presenteert. Het achter ons liggende jaar was een jaar van veel veranderingen. Een aantal mensen, betrokkenen van het eerste uur, heeft het afgelopen jaar afscheid genomen. Zo nam Tellervo Barnhoorn afscheid als conservator, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, evenals Anneke Dassen. Susan Tapper is teruggetreden als secretaris van het bestuur. Zij heeft veel werk verzet voor het museum. Wij zijn hen alle erkentelijk. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ze blijven als vrijwilliger betrokken bij het museum. Maar dit bracht wel met zich mee, dat er enige personele wisselingen en versterking moest plaats vinden. Het bestuur is gelukkig met de gedeeltelijke rolwisseling van Esmé Hofman, de vlechtster die aan het museum verbonden is. Zij zet haar medewerking voort als conservator. Bianca Veldhuizen is aangetrokken als spil bij de receptie en de coördinator naar de vrijwilligers. Het bestuur verheugt zich bijzonder over de betrokkenheid van zoveel vrijwilligers bij het museum. Zonder hun inzet zou het museum niet kunnen zijn wat het nu is, een museum dat een deel van het sociaal en cultureel erfgoed van Noordwolde en omstreken bewaart en de belangstelling van de huidige en toekomstige generaties probeert te houden, door er steeds weer op een nieuwe manier vorm aan te geven. Dit gebeurt onder andere door het inrichten van tentoonstellingen, ook met vlechters en kunstenaars uit het buitenland, zoals de nu nog lopende tentoonstelling van de Spaanse vlechtkunstenaar Carlos Fontales. Baukje Scheppink heeft per 31 december 2013 het dienstverband met het museum beëindigd. Omdat dat vrij onverwachts gebeurde, is er nog geen gelegenheid geweest aan deze vacature een nieuwe invulling te geven. Helaas is het afgelopen jaar met een exploitatieverlies afgesloten. Dit ondanks voortdurende inspanningen om het bezoekersaantal te vergroten en sponsorbijdragen te verwerven. Omdat ook het beleidsplan van het museum tot en met 2013 liep, is er een periode van bezinning over de toekomst aangebroken. Het bestuur hoopt deze bezinning om te zetten in nieuw beleid met instemming van de gemeente Weststellingwerf, waarmee een constructieve gedachten wisseling op gang is gekomen. Samen moeten we bezien hoe het draagvlak van het museum versterkt kan worden. Kortom, het komende jaar wordt een jaar van bezinning, waarin ook de basis gelegd wordt voor de toekomst. Frans Bouwers, voorzitter 2. De organisatie Het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde is opgenomen in het Nationaal Museumregister.

3 Bestuur Het bestuur bestaat eind 2013 uit: Frans Bouwers, voorzitter Mannus Schutten, lid Jelke Nijboer, secretaris Ineke Wijnstra, lid Jan Ophof, penningmeester Loes Lodder, lid Gerard van Eeden, P&O Hans Brandsma, lid Het stichtingsbestuur komt twaalf maal in vergadering bijeen in aanwezigheid van de directeur. Twee bestuursleden treden af, te weten Susan Tapper als secretaris en Tsjitse Hotsma als penningmeester. In het kader van het nieuwe beleidsplan wordt er in juli een brainstormsessie gehouden met het bestuur en de medewerkers over de toekomst van het museum. De sponsorcommissie maakt een sponsorbeleid met bijbehorend stappenplan. Geregeld is er bestuurlijk overleg met de gemeente en de portefeuillehouder over de herinrichtingsplannen van het museum. Op 6 februari heeft het bestuur zes raadsleden van diverse fracties op bezoek om ze te informeren over het museum. Het bestuur onderhoudt contact met de betrokkenen van Bestemming Noordwolde. Het beleidsplan loopt van Ook is 2013 het laatste jaar van het opleidingsproject. Medewerkers Op 27 september wordt afscheid genomen van Tellervo Barnhoorn (18 uur) die vanaf de oprichting conservator is geweest. Ook Anneke Dassen (12 uur) gaat als administratief- en baliemedewerker uit dienst wegens het bereiken van de 65-jarige leeftijd. Esmé Hofman neemt het conservatorschap over en is in het vervolg voor 14 uur per week verbonden aan het museum als professioneel vlechtster en coördinator van het kenniscentrum. In die functie coördineert ze ook de opleidingspilot. Per 1 augustus 2013 komt Bianca Veldhuizen in dienst als secretarieel/administratief baliemedewerker (28 uur). Voor 28 uur per week is er nog één WIW-er in het museum als balie/museummedewerker werkzaam te weten Jan de Vries. Baukje Scheppink stopt per 31 december als directeur van het museum. Tijdens de jaarlijkse kerstborrel wordt afscheid genomen. Vrijwilligers In 2013 wordt actief ingezet op vrijwilligerswerving door een commissie uit het bestuur. Tijdens een wervingsactie wordt een oriëntatie middag gehouden op 12 januari. De actie heeft brede publiciteit in de regionale kranten en bij de vrijwilligersbanken in de omgeving. Dit levert een grote opkomst van belangstellenden op en 21 nieuwe vrijwilligers. Het museum telt aan het eind van 2013 totaal 55 vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende werkzaamheden zoals rondleidingen, administratie, balie/winkel, klussen ter ondersteuning van de conservator bij de opbouw van wisselexposities, ICT en het digitaliseren van de museumcollectie. Het museum biedt in 2013 vier personen een werkervaringsplek via Fryslan werkt en trajectbegeleider Mindup. Het betreft computer- en schoonmaakwerkzaamheden. Donateurs De steun van donateurs is van essentieel belang voor het Nationaal Vlechtmuseum. Het donateurschap geeft donateurs gratis toegang tot het museum. In 2013 heeft het museum 230 donateurs.

4 1. Activiteiten Bezoekersaantallen Het museum ontvangt 8138 bezoekers in Dit is een lager aantal ten opzichte van het jubileumjaar 2012 zowel qua individuele bezoekers, groepen als museumjaarkaarthouders. Wel is er een stijging te zien bij het bezoek van donateurs en kinderen t/m 12 jaar. In het gastenboek zijn de reacties van de bezoekers positief en enthousiast en ook de reacties op social media laten zien hoe de bezoekers het museum waarderen. Bezoekers kunnen gebruik maken van WIFI in het museum. Voorjaarsvakantie help Pake en Beppe de vakantie door Dit is een initiatief van de Friese musea. In 2013 bezoeken 83 kinderen met hun grootouders het Vlechtmuseum om deel te nemen aan de museumactiviteiten. Provinciaal trekt deze museumactiviteit bezoekers. In 2012 was dit Museumweekend april Het museumweekend is traditioneel dé start van het Nederlandse museumseizoen. Bezoekers hebben gratis toegang. In 2013 nemen 112 mensen de kans waar om op deze manier kennis te maken met het Vlechtmuseum. Rabo Museumdag oktober Op kosten van de Rabobank kunnen de leden kennis maken met hun plaatselijke museum. 159 personen maken daar gebruik van. Dat waren er 60 meer dan in december Ledendag Rabobank de Stellingwerven 84 personen hebben deze dag bezocht. Wisselexposities Mandenmakerij de Mythe 10 maart 4 juni 2013 tentoonstelling met traditionele, ambachtelijke en technisch hoogwaardige manden van José Schilder en Jan de Vos. Mandenmakerij de Mythe laat zien dat het ambacht niet alleen een verleden en een heden, maar ook een toekomst heeft. De opening door Mienke Simon Thomas, conservator toegepaste kunst en curator van de tentoonstelling Hand Made in museum Booymans van Beuningen, trekt veel publieke belangstelling. Spaanse grasobjecten 15 juni 29 september 2013 tentoonstelling van Simone Simons. Esparto, een taai, lang en sterk steppegras dat binnen Europa alleen in Spanje voorkomt is de inspiratie voor het vlechtwerk van Simone Simons. Naast traditionele Spaanse gebruiksvoorwerpen van esparto bevat de expositie ook eigen gevlochten objecten van de kunstenaar. Carlos Fontales 13 oktober maart 2014 Meer dan een mand tentoonstelling van Spaanse vlechtkunstenaar Carlos Fontales. Opening met lezing door Carlos Fontales. Carlos Fontales is docent en onderzoeker. Hij heeft oude en nieuwe technieken bestudeerd en erover gepubliceerd. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling wordt er een catalogus uitgegeven die in de museumwinkel te koop is. De fondsenwerving levert bijdragen op van de Provincie Fryslân en de Ottema-Kingma Stichting.

5 Jeugdactiviteiten Het museum biedt educatieprogramma s voor het basisonderwijs in verschillende leeftijd categorieën. Museumschatjes brengt kinderen van groep 3 t/m 6 in aanraking met museaal erfgoed uit hun omgeving. Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal worden leerlingen aan het denken gezet over vragen als wat is een museum? en waarom is het belangrijk om dingen te bewaren? Vervolgens gaan ze op zoek naar de grootste museumschat. Museumschatjes in Friesland wordt georganiseerd door de Museum Federatie. In 2013 brengen diverse scholen uit de omgeving een bezoek aan het Vlechtmuseum en nemen deel aan museumschatjes en dat geldt ook voor het schoolproject Luit en Lammechien voor de groepen 5 en 6. Vlechtopleiding 2013 is het laatste jaar van de driejarige pilot waarbij het Nationaal Vlechtmuseum, met behulp van Europese projectgelden, o.a. de mogelijkheden van een nieuwe vlechtopleiding in Noordwolde kon onderzoeken. Het modulaire stelsel van workshops en cursussen van het Nationaal Vlechtmuseum is erop gericht om een brede doelgroep cursussen op verschillende niveaus aan te bieden. De cursussen bevatten o.a. vlechten met wilgenteen, getrokken werk (vlechten met pitriet). Deze werden gegeven door Esmé Hofman en Jannie Hakman. Coiling (vlechten met textiele materialen) en de cursus Oud Nieuwstasje (vlechten met papierstroken) met gastdocenten. Het aanbod aan workshops bevat o.a.: klimspiralen van wilgenteen, vlechten met berkenbast, asymmetrische mand van wilgenteen, vingerweven, turkse knoop, naaldbinden, plaiting met wilgenbast, vlechten met pitriet, kerstengel van wilgenteen, kerstengelen en decoraties van stro, vogelhuis van wilgenteen. José Schilder verzorgt aansluitend op de expositie van mandenmakerij de Mythe een workshop Fitswerk op 26 en 27 april. De zomerworkshop op 13, 14,15 juni is gegeven door de Deense vlechter Steen Madsen met 7 deelnemers. Naar de toekomst zal ook de bekendheid van het vlechten als haalbaar ambacht voor de serieuze hobbyist meer de aandacht krijgen. Het Nationaal Vlechtmuseum profileert zich met dit project meer en meer als Kenniscentrum van het vlechten in Nederland. Het project trekt de aandacht en leidt tot inhoudelijke vragen van het publiek. Dat leidt tot vermeerdering van kennis over het vlechten, ook als die vragen niet direct tot het volgen van een cursus leiden. Deze profilering leidt tot bruikleenaanvragen van Museum Booijmans van Beuningen voor een groots opgezette expositie Hand Made in het voorjaar van De samenwerking met Tresoar in Leeuwarden, Museum Martena Franeker en Museum Joure wordt in 2013 voortgezet om in 2014 te komen tot een provincie brede expositie op verschillende locaties van Fries design. De voorbereidingen voor de nieuwe werkplaats zijn in 2013 in gang gezet. De expositiezaal voor wisselexposities is in dit kader verplaatst. 3. Publiciteit De eigen website van het Nationaal Vlechtmuseum is een belangrijk promotiemiddel waar ook alle actuele cursusinformatie op te vinden is. De webwinkel is nu nog te vinden op de eigen website en wordt beheerd door de twee vaste medewerkers. De verkoop van boeken via de webwinkel loopt goed en laat een continue doorstroom zien. Binnen het opleidingsproject is een nieuwe website ontwikkeld speciaal voor de verkoop van boeken, gereedschap en de inschrijving voor de workshops. Deze website wordt een unieke plek waar vlechters alles op hun vakgebied kunnen vinden.

6 Social media: dit jaar is extra ingezet op de social media. Er is een werkplan gemaakt voor gestructureerde promotie. Het museum is te vinden op Twitter, Facebook en LinkedIn. Nieuwsbrief: maandelijks gaat er een nieuwsbrief naar de vrijwilligers met actuele informatie. Donateurs en geïnteresseerden ontvangen een paar keer per jaar een nieuwsbrief met de museumactiviteiten. Persberichten/interviews: 7 januari is er op NCRV radio een interview met de directeur in het kader van Stellingwerven centraal. De wervingsactie vrijwilligers krijgt brede publiciteit in diverse kranten met als gevolg veel belangstelling op de oriëntatiemiddag van 12 januari. Esmé Hofman neemt als beroepsvlechter deel aan de tentoonstelling Hand Made in museum Booijmans van Beuningen. Hier wordt ook aandacht aan besteed in het TV programma Kunstuur waar conservator Mienke Simon Thomas werk van Esmé laat zien ter promotie van het ambacht. Het Vlechtmuseum presenteert zich tijdens de Voorjaarsfair Oldeberkoop van 9 12 mei op de stand van Plattelands Projecten met vlechtdemonstraties, informatie verstrekking en folderverspreiding. Informatie over de tentoonstellingen wordt opgenomen in de agenda s van o.a. de Leeuwarder Courant, de Vereniging van Vlechters, de Stellingwerf en het hele jaar door neemt de regionale pers, zowel de schrijvende pers als de omroepen, onze persberichten goed op. 4. Externe contacten Samenwerking met andere organisaties en projecten Dorpsarchief Noordwolde (DAN) Met het DAN wordt ook in 2013 goed samengewerkt en het museum wordt ook weer betrokken bij de sneupersdagen. Samenwerkingsverband musea Zuid-Oost Friesland (ZOF) Dit is het samenwerkingsverband tussen de zes regionale musea in Zuid-Oost Friesland te weten Museum Opsterlân Gorredijk, Museum Drachten, Openluchtmuseum it Damshûs Nijbeets, Museum Joure, Museum Willem van Haaren en het Nationaal Vlechtmuseum. De inzet van het Vlechtmuseum aan het samenwerkingsverband wordt o.a. geleverd door de personele inzet van de directeur als voorzitter van het bestuur. Ondernemersvereniging Noordwolde (OVN) Het Nationaal Vlechtmuseum is lid van de OVN. Turven uit het Oosten (TuhO) Turven uit het Oosten is een historische route door Noordwolde en omgeving en is gebaseerd op het Werfboek dat door de gemeente gemaakt is in samenwerking met het Dorpsarchief Noordwolde. Het museum is coördinator en fungeert als begin- en eindpunt voor dit project. De uitwerking voor bezoekers krijgt inmiddels vorm en in 2014 zal het traject te lopen zijn middels GPS en een app die gedownload kan worden. Stichting Toptransferium In samenwerking met Stichting Toptransferium draait de website met de toeristische informatie via een touchscreen op de museumbalie. Het museum verzorgt middels Bianca Veldhuizen, in opdracht van de Stichting Toptransferium, het vullen van de website en de toeristische informatiezuil op het Mandehof.

7 Klankbordgroep Werelderfgoed Unesco Bij de vorming van de klankbordgroep in september 2013 is Susan Tapper als vrijwilliger namens het bestuur afgevaardigd. Schrieversronte Het jaarlijkse Stellingwerver cultuur overleg vindt plaats op 18 januari. Deelnemers aan dit overleg zijn de Schrieversronte, de Oudheidkamer Wolvega, Museum Oold Ark Makkinga en het Nationaal Vlechtmuseum. Vereniging van Vlechters Er is nauw contact met de Vereniging van Vlechters. Baukje Scheppink levert met een column een bijdrage aan hun bulletin en op de website van het museum wordt aandacht besteed aan de activiteiten van de Vereniging van Vlechters. Dank aan al onze vrijwilligers zonder wie wij het werk niet zouden kunnen doen. Dank ook aan de Gemeente Weststellingwerf voor de structurele steun aan het Nationaal Vlechtmuseum en aan de sponsoren en de subsidienten voor de ondersteuning aan ons opleidingsplan. Gemeente Weststellingwerf Rabobank VSB Fonds Pr.Bernhard Cultuurfonds Europese subsidie Leader Stichting Woudsend Provincie Fryslân Stichting Bercoop Fonds OVN Ottema-Kingma Stichting Van Heloma Stichting Vereniging van Vlechters Meindersma Sybenga Stichting

Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. De organisatie Bestuur Medewerkers Vrijwilligers Donateurs

Jaarverslag 2014. Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. De organisatie Bestuur Medewerkers Vrijwilligers Donateurs Jaarverslag 2014 Jaakkvkko Inhoudsopgave 1. Voorwoord JaarJaa 2. De organisatie Bestuur Medewerkers Vrijwilligers Donateurs 3. Financiën 4. Activiteiten Bezoekersaantallen Wisselexposities Jeugdactiviteiten

Nadere informatie

Noordwolde, maart 2016

Noordwolde, maart 2016 Noordwolde, maart 2016 Jaarverslag 2015 1. Voorwoord Het afgelopen jaar is voor het Nationaal Vlechtmuseum net als in 2014 een jaar met veel veranderingen geweest. In april heeft de gemeente Weststellingwerf

Nadere informatie

Help Pake en Beppe de vakantie door

Help Pake en Beppe de vakantie door Bijlage 1 Help Pake en Beppe de vakantie door Organisator: Museumfederatie Fryslân, zij doen dit in samenspraak met musea, archieven en theaters in Friesland. Subsidiënt: Provincie Fryslân. Uitleg over

Nadere informatie

De Veerkieker. Erfgoededucatie voor het basisonderwijs in Stellingwerf

De Veerkieker. Erfgoededucatie voor het basisonderwijs in Stellingwerf De Veerkieker Erfgoededucatie voor het basisonderwijs in Stellingwerf I NLEIDING Van 2013 tot en met 2016 heeft Kiekes 1, een onderdeel van KEK! (Kultueredukaasje mei Kwaliteit) zich gericht op lokaal

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Het Woudagemaal Unesco World Heritage Magistrale beleving van stoom, architectuur en water

Het Woudagemaal Unesco World Heritage Magistrale beleving van stoom, architectuur en water Het Woudagemaal Unesco World Heritage Magistrale beleving van stoom, architectuur en water Beleidsplan 2019-2023 STICHTING IR. D.F. WOUDAGEMAAL Onze gegevens Rechtsvorm : Stichting Statutaire naam : Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014

Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Jaarverslag Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort 2014 Sinds mei 2011 fungeert het Vrijwilligers Informatiepunt Zandvoort ( VIP-Zandvoort) als een soort TOMTOM die bezoekers wegwijs maakt in het vrijwilligerswerk.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting UICF

Beleidsplan Stichting UICF November 2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF en is geschreven voor alle betrokkenen van de stichting: medewerkers, subsidieverleners

Nadere informatie

Museum Spakenburg Een jaar in beeld

Museum Spakenburg Een jaar in beeld Museum Spakenburg Een jaar in beeld Ontdek, Beleef, Verwonder! Ook in het jaarverslag. Het jaar begon traditioneel met een nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers. In het voorjaar werd de TOP, het

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

Voorwoord. Als nieuwbakken voorzitter van het museum, bied ik u met plezier en trots het eerste verslag aan. Roelof Bakker Voorzitter

Voorwoord. Als nieuwbakken voorzitter van het museum, bied ik u met plezier en trots het eerste verslag aan. Roelof Bakker Voorzitter Jaarverslag 2018 Voorwoord Hierbij treft u het jaarverslag over 2018. Dit was voor ons een bijzonder jaar met als mijlpaal de oprichting van Stichting Museum t Kiekhuus. Hiermee is een nieuwe weg ingeslagen,

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012

BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012 BELEIDSPLAN 2012-2016 STICHTING VRIENDEN VAN CIRCUS POEHAA VERSIE APRIL 2012 Inhoudsopgave I. Inhoudsopgave... 1 II. Inleiding... 2 III. Profiel... 3 IV. Werkzaamheden... 5 V. Werving van Inkomsten...

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Verzetsmuseum Fryslan

Beleidsplan Stichting Verzetsmuseum Fryslan Beleidsplan 2018-2020 Stichting Verzetsmuseum Fryslan een verhaal dat je raakt! INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. STICHTING VERZETSMUSEUM FRYSLAN 2.1. Doel 2.2. Doel St Verzetsmuseum Friesland 2.3. Vrienden:

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Barneveld

Jaarverslag Stichting Present Barneveld Jaarverslag Stichting Present Barneveld 2013 Stichting Present Barneveld is opgericht op 7 mei 2013 De akte van oprichting is verleden door notaris mr. G.A. van den Bos De statutaire vestigingsplaats is

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016

Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016 Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016 1. Doel De Stichting heeft ten doel het in stand houden in de meest ruime zin van het woord van de verzameling, bekend onder de naam "Atlas

Nadere informatie

Kerkplein 12, 6581 AC Malden Telefoon: 024-3584196 KvK: 0910.7015 OBnr: 8133.42.739.B01 JAARVERSLAG 2012. Stichting Accordeonmuseum De Muse

Kerkplein 12, 6581 AC Malden Telefoon: 024-3584196 KvK: 0910.7015 OBnr: 8133.42.739.B01 JAARVERSLAG 2012. Stichting Accordeonmuseum De Muse Kerkplein 12, 6581 AC Malden Telefoon: 024-3584196 KvK: 0910.7015 OBnr: 8133.42.739.B01 JAARVERSLAG 2012 Stichting Accordeonmuseum De Muse H.I.Kuik 1-9-2013 JAARVERSLAG 2012 Stichting Accordeonmuseum De

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool

Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool Jaarverslag 2017 Lekstroom School s cool Inhoudsopgave Voorwoord 1. Lekstroom School s cool in het kort 2. Aantallen en resultaten 3. Ontwikkelingen vrijwilligers 4. Verbreden in de regio 5. 2017 Financieel

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Foto s van de geschonken kunstwerken 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden bijgaand

Nadere informatie

Stichting Werken met Eric en Cindy

Stichting Werken met Eric en Cindy Jaarverslag 2007 Stichting Werken met Eric en Cindy Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. De Stichting a. aanleiding b.bestuursleden c. doelstelling d. werkwijze 3. Ontwikkelingen in 2007 a. bestuur b. scholen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting OnbeperktSport

Beleidsplan Stichting OnbeperktSport Beleidsplan Stichting OnbeperktSport Inhoud Voorwoord 1 Organisatie 2 Doelgroep/Doelstellingen 3 Bestuur 4 Samenwerkingsverbanden 5. Het beheer van het vermogen 6. Financieel beleid 7 Promotie Voorwoord

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W BELEIDSPLAN 2011-2012 Stichting De Burght CT&W 2 Inhoudsopgave pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Visie en doelstelling 4 Beleid en bestedingen 6 Fondsenwerving en financieel beheer 8 Nawoord 9 3 Voorwoord

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018 2023 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Stukje geschiedenis... 2 Hoe staan we er nu voor... 3 1. Financiën... 3 2. Ledenbestand... 3 3. Inzet vrijwilligers... 3 4. Bibliotheek... 3 5. Blad WEVEN,

Nadere informatie

Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2015.

Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2015. Jaarverslag 2015 Stichting ELF Jaarverslag 2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting ELF over het jaar 2015. Stichting Expertise- en Logeercentrum Friesland (ELF) organiseert educatieve

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van het Fries Verzetsmuseum

Beleidsplan Stichting Vrienden van het Fries Verzetsmuseum Beleidsplan 2018-2020 Stichting Vrienden van het Fries Verzetsmuseum een verhaal dat je raakt! INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. VRIENDEN VAN HET FRIES VERZETSMUSEUM 2.1. Doel 2.2. Doel St Verzetsmuseum Friesland

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stadsmuseum Hellevoetsluis

JAARVERSLAG. Stadsmuseum Hellevoetsluis JAARVERSLAG Stadsmuseum Hellevoetsluis 2016 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin in hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen en zeilen van het museum

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site :

Jaarverslag 2017 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site : VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK Jaarverslag 2017 Telefoon : (0226) 341 863 Site : www.moskeelangedijk.nl E-mail : info@moskeelangedijk.nl Potjesdam 2a 1722 XN Zuid-Scharwoude Voorwoord De Vereniging

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken Overzicht ingevulde Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015

Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015 Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015 Jaarverslag 2014. Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling Verduurzaming. 3. Actieplan 2014 4. Bijstelling Plannen 2014/ 2015,Speerpunten 5. Projecten Present

Nadere informatie

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl Zeeland bouwt een www.industrieelmuseumzeeland.nl Wat is het Industrieel Museum Zeeland? locatie Dat het museum in de kanaalzone en meer specifiek in de historische suikerloodsen aan de Westkade 114 in

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere

Jaarverslag. Stichting Hospice Almere Jaarverslag Stichting Hospice Almere 2007 Voorwoord Het jaar 2007 heeft in het licht gestaan van het zoeken van een locatie. Vele gesprekken met financiers en projectontwikkelaars hebben echter niet tot

Nadere informatie

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud)

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud) 1 WERKPLAN 2014 1 COLLECTIE Beheer en behoud collectie. Het hele jaar door worden de gebruikelijke voorzorgs- en controlemaatregelen genomen. Het klimaat (de luchtvochtigheid en de temperatuur) worden

Nadere informatie

Dit is de nieuwsbrief van de Vriendenkring van het Zilvermuseum Schoonhoven.

Dit is de nieuwsbrief van de Vriendenkring van het Zilvermuseum Schoonhoven. Dit is de nieuwsbrief van de Vriendenkring van het Zilvermuseum Schoonhoven. januari 2019 Beste Vriend(in), Gefeliciteerd met uw en onze vriendschap voor het Zilvermuseum. De vriendenkring is 25 jaar jong!

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Inhoud: Pagina 1. Inleiding 2 2. Doelstelling stichting 2 3. Werkwijze stichting 3 4. Betrokkenheid andere organisaties 3 5. Wijze van werven gelden 3 6. De voornemens voor de planperiode

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Verzetsmuseum Fryslân

Beleidsplan Stichting Verzetsmuseum Fryslân Beleidsplan 2018-2020 Stichting Verzetsmuseum Fryslân een verhaal dat je raakt! INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. STICHTING VERZETSMUSEUM FRYSLAN 2.1. Doel 2.2. Verwezenlijken dooelstellingen 2.3. Financiën

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis. Organisator Nacht van de Geschiedenis. Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis

Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis. Organisator Nacht van de Geschiedenis. Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis Hoofdorganisator Maand van de Geschiedenis Organisator Nacht van de Geschiedenis Hoofdpartner en investeerder Maand en Nacht van de Geschiedenis .Door Achtergrond en verdieping op tv, radio, internet,

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 BELEIDSPLAN SchuldHulp Maatje Zeist Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie 3. Visie 4. Wat wil SHMZ bereiken 5. Voor wie is SHMZ 6. Met wie werkt SHMZ samen 7. De Organisatiestructuur

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013

Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Bestuur 3 2. Doelstelling van de stichting 3 3. Vrijwilligers 4 4. Activiteiten van de stichting 4 4.1 Archiveren, Inventariseren en beschrijven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl BELEIDSPLAN Stichting Hersentumor.nl 2016-2018 1 VOORAF Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hersentumor.nl. Het beleidsplan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht

Nadere informatie

Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010

Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010 Stichting SQPN Jaarverslag voor 2010 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Activiteiten... 4 Publiciteit... 5 Externe Contacten... 5 Interne Organisatie... 5 Conclusies en aanbevelingen... 6 Stichting SQPN - Jaarverslag

Nadere informatie

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009 Beleidsplan Voor de jaren 2008-2009 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Doe Wat. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

nationaal vlechtmuseum noordwolde

nationaal vlechtmuseum noordwolde nationaal vlechtmuseum noordwolde beleidsplan 2014-2018 Inhoud 1. Samenvatting en strategische doelstellingen 3 2. Inleiding 6 2.1 Terugblik 2008-2013 6 2.2 SWOT-analyse 7 2.3 Energiek Noordwolde 8 2.4

Nadere informatie

Stichting Adel in Nederland

Stichting Adel in Nederland Publicatiegegevens 2016 Inhoud 1. Publicatieplicht 2. Algemene gegevens 3. Doelstelling 4. Beleidsplan 5. Bestuur 5.1 Bestuurssamenstelling 5.2 Namen van de bestuurders 5.3 Beloningsbeleid 6. Directeur

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Externe contacten Interne contacten Financiën Conclusies en aanbevelingen Voorwoord Earlybirds fotografie

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2015

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2015 Stichting Theater De Bres Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Voorwoord 01. Bestuur 02. Activiteiten 03. Huisvesting 04. Horeca 05. Vrijwilligers 06. Website 07. Publiciteit 08. Sponsors 2 Voorwoord Het afgelopen

Nadere informatie

Stichting De Vrienden van Vincent Van Gogh & Nuenen Beleidsplan 2014-2015

Stichting De Vrienden van Vincent Van Gogh & Nuenen Beleidsplan 2014-2015 Secretariaat: Urban van Gils Tel. 06-23741315 Postbus 193 5670AD Nuenen Stichting De Vrienden van Vincent Van Gogh & Nuenen Beleidsplan 2014-2015 Doelstelling van onze stichting is: a. het verstrekken

Nadere informatie

HART4DOORNENBURG. Welkom!

HART4DOORNENBURG. Welkom! HART4DOORNENBURG Welkom! Een initiatief van zes doornenburgers Erik Feijen Gerard van Gemert Dirk Witjes Stef Huisman Hans Feijen Luuk Timmers Het trotse Hart van Doornenburg Wij doornenburgers Door gezamenlijke

Nadere informatie

Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid

Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid Jaarplan 2011 Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl Verdraagzaamheid is respect en waardering voor en acceptatie van de rijke verscheidenheid van de culturen in onze

Nadere informatie

Stichting Jacob Spin. Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis. Publicatierapport 2014

Stichting Jacob Spin. Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis. Publicatierapport 2014 Stichting Jacob Spin Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis Publicatierapport 2014 Stichting Jacob Spin Gevestigd te Maassluis Publicatierapport 2014 Inhoudsopgave Pagina 1 Algemeen 3 2 Jaarverslag 4 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Jaarverslag. Kunnen. Zien Weten. Stichting Zien Weten Kunnen. Tel KvK Prins Hendrikkade AH Zaandam

Jaarverslag. Kunnen. Zien Weten. Stichting Zien Weten Kunnen. Tel KvK Prins Hendrikkade AH Zaandam Jaarverslag 2015 Zien Weten Kunnen Tel 075-7715071 KvK 61107069 Prins Hendrikkade 101 1501 AH Zaandam zienwetenkunnen.nl info@zienwetenkunnen.nl Inhoudsopgave Inhoud Stichting... 1 Bestuur... 2 Activiteiten...

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Vastgesteld 14-02-2019 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2018 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Welkom. Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum

Welkom. Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum Welkom Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum Onafhankelijk maar verbonden Stichting Vrienden is in 1984 opgericht Vriendenstichting is onafhankelijk, maar is er t.b.v. het museum en werkt dus

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015 Overzicht ingevulde Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente

Nadere informatie

1. Algemeen. 1 Beleidsplan

1. Algemeen. 1 Beleidsplan Beleidsplan 1 Beleidsplan 1. Algemeen Stichting B93 is een atelierstichting en kunstenaarsinitiatief dat ruimte en kansen biedt aan jonge talentvolle kunstenaars door middel van diverse exposities en projecten

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken Overzicht ingevulde Museana 2015 't Fiskershúske Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente geschiedenis (incl.

Nadere informatie

Platformvergadering in 2014

Platformvergadering in 2014 Jaarbeeld 2014 Platformvergadering in 2014 Stichting Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland Zijlweg 145, 2015 BE Haarlem, telefoon: 023 5440240 NL18 RABO 0129 1499 93 KvK 34184656 Email: info@vrijwilligershulp.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Evaluatie Famillement 2018

Evaluatie Famillement 2018 Inhoud Samenvatting Famillement 2018... 1 Resultaten evaluatie standhouders... 2 Beeld van de bezoeker... 2 Locatie... 3 Organisatie... 5 Datum en tijd... 6 Programma... 7 Eindoordeel...12 Resultaten evaluatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF

KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF Uitgewerkt door: Thijs Oud kunst- en cultuurcoördinator Kunst & COO Langezwaag, juni 2011 KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF De opdracht voor Kunst & COO INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis Jaarverslag Stadsmuseum Hellevoetsluis 2015 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin o.a. voor de subsidiëring op hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC)

Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC) Lezingen Museum Vakdagen 2015, woensdag 27 mei Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC) Tijd: 11.00 12.00 uur Instelling: VSB Fonds Onderwerp: Lancering resultaat

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT 1 Voorwoord Het programma Ontmoet kunst van het Stedelijk Museum is onderdeel van Stad en Taal. Binnen Stad en Taal hebben verschillende musea met

Nadere informatie

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi NUMMER 116, 8 APRIL 2016 IN DIT NUMMER Platform educatie - lees verder Platform borgen - lees verder Kijkje in de keuken - lees verder Subsidies Themafonds Digitalisering Collecties Groningen - lees verder

Nadere informatie

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors Jaarverslag 2015 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen 2016 4 Behaalde resultaten 2006-2015 5 Overzicht financiele en materiele sponsors 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019 Beste lezer, Hoewel ons voorjaarsprogramma nog niet is afgelopen, zijn we al druk bezig met de organisatie en voorbereiding van het programma voor het

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jeugddorp Leiden

Beleidsplan Stichting Jeugddorp Leiden Beleidsplan Stichting Jeugddorp Leiden September 2016 1 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding Activiteiten voor kinderen Organisatie De stichting De Jeugddorpcommissie Commissies en werkgroepen Facilitaire

Nadere informatie

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr:

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr: Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK :67403611 RSINnr: 856971091 http://www.stichtingkokai.nl secretariaat M.S van der Heide Kwartelstraat 28 8916 BN Tevens bezoekadres Tel. 06 41134599 1 Inhoud

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden Beleidsplan 2017-2019 Stichting Vrienden van Oud Genemuiden 2 januari 2017 pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Beschrijving van de Stichting 2.1 Historie 2.1 De Stichting op

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Duurzame. Glans. Maastrichts zilver

Duurzame. Glans. Maastrichts zilver Duurzame Glans Maastrichts zilver Duurzame Glans Maastrichts zilver Na een pre-opening in maart zal Museum aan het Vrijthof in juni 2012 groots openen met de langverwachte expositie over het vermaarde

Nadere informatie