JVC Dedemsvaart Terugkijken op maar vooral vooruit kijken naar Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JVC Dedemsvaart Terugkijken op maar vooral vooruit kijken naar Inleiding"

Transcriptie

1 JVC Dedemsvaart Terugkijken op maar vooral vooruit kijken naar Inleiding In 2016 ben ik, Michael de Vries, aangetreden als voorzitter. Ik heb mij gericht op het doornemen van alle lopende zaken. Het eerste actiepunt was de nieuwe opzet voor wat betreft de technische kant van onze jeugdafdeling, dit was in samenspraak met de moederverenigingen al wel in gang gezet maar uitwerking van hoe of wat moest nog gedaan worden. De aanstelling van een HJO (Hoofd Jeugd Opleiding) per lichting is in dit opzicht een schot in de roos geweest. Samen met het jeugdbestuur vormen we een goed team en is de basis gelegd voor een mooie toekomst. Moeizaam begin Alle begin is moeilijk, de overgang naar nieuwe technische mensen is niet vlekkeloos verlopen. Deze groep verdient echter wel een groot compliment want er is keihard gewerkt om in 1 e instantie problemen op te lossen en brandjes te blussen. Voor verschillende teams moest aan het begin van het seizoen nog begeleiding worden gezocht, soms zelfs nog trainer en leider. In noodgevallen zijn de HJO s meerdere malen zelf in de bres gesprongen om teams toch te kunnen laten trainen en samen met ouders de begeleiding op te pakken. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar vergeet niet dat er soms 10 tot 20 uur per week (!) door deze mensen aan JVC Dedemsvaart wordt besteed. Daarnaast zijn er meerdere ouders opgestaan en hebben bij de betreffende teams grotendeels de kar getrokken, echt super! Lopende het seizoen Langzaam maar zeker is het allemaal gaan lopen toen het seizoen vorderde. De randzaken verdwenen naar de achtergrond en het voetballen kwam meer op de voorgrond te staan. Zowel voor de winterstop als de afgelopen weken voor de zomerstop hebben we diverse kampioensteams mogen begroeten, allen nogmaals van harte gefeliciteerd!

2 Pupillenscheidsrechters Eind 2016 hebben we een scheidsrechtercursus georganiseerd voor onze eigen jeugdleden, hieraan hebben maar liefst 36 (!) jongens en meiden meegedaan, allemaal zijn ze geslaagd. Hiermee is een mooie stap gezet, ook de komende jaren proberen we een cursus te organiseren. Overigens gaan scheidsrechters spelbegeleiders heten bij de O8 en de O9 teams m.i.v. het komende seizoen, maar goed.. what s in a name? De verdeling en de inzet van deze groep gaan we nog beter afstemmen zodat iedereen gelijker zal worden ingezet dan nu af en toe het geval is. Daarnaast gaan we met hun begeleiding aan de slag. Het is belangrijk dat we onze eigen scheidsrechters goed begeleiden en ook snel in kunnen grijpen mocht dat nodig zijn. Ook van onze leiders/trainers en ouders langs de kant vragen we begrip en medewerking voor deze onervaren maar enthousiaste groep eigen jeugdleden. We zijn op dit moment druk zoekende naar een manier om deze groep te bedanken voor hun inzet. Communicatie Hier ligt nog een grote uitdaging! Er zijn dit jaar zeker stapjes gezet, maar er zit nog veel te weinig lijn in en ook de frequentie is te laag. We hebben een nieuwe website, maar we zijn druk bezig over te stappen naar een wederom nieuwe website om echt een stap voorwaarts te kunnen zetten. Dit heeft ook te maken met alle veranderingen van hogerhand, waarbij de KNVB, Sportlink en Voetbal.nl de handen ineen hebben geslagen. Deze slag gaan we dan ook zeker niet missen. Daarnaast gaan we druk aan de slag om actiever te worden op Facebook en eventueel Twitter. We willen toe naar een situatie waarin voor iedereen duidelijk is wanneer informatie verwacht kan worden en waar deze gevonden kan worden. Mensen gezocht! Help ons de communicatie te verbeteren Communicatie is een zeer intensief en tijdrovend proces. We zijn dan ook hard op zoek naar mensen die ons het komende jaar willen ondersteunen om dit onderdeel te verbeteren en goed op de kaart te zetten voor en namens JVC Dedemsvaart. Voel je je aangesproken stuur dan een mail naar voorzitter@jvcdedemsvaart.nl met als onderwerp communicatie en we nemen spoedig contact met je op!

3 Visie JVC Dedemsvaart Iedereen heeft verstand van voetbal en onze eigen kinderen zijn de allerbeste! We zijn met de technische staf druk bezig het technisch beleidsplan af te ronden voor JVC Dedemsvaart. Dit wordt onze leidraad hoe we de komende jaren gaan bouwen aan een goede jeugdopleiding. Het allerbelangrijkste is wat ons betreft: Ieder kind moet de mogelijkheid krijgen zich individueel zo goed mogelijk te ontwikkelen in een plezierige en veilige omgeving Veel minder belangrijk is het behalen van een kampioenschap. Natuurlijk is het fantastisch mocht dit een keer lukken, maar heel veel kinderen zijn nooit kampioen geweest met hun team en zullen het wellicht nooit worden. Dat maakt ook niet uit daar ontwikkeling van spelers, op allerlei vlakken, bij JVC Dedemsvaart voorop moet staan. Uit de mond van iemand die zelf altijd wil winnen klinkt het wellicht wat tegenstrijdig, maar ik meen het uit de grond van m n hart. De KNVB gaat kampioenschappen bij de jonge jeugd waarschijnlijk ook afschaffen, een prima initiatief. Ook bij ons zijn er teams waar sommige spelers niet of nauwelijks aan voetballen toekomen, dit is niet waar JVC Dedemsvaart voor staat, het resultaat moet ondergeschikt zijn aan het spelplezier en de mogelijkheid tot ontwikkeling wat elk lid verdient. Bij de hogere teams mag de focus best op presteren liggen, maar niemand wil een hele wedstrijd op de bank zitten. Willen we dan niet vooruit? Willen we dan niet presteren? Jazeker wel! We gaan toewerken (of beter gezegd verder uitwerken) naar een situatie met meerdere selectieteams per lichting, mits de aantallen dit toelaten. We streven ernaar deze teams zo hoog mogelijk te laten voetballen, voor de teams met een 1 erachter betekent dit hoofdklasse. Daaronder afstemming op het niveau van de betreffende lichting en team. VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland). Een goede training is ontzettend belangrijk. Vaak is het niet zo moeilijk voor de hogere teams trainers te vinden met een voetbalachtergrond. De lagere teams verdienen dit natuurlijk net zo goed! Door komend seizoen aan de slag te gaan met VTON krijgen we een ontzettend belangrijke tool in handen om het niveau van trainen over de hele breedte omhoog te brengen. Kort gezegd komt het neer op een volledig digitaal training- en opleidingstraject gebaseerd op leeftijdscategorieën. Ook trainers en leiders met weinig tot geen voetbalkennis of achtergrond kunnen hiermee een kwalitatief hoogwaardige training geven. Tevens wordt het veel makkelijker om voetbalinhoudelijk met de HJO s te sparren en gebruik te maken van hun kennis en kunde.

4 Vrouwenvoetbal Dit is de snelst groeiende sport van Nederland! Bij JVC Dedemsvaart zien we daar echter nog te weinig van terug, hier ligt een mooie uitdaging. Het vrouwenvoetbal is ook bij ons ontzettend in beweging, er hebben de nodige wisselingen plaatsgevonden in de begeleiding gedurende het seizoen. Daarnaast is er sprake van een heel andere dynamiek dan bij de jongensteams. Even wennen, maar wel ontzettend leuk. Gedurende het seizoen is alles goed op de plek gekomen en voor komend jaar is de uitdaging om meer meiden aan het voetballen te krijgen. Als dit lukt zullen we ook beter in staat zijn wat onderscheid aan te brengen door middel van selecteren en toekomstvisie. Op dit moment hebben we 4 vrouwenteams, in het nieuwe seizoen hopen we te starten met 5 teams. Daarnaast is er nog 1 vrouwenteam dat onder de vlag van SVD voetbalt, binnenkort krijgen we uitsluitsel of zij komend seizoen onder de vlag van JVC Dedemsvaart gaan voetballen, ze zijn in ieder geval van harte welkom. Sponsoren Er zijn een aantal aflopende contracten van hoofdsponsoren, welke gelukkig allemaal ook voor een nieuwe periode hun financiële steun hebben toegezegd. De sponsoring is ook een onderdeel wat we het komende seizoen verder uit gaan werken en meer mee willen doen, vooral ook in de interactie met onze sponsoren. Belangrijk om te benadrukken dat we ontzettend blij zijn met alle sponsoren, groot en klein!! Indelingsproces en indeling Op dit moment hebben de HJO s hun voorlopige indelingen klaar voor het komende seizoen. Let wel, het zijn VOORLOPIGE indelingen.. Dit blijft 1 van de moeilijkste processen binnen een jeugdvereniging. Ouders vinden hun kind natuurlijk altijd supergoed, maar het kan best zijn dat de vereniging er toch een paar beter vindt en de indeling daarom tegenvalt ten opzichte van de verwachtingen van de ouders. Donderdag 1 juni maken we de voorlopige selecties bekend. De 2 weken erop worden er inloopavonden georganiseerd voor ouders en kinderen waar ze tekst en uitleg kunnen krijgen over de gemaakte indelingen. Ga niet op voorhand over tot (ver)oordelen, we willen graag op een normale en inhoudelijke wijze met iedereen communiceren. Vergeet niet dat dit door mensen gebeurt in hun vrije tijd, waarbij het ontzettend moeilijk is om iedereen te kennen en op het juiste niveau in te schatten en in te delen. Het komende jaar gaan we actief met het proces aan de gang om zo goed en objectief mogelijk te kunnen indelen. Een aantal ideeën hieromtrent zijn we nog aan het uitwerken met de technische staf.

5 Samenstelling bestuur JVC Dedemsvaart Michael de Vries voorzitter Henk Kist secretaris Roland Knol penningmeester Chris van Os wedstrijdsecretaris Bianca Kiewiet bestuurslid Bert Pluim bestuurslid Sharlon Welleweerd bestuurslid Géa te Velde bestuurslid (m.i.v ) Samenstelling HJO s Douwe Rossing algemeen en spelersvolgsysteem Jacco Pranger JO19 en JO17 Richard Tempelman JO15 en JO13 Freddy de Boer JO11 Gert Wierbos JO9 Bert Pluim VR1 MO19 MO17 MO15 (dames) Vrijwilligers We hebben ontzettend veel en goede vrijwilligers maar we willen met JVC Dedemsvaart vooruit en kunnen daarom het komende jaar nog heel wat nieuwe vrijwilligers gebruiken. We zullen hier later op terugkomen met concrete oproepen. Mocht je echter graag onderdeel zijn van JVC Dedemsvaart en wat willen betekenen als vrijwilliger, schroom dan niet je aan te melden. Stuur dan even een mail naar voorzitter@jvcdedemsvaart.nl en/of secretaris@jvcdedemsvaart.nl. Moederverenigingen SCD 83 en S.V. Dedemsvaart zijn de verenigingen waar alle kinderen lid van zijn, JVC Dedemsvaart is geen aparte vereniging. De samenwerking en communicatie met beide moederverenigingen loopt goed, maar kan net als veel andere zaken natuurlijk altijd beter. Er is echter veelvuldig contact onderling en het komende jaar zullen we dit nog verder verbeteren. Door het feit dat we 2 moederverenigingen hebben mis ik wel (een beetje) de verbinding jeugdsenioren en wat we waarnemen is dat er bij sommige ouders nog wel het onderscheid leeft van 2 moederverenigingen, op zich logisch, maar bij deze het oprechte verzoek uw kinderen hier niet mee te beïnvloeden. Laat ze lekker genieten van het voetbal en of ze nu bij het ene of het andere seniorenteam kijken maakt voor die kinderen echt niet uit tenzij de ouders ze dit van tevoren vertellen. Laten we hier samen aan werken zodat het voor de kinderen gewoon 1 Dedemsvaart is, JVC Dedemsvaart, S.V. Dedemsvaart en SCD 83! De kinderen weten veelal niet beter dan dat ze voor JVC Dedemsvaart voetballen en zo is het ook.

6 Tot slot Er valt nog heel veel meer te vertellen maar we zullen u het komende jaar wat vaker en beter op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen JVC Dedemsvaart. Suggesties zijn van harte welkom. Met vriendelijke groet, Namens bestuur JVC Dedemsvaart Michael de Vries, voorzitter

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 1 Introductie Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Voorwoord... 2 2 Inleiding... 2 3 Uitgangspunten en doelstellingen... 3 3.1

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017 Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers Woensdag 13 december AGENDA Opening welkom Visie Medisch beleid Missie RESPECT Rol leider / trainer; wanneer succesvol? Visie nieuwe Jeugdbestuur Visie Technische

Nadere informatie

WAUW!!! WAT EEN SUPER GAVE EERSTE SEIZOENSHELFT WAS DAT!

WAUW!!! WAT EEN SUPER GAVE EERSTE SEIZOENSHELFT WAS DAT! MASV-JEUGD NIEUWSBRIEF 18 december 2018 WAUW!!! WAT EEN SUPER GAVE EERSTE SEIZOENSHELFT WAS DAT! Beste MASV ers, De eerste seizoenshelft is voorbijgevlogen. Met een nieuwe jeugdcommissie, bestaande trainers

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018 Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior 2 oktober 2018 Welkom Presentatie Technisch beleidsplan 2018-2025 Kort vragenrondje Korte pauze Presentatie Excelsior 4All Vragenrondje Afronding Stichting Woudestein

Nadere informatie

VOORBEREIDING op een seizoen

VOORBEREIDING op een seizoen PROCEDURE VOORBEREIDING op een seizoen Procedure van elftal evaluatie binnen een seizoen en de voorbereiding naar een nieuw seizoen. 1 Jeugdplan SV Hoofddorp/jan10 Inhoudsopgave: De voorbereiding op het

Nadere informatie

ZUIDERDUIN TOERNOOI HOOFDSPONSOR

ZUIDERDUIN TOERNOOI HOOFDSPONSOR ZUIDERDUIN TOERNOOI HOOFDSPONSOR Voorwoord Poul indeling zuiderduin toernooi Beste voetballers, coaches en supporters, Van harte welkom op alweer het vijfde Zuiderduintoernooi bij V.V. Egmondia. Met trots

Nadere informatie

Ouderavond JO9 11 juni 2019

Ouderavond JO9 11 juni 2019 Ouderavond JO9 11 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Nieuwe pupillenvoetbal Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren

Technisch beleidsplan senioren Technisch beleidsplan senioren Versie 1.1 Inhoud 1. Uitgangspunten VC Trynwâlden 2. Doelstellingen 3. Organisatie TC 3.1 Samenstelling TC 4. Wedstrijden & Selecties 5. Overgang junioren naar senioren 1.

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013;

Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; Selectiebeleid en -procedure mbt Jeugdopleiding UDI 19 BB 2012 / 2013; SELECTIEBELEID EN PROCEDURES T.B.V. DE JEUGDOPLEIDING UDI 19 BB; Om eenduidigheid te verkrijgen voor alle betrokkenen bij de Jeugdopleiding

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie.

Voorzitter JC. De voorzitter TCJ (Technische Commissie Jeugd) heeft structureel een eigen commissie en neemt zitting in de Jeugdcommissie. Samenstelling, werkwijze en taken Jeugdcommissie 1) Algemeen De Jeugdcommissie is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gehele jeugdvoetbal van de vereniging. De Jeugdcommissie moet vooral

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR INLEIDING In dit hoofdstuk wordt de taakverdeling in elk bestuur beschreven. De taakomschrijving per bestuurslid is in de bijlagen opgenomen. De bevoegdheden op hoofdlijnen

Nadere informatie

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers En weer door!!!! Beste Fce'ers, Met de winterstop achter de rug konden we vol goede moed weer beginnen aan de tweede helft van het seizoen! Helaas...het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten. Maar...We

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

editie 7, september 2016

editie 7, september 2016 digitale Clubkrant editie 7, september 2016 Voorzitter aan het woord Na alle voorbereidingen is nu eindelijk de competitie begonnen. Dit is waar het om gaat. Na drie competitie-loze maanden weer aan de

Nadere informatie

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1 Technische seniorenbeleid MVC'19 2017-2022 (versie 2.0) 1 Inhoud Algemene uitgangspunten Visie in relatie tot ambitie Afspraken binnen alle categorieën Selectie MVC 19 Doelmannen selectie MVC 19 Derde

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING 12.1 KLEDINGSPONSORING Shirtsponsoring, beter gezegd kledingsponsoring, is één van de sponsorvormen bij de s.v. Grol. In principe kan voor alle teams gewerkt worden met

Nadere informatie

VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL uitgevoerde acties vrijwilligersbeleid in seizoen

VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL uitgevoerde acties vrijwilligersbeleid in seizoen 1 Vrijwilligersbeleid VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL 2012-2013 In 2012 is het meerjaren beleidsplan voor RKVV Roosendaal opgesteld. Hierin is als zwaartepunt opgenomen het onderdeel vrijwilligersbeleid.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR INLEIDING In dit hoofdstuk wordt de taakverdeling in elk bestuur beschreven. De taakomschrijving per bestuurslid is in de bijlagen opgenomen. De bevoegdheden op hoofdlijnen

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

s.v. Huizen nieuwsbrief

s.v. Huizen nieuwsbrief s.v. Huizen nieuwsbrief Hier is hij dan de nieuwsbrief van s.v. Huizen. Dit seizoen zijn er op organisatorisch gebied een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is er geen jeugdbestuur meer maar een jeugdcommissie

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017 1. opening en welkom door de voorzitter, Jan Wijnia 2. vaststellen van de agenda 3. notulen ALV 24 november 2016 4. mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal 1 Inleiding Het bevorderen van het spelplezier van onze spelers, van jong tot oud, staat binnen UVV Voetbal voorop. Binnen de mogelijkheden van onze vereniging streven wij

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december 2016

Nieuwsbrief 23 december 2016 Volleybalvereniging Clam Dycke Nieuwsbrief 23 december 2016 Toen was het alweer kerst.! En maken we langzaam maar zeker de balans op van het oude jaar 2016. Wat ging er goed, minder goed, hoogte- en dieptepunten.

Nadere informatie

Historie DSVP in vogelvlucht

Historie DSVP in vogelvlucht Welkom bij D.S.V.P. Historie DSVP in vogelvlucht Opgericht in 1948 Door Samenwerking Verkregen Pijnacker Speelde 22 jaar aan de Boezemweg (de Boezem) Sinds 1970 op de Groene Wijdte Er voetballen zowel

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

SV Baarn Technische Commissie. Selectieprocedure

SV Baarn Technische Commissie. Selectieprocedure SV Baarn Technische Commissie Selectieprocedure 2018-2019 Uitgave: SV Baarn - Technische Commissie / maart 2018 1 Inleiding Uit een enquête van eind seizoen 2016-2017 is naar voren gekomen dat wij als

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Leden enquête Flevo Boys

Leden enquête Flevo Boys Leden enquête Flevo Boys Op 1 mei 2017 bestaat Flevo Boys 60 jaar! Een respectabele leeftijd waar we natuurlijk trots op mogen zijn. In die 60 jaar is veel bereikt. Er staat een prachtige vereniging met

Nadere informatie

Informatieavond teamleiders

Informatieavond teamleiders Agenda 14 december Informatieavond teamleiders 2017-2018 28 juni 2017 Jeugdcoordinatie Sigrid Verleun (voorzitter en JO8) Esther Tessemaker (JO9) Wouter Koopman (JO11) Serge Noordover (JO13) Jacqueline

Nadere informatie

Jeugdvoetbal Beleidsplan

Jeugdvoetbal Beleidsplan Jeugdvoetbal Beleidsplan 2018-2022 Inleiding Kleine Sluis is een sportvereniging in Anna Paulowna, gemeente Hollands Kroon. In de vereniging zijn een aantal sportdisciplines ondergebracht, waaronder veldvoetbal,

Nadere informatie

PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD. Geveldoek dia - afbeelding

PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD. Geveldoek dia - afbeelding PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD Geveldoek dia - afbeelding Wat gaat er veranderen? Seizoen 2018/ 19 Onder 10 start met 6 tegen 6 wedstrijdvorm Onder 11 en onder 12 gaan de nieuwe wedstrijdvorm 8 tegen

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

Presentatie vrijwilligersvraagstuk FC Gulpen / SJO Krijtland

Presentatie vrijwilligersvraagstuk FC Gulpen / SJO Krijtland Presentatie vrijwilligersvraagstuk FC Gulpen / SJO Krijtland Aanleiding Terugloop aantal vrijwilligers: Het ledenaantal jeugd is aan het stijgen. Hieraan gekoppeld: stijging benodigde vrijwilligers echter

Nadere informatie

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Wij gaan voor goud, zilver en brons, meisjes- en vrouwenvoetbal hoort bij ons - 1 - Voorwoord Voor u ligt de beschrijving van het beleid voor het meisjes-

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, februari 2017 Beste jeugdleden van TVC Breda, De winter is ver voorbij, de feestneus kan uit de kast. Bij TVC is dit het moment om te gaan denken aan het volgende seizoen.

Nadere informatie

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 1.Voorwoord Het voor u liggend beleidsplan bevat de leidraad waarlangs de afdeling handbal van de omnisportvereniging Wijhe 92 de komende periode 2012-2016

Nadere informatie

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur Henri Wolf, versie 1.0, 21-03-2015 Agenda 1. Introductie 2. Seizoen 2015-2016 voor F-pupillen 3. Voetballen in de

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Het nieuwe pupillenvoetbal Plezier en ontwikkeling voorop

Het nieuwe pupillenvoetbal Plezier en ontwikkeling voorop Het nieuwe pupillenvoetbal Plezier en ontwikkeling voorop De Winnaars van morgen Ik vind het een goede zaak Willem van Hanegem Wat gaat er veranderen? Seizoen 2017/ 18 Onder 8 en onder 9 starten met de

Nadere informatie

Voetbalvisie D.O.S. Kampen

Voetbalvisie D.O.S. Kampen Voetbalvisie D.O.S. Kampen Algemeen: D.O.S. Kampen is een ambitieuze voetbalvereniging waar leden met veel plezier actief of passief bezig zijn met het voetbalspelletje. Deze voetbalvisie gaat over de

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Minder spelers is beter op dit soort velden (7*7 en 5*5) om meer samenspel en ruimtebenutting te realiseren.

Minder spelers is beter op dit soort velden (7*7 en 5*5) om meer samenspel en ruimtebenutting te realiseren. Voetbalverenigingen collectief Kennemerland Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Woudenbergseweg 56-58, 3707 HX Zeist Postbus 515, 3700 AM Zeist Tel: Fax: Email: pupillenvoetbal1718@knvb.nl Eindhoven :

Nadere informatie

Arbitrageplan. Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014

Arbitrageplan. Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014 Arbitrageplan 1 Theo Wouters scheidsrechter coördinator april 2014 INLEIDING Elke week moeten nagenoeg alle thuiswedstrijden voorzien worden van een verenigingsscheidsrechter. Dat is een niet te onder

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2019-2020 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 6 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

Waar deze avond voor is bedoeld.

Waar deze avond voor is bedoeld. Welkom Waar deze avond voor is bedoeld. -Wij willen informeren -Wij willen enthousiasmeren -Wij willen feedback krijgen -Wij willen met een goed gevoel naar huis gaan Gezamenlijke jeugdafdeling Hoe ziet

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST MEISJES- EN VROUWENVOETBAL EMMEN

INFORMATIEBIJEENKOMST MEISJES- EN VROUWENVOETBAL EMMEN INFORMATIEBIJEENKOMST MEISJES- EN VROUWENVOETBAL EMMEN OPENING/INLEIDING DOELSTELLINGEN Brengen van informatie Waarom, wat en hoe? Van gedachten wisselen Halen van informatie/meningen/tips De goede dingen

Nadere informatie

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen.

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen. Selectiebeleid Bij RKSV Mierlo-Hout wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams en recreatieteams. Voor de prestatieteams worden spelers geselecteerd. Achter de prestatieteams worden recreatieteams

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf, begeleiding en selectiebeleid. Seizoen 2017-2018 KVV Quick '20 Juli 2017 versie 2.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken, tot stand

Nadere informatie

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd

Voetbal en Atletiekvereniging Pax - afdeling Jeugd JEUGDBELEIDSPLAN 2012-2016 OKTOBER 2012 Het jeugdbestuur van V.en.A.V. Pax heeft in nauwe samenwerking met de Technische Commissie Jeugd (TCJ) van V.en.A.V. Pax een nieuw (technisch) jeugdbeleidsplan opgesteld

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Visie TZ&PC Proteus TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN

Visie TZ&PC Proteus TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN Visie TZ&PC Proteus 2015-2020 TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN TZ&PC PROTEUS De Twellose Zwem & Poloclub Proteus (TZ&PC Proteus) is een zwemsportvereniging in het Gelderse

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND JEUGDAFDELING WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2019

INFORMATIEAVOND JEUGDAFDELING WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2019 INFORMATIEAVOND JEUGDAFDELING WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2019 AGENDA 1. Welkom Peter 2. Voorstellen Jeugdafdeling Peter 3. Stand van zaken FC Rijnvogels Peter 4. Spelregelbewijs en contributie Peter 5. Hoofd

Nadere informatie

Technisch Verenigings Plan

Technisch Verenigings Plan Technisch Verenigings Plan V.V. Foreholte november 2013 0 WOORD VOORAF Het hoofdbestuur dankt allen die hun bijdrage hebben gegeven aan de totstandkoming van dit document. MISSIE V.V. Foreholte is een

Nadere informatie

Gé NIJBOER TOERNOOI REGIONAAL PUPILLEN TOERNOOI F-, E-, D- JEUGD: ZATERDAG 2 EN ZONDAG 3 SEPTEMBER 2017

Gé NIJBOER TOERNOOI REGIONAAL PUPILLEN TOERNOOI F-, E-, D- JEUGD: ZATERDAG 2 EN ZONDAG 3 SEPTEMBER 2017 RABOBANK SALLAND Gé NIJBOER TOERNOOI REGIONAAL PUPILLEN TOERNOOI F, E, D JEUGD: ZATERDAG 2 EN ZONDAG 3 SEPTEMBER 2017 Sportpark Tijenraan Zwolsestraat 76, 8101 AE Raalte Voor meer info: www.rohdaraalte.nl

Nadere informatie

Spettertje. Het DE BAL ROLT WEER! We gaan snel beginnen!!

Spettertje. Het DE BAL ROLT WEER! We gaan snel beginnen!! Het Spettertje Samen staan we sterk 20 augustus 2018, no.1. Onderbouw nieuws DE BAL ROLT WEER! We gaan snel beginnen!! 1. Voorwoord. 2. Marien bedankt. 3. Stand van zaken jeugdopleiding SO Soest. 4. Oproep

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

op sportpark in Oploo het officiële startschot plaats van de samenwerking.

op sportpark in Oploo het officiële startschot plaats van de samenwerking. Samen verder... Inleiding Vorig jaar juli hebben de besturen van Excellent, Westerbeekse Boys en SVS besloten tot een samenwerking van de jeugdafdelingen met ingang van het seizoen 2017/2018. In bijeenkomsten

Nadere informatie

Meiden- en vrouwenvoetbal SEH. Beleidsplan

Meiden- en vrouwenvoetbal SEH. Beleidsplan Meiden- en vrouwenvoetbal SEH Beleidsplan 2018 2025 Versie 2.0 21 februari 2018 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meiden- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Visie... 4 2.2 Missie...

Nadere informatie

Richard Mooijer 42 jaar Getrouwd; 2 kinderen

Richard Mooijer 42 jaar Getrouwd; 2 kinderen Richard Mooijer 42 jaar Getrouwd; 2 kinderen Speler: veld RKAV Volendam Zaal: Kras Boys, Schoonmaakbedrijf Succes, ZVV Volendam Trainer/coach: - jeugd ZVV Volendam (A1,B1,C1,D1) - assistent coach district

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden 1 Inleiding MHCW streeft ernaar om de teamindelingen van de jeugd transparant en objectief te laten verlopen. U vindt hier een korte samenvatting uit het Jeugdopleidingsprogramma

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Wij wensen iedereen alvast veel plezier en mocht u vragen of opmerking hebben dan horen wij het graag.

Wij wensen iedereen alvast veel plezier en mocht u vragen of opmerking hebben dan horen wij het graag. Goedenavond, Via deze weg willen wij u voorstellen aan de hoofdtrainers jeugd voor het seizoen 2017-2018. Na veel gepuzzel en gesprekken zijn wij verheugd dat we veel bekende gezichten terug zien als trainer

Nadere informatie

Welkom DBS Jeugd Kick-off. Seizoen

Welkom DBS Jeugd Kick-off. Seizoen Welkom Welkom DBS Jeugd Kick-off Seizoen 2015-2016 Terugblik op seizoen 2014-2015 Edwin Schenk Doel van deze avond Richting DBS Jeugd delen HOE gaan we dat samen doen? Visie van v.v. DBS Visie van onze

Nadere informatie

Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan

Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 HOOFDSTUK 1 DOELSTELLINGEN 1.1 Doelstelling Technisch Jeugdvoetbal Beleidsplan 4 1.2 Doelstelling per leeftijdscategorie 4 HOOFDSTUK 2 KWALIFICATIES,

Nadere informatie

Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam

Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam Al enkele jaren spelen jeugdleden van Sint Joris en Zeddam samen in teams die bij de KNVB zijn aangemeld als SJT (samenwerkende jeugdteams).

Nadere informatie

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S.

Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Presentatie Jeugd Opleidingsplan R.K.H.B.S. Bedoeling van de avond (donderdag 26 februari 2015) Het bespreken van de uitgangspunten van het nieuwe jeugdopleidingsplan van R.K.H.B.S. De rode lijn voor de

Nadere informatie

Sponsormagazine V.V. OLIVEO

Sponsormagazine V.V. OLIVEO Sponsormagazine V.V. OLIVEO V.V. Oliveo Sportlaan 2-2641 AZ Pijnacker www.oliveo.nl Notities Voorwoord Midden in uw marktgebied bevindt zich één van de grotere voetbalverenigingen van de Randstad: Voetbalvereniging

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 29 november 2017

Algemene ledenvergadering 29 november 2017 Algemene ledenvergadering 29 november 2017 Agenda Opening Jaarverslag secretaris Jaarverslag penningmeester Jaarverslag vertrouwenspersoon Vaststellen contributie 2018-2019 Bestuursmededelingen, Rondvraag

Nadere informatie

GÉ NIJBOER TOERNOOI 2018

GÉ NIJBOER TOERNOOI 2018 GÉ NIJBOER TOERNOOI 2018 Voorwoord Beste sportvrienden, Hartelijk welkom op het Rabobank Salland Gé Nijboer toernooi. Hét regionale pupillentoernooi van Rohda Raalte, dat dit jaar voor de 39 e keer wordt

Nadere informatie

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop!

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop! Informatieavond vv Sweel Plezier en ontwikkeling voorop! Wat bespreken we vanavond: Organisatie jeugdvoetbal vv Sweel Clubregels voor jeugdspelers vv Sweel Clubregels voor ouders van jeugdspelers Introductie

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Inleiding Wie voor SV Zeeburg kiest voor plezier én ambitie; plezier omdat wij kiezen voor attractief handbal, snel, dynamisch,

Nadere informatie

Damesvoetbal Inhoudsopgave

Damesvoetbal Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Visie... 4 Organisatie... 5 Spelregels... 6 2 Voorwoord Sinds het seizoen 2015-2016 is er bij NSVV gestart met damesvoetbal. Bij een middelgrote voetbalvereniging met nog steeds

Nadere informatie

1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017

1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017 1 e Bornbouw Meisjesvoetbaltoernooi 2017 Donderdag 25 mei 2017 MO11 en MO13: 9:00-12:00 uur MO15 en MO17 13:30-17:15 uur Beste voetbalsters / sportvriendinnen, Meiden en vrouwen brengen spelplezier, harmonie

Nadere informatie