Nederlandse samenvatting van de FSC logovereisten:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse samenvatting van de FSC logovereisten:"

Transcriptie

1 FSC GRAFIMEDIA: LOGO VEREISTEN Nederlandse samenvatting van de FSC logovereisten: Conform FSC-STD (V1-2) EN Requirements for use of the FSC trademarks by Certificate Holders Versie: Januari 2011 Uitgave van: Dienstencentrum Certificaatnummer: SGS-COC Licentienummer: FSC-C017135

2 2. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari 2011 Colofon Dienstencentrum Startbaan 10 Postbus AE Amstelveen Telefoon: Fax: januari 2011 Dienstencentrum Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever en eventueel de betrokken auteur. Hoewel bij de samenstelling van deze uitgave grote zorgvuldigheid is betracht, kunnen de samenstellers geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade, van welke aard dan ook, die het directe of indirecte gevolg is van handelingen en/of beslissingen die (mede) gebaseerd zijn op de informatie in deze uitgave.

3 3. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari 2011 Inhoudsopgave 1 Algemene informatie 2 FSC-Label 3 Promotioneel gebruik van het FSC logo 4 Groepscertificaat 5 Voorbeelden van FSC logo s 6 Downloaden van FSC logo s 7 Logo s en claims

4 4. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari Algemene informatie Dit document is een vertaling en samenvatting van FSC-STD (V1-2) EN en vervangt geen officiële documenten en/of standaarden uitgegeven door FSC. De volledige beschrijving van de vereisten kunt lezen in FSC-STD (V1-2) EN Requirements for use of the FSC trademarks by Certificate Holders. Bestaande voorraden van gelabelde producten en promotiemateriaal, die zijn goedgekeurd volgens de FSC-STD en FSC-TMK kunnen verder worden gebruikt en verspreid. Nieuwe ontwerpen mogen alleen worden gebruikt conform de nieuwe regels en als er nog steeds gebruik wordt gemaakt van de oude ontwerpen, moeten deze worden gebruikt volgens de oude normen voor on-product labels en promotionele toepassingen. De nieuwe standaard FSC_STD (V1-2) EN vervangt de volgende documenten: FSC-STD On-product labeling requirements (2004) FSC product labeling guide (2004) FSC-TMK FSC requirements for the promotional use of the FSC trademarks by FSC Certificate Holders and non-certified commercial organizations (2007) all parts applicable to certificate holders FSC-TMK FSC trademark use by holders of group CoC certificates (2004) FSC-STD Standard for multi-site certification of chain of custody operations (2007) - section 4.14 FSC-STD FSC chain of custody standard for project certification (2006) sections 11, 12 and 13 FSC-POL Group chain of custody (CoC) certification: FSC guidelines for certification bodies (2004) clauses 2.7, 3.29 and 3.30 De FSC keurmerk licentiecode en alle mogelijke toepassingen zijn opgenomen in de standaard. De licentiecode zal samen met het certificaatnummer worden gebruikt in de certificatie database ( zodat de gecertificeerde bedrijven nog gemakkelijk gecontroleerd kunnen worden. Voor certificaathouders ziet de code er als volgt uit: FSC-C De code wordt automatisch gegenereerd voor alle bestaande certificaathouders. Voor bedrijven met een groepscertificaat wordt er geen subcode achter het licentienummer toegevoegd. Het blijft het nummer van de houder van het groepscertificaat. De labelgenerator voegt de code automatisch in het label ontwerp. Zoals voorheen, moet het certificaatnummer wel worden gebruikt op facturen en verkoopdocumenten om aan te geven dat de verkoper/producent FSC gecertificeerd is.

5 5. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari 2011 Het certificaatnummer, licentiecode en de inloggegevens om FSC logo s samen te stellen en deze te downloaden, worden door de certificeerder afgegeven. Het gebruik van elk FSC keurmerk moet worden voorzien door de handelsmerk symbolen of (in superscript) wat de registratiestatus vertegenwoordigt van het FSC keurmerk in het land waar FSCgecertificeerde producten of materialen moeten worden verkocht of gedistribueerd. Het symbool is een intrinsiek onderdeel van het logo, en worden toegevoegd aan "FSC" of "Forest Stewardship Council" bij het eerste gebruik in een tekst. De registratiestatus van het FSC handelsmerk is per land verschillend. Hiernaast staat een overzicht. Het FSC (The Forest Stewardship Council A.C.) kent drie handelsmerken. Het boompje, de initialen FSC en de naam Forest Stewardship Council Voor het gebruik van een FSC label dient goedkeuring te worden gevraagt bij de certificerende instantie. Logogoedkeuringen dienen door het gecertificeerde bedrijf te worden bijgehouden. Wanneer een FSC logo ongewijzigd gebruikt wordt op een product/order waar reeds goedkeuring voor is gegeven, hoeft er niet opnieuw goedkeuring te worden aangevraagd. Met ongewijzigd, wordt bedoeld zelfde klant, order, papier, opmaak, etc. Het FSC logo dient altijd te worden afgedrukt op het product, de verpakking of beide.

6 6. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari FSC-label Het te gebruiken label refereert naar het gehele product. Het is niet toegestaan om een logo te plaatsen op een deel van het product. (bijvoorbeeld het binnenwerk van een boek). Het te plaatsen label kan worden bepaald aan de hand van de gebruikte materialen. Het FSC label moet duidelijk zichtbaar zijn, dit betekent dat bij de productie van bijvoorbeeld boeken het label aan de achterzijde of in het colofon kan worden geplaatst. De FSC labels zijn: 100% label voor producten met 100% materiaal van FSC gecertificeerde bossen. De label tekst is <Product type> uit goed beheerde bossen Mix label voor producten met een combinatie van materiaal uit FSC gecertificeerde bossen, FSC gecontroleerd hout of pulp, en gerecycled hout of pulp. De label tekst is <Product type> uit verantwoorde bronnen. Recycled label voor producten met alleen gerecycled hout of pulp. De label tekst is dan <Product type> gemaakt van gerecycled materiaal. De vereiste elementen voor de standaard labels zijn:

7 7. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari 2011 De vereiste elementen voor het mini label zijn: Het minilogo mag gebruikt worden wanneer er onvoldoende ruimte is voor een volledig logo. Het mini logo mag ook gebruikt worden wanneer er in principe voldoende ruimte is, maar deze ruimte is bestemd voor het inprinten of schrijven van tekst. Bijvoorbeeld een briefpapier, waarbij een beperkte ruimte is voor logo s en bedrijfsgegevens. Het minilogo mag altijd gebruikt worden op producten waarvan het afgewerkte formaat A5 of kleiner is, of op verpakkingen van 500ml of kleiner. Label tekst De label tekst wordt gegenereerd in de labelgenerator op Op drukwerk is het verplicht de aanduiding [prodct type] aan te geven. De productsoorten zijn onder andere hout, papier, en verpakkingen. Het lettertype wat in de labels wordt gehanteerd is Arial Unicode MS. Kleur: Het FSC kent drie basis kleuren. Zwart, wit of Groen PMS. Als in het drukproces een beperkt aantal kleuren wordt gebruikt, afwijkend van de aangewezen kleuren, kan het FSC label in de donkerste kleur worden weergegeven op een effen achtergrond, op voorwaarde dat door het contrast het label goed leesbaar wordt. In dat geval wordt de inhoud van het etiket en de omtrek alleen weergegeven in zwart of wit. Wanneer er geen onbedrukte ruimte beschikbaar is, mag het logo met witte of zwarte gegevens worden gedrukt, mits de achtergrond voldoende contrasterend is. Het gebruik van een transparante achtergrond moet worden goedgekeurd door de certificerende instantie voorafgaand aan de productie. Wanneer geen van de aangegeven mogelijkheden toepasbaar zijn (bijvoorbeeld vanwege ruimte gebrek), kan samen met de certificerende instelling naar een passende oplossing worden gezocht.

8 8. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari 2011 Afmetingen: Standaard label: Voor liggende logo geld een minimum hoogte van 12 mm. Voor het staande logo geld een minimale breedte van 17 mm. Minilogo: Voor liggende mini logo geld een minimum hoogte van 8 mm. Voor het staande mini logo geld een minimale breedte van 11 mm. Positief of negatief logo: Groen positief: Groen negatief: Zwart/wit positief: Zwart/wit negatief: Percentage gerecycled fiber: Het percentage gerecyclede inhoud genoemd onder de Mobiusloop ( worden ) kan als volgt verwerkt Voor het FSC Mix label, kan het percentage toegevoegd worden onder de Mobius loop. Voor het FSC Recycled label is het percentage altijd 100%.

9 9. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari 2011 Voorbeelden van foutief logogebruik:

10 10. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari Promotioneel gebruik van het FSC logo Het off-product logo kan gebruikt worden ter promotie van het FSC certificaat, bijvoorbeeld op briefpapier, website, bedrijfsfolders, etc. Voor het promotionele logo gelden de volgende vereisten: Het FSC keurmerk zal niet gebruikt worden op visitekaartjes om de certificering van de organisatie te promoten. Het logo wordt standaard staand gedownload. Andere samenstellingen zijn mogelijk wanneer minimaal de verplichte elementen gebruikt worden. De verplichte elementen zijn: het boompje De licentiecode De promotionele claim Het keurmerk voor verantwoord bosbeheer De website Wanneer promotionele artikelen geheel of gedeeltelijk gemaakt zijn van hout (zoals potloden of memory sticks) moeten het FSC gelabelde producten zijn om ook het FSC logo als promotie voor de organisatie te mogen gebruiken. Het FSC logo zal niet worden gebruikt op borden en spandoeken op beurzen tenzij FSC gecertificeerde producten worden getoond. FSC gecertificeerde bouwbedrijven zullen daarvoor in de plaats afbeeldingen tonen van gecertificeerde projecten. Wanneer producten normalerwijze geen FSC-logo hebben zullen speciaal voor de beurs aangebracht worden. Als het FSC logo gebruikt wordt op facturen, vrachtbrieven of soortgelijke documenten, waar zowel FSC als niet FSC producten opstaan vermeld, dan moet er een disclaimer worden toegevoegd. In Nederland volstaat de disclaimer Alleen producten welke zijn aangemerkt als FSC, zijn FSC gecertificeerd

11 11. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari Groepscertificaat De groepsmanager heeft een licentie overeenkomst getekend, en is daarmee in het bezit van het licentienummer. De groepsmanager informeert alle groepsleden over het samenstellen en downloaden van de FSC logo s. De groepmanager (entity) zal geen enkel document maken voor haar deelnemers wat lijkt op een FSC-certificaat. Als individuele lidmaatschaps documenten worden afgegeven, moet deze verklaring worden opgenomen: a. "Het managen van de FSC-certificering programma van [naam van de groep]" b. "Groepscertificering door [naam van de certificatie-instelling]" Subcodes van de leden worden niet toegevoegd aan de licentiecode. Het certificaatnummer (met subcode) moet nog wel genoemd worden op facturen (identificering van FSC gecertificeerde producten) en ander verkoop- en leverings documenten.

12 12. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari Voorbeelden van FSC logo s

13 13. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari Downloaden van FSC logo s Het samenstellen en downloaden van FSC logo s, zowel on-product en promotionele logo s gebeurt aan de hand van een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens worden door de certificeerder verstrekt. Ga naar de website Middels de username en wachtwoord kan worden ingelogd. Na ingelogd te zijn, wordt de volgende pagina weergegeven. Aan de linkerkant staan de links om logo s te downloaden. Generator New Labels en Generator New Promotional

14 14. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari 2011 Volg de stappen om het correcte logo samen te stellen. De label generator genereert automatisch het correcte logolicentie nummer. Hier hoeft (en mag) niets meer in gewijzigd worden. Hier kunt u kiezen voor full (= standaard) logo s, of mini logo s, in de varianten 100% (= pure), Mix of Recycled. Hier moet u kiezen voor een producttype, bijvoorbeeld papier. Hier kunt u kiezen voor een staand (portrait) of liggend (landscape) logo. Hier kunt u aangeven welke taal het logo moet krijgen. Hier kunt u kiezen voor het correcte trademark symbool. In europa is dit in alle gevallen R. Hier kunt u kiezen voor de kleur van het logo. Groen of zwart, positief of negatief. Klik uiteindelijk op label preview om het logo te downloaden. Het downloaden van het logo kan in de volgende bestandsformaten:.eps /.jepg /.pdf /.png /.svg

15 15. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari Logo s en claims Bij veel bedrijven is er verwarring ontstaan tussen FSC logo s en FSC claims. Met de FSC claim wordt bedoeld, te verplichte omschrijving van een FSC gecertificeerd product. Oftewel op alle uitgaande documenten, (bijvoorbeeld offertes, orderbevestigingen, pak- of afleverbonnen, vrachtbrieven, facturen, etc.) dient duidelijk per FSC gecertificeerd product aangegeven te worden wat de claim is van dit product. De juiste claim is afhankelijk van het gebruikte papier. De papierleverancier vermeld op haar documenten per papiersoort de juiste claims. Daarnaast is het mogelijk om op een gecertificeerd product een on-product logo te plaatsen. De keuze van het logo, is afhankelijke van het product. Hieronder is een overzicht opgenomen welke claims en welke logo s, wanneer gebruikt mogen worden: Productomschrijving Gebruikt papier (door de papierleverancier aangegeven) Productclaim (FSC claim) Product logo (on-product FSC logo) Producten, welke bestaan uit slechts 1 papiersoort, zoals briefpapier, enveloppen, kaarten, leaflets, etc. FSC Pure = FSC Pure FSC Mixed Credit = FSC Mixed Credit FSC Mixed 70% = FSC Mixed 70% FSC Recycled (100%) = FSC Recycled FSC Recycled Credit = FSC Recycled Credit FSC Recycled 85% = FSC Recycled 85% Productomschrijving Gebruikt papier (door de papierleverancier aangegeven) Productclaim (FSC claim) Product logo (on-product FSC logo) Producten, welke bestaan uit 2 of meer papiersoorten, bijvoorbeeld een magazine, ringbanden, kladblok, boeken, etc. O: FSC Pure BW: FSC Mixed Credit FSC Mixed We gaan in dit voorbeeld even uit van een product met een omslag (O) en een binnenwerk (BW). O: FSC Mixed 70% BW: FSC Recycled FSC Mixed O: FSC Mixed Credit BW: FSC Mixed 70% FSC Mixed O: FSC Pure BW: FSC Recycled FSC Mixed

16 16. FSC Grafimedia Logovereisten versie januari 2011 Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dienstencentrum B.V. Postbus 220 / 1180 AE Amstelveen Telefoon (020) info@dienstencentrum.com Internet: of Bij de samenstelling van de werkboek is de grootste zorgvuldigheid in acht genomen. De samenstellers kunnen evenwel geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade die voortvloeit uit het gebruik van deze informatie.

17

FSC drukwerk. Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U.

FSC drukwerk. Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC DRUKWERK WAT KUNT U ER ALLEMAAL MEE? Drukkerij Wihabo is volledig FSC-gecertificeerd. Dat past binnen onze filosofie

Nadere informatie

WIJ REGELEN HET VOOR U.

WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC Drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? Drukkerij Wihabo is volledig FSC-gecertificeerd. Dat past binnen onze filosofie

Nadere informatie

Het FSC Certificaathouders Portaal

Het FSC Certificaathouders Portaal FSC Handelsmerken De FSC handelsmerken zijn het belangrijkste communicatie-instrument voor FSC certificaathouders om aan te tonen dat hun producten voldoen aan de normen van FSC. Daarom is het essentieel

Nadere informatie

FSC LOGOGEBRUIK DOOR FSC CERTIFICAATHOUDERS

FSC LOGOGEBRUIK DOOR FSC CERTIFICAATHOUDERS Forest Stewardship Council International Belgium LOGOGEBRUIK DOOR CERTIFICAATHOUDERS Deze infofiche geeft informatie over het correct gebruik van het logo door Chain of Custody gecertificeerde bedrijven

Nadere informatie

FSC LOGOGEBRUIK DOOR FSC CERTIFICAATHOUDERS

FSC LOGOGEBRUIK DOOR FSC CERTIFICAATHOUDERS Forest Stewardship Council International Belgium LOGOGEBRUIK DOOR CERTIFICAATHOUDERS Deze infofiche geeft informatie over het correct gebruik van het logo door Chain of Custody gecertificeerde bedrijven

Nadere informatie

Hier volgt een samenvatting van de nieuwe regels met betrekking tot het gebruik van de FSC handelsmerken.

Hier volgt een samenvatting van de nieuwe regels met betrekking tot het gebruik van de FSC handelsmerken. Bijlage 10. Gebruik FSC handelsmerken voor deelnemers Groepcertificering Groepsleden dienen zich te houden aan de regels en voorschriften omtrent het gebruik van FSC handelsmerken. Vanaf 1 maart 2010 zijn

Nadere informatie

Forest Stewardship Council. Naslaggids Keurmerken voor certificaathouders

Forest Stewardship Council. Naslaggids Keurmerken voor certificaathouders Forest Stewardship Council Naslaggids Keurmerken voor certificaathouders Over FSC keurmerken en deze naslaggids FSC-keurmerken zijn het belangrijkste communicatiemiddel voor FSC-certificaathouders om aan

Nadere informatie

Forest Stewardship Council. Veelgestelde vragen over het gebruik van handelsmerken door FSC -certificaathouders

Forest Stewardship Council. Veelgestelde vragen over het gebruik van handelsmerken door FSC -certificaathouders Forest Stewardship Council Veelgestelde vragen over het gebruik van handelsmerken door FSC -certificaathouders We hopen dat u de handelsmerkstandaard FSC-STD-50-001 (V1-2) duidelijk en eenvoudig in het

Nadere informatie

Forest Stewardship Council. Veelgestelde vragen over het gebruik van handelsmerken door FSC -certificaathouders

Forest Stewardship Council. Veelgestelde vragen over het gebruik van handelsmerken door FSC -certificaathouders Forest Stewardship Council Veelgestelde vragen over het gebruik van handelsmerken door FSC -certificaathouders We hopen dat u de handelsmerkstandaard FSC-STD-50-001 (V1-2) duidelijk en eenvoudig in het

Nadere informatie

Gids voor het gebruik van FSC TM trademarks

Gids voor het gebruik van FSC TM trademarks Gids voor het gebruik van FSC TM trademarks Documenten De FSC Trademark Standaard (FSC-STD-50-001 V2-0) definieert de eisen voor het gebruik van de FSC trademarks door certificaathouders FSC gidsen FSC

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERTALING

NEDERLANDSE VERTALING PEFC INTERNATIONAL STANDAARD PEFC ST 2001:2008 Tweede editie 2010-11-26 PEFC Logo Usage Rules Requirements NEDERLANDSE VERTALING PEFC Nederland Postbus 186 3990 DD Houten +31 (0)30 693 0040 +31 (0)30 692

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERTALING. PEFC Certificeringssysteem Nederland Logogebruiksregels PCSN SCHEMADOCUMENT PCSN VI. Versie

NEDERLANDSE VERTALING. PEFC Certificeringssysteem Nederland Logogebruiksregels PCSN SCHEMADOCUMENT PCSN VI. Versie PCSN SCHEMADOCUMENT PCSN VI Versie 2 2016-02-01 PEFC Certificeringssysteem Nederland Logogebruiksregels NEDERLANDSE VERTALING PEFC Nederland Kokermolen 11 3994 DG Houten +31 (0)30 693 0040 +31 (0)30 692

Nadere informatie

Handleiding logogebruik Stichting Certificatie Creatieve Industrie

Handleiding logogebruik Stichting Certificatie Creatieve Industrie Deze handleiding is geschreven om een correct en consistent gebruik van de verschillende logo s van de (SCCI) te waarborgen. De logo s in deze handleiding mogen niet worden aangepast zonder toestemming

Nadere informatie

FSC-gecertificeerde producten van SCA

FSC-gecertificeerde producten van SCA FSC-gecertificeerde producten van SCA Wat is FSC? Forest Stewardship Council (FSC) is een onafhankelijke internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC weegt de verschillende belangen

Nadere informatie

CHAIN OF CUSTODY: GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR DUURZAAM BOSBEHEER. ZO DOET U MEE.

CHAIN OF CUSTODY: GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR DUURZAAM BOSBEHEER. ZO DOET U MEE. CHAIN OF CUSTODY: GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR DUURZAAM BOSBEHEER. ZO DOET U MEE. IN 8 STAPPEN NAAR CHAIN OF CUSTODY CERTIFICERING Bedrijven die het PEFC keurmerk willen voeren, moeten over het Chain

Nadere informatie

PEFC LOGO HANDLEIDING NEDERLANDSE VERTALING. Vertaling van PEFC LOGO USAGE TOOLKIT SECOND EDITION

PEFC LOGO HANDLEIDING NEDERLANDSE VERTALING. Vertaling van PEFC LOGO USAGE TOOLKIT SECOND EDITION PEFC LOGO HANDLEIDING NEDERLANDSE VERTALING Vertaling van PEFC LOGO USAGE TOOLKIT SECOND EDITION 1 INLEIDING Het PEFC logo en de letters PEFC zijn merken die wereldwijd bekend zijn en die bedrijven, boseigenaren,

Nadere informatie

Help, hout met een FSC label?! Bouwsymposium: Greenwood Maarten Debecker

Help, hout met een FSC label?! Bouwsymposium: Greenwood Maarten Debecker Help, hout met een FSC label?! Bouwsymposium: Greenwood Maarten Debecker BRUTO 1990 2000 16 milj hectare/jaar 2000 2010 13 milj hectare/jaar NETTO 1990 2000 8.3 milj hectare/jaar 2000 2010 5.2 milj hectare/jaar

Nadere informatie

Bereid u voor op FSC Chain of Custody certificering. 1 Bereid u voor op FSC chain of custody certificering Maart 2014

Bereid u voor op FSC Chain of Custody certificering. 1 Bereid u voor op FSC chain of custody certificering Maart 2014 Bereid u voor op FSC Chain of Custody certificering 1 Bereid u voor op FSC chain of custody certificering Maart 2014 NEPCon Handleiding voor klanten Maart 2014 Inhoudsopgave Over deze handleiding... 2

Nadere informatie

Marine Stewardship Council International

Marine Stewardship Council International MARINE STEWARDSHIP COUNCIL INTERNATIONAL REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN HET MSC-KEURMERK - NIET-ZICHTBAAR VOOR CONSUMENTEN ALGEMEEN Zoals voor elk handelsmerk geldt, is het belangrijk dat het gebruik van

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

6.2 GROEPSREGELS FSC NEDERLANDSE GROEP

6.2 GROEPSREGELS FSC NEDERLANDSE GROEP 6.2 GROEPSREGELS FSC NEDERLANDSE GROEP De regels zijn van toepassing voor alle groepsleden die aangesloten zijn bij het Nederlandse FSC groepscertificaat van De & D Consult en zijn geldig vanaf 1 januari

Nadere informatie

MARINE STEWARDSHIP COUNCIL INTERNATIONAL REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN HET MSC-KEURMERK - ZICHTBAAR VOOR CONSUMENTEN

MARINE STEWARDSHIP COUNCIL INTERNATIONAL REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN HET MSC-KEURMERK - ZICHTBAAR VOOR CONSUMENTEN MARINE STEWARDSHIP COUNCIL INTERNATIONAL REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN HET MSC-KEURMERK - ZICHTBAAR VOOR CONSUMENTEN ALGEMEEN Zoals voor elk handelsmerk geldt, is het belangrijk dat het gebruik van het MSC-keurmerk

Nadere informatie

Gebruiksregels van het PEFC-merk - vereisten. Nederlandse vertaling van de originele versie PEFC ST 2001:2008 van de PEFC Council

Gebruiksregels van het PEFC-merk - vereisten. Nederlandse vertaling van de originele versie PEFC ST 2001:2008 van de PEFC Council BELGISCH REFERENTIESYSTEEM INZAKE BOSCERTIFICATIE BFCS VII Gebruiksregels van het PEFC-merk - vereisten Nederlandse vertaling van de originele versie PEFC ST 2001:2008 van de PEFC Council PEFC Belgium

Nadere informatie

Vereisten voor het gebruik van de FSC trademarks door certificaathouders

Vereisten voor het gebruik van de FSC trademarks door certificaathouders Vereisten voor het gebruik van de FSC trademarks door certificaathouders FSC-STD-50-001 V2-0 NL All Rights Reserved FSC International 2017 FSC F000100 Titel: Documentcode: Vereisten voor het gebruik van

Nadere informatie

Reglement gebruik certificatiemerken SKG-IKOB Certificatie d.d. 2015-04-22

Reglement gebruik certificatiemerken SKG-IKOB Certificatie d.d. 2015-04-22 Reglement gebruik certificatiemerken SKG-IKOB Certificatie d.d. 2015-04-22 Pagina 1 van 11 Voorwoord Dit document vormt een onderdeel van de certificatie-, attesterings- of erkenningsovereenkomst tussen

Nadere informatie

Certified HR Professionals. Reglement voor het gebruik van collectief merk

Certified HR Professionals. Reglement voor het gebruik van collectief merk Certified HR Professionals Reglement voor het gebruik van collectief merk Reglementcode: CHRP 300 Datum inwerkingtreding : 1-1-2017 In Reglementen heeft de werkwijzen en regels vastgelegd die zij hanteert

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Certificatielogo s. Version 01.2010

Gebruikshandleiding Certificatielogo s. Version 01.2010 Gebruikshandleiding Certificatielogo s Version 01.2010 Inhoudsopgave 1. Algemene introductie 2. Beleidsrichtlijnen 3. Certificatielogo s 3.1 Opbouw 3.2 Beveiligingszone en minimum afmetingen 3.3 Kleurgebruik

Nadere informatie

Een boek opmaken in Word

Een boek opmaken in Word Een boek opmaken in Word Om van uw afgeronde manuscript een boek te kunnen maken, hebben wij een PDF bestand nodig. Als u uw boek opmaken in Word, dan geven wij u graag de onderstaande uitleg. Vaststellen

Nadere informatie

2e Pauwenlandstraat 31, 7413 ZB, Deventer, Nederland. 6.2.1 Beleid

2e Pauwenlandstraat 31, 7413 ZB, Deventer, Nederland. 6.2.1 Beleid 6.2 GROEPSREGELS MSC Deze regels zijn van toepassing voor alle groepsleden die aangesloten zijn bij het MSC groepscertificaat van De & D Consult en zijn geldig vanaf 1 januari 2012. Alle eerdere versies

Nadere informatie

Logo en Huisstijl reglement

Logo en Huisstijl reglement 2016 Logo en Huisstijl reglement De heeft dit reglement vastgesteld, waarin zij het gebruik van het Senior- OK -beeldmerk en het Senior-OK -woordmerk vaststelt. Dit reglement dient als richtlijn voor de

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

FACTUUR/LEVERBON DRUKKERIJ

FACTUUR/LEVERBON DRUKKERIJ FACTUUR/LEVERBON DRUKKERIJ Factuurnummer : 001 Factuurdatum : 12 augustus 2016 Ordernummer : XXXXX Aantal Omschrijving Bedrag 2.000 ex Betreft : Magazines Omvang : 18 pag Formaat : A4 Bedrukking : full-color

Nadere informatie

Brunelleschi. De Dom van Florence

Brunelleschi. De Dom van Florence Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv, Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Handleiding Logogebruik

Handleiding Logogebruik Handleiding Logogebruik Stichting EKO-keurmerk 1. Algemeen Stichting EKO-keurmerk is merkhouder van een aantal logo s, symbolen en aanduidingen. Het recht op het gebruik van het merk kan onder licentie

Nadere informatie

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011

E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011 E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011 Via PaperJack kunt u beveiligd inloggen op een eigen stukje van deze internetportal. Hier kunnen aanvragen gedaan worden, orders en orderhistorie

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING LOGOGEBRUIK VERSIE 1/2016. Asset Management Control Keurmerk

GEBRUIKSHANDLEIDING LOGOGEBRUIK VERSIE 1/2016. Asset Management Control Keurmerk GEBRUIKSHANDLEIDING LOGOGEBRUIK VERSIE 1/2016 Asset Management Control Keurmerk Inhoudsopgave Onderdelen Gebruikshandleiding Logogebruik 1. Algemene introductie 2. Basisrichtlijnen 3. Certificatielogo

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2013 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

2e Pauwenlandstraat 31, 7413 ZB, Deventer, Nederland. 6.2.1 Beleid

2e Pauwenlandstraat 31, 7413 ZB, Deventer, Nederland. 6.2.1 Beleid 6.2 GROEPSREGELS MSC Deze regels zijn van toepassing voor alle groepsleden die aangesloten zijn bij het MSC groepscertificaat van De & D Consult en zijn geldig vanaf 1 mei 2013. Alle eerdere versies van

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

FSC-gecertificeerde producten van SCA

FSC-gecertificeerde producten van SCA FSC-gecertificeerde producten van SCA PE FC /05-33-132 Promoting Sustainable Forest Management www.pefc.org WAT BETEKENT HET VOOR MIJ? Certificering biedt een geloofwaardig verband tussen verantwoord bosbeheer

Nadere informatie

Een boek opmaken in Word

Een boek opmaken in Word Een boek opmaken in Word Wilt u een boek opmaken in Word, dan geven wij u graag de onderstaande uitleg. Vaststellen lay out en witmarges Bij Probook Media kunt u boeken uitgeven in verschillenden formaten

Nadere informatie

Bewust met hout. Overstappen naar verantwoord hout

Bewust met hout. Overstappen naar verantwoord hout Bewust met hout Overstappen naar verantwoord hout Hout is een belangrijk bouwmateriaal. Bovendien komt het uit een onuitputtelijke bron: onze bossen. Maar als we op lange termijn verzekerd willen blijven

Nadere informatie

Toelichting a.d.h.v. de nieuwe Vlaamse criteriafiche: Hoe vertaal je duurzame aankopen van hout naar een bestek?

Toelichting a.d.h.v. de nieuwe Vlaamse criteriafiche: Hoe vertaal je duurzame aankopen van hout naar een bestek? Toelichting a.d.h.v. de nieuwe Vlaamse criteriafiche: Hoe vertaal je duurzame aankopen van hout naar een bestek? Katrin Goyvaerts Agentschap voor Natuur en Bos Infosessie duurzaam beheerd hout, Gent 21/06/2012

Nadere informatie

Een prestatie om trots op te zijn

Een prestatie om trots op te zijn BUSINESS ASSURANCE Een prestatie om trots op te zijn Richtlijnen voor het gebruik van certificatielogo s Juni 2014 Inleiding Laat de markt weten dat u gecertificeerd bent! Certificering volgens de ISO

Nadere informatie

Nederlandse vertaling KE 81. September 2018 Engelse versie. Keuringseis 81. Rubberafdichtingen

Nederlandse vertaling KE 81. September 2018 Engelse versie. Keuringseis 81. Rubberafdichtingen Nederlandse vertaling KE 81 September 2018 Engelse versie Keuringseis 81 Rubberafdichtingen 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze keuringseis (Engelse versie) is goedgekeurd door het College van Deskundigen productcertificatie

Nadere informatie

KE 58. Februari Keuringseis 58. Zadels met klampverbinding van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC)

KE 58. Februari Keuringseis 58. Zadels met klampverbinding van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC) KE 58 Februari 2018 Keuringseis 58 Zadels met klampverbinding van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC) 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze Keuringseis is goedgekeurd door het College van Deskundigen productcertificatie

Nadere informatie

Instructies voor gebruik BSI Certificatielogo. Versie 1 maart 2013

Instructies voor gebruik BSI Certificatielogo. Versie 1 maart 2013 Instructies voor gebruik BSI Certificatielogo. Versie 1 maart 2013 BSI Certificatielogo. Minimale grootte 13mm 100% 30% lege ruimte BSI Certificatielogo met certificaatnummer Kleuren Minimale grootte 5pt

Nadere informatie

KE 10. Februari Keuringseis 10. Buizen van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC)

KE 10. Februari Keuringseis 10. Buizen van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC) KE 10 Februari 2018 Keuringseis 10 Buizen van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC) 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze Keuringseis is goedgekeurd door het College van Deskundigen productcertificatie GASTEC

Nadere informatie

VANDERPERK GROEP Postadres: Bezoekadres:

VANDERPERK GROEP Postadres: Bezoekadres: Aanleverinstructies VANDERPERK GROEP 0184 688 377 info@vanderperk.nl www.vanderperk.nl Postadres: Postbus 25, 2964 ZG Groot-Ammers Bezoekadres: Van Leeuwenhoekweg 3, 2964 LJ Groot-Ammers Handleiding aanleveren

Nadere informatie

Gebruiksreglement logo s en certificaten

Gebruiksreglement logo s en certificaten Gebruiksreglement logo s en certificaten Dit reglement is eigendom van en betreft een onbeheerste versie. Wijzigingen en/of aanpassingen worden niet automatisch toegestuurd. Niets uit dit examenreglement

Nadere informatie

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer Natuurlijk en duurzaam verpakken Consumenten vinden dat bedrijven een belangrijke rol spelen als het gaat om maatschappelijke

Nadere informatie

CHAIN OF CUSTODY: GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR DUURZAAM BOSBEHEER. ZO DOET U MEE.

CHAIN OF CUSTODY: GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR DUURZAAM BOSBEHEER. ZO DOET U MEE. CHAIN OF CUSTODY: GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR DUURZAAM BOSBEHEER. ZO DOET U MEE. IN 8 STAPPEN NAAR CHAIN OF CUSTODY CERTIFICERING Bedrijven die het PEFC-keurmerk willen voeren, moeten over het Chain

Nadere informatie

Infosessie drukwerk praktijkervaring

Infosessie drukwerk praktijkervaring Infosessie drukwerk praktijkervaring Veerle Stuer Duurzaamheidsambtenaar Sint-Niklaas Drukwerk Stadsmagazine, personeelsblad, persmap Folders, affiches, brochures Jaarverslag, jaarboek academie Wenskaarten

Nadere informatie

AUD-PRO-40. Procedure Logo gebruik. Inhoud:

AUD-PRO-40. Procedure Logo gebruik. Inhoud: AUD-PRO-40 Procedure Logo gebruik Inhoud: 1. DOEL... 2 2. INLEIDING... 2 3. BESCHRIJVING PROCEDURE... 2 3.1. Betrokken functionarissen / afdelingen... 2 3.2. Goedkeuring gebruik... 2 3.3. Voorwaarden...

Nadere informatie

Forest Stewardship Council FSC STANDAARD. FSC Standaard voor Chain of Custody Certificering FSC-STD-40-004 V2-1 NL CHAIN OF CUSTODY

Forest Stewardship Council FSC STANDAARD. FSC Standaard voor Chain of Custody Certificering FSC-STD-40-004 V2-1 NL CHAIN OF CUSTODY Forest Stewardship Council FSC STANDAARD FSC Standaard voor Chain of Custody Certificering FSC-STD-40-004 V2-1 NL CHAIN OF CUSTODY Title: Referentiecode document: Scope: FSC Standaard voor Chain of Custody

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Certificatielogo s

Gebruikshandleiding Certificatielogo s Gebruikshandleiding Certificatielogo s Versie 6.2 Bureau Veritas Certification Nederland Inhoudsopgave 1. Algemene introductie 2. Beleidsrichtlijnen 3. Certificatielogo s 3.1 Opbouw 3.2 Beveiligingszone

Nadere informatie

Kijken bij Collega s Excursie

Kijken bij Collega s Excursie Kijken bij Collega s Excursie 20 april 2010 Nut en noodzaak van CoC-certificering Annemieke Winterink, Probos Opbouw presentatie 1. Probos 2. Hout 3. Certificering (FM & CoC) 4. Duurzaam inkoopbeleid 5.

Nadere informatie

Gebruiksreglement logo s en certificaten

Gebruiksreglement logo s en certificaten Gebruiksreglement logo s en certificaten Dit reglement is eigendom van en betreft een onbeheerste versie. Wijzigingen en/of aanpassingen worden niet automatisch toegestuurd. Niets uit dit examenreglement

Nadere informatie

PCSN IV Procedures van Certificering Inhoud

PCSN IV Procedures van Certificering Inhoud PCSN IV Procedures van Certificering Inhoud 1 Bereik... 2 2 Definities... 2 3 Kwalificaties van de certificerende instelling... 2 3.1 Accreditatie... 2 3.2 Certificering van bosbeheer... 2 3.3 Certificering

Nadere informatie

De regels zijn van toepassing voor het groepscertificaat van De & D Consult by Suricata bvba.

De regels zijn van toepassing voor het groepscertificaat van De & D Consult by Suricata bvba. 6.2 GROEPSREGELS De regels zijn van toepassing voor het groepscertificaat van De & D Consult by Suricata bvba. Groepsmanager: Michèle Thijs, Lead Auditor ISO 9001:2008 De & D Consult by Suricata bvba,

Nadere informatie

Reglement voor gebruik beeld- en woordmerk van de. Stichting KOMO

Reglement voor gebruik beeld- en woordmerk van de. Stichting KOMO Reglement voor gebruik beeld- en woordmerk van de Stichting KOMO Vastgesteld door het bestuur van de Stichting KOMO dd. 7-4-2016 Voorwoord Dit reglement voor het gebruik van het KOMO -beeldmerk en KOMO

Nadere informatie

Gebruiksreglement logo s en certificaten

Gebruiksreglement logo s en certificaten Gebruiksreglement logo s en certificaten Dit reglement is eigendom van en betreft een onbeheerste versie. Wijzigingen en/of aanpassingen worden niet automatisch toegestuurd. Niets uit dit examenreglement

Nadere informatie

2e Pauwenlandstraat 31, 7413 ZB, Deventer, Nederland. 6.2.1 Beleid

2e Pauwenlandstraat 31, 7413 ZB, Deventer, Nederland. 6.2.1 Beleid 6.2 GROEPSREGELS MSC Deze regels zijn van toepassing voor alle groepsleden die aangesloten zijn bij het MSC groepscertificaat van De & D Consult en zijn geldig vanaf 1 januari 2012. Alle eerdere versies

Nadere informatie

FSC INTERNATIONAL STANDAARD

FSC INTERNATIONAL STANDAARD Forest Stewardship Council FSC INTERNATIONAL STANDAARD Chain of Custody Certificering van meerdere locaties All rights reserved FSC International (FSC F000100) CHAIN OF CUSTODY Titel: Referentiecode document:

Nadere informatie

Auteur boek: Vera Lukassen Titel boek: Word Gevorderd 2010. 2011, Serasta Uitgegeven in eigen beheer info@serasta.nl Eerste druk: augustus 2012

Auteur boek: Vera Lukassen Titel boek: Word Gevorderd 2010. 2011, Serasta Uitgegeven in eigen beheer info@serasta.nl Eerste druk: augustus 2012 Auteur boek: Vera Lukassen Titel boek: Word Gevorderd 2010 2011, Serasta Uitgegeven in eigen beheer info@serasta.nl Eerste druk: augustus 2012 ISBN: 978-90-817910-7-6 Dit boek is gedrukt op een papiersoort

Nadere informatie

DE RIDDER. drukwerkverzorging. prijslijst drukwerk

DE RIDDER. drukwerkverzorging. prijslijst drukwerk DE RIDDER drukwerkverzorging prijslijst drukwerk Flyers prijs exclusief BTW A6 (105x148mm) 30,00 40,00 50,00 85,00 95,00 120,00 A5 (148x210mm) 35,00 50,00 87,00 99,00 114,00 114,00 A4 (210x297mm) 42,00

Nadere informatie

Nederlandse vertaling KE 8. Februari 2018 Engelse versie. Keuringseis 8. Polyethyleen buizen voor het transporteren van gasvormige brandstoffen

Nederlandse vertaling KE 8. Februari 2018 Engelse versie. Keuringseis 8. Polyethyleen buizen voor het transporteren van gasvormige brandstoffen Nederlandse vertaling KE 8 Februari 2018 Engelse versie Keuringseis 8 Polyethyleen buizen voor het transporteren van gasvormige brandstoffen 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze keuringseis (Engelse versie)

Nadere informatie

Handleiding Mijn StyleMathôt klantenlogin

Handleiding Mijn StyleMathôt klantenlogin Handleiding Mijn StyleMathôt klantenlogin Logistiek DTP Drukwerk Ontwerp Inhoudsopgave Pagina Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Website onderdelen Home/Login... 5 Administratie... 6 Standaard artikelen...

Nadere informatie

HANDLEIDING FSC-HOUT TOEPASSING VAN FSC-HOUT DOOR PARTIJEN UIT DE BOUWBRANCHE. Deze cover is gedrukt op 215 grams Chro-

HANDLEIDING FSC-HOUT TOEPASSING VAN FSC-HOUT DOOR PARTIJEN UIT DE BOUWBRANCHE. Deze cover is gedrukt op 215 grams Chro- HANDLEIDING FSC-HOUT TOEPASSING VAN FSC-HOUT DOOR PARTIJEN UIT DE BOUWBRANCHE Deze cover is gedrukt op 215 grams Chro- HANDLEIDING FSC-HOUT TOEPASSING VAN FSC-HOUT DOOR PARTIJEN UIT DE BOUWBRANCHE inhoud

Nadere informatie

FSC TM chain of custody certificering

FSC TM chain of custody certificering FSC TM chain of custody certificering NEPCon informatiegids 1 Maart 2014 Content Content... 2 Introductie... 3 1: Wat is FSC chain of custody certificering?... 4 2: Wie doet wat in het FSC systeem?...

Nadere informatie

Gebruik van het Europees Biologisch Keurmerk

Gebruik van het Europees Biologisch Keurmerk Gebruik van het Europees Biologisch Keurmerk Het Europees Biologisch Keurmerk - Introductie Twee bekende logo s vormen samen de basis van het Europees Biologisch Keurmerk: de Europese vlag - het symbool

Nadere informatie

6.2 GROEPSREGELS PEFC NEDERLANDSE GROEP

6.2 GROEPSREGELS PEFC NEDERLANDSE GROEP 6.2 GROEPSREGELS PEFC NEDERLANDSE GROEP De regels zijn van toepassing voor alle groepsleden die aangesloten zijn bij het Nederlandse PEFC groepscertificaat van De & D Consult en zijn geldig vanaf 1 januari

Nadere informatie

DE RIDDER. drukwerkverzorging. prijslijst drukwerk

DE RIDDER. drukwerkverzorging. prijslijst drukwerk DE RIDDER drukwerkverzorging prijslijst drukwerk Flyers prijs exclusief BTW A6 (105x148mm) 30,00 40,00 50,00 60,00 70,00 80,00 A5 (148x210mm) 35,00 50,00 87,00 99,00 130,00 175,00 A4 (210x297mm) 42,00

Nadere informatie

Kennis en gebruik van het FSC label bij Belgische gemeenten

Kennis en gebruik van het FSC label bij Belgische gemeenten Forest Stewardship Council FSC Belgium Kennis en gebruik van het FSC label bij Belgische gemeenten Rapport Enquête Rapport Enquête: Kennis en gebruik van het FSC label bij Belgische gemeenten Inleiding

Nadere informatie

Stijlboek. Handleiding voor het toepassen van de huisstijl

Stijlboek. Handleiding voor het toepassen van de huisstijl Stijlboek Handleiding voor het toepassen van de huisstijl Het verhaal achter de huisstijl Inleiding De regels met betrekking tot de huisstijl van het zijn vastgelegd in dit stijlboek. Daarnaast is het

Nadere informatie

P R O M O T I E. Eén adres voor alle soorten drukwerk

P R O M O T I E. Eén adres voor alle soorten drukwerk Eén adres voor alle soorten drukwerk I n h o u d s o p gav e Huisstijldrukwerken 05-07 Briefpapier Enveloppen Visitekaartjes Promotioneel drukwerk 09-20 Flyers Posters Folders Magazines en Brochures Kaarten

Nadere informatie

Beter Leven keurmerk. Gebruikersprotocol en stijlhandboek

Beter Leven keurmerk. Gebruikersprotocol en stijlhandboek Beter Leven keurmerk Gebruikersprotocol en stijlhandboek Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevens-bestand en/of openbaar gemaakt door middel van druk,

Nadere informatie

REG03.V1 Status : GELDIG 27 mrt 06 Pagina : 1 van 10. Reglement voor het gebruik van het accreditatiemerk CCKL CCKL

REG03.V1 Status : GELDIG 27 mrt 06 Pagina : 1 van 10. Reglement voor het gebruik van het accreditatiemerk CCKL CCKL Pagina : 1 van 10 Reglement voor het gebruik van het CCKL Pagina : 2 van 10 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Accreditatielogo en...3 3. Gebruik van het...3 3.1 Algemene regels...3 3.2 Documenten en promotiemateriaal...4

Nadere informatie

Mijn gemeente/stad en FSC

Mijn gemeente/stad en FSC Mijn gemeente/stad en FSC Individuele begeleiding Versie Mei 2012 FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0045 Intro: FSC, het hoe en waarom Forest Stewardship Council FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0045

Nadere informatie

Zelfstandig werken. Ajodakt. Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie

Zelfstandig werken. Ajodakt. Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie Zelfstandig werken Ajodakt Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie 9 789074 080705 Informatieverwerking Groep 7 Antwoorden Auteur P. Nagtegaal ajodakt COLOFON Illustraties

Nadere informatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Retouradres Postbus 10073, 8000 GB Zwolle FSC t.a.v XXXX corresp_barcode» Correspondentieadres Hanzelaan 310 8017 JK Zwolle Postbus 10073 8000 GB Zwolle www.rvo.nl Contactgegevens duurzaamheidvastebiomassa@

Nadere informatie

KE 52. Februari Keuringseis 52. Gasdistributieafsluiters voor bedrijfsdrukken tot en met 16 bar

KE 52. Februari Keuringseis 52. Gasdistributieafsluiters voor bedrijfsdrukken tot en met 16 bar KE 52 Februari 2019 Keuringseis 52 Gasdistributieafsluiters voor bedrijfsdrukken tot en met 16 bar 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze Keuringseis is goedgekeurd door het College van Deskundigen productcertificatie

Nadere informatie

gedeelde verantwoordelijkheid voor duurzaam BosBeheer.

gedeelde verantwoordelijkheid voor duurzaam BosBeheer. Chain of Custody: gedeelde verantwoordelijkheid voor duurzaam BosBeheer. doet u mee? Het Chain of Custody certificaat: garantie voor duurzame herkomst Jaap de Windt, Aannemersbedrijf C. van Dillen en Zoon

Nadere informatie

BEELDMERKEN. Opgesteld door : J. Kloosterman Datum : 30 november Procedure - S09 1-7

BEELDMERKEN. Opgesteld door : J. Kloosterman Datum : 30 november Procedure - S09 1-7 BEELDMERKEN Procedure : S09 Opgesteld door : J. Kloosterman Datum : 30 november 2018 Procedure - S09 1-7 Inhoud 1. Doel... 3 2. Inleiding... 3 3. Beschrijving procedure... 3 3.1 Betrokken functionarissen/afdelingen...

Nadere informatie

PEFC: het label voor duurzaam bosbeheer

PEFC: het label voor duurzaam bosbeheer PEFC: het label voor duurzaam bosbeheer PEFC Belgium vzw Laatste update oktober 2015 1 www.pefc.be 2 Het belang van de bossen + boscertificatie Belang van het bos Forests, trees, farms and agroforestry

Nadere informatie

Bouwen op een gemeenschappelijk verleden aan een succesvolle toekomst Welling, Derk Theodoor

Bouwen op een gemeenschappelijk verleden aan een succesvolle toekomst Welling, Derk Theodoor University of Groningen Bouwen op een gemeenschappelijk verleden aan een succesvolle toekomst Welling, Derk Theodoor IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF)

Nadere informatie

Onderzoek naar het gebruik van FSC- producten onder Nederlandse gemeenten

Onderzoek naar het gebruik van FSC- producten onder Nederlandse gemeenten Bureau De Uitkomst De Lairessestraat 125 Rapportage 1075 HH Amsterdam www.bureaudeuitkomst.nl De bomen en het bos Onderzoek naar het gebruik van FSC- producten onder Nederlandse gemeenten auteur Dennis

Nadere informatie

GEBRUIKSREGELS PEFC-MERK TOOLKIT Tweede editie (december 2010)

GEBRUIKSREGELS PEFC-MERK TOOLKIT Tweede editie (december 2010) GEBRUIKSREGELS PEFC-MERK TOOLKIT Tweede editie (december 2010) INLEIDING Het PEFC-logo en de PEFC-labels zijn merken die wereldwijd vertrouwen genieten, merken die ondernemingen, consumenten, boseigenaars

Nadere informatie

BROCHURE DUURZAAM GEPRODUCEERD HOUT

BROCHURE DUURZAAM GEPRODUCEERD HOUT BROCHURE DUURZAAM GEPRODUCEERD HOUT GEBASEERD OP UITGAVE: 2013-1 Auteur(s): M. van Benthem (Stichting Probos) Ir. A. Winterink (Stichting Probos) M.M. Heering LL.B (Stichting STABU) S.A. Brands LL.B (Stichting

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8 Handleiding Inhoud: 1 Inleiding... 2 2 Inloggen... 3 3 Dashboard (beginpagina)... 4 4 Offertes... 6 4.1 Een offerte goedkeuren... 8 5 Facturen... 9 5.1 Factuur betalen met ideal... 11 6 Drukproeven...

Nadere informatie

Stenvert. Rekenmeesters 5. Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Rekenen Rekenmeesters 5 Antwoorden Groep 7

Stenvert. Rekenmeesters 5. Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Rekenen Rekenmeesters 5 Antwoorden Groep 7 Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden Stenvert maakt deel uit van ThiemeMeulenhoff Zelfstandig werken (Z). Dit bestaat uit een groot assor ment leermiddelen voor alle leerjaren. Op onze Z-site vindt

Nadere informatie

Auteur boek: Vera Lukassen Titel boek: Excel Beginners 2013. 2011, Serasta Uitgegeven in eigen beheer info@serasta.nl Eerste druk: mei 2013

Auteur boek: Vera Lukassen Titel boek: Excel Beginners 2013. 2011, Serasta Uitgegeven in eigen beheer info@serasta.nl Eerste druk: mei 2013 Auteur boek: Vera Lukassen Titel boek: Excel Beginners 2013 2011, Serasta Uitgegeven in eigen beheer info@serasta.nl Eerste druk: mei 2013 ISBN: 978-90-817910-8-3 Dit boek is gedrukt op een papiersoort

Nadere informatie

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Inhoud 2 4 Huisstijl 5 Het logo 7 Keurmerk 9 Kleurgebruik 10 Typografie 11 Voorbeelden Inleiding 3 Voor

Nadere informatie