Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje. Jongerenreis zomer Postbus BD Bussum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje. Jongerenreis zomer Postbus BD Bussum"

Transcriptie

1 Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Postbus BD Bussum Om het publiceren van deze nieuwsbrief in kerkbladen e.d. te vergemakkelijken is de tekst ook in digitale vorm beschikbaar via Bussum-Huizen, december 2011 Geachte broeders en zusters, In deze december nieuwsbrief vindt u een verslag van de jongeren die afgelopen zomer zijn afgereisd naar het zuiden van Spanje. Ze hebben daar meegedraaid in een evangelisatieproject, waar ze zelf over vertellen. Daarnaast vindt u een kort verslag van de synode die de Spaanse IRE kerken hebben gehouden op 8 en 9 november in Almuñécar. Jongerenreis zomer Op 22 juli mochten wij, een groep van acht meiden inclusief de reisleidster afkomstig uit de gemeente van Bussum-Huizen en van Heemse-Marslanden, afreizen naar het zon overgoten zuid Spanje. Na een lange periode van voorbereidingen in Nederland was het moment daar om alles in de praktijk vervuld te zien worden. Om een uurtje of 1 stapten we ons vliegtuig uit en waren we op Malaga Airport. Na wat geregel zaten we een uurtje later in ons (huur)busje richting Almuñécar. Wat is het daar mooi! Witte stranden, blauwe kust, zacht windje en een heerlijke zon op ons gezicht: daar konden we wel aan wennen! Het appartement waar we in mochten verblijven was boven al onze verwachtingen. Heel ruim, geweldig uitzicht én een groot balkon. Ook werden we hartelijk verwelkomd door ds. Manuel (Manolo) López en zijn vrouw Krisztina. Onder het genot van een grote pan Paella zijn we meteen gaan praten over de aankomende week. We waren allemaal erg enthousiast en wilden graag de ideeën met elkaar delen. Alhoewel we in Nederland al het één en ander hadden voorbereid, had Krisztina ook al een uitgebreid plan klaarliggen. Dit werkte fijn omdat we zo in ieder geval genoeg input hadden voor de week die voor ons lag. Het weekend hebben we verder ingericht met het leren kennen van elkaar, de omgeving en de kerk. Zo waren we helemaal klaar om maandag aan de slag te gaan. De rest van de week hebben we elke dag rond uur bij de kerk afgesproken. Daar begonnen we de dag met een stukje Bijbel lezen en gebed. Verder spraken we door wat voor activiteiten we die avond zouden gaan doen met de kinderen en kochten we de nodige materialen. Ook hebben we elke ochtend flyers uitgedeeld om de kinderen in de buurt enthousiast te maken voor de Kinderbijbelclub.

2 s Middags was het tijd voor Siësta. Wij gaven hier invulling aan door af te koelen aan het strand, de omgeving te verkennen en de nodige winkeltjes te bezoeken. Soms deden we zelfs een poging om het Spaanse ritme over te nemen door een middagdutje te doen. Geheel uitgerust keerden we rond uur terug naar de kerk om daar ons voor te bereiden op de kinderbijbelclub die om uur begon. De kinderbijbelclub stond in het teken van Narnia, van C.S. Lewis. Vier hoofdrol spelers, te weten, de leeuw, de heks, Lucy en Edmund, zijn doormiddel van kostuums mee gereisd naar Spanje. Door deze kostuums begon het verhaal echt te leven voor de kinderen op de Bijbelclub. Tijdens iedere bijeenkomst werd er een stukje van de film gekeken. Het verhaal heeft een diepere boodschap die na afloop van de film uitgelegd werd aan de kinderen. Het was bijzonder om te zien hoe snel deze jonge kinderen het verhaal van Narnia konden linken met de Bijbel. Het aantal kinderen dat bij de kinderbijbelclub aanwezig was verschilde per dag. We begonnen op maandag met ongeveer 4 kinderen met allemaal de leeftijd rond de 5, 6 of 7 jaar. We konden de week op vrijdag met wel meer dan 10 kinderen afsluiten. Dat was werkelijk heel fijn om te mogen ervaren. Ds. Manolo en zijn vrouw Krisztina hebben via de kinderen ook verschillende ouders kunnen spreken die op welke manier dan ook interesse toonde in het werk dat de kerk doet. Laten we hopen en bidden de harten van deze ouders en van nog veel meer mensen in Spanje open mogen gaan voor de liefde van God. Na het bekijken van een stukje van de film mochten de kinderen lekker gaan knutselen. Elke dag was er een ander knutsel werkje. De kinderen, en wij zelf ook, genoten tussen de drukke werkzaamheden door van heerlijke zoetigheden en wat drinken. Het knutselen werd afgewisseld met het zingen van liedjes die eerder die week geleerd waren of het aanleren van een nieuw liedje. Aan het einde van de kinderbijbelclub was het steevast tijd om even lekker uit te razen. Soms gebeurde dit met waterballonnen en een andere keer deden we met elkaar ezeltje prik of tikkertje. Het was ontzettend bijzonder om als groep meiden vanuit Nederland een stukje van Gods wereldwijde werk te mogen zien en ervaren in Spanje. Ds. Manolo heeft meerdere malen aan ons gevraagd of wij hier in Nederland willen bidden voor het werk dat hij en zijn vrouw en vele andere met hen uitvoeren in dienst van God. Hij benadrukt dat evangeliseren in een van oorsprong katholiek land niet gemakkelijk is en hij voelt dat hij de kracht van God en gebed van mede Christenen hard nodig heeft. Bidt u mee?

3 Voor meer uitgebreide dagverslagen kunt u terecht op de site daar hebben we iedere dag een stukje geschreven over onze bezigheden. Wellicht leuk om inspiratie op te doen voor een volgende trip naar Spanje! Synode in Almuňécar november De synode vindt per toerbeurt plaats in één van de kerken van het IRE kerkverband. Dit jaar was Almuñécar aan de beurt. De synode besloeg anderhalve dag, van 8 tot en met 9 november. Het belangrijkste nieuws dat te melden is betreft het beginnende contact tussen de IRE kerken en de IEPE, de presbyteriaanse kerk in Spanje. Vanaf 1986 zijn er vanuit de IPB (de presbyteriaanse kerk in Brazilië) evangelisten aan het werk gegaan in Spanje. Nu zijn er 6 kerken/evangelisatieposten. De grootste groep is in Huelva (ZW Spanje); alleen daar is al een kerkenraad gevormd. De meeste pastores zijn nog afkomstig uit Brazilië, de predikant in Huelva is Spanjaard. Het is niet de bedoeling om de IPB in Spanje te kopiëren, maar een echte inheemse kerk te worden. De IEPE wil onder alle Spanjaarden werken; ook ziet de IEPE een rol voor zichzelf om Brazilianen op te vangen. De IEPE is een geregistreerde kerk, zelfstandig van de IPB en dus ook vrij om in Spanje zelf de koers uit te zetten. Een intern reglement is vastgesteld. De IEPE is bezig om nieuwe contacten te zoeken in Spanje en zo komt ook de IRE in beeld. Van de kant van de IRE wordt duidelijk gemaakt dat men graag verdere kennismaking wil. Zou er bijvoorbeeld een bijeenkomst kunnen worden georganiseerd van alle pastores van IRE en IEPE? Verder wordt gesteld dat het verschil in kerkregering (collegiaal versus presbyteriaans) verdergaande samenwerking niet in de weg hoeft te staan. Het zou fijn zijn als dit inderdaad kon gebeuren, het zou een enorme steun betekenen voor het kleine IRE kerkverband. Ander nieuws van de synodetafel betreft kort plaatselijk nieuws uit de IRE gemeenten.

4 In Almuñécar is er na 8 jaar nu een ouderling. De steun van deze ouderling is belangrijk voor de predikant en de gemeente ziet dat de verantwoordelijkheid voor het leidinggeven wordt gedeeld. Bevestiging van een diaken volgt hopelijk spoedig. De kerk is klein, maar actief in evangelisatie. De kerk is nu beter bekend sinds er een nieuwe locatie is voor de samenkomsten. Op zondag is er één dienst, op dinsdagavond uitleg van de leer van de kerk (aan de hand van de Westminster Confessie of de Heidelbergse Catechismus). Op donderdagavond een gebedssamenkomst, op zaterdag een kinderclub. Elke vrijdag staat ds. López met een lectuurtafel op de markt. Met hulp van Nederland zijn er uitzendingen via de locale radio; een behoorlijk deel van de kustplaatsen in de buurt wordt bereikt, en er is respons via internet. In Mataró (met bijbehorende evangelisatiepost Pineda de Mar) is men aan een evaluatie begonnen. De kosten van het lokaal in Pineda staan niet meer in verhouding tot het geringe gebruik dat ervan gemaakt wordt. Er zijn open vragen: hoe moet het verder in de toekomst? Moet Pineda worden overgedragen aan een evangelist? Er is contact met drie andere kerken om samen te werken in stadsevangelisatie. De kerk in Madrid bestaat vooral uit immigranten vanuit Latijns Amerika (Colombianen met name). Sommigen zijn al Spaans geworden, anderen zijn nog bezig te integreren; misschien zullen sommigen ook terugkeren naar Latijns Amerika. Een aantal leden/contacten moet zo hard werken voor het levensonderhoud dat ze alleen op zondag zich vrij kunnen maken om deel te nemen aan het kerkelijk leven. Op de zondagmorgen is er een kerkdienst, in de middag een studie waarin geloofsvragen worden besproken. De samenkomst in de week is opgeheven wegens gebrek aan opkomst vanwege werk. Daarom is de bijeenkomst op de zondagmiddag extra belangrijk. Ds. de Segovia is vaak op reis; gelukkig kan dat in de gemeente goed worden opgevangen en is er ook steeds wel een andere pastor die kan voorgaan. Er is contact met Amerikaanse zendelingen in Madrid. We hopen dat u en jij hiermee weer bent bijgepraat. Verder vragen we van u om voor de gereformeerde kerken in Spanje te bidden. Ze zijn klein in getal, maar standvastig in het blijven in de gereformeerde leer. English Summary In this Newsletter, two different travel reports are published. The first one was made by members of a group of 8 Dutch girls who assisted recently at the organization of a Summer Bible Club for young kids in Almuñécar. Lessons that can be learned from the Narnia Chronicles of C.S. Lewis were related to Biblical stories and principles. In this way, contact was made with more than 10 local children and their parents.

5 The second report deals with the IRE synod that was held on November 8-9th. On this synod, exploratory discussions were held with representatives of the IEPE, the Presbyterian Church in Spain, existing of 6 local churches /evangelization sites. The IEPE churches originated from the activities of IPB (Presbyterian Church of Brasil) evangelists. The respective delegates agreed that the governance differences between the IRE and the IEPE should not hinder any kind of further collaboration in the near future. From the local news that was reported at the IRE synod, we pass on that in Almuñécar the first elder has been ordained. The congregation of Mataró is currently investigating if and how the evangelization activities in Pineda de Mar should be continued. The activities in Madrid are mainly concentrated around the two Sunday meetings: a regular service in the morning and a Bible study meeting in the afternoon. These small churches remain firm in maintaining the reformed doctrines; we keep asking you to pray for them. Bijdragen / donations: Giften kunt u overmaken op één van de volgende rekeningen: Postbank nr , of bankrekening nr t.n.v. Penningmeester Steun Broederschap Spanje te Bussum. Please send your cheques to our general secretariat: Committee Steun Broederschap Spanje, P.O. Box 1190, 1400 BD Bussum, The Netherlands. Our treasurer will send you a receipt after collection. Bussum-Huizen, december 2011 P. Boonstra, preses. C. Bouma, scriba.

6 Adressen Almuñécar Iglesia Evangelica C/Generalife (enfrente Colegio Rio Verde ).c/mariana Pineda Almuñécar tel. (00) dienst: Ds. Manuel López Franco c/ Playa del Tesorillo (Urbanizacion 90 D) Almuñécar (Granada) Madrid Iglesia Cristiana Reformada c/. César González Ruano Madrid diensten: en Ds. José de Segovia Barrón Gta. Ruiz-Gimenez, 8; 40 izda Madrid tel. (00) Mataró Iglesia Reformada Presbiteriana Sant Isidor Mataró tel. (00) dienst dienst in evangelisatiepost: Calle Anselmo Clavé, Pineda de Mar Ds. Diego Guirao López Ds. Bernard Coster Rovelló Vallgorguina tel (00)

7 Bijdragen / donations: Giften kunt u overmaken op één van de volgende rekeningen: Postbank nr , of bankrekening nr t.n.v. Penningmeester Steun Broederschap Spanje te Bussum. Please send your cheques to our general secretariat: Committee Steun Broederschap Spanje, P.O. Box 1190, 1400 BD Bussum, The Netherlands. Our treasurer will send you a receipt after collection. Bussum-Huizen, december 2011 P. Boonstra, preses. C. Bouma, scriba.

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Postbus 1190 1400 BD Bussum Om het publiceren van deze nieuwsbrief in kerkbladen e.d. te vergemakkelijken is de tekst ook in digitale

Nadere informatie

Bussum-Huizen, november 2014. Geachte broeders en zusters,

Bussum-Huizen, november 2014. Geachte broeders en zusters, Om het publiceren van deze nieuwsbrief in kerkbladen e.d. te vergemakkelijken is de tekst ook in digitale vorm beschikbaar via http://bussum-huizen.gkv.nl > Activiteiten > Commissie SBS. Geachte broeders

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Postbus 119 14 BD Bussum Om het publiceren van deze nieuwsbrief in kerkbladen e.d. te vergemakkelijken is de tekst ook in digitale vorm

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje. Postbus 1190 1400 BD Bussum

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje. Postbus 1190 1400 BD Bussum Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Postbus 1190 1400 BD Bussum Om het publiceren van deze nieuwsbrief in kerkbladen e.d. te vergemakkelijken is de tekst ook in digitale

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje. Postbus 1190 1400 BD Bussum

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje. Postbus 1190 1400 BD Bussum Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Postbus 1190 1400 BD Bussum Om het publiceren van deze nieuwsbrief in kerkbladen e.d. te vergemakkelijken is de tekst ook in digitale

Nadere informatie

Bussum-Huizen december Geachte broeders en zusters,

Bussum-Huizen december Geachte broeders en zusters, Bussum-Huizen december 2009 Geachte broeders en zusters, In deze nieuwsbrief vindt u onze halfjaarlijkse informatie over de gereformeerde kerken in Spanje. Deze keer bevat de nieuwsbrief een kort verslag

Nadere informatie

Bussum-Huizen december 2008. Geachte broeders en zusters,

Bussum-Huizen december 2008. Geachte broeders en zusters, Bussum-Huizen december 2008 Geachte broeders en zusters, In deze nieuwsbrief vindt u onze halfjaarlijkse informatie over de gereformeerde kerken in Spanje. Deze keer bevat de nieuwsbrief een kort verslag

Nadere informatie

Algemene situatie. Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje. Postbus 1190 1400 BD Bussum

Algemene situatie. Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje. Postbus 1190 1400 BD Bussum Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Postbus 1190 1400 BD Bussum Om het publiceren van deze nieuwsbrief in kerkbladen e.d. te vergemakkelijken is de tekst ook in digitale

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje

Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Gereformeerde Kerk Bussum-Huizen Commissie Steun Broederschap Spanje Postbus 119 14 BD Bussum Om het publiceren van deze nieuwsbrief in kerkbladen e.d. te vergemakkelijken is de nieuwsbrief ook in digitale

Nadere informatie

Geachte broeders en zusters,

Geachte broeders en zusters, Geachte broeders en zusters, In deze juni nieuwsbrief vindt u de jaarlijkse verantwoording van het financiële beleid, met een toelichting. Maar we beginnen deze nieuwsbrief met een update van het reilen

Nadere informatie

Bussum-Huizen, mei Geachte broeders en zusters, Ter inleiding

Bussum-Huizen, mei Geachte broeders en zusters, Ter inleiding Bussum-Huizen, mei 2006 Geachte broeders en zusters, Ter inleiding Zoals gebruikelijk, wordt in de zomer nieuwsbrief van de commissie SBS verantwoording afgelegd over de besteding van de ontvangen giften

Nadere informatie

Geachte broeders en zusters,

Geachte broeders en zusters, Geachte broeders en zusters, In deze nieuwsbrief, die elk halfjaar verschijnt, willen wij u op de hoogte houden van het wel en wee van de gereformeerde kerken in Spanje. Deze kerken moeten in heel andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief NRGD. Editie 11 Newsletter NRGD. Edition 11. pagina 1 van 5. http://nieuwsbrieven.nrgd.nl/newsletter/email/47

Nieuwsbrief NRGD. Editie 11 Newsletter NRGD. Edition 11. pagina 1 van 5. http://nieuwsbrieven.nrgd.nl/newsletter/email/47 pagina 1 van 5 Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie Nieuwsbrief NRGD Editie 11 Newsletter NRGD Edition 11 17 MAART 2010 Het register is nu opengesteld! Het Nederlands Register

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers,

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief 23 december 2016 Beste ouders/ verzorgers, Uitgaan na de kerstvakantie Niet vergeten: na de kerstvakantie komen alle kinderen met hun groepsleerkracht naar buiten om 14.00 uur. Naschoolse activiteiten

Nadere informatie

World Dutch Shepherd Federation. Beleidplan / Policy

World Dutch Shepherd Federation. Beleidplan / Policy World Dutch Shepherd Federation Beleidplan 2015-2020 / Policy 2015-2020 World Dutch Shepherd Federation toelichting / explanation oprichtingsdatum / date of establishment 26 juni 2014 / June 26th 2014

Nadere informatie

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering.

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering. De L.Net s88sd16-n wordt via één van de L.Net aansluitingen aangesloten op de LocoNet aansluiting van de centrale, bij een Intellibox of Twin-Center is dat de LocoNet-T aansluiting. L.Net s88sd16-n aansluitingen

Nadere informatie

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN STAFLEU

Nadere informatie

Lied: psalm 148. Gebed om verlichting met de Heilige Geest

Lied: psalm 148. Gebed om verlichting met de Heilige Geest Tweede leerdienst m/v in de kerk Zondagmiddag 8 december 2013 Welkom (door ddo) Votum en groet, gezongen amen (HJR) Lied: psalm 148 Intro (HJR) Korte herhaling overzicht drie diensten, incl. doelen (slide

Nadere informatie

Het opschorten van de handel op de Amsterdamse Effectenbeurs Kabir, M.R.

Het opschorten van de handel op de Amsterdamse Effectenbeurs Kabir, M.R. Tilburg University Het opschorten van de handel op de Amsterdamse Effectenbeurs Kabir, M.R. Published in: Bedrijfskunde: Tijdschrift voor Modern Management Publication date: 1991 Link to publication Citation

Nadere informatie

Tilburg University. Technieken van kwalitatief onderzoek 1 Verhallen, T.M.M.; Vogel, H. Published in: Tijdschrift voor Marketing

Tilburg University. Technieken van kwalitatief onderzoek 1 Verhallen, T.M.M.; Vogel, H. Published in: Tijdschrift voor Marketing Tilburg University Technieken van kwalitatief onderzoek 1 Verhallen, T.M.M.; Vogel, H. Published in: Tijdschrift voor Marketing Publication date: 1982 Link to publication Citation for published version

Nadere informatie

Tilburg University. Energiebesparing door gedragsverandering van Raaij, Fred; Verhallen, T.M.M. Published in: Psychologie. Publication date: 1982

Tilburg University. Energiebesparing door gedragsverandering van Raaij, Fred; Verhallen, T.M.M. Published in: Psychologie. Publication date: 1982 Tilburg University Energiebesparing door gedragsverandering van Raaij, Fred; Verhallen, T.M.M. Published in: Psychologie Publication date: 1982 Link to publication Citation for published version (APA):

Nadere informatie

Building the next economy met Blockchain en real estate. Lelystad Airport, 2 november 2017 BT Event

Building the next economy met Blockchain en real estate. Lelystad Airport, 2 november 2017 BT Event Building the next economy met Blockchain en real estate Lelystad Airport, 2 november 2017 Blockchain en real estate Programma Wat is blockchain en waarvoor wordt het gebruikt? BlockchaininRealEstate Blockchain

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Financial yearly report YES-DC 2011

Financial yearly report YES-DC 2011 Financial yearly report YES-DC 2011 General meeting of members, February 22 rd 2012 Summary The equity of YES-DC on 2 nd February 2011 was 5.207,57 and we budgeted a difference of about 12,50 less in 2011.

Nadere informatie

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland 1. Londen In Londen kunnen gebruikers van een scootmobiel contact opnemen met een dienst

Nadere informatie

Gebedskalender Juni 2019

Gebedskalender Juni 2019 Gebedskalender Juni 2019 Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen. 2 korinthe

Nadere informatie

Chapter 4 Understanding Families. In this chapter, you will learn

Chapter 4 Understanding Families. In this chapter, you will learn Chapter 4 Understanding Families In this chapter, you will learn Topic 4-1 What Is a Family? In this topic, you will learn about the factors that make the family such an important unit, as well as Roles

Nadere informatie

Uw mening telt! Onderwerp: aankondiging vragenlijst wel of niet afsluiten groene hoven. Beste bewoner(s),

Uw mening telt! Onderwerp: aankondiging vragenlijst wel of niet afsluiten groene hoven. Beste bewoner(s), Uw mening telt! Is het afsluiten van de groene hoven een goed idee? Wij horen het graag van u. Vanaf maandag 11 juni komen enquêteurs bij u langs om u daarover een aantal vragen te stellen. Onderwerp:

Nadere informatie

Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels. Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English. Juli 2012 Versie 2.

Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels. Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English. Juli 2012 Versie 2. Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English Voorbeelden machtigingsformulieren standaard Europese incasso Examples of authorisation

Nadere informatie

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering.

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering. De L.Net s88sd16-n wordt via één van de L.Net aansluitingen aangesloten op de LocoNet aansluiting van de centrale, bij een Intellibox of Twin-Center is dat de LocoNet-T aansluiting. L.Net s88sd16-n aansluitingen

Nadere informatie

Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020

Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020 Beleidsplan Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020 Voorwoord De Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder. Elke kerkgenootschap in Nederland wordt geacht een beleidsplan

Nadere informatie

Tilburg University. Dienstenkeurmerken misbruikt Roest, Henk; Verhallen, T.M.M. Published in: Tijdschrift voor Marketing. Publication date: 1999

Tilburg University. Dienstenkeurmerken misbruikt Roest, Henk; Verhallen, T.M.M. Published in: Tijdschrift voor Marketing. Publication date: 1999 Tilburg University Dienstenkeurmerken misbruikt Roest, Henk; Verhallen, T.M.M. Published in: Tijdschrift voor Marketing Publication date: 1999 Link to publication Citation for published version (APA):

Nadere informatie

Projectverslag Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Kenia, April 2016 Het project

Projectverslag Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Kenia, April 2016 Het project Projectverslag Bemoedigen van Afrikaanse Zendelingen Kenia, April 2016 Het project Het project vond plaats op verschillende plekken in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Door onze lokale partner Simon Kerandi

Nadere informatie

Tilburg University. Huisvuilscheidingsproeven in Nederland Pieters, Rik; Verhallen, T.M.M. Published in: Beswa-Revue. Publication date: 1985

Tilburg University. Huisvuilscheidingsproeven in Nederland Pieters, Rik; Verhallen, T.M.M. Published in: Beswa-Revue. Publication date: 1985 Tilburg University Huisvuilscheidingsproeven in Nederland Pieters, Rik; Verhallen, T.M.M. Published in: Beswa-Revue Publication date: 1985 Link to publication Citation for published version (APA): Pieters,

Nadere informatie

Markt- en marketingonderzoek aan Nederlandse universiteiten Verhallen, T.M.M.; Kasper, J.D.P.

Markt- en marketingonderzoek aan Nederlandse universiteiten Verhallen, T.M.M.; Kasper, J.D.P. Tilburg University Markt- en marketingonderzoek aan Nederlandse universiteiten Verhallen, T.M.M.; Kasper, J.D.P. Published in: Tijdschrift voor Marketing Publication date: 1987 Link to publication Citation

Nadere informatie

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *5131550995* FIRST LANGUAGE DUTCH 0503/02 Paper 2 Writing May/June 2016 2 hours Candidates answer

Nadere informatie

Tilburg University. Hoe psychologisch is marktonderzoek? Verhallen, T.M.M.; Poiesz, Theo. Published in: De Psycholoog. Publication date: 1988

Tilburg University. Hoe psychologisch is marktonderzoek? Verhallen, T.M.M.; Poiesz, Theo. Published in: De Psycholoog. Publication date: 1988 Tilburg University Hoe psychologisch is marktonderzoek? Verhallen, T.M.M.; Poiesz, Theo Published in: De Psycholoog Publication date: 1988 Link to publication Citation for published version (APA): Verhallen,

Nadere informatie

Published in: Onderwijs Research Dagen 2013 (ORD2013), mei 2013, Brussel, Belgie

Published in: Onderwijs Research Dagen 2013 (ORD2013), mei 2013, Brussel, Belgie Samenwerkend leren van leerkrachten : leeropbrengsten gerelateerd aan activiteiten en foci van samenwerking Doppenberg, J.J.; den Brok, P.J.; Bakx, A.W.E.A. Published in: Onderwijs Research Dagen 2013

Nadere informatie

Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Aansteken van de twee kaarsen bij de opengeslagen Bijbel

Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Aansteken van de twee kaarsen bij de opengeslagen Bijbel ZAL HET JOU EEN ZORG ZIJN? DIACONALE ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 PROTESTANTSE GEMEENTE WASSENAAR Klokluiden Orgelspel VOORBEREIDING Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aansteken van de twee

Nadere informatie

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead 7.1 Exploring Combinations of Ten Look at these cubes. 2. Color some of the cubes to make three parts. Then write a matching sentence. 10 What addition sentence matches the picture? How else could you

Nadere informatie

Welke factoren beïnvloeden het gezamenlijk leren door leraren? Een systematische literatuurreview Thurlings, M.C.G.; den Brok, P.J.

Welke factoren beïnvloeden het gezamenlijk leren door leraren? Een systematische literatuurreview Thurlings, M.C.G.; den Brok, P.J. Welke factoren beïnvloeden het gezamenlijk leren door leraren? Een systematische literatuurreview Thurlings, M.C.G.; den Brok, P.J. Published in: Onderwijs Research Dagen(ORD), 11-12 Juni 2014, Groningen,

Nadere informatie

2010 Integrated reporting

2010 Integrated reporting 2010 Integrated reporting Source: Discussion Paper, IIRC, September 2011 1 20/80 2 Source: The International framework, IIRC, December 2013 3 Integrated reporting in eight questions Organizational

Nadere informatie

MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen

MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen met anderen Uw accountnummer(s) delen met anderen in MyDHL+ In MyDHL+ is het mogelijk om uw accountnummer(s) te delen met anderen om op uw accountnummer een zending te

Nadere informatie

Tilburg University. Huishoudelijk gedrag en stookgasverbruik van Raaij, Fred; Verhallen, T.M.M. Published in: Economisch Statistische Berichten

Tilburg University. Huishoudelijk gedrag en stookgasverbruik van Raaij, Fred; Verhallen, T.M.M. Published in: Economisch Statistische Berichten Tilburg University Huishoudelijk gedrag en stookgasverbruik van Raaij, Fred; Verhallen, T.M.M. Published in: Economisch Statistische Berichten Publication date: 1980 Link to publication Citation for published

Nadere informatie

Procrustes analyse (1) Steenkamp, J.E.B.M.; van Trijp, J.C.M.; Verhallen, T.M.M.

Procrustes analyse (1) Steenkamp, J.E.B.M.; van Trijp, J.C.M.; Verhallen, T.M.M. Tilburg University Procrustes analyse (1) Steenkamp, J.E.B.M.; van Trijp, J.C.M.; Verhallen, T.M.M. Published in: Tijdschrift voor Marketing Publication date: 1989 Link to publication Citation for published

Nadere informatie

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *7261263430* DUTCH 0515/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30 April 2011 No Additional

Nadere informatie

Digital municipal services for entrepreneurs

Digital municipal services for entrepreneurs Digital municipal services for entrepreneurs Smart Cities Meeting Amsterdam October 20th 2009 Business Contact Centres Project frame Mystery Shopper Research 2006: Assessment services and information for

Nadere informatie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie 1 Keuzetwijfels in de Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze in Relatie tot Depressie Open Universiteit Nederland Masterscriptie (S58337) Naam: Ilse Meijer Datum: juli 2011

Nadere informatie

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is. - Instructie Deze toets heeft als doel uw taalniveau te bepalen. Om een realistisch beeld te krijgen van uw niveau,vragen we u niet langer dan één uur te besteden aan de toets. De toets bestaat uit twee

Nadere informatie

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate Van Non-Corporate naar Corporate In MyDHL+ is het mogelijk om meerdere gebruikers aan uw set-up toe te voegen. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere collega s van dezelfde

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Jong geleerd, oud gedaan Leuk om een verrassing te krijgen zo vlak voor Sinterklaas. Wij hadden Putu Ari en Komang gevraagd om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief over

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk

Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk Playa Lechi Residence 7, Kaya Gob. N. Debrot, Kralendijk US$ 165 per nacht, vanaf Kralendijk - 2 Slaapkamers - 2 Badkamer(s) - Zwembad Specificaties Buurt Kralendijk Playa Lechi Residence 7, Adres Kaya

Nadere informatie

connexxion.nl/keukenhof

connexxion.nl/keukenhof The most beautiful spring garden in the world Keukenhof is open daily from March 19th until May 1st 009. All-in Bus+Keukenhof ticket The easiest way to visit Keukenhof is Connexxion s all-in Combiticket.

Nadere informatie

Citation for published version (APA): Crane, L. M. A. (2011). Intraoperative fluorescence imaging in cancer Groningen: s.n.

Citation for published version (APA): Crane, L. M. A. (2011). Intraoperative fluorescence imaging in cancer Groningen: s.n. University of Groningen Intraoperative fluorescence imaging in cancer Crane, Lucia Marie Albertine IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite

Nadere informatie

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen?

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? De firewall van de Speedtouch 789 (wl) kan niet volledig uitgeschakeld worden via de Web interface: De firewall blijft namelijk op stateful staan

Nadere informatie

The Royal British Legion. The Royal British Legion Holland Branch NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NEWSLETTER JANUARY 2017

The Royal British Legion. The Royal British Legion Holland Branch NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NEWSLETTER JANUARY 2017 The Royal British Legion Holland Branch The Royal British Legion Holland Branch NEWSLETTER JANUARY 2017 NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 Message from our Chairman Bericht van onze Voorzitter Looking back on 2016

Nadere informatie

(Big) Data in het sociaal domein

(Big) Data in het sociaal domein (Big) Data in het sociaal domein Congres Sociaal: sturen op gemeentelijke ambities 03-11-2016 Even voorstellen Laudy Konings Lkonings@deloitte.nl 06 1100 3917 Romain Dohmen rdohmen@deloitte.nl 06 2078

Nadere informatie

Begrip image kent in wetenschap allerlei uiteenlopende definities Verhallen, T.M.M.

Begrip image kent in wetenschap allerlei uiteenlopende definities Verhallen, T.M.M. Tilburg University Begrip image kent in wetenschap allerlei uiteenlopende definities Verhallen, T.M.M. Published in: Adformatie Publication date: 1988 Link to publication Citation for published version

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 4 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN DORDTSE LEERREGELS D O M I N E E O N L I N E. O R G DORDTSE LEERREGELS Vierhonderd jaar geleden was er in de stad Dordrecht een grote landelijke

Nadere informatie

4 JULI 2018 Een eerste kennismaking met gemeentefinanciën en verbonden partijen voor raadsleden - vragen

4 JULI 2018 Een eerste kennismaking met gemeentefinanciën en verbonden partijen voor raadsleden - vragen 4 JULI 2018 Een eerste kennismaking met gemeentefinanciën en verbonden partijen voor raadsleden - vragen Alkmaar Bergen Castricum Heerhugowaard Heiloo Langedijk Uitgeest Hoe verhoud het EMU saldo zich

Nadere informatie

UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy. van Herten, L.M. Link to publication

UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy. van Herten, L.M. Link to publication UvA-DARE (Digital Academic Repository) Health targets: navigating in health policy van Herten, L.M. Link to publication Citation for published version (APA): van Herten, L. M. (2001). Health targets: navigating

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Tilburg University Het voorkomen van merkverwarring General rights Take down policy

Tilburg University Het voorkomen van merkverwarring General rights Take down policy Tilburg University Het voorkomen van merkverwarring Hacker, T.W.F.; Verhallen, T.M.M. Published in: Tijdschrift voor Marketing Publication date: 1988 Link to publication Citation for published version

Nadere informatie

WE LEZEN NU HOOFDSTUK 14, WAARIN HET LIEFDESPRINCIPE WORDT TOEGEPAST OP DE KERKDIENST IN KORINTE.

WE LEZEN NU HOOFDSTUK 14, WAARIN HET LIEFDESPRINCIPE WORDT TOEGEPAST OP DE KERKDIENST IN KORINTE. 1 Inleiding Als het erg druk wordt op straat, moet je het verkeer gaan regelen. In de jonge gemeente in de havenstad Korinte was het druk in de samenkomsten: er waren mensen die vol van de Geest allemaal

Nadere informatie

University of Groningen. Stormy clouds in seventh heaven Meijer, Judith Linda

University of Groningen. Stormy clouds in seventh heaven Meijer, Judith Linda University of Groningen Stormy clouds in seventh heaven Meijer, Judith Linda IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check

Nadere informatie

Lichamelijke factoren als voorspeller voor psychisch. en lichamelijk herstel bij anorexia nervosa. Physical factors as predictors of psychological and

Lichamelijke factoren als voorspeller voor psychisch. en lichamelijk herstel bij anorexia nervosa. Physical factors as predictors of psychological and Lichamelijke factoren als voorspeller voor psychisch en lichamelijk herstel bij anorexia nervosa Physical factors as predictors of psychological and physical recovery of anorexia nervosa Liesbeth Libbers

Nadere informatie

Tilburg University. Canonische analyse in markt- en marketingonderzoek Kuylen, A.A. A.; Verhallen, T.M.M. Published in: Tijdschrift voor Marketing

Tilburg University. Canonische analyse in markt- en marketingonderzoek Kuylen, A.A. A.; Verhallen, T.M.M. Published in: Tijdschrift voor Marketing Tilburg University Canonische analyse in markt- en marketingonderzoek Kuylen, A.A. A.; Verhallen, T.M.M. Published in: Tijdschrift voor Marketing Publication date: 1980 Link to publication Citation for

Nadere informatie

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *6934808096* FIRST LANGUAGE DUTCH 0503/02 Paper 2 Writing May/June 2018 2 hours Candidates answer

Nadere informatie

Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois

Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois Wat mij gelijk opviel is dat iedereen hier fietst. Ik vind het jammer dat iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk Use this area to offer a short preview of your email's content. View this email in your browser Maar een ding weet ik zeker-en daarbij vergeet ik wat achter mij ligt en strek ik me uit naar wat voor mij

Nadere informatie

Handleiding Digipass DP310

Handleiding Digipass DP310 Handleiding Digipass DP310 Deze handleiding geeft u uitleg over het activeren en gebruik maken van uw Digipass. Toetsen van de Digipass OK: voor het aan- of uitschakelen van het apparaat of om een handeling

Nadere informatie

Welkom in het nieuwe academische jaar! We hopen dat iedereen een goede zomerperiode heeft gehad.

Welkom in het nieuwe academische jaar! We hopen dat iedereen een goede zomerperiode heeft gehad. DATUM: 22-09-2009 (You will find the English version below) Beste allen, Welkom in het nieuwe academische jaar! We hopen dat iedereen een goede zomerperiode heeft gehad. NIEUWSBRIEF No. 1 Dit is de eerste

Nadere informatie

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *0535502859* DUTCH 0515/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30 April 2010 No Additional

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book.

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book. classroom The students are waiting for their teacher in the classroom. class pupil / student classmate You can ask your classmate for help with your homework. please sit down please stand up look at this

Nadere informatie

Examenreglement Opleidingen/ Examination Regulations

Examenreglement Opleidingen/ Examination Regulations Examenreglement Opleidingen/ Examination Regulations Wilde Wijze Vrouw, Klara Adalena August 2015 For English translation of our Examination rules, please scroll down. Please note that the Dutch version

Nadere informatie

TE HUUR. Suzannaland JJ Den Haag p.m. ex.

TE HUUR. Suzannaland JJ Den Haag p.m. ex. TE HUUR Suzannaland 108 2591 JJ Den Haag 1.500 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 1.500 p.m. ex. Postcode 2591 JJ Ligging In woonwijk, Vrij uitzicht, Open ligging Woningtype Portiekflat Tuin Ja Woonruimte 114m²

Nadere informatie

Het meten van de kwaliteit van leven bij kinderen met JIA

Het meten van de kwaliteit van leven bij kinderen met JIA Het meten van de kwaliteit van leven bij kinderen met JIA Measuring quality of life in children with JIA Masterthese Klinische Psychologie Onderzoeksverslag Marlot Schuurman 1642138 mei 2011 Afdeling Psychologie

Nadere informatie

De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim

De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim De Relatie tussen Werkdruk, Pesten op het Werk, Gezondheidsklachten en Verzuim The Relationship between Work Pressure, Mobbing at Work, Health Complaints and Absenteeism Agnes van der Schuur Eerste begeleider:

Nadere informatie

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right.

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right. Mijn Inspiratie Ik kreeg het idee om een variant te maken van een lamp die ik al eerder had gemaakt. Bij de lamp die in de onderstaande foto s is afgebeeld kun je het licht dimmen door de lamellen open

Nadere informatie

Add the standing fingers to get the tens and multiply the closed fingers to get the units.

Add the standing fingers to get the tens and multiply the closed fingers to get the units. Digit work Here's a useful system of finger reckoning from the Middle Ages. To multiply $6 \times 9$, hold up one finger to represent the difference between the five fingers on that hand and the first

Nadere informatie

Organisatie : Gereformeerde kerk Genemuiden [ Aanpassing ingaande seizoen ]

Organisatie : Gereformeerde kerk Genemuiden [ Aanpassing ingaande seizoen ] [ Aanpassing ingaande seizoen 2015 2016 ] Aanleiding : Beleidsplan - vastgesteld in maart 2014 vertalen naar de kerkelijke organisatie Draagt de structuur bij aan de ( geestelijke ) groei van de gemeente

Nadere informatie

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf!

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf! Martijn Hooning COLLEGE ANALYSE OPDRACHT 1 9 september 2009 Hierbij een paar vragen over twee stukken die we deze week en vorige week hebben besproken: Mondnacht van Schumann, en het eerste deel van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni Schooljaar Beste ouders, INHOUD

NIEUWSBRIEF juni Schooljaar Beste ouders, INHOUD Schooljaar 2014-2015 NIEUWSBRIEF 35 5 juni 2015 INHOUD Beste ouders, Ø Directie Ø NSA Ø Vertrekkende leerlingen Ø Jaarboek 2014 2015 Ø NSA trial J&J Ø Bibliotheek Ø Belangrijke data BIJLAGE BIJ E-MAIL

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE

PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE For the privacy statement in English, please scroll down to page 4. PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE Verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens van klanten, leveranciers en andere

Nadere informatie

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education DUTCH 0515/04 Paper 4 Writing For Examination from 2015 SPECIMEN PAPER Candidates answer on the Question

Nadere informatie

Vastenaktie 2016 Weert Zuid

Vastenaktie 2016 Weert Zuid Vastenaktie 2016 Weert Zuid St. Joseph Keent en De Verrezen Christus Moesel Missiecomité Weert Zuid IBAN: NL43 RABO 015 693 8792 Evenals voorgaande jaren wordt er weer een huis-aan-huis (Goede Doelen)

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

BIJBEL IN GEWONE TAAL PDF

BIJBEL IN GEWONE TAAL PDF BIJBEL IN GEWONE TAAL PDF ==> Download: BIJBEL IN GEWONE TAAL PDF BIJBEL IN GEWONE TAAL PDF - Are you searching for Bijbel In Gewone Taal Books? Now, you will be happy that at this time Bijbel In Gewone

Nadere informatie

Process Mining and audit support within financial services. KPMG IT Advisory 18 June 2014

Process Mining and audit support within financial services. KPMG IT Advisory 18 June 2014 Process Mining and audit support within financial services KPMG IT Advisory 18 June 2014 Agenda INTRODUCTION APPROACH 3 CASE STUDIES LEASONS LEARNED 1 APPROACH Process Mining Approach Five step program

Nadere informatie

Tilburg University. Economische psychologie Verhallen, T.M.M. Published in: De Psycholoog. Publication date: 1977. Link to publication

Tilburg University. Economische psychologie Verhallen, T.M.M. Published in: De Psycholoog. Publication date: 1977. Link to publication Tilburg University Economische psychologie Verhallen, T.M.M. Published in: De Psycholoog Publication date: 1977 Link to publication Citation for published version (APA): Verhallen, T. M. M. (1977). Economische

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Uitnodiging Security Intelligence 2014 Dertiende editie: Corporate IAM

Uitnodiging Security Intelligence 2014 Dertiende editie: Corporate IAM Uitnodiging Security Intelligence 2014 Dertiende editie: Corporate IAM 5 maart 2014 De Beukenhof Terweeweg 2-4 2341 CR Oegstgeest 071-517 31 88 Security Intelligence Bijeenkomst Corporate IAM On the Internet,

Nadere informatie

Denken is Doen? De cognitieve representatie van ziekte als determinant van. zelfmanagementgedrag bij Nederlandse, Turkse en Marokkaanse patiënten

Denken is Doen? De cognitieve representatie van ziekte als determinant van. zelfmanagementgedrag bij Nederlandse, Turkse en Marokkaanse patiënten Denken is Doen? De cognitieve representatie van ziekte als determinant van zelfmanagementgedrag bij Nederlandse, Turkse en Marokkaanse patiënten met diabetes mellitus type 2 in de huisartsenpraktijk Thinking

Nadere informatie

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education. Paper 4 Writing May/June hour

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education. Paper 4 Writing May/June hour *9572620256* Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education DUTCH 0515/04 Paper 4 Writing May/June 2015 1 hour Candidates answer on the Question

Nadere informatie

Ontpopping. ORGACOM Thuis in het Museum

Ontpopping. ORGACOM Thuis in het Museum Ontpopping Veel deelnemende bezoekers zijn dit jaar nog maar één keer in het Van Abbemuseum geweest. De vragenlijst van deze mensen hangt Orgacom in een honingraatpatroon. Bezoekers die vaker komen worden

Nadere informatie

This appendix lists all the messages that the DRS may send to a registrant's administrative contact.

This appendix lists all the messages that the DRS may send to a registrant's administrative contact. This appendix lists all the messages that the DRS may send to a registrant's administrative contact. Subject: 1010 De houdernaam voor #domeinnaam# is veranderd / Registrant of #domeinnaam# has been changed

Nadere informatie