Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 22 juli 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 22 juli 2014"

Transcriptie

1 Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 22 juli 2014 in de zaak van Klager, wonende te Utrecht tegen Stichting Bo-Ex 91, gevestigd te Utrecht Partijen worden hierna aangeduid als klager en Bo-Ex Het verloop van de procedure Via het klachtenformulier van de Commissie AedesCode heeft klager op 26 maart 2014 een verzoek ex artikel 6 lid 3 ( verzoek om een uitspraak naar aanleiding van een klacht ) van het Reglement AedesCode ingediend gericht tegen Bo-Ex. Bo-Ex heeft een verweerschrift ingediend, gedateerd 26 mei Klager heeft bij brief van 3 juni 2014 een reactie gegeven op het verweerschrift. Bo-Ex heeft hierop vervolgens bij brief van 10 april 2014 een reactie gegeven. De klachten zijn behandeld in de commissievergadering van 24 juni De klacht Klager is huurder van Bo-Ex. Klager heeft de volgende klacht ingediend over Bo-Ex: De totale Bo-Ex klachtenprocedure, waaronder specifiek de zeer beperkte Geschillenadviescommissie (GAC), is niet onafhankelijk, en omvat helemaal geen wettelijk vereiste Klachtencommissie. De GAC heeft pas na meer dan drie maanden uitspraak gedaan. Onderbouwing klacht Door middel van een klachtenformulier, gedateerd 17 september 2013, heeft klager een klacht ingediend bij Bo-Ex. De klacht is direct en zonder toestemming van klager doorgestuurd naar de GeschillenAdviesCommissie van Bo-Ex, hierna te noemen: de GAC. De door Bo-Ex gehanteerde constructie van klachtenafhandeling is verwarrend. Klachten worden niet behandeld bij de GAC, Geschillenadviescommissies behandelen geschillen. Klachten dienen behandeld te worden door een onafhankelijke klachtencommissie. klager stelt als klant een wettelijk vereiste onafhankelijke klachtencommissie te mogen verwachten. Dit is iets anders dan de GAC. Gedurende de procedure heeft klager geen contact gehad met de leden van de GAC. De communicatie verliep via de secretaris van de GAC. De secretaris is werkzaam bij Bo-Ex en in zijn hoedanigheid van manager Personeelszaken directe en dagelijkse collega van de Bo-Ex medewerkers waar de klacht zich tegen richt.

2 De leden van de GAC worden door Bo-Ex en STOK (overkoepelende organisatie van bewonerscommissies) voorgedragen. Dit leidt niet tot een onafhankelijke GAC. Klager verwacht werkelijk onafhankelijke, op afstand staande, kritische deskundigen die zich in alles vrij voelen en zich kunnen permitteren om Bo-Ex indien nodig serieus te bekritiseren en tegenwicht te bieden. De leden van de GAC worden benoemd door de directie. Klager blijft het extreem eigenaardig vinden dat de directie van Bo-Ex zijn ultieme fiat en instemming moet geven aan de GAC-leden die de directie later potentieel moeten bekritiseren. Ook schrok klager ervan dat de voorzitter van de GAC na overleg en instemming van de overkoepelende organisatie van bewonerscommissies door de directie wordt benoemd. De directie heeft een enorme vinger in de pap. Volgens klager is de rol van de directie veel te groot en veel te ruim en gul bemeten. Klager vindt ook dat de secretaris van de GAC niet over de ontvankelijkheid van klachten hoort te oordelen, dat moet de GAC zelf doen. Het is volgens klager ook onwenselijk dat de secretaris van de GAC aanwezig is bij het huisbezoek dat de voorzitter van de GAC aan klager wilde afleggen. Dit gesprek met de voorzitter van de GAC is vertrouwelijk. De serieuze klachten van klager over ongekend onvolwaardige en schofferende klantencontacten zijn nergens, ook niet bij de GAC, behandeld. Klager stelt de uitspraak van de GAC op 17 januari 2014 te hebben ontvangen. De uitspraak was kort en volstrekt niet onderbouwd. Het verweer De klacht van klager dateert van 17 september 2013, maar is op 1 oktober 2013 ontvangen. Gelet op de omvang van de stukken is op 17 oktober 2013 aan klager gevraagd om kort en bondig de kern van zijn klacht weer te geven. Op 29 oktober 2013 heeft de GAC dit stuk (gedateerd 22 oktober 2013) ontvangen. Bo-Ex kent een klachtenprocedure en een geschillenprocedure. De klachtenprocedure is de fase waarin een klacht aan de organisatie is gemeld en door de organisatie behandeld kan worden. Leidt dit niet tot de voor de klager gewenste oplossing, dan is er sprake van een geschil. Dit geschil kan vervolgens door de GAC in behandeling worden genomen. De klacht was door klager niet direct aan de GAC gericht. Op 25 september 2013 heeft klager een naar de klantenservice van Bo-Ex gestuurd. Deze was gericht aan de klachtencommissie. Mede op grond daarvan is de klacht door de GAC in behandeling genomen en niet door de afdeling Wonen zoals gebruikelijk bij een eerstelijns klachtafhandeling. De afhandeling heeft langer geduurd dan normaal voor een afhandeling staat. Deels valt dit volgens Bo-Ex te wijten aan de hoeveelheid en complexiteit van de stukken en deels aan de beraadslagingen die de GAC nodig had om tot een oordeel te komen. Dat het langer zou gaan duren heeft Bo-Ex tussentijds aan klager meegedeeld.

3 Op grond van artikel 16 van het Besluit beheer sociale huursector kent Bo-Ex een geschillencommissie met eigen reglement, te weten het Reglement van de Geschillenadviescommissie, hierna te noemen: het Reglement. Bo-Ex stelt zich op het standpunt dat de GAC onafhankelijk is. De samenstelling en de werkwijze van de GAC vindt plaats conform dit reglement (artikel 5 en 6). Elke beslissing moet worden genomen door een voltallige vergadering en de GAC publiceert haar jaarverslag op de website van Bo-Ex. De benoemingsprocedure van de GAC is zorgvuldig hetgeen de onafhankelijkheid van de GAC verder onderschraagt. De STOK (overkoepelende organisatie van bewonerscommissies) draagt geheel naar eigen inzicht en op haar eigen wijze (bindend) een lid van de GAC voor. Daarnaast stemt de GAC in met de benoeming van de voorzitter van de GAC. Veel zuiverder dan op deze wijze kan de benoemingsprocedure volgens Bo-Ex haast niet en daarmee is de onafhankelijkheid op basis van het benoemingsproces voldoende gegarandeerd. Bo-Ex stelt dat uit de praktijk blijkt dat de GAC zich meer dan vrij voelt om onafhankelijk te opereren. De wijze waarop door klager wordt beschreven hoe de GAC haar werk verricht wordt niet door Bo-Ex herkend. Klager stelt dat de GAC niet voldoet aan de wettelijk vereisten van een klachtencommissie, maar klager onderbouwt deze stelling niet. De secretaris van de GAC is werkzaam bij Bo-Ex. De functie secretaris is ondersteunend van aard met uitzondering van het beoordelen van de ontvankelijkheid van klachten. De secretaris beoordeelt de ontvankelijkheid op grond van het reglement. De beoordeling geschiedt in de praktijk altijd na overleg met de commissie. Inhoudelijk heeft de secretaris geen invloed op de besluiten van de GAC. De beoordeling Bo-Ex kent een klachtenprocedure en een geschillenprocedure, die in deze volgorde doorlopen dienen te worden. Beide procedures zijn helder beschreven in de brochure Klachten en geschillen. Zoeken naar een oplossing, hierna te noemen: de brochure. De brochure is zowel door klager als door Bo-Ex als processtuk ingebracht. Een klacht wordt door Bo-Ex zelf afgehandeld. Als het partijen niet lukt de klacht samen op te lossen, dan ontstaat er een geschil. Dit geschil kan door de klager voorgelegd worden aan de GAC. De klager moet het geschil dus zelf melden bij de GAC. Op pagina 5 van de brochure wordt hierover het volgende vermeld: Als het niet lukt om uw klacht samen met Bo-Ex op te lossen, ontstaat er een verschil van mening, een geschil. Een geschil kunt u voorleggen aan de GeschillenAdviesCommissie van Bo-Ex. U moet dat zelf doen! Daarnaast heeft u altijd de mogelijkheid om de rechter te verzoeken een uitspraak te doen. Klager heeft voor het indienen van de klacht gebruikt gemaakt van het klachtenformulier van Bo-Ex. Het klachtenformulier is door klager verstuurd naar het adres (antwoordnummer) vermeld op het klachtenformulier. Dit is een ander adres dan dat van de GAC.

4 Klager heeft zijn d.d. 25 september 2013 weliswaar gericht aan de Klachtencommissie, maar daaruit valt volgens de commissie niet de conclusie te trekken dat klager de bedoeling had zijn klacht bij de GAC in te dienen. Reeds uit het feit dat klager zijn klacht heeft gestuurd naar het adres vermeld op het klachtenformulier blijkt zijn bedoeling om een klacht in te dienen. Conform de eigen regels had Bo-Ex eerst de klachtenprocedure moeten volgen. Bo-Ex had de klacht niet mogen doorsturen naar de GAC. De commissie stelt vast dat het Reglement van Bo-Ex voldoet aan de eisen die zijn gesteld in artikel 16 van het Besluit beheer sociale huursector. In het Reglement zijn regels over de benoeming van de commissieleden van de GAC opgenomen. De GAC bestaat uit drie leden. Eén lid wordt gekozen door de directie van Bo-Ex, één lid wordt gekozen (bindende voordracht) door de STOK en de voorzitter wordt gekozen door de directie en de STOK samen. Uiteindelijk worden alle commissieleden van de GAC door de directie van Bo-Ex benoemd. In artikel 5.6 van het Reglement is hierover het volgende bepaald: De directie benoemt één lid en één lid op bindende voordracht van de overkoepelende organisatie. De directie benoemt na overleg en met instemming van de overkoepelende organisatie een derde lid, dat de functie van voorzitter vervult. De commissie stelt vast dat de manier van aanwijzen en benoemen van de commissieleden van de GAC correct is. De commissieleden moeten benoemd worden, dat is onvermijdelijk. Het feit dat de commissieleden door de directie van Bo-Ex worden benoemd, leidt niet tot aantasting van de onafhankelijkheid van de leden en de GAC in zijn geheel. Dat de secretaris van de GAC werkzaam is bij Bo-Ex hoeft geen probleem te zijn. De secretaris heeft immers een ondersteunende rol en is geen lid van de GAC. Bo-Ex heeft echter aangegeven dat de secretaris oordeelt over de ontvankelijkheid van klachten (de commissie gaat ervan uit dat geschillen worden bedoeld), maar altijd na overleg met de GAC. De commissie acht het niet juist dat deze bevoegdheid aan de secretaris is toegekend. De secretaris mag geen beslissingen nemen, ook niet over de ontvankelijkheid van een geschil. Bo-Ex stelt de klacht van klager op 1 oktober 2014 te hebben ontvangen. Dit wordt niet door klager betwist. Gelet op de omvang van de klacht heeft Bo-Ex klager op 17 oktober 2013 gevraagd om zijn klacht kort en bondig uiteen te zetten. Bij brief van 22 oktober 2013, door Bo-Ex ontvangen op 29 oktober 2013, heeft klager aan dit verzoek voldaan. De klacht is vervolgens door de GAC behandeld tijdens de vergadering van 27 november De GAC heeft op 21 januari 2014 schriftelijk advies uitgebracht en klager bericht dat zijn verzoek niet-ontvankelijk is. In artikel 8.10 van het Reglement is vastgelegd binnen welke termijn de GAC haar advies uitbrengt: De commissie brengt binnen vier weken na de hoorzitting haar advies schriftelijk uit. Deze termijn kan bij uitzondering één maal worden verlengd met eenzelfde periode. De verzoeker

5

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 22 juli 2014

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 22 juli 2014 Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 22 juli 2014 in de zaak van Klager, wonende te Leimuiden tegen Woondiensten Aarwoude, gevestigd te Woubrugge Partijen worden hierna aangeduid als klager en Woondiensten

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 15 mei 2015

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 15 mei 2015 Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 15 mei 2015 inzake klager tegen Stichting Nijestee, gevestigd te Groningen verweerder Partijen worden hierna aangeduid als klager en Nijestee. Verloop van de procedure

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 18 juni 2012

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 18 juni 2012 Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 18 juni 2012 in de zaak van, wonende te Brunssum tegen Stichting Weller, gevestigd te Heerlen Partijen worden hierna aangeduid als en Weller. Verloop van de procedure

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 9 mei 2016

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 9 mei 2016 Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 9 mei 2016 inzake De heer M. Schrijver, wonende te Rotterdam klager tegen Woonstad Rotterdam, gevestigd te Rotterdam verweerder Partijen worden hierna aangeduid als klager

Nadere informatie

Reglement klachtenen geschillenprocedure

Reglement klachtenen geschillenprocedure Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zuivel en aanverwante industrie (BPZ) Reglement klachtenen geschillenprocedure Colofon Dit reglement is een uitgave van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor

Nadere informatie

Klachten en geschillen

Klachten en geschillen wonen begint bij mensen Klachten en geschillen Zoeken naar een oplossing 4 Bo-Ex doet er alles aan om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat u zich onze service anders

Nadere informatie

Klachtenregeling. Voor. Individuele klacht van een ouder Klacht van de oudercommissie

Klachtenregeling. Voor. Individuele klacht van een ouder Klacht van de oudercommissie Klachtenregeling Voor Individuele klacht van een ouder Klacht van de oudercommissie Inleiding. Natuurlijk proberen we bij Spelerij Maatjes alles goed te doen. Maar alles goed doen lukt niet altijd. We

Nadere informatie

Klacht De klacht (1) heeft betrekking op het niet toewijzen van een woning aan Westhoek. zou ten onrechte gepasseerd zijn bij een woningtoewijzing.

Klacht De klacht (1) heeft betrekking op het niet toewijzen van een woning aan Westhoek. zou ten onrechte gepasseerd zijn bij een woningtoewijzing. in de zaak van, wonende te Willemstad tegen Woningstichting Brabants Westhoek, gevestigd te Klundert Partijen worden hierna aangeduid als en Brabants Westhoek Verloop van de procedure heeft op 30 juni

Nadere informatie

Commissie: De Geschillenadviescommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Commissie: De Geschillenadviescommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector. Reglement Geschillenadviescommissie Ymere Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De Geschillenadviescommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 22 juli 2013

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 22 juli 2013 Uitspraak Commissie d.d. 22 juli 2013 in de zaak van wonende te Dieren tegen Stichting Vivare, gevestlgd te Arnhem/Velp Partijen worden hierna aangeduid als - n Vivare. Het verloop van de procedure Bij

Nadere informatie

Woningzoekende: degene die zich heeft aangemeld voor een beschikbare woning van de SOR in de vrije sector.

Woningzoekende: degene die zich heeft aangemeld voor een beschikbare woning van de SOR in de vrije sector. REGLEMENT KLACHTEN- EN GESCHILLENCOMMISSIE SOR 1. Definities Huurder: een huurder van een woning of woonruimte van de SOR. Voor de toepassing van dit reglement wordt onder huurder eveneens verstaan de

Nadere informatie

Geschillenbehandeling

Geschillenbehandeling Geschillenbehandeling De Geschillencommissie De Geschillencommissie is een klachtencommissie die onafhankelijk van Centrada functioneert. Bij de Geschillencommissie kunt u klachten indienen over gedragingen

Nadere informatie

Geschillen adviescommissie. Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen

Geschillen adviescommissie. Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen Geschillen adviescommissie Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen Een goede woning bieden in een prettige buurt. Dat is waarvoor uw woningcorporatie

Nadere informatie

Reglement voor de Klachtencommissie van Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland

Reglement voor de Klachtencommissie van Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland Reglement voor de Klachtencommissie van Voor klachten over de dienstverlening van Woningbouwvereniging Nieuw-Lekkerland kunnen huurders zich als ze er met de woningbouwvereniging niet uit komen richten

Nadere informatie

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ K LACHTENREGLEMENT STICHTING TAFELVANZEVEN ROTTERDAM Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: Bestaande uit 4 onafhankelijke leden, hierna te noemen klachtencommissie Stichting

Nadere informatie

Klachtenregeling. Voor klachten van algemene aard ROC Nijmegen

Klachtenregeling. Voor klachten van algemene aard ROC Nijmegen Klachtenregeling Voor klachten van algemene aard ROC Nijmegen Deze klachtenregeling is bestemd voor: medewerkers van ROC Nijmegen studenten van ROC Nijmegen of ouders of verzorgers van deze studenten bedrijven

Nadere informatie

Algemeen. Artikel 1. Begrippen

Algemeen. Artikel 1. Begrippen Reglement Klachtencommissie Woonbedrijf d.d. 1 januari 2011 Algemeen In dit reglement wordt de mannelijke persoonsvorm gehanteerd. Daar waar bijvoorbeeld sprake is van een Klager, huurder enz. wordt tevens

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie WOONINC.

Reglement Geschillencommissie WOONINC. Reglement Geschillencommissie WOONINC. Artikel 1 Definities a. Commissie of Geschillencommissie: de klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit beheer sociale huursector (Bbsh). b. Wooninc.:

Nadere informatie

beleid: juli 2004, versie: 2014

beleid: juli 2004, versie: 2014 Geschillencommissie beleid: juli 2004, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest

Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest Inhoud Pagina 1. Begrippen... 5 2. Doel van de commissie... 5 3. Taak van de commissie... 5 4. Functioneren van de commissie... 5 5. Samenstelling, benoeming

Nadere informatie

Reglement KlachtenCommissie WOONINC.

Reglement KlachtenCommissie WOONINC. Reglement KlachtenCommissie WOONINC. Artikel 1 Definities a. Commissie: de klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit beheer sociale huursector (Bbsh). b. Wooninc.: Stichting Wooninc.

Nadere informatie

Algemeen. Artikel 1. Begrippen

Algemeen. Artikel 1. Begrippen Reglement Gezamenlijke Geschillenadviescommissie d.d. 1 oktober 2014 Algemeen I. De Gezamenlijke Geschillenadviescommissie, hierna te noemen GGAC, is werkzaam voor de woningcorporaties Woonpartners, wocom

Nadere informatie

Deelnemende corporaties: Jutphaas Wonen (Nieuwegein), Mitros (Utrecht en Nieuwegein), Viveste (Houten), Woningbouwvereniging Lopik

Deelnemende corporaties: Jutphaas Wonen (Nieuwegein), Mitros (Utrecht en Nieuwegein), Viveste (Houten), Woningbouwvereniging Lopik Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht Klachtenreglement Deelnemende corporaties: Jutphaas Wonen (Nieuwegein), Mitros (Utrecht en Nieuwegein), Viveste (Houten), Woningbouwvereniging Lopik Artikel

Nadere informatie

Reglement klachtenregeling van Pensioenfonds Vervoer. Reglement klachtenregeling

Reglement klachtenregeling van Pensioenfonds Vervoer. Reglement klachtenregeling Reglement klachtenregeling Artikel 1 Begripsbepaling De omschrijving van begrippen in de statuten en de pensioenreglementen van Pensioenfonds Vervoer, hierna te noemen: het fonds, zijn van toepassing op

Nadere informatie

Commissie: De klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Commissie: De klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector. Voorbeeld klachtenreglement Corporatie X Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit Beheer Sociale Huursector.

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENREGELING VERSIE D.D. 8 NOVEMBER 2018 STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG

REGLEMENT KLACHTENREGELING VERSIE D.D. 8 NOVEMBER 2018 STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG REGLEMENT KLACHTENREGELING VERSIE D.D. 8 NOVEMBER 2018 STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR HET BEROEPSVERVOER OVER DE WEG KLACHTENPROCEDURE BIJ HET FONDS Artikel 1 Begripsbepaling De begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Een klacht wat nu? geschillencommissie.indd 2 23-06-2009 13:24:21

Een klacht wat nu? geschillencommissie.indd 2 23-06-2009 13:24:21 Een klacht wat nu? Een klacht wilt u het liefst oplossen met mensen die er direct mee te maken hebben. En dat wil Portaal ook. Maar wat als u een klacht heeft en u komt er met Portaal niet uit? Dan heeft

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons 1 Huurdersinformatie Ontevreden? Vertel het ons Klacht of compliment? Bent u ontevreden over onze dienstverlening? Of heeft u een suggestie ter verbetering van onze dienstverlening? Wij horen het graag

Nadere informatie

Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht

Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht Een klacht wat nu? Een klacht wilt u het liefst oplossen met mensen die er direct mee te maken hebben. En dat wil Portaal ook. Maar wat als u een klacht

Nadere informatie

Reglement geschillenadviescommissie

Reglement geschillenadviescommissie Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Corporatie: de in de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken samenwerkende woningcorporaties te weten: RK Bouwstichting St. Joseph

Nadere informatie

Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool

Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool Artikel 1 Definities De in de statuten en het pensioenreglement van het fonds gebruikte begripsbepalingen worden geacht

Nadere informatie

Reglement interne klachtencommissie Woonwenz

Reglement interne klachtencommissie Woonwenz Reglement interne klachtencommissie Woonwenz Artikel 1: Definities Huurder: Klager: Bewonersorganisatie: Huurdersvertegenwoordiging: Klacht: Corporatie: Klachtencommissie: Advies: Artikel 2: Een huurder,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GESCHILLENADVIESCOMMISSIE

REGLEMENT VAN DE GESCHILLENADVIESCOMMISSIE REGLEMENT VAN DE GESCHILLENADVIESCOMMISSIE van Stichting Ymere Dit reglement is de uitwerking van artikel 27 van de statuten van Stichting Ymere. Het gewijzigde reglement is vastgesteld op 5 juli 2011

Nadere informatie

KLACHTENREGELEMENT. Artikel 1 Begrippen. In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie. Verhuurder: WWV De Volharding

KLACHTENREGELEMENT. Artikel 1 Begrippen. In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie. Verhuurder: WWV De Volharding KLACHTENREGELEMENT Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie Verhuurder: WWV De Volharding Bestuur: Het bestuur van WWV De Volharding. Huurder: a. De huurder

Nadere informatie

Klacht De klacht heeft betrekking op het niet honoreren van een (bindende) voordracht, uitgebracht

Klacht De klacht heeft betrekking op het niet honoreren van een (bindende) voordracht, uitgebracht in de zaak van Huurdersvereniging Op het Zuiden te Roermond tegen Stichting Wonen Zuid te Roermond. Partijen worden hierna aangeduid als Op het Zuiden en Wonen Zuid. Verloop van de procedure Op het Zuiden

Nadere informatie

KLACHTEN- EN GESCHILLEN PROCEDURE

KLACHTEN- EN GESCHILLEN PROCEDURE KLACHTEN- EN GESCHILLEN PROCEDURE Inhoudsopgave KLACHTENPROCEDURE... 3 Artikel 1. Klachtenregeling... 3 Artikel 2. Behandeling van de klacht... 3 Artikel 3. Beroep op het bestuur... 3 Artikel 4. Beroep

Nadere informatie

UITSPRAAK. de medezeggenschapsraad van [de school], te [vestigingsplaats], verzoeker, hierna te noemen de MR

UITSPRAAK. de medezeggenschapsraad van [de school], te [vestigingsplaats], verzoeker, hierna te noemen de MR 108719 - Adviesgeschil over benoeming directeur. Het bevoegd gezag heeft de MR ten onrechte niet in de gelegenheid gesteld vooraf advies te geven; ook als MR-leden deelnemen in de BAC, moet het bevoegd

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 11 november 2009

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 11 november 2009 in de zaak van, wonende te Heiloo tegen Stichting Kennemer Wonen, gevestigd te Alkmaar Partijen worden hierna aangeduid als en KW. Verloop van de procedure heeft op 12 september 2009 bij de Commissie AedesCode

Nadere informatie

verklaring dat een belanghebbende zich, ofschoon zijn rechtspositie niet is geschaad, op incorrecte wijze door het fonds bejegend acht.

verklaring dat een belanghebbende zich, ofschoon zijn rechtspositie niet is geschaad, op incorrecte wijze door het fonds bejegend acht. Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland Reglement klachten- en geschillenprocedure Artikel 1. Begripsbepalingen De in de statuten en het pensioenreglement gebruikte begripsbepalingen worden geacht deel

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 1 januari 2016 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 21 juni 2018 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei inzake. klager. tegen. Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei inzake. klager. tegen. Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 6 mei 2015 inzake klager tegen Stichting Wonen Zuidwest Friesland gevestigd te Balk Partijen worden hierna aangeduid als klager en WZF. Verloop van de procedure Klager

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE Stichting BrabantWonen Februari 2019 RvC/BW/19/032 1 Artikel 1: Begrippen Klachtencommissie De commissie, ingesteld door BrabantWonen, om onafhankelijke adviezen over klachten

Nadere informatie

STICHTING PROTESTANTS CHRISTELIJKE PEUTERSPEELZALEN.

STICHTING PROTESTANTS CHRISTELIJKE PEUTERSPEELZALEN. STICHTING PROTESTANTS CHRISTELIJKE PEUTERSPEELZALEN. KLACHTENVERSLAG 2016. Voor klachten gelden een aantal aparte trajecten binnen onze organisatie. Met de regelingen wordt een zorgvuldige behandeling

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder:

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Klachtencommissie Wij proberen al onze klanten zo snel en correct mogelijk te helpen. Er gaat daarbij helaas wel eens wat mis. Indien er in uw ogen door ons fouten worden gemaakt, zullen we die zo snel

Nadere informatie

GESCHILLENCOMMISSIE WONINGSTICHTING GOEDESTEDE

GESCHILLENCOMMISSIE WONINGSTICHTING GOEDESTEDE Als u een klacht hebt, meldt u die natuurlijk bij GoedeStede. Maar als we onverhoopt samen geen oplossing vinden, kunt u daarna terecht bij de onafhankelijke geschillencommissie. Welke klachten? Bij de

Nadere informatie

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH PAGINA 1 DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH Inleiding In het per 1 januari1993 ingevoerde Besluit Beheer Sociale Sector wordt aangegeven, dat iedere woningcorporatie een klachtenprocedure

Nadere informatie

Klachtenreglement ROC Ter AA. Voor externen/ derden/ aspirant studenten

Klachtenreglement ROC Ter AA. Voor externen/ derden/ aspirant studenten Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten van algemene aard Voor externen/ derden/ aspirant studenten Klachtenreglement voor externen algemene klachten Pagina 1 Colofon Ingangsdatum Oktober 2018 Geldigheidsduur

Nadere informatie

UITSPRAAK. het College van Bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever

UITSPRAAK. het College van Bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever 107780 - De cao mbo is niet goed toegepast, omdat de werknemer ten onrechte is aangemerkt als betrokken bij het primaire proces en de werkgever de afwijzing van het (on)betaald verlof onvoldoende heeft

Nadere informatie

Verslag 4Kids Klachtrecht Cliënten Zorgsector 2011. Openbaar

Verslag 4Kids Klachtrecht Cliënten Zorgsector 2011. Openbaar Verslag 4Kids Klachtrecht Cliënten Zorgsector 2011 Openbaar Inhoudsopgave Inleiding 3 Klachtenregeling 4Kids 4 Procedure klachten clienten 4 Procedure klachten oudercommissie 4 Promotie klachtrecht 5 Samenstelling

Nadere informatie

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag U heeft een klacht: wij helpen u graag U wilt weten wat u kunt doen als u een klacht heeft. Daarom vertellen wij u graag hoe en waar

Nadere informatie

Klachtenprocedure Valleihopper

Klachtenprocedure Valleihopper Klachtenprocedure Valleihopper Artikel 1. Doelstelling klachtenprocedure 1. De klachtenprocedure stelt de reiziger in de gelegenheid een klacht over het vervoer door de Valleihopper te melden. 2. Het direct

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Woningbedrijf Velsen

Reglement Geschillencommissie Woningbedrijf Velsen Reglement Geschillencommissie Woningbedrijf Velsen Reglement Geschillencommissie Pagina 1 van 8 Reglement Geschillencommissie Woningbedrijf Velsen De Huurdersraad en de Geschillencommissie zijn vooraf

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018

Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018 Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018 P809 Klachten november 2018 Verantwoordelijk: locatiemanager Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. De klachtenregeling voor individuele klanten...2 3. De klachtenregeling

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De huurder of woningzoekende die een klacht aan de commissie voorlegt. Huurder: Een huurder van een woning of woonruimte van Leystromen. Voor de

Nadere informatie

Doel Het op zorgvuldige wijze registreren en afhandelen van klachten. Maar zeker het nemen van adequate maatregelen om herhaling te voorkomen.

Doel Het op zorgvuldige wijze registreren en afhandelen van klachten. Maar zeker het nemen van adequate maatregelen om herhaling te voorkomen. Klachtenreglement Vakcentrum Noord Vakcentrum Noord Brugstraat 153 7891 AV Klazienaveen Telefoonnummer: 0591-346625 Email: info@vakcentrumnoord.nl Geschillen en klachtenregeling Vakcentrum Noord heeft

Nadere informatie

Verslag 4Kids Klachtrecht Cliënten Zorgsector Openbaar

Verslag 4Kids Klachtrecht Cliënten Zorgsector Openbaar Verslag 4Kids Klachtrecht Cliënten Zorgsector 2013 Openbaar Inhoudsopgave Inleiding 3 Klachtenregeling 4Kids 4 Procedure klachten cliënten 4 Procedure klachten oudercommissie 4 Promotie klachtrecht 6 Samenstelling

Nadere informatie

Klachtenregeling ZOOV 2017 Klachtenprocedure ZOOV Conceptversie december 2016

Klachtenregeling ZOOV 2017 Klachtenprocedure ZOOV Conceptversie december 2016 Klachtenregeling ZOOV 2017 Klachtenprocedure ZOOV 2017 Conceptversie december 2016 1 Inhoud 2 Klachtenregeling ZOOV 2017... 2 3 Klachtenprocedure ZOOV 2017... 4 Artikel 1 Doelstelling klachtenprocedure...

Nadere informatie

reglement geschillencommisie Woningcorporaties valleigebied ALGEMEEN

reglement geschillencommisie Woningcorporaties valleigebied ALGEMEEN reglement geschillencommisie Woningcorporaties valleigebied ALGEMEEN Reglement Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk I - Begrippen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3

Nadere informatie

Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten van algemene aard Voor (oud) studenten

Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten van algemene aard Voor (oud) studenten Klachtenreglement ROC Ter AA Klachten van algemene aard Voor (oud) studenten Klachtenreglement voor studenten algemene klachten Pagina 1 Colofon Ingangsdatum Oktober 2018 Geldigheidsduur 4 jaar; tenzij

Nadere informatie

Provides bouwt aan sociaal wonen Geschillenadviescommissie

Provides bouwt aan sociaal wonen Geschillenadviescommissie Reglement Artikel 1 Begripsomschrijvingen Commissie: de van Provides. Secretariaat: het secretariaat van de geschillenadviescommissie. Het secretariaat wordt beheerd door een medewerker van de werkorganisatie,

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie ASPB

Reglement Geschillencommissie ASPB Reglement Geschillencommissie ASPB HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: a. ASPB-lid: de bij de ASPB aangesloten ondernemer; b. Bestuur: het bestuur

Nadere informatie

Klachtenprocedure en klachtenreglement

Klachtenprocedure en klachtenreglement Klachtenprocedure en klachtenreglement Academie voor Ambulancezorg Versie 3.0 A C A D E M I E V O O R A M B U L A N C E Z O R G K L A C H T E N P R O C E D U R E E N K L A C H T E N R E G L E M E N T J

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie Christelijke Woonstichting Patrimonium Urk

Reglement Klachtencommissie Christelijke Woonstichting Patrimonium Urk Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Page 1 Reglement Klachtencommissie art 109 BTiV Patrimonium Urk Artikel 1: Begrippen Klachtencommissie: De commissie om onafhankelijke adviezen over

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregelingen 2014

Jaarverslag klachtenregelingen 2014 Jaarverslag klachtenregelingen 2014 Inhoudsopgave Kindercentrum Eigenwijs 1. Inleiding...1 2. De klachtenregeling voor individuele klanten...2 3. De klachtenregeling voor de oudercommissie...3 4. Klachtenregelingen

Nadere informatie

COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING

COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1.1 Commentaar: een melding van de aangeslotene aan NORMA waaruit blijkt dat de aangeslotene het oneens is met de hoogte van

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De verbruiker die een klacht aan de commissie voorlegt. Warmte: Warm water of tapwater bestemd voor ruimteverwarming of -koeling, sanitaire doeleinden

Nadere informatie

Reglement. Geschillencommissie. Vestia. Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1

Reglement. Geschillencommissie. Vestia. Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1 Reglement Geschillencommissie Vestia Vastgesteld in de bestuursvergadering d.d. 3 februari 2015 Pagina 1 1. Begrippen 1.1 In dit reglement wordt verstaan onder: (a) Corporatie: Vestia gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN

REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN REGLEMENT LOKALE GESCHILLENCOMMISSIE WONINGCORPORATIES LEIDEN Artikel 1. Definities Verhuurders: Bij de lokale Geschillencommissie zijn de volgende verhuurders aangesloten; SLS Wonen De Sleutels van Zijl

Nadere informatie

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 8 maart in de zaak van. (h.o.d.n. Huurdersorganisatie Mooiland i.o.) wonende te Apeldoorn.

Uitspraak Commissie AedesCode d.d. 8 maart in de zaak van. (h.o.d.n. Huurdersorganisatie Mooiland i.o.) wonende te Apeldoorn. Uitspraak Commissie d.d. 8 maart 2013 in de zaak van (h.o.d.n. Huurdersorganisatie Mooiland i.o.) wonende te Apeldoorn tegen Stichting Mooiland, gevestigd te Wageningen Partijen worden hierna aangeduid

Nadere informatie

Klachtenreglement Woningstichting Maasvallei Maastricht

Klachtenreglement Woningstichting Maasvallei Maastricht Klachtenreglement Woningstichting Maasvallei Maastricht Artikel 1 Begrippen. In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Maasvallei: Woningstichting Maasvallei Maastricht, gevestigd te Maastricht. Maasvallei

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE SSH

REGLEMENT VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE SSH REGLEMENT VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE SSH ARTIKEL 1, BEGRIPSBEPALING Dit reglement verstaat onder: Corporatie : SSH Geschillencommissie : Geschillencommissie van SSH als bedoeld in art. 16 BBSH Directie

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied

Reglement Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied Reglement Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied 1 september 2009 Vastgesteld op 26 augustus 2009 Woningstichting Barneveld Woningstichting Leusden Woningstichting Nijkerk Vallei Wonen, Woudenberg

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie Friesland College

Reglement Klachtencommissie Friesland College Reglement Klachtencommissie Friesland College I. definities Aangeklaagde: een ieder die deel uitmaakt van de instelling, zowel personeel als cursist en tegen wie een klacht is ingediend. Bevoegd gezag:

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging Psychomotorische kindertherapie. KLACHTENREGLEMENT Herziene versie januari 2007

Nederlandse Vereniging Psychomotorische kindertherapie. KLACHTENREGLEMENT Herziene versie januari 2007 Nederlandse Vereniging Psychomotorische kindertherapie KLACHTENREGLEMENT Herziene versie januari 2007 Algemeen Het klachtenreglement van de N.V.P.M.K.T. beschrijft de opvang, bemiddeling en behandeling

Nadere informatie

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV

REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV REGLEMENT inzake de behandeling en afdoening van geschillen tussen bewoners en de deelnemende woningcorporaties in de WERV DEFINITIES Artikel 1 deelnemers bewoner belangenorganisatie bestuur commissie

Nadere informatie

KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015

KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015 1 KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015 Inleiding Kinderopvang de Blije Bij is gevestigd in Amsterdam op Burgemeester Roëllstraat 25 en heeft 1 KDV-locatie met twee horizontale

Nadere informatie

I. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN

I. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Klachtenreglement Opgesteld door: Directeur/Bestuurder Datum vastgesteld: Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave I. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 II. DE PROCEDURE... 4 Artikel 1 Een klacht indienen:... 4 Artikel 2

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Klachtencommissie

Jaarverslag 2017 Klachtencommissie Jaarverslag 2017 Klachtencommissie 1 Inleiding De klachtencommissie fungeert als sluitstuk van de dienstverlening van BrabantWonen. De commissie opereert binnen de taakomschrijving en bevoegdheden die

Nadere informatie

Reglement Geschillen Advies Commissie

Reglement Geschillen Advies Commissie Reglement Geschillen Advies Commissie Versie 1.1 01-02-2017 Inhoud Inleiding... 3 Een commissie... 3 Voor wie werkt de commissie?... 3 Wat is een geschil?... 3 Voorwaarden voor behandeling... 4 Hoe gaat

Nadere informatie

Geschilleninstantie Zorggeschil Jaarverslag 2017

Geschilleninstantie Zorggeschil Jaarverslag 2017 Geschilleninstantie Zorggeschil Jaarverslag 2017 Vastgesteld d.d. 20 februari 2018 mr. W.H. Morselt voorzitter Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Geschilleninstantie Zorggeschil 3. Procedures 4. 2017 in cijfers

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Klachten- en geschillenprocedure

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Klachten- en geschillenprocedure Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Klachten- en geschillenprocedure Juli 2015 Bijlage 3 en 4 - Pensioenreglement BPF Schilders versie 34 1 juli 2015 1

Nadere informatie

Klachtenregeling ME/CVS-Stichting Nederland

Klachtenregeling ME/CVS-Stichting Nederland Klachtenregeling ME/CVS-Stichting Nederland De ME/CVS-Stichting Nederland doet haar uiterste best om haar donateurs zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet

Nadere informatie

Reglement klachten- en geschillenprocedure Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Handel in Bouwmaterialen

Reglement klachten- en geschillenprocedure Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Handel in Bouwmaterialen Reglement klachten- en geschillenprocedure Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Handel in Bouwmaterialen november 2007 Inleidende bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen De begripsomschrijvingen zoals

Nadere informatie

Geschillencommissie. Artikel 1 : Definities. Organisatie

Geschillencommissie. Artikel 1 : Definities. Organisatie Reglement Geschillencommissie Artikel 1 : Definities Organisatie Bestuur Commissie lndiener Klacht Geschil Medewerker Privacygevoelige gegevens : de werkorganisatie van wooncorporatie Thuisvester (hierna:

Nadere informatie

stichting Wetland Wonen Groep en woningstichting de Veste Hierna te noemen: de corporatie.

stichting Wetland Wonen Groep en woningstichting de Veste Hierna te noemen: de corporatie. Pagina 1 van 6 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING WETLAND WONEN GROEP WONINGSTICHTING DE VESTE Artikel 1: definities Corporaties: Werkorganisaties: Commissie: Klacht: stichting Wetland Wonen Groep

Nadere informatie

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis Algemeen Gastouderbureau Uit&Thuis zal met grote zorgvuldigheid uw kinderen laten opvangen door een goede en liefdevolle gastouder op de momenten dat u opvang

Nadere informatie

Klachtenverslag 4Kids 2017 Openbaar

Klachtenverslag 4Kids 2017 Openbaar Openbaar 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Klachtenregeling 4Kids 4 Procedure klachten ouders 4 Procedure klachten oudercommissie 5 Promotie klachtrecht 6 Samenstelling Geschillencommissie Kinderopvang 7 Samenstelling

Nadere informatie

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP Door een heldere klachtenprocedure is het voor de patiënt duidelijk op welke wijze onvrede of een klacht

Nadere informatie

Klachtenregeling Alopecia Vereniging

Klachtenregeling Alopecia Vereniging Klachtenregeling Alopecia Vereniging De Alopecia Vereniging doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken.

Nadere informatie

Jaarverslag Geschillencommissie Woningcorporaties Leiden. de Sleutels Woningstichting Ons Doel Portaal Leiden

Jaarverslag Geschillencommissie Woningcorporaties Leiden. de Sleutels Woningstichting Ons Doel Portaal Leiden Jaarverslag 2016 Geschillencommissie Woningcorporaties Leiden de Sleutels Woningstichting Ons Doel Portaal Leiden ALGEMEEN Inleiding Op 1 januari 2005 is het Reglement Lokale Geschillencommissie Woningcorporaties

Nadere informatie

Uitspraak Geschilleninstantie Zorggeschil

Uitspraak Geschilleninstantie Zorggeschil Uitspraak Geschilleninstantie Zorggeschil Geschilnummer: 17.006 Partijen: A, verder te noemen Klaagster, tegen B, vertegenwoordigd door C, verder te noemen de Zorginstelling of Aangeklaagde. 1. Behandeling

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Madelief

Kinderdagverblijf Madelief Kinderdagverblijf Madelief 1.Inhoudsopgave 2.Voorwoord 3.Klachten 2014 4.Interne klachtenregeling 5.Stappen ondernemen 6.Externe klachtenregeling Stichting Klachtencommissie Kinderopvang 7.Tot slot 8.

Nadere informatie

Uw klacht, onze zorg!

Uw klacht, onze zorg! Uw klacht, onze zorg! Klachten en opmerkingen over onze organisatie en dienstverlening Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze organisatie en dienstverlening. Helaas gaat er wel eens iets

Nadere informatie

De klachtencommissie van Laris heeft op 28 november 2011advies uitgebracht, klacht over de huurprijs ongegrond is verklaard.

De klachtencommissie van Laris heeft op 28 november 2011advies uitgebracht, klacht over de huurprijs ongegrond is verklaard. Bij brief van 16 augustus 2011 verzoekt de klachtencommissie om een reactie op haar op 5 juli 2011 ingediende klacht. De directeur van Laris reageert hierop bij brief van 17 augustus 2011, waarin hij laat

Nadere informatie

COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING

COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING COMMENTAREN-, KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1.1 Commentaar: een melding van een rechthebbende uitvoerende kunstenaar aan NORMA waaruit blijkt dat de rechthebbende uitvoerende

Nadere informatie

Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC)

Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC) Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC) Drie routes om een klacht op school op te lossen Op school kunnen problemen ontstaan voor ouders, leerlingen of personeelsleden. Als het met betrokken partijen

Nadere informatie

Klachtenregeling Buurtzorg Kraam - juni 2019

Klachtenregeling Buurtzorg Kraam - juni 2019 Klachtenregeling Buurtzorg Kraam - juni 2019 Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: Zorgaanbieder Raad van Bestuur Klachtencommissie Client Klacht Klager

Nadere informatie

Reglement regionale geschillencommissie

Reglement regionale geschillencommissie Reglement regionale geschillencommissie Artikel 1 - Definities BBSH Commissie Verhuurders Bestuur Huurder Bewonerscommissie: Indiener Geschil : Besluit Beheer Sociale Huursector. : De geschillencommissie

Nadere informatie