Personeelsmonitor 2009 Personeelsmonitor: tevredenheidsonderzoek medewerkers Belastingdienst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Personeelsmonitor 2009 Personeelsmonitor: tevredenheidsonderzoek medewerkers Belastingdienst"

Transcriptie

1 Personeelsmonitor 2009 Personeelsmonitor: tevredenheidsonderzoek medewerkers Belastingdienst Deze Personeelsmonitor is sinds 1998 het tweejaarlijks onderzoek van de Belastingdienst naar de medewerkerstevredenheid. De Belastingdienst wil hiermee beter inzicht krijgen in de werkbeleving van (groepen) medewerkers, wat kan leiden tot beleidsaanpassingen. De Personeelsmonitor bestaat uit ruim 140 vragen over uw werk en werksituatie. Wij vragen uw mening over: de inhoud van uw werk, het leidinggeven, organisatie van het werk en ontwikkelingen in de organisatie, de onderlinge samenwerking, de informatievoorziening, loopbaanontwikkeling, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Er zijn ook twee benchmarkonderdelen in de vragenlijst opgenomen. Dit maakt een vergelijking met andere onderdelen van de overheid en het bedrijfsleven mogelijk. Daarnaast zijn er enkele vragen over kenmerken van uzelf. Deze vragen maken een beter inzicht in de resultaten mogelijk. Deelname aan de Personeelsmonitor is vrijwillig en anoniem. Uiteraard blijft u als persoon volledig onherkenbaar in de rapportage die op Belastingdienstniveau en dienstonderdeelniveau plaatsvindt en is uw privacy gewaarborgd. De meeste vragen hebben meerdere antwoordmogelijkheden waar u uw keuze uit kunt maken. Er is ruimte om uw mening in uw eigen woorden toe te lichten en suggesties voor verbetering te geven. De invultijd is ongeveer 20 minuten. Deze digitale vragenlijst kunt u eventueel onderbreken en op een later tijdstip afronden. Als u vragen heeft over deze Personeelsmonitor of de uitvoering van het onderzoek dan kunt u contact opnemen met Johan de Veer van B/CKC/Advies (j.de.veer@belastingdienst.nl).

2 Inhoud van het werk Deze vragen gaan over de kenmerken van uw dagelijkse taken en werkzaamheden. (A1) Heeft u plezier in uw werk? (A2) Heeft u afwisselend werk? (A3) Kunt u zelfstandig beslissen over de organisatie van uw werk? (A4) Krijgt u voldoende verantwoordelijkheid in uw werk? (A5) Bent u voldoende opgeleid voor het werk dat u doet? (A6) Weet u waar u in uw werk wel of niet verantwoordelijk voor bent? (A7) Krijgt u informatie over hoe goed u uw werk doet? (A8) Kunt u in uw werk gebruik maken van uw kennis, kunde en/of andere kwaliteiten? (I87) Krijgt u de kans om te laten zien wat u kunt en wat u waard bent? (AT11) Hoe tevreden bent u over het algemeen met de inhoud van uw werk? 1 zeer ontevreden (AT11O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn met de inhoud van uw werk. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de inhoud van uw werk positief waardeert? (AT11N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn met de inhoud van uw werk. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de inhoud van uw werk positief waardeert? (AT11Tt U geeft aan (zeer) tevreden te zijn met de inhoud van uw werk. Wat is voor u een belangrijke reden om de inhoud van uw werk positief te waarderen? (AX9) Wat vindt u van de moeilijkheid van uw werk? 1 te moeilijk 2 goed 3 te makkelijk (AX10) Wat vindt u van de werkdruk? 1 te hoog 2 goed 3 te laag Labeling t.b.v. rapportage: (A1) (A2) (A3) (A4) (A8) (I87) INHOUD WERK - Heeft u plezier in uw werk? INHOUD WERK - Heeft u afwisselend werk? INHOUD WERK - Kunt u zelfstandig beslissen over de organisatie van uw werk? INHOUD WERK - Krijgt u voldoende verantwoordelijkheid in uw werk? INHOUD WERK - Kunt u in uw werk gebruik maken van uw kennis, kunde en/of andere kwaliteiten? INHOUD WERK - Krijgt u de kans om te laten zien wat u kunt en wat u waard bent? (A5) (A6) (A7) (AX9) (AX10) WERKBELASTING - Bent u voldoende opgeleid voor het werk dat u doet? WERKBELASTING - Weet u waar u in uw werk wel of niet verantwoordelijk voor bent? WERKBELASTING - Krijgt u informatie over hoe goed u uw werk doet? WERKBELASTING - Wat vindt u van de moeilijkheid van uw werk? WERBELASTING - Wat vindt u van de werkdruk?

3 Informatievoorziening Deze vragen gaan over de manier waarop de informatievoorziening functioneert. (B12) Krijgt u duidelijke informatie over wat de Belastingdienst wil bereiken? (B13) Is de informatie die u over de Belastingdienst krijgt helder en begrijpelijk? (B14) Bent u op de hoogte van de ontwikkelingen in de Belastingdienst? (B15) Krijgt u informatie over de ontwikkelingen die u persoonlijk aangaan? (B16) Krijgt u de vereiste informatie om uw werk goed te kunnen doen? (E47) Krijgt u informatie over veranderingsprocessen in de organisatie? (E49) Is het doel van veranderingen in de organisatie u duidelijk? (BT17) Hoe tevreden bent u over het algemeen met de informatievoorziening binnen de Belastingdienst? 1 zeer ontevreden (BT17O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn met de informatievoorziening. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de informatievoorziening positief waardeert? (BT17N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn met de informatievoorziening. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de informatievoorziening positief waardeert? (BT17T) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn met de informatievoorziening. Wat is voor u een belangrijke reden om de informatievoorziening positief te waarderen?

4 Leidinggeven Deze vragen gaan over de manier van leidinggeven van uw direct leidinggevende. (C18) Krijgt u van uw leidinggevende de steun en begeleiding die u nodig heeft? (C19) Heeft u gelegenheid voor persoonlijk contact met uw leidinggevende? (C20) Kunt u bij uw leidinggevende terecht met persoonlijke kwesties en problemen? (C21) Zorgt uw leidinggevende voor een goede werksfeer? (C22) Maakt uw leidinggevende duidelijke afspraken met u over taken, werkzaamheden en te bereiken resultaten? (C23) Treedt uw leidinggevende adequaat op als medewerkers te weinig presteren of slecht functioneren? (C24) Controleert uw leidinggevende op het nakomen van afspraken? (C25) Krijgt u van uw leidinggevende informatie over hoe u uw werk doet? (C26) Houdt uw leidinggevende rekening met wat u vindt en zegt? (C27) Overlegt uw leidinggevende met u over de planning en uitvoering van het werk? (C28) Zorgt uw leidinggevende voor de faciliteiten en voorzieningen om goed te kunnen werken? (C29) Heeft u vertrouwen in de beslissingen die uw leidinggevende neemt? (CT30) Hoe tevreden bent u over het algemeen over de manier van leidinggeven door uw leidinggevende? 1 zeer ontevreden (CT30O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u het leidinggeven van uw direct leidinggevende positief waardeert? (CT30N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn.wat kan er volgens u verbeteren, zodat u het leidinggeven door uw direct leidinggevende positief waardeert? (CT30T) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn. Wat is voor u een belangrijke reden om het leidinggeven door uw direct leidinggevende positief te waarderen? Labeling t.b.v. rapportage: (C18) (C19) (C20) (C21) COACHEN - Krijgt u van uw leidinggevende de steun en begeleiding die u nodig heeft? COACHEN - Heeft u gelegenheid voor persoonlijk contact met uw leidinggevende? COACHEN - Kunt u bij uw leidinggevende terecht met persoonlijke kwesties en problemen? COACHEN - Zorgt uw leidinggevende voor een goede werksfeer? (C23) (C24) (C25) (C22) AANSPREKEN - Treedt uw leidinggevende adequaat op als medewerkers te weinig presteren of slecht functioneren? AANSPREKEN - Controleert uw leidinggevende op het nakomen van afspraken? AANSPREKEN - Krijgt u van uw leidinggevende informatie over hoe u uw werk doet? AANSPREKEN - Maakt uw leidinggevende duidelijke afspraken met u over taken, werkzaamheden en te bereiken resultaten? (C26) (C27) (C29) (C28) PARTICIPATIE - Houdt uw leidinggevende rekening met wat u vindt en zegt? PARTICIPATIE - Overlegt uw leidinggevende met u over de planning en uitvoering van het werk? PARTICIPATIE - Heeft u vertrouwen in de beslissingen die uw leidinggevende neemt? FACILITEREN - Zorgt uw leidinggevende voor de faciliteiten en voorzieningen om goed te kunnen werken?

5 Organisatie van het werk Deze vragen gaan over de manier waarop taken en werkzaamheden georganiseerd zijn. (C44) Wordt u in uw werk ondersteund door automatisering? (C45) Wordt u in uw werk ondersteund door de facilitaire diensten? (CT46) Hoe tevreden bent u over het algemeen met de wijze waarop uw werk georganiseerd is? 1 zeer ontevreden (CT46O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn met manier waarop uw werk georganiseerd is. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de organisatie van uw werk positief waardeert? (CT46N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn met de manier waarop uw werk georganiseerd is. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de organisatie van uw werk positief waardeert? (CT46T) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn met de manier waarop uw werk georganiseerd is. Wat is voor u een belangrijke reden om de organisatie van uw werk positief te waarderen?

6 Ontwikkelingen in werk en organisatie Deze vragen gaan over veranderingen in uw werk. De Belastingdienst blijft in ontwikkeling. (E50) Heeft u de tijd en mogelijkheden om u aan veranderingen in uw werk aan te passen (E52) Kunt u meepraten over veranderingen in uw werk? (E53) Luistert het management naar uw mening over veranderingen in uw werk? (E54) Werkt u zelf actief mee aan deze veranderingen (EJ55) De veranderingen in mijn werk leiden tot verbetering voor de klant 1 nee 2 neutraal 3 ja (EJ56a) Ik vind dat er in mijn werk te veel verandert (NEGATIEVE FORMULERING NIET AANPASSEN) (Evt. achteraf HERKODEREN X = 4 x en herlabelen voor frequentieoverzicht) (EJ57a) Door de veranderingen in mijn werk kan ik dat beter uitvoeren (EJ58a) Veranderingen in mijn werk zijn noodzakelijk (ET60a) Hoe tevreden bent u over het algemeen over veranderingen in uw werk? 1 zeer ontevreden (ET60aO) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn over veranderingen in uw werk. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u veranderingen positief waardeert? (ET60aN) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn over veranderingen in uw werk. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u veranderingen positief waardeert? (ET60aT) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn over veranderingen in uw werk. Wat is voor u een belangrijke reden om veranderingen positief te waarderen?

7 Ontwikkelingen in werk en organisatie Deze vragen gaan over veranderingen in de organisatie. De Belastingdienst blijft in ontwikkeling. 1 nee 2 neutraal 3 ja (EJ56) Ik vind dat er binnen de Belastingdienst te veel verandert (EJ57) Door de veranderingen in de Belastingdienst kan ik mijn werk beter uitvoeren (EJ58) Veranderingen in de Belastingdienst zijn noodzakelijk (ET60) Hoe tevreden bent u over het algemeen over veranderingen in de Belastingdienst? 1 zeer ontevreden (ET60O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn over veranderingen in de Belastingdienst. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u veranderingen positief waardeert? (ET60N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn over veranderingen in de Belastingdienst. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u veranderingen positief waardeert? (ET60T) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn over veranderingen in de Belastingdienst. Wat is voor u een belangrijke reden om veranderingen positief te waarderen? Labeling t.b.v. rapportage: (E50) (E52) (E53) (E54) VERANDERPROCES - Heeft u de tijd en mogelijkheden om u aan veranderingen in uw werk aan te passen VERANDERPROCES - Kunt u meepraten over veranderingen in uw werk? VERANDERPROCES - Luistert het management naar uw mening over veranderingen in uw werk? VERANDERPROCES - Werkt u zelf actief mee aan deze veranderingen (EJ56) NOODZAAK - Ik vind dat er binnen de Belastingdienst te veel verandert (EJ58) NOODZAAK - Veranderingen in de Belastingdienst zijn noodzakelijk (EJ56a) NOODZAAK - Ik vind dat er in mijn werk te veel verandert (EJ58a) NOODZAAK - Veranderingen in mijn werk zijn noodzakelijk (EJ55) EFFECTIVITEIT - De veranderingen in mijn werk leiden tot verbetering voor de klant (EJ57) EFFECTIVITEIT - Door de veranderingen in de Belastingdienst kan ik mijn werk beter uitvoeren (EJ57a) EFFECTIVITEIT - Door de veranderingen in mijn werk kan ik dat beter uitvoeren

8 Samenwerken Deze vragen gaan over de manier waarop wordt samengewerkt. (C43) Is het werk binnen uw team goed georganiseerd? (F61) Vindt u de onderlinge sfeer op het werk goed? (F62) Krijgt u ondersteuning van uw collega s? (F63) Vindt u dat teams en afdelingen voldoende samenwerken? (F64) Werken de leidinggevenden voldoende samen? (F65) Werken de dienstonderdelen van de Belastingdienst voldoende samen? (FT66) Hoe tevreden bent u over het algemeen met de manier waarop het samenwerken verloopt? 1 zeer ontevreden (FT66O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn met de manier waarop het samenwerken verloopt. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u het samenwerken positief waardeert? (FT66N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn over de manier waarop het samenwerken verloopt. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u het samenwerken positief waardeert? (FT66T) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn over de manier waarop het samenwerken verloopt. Wat is voor u een belangrijke reden om het samenwerken positief te waarderen? Labeling t.b.v. rapportage: (F61) (F62) (C43) TEAMFUNCTIONEREN - Vindt u de onderlinge sfeer op het werk goed? TEAMFUNCTIONEREN - Krijgt u ondersteuning van uw collega s? TEAMFUNCTIONEREN - Is het werk binnen uw team goed georganiseerd? (F63) (F64) (F65) SAMENWERKING KETEN - Vindt u dat teams en afdelingen voldoende samenwerken? SAMENWERKING KETEN - Werken de leidinggevenden voldoende samen? SAMENWERKING KETEN - Werken de dienstonderdelen van de Belastingdienst voldoende samen?

9 Arbeidsomstandigheden Deze vragen gaan over de arbeidsomstandigheden, uw werkplek en werkomgeving. (G67) Is uw werkplek voorzien van de hulpmiddelen en voorzieningen die u nodig heeft om goed te werken? (G68) Heeft u voldoende werkruimte om goed te kunnen werken? (G69) Is uw werkplek voldoende veilig? (G70) Kunt u, als dat nodig is, geconcentreerd en ongestoord werken? (G71) Is de temperatuur en het binnenklimaat op uw werkplek naar uw wens? (GT72) Hoe tevreden bent u over het algemeen met de arbeidsomstandigheden op uw werk? 1 zeer ontevreden (GT72O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn met dde arbeidsomstandigheden op uw werk. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de arbeidsomstandigheden positief waardeert? (GT72N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn met de arbeidsomstandigheden op uw werk. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de arbeidsomstandigheden positief waardeert? (GT72T) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn met de arbeidsomstandigheden op uw werk. Wat is voor u een belangrijke reden om de arbeidsomstandigheden positief te waarderen?

10 Arbeidsvoorwaarden (Niet verplicht Vanwege beoordeelbaarheid externen?) Deze vragen gaan over de arbeidsvoorwaarden voor uw werk en functie. (H73) Is uw salaris in overeenstemming met uw taken en verantwoordelijkheden? (H74) Is uw salaris in overeenstemming met uw hoeveelheid werk en uw prestaties? (H75) Is uw salaris in overeenstemming met soortgelijke functies bij andere bedrijven? (H76) Vindt u dat het beloningssysteem rekening houdt met individuele verschillen in prestaties? (H77) Komen bijzondere beloningen bij de juiste mensen terecht (I86) Bent u tevreden met de manier waarop leidinggevenden het functioneren van medewerkers beoordelen? (H79) Heeft u voldoende uren voor (vakantie)verlof? (H80) Heeft u voldoende mogelijkheid om uw werktijden te kiezen? (H81) Heeft u voldoende mogelijkheid om in deeltijd te werken? (H82) Is de tegemoetkoming reiskosten woonwerk verkeer voldoende? (H83) Is de vergoeding voor kosten bij dienstreizen voldoende? (H84) Heeft u voldoende mogelijkheden voor kinderopvang? (HT85) Hoe tevreden bent u over het algemeen met uw arbeidsvoorwaarden? 1 zeer ontevreden (HT85O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn met uw arbeidsvoorwaarden. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de arbeidsvoorwaarden positief waardeert? (HT85N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn met uw arbeidsvoorwaarden. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de arbeidsvoorwaarden positief waardeert? (HT85T) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn met uw arbeidsvoorwaarden. Wat is voor u een belangrijke reden om de arbeidsvoorwaarden positief te waarderen? Labeling t.b.v. rapportage: (H73) (H74) (H75) PRIMAIRE AVW - Is uw salaris in overeenstemming met uw taken en verantwoordelijkheden? PRIMAIRE AVW - Is uw salaris in overeenstemming met uw hoeveelheid werk en uw prestaties? PRIMAIRE AVW - Is uw salaris in overeenstemming met soortgelijke functies bij andere bedrijven? (H76) (H77) (I86) BELONINGSSYSTEEM - Vindt u dat het beloningssysteem rekening houdt met individuele verschillen in prestaties? BELONINGSSYSTEEM Komen bijzondere beloningen bij de juiste mensen terecht BELONINGSSYSTEEM - Bent u tevreden met de manier waarop leidinggevenden het functioneren van medewerkers beoordelen (H79) (H80) (H81) (H82) (H83) (H84) SECUNDAIRE AVW - Heeft u voldoende uren voor (vakantie)verlof? SECUNDAIRE AVW - Heeft u voldoende mogelijkheid om uw werktijden te kiezen? SECUNDAIRE AVW - Heeft u voldoende mogelijkheid om in deeltijd te werken? SECUNDAIRE AVW - Is de tegemoetkoming reiskosten woonwerk verkeer voldoende? SECUNDAIRE AVW - Is de vergoeding voor kosten bij dienstreizen voldoende? SECUNDAIRE AVW - Heeft u voldoende mogelijkheden voor kinderopvang?

11 Ontwikkelmogelijkheden (Niet verplicht. Vanwege beoordeelbaarheid externen) Deze vragen gaan over de mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. (I88) Wordt u ondersteund bij het vormgeven van uw loopbaan? (I89) Heeft u met uw leidinggevende duidelijke afspraken over uw loopbaan gemaakt? (I90) Zijn er voor u mogelijkheden beschikbaar voor verdere scholing en opleiding? (I91) Zijn er voor u mogelijkheden om binnen de Belastingdienst van functie te veranderen? (I93) Zijn er voor u carrièremogelijkheden binnen de Belastingdienst? (I94) Zijn er voor u carrièremogelijkheden buiten de Belastingdienst? (IT95) Hoe tevreden bent u over het geheel genomen met de groei- en ontwikkelmogelijkheden die u heeft? 1 zeer ontevreden (IT95O) (IT95N) (IT95T) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn met de groei- en ontwikkelmogelijkheden. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de groei- en ontwikkelmogelijkheden positief waardeert? U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u de groei- en ontwikkelmogelijkheden positief waardeert? U geeft aan (zeer) tevreden te zijn met de groei- en ontwikkelmogelijkheden. Wat is voor u een belangrijke reden om de groei- en ontwikkelmogelijkheden positief te waarderen? Labeling t.b.v. rapportage: (I88) (I89) (I90) (I91) (I93) (I94) LOOPBAANBEGELEIDING - Wordt u ondersteund bij het vormgeven van uw loopbaan? LOOPBAANBEGELEIDING - Heeft u met uw leidinggevende duidelijke afspraken over uw loopbaan gemaakt? LOOPBAANMOGELIJKHEDEN - Zijn er voor u mogelijkheden beschikbaar voor verdere scholing en opleiding? LOOPBAANMOGELIJKHEDEN - Zijn er voor u mogelijkheden om binnen de Belastingdienst van functie te veranderen? LOOPBAANMOGELIJKHEDEN - Zijn er voor u carrièremogelijkheden binnen de Belastingdienst? LOOPBAANMOGELIJKHEDEN - Zijn er voor u carrièremogelijkheden buiten de Belastingdienst?

12 Veranderbereidheid (Niet verplicht. Vanwege beoordeelbaarheid externen) Deze vragen gaan over uw bereidheid tot veranderen en (geografische) mobiliteit. 1 nee, nooit 2 nee, voorlopig niet 3 ja, onder voorwaarden 4 ja, geen probleem (JN96) Bent u bereid om binnen uw functie nieuwe taken en werkzaamheden uit te voeren? (JN97) Bent u bereid om buiten de reguliere kantooruren (bijvoorbeeld: avond, weekend) te werken? (JN98) Bent u bereid om voor uw loopbaanontwikkeling buiten werktijd opleidingen, bij- en omscholing te volgen? (JN99) Bent u bereid meer te reizen om een andere functie op gelijk niveau te krijgen? (I92) Bent u zelf actief bezig om uw loopbaan binnen of buiten de Belastingdienst vorm te geven (om architect van uw eigen loopbaan te zijn)? (JN100) Bent u bereid te verhuizen om een andere functie op gelijk niveau te krijgen? (JN101) Bent u bereid meer te reizen om een functie op hoger niveau te krijgen? (JN102) Bent u bereid te verhuizen om een functie op hoger niveau te krijgen? (JN103) Bent u bereid om in het belang van de organisatie van functie te veranderen? (JT104) Hoe tevreden bent u over het geheel genomen over het mobiliteitsbeleid? 1 nee 2 ja, op langere termijn 3 ja, op korte termijn 1 zeer ontevreden (JT104O) U geeft aan (zeer) ontevreden te zijn over het mobiliteitsbeleid. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u het mobiliteitsbeleid positief waardeert? (JT104N) U geeft aan niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn met het mobiliteitsbeleid. Wat kan er volgens u verbeteren, zodat u het mobiliteitsbeleid positief waardeert? (JT104T) U geeft aan (zeer) tevreden te zijn met het mobiliteitsbeleid. Wat is voor u een belangrijke reden om het mobiliteitsbeleid positief te waarderen? Labeling t.b.v. rapportage: (JN96) FLEXIBILITEIT - Bent u bereid om binnen uw functie nieuwe taken en werkzaamheden uit te voeren? (JN97) FLEXIBILITEIT - Bent u bereid om buiten de reguliere kantooruren (bijvoorbeeld: avond, weekend) te werken? (JN98) FLEXIBILITEIT - Bent u bereid om voor uw loopbaanontwikkeling buiten werktijd opleidingen, bij- en omscholing te volgen? (I92) FLEXIBILITEIT - Bent u zelf actief bezig om uw loopbaan binnen of buiten de Belastingdienst vorm te geven (om architect van uw eigen loopbaan te zijn)? (JN103) FLEXIBILITEIT - Bent u bereid om in het belang van de organisatie van functie te veranderen? (JN99) MOBILITEIT - Bent u bereid meer te reizen om een andere functie op gelijk niveau te krijgen? (JN100) MOBILITEIT - Bent u bereid te verhuizen om een andere functie op gelijk niveau te krijgen? (JN101) MOBILITEIT - Bent u bereid meer te reizen om een functie op hoger niveau te krijgen? (JN102) MOBILITEIT - Bent u bereid te verhuizen om een functie op hoger niveau te krijgen?

13 Algemeen (Niet verplicht. Vanwege beoordeelbaarheid externen) Deze vragen gaan over het werken bij de Belastingdienst in het algemeen. 1 nee, totaal niet 2 nee, matig 3 ja, enigszins 4 ja, zeer (KZ105) Bent u er trots op dat u bij de Belastingdienst werkt? (KZ106) Voelt u zich betrokken bij uw werk en de organisatie? (KZ107) Wilt u graag blijven werken bij de Belastingdienst? (KZ108) Vindt u de Belastingdienst een goede werkgever? (KZ109) Ziet u uw toekomst bij de Belastingdienst met vertrouwen tegemoet? (KT110) Hoe tevreden bent u alles bij elkaar genomen met uw werk bij de Belastingdienst? 1 zeer ontevreden (KT110O) (KT110N) (KT110T) U geeft aan alles bij elkaar genomen (zeer) ontevreden te zijn met uw werk bij de Belastingdienst. Wat moet er volgens u verbeteren, zodat u uw werk bij de Belastingdienst positief waardeert? U geeft aan alles bij elkaar genomen niet echt tevreden, maar ook niet echt ontevreden te zijn Wat moet er volgens u verbeteren, zodat u uw werk bij de Belastingdienst positief waardeert. U geeft aan alles bij elkaar geomen (zeer) tevreden te zijn met uw werk bij de Belastingdienst. Wat is voor u een belangrijke reden om uw werk bij de Belastingdienst positief te waarderen? In onze rapportage noemen we dit blok vragen: Verbinding

14 Benchmark vragen (Niet verplicht. Vanwege beoordeelbaarheid externen) Personeelstevredenheid wordt bij veel bedrijven onderzocht. De volgende vragen zijn afkomstig uit een vergelijkend onderzoek onder Nederlandse bedrijven. Ze lijken soms op enkele eerder gestelde vragen, maar de formulering en antwoordmogelijkheid is toch anders. Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden om vergelijking met andere organisaties mogelijk te maken. (LX127) Ik vind mijn werkdruk gemiddeld genomen 1 veel te hoog veel te laag In hoeverre bent u het eens met de volgende uitspraken? 1 helemaal oneens 2 oneens 3 neutraal 4 eens 5 helemaal eens (LO128) Binnen de Belastingdienst krijgt veiligheid voldoende aandacht (LO129) Op onze afdeling (ons team) werken wij goed samen om het werk gedaan te krijgen (LO130) De werksfeer binnen mijn afdeling (team) is goed (LO131) Ik ben tevreden over de manier waarop mijn direct leidinggevende leiding geeft (LO132) Ik word voldoende geïnformeerd over wat de Belastingdienst wil bereiken (LO133) Ik krijg voldoende informatie om mijn werk goed te kunnen doen (LO134) De Belastingdienst biedt mij voldoende opleidingsmogelijkheden voor mijn huidige werk (LO135) De Belastingdienst biedt mij voldoende mogelijkheden tot persoonlijke ontplooiing (LO136) Ik ben tevreden over mijn salaris in vergelijking met soortgelijke functies bij andere bedrijven (LO137) Ons team speelt goed in op de wensen van onze klanten (LO138) Binnen mijn team wordt aantoonbaar gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit (LO139) Binnen mijn team zijn de resultaten van het vorige onderzoek (Personeelsmonitor) gebruikt om verbeteringen aan te brengen (LO140) Alles overwegend ben ik als medewerker tevreden over het werken bij de Belastingdienst (LO941) Ik heb plezier in mijn werk Benchmark vragen Personeelstevredenheid wordt bij veel bedrijven onderzocht. De volgende vragen zijn afkomstig uit een vergelijkend onderzoek binnen overheidsorganisaties. Ze lijken soms op enkele eerder gestelde vragen, maar de formulering en antwoordmogelijkheid is toch anders. Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden om vergelijking met andere organisaties mogelijk te maken. Hoe tevreden bent u met.. 1 Zeer tevreden 2 Enigszins tevreden 3 Noch tevreden, noch ontevreden 4 Enigszins ontevreden 5 Zeer ontevreden (TA01) Uw baan, alles bijeengenomen (TA02) De organisatie waar u werkzaam bent, alles bijeengenomen (TA03) De inhoud van het werk (TA04) De hoeveelheid werk (TA05) De relatie met collega s (TA06) De resultaatgerichtheid van de organisatie (TA07) De wijze waarop mijn direct leidinggevende leiding geeft (TA08) De wijze waarop deze organisatie wordt bestuurd (TA09) De mate van zelfstandigheid en/of verantwoordelijkheden (TA10) De primaire arbeidsvoorwaarden (salaris of beloning) (TA11) De secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. werktijden, vakantiedagen of pensioenregeling, kinderopvang, ouderschapsverlof) (TA12) De loopbaanontwikkelingsmogelijkheden (TA13) De informatievoorziening en communicatie binnen de organisatie (TA14) De werkplek\fysieke omstandigheden (ruimte per persoon, daglicht, atmosfeer, geluid e.d.) (TA15) De werkstress

15 Evaluatie Personeelsmonitor Uw oordeel over deze Personeelsmonitor ondersteunt de verdere ontwikkeling van dit instrument. 1 nee 2 weet niet() 3 ja (M141) Ik vind deze personeelsmonitor zinvol (M142) Ik heb het vertrouwen dat met de uitkomsten iets positiefs wordt gedaan (M143) Ik vind het een goede zaak om deze personeelsmonitor regelmatig te herhalen (M144) Ik vind deze personeelsmonitor prettig om in te vullen 1 2 3

16 Kenmerken Bij de rapportage worden deze persoonsgegevens gebruikt om resultaten van verschillende groepen medewerkers te kunnen vergelijken. Op geen enkele wijze zijn uw persoonlijke gegevens in de rapportage herkenbaar of uit de resultaten af te leiden. A Uw leeftijd. B Uw geslacht.. jaar _ vrouw _ man C Wat is uw hoogst genoten opleiding? _ Lager onderwijs _ Lager Beroepsonderwijs (LTS, LEAO, ITO, e.d.) _ Middelbaar algemeen onderwijs (VMBO, MAVO, ULO, IVO, e.d.) _ Middelbaar beroepsonderwijs (MBO, MTS, MEAO, e.d.) _ Hoger algemeen en voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (HAVO, VWO, MMS, HBS, Atheneum, Lyceum, Gymnasium) _ Hoger beroepsonderwijs (HBO, HEAO, WO-kandidaatsopleiding) _ Wetenschappelijk onderwijs (doctoraal) D1 Bent u in dienst van Belastingdienst, het Ministerie van Financiën? _ ja _ nee (externe inhuur, uitzendkracht) D2 Wat voor functie heeft u? _ Uitzendkracht of externe inhuur _ Groepsfunctie B _ Groepsfunctie C _ Groepsfunctie D _ Groepsfunctie E _ Groepsfunctie F _ Groepsfunctie I _ Individuele functie in schaal 3 t/m 7 _ Individuele functie in schaal 8 t/m 11 _ Individuele functie in schaal 12 en hoger _ Managementfunctie in schaal 7 t/m 11 _ Managementfunctie in schaal 12 t/m 14 _ Managementfunctie in schaal 15 en hoger _ Overig E Hoe lang bent u werkzaam bij de Belastingdienst (in vaste dienst of als uitzendkracht of externe inhuur)? _ minder dan één jaar _ 1-2 jaar _ 3 5 jaar _ 6 10 jaar _ 11 tot 20 jaar _ 21 tot 30 jaar _ 31 of meer jaar F In welk land bent u geboren? (1 antwoord aankruisen) _ Nederland _ Turkije _ Ander Europees land _ Marokko _ Nederlandse Antillen/Aruba _ Suriname _ Indonesië _ Een ander westers land (Noord Amerika/Australië/Nieuw Zeeland) _ Een ander niet westers land (Afrika/Azië/Midden- en Zuid Amerika) G In welk land zijn uw ouders geboren? (per kolom 1 antwoord aankruisen) moeder vader Nederland Turkije Ander Europees land Marokko Nederlandse Antillen/Aruba Suriname Indonesië Een ander westers land (Noord Amerika/Australië/Nieuw Zeeland) Een ander niet westers land (Afrika/Azië/Midden- en Zuid Amerika)

17 Welke tips of suggesties heeft u om uw werk of werksituatie leuker of aantrekkelijker te maken?. Opmerkingen en commentaar Hieronder kunt u uw antwoorden op de vragen uit de personeelsmonitor verder toelichten. U kunt hier ook uw commentaar op het onderzoek en de vragenlijst vermelden.

Personeelsmonitor 2006

Personeelsmonitor 2006 Medewerkerstevredenheidsonderzoek Belastingdienst Rapport: Onderzoek door: B/CKC Advies & Organisatie In opdracht van: Belastingdienst DGBel Inleiding 1 Inhoud 1. Inleiding 2 1.1. Steekproef 2 1.2. Mailing

Nadere informatie

Personeelsmonitor 2009

Personeelsmonitor 2009 Medewerkerstevredenheidsonderzoek Belastingdienst Rapport: Onderzoek door: B/CKC Advies Ministerie van Financiën DGBel In opdracht van: MT Belastingdienst 1 Inhoud 1. Inleiding 2 1.1. Steekproef 2 1.2.

Nadere informatie

Online onderzoek Uw werknemers

Online onderzoek Uw werknemers Toelichting Online onderzoek In dit bestand vindt u een inspirerende voorbeeldvragenlijst voor een werknemertevredenheid onderzoek! De vragenlijst is bedoeld als hulpmiddel bij het opstellen van uw eigen

Nadere informatie

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers Survey commitment van medewerkers B 3 Survey commitment van medewerkers 229 230 Ruim baan voor creatief talent, bijlage 3 Voor je ligt een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar verschillende aspecten

Nadere informatie

Gemeente Dantumadeel Hoofdrapport

Gemeente Dantumadeel Hoofdrapport Grote Bickersstraat KS Amsterdam Postbus AE Amsterdam t f e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Rapport Hoofdrapport Medewerkertevredenheidsonderzoek F oktober Medewerkeronderzoek InternetSpiegel oktober

Nadere informatie

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9

FACTSHEET MTO Villa Attent BV, Nijverdal 7,9 Het onderzoek FACTSHEET MTO 2017 Villa Attent BV, Nijverdal Online, van 10 april t/m 22 mei Aantal benaderde medewerkers: 11 Aantal ingevulde vragenlijsten: 11 Respons: 100% Algemene waardering voor Villa

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

MTO Gemeente Dantumadeel Dantumadeel Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dantumadeel 06

MTO Gemeente Dantumadeel Dantumadeel Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dantumadeel 06 Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 59 90 e info@internetspiegel.nl www.internetspiegel.nl Rapport MTO Gemeente Dantumadeel Dantumadeel Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

2)Waarvoor heeft u hulp gezocht? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk; u kunt alle antwoorden aankruisen die op u van toepassing zijn.

2)Waarvoor heeft u hulp gezocht? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk; u kunt alle antwoorden aankruisen die op u van toepassing zijn. 220 reacties Alle reacties weergeven richard@readyforchange.nl Dit formulier bewerken Overzicht 1)Heeft u in de afgelopen 4 maanden tenminste één behandelcontact gehad met een therapeut, maatschappelijk

Nadere informatie

MTO Provincie Noord Brabant Provincie NB monitor 2005

MTO Provincie Noord Brabant Provincie NB monitor 2005 Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 59 90 e info@internetspiegel.nl www.internetspiegel.nl Rapport MTO Provincie Noord Brabant Provincie NB monitor 2005 ISP360

Nadere informatie

2)Waarvoor heeft u hulp gezocht? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk; u kunt alle antwoorden aankruisen die op u van toepassing zijn.

2)Waarvoor heeft u hulp gezocht? Er zijn meerdere antwoorden mogelijk; u kunt alle antwoorden aankruisen die op u van toepassing zijn. 187 reacties Alle reacties weergeven Analyse publiceren richard@readyforchange.nl Dit formulier bewerken Overzicht 1)Heeft u in de afgelopen 4 maanden tenminste één behandelcontact gehad met een therapeut,

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met de farmaceutische zorg

Vragenlijst. Ervaringen met de farmaceutische zorg Vragenlijst Ervaringen met de farmaceutische zorg Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder die gebruik maken (of hebben gemaakt) van de openbare apotheek CQ-index Farmacie versie 1.2 (oktober 2013) Deze

Nadere informatie

1 / 25. Mantelzorg. Beantwoord: Overgeslagen: 0. Nee. Zeg ik liever niet 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 100,00% ,00% 0.

1 / 25. Mantelzorg. Beantwoord: Overgeslagen: 0. Nee. Zeg ik liever niet 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 100,00% ,00% 0. Q1 Mantelzorg is de zorg voor iemand die u goed kent zonder hier voor betaald te worden. U bent 'mantelzorger' als u zelf voor een bekende zorgt. Bent u mantelzorger? Beantwoord: 2.471 Overgeslagen: 0

Nadere informatie

Vragenlijst Arbodiensten in de Metalektro

Vragenlijst Arbodiensten in de Metalektro Vragenlijst Arbodiensten in de Metalektro Deze vragenlijst gaat over de ervaringen die u als werknemer heeft met de arbodienst en de bedrijfsarts/arboarts van uw bedrijf. Deelname aan het vragenlijstonderzoek

Nadere informatie

Patient. CQ-index (1x per 2 jaar)

Patient. CQ-index (1x per 2 jaar) Patient. CQ-index (1x per 2 jaar) CQ-index Ziekte van Parkinson Versie 1.0 TOELICHTING OP DE VRAGENLIJST Voor u ligt een vragenlijst waarin uw ervaringen met de zorg rondom de ziekte van Parkinson centraal

Nadere informatie

GAARNE DIT FORMAT NIET BEWERKEN!

GAARNE DIT FORMAT NIET BEWERKEN! Pagina 1 van 1 GAARNE DIT FORMAT NIET BEWERKEN! Toestemmingsverklaring verwerking persoonsgegevens werkende U gaat een ontwikkeladviestraject volgen. Dit traject bestaat uit een aantal gesprekken/begeleidingssessies

Nadere informatie

Ervaringen met de zorg van de tijdelijke opname- en behandelafdeling

Ervaringen met de zorg van de tijdelijke opname- en behandelafdeling Code: Ervaringen met de zorg van de tijdelijke opname- en behandelafdeling Vragenlijst voor familieleden september 2010, versie 2.0 1 Algemene informatie Deze vragenlijst gaat over uw ervaringen met de

Nadere informatie

Loopbanen in het onderwijs? Analyse van de loopbaanontwikkeling van onderwijspersoneel

Loopbanen in het onderwijs? Analyse van de loopbaanontwikkeling van onderwijspersoneel Loopbanen in het onderwijs? Analyse van de loopbaanontwikkeling van onderwijs 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Resultaten Karin Jettinghoff en Jo Scheeren, SBO Januari 2010 2 1. Inleiding Tot voor kort

Nadere informatie

Thuiszorg. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

Thuiszorg. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 Inhoudsopgave 1...1 2 Vragenlijst...2 1 Wat is uw beroep?...2 2 Van welke bond bent u lid?...3 3 Wat is uw hoogst voltooide opleiding (deze opleiding heeft u met goed gevolg afgelegd)?...4 4 Hoe lang bent

Nadere informatie

http://internetspiegel.tns-nipo.com/lokaal/vraagbekijken.asp?questionid=-1&sectionid...

http://internetspiegel.tns-nipo.com/lokaal/vraagbekijken.asp?questionid=-1&sectionid... InternetSpiegel: hét instrument voor online medewerkertevredenheidsonderzoek voor... Page 1 of 12 Inleiding Module: Inleiding U bent nu ingelogd in de vragenlijst. Op iedere pagina vindt u vragen over

Nadere informatie

CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek

CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek CQ-index dyslexie Vragenlijst Diagnostiek Introductie 1 Eerste vraag 2 Keuze van zorgaanbieder 2 Aanmelding voor diagnostisch onderzoek 2 Het eerste gesprek 3 Diagnostisch onderzoek 3 Locatie en accommodatie

Nadere informatie

Ervaringen met de ambulante geestelijke gezondheidszorg. Consumer Quality Index ggz (CQ-Index)

Ervaringen met de ambulante geestelijke gezondheidszorg. Consumer Quality Index ggz (CQ-Index) Ervaringen met de ambulante geestelijke gezondheidszorg Consumer Quality Index ggz (CQ-Index) versie 3.0 juni 2008 Algemene informatie Deze vragenlijst gaat over uw ervaringen met de ambulante geestelijke

Nadere informatie

Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) Naam: BSN: kenmerk:

Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) Naam: BSN: kenmerk: Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) Naam: BSN: kenmerk: Voor u ligt de vragenlijst dat hoort bij het project Kansen in Kaart (KiK). Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. Het invullen van

Nadere informatie

U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten.

U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. De begeleidende instructie brief: Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. Instructie Omcirkel of

Nadere informatie

Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1

Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1 Vragenlijst Ervaringen met het preventieve gezondheidsonderzoek 1 Het basisontwerp van de CQI meetinstrumenten is ontwikkeld door het NIVEL, in samenwerking met de afdeling Sociale Geneeskunde van het

Nadere informatie

Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie

Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie Tevredenheid van familieleden en mantelzorgers met casemanagement bij dementie (in te vullen door mantelzorgers) Codering tevredenheidsonderzoek : _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Datum verzending : _ _ - _ _ - _

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met de Kraamzorg

Vragenlijst. Ervaringen met de Kraamzorg Vragenlijst Ervaringen met de Kraamzorg Bestemd voor personen van 18 jaar en ouder die gebruik maken (of hebben gemaakt) van kraamzorg CQ-index Kraamzorg Versie 3.1 Online Deze specifieke vragenlijst is

Nadere informatie

OldStars walking football Resultaten enquête deelnemers. December 2018

OldStars walking football Resultaten enquête deelnemers. December 2018 OldStars walking football Resultaten enquête deelnemers December 2018 1 Algemene cijfers 288 Aantal respondenten Gemiddelde waardering OldStars programma 677 184 8,4 Aantal mannelijke respondenten Aantal

Nadere informatie

Vragenlijst Diabetes

Vragenlijst Diabetes Vragenlijst Diabetes Deze vragenlijst gaat over de uw ervaringen met de zorg rondom diabetes. Wij stellen het zeer op prijs als u deze vragenlijst wilt invullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer

Nadere informatie

Vragenlijst 2013, 01-01-2013 tot 01-08-2013 Praktijkprofiel gespecifeerd voor Praktijk: Praktijk Manuele Therapie J.C Kropman

Vragenlijst 2013, 01-01-2013 tot 01-08-2013 Praktijkprofiel gespecifeerd voor Praktijk: Praktijk Manuele Therapie J.C Kropman Vragenlijst 2013, 01-01-2013 tot 01-08-2013 Praktijkprofiel gespecifeerd voor Praktijk: Praktijk Manuele Therapie J.C Kropman 1. Welke situatie is op u van toepassing? Ik ben 18 jaar of ouder en vul deze

Nadere informatie

Vragenlijst COPD/Astma

Vragenlijst COPD/Astma Vragenlijst COPD/Astma Deze vragenlijst gaat over de uw ervaringen met de zorg rondom COPD/astma. Wij stellen het zeer op prijs als u deze vragenlijst wilt invullen. Het invullen van de vragenlijst duurt

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met de Kraamzorg

Vragenlijst. Ervaringen met de Kraamzorg Vragenlijst Ervaringen met de Kraamzorg Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder die gebruik maken (of hebben gemaakt) van kraamzorg CQ-index Kraamzorg Versie 3.2 Deze specifieke vragenlijst is gebaseerd

Nadere informatie

ADAPT in gesprek over dreigend verzuim. Vragenlijst 1 voor medewerkers

ADAPT in gesprek over dreigend verzuim. Vragenlijst 1 voor medewerkers ADAPT 2.0...in gesprek over dreigend verzuim Vragenlijst 1 voor medewerkers Beste deelnemer, Uw leidinggevende doet mee aan het ADAPT 2.0 project. Toelichting In dit project volgen leidinggevenden een

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Onderzoek vertrekredenen

Onderzoek vertrekredenen Gemeente Utrecht Onderzoek vertrekredenen een notitie van Onderzoek 17 februari 2015 1 Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht

Nadere informatie

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS

MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS MOTIVATIE-ONDEZOEK MEDEWERKERS Instructie voor het invullen van de vragenlijst: Deze vragenlijst bestaat uit vijf modules: Module 1: De samenwerking tussen medewerkers en collega s binnen het eigen team

Nadere informatie

Vragenlijst Ervaringen met de farmaceutische zorg

Vragenlijst Ervaringen met de farmaceutische zorg Vragenlijst Ervaringen met de farmaceutische zorg Bestemd voor personen van 16 jaar en ouder die gebruik maken (of hebben gemaakt) van de openbare apotheek. PREM Farmacie 2018 versie 2.0 Deze vragenlijst

Nadere informatie

Stressbronnenonderzoek

Stressbronnenonderzoek Stressbronnenonderzoek Deze vragenlijst gebruik je om jouw stressbronnen uitgebreid te onderzoeken. Geef aan of je het wel of niet eens bent met de stellingen. Privé Eens Oneens 1 Ik kom thuis echt tot

Nadere informatie

Vragenlijst klantervaringsonderzoek logopedie 2015 Instellingen

Vragenlijst klantervaringsonderzoek logopedie 2015 Instellingen Vragenlijst klantervaringsonderzoek logopedie 2015 Instellingen Wat vond u van uw behandeling bij de logopedist? Uw logopedist en de beroepsvereniging NVLF, zijn geïnteresseerd in uw mening. Uw mening

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Logopedie versie 1.0 Versie Ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de logopedist.

Vragenlijst. PREM Logopedie versie 1.0 Versie Ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de logopedist. Vragenlijst PREM Logopedie versie 1.0 Versie Ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar Ervaren kwaliteit van de logopedist december 2017 Deze vragenlijst is bedoeld voor online afname bij ouders of verzorgers

Nadere informatie

CQ-index. Gehandicaptenzorg Ambulante ondersteuning

CQ-index. Gehandicaptenzorg Ambulante ondersteuning CQ-index Gehandicaptenzorg Ambulante ondersteuning Organisatie: Onderdeel: Gehandicaptenzorg Ambulante ondersteuning Copyright 2006 NIVEL 1 310-158_ambulant.indd 1 17-10-2006 22:13:36 Korte uitleg bij

Nadere informatie

Procedure exit-gesprek

Procedure exit-gesprek Procedure exit-gesprek Nummer: 10.0001166 Versie: 1.0 Vastgesteld door het CMT d.d. 6 juli 2010 Instemming COR 16 september 2010 Deze procedure treedt in werking op 1 oktober 2010 doc.: pz_alle/regelingen/exit-gesprek,

Nadere informatie

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek 2017 Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga maart 2016 MTO-CQI www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis

Vragenlijst. Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis Vragenlijst Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis Voor u ligt de vragenlijst Ervaringen met hulpverlening na een schokkende gebeurtenis. Deze vragenlijst wordt u aangeboden door [instantie].

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Astma Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

1 Man... jaar 2 Vrouw. 3. Leefsituatie: 1 Gehuwd 2 Ongehuwd samenwonend 3 Alleenstaand 4 Bij ouders wonend 5 Anders*, nl...

1 Man... jaar 2 Vrouw. 3. Leefsituatie: 1 Gehuwd 2 Ongehuwd samenwonend 3 Alleenstaand 4 Bij ouders wonend 5 Anders*, nl... BIJLAGE 1 Enquête werknemers I PERSOONLIJKE GEGEVENS 1. Geslacht: 2. Leeftijd: 1 Man... jaar 2 Vrouw 3. Leefsituatie: 1 Gehuwd 2 Ongehuwd samenwonend 3 Alleenstaand 4 Bij ouders wonend 5 Anders*, nl...

Nadere informatie

Herstel na ziekteverzuim en werkhervatting

Herstel na ziekteverzuim en werkhervatting Vragenlijst Herstel na ziekteverzuim en werkhervatting Leidinggevenden Respondentnummer: Datum versturen: - - 2012 Datum ontvangen: - - 2012 Vragenlijst - Leidinggevenden versie 26-10-2010 KvB 1 Introductie

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Oefentherapie versie 1.0 Ervaren kwaliteit van de oefentherapie. December 2017

Vragenlijst. PREM Oefentherapie versie 1.0 Ervaren kwaliteit van de oefentherapie. December 2017 Vragenlijst PREM Oefentherapie versie 1.0 Ervaren kwaliteit van de oefentherapie December 2017 Deze vragenlijst is bedoeld voor online afname bij oefentherapie patiënten van 16 jaar en ouder die in de

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Oefentherapie versie 1.0. Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de oefentherapie.

Vragenlijst. PREM Oefentherapie versie 1.0. Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de oefentherapie. Vragenlijst PREM Oefentherapie versie 1.0 Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar Ervaren kwaliteit van de oefentherapie December 2017 Deze vragenlijst is bedoeld voor online afname bij ouders

Nadere informatie

Meetinstrument Samen Werken

Meetinstrument Samen Werken TNO Arbeid TNO-vragenlijst 01830254/V0210190 Meetinstrument Samen Werken Polarisavenue 151 Postbus 718 2130 AS Hoofddorp www.arbeid.tno.nl T 023 554 93 93 F 023 554 93 94 Datum December 2002 Auteurs Geertje

Nadere informatie

Deze medewerkersenquête Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro.

Deze medewerkersenquête Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. TER INZAGE Deze medewerkersenquête Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. Duurzame Inzetbaarheid Een vragenlijst voor werknemers

Nadere informatie

Consumer Quality Index Naasten op de Intensive Care

Consumer Quality Index Naasten op de Intensive Care Consumer Quality Index Naasten op de Intensive Care Versie 5.0 Deelnemersnummer Deze vragenlijst is ontwikkeld door het lectoraat Acute Intensieve Zorg van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, in samenwerking

Nadere informatie

TEVREDEN WERKEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS. Onderzoek naar de tevredenheid en werkbeleving van personeel in het primair onderwijs.

TEVREDEN WERKEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS. Onderzoek naar de tevredenheid en werkbeleving van personeel in het primair onderwijs. ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers TEVREDEN WERKEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS Onderzoek naar de tevredenheid en werkbeleving van personeel in het primair onderwijs april 2016 1

Nadere informatie

Behoeftes rijksambtenaren in kaart Flitspanelonderzoek oktober Een uitgave in het kader van het strategisch personeelsbeleid Rijk

Behoeftes rijksambtenaren in kaart Flitspanelonderzoek oktober Een uitgave in het kader van het strategisch personeelsbeleid Rijk Behoeftes rijksambtenaren in kaart Flitspanelonderzoek oktober 2017 Een uitgave in het kader van het strategisch personeelsbeleid Rijk Managementsamenvatting In het kader van de totstandkoming van het

Nadere informatie

5. Wat is uw (hoofd) functie? 6. In welke groep of groepen geeft u les? 7. Hoe lang is uw reistijd naar school?

5. Wat is uw (hoofd) functie? 6. In welke groep of groepen geeft u les? 7. Hoe lang is uw reistijd naar school? VOORBEELD 0. Algemeen 1. Wat is uw geslacht? 5. Wat is uw (hoofd) functie? Man Vrouw 2. Wat is uw leeftijd? Jonger dan 25 jaar 25-34 jaar 35-44 jaar 45-54 jaar 55 jaar of ouder 3. Hoeveel jaren onderwijservaring

Nadere informatie

CQ-index Fysiotherapie, Verkorte lijst, versie 2.1

CQ-index Fysiotherapie, Verkorte lijst, versie 2.1 CQ-index Fysiotherapie, Verkorte lijst, versie 2.1 [Inleidende tekst; deze geldt voor alle drie de lijsten, de routering zit pas na vraag 3] Deze vragenlijst heeft tot doel de kwaliteit van de fysiotherapie

Nadere informatie

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik..

1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. CNV Unie ledenenquête kunststof- en rubberindustrie oktober 2015 1. Werkgevers en vakbonden willen jou meer betrekken bij het cao-overleg. Dat vind ik.. Onzin, daar hebben we vakbonden voor Ben benieuwd

Nadere informatie

Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek

Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek Onderzoeksbureau CTO-Logo adres Agro Business Park 69 678 PV Wageningen telefoon 85 31 2 42 e-mail contact@ctologo.nl internet www.ctologo.nl Rapportage cliënttevredenheidsonderzoek Praktijknaam Logopediepraktijk

Nadere informatie

De Letselschaderaad_GOMA_Tabellen Patiënten

De Letselschaderaad_GOMA_Tabellen Patiënten De Letselschaderaad_GOMA_Tabellen Weet u van het bestaan van de Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA)? Ja Nee of 24% 27% 16% 50% 67% 76% 73% 84%

Nadere informatie

Personeelsonderzoek tankstations - Stationsmanagers

Personeelsonderzoek tankstations - Stationsmanagers Personeelsonderzoek tankstations - Stationsmanagers 1. Geslacht Man 73,3% (148) Vrouw 26,7% (54) answered question 202 skipped question 6 2. Leeftijd 16-25 jaar 4,5% (9) 26-35 jaar 15,8% (32) 36-45 jaar

Nadere informatie

Introductie Waarvoor worden de onderzoeksresultaten gebruikt? Anonimiteit en privacy Invulinstructie

Introductie Waarvoor worden de onderzoeksresultaten gebruikt? Anonimiteit en privacy Invulinstructie Geachte lezer, Introductie Uw logopedie praktijk heeft u uitgenodigd voor deelname aan een patiëntervaring onderzoek. De vragenlijst gaat over uw ervaringen met de ontvangen logopedische zorg en heeft

Nadere informatie

Vragenlijst Samen Werken

Vragenlijst Samen Werken TNO Arbeid TNO-vragenlijst 01830254 V0312563.v2 Vragenlijst Samen Werken Polarisavenue 151 Postbus 718 2130 AS Hoofddorp www.arbeid.tno.nl T 023 554 93 93 F 023 554 93 94 Datum Februari 2003 Auteurs Aukje

Nadere informatie

Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans

Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans Vragenlijst Personeel Werk en privé in balans Hoe is het met jouw balans en met die van je bedrijf? Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project

Nadere informatie

PREM FYSIOTHERAPIE. Vragenlijst PREM (Patient Reported Experience Measures) Fysiotherapie (versie 2.0 november 2017)

PREM FYSIOTHERAPIE. Vragenlijst PREM (Patient Reported Experience Measures) Fysiotherapie (versie 2.0 november 2017) PREM FYSIOTHERAPIE Vragenlijst PREM (Patient Reported Experience Measures) Fysiotherapie (versie 2.0 november 2017) Deze vragenlijst is bedoeld voor online afname bij fysiotherapiepatiënten van 16 jaar

Nadere informatie

PARTICIPATIE NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER

PARTICIPATIE NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER PARTICIPATIE NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER % Nederland 30 Hollands Midden 31 Man 31 vrouw 31 Burgerlijke staat gehuwd 32 nooit gehuwd geweest 30 gescheiden, gescheiden levend 28 weduwe/weduwnaar

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Fysiotherapie versie 2.0 Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie. oktober 2016

Vragenlijst. PREM Fysiotherapie versie 2.0 Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie. oktober 2016 NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Antwoordnummer 4026 3500 VB UTRECHT Vragenlijst PREM Fysiotherapie versie 2.0 Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie oktober 2016 Deze vragenlijst

Nadere informatie

Vragenlijst. PREM Fysiotherapie versie 2.0. Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie Oktober 2016

Vragenlijst. PREM Fysiotherapie versie 2.0. Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar. Ervaren kwaliteit van de fysiotherapie Oktober 2016 NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg Antwoordnummer 4026 3500 VB UTRECHT Vragenlijst PREM Fysiotherapie versie 2.0 Versie ouders/verzorgers van kinderen t/m 11 jaar Ervaren

Nadere informatie

2a. Individueel jaargesprek Format medewerker

2a. Individueel jaargesprek Format medewerker 2a. Individueel jaargesprek Format medewerker 1 Introductie Vraagt u zich ook wel eens af doe ik in mijn werk de dingen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb, heb ik een goede werk/privé balans

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Diabetes

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Diabetes RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg Diabetes Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2008 116.891 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit

Nadere informatie

Belangrijkste resultaten van de. Nationale Enquête

Belangrijkste resultaten van de. Nationale Enquête Belangrijkste resultaten van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2013, uitgesplitst voor het voortgezet onderwijs. De volgende onderwerpen komen in deze uitgave aan bod: Arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Contractcatering

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Contractcatering Samenvatting rapportage Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid Contractcatering In samenwerking met: Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken.. De komende jaren verandert de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Analyse V&V thuiszorg

Analyse V&V thuiszorg 2017 Analyse V&V thuiszorg DAT 28-8-2017 Pagina 1 van 10 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Uitkomsten van de PMO... 4 3. Conclusies... 9 Bijlage(n)... 10 Pagina 2 van 10 1. Inleiding Één keer in de twee jaar

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking

Vragenlijst. Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking Vragenlijst Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking Bestemd voor personen van 18 jaar en ouder die onderzoek en/ of een behandeling voor een borstafwijking hebben gehad CQ-index Mammacare (G) Versie

Nadere informatie

Concept. 1. Met betrekking tot de inhoud van het werk/werkzaamheden, hoe tevreden bent u over:

Concept. 1. Met betrekking tot de inhoud van het werk/werkzaamheden, hoe tevreden bent u over: Vragenlijst Medewerkertevredenheidonderzoek MTO - Referentie: RHTC4XPRVL Bedankt voor het meedoen aan dit medewerkerstevredenheidsonderzoek. Met uw antwoorden zal uw werkgever proberen (nog) beter op uw

Nadere informatie

https://pws5.parantion.nl/index.php?a=print

https://pws5.parantion.nl/index.php?a=print pagina 1 van 8 Welkom bij het Fontys Medewerkerheidsonderzoek 2016 In deze enquête wordt gevraagd naar uw heid over een aantal aspecten van uw werk. Het onderzoek start met enkele achtergrondvragen. Denk

Nadere informatie

Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016

Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016 Conclusies analyse op databestand van KEO Oefentherapie jaar 2016 Inleiding Alleen de respondenten van 16 jaar en ouder die vragenlijst ingevuld hebben zijn geselecteerd. Alleen de respondenten die de

Nadere informatie

Institute for Medical Technology Assessment. Productivity Cost Questionnaire Productivity and Health Research Group

Institute for Medical Technology Assessment. Productivity Cost Questionnaire Productivity and Health Research Group Institute for Medical Technology Assessment Productivity Cost Questionnaire Productivity and Health Research Group Vragenlijst over uw gezondheid en werk Onderzoekers noemen deze vragenlijst de imta PCQ.

Nadere informatie

Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Maart 2009 Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd door: Almere Staete Radioweg 6a 1324 KW ALMERE Tel. (036) 5300402 E-mail: info@trendview.nl

Nadere informatie

Ja 100 % Nee 0 % Weet u voldoende over de organisatie van uw huisartspraktijk (spreekuurtijden, spoed-telefoonnummers, weekenddienstregeling enz.)?

Ja 100 % Nee 0 % Weet u voldoende over de organisatie van uw huisartspraktijk (spreekuurtijden, spoed-telefoonnummers, weekenddienstregeling enz.)? De huisartspraktijk Klopt het dat u ingeschreven bent bij de huisartspraktijk die op het voorblad staat vermeld? Ja 100 % Nee 0 % Weet u voldoende over de organisatie van uw huisartspraktijk (spreekuurtijden,

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers Gelre ziekenhuizen ALGEMENE VRAGEN 1. Op welke locatie doet u vrijwilligerswerk? Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Gelre ziekenhuizen Zutphen beide locaties 2. Hoe bent u in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk bij Gelre ziekenhuizen?

Nadere informatie

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo

Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo Vragenlijst over uw ervaringen met de Wmo gemeente Utrechtse Heuvelrug Deze vragenlijst gaat over u. U kunt hem alleen invullen, of samen met uw naaste (bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger). Uw antwoorden

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg

Vragenlijst. Ervaringen met geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg Vragenlijst Ervaringen met geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg Bestemd voor personen van 18 jaar en ouder die zijn/ worden behandeld in de geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg CQ-index

Nadere informatie

Mobiliteit in de sportsector

Mobiliteit in de sportsector Mobiliteit in de sportsector Onderzoeksresultaten In opdracht van Werkgeversorganisatie in de Sport en FNV Sport ADV Market Research Willem Arntszlaan 115 C 3734 EE Den Dolder www.adv-mr.com April 2011

Nadere informatie

CQ Index Ervaringen met de zorg thuis

CQ Index Ervaringen met de zorg thuis CODE NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg CQ Index Ervaringen met de zorg thuis vragenlijst voor thuiswonende cliënten van thuiszorgorganisaties of zorginstellingen maart 2007

Nadere informatie

Vragenlijst over uw gezondheid en werk

Vragenlijst over uw gezondheid en werk Vragenlijst over uw gezondheid en werk Onderzoekers noemen deze vragenlijst de imta PCQ. Toelichting Lees dit alstublieft eerst! Voor wie is deze vragenlijst? Deze vragenlijst is voor u. U bent deelnemer

Nadere informatie

CIJFERS PSYCHISCHE GEZONDHEID NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER

CIJFERS PSYCHISCHE GEZONDHEID NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER CIJFERS PSYCHISCHE GEZONDHEID NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER % % % % % % % Nederland 90 44 7 43 31 10 - Hollands Midden 90 50 6 42 29 9 6 Man 91 45 5 45 28 8 7 vrouw 89 55 7 39 30 10 6 gehuwd

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Comfortzorg Heerenveen. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Comfortzorg Heerenveen. Zorg Thuis Verslagjaar Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Rapport Cliëntervaringsonderzoek Heerenveen Verslagjaar 2015 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Respons en benadering cliënten... 3 Resultaten... 4 1. Gemiddelde

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar

Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Hoofdstuk 2. Profiel Leidenaar Samenvatting Leiden heeft op 1 januari 2009 116.818 inwoners. Hoofdstuk 2 geeft een profiel van de inwoners van Leiden. Dit hoofdstuk is gebaseerd op zowel kerncijfers uit

Nadere informatie

Totaal aantal afgeronde vragenlijsten 44. Ja 100 % Nee 0 %

Totaal aantal afgeronde vragenlijsten 44. Ja 100 % Nee 0 % De huisartspraktijk Totaal aantal afgeronde vragenlijsten 44 Klopt het dat u ingeschreven bent bij de huisartspraktijk die op het voorblad staat vermeld? Ja 100 % Nee 0 % Weet u voldoende over de organisatie

Nadere informatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Watersportindustrie / HISWA

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Watersportindustrie / HISWA Samenvatting rapportage Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid Watersportindustrie / HISWA In samenwerking met: Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken.. De komende jaren verandert de

Nadere informatie

Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek. Sociale Activering (Jobfactory) SMO Helmond

Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek. Sociale Activering (Jobfactory) SMO Helmond Rapport Cliënttevredenheidsonderzoek Sociale Activering (Jobfactory) 2014 SMO Helmond Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker Verslagjaar 2014 1 Inhoudsopgave cliënttevredenheidsonderzoek Sociale Activering

Nadere informatie

Intersectoraal? Auteur: Michel Winnubst Datum: 7 oktober 2011

Intersectoraal? Auteur: Michel Winnubst Datum: 7 oktober 2011 Mobiliteit Intersectoraal? Auteur: Michel Winnubst Datum: 7 oktober 2011 Opzet Verschillende vormen van mobiliteit Sectoren Betrokken partijen: Werknemers Werkgevers O&O fondsen En verder Hoe te organiseren

Nadere informatie

Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016

Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016 Conclusies analyse op databestand van KEO Logopedie jaar 2016 Inleiding Alleen de respondenten van 16 jaar en ouder die vragenlijst ingevuld hebben zijn geselecteerd. Alleen de respondenten die de vragenlijst

Nadere informatie

DEMO VERSIE. Enquêteresultaat Werkevaluatie 17-05-2006

DEMO VERSIE. Enquêteresultaat Werkevaluatie 17-05-2006 DEMO VERSIE Enquêteresultaat Werkevaluatie 17--26 Mirotek Design - demo 8/2 Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Sterkte / zwakte analyse... 4 3 Verschil eerste groep en overige groepen... 6 4 Prioriteiten...

Nadere informatie

CQ-index Astma en COPD

CQ-index Astma en COPD CQ-index Astma en COPD Ervaringen met de zorg voor astma en/of COPD Vragenlijst voor mensen van 16 jaar en ouder Verkorte versie 2.0 November 2013 Deze vragenlijst gaat over ervaringen met de zorg voor

Nadere informatie

CIJFERS INKOMEN EN RONDKOMEN NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER

CIJFERS INKOMEN EN RONDKOMEN NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER CIJFERS INKOMEN EN RONDKOMEN NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER % % % % Nederland 14 18 4,8 - Hollands Midden 11 15 3,3 6 Man 9 14 3,0 7 vrouw 13 15 3,6 6 gehuwd 7 11 2,1 5 nooit gehuwd geweest

Nadere informatie

Payrollkrachten. Een onderzoek naar kenmerken van payrollkrachten. Jena de Wit Peter Donker van Heel. 6 december 2011

Payrollkrachten. Een onderzoek naar kenmerken van payrollkrachten. Jena de Wit Peter Donker van Heel. 6 december 2011 Payrollkrachten Een onderzoek naar kenmerken van payrollkrachten Jena de Wit Peter Donker van Heel 6 december 2011 Vraagstelling: Bekendheid met payrolling Herkomst Persoonskenmerken Kenmerken payrollbaan

Nadere informatie

Bestuursrapportage Personeel Tevredenheidsonderzoek 2010. De Meent

Bestuursrapportage Personeel Tevredenheidsonderzoek 2010. De Meent Bestuursrapportage Personeel Tevredenheidsonderzoek 2010 De Meent Gorinchem 08 december 2010 Inhoud I Voorwoord... 3 II Inleiding... 4 III Resultatenoverzicht... 5 IV Analyse... 23 V Conclusies... 25 2

Nadere informatie

Enquête arbeidsbeleving Onderhoud

Enquête arbeidsbeleving Onderhoud Enquête arbeidsbeleving Onderhoud De vragenlijst is volledig anoniem. Wij willen jaarlijks een meting verrichten naar de arbeidsbeleving om van daaruit gericht actie te kunnen ondernemen. Wij verzoeken

Nadere informatie