Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam"

Transcriptie

1 Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 22 Maart 2017 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Wat gaat de tijd weer snel voorbij. Wel fijn dat we de winter al weer haast achter de rug hebben. Het was geen mooie winter met droog en zonnig weer, waar je de mensen op de sloten zag schaatsen, nee het was alleen maar regen en storm. Een winter die een saai karakter had en die we maar weer snel moeten vergeten. Gelukkig gaan we weer de lente in en dat zijn gelukkig weer temperaturen van boven de 10 graden en het is vaker voorgekomen dat de maand maart 18 graden met zich meebracht en daar zitten we nu dan ook naar uit te kijken. In ons gebouw is het erg druk geweest de laatste maanden. Zo hebben we op 1 januari 2017 onze traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden met een drankje en een borrel. De opkomst was weer goed te noemen en fijn dat er toch nog veel mensen zijn die onze vereniging een warm hart toedragen. Ook hebben we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden met een goede opkomst. Hierbij zijn alle zaken weer doorgenomen van het afgelopen jaar en met een blik op de toekomst is gebleken dat het CJV Feijenoord er goed voorstaat. Ook zijn er bij de gemeente besprekingen geweest over het Horecabeleid waar in een wijziging is aangebracht waar onze vereniging zijn voordelen uit kan halen. Zo is er op dit moment een categorie A t/m D die vervangen gaat worden in categorie 0 t/m 4. Wij als CJV Feijenoord zullen dan ook in de categorie 0 gaan vallen en dat zou inhouden dat we veel minder kosten kwijt zullen zijn voor de aanvraag, maar wel een aantal voorwaarden zoals het schoon houden van de omgeving voor ons gebouw, wat we eigenlijk dagelijks al doen. Veel vergaderingen besprekingen workshops en een goede opkomst van zowel het jeugdwerk als de overige activiteiten, waar u meer over kunt lezen elders in dit blad.

2 Het is wel gebleken dat er meer onderhoud moet worden verricht aan het gebouw, zo moeten we meerdere malen de TL buizen vervangen en de starters die het plots niet meer doen. De sloten van de deuren die herhaaldelijk gerepareerd moeten worden. Dankzij de inzet van een aantal mensen kunnen we dit verhelpen met weinig kosten. Wat op dit moment de grootste prioriteit heeft, is het vervangen van de koelkasten achter de bar. Deze hebben hun dienst gehad na 27 jaar en dan zie je dat de rubbers totaal versleten zijn. Op dit moment loopt er een aanvraag bij het Oranjefonds`voor een subsidie om het witgoed te vervangen. De tafels die blijven toch wel een punt van aandacht. De tafels die we nu hebben zijn van lichte kwaliteit en daar is bewust voor gekozen omdat de vrijwilligers dikwijls de tafels moeten versjouwen van de zaal naar de berging. Helaas is het niet mogelijk om deze in de grote zaal te laten staan, omdat iedere afdeling wel of niet de tafels gebruiken en er activiteiten zijn waar geen tafels nodig zijn en deze zouden dan alleen maar in de weg staan. Lichte tafels zijn dan ook weer meer kwetsbaarder. Voorlopig zijn we aan het kijken naar vervanging van de huidige tafels, maar tot nu toe kunnen we met reparatie nog wel vooruit. Vorig jaar hebben we besloten om de Toon te laten installeren door Eneco en we hebben kunnen constateren dat we dankzij de toon veel hebben kunnen bezuinigen. Het moet wel iedere dag op afstand via de mobiele telefoon geregeld worden, maar dat levert dan ook financieel gezien veel op. Op dit moment zijn we ook bezig om de statuten van de Stichting te wijzigen, zoals we dit ook een aantal jaren gelden hebben gedaan met de vereniging. Zo dit weer een aantal zaken vanuit de redactie. Volgende kopij voor 20 maart 2017 Het zou fijn zijn dat we eens een keer een leuk stukje of verhaal zouden ontvangen, van iemand om dit de volgende keer te plaatsen in de nieuwsbrief. U kunt dit insturen aan D.Voet2@Chello.nl onder vermelding redactie. Verder ben ik zeer benieuwd wie deze nieuwsbrief heeft gelezen Ik zou het fijn als u na het lezen mij een mailtje zou sturen of u de nieuwsbrief heeft gelezen.

3 Programma Jeugdcentrum CJV Feyenoord Maandagavond: uur Hobbyclub (Selena Bridgewater) Kinderen van 7 t/m 11 jaar. Toegang Gratis Maandagavond: uur Naailessen (Zaida Sobrati) Leeftijd v.a. 18 jaar (dames) Toegang.1,00 Dinsdagmorgen uur Inloop (Dick van der Voet) Bewoners uit de wijk Dinsdagmiddag uur S.O.S. Senioren op straat (Gre de Bel) Leeftijd Senioren Toegang.5.00 per maand Dinsdagavond: uur Xiejezo (Dick van der Voet) Leeftijd vanaf 16 jaar Toegang Gratis Dinsdagavond: uur Computerclub (Wasco vd Burg) Leeftijd vanaf 16 jaar Toegang.1.00 Woensdagmorgen: uur Naailessen (Zaida Sobrati) Leeftijd v.a. 18 jaar (dames) Toegang.1.00 Woensdagmorgen: uur Inloop (Dick van der Voet) Bewoners uit de wijk

4 Woensdagmiddag: uur Kleuterclub (Melissa) Leeftijd: kleuters van 3 tot 7 jaar Woensdagavond: uur Komperisinsoos Wendy Huizer Leeftijd 7 t/m 14 jaar Donderdagavond: uur Meidenclub (Selena Bridgewater) Meisjes van 10 tot 16 jaar Donderdagavond: uur Zumbadansen (Selena Bridgewater) Vanaf 16 jaar Toegang.1.00 Vrijdagmorgen: tot uur Koffie in (Anja) om de 2 weken Leeftijd vanaf 16 jaar Zaterdagmiddag: uur Mini-Jeugdland (Wendy Huizer) 3 e zaterdag in de maand Jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar; CJV FEIJENOORD NASSAUHAVEN CJVFEIJENOORD@planet.nl WEB-SITE:

5 JEUGDWERK EN OVERIGE ACTIVITEITEN Het Jeugdwerk draait weer op volle toeren. Zo zijn we gestart met het uitdelen van muntjes aan de kinderen die een positief gedrag tonen. Hiermee kunnen zij gaan sparen voor allerlei klusjes die zij zelf mogen verzinnen of ze kunnen ook samen sparen voor een activiteit waar we wat meer aandacht aan besteden. Op deze manier hopen we een bijdrage te kunnen geven aan de opvoeding naar de kinderen. Het is ook de bedoeling om dit met de ouders te delen. Zo gaan we op 22 maart op safari met ouders in de wijk. We gaan dan een bezoek aan de boksschool van Monteiro, de Agnusschool, de speeltuin de middenstip en wij als CJV Feijenoord brengen om te vertellen aan de ouders hoe wij omgaan met hun kinderen. Zoals u al in onze vorige nieuwsbrief hierover heeft gelezen kunnen we nog steeds zeggen dat dit goed is aangeslagen. We hebben kunnen merken dat het gedrag op vele punten verbeterd is. Op de kleuterclub staan we soms wel een met onze handen in het haar wat betreft de opkomst. Gelukkig dat we een zeer goed team hebben staan in totaal 12 vrijwilligers/stagiaires om gemiddeld 40 kinderen bezig te houden. Op 28 februari tijdens de voorjaarsvakantie hebben we in samenwerking met een aantal verenigingen in de wijk een gezellige middag gehad. De middag stond in het teken van Oud Hollandse spelletjes. Ook hier was de opkomst zeer goed te noemen. Met de hobbyclub, komperisinsoos, meidenclub, mini jeugdland gaat het ook weer de goede kant op. We merken toch wel, dat de donkere avonden tijdens de winter minder kinderen trekt. Inmiddels zijn we officieel met de tijdens van de avondclubs van uur naar uur gegaan. Het CJV Feijenoord heeft de banden weer aangehaald met CJV/YMCA Nederland en via Joost Vlasblom waar we de afgelopen 2 jaar gesprekken mee hebben gehad, zijn we nu zover dat we een medewerkster Rosanna van CJV/YMCA binnen hebben gehaald die 1 dag in de week in onze vereniging te vinden is. Rosanne zorgt nu dat zij de contacten onderhoud met de stagiaires en vrijwilligers, ook doet ze samen met Wasco de web-site wijzigen. Inmiddels heeft Rosanne een gesprek gehad met de school de Albeda college en daar is nu een tijdelijke stop wat betreft het werven van stagiaires. Op dit moment zijn er nu 5 nieuwe stagiaires aangenomen die van de Hoge school afkomstig zijn en daar zit een enorme verbetering in. Verder kunt u nog wat ingezonden stukjes lezen van een aantal clubs.

6 Komperisinsoos: Op dit moment bezoeken er gemiddeld 7 a 8 kinderen de club op woensdag avond. Ze doen dan verschillende activiteiten zoals: spelletjes op de PSP 3, tafeltennis, wii en knutselen. Ook doen we gezelschapspelletjes. Voor de komende tijd hebben we leuke activiteiten gepland zoals: Bingo en een sport en spel avond. Er zijn altijd kinderen die het leuk vinden om samen met de leiding een potje zeeslag te spelen. Want wat is leuker dan de juf te verslaan. Ook is het leuk om te zien hoe er met meerdere tegelijk 1 spel op de nieuwe PSP 3 gespeeld wordt.

7 De KLEUTERCLUB Kleuters houden van regels. Het geeft duidelijkheid en structuur in hun leven, het is veilig en overzichtelijk. Daarom vinden ze het vaak niet fijn als er van de regels wordt afgeweken, maar ze kunnen al heel veel begrijpen. Leg ze van te voren uit wat er die dag anders zal gaan. Bijvoorbeeld: waarom moeten ze weg van de tafelvoetbal als ze niet luisteren. Van te voren waarschuwen voor een verandering voorkomt een heleboel narigheid en verzet. Vanaf een bepaald jaar wordt je kind een kleuter genoemd. De kleuterfase is een ontwikkelingsfase tussen peuter en schoolgaand kind in. Het egoïstische van de peuterleeftijd gaat er langzaam af. De kleuter gaat zich socialer gedragen, hij\zij speelt meer samen met (in plaats van naast) vriendjes en vriendinnetjes. De Hobbyclub Hoe dan ook, ook jou biedt een goede hobby belangrijke mogelijkheden. De meeste voldoening geeft je een hobby, waarbij je creatief, dus scheppend werk verricht en je door eigen inspanning tot nieuwe inzichten en ontwerpen of zelfs uitvindingen en ontdekkingen kunt komen. Die mogelijkheden, bewust of onbewust verlang je naar iets eigens, naar iets dat helemaal van en uit jezelf is, dat uit eigen wensen is ontstaan en dat je met eigen initiatief, kracht en verstand kunt ontwikkelen. Op de hobbbyclub komen de kinderen elkaar wekelijks een 1½ uur tegen om samen te knutselen. Je kan op de hobbyclub wat maken en doen wat je wilt, de hobbyclub heeft dus geen schools karakter,maar meer ontspanning die we samen delen met vriendjes en vriendinnentjes. Het antwoord op dit alles is samenwerking in clubverband. De Meidenclub Soms wil je gewoon even praten met meiden onder elkaar. Over school, alledaagse bezigheden etc. Bijvoorbeeld: nagelslakken, haren stijlen, make-up. En het is ook leuk om samen creatief bezig te zijn, iets met elkaar op te zetten. Eigen inbreng vinden wij ook erg belangrijk en staan we zeker voor open! De meidenclub bestaat uit meiden die een bepaalde leeftijd hebben. Je komt wekelijks bij elkaar op donderdagavond. We merken dat de meiden in de puberleeftijd moeilijker zijn om enerzijds hun vrije tijd zinvol te besteden, anderzijds om zich bepaalde vaardigheden eigen te maken. Door het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving, leren we ze ook wat verantwoordelijk en socialer te zijn. Juf Selena.

8 Kleuterclub De kleuterclub is voor alle kinderen uit de buurt die tussen 3 en 8 jaar zijn. We bieden verschillende activiteiten aan speciaal voor kinderen, zoals knutselen, spelletjes spelen, in de poppenhoek en tafelvoetbal. We houden ook speciale themadagen zoals Halloween, Sinterklaas, Carnaval en Modeshow. Elke week kunnen de kinderen weer wat anders doen. We werken met elf vrijwilligers, waar van drie uit Europa komen en één stagiaire. Hier lees je de ervaringen van een paar vrijwilligers: Juf Christina: De allerkleinste kinderen geven mij wel afleiding, ik word er zelf blij van en soms zit ik met hun te spelen. Laatste deden Selena en ik eerder die dag de deur open en werd ik op een stoel gezet en ik was zogenaamd bij de kapper. Een klein meisje deed mijn haar. Toen vroeg Selena aan haar: Wat ben je aan het doen? Ze zei: Ik ben haren aan vlechten. Dat klonk zo schattig en ik kreeg een dikke knuffel van haar. Die dag hadden de kinderen me teennagels gelakt en dat was zo leuk, ook al zagen me teennagels er niet uit. Ik zat met me rechterbeen op een stoel en met me linkerbeen op een andere stoel, ik liet ze hun gang gaan en het was zo leuk om te zien hoe blij ze waren. De leukste dag was Carnaval thema: de kinderen waren mooi verkleed, er werden foto s gemaakt en de kinderen waren blij gemaakt met een cadeau. Ik zelf Juf Christina vind dat de kleuters zich kunnen vermaken op de CJV. Juf Nathalie: Ik heb een fijne tijd met de kinderen. De kleintjes zijn super schattig en spelen altijd fijn in de poppenhoek en ik merk dat sommige kinderen spelen het liefst voor zichzelf. De oudere kinderen houden van koekjes bakken en elkaars haar en make-up doen. De oudere kinderen bestaan vooral uit meisjes. De jongens houden natuurlijk van een potje tafelvoetbal en gaan helemaal op in het spel een gezonde competitie met zijn alle is het een leuke, gezellige en veilige sfeer. De collega s kunnen het ook goed met elkaar vinden en onderling wordt er veel gelachen en plezier gemaakt door de prettige samenwerking die we hebben met elkaar en de kinderen. Juf Cindy: Ik ben nu pas een paar keer geweest, maar ik merk dat de kinderen het erg leuk vinden om met andere kinderen te kunnen spelen en om mee te doen aan alle verschillende activiteiten. Ze hebben het erg naar hun zin en er is voor iedereen wat te doen, wat ze leuk vinden. Sommige kinderen staan al een kwartier van te voren voor de deur te trappelen omdat ze niet kunnen wachten om naar binnen te gaan. Juf Atena: Ik kom ongeveer 14 maanden bij de club, voor de eerste dagen vond ik het moeilijk omdat ik niet met me collega s en kinderen kon praten, maar na een paar maanden heb ik een beetje Nederlandse taal geleerd, dus kon ik beter met me collega s en kinderen praten. Dit geval moet ik eerlijk zeggen: ik ben zo blij dat ik elke woensdag en met de kinderen kan praten en spelen. Ik heb elke woensdag een goede tijd en ook een leuke dag met alle kinderen en ook met mijn lieve collega s. Ik vind het leuk om met hun te spelen of leuke dingen te doen. Elke woensdag als ik op de club kom, krijg ik een opdracht. De ene keer zit ik bij hun aan tafel, de andere keer speel ik met hun en een andere keer sta ik bij het tafelvoetbal. Ik houd alles goed in de gaten of alles goed gaat. De afwisseling van mijn werk vind ik prettig. Ik moet ook iets zeggen: ik probeer altijd overal rond te kijken wie er rare dingen doet of als er ruzie werd gemaakt, dus moet ik in dit geval tegen hun met een goede manier praten en als ik iets fout zeg gaan ze me verbeteren en daar leer ik ook weer van. Soms hebben een thema voor de kinderen. De laatste thema was Carnaval, het was super leuk met om te zien we hebben leuke dingen met de kinderen gedaan. Op het eind van middag komen mijn collega s en ik bij elkaar om bespreken hoe de middag is gegaan. Daar leer ik iedere keer weer veel van.

9 Juf Soheila: Ik kom andere half jaar bij de club. Ik kan niet zo goed Nederlands praten. Ik houd van kinderen, maar het is moeilijk voor mijn om met kinderen te praten. Elke woensdag kom ik bij de club en bij mijn collega s. Ik ben blij dat ik werk bij de kleuterclub. Juf Selena: Ik ben bij de club gewoon op een dag binnen gedwaald. Ik vond het heerlijk om met de kleintjes te zijn. Het is iedere keer leuk bij de kleuterclub, alleen om de kleintjes te zien binnen komen. Ze zijn zo vol met energie en nieuwsgierig wat ze gaan doen die dag. Ze spelen samen en delen samen. Dit vind ik het leukst en mijn fijne samenwerking met mijn collega s. Meester Nikos: Sinds drie maanden werk ik in de club. Ik zie dat alle kinderen het erg naar hun zin hebben. Tijdens de activiteiten hebben ze de mogelijkheden om creatief te zijn bij het knutselen, ze moeten nadenken bij de bordspelletjes en het meest belangrijk is dat ze sociaal kunnen zijn met elkaar op een vrolijke en vriendelijke manier. Dat is geweldige ervaring voor ons als vrijwilligers en soms is het hoogte punt van de week. We leiden de club met een goed team van vrijwilligers en we werken met veel liefde en passie voor de kinderen zodat de kinderen een leuke middag hebben. Het team van de kleuterclub: Atena, Christina, Cindy, Joyce, Käthe, Latife, Nathalie, Nikos, Saskia, Selena, Soheila & Melissa. Melissa. CJV FEIJENOORD jaar

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 23 Juli 2017 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, De vakantie is weer begonnen. Veel scholen zijn inmiddels gesloten en vele wijkbewoners zijn inmiddels vertrokken

Nadere informatie

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 26 Juli 2018 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, De afgelopen maanden is er weer veel gebeurd op onze vereniging. Zo zijn we al weer een aantal maanden aan

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 24 November 2017 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Door de enorme drukte van de afgelopen maanden, ben ik er niet in geslaagd om de nieuwsbrief in oktober

Nadere informatie

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam VAN DE REDACTIE: NIEUWSBRIEF 21 December 2016 Beste lezers, De meesten van jullie zullen wel opgemerkt hebben, dat de vorige nieuwsbrief die in juli had moeten verschijnen

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 17 September 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 17 September 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 17 September 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, De wijk Feijenoord gaat er steeds beter uitzien en men is druk bezig met vele organisaties de wijk er goed uit te

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren.

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

8/9 19:00 uur - 20:45 Ouderavond groep 5, Rots en Water. 15/9 19:30 uur Nieuwjaars borrel 16/9 Taakwerk met je kind 18/9 OR-vergadering

8/9 19:00 uur - 20:45 Ouderavond groep 5, Rots en Water. 15/9 19:30 uur Nieuwjaars borrel 16/9 Taakwerk met je kind 18/9 OR-vergadering 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 0 1 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Directiekrabbels Nieuwbrief 3

Directiekrabbels Nieuwbrief 3 Directiekrabbels Nieuwbrief 3 Beste ouders/verzorgers Nieuw gebouw? Wellicht zijn er ouders die regelmatig langs onze nieuwe school rijden en dus hebben gezien dat de bouw heel snel vordert. In het gebouw

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

6,6. Werkstuk door een scholier 2141 woorden 6 januari keer beoordeeld. Nederlands

6,6. Werkstuk door een scholier 2141 woorden 6 januari keer beoordeeld. Nederlands Werkstuk door een scholier 2141 woorden 6 januari 2007 6,6 478 keer beoordeeld Vak Nederlands Voorwoord Ik heb het onderwerp pesten bedacht voor mijn werkstuk. Ik heb dat gedaan omdat ik meer over pesten

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief maart ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, +6 Nieuwsbrief maart ACTIVITEITEN Donderdag 1 Greta Noordenbos Maandag 5 Hallo lieve leden, Hoewel maart bekend staat zijn staart te roeren en wij wellicht de laatste sneeuw en ijs nog niet gezien hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum:

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-11 datum: 5 2-2018 februari 5 nieuwsbrief 11 mr vergadering 6 7 8 9 12 10 minutenlijsten hangen in de aula 13 14 Aanschuiftafel locatie Skitteljacht waarom moeilijk

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen Contact Een uitgave van Careander - 1 2019 Kort & Krachtig Talent ontwikkelen VAN DE BESTUURDER: Ontdek je talent Talent. Dat betekent dat je iets goed kunt. Zoals eten koken. Of genieten van muziek. Je

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS De Wiksel

Nieuwsflits OBS De Wiksel Nieuwsflits OBS De Wiksel Nieuwsflits Activiteiten Maandag 1 september : Start Wecyleactie Dinsdag 2 september : OR-vergadering 19.30 uur Start schooljaar Het nieuwe schooljaar is nu zo n 2 weken onderweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014 Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014 Deze keer leest u onder andere: Woord van Roger Bosdag kleuters Testlab groep 7 Nieuws uit groep 8 We gaan bouwen! Eindelijk! De kogel is door de spreekwoordelijke

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee.

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee. Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Belangrijke data! 12 juni Schoolreis Groepen 5, 6 en 7 13 juni Zeester vrij 14 juni Schoolreis Kleuters, Groepen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LINGEWAARDE juli augustus september 2017

NIEUWSBRIEF LINGEWAARDE juli augustus september 2017 NIEUWSBRIEF LINGEWAARDE juli augustus september 2017 VAN DE REDACTIE Beste lezers van de nieuwsbrief, Welkom bij de editie van: WIST U DAT? - We twee echte mannequins hebben in Lingewaarde. Riet Spies

Nadere informatie

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Als gebruikelijk doen wij de herfstactiviteit samen met de Stadsboerderij De Woelige Stal. Sandra, de boerin, had al gezegd:

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 20 februari 2015 nummer 62 Personeel Juf Atie heeft besloten per 1-3-2015

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

koken in een pot met houtskolen. De jongste clubs mogen nog lekker binnen slapen en hier wordt

koken in een pot met houtskolen. De jongste clubs mogen nog lekker binnen slapen en hier wordt In deze vierde nieuwsbrief worden alle activiteiten voor de maand april aangekondigd. Zo lees je welke activiteiten er in deze maand op de zaterdagavond en zondagmiddag plaatsvinden en kan je informatie

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief januari ACTIVITEITEN +6 Nieuwsbrief januari Hallo lieve leden, Het is januari en dat betekent dat alle feestdagen weer achter de rug zijn. Januari is meestal een redelijk saaie maar ook rustige maand. Er zijn vaak geen verplichtingen

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 16

NIEUWSBRIEF september 16 NIEUWSBRIEF 1 2016 15 september 16 Belangrijke data: Vrijdag 16 september Woensdag 21 september Donderdag 22 september Maandag 26 september Woensdag 28 september groep 8 Techniekmiddag metaal groep 4/5a

Nadere informatie

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens Inleiding Omgangskunde draait om contact maken. Met deze oefeningen hoop ik dat u echt contact kan maken met leerlingen. We willen allemaal gezien en gehoord worden. We zijn allemaal mensen en iedereen

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

Gymnia Waalwijk. Nieuwsbrief. Maak kennis met het 1e deel!

Gymnia Waalwijk. Nieuwsbrief. Maak kennis met het 1e deel! Juni 2012 Nummer 1 Gymnia Waalwijk Nieuwsbrief Gymnia stelt zich voor! Maak kennis met het 1e deel! De leiding (Besoyen) In deze nieuwsbrief stelt eerst de leiding van Gymnia Besoyen zich voor. In de volgende

Nadere informatie

WereldNieuws Beste ouders Modeshow Inloopochtend

WereldNieuws Beste ouders Modeshow Inloopochtend WereldNieuws Jaargang 4 Nr. 8 23-10-2015 Beste ouders Na een leerzame studiedag; talentontwikkeling, start nu ook voor de medewerkers van het dagarrangement de herfstvakantie. In de bijlage treft u informatie

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers en leerlingen van groep 8B,

Beste ouders/verzorgers en leerlingen van groep 8B, Beste ouders/verzorgers en leerlingen van groep 8B, De nieuwsbrief van 8B ligt voor u. Zo bent u op de hoogte van wat er allemaal in de groep gebeurt en we de afgelopen tijd hebben gedaan. De Openhuisdagen

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Welkom. Wat is kindercoaching? Nieuw bij Klim! Zomer-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching. Beste lezer,

Welkom. Wat is kindercoaching? Nieuw bij Klim! Zomer-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching. Beste lezer, Zomer-nieuwsbrief van Klim! kindercoaching Beste lezer, Welkom Elly Bos-Vlugt heet u van harte welkom bij de 2e nieuwsbrief van Klim! Deze nieuwsbrief verschijnt steeds aan het begin van een nieuw seizoen

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6 Rots & water groep 1-2B Terugblik Sinterklaasviering Actie Serious request Kerstviering Dit thema kwamen de kinderen van groep 6 een viertal keer in het kookatelier.

Nadere informatie

WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015

WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015 WEET JE VEEL JAAROVERZICHT 2014-2015 Dwarsdoorsnede van een schooljaar. AUGUSTUS 2014 Het schooljaar ging van start op maandag 25 augustus 2014..traditioneel met een glaasje (kinder)champagne!!!! Proosten

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5 31 januari 2019 Jaargang: 2018-2019 Editie: 5 Agenda 21 januari t/m 8 februari cito afname 8 februari studiedag 16 februari t/m 24 februari voorjaarsvakantie 8 8 februarifebruari studiedag Lang zullen

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Blader snel verder voor alle activiteiten!

Blader snel verder voor alle activiteiten! Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! Het is tijd voor vakantie met een hele hoop plezier en gezelligheid. We gaan allemaal leuke dingen doen zoals knutselen, speurtochten, bosspellen maar wat

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Lesbrief. Introductie

Lesbrief. Introductie Lesbrief Introductie Deze lesbrief hoort bij Lieve Stine, weet jij het? van Stine Jensen en Sverre Fredriksen. Dit boek bestaat uit 20 brieven en antwoorden van filosoof Stine. Deze lesbrief bestaat uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Oudercommissie Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

De school is van ons

De school is van ons De school is van ons Werkboek sociale vaardigheden op school Uitgeverij Eenvoudig Communiceren LEZEN VOOR IEDEREEN UITGEVERIJ EENVOUDIG COMMUNICEREN Dit werkboek is van: Voornaam:... Achternaam: Leeftijd:...

Nadere informatie

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april 2018 Valeriya Zes jaar geleden ben ik naar België gekomen. Een maand later ben ik mama geworden. In een gesloten Facebookgroep voor Russischsprekende

Nadere informatie

De 2e editie van de nieuwsbrief schooljaar

De 2e editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 2 Jaargang 9 02-11-2018 www.aventurijn.almere-speciaal.nl De 2e editie van de nieuwsbrief schooljaar 2018-2019 Griezelig gezellig! Het is inmiddels november en de dagen worden weer korter.

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Welkom op de eigen pagina van speelzaal Ollie, seizoen 2013 / 2014 Het team van Ollie; Gerda, Linda & Carla. Stagiaire Jesselin. Regelmatig proberen wij foto's te maken, u kunt altijd hier kijken of er

Nadere informatie

samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van

samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 Het rijst de pan uit in groep 8!!!! CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van maken. Alle kinderen komen s morgens verkleed

Nadere informatie

EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2

EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2 EEN REIS DOOR HET SCHOOLJAAR 2014-2015 VAN GROEP 1/2 DAG 1 VAN HET SCHOOLJAAR, IEDEREEN MOEST EVEN OP DE FOTO.. WE HEBBEN HET AFGELOPEN SCHOOLJAAR VEEL THEMA S BEHANDELD: Thema familie Thema feest Thema

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO.

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. Beste ouders/verzorgers Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. De dagen worden korter, wij maken ons klaar voor het eerste lichtjesfeest op weg

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Vanaf 5 oktober tot aan de Herfstvakantie zijn we in de hele school met de Kinderboekenweek bezig.

Vanaf 5 oktober tot aan de Herfstvakantie zijn we in de hele school met de Kinderboekenweek bezig. Brede school Het DOK DATUM 30 september 2016 ONDERWERP Nieuwsbrief Omgeving van de school Op het memobord in de Centrale Hal hangen de nieuwste plannen van de omgeving van de school. Je krijgt door de

Nadere informatie

Welke kleur kies jij?

Welke kleur kies jij? Welke kleur kies jij? Eerst even dit... Kleur is zoveel meer dan je favoriete tint op de muur of de kleur van je lievelingsjurk. Kleur is een taal en spreekt direct met je gevoel waarbij woorden overbodig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding Nieuwsbrief Balade Januari 2012. Inleiding Namens de redactie van regio Waalwijk aan iedereen een heel gezond en gelukkig 2012 toegewenst! De feestdagen zijn achter de rug en we starten fris het nieuwe

Nadere informatie

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool!

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool! Leidsterpraat De vakantie begon zo mooi, helaas was het weer de laatste weken iets minder mooi. Hopelijk heeft iedereen toch genoten van de vakantie, wij in ieder geval wel! We zijn met heel veel zin aan

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Deze gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. Inleiding Deze gesprekswijzer

Nadere informatie

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter

Het nieuwe jaar is begonnen! We zijn blij dat juf Marieke gestart is in het lokaal naast groep. Thema Winter Thema Winter Basisschool De Bron Spiesheem 54 3907 NJ Veenendaal Nieuwsbrief 5, januari 2015 instroomgroep en groep 1/2 Januari 2015 Nieuwe leerlingen: In de instroomgroep is Zuzanna Kok gestart en in

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek.

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Pakhuis In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Nummer 37 staat leeg. Al meer dan een jaar. De ramen

Nadere informatie

Vrijdag 1 februari Alle leerlingen zijn vrij!

Vrijdag 1 februari Alle leerlingen zijn vrij! NIEUWSFLITS 17 SCHOOLJAAR 2018-2019 Het is even echt winter, prachtig! Vorige week werd de nieuwsflits pas op donderdag verstuurd, helaas! De reden was dat ik op woensdag en donderdag migraine had en naar

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Chantal januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Editors note inhoud Beste Lezer, Super leuk dat ik jouw interesse heb weten te wekken en je nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014 Leerlingenquete r.-k.b.s De Rank in Schagen Maart 214 1 In totaal hebben 35 kinderen van groep 6, 7 en 8 meegedaan aan deze enquete. Vraag 1 : Wat voor een rapportcijfer zou je De Rank geven? Gemiddelde

Nadere informatie

Klanttest 2. Sint- Petrusschool Diemen Groep 7. Nicole Blok Top-ondernemen

Klanttest 2. Sint- Petrusschool Diemen Groep 7. Nicole Blok Top-ondernemen Klanttest 2 Sint- Petrusschool Diemen Groep 7 Nicole Blok Top-ondernemen Inhoudsopgave Voorwoord Verwachtingen van de Klanttest De doelgroep Klanttest Conclusie Foto s van de opdracht Voorwoord Op donderdag

Nadere informatie

Cadeautjes van de natuur

Cadeautjes van de natuur Cadeautjes van de natuur Een gedicht dat zegt dat ieder mens bijzondere talenten heeft. Ieder mens is uniek en bijzonder. En mag er zijn! Praat met de kinderen over hun talenten. Wat vinden ze leuk om

Nadere informatie

Nieuws Kindcentrum Wytgaard

Nieuws Kindcentrum Wytgaard Wytgaard, 15 december 2016 Nieuws Kindcentrum Wytgaard Koffieochtenden Wytgaard Na het succes van de koffieochtenden die we vorig jaar gehouden hebben, hebben we samen met de GGD Fryslan, het dorpenteam

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie