Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam"

Transcriptie

1 Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam VAN DE REDACTIE: NIEUWSBRIEF 21 December 2016 Beste lezers, De meesten van jullie zullen wel opgemerkt hebben, dat de vorige nieuwsbrief die in juli had moeten verschijnen pas in september is uitgebracht. Er hebben zich problemen voorgedaan met onze website en daarom is deze pas in september zichtbaar geworden. Het komt er nu op neer dat we dit jaar 3 keer de nieuwsbrief hebben uitgebracht en deze keer is de nieuwsbrief wat langer geworden, met het nieuws vanaf juli. De vakantieperiode van zes weken heeft ons weer wat rust gebracht en hebben we de vereniging weer een grote schoonmaakbeurt kunnen geven en hebben alle vrijwilligers zich in een rustige tijd kunnen voorbereiden op activiteiten die in september zijn gestart. In de grote vakantieperiode was het zeer rustig in de wijk. Op onze netwerkbijeenkomsten die we om de 6 weken met elkaar hebben gehad, gaf ook onze wijkagent Arno Stroop aan, dat de wijk aan de verbeterde hand is. Er waren zelfs weken bij dat er geen enkele inbraak was en dat Arno bij ons even langs kwam om koffie te drinken en een praatje te maken. Ook de wijk zelf gaat er steeds beter uit zien, zo zijn er weer nieuwe woningen opgeleverd en vind er regelmatig renovatie plaats. Naast ons clubgebouw heeft vele jaren een bedrijf gezeten en deze is nu omgebouwd tot een woning. We hebben inmiddels dan ook kennis gemaakt met deze nieuwe buren. De rommel die de bewoners bij de containers plaatsten is inmiddels sterk afgenomen. De gemeente heeft opdracht gegeven aan de reinigingsdienst om regelmatig alles weg te halen en ook wij als bewoners dragen ons steentje bij om alles opgeruimd te houden. In januari is het de bedoeling dat we alle bewoners die in de omgeving wonen van onze vereniging uit te nodigen. Dit zal plaatsvinden in ons gebouw in samenwerking met de gemeente. We zullen het dan vooral over het zwerfvuil hebben dat we in de wijk vinden.

2 In de afgelopen maanden zijn er weer vele besprekingen en workshops gehouden in ons gebouw. Zo hadden we wel elke maand een bijeenkomst met PBS, de ene keer was dat met onze vrijwilligers van het CJV en dan weer met de Agnusschool, Speeltuin de Middenstip en Monteiro de boksschool. Ook is er een bijeenkomst geweest met alle netwerken uit de wijk Feijenoord/Kop van Zuid. Ook hebben we getracht om de ouders hierbij te betrekken, maar dat zullen we nog in een later stadium gaan uitwerken. De samenwerking met PBS en de Gemeente is goed verlopen en we zijn nu in een stadium dat we veel vooruitgang hebben geboekt als het gaat om het positief gedrag van de kinderen uit de wijk. Het is gebleken dat het iedere keer straffen van de kinderen geen enkele zin heeft en dat we juist de kinderen op hun positieve gedrag moeten belonen en dat heeft op onze clubs een ommezwaai teweeg gebracht. Wel is het zo dat we de kinderen moeten blijven corrigeren, maar dan met de opdracht hoe het wel moet. Er zijn inmiddels door alle afdelingen spaarpotten gemaakt en het is de bedoeling dat de kinderen bij een positief gedrag, wat door verantwoordelijke vrijwilligers gezien wordt een beloning krijgen in de vorm van een muntje, die ze dan in hun eigen spaarpot kunnen stoppen. De kinderen kunnen dan bij een aantal muntjes omzetten in iets leuks, bijvoorbeeld dat ze met de vrijwilliger snoep mogen verkopen. Er zal een lijst samengesteld gaan worden wat de kinderen zelf het leuks vinden. De aankomende 2 weken zullen de spaarpotten door ieder kind gemaakt zijn en dan zullen we dit presenteren tijdens een bijeenkomst van PBS waarbij we de wethouder van Onderwijs Hugo de Jong is uitgenodigd. In de zaal beneden hebben we een vitrinekast neergezet en het is leuk om te zien dat al die spaarpotjes daarin staan. We zullen op 13 december een start maken en zal Hugo de Jong dit feestelijk openen. Ik wil dan ook Selena, Arie, Joyce, en Wendy bedanken dat zij het afgelopen jaar extra inzet hebben getoond tijdens de bijeenkomsten met PBS. In september zijn we weer gestart met de clubs met Opening Winterwerk en wat hadden we die dag een prachtig weer. Vroeg in de ochtend alles klaargezet met daarbij voor de 2 e keer gehouden een rommelmarkt.

3 Vele kinderen die zich achter op het binnenplein hebben vermaakt met allerlei spelen en springkussens. Aan de voorzijde van ons gebouw hadden we 20 kramen neergezet die door bewoners waren gehuurd. Na afloop waren er positieve geluiden en zullen we zeker volgend jaar dit weer gaan houden. Met de werving van vrijwilligers en stagiaires gaat het op dit moment heel goed. Regelmatig is er contact met de Albada college om weer nieuwe leerlingen te plaatsen. Als hun stagetijd erop zit dan is dat wel weer jammer voor ons, we moeten dan weer van voor af aan beginnen met de begeleiding. Op dit moment hebben we zeker tot juni 2017 zeven stagiaires onder onze hoede. Loubna en Souhaila, die op de hobbyclub maandagavond Patricia ondersteunen en ook zijn zij aanwezig op de dinsdagmiddag bij de SOS (senioren op straat). Ook assisteren zij tijdens de computerclub op de dinsdagavonden. Ook Casandra is de gehele dinsdag aanwezig en zij helpt ons ook op de kleuterclub. Op de dinsdagavonden tijdens de computerclub zien we Lorenzo en Reggianni die de ouderen les geven in de basiskennis van computeren. Inmiddels heeft er ook een kennismakingsgesprek plaats gevonden met Evita en Carisma die ons op de woensdag en donderdagavonden gaan bijstaan. Ook zijn er 2 nieuwe gezichten bij ons aangemeld via de gemeente. Dit zijn mensen die vanuit de gemeente Rotterdam vrijwilligerswerk moeten verrichten als een tegenprestatie. Op de woensdagmiddag hebben we Nathalie en op de dinsdagavond staat Monique achter de bar. De laatste vergadering die we hebben gehouden in oktober hebben we gesproken over de tijden van een aantal activiteiten. Zo hebben we besloten dat we alle Jeugdwerkclubs die in de avonden draaien te vervroegen naar uur. Uit de opmerkingen van de vrijwilligers kwam ter sprake dat er een terugloop was bij de avondclubs en dat de kinderen naar de Moskee gaan. We hebben dan ook besloten om tijdelijk dit in te zetten en op de volgende vergadering in januari zal er dan een besluit moeten worden genomen. Als we dit gaan invoeren heeft dat wel gevolgen voor wijzigingen op de website en moeten alle aankondigingen aangepast gaan worden. Het heeft dan ook zijn voordelen, de clubs zullen dan ook een half uur eerder stoppen en is er meer ruimte vrij gekomen om nieuwe activiteiten op te starten vanaf uur en niet pas om half negen. Op 8 november hebben we helaas de laatste Spirit in avond gehad, waarvan meer later in deze nieuwsbrief bij de activiteiten. De afgelopen maanden zijn we ook weer bezig geweest met het onderhouden van het gebouw.

4 Op dinsdagmorgen zijn we nu met 3 stagiaires aan de schoonmaak door het gehele gebouw en op vrijdagmorgen zorgen we dat het gebouw er ook weer schoon uitziet. We hebben inmiddels de rolhanddoeken laten vervallen en worden er iedere week op vrijdagmorgen schone thee en handdoeken opgehangen. Het gebeurde vaak dat een rol op was en dan hing het laatste stuk aan het apparaat en moesten de mensen de handen drogen aan dat laatste stukje. Ook de kosten hebben we afgewogen en het is goedkoper om iedere vrijdag de handdoeken te verwisselen en te reinigen. Iedere week zien we nu dat er een tl buis stuk gaat die we moeten vervangen, maar daar is rekening mee gehouden en hebben we nu een flinke voorraad in huis. De vloer in de zaal baart ons wel zorgen, zo zien we dat er meer met de machine gereinigd moet worden en zien we wat beschadigingen in de vorm van putten van naaldhakken en stoelen. Dit is onoverkomelijk en komt dat er veel meer gebruik word gemaakt van verhuur aan derden. Waar we ons wel nog over moeten buigen zijn de tafels die we regelmatig moeten verplaatsen van de zaal naar de berging. We hebben gekozen om wat lichtere tafels te maken wat gelukt is, maar dit breng wel door ondeskundig gebruik meer beschadigingen met zich mede, dus een puntje om over na te denken en ideeën zijn altijd welkom. We hebben inmiddels een lange steel van 8 meter aangeschaft om de buitenpui schoon te houden. In het verleden werd dit nog door een firma gedaan, maar met het nieuwe apparaat kunnen we dit zelf bijhouden. Het verhuur voor feesten en partijen hebben we op een zeer laag putje staan en we zullen het verhuur dan ook zoveel mogelijk beperken, vooral omdat het verhuur een extra inzet vraagt van begeleiding tijdens deze avonden. Zolang we de kerk als huurder in ons gebouw hebben hoeven we hier minder aandacht aan te scheppen. We hebben inmiddels via Eneco een Toon laten plaatsen en zo kunnen we op afstand de kachel naar het gewenste resultaat van een iedere activiteit regelen en komt het niet meer voor dat de verwarming onnodig blijft branden. Hopelijk zullen we dit gaan merken in de eindafrekening. Wat ook een voordeel is, dat we nu op afstand kunnen nagaan wie van en tot hoe laat zich in het gebouw hebben begeven. De maand oktober was een zeer drukke maand met vele bijeenkomsten, recepties en vooral niet te vergeten ons verenigingsuitje. Op 8 oktober zijn we met 27 vrijwilligers in de middag om uur gestart nabij de molen van Spijkenisse en zijn we aan boord gegaan van de fluisterboot die ons door een prachtige natuur heeft gevaren van Spijkenisse en vervolgens door de bernisse naar een wijnproeverij, waar we de streekwijn konden proeven.

5 Op het moment dat we de boot hadden afgehuurd had ik wel mijn bedenkingen vanwege het weer, maar het was een uitermate prachtige dag geworden met veel zonneschijn. Nadat we om uur weer terug waren bij de molen zijn we met zijn allen richting het centrum van Spijkenisse gelopen waar we tot uur van een heerlijke avond hebben genoten in het restaurant van Siciliano. Deze avond hebben we kunnen organiseren door het goede financiële resultaat van de baromzet en een bijdrage van de gemeente uit een extra subsidie die wij hebben verkregen voor het begeleiden van de stagiaires. Op 27 oktober waren we uitgenodigd door Rene Degenkamp, in het teken van het 150 jaar bestaan. Samen met een aantal afgevaardigden van de koffie in club hebben we dit heugelijke fijt mogen meevieren in een opgezet museum in het centrum van Rotterdam. Nadat Rene over het bedrijf had verteld kon een ieder onder het genot van een hapje en een drankje de foto s en de vele verhalen bewonderen. Op 28 oktober ben ikzelf uitgenodigd door vrijwilligerswerk Rotterdam om tijdens een bijeenkomst van vele vrijwilligersorganisaties iets over het CJV Feijenoord te vertellen, en dan in het bijzonder hoe een vereniging zo lang kan bestaan en hoe ga je om met vrijwilligers en besturen. Een bijzondere gelegenheid om op deze bijeenkomst CJV Feijenoord bekendheid te geven. Op 8 en 9 december zullen we weer met dank aan de meidenclub en de koffie in club de vereniging in de kerstsfeer brengen. Tot slot wil ik de mededeling doen dat we op 1 januari vanaf onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie zullen houden in ons verenigingsgebouw. Verder kunt u nog wat lezen over het Jeugdwerk en de activiteiten. Dick van der Voet Volgende kopij voor 20 maart 2017 Het zou fijn zijn dat we eens een keer een leuk stukje of verhaal zouden ontvangen om dit de volgende keer te plaatsen in de nieuwsbrief. U kunt dit insturen aan D.Voet2@Chello.nl onder vermelding van redactie. Verder ben ik zeer benieuwd wie deze nieuwsbrief heeft gelezen Ik zou het fijn als u na het lezen mij een mailtje zou sturen of u de nieuwsbrief heeft gelezen.

6 Programma Jeugdcentrum CJV Feyenoord Maandagavond: uur (tijdelijk van tot uur) Hobby club (Patricia van der Burg) Kinderen van 7 t/m 11 jaar. Toegang.0.25 Maandagavond: uur Naailessen Yvonne dos Santos Leeftijd v.a. 18 jaar (dames) Toegang.1,00 Dinsdagmorgen uur Inloop (Dick van der Voet) Bewoners uit de wijk Toegang gratis Dinsdagmiddag uur S.O.S. Senioren op straat (Gre de Bel) Leeftijd Senioren Toegang.1.00 Dinsdagavond: uur Xiejezo (Dick van der Voet) Leeftijd vanaf 16 jaar Toegang Gratis Dinsdagavond: uur Computerclub (Wasco vd Burg) Leeftijd vanaf 16 jaar Toegang.1.00 Woensdagmorgen: uur Naailessen (Zaida) Leeftijd v.a. 18 jaar (dames) Toegang.1.00 Woensdagmorgen: uur Inloop (Dick van der Voet) Bewoners uit de wijk Toegang gratis

7 Woensdagmiddag: uur Kleuterclub (Melissa) Leeftijd: kleuters van 3 tot 7 jaar Toegang gratis Woensdagavond: uur (tijdelijk van tot uur) Komperisinsoos Wendy Huizer Leeftijd 7 t/m 14 jaar Toegang.0.25 Donderdagavond: uur (tijdelijk van tot uur) Meidenclub (Patricia van der Burg) Meisjes van 10 tot 16 jaar Toegang.0.25 Donderdagavond: uur Zumbadansen (Patricia en Selena) Vanaf 16 jaar Toegang.1.00 Vrijdagmorgen: tot uur Koffie in (Anja) om de 2 weken Leeftijd vanaf 16 jaar Toegang gratis Zaterdagmiddag: uur Mini-Jeugdland (Wendy Huizer) 3 e zaterdag in de maand Jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar; Toegang,0.50 CJV FEIJENOORD NASSAUHAVEN CJVFEIJENOORD@planet.nl WEB-SITE:

8 JEUGDWERK EN OVERIGE ACTIVITEITEN Na de zomervakantie zijn we weer gestart met de clubs en kunnen we weer terugblikken op een goede opkomst tijdens de jeugdclubs en de overige activiteiten. Zo zijn we gestart met Opening Winterwerk, een dag waarbij de kinderen zich op het achterterrein konden vermaken met diverse spelletjes en zich konden uitleven op de springkussens. Onder begeleiding van Arie Huizer met een 15 tal vrijwilligers heeft hij de kinderen weer een middagje kunnen laten dollen. Verder zal ik een uiteenzetting geven van alle afdelingen. Hobbyclub onder begeleiding van Patricia een club voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar die op maandagavond zich bezig kunnen houden met allerlei knutsel/hobbyactiviteiten die zij samen met de kinderen bespreken wat zij graag zouden willen. Iedere week is er weer een ander thema en samen met Selena, Christina, Loubna, en Souhaila weten ze er weer een leuke avond ervan te maken. Tijdens Halloween zijn de kinderen langs de deuren gegaan in de wijk en ik had vernomen dat dit heel gezellig was verlopen. Vanaf september was er wel een kleine terugloop in het aantal kinderen en hebben we besloten om de tijd van aanvang uur te wijzigen naar uur. In januari gaan we verder bekijken of dit ook voor altijd zal gaan worden. Kleuterclub onder begeleiding van Melissa die zich steeds beter gaat thuis op onze vereniging heeft samen met Selena, Christina, Nathalie, Athena, Casandra, Latifa, Judith Edith, Evita en Joyce, deze club tot een prachtig resultaat kunnen brengen, gemiddeld 40 kinderen zijn er iedere woensdagmiddag van tot uur. Het is dan wel een drukte van belang en is er iedere woensdagmiddag weer wat anders te doen. Onlangs hebben we Halloween gehouden en toen waren er zelfs meer dan 40 kinderen. Velen waren verkleed als spook en de kinderen hebben zich kunnen laten schminken waarmee ze de ouders konden laten schrikken. Op 16 november hebben de kleuters zich kunnen verkleden en opmaken om een modeshow te geven. We hadden met de vrijwilligers een looproute gemaakt waarop de kinderen een show moesten weggeven. Als je dan die kleuters ziet lopen dan is er al op jonge leeftijd heel veel plezier wat er in die koppies omgaat. Op dit moment zijn we bezig om de spaarpotjes af te krijgen en zullen we medio december ermee gaan starten. Het is dan de bedoeling dat ze muntjes kunnen verdienen bij goed en positief gedrag, om later dit in te ruilen voor iets wat ze zelf mogen bedenken. We zijn er al een tijdje mee bezig en we kunnen constateren dat dit na een jaar voorbereiding in workshops is geslaagd.

9 Hoe ging het in het verleden als voorbeeld de kinderen stil moesten zijn als de leiding iets wilde mededelen. Daar hebben we nu met zijn allen afspraken over genaakt. Door middel van een geluid ( 1 druk op de bel) moet iedereen stil zijn en weten we dat we iets gaan uitleggen of dat we een belangrijke mededeling hebben. Voorheen was dit niet te doen, de kinderen bleven maar doorpraten en gillen en de vrijwilligers moesten steeds een hardere toon opzetten. Nu na 1 belletje is nu ineens muisstil. We zullen op deze manier meer de kinderen uitleggen hoe het wel moet en niet altijd maar het woordje NIET te gebruiken. Zodra er door de aangewezen vrijwilligers is te zien dat er kinderen zijn die zich positief gedragen krijgen zij daarvoor een muntje, waarmee ze iets kunnen kopen wat ze zelf mogen uitkiezen. We kijken dan ook uit naar 13 december als Hugo de Jong (wethouder van onderwijs) het geheel in feestelijke stijl komt openen. Komperisinsoos onder begeleiding van Wendy die met behulp van Arie, Latifa, Edith, Carisma, Patricia en Wasco iedere woensdagavond vanaf uur tot aanwezig zijn om de kinderen bezig te houden met allerlei activiteiten. Ook Halloween is weer een succes geweest, een drukte met bijna 30 kinderen die boven in een donkere ruimte de schrik van hun leven kregen. Arie die verkleed was zat in een hoek die kinderen de stuipen op het lijf joegen. Er was zelfs een kind dat zo erg hard schrok dat hij Arie een stomp uit angst uitdeelde. Ook op deze club zullen we in januari bekijken of de tijdelijke verplaatsing van de aanvangstijd goed is uitgevallen. Ook op deze club hebben we weer afscheid moeten nemen van Emily die 9 maanden bij ons heeft meegeholpen. Emily is van spaande afkomst en heeft in die afgelopen 9 maanden de Nederlandse taal op een bijzondere wijze tot haar gebracht. Legato Foundation van wie we deze vrijwilligers krijgen aangeboden, wil ik bij dezen bedanken. Het zijn vrijwilligers die zich op een bijzondere wijze inzetten voor alle activiteiten. Op dit moment hebben we sinds een maand weer 2 nieuwe gezichten uit Duitsland en ik hoop in januari de derde te mogen begroeten. Meidenclub onder begeleiding van Patricia die met hulp van Christina, Selena, Carisma en Evita is een gezellige boel, die iedere week bezig zijn met meidendingetjes. Ook voor deze club is de aanvangstijd tijdelijk verplaats naar een half uur eerder en zullen we in januari bekijken of dit blijvend is. Verder kan ik nog vertellen dat de meidenclub in juni voor de grote vakantie nog met zijn allen naar Bungelland zijn geweest waar de meiden zich hebben kunnen uitleven. Mini Jeugdland onder begeleiding van Arie die met hulp van Wendy Patricia Selena, Wasco en Howard zijn in beraad om in januari te bekijken hoe de opkomst te verbeteren. Op de zaterdagmiddagen 1 keer in de maand is het de afgelopen maanden zeer rustig gebleven. Hopelijk kan ik in de volgende nieuwsbrief vertellen dat de opkomst drukker is geworden.

10 Naailessen op maandagavond vanaf tot uur en op woensdagmorgen vanaf tot uur worden goed bezocht door mensen uit de wijk. Zij kunnen dan onder begeleiding van Yvonne en Zaida de vaardigheden leren op een naai of lokmachine. Helaas is Yvonne op woensdagmorgen niet meer aanwezig, sinds een aantal maanden werkt zij nu via Dock. Gemiddeld zijn er op deze naaicursus 6 tot 10 cursisten. Jammer is wel dat de ruimte beperkt is en uitbreiding daardoor beperkt blijft. S.O.S. (Senioren Op Straat) onder begeleiding van Gre die met behulp van Marleen en Ria, iedere dinsdagmiddag van uur tot uur oudere uit de wijk een plezierig middagje bezorgen. Zo zijn er bingomiddagen en komt er een zanger die oude liedjes komt zingen waar een iedere met plezier aan meedoet. In oktober heeft Joke nog een quiz georganiseerd. Joke had een aantal vragen gesteld over het verleden van de wijk Feijenoord. Velen van de ouderen konden hierop een antwoord geven, maar er zaten ook vragen bij die niet iedereen wist. Het was in ieder geval een geslaagde middag (bedankt Joke) Op 8 oktober zijn we met zijn allen vis gaan eten in het winkelcentrum keizerswaard en op 15 november hebben we een bezoekje gebracht aan Intratuin in Rhoon. Zo zorgt Gre samen met het CJV dat de ouderen niet vereenzamen. Spirit in onder begeleiding van Hennie met medewerking van Hans en Karel die ongeveer 25 jaar heeft bestaan heeft te kennen gegeven dat zij er dit jaar mee gaan stoppen. De laatste avond is op 8 november geweest. Helaas is het de afgelopen jaren gebleken dat de opkomst achteruit liep en dat is ook de reden geweest van Hennie om er na zo een lange periode mee te stoppen. Hennie heeft nog getracht om andere mensen hiervoor in te zetten, maar daar is zij niet in geslaagd. Namens de vereniging hebben we Hennie en Hans dan ook bedankt voor hun enorme inzet die zij hebben gegeven aan het CJV Feijenoord Computerclub onder begeleiding van Wasco met hulp van Howard, Ulrich, Emiel, Peter, Casandra, Selena, Patricia, Loubna, Souhaila, Reggiano, Lorenzo, en Monique zorgen er iedere dinsdagavond vanaf tot uur weer voor dat de cursisten weer wat bijleren. Zo komt Sjaak van de Steenplaat langs om wat bij te leren op zijn telefoon en is Ria weer wat kwijt op haar I Pat. Ook is Sjaan iedere week van de partij die het goed naar haar zin heeft en samen met Patricia leert ze iedere week weer wat bij. De opzet die we alweer 4 jaar handhaven (Jong leert Oud) is dan ook geslaagd en we zullen er dan ook mee doorgaan. We merken ook dat het voor de ouderen extra gezelligheid met zich meebrengt. Gemiddeld zijn er 8 cursisten aanwezig en hebben we gelukkig een groot aantal vrijwilligers en stagiaires op deze dinsdagavonden.

11 Xiejezo onder begeleiding van mijzelf en met hulp van Monique een gezellige avond na de computerclub, maar dan meestal met de mensen van de computerclub. Het is moeilijk om jongeren op dat moment binnen te krijgen die we van de straat af willen hebben in de avonduren. Zij kunnen dan darten, tafelvoetbal, of tafeltennissen of gezellig kletsen in de zaal en naar voetbal kijken. Maar helaas deze jongeren hebben liever een hangplek in de wijk waar ze niet gezien worden. Zumbalessen onder begeleiding van Selena met hulp van Patricia op de donderdagavond vanaf tot uur begint als nieuwe activiteit vormen aan te nemen. Zo zijn er meerdere dames aanwezig die na een uurtje op de muziek met beelden via het grote scherm naar harte lust aan het bewegen zijn. Koffie in club onder begeleiding van Anja en met hulp van Yvon en Yvonne een gezellig onderonsje met gesprekken waar we veel om moeten lachen. Om de week als de club er is, is er wel wat te vieren en wordt er gebak meegenomen. Zo zijn we zelfs op een zaterdagavond naar een feestavond geweest van iemand van de koffie in club die 70 jaar was geworden. Dit was een avond om niet te vergeten en we hebben gedanst en gelachen met de muziek uit de jaren 70. Zo mag ik op 2 december weer trakteren omdat ik met Toos 43 jaar getrouwd ben. Op 9 december gaan we kerststukjes maken en dan zal Kyano er hopelijk ook weer zijn. Maar voorafgaande gaan we eerst de kerstboom optuigen en dan is de zaal verder al in kerstsfeer gebracht de avond daarvoor door de meidenclub. Op 16 december zullen we weer in kerstsfeer de hapjes gaan krijgen en dat brengt altijd een gezellige ochtend met zich mee. Tot slot wil ik een ieder bedanken die zich als vrijwilliger heeft ingezet voor het Jeugdcentrum CJV Feijenoord en vooral met het doel, de bewoners in de wijk een plekje te geven waar zij zich veilig voelen. Voor een ieder wens ik jullie fijne kerstdagen toe en een zeer gelukkig en gezond Dick van der Voet

12 CJV FEIJENOORD jaar Namens het algemeen bestuur van Jeugdcentrum CJV Feijenoord, willen wij alle leden, vrijwilligers en donateurs bedanken voor hun bijdrage aan ons verenigingswerk. Hierbij nodigen wij u uit voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 1 januari 2017 in het Jeugdcentrum CJV Feijenoord aan de Nassauhaven 297 te Rotterdam Aanvang uur Zaal open uur

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 23 Juli 2017 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, De vakantie is weer begonnen. Veel scholen zijn inmiddels gesloten en vele wijkbewoners zijn inmiddels vertrokken

Nadere informatie

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 24 November 2017 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Door de enorme drukte van de afgelopen maanden, ben ik er niet in geslaagd om de nieuwsbrief in oktober

Nadere informatie

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 26 Juli 2018 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, De afgelopen maanden is er weer veel gebeurd op onze vereniging. Zo zijn we al weer een aantal maanden aan

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 17 September 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 17 September 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 17 September 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, De wijk Feijenoord gaat er steeds beter uitzien en men is druk bezig met vele organisaties de wijk er goed uit te

Nadere informatie

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam

Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam Jeugdcentrum C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 22 Maart 2017 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Wat gaat de tijd weer snel voorbij. Wel fijn dat we de winter al weer haast achter de rug hebben. Het was

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA INHOUD Vervanging Entreetoets Creatieve middagen Afscheid groep 8 Fusie Afsluitende viering Laatste bijeenkomst Musical Wisselochtend Kamp groep 7 en 8 Cartridges Gezinsavond Vakantie Overig nieuws NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Nieuwsbrief ODIN april 2015

Nieuwsbrief ODIN april 2015 Nieuwsbrief ODIN april 2015 Beste allen, De 1 ste 3 maanden van 2015 zitten er al weer op. En wat is er allemaal gebeurd in deze periode op ODIN. Januari: Het nieuwe jaar zijn we gestart met een gezellige

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 11-07-2018 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Er zijn nog een aantal leuke activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Aan tafel bij Crimpert Salm

Aan tafel bij Crimpert Salm Stichting H.E.L.D. Verzorgt dag uit voor vrijwilligers Familiehuis Daniel Den Hoed Rotterdam Deze dag is mogelijk gemaakt door schenkingen van duivenliefhebbers uit Nederland en België De bus klaar voor

Nadere informatie

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013

DATUM NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2013 Nieuwsbrief 02/2013 DATUM SEPTEMBER 2013 ABV Noorderhaghe Interessante informatie: BBQ. Traplift. Activiteiten. Barruimte is opgeknapt. Burenhulp. Bingo komt. In dit nummer: De BBQ 1 Traplift 2 Opknapbeurt

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 7 juli 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 8 Oud Papier KIJK JE UIT? Ma 10 Contactmiddag

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019

Nieuwsbrief. Nummer e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019 Nummer 15 28 e jaargang 24 december 2018 t/m 11 januari 2019 Week 52 en 1 Kerstvakantie t/m zondag 6 januari 2019 7 januari Eerste schooldag nieuwe kalenderjaar 7 januari Jeroen Oosterhof op de Voorpoort

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

Gymnia Waalwijk. Nieuwsbrief. Maak kennis met het 1e deel!

Gymnia Waalwijk. Nieuwsbrief. Maak kennis met het 1e deel! Juni 2012 Nummer 1 Gymnia Waalwijk Nieuwsbrief Gymnia stelt zich voor! Maak kennis met het 1e deel! De leiding (Besoyen) In deze nieuwsbrief stelt eerst de leiding van Gymnia Besoyen zich voor. In de volgende

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

MEESTER MARCO TROUWT ZIJN CONNY

MEESTER MARCO TROUWT ZIJN CONNY NIEUWSBRIEF 5 Amsterdam, 31 juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Een schooljaar loopt officieel van 1 augustus tot en met 31 juli, dus nog net op de rand van het schooljaar 2016-2017 onze laatste nieuwsbrief.

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M. 2. Van de voorzitter. 3. In dit nummer o.a.: 1. JO12-3M 2. Van de voorzitter 3. Nevenactiviteiten 4. Wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 4 15-11-2018 SEIZOEN 2018/2019 JO12-3M De JO12-3M zijn op 10-11-'18 voorzien van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken.

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2019. We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Kerst op school Op donderdag 20 december hebben we met alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4

Nieuwsbrief Tennisvereniging De Gouwen, jaargang 4, nummer 4 Nieuwsbrief juli 2011 Van de voorzitter Beste leden, Het seizoen 2011 is halverwege, dat betekent dat veel leden druk bezig zijn met de open toernooien of genieten van hun vakantie. Voor de club is ons

Nadere informatie

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud Jaargang 10 Nummer 9 14 december 2018 Agenda Donderdag 20 december Vrijdag 21 december Maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari 2019 Maandag 7 januari 2019 Vrijdag 11 januari 2019 Zondag 20 januari 2019

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO Nog 1 week en dan zit het schooljaar er weer op! We nemen afscheid van groep 8 en kijken terug op een mooi en leerzaam jaar. Inmiddels kijken we ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. In de afgelopen

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet

Het Penseel. Beste ouders en kinderen, Nieuws van de ouderraad: aankondiging eindfeest op t Palet Het Penseel Deze nieuwsbrief is een uitgave van openbare basisschool t Palet, onderdeel van de Brede School Noorderbreedte 33 Beste ouders en kinderen, Vanmiddag vond de 5 e techniekmiddag van dit schooljaar

Nadere informatie

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt.

Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel indruk heeft gemaakt. NIEUWSBRIEF VRIJWILLIGERSRAAD STICHTING PULSE Nummer 32- December 2017 Voorwoord Het jaar is alweer bijna voorbij. De balans kan bijna opgemaakt worden en ik wil toch een verhaal met jullie delen die veel

Nadere informatie

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij

Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Verslag Herfstfeest 21 oktober 2009 Op het Wijkpark Transvaal en de Stadsboerderij Als gebruikelijk doen wij de herfstactiviteit samen met de Stadsboerderij De Woelige Stal. Sandra, de boerin, had al gezegd:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders,

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders, NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012 1.Beste ouders, December is altijd een drukke maand op school. We zijn op school druk in de weer met allerlei activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

oktober 2016 jaar Florastate!

oktober 2016 jaar Florastate! oktober 2016 jaar Florastate! 20 jarig jubileum Woonvorm Florastate 3 t/m 7 oktober 2016 Programma Maandag Opening jubileum Opening Expositie Optreden Takostu Dinsdag Bootreis Woensdag Symposium Donderdag

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Week 28 Thema: Vroeger en nu

Week 28 Thema: Vroeger en nu Week 28 Thema: Vroeger en nu Maandag 9 juli: Ochtend:Doen we een quiz,met vragen over voeger en nu.hoeveel vragen heb jij goed? Middag:Lekker spelen bij Speelboerderij de Neeth. We gaan hier allerlei rare

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers,

VOORWOORD. Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers, PROGRAMMA 1 VOORWOORD Beste jongens, meisjes en ouders/verzorgers, Nog eventjes wachten en dan kunnen we weer gaan beginnen aan de leukste week van het jaar: De Jeugd Vakantie Week!!! Dit jaar wordt de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Voor nog meer informatie over onze school Jaargang 22 Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie)

Voor nog meer informatie over onze school Jaargang 22 Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie) Kijk óók op: www.terdoes.nl Voor nog meer informatie over onze school Of volg ons op Twitter onder terdoes Jaargang 22 Nummer 15 27-11-2015 Redactie: Kees Hagenaars Vrijdag is het feest (door de Sintcommissie)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF De deur uit...

NIEUWSBRIEF De deur uit... NIEUWSBRIEF De deur uit... Klaar met de basisschool. Tijd voor een nieuwe stap. Nieuwe uitdagingen. Ze gaan de deur uit, onze jongens en meiden van groep 8. Als echte brugpiepers naar een nieuwe school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

19 juni 2015 Jaargang 20, nummer 19

19 juni 2015 Jaargang 20, nummer 19 Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Wingerdweek De Wingerdweek is echt de leukste week van het jaar! Dingen ontdekken en op een totaal andere manier bezig zijn met elkaar. Als team

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede Mei 2015

Activiteiten programma De Meerstede Mei 2015 Vrijdag 1 mei Handwerken en breien voor goede doelen Nel en Dickij zorgen voor gezellige sfeer. Tot 16.00 uur Dinsdag 5 mei Bevrijdingsborrel De grote zaal is open en de vrijwilligers staan voor u klaar.

Nadere informatie

18 juli 2018 AGENDA WIST U DAT.. KINDERPRAAT

18 juli 2018 AGENDA WIST U DAT.. KINDERPRAAT 18 juli 2018 AGENDA 18 juli Afscheidsmoment groep 8 voor alle leerlingen 18 juli Rapporten mee 20 juli Margedag: alle leerlingen vrij 21 juli t/m 31 augustus Zomervakantie 3 september Eerste schooldag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Immanuël-Nieuws. Themadienst: school thuis en kerk. Afscheid. Schooljaar 2016/2017. Studiedagen. Sing-out. Vossenjacht

Immanuël-Nieuws. Themadienst: school thuis en kerk. Afscheid. Schooljaar 2016/2017. Studiedagen. Sing-out. Vossenjacht Studiedagen Mooi om te horen dat veel ouders gebruik maken van het lange weekend volgende week om te genieten van een korte vakantie. Vrijdagmorgen 23 juni zijn de groepen 1 t/m 4 vrij, vrijdagmiddag zijn

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

UIT DE WEI 6 december 2018

UIT DE WEI 6 december 2018 KALENDER Maandag 10 december Haltles groep 7/8 Dinsdag 18 december Musical groep 3/4 De kleine Kerstman Donderdag 20 december Kerstdiner van 18.00 uur tot 19.00 uur. Let op de uitnodiging in deze Nieuwsbrief!

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSFLITS SEPTEMBER & OKTOBER. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS SEPTEMBER & OKTOBER. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS SEPTEMBER & OKTOBER JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk Maandag 17 sept. Don

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018

H O F N I E U W S AANKONDIGING: LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ZEELSTERHOF 31 OKTOBER 2018 H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Vrijdag 26 oktober 1/2A en 7A Maandafsluiting Maandag 29 oktober Rondleiding Dinsdag 30 oktober Vergadering Schoolraad, aanvang 19.30 uur Woensdag 31 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken...

NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken... NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken... Groeten u! Ze zijn gevlogen. De grote wereld in. Onze jongens en meiden van de groepen 8. Op naar Spijkenisse, Schiedam, Barendrecht, Rotterdam. Op naar het brugpieperschap.

Nadere informatie

In verband met de Kerstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 15 januari 2018

In verband met de Kerstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 15 januari 2018 Nr. 16 maandag 18 december 2017 In verband met de Kerstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 15 januari 2018 Belangrijke data Woensdag 20 december: Kerstbuffet Elegaststraat: aanvang

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws Mei 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Voetbal Sponsor voetbal Verkeersexamen CITO toetsen Welkom

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Ook dit jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en gezellige activiteiten voor onze bewoners en hun familie/ vertegenwoordigers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z NIEUWSBRIEF 6 e jaargang - Januari 2018 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z Dit jaar bestaat het creatief centrum 30 jaar. Een heugelijk feit dat gevierd

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9 Belangrijke data Kerstvakantie 25 december t/m 5 januari 2018 8 januari 1 e schooldag na de kerstvakantie: Inloop vanaf 8.15 uur en ontmoetingsmoment voor ouders/verzorgers in de hal. 8 januari Start thema

Nadere informatie

Jochem Blaauboerstraat CJ Schagerbrug

Jochem Blaauboerstraat CJ Schagerbrug info@obszwanenest.nl Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-541626 http://www.obszwanenest.nl 2 e Nieuwsbrief juni 2015 Kalender 18 juni : schoonmaakavond 19.00 uur. 22 juni : groep 8 kennismakingsmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

Brugproat. Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar

Brugproat. Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar Brugproat Nieuwsbrief nr.5 (31 okt. 16 nov.) Schooljaar 2016 2017 Agenda Donderdag 3 nov. 15.00 u. Teamvergadering Vrijdag 4 nov. Schoolleidersopleiding (Judith) Woensdag 9 nov. 12.45 u. Teamvergadering

Nadere informatie

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Radio Bartje vervalt aankomende week en de week er na is het alleen op dinsdag 22 mei. Woensdag middag Praatjes Café in Zeist

Radio Bartje vervalt aankomende week en de week er na is het alleen op dinsdag 22 mei. Woensdag middag Praatjes Café in Zeist Nieuwsbrief Vrije Tijd week 19 11 Mei 2018 Nieuws Agenda 16 mei : Theatergroep Heuvelrug 19 mei : Workshop vogeltjesmobiel 26 mei : De hongerige klant 26 mei : Orkest Ludiek (nieuw) 1 juni : Cinebartje

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie