gouden regels bij het bouwen van een huisartsenpraktijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gouden regels bij het bouwen van een huisartsenpraktijk"

Transcriptie

1 gouden regels bij het bouwen van een huisartsenpraktijk

2 Voorwoord De bouwadviesgroep-lhv geeft zowel bij nieuwbouw als bij verbouw van praktijkruimten en eerstelijnscentra deskundig en onafhankelijk advies op maat. Adequaat antwoord op een telefonisch gestelde eenvoudige vraag; uitgebreide projectadvisering, compleet met adviesplattegronden op schaal, op maat opgestelde programma s van eisen, beoordelingen van begrotingen en bestekken; of advies bij bouwfysische problemen zoals geluidsoverlast of ventilatie. De bouwadviesgroep-lhv staat voor u klaar! Bij nieuwbouw of verbouw van een praktijk is het van belang dat u er als arts met de assistentie, AIOS, praktijkondersteuners, Hidha s en niet te vergeten de patiënten prettig en efficiënt kunt werken en verblijven. De Tien Gouden Regels van de bouwadviesgroep-lhv belichten de belangrijkste kenmerken van een goed ontworpen huisartsenpraktijk.

3 De plattegrond van de praktijk is een weerspiegeling van de organisatie van de praktijk De wijze van werken en van samenwerken moet af te lezen zijn in de plattegrond; zoals de relaties van ruimten of juist de scheiding tussen ruimten, de looplijnen en het gebruik van ruimten en verkeersgebied.

4 Elke arts beschikt over een eigen werkruimte, parttimers kunnen ruimten delen. Praktijkverpleegkundigen, AIOS, e.d. maken gebruik van universele behandelkamers of van leegstaande spreekonderzoekkamers van de huisartsen. De assistentie heeft de assistentiezone ter beschikking: balie- en administratieruimten (front- en back office), laboratorium en behandel kamer(s). De verschillende medewerkers kunnen gemakkelijk contact met elkaar hebben, zonder dat de patiënt daarvan getuige is. Door architectonische middelen ten volle te gebruiken is zo min mogelijk bewegwijzering nodig. Gebruik, indien toch noodzakelijk, duidelijke pictogrammen. Patiënten vinden eenvoudig hun weg in de praktijk vanuit de publieke ruimten (entree, hal en wachtruimte). Zo is de balie bijvoorbeeld direct bereikbaar vanuit de entree. Bij het ontwerp is rekening gehouden met mogelijke toekomstige uitbreidingen.

5 Voorbeeld solopraktijk Aantal patiënten 2350 Medewerkers: Huisarts 1fte Assistentes 1fte AIOS 1 POH 1 Oppervlak bruto 128 m 2 bron: handboek bouw praktijkruimten voor de huisarts

6 Er is een duidelijk onderscheid tussen de publieke zone ( onrust ) en de werkerszone ( rust ) De entree, de hal voor de balie en de wachtruimte voor patiënten zijn gescheiden van het verkeers- en werkgebied voor de medewerkers.

7 Artsen en assistenten ontmoeten elkaar in het rustgebied, met name in de backoffice. Die is bereikbaar zonder dat de arts door de publieke zone hoeft te gaan. De wachtruimte heeft twee deuren: de entreedeur in de publieke zone en de ophaaldeur die uitkomt in de werkersgang. Het bezoekerstoilet ligt in de publieke zone, de toiletten voor de medewerkers in het rustgebied. Werkerszone ( rust ) Publieke zone ( onrust )

8 De looplijnen in de praktijk zijn functioneel en garanderen rust

9 In een praktijk met een rustig patroon van looplijnen hoeven artsen niet langs de balie of de entree om patiënten op te halen. Ook de looplijn van artsen naar assistentie (backoffice) gaat nooit langs de balie of de wachtruimte. Bij binnenkomst zien patiënten meteen waar ze moeten zijn. Alle looplijnen/verkeersstromen in het gebouw zijn goed doordacht. Looplijnen zijn in het algemeen zo kort mogelijk. Al moet de verkeersruimte beperkt zijn, een wat langere, beschermde en rustige looplijn is te verkiezen boven een korte en drukke. Er gaan géén looplijnen door werk- of wachtruimte.

10 Er is aandacht voor de privacy van patiënten en werkers

11 De balie is zo gelegen en vormgegeven dat gesprekken tussen patiënt en assistentie niet te volgen zijn in de wachtruimte. Er worden geen vertrouwelijke telefoongesprekken gehouden aan de balie. Er is voldoende ruimte vóór de balie om enige afstand te houden als er al iemand aan de balie staat. De wachtruimte is bij voorkeur een met een deur afgesloten ruimte. Een gordijn of een wandje of iets dergelijks voorkomt dat de behandel bank zichtbaar is voor bezoekers van de behandelkamer. De backoffice de werkersruimte - is in principe niet toegankelijk voor patiënten. Er heerst in de praktijk een goede geluidssfeer. In de eerste plaats: geluids isolatie van privacygevoelige ruimten. In de tweede plaats: geluids beheersing, bijvoorbeeld voldoende afstand tussen balie/receptie en wacht ruimte. En in de derde plaats geen nagalm en adequate demping van geluid: een goede akoestiek. Naast een goede geluidssfeer is goede verlichting uitermate belangrijk voor zintuiglijk gehandicapte patiënten.

12 De praktijk is functioneel

13 Maat en indeling van alle ruimten afzonderlijk zijn zorgvuldig vastgesteld met een juiste plaatsing van deuren, ramen, wasbak, vast en los meubilair, stop contacten en verlichting. De logistiek van het geheel is weloverwogen. Er zijn correcte relaties tussen ruimten met rustige looplijnen en goed gekozen zichtlijnen. De praktijk is van buiten herkenbaar en binnen vinden bezoekers gemakkelijk hun weg. Er worden duurzame materialen toegepast. De technische voorzieningen zijn afdoende. Het gebouw is beveiligd (inbraak-, brand-, data- en persoonsbeveiliging). De praktijk is vandalisme bestendig. Bij nieuwbouw is een stramienmaat gekozen die een blijvend goede indeelbaarheid van het gebouw garandeert. In verband met de grotere vrijheid bij de indeling valt een draagconstructie met kolommen te verkiezen boven een constructie met dragende wanden.

14 Patiënten en werkers vinden de sfeer van de praktijk prettig

15 Het karakter en de sfeer voldoen aan de vooraf omschreven eisen en de wensen van de gebruikers. Bij het ontwerpen wordt zorgvuldig aandacht besteed aan zaken als vormgeving, materiaal- en kleurtoepassing, daglichttoetreding en verlichting. Ook de keuze van meubilair en stoffering zijn bepalend voor de ambiance. De technische voorzieningen (verwarming, koeling, ventilatie, zonwering) garanderen zowel in de zomer als in de winter een goede klimaatbeheersing.

16 De praktijk is goed toegankelijk voor iedereen

17 Ouders met kinderwagens, visueel gehandicapten, mensen in een rolstoel, etc. komen gemakkelijk binnen en kunnen zich in het gebouw goed verplaatsen. Het gebouw/de verbouw is ontworpen conform het Handboek voor Toegankelijkheid, de wettelijke voorschriften en ITS-eisen (bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar). De praktijk is goed bereikbaar voor fietsen, auto s en ambulances. De praktijk heeft een zeer eenvoudige, duidelijke bewegwijzering (bij voorkeur met kleuren, zodat ook analfabeten de aanduidingen kunnen lezen ).

18 De praktijk is kostenbewust ontworpen

19 Kostenbewust heeft onder andere betrekking op de investeringskosten (gunstige verhouding tussen bruto en netto-oppervlakte), de efficiency van het ontwerp, onderhoudskosten en energielasten (duurzaam/ energiezuinig). Het aantal te realiseren vierkante meters staat in gezonde verhouding ten opzichte van de inkomsten. De prijs per vierkante meter (zowel bij huur als koop) is zorgvuldig getoetst aan de geboden kwaliteit. Deze kwaliteit staat beschreven in een technische omschrijving, bestek, o.d.

20 De praktijk is ontworpen conform de geldende wet- en regelgeving

21 Bij het ontwerp is erop toegezien dat de eisen uit onder meer het Bouwbesluit, de Woningwet, de Wet Arbo en de Algemene Maatregelen van Bestuur zijn gerespecteerd. Op een aantal onderdelen wordt door de LHV een hogere kwaliteit verlangd dan het wettelijk vereiste niveau (zie gouden regel 10).

22 De praktijk voldoet aan de extra eisen van de LHV

23 De LHV stelt hogere eisen aan: Geluidsisolatie. Duurzaamheid (onderhoudsvriendelijke materialen). Daglicht: spreekkamers, universele behandelkamer en backoffice liggen aan de gevel. Deze ruimten hebben ramen op ooghoogte met uitzicht naar buiten. De overige ruimten, frontoffice, laboratorium, behandelkamer, wachtruimte, bergingen en toiletten, mogen inpandig gesitueerd zijn. Spuiventilatie en hygiëne. Kwaliteits- en prestatie-eisen voor bijvoorbeeld binnenwanden, sanitair en hang- en sluitwerk. De LHV stelt daar waar de bestaande wetgeving niet afdoende is voor de huisvesting van de beroepsgroep huisartsen hogere eisen. Een voorbeeld is de geluidsisolatie tussen ruimten. De geldende wet- en regelgeving is onvoldoende; gesprekken in de spreekkamer zouden daarbij verstaanbaar zijn in de aangrenzende ruimte.

24 Publicaties De bouwadviesgroep-lhv heeft een serie publicaties en producten uitge geven over de (ver)bouw en inrichting van huisartspraktijken en eerstelijns centra. De publicaties zijn te bestellen via de website van de LHV. U vindt het bestelformulier onder Praktijkvoering/Bouwadvies/Publicaties. Het handboek Bouw praktijkruimten voor de huisarts is hèt handboek voor de huis arts praktijk met ruim 300 pagina s praktische informatie over de bouw, de organisatie, de functionele indeling en het kosten plaatje. Van solo praktijk tot grote HOED, apotheekhoudende huisarts en HAP, voorbeeldplattegronden, begrotingen, investeringskosten, bouw proces, tien gouden regels en aandachts punten. Het handboek Bouw Eerste Lijn is uitge geven in samenwerking met de LVG en bevat praktische informatie voor huis artsen, apothekers, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, de thuiszorg, verloskundigen, tandartsen, architecten, gemeentelijke diensten, woningbouw verenigingen en adviseurs. In de publicatie Bouwstenen zijn de minimale technische eisen van de LHV vermeld, waaronder de extra LHV-eisen ten aanzien van geluidsisolatie en hygiëne. De publicatie bevat ook een haalbaarheidstoets huisvesting en voorbeelden van een adviesplattegrond 1:50, een programma van eisen en een prestatie-omschrijving.

25 Advies Adviesmogelijkheden zijn onder andere: informatie en documentatie ontwerpbeoordeling adviesplattegronden op maat haalbaarheidsonderzoek programma van eisen op maat cursussen en excursies beoordeling bouwkosten prestatie-omschrijving De bouwadviesgroep-lhv is een vast, interdisciplinair samenwerkingsverband van architecten, interieurarchitecten en een bouwkostendeskundige. De bouwadviesgroep-lhv is geen uitvoerend architectenbureau. Op deze wijze is een onafhankelijk advies gegarandeerd. Neem gerust vrijblijvend contact op met de coördinator bouwadviesgroep-lhv: (030) cartoons: Len Munnik foto: Eva Janssens

26 bouwadviesgroep-lhv Postbus LB Utrecht (030)

Gezondheidscentrum De Hertog

Gezondheidscentrum De Hertog Het Bolwerk - Heeres & de Groot - de Bruin & Zwager Hertog van Saxenlaan 36, Franeker Aantal patiënten: 15.843 7FTE HA Oppervlakte huisartsenpraktijk 931m2 nieuwbouw In gezondheidscentrum De Hertog kunnen

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk De Plantage

Huisartsenpraktijk De Plantage verbouwing Huisartsenpraktijk De Plantage Amsterdam Aantal patiënten 2200 Oppervlak huisartsenpraktijk 90 m2 Een half jaar geleden heb ik 2.200 patiënten overgenomen van een huisarts in het centrum van

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk vd Krabben, Roek, Wagenvoort Gezondheidscentrum Haverstraat

Huisartsenpraktijk vd Krabben, Roek, Wagenvoort Gezondheidscentrum Haverstraat Huisartsenpraktijk vd Krabben, Roek, Gezondheidscentrum Haverstraat Huisartsenpraktijk van der Krabben, Roek, Haverstraat 15a, Oldenzaal Aantal patiënten: 5100, 2FTE HA GENOMINEERD Oppervlakte huisartsenpraktijk

Nadere informatie

Praktijk met Toekomst

Praktijk met Toekomst 1 Praktijk met Toekomst bouwadviesgroep-lhv De multifunctionele wachtkamer Zelfmanagement Digitaal hart van de praktijk Hygiëne Duurzaamheid en bouwtechniek bouwadviesgroep-lhv POH, kosten en baten Huisvestingslasten

Nadere informatie

TE HUUR Moermond 57a te Zwijndrecht Turn key praktijkruimte in Medisch Centrum Moermond

TE HUUR Moermond 57a te Zwijndrecht Turn key praktijkruimte in Medisch Centrum Moermond TE HUUR Moermond 57a te Zwijndrecht Turn key praktijkruimte in Medisch Centrum Moermond Ooms Drechtsteden Bedrijfshuisvesting B.V. Spuiboulevard 4 Postbus 1106 3300 BC Dordrecht telefoon 078 614 43 33

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk De Pelgrim Gezondheidscentrum De Brink

Huisartsenpraktijk De Pelgrim Gezondheidscentrum De Brink Huisartsenpraktijk de Pelgrim Pelgrimstraat 61a, Gaanderen Aantal patiënten: 2650 1,5FTE HA Oppervlakte huisartsenpraktijk 265m2 verbouwing en uitbreiding herbestemming bibliotheek De nieuwe praktijk (gehuisvest

Nadere informatie

Bouwen & verbouwen van uw praktijk

Bouwen & verbouwen van uw praktijk Bouwen & verbouwen van uw praktijk Wees innovatief in je omgeving en verbeter jezelf. SITUERING HET HUIDIGE LANDSCHAP U bevind zich hier RICHTLIJNEN Perfectie is een streefdoel, geen einddoel RICHTLIJNEN

Nadere informatie

Programma van Eisen Frisse Scholen april 2012

Programma van Eisen Frisse Scholen april 2012 Programma van Eisen Frisse Scholen april 2012 Voor u ligt het Programma van Eisen Frisse Scholen. Dit Programma van Eisen dient als leidraad voor opdrachtgevers van nieuw- en verbouw van scholen (schoolbesturen

Nadere informatie

Interieur kantoorruimte te Tubbergen

Interieur kantoorruimte te Tubbergen Interieur kantoorruimte te Tubbergen Projectnummer: 09-292 Deze kantoorruimte staat aan de rand van het industrieterrein in Tubbergen. De indeling van deze kantoorruimte is zorgvuldig ontworpen naar de

Nadere informatie

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 26 november 2001

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 26 november 2001 REFERENTIEKADER ten behoeve van een bestaande KINDERAFDELING Gelet op artikel 15a van de Wet ziekenhuisvoorzieningen Aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Huisarts & Architectuur. Architectuur en praktijkvoeren Vanuit een visie die samenvalt

Huisarts & Architectuur. Architectuur en praktijkvoeren Vanuit een visie die samenvalt Huisarts & Architectuur Architectuur en praktijkvoeren Vanuit een visie die samenvalt Brussel 5 oktober 2013 De zeven gouden regels van architect Paul Deroo bij de uitbouw van je praktijkgebouw Paul Deroo

Nadere informatie

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Lichtgewicht met een massief karakter U kent als geen ander het belang van een comfortabele binnenruimte. En u weet als geen ander hoe u

Nadere informatie

van schets naar definitief ontwerp gebruikersindeling klimaat daglicht energie interieurconcept poort als entree achtergevel plein als verbinding

van schets naar definitief ontwerp gebruikersindeling klimaat daglicht energie interieurconcept poort als entree achtergevel plein als verbinding de brede reus van schets naar definitief ontwerp gebruikersindeling klimaat daglicht energie interieurconcept poort als entree achtergevel plein als verbinding planning van schets naar definitief ontwerp

Nadere informatie

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 26 november 2001

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 26 november 2001 REFERENTIEKADER ten behoeve van bestaande voorzieningen voor een LABORATORIUM VOOR KLINISCHE CHEMIE Gelet op artikel 15a van de Wet ziekenhuisvoorzieningen Aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Programma van Eisen. t.b.v. Brede Hoed praktijk te Diemen

Programma van Eisen. t.b.v. Brede Hoed praktijk te Diemen Programma van Eisen t.b.v. Brede Hoed praktijk te Diemen Opdrachtgever: Delta Forte Projectnummer: 2007108 Versie: P06 Datum: 31 maart 2008 Inhoud PROGRAMMA VAN EISEN... 1 BREDE HOED PRAKTIJK TE DIEMEN...

Nadere informatie

Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld

Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld Een tandartspraktijk verbouwen of een nieuwe praktijk opstarten doet u waarschijnlijk maar één keer. De bouw of verbouw van de praktijk speelt

Nadere informatie

Training: Bouwbesluit

Training: Bouwbesluit Training: Bouwbesluit Na het volgen van deze training bent u weer volledig op de hoogte van de meest actuele prestatie-eisen en begrippen uit het Bouwbesluit, inclusief de wijzigingen uit 2014. GBB B.V.

Nadere informatie

Protestantse gemeente Grote kerk

Protestantse gemeente Grote kerk Protestantse gemeente Grote kerk Analyse en voorlopig ontwerp door Margriet de Zwart Interieurarchitect 2017-04-21 Waterstaatskerk bouwjaar 1839-1841 Status Kerk en Rondeel rijksmonument Oude situatie:

Nadere informatie

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 8 oktober 2001

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 8 oktober 2001 REFERENTIEKADER ten behoeve van bestaande voorzieningen voor NUCLEAIRE GENEESKUNDE Gelet op artikel 15a van de Wet ziekenhuisvoorzieningen Aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nadere informatie

Wateringse Veld College Den Haag

Wateringse Veld College Den Haag Wateringse Veld College Den Haag Project Adres: Plaats: Telefoon: URL: Referentiebeeld: Missouri 1, 2548 HT Den Haag 070 3082500 http://www.sgzuidwest.org/ Bottom Line Verkeersruimten uitgevoerd met standaardelementen

Nadere informatie

Huisvesting gemeente Boxtel

Huisvesting gemeente Boxtel Agenda 1) Inleiding 2) Aanleiding 3) Begrippen en demarcatie 4) Scenario s 5) Advies Agenda 1) Inleiding De Twee Snoeken Gemeentehuizen 2) Aanleiding 3) Begrippen en demarcatie 4) Scenario s 5) Advies

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Herhuisvesting Centrum Jeugd en Gezin in Voorhout Versie: 0.

Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Herhuisvesting Centrum Jeugd en Gezin in Voorhout Versie: 0. Haalbaarheidsonderzoek Aanvulling: locatie Raadhuisplein 1 Voorhout Versie:.1 Status: Concept 27-8-215 1 Toelichting Dit document is een aanvulling op het door Versluis opgestelde haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

a/d Amstel architecten

a/d Amstel architecten architectuuropvatting a/d Amstel architecten Voor a/d Amstel architecten is architectuur wat ontworpen en gebouwd is met aandacht, liefde en passie. Architectuur is klein, soms groot, en vooral nooit een

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012. Gemeentehuis Bloemendaal. Arbo gerelateerde zaken en veiligheid. Datum 3 januari 2013

Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012. Gemeentehuis Bloemendaal. Arbo gerelateerde zaken en veiligheid. Datum 3 januari 2013 Datum 3 januari 2013 Auteurs drs. Fieke Horsten Eur.Erg. drs. Peter van Scheijndel Eur.Erg. Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012 Gemeentehuis Bloemendaal Arbo gerelateerde zaken en veiligheid

Nadere informatie

PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU

PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU PORTFOLIO GERECHTSGEBOUW BREDA MEI 2018 HOOTSMANS ARCHITECTUUR- BUREAU Programmatische lagen Uitgangspunten voor positionering gebouw De opdracht was om niet alleen deze puzzel op te lossen, maar juist

Nadere informatie

Bouwbesluit. Wettelijke regelingen

Bouwbesluit. Wettelijke regelingen Bouwbesluit Wettelijke regelingen Woningwet Bouwbesluit Ministeriële regeling bouwbesluit Nederlandse normen: NEN s Nederlandse praktijkrichtlijnen: NPR Kwaliteitsverklaringen Cauberg-Huygen 2 Bouwbesluit:

Nadere informatie

kiosken www.mmcite.com

kiosken www.mmcite.com kiosken mmcité Stad Stedelijke openbare ruimtes zijn fascinerend. Hier ontmoeten mensen hun geschiedenis. Wij zijn verheugd dat ons design op zoiets interessants en belangrijks als stedelijke gebieden

Nadere informatie

Projectbureau voor huisvesting & facility management

Projectbureau voor huisvesting & facility management Projectbureau voor huisvesting & facility management 2 Ondersteuning van huisvestingsprojecten Offace projectbegeleiding is een adviesbureau op het gebied van huisvesting en facility management. Wij ondersteunen

Nadere informatie

GEZONDHEIDSCENTRUM EMST. Informatie voor huurders

GEZONDHEIDSCENTRUM EMST. Informatie voor huurders GEZONDHEIDSCENTRUM EMST Informatie voor huurders Inhoudsopgave Inleiding... 3 De locatie... 4 Het gebouw... 5 Verhuurmogelijkheden... 6 Plattegrond bovenverdieping... 7 Plattegrond begane grond... 8 Plattegrond

Nadere informatie

Huur uw vrijheid in ruimte

Huur uw vrijheid in ruimte Huur uw vrijheid in ruimte Altijd een snelle, passende oplossing De Meeuw ontwikkelt en produceert al sinds 1929 flexibele huisvesting op maat. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers.

Nadere informatie

Formuleboek Mediq Apotheek RUIMTELIJK CONCEPT. versie 2.0-26 juni 2009

Formuleboek Mediq Apotheek RUIMTELIJK CONCEPT. versie 2.0-26 juni 2009 Formuleboek Mediq Apotheek RUIMTELIJK CONCEPT 3. Vlekkenplan ruimtelijk De Mediq Apotheek is een open, transparante apotheek, waarin de relatie tussen klant en apotheker centraal staat. De apotheek kan

Nadere informatie

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen

ENQUETE SPOORBUURT. 1. Woonsituatie. Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen ENQUETE SPOORBUURT Werkgroep Spoorbuurt Laagbouw Werkgroep Spoorbuurt Beneden-bovenwoningen Opmerkingen Werkgroepen Delen Enquête: 1. Woonsituatie 2. Wijk Opzet 3. Wijk Beschermd Stadsgezicht 4. Woning

Nadere informatie

Te huur Praktijkruimten. Middeldijkerplein Barendrecht

Te huur Praktijkruimten. Middeldijkerplein Barendrecht Te huur Praktijkruimten Middeldijkerplein 10-14 Barendrecht Te huur Twee praktijkruimten Middeldijkerplein 10-14 Barendrecht Betreft : Twee moderne praktijkkamers die deel uitmaken van Gezondheiscentrum

Nadere informatie

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC)

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) GOUDA PAGINA 1 UITBREIDING EN RENOVATIE VAN BESTAAND CLUBGEBOUW heeft de architectenopdracht van ontwerp tot en met aanbesteding verkregen voor de verbouw / nieuwbouw

Nadere informatie

Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje

Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje Fysieke toegankelijkheid Gebruik in ieder geval onderstaande aandachtspunten: 1. Afstapjes en trappen dienen goed afgeschermd

Nadere informatie

Bouwboek Cannenburglaan

Bouwboek Cannenburglaan Bouwboek Cannenburglaan HAAGSE HUISJES - kies je type 0,2 Bij het project Haagse Huisjes kunt u mede zelf kiezen hoe uw toekomstige woning eruit gaat zien. Hierdoor kunt u geheel naar eigen smaak, betaalbaar

Nadere informatie

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 8 oktober 2001

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 8 oktober 2001 REFERENTIEKADER ten behoeve van een bestaand REGIONAAL GGZ-CENTRUM Gelet op artikel 15a van de Wet ziekenhuisvoorzieningen Aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door

Nadere informatie

Te Huur Nistelrode, Tramstraat 13 Kantoor- / Praktijkruimten gelegen in de dorpskern Nistelrode.

Te Huur Nistelrode, Tramstraat 13 Kantoor- / Praktijkruimten gelegen in de dorpskern Nistelrode. Te Huur Nistelrode, Tramstraat 13 Kantoor- / Praktijkruimten gelegen in de dorpskern Nistelrode. Vloeroppervlakte : Ca. 279 m². Huurprijs : 70,00 / m² / jaar. Object Kantoor- / Praktijkruimten gelegen

Nadere informatie

Aartsbisschop Romerostraat Utrecht. Kantoor Utrecht Jan van Scorelstraat 30. Kantoor Zeist 2e Hogeweg

Aartsbisschop Romerostraat Utrecht. Kantoor Utrecht Jan van Scorelstraat 30. Kantoor Zeist 2e Hogeweg Aartsbisschop Romerostraat 169 - Utrecht Huurprijs 950,- per maand Omschrijving In de geliefde wijk Voordorp bevindt zich dit uitermate goed onderhouden driekamer appartement met zonnige loggia op het

Nadere informatie

DE ALLIANTIE AMSTERDAM

DE ALLIANTIE AMSTERDAM interieur DE ALLIANTIE AMSTERDAM 30/08/2013 INZENDING arc13 next architects NEXT ARCHITECTS / de alliantie amsterdam / 30-08-2013 vooraf transformatie Het recent getransformeerde Huygens Dok vormt samen

Nadere informatie

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 8 oktober 2001

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 8 oktober 2001 REFERENTIEKADER ten behoeve van bestaande voorzieningen voor KINDER- EN JEUGDPSYCHIATRIE Gelet op artikel 15a van de Wet ziekenhuisvoorzieningen Aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn

Nadere informatie

GEZONDHEIDSCENTRUM EMST. Informatie voor huurders (versie 11 februari 2016)

GEZONDHEIDSCENTRUM EMST. Informatie voor huurders (versie 11 februari 2016) GEZONDHEIDSCENTRUM EMST Informatie voor huurders (versie 11 februari 2016) Inhoudsopgave Inleiding... 3 De locatie... 4 Het gebouw... 5 Verhuurmogelijkheden... 6 Plattegrond bovenverdieping... 7 Plattegrond

Nadere informatie

TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING

TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING De prachtige twee-onder-een-kapwoning met zijentree heeft extra ruime afmetingen en is voorzien van een aangebouwde, stenen berging en eigen parkeerplaats. Dat is luxe wonen en

Nadere informatie

Wonen in kantoren, werkt dat?

Wonen in kantoren, werkt dat? Wonen in kantoren, werkt dat? De lettergrootte voor bijschriften is 12 Erik Cremers Adviseur Duurzame Leefomgeving Inleiding DGMR heeft uitgebreide ervaring renovaties en herbestemmingen Advisering van

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk Van Houten Gezondheidscentrum De Zeester

Huisartsenpraktijk Van Houten Gezondheidscentrum De Zeester Huisartsenpraktijk Van Praktijkadres: Tromplaan 49c, Hendrik Ido Ambacht Aantal patiënten: 2500, 1,2FTE HA Oppervlakte huisartsenpraktijk130 m2 herbestemming schoolgebouw Ons gezondheidscentrum De Zeester

Nadere informatie

Vastgoedtransformatie. het Bouwbesluit. 31 mei Patrick van Loon. Vergunningverlener Stadsontwikkeling

Vastgoedtransformatie. het Bouwbesluit. 31 mei Patrick van Loon. Vergunningverlener Stadsontwikkeling Vastgoedtransformatie en het Bouwbesluit 31 mei 2018 Patrick van Loon Vergunningverlener Stadsontwikkeling Het bouwvergunningproces Vooroverleg Indienen aanvraag en inhoudelijke beoordeling op: Bestemmingsplan

Nadere informatie

RENOVATIE TANDHEELKUNDE

RENOVATIE TANDHEELKUNDE Informatiebijeenkomst Tandheelkunde 13-14 juni 2012 RENOVATIE TANDHEELKUNDE Nicolai Giling Inhoud Waarom renoveren? Ambitie Planning Plan van Eisen vertaald naar het gebouw Hoe verder? Gebouw Tandheelkunde:

Nadere informatie

verbouwing RvB KPN, Den Haag

verbouwing RvB KPN, Den Haag verbouwing RvB KPN, Den Haag situatie voor verbouwing Reorganisatie In april 011 is Eelco Blok benoemd tot nieuwe topman van KPN. Direct bij de start als CEO kondigde hij een grote reorganisatie van KPN

Nadere informatie

Bouwstenen 2016. LHV-norm. Minimale technische eisen (ver)bouw huisartsenpraktijken. Naar inhoudsopgave

Bouwstenen 2016. LHV-norm. Minimale technische eisen (ver)bouw huisartsenpraktijken. Naar inhoudsopgave Minimale technische eisen (ver)bouw huisartsenpraktijken Bouwstenen 2016 LHV-norm 1 Bouwstenen 2016 (LHV-norm) - Minimale technische eisen (ver)bouw huisartsenpraktijken Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1

Nadere informatie

Richtlijnen, tevens eisen, met betrekking tot de praktijkinrichting SCN praktijken voor chiropractie

Richtlijnen, tevens eisen, met betrekking tot de praktijkinrichting SCN praktijken voor chiropractie Richtlijnen, tevens eisen, met betrekking tot de praktijkinrichting SCN praktijken voor chiropractie De met * aangegeven onderdelen zijn altijd verplicht. 3.0. De accommodatie - algemeen:* Het gebouw waar

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Kattenbroek Huisarts Schenkels Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Kattenbroek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Wettelijke regelingen

Wettelijke regelingen Bouwbesluit Wettelijke regelingen Woningwet Bouwbesluit Ministeriële regeling bouwbesluit Nederlandse normen: NEN s Nederlandse praktijkrichtlijnen: NPR Kwaliteitsverklaringen Cauberg-Huygen 2 Bouwbesluit:

Nadere informatie

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen Waal Vlaardingen Opdrachtgever Waal, Vlaardingen Adres Schiedamsedijk 22, Vlaardingen Opgave herontwikkeling kantoorgebouw: interieur Ontwerp Van Ouwerkerk Architecten, Rotterdam Projectarchitect Arnold

Nadere informatie

Te Huur: Kantoor- en/of Praktijkruimte

Te Huur: Kantoor- en/of Praktijkruimte Te Huur: Kantoor- en/of Praktijkruimte Havenstraat 34 te Naaldwijk Vraagprijs 2.150,-- p/mnd. Locatie Type object Vloeroppervlak : Havenstraat 34, 2671 GJ Naaldwijk : Kantoorruimte (begane grond) : ca.

Nadere informatie

Inschrijving van start!

Inschrijving van start! LittleAmsterdam bouw nu uw eigen grachtenpand 14 appartementen + 2 bedrijfsruimtes Inschrijving van start! De karakteristieken: - een sfeervol energiebewust grachtenpand zonder de ongemakken van bestaande

Nadere informatie

UPC duurzaam kantoor en callcenter

UPC duurzaam kantoor en callcenter UPC duurzaam kantoor en callcenter Het UPC kantoor en callcenter in Leeuwarden heeft als eerste opgeleverde gebouw het BREEAM-NL Excellent certificaat ontvangen. Met een GPR score van 8.3 gemiddeld, is

Nadere informatie

Welkom bij BouwLokalen. Gezond bouwen en verbouwen

Welkom bij BouwLokalen. Gezond bouwen en verbouwen Welkom bij BouwLokalen Gezond bouwen en verbouwen Gezond bouwen en verbouwen ing. John Bouwman Adviesburo Nieman B.V. april/mei 2005 Adviesburo Nieman: wie en wat? Middelgroot ingenieursbureau ca. 50 medewerkers

Nadere informatie

nieuwbouw woning Stramproy 10 juni 2011 architecture.com

nieuwbouw woning Stramproy 10 juni 2011 architecture.com nieuwbouw woning 10 juni 2011 architecture.com architecture Qarchitecture. Niets uit dit bestek / drukwerk mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt d.m.v. drukwerk, fotokopie, microfilm of op

Nadere informatie

Beschikbaarheid en bereikbaarheid van de. huisartsenpraktijk

Beschikbaarheid en bereikbaarheid van de. huisartsenpraktijk Beschikbaarheid en bereikbaarheid van de huisartsenpraktijk dr. Paul Giesen en Celine van Nistelrooij Huisartsenpraktijk t Weeshuis Nijmegen Programma Inleiding stellingen 10 min Paul Reflectie B&B in

Nadere informatie

schipperdouwesarchitectuur De Fute 4 7491 AL Delden 074 7600088 www.sd-architectuur.nl info@sd-architectuur.nl

schipperdouwesarchitectuur De Fute 4 7491 AL Delden 074 7600088 www.sd-architectuur.nl info@sd-architectuur.nl schipperdouwesarchitectuur De Fute 4 7491 AL Delden 074 7600088 www.sd-architectuur.nl info@sd-architectuur.nl Hoge schuurvilla schipperdouwesarchitectuur Thuiskomen op het knooperf wordt een bijzondere

Nadere informatie

KANTOORRUIMTE 1 E VERDIEPING. Avelingen-West MS Gorinchem

KANTOORRUIMTE 1 E VERDIEPING. Avelingen-West MS Gorinchem KANTOORRUIMTE 1 E VERDIEPING blad 2 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 1.1. Algemene omschrijving... 3 1.2. Adresgegevens... 3 1.3. Indeling bedrijfsobject... 3 1.4. Omschrijving ruimte... 3 1.5. Ligging...

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

7 Luxe woonlofts in Vlijmen

7 Luxe woonlofts in Vlijmen 7 Luxe woonlofts in Vlijmen De luxe loftwoningen zijn duurzaam gebouwd; Daarnaast is er een ruime keuze aan Een uniek ontwerp met een riante tuin. De indelingsmogelijkheden. U kunt uw woning dus variatie

Nadere informatie

Huisartsenzorg Pekkeriet Medisch Centrum Veluwse Poort

Huisartsenzorg Pekkeriet Medisch Centrum Veluwse Poort Huisartsenzorg Pekkeriet Eikenlaan 13-11, Ede Aantal patiënten: 3380 1,6 FTE HA Oppervlakte huisartsenpraktijk 255m2 nieuwbouw Huisartsenzorg Pekkeriet wil een moderne, transparante, goed georganiseerde

Nadere informatie

Pijnenburg / Beukenburg / De Vuursche/ Utrechtse Heuvelrug

Pijnenburg / Beukenburg / De Vuursche/ Utrechtse Heuvelrug Pijnenburg / Beukenburg / De Vuursche/ Utrechtse Heuvelrug VLEUTEN Huurprijs 920,- / 1300,- p.m. Beumer Garantiemakelaars Meerndijk 7 3454 HM DE MEERN Tel: 030-6776000 E-mail: info@beumer.nl Website: www.beumer.nl

Nadere informatie

Wimbledonpark 199 te AMSTELVEEN

Wimbledonpark 199 te AMSTELVEEN Wimbledonpark 199 te AMSTELVEEN Huurprijs 2.250 per maand OMSCHRIJVING: Mooi! Dit fraaie appartement,inclusief PARKEERPLAATS, is gelegen op de zesde verdieping in het prestigieuze complex Residentie Bellegarde.

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

Rechtbank Rotterdam 03 december 2015

Rechtbank Rotterdam 03 december 2015 Rijksvastgoedbedrijf Ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties Beeldkwaliteit Rechtbank Rotterdam 03 december 2015 Inleiding In dit beeldkwaliteitplan worden de ambities voor de verschijning

Nadere informatie

BOSZEGGE 23 ASSEN k.k.

BOSZEGGE 23 ASSEN k.k. BOSZEGGE 23 ASSEN 439.000 k.k. www.boszegge23.nl Boszegge 23, Assen Op een rustige, kindvriendelijke locatie in het Kloosterbos ligt dit sfeervolle vrijstaand familiehuis. De woningen in Kloosterveen zijn

Nadere informatie

Waar dorp en veld elkaar ontmoeten

Waar dorp en veld elkaar ontmoeten www.kavelsgorssel.nl Smits van Waesberghe Makelaars Hoofdstraat 39b 7213 CP Gorssel Telefoon (0575) 49 20 80 info@svwmakelaars.nl www.svwmakelaars.nl Waar dorp en veld elkaar ontmoeten Thoma Makelaars

Nadere informatie

Project: Verbouwing voormalig Klooster Kranenburg Ruurloseweg LD Vorden Werknummer: CM 10 Datum: 25 juni 2018

Project: Verbouwing voormalig Klooster Kranenburg Ruurloseweg LD Vorden Werknummer: CM 10 Datum: 25 juni 2018 TOETSING BOUWBESLUIT EN TOELICHTING Project: Verbouwing voormalig Klooster Kranenburg Ruurloseweg 99 7251 LD Vorden Werknummer: CM 10 Datum: 25 juni 2018 INHOUD Algemeen en projectomschrijving pagina 3

Nadere informatie

TE HUUR. Hagenborgh 41, 7607 JT Almelo. Huurprijs: 795,= per maand (incl. servicekosten, excl. gas, water, elektra)

TE HUUR. Hagenborgh 41, 7607 JT Almelo. Huurprijs: 795,= per maand (incl. servicekosten, excl. gas, water, elektra) .. TE HUUR Hagenborgh 41, 7607 JT Almelo Huurprijs: 795,= per maand (incl. servicekosten, excl. gas, water, elektra).. Weghorst Makelaardij B.V. Rijssensestraat 6 7642 CX WIERDEN Tel.: 0546-573332 E-mail:

Nadere informatie

De sleutel tot toegankelijkheid

De sleutel tot toegankelijkheid DE TWEE SNOEKEN Datum: 17/18 november 2010 Claudia Fransen De Twee Snoeken De Twee Snoeken 1961 1985 2010 Stedenbouw Architectuur Interieur Calculatie Duurzaamheid Bouwregelgeving 3D visualisatie Bouwsoftware

Nadere informatie

Culemborg, De Raaf 9

Culemborg, De Raaf 9 Culemborg, De Raaf 9 OMSCHRIJVING: Op zeer centraal punt gelegen moderne kantoor-/praktijkruimte met een oppervlakte van ca. 89 m², o.a. geschikt voor medische, maatschappelijke of dienstverlenende sector.

Nadere informatie

Bouwbesluittoetsing en toelichting

Bouwbesluittoetsing en toelichting Bouwbesluittoetsing en toelichting StartUp village Science Park te Amsterdam Tbv wijziging omgevingsvergunning kenmerk 446401 Datum: 23-12-2016 Aantal pagina s: 13 1 Inhoud Omschrijving wijzigingen...3

Nadere informatie

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 26 november 2001

aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen op 26 november 2001 REFERENTIEKADER ten behoeve van bestaande WERKPLAATSEN TECHNISCHE DIENST Gelet op artikel 15a van de Wet ziekenhuisvoorzieningen Aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Kattenbroek Huisarts Raams Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Kattenbroek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

kinderoogcentrum eklund_terbeek architecten

kinderoogcentrum eklund_terbeek architecten kinderoogcentrum eklund_terbeek architecten projectdocumentatie 30 augustus 2013 Opgave: Programma: Grootte: Locatie: Team: Opdrachtgever: Aannemer bouw: Aannemer installaties: Interieurbouw: Leverancier

Nadere informatie

KANTOORRUIMTE. Avelingen West MS Gorinchem

KANTOORRUIMTE. Avelingen West MS Gorinchem blad 2 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 1.1. Algemene omschrijving... 3 1.2. Adresgegevens... 3 1.3. Indeling bedrijfsobject... 3 1.4. Omschrijving ruimte... 3 1.5. Ligging... 4 1.6. Bereikbaarheid en

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN HUISVESTING HAP+SEH

PROGRAMMA VAN EISEN HUISVESTING HAP+SEH Het programma van eisen is hét middel om de ideevorming over de samenwerking binnen het gebouw te structureren. Het programma van eisen is voor de architect het uitgangspunt bij het ontwerpen. Het programma

Nadere informatie

Plafonds. systemen. Samen van idee tot werkelijkheid. Akoestische plafonds voor het. onderwijs. www.armstrong.nl/plafonds

Plafonds. systemen. Samen van idee tot werkelijkheid. Akoestische plafonds voor het. onderwijs. www.armstrong.nl/plafonds Plafonds systemen Samen van idee tot werkelijkheid plafonds voor het onderwijs www.armstrong.nl/plafonds 4 criteria om de juiste keuze te maken 1 AKOESTISCH In het onderwijs kan ongecontroleerd geluid

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 6.10. Doetinchem, 23 september 2009. Kredietaanvraag renovatie stadhuis

Aan de raad AGENDAPUNT 6.10. Doetinchem, 23 september 2009. Kredietaanvraag renovatie stadhuis Aan de raad AGENDAPUNT 6.10 Kredietaanvraag renovatie stadhuis Voorstel: Een krediet ter grootte van het bruto-investeringsbedrag voor de renovatie van het stadhuis beschikbaar stellen op basis van de

Nadere informatie

TE HUUR IN BEST, AAN DE MOLENVESTE 41

TE HUUR IN BEST, AAN DE MOLENVESTE 41 TE HUUR IN BEST, AAN DE MOLENVESTE 41 ERA makelaardij Ed Willems Nieuwstraat 32 5683 KC Best telefoon: 0499-374040 fax: 0499-391465 www.edwillems.nl best@edwillems.nl TE HUUR IN BEST, MOLENVESTE 41. Op

Nadere informatie

Jan van Nassaupark 47 * - Harderwijk

Jan van Nassaupark 47 * - Harderwijk Huurprijs 925,-- per maand Omschrijving TE HUUR aangeboden (tijdelijk): Jan van Nassaupark 47, 3844 BN Harderwijk Werkelijk schitterend gelegen, monumentaal APPARTEMENT op de bovenste verdieping van één

Nadere informatie

Niet iedereen is gelijk Mensen zijn verschillend van maat; ze kunnen lang zijn of kort, dik of dun.

Niet iedereen is gelijk Mensen zijn verschillend van maat; ze kunnen lang zijn of kort, dik of dun. Waarom aanpasbaar? Niet iedereen is gelijk Mensen zijn verschillend van maat; ze kunnen lang zijn of kort, dik of dun. Veel mensen zijn minder beweeglijk door ouderdom, ziekte of een tijdelijke blessure.

Nadere informatie

Starterswoningen. variëren van een kleine woning van ca 6.5 bij 10.5 m tot een woning welke tevens geschikt is als seniorenwoning.

Starterswoningen. variëren van een kleine woning van ca 6.5 bij 10.5 m tot een woning welke tevens geschikt is als seniorenwoning. Starterswoningen Door de extreme prijsstijgingen van de woningbouw en de huidige economische malaise de afgelopen jaren is er voor de starters een tekort aan woningen ontstaan. Het gevolg is een stagnatie

Nadere informatie

3 Basisscholen Getsewoud

3 Basisscholen Getsewoud 3 Basisscholen Getsewoud Basisscholen Getsewoud 3 scholen onder 1 dak Flexibiliteit Getsewoud is een grote nieuwbouwwijk in Nieuw Vennep, een onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. Het scholencomplex

Nadere informatie

Bijna af! Nog 10! Blok 42 Nieuw Leyden

Bijna af! Nog 10! Blok 42 Nieuw Leyden Bijna af! Nog 10! Blok 42 Nieuw Leyden Blok 42 De laatste tien woningen in Nieuw Leyden Het karakter van Blok 42 Een nieuwe woning in een complete buurt Nieuw Leyden is bijna klaar. De allerlaatste woningen

Nadere informatie

Kenmerken. Overdracht. Indeling. Tuin. Ligging. Bouw. Waarborgsom. Bankgarantie. Ontbindende voorwaarden financiering. Aantal badkamers.

Kenmerken. Overdracht. Indeling. Tuin. Ligging. Bouw. Waarborgsom. Bankgarantie. Ontbindende voorwaarden financiering. Aantal badkamers. Beetzlaan 72, Soest Kenmerken Overdracht Vraagprijs 164.500 k.k. Aangeboden sinds 22-11-2016 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef)

TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef) TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef) Royaal kantoorpand op zichtlocatie Uitstekend gelegen kantoorruimte (130 m²) met eigen parkeergelegenheid Aan een brede laan met bomen, op

Nadere informatie

VRAAGPRIJS 225.000,00 [KOSTEN KOPER].

VRAAGPRIJS 225.000,00 [KOSTEN KOPER]. TE KOOP APPARTEMENT MARTHALAAN 2-402 ENSCHEDE Het appartement is gelegen aan de Marthalaan met een blijvend vrij uitzicht op het Blijdensteinpark. De centrum locatie is uitermate gunstig terwijl er toch

Nadere informatie

Project HEZO. Minor Public Health Engineering J. van Hoof 13-12-2010. Bob van Pommeren Jamie van Dalum Jeroen Aben

Project HEZO. Minor Public Health Engineering J. van Hoof 13-12-2010. Bob van Pommeren Jamie van Dalum Jeroen Aben Project HEZO Minor Public Health Engineering J. van Hoof 13-12-2010 Bob van Pommeren Jamie van Dalum Jeroen Aben Analyse 12 healing environment ziekenhuizen Analyse Film Meander Belangrijke aspecten Natuur

Nadere informatie

Boeieraak 1g Etten Leur Penthouse

Boeieraak 1g Etten Leur Penthouse Boeieraak 1g Etten Leur Penthouse Wonen in Etten Leur Het centrum werd vernieuwd in 2005 en biedt een diversiteit aan winkels. In de aangrenzende wijk De Keen vindt u een eerstelijns gezondheidscentrum

Nadere informatie

WINTHONTLAAN 4 UTRECHT

WINTHONTLAAN 4 UTRECHT WINTHONTLAAN 4 UTRECHT www.winthontlaan4-6.nl Omschrijving Algemeen op een unieke zichtlocatie aan de A12 met dagelijks ruim 320.000 passanten, wordt het project De Winthont' Loft Offices Utrecht gerealiseerd.

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de praktijk: A.H. Onderstal Huisartsenpraktijk

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de praktijk: A.H. Onderstal Huisartsenpraktijk Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de praktijk: A.H. Onderstal Huisartsenpraktijk Datum aanmaak rapport:03-10-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten praktijk Periode waarin ingevuld

Nadere informatie

Bungalowpark CHAAM ELDORADO. Uw eigen. ecologische vakantiewoning

Bungalowpark CHAAM ELDORADO. Uw eigen. ecologische vakantiewoning Uw eigen ecologische vakantiewoning Bungalowpark CHAAM ELDORADO www.eldoradopark.nl Welkom op bungalowpark ELDORADO Ontspan & geniet Eldorado is een rustgevend bungalowpark gelegen tussen Tilburg en Breda.

Nadere informatie

Interieur jaren 30 woning

Interieur jaren 30 woning Interieur jaren 30 woning Projectnummer: 05-126 Bekijk het exterieur van de jaren 30 villa Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een

Nadere informatie

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n.

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n. Helenusstraat 1 Almere Poort 379.000 v.o.n. algemene informatie plattegrond getekende impressies Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens. Aan de opgegeven afmetingen en informatie

Nadere informatie