Pagina 1/9. Openbaar Besluit. 1 Samenvatting. 2 Inleiding en verloop van de procedure. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/201398_OV Zaaknummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pagina 1/9. Openbaar Besluit. 1 Samenvatting. 2 Inleiding en verloop van de procedure. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/201398_OV Zaaknummer:"

Transcriptie

1 Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/201398_OV Zaaknummer: Datum: 24 maart 2016 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op de bezwaren van Wise Men Media B.V. tegen het besluit van 27 november 2015, met kenmerk ACM/DC/2015/207054, waarbij aan Wise Men Media B.V. een last onder dwangsom is opgelegd wegens overtreding van artikel 5:20 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 6b van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt. 1 Samenvatting 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) heeft op 3 november 2015 in het kader van een lopend onderzoek naar mogelijke oneerlijke handelspraktijken door Wise Men Media B.V. (hierna: WMM) schriftelijk informatie gevorderd van WMM. Toen WMM niet op deze informatievordering reageerde, heeft ACM aan WMM bij besluit van 27 november 2015 een last onder dwangsom opgelegd, waarin WMM op straffe van een dwangsom werd gelast de gevorderde informatie alsnog binnen een week te verstrekken. WMM heeft bezwaar aangetekend tegen voormeld besluit. In dit besluit verklaart ACM de bezwaren van WMM ongegrond. 2 Inleiding en verloop van de procedure 2. ACM ontvangt veel meldingen van consumenten die na het bestellen van een gratis proefpakket onverwacht worden geconfronteerd met een rekening. Naar aanleiding daarvan is ACM op 2 juni 2015 een voorlichtingscampagne gestart over ongevraagde vervolgzendingen. Ook heeft ACM in de periode van 1 januari 2015 tot 1 juni 2015 ondernemingen benaderd over wie zij via haar informatieloket ConsuWijzer meldingen ontving. Een van die ondernemingen was WMM. Zo meldden consumenten dat zij van WMM ten onrechte rekeningen ontvingen voor het toezenden van producten. Pagina 1/9 T F Muzenstraat WB Den Haag Postbus BH Den Haag 3. ACM heeft op 2 juni 2015 en op 20 juli 2015 op grond van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) informatie gevorderd van WMM om te kunnen beoordelen of WMM voldeed aan consumentenregelgeving bij het aanbieden van haar producten. WMM heeft via advocatenkantoor Bird & Bird de gevorderde informatie verstrekt. 4. ACM heeft WMM op 8 september 2015 vervolgens bericht dat zij een onderzoek startte naar de handelspraktijk van WMM, omdat bij haar het vermoeden was gerezen dat WMM haar producten als gratis aanprees, terwijl deze feitelijk niet gratis waren. In het kader van dit

2 onderzoek heeft ACM op 3 november 2015 wederom een informatievordering aan WMM gericht. De informatievordering was bedoeld om meer duidelijkheid te verkrijgen over eerder door WMM verstrekte informatie met betrekking tot haar handelwijze bij de werving van klanten voor de door haar verkochte producten Green Tea Slim Patch Pro, Lemon Power Patch, Green Coffee Slim Pro en Power Quit Smoking Patch in de periode van 1 januari 2015 tot 1 juni Zo wilde ACM onder meer weten via welke kanalen WMM de advertenties voor voormelde producten had verspreid. WMM diende de gevorderde informatie uiterlijk 10 november 2015 aan ACM te verstrekken. 5. Toen ACM de gevorderde informatie op 10 november 2015 niet had ontvangen heeft zij telefonisch contact opgenomen met de gemachtigde van WMM en gewezen op de medewerkingsplicht van artikel 5:20 van de Awb. ACM heeft WMM vervolgens tot 13 november 2015 gegeven om aan de informatievordering te voldoen. 6. Een reactie van WMM bleef uit. Toezichthoudende ambtenaren van ACM hebben op 13 november 2015 telefonisch contact opgenomen met de gemachtigde van WMM en aangegeven dat WMM niet aan haar medewerkingsplicht voldoet door niet te voldoen aan de informatievordering van 3 november Zij hebben in dat telefoongesprek tevens aangegeven dat ACM handhavend zou gaan optreden richting WMM. 2/9 7. Toezichthoudende ambtenaren van ACM hebben diezelfde dag via het telefoonnummer zoals geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel geprobeerd contact op te nemen met WMM. De telefoniste die de telefoon opnam gaf aan hen niet verder te kunnen helpen, maar dat schriftelijk contact met WMM kon worden opgenomen via het adres Beechavenue 54 te Schiphol-Rijk. 8. Per brief van 17 november 2015 heeft ACM aan WMM alsmede aan haar gemachtigde een laatste oproep gestuurd om de gevorderde informatie alsnog uiterlijk 23 november 2015 om uur aan ACM te verstrekken. In deze brief heeft ACM ook aangegeven dat zij handhavend zou optreden als WMM niet voldeed aan deze laatste oproep. Diezelfde dag heeft voormelde gemachtigde ACM laten weten dat zij niet langer optreedt als advocaat van WMM. 9. Op 27 november 2015 heeft ACM aan WMM een last onder dwangsom opgelegd, waarin WMM wordt gelast om binnen één week na dagtekening van dit besluit de in de brief van 3 november 2015 gevorderde informatie aan ACM te verstrekken. Op 14 december 2015 heeft WMM via mr. Th.F. Roest van Köster advocaten een bezwaarschrift ingediend tegen dit besluit, welk bezwaarschrift zij op 15 januari 2016 heeft aangevuld. Per faxbericht van 22 januari 2016 heeft WMM nog de door haar gedane aangifte omzetbelasting over het vierde kwartaal van 2015 overgelegd. Per faxbericht van 1 februari 2016 heeft WMM ACM onder verwijzing naar artikel 5:34 van de Awb verzocht de last onder dwangsom op te heffen, dan wel de dwangsom te verminderen tot nihil.

3 10. Op 2 februari 2016 heeft ten kantore van ACM een hoorzitting plaatsgevonden, waarbij WMM, vertegenwoordigd door [VERTROUWELIJK] 1 en bijgestaan door de gemachtigde van WMM, in de gelegenheid is gesteld haar bezwaren toe te lichten. Naar aanleiding van de hoorzitting heeft WMM ACM nog een organogram van haar vennootschapsstructuur toegezonden 2. Van de hoorzitting is een verslag opgemaakt dat op 7 maart 2016 aan WMM is toegestuurd. 3 3 Het bestreden besluit 11. In haar besluit van 27 november 2015 heeft ACM aan WMM wegens overtreding van artikel 5:20 van de Awb en artikel 6b van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt (hierna: de Instellingswet) een last onder dwangsom opgelegd, waarin WMM wordt gelast om binnen één week na dagtekening van dit besluit de in de brief van 3 november 2015 gevorderde informatie aan ACM te verstrekken, op straffe van een dwangsom van EUR voor iedere dag dat zij nalaat de last na te leven met een maximum van EUR Tot op heden heeft ACM de gevorderde informatie niet ontvangen. 3/9 4 Bezwaargronden 13. WMM voert in haar bezwaarschrift kort gezegd het volgende aan. Volgens WMM is het besluit in strijd met de wet en/of de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en/of overige geldende regelgeving genomen en dient het daarom te worden vernietigd of ingetrokken. ACM heeft met name gehandeld in strijd met het verbod van détournement de pouvoir en het evenredigheidsbeginsel. Zo was de begunstigingstermijn waarbinnen WMM aan de last onder dwangsom diende te voldoen onredelijk kort en heeft ACM nagelaten WMM op de hoogte te stellen van het voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom. De bestreden last onder dwangsom dient geen enkel doel, nu WMM haar bedrijfsactiviteiten heeft beëindigd. De hoogte van de dwangsom is gelet op de korte begunstigingstermijn bovendien onredelijk. 14. Volgens WMM is bij haar geen personeel meer werkzaam. WMM is voornemens om de vennootschap te liquideren. Dat is volgens haar de reden dat ACM geen contact met haar heeft kunnen krijgen. Van onwil om aan de verzoeken tot informatieverstrekking te voldoen is aan de zijde van WMM dan ook geen sprake. Volgens WMM verkeert zij in een blijvende onmogelijkheid om de gevraagde informatie te verstrekken en de gestelde vragen te beantwoorden, omdat de gevraagde informatie zich bevond op een server van een zustermaatschappij, die inmiddels failliet is verklaard. De betreffende server is na het 1 [VERTROUWELIJK] heeft op de hoorzitting een volmacht overgelegd die met kenmerk in het dossier is opgenomen. 2 De brief (kenmerk ) is abusievelijk gedateerd op 15 januari 2016 en op 15 februari 2016 door ACM ontvangen. 3 Het verslag is met kenmerk in het dossier opgenomen.

4 faillissement verkocht. 15. ACM is er ten onrechte van uit gegaan dat zij haar informatievorderingen kon neerleggen bij de (voormalig) gemachtigde van WMM. Deze informatievorderingen hadden rechtstreeks naar WMM moeten worden gezonden. 16. Ten slotte voert WMM aan dat ACM ten onrechte niet heeft gereageerd op haar verzoek om de werking van de last onder dwangsom en meer in het bijzonder het verbeuren van dwangsommen op te schorten. Zij verzoekt ACM haar opnieuw een begunstigingstermijn te gunnen, opdat zij een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening kan indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. 5 Overwegingen 17. ACM wil over het doel van deze procedure allereerst het volgende opmerken. 4/9 18. ACM is een toezichthouder die drie vormen van markttoezicht uitoefent: mededingingstoezicht, sectorspecifiek markttoezicht en consumentenbescherming. Het ACM-toezicht is gericht op het bevorderen van goed functionerende markten, ordelijke en transparante marktprocessen en zorgvuldige behandeling van consumenten. 19. Het bevorderen van goed functionerende markten betekent dat er op die markten zoveel mogelijk sprake is van al dan niet gereguleerde concurrentie. Het doel van ordelijke en transparante marktprocessen is gericht op het zoveel mogelijk ondervangen van marktonvolkomenheden. Die onvolkomenheden kunnen immers grote (financiële) gevolgen hebben voor marktdeelnemers, waaronder consumenten Voor het bereiken van haar wettelijke doelstellingen is van belang dat ACM gebruik kan maken van de haar toegekende toezichtsbevoegdheden. Zo is een toezichthouder op grond van de artikelen 5:16 en 5:17 van de Awb bevoegd om inlichtingen dan wel inzage te vorderen. Daarnaast bevat artikel 6b van de Instellingswet een generieke bepaling die ACM het recht om van een ieder de informatie te vragen én te ontvangen die ACM redelijkerwijs nodig heeft voor de uitvoering van haar wettelijke taken. ACM kan een termijn stellen waarbinnen de benodigde informatie moet worden verstrekt. De bevoegdheid inlichtingen te vorderen kan worden geeffectueerd via de medewerkingsplicht van artikel 5:20 van de Awb. ACM kan in geval van overtreding van artikel 5:20, eerste lid, van de Awb een last onder dwangsom opleggen om de door haar gevraagde inlichtingen te geven In dit geval is ACM onder meer naar aanleiding van meldingen van consumenten bij 4 Zie de Memorie van Toelichting bij de Instellingswet, TK , Kamerstuk nr Zie artikel 12m van de Instellingswet.

5 ConsuWijzer een onderzoek gestart naar de handelspraktijk van WMM, omdat bij haar het vermoeden was gerezen dat WMM haar producten als gratis aanprees, terwijl deze feitelijk niet gratis waren. Producten als gratis, voor niets of kosteloos omschrijven als de consument iets anders moet betalen dan de onvermijdelijke kosten om in te gaan op het aanbod en het product af te halen dan wel dit te laten bezorgen, is een handelspraktijk die onder alle omstandigheden misleidend 6 is en, indien vastgesteld, een overtreding oplevert van artikel 8.8 van de Wet handhaving consumentenbescherming. In het kader van dit onderzoek is bij WMM informatie gevorderd. 22. ACM begrijpt het verweer van WMM aldus dat zij meent dat zij niet meer aan de informatievordering van ACM hoeft te voldoen, omdat dit in haar optiek toch geen doel meer dient en dat zij daaraan niet meer kan voldoen, omdat zij haar bedrijfsactiviteiten inmiddels heeft beëindigd en voornemens is om de bewuste vennootschap te liquideren. 23. Vaststaat dat WMM niet heeft voldaan aan de informatievordering van ACM d.d. 3 november Dit wordt door WMM ook niet betwist. Evenmin wordt door WMM betwist dat ACM een toezichthouder is, die de informatie heeft gevorderd bij de uitoefening van haar taken. 5/9 24. Volgens WMM had ACM voormelde informatievordering rechtstreeks aan haar en niet aan haar gemachtigde moeten worden gezonden. ACM overweegt daarover het volgende. WMM liet zich bijstaan door een gemachtigde van het advocatenkantoor Bird & Bird, die namens haar optrad. 7 Het optreden van een gemachtigde heeft tot gevolg dat het contact met de belanghebbende in dit geval WMM in beginsel via de gemachtigde verloopt. 8 In weerwil van hetgeen WMM stelt mocht ACM haar informatievorderingen dan ook neerleggen bij deze (inmiddels voormalig) gemachtigde van WMM. ACM wijst er op dat zij haar brief van 17 november 2015 met daarin een laatste dwingende oproep om te voldoen aan haar informatievordering en het besluit van 27 november 2015 tot het opleggen van de last onder dwangsom voor de zekerheid per aangetekende post ook heeft gezonden aan WMM op het adres Beechavenue 54, 1119 PW te Schiphol-Rijk Voor zover WMM zich op het standpunt stelt dat zij niet aan voormelde informatievordering hoeft te voldoen, wijst ACM op het volgende. Vaststaat dat de onderneming van WMM zowel ten tijde van het vorderen van de informatie door ACM als ten tijde van het opleggen van de last onder dwangsom en gedurende de begunstigingstermijn bestond en als zodanig stond ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. ACM is bevoegd om bij WMM in het kader van een lopend onderzoek naar mogelijke oneerlijke handelspraktijken een 6 Zie artikel 6:193g, aanhef en onder t, BW. 7 Zie de brief van 12 juni 2015 die als bijlage 2 in het rapportdossier is opgenomen. 8 Zie de artikelen 2:1 en 6:17 van de Awb. Zie ook onder meer de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak de Raad van State van 30 augustus 2006 in zaak nr /1 ( 9 Dit is het adres van WMM zoals geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

6 informatievordering op grond van artikel 5:17 van de Awb te doen en WMM is gehouden aan deze informatievordering te voldoen. Het is niet aan haar om te beoordelen of het voldoen aan die vordering (nog) enig doel dient. Aangezien WMM niet de gevorderde informatie aan ACM heeft verstrekt, heeft zij niet voldaan aan de op haar rustende medewerkingsplicht als bedoeld in artikel 5:20 van de Awb. ACM kon WMM dus aanmerken als overtreder en haar op grond van artikel 12m, eerste lid en derde lid, van de Instellingswet een last onder dwangsom opleggen, waarbij WMM werd gelast om de gevorderde informatie alsnog binnen een week te verstrekken. 26. Voorwaarde voor het opleggen van een dergelijke last onder dwangsom is volgens vaste jurisprudentie dat de overtreder in dit geval WMM het in haar macht heeft de last uit te voeren of na te komen. Daarvoor is nodig dat de overtreder ten tijde van de last onder dwangsom juridisch en/of feitelijk in staat is om de last uit te voeren. Niet snel wordt aangenomen dat aan dit vereiste niet is voldaan. 27. WMM heeft betoogd dat er geen personen bij WMM werkzaam zijn en dat zij haar bedrijfsactiviteiten heeft gestaakt. Ter onderbouwing hiervan heeft zij voorafgaand aan de hoorzitting haar aangifte omzetbelasting over het vierde kwartaal van 2015 overgelegd. In deze aangifte zijn geen bedragen vermeld waarover WMM omzetbelasting is verschuldigd. Wat hier verder ook van zij, deze omstandigheden maken volgens ACM niet dat WMM niet in staat moet worden geacht om de last uit te voeren. WMM heeft niet aannemelijk gemaakt dat de gevorderde informatie niet op andere wijze, bijvoorbeeld via de administratie van WMM, voormalige werknemers of haar bestuurder, in ieder geval gedeeltelijk nog kan worden achterhaald en aan ACM kan worden verstrekt. De stellingen dat tevergeefs is geprobeerd om bij een voormalige directeur informatie op te vragen en dat de bij WMM gevorderde informatie op de server van [VERTROUWELIJK] was opgeslagen en die server bij het faillissement van die vennootschap is verkocht of verdwenen, zoals WMM op de hoorzitting van 2 februari 2016 heeft betoogd, is door WMM niet met bewijsmiddelen onderbouwd. Ook al zou dit het geval zijn, dan nog blijft staan dat niet aannemelijk is dat WMM de informatie niet op andere wijze, al dan niet gedeeltelijk, kan achterhalen. Van een blijvende of tijdelijke gehele of gedeeltelijke onmogelijkheid om aan de verplichtingen in de last onder dwangsom te voldoen, is dan ook geen sprake. 6/9 28. Volgens WMM heeft ACM vervolgens nagelaten haar op de hoogte te stellen van het voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom. Dit argument treft evenmin doel. Allereerst is het op grond van artikel 4:8, tweede lid, van de Awb niet noodzakelijk eerst een voornemen te sturen, nu de last onder dwangsom wordt opgelegd omdat WMM niet heeft voldaan aan de verplichting om gegevens te verstrekken. 10 Daarnaast heeft ACM WMM per brief van 17 november 2015 bericht dat zij voornemens was om WMM een last onder 10 Zie bijvoorbeeld ook de het besluit van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) van 15 april 2015 in de zaak Joceka B.V.. Het besluit is gepubliceerd op de website van de AFM.

7 dwangsom op te leggen met het doel dat WMM alsnog aan de informatievordering voldoet 11. ACM heeft WMM gewezen op de mogelijkheid om voor 23 november 2015 mondeling of schriftelijk een zienswijze in te brengen. WMM heeft van deze gelegenheid geen gebruik gemaakt. 29. De stelling van WMM dat de brief van 17 november 2015 haar niet heeft bereikt, omdat de brief enkel per zou zijn verzonden aan haar toenmalige gemachtigde, is volgens ACM onjuist. Uit het bericht dat ACM op 17 november 2015 aan de destijds bij haar bekende gemachtigde van WMM zond, blijkt dat de bewuste brief ook per aangetekende brief naar het adres van WMM is gezonden. 12 Dat de brief van 17 november 2015 ook is aangekomen, blijkt uit het feit dat een collega van [VERTROUWELIJK], die als bestuurder van WMM in het handelsregister van de Kamer van koophandel staat geregistreerd, naar aanleiding van die brief op 3 december 2015 telefonisch contact heeft opgenomen met ACM. Deze collega, genaamd [VERTROUWELIJK], deelde mede dat zowel de informatievordering van 3 november 2015 als de brief van 17 november 2015 als het besluit tot het opleggen van een last onder dwangsom waren blijven liggen bij iemand. Naar aanleiding van dit telefoongesprek heeft ACM het besluit tot het opleggen van een last onder dwangsom en de begeleidende brief op 3 december 2015 aan [VERTROUWELIJK] en [VERTROUWELIJK] g d. 13 7/9 30. ACM heeft WMM in het besluit een begunstigingstermijn gegeven van één week. WMM vindt de begunstigingstermijn waarbinnen zij aan de last onder dwangsom diende te voldoen onredelijk kort. ACM zou hierdoor hebben gehandeld in strijd met het verbod van détournement de pouvoir en het evenredigheidsbeginsel, aldus WMM. ACM volgt WMM niet in dit betoog. ACM wijst er op dat zij WMM immers herhaaldelijk, in ieder geval bij brieven van 3 november 2015 en 17 november 2015 als ook via telefonisch contact met haar gemachtigde op 10 respectievelijk 13 november 2015, heeft verzocht de betreffende informatie aan ACM te verstrekken. Ook heeft ACM zoals gezegd WMM per brief van 17 november 2015 bericht dat zij voornemens was op WMM een last onder dwangsom op te leggen indien niet aan het verzoek zou worden voldaan. Een begunstigingstermijn van één week om de gevorderde informatie (alsnog) te verstrekken acht ACM daarom niet onredelijk kort. Van handelen in strijd met het evenredigheidsvereiste of van détournement de pouvoir is dan ook geen sprake. 31. Indien WMM van mening was dat de gestelde termijn te kort was, had zij om verlenging van de termijn kunnen vragen. Dat heeft WMM echter niet gedaan. Pas in haar aanvullend bezwaarschrift van 15 januari 2016 en dus lang na het verstrijken van de begunstigingstermijn heeft WMM verzocht haar een nieuwe begunstigingstermijn te geven, echter niet om de gevorderde informatie alsnog te kunnen verstrekken, maar om een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, 11 De brief van 17 november 2015 met kenmerk ACM/DC/2015/ is als bijlage 13A in het rapportdossier gevoegd. 12 Het bericht van 17 november 2015 is als bijlage 13A in het dossier gevoegd. 13 Zie de correspondentie die als bijlagen 18 en 19 in het dossier is gevoegd.

8 strekkende tot het opschorten van de dwangsom. ACM ziet niet in waarom zij WMM daarvoor een nieuwe begunstigingstermijn zou moeten geven. Het stond WMM immers vanaf het moment van het opleggen van de last vrij om direct bezwaar in te dienen en bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te vragen om een voorlopige voorziening strekkende tot opschorting van de begunstigingstermijn hangende dit bezwaar. 32. Ten slotte voert WMM aan dat ACM ten onrechte niet heeft gereageerd op haar verzoek om de werking van de last onder dwangsom en meer in het bijzonder het verbeuren van dwangsommen op te schorten. Dit is niet juist. Naar aanleiding van het bezwaarschrift van 14 december 2015, op welk moment al een groot deel van de dwangsommen was verbeurd, heeft op 21 december 2015 telefonisch contact plaatsgevonden tussen de huidige gemachtigde van WMM, mr. Th.F. Roest, en een medewerker van de Directie Juridische Zaken van ACM. ACM heeft in dat gesprek aangegeven geen aanleiding te zien de last onder dwangsom in te trekken of de werking er van op te schorten, omdat inmiddels het maximum bedrag aan dwangsommen was verbeurd. 8/9 33. Nu WMM niet nader heeft onderbouwd dat zij de last definitief of tijdelijk niet (meer) kan nakomen, zal ACM het verzoek om de last onder dwangsom op grond van artikel 5:34 van de Awb op te heffen, de looptijd ervan op te schorten dan wel de hoogte van de opgelegde dwangsommen te verminderen dan ook afwijzen. 34. De bezwaren van WMM zullen op grond van het vorenstaande ongegrond worden verklaard. Dit betekent eveneens dat het verzoek van WMM om haar een kostenvergoeding toe te kennen wordt afgewezen. Voor een kostenvergoeding op grond van artikel 7:15 van de Awb is alleen plaats als het bestreden besluit wordt herroepen wegens een aan het bestuursorgaan in dit geval ACM te wijten onrechtmatigheid. Daarvan is in dit geval geen sprake.

9 6 Dictum De Autoriteit Consument en Markt, namens deze, - verklaart de bezwaren van Wise Men Media B.V. tegen het besluit van 27 november 2015 met kenmerk ACM/DC/2015/ ongegrond; - wijst het verzoek van Wise Men Media B.V. om de opgelegde last op te heffen, de looptijd ervan op te schorten of de hoogte van de opgelegde dwangsommen te verminderen af; - wijst het verzoek om een kostenvergoeding af. 9/9 w.g. mr. M.T.P.J. van Oers Directeur Directie Juridische Zaken Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Nadere informatie over de beroepsprocedure is te vinden op

Pagina 1/6. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Pagina 1/6. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons kenmerk: ACM/DTVP/2016/203650_OV Zaaknummer: 16.0586.20 Datum: 24 juni 2016 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 12m, derde lid, jo. artikel 12m, eerste lid, van de Instellingswet

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. Aanleiding

Pagina. Besluit Openbaar. Aanleiding Ons Kenmerk: ACM/DC/2016/200406 Zaaknummer: 15.0894.29 Datum: 22 januari 2016 Aanleiding 1. ACM is op 2 juni 2015 een consumentenvoorlichtingscampagne gestart over ongevraagde vervolgzendingen. ACM heeft

Nadere informatie

3. Bij brief van 28 december 2016 heeft betrokkene op verzoek van ACM aanvullende financiële gegevens verstrekt. 5

3. Bij brief van 28 december 2016 heeft betrokkene op verzoek van ACM aanvullende financiële gegevens verstrekt. 5 Ons kenmerk: ACM/DJZ/2017/200174_OV Zaaknummer: 16.0135.32.1.01 Datum: 19 januari 2017 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van [VERTROUWELIJK], gericht tegen het boetebesluit van

Nadere informatie

Pagina 1/7. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Pagina 1/7. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons ACM/DTVP/2014/200507_OV kenmerk: Zaaknummer: 14.0136.20 Datum: 31 januari 2014 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet in samenhang

Nadere informatie

Ons kenmerk [VERTROUWELIJK] Contactpersoon [VERTROUWELIJK]

Ons kenmerk [VERTROUWELIJK] Contactpersoon [VERTROUWELIJK] Autoriteit Persoonsgegevens AANGETEKEND Datum Contactpersoon Onderwerp Besluit tot invordering en voornemen tot publicatie Geachte, Bij besluit van 11 mei 2017 met kenmerk heeft de Autoriteit Persoonsgegevens

Nadere informatie

Vertrouwelijk. Besluit

Vertrouwelijk. Besluit Besluit Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 van de Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen van een last onder dwangsom aan xxxxxxxxxxxxxx, h.o.d.n. Auto

Nadere informatie

Pagina. 1 Verloop van de procedure. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203182_OV Zaaknummer: Datum: 9 juni 2016

Pagina. 1 Verloop van de procedure. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203182_OV Zaaknummer: Datum: 9 juni 2016 Pagina 1/5 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203182_OV Zaaknummer: 15.0327.31.1.07

Nadere informatie

Pagina 1/13. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Datum:

Pagina 1/13. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Datum: Ons kenmerk: Zaaknummer: Datum: ACM/DC/2015/207679_OV 15.1185.20 15 december 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen

Nadere informatie

5. RBN biedt een Voip-applicatie genaamd RingCredible aan. Met deze applicatie kunnen eindgebruikers bellen over het internet.

5. RBN biedt een Voip-applicatie genaamd RingCredible aan. Met deze applicatie kunnen eindgebruikers bellen over het internet. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2015/201646_OV Zaaknummer: 14.0875.31.1.01 Datum: 7 april 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van RBN B.V. gericht tegen zijn besluit van 18 december 2014,

Nadere informatie

Pagina. 1 Verloop van de procedure. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203181_OV Zaaknummer: / /

Pagina. 1 Verloop van de procedure. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203181_OV Zaaknummer: / / Pagina 1/5 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203181_OV Zaaknummer: 13.0698.31.1.01/15.0327.31.1.05/15.0327.31.1.06

Nadere informatie

Pagina 1/6. Openbaar Besluit. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure en het bestreden besluit

Pagina 1/6. Openbaar Besluit. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure en het bestreden besluit Ons kenmerk ACM/DC/2014/205672-OV Zaaknummer: 14.0780.20.1.01 Datum: 10 november 2014 Beslissing op bezwaar van de Autoriteit Consument en Markt inzake het bezwaarschrift van KPN B.V., gericht tegen het

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 3698-22 Betreft zaak: natuurlijke persoon Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste

Nadere informatie

Pagina 1/60. Besluit Openbaar. Samenvatting

Pagina 1/60. Besluit Openbaar. Samenvatting Ons kenmerk: ACM/DC/2015/204593 Zaaknummer: 15.0222.29 Datum: 29 juli 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 Wet Handhaving Consumentenbescherming tot het opleggen van

Nadere informatie

Aangetekend verstuurd OPENBARE VERSIE ------- - ------- --- --- ------ ------ ----- ---- -- --------- NeeC.D.VCéKr-16062144 - Beslissingen op bezwaar Datum 25 augustus 2016 Geachte heer ----, Uw kenmerk

Nadere informatie

2. Bij besluit van eveneens 6 juli 2010 heeft de Consumentenautoriteit bepaald dat het sanctiebesluit openbaar wordt gemaakt. 3

2. Bij besluit van eveneens 6 juli 2010 heeft de Consumentenautoriteit bepaald dat het sanctiebesluit openbaar wordt gemaakt. 3 1 > Retouradres Postbus 16759 2500 BT Den Haag OPENBAAR...... Muzenstraat 81 (Zurichtoren) 2511 WB Den Haag Postbus 16759 2500 BT Den Haag Nederland www.consumentenautoriteit.nl Contactpersoon... T +31

Nadere informatie

Openbaar. Openbaar Besluit. Samenvatting. 1 Inleiding. Beslissing op bezwaar Simbat

Openbaar. Openbaar Besluit. Samenvatting. 1 Inleiding. Beslissing op bezwaar Simbat Besluit Beslissing op bezwaar Simbat Ons kenmerk : ACM/UIT/493047 Zaaknummer : ACM/17/019327 Datum : 12 januari 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 7:11 van de Algemene

Nadere informatie

1. Verloop van de procedure

1. Verloop van de procedure Besluit van de Consumentenautoriteit op de bezwaren van Scheer & Foppen Elektro Speciaalzaken B.V. tegen het besluit van de Consumentenautoriteit van 26 mei 2011, met kenmerk CA/NCB/559/19. 1. Verloop

Nadere informatie

1. Verloop van de procedure

1. Verloop van de procedure Besluit van de Consumentenautoriteit op de bezwaren van Mikro-Electro B.V. tegen het besluit van de Consumentenautoriteit van 26 mei 2011, met kenmerk CA/NCB/560/18. 1. Verloop van de procedure 1. Bij

Nadere informatie

Pagina 1/7. Samenvatting

Pagina 1/7. Samenvatting Kenmerk: ACM/DC/2015/204831 Zaaknummer: 15.0707.29 Datum: 11 augustus 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 van de Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen

Nadere informatie

Nederlandse Mededingingsautoriteit

Nederlandse Mededingingsautoriteit Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 3801-75 Betreft zaak: Waldeck (VLOD) Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit tot nietontvankelijk verklaring van het

Nadere informatie

Pagina 1/6. Ons kenmerk: CA/IB/878/27 Zaaknummer: 878 Datum: 24 oktober 2013

Pagina 1/6. Ons kenmerk: CA/IB/878/27 Zaaknummer: 878 Datum: 24 oktober 2013 Ons kenmerk: CA/IB/878/27 Zaaknummer: 878 Datum: 24 oktober 2013 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op de bezwaren van Ryanair Ltd. tegen het besluit van de Consumentenautoriteit van 26 februari

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure Pagina 1/9 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Ons kenmerk: Zaaknummer: Datum: ACM/DTVP/2013/200684

Nadere informatie

Pagina 1/9. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Pagina 1/9. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons ACM/DTVP/2014/200498_OV kenmerk: Zaaknummer: 14.0130.20 Datum: 31 januari 2014 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet in samenhang

Nadere informatie

4. Op 23 september 2014 heeft u schriftelijk en per laten weten af te willen zien van de hoorzitting.

4. Op 23 september 2014 heeft u schriftelijk en per  laten weten af te willen zien van de hoorzitting. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2014/205722_OV Zaaknummer: 14.0492.51.1.01 Datum: Beslissing op bezwaar van de Autoriteit Consument en Markt inzake het bezwaarschrift van de heer [VERTROUWELIJK] van 22 juli 2014,

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) heeft vastgesteld dat er kennelijk

Pagina. Besluit Openbaar. 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) heeft vastgesteld dat er kennelijk Ons kenmerk: ACM/DTVP/2017/200358 Zaaknummer: 16.1087.52 Datum: 31 maart 2017 van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 4.4 van de Telecommunicatiewet jo. artikel 3.6b van het universele

Nadere informatie

Nederlandse Mededingingsautoriteit

Nederlandse Mededingingsautoriteit Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 3802-59 Betreft zaak: Waldeck (verzoek intrekking VLOD) Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit tot niet ontvankelijk

Nadere informatie

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure. 2.1 Aanvraag en toekenning informatienummer

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure. 2.1 Aanvraag en toekenning informatienummer Besluit Besluit tot intrekking informatienummer A.D.E.O. Ons kenmerk : ACM/UIT/494729 Zaaknummer : ACM/18/032394 Datum : 15 mei 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt tot intrekking van de toekenning

Nadere informatie

BESLUIT. 3. Tegen het bestreden besluit heeft Automark tijdig bezwaar aangetekend bij brief van 30 juli 2008.

BESLUIT. 3. Tegen het bestreden besluit heeft Automark tijdig bezwaar aangetekend bij brief van 30 juli 2008. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 6386 / 66 Betreft zaak: Wob-verzoek Automark II Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit op de bezwaren gericht tegen

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa rw Mevr. mr. R. Westerhof (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa rw Mevr. mr. R. Westerhof (035) AANGETEKEND Stichting Rotterdamse T.V. Producties / RNN p/a Haulussy The Law Company Advocaten T.av. de heer mr. M.A.C. Backx Postbus 21130 3001 AC ROTTERDAM Datum Onderwerp 8 september 2005 Beslissing

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van De Graaf Logistics B.V. tegen het besluit van 22 april 2011.

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van De Graaf Logistics B.V. tegen het besluit van 22 april 2011. Ons 103666/41 kenmerk: Onderwerp: 103666 Datum: 26 juli 2013 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van De Graaf Logistics B.V. tegen het van 22 april 2011. I. Verloop van de procedure

Nadere informatie

Openbaar ACM/UIT/ WB Den Haag ACM/UIT/ Ons kenmerk: Zaaknummer: 16/012014

Openbaar ACM/UIT/ WB Den Haag ACM/UIT/ Ons kenmerk: Zaaknummer: 16/012014 Ons kenmerk: Zaaknummer: ACM/UIT/314202 16/012014 BESLUIT van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 70c, eerste lid, aanhef en onderdeel a, van de Mededingingswet Muzenstraat 41 www.

Nadere informatie

Ons kenmerk: Zaaknummer: Documentnummer: ACM/DJZ/2015/200633_OV / Datum: 5 februari 2015

Ons kenmerk: Zaaknummer: Documentnummer: ACM/DJZ/2015/200633_OV / Datum: 5 februari 2015 Ons kenmerk: Zaaknummer: Documentnummer: ACM/DJZ/2015/200633_OV 14.0781.51.1.01 2015/200633 Datum: 5 februari 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van Stichting Bits of Freedom

Nadere informatie

Datum 18 maart Ons kenmerk JZ Pagina 1 van 5. Telefoon

Datum 18 maart Ons kenmerk JZ Pagina 1 van 5. Telefoon Bijlage Openbare versie beslissing op bezwaar Aangetekend met bericht van ontvangst Kristal Advies t.a.v. de heer ---------------- ------------------------------ --------------- UTRECHT Datum 18 maart

Nadere informatie

2.1 Voor het feitencomplex wordt verwezen naar het bestreden dwangsombesluit van 22 oktober 2009.

2.1 Voor het feitencomplex wordt verwezen naar het bestreden dwangsombesluit van 22 oktober 2009. Ons kenmerk: OPTA/ACNB/2010/201149 Zaaknummer: 09.0181.34.01 Datum: 1 april 2010 van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op het bezwaar van Telfort B.V. gericht tegen

Nadere informatie

3. Op 6 maart 2015 heeft ACM de heer [VERTROUWELIJK] uitgenodigd voor de hoorzitting op 1 april 2015.

3. Op 6 maart 2015 heeft ACM de heer [VERTROUWELIJK] uitgenodigd voor de hoorzitting op 1 april 2015. Besluit OPENBAAR Ons kenmerk: ACM/DJZ/2015/203689 Contactpersoon: [VERTROUWELIJK] Onderwerp: 14.1291.52.1.01 Openbare versie Beslissing op bezwaar Besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op

Nadere informatie

Zoekresultaat - inzien document ECLI:NL:RVS:2010:BO9151. Uitspraak. Permanente link: Datum uitspraak Datum publicatie

Zoekresultaat - inzien document ECLI:NL:RVS:2010:BO9151. Uitspraak. Permanente link: Datum uitspraak Datum publicatie Zoekresultaat - inzien document ECLI:NL:RVS:2010:BO9151 Permanente link: http://deeplink.rechtspraa Instantie Raad van State Datum uitspraak 29-12-2010 Datum publicatie 29-12-2010 Zaaknummer Rechtsgebieden

Nadere informatie

AANGETEKEND Rijnland Ziekenhuis 070-8888500. last onder dwangsom. Geachte A,

AANGETEKEND Rijnland Ziekenhuis 070-8888500. last onder dwangsom. Geachte A, POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN AANGETEKEND Rijnland Ziekenhuis

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 631501/645034 Betreft: Beslissing op bezwaar Sapphire Media International B.V. Het Commissariaat voor de Media, gezien het besluit van 10 juni 2014, verzonden op 19 juni

Nadere informatie

6. Bij brief van 3 september 2010 (kenmerk: 20445/2010013654) heeft het Commissariaat Haspro Agri verzocht aanvullende informatie te verstrekken.

6. Bij brief van 3 september 2010 (kenmerk: 20445/2010013654) heeft het Commissariaat Haspro Agri verzocht aanvullende informatie te verstrekken. Sanctiebeschikking Kenmerk: 25593/2012001256 Betreft: handelwijze inzake het boek Henk Angenent, een onbegrepen doordouwer Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat)

Nadere informatie

BESLUIT. 2. De d-g NMa heeft wegens de hiervoor genoemde overtreding aan bovengenoemde ondernemingen een boete opgelegd.

BESLUIT. 2. De d-g NMa heeft wegens de hiervoor genoemde overtreding aan bovengenoemde ondernemingen een boete opgelegd. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 4363-134 Betreft zaak: 4363 Dijkers & Pijl B.V. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit op de bezwaren gericht tegen

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie Van der Maat Assurantiën B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming De Savornin Lohmanplantsoen 13 2253 VM VOORSCHOTEN Pagina 1 van 8 Betreft Last onder dwangsom

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14011025 Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14011025 Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie De heer P.J.J. Kruger h.o.d.n. Fiscaal Adviesbureau SGH Willem Alexanderplantsoen 13 2991 NA BARENDRECHT Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder dwangsom

Nadere informatie

Pagina 1/13. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Datum:

Pagina 1/13. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Datum: Ons kenmerk: Zaaknummer: Datum: ACM/DC/2015/207684_OV 15.1187.20 15 december 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14010984 Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14010984 Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie All @ Home B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming Stellingmolen 46 1703 TH HEERHUGOWAARD Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder dwangsom

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 9. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 9. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie De Financieel Strateeg B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming Van Stienhovenstraat 2 2596 SG 'S-GRAVENHAGE Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van 9 Betreft

Nadere informatie

BESLUIT OPENBAAR. 3. Op 8 juni 2015 heeft ACM de ontvangst van de aanvraag schriftelijk bevestigd aan Vrij Op Naam B.V..

BESLUIT OPENBAAR. 3. Op 8 juni 2015 heeft ACM de ontvangst van de aanvraag schriftelijk bevestigd aan Vrij Op Naam B.V.. BESLUIT OPENBAAR Ons kenmerk: ACM/DC/2015/206510 Betreft zaak 15.0597.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

3. Op 9 januari 2017 heeft ten kantore van ACM een hoorzitting plaatsgevonden, waarvan het verslag op 19 januari 2017 aan betrokkene is verzonden.

3. Op 9 januari 2017 heeft ten kantore van ACM een hoorzitting plaatsgevonden, waarvan het verslag op 19 januari 2017 aan betrokkene is verzonden. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2017/200172_OV Zaaknummer: 16.0134.32.1.01 Datum: 19 januari 2017 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van [VERTROUWELIJK], gericht tegen het boetebesluit van

Nadere informatie

Uitspraak /1/A1

Uitspraak /1/A1 Uitspraak 201803876/1/A1 Datum van uitspraak: woensdag 17 oktober 2018 Tegen: het college van burgemeester en wethouders van Cranendonck Proceduresoort: Hoger beroep Rechtsgebied: Kapvergunningen ECLI:

Nadere informatie

4. Tegen het afwijzende besluit van 25 juli 2018 hebben LOBCM c.s. op 31 augustus 2018 proforma bezwaar gemaakt.

4. Tegen het afwijzende besluit van 25 juli 2018 hebben LOBCM c.s. op 31 augustus 2018 proforma bezwaar gemaakt. Openbaar Besluit Besluit op bezwaar als bedoeld in artikel 7:11 van de Algemene wet bestuursrecht tegen afwijzing handhavingsverzoek Wet Markt en Overheid inzake beschermingsbewind Groningen Ons kenmerk

Nadere informatie

BESLUIT OPENBAAR. aanvraag voor een vergunning ingediend, als bedoeld in artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: aanvraag).

BESLUIT OPENBAAR. aanvraag voor een vergunning ingediend, als bedoeld in artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: aanvraag). BESLUIT OPENBAAR Ons kenmerk: ACM/DC/2015/206511 Betreft zaak 15.0597.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste

Nadere informatie

Aangetekend verstuurd De heer W. De Jong h.o.d.n. De Jong Verzekeringen Haarsterweg VB MARUM

Aangetekend verstuurd De heer W. De Jong h.o.d.n. De Jong Verzekeringen Haarsterweg VB MARUM Aangetekend verstuurd De heer W. De Jong h.o.d.n. De Jong Verzekeringen Haarsterweg 13 9363 VB MARUM Datum 28 januari 2013 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder dwangsom Geachte heer De Jong, De Autoriteit

Nadere informatie

1. De wet Markt en Overheid (hierna: Wet MenO) is op 1 juli 2012 in werking getreden als onderdeel van de Mededingingswet (hierna: Mw).

1. De wet Markt en Overheid (hierna: Wet MenO) is op 1 juli 2012 in werking getreden als onderdeel van de Mededingingswet (hierna: Mw). Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/200128_OV Zaaknummer: 15.1049.29.1.01 Datum: 11 januari 2016 Op 5 oktober 2015 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) het verzoek van [Dansschool A] om op te treden

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure Ons kenmerk: ACM/DTVP/2017/205216 Zaaknummer: 17.0633.29 Datum: 4 september 2017 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt tot intrekking van vier beschikkingen 1 van de aan Simbat Entertainment Systems

Nadere informatie

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure. 2.1 Aanvraag en toekenning informatienummers

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure. 2.1 Aanvraag en toekenning informatienummers Besluit Besluit tot intrekking informatienummers Telemedia Costa Blanca SL Ons kenmerk Zaaknummer : ACM/UIT/494462 : ACM/18/032419 Datum : 14 mei 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt tot intrekking

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie De heer E.J.F. Notermans h.o.d.n. Assurantiekantoor Ernest Notermans Doctor Poelsstraat 3 6181 CM ELSLOO LB Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder

Nadere informatie

BESLUIT. Nederlandse Mededingingsautoriteit OPENBAAR. 1 Verloop van de procedure

BESLUIT. Nederlandse Mededingingsautoriteit OPENBAAR. 1 Verloop van de procedure OPENBAAR Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 3309 / 347 Betreft zaak: NIP, LVE, NVVP Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit tot gegrondverklaring van de

Nadere informatie

Datum 14 maart 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 14 maart 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie Assurantiekantoor Van Hooff V.O.F. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming Nieuwstraat 55 5521 CB EERSEL Datum 14 maart 2014 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder

Nadere informatie

6. Bij brief van 22 oktober 2001 heeft Vebega de gronden van haar bezwaarschrift op het punt van de ontvankelijkheid aangevuld.

6. Bij brief van 22 oktober 2001 heeft Vebega de gronden van haar bezwaarschrift op het punt van de ontvankelijkheid aangevuld. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit op het bezwaar gericht tegen de beslissing van 4 september 2001, kenmerk 2269-95.F.049. Zaaknummer 2705-19/ Vebega I.

Nadere informatie

Pagina 1/7. Besluit Openbare versie. Ons kenmerk: CA/NB/867/64 Zaaknummer: 867 Datum: 20 juni 2013

Pagina 1/7. Besluit Openbare versie. Ons kenmerk: CA/NB/867/64 Zaaknummer: 867 Datum: 20 juni 2013 Ons kenmerk: CA/NB/867/64 Zaaknummer: 867 Datum: 20 juni 2013 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op de bezwaren van Hotel Group International C.V. en de heer [X] tegen het besluit van de Consumentenautoriteit

Nadere informatie

Pagina 1/8 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/8 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201264 Zaaknummer: 15.1227.53 BESLUIT Pagina 1/8 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722

Nadere informatie

Rapport. Datum: 5 april 2006 Rapportnummer: 2006/124

Rapport. Datum: 5 april 2006 Rapportnummer: 2006/124 Rapport Datum: 5 april 2006 Rapportnummer: 2006/124 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Centrale organisatie werk en inkomen Zaandam: 1. zijn gemachtigde een te korte termijn heeft gegeven om te reageren

Nadere informatie

Pagina. Besluit «openbaar» 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure

Pagina. Besluit «openbaar» 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure Ons kenmerk: ACM/DTVP/2017/204830_OV Zaaknummer: 17.0570.53 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt waarbij op grond van artikel 4.2, vijfde lid van de Telecommunicatiewet jo artikel 4.7, vierde lid

Nadere informatie

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14011035 Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 30 januari 2014 Ons kenmerk DT-EKr-14011035 Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie Nederlandse Associatie van Financiële Deskundigen B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming Postbus 19 2450 AA LEIMUIDEN Datum 30 januari 2014 Pagina 1 van

Nadere informatie

De bezwaren van RENDO worden in deze beslissing op bezwaar ongegrond verklaard. Dit betekent dat het bestreden besluit in stand blijft.

De bezwaren van RENDO worden in deze beslissing op bezwaar ongegrond verklaard. Dit betekent dat het bestreden besluit in stand blijft. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2017/204470_OV Zaaknummer: 13.1086.52.1.01 Datum : 26 juli 2017 Beslissing van de Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) op het bezwaarschrift van N.V. RENDO (hierna: RENDO)

Nadere informatie

Inzake bovengenoemd onderwerp bericht de Stichting Autoriteit Financiële Markten ( AFM ) u als volgt.

Inzake bovengenoemd onderwerp bericht de Stichting Autoriteit Financiële Markten ( AFM ) u als volgt. Strikt vertrouwelijk Alyuva Bemiddelings Maatschappij B.V. t.a.v. xxx Nieuwe Binnenweg 115A 3014 GJ ROTTERDAM Datum 6 december 2007 Pagina 1 van 8 Telefoon E-mail Betreft xxx xxx@afm.nl Last onder dwangsom

Nadere informatie

Beroep tegen berisping is gegrond omdat het plichtsverzuim niet ernstig genoeg is. UITSPRAAK

Beroep tegen berisping is gegrond omdat het plichtsverzuim niet ernstig genoeg is. UITSPRAAK 107912 - Beroep tegen berisping is gegrond omdat het plichtsverzuim niet ernstig genoeg is. in het geding tussen: UITSPRAAK mevrouw A, wonende te C, appellante, hierna te noemen A, gemachtigde: mevrouw

Nadere informatie

Strikt vertrouwelijk Statutaire naam t.a.v. de directie Correspondentieadres / Postbus Correspondetie postcode / Plaats.

Strikt vertrouwelijk Statutaire naam t.a.v. de directie Correspondentieadres / Postbus Correspondetie postcode / Plaats. Strikt vertrouwelijk Statutaire naam t.a.v. de directie Correspondentieadres / Postbus Correspondetie postcode / Plaats Datum 28 maart 2008 Ons kenmerk TT1A-YKe-08021449 Pagina 1 van 4 Betreft Last onder

Nadere informatie

Datum 14 maart 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft

Datum 14 maart 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 8. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie Mevrouw E.J. Berghuis - van Bremen h.o.d.n. EBVB Financiële Diensten & Planning Postbus 104 2630 AC NOOTDORP Datum 14 maart 2014 Pagina 1 van 8 Betreft Last onder

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 26212/2011016210 Betreft: verzoek om bestuursrechtelijke handhaving op grond van artikel 6.13, tweede lid, aanhef en onder a, van de Mediawet 2008 Beslissing op bezwaar inzake

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2012:BX4621

ECLI:NL:RVS:2012:BX4621 ECLI:NL:RVS:2012:BX4621 Instantie Raad van State Datum uitspraak 08-08-2012 Datum publicatie 15-08-2012 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201205237/1/A4 en 201205237/2/A4

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 Rapport Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 2 Klacht Op 8 oktober 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw K. te Sri Lanka, ingediend door mevrouw mr. I. Gerrand, advocaat

Nadere informatie

Datum 14 maart 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 9. Betreft

Datum 14 maart 2014 Ons kenmerk DT-EKr Pagina 1 van 9. Betreft Aangetekend verstuurd Openbare versie Staten Assurantiën B.V. T.a.v. de beleidsbepaler(s) van de onderneming Postbus 5 3454 ZJ DE MEERN Datum 14 maart 2014 Pagina 1 van 9 Betreft Last onder dwangsom Geachte

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt.

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt. Besluit Ons kenmerk : ACM/UIT/437588 Zaaknummer : ACM/16/001270 Datum : 22 januari 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 september 2005 Rapportnummer: 2005/293

Rapport. Datum: 26 september 2005 Rapportnummer: 2005/293 Rapport Datum: 26 september 2005 Rapportnummer: 2005/293 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie hem in de beschikking van 25 februari 2004 op zijn bezwaarschrift

Nadere informatie

3. Shoebaloo heeft geen gebruik gemaakt van het recht om te worden gehoord.

3. Shoebaloo heeft geen gebruik gemaakt van het recht om te worden gehoord. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2017/200716_OV Zaaknummer: 16.0136.32.1.01 Datum: 9 februari 2017 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van Shoebaloo B.V., gericht tegen het boetebesluit van

Nadere informatie

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201295 Zaaknummer: 15.0746.53 BESLUIT Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. Pagina 1/9 Muzenstraat 41 2511 WB Den

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2006:AY9580

ECLI:NL:RBSGR:2006:AY9580 ECLI:NL:RBSGR:2006:AY9580 Instantie Datum uitspraak 05-09-2006 Datum publicatie 06-10-2006 Rechtbank 's-gravenhage Zaaknummer AWB 05/37675 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Vreemdelingenrecht

Nadere informatie

Per koerier / per aangetekende post / per mail De heer en mevrouw s Gravenweg SC ROTTERDAM

Per koerier / per aangetekende post / per mail De heer en mevrouw s Gravenweg SC ROTTERDAM > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Per koerier / per aangetekende post / per mail De heer en mevrouw s Gravenweg 637-639 3065 SC ROTTERDAM Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401 DA Heerlen

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet. Nummer 4445-51 Betreft zaak: 4445/ Aannemingsbedrijf

Nadere informatie

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons. ACM/DE/2016/406128_OV kenmerk: Zaaknummer:

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons. ACM/DE/2016/406128_OV kenmerk: Zaaknummer: Pagina 1/8 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Besluit Ons ACM/DE/2016/406128_OV kenmerk: Zaaknummer:

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2015:1791

ECLI:NL:RVS:2015:1791 ECLI:NL:RVS:2015:1791 Instantie Raad van State Datum uitspraak 10-06-2015 Datum publicatie 10-06-2015 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201408896/1/A1 Eerste

Nadere informatie

Pagina. Besluit «Openbaar» 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure

Pagina. Besluit «Openbaar» 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure Ons kenmerk: Zaaknummer: 13.0623.52 ACM/DTVP/2013/205058 van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 4.4 van de Telecommunicatiewet juncto artikel 3.6b van het universele dienstverlening

Nadere informatie

College van Toezicht collectieve beheersorganisaties

College van Toezicht collectieve beheersorganisaties Stichting Videma T.a.v. de heer R. Bakker Grotewaard 9A 4225 PA NOORDELOOS Tevens per e-mail: kruidenier@wijnenstael.nl; elsswaab@xs4all.nl; bas@lepoolebekema.nl Postadres: Postbus 15072 1001 MB Amsterdam

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2015:5568

ECLI:NL:RBDHA:2015:5568 ECLI:NL:RBDHA:2015:5568 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 17-04-2015 Datum publicatie 08-07-2015 Zaaknummer AWB - 14 _ 8571 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2013:BZ7733

ECLI:NL:RVS:2013:BZ7733 ECLI:NL:RVS:2013:BZ7733 Instantie Raad van State Datum uitspraak 17-04-2013 Datum publicatie 17-04-2013 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201200753/1/A3 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Inleiding. 2 Handhavingsverzoek. 3 Verloop van de procedure

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Inleiding. 2 Handhavingsverzoek. 3 Verloop van de procedure Ons kenmerk: ACM/DTVP/2017/202665_OV Zaaknummer: 17.0199.53 Datum: 1 mei 2017 1 Inleiding 1. Een aantal bewoners van het buurtschap De Paauwen in Overschild te Groningen (hierna: de Bewonersgroep) heeft

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2014:1169

ECLI:NL:RVS:2014:1169 ECLI:NL:RVS:2014:1169 Instantie Raad van State Datum uitspraak 02-04-2014 Datum publicatie 02-04-2014 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201306413/1/A2 Eerste

Nadere informatie

het College van Beroep voor de Examens van de Hogeschool Utrecht (hierna: het CBE), verweerder.

het College van Beroep voor de Examens van de Hogeschool Utrecht (hierna: het CBE), verweerder. Zaaknummer : 2013/068 Rechter(s) : mrs. Nijenhof, Olivier, Borman Datum uitspraak : 6 november 2013 Partijen : Appellante tegen CBE Hogeschool Utrecht Trefwoorden : Beleidsvrijheid, in stand laten rechtsgevolgen,

Nadere informatie

De loop van de procedure Op 1 juni 2007 hebben IGZ en CBP een bezoek gebracht aan het OZG Lucas in het kader van het hiervoor genoemde onderzoek.

De loop van de procedure Op 1 juni 2007 hebben IGZ en CBP een bezoek gebracht aan het OZG Lucas in het kader van het hiervoor genoemde onderzoek. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10= TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN AANGETEKEND Ommelander Ziekenhuis

Nadere informatie

Eerste aanleg: ECLI:NL:RBROT:2016:3597, Bekrachtiging/bevestiging

Eerste aanleg: ECLI:NL:RBROT:2016:3597, Bekrachtiging/bevestiging ECLI:NL:RVS:2017:84 Instantie Raad van State Datum uitspraak 18-01-2017 Datum publicatie 18-01-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201604839/1/A2 Eerste

Nadere informatie

- 1 - BESLUIT de Nederlandsche Bank NV (hierna: DNB) het navolgende.

- 1 - BESLUIT de Nederlandsche Bank NV (hierna: DNB) het navolgende. - 1 - Gelet op de artikelen 3:5, eerste lid, 1:72, eerste lid, en 1:79 van de Wet op het financieel toezicht (hierna: Wft) en de artikelen 3:2, 3:4, tweede lid, 3:46, 4:8, tweede lid, 5:16, 5:20, eerste

Nadere informatie

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201257 Zaaknummer: 15.1182.53 BESLUIT Pagina 1/9 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2016:2558

ECLI:NL:RBGEL:2016:2558 ECLI:NL:RBGEL:2016:2558 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 12-05-2016 Datum publicatie 19-05-2016 Zaaknummer AWB - 15 _ 7447 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak Pagina 1 van 1. afd.

Afdeling bestuursrechtspraak Pagina 1 van 1. afd. Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak Pagina 1 van 1 GEMEENTE BOXTEL Raad van de gemeente Boxtel Postbus 10000 5280 DA BOXTEL 15 DEC 2016 Datum Ons nummer 14 december 2016 201508661/1/R2 afd. Inlichtingen

Nadere informatie

het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden.

het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden. LJN: AU3784, Raad van State, 200501342/1 Print uitspraak Datum uitspraak: 05-10-2005 Datum publicatie: 05-10-2005 Rechtsgebied: Bestuursrecht overig Soort procedure: Hoger beroep Inhoudsindicatie: Bij

Nadere informatie

vanstate /1. Datum uitspraak: 8 februari 2008 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

vanstate /1. Datum uitspraak: 8 februari 2008 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Raad vanstate 200800036/1. Datum uitspraak: 8 februari 2008 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van: \ Raad vanstate 2012Ö1424/1/V1. Datum uitspraak: 26 september 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep

Nadere informatie

2. Bij besluit van de d-g NMa van 5 september 2001 (hierna: het bestreden besluit) is de klacht afgewezen.

2. Bij besluit van de d-g NMa van 5 september 2001 (hierna: het bestreden besluit) is de klacht afgewezen. BESLUIT Nummer 2600/ 41 Betreft zaak: Ralet vs CZ en VGZ Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit tot ongegrondverklaring van het bezwaar gericht tegen zijn besluit van

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-151 d.d. 11 mei 2012 (mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, voorzitter, mevrouw mr. A.M.T. Wigger en mevrouw. mr. J.W.M. Lenting, leden, met de heer

Nadere informatie

3 oktober 2012 heeft plaatsgevonden, leidt niet tot een ander oordeel.

3 oktober 2012 heeft plaatsgevonden, leidt niet tot een ander oordeel. Zaaknummer : 2013/073 Rechter(s) : mrs. Loeb, Troostwijk, Van der Spoel Datum uitspraak : 7 oktober 2013 Partijen : Appellante tegen Rijksuniversiteit Groningen Trefwoorden : Aanmelding, afstudeertijdstip,

Nadere informatie