Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen"

Transcriptie

1 Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen KvK nummer RSIN:

2 1 Inleiding De Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen en omstreken stelt jaarlijks de jaarrekening samen. Daarbij maken we ook een samenvatting voor publicatie. Deze samenvatting ligt nu voor u. De jaarrekening over 2016 is in mei 2017 namens de Oudsten en Diakenenraad (ODR) opgesteld door de penningmeester en is door de onafhankelijke kascommissie beoordeeld. De jaarrekening is vastgesteld en goedgekeurd door de ledenvergadering, gehouden op 8 juni 2017.

3 2 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Inhoudsopgave... 2 Verslag Oudsten en Diakenenraad... 3 Toelichting op de cijfers van Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling... 8 Het jaar 2016 in beeld... 9 Conclusie en samenvatting Vooruitblik naar de toekomst Voorgenomen bestedingen en andere verplichtingen 11 Bijlage: Staat van baten en lasten over Bijlage: Balans per 31 december

4 3 Verslag Oudsten en Diakenenraad Het jaar 2016 ligt al weer even achter ons. Graag willen met u kort stilstaan bij wat onze gemeente heeft beziggehouden in het jaar. Het aantal geregistreerde bezoekers is ten opzichte van vorig jaar per saldo gelijk gebleven. Naast dat enkele leden zijn vertrokken als gevolg van verhuizing, of zijn overleden, zijn er ook nieuwe gezichten bijgekomen. Ook zijn we blij dat in december weer een aanneemdienst mochten houden, waarbij vier mensen als lid zijn ingeschreven. Zij nemen daarmee zichtbaar hun verantwoordelijkheid om zich in te zetten en te zorgen voor onze gemeente. In 2016 hebben we evangelist Johan Schep zes avonden mogen verwelkomen in ons midden, om ons vanuit de Johannesbrief te leren wat een schitterende diamant de naam van Jezus is voor deze wereld. Daarbij is verschillende keren medewerking verkregen van externe muzikanten, om de avonden muzikaal aan te kleden. De evaluatie laat zien dat dergelijke (cursus)avonden als erg leerzaam en samenbindend worden ervaren. In 2017 willen we kijken voor welke onderwerpen behoefte bestaat om verder in te verdiepen, zodat we als Oudsten- en Diakenenraad (ODR) hierop in kunnen spelen. We zijn ook blij met alle andere activiteiten die in 2016 weer hebben plaatsgevonden. Ook zijn we blij met vaste wekelijkse activiteiten zoals de huiskringen, de wekelijkse bidstonden, de jeugdgroep op zondagavond. In het bijzonder kijken we ook met dankbaarheid terug op de bijzondere kinderdiensten die iedere eerste zondag van de maand zijn georganiseerd. Wat een werk is hier door de zondagschoolleiding verzet met hulp van de tieners! We willen de leiding van al deze groepen en kringen hartelijk bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Zonder hen waren deze activiteiten niet mogelijk. Reeds in 2015 is een pilot gehouden rondom het discipelschapprogramma Celebrate Recovery (CR), ofwel Op weg naar Herstel. Het programma is bedoeld voor iedereen die worstelt met een probleem dat hem/haar afhoudt van het (verder) opbouwen van een relatie met Jezus Christus. Oorspronkelijk was het de bedoeling om in september 2016 het programma te gaan starten en op wekelijkse basis een bijeenkomst te organiseren voor de regio Geldermalsen en omstreken. Evenwel is besloten, na uitgebreid overleg tussen de ODR en de gemeenteleden, dat het programma op dit moment onvoldoende draagvlak krijgt. Als gevolg hiervan is het besluit genomen om het programma in september niet van start te laten gaan.

5 4 De gemeente heeft in 2016 weer een aantal zendelingen en evangelisten mogen ondersteunen met een vaste financiële bijdrage, om het mogelijk te maken Gods Woord in alle delen van de wereld te mogen brengen. Ver weg, maar ook dichtbij. Wij mogen daarmee bijdragen aan dit machtige werk en daarmee ook gehoorzamen aan de Bijbelse boodschap om anderen te bereiken met het Evangelie en voor onze naaste te zorgen. Bijzonder was in dat kader ook de uitzegening van Marco en Vera Rienstra, die als vrijwilligers voor Trans World Radio op Bonaire zijn gaan werken. Door moderne media is het, ondanks de grote afstand, toch eenvoudig om contact te houden en te zien hoe ook aan de overkant van de oceaan Gods Woord verder verspreid mag worden. Begin 2016 heeft de huisvestingscommissie een pand gevonden wat geschikt zou kunnen zijn voor onze gemeente als eigen gebouw. Zowel de financiële als bouwtechnische haalbaarheid (in verband met enkele noodzakelijke verbouwingen) zijn in kaart gebracht en diverse gesprekken zijn gevoerd. Helaas is het pand voortijdig verkocht aan een andere partij. De huisvestingscommissie heeft in 2016 tevens contact met makelaars en de gemeente gezocht, tot op heden heeft dit echter nog geen alternatieve mogelijkheden opgeleverd. We houden daarom onze ogen open voor nieuwe kansen, zodra deze zich voordoen. Speerpunten voor 2017 zijn het verder samenbinden van de gemeente en samen verder bouwen zodat we een open deur hebben voor mensen van buiten de kerken. Dat gebeurt via evangelisatie, maar ook door het actiever organiseren van samenbindende activiteiten in Op het moment van schrijven zijn er al enkele gemeente-brede activiteiten georganiseerd, die ook met veel enthousiasme zijn ontvangen. Ook is in april 2017 een nieuw gemeenteblad gelanceerd. Het was ruim twee jaar geleden dat er voor het laatst een blad is uitgekomen en werd ondertussen erg gemist. We hopen met dit nieuwe blad beter inzicht te kunnen geven in wat anderen om ons heen bezighoudt en de betrokkenheid nog verder te stimuleren, zodat we de missie van onze gemeente steeds beter tot uitdrukking kunnen brengen: Eén in Jezus. Wij mogen terugzien op een gezegend jaar en we zien vol verwachting uit naar hetgeen onze Heer in het komende jaar weer gaat brengen. Namens de ODR, C.H. Zondag Voorzitter

6 5 Toelichting op de cijfers van 2016 Baten Giften De inkomsten die per bank ontvangen worden, bestaan uit zowel eenmalige als structurele giften. Het totaal van de bijdragen nam ten opzichte van het voorgaande jaar toe met 15,9%. Collectes De collecteopbrengsten, inclusief de collectes met specifieke bestemming, zijn ten opzichte van het vorige jaar gedaald met 3,9%. De collecte-opbrengsten externe doelen betreffen collectes voor zowel lokale, Nederlandse als wereldwijde organisaties welke op gebied van (diakonale) hulpverlening, pastorale zorg of evangelisatie bijdragen aan de maatschappij. Financiele baten Dit betreft de rente-inkomsten over de banktegoeden bij ING Bank en Rabobank. Overige baten Onder overige baten vallen onder meer de inkomsten uit de verkoop van cd s, de deelnemersbijdragen voor de wekelijkse volleybalactiviteiten en collecteopbrengsten voor bijzondere doelen, voor zover niet elders opgenomen.

7 6 Lasten Eredienst De kosten voor de erediensten betreffen zowel de vergoeding voor externe sprekers, kosten voor muziek en techniek, de kinderdiensten als ook de kosten voor de koffie na de dienst. Geestelijk leven Onder geestelijk leven worden zowel de kosten voor inzet van het pastoraat, als ook diaconale zorg en bezoekwerk verantwoord. De kosten zijn in het afgelopen jaar gedaald; in het voorgaande jaar was sprake van hogere niet-structurele diaconale ondersteuning. Diaconale kosten kennen vaak een eenmalig karakter en zijn derhalve lastig te voorspellen. Educatie Uitgaven voor educatie betreffen training en cursussen voor zowel gemeente als voor ODRleden en kringwerk. Ook zijn hieronder de kosten voor lezingen opgenomen, waarvoor zowel zaalhuur als sprekersvergoedingen verschuldigd kunnen zijn. Zending en evangelisatie VEG De Ark ondersteunt diverse evangelisten en zendelingen met een vaste financiele bijdrage. Daarnaast wordt aan het begin van het jaar bepaald welke stichtingen en doelen zullen worden ondersteund gedurende het jaar. De onder Zending en Evangelisatie verantwoorde post giften betreft zowel eenmalig toegekende giften aan derden, als ook collecteopbrengsten voor bijzondere externe doelen. Foto s v.l.n.r.: familie Hazenoot, Johan en Linda Schep, Marlene Partington-Blok Jong en oud Onder deze kosten zijn de kosten van het jeugdwerk opgenomen voor zowel de tieners als de jeugd (16+). Daarnaast worden de kosten voor gemeenteactiviteiten hieronder verantwoord, waaronder de Nacht van Gebed en de andere gemeenteactiviteiten. Algemene kosten De algemene kosten betreffen kosten voor onder meer verzekeringen, drukwerk, bankkosten en huisvestingskosten.

8 7 Bestemmingsreserves en exploitatiesaldo Bestemmingsreserve huisvesting Zowel de maandelijkse collectes als ook de bijdragen per bank die specifiek voor de huisvesting worden ontvangen, worden apart gezet voor de eigen (toekomstige) huisvesting, verbouwingsbijdragen en -investeringen, etc. Bestemmingsreserve inventaris Jaarlijks besluit de ODR al dan niet een bedrag aan de bestemmingsreserve te bestemmen. Dit bedrag is afhankelijk van het exploitatieresultaat en de noodzaak om gelden te reserveren voor inventaris. De bestemmingsreserve inventaris zal in beginsel maximaal euro bedragen en wordt gereserveerd ter vervanging en uitbreiding van inventaris. Algemene reserve Het resterende batig of negatief exploitatiesaldo wordt resp. toegevoegd of onttrokken aan de algemene reserve, waarmee de operationale gang van zaken van onze gemeente wordt bekostigd en buffers worden gevormd voor toekomstige jaren.

9 8 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Grondslagen voor waardering Algemeen De grondslagen van waardering en van resultaatbepaling zijn ongewijzigd ten opzichte van voorgaand jaar. De in de jaarrekening opgenomen begrotingscijfers zijn gebaseerd op de door de ODR goedgekeurde begroting De grondslagen die worden toegepast voor de waardering van activa en passiva en de resultaatbepaling zijn gebaseerd op historische kosten. Voor zover niet anders is vermeld, worden activa en passiva opgenomen tegen nominale waarde. De baten en kosten worden toegerekend aan de periode waarop zij betrekking hebben. Vorderingen Vorderingen worden bij eerste verwerking gewaardeerd tegen de reële waarde, inclusief de transactiekosten. In een zakelijke transactie is de reële waarde op het moment van de transactie gelijk aan de kostprijs. Vorderingen worden na eerste verwerking gewaardeerd tegen de geamortiseerde kostprijs, eventueel onder aftrek van een voorziening voor oninbaarheid. Liquide middelen De liquide middelen worden gewaardeerd tegen nominale waarde. Alle middelen staan ter vrije beschikking, tenzij anders is vermeld. Eigen vermogen Het eigen vermogen bestaat uit de algemene reserve, bestemmingsreserves en -fondsen. De bestemmingsreserves en -fondsen zijn alleen voor specifieke doelen aan te wenden. Grondslagen voor resultaatbepaling Exploitatiesaldo, baten en lasten Het exploitatiesaldo (resultaat) wordt bepaald als het verschil tussen het totaal der baten en het totaal der lasten. Als baten worden verantwoord de van derden ontvangen giften en collectes onder aftrek van eventuele direct daaraan gerelateerde kosten. Baten worden verantwoord in het jaar waarin deze baten zijn ontvangen. Verliezen die hun oorsprong vinden in het boekjaar worden verwerkt zodra deze voorzienbaar zijn. Ontvangsten waarvoor een specifieke bestemming is aangewezen, worden toegevoegd aan de betreffende bestemmingsreserve c.q. bestemmingsfonds en daarbij worden zowel de bate als de last verwerkt in de Staat van Baten en Lasten.

10 9 Het jaar 2016 in beeld Ontwikkeling van de ontvangen vrijwillige bijdragen en giften: algemeen extra algemeen huisvesting rente etc collecte collecte giften giften overig Verdeling van giften naar doelbestemming: niet specifiek benoemd specifiek benoemd rente / overige Waaraan hebben we onze kosten uitgegeven: Zending / evangelisatie 23% Jong en oud 4% Educatie 3% Geestelijk leven 9% Eredienst 27% Overig 34% Huisvesting 14% Reserveringen 11% Algemene kosten 9%

11 10 Conclusie en samenvatting De Vrije Evangelische Gemeente is dankbaar voor de groei die we in 2016 gezien hebben. Daarbij gaat het niet in de eerste plaats om aantallen, maar om mensen die Jezus (op een nieuwe manier) hebben leren kennen en om veranderde levens. Dat was niet mogelijk geweest zonder financiën. We zijn dan ook zeer dankbaar voor iedereen die financieel bijgedragen heeft. Boven alles gaat dank uit naar God. Hij is de Bron van alles.

12 11 Vooruitblik naar de toekomst In 2017 hebben we, net als in voorgaande jaren, een brief aan alle gemeenteleden en bezoekers gestuurd, om inzicht te krijgen in welke financiële steun de gemeente mag verwachten. Dit inzicht stelt de ODR in staat om de plannen voor 2017 te (her)ijken. Uit de toezeggingen voor de vrijwillige bijdrage 2017 blijkt dat de inkomsten naar verwachting min of meer in lijn zullen zijn met 2016, waardoor de voorgenomen activiteiten voldoende gedekt kunnen worden. De lasten zullen vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren. We verwachten dat voor het jaar 2017 de inkomsten in lijn zullen liggen met de gebudgetteerde lasten, waardoor een neutraal exploitatieresultaat kan worden gerealiseerd. Bijzondere kosten of baten worden op het moment van opstellen van de jaarrekening niet voorzien. Voorgenomen bestedingen en andere verplichtingen Er zijn voor het jaar 2017 en verder geen specifieke bestedingen en/of investeringen voorgenomen op het moment van opstellen van de jaarrekening. Het huurcontract met Helicon kent een looptijd van een jaar, met een jaarlijkse stilzwijgende verlenging.

13 12 Bijlage: Staat van baten en lasten over 2016 (in uro) Baten 2015 (werkelijk) 2016 (begroting) 2016 (werkelijk) Giften algemeen Giften huisvesting Collecte-opbrengsten algemeen Collecte-opbrengsten huisvesting Collecte-opbrengsten externe doelen Financiele baten Overige baten Lasten 2015 (werkelijk) 2016 (begroting) 2016 (werkelijk) Erediensten Geestelijk leven Educatie Zending en evangelisatie Jong en oud Algemene kosten Exploitatiesaldo (werkelijk) (begroting) (werkelijk) Batig (+) c.q. verlies (-) saldo

14 13 Bijlage: Balans per 31 december 2016 In het kader van de vrijstelling die door de Belastingdienst is gegeven voor kerkgenootschappen, is geen balans opgenomen in deze publicatie.

Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen

Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen www.veg-geldermalsen.nl KvK nummer 54113504 RSIN: 851168991 1 Inleiding De Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen www.veg-geldermalsen.nl

Jaarverslag 2014. Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen www.veg-geldermalsen.nl Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen www.veg-geldermalsen.nl KvK nummer 54113504 RSIN: 851168991 1 Inleiding De Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen

Nadere informatie

Jaarrekening. Pinstergemeente Filadelfia, Deventer. Inhoudsopgave

Jaarrekening. Pinstergemeente Filadelfia, Deventer. Inhoudsopgave Jaarrekening Pinstergemeente Filadelfia, Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Staat van baten en lasten over 2014 3 3. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 4 4. Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

STICHTING VAKANTIEBIJBELFEEST GELDERMALSEN

STICHTING VAKANTIEBIJBELFEEST GELDERMALSEN 0 JAARVERSLAG 2018 STICHTING VAKANTIEBIJBELFEEST GELDERMALSEN www.vbfgeldermalsen.nl fb. VakantieBijbelFeestinDePluk KvK nummer: 69204535 RISN: 857781947 1 Inleiding Stichting VakantieBijbelFeest Geldermalsen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Financieel Jaarverslag 2017 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Financieel verslag Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2013 1 Staat van baten en lasten over 2013 3 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Jaarrekening en accountantsrapport Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2014 1 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a. 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg GR NUNSPEET

JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg GR NUNSPEET JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET

JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a. 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden. over 2018

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden. over 2018 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2018 1 Staat van baten en lasten over 2018 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Financiële rapportage stichting Evangeliegemeente Agapè over 2016

Financiële rapportage stichting Evangeliegemeente Agapè over 2016 Financiële rapportage stichting over 2016 Korte samenvatting: De uitgaven voor het de Gemeente bedroegen in 2016 41.942 De inkomsten voor de Gemeente bedroegen in 2016 45.270. Dit heeft ertoe geleid dat

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding AmstelhofNeerlandia c.a. 2018 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31 december

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2018 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven Financieel verslag 2015 Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw 241 5617 AC Voorblad 0 Inhoud 1 Staat van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen voor

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 concept Inhoudsopgave Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2014 Balans op 31 december 2014 4 Exploitatierekening over 2014 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Stichting Vergadering Winkelhoek

Stichting Vergadering Winkelhoek Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting op de balans 2.5 Toelichting op

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Faso. Woerden

Jaarrekening Stichting Faso. Woerden Woerden Jaarrekening Balans op 31 december 2016 (na resultaatbestemming) Balans ref 31-12-2016 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2013 Activa Liquide middelen 1 ING 58.07.717 (giftenrekening) 8.684 7.715 2.964

Nadere informatie

Stichting Steun Sonshine

Stichting Steun Sonshine Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Administratief verslag Stichting Euregio Christengemeente te Aalten. Inhoudsopgave

Administratief verslag Stichting Euregio Christengemeente te Aalten. Inhoudsopgave Administratief verslag 2015 te Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2 2. Staat van baten en lasten over 2015 3 3. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 4 4. Toelichting op

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014

Jaarverslaggeving 2014 Jaarverslaggeving 2014 Stichting Vrienden van het EBC gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2014 3 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

MARIA GUBBENS STICHTING ELST

MARIA GUBBENS STICHTING ELST MARIA GUBBENS STICHTING ELST BALANS PER 31 DECEMBER 2017 STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2017 Maria Gubbens Stichting 2017 1 Algemene gegevens: Opgericht op 24 mei 2016 ANBI status verkregen in juni 2016

Nadere informatie

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017 Sien gevestigd te Houten Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West Jaarverslaggeving 2014 Stichting Steun Thuis in West Inhoudsopgave Bladzij Onderwerp 1 Bestuursverslag 2 Vaststelling van het jaarverslag 3 Balans 4 Rekening van baten en lasten 5 Kasstroomoverzicht 6

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2013

Jaarverslaggeving 2013 Jaarverslaggeving 2013 gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2013 3 2.2 Staat van baten en lasten over 2013 5 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Huis van Ontmoeting en Gebed

Stichting Huis van Ontmoeting en Gebed JAARREKENING 2014 Algemeen 1. Kamer van Koophandel / ANBI De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amersfoort onder nummer 53082176. De Belastingdienst heeft de stichting aangemerkt

Nadere informatie

Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013

Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013 Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013 Boekjaar 1-9-2012 t/m 31-8-2013 Inhoudsopgave 1 BALANS PER 31 AUGUSTUS 2013 3 2 REKENING VAN BATEN EN LASTEN 2012-2013 4 3 GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE VERSLAGGEVING

Nadere informatie

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek. KvK nr:

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek.   KvK nr: Stichting Linking People Fregat 17 1991 MA Velserbroek www.stichtinglinkingpeople.nl KvK nr: 34271370 Jaarverslag en jaarcijfers zijn vastgesteld in de bestuursvergadering van 20 juni 2018 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost

Financieel verslag Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost Financieel verslag 2014 Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6 Balans per

Nadere informatie

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015 1 Financieel Verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur, s-hertogenbosch Tesselschadestraat 20 5216 JW, 's-hertogenbosch Kamer van Koophandel inschrijving: RSIN nummer: 823155419 (Bron KvK)

Nadere informatie

Stichting Energo. Amsterdam. Financieel verslag 2013 (CONCEPT)

Stichting Energo. Amsterdam. Financieel verslag 2013 (CONCEPT) Stichting Energo Amsterdam Financieel verslag 2013 (CONCEPT) Inhoud 1. Jaarrekening (CONCEPT)... 3 1.1 Balans per 31 december 2013 (na resultaatbestemming)... 4 1.2 Staat van baten en lasten over de periode

Nadere informatie

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië Financiëel Jaarverslag 2014 Blz. Inhoud Het financiele jaarverslag van de Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië bestaat uit: 1 Samenvatting 2 2 Balans per 31 december 2014 3 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Samenvatting. Jaarrekening 2014 Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad. Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014

Samenvatting. Jaarrekening 2014 Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad. Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014 Samenvatting Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014 1 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2014...3 2. Rekening van baten en lasten 2014...4 3. Grondslagen voor de financiële verslaggeving...5 3.1 Waarderingsgrondslagen...5

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING MATERIELE STEUN REFORMATORISCH VOORTGEZET ONDERWIJS IN DE REGIO ROTTERDAM/DORDRECHT

JAARVERSLAG 2014 STICHTING MATERIELE STEUN REFORMATORISCH VOORTGEZET ONDERWIJS IN DE REGIO ROTTERDAM/DORDRECHT JAARVERSLAG 2014 STICHTING MATERIELE STEUN REFORMATORISCH VOORTGEZET ONDERWIJS IN DE REGIO ROTTERDAM/DORDRECHT INHOUDSOPGAVE Pagina Woord vooraf 3 De Stichting Materiële Steun in grote lijnen 4 Balans

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

Stichting Unie van Vrijwilligers Afdeling Zeist Karpervijver CJ Zeist. Jaarrekening 2016

Stichting Unie van Vrijwilligers Afdeling Zeist Karpervijver CJ Zeist. Jaarrekening 2016 Stichting Unie van Vrijwilligers Afdeling Zeist Karpervijver 15 3703 CJ Zeist Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 Toelichting

Nadere informatie

VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016

VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 VERKORTE JAARREKENING 2016 Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2016 pag. 2 van het rapport 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na

Nadere informatie

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 1 Jaarrekening 2009 van Stichting Hester Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 2 Balans per 31 december 2009 A c t i v a Vlottende activa Vorderingen 851 7.365 Liquide

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2015

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2015 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014 Emmeloord Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 5 1 BALANS PER 31

Nadere informatie

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING REVIVE TE BRUCHEM Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Winst-en-verliesrekening over 2015 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2015

Jaarverslaggeving 2015 Jaarverslaggeving 2015 Stichting Vrienden van het EBC gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2015 3 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN

ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN ACCOUNTANTSRAPPORT 2013 STICHTING CHARIS TE WADDINXVEEN INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2013 5 2 Staat van baten en lasten over 2013 7 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Jaarrekening Levend Woord Gemeente Leerdam. Leerdam

Jaarrekening Levend Woord Gemeente Leerdam. Leerdam Jaarrekening 2016 Levend Woord Gemeente Levend Woord Gemeente Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 4 1.3 Kasstroomoverzicht over

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Pagina. FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3

INHOUDSOPGAVE Pagina. FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 4 2 Staat van baten en lasten over 2017 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Jaarrapport Stichting Fonds Familie in de Buurt. te Groningen

Jaarrapport Stichting Fonds Familie in de Buurt. te Groningen Stichting Fonds Familie in de Buurt Jaarrapport 2016 Stichting Fonds Familie in de Buurt te Groningen Stichting Fonds Familie in de Buurt Inhoudsopgave blad Opdracht 2 Algemeen 3 Voorwoord van het bestuur

Nadere informatie

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht PUBLICATIEVERSLAG 2014-2015 van te Hendrik-Ido-Ambacht Kamer van Koophandel Rotterdam Dossiernummer 41118682 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 juli 2015 (na resultaatbestemming) 3 Staat van baten en

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST. tot Stichting Steun Metropole Orkest

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST. tot Stichting Steun Metropole Orkest FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST tot 9-2-2017 Stichting Steun Metropole Orkest 2 Inhoud Jaarverslag 4 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2017 6 Staat van Baten en lasten over 2017

Nadere informatie

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 DES Centrum gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Staat van baten en lasten over 2015 3. Grondslagen

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017

Jaarverslaggeving 2017 Jaarverslaggeving 2017 gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2017 3 2.2 Staat van baten en lasten over 2017 5 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei"

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis De Boei Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei" Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening Bestuursverslag 3 1. Balans per 31 december 2016 5 2. Staat van baten en lasten 6 3. Toelichting Waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Staat van baten en lasten over 2016 3. Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Jaarrekening 2016 vastgesteld door het bestuur op 15 maart 2017 Inhoudsopgave pagina Jaarverslag en toelichting 1 Balans 2 Staat van baten en lasten 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx Financieel verslag 2018 Stichting Waga Winschoten Pagina 1 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten 2017 4 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten

Nadere informatie

STICHTING PRESENT DEVENTER

STICHTING PRESENT DEVENTER JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl KvK 08144771 RSIN 815599353 Bankgegevens

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nieuw en Sint Joosland College van Diakenen Jaarrekening 2018

Protestantse gemeente te Nieuw en Sint Joosland College van Diakenen Jaarrekening 2018 College van Diakenen Jaarrekening 2018 Conceptversie 28-05-2019 15:49 College van Diakenen Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens...................................................... 2 2

Nadere informatie

31 december Vlottende activa Vorderingen (2) Liquide middelen (3)

31 december Vlottende activa Vorderingen (2) Liquide middelen (3) 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na winstbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) - 52 Vlottende activa Vorderingen (2) 49.869 17.923 Liquide middelen

Nadere informatie

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2015

STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE. Jaarrapport 2015 STICHTING HARTCENTRUM TWENTE TE ENSCHEDE Jaarrapport 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na resultaatbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen (1) Overlopende activa

Nadere informatie

Financieel verslag Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn

Financieel verslag Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn Financieel verslag 2012 Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening

Nadere informatie

STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 5 2 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen te Limmen. Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017

Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen te Limmen. Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017 Het bestuur van Stichting Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen Inzake: Jaarbericht 2016 Limmen, 29 juni 2017 2 29 juni 2017 INHOUDSOPGAVE Blad ACCOUNTANTSRAPPORT Opdracht 4 Algemeen 4 JAARBERICHT

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2017 7 mei 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2017 2 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst SZ RHENEN JAARREKENING RAPPORT Inzake jaarrekening

Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst SZ RHENEN JAARREKENING RAPPORT Inzake jaarrekening Aan het bestuur van Stichting Help het Doel De Horst 4 3911 SZ JAARREKENING 2016 RAPPORT Inzake jaarrekening 2016 28-6-2017-1 JAARVERSLAG 2016 INHOUD Rapport Paginanummer 1 Samenstellingsverklaring 4 2

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017 Inhoud jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 1. Samenstellingsverklaring van de accountant Nog toe te voegen 2. Balans per 31-12-2017 3. Exploitatierekening 2017 4. Waarderingsgrondslagen en grondslagen resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening JAARREKENING 2014 Stichting Present Deventer - Jaarrekening 2014 1 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640, 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2012 10 februari 2013 Inhoud Blad Jaarbericht 2012 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2012

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Friendship Apeldoorn. Rapport inzake jaarstukken april DK/lw - 1

Stichting Friendship Apeldoorn. Rapport inzake jaarstukken april DK/lw - 1 Rapport inzake jaarstukken 2016 25 april 2017 3113255230-DK/lw - 1 Inhoud Blad Rapportage 3 Fiscale positie 4 Jaarstukken 2016 5 Bestuursverslag 6 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 8 Staat van

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Marathon Barneveld te Barneveld

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Marathon Barneveld te Barneveld FINANCIEEL VERSLAG Stichting Marathon Barneveld INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1 Algemeen 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 5 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2016 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2016 Algemeen 3 Balans per 31-12-2016 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017 JAARREKENING 2016 Stichting CGN Usselo Enschede, juni 2017 Postadres: IBAN: NL20 RABO 0129 6936 42 Postbus 369 BIC: RABONL2U 7500 AJ Enschede KvK Enschede: 41027732 Bezoekadres: Fiscaal nummer: 8066.29.708

Nadere informatie

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht PUBLICATIEVERSLAG 2012-2013 van te Hendrik-Ido-Ambacht Kamer van Koophandel Rotterdam Dossiernummer 41118682 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 juli 2013 (na resultaatbestemming) 3 Staat van baten en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen Balans per 31 december 2014 (na verwerking van het verlies) ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa (1) 31 december 2014 Onroerende zaken 300.365 315.307 Inventaris 3.061 4.925 Vervoermiddelen 500 725

Nadere informatie

Stichting Groenendijk-Clemens

Stichting Groenendijk-Clemens Financieel verslag Stichting Groenendijk-Clemens over 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting STERK. (Stichting Estafettemars tegen Kindermishandeling) Amsterdam. KvK nummer RSIN

Financieel verslag Stichting STERK. (Stichting Estafettemars tegen Kindermishandeling) Amsterdam. KvK nummer RSIN Financieel verslag 2012 (Stichting Estafettemars tegen Kindermishandeling) Amsterdam KvK nummer 34284837 RSIN 818560216 1 Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard Jaarrekening 215 Schoonhoven, mei 216 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 215 Staat van baten en lasten 215 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële Diensten Bibliotheken Kenmerk:

Nadere informatie

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Financieel verslag 2017

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Financieel verslag 2017 Stichting Philippos Rijssen-Holten Financieel verslag 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 1.1. Opdracht 3 1.2. Algemeen 4 2. Jaarverslag bestuur 5 3. Financiële verantwoording over 2017 3.1. Balans per 31

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2012 van. Gereformeerde Bijbelstichting. te Dordrecht

Financiële verantwoording 2012 van. Gereformeerde Bijbelstichting. te Dordrecht Financiële verantwoording 2012 van Gereformeerde Bijbelstichting te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 31 december 2012 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 2.578.183 VLOTTENDE ACTIVA Voorraden 1.198.800

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2015 Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Zoetermeer, juni 2016 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Toelichting grondslagen 1 2

Nadere informatie

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 1 INHOUDSOPGAVE Blad Jaarbericht 2015 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2016

RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2016 RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur inzake de jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Emmen te Emmen

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Emmen te Emmen Financieel verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Emmen te Emmen Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6 Balans

Nadere informatie