Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014. Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen www.veg-geldermalsen.nl"

Transcriptie

1 Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen KvK nummer RSIN:

2 1 Inleiding De Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen en omstreken stelt jaarlijks de jaarrekening samen. Daarbij maken we ook een samenvatting voor publicatie. Deze samenvatting ligt nu voor u. De jaarrekening over 2014 is in april 2015 namens de Oudsten en Diakenenraad (ODR) opgesteld door de penningmeester en is door de onafhankelijke kascommissie beoordeeld. De jaarrekening is vastgesteld en goedgekeurd door de ledenvergadering, gehouden op 23 april 2015.

3 2 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Inhoudsopgave... 2 Verslag Oudsten en Diakenenraad... 3 Toelichting op de cijfers van Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling... 8 Het jaar 2014 in beeld... 9 Conclusie en samenvatting Vooruitblik naar de toekomst Voorgenomen bestedingen en andere verplichtingen Bijlage: Staat van baten en lasten over Bijlage: Balans per 31 december

4 3 Verslag Oudsten en Diakenenraad Het jaar 2014 is alweer voorbij. In het jaar zijn diverse gebeurtenissen voorbij gekomen. We willen hier graag met u nogmaals bij stilstaan. Het aantal geregistreerde bezoekers is per saldo opnieuw licht gestegen: van 187 naar 198. We zijn erg blij met deze groei en met de broeders en zusters die de weg naar onze gemeente hebben gevonden. Het jaar 2014 stond in het teken van verhuizen. Twee keer zelfs. Doordat in maart 2014 het gebouw van Helicon Opleidingen werd verbouwd, moesten we tijdelijk onderkomen zoeken. We hebben dat kunnen vinden in Geldermalsen. De tijdelijke ruimte was uitermate geschikt voor onze kerkdiensten. En doordat we alle spullen iedere week konden laten staan, was het fijn vertoeven op de nieuwe locatie. Helaas is het niet-haalbaar gebleken om, aan het einde van het tijdelijke huurcontract, de tijdelijke locatie voor een langere periode te huren. Met ingang van 31 december zijn we dan ook weer terugverhuisd naar onze vertrouwde locatie, Helicon. We zijn dankbaar voor het feit dat we spoedig een tijdelijke, passende locatie hebben mogen vinden. Al in 2013 hebben we als onderdeel van het nieuwe beleid een start gemaakt met de cursus Geestelijke Groei, onder leiding van Jacques Brunt. In 2014 zijn er 14 cursusavonden gehouden. Daarbij zijn verschillende onderwerpen de revue gepasseerd. Van Handreikingen voor stille tijd en Wie ben ik in Christus tot Hoe kan ik Gods wil leren kennen?. De cursus loopt nog door tot maart De cursusavonden worden goed bezocht, ook door mensen van buiten onze kerkgemeente. We zijn hier dankbaar voor en het motiveert dan ook extra om hier mee door te gaan. We zijn ook blij met alle andere activiteiten die in 2014 weer hebben plaatsgevonden. Te denken valt aan de mannendag (mountainbiken) in maart, een gemeentemiddag-met-buffet en de Nacht van Gebed. Ook zijn we blij met vaste wekelijkse activiteiten zoals de huiskringen, de wekelijkse bidstonden, de jeugdgroep op zondagavond, de tieners die eens per twee weken hun eigen bijeenkomst hebben op zondagochtend. We willen dan ook de leiding van deze groepen hartelijk bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Zonder hen waren deze activiteiten niet mogelijk.

5 4 De gemeente heeft in 2014 weer een aantal zendelingen en evangelisten mogen ondersteunen met een vaste financiële bijdrage, om het mogelijk te maken Gods Woord in alle delen van de wereld te mogen brengen. Ver weg, maar ook dichtbij. Wij mogen daarmee bijdragen aan dit machtige werk en daarmee ook gehoorzamen aan de Bijbelse boodschap om anderen te bereiken met het Evangelie en voor onze naaste te zorgen. In september 2013 is een nieuwe gemeente-enquête gehouden, om te kunnen peilen hoe de gemeente zich heeft ontwikkeld sinds de vorige enquête in Een van de punten die we als actiepunt hebben benoemd voor 2014 is actie ondernemen op de lage frequentie en beperkte wijze waarop onze gemeente naar buiten treedt en (regionale) bekendheid heeft. Hierbij valt te denken aan bekendheid via kabelkrant en de lokale media, maar ook hoe wij als gemeente meer en beter gebruik kunnen maken social media. Door een beperkte bezetting in de ODR zijn niet alle initiatieven nog tot uitwerking gekomen, maar we gaan hier zeker zichtbaarheid aan geven in Kortom: Wij mogen terugzien op een gezegend jaar en we zien vol verwachting uit naar hetgeen onze Heer in het komende jaar weer gaat brengen. Namens de ODR, C.H. Zondag Voorzitter

6 5 Toelichting op de cijfers van 2014 Baten Giften De vaste inkomstenstroom van de gemeente is in 2014 licht gestegen, mede door de lichte groei van de gemeente. Het bedrag aan ontvangen bijdragen nam toe met 2,0%. Collectes De collecteopbrengsten, inclusief de collectes met specifieke bestemming, zijn gestegen ten opzichte van het vorige jaar met 0,7%. De collecte-opbrengsten externe doelen betreffen collectes voor zowel lokale, Nederlandse als wereldwijde organisaties welke op gebied van (diakonale) hulpverlening, pastorale zorg of evangelisatie bijdragen aan de maatschappij. Financiele baten Dit betreft de rente-inkomsten over onze uitstaande banktegoed bij ING Bank en Rabobank. Overige baten Onder overige baten vallen onder meer de inkomsten uit de verkoop van cd s, de ontvangen deelnemersbijdragen voor de volleybalactiviteiten en collecteopbrengsten voor bijzondere doelen, voor zover niet elders opgenomen. Bijzondere bate in 2014 bedroeg een eenmalige vrijval van euro. Dit uitstaande saldo van verkochte maar niet-ingeleverde collectebonnen is reeds enkele jaren ongewijzigd en de verwachting is dan ook dat deze bonnen niet meer zullen worden ingeleverd bij collectes. Het resterende saldo is daarmee in een keer ten gunste van het resultaat genomen.

7 6 Lasten Eredienst De kosten voor de erediensten betreffen zowel de vergoeding voor externe sprekers, kosten voor muziek en techniek, de kinderdiensten als ook de kosten voor de koffie na de dienst. Geestelijk leven Onder geestelijk leven worden zowel de kosten voor inzet van het pastoraat, als ook diaconale zorg en bezoekwerk verantwoord. De kosten zijn in het afgelopen jaar gedaald; in het voorgaande jaar was sprake van hogere niet-structurele diaconale ondersteuning. Diaconale kosten kennen vaak een eenmalig karakter en zijn derhalve lastig te voorspellen. Educatie Uitgaven voor educatie betreffen training en cursussen voor zowel gemeente als voor ODRleden en kringwerk. Ook is hieronder de avondcursus Geestelijke Groei opgenomen, waarvoor zowel zaalhuur als sprekersvergoedingen zijn verschuldigd. Zending en evangelisatie VEG De Ark ondersteunt diverse evangelisten en zendelingen met een vaste financiele bijdrage. Daarnaast wordt aan het begin van het jaar bepaald welke stichtingen en doelen zullen worden ondersteund gedurende het jaar. De onder Zending en Evangelisatie verwerkte post giften betreffen zowel eenmalige giften aan derden, als ook collecteopbrengsten voor bijzondere externe doelen. Foto: Familie Hazenoot, Johan en Linda Schep, br. Avakthi, Marlene Blok Jong en oud Onder deze kosten zijn de kosten van het jeugdwerk opgenomen voor zowel de tieners als de jeugd (16+). Daarnaast worden de kosten voor gemeenteactiviteiten hieronder verantwoord, waaronder de vrouwenochtend, de mannen(mid)dag en de jaarlijkse gemeentedag. Algemene kosten De algemene kosten betreffen kosten voor onder meer verzekeringen, drukwerk, bankkosten en huisvestingskosten.

8 7 Bestemmingsreserves en exploitatiesaldo Bestemmingsreserve huisvesting Zowel de maandelijkse collectes als ook de bijdragen per bank die specifiek voor de huisvesting worden ontvangen, worden apart gezet voor de eigen (toekomstige) huisvesting, verbouwingsbijdragen en -investeringen, etc. Bestemmingsreserve inventaris Jaarlijks besluit de ODR al dan niet een bedrag aan de bestemmingsreserve te bestemmen. Dit bedrag is afhankelijk van het exploitatieresultaat en de noodzaak om gelden te reserveren voor inventaris. De bestemmingsreserve inventaris zal in beginsel maximaal euro bedragen en wordt gereserveerd ter vervanging en uitbreiding van inventaris. Algemene reserve Het overige batig en/of negatief exploitatiesaldo wordt toegevoegd dan wel onttrokken aan de algemene reserve waarmee de operationale gang van zaken van onze gemeente wordt bekostigd en buffers worden gevormd voor toekomstige jaren.

9 8 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Grondslagen voor waardering Algemeen De grondslagen van waardering en van resultaatbepaling zijn ongewijzigd ten opzichte van voorgaand jaar. De in de jaarrekening opgenomen begrotingscijfers zijn gebaseerd op de door de ODR goedgekeurde begroting De grondslagen die worden toegepast voor de waardering van activa en passiva en de resultaatbepaling zijn gebaseerd op historische kosten. Voor zover niet anders is vermeld, worden activa en passiva opgenomen tegen nominale waarde. De baten en kosten worden toegerekend aan de periode waarop zij betrekking hebben. Vorderingen Vorderingen worden bij eerste verwerking gewaardeerd tegen de reële waarde, inclusief de transactiekosten. In een zakelijke transactie is de reële waarde op het moment van de transactie gelijk aan de kostprijs. Vorderingen worden na eerste verwerking gewaardeerd tegen de geamortiseerde kostprijs, eventueel onder aftrek van een voorziening voor oninbaarheid. Liquide middelen De liquide middelen worden gewaardeerd tegen nominale waarde. Alle middelen staan ter vrije beschikking, tenzij anders is vermeld in de toelichting. Eigen vermogen Het eigen vermogen bestaat uit de algemene reserve, bestemmingsreserves en -fondsen. De bestemmingsreserves en -fondsen zijn alleen voor specifieke doelen aan te wenden. Grondslagen voor resultaatbepaling Exploitatiesaldo, baten en lasten Het exploitatiesaldo (resultaat) wordt bepaald als het verschil tussen het totaal der baten en het totaal der lasten. Als baten worden verantwoord, de van derden ontvangen giften en collectes onder aftrek van eventuele direct daaraan gerelateerde kosten. Baten worden verantwoord in het jaar waar deze baten zijn ontvangen. Verliezen die hun oorsprong vinden het boekjaar worden verwerkt zodra deze voorzienbaar zijn. Baten waarvoor een bijzondere bestemming is aangewezen, worden in de staat van baten en lasten verwerkt; indien deze baten in het verslagjaar niet volledig zijn besteed, worden de nog niet bestede gelden opgenomen in de desbetreffende bestemmingsreserve resp. bestemmingsfonds. Een dotatie aan bestemmingsreserve resp. -fonds wordt als besteding (last) verwerkt in de staat van baten en lasten.

10 Bedrag Jaarverslag Het jaar 2014 in beeld algemeen extra algemeen huisvesting rente etc collecte collecte giften giften overig Verdeling giften niet specifiek benoemd specifiek benoemd rente / overige Jaar Zending / evangelisatie 24% Jong en oud 6% Educatie 7% Geestelijk leven 7% Eredienst 23% Overig 33% Huisvesting 21% Reserveringen 7% Overig 5%

11 10 Conclusie en samenvatting De Vrije Evangelische Gemeente is dankbaar voor de groei die we in 2014 gezien hebben. Daarbij gaat het niet in de eerste plaats om aantallen, maar om mensen die Jezus (op een nieuwe manier) hebben leren kennen en om veranderde levens. Dat was niet mogelijk geweest zonder financiën. We zijn dan ook zeer dankbaar voor iedereen die financieel bijgedragen heeft. Boven alles gaat dank uit naar God. Hij is de Bron van alles.

12 11 Vooruitblik naar de toekomst De verbouwing van Helicon is afgerond en met de oudejaarsdienst op 31 december 2014 hebben we dan ook een nieuwe start mogen maken in het nieuwe gebouw. De nieuwe locatie ziet er mooi uit. De aula is bijna twee keer zo groot is als de vorige ruimte. Daarnaast zijn er ook goede voorzieningen voor beeld en geluid, een podium en opbergruimte voor onze materialen. Het eindresultaat mag er zijn. Begin 2015 hebben we een brief aan alle gemeenteleden en bezoekers gestuurd, om aandacht te vragen voor de financiën. Hoewel in het laatste kwartaal van 2014 een licht opwaartse lijn zichtbaar is in de inkomsten, is het jaar 2014 opnieuw met een verlies geëindigd. We teren hierdoor in op ons vermogen. We maken ons geen zorgen voor de toekomst, daarvoor zijn de buffers op dit moment ruim voldoende. Uit de toezeggingen voor de vrijwillige bijdrage 2015 blijkt dat de inkomsten naar verwachting licht zullen stijgen, waardoor de kosten beter gedekt kunnen worden. In de eerste drie maanden van 2015 zien we dat de inkomsten met ca. twintig procent zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit betreft de ontvangsten uit giften en collectes, exclusief collectes voor bijzondere doelen. De lasten zullen vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren. We verwachten dat voor het jaar 2015 de inkomsten de lasten licht zullen overtreffen, waardoor een licht positief exploitatieresultaat kan worden gerealiseerd. Bijzondere kosten worden op het moment van opstellen van de jaarrekening niet voorzien. FOTO: IMPRESSIE VAN HET NIEUWE GEBOUW HELICON

13 12 Voorgenomen bestedingen en andere verplichtingen Er zijn voor het jaar 2015 en verder geen specifieke bestedingen en/of investeringen voorgenomen. Het huurcontract van Helicon kent een looptijd tot 1 januari 2016, met een jaarlijkse verlenging.

14 13 Bijlage: Staat van baten en lasten over 2014 (in uro) Baten 2013 (werkelijk) 2014 (begroting) 2014 (werkelijk) Giften algemeen Giften huisvesting Giften toeruster Collecte-opbrengsten algemeen Collecte-opbrengsten huisvesting Collecte-opbrengsten externe doelen Financiele baten Overige baten Lasten 2013 (werkelijk) 2014 (begroting) 2014 (werkelijk) Erediensten Geestelijk leven Educatie Zending en evangelisatie Jong en oud Algemene kosten Exploitatiesaldo (werkelijk) (begroting) (werkelijk) Batig (+) c.q. verlies (-) saldo

15 14 Bijlage: Balans per 31 december 2014 In het kader van de vrijstelling die door de belastingdienst is gegeven voor kerkgenootschappen, is geen balans opgenomen in deze publicatie.

Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen

Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen www.veg-geldermalsen.nl KvK nummer 54113504 RSIN: 851168991 1 Inleiding De Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen

Nadere informatie

Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen

Jaarverslag Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen e.o. Postbus 136, 4190 CC Geldermalsen www.veg-geldermalsen.nl KvK nummer 54113504 RSIN: 851168991 1 Inleiding De Vrije Evangelische Gemeente De Ark Geldermalsen

Nadere informatie

Jaarrekening. Pinstergemeente Filadelfia, Deventer. Inhoudsopgave

Jaarrekening. Pinstergemeente Filadelfia, Deventer. Inhoudsopgave Jaarrekening Pinstergemeente Filadelfia, Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Staat van baten en lasten over 2014 3 3. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 4 4. Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Financieel Jaarverslag 2017 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET

JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET JAARREKENING 2014 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

STICHTING VAKANTIEBIJBELFEEST GELDERMALSEN

STICHTING VAKANTIEBIJBELFEEST GELDERMALSEN 0 JAARVERSLAG 2018 STICHTING VAKANTIEBIJBELFEEST GELDERMALSEN www.vbfgeldermalsen.nl fb. VakantieBijbelFeestinDePluk KvK nummer: 69204535 RISN: 857781947 1 Inleiding Stichting VakantieBijbelFeest Geldermalsen

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg GR NUNSPEET

JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET. Brinkersweg GR NUNSPEET JAARREKENING 2015 STICHTING HUIS VAN GEBED IN NUNSPEET Brinkersweg 27 8071 GR NUNSPEET Inhoudsopgave pagina Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a. 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding AmstelhofNeerlandia c.a. 2018 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31 december

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a. 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31

Nadere informatie

Financiële rapportage stichting Evangeliegemeente Agapè over 2016

Financiële rapportage stichting Evangeliegemeente Agapè over 2016 Financiële rapportage stichting over 2016 Korte samenvatting: De uitgaven voor het de Gemeente bedroegen in 2016 41.942 De inkomsten voor de Gemeente bedroegen in 2016 45.270. Dit heeft ertoe geleid dat

Nadere informatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Jaarrekening 2016 vastgesteld door het bestuur op 15 maart 2017 Inhoudsopgave pagina Jaarverslag en toelichting 1 Balans 2 Staat van baten en lasten 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Administratief verslag Stichting Euregio Christengemeente te Aalten. Inhoudsopgave

Administratief verslag Stichting Euregio Christengemeente te Aalten. Inhoudsopgave Administratief verslag 2015 te Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2 2. Staat van baten en lasten over 2015 3 3. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 4 4. Toelichting op

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014

Jaarverslaggeving 2014 Jaarverslaggeving 2014 Stichting Vrienden van het EBC gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2014 3 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Faso. Woerden

Jaarrekening Stichting Faso. Woerden Woerden Jaarrekening Balans op 31 december 2016 (na resultaatbestemming) Balans ref 31-12-2016 31-12-2015 31-12-2014 31-12-2013 Activa Liquide middelen 1 ING 58.07.717 (giftenrekening) 8.684 7.715 2.964

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden. over 2018

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden. over 2018 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2018 1 Staat van baten en lasten over 2018 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2015

Jaarverslaggeving 2015 Jaarverslaggeving 2015 Stichting Vrienden van het EBC gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2015 3 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017 Sien gevestigd te Houten Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West

Jaarverslaggeving 2014. Stichting Steun Thuis in West Jaarverslaggeving 2014 Stichting Steun Thuis in West Inhoudsopgave Bladzij Onderwerp 1 Bestuursverslag 2 Vaststelling van het jaarverslag 3 Balans 4 Rekening van baten en lasten 5 Kasstroomoverzicht 6

Nadere informatie

Stichting Vergadering Winkelhoek

Stichting Vergadering Winkelhoek Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting op de balans 2.5 Toelichting op

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING MATERIELE STEUN REFORMATORISCH VOORTGEZET ONDERWIJS IN DE REGIO ROTTERDAM/DORDRECHT

JAARVERSLAG 2014 STICHTING MATERIELE STEUN REFORMATORISCH VOORTGEZET ONDERWIJS IN DE REGIO ROTTERDAM/DORDRECHT JAARVERSLAG 2014 STICHTING MATERIELE STEUN REFORMATORISCH VOORTGEZET ONDERWIJS IN DE REGIO ROTTERDAM/DORDRECHT INHOUDSOPGAVE Pagina Woord vooraf 3 De Stichting Materiële Steun in grote lijnen 4 Balans

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017

Jaarverslaggeving 2017 Jaarverslaggeving 2017 gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2017 3 2.2 Staat van baten en lasten over 2017 5 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven

Financieel verslag Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw AC Eindhoven Financieel verslag 2015 Stichting Kleurrijke Stad Klokgebouw 241 5617 AC Voorblad 0 Inhoud 1 Staat van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen voor

Nadere informatie

MARIA GUBBENS STICHTING ELST

MARIA GUBBENS STICHTING ELST MARIA GUBBENS STICHTING ELST BALANS PER 31 DECEMBER 2017 STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2017 Maria Gubbens Stichting 2017 1 Algemene gegevens: Opgericht op 24 mei 2016 ANBI status verkregen in juni 2016

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2018 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015 1 Financieel Verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur, s-hertogenbosch Tesselschadestraat 20 5216 JW, 's-hertogenbosch Kamer van Koophandel inschrijving: RSIN nummer: 823155419 (Bron KvK)

Nadere informatie

Stichting Steun Sonshine

Stichting Steun Sonshine Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag

Jaarrekening 2009. van Stichting Hester. Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 1 Jaarrekening 2009 van Stichting Hester Statutaire vestigingsplaats: Den Haag Adres: Sportlaan 882 2566 NB Den Haag 2 Balans per 31 december 2009 A c t i v a Vlottende activa Vorderingen 851 7.365 Liquide

Nadere informatie

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 1 INHOUDSOPGAVE Blad Jaarbericht 2015 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2013

Jaarverslaggeving 2013 Jaarverslaggeving 2013 gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2013 3 2.2 Staat van baten en lasten over 2013 5 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Financieel verslag Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2013 1 Staat van baten en lasten over 2013 3 Grondslagen

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 concept Inhoudsopgave Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2014 Balans op 31 december 2014 4 Exploitatierekening over 2014 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië Financiëel Jaarverslag 2014 Blz. Inhoud Het financiele jaarverslag van de Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië bestaat uit: 1 Samenvatting 2 2 Balans per 31 december 2014 3 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek. KvK nr:

Stichting Linking People Fregat MA Velserbroek.   KvK nr: Stichting Linking People Fregat 17 1991 MA Velserbroek www.stichtinglinkingpeople.nl KvK nr: 34271370 Jaarverslag en jaarcijfers zijn vastgesteld in de bestuursvergadering van 20 juni 2018 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE

F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE F I N A N C I E E L J A A R V E R S L A G 2017 van STICHTING VRIENDEN HOSPICE ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE Jaarrekening 2017 Algemeen 3 Balans per 31-12-2017 4 Grondslagen voor de waardering van Activa en Passiva

Nadere informatie

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten

Jaarrekening en accountantsrapport. Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten Jaarrekening en accountantsrapport Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel verslag Balans per 31 december 2014 1 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013

Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013 Samenvatting Jaarrekening VEZ 2012-2013 Boekjaar 1-9-2012 t/m 31-8-2013 Inhoudsopgave 1 BALANS PER 31 AUGUSTUS 2013 3 2 REKENING VAN BATEN EN LASTEN 2012-2013 4 3 GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE VERSLAGGEVING

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2014 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei"

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis De Boei Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei" Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening Bestuursverslag 3 1. Balans per 31 december 2016 5 2. Staat van baten en lasten 6 3. Toelichting Waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nieuw en Sint Joosland College van Diakenen Jaarrekening 2018

Protestantse gemeente te Nieuw en Sint Joosland College van Diakenen Jaarrekening 2018 College van Diakenen Jaarrekening 2018 Conceptversie 28-05-2019 15:49 College van Diakenen Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens...................................................... 2 2

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015. Stichting Steunfonds Safegroup Breda

Financieel jaarverslag 2015. Stichting Steunfonds Safegroup Breda Financieel jaarverslag 2015 Stichting Steunfonds Safegroup Breda Inhoud Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Staat van baten en lasten over 2015 5 Toelichting op de balans en staat

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK Jaarverslag 2017 / Stichting Vrienden Oude Muziek 1 20 17 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN OUDE MUZIEK 2 Jaarverslag 2017 / Stichting Vrienden Oude Muziek INHOUD Bestuursverslag 3 Balans 4 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6

Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6 Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6 Contact Secretariaat Bogaardplein 15 Postbus 5305 2280 HH Rijswijk 070-3261816 vzhg@rijswijk.nl www.vzhg.nl AAN: Algemene vergadering Bijgaand ontvangt

Nadere informatie

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis. Jaarrekening Een leven lang kunst

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis. Jaarrekening Een leven lang kunst Jaarrekening 2018 Een leven lang kunst Inhoud I GEGEVENS RECHTSPERSOON... 2 II JAARREKENING... 5 III OVERIGE GEGEVENS... 14 1 I GEGEVENS RECHTSPERSOON 2 Algemeen 1.1. Gegevens: Statutaire naam: Gevestigd:

Nadere informatie

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 DES Centrum gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht PUBLICATIEVERSLAG 2014-2015 van te Hendrik-Ido-Ambacht Kamer van Koophandel Rotterdam Dossiernummer 41118682 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 juli 2015 (na resultaatbestemming) 3 Staat van baten en

Nadere informatie

Stichting Sonshine. Rotterdam. Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015

Stichting Sonshine. Rotterdam. Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Materiële Steun

Stichting Materiële Steun Stichting Materiële Steun Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Woord vooraf 3 De Stichting Materiële Steun in grote lijnen 4 Balans 6 Staat van Baten en Lasten 7 Toelichting op de jaarrekening - Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Unie van Vrijwilligers Afdeling Zeist Karpervijver CJ Zeist. Jaarrekening 2016

Stichting Unie van Vrijwilligers Afdeling Zeist Karpervijver CJ Zeist. Jaarrekening 2016 Stichting Unie van Vrijwilligers Afdeling Zeist Karpervijver 15 3703 CJ Zeist Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Zuster Kueter JAARREKENING 1 30-6-2014

Stichting Steunfonds Zuster Kueter JAARREKENING 1 30-6-2014 Stichting Steunfonds Zuster Kueter JAARREKENING 2013 1 30-6-2014 JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE pag. Inhoudsopgave 2 Bestuur en vaststelling jaarrekening 3 Jaarverslag 4 Balans per 31 december 2013 5

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2010 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2010 3 2 Staat van baten en lasten over 2010 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM

STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM FINANCIËLE GEGEVENS 2016 INHOUD RAPPORT BLZ. Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Toelichting waarderingsgrondslagen 5 BALANS PER 31 DECEMBER (NA VERWERKING

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Pagina. FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3

INHOUDSOPGAVE Pagina. FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 4 2 Staat van baten en lasten over 2017 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Balans en verlies en winstrekening Diaconie Protestantse Gemeente Ede 2017

Balans en verlies en winstrekening Diaconie Protestantse Gemeente Ede 2017 Balans en verlies en winstrekening Diaconie Protestantse Gemeente Ede 2017 Balans per 31-dec-2016 31-dec-2017 ACTIVA Liquide middelen 108.366 101.859 Oikocredit 77.603 78.786 Debiteuren 4.942 4.135 190.911

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Kleurrijke Stad FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Balans per 31 december 2017 (voor resultaatbestemming) ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste ACTIVA Immateriele activa Hard en software 509 0 509 0 Vaste activa Materiele

Nadere informatie

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010/2011 VCN King Software te Capelle aan den IJssel

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010/2011 VCN King Software te Capelle aan den IJssel FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010/2011 VCN King Software te Capelle aan den IJssel FINANCIEEL JAARVERSLAG Bestuursverslag Beste leden, Wij presenteren u het financieel verslag over het seizoen 2010-2011. Er

Nadere informatie

Samenvatting. Jaarrekening 2014 Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad. Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014

Samenvatting. Jaarrekening 2014 Evangelische Kerk de Pijler, Lelystad. Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014 Samenvatting Boekjaar 01-01-2014 t/m 31-12-2014 1 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2014...3 2. Rekening van baten en lasten 2014...4 3. Grondslagen voor de financiële verslaggeving...5 3.1 Waarderingsgrondslagen...5

Nadere informatie

GEREFORMEERDE KERK KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING

GEREFORMEERDE KERK KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING 2018 Vastgesteld in de vergadering van het College van Kerkrentmeesters d.d. 16 april 2019 Voorzitter Penningmeester Goedgekeurd in de vergadering van de Kerkenraad d.d. mei

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017 Inhoud jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 1. Samenstellingsverklaring van de accountant Nog toe te voegen 2. Balans per 31-12-2017 3. Exploitatierekening 2017 4. Waarderingsgrondslagen en grondslagen resultaatbepaling

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost

Financieel verslag Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost Financieel verslag 2014 Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6 Balans per

Nadere informatie

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014

Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2014 Stichting The Source Connection gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2013 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2012 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2011 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Toelichting op de balans en staat van baten en

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Instituut Fondsenwerving gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Krimpenerwaard Jaarrekening 215 Schoonhoven, mei 216 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 215 Staat van baten en lasten 215 1 2 3 Opgesteld door ProBiblio Financiële Diensten Bibliotheken Kenmerk:

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM FINANCIËLE GEGEVENS 2014

STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM FINANCIËLE GEGEVENS 2014 STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM FINANCIËLE GEGEVENS 2014 INHOUD RAPPORT BLZ. BALANS PER 31 DECEMBER STAAT VAN BATEN EN LASTEN BALANS PER 31 DECEMBER (NA VERWERKING VAN HET RESULTAAT) ACTIVA 2014 2013 VASTE

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Staat van baten en lasten over 2015 3. Grondslagen

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Staat van baten en lasten over 2016 3. Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting GlobalRize Nederland. RSIN KvK vastgesteld door het bestuur op

Jaarrekening Stichting GlobalRize Nederland. RSIN KvK vastgesteld door het bestuur op Jaarrekening 2017 Stichting GlobalRize Nederland RSIN 853766381 KvK 60103450 http://www.globalrize.nl/ vastgesteld door het bestuur op 05-03-2018 Pagina 1 Inhoud Balans per 31 december 2017 3 Staat van

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Het ondernemende netwerk met hart en ambitie voor de stad Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Levend Woord Gemeente Leerdam. Leerdam

Jaarrekening Levend Woord Gemeente Leerdam. Leerdam Jaarrekening 2016 Levend Woord Gemeente Levend Woord Gemeente Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 4 1.3 Kasstroomoverzicht over

Nadere informatie

Inhoud JAARSTUKKEN 2016

Inhoud JAARSTUKKEN 2016 JAARSTUKKEN 2016 Inhoud Balans per 31 december 2016... 2 Exploitatierekening 2016... 3 Verdeling van het resultaat... 4 Algemeen, waarderingsgrondslagen en resultaatbepaling... 5 Aard en activiteiten van

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar Jaarrekening 2016 Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar Wassenaar, mei 2017 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2016 Staat van baten en lasten 2016 Toelichting grondslagen

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Drachtstercompagnie. College van Kerkrentmeesters Jaarrekening 2018

Protestantse gemeente te Drachtstercompagnie. College van Kerkrentmeesters Jaarrekening 2018 College van Kerkrentmeesters Jaarrekening 2018 Ingediend op 13-06-2019 College van Kerkrentmeesters Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens......................................................

Nadere informatie

"STICHTING GELOVEN IN DE STAD", HAARLEM. Financieel overzicht over 2018

STICHTING GELOVEN IN DE STAD, HAARLEM. Financieel overzicht over 2018 "STICHTING GELOVEN IN DE STAD", HAARLEM Financieel overzicht over 1. Balans per 31 december 2. Staat van baten en lasten over 3. Korte toelichting 4 juni 2019 1 1. Balans per 31-12- Bezittingen 31-12-

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM

STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM STICHTING BUURTLAB ROTTERDAM FINANCIËLE GEGEVENS 2017 1 INHOUD BLZ. Balans per 31 december 3 Staat van baten en lasten 4 Toelichting waarderingsgrondslagen 5 2 BALANS PER 31 DECEMBER (NA VERWERKING VAN

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten 2014 6 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014 Emmeloord Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 5 1 BALANS PER 31

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2017 Stichting Slinger Utrecht Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 6 Overige

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Samenvatting jaarverslag 2013 van Stichting Nederlandse Vioolconcoursen

Samenvatting jaarverslag 2013 van Stichting Nederlandse Vioolconcoursen 1 Samenvatting jaarverslag 2013 van Stichting Nederlandse Vioolconcoursen Statutaire vestigingsplaats: Adres: Amsterdam Watertorenplein 2B 1051 PA Amsterdam 2 Balans per 31 december 2013 A c t i v a 2013

Nadere informatie