Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem"

Transcriptie

1 Fietsknooppuntensysteem 2.0 Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

2 Achtergrond onderzoek Als onderdeel van de businesscase recreatieve infrastructuur is fietstoerisme een belangrijk speerpunt van Provincie Zeeland. Het huidige fietsroutenetwerk is aangelegd in 2006 en groot onderhoud van het netwerk is nodig. Provincie Zeeland en Routebureau Zeeland willen dit moment aangrijpen om het huidige netwerk tegen het licht te houden en op een aantal punten te herzien. Het netwerk maakt niet altijd gebruik van de mooiste routes. Bovendien zijn sindsdien een aantal nieuwe fietspaden (bijv. buitendijks) aangelegd die een goede toevoeging zouden zijn aan het netwerk. Voordat zo n herziening kan plaatsvinden, is het echter nodig om de wensen van fietsers enerzijds en de bij het fietsroutenetwerk betrokken partijen anderzijds in beeld te brengen. Kenniscentrum Kusttoerisme heeft in opdracht van Provincie Zeeland en in samenwerking met Routebureau Zeeland in kaart gebracht op welke wijze het huidige fietsknooppuntennetwerk kan worden verbeterd om nog beter tegemoet te komen aan de wensen van de gebruiker.

3 Aanpak onderzoek Focusgroep inwoner & toerist Door middel van een oproep in de PZC hebben fietsers in Zeeland aan kunnen geven wat volgens hem of haar het mooiste fietspad of de mooiste fietsroute is. Tevens is gevraagd of men bereid is deel te nemen aan een focusgroep. De toerist is benaderd via een oproep vanuit enkele verblijfsaccommodaties. Onderwerpen die besproken zijn tijdens de focusgroep zijn; het zoeken van informatie voor een fietstocht, voorbereiding van de fietstocht, plannen van de route, gebruikswaarde en belevingswaarde van de verschillende routes. Tijdens deze bijeenkomst heeft ook een tekensessie plaatsgevonden waarbij de deelnemers op routekaarten aan konden geven waar verbeterpunten liggen. Focusgroep vrijwilligers Het fietsknooppuntennetwerk wordt onderhouden door vrijwilligers. Zij kennen het netwerk als geen ander en hebben dan ook veel input gegeven. Onderwerpen die besproken zijn; landmarks als onderdeel van het netwerk, buitendijks fietsen, bebording, onderhoud, voorzieningen en recreatief medegebruik van paden. Ook bij deze focusgroep heeft een uitgebreide tekensessie plaatsgevonden. Input onderhoudsmedewerkers Veel fietspaden worden onderhouden door onderhoudsmedewerkers van Waterschap Scheldestromen. Daarom is gekozen om aan te schuiven bij een vergadering van het waterschap waar het fietsknooppuntennetwerk op de agenda stond. Onderwerpen die aan bod zijn gekomen zijn buitendijks fietsen en bebording.

4 Interviews ondernemers Een aantal ondernemers is gevraagd naar hun mening en gedachten over het huidige fietsroutenetwerk. Vragen die aan bod zijn gekomen zijn: wat vinden uw gasten van het huidige netwerk? Wat voor profijt heeft u van het netwerk? Welke kansen biedt het? Wat zouden we aan het netwerk toe moeten voegen om de route aantrekkelijker te maken? Bijeenkomst met beleidsmakers De resultaten van de vier bijeenkomsten zijn bijeengebracht op één kaart die het ideale fietsknooppuntennetwerk toont; Fietsknooppuntensysteem 2.0. Deze conceptkaart is tijdens een bijeenkomst met beleidsmakers van gemeenten en provincie gepresenteerd. Hierbij draaide het om de vraag of de resultaten onderkend werden. De opmerkingen die tijdens deze bijeenkomst naar voren zijn gekomen, zijn vervolgens verwerkt in definitieve kaart van het fietsknooppuntensysteem 2.0. Deze kaart vormt het eindproduct van het onderzoek en dient als basis voor het vervolgtraject.

5 Wijzigingen routes Tijdens de focusgroepen hebben tekensessies plaatsgevonden waarbij de deelnemers op fietsroutekaarten aan konden geven welke route zij wilden wijzigen, toevoegen of verwijderen. Geconcludeerd kan worden dat de fietser aantrekkelijkere alternatieven wenst ten opzichte van de huidige routes. Zo zouden er meer buitendijkse fietspaden aangelegd kunnen worden waardoor de fietser het binnendijks fietsen kan combineren met buitendijks. Hiernaast is er de wens om de fietsroutes door dorpen en steden te laten leiden en meer aan te laten sluiten op recreatieve transferia. De nieuwe ontwikkelde fietsroutekaart toont het ideaalbeeld dat op basis van de onderzoeksresultaten is samengesteld; als het ware de droomkaart. De opmerkingen vanuit de verschillende bijeenkomsten zijn hierin verwerkt. Er is bij het samenstellen van deze kaart niet gekeken naar de haalbaarheid op het gebied van vergunningen, financiën etc. Het is het resultaat van dit onderzoek, Routebureau Zeeland gebruikt dit als uitgangspunt voor hun gesprekken met beheerders en overheden over de herziening van het fietsroutenetwerk.

6 Keuze van fietsroutes Aantrekkelijkheid vs. veiligheid Als fietsers worden gevraagd naar het belangrijkste aspect bij de keuze van trajecten, dan staat veiligheid voorop. Maar de voorkeur gaat wel uit naar slingerende weggetjes, wisselend landschap en een afwisseling van binnen- en buitendijks fietsen. De aantrekkelijkheid moet wel hand in hand gaan met de veiligheid. Paden Er is altijd veel discussie over fietspaden en verschillende gebruikers hebben verschillende voorkeuren over breedte, ondergrond en het al dan niet plaatsen van paaltjes. Echter, geen van de gebruikers beschouwt deze voorkeuren als doorslaggevend voor de keuze van bepaalde trajecten. Daarom is hiermee op de droomkaart geen rekening gehouden.

7 Informatie op fietsroutekaart Voorzieningen onderweg Fietsers hebben nog diverse wensen ten aanzien van de informatie op de huidige fietsroutekaarten. Zo zouden er bijvoorbeeld meer voorzieningen voor onderweg op de kaart vermeld kunnen worden. Deze voorzieningen moeten dan gericht zijn op de meerwaarde voor de fietser. Picknickbankjes hoeven bijvoorbeeld niet op de kaart vermeld te worden. Oriëntatie Ter oriëntatie zouden fietsers landmarks en oriëntatiepunten ook op de kaart afgebeeld willen hebben. Daarnaast is het advies om een selectie van straatnamen op de kaart te vermelden, zodat de fietser niet alleen op knooppunten fietst maar een beter beeld kan krijgen waarop hij/zij zich op dat moment bevindt. Met een pontje... Op de kaart zou ook de informatie over fiets- en voetveren opgenomen kunnen worden, inclusief informatie over vaarseizoen en globale vaartijden. Zo kan een fietser gemakkelijk gebruik maken van de pontjes en eventueel meerdere regio s aandoen op één dag. Hoewel er veel informatie toegevoegd zou kunnen worden aan de kaart, is het vooral belangrijk dat de fietsroutekaart overzichtelijk blijft.

8 Kaarten Vanuit opmerkingen van de fietsers blijkt dat een aantal fietsers het onhandig vindt dat het fietsroutenetwerk onderverdeeld is in regio s. Op dit moment bestaat er voor iedere regio een aparte fietsroutekaart. De wens van de fietser is dan ook dat er minder verschillende kaarten zijn. Dit zou opgelost kunnen worden door één grote kaart voor Zeeland te ontwikkelen of het samenvoegen van regio s. Daarnaast is het routenetwerk via internet, route-app en de overzichtspanelen langs het netwerk al gratis beschikbaar. De route-app en website zouden wel meer gepromoot mogen worden. Hiernaast vinden sommige fietsers de fietsroutekaarten te duur. Een aantal fietsers vindt het wenselijk dat de kaarten gratis verkrijgbaar zouden kunnen zijn. Dit is niet haalbaar in verband met de kostendekking van het onderhoud en de promotie.

9 Borden Informatie op borden Een veelgehoorde opmerking betreft het ontbreken van het nummer van het knooppunt op de locatie van het knooppunt (u bent op knooppunt X). Het is wenselijk om op lange trajecten zonder afslagen een bevestigingsbordje tegen te komen. Zo weet de fietser dat hij nog steeds op de juiste weg zit. Fietsers hebben behoefte aan meer overzichtspanelen. Om te voorkomen dat er te veel borden in het buitengebied geplaatst worden, is het zaak om een goede selectie te maken van locaties, bijvoorbeeld door plaatsing in de bebouwde kom. Bovendien kan worden gekeken naar combinaties van overzichtsborden en rustplaatsen, om zo de beleving van de fietser te optimaliseren. Onderhoud De borden moeten er ten alle tijden netjes uitzien, dit zijn immers de visitekaartjes van het netwerk. Ook is het belangrijk om op bordjes (of via een andere methode) het schademeldpunt beter te vermelden.

10 Gebruiker De paden binnen het fietsroutenetwerk wordt door verschillende soorten gebruikers gebruikt wat onderlinge irritaties of gevaarlijke situaties op kan leveren. Zo zijn er bijvoorbeeld wandelaars en ruiters die gebruik maken van de fietspaden. Een veelgehoorde klacht betreft de combinatie tussen wielrenners en (reguliere) fietsers. Uitgangspunt hierbij is: waar het kan samen, waar het niet kan worden verschillende gebruikersgroepen gescheiden. Daarnaast is het wenselijk dat er gecommuniceerd wordt over locaties waar verschillende typen recreanten samen gebruik maken van de paden. Ten slotte is het wenselijk om gebruikers meer bewust te laten worden van de effecten van hun gedrag op andere gebruikers.

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Recreatieve netwerken netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Opzet presentatie Waarom recreatieve routes? Belang, wat wil de recreant. Over welke recreatievormen

Nadere informatie

Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010

Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010 Definitief plan voor recreatieve inrichting Strubben Kniphorstbosch 20 oktober 2010 In september zijn 3 bijeenkomsten geweest om samen met belangstellenden de wensen en mogelijkheden met betrekking tot

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Zeeland

Recreatief fietsen in Zeeland Recreatief fietsen in Zeeland Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Zeeland en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Zeeland mogelijk te maken? nov 16 Woord vooraf

Nadere informatie

Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door

Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Jolien Schroot en Herman Stikkel Recreatieve fietsroutes in de stadsrand een onderzoek door Jolien Schroot en Herman Stikkel 1 Fietsen in je eigen

Nadere informatie

Lijnen & boeiend landschap

Lijnen & boeiend landschap Lijnen & boeiend landschap Hoe beleef je je wandeling? Sylvia Tuinder 20 juni 2013 Samenwerken aan het landschap. Doel wandelnetwerk is: breed netwerk van wandelpaden landschap toegankelijk en aantrekkelijk

Nadere informatie

25 jaar Fietsplatform waar staan we?

25 jaar Fietsplatform waar staan we? Jubileumcongres Fietsplatform, Driebergen, 10 mei 2012 25 jaar Fietsplatform waar staan we? Jan Dijkema, voorzitter Fietsplatform organisatie Vertegenwoordigd in bestuur: Strategische samenwerkingspartners:

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Limburg

Recreatief fietsen in Limburg Recreatief fietsen in Limburg Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Limburg en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Limburg mogelijk te maken? nov 16 Woord vooraf

Nadere informatie

De spoorlijn werkt als een barrière; gevoelsmatig en feitelijk.

De spoorlijn werkt als een barrière; gevoelsmatig en feitelijk. Verkeer (groep) Verkeer algemeen (30) De Beekhuizenseweg geeft stank en geluid in het bos, dat is jammer. De bermen van de wegen worden niet altijd goed genoeg onderhouden. Als er grote gaten naast de

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Groningen

Recreatief fietsen in Groningen Recreatief fietsen in Groningen Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Groningen en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Groningen mogelijk te maken? nov 16 Woord

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Friesland

Recreatief fietsen in Friesland Recreatief fietsen in Friesland Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Friesland en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Friesland mogelijk te maken? nov 16 Woord

Nadere informatie

Uitwerking workshops Netwerkcafé 19 november 2015. t Geertje

Uitwerking workshops Netwerkcafé 19 november 2015. t Geertje Uitwerking workshops Netwerkcafé 19 november 2015 t Geertje georganiseerd door: Stichting Land van Wijk en Wouden en Vereniging Vrijetijdslandschap Groene Hart West Inhoud Samenvatting presentaties...

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllll\lllllllllllllllllilllll

llllllllllllllllllllllllll\lllllllllllllllllilllll Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 12004886 GS brief van 28 februari 2012 met verantwoording uitvoering motie Fietsen is gezond en goed voor de economie 2011 Betreft vergadering

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders. S. Buttersman, regio Rivierenland

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders. S. Buttersman, regio Rivierenland Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP Regionaal Fietsprogramma Rivierenland, versie 1 oktober 2009 DATUM 28 otkober 2009 KOPIE AAN BIJLAGE 1 REGISTRATIENUMMER

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Overijssel

Recreatief fietsen in Overijssel Recreatief fietsen in Overijssel Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Overijssel en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Overijssel mogelijk te maken? nov 16

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Gelderland

Recreatief fietsen in Gelderland Recreatief fietsen in Gelderland Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Gelderland en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Gelderland mogelijk te maken? nov 16

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Utrecht

Recreatief fietsen in Utrecht Recreatief fietsen in Utrecht Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Utrecht en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Utrecht mogelijk te maken? nov 16 Woord vooraf

Nadere informatie

LIBERATION ROUTE BRABANT

LIBERATION ROUTE BRABANT LIBERATION ROUTE BRABANT SAMENWERKING 75 jaar leven in vrijheid; Stichting Crossroads Brabant 40-45 ziet hierin de perfecte aanleiding om WOII-erfgoed goed op de kaart te zetten. Crossroads Brabant 40-45

Nadere informatie

Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s

Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s Metagegevens database fietsrouteplanner + fietsknooppunten + POI s De database bestaat uit de volgende bestanden. Veruit de belangrijkste voor het maken van een kaart is links, dit zijn de wegen. 1. ANWB-paddenstoelen

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Noord-Holland

Recreatief fietsen in Noord-Holland Recreatief fietsen in Noord-Holland Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Noord-Holland en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Noord-Holland mogelijk te maken?

Nadere informatie

Vaarnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg

Vaarnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg Vaarnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg kapstok voor een uitvoeringsagenda 2015-2020 (vervolg op Herverdeling Vrijvallende Middelen) Projectopzet Vaarnetwerk Voorne-Putten-Rozenburg kapstok voor een Uitvoeringsagenda

Nadere informatie

28/04/2016 De Standaard

28/04/2016 De Standaard 28/04/2016 De Standaard 28/04/2016 Het Belang van Limburg 28/04/2016 Het Laatste Nieuws 28/04/2016 Het Nieuwsblad 06/05/2016 De Beiaard 06/05/2016 Het Meetjesland 12/06/2016 De Zondag - vakantiemagazine

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Flevoland

Recreatief fietsen in Flevoland Recreatief fietsen in Flevoland Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Flevoland en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Flevoland mogelijk te maken? nov 16 Woord

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Noord-Brabant

Recreatief fietsen in Noord-Brabant Recreatief fietsen in Noord-Brabant Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Noord-Brabant en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Noord-Brabant mogelijk te maken?

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Zuid-Holland

Recreatief fietsen in Zuid-Holland Recreatief fietsen in Zuid-Holland Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Zuid-Holland en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Zuid-Holland mogelijk te maken?

Nadere informatie

TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL. Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel

TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL. Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel De Groene Delta is hét groenprogramma van de gemeente s-hertogenbosch en is momenteel in ontwikkeling.

Nadere informatie

Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME

Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME 10 stellingen 1 AUTOROUTES 1 WANDELEN 2 RUITEREN 3 FIETSEN 3 ROUTEGEBONDEN TOERISME Bewegwijzerde autoroutes moeten worden afgeschaft

Nadere informatie

Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli Aantal bijlagen 1

Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli Aantal bijlagen 1 Adviescommissie 2 april 2013 agendapunt 15 Dagelijks bestuur 11 april 2013 Algemeen bestuur 4 juli 2013 Aantal bijlagen 1 Onderwerp Besluit Korte toelichting Ruiterpaden en -route Groengebied Purmerland-Purmerbos

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Drenthe

Recreatief fietsen in Drenthe Recreatief fietsen in Drenthe Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Drenthe en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Drenthe mogelijk te maken? nov 16 Woord vooraf

Nadere informatie

renm/pvs/07ink Onderwerp Recreatieve functie dijktrajecten Kisters of Suzanna's Inlaag en Schelphoek Oost

renm/pvs/07ink Onderwerp Recreatieve functie dijktrajecten Kisters of Suzanna's Inlaag en Schelphoek Oost 'ooj '. Ministerie van Verkeer en Waterstaat Rijkswaterstaat Gemeente Schouwen-Duiveland T.a.v. het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 5555 4300 JA ZIERIKZEE ing. R.H.M. Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Fiets snelweg. de snelste fietsverbinding voor het woon-werk verkeer. hoe vormgeving kan bijdragen aan de herkenbaarheid van een regionaal netwerk

Fiets snelweg. de snelste fietsverbinding voor het woon-werk verkeer. hoe vormgeving kan bijdragen aan de herkenbaarheid van een regionaal netwerk Fiets snelweg de snelste fietsverbinding voor het woon-werk verkeer hoe vormgeving kan bijdragen aan de herkenbaarheid van een regionaal netwerk Utrecht, juli 2009 in opdracht van Bestuur Regio Utrecht

Nadere informatie

DOELGROEP ANALYSE. Lizan van den Aker. Juni 2013, Sint-Oedenrode

DOELGROEP ANALYSE. Lizan van den Aker. Juni 2013, Sint-Oedenrode DOELGROEP ANALYSE Lizan van den Aker Juni 2013, SintOedenrode INHOUD 1 Inleiding 2 2 Doelgroep 2.1 Doelgroep 2.2 Downloadmotivatie 2.3 Unique Selling Point (USP) 2.4 Benefits 3 Algemeen 3.1 Geografische

Nadere informatie

UITVOERINGSPROGRAMMA STRAND 2019

UITVOERINGSPROGRAMMA STRAND 2019 UITVOERINGSPROGRAMMA STRAND 2019 gemeente Schouwen-Duiveland Inhoud 1. Inleiding 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Reikwijdte 5 1.3 Bestuurlijk kader 5 2. Uitvoeringsacties 7 2.1 Inleiding 7 2.2 Strandveiligheid

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Bebording. gelegen in uitengoed Geul & Maas

Bebording. gelegen in uitengoed Geul & Maas Bebording gelegen in uitengoed Geul & Maas Inhoudsopgave Het gaat over de volgende mogelijkheden: Pagina 3 - Cadeauborden Pagina 4 - Informatieborden Pagina 8 - Projectborden Pagina 9 - Het routenetwerk

Nadere informatie

Verkeerssituatie fietspad, wandelpromenade De Boulevard

Verkeerssituatie fietspad, wandelpromenade De Boulevard secretariaat: Ravelstraat 66, 4614 XE Bergen op Zoom telefoon: 0164 244466 email: bergenopzoom@fietsersbond.nl website: http://bergenopzoom.fietsersbond.nl Verkeerssituatie fietspad, wandelpromenade De

Nadere informatie

Recreatief fietsen in Nederland

Recreatief fietsen in Nederland Recreatief fietsen in Nederland Hoe beoordelen recreatieve fietsers de fietsmogelijkheden in Nederland en welke verbeterpunten zien zij om de ideale fietstocht in Nederland mogelijk te maken? nov 16 Woord

Nadere informatie

Verlichting van Fietspaden. 1 Inleiding Algemeen Functie van fietspaden Hoofdfietsroutes Utilitaire routes

Verlichting van Fietspaden. 1 Inleiding Algemeen Functie van fietspaden Hoofdfietsroutes Utilitaire routes Verlichting van Fietspaden. 1 Inleiding...2 2 Algemeen...2 3 Functie van fietspaden...2 3.1 Hoofdfietsroutes...2 3.2 Utilitaire routes...3 3.3 Recreatieve routes...3 4 Aanliggend of vrijliggend fietspad...3

Nadere informatie

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern.

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern. Informatiebijeenkomst 9 juli 2010 Doel van de bijeenkomst: Informeren over: Corio Glana Stand van zaken per highlight in hand-out Voordelen van collectieve aanpak Samenwerking gemeenten, WRO, provincie

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal. 13 februari 2018

Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal. 13 februari 2018 Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal 13 februari 2018 N35 Wythmen - Nijverdal Projectbudget verkeersveiligheidsmaatregelen is 15 miljoen Ranglijst van maatregelen Participatieproces Motie

Nadere informatie

Eind rapportage Bunkerroute Koudekerk

Eind rapportage Bunkerroute Koudekerk Stichting ter Bevordering van de Agrarische Bedrijfs- en Gebiedsontwikkeling Eind rapportage Bunkerroute Koudekerk Het aanleggen van een ontbrekend stukje in de Bunkerroute. Project in het kader van de

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 05-10-2004 Onderwerp: Budget kleinschalige recreatieve voorzieningen. Conceptbesluit: Het College besluit de Gemeenteraad voor te stellen

Nadere informatie

Bureauonderzoek Landschap & Cultuurhistorie en Recreatie & Infrastructuur regionale waterkering Westknollendam

Bureauonderzoek Landschap & Cultuurhistorie en Recreatie & Infrastructuur regionale waterkering Westknollendam Notitie / Memo Aan: Tom Groot (HHNK) Van: Johanna Bouma Datum: 21-3-2017 Kopie: Ronald Hoevers, Dave Groot Ons kenmerk: T&PBF2365N002D0.1 Classificatie: Open HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Nadere informatie

Fietsrecreatiemonitor en kwaliteitsmonitor

Fietsrecreatiemonitor en kwaliteitsmonitor Jubileumsymposium Fietsplatform, Driebergen, 10 mei 2012 Fietsrecreatiemonitor en kwaliteitsmonitor Eric Nijland, directeur Fietsplatform beheer KWALITEIT! voorlichting monitoring 2 Monitoring kennis van

Nadere informatie

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto.

D66 wil bereiken dat meer mensen de fiets kiezen als vervoersmiddel om bijvoorbeeld naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Inleiding In het verkiezingsprogramma van D66 Meierijstad staat dat we de infrastructuur van de fietspaden willen versterken door goede, veilige en duurzame fietspaden. Dit plan voor snelfietsroutes is

Nadere informatie

NOTITIE REGIONALE SPEERPUNTEN GROENE HART AGENDA NIEUWKOOP

NOTITIE REGIONALE SPEERPUNTEN GROENE HART AGENDA NIEUWKOOP NOTITIE REGIONALE SPEERPUNTEN GROENE HART AGENDA NIEUWKOOP A. Inleiding en doelstelling In de regiocommissie van 24 oktober jl. is toegezegd dat het college de raad een voorstel doet ten aanzien van de

Nadere informatie

Module 3. Fiets. Inleiding

Module 3. Fiets. Inleiding Module 3. Fiets Inleiding Modulaire opbouw GVVP Het GVVP van Reusel-De Mierden kent een flexibele, modulaire opbouw. Er is een inventarisatie en evaluatiedocument opgesteld. Vervolgens is een verkeersvisie

Nadere informatie

Versie: 1. Doc. nummer: Datum: Opdrachtgever: Gemeenteraad Voor akkoord: College F.J.A. Hommel ROVH C. Hornstra

Versie: 1. Doc. nummer: Datum: Opdrachtgever: Gemeenteraad Voor akkoord: College F.J.A. Hommel ROVH C. Hornstra Startnotitie Actualisatie Toeristisch Ontwikkelingsplan Tholen Versie: 1. Doc. nummer: Datum: Opdrachtgever: Gemeenteraad Voor akkoord: Opdrachtnemer: Portefeuillehouder: Afdeling: Projectleider: College

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Eerste ondernemerstafel 29 september 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik ondernemersavond, uitdagingen

Nadere informatie

Aanpassingen Structuurvisie Albrandswaard 2025

Aanpassingen Structuurvisie Albrandswaard 2025 Aanpassingen Structuurvisie Albrandswaard 2025 Pagina 46 Kaart 7: het recreatief en langzaam verkeer netwerk van Albrandswaard Kaart 7: De recreatieve netwerken van Albrandswaard Pagina 48 Aanleg van een

Nadere informatie

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM ACHTERGROND EN OPZET De gemeente Ede wil Ede Centrum nieuw leven inblazen en heeft ervoor gekozen om de ontwikkeling van het centrumgebied een speerpunt te maken van

Nadere informatie

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte.

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte. Agendapunt 3 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Wandelroutenetwerk Bijlagen : Concept-uitvraag offerte Bespreekpunten Kennis nemen

Nadere informatie

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Historiek Reeds geruime tijd ondersteunt de Provincie de realisatie van fietsinfrastructuur Ondersteunen van gemeentes

Nadere informatie

Maatregelen in het gebied

Maatregelen in het gebied 1. Inleiding Beleven, beschermen, benutten. Termen die natuurbeherende organisaties omarmen. Natuurgebieden zijn ook bedoeld om van te genieten, in te wandelen, te sporten en te recreëren. Dat geldt ook

Nadere informatie

Ruiterpadenplan Zuid-Holland

Ruiterpadenplan Zuid-Holland Ruiterpadenplan Zuid-Holland Datum: 29 mei 2018 Aanleiding Met het aannemen van motie 743 (november 2017), hebben Provinciale Staten gevraagd een plan op te stellen dat gericht is op meer ruiters in het

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

RAADSGRIFFIE DDRnRPr.WT. Gemeenteraacr Presidium Commissie Griffie DIV team 2 M \

RAADSGRIFFIE DDRnRPr.WT. Gemeenteraacr Presidium Commissie Griffie DIV team 2 M \ Gemeentebestuur DOSSIER Afschrift: - PM (M. Beringer) - wethouder Van den Oever - secretaris Adviescommissie Postbus 8 Aan 3300 AA Dordrecht de gemeenteraad RAADSGRIFFIE DDRnRPr.WT Ontvangen: l^\ IC Griffier:

Nadere informatie

Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen

Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen Datum: 5 juni 2015 Projectnr: 2015004 Opdrachtgever: Peter Rutten (gemeente Heumen) Opstellers: Bart Christiaens (Tibs) Koen van Neerven (& Verkeersadvies)

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11

Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11 Adviescommissie 3 november 2011 Dagelijks bestuur 9 november 2011 Algemeen bestuur 1 december 2011 Aantal bijlagen: 2 Agendapunt: 11 Onderwerp Toeristische Overstappunten Laag Holland Het algemeen bestuur

Nadere informatie

Brabanders tevreden over het fietsen in de provincie

Brabanders tevreden over het fietsen in de provincie Brabanders tevreden over het fietsen in de provincie Nulmeting van de monitor Fietsen in de provincie Noord-Brabant Mei '18 Woord vooraf Inleiding Voor u ligt de rapportage van de nulmeting van Fietsen

Nadere informatie

Zomerzoeken. De ontknoping

Zomerzoeken. De ontknoping 2010 De ontknoping woestijn zwijn 2010 De ontknoping Voor de vijfde keer zorgt Woestijnzwijn voor zomers rijplezier. Honderden deelnemers zochten de voorbije zomers de juiste volgorde van onze foto s.

Nadere informatie

I W A D D E N R O U T E S

I W A D D E N R O U T E S I WADDENROUTES Een van de belangrijkste aspecten om een gebied te ontwikkelen en de toestroom van toeristen en recreanten naar de regio te vergroten, is de bereikbaarheid van het gebied. Hierbij gaat het

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

Health Check. Samenvatting onderzoek naar de kwaliteit van recreatieve routenetwerken in Zuid-Holland

Health Check. Samenvatting onderzoek naar de kwaliteit van recreatieve routenetwerken in Zuid-Holland Health Check Samenvatting onderzoek naar de kwaliteit van recreatieve routenetwerken in Zuid-Holland Colofon Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd, juni 2018 Opdrachtgever Provincie Zuid-Holland, contactpersoon

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Provinciale Staten

Voortgangsrapportage Provinciale Staten Voortgangsrapportage Provinciale Staten Project: Waterdunen Algemeen Periode Q2 2019 Datum 09-07-2019 Status Definitief Korte omschrijving van het project Achtergrond Het doel van Waterdunen is drieledig:

Nadere informatie

Checklist.

Checklist. Wandelnetwerk Zeeland Checklist www.zeeland.nl Checklist Wandelnetwerk Zeeland De inzet van het Wandelnetwerk Zeeland is drieledig, namelijk het ontsluiten van het platteland voor de wandelaar, de realisatie

Nadere informatie

Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: F.J.M. Stoffels Ambtelijke coördinatie: afdeling Grondgebied Steller: Jacques de Gruijter

Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: F.J.M. Stoffels Ambtelijke coördinatie: afdeling Grondgebied Steller: Jacques de Gruijter Aan de Raad Made, 15 november 2005 Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 29 november 2005 Agendapunt : 7 Raadsvergadering: 29 december 2005 Nummer raadsnota: Onderwerp: Kredietverlening

Nadere informatie

Zeeland Recreatieland

Zeeland Recreatieland Zeeland Recreatieland Presentatie onderzoeksresultaten 25 februari 2015 Economisch belang toeristisch cluster Bestedingen 1,72 miljard Economisch belang toeristisch cluster Huidige werkgelegenheid 15.872

Nadere informatie

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland 310 REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland Frame:WADDENBAAI Projectnaam: Waddenbaai Datum:3 september 2018 Bestuurlijke opdrachtgever: Edo Kooiman Ambtelijke opdrachtnemer/projectleider: Hans

Nadere informatie

Memo potentiebepaling Fietsbrug Nigtevecht

Memo potentiebepaling Fietsbrug Nigtevecht Memo potentiebepaling Fietsbrug Nigtevecht van Koen van Neerven aan Petra Muskens (Provincie Noord-Holland) datum 13 juni 2013 Inleiding SOAB heeft een spoedverzoek ontvangen van de provincie Noord-Holland

Nadere informatie

Brochure - NHRP richtlijnen voor het inrichten van hippische routestructuren. ( ruiteren menpaden, knooppunt-netwerken etc.).

Brochure - NHRP richtlijnen voor het inrichten van hippische routestructuren. ( ruiteren menpaden, knooppunt-netwerken etc.). 1 Brochure - NHRP richtlijnen voor het inrichten van hippische routestructuren. ( ruiteren menpaden, knooppunt-netwerken etc.). De in deze brochure omschreven richtlijnen worden aanbevolen als basis voor

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Leusdenpanel Vierde peiling: Recreatie

Leusdenpanel Vierde peiling: Recreatie Vierde peiling: Gemeente Leusden December 2010 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2010-1739 Datum : december 2010 Opdrachtgever

Nadere informatie

1. P.R. en Promotie, Dirk ( nu vacant) 2. Fietsinfrastructuur Ingrid Schoneveld 3. Fietsroutes Teun Schutte 4. Fietsarrangementen Henk Braakman

1. P.R. en Promotie, Dirk ( nu vacant) 2. Fietsinfrastructuur Ingrid Schoneveld 3. Fietsroutes Teun Schutte 4. Fietsarrangementen Henk Braakman In 2012 is het idee ontstaan om Laren als fietsdorp op de kaart te zetten. In een vergadering van toeristenbelang kwam iemand met het idee om borden te plaatsen bij de komgrens van ons mooie dorp. In de

Nadere informatie

VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP. PROJECTPLAN TENNET 2e FASE

VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP. PROJECTPLAN TENNET 2e FASE VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP PROJECTPLAN TENNET 2e FASE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1 PROJECT 1: LANDSCHAPSWANDELROUTE... 4 Verbinding tussen Tennet-landschapsprojecten 1.1 Inleiding 1.2 Eindbeeld 1.3

Nadere informatie

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen.

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. CONCEPT.

Nadere informatie

Bemanning paraat voor Water Rijk

Bemanning paraat voor Water Rijk Bemanning paraat voor Water Rijk www.kenniscentrumtoerisme.nl/waterrijk Aanleiding Op zoek naar manieren om toerisme in Zuidwest- Nederland structureel te versterken. Aanpak Regionale beeldverhalen : toerisme

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte Uitvoeringsprogramma Uitvoeringsprogramma Masterplan Orvelte 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Naast het masterplan voor Orvelte is een uitvoeringsprogramma opgesteld met concrete acties die voortkomen uit het

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS afdeling : ONTW - Openbare Werken behandeladvies paraaf manager onderwerp : Spelling op welkomsborden en plattegronden hamerstuk behandelstuk portefeuillehouder : P. de graaf behandelen in: datum: budgethouder

Nadere informatie

Kennis over routestructuren in Brabant 2013

Kennis over routestructuren in Brabant 2013 Kennis over routestructuren in Brabant 2013 Totale bestedinge paardensport Onderlegger bij factsheets fietsen, wandelen, mountainbiken, varen en paardensport in Brabant bestedingen Besteding door paardensporter

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK Over een samenhangend netwerk van hoogwaardige fietsroutes in regio Gooi en Vechtstreek PREAMBULE Overwegende dat: - In het onderzoek voor

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4541230 Aan : Gemeenteraad Datum : 15 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder G.J. van der Werff Programma : 10. Economie en wonen TITEL

Nadere informatie

17 Traject Emmen-Klazienaveen

17 Traject Emmen-Klazienaveen DEEL E EMMEN 47 17 Traject Emmen-Klazienaveen De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbinding vanaf het Drenthe College in Emmen naar het centrum van Klazienaveen via Barger Oosterveld en Nieuw Dordrecht.

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

Opbouw presentatie. Aanleiding onderzoek Onderzoeksvraag Opzet onderzoek Glastuinbouw Recreatie Beoordeling (De Lier) Conclusies Vragen

Opbouw presentatie. Aanleiding onderzoek Onderzoeksvraag Opzet onderzoek Glastuinbouw Recreatie Beoordeling (De Lier) Conclusies Vragen Opbouw presentatie Aanleiding onderzoek Onderzoeksvraag Opzet onderzoek Glastuinbouw Recreatie Beoordeling (De Lier) Conclusies Vragen Aanleiding onderzoek Concentratiegebied glastuinbouw Tinte tussen

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

Regionale Fietsnet met Sternet AANSCHERPING RVVP

Regionale Fietsnet met Sternet AANSCHERPING RVVP Regionale Fietsnet met Sternet AANSCHERPING RVVP 2006-2015 10179-10405/PG/HB zoals vastgesteld in Regioraad van 25 september 2008 Colofon Regionale Fietsnet met Sternet Aanscherping RVVP 2006-2015 In

Nadere informatie

Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten. onderzoeken mogelijkheid Uitkijkpunt, versterken relatie Dijk - Waal

Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten. onderzoeken mogelijkheid Uitkijkpunt, versterken relatie Dijk - Waal Ideeën en kansen Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten Zoekzone TOP en informatiecentrum Mogelijkheden landschapsversterking bijv. oude strang terugbrengen Behouden en versterken leefgebied

Nadere informatie

LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5. Algemeen bestuur 28 juni 2012. Aantal bijlagen 2

LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5. Algemeen bestuur 28 juni 2012. Aantal bijlagen 2 LANDSCHAP WATERLAND Adviescommissie 2 april 2012 (mededeling) agendapunt 5 Dagelijks bestuur 12 april 2012 (mededeling) Algemeen bestuur 28 juni 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Uitwerking meekoppelingsprojecten

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3. 4 Financiën. Voorlopige planning. april 2019

Inhoud. 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3. 4 Financiën. Voorlopige planning. april 2019 2 Inhoud 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3 4 3 Voorlopige planning 9 4 Financiën 10 1 Inleiding 3 Westvoorne is samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere uitgeroepen tot beste duurzame

Nadere informatie

Recreatieve stad-landverbindingen

Recreatieve stad-landverbindingen Recreatieve stad-landverbindingen Op weg naar een bereikbaar buitengebied Met medewerking van naam organisatie Recreatieve stad-landverbindingen Op weg naar een bereikbaar buitengebied Directie Leefomgeving

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

Rapportage verkenning snelfietsroutes / (hoogwaardige) regionale fietsverbindingen Purmerend Zaanstad en Purmerend-Hoorn

Rapportage verkenning snelfietsroutes / (hoogwaardige) regionale fietsverbindingen Purmerend Zaanstad en Purmerend-Hoorn Rapportage verkenning snelfietsroutes / (hoogwaardige) regionale fietsverbindingen Purmerend Zaanstad en Purmerend-Hoorn In het kader van de MIRT-verkenning corridor Amsterdam- Hoorn Datum: 13 mei 2016

Nadere informatie

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 1 2 De Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (A5H) is een prachtig

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

SCHOOL-THUIS ROUTE GRAVE-OOST INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017

SCHOOL-THUIS ROUTE GRAVE-OOST INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017 INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017 1 ONTWERP TERREININRICHTING 2 3 HERKOMST LEERLINGEN Herkomst leerlingen 4 VIJF MOGELIJKE ROUTES VOOR FIETSERS EN VOETGANGERS 5 MAATREGELEN ROUTE 1: STOOFWEG EN STOOFBRUG 6

Nadere informatie