Nieuwsbrief. Nummer: 17 Datum: 23 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Nummer: 17 Datum: 23 september 2016"

Transcriptie

1 Korfbalvereniging RWA is opgericht op 16 augustus Deze vereniging is ontstaan uit een fusie tussen korfbalvereniging RWR uit Rhoon en korfbalvereniging Poortugaal uit Poortugaal. RWR uit Rhoon heeft hierin de langste geschiedenis (oprichtingsdatum ). Nieuwsbrief Nummer: 17 Datum: 23 september 2016 Van de bestuurstafel Start van het nieuwe seizoen Eindelijk was het zover. Op 3 september werden onze nieuwe velden geopend door de wethouder sportzaken Maret Rombout. Nieuwe afmetingen, nieuwe tegels, nieuwe hekken. Een frisse start voor een belangrijk seizoen. Dat is toch wel een heerlijk gevoel. De TC zal verderop in deze nieuwsbrief nog terugkomen op de afspraken die we met onze leden en publiek willen maken omtrent de kunstgrasvelden. We willen in ieder geval onze vrijwilligers bedanken die in de vakantie hun vrije tijd hebben opgeofferd om te zorgen dat alles straks weer speelklaar is. Het is een behoorlijke klus geweest en er moet nog het een en ander gebeuren. Kleding Het bestuur wil het huidige beleid rondom de kleding aanpassen. Uitgangspunt zou moeten worden dat we het huidige systeem van borg loslaten en dat iedereen eigenaar van zijn eigen shirt wordt. We zijn opzoek naar een nieuwe kledingleverancier, waardoor we willen waarborgen dat iedereen in een soortgelijk shirt speelt. Dit zou ook moeten gaan gelden voor onze jeugd. Om te voorkomen dat tijdens de groei regelmatig een nieuw shirt zou moeten worden aangeschaft willen we bekijken of er met betrekking hiertoe een tweedehands markt kan worden opgezet.

2 Vrijwilligerswerk We krijgen steeds meer de opmerkingen vanuit de commissies dat het steeds moeilijker wordt vrijwilligers te werven. Leden hebben het te druk of geen zin om werk op te pakken. We merken dat de taken die er liggen door steeds weer dezelfde vrijwilligers wordt gedaan. Het bestuur heeft daarover nagedacht en met een aantal commissies gesproken over deze problematiek. We hebben tot nu toe nog steeds alles kunnen oplossen met de bestaande vrijwilligers, maar de druk op deze vrijwilligers wordt te groot. Daarmee dus ook een grote kans dat deze vrijwilligers gaan afhaken. En dat willen we natuurlijk helemaal niet. Daarom gaat het bestuur de komende ledenvergadering aan de leden voorleggen om een aantal taken niet meer als vrijwillig te zien, maar als onderdeel van het lidmaatschap. We willen starten met de bardiensten. Hierbij gaan we voorstellen dat er een rooster gemaakt wordt waarbij teams verantwoordelijk worden gemaakt om barpersoneel te leveren. Dit gaat dus ook gelden voor de jeugdteams. Voor E t/m C en misschien ook nog B-teams zal dit moeten worden opgepakt worden door de ouders. Groot voordeel van deze aanpak is dat er per seizoen maar 1 of 2x een bardienst gedraaid hoeft te worden. Dus het principe van vele handen maken licht werk is hier dan zeker van toepassing. Doelstellingen We hebben voor onszelf een aantal doelstellingen opgezet voor dit seizoen. Sportief gezien willen we natuurlijk met ons 1 e weer terug naar de 1 e klasse en voor 2 en 3 is handhaving het streven. Voor het vierde zou het mooi zijn als we in de zaalcompetitie ook daar in de reserve 2 e klasse kunnen spelen, dus dat betekent handhaving voor drie en een kampioenschap voor het vierde. De A1 heeft als doelstelling handhaven en in de zaal bovenin mee draaien. Zij mogen flink aan de bak, maar hebben al behoorlijk wat laten zien. Dit geeft vertrouwen in de toekomst. Een andere doelstelling is de ledenwerving. Dat is al begonnen met het schoolkorfbaltoernooi van afgelopen woensdag. Een groot succes, waarbij er weer veel kinderen kennis hebben gemaakt of gewoon hebben genoten van het korfbalspelletje. Doel blijft om zoveel mogelijk jeugd te krijgen om een gezonde vereniging te blijven. De laatste doelstelling is de uitbreiding van het aantal sponsoren. Er is een nieuw beleidsplan geschreven met de hulp van Marleen, Danny en Lars. We gaan hiermee aan de slag om zoveel mogelijk sponsoren binnen te krijgen. Daarnaast heeft Lars van Heijningen gevraagd of hij, samen met drie studiegenoten, dit sponsorbeleid verder mag verdiepen en ook verder uitwerken. Daarbij hoort dan ook het binnenhalen van sponsoren. Daar zijn we als bestuur natuurlijk erg blij mee. Ledenvergadering We willen alvast de datum van de ledenvergadering bekend maken. Schrijf 31 oktober in jullie agenda. Zoals jullie al hebben kunnen lezen willen we het vrijwilligersplan en ook de afschaffing van de borg op de shirts op de agenda zetten.

3 Sponsoring Bij sponsoring wordt natuurlijk vaak gedacht aan bedrijven die een reclamebord plaatsen op ons Centre Court, shirtsponsering of een banner op de website. Maar ook onze leden kunnen hierbij helpen. Onlangs hebben wij bijvoorbeeld via Peter Spoormaker een donatie mogen ontvangen via het ING Nederland fonds voor medewerkers. Deze donatie zal ingezet worden voor materialen die direct ten goede komen aan onze leden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ballen. Wij zijn erg blij met deze donatie en danken ING hiervoor, maar zeker ook Peter die dit fonds voor ons heeft aangeschreven. Ook zijn we erg blij te kunnen melden dat we samen met Steve s Gym aan het kijken zijn naar sponsormogelijkheden. Veel van onze leden zijn actief bij deze sportschool, waardoor de stap naar een samenwerking snel gezet is. Een andere manier waarbij al onze leden een stuk sponsoring kunnen verzorgen is Sponsorkliks. De kans is groot dat als u online reserveert, aankopen doet of iets besteld dat u onze vereniging hiermee kan sponsoren. Ga naar onze website en klik op de banner van Sponsorkliks. U ziet dan gelijk de tussenstand (momenteel is er al meer dan 200 binnen gehaald) en als u klikt komt u op een pagina met alle winkels die mee doen. CoolBlue, Thuisbezorgd.nl, Bol.com, maar ook KLM of Disneyland Parijs bijvoorbeeld. Een kleine moeite om de vereniging te sponsoren! Al met al maken we de vereniging met onze leden en zijn we blij met de inzet die getoond wordt, onder andere door deze manier van sponsoring! Van de TC-tafel Op het moment van schrijven zijn we inmiddels voorbij speelronde drie. Onze nieuwe velden worden intensief gebruikt en er wordt met veel lof over gesproken. Graag willen we dan ook zo lang mogelijk van deze velden genieten. Daar komen uiteraard wel een aantal afspraken bij kijken, die t.z.t. ook op borden langs het veld geplaatst zullen worden. De nieuwe velden mogen alleen betreden worden door spelers, coaches en scheidsrechter met sportschoenen. Supporters, ouders en kinderen die niet spelen dienen buiten de omheining te blijven. Alle velden zijn van twee kanten goed te bekijken vanachter de omheining. Daarnaast zal het Centre Court zoveel mogelijk gebruikt worden voor wedstrijden. Door dit intensieve gebruik op wedstrijddagen, willen we eigenlijk dat er zo min mogelijk op dit veld getraind wordt. Het eerste zal op donderdagavond voor een optimale wedstrijdvoorbereiding gebruik maken van het Centre Court en als de B1 om half 7 traint kunnen zij i.v.m. de beschikbare ruimte alleen terecht op het Centre Court. Zo zorgen we ervoor dat slijtage minder snel plaats vindt. Met de trainers zijn hier goede afspraken over gemaakt. Naast alle perikelen rondom de velden zijn we als TC ook met de wedstrijdindeling en de teamindeling bezig geweest. We hopen dat de teams door de KNKV op de juiste sterkte zijn ingedeeld en dat alle teams een leuk seizoen zullen hebben.

4 Opruimen Afgelopen zaterdag viel het toch weer op. Na het spelen verlaten de ploegen vaak zonder omkijken hun speelveld, waarschijnlijk er van uitgaande dat er nog wel een ploeg zal spelen. Zo blijven palen en zelfs ook ballen vaak liggen, waardoor er materiaal kwijt kan raken. Daarbij ontstaat er ongetwijfeld ook irritatie bij de laatste ploeg die speelt, die naast hun eigen veld ook nog eens de drie andere velden moet opruimen. De afspraak is gemaakt dat de ploeg hun eigen materiaal weer opruimt, tenzij een ploeg erna aangeeft dat zij dit materiaal gaan gebruiken. Zodoende ruimt iedereen zijn eigen voeten, palen en ballen op. Nunc cursus magna quis Van de scheidsrechterscommissie Het nieuwe seizoen is weer begonnen en ook de scheidsrechters zijn weer van de partij. Fluiten is net als het spelen van wedstrijden een hobby, als scheidsrechter zorg je ervoor dat de wedstrijd binnen de regels verloopt. Zoals we inmiddels wel gewend zijn, krijgt vanaf de A-leeftijd elk team een aantal wedstrijden toebedeeld om te fluiten. Deze worden binnen de teams in overleg weer verder verdeeld, zodat de belasting niet op een paar personen neer komt. Ook komend seizoen willen we de scheidsrechters weer op deze manier verdelen over de te fluiten wedstrijden. Mocht je het fluiten een beetje eng vinden, maar het toch eens willen proberen, er zijn een aantal ervaren scheidsrechters binnen de vereniging die het erg leuk vinden om beginnende scheidsrechters te begeleiden. Ze helpen je door aanwijzingen te geven (voor de wedstrijd, in de rust en weer na de wedstrijd). De belangrijkste regels kennen we allemaal wel, het gaat vaak om het durven fluiten. Als je begeleiding zou willen hebben, geef dit dan aan bij de teamcoördinator, dan gaan wij ons best doen om begeleiding te regelen. Mocht je fluiten nou (erg) leuk vinden, dan is er ook de mogelijkheid om bondscheidsrechter te worden. Vanuit de bond heeft elke bond een verplichting een bepaald aantal wedstrijden te leiden. Om RWA dus te kunnen handhaven op het niveau, of te kunnen groeien, is het dus noodzakelijk dat er altijd een groep bondscheidsrechters is. Ook hier wil de vereniging je graag bij helpen en/of begeleiden. Op dit moment hebben we als vereniging nog de luxe dat er een aardige scheidsrechters poule is, maar er is altijd ruimte voor uitbreiding. Dan is er ook nog de andere kant, als je niet wilt fluiten. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om scheidsrechters te hebben, maar goed, sommigen willen nou eenmaal écht niet fluiten. In dat geval vinden we dat zeker geen probleem, echter wees je ervan bewust dat het team verantwoordelijk is om te fluiten, niet jijzelf. Probeer dan dus eerst binnen het team een vervanger te regelen. Lukt dat niet, vraag dan je coördinator om met je mee te denken. Mocht ook dat geen succes opleveren, dan kun je altijd nog de aanwijzer van de scheidsrechterscommissie om hulp vragen. Uiteraard hopen we dat dat niet nodig zal zijn J

5 Sportvereniging SV RWA Afsluitende pagina Landweg Poortugaal Voorzitter: Bob de Rooij Secretariaat: Joke de Brons Technische zaken: Leon Stolk Tot slot ook nog even kort aandacht voor de rol van het publiek, spelers en coaches. Gelukkig is geen mens onfeilbaar, ook scheidsrechters niet. Er zullen dus fouten gemaakt gaan worden gedurende het seizoen. Laten we dan proberen te bedenken dat er 8 of 16 spelers in het veld staan en maar 1 scheidsrechter. Daardoor is het een hele opgave werkelijk alles te kunnen zien. Maar goed, scheidsrechters weten ook dat sport gelijk staat aan emotie, maar laten we het beschaafd houden, zowel bij RWA als bij andere verenigingen J Ben je een scheidsrechter met enige ervaring en zou je het leuk vinden om af en toe een scheidsrechter te begeleiden, stuur dan een mailtje naar: scheidsrechters@svrwa.nl. Dan wensen we jullie allemaal veel korfbal- & fluitplezier dit seizoen, De scheidsrechterscommissie Wedstrijdsecretariaat: Senioren: Petra Vergouwe Junioren en B: Jolanda Gorter C, D, E en F: Akke Dijkshoorn Afmelden vóór donderdagavond via

Nieuwsbrief. Van de bestuurstafel. Nummer:12 Datum:26 januari RWA en André Verbaas gaan samen verder

Nieuwsbrief. Van de bestuurstafel. Nummer:12 Datum:26 januari RWA en André Verbaas gaan samen verder Korfbalvereniging RWA is opgericht op 16 augustus 1993. Deze vereniging is ontstaan uit een fusie tussen korfbalvereniging RWR uit Rhoon en korfbalvereniging Poortugaal uit Poortugaal. RWR uit Rhoon heeft

Nadere informatie

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V.

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. INFORMATIEBOEKJE WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. Onlangs ben je lid geworden of je denkt erover om lid te worden van D.K.V. In dit boekje tref je de eerste algemene informatie aan om je wegwijs te

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017

Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Vrijwilligersbeleidsplan HCV`90 2015-2017 Kiest voor vrijwilligerswerk! Carola Arxhoek Ellen Leussink oktober 2015 1 Voorwoord HCV`90 heeft, net als veel andere verenigingen, een tekort aan enthousiaste

Nadere informatie

Wil je korfballen op topniveau? Of ben je alleen op zoek naar gezelligheid? Of wil je het beste van beide combineren? Kom dan naar V.E.O.

Wil je korfballen op topniveau? Of ben je alleen op zoek naar gezelligheid? Of wil je het beste van beide combineren? Kom dan naar V.E.O. Wil je korfballen op topniveau? Of ben je alleen op zoek naar gezelligheid? Of wil je het beste van beide combineren? Kom dan naar V.E.O. Pagina 2 WWW.VEOKORFBAL.NL Pagina 3 I N H O U D S O P G AV E Historie

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING 1 Inhoudsopgave Voorwoord Algemene korfbalinformatie 1. Bestuur blz. 3 2. Competitiezaken van onze vereniging blz. 4 3. Accommodatie blz. 4 4. Teamindeling blz. 4 5.

Nadere informatie

voor de winst! Kledingsponsoring Bordsponsoring Adverteren in het clubblad Adverteren op onze website

voor de winst! Kledingsponsoring Bordsponsoring Adverteren in het clubblad Adverteren op onze website Amsterdamse Christelijke Korfbal Vereniging ORANJE-NASSAU opgericht 10 januari 1919 Korfbalvereniging Oranje-Nassau bestaat al sinds 1919 en drukt winst niet alleen uit in doelpunten en kampioenschappen.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1) Inleiding. 2) Informatie Korfbalvereniging Scheldevogels. 3) Informatie sponsoring Scheldevogels

INHOUDSOPGAVE. 1) Inleiding. 2) Informatie Korfbalvereniging Scheldevogels. 3) Informatie sponsoring Scheldevogels INHOUDSOPGAVE 1) Inleiding 2) Informatie Korfbalvereniging Scheldevogels 3) Informatie sponsoring Scheldevogels 4) Sponsormogelijkheden Scheldevogels 5) Teamfoto s 1) Inleiding Scheldevogels is opgericht

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE PEELKORF

WELKOM BIJ DE PEELKORF WELKOM BIJ DE PEELKORF SV Ysselsteyn is een fusievereniging met voetbal-korfbal. Zij heeft een eigen dagelijks bestuur. Daarnaast heeft afd.voetbal en afd. korfbal ieder een eigen bestuur. De Peelkorf

Nadere informatie

K.V. Good Luck. sponsoren scoren

K.V. Good Luck. sponsoren scoren K.V. Good Luck sponsoren scoren Sport en sponsoring is tegenwoordig niet meer los van elkaar te zien. Van professioneel niveau tot amateurniveau. Sponsormogelijkheden K.V. Good Luck Korfbalvereniging Good

Nadere informatie

Programmaboekje Jeugdtoernooi Eibernest 2015

Programmaboekje Jeugdtoernooi Eibernest 2015 Programmaboekje Jeugdtoernooi Eibernest 2015 Beste deelnemende verenigingen Van harte welkom op het jeugdtoernooi van Hkv/Ons Eibernest. Met maar liefst 47 jeugdteams belooft het een drukke dag te worden.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS

INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS INFORMATIEBOEKJE KORFBALVERENIGING DE MAASKANTERS Korfbalvereniging De Maaskanters Wij zijn erg blij dat je interesse hebt in onze vereniging. Dit boekje geeft je een eerste indruk van de sport korfbal

Nadere informatie

Beleidsvoornemens

Beleidsvoornemens Beleidsvoornemens 2018-2019 Speerpunten 1. Zorgen voor voldoende en kwalitatief jeugdkader 2. Scheidsrechters en beoordelaars 3.Volledige bezetting van de commissies en vrijwilligerstaken 4. Ledenbehoud

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF RWA. Van start!

NIEUWSBRIEF RWA. Van start! NIEUWSBRIEF RWA 17 september 201 7 Nieuwsbrief 21 Korfbalvereniging RWA, landweg 1, Poortugaal www.svrwa.nl, 010-5016120 Van start! Inmiddels zijn we als voltallig bestuur ruim twee weken onderweg en presenteren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Grote Club Actie 6. TC 7. Notulen ALV 8. Sponsorcommissie 9. Overige zaken Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nadere informatie

Bestuurlijke vernieuwing

Bestuurlijke vernieuwing Bestuurlijke vernieuwing K.V.Mid-Fryslân Ledenvergadering juni 2015 1 Leeswijzer Historie Aanleiding (8 november 2014) Doel Resultaat Uitgangspunten Huidig model Nieuw model Uitzoekpunten en uitkomsten

Nadere informatie

KS Voetbalnieuws. Voorzitter aan het woord. Agenda. Feestdagen

KS Voetbalnieuws. Voorzitter aan het woord. Agenda. Feestdagen December 2015 Agenda 18-12-2015 Leiders- en trainersvergadering 2-1-2016 Nieuwjaarsreceptie 14-1-2016 Vergadering Veldvoetbalbestuur 20-1-2016 Workshop: assistentscheidsrechter 5-2-2016 Klaverjasdrive

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers,

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, TEN EERSTE... Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, Het nieuwe hockeyseizoen is alweer begonnen. De eerste competitiewedstrijden zijn al gespeeld. Dames 1 en heren

Nadere informatie

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden.

BELANGRIJK: de leiders halen s ochtends de kas en sleutels. Dat voorkomt misverstanden. Beste ouders en leiders van onze jeudgteams, Zoals jullie weten verzorgen de ouders en leiders van de jeugdteams (roulerend) het ochtendleiderschap en dat alles rondom de jeugdwedstrijden goed verloopt.

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

1. Waar staat Midlandia voor?

1. Waar staat Midlandia voor? Sponsoring Deze map geeft informatie over de sponsormogelijkheden van korfbalvereniging Midlandia. Midlandia is op zoek naar sponsoren die zich kunnen identificeren met onze visie en onze activiteiten

Nadere informatie

De Babbeltjes. sepbember

De Babbeltjes. sepbember De Babbeltjes sepbember Voorbereiding selectie et seizoen staat op het punt om te beginnen. Morgen worden de eerste wedstrijden gespeeld van et Tweede en ons vlaggenschip tegen respectievelijk Dalto 6

Nadere informatie

Voor u ziet u weer de laatste uitgave van de nieuwsbrief van onze vereniging van dit seizoen, veel leesplezier en vooral een fijne zomer vakantie.

Voor u ziet u weer de laatste uitgave van de nieuwsbrief van onze vereniging van dit seizoen, veel leesplezier en vooral een fijne zomer vakantie. Juli 2017, Beste leden, ouders van leden, belangstellenden, sponsoren, Voor u ziet u weer de laatste uitgave van de nieuwsbrief van onze vereniging van dit seizoen, veel leesplezier en vooral een fijne

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

SV BAARN VOETBAL - NIEUWSBRIEF

SV BAARN VOETBAL - NIEUWSBRIEF Beste vrienden van SV Baarn, Nu het seizoen vrijwel ten einde is en we allemaal nog maar nèt bekomen zijn van het fantastische eindfeest vorige week, sturen we je hierbij alvast de nodige informatie voor

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden bij korfbalvereniging Velocitas Leiderdorp

Sponsormogelijkheden bij korfbalvereniging Velocitas Leiderdorp Sponsormogelijkheden bij korfbalvereniging Velocitas Leiderdorp Leiderdorp, 11 september 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Sponsoring... 3 2.1 Bordsponsoring... 3 2.2 Vlaggensponsoring... 4 2.3 Balsponsoring...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: april. Jaarlijkse algemene ledenvergadering

De Babbeltjes. Maand: april. Jaarlijkse algemene ledenvergadering De Babbeltjes Maand: april Jaarlijkse algemene ledenvergadering Afgelopen dinsdag 4 april heeft de algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Hoewel er op de jaarlijkse ledenvergadering vaak wordt teruggekeken

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Aandachtspunten nieuwe leden:

Aandachtspunten nieuwe leden: Aandachtspunten nieuwe leden: Welkom bij Smash, Met elkaar proberen we zoveel mogelijk plezier te beleven aan het volleyballen. Daar heb je natuurlijk niet alleen een team voor nodig dat zowel in als buiten

Nadere informatie

Sponsorgids korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop

Sponsorgids korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop Sponsorgids korfbalvereniging T.O.P. Vroomshoop Korfbalvereniging T.O.P. T.O.P. staat voor Tot Ons Plezier. Onze in 1938 opgerichte vereniging is een begrip in Vroomshoop en omstreken. We zijn trots op

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang

doelstelling acties middelen Verantwoordelijke persoon Uitvoeren projectplan 1. Mail, telefonisch contact, netwerk binnen gemeente en Max kinderopvang 1 Werkplan Onderdeel: algemene zaken Opgesteld door: Gabriëlle Kluwen d.d.: 11 mei 09 doelstelling acties middelen Verantwoordelijke evaluatie d.d. 1:samenwerking met BSO wordt definitief Uitvoeren projectplan

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

Programmaboekje. Telstar schoolkorfbaltoernooi 2014

Programmaboekje. Telstar schoolkorfbaltoernooi 2014 Programmaboekje Telstar schoolkorfbaltoernooi 2014 Dinsdag 20 mei en woensdag 21 mei 2014 1. Voorwoord Het schoolkorfbaltoernooi ziet Abraham! Op 27 juni 1964 bijna 50 jaar geleden - werd het eerste schoolkorfbaltoernooi

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan EB Moordrecht Informatie voor nieuwe jeugdleden

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan EB Moordrecht  Informatie voor nieuwe jeugdleden Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl Informatie voor nieuwe jeugdleden CTZ IJsselvogels ctz@ijsselvogels.nl Juni 2016 Korfballen bij IJsselvogels: echt leuk!

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen Maandag

Nikantes Tussendoortje Seizoen Maandag Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Maandag 21-08-2017 Aanstaande dinsdag en donderdag worden de nieuwe shirts uitgedeeld aan alle jeugdleden, de A en het 3e. Het is de bedoeling dat de oefenwedstrijden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr - Wie zijn de leden van de jeugdcommissie - Vrijwilliger van de maand - Selectiewedstrijden JO08 t/m JO11 - Team uitgelicht: JO08-5 - belangrijke data Wil je voet ballen, doe eerst proeft rainingen! Geef

Nadere informatie

Van een voor allen naar allen voor OKVC

Van een voor allen naar allen voor OKVC Van een voor allen naar allen voor OKVC Inhoud Inleiding... 2 Probleembeschrijving... 3 Soorten verenigingen (soorten oplossingen)... 4 Plan van aanpak... 4 Uitvoering en borging... 5 Evaluatie... 6 Inleiding

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016 Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2016 Nummer 1 januari Van de voorzitter Beste medetennissers, Nieuwjaarstoespraak voorzitter 2016 Terugblik: Tijdens de ALV is al veel ter sprake gekomen over het afgelopen

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis

Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis 2015-2016 INHOUD Van het bestuur. De Vereniging. De Jeugd De Senioren. Scheidsrechters. Dynamisch korfbal.. Fondswerving Activiteiten.. Vrijwilligers... Colofon Van

Nadere informatie

Informatiedocument sponsoring

Informatiedocument sponsoring Informatiedocument sponsoring Inhoudsopgave Voorwoord... 3 SV Melderslo en haar historie... 4 RKSV Melderslo... 4 De Merels... 4 Sponsoring... 5 Beleidsplan sponsoring... 5 Sponsorcommissie... 5 Samenstelling

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 39, 4 september 2017 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Meiden A zoekt jou! 3 Belangrijke data 4 Digitaal resultaat invoeren vanaf seizoen 17-18 4 Oranje in actie! 5 Grote Clubactie 5 Contact

Nadere informatie

Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis 2014-2015

Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis 2014-2015 Jaarverslag Korfbalvereniging Fortis 2014-2015 INHOUD Van het bestuur. De Vereniging. De Jeugd De Senioren. Scheidsrechters. Nieuwe velden.. Fondswerving Activiteiten.. Folderlijn... Colofon Van het bestuur

Nadere informatie

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 s.v. A.W.C. Wijchen info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? s.v. A.W.C. Wijchen 280 pupillen (31 teams) 240 junioren (16 teams) 180

Nadere informatie

Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013

Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013 Foto: Zaanse Sportkrant SPONSORBROCHURE 2012-2013 Zaandam, Geachte relatie, Allereerst willen wij u namens de voetbalvereniging Hellas Sport bedanken voor uw interesse in onze vereniging. Hellas Sport

Nadere informatie

Van de bestuurstafel Een nieuw bestuur.

Van de bestuurstafel Een nieuw bestuur. Korfbalvereniging RWA is opgericht op 16 augustus 1993. Deze vereniging is ontstaan uit een fusie tussen korfbalvereniging RWR uit Rhoon en korfbalvereniging Poortugaal uit Poortugaal. RWR uit Rhoon heeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

Informatieboekje. K.V. Leonidas

Informatieboekje. K.V. Leonidas Informatieboekje K.V. Leonidas 1 Voorwoord Beste lezer, Hartelijk welkom bij korfbalvereniging Leonidas uit Noordwolde! Korfbalvereniging Leonidas is opgericht op 29 mei 1942 en nog altijd springlevend!

Nadere informatie

Beleidsplan. D.K.V. Be-Quick Nuland. september 2008 - augustus 2012

Beleidsplan. D.K.V. Be-Quick Nuland. september 2008 - augustus 2012 Beleidsplan D.K.V. Be-Quick Nuland september 2008 - augustus 2012 Nuland, augustus 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Algemeen... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Doelstelling vereniging... 4 1.2.1

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

Inloopsessie ouders ZKV De Meervogels

Inloopsessie ouders ZKV De Meervogels Inloopsessie ouders ZKV De Meervogels 1 Wat zijn de belangrijkste punten uit de Jaarlijkse Algemene ledenvergadering (JAV)? Waar liggen de plannen vast? Algemeen Beleidsplan (update) Financieel plan (update)

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Trainer Senioren team Functieomschrijvingen Het doel van de functie is het trainen van seniorploegen anders dan de selectie. Valt onder het bestuurslid technische commissie. Traint één of meerdere senior

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Inhoud: Uitgelicht: Zaalhockey Zaalscheidsrechters per team Events: Mossel avond Algemene ledenvergadering Pagina 1 Pagina 2 Pagina 1 Pagina 3 Huishoudelijke mededelingen: HVB

Nadere informatie

VOEL JE THUIS BIJ REFLEX!

VOEL JE THUIS BIJ REFLEX! VOEL JE THUIS BIJ REFLEX! Beleidsplan korfbalvereniging WKV REFLEX 2015-2020 -concept- December 2014 STIP OP DE HORIZON Door het vertrek van een grote groep seniorenleden is de vereniging op zoek naar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

DOOR VOETBAL VERENIGD

DOOR VOETBAL VERENIGD DOOR VOETBAL VERENIGD De Aanvoerders hebben 4 Gouden Regels opgesteld die iedereen bij zijn club in de praktijk kan brengen om het voetbal leuk, sportief en sociaal te houden. Niet iedere regel is direct

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

18:30 Nikantes C2 Weidevogels 2 19:30 Nikantes 3 ZKV (Zu) 3 Alle overige ploegen trainen op het gras

18:30 Nikantes C2 Weidevogels 2 19:30 Nikantes 3 ZKV (Zu) 3 Alle overige ploegen trainen op het gras Nikantes Tussendoortje Seizoen 2018-2019 Zondag 06-05-2019 Nikantes groeit Leden konden zich afmelden voor 01-05-2019 voor het seizoen 2019-2020. Tot op heden hebben we 31 nieuwe aanmeldingen dit seizoen

Nadere informatie

Haarlemse Korfbal Week

Haarlemse Korfbal Week Haarlemse Korfbal Week 2016 Welkom bij de Haarlemse Korfbal Week, Van dinsdag 25 oktober tot en met zaterdag 29 oktober vindt alweer de 14e editie van dit toernooi plaats. Ook dit jaar is het toernooi

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Waterpolo

Jaarverslag 2016 Waterpolo Jaarverslag 2016 Waterpolo Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2016 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo - Tom Possel Assistent voorzitter - Arnold Witteveen Trainer/Coach - Danny van Zoen Trainer/Coach

Nadere informatie

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 Arbitrageplan DSVP Doelstellingen en aanpak Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Doelstellingen... 4 3.Werving en selectie... 5 4.Opleiding en begeleiding...

Nadere informatie

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht

Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Heb je nog vragen? Ook op de velden kun je met jouw vraag terecht Welkom bij WSB! Ben je net lid geworden van WSB? Of denk jij of jouw zoon of dochter erover na om te gaan honk- of softballen bij WSB? Lees dan dit informatiepakket door. Hier vind je alle informatie voor

Nadere informatie

Plan van aanpak. Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+

Plan van aanpak. Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+ Plan van aanpak Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+ Hoogeveen, december 2015 Inhoudsopgave 1. ORGANIGRAM COMMISSIE... 2 2. BESTUUR COMMISSIE... 3 3. TECHNISCHE COMMISSIE ZATERDAG...

Nadere informatie

SPONSOR bij De GKV OC

SPONSOR bij De GKV OC GKV OC Sponsormap INLEIDING De Glanerbrugse Korfbal Vereniging Ons Clubje bestaat ruim 87 jaar (opgericht in 1927) en is de enige korfbalvereniging in Glanerbrug en Enschede-Oost. Inmiddels hebben wij

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

SCHOOLVOETBAL pagina 1. Inhoudsopgave

SCHOOLVOETBAL pagina 1. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Poule indeling finale Huizen F-Categoriën... 5 2.1 Jongens F poule 1 t/m 2... 5 2.2 Meisjes F poule 1 t/m 2... 5 3 Wedstrijdschema finale F-categoriën Huizen... 6 3.1 Vrijdag

Nadere informatie

Korfbalvereniging Victum. Sponsorbrochure

Korfbalvereniging Victum. Sponsorbrochure Korfbalvereniging Victum Sponsorbrochure Victum Korfbal staat hoog in de top 10 van teamsporten in Nederland. Ook in Houten speelt de korfbalvereniging Victum een belangrijke rol. Korfbalvereniging Victum

Nadere informatie

Nieuw Dagelijks Bestuur VELO voetbal jeugd

Nieuw Dagelijks Bestuur VELO voetbal jeugd Nieuw Dagelijks Bestuur VELO voetbal jeugd Presentatie nieuw Dagelijks Bestuur VELO Voetbal Jeugd V.l.n.r. Ton de Jong, Barry van Heijningen en Richard Driessen Agenda 1 2 3 4 5 6 Het team De warming up:

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie 15112012 O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd.

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Reclame uitingen bij Valto

Reclame uitingen bij Valto Reclame uitingen bij Valto Sponsorborden langs het kunstgrasveld Langs het veld van Valto wordt een reclamebord geplaatst met de afmeting van 250:75 cm. Deze borden zijn gedurende alle activiteiten van

Nadere informatie

Allereerst wil ik onze nieuwe spelers en kaderleden hartelijk welkom heten en heel veel plezier toewensen.

Allereerst wil ik onze nieuwe spelers en kaderleden hartelijk welkom heten en heel veel plezier toewensen. VELONIEUWS SEIZOEN 2016/17 21-28 AUG START NIEUW SEIZOEN Allereerst wil ik onze nieuwe spelers en kaderleden hartelijk welkom heten en heel veel plezier toewensen. Met een zinderende Olympische Spelen

Nadere informatie

De korfbalclub algemeen:

De korfbalclub algemeen: Informatieboekje van Korfbalclub Harich. De korfbalclub algemeen: De Korfbal Club Harich is op 12 maart 1960 opgericht. Omdat er nog geen sport werd beoefend in Harich, koos men voor de gemengde sport

Nadere informatie

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een. sportieve 2 e helft van het seizoen. Van de bestuurstafel

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een. sportieve 2 e helft van het seizoen. Van de bestuurstafel Nieuwsbrief Nummer 19 Datum: 14 december 2012 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Van de bestuurstafel Er zijn nieuwe netten, dat blijkt nog even wennen. Als we elkaar helpen, is iedereen het opzetten

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Korfbalvereniging DVS 69

Korfbalvereniging DVS 69 Korfbalvereniging DVS 69 USPONSORMOGELIJKHEDENU Geachte mevrouw/mijnheer, Bij deze vragen wij uw aandacht voor de korfbalvereniging DVS 69 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Deze vereniging is in 1969 opgericht

Nadere informatie