Verkiezingsprogramma Kansrijk Sliedrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkiezingsprogramma Kansrijk Sliedrecht"

Transcriptie

1 Verkiezingsprogramma Kansrijk Sliedrecht Sliedrecht is een dorp vol met kansen. Althans zo zien wij dat als CDA. Er zijn binnen Sliedrecht volop mogelijkheden om dingen (nog) beter te doen, anders te doen en om nieuwe dingen op te pakken. De Sliedrechtse politiek speelt een belangrijke rol in het zelf benutten van deze kansen. Maar de de politiek en overheid zijn er ook om burgers te wijzen op de aanwezige mogelijkheden, om burgers te helpen in het benutten van de kansen en om burgers die zelf uitdagingen oppakken hierin te stimuleren. In dit programma beschrijven wij de mogelijkheden die wij de komende vier jaar voor de Sliedrechtse politiek zien. Wij rekenen op de steun van de Sliedrechtse inwoners om samen met hen deze kansen de komende vier jaar te benutten. Hierbij werkt het CDA-Sliedrecht vanuit haar christelijke identiteit aan de toekomst van ons prachtige dorp. Acht speerpunten De kansen die wij als CDA willen benutten zijn onder te verdelen in acht speerpunten: 1. zorgzaam Sliedrecht 2. zelfstandig Sliedrecht 3. duurzaam Sliedrecht 4. veilig Sliedrecht 5. ondernemend Sliedrecht 6. lerend Sliedrecht 7. mooi Sliedrecht 8. sportief Sliedrecht Hieronder belichten wij voor ieder van deze speerpunten de belangrijkste kansen.

2 1. Zorgzaam Sliedrecht Meerdere groepen in onze samenleving zijn noodzakelijkerwijs aangewezen op de hulp van anderen. Zij zijn door ziekte, ouderdom of financiële omstandigheden niet meer in staat volledig voor zichzelf te zorgen. De lokale overheid speelt hierin een belangrijke zorgende rol. Maar ook bij andere groepen moet de overheid zorgen dat inwoners zich maximaal kunnen ontplooien. Het CDA vult dit concreet in door: de verschillende hulpbehoevende groepen goed in beeld te krijgen en gepaste maatregelen te treffen, waarbij de gemeente constructief en proactief samenwerkt met kerken, instellingen, maatschappelijke organisaties en ervaringsdeskundigen; een voorbeeld hiervan is deelname aan het sociaal team; in Sliedrecht een loket te maken voor alle vragen met betrekking tot zorg, zodat hulpvragen dichtbij en laagdrempelig kunnen worden gesteld; binnen de Drechtsteden specifieke aandacht te geven aan het voorkomen van armoedeval van gezinnen met een laag inkomen; de lokale overheid proactief te laten zijn in voorlichting en communicatie over de nieuwe regelgeving omtrent WMO/thuiszorg en jeugdzorg waarbij het CDA kiest voor een beleid dat het gezin waardeert en relaties ondersteunt; een vanzelfsprekende koppeling van (zelfstandig) wonen en ontvangen van (professionele) zorg; lokaal stimuleren en faciliteren van programma s waardoor ouderen actief mee blijven doen in de samenleving; actief en positief uitdragen van het belang van de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers; zo kent de gemeente vrijwilligersbeleid dat past bij de vraag en het aanbod van vrijwilligers en ondersteunt zij mantelzorgers; bij herinrichting van wijken, zoals de Staatsliedenbuurt, specifiek aandacht te hebben voor een diversiteit van het aanbod van huur- en koopwoningen; nieuwkomers zoveel mogelijk gespreid over de gemeente te huisvesten; jongeren te stimuleren gebruik te maken van startersleningen ten behoeve van de aanschaf van een woning; vanuit de zorg voor gebruikers een actief beleid te voeren met betrekking tot het tegengaan van drugs- en overmatig drankgebruik waarbij samenwerking met de verschillende uitgaansgelegenheden noodzakelijk is; actieve ondersteuning van initiatieven uit de samenleving voor kwetsbare groepen, zoals voortzetting en uitbreiding van het project Hulp Bij Thuisadministratie.

3 2. Zelfstandig Sliedrecht Als Sliedrechters zijn we trots op ons dorp, de geschiedenis, de cultuur en de voorzieningen. Daarom hechten de inwoners aan de zelfstandigheid van hun dorp. Wanneer samenwerking een toegevoegde waarde heeft doen we uiteraard mee, zeker ook als daarmee financieel voordeel is te behalen. Voor het CDA betekent dit: staan voor samenwerking tussen de gemeenten binnen de Drechtsteden daar waar zij elkaar kunnen versterken in het uitvoeren van hun gemeentelijke taken; dat sluit niet uit dat, waar bundeling van krachten meerwaarde biedt, andere (buur)gemeenten ook in beeld blijven; erkenning van de eigenheid en bestuurlijke zelfstandigheid van elke afzonderlijke gemeente met volledige transparantie van het toezicht op de door hen gedelegeerde, gezamenlijk uit te voeren taken; besef dat gemeenten, zeker gelet op de komende extra taken, die worden overgeheveld vanuit de rijksoverheid, deze verantwoordelijkheid veelal niet op eigen kracht kunnen dragen; alleen bundeling van expertise en het daarbij tevens efficiënter kunnen inzetten van ambtenaren kan hierin een oplossing bieden; dat de burger een beter inzicht moet krijgen in de meerwaarde van nu al gemeenschappelijk uitgevoerde taken; dat betekent een cultuur van openheid, transparantie én een goede communicatie tussen de Drechtraad en de afzonderlijke gemeenteraden, als ook direct naar de burgers uit de aangesloten gemeenten.

4 3. Duurzaam Sliedrecht Sliedrecht dient een duurzame gemeente te zijn. Duurzaam in de zin dat Sliedrecht kiest voor de lange termijn en daarmee voor mooie nieuwe kansen voor toekomstige generaties. Dat betekent niet alleen dat er binnen Sliedrecht verantwoord wordt omgegaan met het milieu, maar ook dat de lokale overheid financieel gezond is en toekomstbestendig. Voor het CDA betekent dat onder meer: dat duurzaamheid de hoeksteen is van de economie; onze gemeente moet inwoners en bedrijven informeren en stimuleren naar groene oplossingen; stimuleren van energiezuinig gedrag van burgers en bedrijven door de lokale overheid en tonen van voorbeeldgedrag; terugdringen van afval en bevordering van gescheiden inzameling; ondergrondse containers zijn hierbij een belangrijk middel; een gemeente die oog heeft voor het aanschaffen van duurzaam materieel en materiaal; gezamenlijk met buurgemeenten benutten van materieel kan een extra bijdrage leveren; bij Rijkswaterstaat aandringen op het aanbrengen van zonnepanelen op de geluidsschermen aan de A15; dat de gemeente een solide financieel beleid voert, met een reële begroting, goede managementcyclus en transparante verantwoording; extra verhoging van de OZB alleen plaatsvindt bij koppeling aan het voorzieningenniveau; volledige integriteit van politici en ambtenaren. 4. Veilig Sliedrecht

5 Sliedrecht moet een veilige gemeente zijn, zowel fysiek als sociaal. In onze gemeente zijn bijvoorbeeld nog te veel situaties waarin vooral de zwakke verkeersdeelnemer kwetsbaar is. Ook de afwikkeling van het overig verkeer vraagt op een aantal plekken verbetering. Ook de sociale veiligheid staat hoog op onze agenda, zoals het voorkomen van enge plekken en overlast. Bij veilig Sliedrecht denkt het CDA aan: checken van fietsroutes op veiligheid en verbetering van met name oversteekplaatsen wanneer deze onoverzichtelijk zijn; tijdig en adequaat onderhouden van wegen; waar dat mogelijk is realiseren van 30-kilometerwegen; aandacht voor de verkeersafwikkeling van en naar bedrijventerreinen; beperken van risico s van de afwikkeling van zwaar transport door de gemeente; een sterke lobby, met andere overheden, voor een verbreding van de A15, ter bevordering van een betere doorstroming van lokaal en regionaal verkeer; actief betrekken van inwoners en wijkplatforms bij de melding van gevaarlijke of onveilige situaties, zodat de gemeente daarop onmiddellijk actie kan ondernemen; de aanwezigheid van blauw op straat in de persoon van de wijkagent en/of een buurtpreventieteam omdat dit van groot belang is voor de veiligheid in de wijk; beschikken over een geactualiseerd rampenbestrijdingsplan; een overheid die de regels op het gebied van veiligheid handhaaft; handhaving van de huisvestingsverordening met betrekking tot onder andere illegale bewoning. 5. Ondernemend Sliedrecht In economisch moeilijke tijden komen we binnen Sliedrecht alleen verder als overheid, bedrijven, instellingen en inwoners samen aan de slag gaan. Met elkaar staan we immers sterk. De overheid dient daarom kansen te bieden aan actieve ondernemers, maar ook aan ondernemende inwoners. Ondernemen in Sliedrecht moet mogelijk en aantrekkelijk zijn.

6 Wij staan als CDA dan ook voor: een gemeentelijke overheid die zowel fysiek als digitaal uitstekend bereikbaar is; vragen worden binnen 5 werkdagen in behandeling genomen en binnen afgesproken termijnen afgehandeld; verminderen van overbodige regelgeving en dit, waar dit tot mogelijkheden van de lokale overheid behoort, in gang te zetten; concreet beleid dat zorgt dat Sliedrecht een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven en instellingen blijft; het creëren van faciliteiten voor startende ondernemers en ZZP-ers, zoals betaalbare werkplekken; een samenhangende totaalvisie op de drie winkelcentra: Burgemeester Winklerplein, Kerkbuurt en Nijverwaard, zodat het aantrekkelijk(er) wordt om in Sliedrecht te winkelen; belangrijk daarbij is een sfeervol en gevarieerd aanbod; gratis parkeren in Sliedrecht, zodat geen extra parkeerdruk/parkeeroverlast ontstaat in omliggende straten/wijken en waarbij de huidige blauwe zones blijven bestaan; handhaving van het huidig beleid met betrekking tot, en dus geen uitbreiding van, het aantal koopzondagen. 6. Lerend Sliedrecht Sliedrecht heeft een zeer divers samengestelde bevolking waarvoor christelijk en openbaar onderwijs bereikbaar moet zijn. Er wordt een optimaal aanbod aan voorzieningen nagestreefd. Dit betekent voor het CDA onder meer: dat de Sliedrechtse scholen beschikken over adequate huisvesting en concepten van de brede school (opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar); steun aan het Griendencollege, niet alleen als een kans voor de leerlingen in de regio maar ook voor het regionale bedrijfsleven en de verschillende (zorg)instellingen; actief bevorderen van participatie van het bedrijfsleven bij het onderwijs;

7 stimuleren van (maatschappelijke) stages; behoud van educatie op het gebied van milieu door middel van het NME-centrum; in stand houden van het muziekonderwijs; voortzetting van de Sliedrechtse bibliotheek aan het Bonkelaarplein. 7. Mooi Sliedrecht Sliedrecht is een aantrekkelijke gemeente om te wonen. Met elkaar willen we dat niet alleen zo houden maar ook uitbouwen en uitstralen. Het tegengaan van de verloedering in de openbare ruimte heeft daarbij absolute prioriteit. Maar er is meer nodig om Sliedrecht een mooie gemeente te laten zijn. Het CDA maakt zich sterk voor: voldoende groen van goede kwaliteit in de wijk, dat effectief en efficiënt wordt onderhouden; indien mogelijk worden buurtbewoners hierbij betrokken; het, in samenspraak met bewoners, inrichten van de wijk met kunst en bankjes, bij voorkeur vervaardigd van duurzaam materiaal; het tegengaan van zwerfvuil door meer voorlichting en plaatsen van afvalbakken; actieve promotie van Sliedrecht als bakermat van de baggerindustrie; het ontwikkelen van een integrale dijkvisie om het kenmerkende van de Sliedrechtse cultuur te behouden en te versterken; het actualiseren van het gemeentelijk monumentenbeleid. 8. Sportief Sliedrecht

8 Sliedrecht is een sportief dorp met zelfs nationale kampioenen. Waar een klein dorp groot in kan zijn. We beschikken over vele grote en zeer actieve verenigingen. Er is vooral ook veel ruimte voor de jeugd. Recreatief en competitief sporten gaan daarbij hand in hand. Toch lopen de verenigingen tegen de grenzen van hun mogelijkheden aan. Zowel voor wat betreft accommodaties als het aantrekken van vrijwilligers. Het CDA zet zich daarom in voor: voldoende mogelijkheden voor sportverenigingen om hun ambities te realiseren, waarbij de gemeente in samenspraak met de verenigingen en de Sportraad oplossingen zoekt voor het tekort aan capaciteit van zalen, velden en voorzieningen; ontwikkeling van een actueel sportbeleid waarbij topsport en breedtesport elkaar versterken; realisatie van een recreatief knooppunt ten noorden van de Betuwelijn, passend in het landelijk gebied; een speel- en/of sportvoorziening in iedere wijk, die past bij de samenstelling van de bevolking in de betreffende wijk; een gemeente met een duidelijke visie gericht op de stimulering van de deelname van vrijwilligers aan (sport)verenigingen; een gemeente die sport inzet voor het promoten van Sliedrecht als kansrijk dorp, te meer daar sport een brede maatschappelijke functie heeft; behoud van zwembad De Lockhorst; actieve bevordering van sportbeoefening door jongeren. Ten slotte Dit programma pretendeert niet volledig te zijn. We kunnen immers niet alle bedreigingen en kansen weten die de komende vier jaar op Sliedrecht afkomen. Wat we wel weten is dat het belangrijk is dat er dan politici zijn die deze bedreigingen het hoofd bieden en kansen oppakken. Als CDA Sliedrecht hebben wij onze politici juist hierop geselecteerd. Wij rekenen erop dat wij voldoende steun van de Sliedrechtse bevolking krijgen om dit programma de komende vier jaar waar te maken.

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA!

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE 2014-2018 HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal Het kan anders Ons land verandert snel. Niet alleen kennen we op dit moment in Nederland financieel

Nadere informatie

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en VERKIEZINGS- PROGRAMMA VOORWOORD Het is met veel plezier dat ik het voorwoord schrijf voor het verkiezingsprogramma van Trots Pijnacker-Nootdorp (TPN). Op 21 maart aanstaande zal Trots wederom meedoen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

VVD- Best. Verkiezingsprogramma Best in Balans

VVD- Best. Verkiezingsprogramma Best in Balans VVD- Best Verkiezingsprogramma 2014-2018 Best in Balans 20 oktober 2013 Best in Balans Voor u ligt het verkiezingsprogramma 2014-2018 genaamd Best in Balans. Met dit verkiezingsprogramma willen we u laten

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Meppel 2014-2018. Meppel verdient Beter!

Verkiezingsprogramma CDA Meppel 2014-2018. Meppel verdient Beter! Verkiezingsprogramma CDA Meppel 2014-2018 Meppel verdient Beter! Vastgesteld op de ledenvergadering van 25 november 2013 Voorwoord Voor u ligt het verkiezingsprogramma van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

Program Vastgesteld in de ALV van 4 november 2013

Program Vastgesteld in de ALV van 4 november 2013 Program 2014-2018 Vastgesteld in de ALV van 4 november 2013 Uitgangspunten Uit Nieuwe woorden, nieuwe beelden van Commissie Hertaling Uitgangspunten (2012): Publieke gerechtigheid Het CDA staat pal voor

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Dit zijn onze keuzes voor een verantwoord financieel beleid:

Dit zijn onze keuzes voor een verantwoord financieel beleid: Algemeen Het CDA baseert zijn politiek op vier pijlers: Gerechtigheid, Gespreide Verantwoordelijkheid, Solidariteit en Rentmeesterschap. Grote woorden, die tegelijk concrete handvatten bieden voor de alledaagse

Nadere informatie

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018

2 de bijeenkomst Contactraad SRM. 19 maart 2018 2 de bijeenkomst Contactraad SRM 19 maart 2018 AGENDA 1. Opening & toelichting oproep politiek en inspreekbeurt bij Beeldvormende Avond 2. Verslag vorige Contactraad 26 februari jl. 3. Terugblik op BVA

Nadere informatie

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding De Leidse regio: Oegstgeest Leiderdorp Zoeterwoude Voorschoten Leiden Een geweldige plek om te wonen, te werken, te studeren, te ondernemen, te bezoeken

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken!

Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen Natuurlijk samenwerken! Haarlemmermeer, 2 april 2013 Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken met een duidelijke visie om de problemen aan te pakken. Ons motto; Een liberaal lokaal Haarlemmermeer En meedenken is meedoen

Nadere informatie

Kansen voor alle kinderen Jeugd en onderwijs

Kansen voor alle kinderen Jeugd en onderwijs Kansen voor alle kinderen Jeugd en onderwijs 4 Kansen voor alle kinderen Kinderen hebben de toekomst. Daarom kiest de ChristenUnie voor de best denkbare basis: een veilig gezin. In een veilig gezin komen

Nadere informatie

Verkiezingsdebat maandag 5 maart terugkijken

Verkiezingsdebat maandag 5 maart terugkijken Verkiezingsdebat maandag 5 maart 2018 3. terugkijken : - Woongemeente / woningbouw - Recreatieve ontwikkeling - Nostalgisch en concreet invullen - Jeugdzorg - WMO - Verkiezingsprogramma van 4 jaar geleden

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma 2014 Afdeling Woudenberg

Verkiezingsprogramma 2014 Afdeling Woudenberg Verkiezingsprogramma 2014 Afdeling Woudenberg Inleiding Wij zijn CDA Woudenberg. Sinds jaar en dag een actieve partij binnen de gemeentepolitiek in ons dorp. Wij leveren een positieve bijdrage aan het

Nadere informatie

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Algemene Beschouwingen begrotingsraad, 8 november 2018 Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Voorzitter, Voor de eerste keer ooit een algemene beschouwing van

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen!

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen! PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma 2014-2018 Gewoon doen! 1 De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten Solidair, samen en een stimulerende (ondersteunende) overheid De PvdA werkt aan een solidaire

Nadere informatie

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015 WalBoDuin Wijk: WALDECK, BOHEMEN, KIJKDUIN Verkeerssituatie verbeteren bij International School Betere oversteekplekken op straathoeken voor minder-validen Graffiti verwijderen Aanzien gesloten winkelpinten

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg

Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV Voorburg Gespreksresultaten Werksessie De toekomst van LV 28-08-2017 - Voorburg Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Aan de werksessie op 28 augustus 2017 deden ongeveer 20 inwoners mee. De bijeenkomst vond

Nadere informatie

Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen.

Daarmee willen we bijdragen aan geluk en levensvoldoening van alle mensen in Roerdalen. Programma op hoofdlijnen 2018-2022 Samen doen. Verder werken aan geluk, op een stevig fundament Dit programma bevat de belangrijkste uitgangspunten voor de raadsperiode 2018-2022. Alle raadsfracties hebben

Nadere informatie

Programma Aan het Werk

Programma Aan het Werk Programma Aan het Werk Ambities van het college op het gebied Economie Arbeidsmarkt en Onderwijs Benen op tafelsessie raad 27-1-2015 Programma Opening Toelichting Programma en werken met een programma

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad 2018-2022 Wij zijn Zoeterwoude Voor CDA Zoeterwoude staat de samenleving centraal. Alleen samen kunnen we ons sterk maken voor een goede toekomst voor

Nadere informatie

Kernwoorden programma Aalburg. ChristenUnie Aalburg

Kernwoorden programma Aalburg. ChristenUnie Aalburg Kernwoorden programma Aalburg ChristenUnie Aalburg 2014-2018 Hier vind u het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie in Aalburg in een notendop. De hoofdlijnen waar we de komende 4 jaar voor willen gaan.

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen CC De gemeenteraad 30 januari Uitvoeringsprogramma integrale veiligheid De burgemeester 139126 1 Controller Directie Paraaf Datum

Nadere informatie

logoocw Geadresseerde PO/ZO/2007/30206 koersbrief

logoocw Geadresseerde PO/ZO/2007/30206 koersbrief logoocw Geadresseerde Den Haag Ons kenmerk PO/ZO/2007/30206 Onderwerp koersbrief Samenvatting Vanaf volgend jaar wil het kabinet het beleid op het terrein van brede scholen, sport en cultuur bundelen en

Nadere informatie

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma CDA Koggenland Verkiezingsprogramma 2018-2022 De samenleving zijn wij samen CDA Koggenland staat voor een gemeente waar het fijn wonen, goed werken en plezierig recreëren is. Daarom investeren we in voorzieningen

Nadere informatie

Leefbaar Krimpen : Durven en doen! Verkiezingsprogramma Leefbaar Krimpen Durven en doen!

Leefbaar Krimpen : Durven en doen! Verkiezingsprogramma Leefbaar Krimpen Durven en doen! Verkiezingsprogramma Leefbaar Krimpen 2018-2022 Durven en doen! Krimpen aan den IJssel, 5 februari 2018 Leefbaar Krimpen is dé lokale partij voor en door Krimpen. De komende vier jaar willen wij Krimpen

Nadere informatie

Doelstelling : Zo snel mogelijk vormen van een coalitie met een breed gedragen inhoudelijk programma.

Doelstelling : Zo snel mogelijk vormen van een coalitie met een breed gedragen inhoudelijk programma. Doelstelling : Zo snel mogelijk vormen van een coalitie met een breed gedragen inhoudelijk programma. Coalitie programma Aalburg Door tussentijdse formatie in najaar van 2012 hebben 5 coalitiepartijen

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA SPEERPUNTEN 50PLUS ROTTERDAM OMDAT HET OM ROTTERDAMMERS GAAT

VERKIEZINGSPROGRAMMA SPEERPUNTEN 50PLUS ROTTERDAM OMDAT HET OM ROTTERDAMMERS GAAT Voor individuele vrijheid Voor sociale rechtvaardigheid Voor maatschappelijke verantwoordelijkheid SPEERPUNTEN 50PLUS ROTTERDAM OMDAT HET OM ROTTERDAMMERS GAAT Rotterdam is van oudsher een havenstad, een

Nadere informatie

Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel

Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel Agenda 2 1 2 3 4 5 6 7 8 Toelichting onderzoek 12 onderwerpen: investeren of bezuinigen? Maatschappelijke participatie en sociale voorzieningen

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol?

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Hanneke van Stokkom Munity Services Wij ontwikkelen en verbinden mensen in communities Mede oprichter mijnbuurtje.nl hanneke@munityservices.nl

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Voor een gezond Smallingerland!

Voor een gezond Smallingerland! Voor een gezond Smallingerland! CDA verkiezingsprogramma 2010 2014 Op dinsdag 3 maart 2010 wordt er een nieuwe gemeenteraad gekozen. Het CDA wil met dit verkiezingsprogramma laten zien wat het de komende

Nadere informatie

Meer aandacht voor onze inwoners

Meer aandacht voor onze inwoners Verkiezingsprogramma 2018-2022 Rucphen Meer aandacht voor onze inwoners D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Hoofdstukken 1 Bestuur en dienstverlening 3 2. Wonen 5 3 Leven 7 4. Werk en Inkomen 13 3 Bestuur

Nadere informatie

Scholder an Scholder Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0

Scholder an Scholder Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0 Scholder an Scholder 2.0 - Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0 Opdracht Bestuurlijk Overleg Sport; 7 december 2016 Evaluatie van scholder an scholder (1.0) leert

Nadere informatie

www.liberaalhardenberg.com Verkiezingsprogramma "Naar een transparante en eerlijke toekomst"

www.liberaalhardenberg.com Verkiezingsprogramma Naar een transparante en eerlijke toekomst Verkiezingsprogramma 2014 2018 "Naar een transparante en eerlijke toekomst" Inleiding De afgelopen vier jaar heeft Liberaal Hardenberg als eenmansfractie steeds de strijd aangebonden met gevestigde opvattingen

Nadere informatie

Paragraaf duurzaamheid

Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Paragraaf duurzaamheid Wij hebben als gemeentelijke organisatie een voorbeeldfunctie en zorgen ervoor dat de gemeentelijke organisatie energieneutraal wordt voor 2030. Voor de gemeente

Nadere informatie

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK SCHAIJK IN ÉÉN WOORD 3 EVEN OPWARMEN AAN TAFEL! 7 8 9 ANALYSE VAN DE OPBRENGST Trots Samenwerking Werelddorp Verbreden Normen En Waarden Zorg

Nadere informatie

Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties

Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties Leeswijzer De tabel hieronder geeft de urgente kwesties weer die de deelnemers hebben opgeschreven

Nadere informatie

Wijkprogramma

Wijkprogramma Wijkprogramma 2017-2020 Lasonder t Zeggelt de Boddenkamp Voorwoord Samen werken aan een leefbare, veilige en toekomstbestendige wijk. Hierbij treft u het wijkprogramma Lasonder - t Zeggelt - de Boddenkamp

Nadere informatie

Samen voor jouw Toekomst!

Samen voor jouw Toekomst! Verkiezingsprogramma SGP Zederik 2014 2018 Jongeren editie Samen voor jouw Toekomst! Een principiële keus, voor nu en later V e r k i e z i n g s p r o g r a m m a S G P Z e d e r i k 2 0 1 4 2018 Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Zelfstandig Oudewater pakt door!

Zelfstandig Oudewater pakt door! Zelfstandig Oudewater pakt door! Coalitieprogramma 2016-2018 Onze stad is al meer dan 750 jaar een stad om trots op te zijn. We zijn trots op onze dorpskernen, ons buitengebied, onze monumenten en onze

Nadere informatie

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want:

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Marktanalyse Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Onbekendheid gebouweigenaren & gebruikers met de mogelijkheden en winst die te behalen valt Ondoorzichtige

Nadere informatie

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder,

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder, Voorwoord Beste Heerhugowaarder, In dit verkiezingsprogramma 2014 hebben wij onze standpunten en visie in tien thema s kort en bondig weergegeven. Onze visie komen voort uit de sociaalliberale keuzes van

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan.

de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan. Prestatieafspraken Jongeren(opbouw)werk 2012 In de kaders staan de doelstellingen van de productgroepen zoals de gemeente Geldermalsen die kent in het kader van de WMO. Per kader zijn de relevante doelstellingen

Nadere informatie

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Sport- en (be)leefcampus De Braak Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Voorwoord In 2016 hebben wij de Strategische Agenda van Helmond gepresenteerd. Bedoeld om kansen te verzilveren en de basis

Nadere informatie

Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN. Verkiezingsprogramma 2014 2018

Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN. Verkiezingsprogramma 2014 2018 Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN Secretariaat: De Korenaar 21 5688 TS Oirschot Telefoon: 0499 479060 E mail: secretaris@vvdoirschot.nl Internet: www.vvdoirschot.nl Economisch herstel Verkiezingsprogramma 2014

Nadere informatie

Portefeuilleverdeling College van B&W ( )

Portefeuilleverdeling College van B&W ( ) Portefeuilleverdeling College van B&W (2018-2022) 1. Programma Dichtbij en betrokken Portefeuillehouder Meedoen Bestuurlijke vernieuwing Dienstverlening Visie Kwaliteit dienstverlening Communicatie Visie

Nadere informatie

CDA Weststellingwerf. Visie en programma

CDA Weststellingwerf. Visie en programma CDA Weststellingwerf Visie en programma 2014 2018 HELDER GROEN Vertrouwen Verbinden Verantwoordelijkheid Visie Het CDA draagt het christelijk democratisch gedachtegoed uit. De samenleving staat hierbij

Nadere informatie

Algemene beschouwingen. programmabegroting november 2017

Algemene beschouwingen. programmabegroting november 2017 Algemene beschouwingen 2017 programmabegroting 2018 9 november 2017 Algemene Beschouwingen 2018 Inleiding Zestien van de zeventien warmste jaren ooit zijn gemeten tussen 2000 en 2017. Er wordt sinds 1706

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Houten; besluit vast te stellen de Subsidieregeling beoordelingscriteria en verplichtingen:

Nadere informatie

Gemeente Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht LIJST 11 Programma 2018 Gemeente Stichtse Vecht 1 VOORWOORD Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats in gemeente Stichtse Vecht. Voor het eerst stelt LP zich verkiesbaar in onze gemeente

Nadere informatie

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Slochteren: niet aan grenzen gebonden Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Afdeling PvdA Slochteren Slochteren, oktober 2013 Slochteren: niet aan grenzen gebonden Voor u ligt waarschijnlijk het

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

Gespreksresultaten Werksessies De toekomst van LV Maatschappelijke partners

Gespreksresultaten Werksessies De toekomst van LV Maatschappelijke partners Gespreksresultaten Werksessies De toekomst van LV Maatschappelijke partners Leidschendam-Voorburg, 22 september 2017 Partnerbijeenkomst I: 3 juli 2017 Tijdens de eerste bijeenkomst met partners zijn we

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Liberaal

Verkiezingsprogramma. Liberaal Verkiezingsprogramma Liberaal053 2014 2018 - Liberaal053 is nieuw, fris en oprecht betrokken bij de maatschappij. Met deze uitspraak gaat Liberaal053 de gemeenteraadverkiezingen van 2014-2018 in. Liberaal053

Nadere informatie

ChristenUnie Vlissingen. Verkiezingsprogramma 2014

ChristenUnie Vlissingen. Verkiezingsprogramma 2014 ChristenUnie Vlissingen Verkiezingsprogramma 2014 gezinnen vrijwilligers werknemers ondernemers verslaafden HART voor VLISSINGEN ouderen jongeren zorgverleners werkzoekenden Mensen met een beperking Verkiezingsprogramma

Nadere informatie

Strategische Agenda Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland

Strategische Agenda Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland Strategische Agenda 2018-2021 Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland Vastgesteld Algemeen Bestuur 18 oktober 2018 Inleiding In de door het Algemeen Bestuur in december

Nadere informatie

Helmond, stad van het doen. Programmabegroting gemeente Helmond HELMOND

Helmond, stad van het doen. Programmabegroting gemeente Helmond HELMOND Helmond, stad van het doen Het Helmond dat we voor ogen hebben is aantrekkelijk om te wonen, te leven en te werken. Er is plaats voor iedereen, ook voor hen die minder makkelijk meedoen in een samenleving

Nadere informatie

Culemborg: ambities van een Vrijstad

Culemborg: ambities van een Vrijstad Culemborg: ambities van een Vrijstad 1. Kenmerken Culemborg Beeld Culemborg is bekend vanwege de historische binnenstad en centrale ligging. Historie, monumenten en beeldbepalende panden, Vrijstad, water,

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

Afdeling Hellendoorn. Inleiding. D66 afdeling Hellendoorn-Nijverdal Secretariaat: Ninaberlaan AD Hellendoorn

Afdeling Hellendoorn. Inleiding. D66 afdeling Hellendoorn-Nijverdal Secretariaat: Ninaberlaan AD Hellendoorn Afdeling Hellendoorn Inleiding Vorig jaar gaven wij aan, dat we trots zijn op onze rol als coalitiepartij, dat is nog steeds zo. Dit houdt echter niet in, dat wij dit college en de plannen die het maakt

Nadere informatie

Subsidieprogramma 2016

Subsidieprogramma 2016 Subsidieprogramma 2016 Gemeente Oldebroek September 2015 Afdeling Samenleving Inleiding Voor u ligt het subsidieprogramma 2016. In het subsidieproces stelt de raad de financiële en inhoudelijke kaders

Nadere informatie

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven.

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven. 1 Sittard-Geleen Voorop lopen naar een duurzame toekomst. De gemeente heeft als stip op de horizon een energie- en klimaatneutrale gemeente in 2040 (of zoveel eerder als mogelijk). Belangrijke sleutel

Nadere informatie

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO Wat is de naam van uw partij? PvdA Hillegom Wie is uw lijsttrekker? Annemieke van Dijk en Fred van Loenen Wie is uw wethouderskandidaat? De PvdA heeft in Hillegom

Nadere informatie

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 In beweging komen Ontwikkelen Meedoen Met lef! Oktober, 2016 1. Inleiding In 2015 en 2016 gingen wij Meiinoar op reis en die reis gaat verder. De reis wordt intensiever

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA

VERKIEZINGSPROGRAMMA CDA VIANEN VERKIEZINGSPROGRAMMA 2010-2014 Vianen zelfstandig, sociaal en leefbaar Uitgangspunten. Uitgangspunten voor ons verkiezingsprogramma zijn de CDA - kernwaarden: gerechtigheid, solidariteit, gespreide

Nadere informatie

De Nieuwe Albrandswaardse Partij is al 25 jaar de lokale groene partij die zoekt naar de verbinding tussen alle bevolkingsgroepen binnen

De Nieuwe Albrandswaardse Partij is al 25 jaar de lokale groene partij die zoekt naar de verbinding tussen alle bevolkingsgroepen binnen 1 De Nieuwe Albrandswaardse Partij is al 25 jaar de lokale groene partij die zoekt naar de verbinding tussen alle bevolkingsgroepen binnen Albrandswaard. Een verbinding die steeds moeilijker te maken is

Nadere informatie

Inspraaknota Statushouders Opnieuw Thuis, de Apeldoornse aanpak

Inspraaknota Statushouders Opnieuw Thuis, de Apeldoornse aanpak Inspraaknota Statushouders Opnieuw Thuis, de Apeldoornse aanpak Augustus 2016 Onderstaand worden de inspraakreacties op de conceptnota Statushouders Opnieuw thuis, de Apeldoornse aanpak. In onderstaande

Nadere informatie

Opzet ondernemingsplan

Opzet ondernemingsplan De organisatie Type organisatie Rechtsvorm en aansprakelijkheid KvK nr / BTW nr Verzekeringen Eigenschappen (en vergunningen) Vestigingsplaats en wijk Sinds (startdatum) Organigram (bestuur, personeel,

Nadere informatie

Lokaal Sociaal Beleid en Geïntegreerd Breed Onthaal

Lokaal Sociaal Beleid en Geïntegreerd Breed Onthaal Lokaal Sociaal Beleid en Geïntegreerd Breed Onthaal Trefdag Ouderen en Lokaal beleid Inzetten op participatie Gent, 7 mei 2019 Katelijn Van Horebeek Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling

Nadere informatie

Keuzes voor een beter Lopik. Verkiezingsprogramma Diana Rooken

Keuzes voor een beter Lopik. Verkiezingsprogramma Diana Rooken Keuzes voor een beter Lopik Verkiezingsprogramma 2018-2022 Diana Rooken Voorwoord Het CDA is een brede volkspartij, geworteld in alle lagen van de samenleving. Daarom biedt deze partij plaats aan veel

Nadere informatie

Krimpenerwaard; wat levert het de burger op?

Krimpenerwaard; wat levert het de burger op? ALGEMENE BESCHOUWINGEN BEGROTING 2017 Krimpenerwaard; wat levert het de burger op? De begroting 2017. Het laatste wapenfeit van dit college in deze raadsperiode. Een wapenfeit dat volgt op de belangrijkste

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - Brede Welzijnsvisie Het college 121560 1 Controller Directie Paraaf Datum CC Samenvatting Op 3 juli 2012 heeft

Nadere informatie

Raadsprogramma 2014-2018. Sliedrecht vooruit!

Raadsprogramma 2014-2018. Sliedrecht vooruit! Raadsprogramma 2014-2018 Sliedrecht vooruit! 1 Raadsprogramma Gemeente Sliedrecht 2014-2018 Voorwoord Voor u ligt het raadsprogramma 2014-2018. Het is een programma op hoofdlijnen. Er is daarmee ruimte

Nadere informatie

JAARPLAN 2018/

JAARPLAN 2018/ JAARPLAN 2018/2019 4-7-2018 JAARPLAN 2018/2019 SRGO biedt bewegingsruimte. Dat doet de stichting niet uitsluitend in het aanbieden en faciliteren van accommodaties. Bewegingsruimte biedt SRGO ook steeds

Nadere informatie

Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020

Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020 Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020 1 1. Inleiding. De huidige sportnotitie Sportbeleid beweegt door! is in december 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. Deze notitie heeft betrekking

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Team Breda Breda brengt het samen 2

Team Breda Breda brengt het samen 2 Breda 2 Team Breda Onder deze titel is op 6 april 2017 de nieuwe sportbeleidsvisie en het uitvoeringsplan van de gemeente Breda unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente Breda voert al jaren

Nadere informatie

Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen

Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen Verkiezingsprogramma 2018 - D66 Rhenen Onderwijs Meedoen Klimaat & Groen D66 krijgt het voor elkaar 20180118171714_3960.adpro.indd 1 1/18/2018 5:17:27 PM Inhoud 2 Voorwoord 3 1. Onderwijs, sport & bewegen

Nadere informatie

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt In deze bijlage vindt u de voorstellen die niet

Nadere informatie

Samenvatting verkiezingsprogramma

Samenvatting verkiezingsprogramma Westerveld Samen leven samen doen Samenvatting verkiezingsprogramma 2018-2022 De kracht van de samenleving Ik zal eerlijk zeggen dat ik vereerd ben het CDA te mogen vertegenwoordigen bij de aanstaande

Nadere informatie

Partijprogramma

Partijprogramma Partijprogramma 2018-2022 Voorwoord Het Bestuur van Liberaal Heemskerk is blij en trots het partijprogramma en de speerpunten te kunnen presenteren. Het programma gaat over; HEEMSKERK VOOR ONS ALLEMAAL.

Nadere informatie

Maak Deventer mooier met de ChristenUnie!

Maak Deventer mooier met de ChristenUnie! Maak Deventer mooier met de ChristenUnie! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal De ChristenUnie is een partij van christenen maar voor alle mensen. Wij geloven in God en willen luisteren naar wat Hij

Nadere informatie

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen 2014 - Enkhuizen Hieronder vind je het SP-verkiezingsprogramma voor gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Enkhuizen

Nadere informatie

De kracht van samen!

De kracht van samen! De kracht van samen! Toespraak burgemeester Van Rooij nieuwjaarsontmoeting Meierijstad, 2 januari 2019 Opening en welkom In Meierijstad ontstaat de kracht van samen! Onze samenwerking, onze denkkracht,

Nadere informatie

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING Berkelland BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING met elkaar voor elkaar Verkort verkiezingsprogramma 2014-2018 Kijk voor het volledige CDA verkiezingsprogramma op onze website www.cdaberkelland.nl www.cdaberkelland.nl

Nadere informatie

Versterking. Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland 2012-2016. Professionalisering Positionering Samenwerking

Versterking. Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland 2012-2016. Professionalisering Positionering Samenwerking Versterking Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland Professionalisering Positionering Samenwerking 2012-2016 Samenleving Energie uit het hart van de samenleving Sportverenigingen Brancheorganisatie

Nadere informatie

Verslag Verkiezingsdebat Provinciale Staten Regio Rivierenland 13 januari 2014

Verslag Verkiezingsdebat Provinciale Staten Regio Rivierenland 13 januari 2014 Verslag Verkiezingsdebat Provinciale Staten Regio Rivierenland 13 januari 2014 1. Inleiding Op dinsdag 13 januari j.l. heeft het eerste Provinciale Statenverkiezingsdebat in aanloop naar de verkiezingen

Nadere informatie