Het college van burgemeester en wethouders van gemeente. Afdeling beheer Openbare Ruimte (BOR), Technische systemen. Rijswijk.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het college van burgemeester en wethouders van gemeente. Afdeling beheer Openbare Ruimte (BOR), Technische systemen. Rijswijk."

Transcriptie

1 Bladnr. 1 van Project: Onderhoud OVL gemeente Delft & Rijswijk Opdrachtgever: Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Delft. Postadres: Postbus ME Delft Bezoekadres: Stationsplein BV Delft Projectleider: Afdeling: Jean-Marc Pisters Ruimte en Economie Afdeling beheer Openbare Ruimte (BOR), Technische systemen Opdrachtgever: Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Rijswijk. Postadres: Postbus HH Rijswijk Bezoekadres: Bogaardplein DP Rijswijk ZH Projectleider: Afdeling: Sectie: Marcel Wattel Afdeling Stadsbeheer Voorbereiding Datum: Besteksnummer: Versie: def; incl 2e Nota van Inlichtingen 02 Totstandkoming van de overeenkomst; Zie de PROCEDUREGIDS.

2 Bladnr. 2 van A l g e m e e n

3 Bladnr. 3 van 110 PAR 01 Opdrachtgever Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Delft & Rijswijk. 02 Directie In de opdrachtbrief worden één of meer personen door de gemeente genoemd die als directie optreden. 03 Locatie Het uit te voeren werk is gelegen binnen de grenzen van de gemeente Delft & Rijswijk. 04 Algemene beschrijving De werkzaamheden voor de aan te besteden Onderhoudsbestek OVL / VRI bestaan in hoofdzaak uit: a. werkzaamheden voor het functioneel in stand houden van de OVL en VRI; b. herstellen van storingen en defecten aan installaties OVL en VRI; c. herstellen van schades door aanrijding en vandalisme aan installaties van de OVL en VRI; d. uitvoeren groepsremplace OVL en VRI; e. reinigen en conserveren lichtmasten; f. verplaatsen, bijplaatsen en/of vervangen van lichtmasten en/of armaturen; g. uitnemen en herplaatsen van lichtmasten t.b.v. evenementen, bouwwerkzaamheden en dergelijke; h. rapporteren van de verrichte werkzaamheden; i verwerken gegevens in een beheersysteem. Het reageren op KLIC meldingen behoort niet tot de werkzaamheden. De openbare verlichting, zoals genoemd onder punt a. omvat in hoofdzaak de volgende onderdelen: - masten, armaturen en lampen - voedingskasten - voedingskabels RAPPORTAGE EN DEELOPDRACHTEN De gemeente zal een directievoerder en toezichthouder aanstellen. De meerjarige deelopdracht voor het instandhouden van de OVL installatie wordt eenmalig verstrekt en wordt in de vorm van termijnstaten verrekend. De overige werkzaamheden benoemd in het bestek worden in deelopdrachten verstrekt door de directievoerder. De rapportage en facturering vindt per deelopdracht plaats. OPENBARE VERLICHTING ALGEMEEN GEMEENTE DELFT De openbare verlichting omvat in hoofdzaak ca lichtpunten met één of meerdere armaturen (Bijlage - Areaal OVL Delft overzicht 2016). De masten zijn voor het merendeel aluminium masten, daarnaast komen ook gietijzeren en geschilderde en/of verzinkte stalen masten en overspanningen en tunnel / wandarmaturen voor. De armaturen bevatten één of meerdere lampen van de gebruikelijke typen. Voorschakelapparatuur bevindt zich in de armatuur. De openbare verlichting is aangesloten op het eigen net van de gemeente Delft, en bestaat uit 400 schakelkasten (zie bijlage Schakelkasten OVL Delft). 150st schakelkasten zitten in voedingspunten van STEDIN en de opdrachtnemer dient voor het schakelen hiervan STEDIN in te huren en/of werkafspraken hierover te maken met STEDIN. Een

4 Bladnr. 4 van 110 PAR beperkt aantal schakelkasten is moeilijk bereikbaar. Een zeer klein aantal (+/- 60st) lichtmasten zijn nog aangesloten op het combinet van netbeheerder Westland Infra. Bij werkzaamheden aan deze lichtmasten mag er door de opdrachtnemer alleen aan de bovengrondse installatie gewerkt worden. (zie bijlage) Onderhoud van de aan lichtmasten bevestigde reclameborden wordt door derden verzorgd. Indien de borden zijn voorzien van verlichting, is deze parallel aangesloten aan de aansluiting van de armatuur aan de mast en apart afgezekerd. De aansluiting op de OVL installatie wordt verzorgt door opdrachtnemer. De aannemer verwerkt alle mutaties in het beheersysteem Liteweb (NobraLux), zie de betreffende bijlage `Database objectbeheer gegevens`. Alle nieuwe aluminium lichtmasten zijn zonder verdere conservering, behalve een HDPE grondstukbescherming. Indicatie van het aantal storingen per jaar: - bovengrondse storingen: ca. 650 st. - ondergrondse storingen: ca. 60 st. - vandalismemeldingen: ca. 15 st. - stormschades: ca. 5st. - aanrijdingsschades: ca. 150 st. Voor de gemeente Delft zullen onder dit bestek ook de projecten worden uitgevoerd. OPENBARE VERLICHTING EN VERKEERSREGELINSTALLATIES ALGEMEEN GEMEENTE RIJSWIJK De openbare verlichting omvat in hoofdzaak ca lichtpunten met één of meerdere armaturen (Bijlage - Areaal OVL Rijswijk overzicht 2016). De masten zijn voor het merendeel verzinkte stalen masten, daarnaast komen ook gietijzeren en geschilderde en/of aluminium masten en overspanningen en tunnel / wandarmaturen voor. De gemeente verwacht dat de aannemer een schouwronde houdt (Zie Bijlage - Rijswijk OV schouwronde). De armaturen bevatten één of meerdere lampen van de gebruikelijke typen. Voorschakelapparatuur bevindt zich in de armatuur. De openbare verlichting is aangesloten op het eigen net van de gemeente Rijswijk, en bestaat uit ca. 110 schakelkasten. Onderhoud van de aan lichtmasten bevestigde reclameborden wordt door derden verzorgd. Indien de borden zijn voorzien van verlichting, is deze parallel aangesloten aan de aansluiting van de armatuur aan de mast. De aannemer verwerkt alle mutaties in zijn eigen beheersysteem, zie de betreffende bijlage `Bijlage - Areaal OVL Rijswijk overzicht 2016`. Indicatie van het aantal storingen per jaar: - bovengrondse storingen: ca st. - ondergrondse storingen: ca. 158 st. - vandalismemeldingen: ca. 10 st.

5 Bladnr. 5 van 110 PAR - stormschades: ca. 2 st. - aanrijdingsschades: ca. 30 st. De verkeersregelinstallaties omvat 44 regeltoestellen van verschillende fabrikanten. Het betreft hier het 1e lijns onderhoud en het coördineren van 2e lijns onderhoud. Te weten: Inclusief het binnen de gestelde responsetijd arriveren op de storingslocatie, het eventueel veiligstellen van de kruising, het analyseren van de storing, inclusief het openen van de deur van het regeltoestel en/of het constateren van het correct functioneren van de verkeersregelinstallatie. Het opnieuw aanbrengen (slijpen) van defecte detectielussen (inclusief selectieve detectie) valt niet binnen het contract. Alle overige werkzaamheden met betrekking tot defecte detectielussen vallen wel binnen het contract, inclusief het zo nodig knippen van de mof om vast te stellen of de detectielus daadwerkelijk vervangen dient te worden. Het vervangen van defecte grondkabels valt niet binnen het contract indien dit kabellengtes betreft groter dan twee meter. Het vervangen van grondkabel tot een lengte van twee meter en het maken van moffen valt wel binnen het contract De opdrachtnemer dient over de werkzaamheden te rapporteren De aannemer verwerkt alle mutaties in de betreffende excel lijst (zie Bijlage - Areaal VRI Rijswijk overzicht 2016). Indicatie van het aantal storingen per jaar: - bovengrondse storingen: ca. 260 st. - ondergrondse storingen: ca. 2 st. - vandalismemeldingen: ca. 2 st. - stormschades: ca. 2 st. - aanrijdingsschades: ca. 4 st. 05 Tijdsbepaling 1. In afwijking van het gestelde in paragraaf 7 lid 1 van de UAV 2012, wordt de datum van aanvang van de werkzaamheden vastgesteld op 1 maart 2017 om 00:00 uur. 2. De looptijd van dit bestek is 3 jaar met één verlengoptie van 1 jaar; 3. De directie kan voor onderdelen van de beschreven werkzaamheden termijnen stellen waar binnen deze gereed moeten zijn. Dit voor zover er aan bepaalde werkzaamheden geen termijnen zijn gesteld. 4. De werkzaamheden worden in deelopdrachten uitgevoerd, de directie stelt in overleg met de aannemer een termijn waarbinnen deze opdrachten gereed moeten zijn. De aannemer dient aan de opdrachtgever een conceptopdracht te verstrekken. Deze conceptopdracht wordt geaccordeerd door de directie. 5. De opdrachtgever verplicht zich, indien het contract niet verlengd wordt, dit 4 maanden voor het einde van het contract schriftelijk kenbaar te maken. De opdrachtgever behoudt zich het recht voor, om bij opzegging van het contract geen opgave van redenen te verstrekken. 6. Het bedrag van de kortingen als bedoeld in paragraaf 42 lid 2 van de UAV 2012

6 Bladnr. 6 van 110 PAR bedraagt voor alle in dit bestek niet nader genoemde termijnen 250,- per incident, tenzij er sprake is van overmacht, dit ter beoordeling van de directie. Deze korting wordt verbeurd zonder dat deswege een ingebrekestelling nodig is. 7. Twee keer per jaar worden evaluatiegesprekken gevoerd, waarbij de directie, de opdrachtgever en opdrachtnemer aanwezig zijn. Van deze gesprekken wordt door de opdrachtnemer een verslag gemaakt dat uiterlijk na 5 werkdagen ter beschikking wordt gesteld aan de opdrachtgever. 06 Onderhoudstermijn Een onderhoudstermijn van 6 maanden is van toepassing.

7 Bladnr. 7 van B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens

8 Bladnr. 8 van Tekeningen Na de gunning worden deze op aanvraag verstrekt. 02 Peilen en hoofdafmetingen Huidige aanleghoogtes borgen. 07 Kwaliteitsborging Van de aannemer wordt een kwaliteitsplan voor het uit te voeren werk verlangd overeenkomstig het bepaalde in artikel van de Standaard Hoeveelheden De in het bestek opgenomen "fictieve hoeveelheden resultaatsverplichting" en de daaraan gerelateerde "fictieve hoeveelheden bouwstof" zijn gebaseerd op de ervaring van de gemeente. Aan deze aantallen zijn geen verdere rechten te ontlenen. 09 Kortingen In de overeenkomst wordt gewerkt met kortingen voor de gevallen dat de aannemer de overeenkomst niet of niet geheel nakomt. Deze kortingen zijn per geval uitgewerkt in bepaling van Deel 3 van dit bestek. De aangeboden maatregelen zoals beschreven in het Plan van Aanpak maken na gunning deel uit van de Opdracht en gelden als resultaatsverplichting. Het niet voldoen aan deze resultaatsverplichting resulteert in het toepassen van een boetebeding. De boete is onmiddellijk opeisbaar, zonder dat Opdrachtnemer in gebreke hoeft te worden gesteld. De hoogte van de boetes wordt gekoppeld aan de bij de Inschrijving behaalde scores. Indien de aannemer de aangeboden maatregelen zoals beschreven in het Plan van aanpak niet neemt is er sprake van een tekortkoming door de aannemer (de Tekortkoming). De aannemer dient op eerste aanzegging van de vertegenwoordiger van de Opdrachtgever direct maatregelen te nemen, zodat wordt voldaan aan hetgeen in de inschrijvingsfase m.b.t. de verschillende EMVI-aspecten is toegezegd. In geval van een Tekortkoming volgt een direct opeisbare boete. Deze boete vrijwaart de aannemer niet van eventuele aanspraken op vergoeding van schade (direct of indirect) als gevolg van de Tekortkoming. Een Tekortkoming kan betrekking hebben op één of meerdere EMVI-aspecten. Bij inschrijving is per (sub)gunningscriterium een score toegekend. Deze score is vertaald naar een fictieve korting per subgunningscriterium. De hoogte van de boete wordt per (sub)gunningscriterium gekoppeld aan de bij de Inschrijving behaalde score. Des te hoger de score per subgunningscriterium, des te hoger de opgelegde boete. Het boetebedrag per constatering van de Tekortkoming voor een bepaald (sub)gunningscriterium bedraagt: "Score (sub)gunningscriterium / 10 x (maximaal te verdienen fictieve korting gunningscriterium / 10) euro. Iedere 2 weken dat de Tekortkoming voortduurt is Opdrachtgever gerechtigd wederom een boete in rekening te brengen. Nadat de Tekortkoming is hersteld maar de Tekortkoming na verloop van tijd wederom wordt geconstateerd, kan opnieuw een boete worden opgelegd. Voorbeelden: Wanneer voor een bepaald gunningscriterium men maximaal kon verdienen en men scoorde een 8, dan bedraagt de boete: 8/10 * (75.000/10) = Wanneer voor een bepaald gunningscriterium men maximaal kon verdienen en men scoorde een 4, dan bedraagt de boete: 4/10 * (15.000/10) = 600.

9 Bladnr. 9 van Reikwijdte overeenkomst De overeenkomst betreft een onderhoudsovereenkomst met de werkzaamheden zoals omschreven in paragraaf 04. In principe worden de werkzaamheden via deze overeenkomst uitgevoerd. De opdrachtgever behoudt zich het recht voor om onderdelen apart aan te besteden, in elk geval indien het aantal aaneengesloten nieuw te plaatsen verlichtingsobjecten in een samenhangend project groter is dan 4.

10 Bladnr. 10 van Nadere beschrijving

11 Bladnr. 11 van 110 PAR 01 Verklaring van de hierna volgende staat In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 Kenmerk resultaatsverplichting In de hierna volgende staat van het bestek van de RAW-raamovereenkomst is in de kolom Hoeveelheid resultaatsverplichting alleen gebruik gemaakt van F, waarmee is aangegeven dat de vermelde hoeveelheid resultaatsverplichting een fictieve hoeveelheid resultaatsverplichting is. Het uit te voeren werk wordt door de opdrachtgever in deelopdrachten of op afroep opgedragen. Het bepaalde in paragraaf van de Standaard is daarop van toepassing. Een daadwerkelijke hoeveelheid resultaatsverplichting wordt bepaald bij het opstellen van een deelopdracht of wordt bepaald tijdens de uitvoering van het werk of direct daarna. 03 Hoeveelheid ter inlichting De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Als deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft, niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voor zover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 Grenzen van de situering De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de UAV 2012.

12 Bladnr. 12 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 BEHEER EN ONDERHOUD OVL EN VRI De resultaatsverplichtingen zijn gebaseerd op een onderhoudsperiode van 3 jaar en 1 optie jaar. Situering: binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Delft & Rijswijk. 101 OVL Gemeente Delft 1010 Organisatie onderhoud OVL gemeente DELFT Het onderhouden van de OVL installatie. mnd 36,00 F Resultaatverplichting per maand Het inrichten van een organisatie t.b.v. het mnd 36,00 I onderhoud van de OVL installatie. Omvang ca. : Lichtpunten Armaturen Lampen schakel- en verdeelkasten km energiekabel Het onderhouden van de OVL bovengronds mnd 36,00 I Betreffende bovengrondse storingen. Met behulp van minimaal 1 remplace in de contractperiode en tussentijdse reparaties dient de openbare verlichting zodanig onderhouden te worden dat gedurende de schakeltijden OVL minimaal 97% van de verlichting in werking is. Het cumulatieve uitvalpercentage is maximaal 6% per jaar. Controle zal plaats vinden door de opdrachtgever via de gegevens in het online meldingsysteem. Indien mutaties te laat zijn verwerkt zal een korting worden toegepast zie deel 3 bepaling Verrekening materiaal via de besteksposten no Het onderhouden van de OVL ondergronds mnd 36,00 I Betreffende ondergrondse storingen. Met behulp van eerstelijns reparaties dient de openbare verlichting zodanig onderhouden te worden dat gedurende de schakeltijden OVL minimaal 97% van de verlichting in werking is. Het cumulatieve uitvalpercentage is maximaal 6% per jaar. Controle zal plaats vinden door de opdrachtgever via de gegevens in het online meldingsysteem. Indien mutaties te laat zijn verwerkt zal een korting worden toegepast zie deel 3 bepaling Verrekening aanvullende werkzaamheden en materiaal via de besteksposten no. 4 en Het organiseren en in stand houden van een mnd 36,00 I storingswachtdienst. Continu, op alle dagen, 24 uur per dag Organiseren storingsmeldingen mnd 36,00 I Met gebruik van online meldingsysteem. Zie deel 3 bepaling Organiseren mutatiebeheer mnd 36,00 I Met gebruik van LightWeb Zie deel 3 bepaling

13 Bladnr. 13 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Het veiligstellen n.a.v. schade's ontstaan door keer 300,00 F ouderdom, vandalisme en aanrijdingen. Betreft het, conform het bestek, veiligstellen van schade's betreffende deel openbare verlichting na de aansluiting: - Veiligstellen na melding. - Verstrekken van benodigde informatie (kosten en korte beschrijving toestand) aan de gemeente. - Volgens de procedure zoals opgenomen in deel 3 bepaling en Operationeel installatie verantwoordelijke mnd 36,00 F Betreft het aanstellen van een operationeel installatie verantwoordelijke door de aannemer. Zie deel 3 bepaling , lid Inschakelen OVL schakelpunt in STEDIN-ruimte keer 100,00 F Betreft het inschakelen van een OVL schakelpunt dat zich in de ruimte bevindt van een LS-ruimte van STEDIN. Zie deel 3 bepaling Coördinatie voor werken die in elkander grijpen mnd 36,00 F Zie deel 3 bepaling OVL Gemeente Rijswijk 1020 Organisatie onderhoud OVL gemeente RIJWIJK Het onderhouden van de OVL installatie. mnd 36,00 F Resultaatverplichting per maand Het inrichten van een organisatie t.b.v. het mnd 36,00 I onderhoud van de OVL installatie. Omvang ca. : Lichtmasten Armaturen Lampen schakel- en verdeelkasten km energiekabel Het onderhouden van de OVL bovengronds mnd 36,00 I Betreffende bovengrondse storingen. Met behulp van minimaal 1 remplace in de contractperiode en tussentijdse reparaties dient de openbare verlichting zodanig onderhouden te worden dat gedurende de schakeltijden OVL minimaal 97% van de verlichting in werking is. Het cumulatieve uitvalpercentage is maximaal 6% per jaar. Controle zal plaats vinden door de opdrachtgever via de gegevens in het online meldingsysteem. Indien mutaties te laat zijn verwerkt zal een korting worden toegepast zie deel 3 bepaling Verrekening materiaal via de besteksposten no. 4

14 Bladnr. 14 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Het onderhouden van de OVL ondergronds mnd 36,00 I Betreffende ondergrondse storingen. Met behulp van eerstelijns reparaties dient de openbare verlichting zodanig onderhouden te worden dat gedurende de schakeltijden OVL minimaal 97% van de verlichting in werking is. Het cumulatieve uitvalpercentage is maximaal 6% per jaar. Controle zal plaats vinden door de opdrachtgever via de gegevens in het online meldingsysteem. Indien mutaties te laat zijn verwerkt zal een korting worden toegepast zie deel 3 bepaling Verrekening aanvullende werkzaamheden en materiaal via de besteksposten no. 4 en Het organiseren en in stand houden van een mnd 36,00 I storingswachtdienst. Continu, op alle dagen, 24 uur per dag Organiseren storingsmeldingen mnd 36,00 I Met gebruik van online meldingsysteem. Zie deel 3 bepaling Organiseren mutatiebeheer mnd 36,00 I Met gebruik van eigen beheerssysteem van ON Zie deel 3 bepaling Het veiligstellen n.a.v. schade's ontstaan door keer 300,00 F ouderdom, vandalisme en aanrijdingen. Betreft het, conform het bestek, veiligstellen van schade's betreffende deel openbare verlichting na de aansluiting: - Veiligstellen na melding. - Verstrekken van benodigde informatie (kosten en korte beschrijving toestand) aan de gemeente. - Volgens de procedure zoals opgenomen in deel 3 bepaling en Schouwen aan/uit OVL. keer 6,00 F Betreft het schouwen 3x per jaar eenderde van het OVL areaal van de gemeente Rijswijk op wel/niet branden van de lamp en aanverwante zaken, zoals beschreven in bepaling van deel Operationeel installatie verantwoordelijke mnd 36,00 F Betreft het aanstellen van een operationeel installatie verantwoordelijke door de aannemer. Zie deel 3 bepaling , lid Coördinatie ivm lichtmastreclame mnd 36,00 F Zie deel 3 bep Coördinatie voor werken die in elkander grijpen mnd 36,00 F Zie deel 3 bepaling VRI Gemeente Rijswijk 1030 Organisatie onderhoud VRI gemeente RIJSWIJK Het onderhouden van de VRI installatie. mnd 36,00 F Resultaatverplichting per maand

15 Bladnr. 15 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Het inrichten van een organisatie t.b.v. het mnd 36,00 I onderhoud van de VRI installatie. Omvang ca. : - 44 automaten - x Armaturen - x Lampen - x LED Lampen - x Portalen / masten - x km energiekabel Het onderhouden van de VRI bovengronds mnd 36,00 I Betreffende bovengrondse storingen. Met behulp van minimaal 1 remplace in de contractperiode en tussentijdse reparaties dient de VRI's zodanig onderhouden te worden dat gedurende de ingeschakelde VRI's minimaal 99% in werking is. Het cumulatieve uitvalpercentage is maximaal 3% per jaar. Controle zal plaats vinden door de opdrachtgever via de aangeleverde gegevens. Indien mutaties te laat zijn verwerkt zal een korting worden toegepast zie deel 3 bepaling Verrekening materiaal via de besteksposten no. x Het onderhouden van de VRI ondergronds mnd 36,00 I Betreffende ondergrondse storingen. Met behulp van eerstelijns reparaties dient de openbare verlichting zodanig onderhouden te worden dat gedurende de schakeltijden OVL minimaal 97% van de verlichting in werking is. Het cumulatieve uitvalpercentage is maximaal 6% per jaar. Controle zal plaats vinden door de opdrachtgever via de gegevens in het online meldingsysteem. Indien mutaties te laat zijn verwerkt zal een korting worden toegepast zie deel 3 bepaling Verrekening aanvullende werkzaamheden en materiaal via de besteksposten no. 4 en Het organiseren en in stand houden van een mnd 36,00 I storingswachtdienst. Continu, op alle dagen, 24 uur per dag Organiseren storingsmeldingen mnd 36,00 I Met gebruik van online meldingsysteem. Zie deel 3 bepaling Organiseren mutatiebeheer mnd 36,00 I Met gebruik van Excel Zie deel 3 bepaling Het veiligstellen n.a.v. schade's ontstaan door keer 300,00 F ouderdom en / of vandalisme, met uitzondering van aanrijdingen. Betreft het, conform het bestek, veiligstellen van schade's betreffende deel openbare verlichting na de aansluiting: - Veiligstellen na melding. - Verstrekken van benodigde informatie (kosten en korte beschrijving toestand) aan de gemeente. - Volgens de procedure zoals opgenomen in deel 3 bepaling en

16 Bladnr. 16 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Operationeel installatie verantwoordelijke mnd 36,00 F Betreft het aanstellen van een operationeel installatie verantwoordelijke door de aannemer. Zie deel 3 bepaling , lid Coördinatie voor werken die in elkander grijpen mnd 36,00 F Zie deel 3 bepaling Rapportage storingen. mnd 36,00 F Betreft: maandelijks rapporteren aan de directie UAV volgens het bepaalde in artikel x in deel 3. Inclusief tweewekelijks storingsoverleg met directie UAV en verslaglegging. 104 VRI Gemeente Rijswijk 1040 Correctief onderhoud VRI gemeente RIJSWIJK genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Leveren lamp conform bestekspost Vervangen lamp, zonder hoogw., binnen werkt. st 1,00 F Betreft vervangen bij fatale storing tussen en 18.00u, ma t/m vr. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Zonder hoogwerker te bereiken Vervangen lamp, zonder hoogw., buiten werkt. st 1,00 F Betreft vervangen bij fatale storing tussen en 07.00u, ma t/m vr. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Zonder hoogwerker te bereiken Vervangen lamp, zonder hoogw., op zaterdagen st 1,00 F Betreft vervangen bij fatale storing op zaterdagen. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Zonder hoogwerker te bereiken Vervangen lamp, zonder hoogw, op zon/feestdgn st 1,00 F Betreft vervangen bij fatale storing op zon- en feestdagen. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Zonder hoogwerker te bereiken Vervangen lamp, met hoogw., binnen werkt. st 1,00 F Betreft vervangen bij fatale storing tussen en 18.00u, ma t/m vr. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Met hoogwerker te bereiken Vervangen lamp, met hoogw,, buiten werkt. st 1,00 F Betreft vervangen bij fatale storing tussen en 07.00u, ma t/m vr. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Met hoogwerker te bereiken Vervangen lamp, met hoogw., op zaterdagen st 1,00 F Betreft vervangen bij fatale storing op zaterdagen. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Met hoogwerker te bereiken

17 Bladnr. 17 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Vervangen lamp, met hoogw,, op zon/feestdgn st 1,00 F Betreft vervangen bij fatale storing op zon- en feestdagen. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Met hoogwerker te bereiken 1041 (Groepsgewijs) verv. lmp. bij niet-fatale storing genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Leveren lamp conform bestekspost x t/m x Vervangen lamp, zonder hoogwerker st 1,00 F Betreft groepsgewijs wekelijks vervangen bij niet-fatale storing. Uit te voeren op vrijdag tussen en 18.00u. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Zonder hoogwerker te bereiken Vervangen lamp, met hoogwerker st 1,00 F Betreft groepsgewijs wekelijks vervangen bij niet-fatale storing. Uit te voeren op vrijdag tussen en 18.00u. Lamp van het type Krypton, Philips/Osram st 1,00 I Met hoogwerker te bereiken 1042 Onderhoud regeltoestel & detectielussen Resetten van regeltoestel, binnen werkt. st 1,00 F Betreft het controleren, instellen en resetten van regeltoestel totdat deze correct functioneert. Werkzaamheden uit te voeren tussen en 18.00u, ma t/m vr Resetten van regeltoestel, buiten werkt. st 1,00 F Betreft het controleren, instellen en resetten van regeltoestel totdat deze correct functioneert. Werkzaamheden uit te voeren tussen en 07.00u, ma t/m vr Resetten van regeltoestel, op zaterdagen. st 1,00 F Betreft het controleren, instellen en resetten van regeltoestel totdat deze correct functioneert. Werkzaamheden uit te voeren op zaterdagen Resetten van regeltoestel, op zon/feestdagen. st 1,00 F Betreft het controleren, instellen en resetten van regeltoestel totdat deze correct functioneert. Werkzaamheden uit te voeren op zon/feestdagen Vervangen mof, binnen werktijdens st 1,00 F Betreft aansluiten luskabel op grondkabel met behulp van een spuitgietmof met twee- componenten vulmassa of een gietmof met twee-componenten vulmassa ter keuze van de aannemer. Incl 2 meter bekabeling. Werkzaamheden uit te voeren tussen en 18.00u, ma t/m vr.

18 Bladnr. 18 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Vervangen mof, buiten werktijden st 1,00 F Betreft aansluiten luskabel op grondkabel met behulp van een spuitgietmof met twee- componenten vulmassa of een gietmof met twee-componenten vulmassa ter keuze van de aannemer. Incl 2 meter bekabeling. Werkzaamheden uit te voeren tussen en 07.00u, ma t/m vr Vervangen mof, op zaterdagen. st 1,00 F Betreft aansluiten luskabel op grondkabel met behulp van een spuitgietmof met twee- componenten vulmassa of een gietmof met twee-componenten vulmassa ter keuze van de aannemer. Incl 2 meter bekabeling. Werkzaamheden uit te voeren op zaterdagen Vervangen mof, op zon/feestdagen st 1,00 F Betreft aansluiten luskabel op grondkabel met behulp van een spuitgietmof met twee- componenten vulmassa of een gietmof met twee-componenten vulmassa ter keuze van de aannemer. Incl 2 meter bekabeling. Werkzaamheden uit te voeren op zon/feestdagen Inschakelen 2e lijns leverancier De scope van de technische werkzaamheden van de inschrijver beperkt zich tot storingen aan het buitenwerk van de installatie. Storingen aan het regeltoestel zelf dienen door de leverancier van het apparaat (tweedelijns onderhoud) te worden opgelost Inschakelen 2e lijns leverancier, binnen werkt. st 1,00 F Betreft het melden en coördineren van storingen bij de leverancier van het regeltoestel. Werkzaamheden uit te voeren tussen en 18.00u, ma t/m vr Inschakelen 2e lijns leverancier, buiten werkt. st 1,00 F Betreft het melden en coördineren van storingen bij de leverancier van het regeltoestel. Werkzaamheden uit te voeren tussen en 07.00u, ma t/m vr Inschakelen 2e lijns leverancier, op zaterdagen. st 1,00 F Betreft het melden en coördineren van storingen bij de leverancier van het regeltoestel. Werkzaamheden uit te voeren op zaterdagen Inschakelen 2e lijns leverancier, op st 1,00 F zon/feestdagen. Betreft het melden en coördineren van storingen bij de leverancier van het regeltoestel. Werkzaamheden uit te voeren op zon/feestdagen Diverse werkzaamheden genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Leveren materialen geleverd volgens bestekspost Vervangen onderdelen VRI: Adam converters st 6,00 F Betreft het verwijderen en aanbrengen van Adam-converters. Materialen geleverd volgens bestekspost 45 st 6,00 I Verwijderde materialen afvoeren naar een erkende st 6,00 I inrichting

19 Bladnr. 19 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Vervangen onderdelen VRI: Across-speakers st 25,00 F Betreft het verwijderen en aanbrengen van Across-speakers. Materialen geleverd volgens bestekspost 45 st 25,00 I Verwijderde materialen afvoeren naar een erkende st 25,00 I inrichting Vervangen onderdelen VRI: transformatoren st 5,00 F Betreft het verwijderen en aanbrengen van transformatoren. Materialen geleverd volgens bestekspost 45 st 5,00 I Verwijderde materialen afvoeren naar een erkende st 5,00 I inrichting Vervangen onderdelen VRI: zonnekappen st 5,00 F Betreft het verwijderen en aanbrengen van zonnekappen. Materialen geleverd volgens bestekspost 45 st 5,00 I Verwijderde materialen afvoeren naar een erkende st 5,00 I inrichting Vervangen onderdelen VRI: drukknoppen st 25,00 F Betreft het verwijderen en aanbrengen van drukknoppen: - standaard drukknoppen; - Crossmaster Brightbuttons drukknoppen; - Elspec EK424 drukknoppen; Materialen geleverd volgens posten in sectie xx st 25,00 I Verwijderde materialen afvoeren naar een erkende st 25,00 I inrichting Schilderen van bestaande VRI's. st 1,00 F De te handhaven, rechtzetten en verplaatsen lichtmasten dienen in de kleuren zwart wit geschilderd te worden. Betreft Uni-mast. De werkzaamheden bestaan uit het opschuren van de lichtmast, verwijderen van roest, het vlak maken van de ondergrond en gronden met twee componenten epoxy primer um. li 20,00 L Aflakken met polyfinish HS kk dikte li 5,00 L minimaal 80um.

20 Bladnr. 20 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 2 WERKZAAMHEDEN OVL Het betreft separate posten voor werkzaamheden betreffende minder of meer dan 5 lichtpunten of armaturen. Werkzaamheden inclusief verwerking in geografisch beheersysteem. Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten 201 PLAATSEN OVL < 5 st Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten met uitzondering van levering zand (Rijswijk) en kleikorrels (Delft). Betreft werkzaamheden exclusief aan en/of afsluiten AANBRENGEN VERLICHTINGSOBJECTEN <5 stuks Levering zand / gebakken kleikorrels is inbegrepen bij het aanbrengen; Aanbrengen verlichtingsobject. st 500,00 F nominale lichtmasthoogte: lph <=4m Aan te brengen onderdelen: Verlichtingsarmatuur:zie bestekspost 41 st 500,00 I Lamp:zie bestekspost 40 st 500,00 I Montagevoorziening:zie bestekspost 45 st 500,00 I Aansluitvoorziening:zie bestekspost 45 st 500,00 I Aansluitsnoer:zie bestekspost 45 st 500,00 I Objectnummer:zie bestekspost 45 st 500,00 I Grondstuk vullen met: gebakken kleikorrels m3 15,00 L Graven en aanvullen mastgat Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: st 500,00 I Invoeren kabel en aansluiten kabel Aanbrengen verlichtingsobject. st 400,00 F nominale lichtmasthoogte: 4m < lph <= 8m Aan te brengen onderdelen: Verlichtingsarmatuur::zie bestekspost 41 st 400,00 I Lamp::zie bestekspost 40 st 400,00 I Montagevoorziening::zie bestekspost 45 st 400,00 I Aansluitvoorziening::zie bestekspost 45 st 400,00 I Aansluitsnoer::zie bestekspost 45 st 400,00 I Objectnummer::zie bestekspost 45 st 400,00 I Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 12,00 L Graven en aanvullen mastgat Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: - st 400,00 I Invoeren kabel en aansluiten kabel Aanbrengen verlichtingsobject. st 200,00 F nominale masthoogte: lph > 8m Aan te brengen onderdelen: Verlichtingsarmatuur:zie bestekspost 41 st 200,00 I Lamp:zie bestekspost 40 st 200,00 I Montagevoorziening:zie bestekspost 45 st 200,00 I Aansluitvoorziening:zie bestekspost 45 st 200,00 I Aansluitsnoer:zie bestekspost 45 st 200,00 I Objectnummer:zie bestekspost 45 st 200,00 I Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 6,00 L Graven en aanvullen mastgat Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: st 200,00 I Invoeren kabel en aansluiten kabel

21 Bladnr. 21 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 202 VERPLAATSEN OVL < 5 st Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten met uitzondering van levering zand (Rijswijk) en kleikorrels (Delft). Betreft werkzaamheden exclusief aan en/of afsluiten VERPLAATSEN VERLICHTINGSOBJECTEN < 5 stuks Verplaatsen verlichtingsobject. st 500,00 F lph <= 4m Grondstuk na verplaatsen vullen met: Schoon zand. m3 15,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - Graven en aanvullen mastgat. - Opnemen en herstellen bestrating Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: Eventuele kabelwerkzaamheden en leveranties verrekenen via post 45 en Verplaatsen verlichtingsobject. st 400,00 F 4m < lph <= 8m Grondstuk na verplaatsen vullen met: Schoon zand. m3 12,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - Graven en aanvullen mastgat. - Opnemen en herstellen bestrating Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: Eventuele kabelwerkzaamheden en leveranties verrekenen via post 45 en Verplaatsen verlichtingsobject. st 200,00 F lph > 8m Grondstuk na verplaatsen vullen met: Schoon zand. m3 6,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - Graven en aanvullen mastgat. - Opnemen en herstellen bestrating Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: Eventuele kabelwerkzaamheden en leveranties verrekenen via post 45 en VERVANGEN OVL < 5 st Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten met uitzondering van levering zand (Rijswijk) en kleikorrels (Delft). Betreft werkzaamheden exclusief aan en/of afsluiten VERVANGEN VERLICHTINGSOBJECTEN < 5 stuks Leveren zie betreffende besteksposten

22 Bladnr. 22 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Vervangen verlichtingsobject. st 500,00 F lph <=4m. 9 Te verwijderen lichtmast: Nominale masthoogte: lph <=4m inclusief de volgende werkzaamheden. - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald Aan te brengen lichtmast Nominale masthoogte: lph <=4m inclusief de volgende werkzaamheden. - plaatsen huidige of nieuwe armatuur. inclusief lamp - montage voorziening - aansluitvoorziening - aansluitsnoer - aanbrengen mast nummer Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 15,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - graven mastgat - herstellen bestrating 9 Indien nieuw te leveren materialen verrekenen via st 500,00 I betreffende bestekspost Vervangen verlichtingsobject. st 400,00 F 4m < lph <=8m 9 Te verwijderen lichtmast: Nominale masthoogte: 4m < lph <= 8m inclusief de volgende werkzaamheden. - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald Aan te brengen lichtmast Nominale masthoogte: 4m < lph <= 8m inclusief de volgende werkzaamheden. - plaatsen huidige of nieuwe armatuur. inclusief lamp - montage voorziening - aansluitvoorziening - aansluitsnoer - aanbrengen mast nummer Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 12,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - graven mastgat - herstellen bestrating 9 Indien nieuw te leveren materialen verrekenen via betreffende bestekspost

23 Bladnr. 23 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Vervangen verlichtingsobject. st 200,00 F lph >8m 9 Te verwijderen lichtmast: Nominale masthoogte: lph >8m inclusief de volgende werkzaamheden. - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald Aan te brengen lichtmast Nominale masthoogte: lph >8m inclusief de volgende werkzaamheden. - plaatsen huidige of nieuwe armatuur, inclusief lamp - montage voorziening - aansluitvoorziening - aansluitsnoer - aanbrengen mast nummer Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 6,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - graven mastgat - herstellen bestrating 9 Indien nieuw te leveren materialen verrekenen via betreffende bestekspost 2031 VERVANGEN ARMATUREN < 5 stuks Leveren conform bestekspost t/m Incidentele vervanging (N<5) Vervangen verlichtingsarmatuur. st 500,00 F lph <= 4m Armatuur monteren met ingebouwd voorschakelapparaat en lamp Montagewijze: Divers Lichtpunthoogte: lph <= 4m 9 Vrijgekomen armatuur inclusief lamp vervoeren overeenkomstig in bestek gestelde eisen Vervangen verlichtingsarmatuur. st 500,00 F lph > 4m Armatuur monteren met ingebouwd voorschakelapparaat en lamp Montagewijze: Divers Lichtpunthoogte: lph > 4m 9 Vrijgekomen armatuur inclusief lamp vervoeren overeenkomstig in bestek gestelde eisen 204 VERWIJDEREN OVL < 5 st Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten met uitzondering van levering zand. Betreft werkzaamheden exclusief aan en/of afsluiten VERWIJDEREN VERLICHTINGSOBJECTEN < 5 stuks

24 Bladnr. 24 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Verwijderen lichtmast. st 100,00 F Verwijderen verlichtingsobject lichtpunthoogte < of = dan 4m Nominale masthoogte: lph <= 4m Inclusief de volgende werkzaamheden: - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald. - herstel van verharding en berm, met zand en dichtstraten of vullen met grond. - Aanleveren revisiegegevens Verwijderen lichtmast. st 100,00 F Verwijderen verlichtingsobject lichtpunthoogte < of = dan 4m Nominale masthoogte: 4m < lph <= 8m Inclusief de volgende werkzaamheden: - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald. - herstel van verharding en berm, met zand en dichtstraten of vullen met grond. - Aanleveren revisiegegevens Verwijderen lichtmast. st 50,00 F Verwijderen verlichtingsobject lichtpunthoogte lph >8m Nominale masthoogte: lph >8m Inclusief de volgende werkzaamheden: - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald. - herstel van verharding en berm, met zand en dichtstraten of vullen met grond. - Aanleveren revisiegegevens. 205 PLAATSEN OVL > 5 st Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten met uitzondering van levering zand (Rijswijk) en kleikorrels (Delft). Betreft werkzaamheden exclusief aan en/of afsluiten AANBRENGEN VERLICHTINGSOBJECTEN >5 stuks Aanbrengen verlichtingsobject. st 500,00 F nominale lichtmasthoogte: lph <=4m Aan te brengen onderdelen: Verlichtingsarmatuur:zie bestekspost 41 st 500,00 I Lamp:zie bestekspost 40 st 500,00 I Montagevoorziening:zie bestekspost 45 st 500,00 I Aansluitvoorziening:zie bestekspost 45 st 500,00 I Aansluitsnoer:zie bestekspost 45 st 500,00 I Objectnummer:zie bestekspost 45 st 500,00 I Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 15,00 L Graven en aanvullen mastgat Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: st 500,00 I Invoeren kabel en aansluiten kabel

25 Bladnr. 25 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Aanbrengen verlichtingsobject. st 400,00 F nominale lichtmasthoogte: 4m < lph <= 8m Aan te brengen onderdelen: Verlichtingsarmatuur::zie bestekspost 41 st 400,00 I Lamp::zie bestekspost 40 st 400,00 I Montagevoorziening::zie bestekspost 45 st 400,00 I Aansluitvoorziening::zie bestekspost 45 st 400,00 I Aansluitsnoer::zie bestekspost 45 st 400,00 I Objectnummer::zie bestekspost 45 st 400,00 I Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 12,00 L Graven en aanvullen mastgat Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: - st 400,00 I Invoeren kabel en aansluiten kabel Aanbrengen verlichtingsobject. st 200,00 F nominale masthoogte: lph > 8m Aan te brengen onderdelen: Verlichtingsarmatuur:zie bestekspost 41 st 200,00 I Lamp:zie bestekspost 40 st 200,00 I Montagevoorziening:zie bestekspost 45 st 200,00 I Aansluitvoorziening:zie bestekspost 45 st 200,00 I Aansluitsnoer:zie bestekspost 45 st 200,00 I Objectnummer:zie bestekspost 45 st 200,00 I Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 6,00 L Graven en aanvullen mastgat Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: st 200,00 I Invoeren kabel en aansluiten kabel 206 VERPLAATSEN OVL > 5 st Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten met uitzondering van levering zand (Rijswijk) en kleikorrels (Delft). Betreft werkzaamheden exclusief aan en/of afsluiten VERPLAATSEN VERLICHTINGSOBJECTEN > 5 stuks Verplaatsen verlichtingsobject. st 500,00 F lph <= 4m Grondstuk na verplaatsen vullen met: Schoon zand. m3 15,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - Graven en aanvullen mastgat. - Opnemen en herstellen bestrating Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: Eventuele kabelwerkzaamheden en leveranties verrekenen via post 45 en Verplaatsen verlichtingsobject. st 400,00 F 4m < lph <= 8m Grondstuk na verplaatsen vullen met: Schoon zand. m3 12,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - Graven en aanvullen mastgat. - Opnemen en herstellen bestrating Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: Eventuele kabelwerkzaamheden en leveranties verrekenen via post 45 en 603

26 Bladnr. 26 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Verplaatsen verlichtingsobject. st 200,00 F lph > 8m Grondstuk na verplaatsen vullen met: Schoon zand. m3 6,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - Graven en aanvullen mastgat. - Opnemen en herstellen bestrating Uit te voeren kabelwerk t.b.v. aansluitkabel: Eventuele kabelwerkzaamheden en leveranties verrekenen via post 45 en VERVANGEN OVL > 5 st Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten met uitzondering van levering zand (Rijswijk) en kleikorrels (Delft). Betreft werkzaamheden exclusief aan en/of afsluiten VERVANGEN VERLICHTINGSOBJECTEN > 5 stuks Vervangen verlichtingsobject. st 500,00 F lph <=4m. 9 Te verwijderen lichtmast: Nominale masthoogte: lph <=4m inclusief de volgende werkzaamheden. - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald Aan te brengen lichtmast Nominale masthoogte: lph <=4m inclusief de volgende werkzaamheden. - plaatsen huidige of nieuwe armatuur. inclusief lamp - montage voorziening - aansluitvoorziening - aansluitsnoer - aanbrengen mast nummer Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 15,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - graven mastgat - herstellen bestrating 9 Indien nieuw te leveren materialen verrekenen via st 500,00 I betreffende bestekspost

27 Bladnr. 27 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING Vervangen verlichtingsobject. st 400,00 F 4m < lph <=8m 9 Te verwijderen lichtmast: Nominale masthoogte: 4m < lph <= 8m inclusief de volgende werkzaamheden. - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald Aan te brengen lichtmast Nominale masthoogte: 4m < lph <= 8m inclusief de volgende werkzaamheden. - plaatsen huidige of nieuwe armatuur. inclusief lamp - montage voorziening - aansluitvoorziening - aansluitsnoer - aanbrengen mast nummer Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 12,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - graven mastgat - herstellen bestrating 9 Indien nieuw te leveren materialen verrekenen via betreffende bestekspost Vervangen verlichtingsobject. st 200,00 F lph >8m 9 Te verwijderen lichtmast: Nominale masthoogte: lph >8m inclusief de volgende werkzaamheden. - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald Aan te brengen lichtmast Nominale masthoogte: lph >8m inclusief de volgende werkzaamheden. - plaatsen huidige of nieuwe armatuur, inclusief lamp - montage voorziening - aansluitvoorziening - aansluitsnoer - aanbrengen mast nummer Grondstuk vullen met: Schoon zand m3 6,00 L Uit te voeren grondwerk t.b.v. mastgat: - graven mastgat - herstellen bestrating 9 Indien nieuw te leveren materialen verrekenen via betreffende bestekspost 2071 VERVANGEN ARMATUREN > 5 stuks Vervangen verlichtingsarmatuur. st 500,00 F lph <= 4m Armatuur monteren met ingebouwd voorschakelapparaat en lamp Montagewijze: Divers Lichtpunthoogte: lph <= 4m 9 Vrijgekomen armatuur inclusief lamp vervoeren overeenkomstig in bestek gestelde eisen

28 Bladnr. 28 van 110 BESTEKS- POST- NUMMER HOOFD- CODE CATALOGUSNUMMER DEFICODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 OMSCHRIJVING EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING Vervangen verlichtingsarmatuur. st 500,00 F lph > 4m Armatuur monteren met ingebouwd voorschakelapparaat en lamp Montagewijze: Divers Lichtpunthoogte: lph > 4m 9 Vrijgekomen armatuur inclusief lamp vervoeren overeenkomstig in bestek gestelde eisen 208 VERWIJDEREN OVL > 5 st Genoemde besteksposten betreffen alleen arbeid. Levering verrekenen op separate besteksposten met uitzondering van levering zand. Betreft werkzaamheden exclusief aan en/of afsluiten VERWIJDEREN VERLICHTINGSOBJECTEN > 5 stuks Verwijderen lichtmast. st 100,00 F Verwijderen verlichtingsobject lichtpunthoogte < of = dan 4m Nominale masthoogte: lph <= 4m Inclusief de volgende werkzaamheden: - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald. - herstel van verharding en berm, met zand en dichtstraten of vullen met grond. - Aanleveren revisiegegevens Verwijderen lichtmast. st 100,00 F Verwijderen verlichtingsobject lichtpunthoogte < of = dan 4m Nominale masthoogte: 4m < lph <= 8m Inclusief de volgende werkzaamheden: - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald. - herstel van verharding en berm, met zand en dichtstraten of vullen met grond. - Aanleveren revisiegegevens Verwijderen lichtmast. st 50,00 F Verwijderen verlichtingsobject lichtpunthoogte lph >8m Nominale masthoogte: lph >8m Inclusief de volgende werkzaamheden: - verwijderen armatuur. - vrijgekomen materialen worden geacht voor de opdrachtgever geen waarde te hebben, en vervallen derhalve aan de aannemer, tenzij anders door de directie bepaald. - herstel van verharding en berm, met zand en dichtstraten of vullen met grond. - Aanleveren revisiegegevens. 209 AANBRENGEN OBJECTNUMMERS Het aanbrengen van objectnummers op lichtmasten Aanbrengen objectnummer. st 1.500,00 F TER INLICHTING

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

Groepsvervanging armaturen en lampen wijkontsluitingswegen. Bestek H-229 (gemeente Hoorn)

Groepsvervanging armaturen en lampen wijkontsluitingswegen. Bestek H-229 (gemeente Hoorn) Groepsvervanging armaturen en lampen wijkontsluitingswegen Bestek H-229 (gemeente Hoorn) hoorn.nl zaaknummer 1192814 Datum: 22 juli 2015 RAW0337-91981 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 1 01 AANBESTEDER

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

Nee, de opdrachtgever heeft niet een dergelijk contract.

Nee, de opdrachtgever heeft niet een dergelijk contract. Nota van Inlichtingen Onderhoud VRI's Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Onderhoud VRI's Gemeente Meierijstad 2016-GEZ-FWE-00970 Omschrijving: Het onderhoud aan de VRI s valt in een drietal

Nadere informatie

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen RAW0125-102013 Bladnr. 1 van 10 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 in gemeente Alphen aan den Rijn Besteknummer: 2017 / 2634 Bladnr. 2 van 10 RAW0125-102013

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

Overeenkomst met open posten. R.A.W. besteknummer: BGMM

Overeenkomst met open posten. R.A.W. besteknummer: BGMM RAW1184-81023 Onderhoudsbestek OVL gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar Bladnr. 1 van 104 Overeenkomst met open posten R.A.W. besteknummer: BGMM 2014-01 Bestek en voorwaarden voor het onderhoud

Nadere informatie

In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen wijzigingen.

In Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST zijn geen wijzigingen. Bladnr. 1 van 18 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek en voorwaarden voor" Besteksnummer: 2012-05 NOTA VAN INLICHTINGEN d.d. 6 februari 2013 In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 69 09-04-2015

Bladnr. 1 van 69 09-04-2015 Bladnr. 1 van 69 BESTEKNR. 14-2015 Bestek en voorwaarden voor aanleg en onderhoud van de openbare verlichting (OVL) van de gemeente Groningen en de gemeente Ten Boer. Bladnr. 2 van 69 0. TOTSTANDKOMING

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Bladnr. 1 van 5 TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Sinds 1 juli 2008 is de 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten' ofwel de Grondroerdersregeling van kracht. Deze wet is bedoeld

Nadere informatie

Onderhoud begraafplaatsen

Onderhoud begraafplaatsen Besteknummer: 15 CO 021 09 Nota van Inlichtingen Status: Definitief Versie: 01 Datum: 05-10-2015 Bladnr. 1 van 6 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Titel : Besteknummer : 15 CO 021 09

Nadere informatie

Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar

Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar Gemeente Landgraaf iste nota van inlichtingen 1 oktober 2014 Hierbij treft u aan de beantwoording van de gestelde vragen en/of wijzigingen/aanvullingen naar aanleiding van de Europese openbare aanbesteding:

Nadere informatie

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Bladnr. 1 van 18 GEMEENTE VENLO Afdeling Openbare Werken team: Projecten Openbare Ruimte NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij besteknr. 265926 Door de inschrijver(s) zijn op TenderNed de volgende vragen

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

Omschrijving: Het onderhoud van de openbare verlichting voor de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel.

Omschrijving: Het onderhoud van de openbare verlichting voor de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel. Nota van Inlichtingen Onderhoud Openbare Verlichting Dommelvallei Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Onderhoud Openbare Verlichting Dommelvallei Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 1 van 16 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR-00-0006 Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 2 van 16 1. A l g e m e e n Bladnr.

Nadere informatie

Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel van de Standaard RAW Bepalingen behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel van de Standaard RAW Bepalingen behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): Bladnr. 1 Behoort bij: Z-121820 Onderhoud Openbare Verlichting 2017-2018 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.06 van de Standaard RAW Bepalingen behorende

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Bestek : W13-08 Gemeente : Wageningen Adres : Opsteller : M. Lieffijn Datum : 21-10-2013 Volgnr. Omschrijving 0.1 Mededeling vanuit de directie Zoals toegezegd in het bestek, artikel

Nadere informatie

Notitie LH/01160İVS3. Grootschalige ledvervanging Stormpolder. L. Hoebink R. Briënne

Notitie LH/01160İVS3. Grootschalige ledvervanging Stormpolder. L. Hoebink R. Briënne Notitie Betreft Grootschalige ledvervanging Stormpolder Kenmerk LH/01160İVS3 Van Aan L. Hoebink R. Briënne Datum 28 november 2016 Inleiding In de afgelopen periode heeft de gemeente zich gefocust op de

Nadere informatie

BESTEK EN VOORWAARDEN Beheer en onderhoud van verkeersregelinstallaties in eigendom van de gemeente Emmen.

BESTEK EN VOORWAARDEN Beheer en onderhoud van verkeersregelinstallaties in eigendom van de gemeente Emmen. Bladnr. 1 van 88 BESTEKNUMMER: 00/0012 GEMEENTE EMMEN BESTEK EN VOORWAARDEN Beheer en onderhoud van verkeersregelinstallaties in eigendom van de gemeente Emmen. Datum: 24 februari 2014 Status: Definitief

Nadere informatie

Overeenkomst Met Open Posten (OMOP)

Overeenkomst Met Open Posten (OMOP) Overeenkomst Met Open Posten (OMOP) Minisymposium Het Miland B.V. In samenwerking met CROW Hillegersberg d.d. 28-11-2005 Sprekers: CROW: Het Miland BV: dhr. J. de Ligt dhr. K. Rietveld Inhoud symposium

Nadere informatie

Product besteksteksten

Product besteksteksten RAW1171 INDUMIX Bladnr. 1 van 6 OMSCHRIJVING BESTEKS- POST- NUMMER CATALOGUSNUMMER HOOFD- DEFICODE CODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 INDUMIX PRODUCTEN 11 INDUMIX

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Beheer Openbare Verlichting Dongen - Loon op Zand

Dienstverleningsovereenkomst Beheer Openbare Verlichting Dongen - Loon op Zand Dienstverleningsovereenkomst Beheer Openbare Verlichting Dongen - Loon op Zand De ondergetekenden: Gemeente Loon op Zand, rechtsgeldig vertegenwoordigd door W.C. Luijendijk en Gemeente Dongen, rechtsgeldig

Nadere informatie

RAW Gemeente Waalwijk Projectnr.: 1330 Dienst: Onderhoudsbestek Openbare Ruimte (OOR) Besteknr status: DEF d.d.

RAW Gemeente Waalwijk Projectnr.: 1330 Dienst: Onderhoudsbestek Openbare Ruimte (OOR) Besteknr status: DEF d.d. RAW0088-82733 Gemeente Waalwijk Projectnr.: 1330 Bladnr. 1 van 58 Bestek nr. 1330-02 Onderhoudsbestek Openbare Ruimte (OOR) Werkbestek Perceel: Sprang, Vrijhoeve, Landgoed Driessen Projectnr.: 1330 Datum:

Nadere informatie

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer Bladnr. 1 van 5 1. ALGEMEEN NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: besteknummer 2015.082.088 PAR 1.05 TIJDSBEPALING DIRECTIEWIJZIGING: --- De looptijd van de overeenkomst eindigt uiterlijk

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

V E I L I G H E I D S & G E Z O N D H E I D S P L A N

V E I L I G H E I D S & G E Z O N D H E I D S P L A N V E I L I G H E I D S & G E Z O N D H E I D S P L A N O N D E R H O U D B E R M E N E N W A T E R G A N G E N G E M E E N T E P A P E N D R E C H T E N G E M E E N T E A L B L A S S E R D A M Fase: ontwerpfase

Nadere informatie

Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie:

Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie: Nota van Inlichtingen Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbesteding Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie: 2016-03 Omschrijving: Onderhoud

Nadere informatie

Omschrijving: Het in stand houden van de openbare verlichting en verkeersregelinstallaties binnen het beheergebied van HHNK

Omschrijving: Het in stand houden van de openbare verlichting en verkeersregelinstallaties binnen het beheergebied van HHNK Nota van Inlichtingen Servicebestek Openbare Verlichting 2014-2016 Aanbesteding Servicebestek Openbare Verlichting 2014-2016 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Den Haag 221909103 Spui 70, 2511 BT Den Haag ( Nederland ) Ter attentie van: Lloyd Comvalius Telefoon: +31 703536617, Email:

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamcontract Bosverjonging in de provincie Flevoland STAATSBOSBEHEER

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamcontract Bosverjonging in de provincie Flevoland STAATSBOSBEHEER Bladnr. 1 van 7 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: STAATSBOSBEHEER Contractnr. BF1053-100-100-K001 Zwolle, 19 januari 2017 Opsteller: ing. G. Nijhof naam paraaf datum Gecontroleerd:

Nadere informatie

01 BEHEER OVL COLLECTIEF GRONINGEN DRENTHE 1

01 BEHEER OVL COLLECTIEF GRONINGEN DRENTHE 1 01 BEHEER OVL COLLECTIEF GRONINGEN DRENTHE 1 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT 4 06 AANBESTEDING

Nadere informatie

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR HET (LATEN) PLAATSEN VAN EEN LICHTMASTRECLAME / BEWEGWIJZERINGINSTALLATIE (aanvraagformulier ; versie 15 juni 2006)

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR HET (LATEN) PLAATSEN VAN EEN LICHTMASTRECLAME / BEWEGWIJZERINGINSTALLATIE (aanvraagformulier ; versie 15 juni 2006) VERGUNNINGAANVRAAG VOOR HET (LATEN) PLAATSEN VAN EEN LICHTMASTRECLAME / BEWEGWIJZERINGINSTALLATIE (aanvraagformulier ; versie 15 juni 2006) Aan: Stadswerken Gebruik Openbare Ruimte Bureau Vergunningverlening

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED

Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen. Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Schriftelijke vragen ten behoeve van de Nota van Inlichtingen Inkooptraject: Opdrachtgever: Kenmerk: Ombouwen van de openbare verlichting naar LED Gemeente Steenbergen SIW005128 Datum: 8 augustus 2017

Nadere informatie

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer Bestek 20.049-2015 Relining Stommeer Aalsmeer RAW0190-92278 Relining Stommeer Aalsmeer Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t 3 0.01 Aanbesteder

Nadere informatie

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023

Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Nota van Inlichtingen Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbesteding Herinrichting centrum Millingen aan de Rijn Aanbestedende Dienst: Gemeente Berg en Dal Referentie: 15023 Omschrijving: Herinrichting

Nadere informatie

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd.

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 1 van 11 MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 2 van 11 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 11 PAR 1.01

Nadere informatie

TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE

TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE Hoofdstuk 70 Technische bepalingen voor contracten waarbij gebruik wordt gemaakt van de prestatie-eisen uit de CROW-kwaliteitscatalogus CROW Galvanistraat

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-023 "Onderhoud verharding gemeente Leiden" Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer "Onderhoud verhardingen"

Projectnummer 09-IB-023 Onderhoud verharding gemeente Leiden Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer Onderhoud verhardingen Bladnr. 1 van 5 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknr.: 09-27: "Onderhoud verharding" Over dit bestek zijn de volgende

Nadere informatie

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT Bladnr. 1 van 6 2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS Bladnr. 2 van 6 PAR 01 TEKENINGEN... 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN... 03 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, zoals bedoeld in

Nadere informatie

Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties

Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties Bijlage C Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties Behorende bij de overeenkomst wegens : Nieuwbouw twee 300 m schermenschietbanen op de Johannes Postkazerne te

Nadere informatie

vast te stellen de Schaderegeling ingravingen kabels en leidingen Ouder-Amstel.

vast te stellen de Schaderegeling ingravingen kabels en leidingen Ouder-Amstel. Schaderegeling ingravingen kabels en leidingen Ouder-Amstel Het college van burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel; gelet op artikel 3 van de Algemene verordening ondergrondse infrastructuren Ouder-Amstel

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

Deze zijn in de inventarisatielijst opgenomen (bijlage 8).

Deze zijn in de inventarisatielijst opgenomen (bijlage 8). Nota van Inlichtingen Omvormen Openbare Verlichting Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Omvormen Openbare Verlichting Gemeente Woensdrecht SIW-WOE-RMS-2016-004665 Omschrijving: De gemeente Woensdrecht

Nadere informatie

!!!! " #$%&'( ) *! +!$%&$, )!!+#! *!! $%&'(! $%&$, -! $%&'(!*# $%&$, *!.$%&'(!!# $%&$, * *! **!!! #. % 1!!2 1 ) #+2! 2!

!!!!  #$%&'( ) *! +!$%&$, )!!+#! *!! $%&'(! $%&$, -! $%&'(!*# $%&$, *!.$%&'(!!# $%&$, * *! **!!! #. % 1!!2 1 ) #+2! 2! " #$%&'( ) * +$%&$, ) +# * $%&'( $%&$, - $%&'( *# $%&$, *.$%&'( # $%&$, * /$%&'( # - 00 )+- #* * ** # $%&'( #. % 1 2 1 ) #+2 2 . $%&$, # * 3 3 #* )$%&4& + - * #. 0* * 0)$%&$, +.* # 56 # * ) + # - ** #

Nadere informatie

Onderhoud Asfalt 2012 Besteknr VW, definitief-4 d.d. 14 juni 2012

Onderhoud Asfalt 2012 Besteknr VW, definitief-4 d.d. 14 juni 2012 Bladnr. 1 van 112 Overeenkomst met open posten waarnaar namens het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Spijkenisse, Hellevoetsluis, Westvoorne en Bernisse zal worden aanbesteed: Besteknummer:

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE AMSTERDAM Stadsdeel Zuidoost Directie Realisatie NOTA VAN INLICHTINGEN Behorende bij bestek ZO/RE 0061 van 2013 Betreffende bouwrijp maken Seizoenenhof, Driemond in het Stadsdeel Zuidoost

Nadere informatie

Algemene voorwaarden onderhoudsovereenkomst Nederlandse Huisbeveiliging particulieren 1 juni 2014

Algemene voorwaarden onderhoudsovereenkomst Nederlandse Huisbeveiliging particulieren 1 juni 2014 Algemene voorwaarden onderhoudsovereenkomst Nederlandse Huisbeveiliging particulieren 1 juni 2014 Artikel 1-Toepasselijkheid Algemene leveringsvoorwaarden 1. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van

Nadere informatie

Keuring van Bouwstoffen en Uitvoering van het werk

Keuring van Bouwstoffen en Uitvoering van het werk Keuring van Bouwstoffen en Uitvoering van het werk Tijdens de uitvoering van de installatiewerkzaamheden worden toegepaste bouwstoffen gekeurd. De wijze waarop de aannemer het werk uitvoert wordt gecontroleerd.

Nadere informatie

Bijlage 8ADa Toelichting K.1 EMVI-Prestatiemeting

Bijlage 8ADa Toelichting K.1 EMVI-Prestatiemeting Bijlage 8ADa Toelichting K. EMVI-Prestatiemeting Bij het bestek WW-800024-B0, BRM Holzenbosch, is de EMVI-prestatiemeting van toepassing. Deze toelichting wil inzicht geven in het doel en het gebruik van

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Referentie model "Operationeel beheer en Onderhoud" voor het FttH netwerk van Sterk Midden Drenthe

Referentie model Operationeel beheer en Onderhoud voor het FttH netwerk van Sterk Midden Drenthe Referentie model "Operationeel beheer en Onderhoud" voor het FttH netwerk van Sterk Midden Drenthe 1 Inhoud 1. Algemeen introductie:... 3 2. Doel van het aangaan van een overeenkomst voor Operationeel

Nadere informatie

GROENONDERHOUD EN MAAIEN. Bestek 1 Besteknummer: 16049

GROENONDERHOUD EN MAAIEN. Bestek 1 Besteknummer: 16049 GROENONDERHOUD EN MAAIEN Bestek 1 Besteknummer: 16049 RAW0037-102235 Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 1. A l g e m e e n 3 01 Opdrachtgever 5 02 Directie 5 03 Locatie 5 04 Algemene beschrijving 5 05

Nadere informatie

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx>

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Concept Overeenkomst FMIS kenmerk 1100027898 Gemeente Utrecht en Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Directievoering doen wij voor u op beheer en onderhoud en op projecten. De volgende zaken voeren wij voor u uit:

Directievoering doen wij voor u op beheer en onderhoud en op projecten. De volgende zaken voeren wij voor u uit: Directievoering 1.1 Voordelen van directievoering De voordelen van een goede directievoering zijn: - u krijgt de kwaliteit die u wenst (vaak beschreven in bestek); - u betaalt niet te veel voor de werkzaamheden;

Nadere informatie

Garantie en Documentatie

Garantie en Documentatie Garantie en Documentatie De aannemer geeft garantie op het werk en verstrekt documentatie van het geleverde werk. -bepalingen waarbij is aangegeven: "ABB'', zijn opgenomen in het Algemeen Bestek Bestand.

Nadere informatie

Omschrijving: Herinrichting woonwijk - verhardingen en openbare verlichting. Aanleg drainageriool.

Omschrijving: Herinrichting woonwijk - verhardingen en openbare verlichting. Aanleg drainageriool. Nota van Inlichtingen Herinrichting Rivierenwijk vlek F Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Herinrichting Rivierenwijk vlek F Gemeente Heerhugowaard I.15.100 Omschrijving: Herinrichting woonwijk

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Herinrichting Restaurant t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S 057-095292 Nota van Inlichtingen nr. 1, v2 Kenmerk 14.052-IDC Verzenddatum : 7 april 2014 Uiterste inleverdatum inschrijving

Nadere informatie

Gemeente Katwijk RAW raamovereenkomst 2016-B&V-09 "Rioolreiniging en -inspectie " ten behoeve van de gemeente Katwijk.

Gemeente Katwijk RAW raamovereenkomst 2016-B&V-09 Rioolreiniging en -inspectie  ten behoeve van de gemeente Katwijk. RAW0836-101170 RAW-raamovereenkomst Rioolreiniging en -inspectie 2017-2019, 2016-B&V-09 na 1e NvI Bladnr. 1 van 64 Gemeente Katwijk RAW raamovereenkomst 2016-B&V-09 "Rioolreiniging en -inspectie 2017-2019"

Nadere informatie

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Uitgangspunten Bezwaar maken mag! Staat in de wet!

Nadere informatie

01 GEMEENTE AMSTERDAM, STADSDEEL AMSTERDAM NOORD. Directie Beleid en Uitvoering, afdeling Stadsdeelbeheer

01 GEMEENTE AMSTERDAM, STADSDEEL AMSTERDAM NOORD. Directie Beleid en Uitvoering, afdeling Stadsdeelbeheer 01 GEMEENTE AMSTERDAM, STADSDEEL AMSTERDAM NOORD Directie Beleid en Uitvoering, afdeling Stadsdeelbeheer Bezoekadres : Buikslotermeerplein 2000 1025 XL Amsterdam Postadres : Postbus 37608 1030 BB Amsterdam

Nadere informatie

SERVICE LEVEL AGREEMENT ICTWAARBORG

SERVICE LEVEL AGREEMENT ICTWAARBORG SERVICE LEVEL AGREEMENT ICTWAARBORG Partijen [NAAM OPDRACHTNEMER], gevestigd aan het [ADRES OPDRACHTNEMER] te [PLAATS OPDRACHTNEMER], Kamer van Koophandel nummer [KVK OPDRACHTNEMER] en rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

NADERE OVEREENKOMST met kenmerk. inzake [inhuur personeel] op het gebied van [.]

NADERE OVEREENKOMST met kenmerk. inzake [inhuur personeel] op het gebied van [.] Instructie: - Teksten/bepalingen waar voor staat, zijn optioneel. - Bij teksten waar tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden. De overige

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11 RAW0110-00159 Projectnummer 09-IB-032 "Rioolreiniging en inspectie 2009" Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Realisatie Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Bijlage 06 Servicelevels en Boeteregime Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Den Haag, juni 2019 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Servicelevels en

Nadere informatie

Provincie Noord-Brabant. Algemene voorwaarden bij plaatsing van tijdelijke verkeersregelinstallaties. Versie: 1.1. Definitief. Datum: 23 mei 2005

Provincie Noord-Brabant. Algemene voorwaarden bij plaatsing van tijdelijke verkeersregelinstallaties. Versie: 1.1. Definitief. Datum: 23 mei 2005 Provincie Noord-Brabant Algemene voorwaarden bij plaatsing van tijdelijke verkeersregelinstallaties Versie: 1.1 Definitief Datum: 23 mei 2005 INHOUDSOPGAVE 1 JURIDISCHE KADER... 3 1.1 VAN TOEPASSINGEN

Nadere informatie

OVL Areaal beheer. Samenwerkende gemeentes. TECHTEK engineering b.v

OVL Areaal beheer. Samenwerkende gemeentes. TECHTEK engineering b.v OVL Areaal beheer Samenwerkende gemeentes OVL areaal beheer Primaire doelstelling en realisatie. Wat beheer je? Wat registreer je? Wat wordt er verwacht? Wat voor oplossingen zijn er? Wat beheer je? Bovengronds

Nadere informatie

Technische omschrijving

Technische omschrijving Technische omschrijving 18-04-2011 Vervangen duikerbrug Mollekade te Heinenoord - 1 - 1. Korte omschrijving van het werk Ter hoogte van de Mollekade 13 te Heinenoord bevindt zich een gemetselde duiker.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. NLP & Kids

ALGEMENE VOORWAARDEN. NLP & Kids ALGEMENE VOORWAARDEN NLP & Kids Artikel 1 - Toepasselijkheid 1. 1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het uitvoeren van opdrachten door NLP & Kids,

Nadere informatie

Toelichting: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 6

Toelichting: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 6 Nota van Inlichtingen Leveren en vervangen armaturen en lichtmasten gemeente Etten-Leur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Leveren en vervangen armaturen en lichtmasten gemeente Etten-Leur

Nadere informatie

Voeding, dranken en aanverwante producten

Voeding, dranken en aanverwante producten 2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Voeding, dranken en aanverwante producten Ten behoeve van Drenthe College Aanbestedingsnummer: 2013/S 102-174076 juni 2013, Ingenion Alle rechten

Nadere informatie

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek Nota van Inlichtingen Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbesteding Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek 2015-120 Omschrijving: Het project betreft

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST Aanbrengen en onderhoud Hekwerken. Gemeente Haarlemmermeer. <naam en vestigingsplaats>

RAAMOVEREENKOMST Aanbrengen en onderhoud Hekwerken. Gemeente Haarlemmermeer. <naam en vestigingsplaats> 1 van 6 RAAMOVEREENKOMST Aanbrengen en onderhoud Hekwerken TUSSEN Gemeente Haarlemmermeer en Bestek 15-037 Ref. 2015-117 2 van 6 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel

Nadere informatie

Evaluatie Beleidsuitgangspunten. Openbare Verlichting. Gemeente Geertruidenberg

Evaluatie Beleidsuitgangspunten. Openbare Verlichting. Gemeente Geertruidenberg Evaluatie Beleidsuitgangspunten Openbare Verlichting Gemeente Geertruidenberg Opdrachtgever: Gemeente Geertruidenberg Cluster Beheer en ontwikkeling Openbare Ruimte Nobra Technisch Adviesbureau B.V. Bunderstraat

Nadere informatie

Artikel 4. Voorrijkosten VijftigKLUS rekent geen voorrijkosten, maar heeft als begintijd het moment van vertrek vanaf het vestigingsadres.

Artikel 4. Voorrijkosten VijftigKLUS rekent geen voorrijkosten, maar heeft als begintijd het moment van vertrek vanaf het vestigingsadres. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: VijftigKLUS Klusbedrijf VijftigKLUS 3315 MP Dordrecht KvK: 12345667 opdrachtgever: de wederpartij van VijftigKLUS Artikel 2. Toepasselijkheid

Nadere informatie

gemeente maastricht Maatregelen riolering Maastricht West Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G augustus 2013

gemeente maastricht Maatregelen riolering Maastricht West Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G augustus 2013 Bestek gemeente maastricht Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G15-2013 19 augustus 2013 RAW0036-77113 Gemeente Maastricht Bladnr. 1 van 168 OVEREENKOMST MET OPEN POSTEN Besteknr. W&G 15-2013 ten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1. Geldigheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en op alle overeenkomsten aangegaan door: Beijes Trappen & Bouw Veldbloemstraat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op 1/5 Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten aan: Entry Specialist in ondernemen, gevestigd te Leiden, Hierna te noemen opdrachtnemer A Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2014 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer

Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2014 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer Instructie: - Teksten/bepalingen waar voor staat, zijn optioneel. - Bij teksten waar OF tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden. De overige

Nadere informatie

Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V.

Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V. Algemene voorwaarden NL Brandbeveiliging B.V. 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten betrekking hebbende op levering van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHERPHOF ASSURANTIEN VOF

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHERPHOF ASSURANTIEN VOF ALGEMENE VOORWAARDEN SCHERPHOF ASSURANTIEN VOF Deze algemene voorwaarden worden gehanteerd door Scherphof Assurantiën V.O.F. gevestigd te Vriezenveen aan de Oude Hoevenweg 149a, 7671 PL, hierna te noemen:

Nadere informatie

Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder

Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder Te besluiten om 1. Kennis te nemen van en in te stemmen met het voorstel grootschalige vervanging ledverlichting

Nadere informatie

Vraag 1 Welke locale hoveniers zijn voor de IBOR aanbesteding door de gemeente uitgenodigd om een onderhandse offerte uit te brengen?

Vraag 1 Welke locale hoveniers zijn voor de IBOR aanbesteding door de gemeente uitgenodigd om een onderhandse offerte uit te brengen? Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T 0346 25 40 00 F 0346 25 40 10 www.stichtsevecht.nl Aan de fractie van Breukelen Beweegt, t.a.v. de heer D. van 't Hof. Afdeling Wijken

Nadere informatie

Mauritslaan 42/ 44 6161 HW Geleen

Mauritslaan 42/ 44 6161 HW Geleen Algemene Voorwaarden Payroll Totaal BV I. Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Opdrachtgever: de partij die de opdracht geeft. b. Opdrachtnemer: de partij die de opdracht aanvaardt,

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V.

Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V. Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V. Artikel 1 definities 1.1 Onder Total Support wordt in deze Algemene Voorwaarden verstaan: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Total

Nadere informatie

Inspecties, reparaties en leveren en aanbrengen van kathodische bescherming

Inspecties, reparaties en leveren en aanbrengen van kathodische bescherming RAW1146-102680 Bladnr. 1 van 176 Raamovereenkomstnummer I.000943 Het verrichten van inspecties en reparaties en het leveren en aanbrengen van kathodische bescherming incl. bijbehorende werkzaamheden binnen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor financiële dienstverleners

Algemene voorwaarden voor financiële dienstverleners Algemene voorwaarden voor financiële dienstverleners Deze algemene voorwaarden worden gehanteerd door Sinior Hypotheek & Financieel Advies, gevestigd te Hengelo aan de Enschedesestraat 164 (7552 CL) hierna

Nadere informatie